Orebic szállás, látnivalók, bemutatás

Orebic

Booking.com

Horvátország második legnagyobb félszigete (az Isztriai-félsziget után) a dalmáciai Peljesac-félsziget. 355 km2 területű, és 65 km hosszú, de mindössze 7 km széles. A félsziget legnagyobb városa a több mint 4000 lakost számláló Orebic, amely Splittől 227, míg Dubrovniktól 113 km-re található. A második legnépesebb település pedig a 2600 lakosú Ston, ahol, Orebicbe tartva érdemes megállni, és híres városfalait megnézni. Egyébként az Orebicre érkezés is külön élményt jelent: még akik több alkalommal voltak, azok sem tudják megunni a csodálatos panorámát: a sziklák, a hegyek, és a kék tenger, és végül Orebic látványát.

Orebic hangulatos, mediterrán légkörű, élénk vegetációval, mediterrán növényzettel és fákkal büszkélkedő Dalmácia "standardjainak" megfelelő, festői üdülőhely. Különösen vonzóvá teszi 1 km hosszú, homokos-kavicsos strandja, a Trstenica, amelyet Horvátország egyik legjobb strandjának tartanak. Naturista rész is található rajta. A szezonban zsúfolt lehet, így akik ezt nem szeretik, számos másik kavicsos part közül is választhatnak. A hegyek látványa miatt is gyönyörű fekvésű városnak számít Orebic. Innen több, jól kitáblázott turistaút is indul a Sv. Illija csúcsai felé, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Korcula szigetére, és az Adriai-tengerre. A legmagasabb csúcs 961 méteres. Népszerű látnivaló a gótikus-reneszánsz stílusban épített Ferences-kolostor (Franjevacki Samostan) is. Mellőle csodás panoráma is élvezhető. Érdemes felkeresni a város tengerészeti múzeumát (Pomorski Muzej) is.

Orebic szállások

Orebic szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Orebic szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Orebic évről évre népszerűbb a turisták körében: a magyarok között is igen ismert és látogatott. Magánszállásain kívül több kemping, valamint jó minőségű hotelek is várják a nyaralókat. A környék igen híres remek borairól: itt nyaralva érdemes őket megkóstolni valamelyik borospincében: a Dingac bort a szakértők a világ legjobb borai között tartják számon, de híresek a Plavac, Peljesac és Postup borok is. A legjobb borospincének a Korta Katarina nevűt tartják, melynek látogatásához előre kell foglalni ITT. Mindenesetre a borkedvelőknek kötelező a borkóstolás itt nyaralva.

A kirándulási lehetőségekről szólva: érdemes megtekinteni a közeli Ston városának lenyűgöző, monumentális városfalait. Orebicből indulnak a kompok Korcula-szigetre: a csodálatos szigetre való ellátogatás sem okoz csalódást a turistáknak. A Hvar, és Mljet szigetekre, valamint Dubrovnikba tehető túrák már hosszabbak, de mindenképpen megérik.

Eljutás autóval Orebicbe: Autós útvonaltervező

Orebic, Horvátország

Orebic

Orebic képek: mooney, footprints

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás