Pag sziget látnivalók, szállás, időtöltés

Pag sziget

Booking.com

Pag Horvátország Ibizája, a horvát Adria buliszigete (pontosan Pagon belül a Novaljához közeli Zrce-strand), a bulizós fiataloknak az egyik legjobb választás a horvát szigetek közül. De családoknak ideális, csendesebb helyek is vannak. Látványra kopár, fehér, Holdbéli táj jellemzi. Látnivalókból egyáltalán nincs sok, de több jó strand is van. Az alábbiakban bemutatjuk a sziget nyaralóhelyeit, a bulizási lehetőségeket, kitérünk az ajánlott éttermekre, valamint a bevásárlási lehetőségekre is. Az oldalon szállások keresésére is lehetőség van, a legjobb árakon.

Pag Horvátország "csupán" 5. legnagyobb szigete (kb. 60 km hosszú, szélessége Pedig 2-10 km között változik), de az egyik leghosszabb partvonallal (302,47 km) rendelkezik. A 8000 lakosú sziget legnagyobb települése a 3121 fős Pag. Az észak-dalmáciai Pag egyáltalán nem egy átlagos horvát sziget (ha egyáltalán létezik átlagos horvátországi sziget): különlegessége többek között panorámája, melyhez kevés hasonló van Európában: fehér kopár síkságai, és hatalmas sziklái miatt az ember szinte a Holdon érezheti magát. A szigeten alig látni fákat, néhány olaj- és fügefaliget töri meg a fehérséget, a növényzetet rajtuk kívül különböző gyógynövények jelentik, melynek Pag híres juhsajtja (Paski Sir) a különleges ízét köszönheti. Itt nyaralva mindenképp érdemes megkóstolni ezt a helyi specialitást, melyet egyébként Horvátország más helyein is árulják. Sajtján kívül Pag csipkéjéről is nevezetes, melyet évszázadokon keresztül a szigeten élő asszonyok készítettek, és készítenek ma is. A csipkét felhasználják ágyneműk, blúzok, terítők díszítésére. A különleges csipke meg is vehető a szigeten, de nem olcsón: a kis csipke elkészítése sok időt, és gyakorlatot igényel. Pag főleg sziklás tengerpartját kis öblök, és fokok színesítik. A fehérség az azúrkék tengerrel együtt tökéletes egyveleget alkot.

Pag az aktív nyaralást kedvelők körében is népszerű: 115 km hosszú hegyi kerékpárút hálózza be a szigetet, így csodálatos környezetben tekerhetnek a kétkerekűek kedvelői, illetve a búvárkodás, a vitorlázás, és persze a sziklamászás is kipróbálható itt. Povljansko és Kolansko madártani öröksége, és a Lun melletti természetvédelmi terület (melynek legöregebb olajfája több, mint 1000 éves és még ma is minden évben gyümölcsöt ad) szintén érdekesek lehetnek a természet kedvelői számára. Hogy Pag minden elképzelhetőt nyújtson, arról a Novalja településen található Zrce strand gazdag, igen pezsgő éjszakai élete, és a remek bulik gondoskodnak. Pag Horvátország első számú "bulizós nyaralóhelye", a sima bulikon kívül több zenei fesztivál is várja nyaranta a szórakozni vágyókat. Azonban Pag nem rendelkezik annyi látnivalóval, és kirándulási lehetőséggel, mint más nagyobb horvátországi szigetek.

Pag sziget

Pag

Pag-sziget: tipikus látképek, a fehér, kopár tájjal. Képek: silviaphoto77, Zrce.eu Tours UG/Flickr/Creative Commons

Eljutás autóval Pag szigetére: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Pag"). Budapestről 654 km / kb, 6,5 órás út. Pag északi részét komppal közelíthetjük meg (Prizna - Zigljen komp), míg délről érkezve ingyenesen használható hídon keresztül lehet a szigetre jutni, a hídról gyönyörködhetünk a gyönyörű vidékben, ráadásul csodás képek készíthetők. Magyarországról indulva is érdemes egy kicsit kerülni, és inkább a hídon, mint komppal menni. Autós eljutáshoz hasznosak lehetnek alábbi oldalaink: Horvátország autópályadíjak és Autóval Horvátországba.

Vonattal közvetlenül Budapestről, Rijekáig lehet menni, ahonnan katamarán közlekedik a Pag-szigetre, igaz csak napi egyszer. Vagy Zágrábig lehet menni, onnan pedig busszal elérhető Pag (Novalja és Pag város). A leggyorsabb buszokkal 4 óra alatt - de nem annyira gyakoriak a járatok, érdemes ellenőrizni a menetrendet. Akik Horvátország más részein nyaralva látogatnánk meg a szigetet busszal egy buli erejéig, azok Zadarból (1 óra alatt), és Rijekából (4 órás út) is ide jöhetnek autóbuszokkal, valamint a Rab-szigetről is át lehet ruccanni katamaránnal egy bulis estére. Budapestről az Eurolines Dalmát Expresszével is elérhető Pag, Zadarban leszállva, és onnan a szigetre buszozva.

Az alábbiakban bemutatott pag-szigeti településeket, szórakozóhelyeket, strandokat, érdekességeket térképen is bejelöltük, ez Pag sziget térkép oldalunkon látható.

Szállások | Pag strandjai | Novalja | Pag óvárosa | Simuni | Lun | Sveti Vid | Pagi szoros | Pagi háromszög | Éttermek | Üzletek | Kirándulási lehetőségek | Hozzászólások

Pag sziget szállások

Szállások a Pag-szigeten: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Pag sziget szállások | Pag település szállások | Novalja szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Pag strandjai

Nem meglepő módon Pag főleg hangulatos, kopár, fehér sziklás, valamint kavicsos strandokkal rendelkezik. Rendkívül tagolt, "csipkés" partjának köszönhetően Pagon sok a romantikus, eldugott öböl.

Homokos strand a Trincel, Stara Novaljában található, Novaljától északra, a városközpontba vezető úthoz közel, fák veszik körül. 10 km-re Novaljától pedig a Sveti Duh kavicsos strand fekszik. A belépő ide mindössze 5 Kuna. Ez a sziget egyik legszebb strandja.

Pag másik szép strandja a Novalja közelében, Metajna településen lévő a Rucica strand, a kavicsos, nem zsúfolt, a tömegtől távol eső tengerparton a lemenő nap fénye a sziklákat rózsaszínné változtatja, és a Velebit hegyek kulisszái még szebbé teszik az élményt. A strand közelében egy nagy parkoló található, ugyanakkor árnyék nincs, napernyő szükséges.

Simuni strandját szintén a sziget egyik legjobbjának tartják. Lassan mélyülő kavicsos, sok gyermek szórakozási lehetőséget kínáló strandja kisgyerekekkel is ideális.

A fiatalok körében legnépszerűbb strand a Novalja várostól 2 km-re található, kavicsos Zrce strand, amit Horvátország Ibizájának tartanak Horvátország szerte egyedülálló, pezsgő éjszakai élete, négy szabadtéri klubja miatt. Európa vezetői dj-i forgatják itt a lemezeket. A klubok ráadásul a tánctéren kívül számos más szórakozási lehetőséget is kínálnak. Lehetőség van a Zrce-strandok vízi sportok kipróbálására, sőt, bungee jumpingra is.

Az Aquarius egy gazdagon felszerelt szórakozóhely. Gyakran tartanak itt tematikus bulikat, habpartykat, és élő koncerteket, valamint híres horvát, és nemzetközi dj-k is tiszteletüket teszik a szórakozóhelyen.

A Papaya klubot egzotikus stílusban alakították ki, a bulik előtt és után csúszdázhatunk, vagy a jakuzziban pihenhetjük ki a táncolás fáradalmait.

A Kalypso a bulik előtt változatos sportolási lehetőségeket kínál: strandröplabdázni, dartsozni, vagy tollaslabdázni is van itt lehetőség. Mint a többi klubban, itt is változatos ételeket, és italokat kínálnak fel, a Kalypsoban pedig még internetezni is van lehetőség. Népszerű és jó szórakozóhely a novaljai Zrce-parton a Noa Club Beach Bar, a Cocomo Club és az Euphoria is.

Pag, Zrce strand

Pag, strand

Novalja

Pag mellett a sziget másik nagyobb települése, és annak idegenforgalmi központja. Építészeti nevezetességei egy 9-10. századi templom, és egy, a korai kereszténység idejében épített bazilika romjai.

Novalján van a szigeten, és sokak szerint Horvátországban a legnagyobb élet, a városhoz közel található, feljebb már említett híres Zrce-strandot "Horvátország Ibizájának" tartják.

A "sima" bulik mellett a Zrce strandon, a Papaya, Aquarius és Kalypso klubokban, 2017-ben 7. alkalommal (ebben az évben június 26-június 30. között) megtartott elektronikus zenei fesztivál, a Hideout fesztivál teszi lehetővé a felejthetetlen kikapcsolódást (a jegyek általában már februárban elfogynak). A hip hop és rnb előadók kedvelőinek a 2017-ben július 11-13. között megtartásra kerülő Fresh Island fesztivál az ideális. Aki júliusnál korábban látogatna a szigetre, az a Hideout fesztivál mellett egy másik fesztiválra is mehet: a Spring Break Island fesztivált 2017-ben június 2-5. között rendezik. Augusztusban pedig a Sonus Fesztiválnak ad otthont Novalja, 2017-ben augusztus 20-24. között. Ha a Zrce-strandtól távolabb, legalább 2 km-re foglalunk szállást, akkor még Novalján is lehetséges a csendes, nyugodt pihenés.

Novalja, Pag

Novalja, Zrce strand

Novalja kép: lloydi. Novalja, Zrce strand kép: Sobrecroacia.com/Flickr/Creative Commons

Pag óvárosa

Az óváros szűk utcáiban sok szép régi építmény fedezhető fel, valamint a városfal nyomai is láthatók. Az óváros főterének nevezetességei a 15. századi hercegi palota, a román-gótikus, 1443-1488 között épült Szűz Mária Mennybemenetele templom, és a befejezetlen püspöki palota. Pag csipkemúzeumában a sziget nevezetes csipkéjéről mindent megtudhatunk, a helyi csipkéből az óvárosban vehetünk is. A sziget fővárosának városi strandja lassan mélyülő, kavicsos.

Pag városának IV. Béla király adott szabad királyi városi rangot 1244-ben, hálája jeléül hogy a tatárok elől menekülve menedéket talált a szigeten. Nagy Lajos király 1376-ban pedig autonómiát biztosított Pagnak. A város legtöbb mai építészeti emlékét a velencei uralom idején nyerte el a 15.-18. század között.

Pag óvárosa

Pag város

Pag város

Pag város képek: lloydi, kzoop/Flickr/Creative Commons

Simuni

Simuni egy csendes halászfalu a Pag-sziget nyugati részén, egy szép, elszigetelt öbölben. Novaljától 14 km-re délre, Pag várostól 13 km-re északnyugatra helyezkedik el. Simuni családok számára megfelelő, nyugodt kis falu. Ahogy a strandok résznél is említettük, lassan mélyülő, aprókavicsos strandja az egyik legjobb Pagon. A strandnak szép fenyőfák biztosítanak árnyékot. Simuniban van egy kiváló kemping is, gyönyörű környezetben.

Simuni kemping strand

Simuni kemping, strand

Lun

Lun Novaljától 20 km-re, a sziget északi részén található. Ez a vidék arról nevezetes, hogy Pag többi részével ellentétben itt a sziget nem kopár, mivel a Rab sziget megvédi a bora széltől. Lun az olajfái, és botanikus kertje miatt nevezetes.

Sveti Vid

A 342 m magas, Pag városától északnyugatra található Sveti Vid csúcs Pag legmagasabb pontja, ahonnan az egész Pagi szoros belátható. Megközelíthető Pag városból Dubrava felől, az útjelző táblákat követve, vagy Novaljából is a Novalja-Konlan (10 km) útvonalon. A hegy megmászásához nem kell tapasztalt hegymászónak lenni, átlagosan edzett emberek is feljuthatnak, és az esetleges fáradtságot a csodás kilátás kárpótolja.

Hajóút a Pagi szoroson

A hajókirándulás a Pagi szoroson csodás élményt nyújt: lagúnára emlékeztető alakja, és mennyei, különleges formájú strandjai igazán szépek.

Pagi Háromszög / Paski trokut

1999 májusában fedezték fel a Tusto Celo hegyen a 32x32x22 mm-es, tökéletesen egyenlő szárú háromszöget, melynek világosabb kövezete van, mint a körülötte elhelyezkedő köveknek, és ultraibolya sugárzásnak kitéve vörös színben fénylik. A pagi háromszög kövei máshol a környéken nem találhatók meg. A jelenség több tízezer ember vonzott felfedezése óta. Sokan UFO-leszállópályának tekintik, illetve egyéb elméletek is napvilágot láttak a háromszög kialakulása kapcsán. Megközelíthető a Zigljen kikötőtől, vagy a Novalja körüli utakon, az útjelző táblákat követve. 2009-ben kiépítettek egy utat a pagi háromszög, és a közeli Caska falu között, így a helyszín könnyebben elérhető a látogatók számára.

Pagi háromszög

Pagi háromszög fotó: moj_link

A Pag-sziget ajánlott éttermei

A Novaljához közeli, attól északra, Stara Novalja felé elhelyezkedő, szállodában működő Boskinac a sziget legjobb étterme, sokak kedvence. Egy kifejezetten felső kategóriás, gourmet, így drágább étterem, tehát azok jöjjenek el ide, akik egy igazán jót akarnak enni a szigeten való nyaralásuk során, és nem bánják, ha ezért többet fizetnek. Remek ételek, fantasztikus atmoszféra, kellemes környezet jellemzi, romantikus vacsorára is ideális. A tradicionális ételeket modern, kreatív módon készítik el. Az étterem szőlőkertek környezetében működik.

Škopaljska 220, Krnelje 220, 53291, Novalja | Előételek 60-90 kn, főételek 130-190 kn, desszert 50 kn, | Értékelések: TA: 4,43/5, 113 értékelés alapján

Pag város egyik legkedveltebb, leginkább elismert étterme a Konoba Bodulo. A kis, hangulatos, csendes, családi étteremben friss horvát ételek vannak, a város átlagos éttermeinél jobban elkészítve. A turistás helyektől, és a központtól kijjebb helyezkedik el.

Vangrada ulica, Pag város | Leves 20-30 kn, halételek 75-120 kn, húsételek 70-145 kn, desszert 25-35 kn | Értékelések: TA: 3,91/5, 135 értékelés alapján

Simuni szép öblében, csodálatos kilátással a tengerre, romantikus, szép helyen fekszik a Konoba Didova Kuca nevű tradicionális családi étterem. Itt remek árakon, igen kiváló helyi fogások fogyaszthatók, az étlap ugyanakkor nem annyira bő.

Simuni 39 | Értékelések: TA: 4,69/5, 32 értékelés alapján

A családi Konoba Figurica étteremben remekül elkészített, tradicionális, rusztikus helyi, és horvát ételek kóstolhatók. Hangulatos hely, melynek virágos kertjében is elfogyaszthatjuk vacsoránkat.

Figurica 11, Kolan | Nyitva 17:00-23:30 | Értékelések: TA: 4,37/5, 62 értékelés alapján

Boskinac, Pag

Boskinac étterem

Üzletek, élelmiszerboltok, bevásárlási lehetőség

A szigeten a horvát üzletláncok, a Konzum, és a Plodine boltjaiban, valamint több kis üzletben megvásárolhatunk minden ételt, és italt, amire szükségünk lehet.

Pag városban 3 Konzum is van, nyugatról keletre haladva a következő címeken: Prosika ulica, Zagrebacka 35., és Kralja Tomislava 2.. Novaljában 2 Konzum működik, a Saltinska 1. cím alatt, valamint a belvárosból kijjebb, tovább a Slatinskán, a délre vezető út mentén.

Plodine élelmiszerbolt pedig Pag városának szélén, a Ulica braće Andrijića 1 címen üzemel, valamint Novaljában, az S.S.Kranjčevića 4. alatt. Az üzletek vasárnaponként is nyitva tartanak.

Novalja hal- és zöldségpiacain friss hozzávalókat vásárolhat mindenki, aki maga főz nyaralása alkalmával.

A szárazföldön, Zadarban számos további üzlet, és plázák is vannak.

Kirándulási lehetőségek

Kirándulás: Kornati Nemzeti Park

Ha a sok fehérség után egy kis zöldre is vágyunk, Pagtól 1,5 órás hajóútra található a csodaszép Kornati Nemzeti Park. Bővebb információ olvasható erről a természeti csodáról a Sibenik útikalauzban

Kirándulás: Krka Nemzeti Park

A Krka Parkhoz a Sibenikbe vezető úton lehet eljutni, 20 kilométerre a város előtt kell letérni Krka felé. Bővebb információ a Krka Nemzeti Parkról itt: Krka Nemzeti Park

Kirándulás: Starigrad-Paklenica Nemzeti Park

Paklenicába Zadar felől, vagy a Zigljen komphajó kikötőn keresztül juthatunk el. Két folyókanyonja van: Mala (kicsi), és Velika (nagy) Paklenica, de a Mala Paklenicába jelenleg ki van száradva. A nemzeti park további érdekessége az Anica Kuk, 712 méteres magasságával Horvátország legmagasabb sziklája (Paklenica az egész évben híres sziklamászó hely), vagy a park északi részén található Manita Pec, amely egy nagyon érdekes barlang . Két magas hegycsúcs is található a Paklenicában: az 1757 méteres Vaganski vrh, és az 1753 méter magas Sveto brdo.

Paklenica

Paklenica fotó: Kingregerp

Rab-sziget

A Novaljából katamaránnal 50 perc alatt elérhető Rab-sziget egy nagyon érdekes kirándulási lehetőség. Csak napi egy katamarán megy Rabra reggel, és vissza Pagra este is egy, tehát ellenőrizzük az aktuális indulásokat. A katamarán autókat nem szállít, ezért ha autóval látogatnánk Rabra, 2 órás úttal kell számolni.

Dalmácia városai

A Paghoz legközelebbi figyelemre méltó város Zadar 60 km-re van, 1 óra autózással érhető el. Akik messzebb kirándulnának, felfedeznék Dalmácia egyéb településeit is, már 2-2,5 órát kell autózniuk, ez idő alatt elérhető Split, Trogir, vagy akár Omis.

Pag sziget szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

én már voltam Pagon. Aki megteheti, az ne hagyja ki ezt a szép helyet. én 1.5 hetet voltam kinn és nagyon tetszett! Ne hagyjátok ki!
#1 - Czapári Dániel - 2008.03.25. - 12:55
Pag kihagyhatatlan annak aki Horvátországban nyaral! Csodálatos, romantikus, gyönyörű! Látni kell! :-)
#2 - Kitty - 2008.05.19. - 10:36
éppen ma értem haza:( nyolc napot töltöttem el Pagon. Egyszerűen csodálatos hely, mindenkinek csak ajánlani tudom. Biztos,hogy még visszamegyek, mert annyira gyönyörű. Aki tud menjen!!
#3 - Zsuzsi - 2008.06.22. - 22:07
Sziasztok!
Egy hét múlva megyünk Pag szigetre,azon belül Novaljába nyaralni nagy baráti társasággal!Légyszi í­rjátok meg,hogy mit érdemes megnézni,mi az amit feltétlenül ne hagyjunk ki!Gondolok itt hajókirándulásra,Nemzeti parkra,vagy valami jó kis látványosságra!!Jet-skizni,Sailingezni lehet valahol?Válaszotokat előre is köszönöm!
#4 - Kara - 2008.07.03. - 19:25
Sziasztok! Hamarosan megyünk a családdal Pag szigetre nyaralni apartmanba önellátással. Azt szeretném tudni azoktól akik mostanában jártak kint hogy a határon mennyire veszik komolyan az élelmiszert kifelé? Aki tud egy tuti kirándulást ami gazdaságos attól várom az élménybeszámolót. Várom válaszotokat. Köszönettel Fodor Miklós
#5 - Fodor Miklós - 2008.07.07. - 19:57
Sziasztok!! Tavaly mi is Novalján voltunk! Gyönyörű volt!! érdemes megnézni a múzeumát,benne az Italian Hole nevű alagutat!!Szerintem aki oda megy nyaralni búvárszemüveget mindenképp vigyen!! :) Ez évben Pagra megyünk!! Tavaly semmi probléma nem volt az élelmiszer kivitellel, de barátnőm most jött vissza, és mondta hogy idén már jobban nézik!! Mindenkinek jó utat, és kellemes nyaralást!!
#6 - Ágika - 2008.07.16. - 17:40
Kara: hát itt le van í­rva, hogy mit érdemes megnézni. :) Ill. 3 nemzeti park is közel van, érdemes valamelyikbe ellátogatni.
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.07.18. - 21:20
Sziasztok!

Nagy Horvát szigetek" rajongók vagyunk. Jártunk már KRK-en(5x), Mali Losinj-ban, Brac-on... Az idén terveztük Peljesacot és Korculát, viszont nem nagyon tetszenek Korculáról a visszajelzések. Most valahogy idekeveredtem, és nagy dillemában vagyok, hogy lehet érdmes megnézni Pag-ot :)
Mi az eldugott, de csodálatos panorámájú öblöket, nem népstrandokat szeretjük és az olyan helyeket, ahol bőven van látnivaló! A tenger tisztasága és annak élővilága alap kell hogy legyen, ezt sajnos az utóbbi időben KRK-en már nem tapasztaltuk, de ott is van egy titkos öblünk:)
Esetleg tipp, hogy miért ide Pag-ra?

Köszönjük...
#8 - Gabcsi - 2008.07.26. - 02:52
Sziasztok!
Mi évek óta Pag-ra járunk nyaralni. Nekünk nagyon bejött. Idén viszont visszük a kutyánkat is magunkkal- kiváncsi leszek milyen lesz (esetleg akinek van tapasztalata azt szí­vesen veszem ha irna egy pár sort mire kell odafigyelni)

A strandok nagyon tiszták és rendben is van tartva. Mi a Dinjiska településen található (Pag-tól 15 km Zadar felé) kis homokos strandot szeretjük a legjobban. A part apró kavicsos, de ahogy beteszed a lábad a ví­zbe egy pár méter után kellemes homok fogad téged, és nagyon lassan mélyül. Tehát kisgyerköccel rendelkezőeknek hatalmas előnyt jelent. Hozzáteszem nem népstrandról van szó, tehát nincs nyüzsgés, tumultus. Szerintem aki errefelé fog járni feltétlen próbálja ki nem fog benne csalódni. Aki 08.08.23-tól jár arra az fog velünk találkozni is!
Szép nyarat mindennkinek!

és hogy Gabcsi kérdésére "miért Pag?" a válasz egyszerű - mert gyönyörű!!!
#9 - Selymes István Zoltán - 2008.07.27. - 08:53
én is csak a többiekhez hasonlóan azt tudom mondani, hogy gyönyörű :) Már másodszor voltam itt, ma értem haza, pontosabban fél órája. 1 hetet voltam ott, úgy, mint 6 éve is. Pag városban voltam, az óvárosban, 10 méterre a tengertől. Csodálatos az egész sziget. Mi Pag város hí­dján áthaladva lévő strandon voltunk 4 napot, majd egy kb. 10 km-re lévő Simone nevezetű település partján strandoltunk. Ott egyszerűen mesésen tiszta a tenger, egy kólás üveg se található benne :) Rengeteget búvárkodtam, és élveztem az egész héten át tartó 40 fokos hőséget. Röviden: eszéletlen jó volt, aki teheti ne hagyja ki!
Fanny (14éves) voltam Tolna megyéből
#10 - Fanny - 2008.08.09. - 18:18
Mi is 23-tól megyünk egy hétre Pag városába, most fogom először látni a tengert... Alig várom én, és persze kis családom is. örülök a kommentek-nek ezek szerint nem kell a zsúfolt strandoktól tartani, illetve kulturális és kikapcsolódási lehetőség is lesz bőven :-)
#11 - molnarrena - 2008.08.21. - 02:02
Sziasztok!


Volt valaki Pagon Jakisnica nevű helyen? Az érdekelne, hogy hí­d vagy komp a jó döntés????
#12 - saca - 2008.08.21. - 12:09
Idén nyáron voltam elöször pag szigeten.Gyönyörü!!! Amikor megláttam az autónkból a tengert zokogtam a gyönyörüségtöl. Kimondhatatlanul szép! Bár hideg volt azon a héten de én akkor is bementem a vizbe és nem törödtem vele hogy vacogok.Talán sohasem fogok többet kijutni Horvátországba,mert számunkra megfizethetetlen lenne mégegyszer.12 évig sporoltunk rá. Minimum átlagbérböl még a megélhetés is nehéz. Nem akarom sajnáltatni magam,mert én legalább láthattam a tengert.Egyszer! Felejthetetlen és sodálatos! Megérte a sok éves várakozás! A parttól nem messze a tengerben volt egy nagyobb kö,mindig azon üldögéltem miközben élveztem hogy a hullámok nyaldostak. Az az én kövem! Lefényképeztem és azóta is gyönyörködöm benne.
#13 - Veronika - 2008.09.27. - 18:26
Családosoknak nem ajánlom... :-) Pagra csak az menejn aki éjjel nappal tud bulizni!!!! Mert ez a sziget csak erről szól!!!! Maga az álom.... Imádjuk!!!! Ketten voltunk a barátnőmmel és jövőre is tuti vissza megyünk... Aki még nem volt a Papayába az el se tudja képzelni mi folyik itt! Ha képek kellenek vagy videók (amik kincset érnek)szólj és küldöm ... Ne habozz ide menni ne is gondolkodj rajta!!!!!!!!! Papapapyaaaaaaaa
#14 - Tí­mea - 2008.10.01. - 22:21
Sziasztok!
Mi idén készülünk Pagra férjemmel, szüleinkkel és testvéreinkkel. (Kb. 10-12 fő.) én Simuniban gondolkodom, de igazából érdekelne, hogy milyen a Camping Village . Aki járt már ott, kérem í­rjon néhány sort róla! Simuniban vagy inkább Pag városában érdemes nyaralni? Félek, hogy túl zajos lenne a Camping a szülőknek. Andi
#15 - Andi - 2009.01.05. - 20:15
Sziasztok, mi nyáron megyünk a barátnőimmel, de nem tudjuk milyenek ott az árak, gondolom nem olcsó,főleg a bárok, de ha valaki tudna nekem valami támpontot, megköszönném!és oda van belépő?
#16 - anna - 2009.03.01. - 17:20
üDV! MI IS AZ IDéN MEGYüNK ELöSZŐR PAGRA A CSALíDDAL (4-EN), éS MíR NAGYON VíRJUK. SZóVAL, ENGEM IS AZ íRAK éRDEKELNéNEK. AKI MíR JíRT OTT, LEGYEN SZíVES íRJON TíMPONTOT. KöSZI!
#17 - VERA - 2009.05.06. - 20:04
Sziasztok! Az én kis családom is az idén készül Pag szigetre, helyileg Pag városba. Ha valaki járt már ott, í­rjon róla pár mondatot. Az árak engem is érdekelnek, szórakozási lehetőségek. Remélem június 20 körül már a tenger is valamennyire felmelegszik. - legalább tudjunk egy kicsit fürdeni - :-)))
#18 - Heni - 2009.05.11. - 18:30
Sziasztok!
Mi tavaly voltunk Pag városban, szülőkkel, és gyerekekkel. Nekünk nagyon tetszett, és idén ugyanabba az apartmanba foglaltunk, de a tesóméknak és a szülőknek nem tetszett annyira a sziget, mert szerintük kopár. Idén nélkülük megyünk. Pag városban esténként van kisebb bazársor nyitva, és néhány körhinta, trambulin, kisvonat körbe egy sí­npályán, ahol a gyerekek is jól érezték magukat. A pagi sajt nagyon finom, de elég drága. Az árakról csak annyit tudok, hogy a tej és kenyér megfizethető, bár drágább mint nálunk a többi cuccot vittük és főztünk, meg egyszer elmentünk vacsorázni a városba. A központban van egy nagyobb bolt, ahol véletlenül sikerült összefutni egy magyar eladóval is. A pagi só is hí­res, én hoztam haza egy egész évre valót. A tenger gyönyörű, a strandok nem zsúfoltak, de ezt nem részletezem, mert már többen is í­rták előttem. Már nagyon várom az utazást. Mindenkinek jó utat!
#19 - Zsófi - 2009.05.13. - 10:46
Sziasztok!Ha valaki tud Novalján olyan apartmant ami közel van a tengerhez,erkélyes,elfogadható árban van és magyarul is beszélnek,az légyszi í­rja meg!Nem baj ha már nincs hely,mert jövőre kell.Köszi!
#20 - bibi - 2009.05.20. - 22:54
Hali! Mi kétszer voltunk eddig Pagon, 2-2 hét. Nem értek egyet azzal, aki szerint csak bulizni jó, mi voltunk egyszer az általa istenitett Papayában, behánytunk a látványtól (meg az egész strandttól, talán 14-18 éves korom közt tetszett volna, és slussz), kijöttünk. Rengeteg gyönyörü, nyugodt, békés hely van, sok helyen lassan mélyül, azt kifejezettten kisgyerekeseknek ajánlom. Főleg aprókavicsos, van homokos is, ott egyszer jártunk, nagyon nem vált be, mintha nyugdijastalálkozón lettünk volna, illetve teli volt helyi, gyakorlatilag bundába öltözött kisgyerekesekkel, semmi laza, fiatalos lendület, mint a többin. Vannak kifejezetten köves, elhagyatott részek is.
Kocsival érdemes egy napot rászánni, és megnézni 4-5 strandot, mindenki talál magának megfelelőt. Zrice csak annak jó, akinek a strand + dizsiben vagyunk + piálunk egy jót összetétel jó naplemente tájékán...
Aki nem birja a zajt, ne lakjon Novalja kikötővel párhuzamos utcájától két utcán belül. Itt van igazi éjszakai élet, de ha két utcányival távolabb vagy, nulla zaj, és két perc alatt odaérsz, ha bulizni akarsz éjjel :) érdekes, Pag sokkal nyugisabb, mint Novalja :)
Vásárolni a Kerumot ajánlom, jók az árak. Valamivel drágább, mint itthon, de annyival nem, hogy tul sok mindent lenne érdemes innen vinni. Mi az első pár napra vittünk nagy adag sült hust a hütőládában. Ugy tudom, ez már hivatalosan is mehet :)
Ha szereted a sajtokat, akkor érdemes megkóstolni, és amire rákattansz, akár hazahozni egy kupaccal, kategóriával olcsóbb, mint itthon lenne.
A sajátkérges pagi trappistát nem érdemes kihagyni (most ne az itthoni piros nejlonos tömegsajtban gondolkodjatok)
Igy hirtelen :)
A Kornati nemzeti parkot mindenképpen javaslom, sok hajó megy, általában németül és angolul is elmondják a szövegeket, és mi nagyon jó fej hajóskapitányt fogtunk ki, még kormányozni is hagyta aki akart - persze csak kint, a tengeren.
A szigeten mindenki kedves volt, udvarias, sok helyen tudtak annyit magyarul, amennyi kellett, pl. a cukrász a fagyineveket magyarul, a boltosokból egyik a termékek nevét tudta, a másik a számokat magyarul, kettővel remekül megbeszéltünk mindent, áthivják a magyarul tudókat segiteni, még ha látják is, hogy angolul, németül is kommunikálhatnak. Sokan köszöntek ránk a helyiek közül magyarul, mikor hallották a beszélgetésünket, és az a folyamatos mosoly, amit kapunk, megfizethetetlen (ellentétben a németekkel, akikkel elég kimérten viselkedtek a helyiek :).
Ami még megfizethetetlen: nem kell rémülten szorongatnod a táskádat, miközben mész az utcán... Mi a filmfelvevőt is kivittük a tengerhez, ott volt a pokrócon, mi meg órákig usztunk... (mire visszaértünk, a szomszéd horvát család átpakolta az árnyékba, hogy ne süsse a nap). Mindenki figyel a többiekre azt vettem észre, ha kinézel egy igazán jó strandot, két napon belül vannak ismerősök, mindenki kb. ugyaonda szokott lepakolni...
Utobbi kedvencünk Sveti Duh volt, de Stara Novalja is tetszett, pláne a sütödéje :) Caska is tetszett, csak nem lett kedvenc.
Voltunk vagy 10 strandon, csak ezek voltak a kedvencek :)
Biztos még többször megyünk arrafele, nem érdemes kihagyni :)
#21 - Vegetable - 2009.05.21. - 07:31
Köszi szépen a nagyon jó, részletes, és hasznos leí­rást!
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.05.26. - 15:03
mi most elöször megyünk Pag városába 4-en fiatalok.
vannak arra jo strandövezetek meg egyáltalán a városban esténként van élet???????????
Köszönöm ha valaki tud biztatni valami joval.
#23 - lajti gabor - 2009.06.18. - 21:39
Szia!

Ajánlom, hogy olvasd el a Pag strandjai részt. :)
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.19. - 22:53
Mi 07.18-07.25-ig megyünk Pag városba először. Jön valaki ebbe az időpontba?
#25 - Belancsics Gabi - 2009.06.24. - 21:28
Sziasztok!

Mi tavaly Vodice-ből hazafelé töltöttünk el egy napot a Pag-on. Idén kizárólag a Pag-ra megyünk, annyira bejött :-) Hatalmas buliba csöppentünk az egyik strandon, felejthetetlen élm&eacueacute;ny volt.;-) Ha tudtok olyan szállást, ami közel van a strandon lévő discok-hoz, í­rtok nekem ötleteket?
#26 - Suszter Hetti - 2009.06.27. - 15:20

Sziasztok!

Már kétszer voltunk Pagon az apartman Belvederben ami nagyon tetszet most megyünk harmatszor. Igaz amit a közbiztonságról í­rtak a parton ott lehet hagyni déli szieszta alatt a napozó cuccokak nem kell őssze csomagolni délután megvan minden ugyan úgy.Esteéket kellemes bazározással és sörözéssel fagyizással sl lehet tölteni .Mindenkinek jó nyaralást kivánok.
#27 - lenke - 2009.07.09. - 12:41
Sziasztok!

Pag szigetén lehet helyben is találni szállást? Melyik városban,vagy faluban érdemes probálkozni? Kb. milyen árban vannak az apartmanok/nap?
Köszönöm előre a segí­tséget! Anamy
#28 - Anamy - 2009.07.16. - 21:30
Pag egy gyönyörű szép hely ez kétségtelen :D bár kissé kopárnak mondható.én egy táborozás során voltam ezen a szigeten. Kirándultunk Pag városában és voltunk Krk szigetén a nemzeti parkban is. gyönyörű volt. a strandon végképp jól éreztem magam :) Bár hiányoltam a letusoláshoz való édesvizet :( De egyébként nagyszerű volt. Ajánlhatom mindenkinek.
#29 - Laura - 2009.07.23. - 11:36
Sziasztok!
Mi jövő hét pénteken megyünk Novaljára egy hosszú hétvégére!
Azt szeretném kérdezni, hogy nem-e tudja vki mennyibe kerül a kemping, és hogy érdemes-e vinni azt a papucsot h bemenjünk a tengerbe?
Köszi,
üdv,
Rita
#30 - G.Rita - 2009.07.23. - 15:04
Szia! A durva kavicsos partoknál nem árt a papucs, de Pagon van 1-2 homokos strand is. Pagi kempingek árlistái:

http://www.turno.hr/en/camping_strasko_pricelist.html

http://www.campingtomi.com/croatia-camp-pag/price-list.htm

http://www.camping-simuni.hr/files/File/cjenik_2009.pdf
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.23. - 19:12
Sziasztok! Barátnőm és én ma indulunk este 7kor Zadarba eurolines járattal, onnan ha minden igaz busszal megyünk a kemping tomiba!Valaki tud buszjegyárakat mondani mert azt neten én még nem találtam!:)
Ha azt vesszük hogy Zágráb - Zadar 120kuna egy útra ami több 100KM-re van akkor ez a pár-tí­z kilométer közel lehet a hazai árakhoz?
Remélem 1 hét alatt sok mindenre jut majd időnk és elnézünk Novaljaba, Zrce strandra stbstb....
Rita ahogy elnézegettem a kempingeket 2 felnőtt személyre 1hétre olyan 30-70ezer ftba kerül! Remélem és nem valamit elnéztem:DDDDDDDDD
Apropó nekem 2 éve elúszott a papucsom Zaton Holiday Villageben Jetskizés után a kikötőtöl pár méterre és nem egy leányálom onnan kikecmeregni:D Kb 6 helyen szúrták át a talpaimat a borotvaéles sziklák:DDD
úszni meg mégsem fogok a térdig érő ví­zben!?
Ha valakinek van valami kérdése tegye fel és lehet tudok rá válaszolni!
Jártam már Pula és környéke fél isztria, KRK, RAB (camping padova3), Rijeka, Zadar, Zaton
Ja ésha valaki hajóúton gondolkozna szeretettel csalogatnak ilyesféle dumákkal, h majd láthatóak lesznek delfinek ....... Aminek igen kevés az esélye legalábbis én az utolsó hajókirándulásomon csak egy felfújhatós delfint láttam hánykolódni Zadar és Dugi Otok környékén a tengerben:D
#32 - Zsolt - 2009.07.24. - 07:49
Sziasztok!
Mi is most jártunk először a Pag szigeten; és szeretném röviden összefoglalni a látottakat. :)
Simunit választottuk úticélul, és a Simuni Camping Village-ben sátoroztunk. Nem is csalódtunk, közeli barátok ajánlották ezt a helyet.
A recepción nagyon segí­tőkészek voltak, beszéltek angolul-németül, s az előzetes internetes foglalásnak köszönhetően 3 perc alatt megkaptuk a parcellánkat. A kemping strandja nagyon szép és tiszta; alapjában véve apró kavicsos, amit néhány méter után kövek váltanak fel (ví­zi cipő/papucs ajánlott!). A strand egyik végében gyerekeknek kialakí­tottak egy félig-meddig homokos strandot. A homok között itt is akadtak apró kövek (és nem is finom homokot szórtak le), szóval aki iszapos tengerpartra vágyik, az másik úticélt válasszon. A tengerparton zuhanyzókat biztosí­tottak, a ví­zben röplabdapálya van. A fürdők, mosdórészek igényesek voltak, bár este 7 után melegví­z már nem volt.
Maga a kemping csendes, nincsenek éjszakába nyúló bulik; főleg olasz, szlovén és német turisták járnak oda.
Felkerestük még Sveti Duh strandját is, mivel valahol a sziget legszebb strandjaként emlegették. Igencsak meglepődtünk, hogy a fejenkénti 2 kn-s belépőért gyakorlatilag semmit sem biztosí­tottak. Se zuhany, se wc, se büfé, se árnyék, semmi. Aki odamegy, vigyen magával minden szükségesnek vélt eszközt, ennivalót, mert ott tényleg csak a tenger van. A tenger alja itt nagy, néhol igen éles kövekkel van tele. Egyetlen előnye, hogy kevesen vannak (ottlétünkkor mindössze 8-10 család strandolt).
Megpróbáltuk még Dinjiska "strandját" is, mert valahol ezt a helyet is istení­tették. Ez is nagy meglepetést okozott, mert gyakorlatilag a főút szélén, nem messze a hajóktól van egy kis rész, ahol fürdeni lehet. A tenger alja itt is apró köves, amit pár méter után növényekkel tarkí­tott iszap vált fel. A vizet koszosnak í­téltük, a tetején úszkált mindenféle érdekes dolog. Parkolóhely kb. 5-6 autó számára van, mellettük egy zuhanyzó biztosí­tva. Felejthetetlen élmény. :)
2 napos ott-tartózkodásunk alatt ezeket a strandokat kerestük fel; a legjobban a kemping strandja tetszett, ahol tényleg minden feltétel biztosí­tva van a pihenésre.
A bulizók továbbra is válasszák Novalját vagy Pagot, családosoknak viszont talán Simuni a legideálisabb választás.
#33 - Diána - 2009.08.23. - 15:46
Sziasztok!

A segí­tségeteket szeretném kérni. Mi már többször is voltunk Novaljában nyaralni,de mindig a centrumban laktunk és most közelebbi szállást keresünk a zrce beach-hez. A főút mellett nagyon sok appartman található,de nem nagyon találom őket a neten.

köszi a segí­tséget
#34 - Tóth Enikíµ - 2010.04.20. - 13:05
Sziasztok!!!
Szállás a Pag szigeten Balatoni áron, magyar tulajdonostól!
érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon:
06203324973
#35 - Juhász Ivett - 2010.05.11. - 19:57
Sziasztok!
Családosan szeretnék nyaralni. Olyan helyet keresek, ahol érdemes pipával búvárkodni. Tudnátok segí­teni benne?
#36 - Tamás - 2010.06.19. - 04:11
SZIASZTOK! JöVŐ HóNAPBAN AKARUNK PAG SZIGETRE MENNI PíRAN FIATALOK, MERT úGY HALLOTTUK NAGYON JóL LEHET OTT ESTéNKéNT SZóRAKOZNI, TUDNA MONDANI VALAKI EGY APARTMAN TELEFONSZíMOT VAGY MíS ELéRHETŐSéGET-? KöSZI
#37 - Péter - 2010.06.30. - 11:40
én egy panziót tudok Stara Novalján, 10 méterre a tengertől.

üdv:Móni
#38 - moni - 2010.07.01. - 16:09
Sziasztok!
Mi is megyünk Pag-ra,véletlen keveredtem ide,de nagyon jókat í­rtok,szóval lehet bulizni?Mi 5-en megyünk haverok,csajokat otthon hagyjuk:)Novalján akkor lehet bulizni?Sok a magyar arra fele?tapasztalatokat í­rjatok légyszi:)Köszi!De várom már:)
#39 - Danadede - 2010.07.09. - 00:00
Sziasztok !

1,5km-re zrce-től Novalján van több apartman :
www.novaljaapartman.hu

Nyugis a hely de mégis mindenhez közel van
#40 - cyd - 2010.07.09. - 01:59
Donadede: mivel Novalját Horvátország Ibizájának tartják, ahogy le is van í­rva, igen, lehet bulizni :)
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.13. - 22:42
köszi:)
#42 - Danadede - 2010.07.16. - 01:51
sziasztok.
évek óta járok oda, tehát pár infót megosztanék veletek :)
Bulizás : Fiataloknak ZRCE tökéletesen megfelel tényleg mini Ibiza feeling, de inkább fiataloknak ajánlom, mert nagyon pörgős. én már 30 felett annyira nem élvezem, de azért egyestére mindig lenézek, azonban Pag szigete ennél sokkal szebb dolgokat is tud nyújtani.
Szállás : Ha Zrce miatt mentek oda, akkor, mindenképp novaljánszáljatok meg, az van a legközelebb (kb 2 km, gyalog sem gáz, de busz is jár sűrűn). Nem kell előre foglalni szállást, és sosem tettem, eygsezrűen novalján sétálgatsz, és MINDEN ház szinte kiadó, bemész, érdeklődsz. Mi egy tökéletesen felszerelt, klí­más kétszemélyes apartmanban vagyunk visszatérő vendégeg egy kedves néninél, az apartman ára 40euro per éjszaka, de ennél van olcsóbb, és drágább is, ami nagyon fontos : alkudjatok!! a mi apartmanunknak 75 euró volt a kikiáltási ára:) mégegy jó tanács szálláskeresésel kapcsolatban : novalja ey domboldalon fekszik, minnél feljebb mész a tengertől annál olcsóbb, tehát ne a parti házakat célozzátok meg ha tehetitek. Novalja-n amugy minden van ami kell, étterem, supermarket, benzinkut, stb, otthonról feleseleges vinni kaját, az árak kb ugyanazok, van ami olcsóbb is.
Strandolás : Fiataloknak zrce, de akik kedvelik a romantikát, az eldugott öblöket, nekik ez maga a menyország. Mi csak olyan helyen fürödtünk, ahol rajtunk kí­vül egy lélek sem volt, és nem egy ilyen eldugott ki öböl van, a látvány pedig lenyűgöző! Búvárszemübeg és pipa beszerzése kötelező, csodálatos a viz alatti élővilág.

Ha esetleg tudok segiteni bármiben, ha info kell : cs.andras@index.hu

üdv mindenkinek, és jó nyaralást horvátország (szerintem) legszebb szigetén
#43 - andras - 2010.07.22. - 01:30
Zrce Strandra hogy lehet bejutni?? ott már azonnal belépőt kell fizetni vagy csak a Clubokba???
#44 - Zoli - 2010.08.01. - 11:40
Azt hiszem, 12 kuna a belépődí­j, de remélem valaki megerősí­ti :)
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.02. - 16:08
Nekem tetszett a sziget, de a leírás nem állja meg a helyét. Homokos strand az nincs. Az itt homokosnak leírt Trincel és sveti Duh inkább a poros kavicsos kategóriába tartozik és messze nem a "legszebb" strandok. A helyi kocsmáros azt javasolta hogy menjek inkább Hawaira ha homokos partot akarok mert ezen a szigeten az nincs. Ami szép az Simuni kemping strandja. Amúgy meg csak a levegőért nem kell egy kalap pénzt fizetned, de ez asszem máshol is így van.
#46 - F Tom - 2010.08.26. - 09:58
Sziasztok!

Tudja valaki meddig vannak nyitva még a clubok?mi jövő héten indulunk.
#47 - edit - 2010.08.26. - 19:50
én sem értem, hogy a kisgyermekes családokon kívül miért keres mindenki homokos strandot?! Amikor elvileg mindenki tudja, hogy alig van, mivel Ho. pont a sziklák miatt szép:-)
#48 - moni - 2010.08.27. - 09:40
Edit...
A clubok délután 4kor kezdik az "after beach" bulit, ami egész jó. Ez 8ig tart, utána meg a "normál" party jön. De hogy az meddig tart azt nem tudom. Mivel semmi nincs a környéken, senkit nem zavar, gondolom hajnalig.
#49 - F Tom - 2010.08.27. - 10:08
Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni a fórumhoz, szívesen megosztanám Veletek a a tapasztalataimat és kérdéseim is lennének. Mi az elmúlt évben Pag szigeten, közel Novaljához, Gajacon nyaraltunk. Nekünk nagyon tetszett a sziget. (Előtte 5 éven keresztül Virben nyaraltunk, ott is jó volt, de Pag szerintem sokkal-sokkal jobb!)Sokat kirándultunk. Szépek a strandok. Zricén csak nappal voltunk, nem kellett belépőjegyet fizetni. (A zenét egész éjjel saját ágyunkban "élvezhettük", de nem volt zavaró.
Az idei évben is oda készülünk, de most a nyári szezon elején tudunk csak menni, június 2. felében. Volt már valaki ebben az időpontban? Szeretném tudni, milyen az idő, milyen a víz, lehet-e fürdeni, napozni, vagy inkább csak kirándulásra való még ilyenkor?
Köszi, ha valaki válaszol!

#50 - Julixa - 2011.05.02. - 14:38
Sziasztok! Két hé múlva megyek Pag szigetére és azt szeretném megkérdezni hogy van e vásárlási lehetőség butikot kirakodó vásárok?
előre is köszi
#51 - Ani - 2011.06.04. - 21:36
Párommal kimondottan a sziklás, tagolt, öblös partokat szeretjük.Sátorral kempingeznénk. Kérlek segítsetek. Hol van ilyen kemping? Nem ragaszkodunk Paghoz, de Horvátországhoz igen. Köszönöm előre is javaslatotokat.János.
#52 - Buják János - 2011.07.11. - 20:38
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.

Pagra mennék nyaralni, viszont arra lennék kíváncsi, hogy mennyit kell várakozni a kompra, mennyire van ott "dugó"? Rab szigetnél 3.5 órát vártunk. érdemesebb a hídon menni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Noémi
#53 - Noémi - 2013.07.16. - 15:17
Idén szeretnénk menni Pagra. A hozzászólások alapján kisgyerekkel Simuniban gondolkozunk.
Kérdésem: van-e a kempingben lakókocsi bérlés, ami gondolom olcsóbb lenne, mint a bungaló.
2014.06.25. Lola
#54 - Lola - 2014.06.25. - 07:40
Semmiképpen nem érdemes komppal menni.4 óra alatt leértünk pag ra.
Gyönyörű a sziget mi lakó autóval voltunk és be jártuk az egész szigetet.
Kisgyerekeseknek nem ajánlom novalja és zrce környéket mert mi a 13 km légvonalban is egész este a mely basszus dübörgeset hallottuk.
Elmentünk az északi nyúl árny végéig Lun ig arra kavicsos és sziklás strandokat találtunk.
Legszebb volt a strand Metajna nál átmenni a hegyen és ott van egy csodás strand.
Novalja északi részen van egy homokos strand oda egészen naplemente ig süt a nap kisgyerekkel jó.
#55 - Őr síkra - 2014.08.05. - 20:06

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás