Opatija / Abbázia nyaralás

Opatija / Abbázia utazás, szállás, látnivalók, kalauz

Opatija

Booking.com

Opatija elegáns, harmonikus, arisztokratikusságát máig megtartó, viszonylag drágább hely. Strandjainál ugyanakkor szebbek is vannak Horvátországban, és más horvátországi városokhoz képest sokkal kevesebb itt a látnivaló. A szomszédos Voloskóba mindenesetre mindenképp érdemes ellátogatni. Az alábbiakban bemutatjuk Opatiját, látnivalóit, a strandokat a városban és a környékén. Kitérünk a város ajánlott éttermeire, szállásaira, valamint a bevásárlási lehetőségekre, és a legjobb kirándulási célpontokra is Opatijából. Közlekedési, parkolási információk is olvashatók. Az oldalon szállások keresésére is lehetőség van, a legjobb árakon.

A patinás épületekkel rendelkező Opatiját, vagy magyar és olasz nevén Abbáziát a horvát Monte Carlóként, vagy épp az Adria Nizzájaként emlegetik. Az elsőként horvát nyaralóhelyként felfedezett város (ami abban az időben még az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott) a luxusnyaralások kedvelőinek pompás választása lehet.

Opatiját mindig is az arisztokrácia légköre lengte be: a Monarchia legdivatosabb, és egyik legnagyobb üdülőhelyeként itt nyaraltak az Osztrák-Magyar Monarchia gazdag arisztokratái. Több császár és király, valamint Gustav Mahler zeneszerző, Vladimir Nabokov író is itt pihent. A kor arisztokratái elegáns villákat építettek, amelyek ma fantasztikus luxusszállodaként működnek, és meghatározzák a város arculatát. Opatija monacói, gazdagságot sugárzó atmoszférájához hozzájárul a babér, leander látványa, a pálmafákból álló parkok és szubtrópusi növények hangulata, a közterek rendben tartása, és kreatív kialakítása, valamint az egész város rendezettsége, és tisztasága.

A tökéletes nyaralásról Opatija tökéletes éghajlata is gondoskodik: az Ucka hegy közelségének következtében nyáron nincs olyan nagy meleg (25 fok a napi maximális átlaghőmérséklet), és télen se megy 10 fok alá a hőmérő higanyszála. Ugyanakkor a nyári hónapokban viszonylag magas az esős napok száma. Abbázia klímájának köszönhetően reumatikus, és szívbetegségek, és az asztma gyógyítása is lehetséges itt.

A város egy dombra épült, ami szép kilátást tesz lehetővé, de vannak, akiknek fárasztó lehet felgyalogolni egy feljebb lévő szállásra. A monarchia hangulatát a mai napig örző Opatija, egy szép, harmonikus város, ennek megfelelően drágább hely is, az egyik legdrágább horvátországi nyaralóhely. Főleg idősebb látogatóknak ideális város. Ugyanakkor kevés itt a látnivaló, és a strandok főleg betonozottak, az ország más részein szebb partokat és öblöket láthatunk.

Opatija

Opatija kép: Ronnie Macdonald/Flickr/Creative Commons

Szállások | Opatija strandjai | Opatija nevezetességei | Ajánlott szállások | Eljutás, közlekedés, parkolás | Opatija éttermek | Üzletek | Kirándulási lehetőségek | Hozzászólások

Opatija szállások

Szállások Opatijában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Opatija szállások | Icici szállások | Lovran szállások | Szállások Horvátország más helyein is

Opatija strandjai

Elsőnek szögezzük le, hogy Horvátország legszebb strandjai azért nem Opatijában vannak, a város inkább egyéb tulajdonságai miatt vonzó. Ugyanakkor a tengervíz kristálytiszta itt. Opatija, avagy Abbázia fő strandja a híres Slatina. A betonos strand a város szívében található, a Marshala Tita utcánál, közel a legtöbb abbáziai szállodához. Ha azonban inkább egy természetesebb partszakaszú strandra vágyik az ember, akkor a legjobb választás az Opatijától 15 km-re lévő festői Moscenicka Draga: a kis, hangulatos, gyönyörű település az Adria egyik legszebb kavicsos strandjával rendelkezik. Ennek megfelelően nyáron igen zsúfolt, és nincs is árnyék.

Ha kevésbé zsúfolt strandra vágyunk, annak nincs is jobb módja, mint hogy elinduljunk valamelyik irányba a Lungomare sétányon, és a hihetetlen élmény mellett, amelyet e csodálatos parti úton való ballagás jelent, felfedezzük a a magunk kedvenc eldugott strandját.

Itt, Opatijánál említjük meg az Opatijától 23 km-re délre elhelyezkedő, fél órás autózással elérhető Brsec, vagy Klancac strandot it. A szép, kavicsos strand egy meredek hegyoldal alatt fekszik, ami csodálatos látványt teremt. Ugyanakkor az árnyék kevés, és a strandon nincsen semmilyen szolgáltatás, tehát szükséges vinni napernyőt, ételt, és italt.

Opatija strand

Opatija strandrész kép: felber

Brsec strand

Brsec strand, Opatijától 23 km-re

Opatija nevezetességei:

Lungomare parti sétány

Prelukától (Voloskótól) Lovranig tart ez a 12 kilométer hosszú csodás sétány, mely gyönyörű látványt ígér, és melynek mentén helyezkednek el Opatija legpatinásabb épületei. Éttermek, kávézók, parkok, kis öblök is felfedezhetők a séta folyamán. Az út első része 1899-re, míg második fele 1911-re készült el. Az Adria talán legszebb sétánya ez, mely ráadásul egy fantasztikus hangulatú túra közben hosszan belátható. Ha a végére jutottunk, és nem szeretnénk visszagyalogolni, egyszerűen vízitaxiba is be lehet ülni.

Lungomare parti sétány

Lungomare parti sétány. Kép: mowolf2000/Flickr/Creative Commons

Leány a sirállyal szobor

A Lungomare sétányon keresztül elérhető, mesterséges sziklán lévő szobor Zvonko Car szobrászművész munkája, és 1956-os elkészülte óta Opatija szimbólumának számít. Korábban a Madonna nevű szobor állt ugyanezen a helyen. Azt a szobrot azonban ekkor lerombolták, így ma a városban az eredeti Madonnának csupán a másolata látható.

Opatija, szobor

Leány a sirállyal fotó: Herman Beun

Angyali üdvözlet templom

A jellegzetes, zöld kupolás, egész Abbáziából látható neoromán stílusban épült templom alapkövét 1906-ban fektették le, de a háború miatt a templom befejezte többször is késlekedést szenvedett. Az utolsó simításokat végül 1926-ban végezték el rajta.

Opatija templom

Villa Angiolina

A fantasztikus gazdagságú villát, mely Opatija első villája, és annak csodás virágoskertjét, és parkját Iginio Scarpa, egy rijekai nemes kereskedő építtette 1844-ben. Feleségét Angiolinának hívták, így szeretete jeléül a villának is ezt a nevet adta. Az Angiolinát 2000-ben teljesen felújították.

Villa Angiolina

Szent Jakab templom

Opatija legrégebbi épülete 1420-ban épült. Itt működött Opatija első iskolája is. Ma nem sok látható a templom eredeti kinézetéből: először 1506-ban, majd a 18. században is felújították, 1930-ban pedig jelentősen kibővítették. A templomban a híres horvát szobrász, Ivan Mestrovic piétájának másolata tekinthető meg.

Opatija templom

Szent Jakab park

A Villa Angiolina és a Szent Jakab templom körüli hatalmas Szent Jakab parkban a Távol-Keletről, Dél-Amerikából, Ausztráliából, és a világ más tájairól származó csodálatos, és igen egzotikus növények tekinthetők meg. A leghíresebb közülük talán a japán kamélia, azaz a Camellia japonica.

Opatija park

Hotel Kvarner

A Hotel Kvarner Abbázia, és egyben valószínűleg az Adria keleti partjának legrégebbi szállodája. 1884-ben mindössze 10 hónap alatt épült meg - a Monarchia minden részéről hozattak ide építőanyagokat, és mesterembereket.

Hotel Kvarner

Helios és Selena szobor

Hans Rathaustsky szobrászművész 1899-es alkotása Opatija parkjának központjában áll és neobarokk stílusjegyek jellemzőek rá.

Juraj Matija Sporer művészeti pavilon

A Hotel Kvarner mellett lévő kiállítóhely dr. Juraj Matija Sporer belgyógyászról kapta a nevét, aki egy társaság megalapítását javasolta, amely Opatiját turistacélponttá, és klimatikus gyógyhellyé teszi.

Volosko

Volosko egy idillikus, barátságos kis halászfalu (közigazgatásilag Opatija része) Opatija központjától mindössze 2 km-re, északi irányba. Érdemes ide elgyalogolni a Lungomare sétányon, vagy elautózni, ha egy csendes, idillikus kis helyre vágyunk, ahol öreg kis utcák, szűk sikátorok, öreg kőházak vannak. Mintha visszamennénk pár száz évet az időben, egy kifejezetten romantikus, hangulatos hely. Volosko kikötője is szép. Nagy a kontraszt a zajos, és nagy Opatijával. Meg is ebédelhetünk a falu egyik kis éttermében.

Volosko

Volosko

Volosko képek: Rsimac, Wikipedia, Wikimedia Commons, Ivana Rezek/Flickr/Creative Commons

Ajánlott szállások, kiváló ár/érték arány

A megadott árak főszezonra vonatkoznak, és tájékoztató jellegűek. Főszezonon kívül olcsóbbak lehetnek, vagy bizonyos időszakokban drágábbak. A foglalási oldalra kattintva látható a pontos ár a kívánt dátum szerint. A megadott fő/éjszaka ár 7 napos, 2 fős szállásfoglalás esetén lett leosztva 1 főre éjszakánként. Nem feltétlenül van meg minden itt ajánlott szállás már az időpontunkon, főleg, hogy ezeknek az ár/érték aránya kiemelkedő.

 • Rooms Novakovic - Opatija legolcsóbb megfelelő szállása egyáltalán nem rossz. Tiszta, felszerelt és jó helyen van: a központhoz és a strandhoz közel, de csendes helyen. Kétfős szobáik ugyanakkor közös fürdőszobásak, de a háromágyasak nem, és tengeri kilátást nyújtanak. Ár: 7 ezer / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Chic Apartments Opatija - Szép, mindennel felszerelt, modern, légkondicionált apartman, nagyszerű értékelésekkel, gyönyörű kilátással. Mindezek mellett az ár is elképesztően jó. A 30 2-es stúdióapartman a városközponttól kicsit messzebb, 15-20 perc gyaloglásra helyezkedik el. Ár: 7-9 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Anita - Nagyon kedvező árú, de légkondicionált, teljesen felszerelt, tiszta, igényes apartman foglalható itt. Közel van a központhoz és a tengerhez. Ár: 8-11 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Peric - Nagy, 80 m2-es, két hálószobás, mindennel felszerelt, légkondicionált apartman. Kedvező árú, de azért, mert 10 perc autózásra van Opatija központjától. Ár: 11 ezer Ft / fő, 2 fő esetén, 6 ezer Ft / fő, 4 fő esetén Részletek, foglalás itt >>
 • Apartment Vilma - Városközponthoz és strandhoz közeli, 43 m2-es, mindennel felszerelt, maximális tiszta, légkondicionált apartman. Ár: 11 ezer Ft / fő, 2 fő esetén, 6 ezer Ft / fő, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartment Villa Nola - Ritkán látható, tökéletes értékelésekkel rendelkező 4*-os apartman légkondicionálással, és maximális felszereltséggel, a városközpontban. Van 2 fős stúdióapartman, és 2 hálószobás apartman is, 4 főnek. Kifejezetten szép, stílusos, extrakomfortos. Ár: 11-14 ezer Ft / fő. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartment Matti - Fantasztikus kilátást kínáló, szép, modern, 302-es, stúdióapartman, hangulatos erkéllyel, a központhoz közel. Ár: 13 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 7 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartment Sand Beach - A 84 2-es, két hálószobás, 2 nagy franciaággyal, és 1 kanapéággyal rendelkező apartman akár 5-6 főre is ideális. A parti sétánytól néhány lépésre, szép helyen van. Nagyon jól felszerelt, szépen berendezett. Ár: 10-25 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 12-15 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartment Ve-Ro - Gyönyörű, modern apartman, szép kilátással, kifejezetten kiváló értékelésekkel, mindennel felszerelve, a központban. Ugyanakkor egyeseknek a közeli főút miatt zajos lehet. 2-4 főre jó. Ár: 15 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartment Doris - Stílusosan berendezett, nagyon hangulatos, modern apartmanokat kínálnak a tulajdonosok egy villa gyönyörű, mediterrán kertjében. Az értékelések fantasztikusak. Ugyanakkor a forgalom zajával itt számolni kell, aki érzékeny lenne rá. Ár: 15-19 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 7 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Villa Dinka - Hatalmas, 80 m 2-es, valamint 3 hálószobás, 120 2-es apartmanok foglalhatók a Villa Dinka szálláshelyén, akár 5 főre. A szállásegységek abszolút mindennel felszereltek, modernek, és szépen berendezettek. Az apartmanoknak saját medencéjük is van, a kilátás pedig gyönyörű a közeli tengerre. A vízpart nagyon közel van, ahogy a városközpont is. Ár: 21-24 Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 18-22 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Grand Hotel Adriatic II - Ár és minőség összehasonlításában a 3*-os szállodák közül a legjobb választás. Légkondicionált szobák, úszómedence, tengerre irányuló kilátás, saját strand, wellness is a szolgáltatásai részét képezi. A reggeli és a vacsora nagyon jó, és bőséges, a szobák tiszták és kényelmesek. Ár: 18-22 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Hotel Villa Kapetonovic - A 4*-os szállodák közül az egyik legjobb, és legkiválóbb ár/érték arányú. Gyönyörű, tengerre irányuló kilátással (egy részük, másik a hotel medencéjére) rendelkező szobák, tisztaság, kényelem, igényesség, egyedülálló vendégszeretet fogadja az utazókat. Ár: 16-26 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Amadria Park Royal - A gyönyörű, tengerparti 4*-os hotel minden igényt kielégít, és saját stranddal rendelkezik. Szép, modern szobákban pihenhetünk itt. A Lungomare sétány mentén, csodás, idillikus helyen helyezkedik el. A magasabb árú szobákból fantasztikus a kilátás a tengerre. Ár: 25-36 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Design Hotel Navis - És aki luxus nyaralásra, prémium kényeztetésre vágyik, az 5*-os szállodák közül is a legjobb, legstílusosabb hotelt, a Design Hotel Navist válassza. A tenger feletti sziklákon, gyönyörű kilátással, saját stranddal, wellnessel várja vendégeit a stílusos, designos, gyönyörű hotel. Ár: 40-70 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>

Opatija

Opatija. Kép: Ronnie Macdonald/Flickr/Creative Commons

Eljutás, közlekedés, parkolás

 • Eljutás autóval Opatija városába: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Opatija Horvátország"). Budapesttől 515 km és kb. 5,5 óra, végig autópályán. A letenyei határátkelőtől az A4 autópályán Zágrábig kell menni. Ott az A1 autópályára kell felhajtani, később az utat az A6 autópályán folytatni, melyet Opatijához a Rijeka, ill. Opatija lehajtón kell elhagyni. Ezután csak egy nagyon rövid szakaszt kell menni a 66-os úton.
 • Autópályadíjak, autós információk: autós eljutáshoz hasznosak lehetnek leírásaink: Horvátország autóval és horvátországi autópályadíjak.
 • Parkolni nehéz Opatijában, érdemes olyan szállást keresni, amely ezt valamilyen módon biztosítani tudja. Apartmanok, szállások, ingyenes parkolással ITT
  Az utcai parkolás árai zónák szerint vannak meghatározva. A nyári szezonban: 0-ás zóna 140 kuna / nap, 1-es zóna: 70 kuna / nap, 2-es zóna: 160 kuna / nap, 3-as zóna: 110 kuna / nap, 4-es zóna: 70 kuna / nap. A parkolók pontos helye, zónák szerint, ITT megtekinthető. Parkológarázs a Garage Slatina, a központban, a M. Tita 160. címen. Ára: 10 kuna / óra, 100 kuna / 24 óra.
 • Eljutás vonattal: a nyári időszakban minden nap a MÁV Sea-You Istria vonataival Rijekáig lehet utazni. Rijekából busszal mindössze 20 perc Opatija. A rijekai autóbuszállomás a vasútállomástól 600 méterre található, ha a tenger felé nézünk, bal oldali irányba (egyébként keleti irányba) kell indulni. Másik lehetőség: vonattal csak Zágrábig utazni, onnan busszal 3 óra. A zágrábi főpályaudvartól a zágrábi autóbuszállomás negyed óra gyalog, vagy 2-es vagy 6-os villamossal 3 megálló, Crnomerec irányába.
 • Eljutás busszal: Budapestről közvetlenül busszal a Volánbusz Adria Expresszével érhető el a város a nyári időszakban péntekenként.
 • Távolsági busszal rövidebb, vagy hosszabb úttal elérhető horvátországi városokba a menetrendek, árak ITT lekereshetők.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Opatija

Opatija. Kép: Ronnie Macdonald/Flickr/Creative Commons

Opatija éttermek - Válogatás

Látogassunk el a Pizzeria Roko nevű, a főutcán elhelyezkedő pizzériába, ha igazán ínycsiklandozó olasz pizzát, és tésztákat szeretnénk kóstolni. Amellett, hogy itt van a városban a legjobb pizza, a húsételek is nagyon jók, az árak kedvezőek, és az adagok pedig nagyok. Sokszor élőzene is van. Opatija egyik legkedveltebb étterme elég kicsi, és emellett népszerű, ezért szükséges lehet az asztalfoglalás.

Marsala Tita 114 | Pizza 35-80 kn | Nyitva minden nap 11:00-00:00 | Értékelések: TA: 4,59/5, 1320 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 655 értékelés alapján, G: 4,6/5, 588 értékelés alapján.

A Ruzmarin Opatija egyik legjobb étterme már több évtizede. Rendkívül széles menüválasztékkal, és emellett normális árakkal várják vendégeiket. Húsételek, halételek, pizzák, és persze levesek, saláták és desszertek is mind a menü részét képezik. Itt tehát mindenki jól lakhat kiemelkedően finom ételekből, és senki sem fog csalódni. Nagy terasszal, és kis parkolóval is rendelkezik a hely (nem biztos, hogy a parkolóban lesz hely). Ugyan egy dombon helyezkedik el, a központhoz közel, de kilátásra az étteremből ne számítsunk. Népszerű, kiemelkedő étteremként, itt is szükséges az asztalfoglalás.

Veprinački put 2 | Leves 20-25 kn, tésztaételek 62-90 kn, húsételek 45-76 kn, halételek 65-290 kn, pizza 40-78 kn, desszert 22-34 kn | Nyitva minden nap 10:00-01:00 | Értékelések: TA: 4,39/5, 1258 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 897 értékelés alapján, G: 4,7/5, 564 értékelés alapján.

A Valle Losca egy kis, családi étterem, melyet széles körben a környék egyik legjobb éttermeként tartanak számon. A kis étterem légköre is lebilincselő, és a dolgozók udvariassága, a kiszolgálás is elsőrangú. Az ételeket friss, helyi hozzávalókból készítik, a kenyér, a tészta is házi, a menüválaszték nem túl széleskörű. Itt is szükséges az asztalfoglalás, pláne ha az étterem szép teraszára szeretnék ülni, de a rusztikus belső rész, ahol mindössze 4 asztal van, szintén hangulatos. A Valle Losca Opatija központjától 2 km-re, fél órás gyaloglásra helyezkedik el, már Voloskóban van. Itt ugyan nincs tengerre nyíló kilátás, mint Volosko több másik éttermében, de a remek fogásokért megéri eljönni.

Ul. Andrije Štangera 2, | Vasárnaponként és hétfőnként zárva, nyitva kedd-szombat 13:00-01:00 | Értékelések: TA: 4,76/5, 554 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 95 értékelés alapján, G: 4,8/5, 98 értékelés alapján.

A Konoba Tramerka Volosko másik kiemelkedő étterme, egy szűk, macskaköves utcában működik. Tradicionális, egyszerű, hangulatos horvát konoba, aznapi friss hozzávalókból elkészített remek horvát ételekkel. Főleg a halételek, a tengeri herkentyűk a dominánsak itt, az ilyen ételek kedvelői látogassanak el a Konoba Tramerkába. A napi menü is az alapján épül fel, amit a tulajdonos aznap épp frissen be tudott szerezni. Az árak kissé magasabbak, de az étel Opatijában és Voloskóban itt az egyik legjobb.

Dr. Andrije Mohorovičića 15, Volosko | Halételek 40-130 kn | Hétfőnként zárva, nyitva kedd-vasárnap 13:00-00:00 | Értékelések: TA: 4,56/5, 352 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 79 értékelés alapján, G: 4,7/5, 91 értékelés alapján.

A felső kategóriás, gourmet Plavi Podrum haléttermet, első horvát étteremként, 2008-ban és 2010-ben is szerepeltették a tekintélyes világ 100 legjobb étterme listán. Ma azonban megoszlanak róla a vélemények. A színvonal pár éve magasabb lehetett, mostanában nem mindenki tetszését nyeri el. Vannak aki odáig vannak érte, Horvátország egyik legjobb éttermének tartják, míg mások túlértékeltnek tartják, pláne a magas áraihoz képest (a környék valószínűleg legdrágább étterme). Az biztos, hogy Volosko leghíresebb étterme, amelynek a fekvése kiváló, a légköre csodálatos, és kifejezetten romantikus. A vízparton található, étkezés közben csodálatos a kilátás Volosko szép kikötőjére. Emellett az opatijai riviéra legrégebbi étterme is, már a 20. század elején működött. Az étterem specialitásai a mindenféle, friss, tengeri ételek.

Ulica Frana Supila 12., Volosko | Kóstoló menü 330-440 kn | Nyitva minden nap 12:00-0:00 | Értékelések: TA: 4,13/5, 531 értékelés alapján, FB: 4,6/5, 181 vélemény alapján, G: 4,3/5, 182 vélemény alapján.

De ha csak egy jó hamburgerre vágyunk, a Volosko kikötőjében elhelyezkedő Submarine Burgerbe látogassunk el, ahol igazán kiváló, prémium, minőségi, organikus, gourmet burgereket kóstolhatunk.

Obala F. Supila 10, Volosko | Hamburger 30-60 kn | Nyitva minden nap 12:00-0:00 | Értékelések: TA: 4,34/5, 68 értékelés alapján, FB: 4,7/5, 50 vélemény alapján, G: 4,5/5, 60 vélemény alapján.

Valle Losca

Valle Losca

Üzletek, élelmiszerboltok, bevásárlási lehetőség

A horvát élelmiszerbolt-hálózatnak, a Konzumnak 2 üzlete van Opatijában, az Ul. Maršala Tita 126. és Ul. Maršala Tita 80. címeken, mindkettő a főutca mentén.

Spart a Nova cesta 68 címen találunk.

Az Opatijától 5 km-re található Matulji faluban van egy Lidl, ahol talán a legolcsóbban lehet vásárolni, a Kvarnerska cesta 53, 51211, Matulji címen.

Az üzletek vasárnap is nyitva tartanak.

Opatija piaca főutcán, az egyik Konzum áruház mellett, a Ul. Maršala Tita 82/9 címen helyezkedik el. Az 1898-ban épült piacot 2010-ben renoválták. Itt friss halat, zöldséget és gyümölcsöt lehet beszerezni.

Ugyan nem túl nagy, de bevásárlóközpont a Slatina, amely az Ul. Maršala Tita 166a alatt helyezkedik el. Egy nagy Tommy Maximarket élelmiszerbolt, valamint néhány ruha- játék-, és háztartási áruház működik benne.

Az Opatijától 14 km-re lévő Rijekában van jóval több különböző áruház, és nagy plázák is.

Slatina

Slatina bevásárlóközpont

Kirándulási lehetőségek, érdekességek a környéken

Kirándulási lehetőség Opatijából az Ucka-hegység, és annak egyik legkülönlegesebb természeti képződménye a kanyonszerű Vela Draga, vagy akár a hegység 1401 méteres Vojak csúcsán lévő kilátó, valamint az egyaránt 1 óra alatt elérhető Rabac és Labin, és a Krk-sziget. Érdemes ellátogatni az Opatijától 15 km-re lévő szépséges Moscenicka Dragába.

Ugyan legalább 1 autózást igényel, de érdemes felkeresni Isztria szép városait. Például, az autóval 1-1,5 óra alatt elérhető Rovinjt, Horvátország egyik legszebb városát. 1,5 óra alatt érünk Pulába vagy Porecbe, 1,5-2 óra alatt pedig Medulinba, ahol az Isztria egyetlen igazi homokos strandját találjuk. 1-1,5 óra az Istralandia és Aquacolors aquapark.

Rovinj

Rovinj. Kép: zolakoma/Flickr/Creative Commons

Opatija szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Opatija valóban fantasztikus, aki nyugodt, tiszta helyen, hangulatos nyaralásra vágyik elérhető áron, utazzon oda. A város légköre olyan mintha az Andrássy úti palotákat helyezték volna az Adria partjára. Az összhatás egyedülálló.
#1 - dr. Magyar Mária - 2008.05.08. - 19:33
évek óta visszajárunk, biztos vannak szebb helyek is, de jövőre megint ide megyünk.
#2 - Boros István - 2008.10.05. - 15:19
opatija a világ leszebb helye 30 éve járunk ide.
#3 - dr.erdélyí­ endre - 2009.01.29. - 22:52
én is csatlakozom az elöttem szólókhoz, a leggyönyörűbb hely a világon, közelsége miatt könnyen elérhető, mi is ide járunk minden nyáron évek óta, remélem az idén is összejön
#4 - kósa éva - 2009.02.04. - 08:52
Opátija Európa legszebb városa. Minden évben a **** -os Admirálban szállunk meg, nem tulzok ha azt mondom, hogy a kiszolgálás a szolgáltatások legfelső csúcsát tapasztalhattuk meg. A magyarországi Tárnoktól csupán 5 órai autózgatásra van. Kellemes klí­ma, luxus, gyönyörű strandok,kitűnő kulturális programok, látnivalók és ami melengeti a Magyarok szí­vét, hogy még az idősebbek beszélik a nyelvünket. Ajánlom szeretettel mindenkinek ezt a gyönyörű várost Opátiját.
#5 - Konrád Attila - 2009.02.22. - 09:43
Kedves Mindenki! Az idén tervezünk Opatijába menni, Bp.-ről mennyi az idő autóval? Nagy a forgalom? Az apartmanok milyen árban vannak? Lehet- e találni szállást ha nem foglalunk előre? Előre is köszönöm a választ. Tünde
#6 - Duráziné Tí¼nde - 2009.02.22. - 16:18
Az egyik legészakibb horvát nyaralóhely, az oldal autós útvonaltervezője szerint Budapestről 521 km , és körülbelül 5 óra 35 perc.
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.02.22. - 21:49
Kedves Opatija-látogatók!
Mi most nyáron tervezünk e városban egy nyaralást, mert eddig csupa meggyőzőt hallottunk róla, de 2 kérdés még megválaszolatlan:
*A strandok mennyire hirtelen mélyülőek?
* Mikor érdemes menni, vagyis melyik hónapban elég meleg már a tengerví­z?
A segí­tséget előre is köszönöm!
#8 - Reka - 2009.03.15. - 23:08
Opátijai érdeklődő! opatijában már a bátrabbak május vége felé már lubickolnak a tengerben.A legideálisabb időszak a július-augusztus,ilyenkor már nagyon meleg a tenger.A strandok mindegyike kavicsos és elég meredek,gyakran már 10 méteres távolságban lebegni kell,kivéve a gyermekek számára kijelölt helyeken.Minden városi strandon vannak úgynevezett életmentő tornyok,de pénz hiányában üresek.Kivéve a fizetős strandokon.Jó nyaralást!
#9 - geszler - 2009.03.21. - 19:42
Kedves Duráziné Tünde! Most olvastam kérdéseit,én csak annyit tudok hozzáfüzni,hogy mi eddig Lovranban nyaraltunk,de idén nem tudunk indulni,ha érdekli a szállás,akkor kérem irjon az alábbi cimre:kmlajos(kukac)gmail.com üdvözlettel M Lajos!
#10 - lajos - 2009.03.21. - 22:44
Mi az idén fogunk Opátija környékére utazni, már nagyon várjuk az élményeket, sok jót hallottunk erről a szép nyaralóhelyről. Mit kell feltétlenül megnézni? Jó tanácsot szivesen vennénk,
köszönjük
#11 - Barcsik Imre - 2009.04.12. - 17:17
Tisztelt Barcsik Imre!Ha Opátija környékén nyaralnak,akkor kérem,í­rjon kmlajos@gmail.com cimre és amiben tudok,segitek(18 évet éltem Opatijában)Tisztelettel: Mészáros Lajos.
#12 - Mészáros Lajos - 2009.04.12. - 20:49
Helló!

Idén nyáron valószí­nű Opatijába fogunk nyaralni és az érdeklene,hogy volt e valaki a Hotel Opatija**-ba?Ha igen akkor nagyon érdekelne,hogy milyen a kiszolgálás,kaja..bármiféle vélemény:)
+hol van a legközelebb homokos strand?

Köszönöm
#13 - Adri - 2009.05.01. - 12:45
Adri!A hotel Opátija régi épitésü,de van neki modernebb része is.2 csillagos ami azt jelenti,hogy olcsóbb mint a többi,de viszont kevesebb extra dolog van.A régi szárnyban magas szobák vannak.A szobaárak fekvéstől függően változnak,valamint,hogy van-e benne klí­ma.A tengeren nem kedvelt a csí­pős étel,valamint az í­zek kicsit eltérőek de gyorsan hozzá lehet szokni.A strandok minden felé kavicsos vagy betonos,akinek érzékeny a talpa érdemes műanyag szandált beszerezni.Ha még többet szeretne tudni,kérem í­rjon a timonierepopay@citromail.hu cí­mre.
#14 - luigi - 2009.05.08. - 19:18
Opátija MESéS! Szerelmese vagyok!
#15 - Olga - 2009.06.06. - 21:33
Ajánljon valaki olcsó szállást abbázián .Előre is köszönöm.
#16 - Török János - 2009.06.10. - 21:32
Sziasztok !

Július végén szeretnénk a 4 tagú családommal Opatijába utazni. Ha tudtok jó és kedvező árú apartmant a városban, vagy a szomszédos településeken: Volosko, Icici, Lovran kérlek í­rjatok a következő cí­mre: surjan@freemail.hu
#17 - Surján Zoltán - 2009.06.22. - 19:25
Optajában vannak bulizós helyek?Aki járt már ott irja meg véleményét.Előre is köszi!!
#18 - nikk - 2009.06.23. - 17:02
Vannak (pl. Hemingway, Disco Seven, Colosseum)
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.23. - 22:46
KöSZI:)
#20 - nikk - 2009.06.24. - 08:56
Tudna vki aránylag elfogadható árban és azért igényes apartmant?Elvagyok hűlve milyen drágák.Amelyik már 1 picit jobban néz ki 120euro per nap.:S Nézegettem más városokat,és ott teljesen elfogadható árak vannak,de itt..:S
#21 - nikk - 2009.06.25. - 18:52
Sziasztok!
Most jöttem haza Opatijáról. én a Hotel Opatijában szálltam meg és az ár amit fizettem tartalmazta a reggelimet is ami bőséges és friss és szuper volt. Ez egy 2 csillagos régi patináns szálloda ami meghazuttolja a besorolását. Az ár szuper volt reggelivel 10.500 Ft/nap. Meg lehet nézni a weblapjukat is milyen igényes az egész és online is lehet foglalni. www.hotel-opatija.hr A legrégebbi szállodája a kisvárosnak amit még a Habsburgok épí­tettek. tengeri sósví­zes medence, masszázs, reggeli-vacsora egy 400 férőhelyes étteremmel, ami klimatizált ráadásul, esténként zenés bárhangulatú folklór estek. Nagyon szép hely és az ember még akkor is jól érzi magát, ha rossz idő van, mert annyi a látnivaló. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet!
#22 - Simon Tamás - 2009.06.26. - 13:59
Tamás! Maga opatijárol tudnál kicsit bővebben mondani vmit? mi augusztusban megyünk,még nem voltam kiváncsi vagyok.Vásárlási lehetőségek,bulik,ilyesmi?előre is köszönöm!
#23 - nikk - 2009.06.26. - 20:30
Szia Nikk. Bocs hogy csak most í­rok de nem volt időm korábban. Szal augusztusban már biztos jó meleg lesz a tenger is.Vásárlási lehetőségek terén elég drágák az üzletek. Kb a váci utcai árakkal egyeznek. Az élelmiszer üzletek hasonló áron dolgoznak mint itthon. Van egy Konzum nevű élelmiszer üzlet a főutcán mi mindig ott vásároltunk mert friss áruk és elfogadható áron voltak. A bulikról annyit, hogy esténként felélénkül a város és a tengerparton is van több szabadtéri este, vannak kaszinók és általában a hotelek is szerveznek jó estéket, ahol táncolhatsz, szórakozhatsz. Szal minden adott a jó hangulathoz.
#24 - Simon Tamás - 2009.07.09. - 10:52
Sziasztok:
mi 4 napra jöttünk ki opatijára és nagyon jó. A árak elfogadhatóak rengetek bulizási lehetőség vann,és csodálatos a város.A körnnyező városokba olcsóbb a szállás mint itt opatijába.A tenger is 21-22 C szerintem ezz nagyon jó.Mi 8-an jöttünk ki baráti társoságal és 10000 ezer ft egy kétt ágyas szoba svédasztalos reggeli+80 korona a ebéd és vacsora ha kéred
#25 - Zsolt - 2009.07.09. - 13:17
http://www.korcula-accommodation.com/opatija/iopatija_hun.htm
ezz az a apartman ahol mi vagyunk 8 embernek kb 60000 ezer ft kb egy embernek 7600 ft
kicsit sok de mint mondtam a 3 éjj 4 nap szerintem megéri és ebből jönn le 10% kedvezmény ott van a apartman honlapja is
le kellet tenni 100 euró foglalót ha valami történik a apatman kellékjeivel akkor abbol fedezzik ha nem akkor visszakapom
#26 - zsolt - 2009.07.09. - 13:52
Amit a honlapszerkesztők itt feltöltöttek fotót Szent Jakab park néven az a Hotel Opatija előkertje. Emelett meg kell emlí­teni, hogy valóban meseszép a Szent Jakab park és a Villa Angiolina körüli rész.
#27 - simontomi - 2009.07.10. - 08:25
Sziasztok!
Mi is nemsokára megyünk Opátijába, már nagyon várjuk.Láttam egy képet ahol kicsit volt csak köves a partja.Azon a környéken egyáltalán nincs is homokos part??köszönöm szépen a segí­tségeteket!
#28 - Kiscsillag - 2009.07.30. - 21:06
sziasztok!
jövő héten megyünk Opatijába.ismeri vki a Bellevue hotelt?a parkolásról mit tudtok?tényleg az egész városban fizetni kell?
#29 - Heli - 2009.08.08. - 11:51
Kisscsillag!Egész Opatija területén nincs homokos strand,csak kavicsos(hotel Ambaszádor alatt),vagy pedig Ikán,Ií¨ií¦in(betonnos rész,utánna kavicsos.Lovranban is van,azután pedig Medveja strand pedig csak kavicsos.
#30 - geszler - 2009.08.08. - 15:53
Heli!A Bellevue-hotel valamikor nagyon menő volt még mindig nagyon előkelő helyen van,igen a parkolásért fizetni kell,de érdemes kicsit körülnézni a mellék utcákban is,hátha akad üres hely parkolásra, csak arra kell vigyázni,hogy ne akadályozák a forgalmat,rengeteg az egyirányú utca.
#31 - geszler - 2009.08.08. - 16:04
köszi az infot geszler!:)
#32 - Heli - 2009.08.09. - 13:17
Hali Heli!
Mi 2006-ban voltunk a hotel b-ben. A neten találtunk 1904-ből származó képet is róla!
Fennt laktunk a manzárdban, marha meleg volt, de a kilátás sokat kárpótolt. A Szent Jakab parkra nézett az ablak, meg a strandra. Az 5. emeleti szobaasszony magyar volt, kaptunk tőle egy ventillátort. 10 kuna.
A szállónak van egy pici parkolója. Egymás hegyén hátán állnak az autók, de nem probléma. Leadod a kulcsot a portán, és ha kell ők mozgatják az autót, hogy más is be-ki tudjon állni. Semmi negativ tapasztalat! Ez a parkoló ingyenes.
Félpanzióval voltunk, azaz svédasztalos reggeli és az előző nap kiválasztott (3-4 féléből) kaja vacsorára. Ezt egy kártyán este kiválasztod, mit akarsz másnap vacsizni. Kellemes bőséges kajákat kaptunk.
Az innivalóval óvatosan, mert igencsak van ára. Mi szerencsére itthonról vittünk sokmindent igy ....
A szállónak van egy édesvizes fedett medencéje. Hideg, mintha a jeges medve alól mernék a vizet, de teljesen tiszta. Egy bajszos őrmester kinézetű-stilusú hölgy adja a kötelező nylonsapkát akár naponta háromszor is.
A strand a szállóval szemben van, azaz egy forgalmas utcán kell átkelni és ott vagy. Javasolt a strandcipő, mert igen kagylós-vágós az egyébként betonozott napozóval rendelkező strand. Mi azt csináltuk, hogy lementünk fürödni, csak úgy egy szál törülközővel. Aztán vissza a fedettbe lemosni a sót.
A szálló alatt a park felőli oldalon van egy pénzváltó és van egy benzinkút is. Annak ellenére, hogy alattunk volt egy buszpályaudvar, csendes volt az este, lehetett pihenni.
A közelben van egy Billa is, ahol a táplálék kiegészitőt emberi áron meg lehetett venni (2-2 zsemlye 2-2 szelet felvágottal délben). Ha van pénz, milliom étterem és szórakozóhely között lehet válogatni.
Mi kirándultunk is, Trieszt-be mentünk át, és ha szabad ajánlanom a plitvicei-tavakat ne hagyjátok ki. Egész napos buli, de megéri!
Ha valami még érdekel, akkor a nembator@freemail.hu-n kérdezz!
üdv
topi mackó
#33 - topi mackó - 2009.08.09. - 20:15
Topi mackó!
Köszönöm a kimerí­tő beszámolót!:)
#34 - Heli - 2009.08.11. - 22:52
#16 - Török János - 06/10/2009 - 21:32

Kedves Török János!
Hí­vja bizalommal barátomat, Pausics Edét a +385-51-271-015 telefonszámon.
Ő Opátijában él, az Hotel Ambassador felett van a panorámás családi háza. Szállásadással foglakozik.
én 1990 óta járok hozzá.
üdvözlettel: Vadas Géza/30-9365-069 Siklósról
#35 - Vadas Géza - 2009.12.16. - 21:18
Végigolvastam minden mélt, és mindegyikben Opatijára, Opatijába mennek a magyarok. Holott magyarul Abbázia, és Abbáziába megyünk.
#36 - Franka - 2010.03.11. - 17:26
Tisztelt Franka!öN induljon Abbáziába,én továbra is Opátijába utazom.Maradok Tisztelettel: M.Lajos
#37 - Lajos - 2010.03.13. - 01:07
Kedves mindenki!
Ha valaki volt már a Desing Hotel Astoriában (Opatia) kérem irja meg véleményét. Reggeli, vacsora, szobák, tisztaság,...
A strandokon, pl. Slatina kell-e napidijjat fizetni? előre is köszönöm!
Tisztelettel, Csilla
#38 - Csilla - 2010.06.15. - 12:29
Opatijában a Hotel Milleniumnál van homokos strand, akit érdekel :-) Bár nem értem,miért keresi mindenki csak a homokos strandokat?! Horvátország attól szép, hogy sziklás :P

A Hotel Belvedere** pedig egy egyszerű, nem felújí­tott, régies hotel, amagyarok szeretik, mert olcsó!
#39 - moni - 2010.06.27. - 19:57
Sziasztok!
Járt már valaki télen Opatijában? Milyen tapasztalatokkal tért vissza? (ugyanúgy láttok növényeket, pálmafákat stb.)

G.
#40 - gergopapa - 2010.07.15. - 11:19
Mi a Villa Amaliaban szálltunk meg. A szobákkal, étkezéssel, személyzettel mind meg voltunk elégedve. De a szállás rendkí­vül zajos. éjszaka lehetetlenség füldugó nélkül aludni. A parkolás egyenesen katasztrófa. Igaz, hogy van a hotelnek parkolója, de olyan szűk, hogy alig lehet parkolni. Mellékesen megjegyzem, hogy a mi autónkat sikerült valakinek meghúznia. A parkolás azért sem egyszerű, mert ha valaki felér a "sí­ugrató sáncon" olyan meredek emelkedőn kell felszlalomozni, akkor egy kicsi kapun be kell tolatnia egy kicentizett kis helyre. Ahova ha beáll, a vezető nem tud kiszállni csak a másik oldalon, mert ha nem állna olyan szorosan a falhoz, akkor el se férnének a többi autók. Ja és ezért a kiváló parkolóhelyért még fizetni is kell 30 kunát naponta. De ez még jó árnak számí­t, mert a városban óránkét 5 kuna a parkolás. Megjegyzem, hogy ott sincs parkolóhely. Mi erre a helyre biztosan nem megyünk többet, mert mi a csöndes helyeket kedveljük és szeretjük az autónkat biztonságba tudni. Ezen a helyen ez lehetetlen. A strand nagyon tetszett, mert általában óriási hullámok vannak. Mondjuk ezt sokáig nem lehet bí­rni, mert felfordul az ember gyomra. A strand tiszta és homokos.
A reggeli az alábbi ételekből állt minden nap: zsömlék, kenyerek, felvágottak, sajt, savanyúság, túró,pizza, mini virsli sütve és főzve, tükörtojás, omlett, műzlik, gyümölcs, üdí­tők, tej, kávé, croasan, nutella)
Vacsora:két féle leves,marhahús, sertéshús, csirkehús, hal, párolt zöldség, krumpli, tészta, sütemény, gyümölcs, kompót)Ezeket minden nap más módozattal készí­tik el. Egyébként finoman főznek.
#41 - Anikó - 2010.07.26. - 10:19
Hát igen,nyaralás előtt részletesen kell érdeklődni a szállás, és a város után :-) Opatija a legdrágább horvát helyek egyike, szóval az a parkolási ár nem is vészes!
#42 - moni - 2010.07.26. - 22:27
Szaisztok!
Télen (pl. februárban) szintén drága a város? Szeretnék egy pár napot itt tölteni!
Milyen akkoriban az idegenforgalom? Egy biztos...lebarnulni ugy sem fogok :)
Köszönöm a válaszokat!
Gergő
#43 - gergopapa - 2010.07.27. - 23:27
Tud valaki magyarul beszélő szállásadót
#44 - atti - 2010.07.30. - 12:40
Opatija Januárban is gyönyörű, az itthoni szürkeség után feltöltődtünk a sok zöld növény , a napsütés , a kék tenger látványától. évszaktól függetlenül csak javasolni tudom mindenkinek .
#45 - Gyöngyi - 2011.02.02. - 13:44
Hello Mindenki!

én igazából az után érdeklődnék, hogy milyen hely Moscenicka Draga? Azon belül, hogy milyen árak vannak, milyen látnivalók vannak a környéken, illetve hogy milyen a Hotel Marina? Aki tud bármilyen információt, kérem írjon e-mailt a következő címre: kiccica21@gmail.com
#46 - f.moni20 - 2011.03.11. - 12:57
Kérem, hogy aki tud bevált, jó szállást nem túl drágán 4 felnőtt és 2 gyerek részére, az írjon nekem. Idén június 2 fele vagy augusztus lenne érdekes. Köszönöm! Emil: tittikevcitromail.hu
#47 - Eipl Krisztina - 2011.03.30. - 14:00
Keresek olyan partszakaszt Rijeka, Rovinj és Opatija közelében ahol lassan mélyül a tenger, és csoportosan biztonságos gyerekeket beleengedni.
Kérem segítsenek tanácsukkal!
#48 - Edit - 2011.04.05. - 17:50
Fiume, Rovinj, Abbázia - így hátha tudnak segíteni
#49 - Bali - 2011.05.17. - 13:10
Szia Edit,

úgy tudom, hogy Crikvenicán (Rijekától kb. 30 km) lassan mélyül a tenger és gyerekeknek kiváló.
Javaslom, keresd meg a Crikvenica topicot és ott keresd Varga Jutkát, Ő nagy szakértő ebben :)
#50 - Gergő - 2011.05.30. - 20:02
Szeptember végén megyünk Opatijába a Hotel Mozartba. Volt valaki ebben a szállodában? érdekelne a véleményük!
Előre is köszönöm! Anci
#51 - Schneider Jánosné - 2011.08.05. - 21:57
Schneider Jánosné!

Googleban találtam az alábbit, mert látom nem nagyon van jelentkező, aki ebben a szép 5*-os, patinás hotelben járt volna!

http://www.booking.com/hotel/hr/w-a-mozart.hu.html?aid=338579
#52 - Varga Jutka - 2011.08.11. - 14:51
Most érkeztünk haza opatijából (abbáziából) és néhány infoval segítenék - talán hasznos lehet.
Nem foglaltunk előre szállást (izgultunk is a 38 fokban, ét gyerekkel...), de az első utazási irodába betérve ( ajánlom, nagyon kedvesek - adriaday.com ): már szereztünk is szállást. Magánlakás, klímás, közvetlen a főutcán. A klímáért külön kellett fizetni (5 euro/nap), de megérte - szó szerint főhetett volna a fejünk.
Nagyon fontos: csak olyan szállást válasszunk, ahol a van saját parkoló. 5 euto/óra kifizetése, erősen ront az élményen. A buszjárat tökéletes, így az utazás végéig rá sem kell nézni az autóra.
Néhány - nekünk magyaroknak - fontosabb ár:
- autópályadíj opatijáig: 36+60 kuna
- hamburger (bőséges): 20kuna
- kávé eszpresszó: 7 kuna
- ccola: 12kuna
- fagyi: 7kuna/gombóc
- pizza: 38 kuna átlagban, pizzaszelet: 12 kuna
- és aki szereti: sopska saláta (bőséges): 20 kuna
- egy főétel egy étteremben: 40-60 kuna között van - átlagos ételről van szó.

összeségében: opátija egy álom (gyönyörű város, kedves emberek, tiszta tenger, stb., stb...). Velence után, a szívem csücske lett - jövőre visszamegyünk (remélem).

Remélem segítettem, mert nekem is sok hasznos infó volt itt - amit köszönök.
#53 - i.gyongyi - 2011.08.27. - 09:00
Kedves i.gyongyi!
Mindenki nevében köszönöm, hogy megírtad tapasztalataidat.
Teljes szívből kívánom, hogy jövőre visszatérj!
#54 - Gergő - 2011.09.04. - 20:55
Szállás hiányában ugyan,de egy csodálatos napot és éjszakát töltöttem el egy olyan emberrel Opátijában akit nagyon szerettem és még ma is szeretem..
#55 - Gabi - 2011.11.05. - 14:46
Sziasztok! én április 28-30-ig leszek Opatijában és környékén, már nagyon várom, de nem tudom, akkortájt milyen időjárás várható ott? Volt már valaki tavasszal ott? Hogy kell öltözékkel készülni erre az időszakra?
#56 - Lau82 - 2012.02.27. - 20:20
Sziasztok!
Tavaly Krk szigeten voltunk idén Opatijába mennénk,vagy esetleg valami közeli településre.Ha valaki tudna ajánlani esetleg szállást (apartman)
nagyon hálás lennék.4 fő 2 felnőtt 2 gyerek.
Előre is köszönöm
#57 - Markóné Faddi Mária - 2012.02.28. - 14:59
Kedves Mária, én a Hotel Opatiját ajánlanám, olcsó, és mégis nagyon elegáns szálloda, és tudtommal gyermekbarát. :)
#58 - Lau82 - 2012.03.13. - 09:15
appartmann Lubljana. Központban van, nagyon szép tiszta, új építésű appartann ház, mi ide megyünk. Ott voltunk, megnéztük... és le is foglaltuk. Van saját parkolója, nem kell külön fizetni érte. Nézz rá a honlapjára ha gondolod:
www.apartmaniliburnija.hr
#59 - berzkat - 2012.03.26. - 18:40
Kedves Mindenki! Szeptember első hetében megyünk Opatijába. Van aki ilyen késői időpontban nyaralt itt? általában milyen az időjárás ilyenkor? Van-e halpiac, gyümölcspiac? Köszönöm, ha Valaki szán időt a válaszolásra.
#60 - csocsoszan - 2012.06.17. - 14:04
Kedves fórumozók!
Szeretném ajánlani Horvátországi üdüléshez.Opatiját Hotel Opatijában foglaltunk szállást 2012 06 25- 07 02 ig Először jártunk Horvátországban de azt tudom hogy nem utoljára csodálatos volt minden a szállást egy Budapasti utazási irodán keresztül intéztük nagyon korrekt cég.A szálloda személyzete nagyon kedves segítőkészek mindenben.Tiszta és egyszerű berendezés a szobákban.
Bőséges,ízletes svédasztalos reggeli.Ami még nem elhanyagolható napi szinten ágynemű és törölköző csere ami nem igazán megszokott egy kétt csillagosnak minősített szállodában.panoráma killátás a tengerre.Tengerpart közelsége. Nagyon tetszett a hely biztos hogy ide még vissza megyünk.Készítettem egy rövid filmet ajánlom figyelmébe minden kedves forumozó tagoknak.A következő linken elérhető.http://www.youtube.com/watch?v=f5LGY_aHeno&feature=share

#61 - Tóthné Tóth Judit - 2012.07.08. - 11:02
Sziasztok!
Valaki esetleg tudja,mennyibe kerül a jet-ski kölcsönzés Opatijában vagy környékén?
#62 - Niki - 2012.08.07. - 11:41
Mi augusztus 31 -szeptember 2.ig megyünk Opatijába olyankor milyen meleg a tenger és a levegő?
#63 - Kovács István - 2012.08.13. - 20:21
Sziasztok! segítséget szeretnèk kérni, opátijában keresnénk idén augusztusra szállást, magyarul beszélő tulajtól szeretnék apartmant!!! Előre is köszönöm a válaszokat!:)
#64 - Patri - 2013.01.13. - 12:52
Kedves Patri!
Ha jól látom föntebb e topik 35-ös bejegyzése talán segít, esetleg fölhívhatod!
#65 - csocsoszan - 2013.01.17. - 21:05
Sziasztok!

A strandok környékén (max 25 perc séta) mennyire lehet parkolni? Csak egy napra mennénk, most sajnos csak ezt tudjuk megoldani.

Köszi a válaszokat!
#66 - Hurry - 2013.04.25. - 16:17
Most megyek szabadságra, és az idén nem utazunk sehova. Csak úgy nosztalgiázgattam, és csodáltam eme gyönyörű városról készült képeket. Gyerekkoromban szüleimmel minden nyáron itt voltunk, gyakorlatilag itt nőttem fel. A képek alapján meg kell állapítanom: azóta szebb lett a város, és csak sajnálni tudom, hogy nincs módomban személyesen meggyőződni, hogy a település hangulatát megőrizték a felújítások, új építések közepette.
Mindenkinek kellemes, boldog nyaralást/őszölést/tavaszozást kívánok, aki kedvet kapott, hogy a világ egyik gyöngyszemét személyesen is felkeresse.
#67 - Bica - 2013.08.12. - 19:10
Kedves Fórumozók!
Bár nem látok aktivitást a fórumon az utóbbi időben, szeretném megkérdezni, - hátha mégis válaszol valaki - hol lehet ingyenesen parkolni Opatijában? Azt hallottam, van egy városi parkoló, de nem találom sehol, pedig már az egész várost végigpásztáztam a google-vel. Pontos megközelítés kellene.
Illetve, kérdezem még, hogy mit kell tudni a városban való parkolásról, mennyibe kerül? Előre is köszi a választ! További szép nyarat mindenkinek!
#68 - ave - 2013.08.15. - 15:07
Kedves Opatija-látogatók!

Opátijában katolikus templom van-e?
Október végen megyünk. Valaki esetleg tudja,szombat esti miserendet.
#69 - Maria - 2013.09.13. - 12:51
Szia!

Van katolikus templom (szerintem az mindenhol van :)), miserendet nem tudok.
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.13. - 17:09
Sziasztok!

Nekem is a parkolás a kardinális kérdés. Hotel Opatijában fogunk október első hétvégéjén megszállni, s keresnék valami elérhető és megfizethető árú parkolási lehetőséget!!!
Ha nem is tudtok olcsót, de megmondanátok kb.milyen árakkal számoljunk?

Köszi!!!!
#71 - Kostyál Katalin - 2013.09.13. - 19:47
Szia KOSTYáL KATALIN!

Nem tudom visszanézel-e...most láttam meg a kérdésed.

A googleban ezt olvastam a kérdéseddel kapcsolatban.

"Opatijába beérkezvén rögtön a villasorra visz az autóút. Itt igen nehéz parkoló helyet találni. Hajtsunk tovább a buszvégállomásig, ott egy viszonylag nagyobb parkoló felület van. Ha itt sem találnánk szabad parkolóhelyet, akkor hajtsunk tovább az egyirányúvá változó tengerparti alsó úton. A szállodakomplexumokat elhagyva mindig akad szabad parkolóhely."

Vagy, és az biztos ingyenes...a kikötői benzinkút...ott többek megoldják a tankolást.

Tovább kutakodva...itt van konkrétan a Hotel Opatija előtti parkolódíj:
"http://ibusz.hu/kulfoldi-utazasok/223787/opatija-hotel-opatija"

Tehát egy napra 50 kuna/nap, de a szálloda vendégei 50 % kedvezményt kapnak...!
A Parkoló Hivatalban a heti jegy ára 400 kuna

Remélem tudtam segíteni.
#72 - Varga Jutka - 2013.09.21. - 17:49
Sziasztok!
Tud-e valaki segíteni abban, hogy Opatijában hol lehet parkolni és kb. mennyi a parkolási díj? Előre is köszönöm!

#73 - Sztricskó János - 2014.06.10. - 10:55
Sziasztok!
Volt-e valaki Opatijaban vagy környékén kempingben, sátorral? árak érdekelnének.
Köszi :)
#74 - Tunde - 2014.06.30. - 19:49
Sziasztok!
Tudja valaki, kb. mennyibe kerül Opatijában biciklit kölcsönözni? Melyik szigetre lehet Opatijából hajózni? Az Ucka-hegység kilátója hol van a városközponttól kiindulva? Van turistaút?
Előre is köszönöm!
#75 - Lilla - 2015.03.07. - 10:07
Szia!

Pl. egyet találtam, ott a kölcsönzés 1 órára 30kn, 6 órára 70 kuna, 1 nap 100 kuna.
Az Opatijához közeli Fiuméból lehet hajózni a Pag- és Rab-szigetekre.
Ezen kívül nem menetrend szerinti hajókirándulások is vannak, valamint a Krk-sziget, közelsége miatt, akár busszal is elérhető.
Az Ucka Vojak-csúcsán lévő kilátó elérhető turistaúton, de nem tudom neked megmondani, hogy pontosan hogyan, itt egy brossúra: http://www.pp-ucka.hr/wordpress/wp-content/uploads/Ilustrirana-karta.pdf
#76 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.10. - 03:35
Köszönöm Tibcsi a hasznos infókat!
#77 - Lilla - 2015.03.27. - 22:00
Tiszteletem!
Mi a jövő héten utaznánk OPatijába. érdeklődnék, hogy a 32-es busz éjszaka hány óráig jár? Rijekából mikor indul az utolsó 32-es Opatijába. A szállásunk egy Antona Raspora utcai apartmanban lesz. Milyen közel találni - lehetőleg- kavicsos strandot, autóval érdemes menei, ha távolabb van, de úgy vélem, hogy a parkolás eléggé nehézkes dolog. Gondolkodom, hogy Medveja ..vagy Moscenicka draga-i strandra leautózom. Akinek vannak ez irányú tapasztalatai azt megköszönném. (voltam már Medvejában.Opatijában. Preluk kempingben, de már régen. A dalmát részen voltunk vagy az Istria nyugati-déli oldalán (Rovinj-Pula-Medulin)
#78 - vitéz Farkas Tibor - 2015.07.09. - 20:31
Kedves Tibor!

Ezt a menetrendet találtam a 32-es buszra, nem idei, de nagyságrendekben ilyesmi lehet:
http://www.autotrolej.hr/Download/2012/08/31/32_32A.pdf
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.12. - 20:41
Kedves vitéz Farkas Tibor!

Aug végén utazom Lovranba, szívesen venném, ha megosztaná a tapasztalatait Opatija és környékéről. Köszönöm!
#80 - Opatija Lovran - 2015.07.17. - 12:30
Sziasztok!
Valaki tud ingyenes parkolót Opatijában??? Előre is köszönöm! :O)
#81 - Kata - 2015.07.28. - 16:06
Szia!

Nem nagyon van ingyenes parkoló Opatijában, eleve nehéz egyáltalán parkolóhelyet is találni. Talán a Hotel Imperial mögött van egy rész, ahol ingyen lehet parkolni, de ott nem valószínű hogy lesz hely.
#82 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.28. - 16:53
Szia!
Köszönöm szépen az infót! :O)
#83 - Kata - 2015.07.29. - 08:41
Sziasztok!
Sürgősen keresek Zágráb környékén szállást! Fontos hogy magyarul is beszéljenek! Tudna valaki ebben segíteni?
#84 - Tamás - 2015.11.29. - 14:15
A Plavi podrumban vacsoráztunk,a felszolgàlás kritikàn aluli. Nem azt hoztàk amit kértünk,elfelejtették a desszertet,valamint kiszàmlàztàk az ajàndékba felszolgàlt előételt. Emelett nagyon dràga,és kicsi az adag. Köretnek egy fél főtt burgonyát kaptam.
#85 - Kökény Viktor - 2016.07.11. - 23:55
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy tudja e valaki mennyit kell fizetni a napernyő és napozóágy kölcsönzésért Opátijában?
#86 - Glasz éva - 2016.07.18. - 14:39
Sziasztok!
Jövő héten utazunk Icicibe. Van valakinek infoja az ottani parkolásról? Illetve van-e valamilyen jó, kis étterem ott, amit jó szívvel ajánlanátok?
#87 - Réka - 2016.07.28. - 21:00
Hello!
A Grand Hotel Adriatic II-be megyunk nyaron.Valaki tudna irni ,hogy milyen es a parkolassal mi van,mert nem teljesen tiszta a dolog,azt irja,hogy van parkolas,de koltsegekkel jar,nem tudom ez mit jelent naluk!Koszi!
#88 - Arpi - 2017.02.03. - 18:56
Szia!

Gondolom azt jelenti, hogy fizetős parkolás biztosítanak. A legjobb ha tőlük érdeklődsz, ők pontosan megírják mennyi a parkolás. Illetve, hogy ne teljen be a parkoló, lehet foglalni is, úgy látom.
#89 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.03. - 21:46

Szép emlék Opatija!Gyönyörű hely,kedves vendéglátókkal.Tiszta,igényes város.Rengeteg program várja az odalátogatókat.Az árak számomra nagyon barátiak voltak.Remélem mégegyszer eljutok oda.Sajnos mikor mi voltunk,5 napon keresztül esett az eső.Tetszett az is,hogy egy árus,akitől vásároltunk,magyarúl szólalt meg,horvát nemzetisége lévén és másnap,mikor a portékája előtt elsétáltunk,hangosan ránk köszönt magyarul.Nagyon jól esett.
Laura - 2018.02.23. - 17:08
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás