Porec nevezetességek, nyaralás

Porec utazás, szállás, látnivalók

Porec

Booking.com

Porec egy idillikus, kifejezetten szép város. Csodálatos bazilikája a Világörökség része. Központi elhelyezkedésénél fogva innen Isztria számos másik szép helye is felkereshető, ráadásul aquapark, gokartpálya, és barlang is van Porec közvetlen közelében. Az alábbiakban bemutatjuk Porec látnivalóit, strandjait, és a megszámlálhatatlan érdekes és szép kirándulási lehetőséget a városból. Kitérünk Porec ajánlott éttermeire, üzleteire, valamint legjobb ár/érték arányú, ajánlott szállásokra. Szállások keresésére is lehetőség van az oldalon, a legjobb árakon.

A kétezer éves (de a környék több mint négyezer éve lakott), 12 ezer lakosú Porec óvárosának két utcája ma is a római kori városszerkezetre épül, meghagyva az eredeti utcaszerkezetet, és utcaneveket. Számos régi templom, rom, és épület nagyon érdekessé, történelmi emlékeit tekintve szinte egyedülállóvá teszi e tengerparti üdülővárost. A rómaiak, gótok, bizánciak, frankok, szlávok, és velenceiek mind otthagyták kéznyomukat a településen, később Porec Ausztriához, és az Osztrák-Magyar Monarchiához is tartozott.

A gazdag kulturális örökség rendkívül sok látnivalót kínál, Porec egy félszigeten fekvő szép és hangulatos óvárosának szűk, macskaköves utcáiban nagy élményt jelent sétálni. Római és velencei épületeket, palotákat fedezhetünk itt fel. Itt az óváros rendkívül jól megőrzött, a turisták áradata ellenére érintetlen. Porec egyértelműen Horvátország egyik leggyönyörűbb, leghangulatosabb városa.

Porec békés, idillikus város fantasztikus történelmi emlékekkel, de a nyári hónapokban eléggé zsúfolt. Éghajlata is kellemes, nyáron nélkülözi a hőséget. A legmelegebb hónap augusztus, ekkor az átlaghőmérséklet 30 fok körül van. A tengervíz hőmérséklete errefelé meglepően magas.

A turistákra nagy figyelmet fordít a városka, igen kiépült turistaközpontról van szó: mindenféle kategóriájú szálláshely található itt. A parkok, a közterek is szépen gondozottak, meglepően tiszta várost ismerhetünk meg itt nyaralva. Pizzériák, hangulatos éttermek, kávézók, éjszakai bárok, szórakozóhelyek, kaszinók, és számtalan sportolási lehetőség teszik élményekkel gazdaggá az üdülést. Rengeteg sport kipróbálható, több teniszpálya, valamint gokart pálya is van. A fiatalok számára valamennyi éjszakai életet is kínál Porec (a legjobb szórakozóhelyek az óvároson kívül találhatóak), de a gyermekes családok is jól érezhetik itt magukat. Ezeken kívül, ami sokaknak a legfontosabb: Porec kavicsos, sziklás strandjai mellett a környéken is rengeteg kék zászlós, kristálytiszta vizű strand fedezhető fel. A környék településein a szállás olcsóbb, mint magában Porecben.

Az oldalon az alábbiakban bemutatott látnivalók feltüntetésre kerültek Porec térképünkön, amely itt érhető el: Porec térkép

Szállások | Porec strandjai | Porec nevezetességei | Ajánlott szállások | Eljutás, közlekedés | Éttermek | Üzletek | Kirándulási lehetőségek | Hozzászólások

Porec szállások

Szállások Porecben: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Porec szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Porec strandjai

Porec meleg tengervize miatt is rendkívül népszerű turistacélpont. A víz általában kristálytiszta, a strandok kavicsosak, sziklásak, betonozottak. Nagyon sok tiszta, kék zászlós strand található a városban és környékén. Az egyik legnépszerűbb strand a kék zászlós Gradsko kupaliste, a "városi strand", amely 1300 m-re, délre található Porec belvárosától.

Mellette a sziklás Brulo strandot találjuk, ahol fenyőerdők adnak árnyékot.

Porec környékének leghíresebb strandja a Plava és Zelena Laguna (Kék és zöld laguna). Porectől kb. 3 és 5 kilométerre, délre találhatók, mely utat megtehetjük gyalog, kisvonattal, vagy hajóval. A sziklás strandok két félszigetet fognak át, és örökzöld erdők veszik körül őket, így igen szép látványt nyújtanak, a környék legszebb strandjai közé tartoznak. A kék laguna jobban felszerelt, még wakeboard-pálya is van, a zöld viszont nyugalmasabb, csendesebb.

Szintén szép, és érdekes strandok vannak a Sveti Nikola szigeten. Kavicsos, és szilás strandok vannak itt, melyek gyorsan mélyülnek. A szigetet kishajókkal érhetjük el, az 5 perces útért 40 kunát kell fizetni retúr.

Porec strand

Porec strand

Porec strand. Kép: pollobarca2, Armin Rodler/Flickr/Creative Commons

Porec nevezetességei:

Eufrázius bazilika

A világörökség részévé nyilvánított bazilika a város igazi kincse. A bazilika a bizánci művészet egyik első, csodálatos példájának számít a régióban. A 6. században épült egy régebbi, 4. századi bazilika helyére és a legtöbb része ma is eredeti formában látható. A bazilika talán legcsodálatosabb részei a szentély és a diadalív mozaikjai, melyek a bizánci művészet egyik legszebb példái a világon. Gyönyörű, békés, kihagyhatatlan látnivaló.

Belépőjegy 2017-ben 40 Kuna. A bazilika 16. századi harangtornyába felmászva (nem kifejezetten nehéz felmenni) csodálatos panorámakilátásban gyönyörködhetünk.

Eufrázius Bazilika, Porec

Porec bazilika kép: Zé Eduardo

Neptun templom

A Marafor-téren, a régi római főtéren állnak az 1. századból fennmaradt Neptun templom romjai.

Neptun templom, Porec

Decumanus utca

Az Ulica Decumanus az óvárost majdnem teljes szélességében, kelet-nyugati irányban átszelő, régi, római főutca. Biztosan át fogunk haladni rajta Porecben sétálva, érdemes teljes hosszában végigjárni. Szebbnél szebb házak láthatók az utca mentén, számos étterem, üzlet, és persze nagy tömeg várja a kirándulókat. A tömeg korán reggel elkerülhető, a legnagyobb élet pedig esténként van. Az utca mentén helyezkedik el az Ötszögletű torony, a Romaneszk ház, egy római templom romjai, és az akvárium is.

Római romok a Decumanus utcában

Római rómok a Decumanus utca mentén. Kép: Shadowgate/Flickr/Creative Commons

Romaneszk ház

A 13. századi, faerkélyes ház ma egy kis kiállító teremként funkcionál.

Romaneszk ház, Porec

Porec Romaneszk ház kép: Yoghi,Bubu

Ötszögletű torony

A 15. századi gótikus torony szintén a városfal egy bástyája volt. Még látható rajta a velencei oroszlán. A torony tetején egy étterem is működik, melyről megoszlanak a vélemények: sokaknak tetszik, mások nem szeretik, de tény, hogy a kilátás csodálatos, és nagyon hangulatos itt enni. A torony lábánál is meg lehet ebédelni.

Porec ötszögletű torony

Porec ötszögletű torony. Kép: jmcnally/Flickr/Creative Commons

Akvárium

A poreci akvárium kicsi, és sokkal jobbak vannak nála Európában - még Magyarországon is. Gyerekkel ugyanakkor jó program lehet.

Az óvárosban, a Ul. Frane Glavinića 3. címen találjuk. Belépőjegy 2017-ben 40 kn, 3-12 éveseknek 20 kn, 3 év alatt ingyenes. Nyitva júliusban és augusztusban 9:00-23:00, májusban, júniusban és szeptemberben 9:00-21:00, áprilisban és októberben 10:00-17:00.

Porec akvárium

Körtorony

A 15. század második felében, a városfal részeként épült Körtorony védelmi célokat szolgált. A tetején lévő terasz korlátozás nélkül látogatható a meredek, szűk lépcsőket megmászva. Itt hangulatos helyszínen fogyaszthatunk el egy jó hideg sört, vagy egy finom kávét, és közben élvezhetjük a kikötői részre táruló kilátást.

Porec körtorony

Porec körtorony kép: André M./Flickr/Creative Commons

Ajánlott, kiváló ár/érték arányú szállások

A megadott árak főszezonra vonatkoznak, és tájékoztató jellegűek. Főszezonon kívül olcsóbbak lehetnek, vagy bizonyos időszakokban drágábbak. A foglalási oldalra kattintva látható a pontos ár a kívánt dátum szerint. A megadott fő/éjszaka ár 7 napos, 2 fős szállásfoglalás esetén lett leosztva 1 főre éjszakánként. Nem feltétlenül van meg minden itt ajánlott szállás már az időpontunkon, főleg, hogy ezeknek az ár/érték aránya kiemelkedő.

 • Apartments Mirela - Kifejezetten olcsó, de teljesen megfelelő szállás Porecben. Az apartmanok szépek, tiszták, kényelmesek, jól felszereltek, légkondicionáltak. Jó árának oka, hogy a várostól messze van, Porec óvárosa 2 km, és kb. 25 perc gyaloglás, a legközelebbi strand pedig negyed órára található. Foglalható itt 28 m2-es stúdióapartman, 1 hálószobás+nappalis, 50 m2-es apartman akár 4 főre, 2 hálószobás+nappalis, 78 m2-es és 3 hálószobás+nappalis, 100 m2-es, 2 fürdőszobás apartman, akár 5 ill. 7 főre. Ár: 5-8 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 5-7 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Basarinka - Nagyon kedvező árú, és fantasztikus értékelésekkel rendelkező, szép, barátságos szállás, de Porec városközpontjától 5 km-re van. 2 főre jó, 30 m2-es apartman. Ár: 6-8 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Villa Alice - Ez az olcsó, de remek szállás se központi még, de az 500 méterre lévő buszmegállótól be lehet jutni Porecbe. Minőségéhez képest nagyon jó az ára: az apartmanok felszereltek, ragyogóan tiszták, szépek, barátságosak, az apartman kertje gyönyörű. 2 fős stúdióapartman, maximum 3 fős, 1 hálószobás apartman, valamint akár 7 személyes, 3 hálószobás, 92 m2-es apartmanok foglalhatók itt. Ár: 7-9 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 4-7 ezer Ft / fő / éj, 3 fő esetén, 4-7 ezer Ft / fő / éj, 7 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Villa Concept - Modern, szép, jól felszerelt apartman, terasszal, Porec városközpontjától 2 km-re, de a legközelebbi strandtól csak 200 m-es gyaloglásra. 1 hálószobás, 38 m2-es 2 fős, valamint 4 személyes, 2 egyszemélyes ággyal, és 1 franciaággyal rendelkező apartman foglalható. Ár: 9-11 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 5-10 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Luna Aparment - A modern, ízlésesen berendezett apartman Porec központjától 1 km-re, csendes helyen várja vendégeit. A 2 hálószobás+nappalis, 65 m2-es, akár 4 főnek jó apartmanban mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet. Ár: 10-12 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Old Town Charmer - Az óváros központjában, Porec szívében, egy kőházban lévő 32 m2--es, felszerelt, klimatizált stúdióapartman. Kiváló szálláshely, az óvároshoz képest igen kedvező áron. De csak kanapéágy van. Ár: 10-12 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Urban Premium Apartments - Új építésű, 4*-os, abszolút mindennel felszerelt, modern, szép, barátságos, tökéletesen tiszta, nagyon tágas apartmanok. Porec óvárosától negyed órás gyaloglásra, csendes részen helyezkednek el. A 2 fős apartmanok 50 és 60 m2-esek. Ár: 10-20 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Hotel Laguna Parentium - A Plovda Lagunán, fantasztikus helyen elhelyezkedő, csodálatos, 4*-os szálloda, pár lépésre a strandtól. A modern, újépítésű szállodának pezsgőfürdője, és szabadtéri medencéi is vannak. Wellnessrészleg, szaunákkal, fitnesz sem hiányzik, lehet teniszezni, minigolfozni, röplabdázni és kosárlabdázni is. A tágas, kényelmes, gyönyörű szobák a tengerre, vagy parkra néznek. Ár: 26-44 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Boutique Hotel Mauro - Aki a legelegánsabb szállodában lakna Porec történelmi központjában, válassza a Boutique Hotel Mauro nevű 4*-os szállodát. Az elegáns, szép butikhotelnek saját medencéje is van, oda, illetve a strandra ingyenes transzferbusz viszi a vendégeket. Ár: 27-46 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Hotel Laguna Parentium, Porec

  Hotel Laguna Parentium. Kép: Heather Cowper/Flickr/Creative Commons

  Eljutás, közlekedés

  • Eljutás autóval Porecbe: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Porecs"). Budapesttől 590 km, és kb. 6,5 órás út. A letenyei határátkelőtől az A4 autópályán Zágrábig kell menni. Ott az A1 autópályára kell felhajtani, később az utat az A6 autópályán folytatni, és azon egészen Rijekáig elmenni. Rijekától az A8 autópályán kell Porecig autózni, az Ucka alagút - Rogovici szakaszon.
  • Létezik egy másik út is, Szlovénián keresztül, amely távban hosszabb (625 km), de időben lehet ugyanannyi, vagy kevesebb. Ez a Nagykanizsa-Letenye-Maribor-Ljubjana-Capodistria-Porec szakaszon vezet. És ha beleférünk, az 1 hetes szlovén autópályamatrica (2018-ban 15 EUR=kb 4700 Ft + a horvátországi szakaszon az autópályadíj oda-vissza 38 kuna=kb 1600 Ft) jóval olcsóbb, mint a horvát autópályadíj oda-vissza Porecig és Porecből (2018-ban, főszezonban, összesen 314 kuna=kb 13000 Ft). De az 1 hónapos is olcsóbb (2018-ban 30 EUR=kb 9400 Ft). Persze ezekhez még hozzá kell venni az oda-vissza számolva +70 km-es távra a benzinköltséget
  • Autós eljutáshoz hasznosak lehetnek alábbi oldalaink: Horvátország autópályadíjak és Autóval Horvátországba.
  • Parkolási díj a városban 4-10 kn/óra, 30-80 kn/nap, parkolótól függően. Parkolók térképen ITT.. Porecben viszonylag könnyebb a parkolás, mint a legtöbb horvátországi nyaralóhelyen. Szállások parkolással, sok esetben ingyenes parkolással ITT
  • Eljutás vonattal: Zágrábig vonattal, onnan pedig busszal még további 4-5 óra. A zágrábi főpályaudvartól a zágrábi autóbuszállomás negyed óra gyalog, vagy 2-es vagy 6-os villamossal 3 megálló, Crnomerec irányába.
   Másik lehetőség: Rijekáig vonattal, ahonnan másfél óra busszal. Rijekából sokkal gyakoribbak az indulások, mint Zágrábból, de Rijekába jóval hosszabb vonatozni. A rijekai autóbuszállomás a vasútállomástól 600 méterre található, ha a tenger felé nézünk, bal oldali irányba (egyébként keleti irányba) kell indulni.
  • Eljutás busszal: Közvetlenül Budapestről busszal az Volánbusz Adria Expresszével, végig Porecig lehet utazni.
  • Porecből induló távolsági buszok menetrendje, Isztria felfedezéséhez, ITT lekereshető. A poreci autóbuszállomás címe: Ul. Huguesa 2, 52440 Poreč
  • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

  Ucka alagút

  Ucka-alagút. Kép: zhaffsky/Flickr/Creative Commons

  Poreci ajánlott éttermek

  A Pizzeria Nono Porec kétség kívül legjobb pizzériája, a helyiek körében is népszerű. A kis pizzériában a pizza mellett ízletes tésztákat, és salátákat is felszolgálnak. A pizzák hatalmasak, és nem sajnálják róluk a feltétet, az árak elérhetőek, az ár/érték arány így fantasztikus.

  Zagrebačka ul. 4, 52440, Poreč | Pizza 40-80 kn-ért | Hétfőnként zárva. Nyitva kedd-vasárnap 12:00-22:00 | Értékelések: TA: 4,25/5, 658 értékelés alapján, FB: 4,6/5, 255 értékelés alapján, G: 4,5/5, 390 értékelés alapján

  A Konoba Aba a város legjobb, kiemelkedő minőségű étterme. A bazilikával szemben, egy szűk sikátorban helyezkedik el. Híres arról, hogy a város legkiválóbbja, így asztalfoglalás nélkül nehéz asztalhoz jutni. Az árak, a minőségnek megfelelően, magasabbak az átlagnál.

  Ul. Matije Vlačića Ilirika 2, 52440, Poreč | Nyitva minden nap 12:00-01:00 | Értékelések: TA: 4,54/5, 1521 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 140 értékelés alapján, G: 4,6/5, 149 értékelés alapján

  A Sv Nicola Porec másik felső kategóriás étterme, és valószínűleg a legdrágább a városban. Ugyanakkor olcsóbb menüket is szoktak kínálni. A tenger mellett elhelyezkedő, arra szép kilátást kínáló, elegáns, híres étteremben autentikus tengeri herkentyűket, és húsételeket szolgálnak fel, minden igényt kielégítő tálalással, és ízekben. Aki szeretne egy igazán jót enni, nem sajnálja rá a pénzt, hogy nyaralásáról remek gasztronómiai élménnyel távozzon, annak ez az egyik legjobb hely a városban.

  Obala M. Tita 23, 52440, Poreč | Nyitva 11:00-00:00 | Értékelések: TA: 4,45/5, 458 értékelés alapján, G: 4,6/5, 88 vélemény alapján

  A Sarajevo Grillben autentikus, és az átlagnál valamivel jobb balkáni ételeket szolgálnak fel. Az egyszerű családi, bisztró stílusú étteremben az árak is alacsonyak, érdemes kipróbálni, kiváló az ár/érték arány. A Konoba Aba közvetlen közelében helyezkedik el.

  Ul. Matka Vlačića 2A, 52440, Poreč | Nyitva minden nap 10:00-23:30 | Húsételek 50-65 kn | Értékelések: TA: 4,05/5, 539 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 78 értékelés alapján, G: 3,8/5, 64 értékelés alapján

  A Konoba Daniela már Porectől 3 km-re, a kis Veleniki faluban található. A kiváló, családi éttermet a környék legjobbjának tartják. A helyiek, és a turisták körében is rendkívül felkapott, asztalfoglalás erősen ajánlott (+385 52 460 519). A rendkívül jó ízekhez, a friss, tradicionális isztriai fogásokhoz nem társulnak túl magas árak. A Daniela különösen, és nagyon híres az elképesztően jó tatár beefsteakjéről, melyet a vendégek előtt készítenek el, és amely miatt sokan Isztria más részeiről, sőt, még Olaszországból is átjönnek ide.

  Veleniki 15 a, 52440, Poreč | Nyitva 12:00-23:00 | Húsételek 80 kn-tól | Értékelések: TA: 4,44/5, 641 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 406 értékelés alapján, G: 4,7/5, 300 értékelés alapján

  Konoba Daniela

  Konoba Daniela

  Üzletek, bevásárlási lehetőség

  Nagyon sok üzlet található a Mate Vlasica utcán, saját parkolóval. A legolcsóbb bolt a Lidl az Ulica Mate Vlašića 36 címen, illetve megfelelő, jó bevásárlási lehetőség a Konzum is, az Ulica Mate Vlašića 20. alatt. Közvetlenül a Lidl mellett van egy másik horvát szupermarket-hálózatnak is egy boltja, egy Plodine üzlet.

  Jobban a belvárosban Spar van, Obala Rade Končara 1a cím alatt, a kikötő, és az autóbuszállmás közelében találunk.). És még egy, kisebb Konzum is, a Nikole Tesle 12. címen.

  Az üzletek vasárnap is nyitva tartanak, de esetenként rövidített nyitva tartással, nem estig.

  Porec városi piacán (Peskera) friss zöldséget, gyümölcsöt vehetünk. Címe: Partizanska ul. / Mlinska ul.. Az óvárostól 500 méterre, egy körforgalom közelében van.

  Kirándulási lehetőségek:

  Istralandia és Aquacolors aquapark

  2014-ben megnyílt Horvátország első aquaparkja, az Istralandia, amely Porectől 30 km-re található. Google térképen bejelölve pontosan ITT van. Bővebb információk az aquaparkról, belépőkkel, nyitvatartásokkal itt: Istralandia aquapark.

  2015-ben egy újabb aquapark nyílt, az Aquacolors, ez még közelebb van, Porec belvárosától mindössze 4 km-re, pontosan ITT, erről is bővebben az Istralandia aquapark leírásunkban írtunk.

  Motodrom Porec

  Porectől autóval mindössze 15 perc alatt lehet eljutni a Motodrom Porec pályára. A 600 méter hosszú, színvonalas versenypályán lehetőség van gokartozásra, külön, speciális pályán terepgokartozásra, és quadozásra is. Gyerek, és felnőtt gokartok is vannak. A benzingőzös szórakozásokon kívül, paintballt is kínálnak, valamint erdei kalandpark is van a Motodrom területén.

  Árak: 10 perces menetekkel számolva, a gokartozás 60-130 kn, a gokart teljesítményétől függően, crosss kart 50-170 kn, quad 100 kuna, segway 80 kuna. Paintball 100 labda 150 kn, 50 labda 50 kn. Kalandpark 1 napra 150 kn felnőtteknek, 130 kn 11-15 éveseknek, 100 kn 4-10 éveseknek. A pálya a Porectől Tarig vezető főút mellett van, pontosan ITT található. Esős időben a gokartozás nem lehetséges.

  Motodrom Porec

  Baredine barlang

  A Porec városközpontjától 8 km-re található Baredine-barlang egy rendkívül érdekes, különleges természeti képződmény, ahol 40 perces vezetett túrát lehet tenni (magyar nyelvű nincs). Érdemes meglátogatni, szinte mindenkinek tetszik. A túra folyamán a résztvevők 60 m-el a föld alá ereszkednek. A hőmérséklet a barlangban 14 °C, viszont 200 meredek lépcsőfok megmászása szükséges a túra folyamán, tehát nem mindenkinek ajánlott. A túra egyik érdekessége, hogy látható egy barlangi szalamandra-faj, amely a világon csak itt van jelen.

  A barlang pontos címe: Gedici 55 Porec. Busszal is elérhető hétköznaponként: a Porecből Visnjanba hétköznapokon közlekedő buszról Nova Vasnál kell leszállni, onnan 1 km gyalog. 2017-s belépő 70 Kuna felnőtteknek, 60 Kuna diákoknak, 65 Kuna 65 éven felülieknek, és 45 Kuna 5-15 éveseknek. A barlang júliusban és augusztusban 10-18-ig, májusban, júniusban és szeptemberben 10-17-ig, áprilisban és októberben pedig 10-16-ig tart nyitva.

  Baredine-barlang

  Baredine-barlang fotó: tzzione/Flickr/Creative Commons

  Traktor Story

  A cseppkőbarlang közvetlen közelében egy érdekes traktorgyűjteményt tekinthetünk meg. 50 traktor, és cséplőgép került kiállításra. A traktorokra fel is lehet ülni, gyerekekkel nagyon jó program.

  Belépőjegy 35 kuna, diákoknak, 5-15 éveseknek és 65 éven felüliknek 30 kuna. Nyitvatartás: Április és október 10:00-15:00, május, június, szeptember 10:00-16:00, július és augusztus 10:00-19:00

  Traktor Story, Porec

  Limski-kanal / Lim-csatorna / "Lim-fjord"

  A Porectől délre található Lim-csatorna egy rendkívül egyedülálló természeti képződmény, amely a norvég fjordokra hasonlít. A 35 kilométeres folyóöböl a Lim-öbölbe, egy 10 kilométeres tölcsértorkolatba ömlik. A kiszáradt folyó tölcsértorkolatát, ahova benyomult a tengervíz, észak-európai társaihoz való hasonlósága miatt fjordnak is hívják, a Vikingek című filmet is itt forgatták. Szépsége miatt szinte kihagyhatatlan látnivalónak számít. Lim-csatorna túrák Vrsarból indulnak.

  Lim-fjord

  Lim-fjord fotó: Pejich

  Sveti Nikola sziget

  Ez a kihagyhatatlan gyöngyszem Porec városával szemben fekszik. Fél óránként indulnak ide vízi taxik a városból, pár perces hajóúttal elérhető. A szigeten lévő kastélyt hotellé alakították át. Fekete tölgyerdő veszi körül, és kék zászlós strandjairól fantasztikus kilátás nyílik Porecre. A Sveti Nikola sziklás részén, amely a nyílt tengerre néz, mindig találhatunk egy magányos napozóhelyet. A sziget legismertebb strandja az 1895-ben megnyitott Oliva strand, melyet szilákból és kövekből egy kerek medencéhez hasonlóan alakítottak ki. A Sveti Nikola szigeten található az Adria egyik legrégibb világítótornya, az 1402-es, 15 m magas Körtorony is.

  Porec felülről

  Glavani Park

  A Glavani Park, egy remek, mindenki által dicsért erdei kalandpark, ahol kicsik, és nagyok is jól szórakozhatnak. Zipline pályák, erdei akadálypályák képezik a részét. Porectől 57 km-re helyezkedik el, kevesebb mint 1 óra autózással elérhető, pontosan ITT van.

  Glavani Park

  Rovinj

  A Porectől délre, útvonaltól függően 34-44 km-re található gyönyörű Rovinj, a horvát tengerpart egyik legvonzóbb városa egyértelműen megér egy kirándulást.

  Bővebben: Rovinj

  Rovinj

  Rovinj. Kép: zolakoma/Flickr/Creative Commons

  Vrsar

  Mindenképp érdemes ellátogatni a Porectől mindössze 10 km-re található, igen szépséges Vrsar városába - a városlátogatás a Lim-fjordon való hajókázással is össze lehet kötni: mindkettő kihagyhatatlan!

  Bővebben: Vrsar

  Grožnjan

  A hangulatos, korábban elhagyatott, ma művészek által benépesített faluból csodás a kilátás, és remek itt atmoszféra. Szépséges házak, fantasztikus hangulat jellemzi, a fotósoknak is paradicsoma, igazán elbűvölő hely. Porectől 33 km-re, autóval 40-50 percre.

  Groznjan

  Groznjan fotó: sobrecroacia.com

  Motovun

  Motovun egy másik elbűvölő, igazán hangulatos és szép kisváros, a toszkán falvakhoz hasonlítható, de itt a házak színesek. A 277 méter magas dombon fekvő, atmoszferikus, középkori Motovun az egyik legnépszerűbb kirándulási lehetőség Isztriában. Porecből autóval 30 km, és kb. 40 perc út. Gronznjan Motuvonból 17 km, és 21 perc, tehát a két szép hely megtekintését össze is lehet kötni.

  Motovun

  Motovun fotó: sobrecroacia.com/Flickr/Creative Commons

  Piran

  Porectől 49 km-re helyezkedik el, kb. egy órás autózással érhető el a festői, szlovéniai, de "olaszos" Piran, Szlovénia legszebb tengerparti városa, amit szintén érdemes megnézni.

  Piran, Szlovénia

  Piran, Szlovénia. Kép: Bernd Thaller/Flickr/Creative Commons

  Velence

  Porecből (valamint Horvátországból még pl. Pulából), mindössze 2 óra 45 perces hajókázással Velence is elérhető a Venezia Lines menetrend szerinti hajójárataival!

  Porec szállás

  Hozzászólások

  Booking.com

  Hozzászólások, kérdések, válaszok

  ↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

  2003-ban egy hetet töltöttünk Porecben, azóta mégegyszer szerveztem ide egy kirándulást, legközelebb 5 nap mulva megyek vissza. Porec városa Horvátország legszebb városa, (Rovinj elhelyezkedése miatt szebb. Trogir pedig pici mérete, utcái és épületei miatt, Dubrovnikot csak képekről ismerem.) azoknak akik kulturális kirándulás miatt is választják Horvátországot. A város római korban lerakott utcakövei, a reneszánsz épületek a történelmi multba repitik vissza a látogatóit. Az Eufráziusz bazilika mozaikjai valóban vetekednek a Ravennaival. A bazilika melleti kiállí­tó helyen csodálatos bizánci régészeti leleteket, mozaikokat (pl. a mozaikból kirakott un. poreci fogas halat, aminek élő pédányát máig nem azonosí­tották)
  A Sveti Nikol sziget babérligetje, a világí­tó torony és a sziget csodáltos partja, strandjai valóban egyedülállóak.
  A város melleti gyönyörü strandokról több helyen is lehet olvasni, ezért itt nem méltatom.
  #1 - Gerzsenyi Ferenc - 2008.05.04. - 19:38
  Köszönjük a nagyon jó, és részletes Porec beszámolót!
  #2 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.04. - 19:46
  Előbbi hozzászólásmban elfelejtettem, több más mellett, hogy Horvátország tengerpartjairól, füldrajzi elhelyezkedése és a rengeteg szebbnél szebb sziget miatt igazából kevés helyről lehet gyönyörködni a tengerbe leeső naplementében.
  Porecből a kikötőből és a város északi oldaláról látható a gyönyörü naplemente, ami külön program minden este az ott nyaralóknak.
  #3 - Gerzsenyi Ferenc - 2008.05.04. - 20:03
  Szerencsés vagyok, mert életemben sok helyre eljuthattam. Horvátország, illetve a régi Jugoszlávia területén is sok városba voltam. összeségében egész Horvátországot nagyon szeretem, de mindent összevetve Porec és Rovinj városa egy gyöngyszem, egy gyönyörűség! Mindenkinek csak ajánlani tudom és ha valaki egyszer eljut oda nem szabadul a varázsától.
  Jó nyaralást kí­vánok Mindenkinek!
  #4 - Jucus - 2008.05.27. - 14:55
  Tavaly voltam Porecben, idén ismét készülök menni. Aki szeretne csodálatos tengerpartot látni, úszni a sós tengerben, és gyönyörű környezetben lenni, annak ajánlom a Zelena Laguna üdülőövezetet... én ott voltam, nagyszerű volt, és olcsó is :)
  #5 - Doki - 2008.06.06. - 02:11
  Most jöttem meg Porecból(tegnap).
  Hogy gyönyörű volt Porec városa, Rovinj, és a Lim-fjord, azt nem vitatom.
  De:
  ISZONYú DRíGA MINDEN!!!!!!! A legolcsóbb sör kétszer annyiba kerül, mint itthon a legdrágább, és általában mindenre igaz, hogy kétszerese az itthoni áraknak ( a Konzum nevű nagybevásárló központban is!!!).Azt ajánlom, hogy vállalva a kockázatot, vigyen mindenki itthonról, amit tud!

  A Lanterna kempingben sátoroztunk, ami egy hatalmas területen fekvő, többezres vendéget ellátó kemping, hatalmas fákkal, belső stranddal(sós ví­zű és klóros, egyszer kipróbáltuk, nálunk inkább a tenger nyert:-)), a mosdók mindenütt kulturáltak, szépek, tiszták. Közel s távolban sem láttunk magyarokat! Németül beszélnek inkább, mint angolul.
  A strand az öböl egyik részén rettenetes(első nap ott vertünk sátrat, és a hazautazást fontolgattuk!!!):gyakorlatilag nem volt part, ahol pl. napozni lehetett volna, egy kőszikláról belépve a ví­z már térdig ért, pár lépés után ellepett, kb. 10 méterre egy kötél húzódott, azután tilos volt a fürdőzés.........
  Másnap végigjártunk a kempinget, és ráleltünk a megfelelő helyre: kerekkavicsos partrész, kristálytiszta ví­z, a jelzőkötél kb. 100 méter, a sátorhely 30 méterre a ví­ztől!
  A kempingben való tartózkodás nem volt drága: 3 felnőtt(a 13 éves lányom már felnőtt!!!) és egy gyerekre 300 eurót fizettünk.
  Az időjárás érdekes volt:nappal a napsütésben meleg, hőség!, árnyékban a szellő miatt hűvös. Esténként sem hideg!!!!
  Vastag holmira, melegí­tőre egyáltalán nem volt szükség, még a sátorban alváshoz sem!

  Remélem, segí­tettem az oda készülőknek!
  Jó nyaralást kí­vánok!
  #6 - Mókus - 2008.07.12. - 10:13
  Az előző í­rásomban a 300euró 7 éjszakára vonatkozott!!! :-)
  #7 - Mókus - 2008.07.12. - 20:06
  Tegnap érkeztünk meg Perecből.A város gyönyörű és sikerült kifognunk egy kúltúrált szép,hűvös apartmant.Nem volt légkondi,de fákkal benőtt volt í­gy nappal is kellemes volt a ház.Az árak magasak,de pl a tej ua.mint nálunk és az tej is!!!!A kenyér drága,de nagyon finom,a fagyi igaz 5 kuna,de 1 gombóc kettőnek felel meg í­gy már megéri.Aki csak teheti látogasson el ide .Az emberek kedvesek,aranyosak,segí­tőkészek!!!!!!A ví­z tiszta,a környezet kultúrált.Az utcák nem szemetesek és nincs szúnyog sem mivel este irtják őket,ezt pont láttuk is.Jó nyaralást kí­vonok mindenkinek!!!!!
  #8 - évuci - 2008.08.04. - 12:55
  Már 3 x voltunk Porec-ban, a Lanternában. Nem véletlen! 6 fős appartmanban nagyon közel a parthoz kb 80 m-re. A ví­z nagyon jó a part kúltúrált! A környék és az óváros szép! érdemes megnézni. A kenyér szuper a fagyit meg ne is emlí­tsem, átlagon felüli egy adag! Valakol még dobálják is a gombócokat ami különösen jól néz ki! A Lanternába vezető úton lehetett kölcsönözni trike-t ( 3 kerekű motor :-) ) érdemes kipróbálni, egyszer az életben legalább!
  A sok jót és látnivalót elöttem leí­rták! Az úton is akad látnivaló! érdemes útközben párszor megállni gyönyörködni! Kiépí­tett leálló í­vek vannak,a szebb helyeken. A Lim fjord túrát is ajánlom, Vrsar-ból indult 6 órás és még ebéd is van! Magyarok a tulajok a hajón! Aki teheti ne hagyja ki!
  #9 - Gabcsi - 2008.08.10. - 21:32
  Szombaton jöttünk meg! Porec csodálatos volt, a tenger kristálytiszta!A Hotel Materada-ban laktunk és nagyon jól éreztük magunkat! Először voltunk, de tervezzük a visszatérést! Mindenkinek ajánljuk!
  #10 - Mátyás - 2008.08.13. - 08:41
  Mi is jövő héten indulunk Porec-be (ha busszal mentek irodán keresztül, lehet együtt megyünk majd hupe?). Mi még nem voltunk, de az előttem í­rottak alapján nem tűnik rossznak. Na most már kí­váncsivá tettetek!
  #11 - lefevre - 2008.08.13. - 19:14
  Szintén a Lanterna üdülőtelepen egy apartmanban szállutnk meg. Ez egy nagy üdülőfalu. Van kemping része, feljúlí­tott apartmanok, illetve nem feljújí­tott apartmanon vannk. Mi utóbbiban voltunk, nem luxus, egyszerű, de tiszta, rendesen kitakarí­tják, és viszonylag jól felszerelt a konyha. A lényeg h kb. 50 métert kell lesétálnui a tengerhez. A tenger pedig csodaszép, kristálytiszta itt. Ugyan kőves, sziklás, én például nagyobb hullámokban már nem merészkedtem be, de mikor csendesebb a ví­z, simán bele lehet menni. (Vizicipővel pláne) Istenien meleg volt a ví­z. Este fél nyolcokor, vagy reggel fürdőzni a tengerben csodás élmény volt.

  Porec este nyüzsgő kis város! Sok-sok turistával.
  #12 - jupé - 2008.08.19. - 20:28
  én 2 hét múlva megyek Porecbe 8 napra, de már alig várom, főleg hogy mindenki ilyen szépeket í­r róla. Tavaly voltam már Horvátországba, Krk-szigeten, az is mesés volt. Hát gyerekek, mindenkinek jo nyaralást kí­vánok:)))
  #13 - Huanita - 2009.06.05. - 23:43

  Szia Mindenkinek !
  Mi is készülünk Porecsbe, méghozzá július végén,nagy nagy készülődéssel.Porecs csak az egyik várt úticél. Az Istriai félszigeten meglátogatjuk Rovnijt Pulát, Rijekát,Opatiját, Hum és Pazint is.Nem hagyjuk ki a Limski-fjordi hajókázást sem.Mindezeket Szlovéniai két napos tartózkodás fogja megelőzni, Bled térségében -Sofja- Loka,Bohnij, Savica ví­zesés.- Szóval szerintem, ha minden jól sikerül isteni lesz. Ha hazaérkeztünk újra jelentkezem, bí­zom benne szép emlékekkel és a leendő utazóknak hasznos tapasztalatokkal tudok majd segí­tségül lenni.
  #14 - Popi - 2009.06.10. - 17:38
  az első háboru vége felé voltunk előszőr Porecsben, azóta évente... Hazajárunk, tőbbnyire ugyanahoz a nénihez appartmannba. 1 perc gyalog a tenger. Az árak a kuna bevezetése óta komolyak de... Ha nincs pénzem maradok...Persze én Siófokon élek, de nyáron itt elszabadul a pokol. imádom a Balatont de még jobban az Adriát. 3 hét mulva indulunk, de nem hétvégén, mert az gáz. Jó nyaralást mindenkinek!
  #15 - jo bácsi - 2009.06.11. - 00:32
  Mi már másodszor megyünk Porecbe. Tavaly nyáron is ott nyaraltunk, s most, július végén visszamegyünk. Nagyon jól éreztük magunkat, az apartman kitünő volt, a tenger csodálatos. A városka gyönyörű, szinte harapni lehet a történelmet. Hát az árak, igen, azok néhol elszaladtak kissé, de hát nyaralunk, nem? Ilyenkor nem szabad átszámolni, összehasonlitani. Ennyi és kész. Bár nem sokkal drágább, mint itthon.
  Szerintem kárpótol mindent, amit a tengerpart nyújt cserébe. Amikor hazaértünk, szinte fel voltunk töltődve, mint az akkumulátor. és ez a fontos.
  Jó nyaralást mindenkinek.
  #16 - laszlozsu - 2009.06.13. - 12:13
  Szombaton indulunk Porec-be. Ha valaki tudja, hogy hol van aquapark a közelben az í­rjon már róla néhány szót.
  Köszi!
  Jó nyaralást mindenkinek!
  #17 - Anita - 2009.06.22. - 15:14
  Tudtommal egész Horvátországban nincs aquapark jelenleg még.
  #18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.23. - 23:17
  Egy hét múlva indulunk Porec-be! Már alig várom. Szeretném megkérdezni volt- e valaki Velencébe hajókiránduláson? Ha igen, milyen volt? Mennyibe került? Megéri-e? Idegenvezető volt-e? Kösz ha valaki tud válaszolni!
  #19 - Adria - 2009.07.05. - 14:52
  Szia Adria.Nem tudom mivel mentek de a GRAND TOURS-ra ha rákeresel azon belűl horváthország porec,és ott van hogy fórum. Ott sokan leirték a velencei utazásukat,és azt is hogy mennyibe került,megéri e stb.. éN VISZONT AZT SZERETNéM KéRDEZNI HOGY AKI JíRT MíR A LANTERNA üDüLŐTELEPEN MIK VANNAK?? VíSíRLíSI LEHETŐSéGRE GONDOLOK,VAGY VMI BíR ILYESMI?? ELŐRE IS KöSZöNöM!!
  #20 - réka - 2009.07.09. - 15:18
  Szia!

  A Lanterna üdülőtelepen van minden: üzlet, étterem, bár, posta, kávézók, sportcentrum, sportpályák, játszóterek, stb.
  #21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.09. - 15:39
  Szombaton érkeztünk haza Porecsból. Csodálatos volt, pedig a hazafelé vezető út nagyon kalandosra sikeredett, Rijekánál leszakadt az ég, utólag tudtuk meg, hogy piros riasztás volt.Már nem vagyunk fiatalok a férjemmel, de ilyen vihart még életünkben nem láttunk.Autóval mentünk.Zágrábban eltévedtünk, na az se volt semmi, visszakeveredni az autópályára! Spadici részen voltunk, nagyon szép apartmanházban.Egy nap voltunk kirándulni kocsival.Autóúton lefelé végig Pulába, aztán a parthoz közeli úton vissza.Egy földúton lementünk a partig egy jót fürdeni.(utána kocsimosás volt) aztán Rovinj és megnéztük a Limski fjordot felülről a hegyről.Minden csodás volt.Egy másik nap elhajóztunk Velencébe. 299 kuna volt fejenként.Hőség volt, tömeg de Velence mindent megért!!! Több mint 3 órás út volt.
  Igaz szerényen voltunk anyagilag, ezért főztem.összedobtam reggelente egy egyszerűt! Kicsit drágább minden, de nyaraláskor soha semmin nem fanyalgunk. Ha telik rá oké, ha nem akkor nem kesergünk.Egy gombóc fagyi 5 kuna, isteni,a boltban 1 dobozos sör 7-11 kuna. Kenyér 5-11 kunáig, a pékáru nagyon drága, zsemle 3 kuna darabja.Nektarin 9 kuna/kg.Egy kisvonat (villanykisautó amúgy) közlekedik az óvárosba. 10 kuna/fő. 20 percenként megy.A tenger gyönyörű, Porecs csodálatos, az emberek kedvesek.Nekünk igazi nyári idő volt, szerencsére.Görögország szerelmese voltam, de már másodszor mentünk Horvátországba.Omisba voltunk 2 éve. Gyönyörű hely az is.Horvátország is szerelem lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom.Jó időt jó nyarat. Irány Porecs! én visszamennék!!
  #22 - Adria - 2009.07.19. - 22:17
  szeptember 5-től valami jó és olcsó apartmant nem tudtok ???
  #23 - joe - 2009.07.30. - 15:29
  Sziasztok!
  Szintén Porecba készülünk és ha valaki tudja az apartman árakat mondjuk 2 személyre egy szoba mibe kerül kérem í­rja meg, és lehet e ott szállást találni ha nem foglalunk előre.
  Köszönöm
  #24 - Ilonka - 2009.07.30. - 17:56
  sziasztok!mi a barátommal csütörtökön indulunk,2napot a Plitvicei tavak-on töltünk,és szombaton érkezünk Porec-ba!nagyon várjuk már,és ezek a hozzászólások lenyügöznek...a hotel Delfin-ben szállunk meg....tud valaki valamit róla????köszi
  #25 - Endzsi - 2009.07.31. - 12:20
  Sziasztok! Ilonka nem tudom vajon elindultatok e de ha még nem akkor itt egy infó: ha nem foglalsz szobát is találsz simán! Az ár pedig 50 euró-tól már van egy apartman.
  #26 - Weca - 2009.08.10. - 20:58
  Sosem voltam még Horvátországban, a párom még tengerparton sem. De most változik a helyzet! Már nagyon várjuk a szeptember ötödikét. Remélem, jó időnk lesz. A fentebb többek által emlí­tett finom kenyérre már nagyon kí­váncsiak vagyunk. Mitől különleges?
  íllí­tólag Porecsben vannak fagylalt-szobrászok is, akik a fagyiszobor készí­tésakor magyarul próbálnak beszélni (csak szavakat mondogatnak: pistabácsi, kolbász, orbánviktor)
  Endzsi, mi is a Delfinben fogunk megszállni.
  Annyit tudunk róla, hogy kétcsillagos és nincs a szobában tévé (bár az kinek kell a tengerparton?), és ha jól tudom nincs franciaágyas szobájuk sem. Azt olvastam, hogy a személyzet semmilyen nyelven sem tud, de legalább kedves. :)
  #27 - Stratonicus - 2009.08.11. - 15:09
  sziasztok!
  én májusban voltam másodszor Porecben és a Hotel delfinben...a szállodátol ne várjatok sokat olyan diákszállásos,de a kertje és a tengerpart gyönyörű!Végülis ha nyaral az ember nem a szoba a lényeg!De írban szerintem megfelelö volt.Ami furi a a medencében is sos viz van ami elég kellemetlen volt nekem.
  A kaja ehetö minden nap más a föétel a vacsikor,de én nagyjából pizzán éltem ott...
  jó nyaralást és érezzétek jól magatokat!
  #28 - kitty - 2009.08.12. - 22:36
  Horvátország egyszerűen gyönyörű mesés!
  #29 - Róza - 2010.01.20. - 15:31
  Sziasztok,

  Sok helyen jártam már Horvátországban, nagyon szeretem, de ezen a Rovinj-i - Porecs-i részen még nem, Puláig igen! 8-an mennénk, többek közt 79 éves édesanyám és papám is, tudnátok olyan helyet ajánlani, ahol közel van a ví­zpart, de elérhetőek a boltok, és egyebek! Rengeteg lehetőség van a neten, de nem tudok dönteni, és tutira szeretnék menni! Olvastalak benneteket, és abban képben vagyok, hogy gyönyörű minden, ezt látom a különböző helyeken, de konkrét tapasztalatot kérnék tőletek! Engem kétfős stúdiók, vagy apartmanok érdekelnének!
  Augusztus utolsó hetében mennénk!
  Válaszotokat előre is köszönöm!
  #30 - Varga Jutka - 2010.02.18. - 18:24
  Kedves mindenki!
  A párom és én április 10-én fogunk összeházasodni.A vőlegényem az idén államvizsgázik és én is suliba járok, úgyhogy június végén fogunk "nászutazni".
  Szeretném elmondani, hogy elég sokat töprengtünk már azon is, hogy menjünk-e egyáltalán nászútra.Aztán kitaláltuk, hogy megyünk méghozzá Horvátországba!:)
  A hozzászólások sokat segí­tettek a döntésben(köszönjük), már csak egy jó szállást kell találnunk Porec-ben.
  (Már alig bí­rjuk kivárni!)

  U.i.:mindketten oda vagyunk a tengeri herkentyűkért és mindenféle halakért!
  Szí­vesen olvasnánk gasztro-tippeket is!;)

  üdvözlet Mindenkinek!
  Pánya Kata & Tóth János
  #31 - Kata - 2010.03.11. - 15:19
  Valaki tudna segí­teni ,hogy milyen árban van a Vsarból induló hajóút a Limsky fjordon fejenként/csak hogy tudjunk vele kalkulálni/?Előre is köszönöm a választ!
  #32 - Attila - 2010.03.22. - 12:53
  Sziasztok!
  Porecbe megyünk május 29-én, segí­tsetek hova érdemes menni és milyen a tenger hőfoka lehet fürödni nem hideg?
  A hotel Pláviban szálunk meg járt már ott valaki mi a vélemény róla.
  #33 - Anita - 2010.05.07. - 13:31
  Szia Anita!
  Porec belvárosa úgy egészében gyöngyörű, de közel van Rovinj, amit feltételen meg kell néznetek, iszonyú hangulatos. Nem tudom voltatok e már a környéken. Mi kocsival szoktunk menni, és í­gy körbejártunk ott sok mindent,pl. Vrsart, vagy fent a hegyekben van egy Motovun nevű kis hely, gyöngyörű. De egyébként Porecben is van elég látnivaló, ha ki sem mozdultok, akkor is jól fogjátok érezni Magatokat.:))

  üdv: Viki
  #34 - Viki - 2010.05.08. - 11:49
  Szia Viki, én feljebb kértem segí­tséget, de nem jött rá válasz, és természetesen megoldottam a dolgot, Vrsarba megyünk, a Villa Orserába, magyar a tulaj, és ez fontos nekem! Látom, hogy voltál ott, tudnál nekem í­rni róla egy kicsit! Hónapok óta császkálok a Googleban, szinte már kí­vülről ismerem, de egy olyan ember véleményére lennék kí­váncsi, aki már járt ott! Tudom dombon van Vrsar, és az Orserától kell majd gyalogolnunk a partig szépen, de hát vállaltuk végül is! Arra lennék kí­váncsi, hogy nagyon meredek dolog ez a part és a felsőrész közti távolság Vrsarban? Van aki szerint igen, van aki szerint nem! és még ha van valamilyen tapasztalatod, véleményed, akkor azt szí­vesen venném!
  Köszi - Jutka
  #35 - Varga Jutka - 2010.05.10. - 15:38
  Sziasztok. Mi is megyünk porec-be Júni.6-tól egy hétre. Szerintem kurvajó lesz.Ha valaki pont akkor megy,örülnénk ha jelentkezne.zoltanborbas@freemail.hu
  #36 - zsazsa&zozo - 2010.05.12. - 19:38
  Szia Jutka,
  sajnos Vrsarban csak egy rövid látogatás erejéig voltunk, egy hajókirándulás alkalmával töltöttünk ott pár órát. A strandja nagyon zsúfolt volt (legalábbis ahol mi voltunk, valami hotel előtt volt a strand), viszont a város elég olcsónak tűnt, és tisztának. én nem láttam arrafelé olyan hatalmas dombokat, tehát nem hinném, hogy nagyon meredek lenne a part. :)
  Inkább Porecben vagyok járatos, mint Vrsarban.
  Szia,
  Viki
  #37 - Viki - 2010.05.16. - 15:08
  Szia Viki! Köszönöm a segí­tségedet, én is ezt hallottam, hogy nagyon szép település, és jók az árak is, biztos főidőben sokan vannak, mint minden strandon általában, főleg egy szálloda előtt! Annak már utána jártam, hogy ami nekünk a legközelebbi pont a szállástól, mármint tengerpart, az egy nagy kemping előtti rész, nem zsúfolt, és mi augusztus utolsó hetében megyünk, tehát már remélhetőleg nem lesznek sokan!
  Az sokat számí­t a válaszodban, hogy nem láttál nagy dombokat!
  A Motovun nevű helyről már hallottam, néztem is a neten, látom neked tetszett, tehát annyira jó hely, hogy érdemes valóban elmenni oda? Még erre, ha válaszolnál megköszönném!
  Szia
  Jutka
  #38 - Varga Jutka - 2010.05.23. - 13:52
  Szia Jutka,
  Motovunk szerintem egy különleges hely, ha szerettek kirándulni, megéri elmenni. Az egész városka egy dombtetőn van, egy régi vár köré épült, nagyon hangulatos, egybeépült az egész,érdekes, hogy tulajdonképp a várban is laknak emberek,ahogy sétálsz, szinte belátsz a házakba. Vannak üzletek és kávézók természetesen, mondjuk elég drága a hely, és olyan kis szűk utcácskái vannak, mi el is tévedtünk, de hála istennek mindenhonnan csak a hegyről/várból lefelé vezetett az út..:)De engem megfogott a különlegessége. Ha rákeresel dob ki pár képet, igy képekről is gyöngyörű, igazi középkori hangulattal.
  Remélem segí­tettem.
  Szia, Viki
  #39 - Viki - 2010.05.25. - 22:19
  Szia Viki, köszi a segí­tségedet, megyünk Motovunba, úgy döntött a csapat!
  #40 - Varga Jutka - 2010.05.31. - 18:38
  Sziasztok!

  Sok helyen voltunk már HR-ban (Rovinj, Krk, Primosten, Split...), de Porecben még nem, í­gy idén ezt néztük ki a közelsége miatt.
  A kérdésem az lenne, hogy a porec-környéki strandok nagyon zsúfoltak, vagy azért találni pár kisebb, elhagyatottabb partrészt is? Csak mert mi inkább a nyugisabb helyek után kutatók vagyunk, nem pedig a napágybérlős-lángosozós-parton DVD-vásárlósok. Szóval találunk nyugisabb partrészeket Porec környékén is?

  Köszi a választ előre is! üdv!
  #41 - Geri - 2010.06.03. - 10:47
  Sziasztok!
  Járt valaki a Lanterna üdülőtelepen? Kutyust be lehet vinni oda? A sátorozás kb. milyen áron van? Lehet viszonylag olcsón ételhez, italhoz jutni? Vagy érdemesebb vinni?
  Képeken néztem, klassz hely lehet...
  Köszi a választ! üdv.
  #42 - Christina - 2010.06.05. - 08:14
  Szia Christina,
  mi évek óta oda járunk a Lanternára, igaz mi az apartmanos részére, a campingben még nem voltum. Ahová mi szoktunk menni, ott rengeteg kutya van mindig, tehát előttük biztosan szabad az út. Maga a Lanterna szerintem elég drága étel-ital szempontjából, van kisbolt, meg kávézó ilyesmi, ahová be lehet ülni, de mi mindig bejárunk Porec belvárosába, ha kell valami. Ott vannak szupermarketek,ahol sokkal olcsóbban jutsz enni-és innivalóhoz, érdemes kimenni oda vásárolni, főleg ha autóval lesztek. (a buszközlekedés elég drága szintén) Mi mindig kérünk félpanziót is, mert az nagyon-nagyon megéri, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki a Lanternán nyaral. Bőséges és finom a kaja, nagy választékkal, és korlátlan italfogyasztással. Mivel Ti a campingbe mentek, utána kell nézni, hogy ott is van a félpanzió, s ha igen, akkor mennyi, illetve a sátras árakat sajnos nem tudom. De ha kérdésed van í­rj nyugodtan, hátha segithetek másban. :)
  Szép napot,
  Viki
  #43 - Viki - 2010.06.05. - 14:38
  Sziasztok! Junius 21én indulunk Porecbe a Hotel Delfinbe tud valaki mondani róla valamit? Mit jelent az hogy nincs franciaágy? Hogy kell értelmezni? össze kell tolni az ágyakat vagy hogy? Köszi!
  #44 - dávid - 2010.06.06. - 11:21
  Azt,hogy nincs franciaágy,nem lehet máshogy értelmezni.Mivel nem férne el a szobában.Ha összetoljátok a 2 heverőt,nehezen tudtok kijutni az erkélyre.A képek kicsit becsapósak,de nagyon jól fogjátok érezni magatokat ettől függetlenül.Hajnali 4-kor,200 sirály fog ébreszteni benneteket,de a kaja kárpótol mindenért.Mi 19-én indulunk.
  #45 - horvathbea@freemail.hu - 2010.06.13. - 17:37
  már 3-szor woltunk ott és gyönyörű hely.(:
  #46 - Sziszike - 2010.06.18. - 19:28
  Sziasztok!

  Mi augusztusban ugrunk ki Porecbe, igaz, csak egy egynapos látogatásra. Gasztro szempontból tudnak valaki ajánlani valami jó éttermet a parton? A választ előre is köszönöm!
  #47 - Cori - 2010.06.21. - 07:47
  A HOtel Delfin** Horvátország egyik legolcsóbb szállodája, turnus váltási napon úgy néz ki a recepció, mintha pl. a Blaha Lujza téren álldogálnék, amikor megérkezett 1-2 metró :-) A szobák iszonyú picik, és van, amelyik az alagsorban van, az a legolcsóbb. A magyarok ezért szeretik.Ettől fügetlenül folyamatosan felújí­tják a hotelt...Persze reklamáció folyton jön rá, bár nem értem miért, hiszen olcsó?!
  #48 - moni - 2010.06.27. - 10:40
  Sziasztok!
  Mi szeptember 9-én megyünk porec-be 15-ig leszünk ott, aki már volt ott és áthajókázott Velencébe az legyen szí­ves segí­tsen, hogy milyen lehetőségeink lesznek átjutni a túlpartra? 145 euros árat találtam kettőnknek oda-vissza, egy nagy hajó társaság honlapján ennél találhatunk ott olcsóbb lehetőséget? Köszi előre is.
  #49 - riti - 2010.07.07. - 22:13
  Sziasztok !

  Riti kérdésére í­rok, két napja jöttünk haza porecből, 7 éjszakát töltötünk ott. Egyik nap áthajóztunk Velenzébe a kompass utazási iroda segí­tségével. Mi még itthon foglaltuk le a jegyekeket, ami fejenként 16.500.-Ft-ba került (retur). Inkább biztosra mentünk, de az az igazság, hogy porecben is megtaláltuk a kompasst, és ott 299 kunáért (kb.12.000.-Ft)hirdették ugyanezt...úgyhogy talán ott érdemes foglalni jegyet, 1-2 nappal a tervezett kirándulás előtt.

  Jó utat mindenkinek !
  #50 - Enn - 2010.07.26. - 18:21
  Sziasztok!

  én már voltam Perec-ben kb. 8-10 éve, és áthajókáztam Rovinjba, ami egy hangulatos kis ebédet is magában foglalt Rovinj kikötőjében. A hajó egy kis egyszerű, kb 15-20 személyes volt.
  Ha valaki volt hasonlón? Nem emlékszik körülbelül mennyibe kerül egy ilyen kis hajótúra?
  Köszönöm.
  #51 - Istvan - 2010.08.10. - 10:31
  Enn! Köszönöm szépen az infót sokat segítettél!
  #52 - Riti - 2010.08.27. - 15:00
  Szaisztok! Látom már elég régiek a hozzászólások de hátha valaki mégis tudna segíteni abban hogy mire számíthatunk a Porecs melletti "Bijela Uvala" kempingben. Volt ott valaki? és ha igen mik a tapasztalatok? A segítséget előre is köszönöm.
  #53 - Eda - 2011.01.05. - 16:25
  Sziaztok! A Lanterna apartmanjairól tudnátok kicsit bővebb felvilágosítást adni? Mennyire igaz a "szocreál" hangulat? (Valahol ezt a minősítést láttuk...) ár-érték arányban milyen a hely? Mekkorák a szobák,illetve az erkélyen elfér-e az egész család? (ötszemélyes apartmant néztünk.) Kicsit félünk attól is, nem nagyon nagy turistagyár-e, nincs-e túlzottan nagy nyüzsgés... Pihenni szeretnénk, nem mások zsivaját hallgatni. Ugyanakkor nagyon kényelmesnek tűnik a tenger közelsége, a sokféle szolgáltatás, illetve ahogy láttuk, dicsérik sokan a konyháját is, ha vacsorára befizet az ember. Melyik irodánál érdemes egyébként foglalni? Szóval bármi infó jól jöhet, ha tudtok valamit róla! Köszönöm!
  #54 - Imi50 - 2011.01.15. - 14:39
  Szia Imi50!
  én nem voltam a Lanterna apartmanban, de ismerőseim többen is, valóban igaz a szocreál hangulat, mint oly sok helyen a horvátoknál!
  ár-érték arány? Megfelelő, kérdés hol foglalsz, mert ebben is vannak szóródások!
  .
  Itt egy link, én velük már háromszor utaztam, korrektek voltak, nem tudom létezik-e ott még egy Peter Dalibor nevű fiatalember, horvát származású, nagyon meg voltam vele elégedve!

  http://www.utazas.info/lanterna

  Itt sok kép is van, kicsit belelátni a dolgokba, tehát, épület, szoba, teraszok, berendezések, stb. de jótanácsként azt mondom, hogy ahol foglalod, ott ezeket kérdezd meg, tudniuk kell, illetve kellene, de sok helyet közvetítenek az irodák, és nem is látták!

  értem, hogy szűkebb és tágabb értelemben gondolod a nyüzsgést, sajnos mások zsivaja mindenhol előfordulhat, itt is ahova menni szeretnétek, és ha egy 4-5 apartmanos házban foglalnátok ott is!
  Volt benne részem sajnos mindkét típusú szállásnál, szerencsémre csak kétszer a sok-sok nyaralásom alkalmával!
  és halkan mondom, hogy mindkétszer magyarok voltak a zajos családok!

  Hogy maga a telep zajos-e, erre biztos lesz itt majd válaszoló, aki ott volt!
  #55 - Varga Jutka - 2011.01.24. - 16:21
  IMI50!
  Tüzetesebben átnéztem a képeket, az alaprajzoknál és a képeken is látszik, hogy nagy teraszra ne számíts, de tudod a jó emberek kis helyen is elférnek!
  #56 - Varga Jutka - 2011.01.24. - 16:24
  Ha nem láttad Dubrovnikot, ne írd, hogy Porec a legszebb város, mert Dubrovniknál nincs szebb város, persze azért ez szubjektív, mert kinek mi a szép. Nos elmondhatom magamról, hogy egész Horvátországot bejártam már és áprilisban ismét megyek. Egészen szeptember végéig ott leszek és ez alatt az idő alatt ismét végigjárhatom az egész tengerpartot.
  Való igaz, Trogir kicsi de gyöngyszem, Sibenik lenyűgöző a maga nemében páratlan is, Ajánlhatom sokaknak Primostent, egyedüli hely. Még önkiszolgáló étterem is van, nagyon jó áron lehet ebédelni. De gyönyörűek a szigetek is a Mljet, a Peljesac félsziget, Hvar vagy Korcula, mind mind gyönyörű helyek, bővelkednek látnivalóban, jók a strandjaik még ha apró kavicsosak is. Aki finom homokos tengerpartot szeret annak ott van Omis.
  Split a régi római kori emlékeivel veszi le az utazót a lábáról, mig Zadar a nyüzsgésével és a hihetetlenül csodás óvárosával. Megemlíthetem Crikvenicat fenn északon a Krk sziget bejárata előtt pár kilométerre. De mindegy merre veszed az irányt Horvátország feledhetetlen nyaralást biztosít, akár délen akár északon. Mindenütt érdemes jó alaposan körülnézni, vagy a szomszédos városkákat is felkeresni és megtekinteni a nemzeti parkokat, mert a Krka, Mljet és a Plitvicei tavak is páratlan szépségűek. hangulatos sétákat, romantikus estéket lehet eltölteni minenfelé. Még valami, jómagam nem vagyok egy nagy sör ivó, idehaza sosem iszom. de amint odaérek első dolgom kézbe venni egy üveg karlovacko sört. Jó nyaralást és élményekben gazdag pihenést kívánok mindenkinek.
  Laci Bp.-ről
  #57 - Laci62 - 2011.02.09. - 19:39
  Sziasztok!
  Mi is Porecre készűlünk júliusban és a Pical szállodában fogunk megszálni. Van már valakinek tapasztalata ezzel a szállodásval? Megköszönném ha írna egy véleményt.
  Köszönöm
  Karcsi
  #58 - Karcsi - 2011.06.23. - 14:55
  2006-ban voltam Porec-ben a Hotel Delfinben. Nagyon megvoltunk elégedve mindnenel, a kaja is jó volt és a mi takaritonénink az magyar volt, ugyhogy sokmidnennben tudott nekünk segiteni. Ami ilyesztő volt, h kietléen parton sétáltunk és a fürdőtáskánkkal felhoztunke gy skorpiót , mikor letettük az ágyra és kimászott belőle volt nagy riadalom, szoltunka recepción és azonnal elszállitották . Mi átmentünk innen Szlovénmiába is Koper városába, nagyon szép volt, voltunk Pulába, a kolosszeumot meg a várost is érdemes megnézni ill . voltunk Velencébe hajóval . Ennek nem emlékszem már a pontos árára, de ha midnen igaz 100 euro körül volt/fő + ott befizettünk a hajón egy gondolázást és egy ebédet+ a vizitaxit és igy kb 600 eurot költöttuünk négyen aznap, ami nem olcsó de egy örök emlék. Horvátországba még voltunk azóta csak nem Porecben de azóta is visszavágyom. A fagyik tényleg nagyon finomak és a fagyisok mikro hallották h magyarok vagyunk, magyar női neveket kezdtek el skandálni. Mindenképp megéri elmenni.
  #59 - emy - 2011.07.02. - 08:34
  Sziasztok! Jövő héten indulunk Porecbe (spadici városrész). Tudjátok esetleg, hol van nyugisabb strand errefelé? érdekelne emellett megfizethető áron jó minőségű ételt kínáló halétterem (tengeri herkentyűk stb.). Köszönöm!

  #60 - Andi39 - 2011.07.09. - 16:48
  üdvözlet!

  érdeklődnék, hogy a fizetős utakra hol tudok matricát venni, illetve egyáltalán pályamatricás rendszer van Horvátországban, vagy fizetős kapus?

  Köszönettel:
  Réka
  #61 - Réka - 2011.07.28. - 11:51
  Szia Réka!

  Fizető kapus megoldás van!
  #62 - moni - 2011.07.28. - 14:01
  Moni, köszönöm a választ!
  #63 - Réka - 2011.07.29. - 12:08
  én kedden megyek Porec-be,de egyszer már voltam kb 10 éve.Kipróbáltuk a hajókirándulást is. Jó volt,de hányinger ellen vigyetek gyógyszert.én végig aludtam,mert körülöttem mindenki rókázott.így simán kibírható volt.Jó pár órás az út,de Velencét mindenkinek látnia kell legalább 1x az életében.
  #64 - Viki - 2011.08.06. - 23:19
  Sziasztok!
  Mi a párommal tervezzük a 2012-es nyaralást. Már bejártuk egész horvátországot csak isztria maradt ki. Eddig mindig az idillikus nyaralóhelyeken nyaraltunk, még egy nagyobb riviérán is. így eljutottunk már Crikenicába, Baska Vodára, Vodicébe, Cavtatba. Ehhez hasonlóü méretű kisebb nyaralóhelyeket tud e valaki ajánlani az isztrián. Pl. laci 62 te elég hitelesnek tűntél nekem... Vagy esetleg a szigetek közül ki volt Mali Losinjban és ha volt milyen volt? Köszi előre is.
  #65 - Lotti - 2012.01.15. - 15:01
  Szia LOTTI!

  Látom Istria a cél, nagyon sok helyet lehetne felsorolni, a Kvarner öböl felőli részen, Opatijától lefelé, de az olaszok felőli oldalon is vannak gyöngyszemek, Porec, Rovinj, Vrsar, lent Pula.

  Egyébként én Crikvenicát, Vodicét nem mondanám kisebb nyaralóhelynek!!!

  2010-ben voltam Vrsarban, gyönyörű városka, és az valóban nem nagy. Rovinj, Porec szintén gyönyörű, és sok üdülőtelepek sorai vannak körülöttük.

  Pula nagyon szépt település, a nagyon szép amfiteátruma végett is, és a félsziget végén Premantura után ott van az egyik legszebb hely az Adrián, a Kamenjak fok.

  Mali Losinj az egyik legszebb sziget, és szinte mindig jó az idő.

  Mindenezkről a tematikus topikokban bőven olvashatsz és szemezgethetsz, de kérdezz bátran...!
  #66 - Varga Jutka - 2012.01.17. - 15:44
  Meglátszik sietek megint, és utólag olvasom el amit írok...!
  Helyesen:
  és...üdülőtelepek sorai vannak körülöttük!
  szép..., nem szépt,
  mindezekről...., nem mindenezkről...!
  #67 - Varga Jutka - 2012.01.17. - 15:47
  Szép Napot Mindenkinek !

  A párommal voltunk 2010-ben Porec városába, első Horvátországi élményem,és egyben fantasztikus is ! Egy hetet töltöttünk el,Hotel Delfinbe voltunk.Nekem nagyon tetszett igényes felújított részek, köztük a szoba is és dupla ágyas volt, sajnos a felújításból a fürdőszoba kimaradt,de mindezeket leszámítva tökéletes volt. Fiatal pár vagyunk de sajnos negatívumként tudom még sorolni a hajnali 2-3 óra felé focizni kívánó gyerekeket a folyosón.... külföldi kis gyerekek borzalmas neveletlenek !!! Ez a parton szintén megvalósult... A szállodában a reggeli nagyon bőséges választékkal van és finom is szintén a vacsora is ! Nagyon nagy forgalmom van a szállodába, és hozzáteszem kintről boldog boldogtalan jön reggelizni :) ebédlőbe vezető lépcső fordulóba egy idős kedves bácsi van és mindenkire szintén kedvesen mosolyog, ennyi az ellenőrzés :) A strand szintén gyönyörű ! Bár a szállodáé de oldalról és a szállodán keresztül is sok külsős élvezi az úgymondd megfizetett helyet,ezért nagyon sokan vannak. A városról csak az elöttem írókhoz tudok csatlakozni,gyönyörű és rabul ejtő ! A kis utcák zegzugok,boltok egyszerűen fantasztikus,szinte minden meséli a történelmet ! Nagyon kedvesek,főleg az éttermek,betessékelik az embert az utcáról kedvesen és Magyar étlappal szolgálnak rengeteg helyen ! Az ár elfogadható főleg a pizza,nagyon finom és olcsó ! DE egy pizza ára kb 1000ft és az üditő ugyanannyi... de hát nyaralunk és ezt ne nézzük. Remélem jól írom 15 perces útra van Baradine város vagy barlang nagyon érdekes látnivaló sokat kell lefelé menni a barlangba csoporttal és idegenvezetővel.Mi egy nagyon kedves idegenvezetőt fogtunk ki aki már nem volt szomjas ebből eredendően sok nyelven beszélt köztük magyarul is,amit tudott azt mondta és nagyon élvezetessé tette ezt a kis kirándulást. Szállodához még annyit hogy reggelente sirályok ébresztik a lakókat és kis finomságért rágcsálni valóért nagyon jópofák és hangosan hisztiznek hogy még még.... és így tovább :)

  2011-ben Sibeniken voltunk szintén fantasztikus és szép !!!!! Solaris üdülőközpontba voltunk fantasztikus zárt hely,szinte ki sem kell mozdulni onnan. Ami nagyon ajánlott KRKA vízesés,lehet fürödni a vizesésnél nagyon nagy élmény ! én már nézem hova megyek idén , a télben egy kis feltöltődés :) remélem sokan fogtok még ide írni mert nagyon hasznos !!
  Mindenkit üdvözlök és majd jó nyaralást !
  Peti&Móni
  #68 - Vecsei Péter - 2012.01.26. - 15:30
  Szia PETI éS MóNI!
  Nos ti nagyon vidám, és mindenhez jól alkalmkodni tudó fiatalok lehettek, gratulálok hozzá, ezt így kell csinálni, minden nyaralás olyan, amilyenné tesszük. Rengeteg mindenért képesek emberek nyafogni.
  én 1979 óta járok az Adriára a családommal, sajnos nem minden évben, de imádom!
  Voltak tökéletes és nem tökéletes nyaralásaink, szállás és egyéb tekintetében, főként még a nettelen időben..., de ha felülemelkedik az ember a zajokon, a zsúfoltságon, egyéb problémákon és a szépet keresi, akkor ilyen élménnyel tér haza, mint ti!

  A Delfinbe mi is akartunk menni, de időben szólt valaki, hogy ott bizony ez van amit írsz, zaj, neveletlen gyerekek és emberek, nemcsak külföldiek, hanem főleg magyarok...., mert ők vannak zömében, zsúfolt a strandrész, stb. én már kerülöm az olyan helyeket, ahol sok a magyar. Már bocsánat, de ez van. és nem szeretem az akkora komplexumokat, mint a Delfin és társai.
  Sibenik, KRKA gyönyörű helyek, a Solarisban a lányomék voltak, szerették nagyon.
  én is mindig "utazom" télen, jó nézelődni mindenfelé, szállás, vagy bármi képek között.
  .
  Ha visszanézel, majd írjad meg légyszíves mit választotok az idei célotoknak!
  #69 - Varga Jutka - 2012.01.26. - 18:02
  Kedves Jutka !

  Köszönöm hozzászólásod, most is nézem,hogy merre kéne menni,eddig csak pozitív dolgokat tudok elmondani a horvátországi nyaralásunkról, bár én nagyon szkeptikus vagyok mindenbe így nagyon sokat töltök keresgéléssel, sokat használom a google earth-t programot és az oda feltöltött képeket nézem meg az adott helyről... én úgy csinálom hogy minden évbe megtervezem pl az uti költséget,akár ez is lehet egy nyaralás elötti élmény, egyébként ha valaki jól számol nagyon pontosan ki lehet számolni egy nyaralást hogy mennyi is kell. 1979 óta gondolom nagyon sok szép helyen megfordult,és van miből válogatni hova is menjen,én a Porec-re vagy Sibenik-re bármikor visszamennék ! Ez is felmerült,de megpróbálok keresni szintén valami szép helyet ami ár/érték arányba jó... Egyenlőre a szállodákat nézem,időnk nem nagyon lenne sütni főzni apartmanba,és csak ketten vagyunk még :) szóval egy szálloda reggelivel és vacsorával tökéletes,napközben meg a fürdés napozás utána egy jó pizza, úgymondd bagatel áron,és hihetetlenül finom bárhol eszi az ember ! Több várost is megnéztünk amit még meg kell hogy említsek az Trogir ,szintén varázslatos hely mintahogy Porec is, ezeket látni kell !
  Tehet most ebbe a két irányba húz a szívem, de KRKA vízeséshez is vissza kell hogy menjünk,ami szintél feljthetetlen !

  További Szép Napot ! Jó forumozást ! Várjuk a jó helyek megosztását,élményeket !
  Peti&Móni
  #70 - Vecsei Péter - 2012.01.27. - 09:21
  Sziasztok PéTER éS MóNI!

  én hasonlóképpen teszek, mint ti, már hónapokkal a nyaralás előtt elkezdek nézelődni, sőt mondhatnám, hogy előző évben, még szinte haza sem jöttünk, tervezem a következőt.
  Szerintem is ki lehet számolni nagy biztonsággal a költségeket, mert a szállás, benzin, autópályadíj adott, és a saját költekezési szokását is ismeri mindenki.

  Sokan vallják azt, hogy az igazi Adria Splittől kezdődik, hát van benne valami, de azért fölötte is vannak szépséges helyek.

  Viszont Trogir, Omis, Makarska, Primosten, Dubrovnik és társai ragozhatatlanok.
  Nekem Istria is tetszik, Vrsar egy csodás városka, két éve voltunk ott.

  Nekem a szívem csücske a Kvarner öbölben, Selce, Crikvenica mellett. Ott már többször voltunk, nem egy Porec szépségű, de egy tündéri hely, közel van, 5-6 óra alatt lent lehet lenni Budapestről, ami manapság már fontos, hiszen drága a benzin és az autópályadíj.
  .
  De aki délre vágyik, természetesen menjen oda! Szigetben még nem gondolkodtatok? Vannak nagyon szépek, igaz én még csak olyan helyen voltam, amire híd vezet be, KRK, Murter, stb.
  Nektek is szép napot.
  #71 - Varga Jutka - 2012.01.27. - 09:59
  Kedves Jutka !

  De igen néztem szigetet is, bár engem is csak olyan érdekelne amire híd vezet... Hazafelé Pag szigetre néztünk be,hát az autópályától elég hosszú út vezet oda, és holdbéli tájat kell elképzelni,annak is megvan a szépsége...
  Néztem a távolabbi városokat is pl Makarska de ott jóval drágább árakat találtam mint a feljebb lévő városokba...
  De az említett helyeket én is nézem, főleg az Istriai részeket szerintem az egy külön kis világ Horvátországból. Megnéztük Splitet is, kicsit vegyes érzelem volt számomra,de csak néhány órát voltunk ott és semmit nem tudtam hogy mi merre van,így ennek fényében annyira nem is tetszett az egy nagy város... Na és igen a távolság manapság már nem mindegy merre hány kilóméter. Omis-t néztem még van egy nagy sziklás rész ahol az aljában a tenger,jól néz ki képeken,legfőképpen olyat keresek ahol közel van a tenger a szálláshoz így mégis komfortosabb, nem kell sok csomaggal menni egy fürdéshez,és ha bármi van csak csak gyorsan felugrik az ember a szobába...
  A delfin és a solaris ebből a szempontból tökéletes, ami még szerintem említést érdemel utazóknak szinte szerintem Horvátország nagy részére vonatkozik,hogy a parton azért akadnak fizetni valók egy jó pihenés érdekében,pl napágy napernyő delfinbe egy napágy azt hiszem 20kuna míg a solaris területén 50 kuna/ágy de az napernyővel volt. Ez utóbbi elég igényes dupla ágyas kiépített strandon ami gyönyörű apró telepített kavicsos,kristálytiszta vízzel,és lassan mélyülő,szóval akinek van pici babája annak tökéletes hely ! Milyen szállásokat szoktak igénybe venni ?

  Peti&Móni
  #72 - Vecsei Péter - 2012.01.27. - 10:59
  Szia PETI éS MóNI!

  Ha jól kerestek, mindenfelé lehet jó áron szállást kapni, akár Omisban is.
  Makarska nagyon felkapott, és ott aztán igazi heringeffektus van.
  Mi a családommal vagy apartmant vagy olcsóbb hotelt keresünk, sőt az utóbbi időben rákaptunk arra, hogy magyar tulajdonú apartmanba menjünk, így Vrsarban pl. a Villa Orseraba, ahol a tulaj pár nő tagja magyar, fantasztikus asszony, tökéletes kiszolgálással. Nekem fontos, hogy lehetőleg a part mellett legyen a szállás, én sem szeretek gyalogolni, vagy kocsival menni fürödni, ráadásul édesanyám 81 éves, velünk szokott jönni, fitt de azért fontos a vízközelség, és hogy minden kereskedelmi létesítmény is karnyújtásnyira legyen.

  Látom Istria bejön nektek, szép vidék ez tény, bár az időjárás szeszélyeinek eléggé ki van már téve..., ezért jobb a dél valamivel.
  Látnivaló van bőven, a legdélebbi részén Istriának, a Kamenjak foknál voltatok már???????? érdemes megnézni, az egy csodaszép hely! Pula alatt Premantúra, ott nyaraltuk már egyszer, és az alatt a félsziget legvége Kamenjak.
  #73 - Varga Jutka - 2012.01.28. - 11:23
  Sziasztok mindenki!

  A Hotel Delfinbe rengeteg utast vittem utaskísérőként, mert ez a többihez képest nagyon olcsó szálloda...:P Az igaz, hogy folyamatosan felújítgatják, de a hotel olyan, mint egy metrómegálló :-))) Amikor kerestem 1-1 utasomat, bementem az előtérbe, és annyi ember volt, hogy egyszerűen nem találtam meg...:D :-( Nem tudom az alagsori, erkély-mentes szobákat láttátok e...?! Ott penész szagú kis lyuk fogadta az utasokat...rendszeresen megreklamálták....De sok ember úgy gondolkozik, hogy a lényeg a tengerpart, így sokszor mindegy milyen a szállás, hiszen ott úgysem tartózkodnak sokat....Tapasztalatból beszélek ;)
  #74 - moni - 2012.02.14. - 22:54
  üdv! Mi most megyünk először Horvátországba,ott is Porec-Hotel Delfinbe.én voltam itthon 1 csillagos szállodában,nem volt vészes,de majd meglátjuk.élménybeszámolót mindenképpen írok!
  #75 - Ramiz - 2012.05.27. - 11:39
  Még egy kérdés! Rijeka után Porecig van autópályadíj az A8-ason? én nem találtam sehol sem. Alagútért hol kell fizetni? Köszi előre is!
  #76 - Ramiz - 2012.05.27. - 16:39
  RAMIZ - szia!

  Bárki aki keres információkat, én mindig a Googlet, a "jóbarátunkat" javaslom, ebben az esetben is csak bekattintod a kérdést, ezer válasz jön elő.

  Az Ucka alagútért a bemenetel előtt fizetsz, eddig 28 kuna volt, de június elsejétől változnak az autópályadíjak a horvátoknál.

  Itt egy link, /nagyon szeretem azt az oldalt, istentelen sok info van/, ha lejjebb tekersz, meg fogod találni azt a részt, hogy "Irány az Isztriai félsziget", ott teljesen képbe fogsz kerülni, árak is vannak, de mint mondtam, ez változni fog nemsokára.

  http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=422

  Az Isztriai Ipszilonnak nevezett útról pontos térképet láthatsz, ahol egyből képben leszel, hogy az Ucka alagút után van még egy rész Rogoviciig, ott még nem kell fizetni, a többi részen igen.

  A horvátoknál rengeteg a 2 csillagos szálloda, ezek nem mai építésűek, szocreálként van bent a köztudatban, egyszerűek, néhol még kicsit kopottak is, de tiszták, és ez a fontos.

  Várjuk majd a beszálmolódat.
  #77 - Varga Jutka - 2012.05.28. - 14:09
  Beszámolódat....helyesen!
  Ha van kérdésed, és tudok segíteni, akkor tedd fel nyugodtan.
  #78 - Varga Jutka - 2012.05.28. - 14:10
  Köszi Jutka!
  Google-t ismerem,de jobban bízom a tapasztalatokban!Az általad ajánlott linket megnéztem,tényleg nagyon jó!
  Most azon agyalok,hogy Porecbe Szlovénián át megyünk.
  üdv :Ramiz
  #79 - Ramiz - 2012.05.29. - 20:02
  Szia RAMIZ!

  Persze, értem én, az ember úgy szedi össze az infókat, hogy mindent körbejár, én is ezt teszem mindig.
  Ugye, hogy jó az a link???? Régóta szeretem.

  Gondolom, hogy azért akarsz Szlovénián átmenni, mert emelkedtek az autópályadíjak, ugye?

  Többek járnak úgy a felső isztiai részre, egyszer ki lehet próbálni, szép részek vannak arrafelé is, no persze személyesen nem láttam.
  #80 - Varga Jutka - 2012.05.30. - 15:09
  Sziasztok!

  Mi egy hónap múlva indulnánk Horvátországba, mindenképpen az Isztriai részre. Rovinjban és Piran-ban töltöttük tavaly a nyarat, de ezeknél szebb helyet keresve sem találtunk volna. Szóval, a mostani célpont Porec lenne. Sátorral mindenképpen. Tavaly nagyon klassz helyet találtunk, csendes, fák között, tengerre nézve vertük le a sátrunkat. Porec közelében sátorozott már valaki közületek, aki infókkal tudna szolgálni? Nagyon megköszönném!
  #81 - Réka - 2012.06.12. - 14:51
  Kedves Fórumozók!

  Porec környékén hol lehet nyugalmasabb strandot találni? Zelena vagy Plava laguna? Olyanra gondolok, ami nem népstrand, ahol nem kell harcolni azokkal, akik 5 cmre telepszenek az én napozó szivacsomtól, ahol nem kell átlépni másokon és esetleg még árnyék is van :))
  Van e esetleg valakinek tapasztalata bicikli bérléssel kapcsolatban? Hol, mennyiért? Csak a solis túrista irodát találtam, ott 400 kuna egy hét. Hát nem semmi.

  Varvariban találtunk szállást, nem kis kalamajka árán. Az apartmantulaj ugyanis kiadta másnak, akkor mikor mi már kifizettük az előleget. Majd egy másik sokkal kisebb apartant akart nekünk adni avval a jelszóval,hogy "Bit ce to dobro Vama"-jó lesz maguknak az is. Szerencsémre, hogy beszélek horvátul,hideg smsben tudtára adtam, hogy összekötjük a bajuszt. Végül intézkedett...

  A horvátokkal kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy az utóbbi években kezdenek szemtelenkedni. Ha idősebb személy lép velük kapcsolatba, akkor nyájasak(Főleg ha német, vagy angol). Ha viszont fiatalok, akiknek nem elég vastag a pénztárcájuk,hát akkor ilyet is meg lehet tenni, hogy végül nem azt kapják amiért fizettek...
  11 éve járunk oda, volt hogy egy évben 2x is. Tapasztalatból mondom, hogy az út mentén hirdető gazdák az autóról és a rendszámtábláról itélik meg a túristát. Egész másképp viselkedtek, ha a szüleimmel mentem, mint mikor a párommal ketten.

  Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
  #82 - Minci - 2012.06.19. - 15:54
  Szia Minci!

  Sztem csak annyira szemtelenek a horvátok, amennyire a magyarok között is vannak szemtelenek, meg nem szemtelenek;)

  én utaskísérő voltam, pont az Istrián, de Varvarit nem ismerem....én az utasok nagy részét a ZELENA lagunába vittem, mert ott voltak, jó olcsó, tömeg hotelek....A partra soha nem jutottam le, mert én a munka végeztével inkább pihentem a visszaútig...
  #83 - moni - 2012.06.20. - 12:33
  Koszonom Moni!:-) jovo heten minden kiderul:-) Varvari porec egyik ujepitesu resze. Kb 40 perc seta Plava Lagunaig.
  #84 - Minci - 2012.06.23. - 18:45
  Mi minden évben cervár poraton nyaralunk 2,5 hónapot kb. Ez a hangulatos nyaralóhely Porecs és Lanterna között található. A laguna olyan, ahogy a természet megalkotta, lassan mélyűlő, gyerekekkel ideális, vize mindig melegebb így kb 2 C fokkal, mint a környéken és a part apró kavicsos, hátrébb sziklás part is megtalálható annak a számára, aki azt kedveli.
  Mi legjobban a laguna materáda partját kedveljük, tőlünk 3km-re van, röplabdapálya is található a parton, ahol mindig lehet játszani, mindig akad ellenfél.
  #85 - László - 2012.06.25. - 18:33
  Sziasztok!
  Mi már másodszor térünk vissza Porecbe. Csodálatos a környék.
  A Campus Clubbal utaztunk tavaly és idén is. Nagyon korrekt utazási iroda,kedves ügyintézőkkel.Pedig mi Németországban élünk,de ez sem volt az irodának probléma.
  Tavaly a Hotel Plaviban voltunk. Nagyon megvoltunk elégedve,kedves személyzet,bőséges étel-ital kínálat reggel és este.
  Voltunk hajókiránduláson is,ahol megnéztük a fjordot,Rovinjt.Kaptunk finom halebédet és bort a hajón.
  Idén a Hotel Materada a cél.. :)
  Jó nyaralást mindenkinek
  #86 - Manyi80 - 2012.07.10. - 08:33
  és a MATERADA még jobb hotel :-))
  #87 - moni - 2012.07.16. - 15:35
  ó,ez igazán jó hír moni!! :))
  #88 - Manyi80 - 2012.07.24. - 09:33
  Szia Mindenkinek!
  A hétvégén indulunk Porecbe, a Bijela Uvala kempingbe.Ha volt már ott valaki,kérlek adjatok felvilágoítát róla.
  Milyen a strandja?
  Milyen a wifi hozzáférés?
  Tudnak-e a recepción magyarul?
  Nagyon köszi!:)
  #89 - Ildi - 2012.07.24. - 14:49
  Szia ILDI!
  Nem tudom, ha visszaolvasol van-e beírás a Bijela Uvala kempingről, nem emlékszem ennyi beírásra.
  Viszont mindenkinek javaslom, hogyha itt nem kap választ, akkor nézzen körül a "jóbarátunknál", tehát a Googleban.

  Hoztam egy linket, itt vannak vélemények, és sok-sok kép is.

  A recepciókon általánosságban nem tudnak magyarul, de ha valaki olyan dolgozik ott, akinek van valami kötődése hazánkhoz, akkor igen. én több ilyennel találkoztam, pl. Premanturán a Stupice kempingben, az egyik recepciós szlovákiai magyar volt. és tudnám még sorolni.

  http://www.zoover.hu/horvatorszag/istria/porec/bijela-uvala/kemping
  #90 - Varga Jutka - 2012.07.25. - 10:41
  ILDI, még videofelvételek is vannak ott, tehát "bejárhatod" a kempinget.

  Még annyit, hogy Vrsar városkát ne hagyjátok ki, nagyon szép!
  #91 - Varga Jutka - 2012.07.25. - 10:44
  ILDI, remélem visszanézel az infókért amire kíváncsi voltál...!
  #92 - Varga Jutka - 2012.07.26. - 12:40
  ILDI, nem nézett vissza az infóért, akkor meg minek kérdezett?
  Remélem élménybeszámolóval egyszer megörvendeztet bennünket.
  #93 - Varga Jutka - 2012.08.10. - 18:03
  Sziasztok! Szeptember elején megyünk Porecbe, a Pinia Residence-ben foglaltam le egy 4 fős apartmant. Tud róla valaki infóval szolgálni? :)
  Köszönöm előre is!
  #94 - Andi - 2012.08.11. - 18:53
  Szia ANDI!
  A Googleba beütöttem a szálláshelyet, ezt adta ki, remélem segít, egyrésze nem magyarul van írva...de azon könnyű segíteni...!

  http://www.booking.com/hotel/hr/luna-residence.hu.html?aid=338579
  #95 - Varga Jutka - 2012.08.13. - 22:42
  Köszi, ezt megtaláltam én is, csak azt hittem valaki közületek már volt ott és tud személyes tapasztalatot mondani. De azért köszi!!! :)
  #96 - Andi - 2012.08.14. - 11:10
  üdv!
  Nemrég jöttünk meg Porecről és nagyon jók a tapasztalataim.A korábban neten lefoglalt szállást a Hotel Delfinben nem sikerült összehozniuk,de átírányítottak minket egy másik hotelbe ahol kompenzálás képpen teljes ellátást és ingyenes parkolást kaptunk (amúgy 8 Kuna/nap).Másnap délelőtt még várnunk kellett 2 órát mire rendbe hozták a szobánkat,ami megint csak nem az volt amit foglaltam (2+1,tengerre néző,balkonos),de itt is volt kompenzáció!Fél helyett teljes panzió,plusz egy rakás italjegy!A szobánk,ami kínaiaknak való,az alagsorban volt balkon nélkül,de fel volt újítva és a tengerre nézett amit láttunk is!Szóval teljesen jól jártunk!A pótágy miatt nem fértünk el,de nem voltunk sokat a szobában!A tenger és a táj gyönyörű,az emberek kedvesek,senki nem rohan (csak a németek meg az olaszok!)a sör 20 kuna,a parkolás egy órára Porecben 8 kuna, Rovinjban 6,5 kuna,egy bazinagy gombóc fagyi 6 kuna és isteni finom!!!
  #97 - Ramiz - 2012.09.02. - 20:43
  sziasztok, mi június elején voltunk Porecban, először. a várost mindenkinek ajánlom, nagyon szép óváros, sok látnivaló, szép strandok és a környéken Vrsar ami nekünk nagyon tetszett. Mi a Matereda kempingben voltunk, béreltünk biciklit illetve az egyik nap befizettünk egy kajak túrára az adriafun-nál. egy magyar társaság és olyannyira megtetszett, hogy az utolsó napon egy naplemente túrára is jelentkeztünk. A Pical apartmantelepen van a bázisuk.
  #98 - tibi77 - 2013.07.01. - 22:15
  Sziasztok!

  Nem tudjátok véletlenül, hogy Pontosan honnan indul Vrsar-ból a kirándulás a Fjordhoz? utazási iroda? utcanév?

  KöszönömSzépen!
  #99 - Zsolt - 2013.08.14. - 09:38
  Esetleg tudtok még annyit ajánlani,hogy hol lehet Rovinjban olcsó vagy akár ingyenes parkolóhelyet találni?

  Szívesen fogadok bármilyen hasznos infót Rovinjról, Puláról és Vrsarról.

  köszi
  #100 - Zsolt - 2013.08.14. - 09:42
  Szia Zsolti ! Kétféle verzió van a fjordon szeretnél hajózni. Egyrészt a tenger felől bejazózva....Ez úgy működik,hogy lemész a kikötőbe és a parton a hajók mellett ülnek az üzlet megkötői....Velük kell megegyezni. Az egyik hajó tulajdonosnője magyar.Ki is van írva,hogy beszélünk magyarul. De innen drágább.

  A másik verzió ,hogy autóval elindulsz Rovinj irányában,és a Fjord csúcsától hajózol befele. útközben ki van táblázva az út mellett olyan kilátópont/vidikovac/ ahol egy kilátótoronyból/ingyenes/ gyönyörű fényképeket tudsz készíteni felülről a fjordról.

  Jelölve van hol kell lehajtani az útról. Innen a csúcsából indulva sokkal romantikusabb az hajózás ... sokkal szebb !! Minkét út a kalózbarlangig megy,ami kb. az út felénél van.Ott kikötés,kis fürdőzés,meg lehet nézni a kalózbarlanot..inni valamit...stb..

  Rovinjban nagyon nehéz parkolni,ingyenest találni meg pláne nehéz...De azért ki vannak táblázva a parkolók is.általában 5 kuna/ óra...

  Porecet se hagyd ám ki :) !! Főleg éjjel !!Megér egy-két misét !!Ha becsábulsz egy aquariumba /mindhárom nagyvárosban van/akkor inkább a Pulait ajánlom,mert egy régi erődben van :)Ezért nagy élmény. Vrsar egy gyöngyszem ,már háromszor voltam ott :) és a másik három város is gyönyörű !!
  #101 - Hajni71 - 2013.08.14. - 14:49
  Nem tudjátok hogy a 250-300 kunás ár Velencébe az aktuális-e Porecből hajókázni?

  Hol rak ki a hajó? az fő kikötőben? Onnan érdemes valami turista hajót, busz jegyet vásárolni?

  Köszönöm!
  #102 - Zsolt - 2013.08.16. - 12:10
  Szia Zsolti ! Nem aktuáliS :( 450 kuna a Porec - Velence bármelyik társasággal nézed. :( Nem érdemes turista hajó jegyet váltani,csak néhányan váltottak.Nem vészes begyalogolni a Szent Márk térig. Az idegenvezető bevezet...
  #103 - Hajni71 - 2013.08.16. - 13:54
  Rovinjban a Mercatornál szoktunk parkolni, ott ingyenes és 15-20 perc alatt a belvárosban vagy.
  10 éve a Lim Fjordot hajóval tettük meg, idén kajakkal, Vrsarból indultunk, hatalmas élmény, olyan helyeken kötöttünk ki, amik csak vízről megközelíthetők, a tenger kristálytiszta a Fjordban, de gyorsan mélyül is. A visszaúton Vrsar előtti szigetnél még egyet fürödtünk, nevét már elfelejtettem, de a vezetőnk szerint a környéken a legnagyobb sziget. A szállásunk a Hotel Diamantban volt, szuper hotel Porec déli részén. Kajakozni az Adriafun csapatával voltunk (magyarok).
  #104 - Feri6 - 2013.08.20. - 11:04
  450 kuna? Na, hát +6000 forint fejenként.. Sebaj.. Velence sokat megér:).. Akkora az árban van egy idegenvezető is?
  #105 - Zsolti - 2013.08.22. - 10:58
  Szia Zsolti !

  Több helyen is megkérdeztük...illetve mindenhol ,ahol hirdettek utakat,és egyenár van .Nem kevés. :( Mi a Venezia Lines-sal utaztunk,mert azt gondoltuk,mivel neve van ,talán a legprecízebbek a szervezésben.
  A parton sorakoznak az utakat kínáló standok. Ott megköttetik az üzlet,elmond a hölgy/vagy úr / minden tudnivalót. Előleget kér/azt hiszem 100 kuna /fő /,a többit felszállás előtt veszik el . Ti Vrsarban fogtok lakni. Ez azt jelenti,hogy előveszi a kis buszuk menetrendjét ,és megkérdezi hol laksz. Ugyanis ők összeszedik az utasokat ,és Porecbe szállítják Őket. Vrsarban is több helyen fel lehet szállni.Mi a kikötői benzinkutat választottuk. Porecben a kikötő melletti nagy buszmegállóban tesznek ki titeket,ahol már várakozik az idegenvezető,aki a hajóhoz veztei a csapatot.Ez mind benne van az árban.

  A hajónál rendezni kell a piszkos anyagiakat,és a személyibe is belenéznek felszálláskor. Beszálláskor megkérdezik ,hogy angolul vagy inkább németül tudtok -e ,és eszerint irányítanak a hajó első vagy hátsó részébe. Az idén csak a gyerekeinket tettük fel a hajóra,mert mi két éve már láttuk ezt a csodát,és nem akartuk elcsépelni,mi aznap máshova kirándultunk,de azt megtudtuk így is ,hogy csütörtökönként van egy magyar idegenvezetőjük is...Csak ha érdekel esetleg..és tudjátok úgy igazítani a nyaralást. A hajón végig beszélnek. Először a mentés folyamatás mesélik el...ha esetleg megszigonyoznák a kalózok a hajót,és süllyedni kezdeni...Aztán Velencéről mesélnek. Sokat -sokat... Lehet venni kedvezményes kupont a hajót... Olyasmikre pl. hogyha vizitaxival szeretnétek a kikötőből a Szent Márk térre menni,vagy gondolajegy ,vagy egy "olcsóbb " spagettis ebéd jegy /,vagy belépő a Muránói üveggyárba... ilyenek... Ha jól emlékszem.
  A kikötőbe érve/aki nem vizitaxizik/azt egy idegenvezető a Szent Márk térig vezeti,közben is mesél épületekről egyebekről....Ott oszlás van... Megmondják hánykor van délután a tali ugyanott ahol elváltunk,illetve ,aki vett valami jegyet,azoknak hánykor.../ebéd,üveggyár...stb../ mert oda is elvezetnek/
  Visszafele nem biztos ,hogy ugyanaz az idegenvezető kíséri a gyalogos csoportot és a vizitaxis csoportot.Elképzelhető ,hogy cserélnek,úgyhogy résen kell lenni :) Az idegenvezetők egy adott színű esernyőről messziről megismerszenek :) Szóval minden korrektül le van szervezve :) Az idegenvezetés az árban van. Nagyon drága minden Velencében.Még egy kávé is 10 euró felett kezdődik a Szent Márk téren,ezt ők is elmondják,hogy ha nem muszáj ,inkább ne ott igyunk.... A fagyi 1-1.2 euro.Az kb . ugyanannyi ,mint a többi unios országban . Mi vittunk jeges ,és csak hideg ásványvizet is . De szerencsére nagyon sok helyen van ivókút Velencében,úgyhogy a jegesvizes üvegünket mindig feltöltöttük...Persze mire Ti mentek,már nem lesz az az őrült hőség ,mint a nyár kellős közepén. :) Jó Velencézést ! :) Nem fogjátok megbánni :)
  #106 - Hajni71 - 2013.08.22. - 13:14
  HAJNIKáM! Hú, kérem szépen micsoda precíz tájékoztatás...! Ez igen.
  #107 - Varga Jutka - 2013.08.23. - 09:31
  Igy van köszönöm! Tényleg precíz volt!

  Esetleg tudsz pár gondolatot, segítséget adni A limsk-i fjord-os kirándulásokról? Honnan? Mennyiért stb.?

  Köszönöm!

  #108 - Zsolti - 2013.08.23. - 14:31
  Szia Jutkám ! De aranyos vagy ,köszi...kicsit átestem a ló túloldalára :D
  Azt mondta az István,hogy este már haza is jön sajnos ,csak előkészítik a lakóhelyet a barátainak...úgyhogy hamar itt lesz.De szerintem akkor is az a lényeg ,hogy legalább látja a tengert :) Igaz ??

  Szia Zsolti ! írtam is kicsit feljebb,hogy én a Lim-fjordon a "csúcsából " induló hajóutakat preferálom,mert olcsóbb és szerintem romantikusabb. /Az idén nem hajóztunk,csak sétélgattunk a parton,és ott ebédeltünk,de két éve 75 v. 810 kuna körül volt az út./ Most elbizonytalanodtam ,mert olvastam itt feljebb Feri hozzászólását ,aki viszont Vrsarból indult,és az a hajó viszont még kikötött pluszban az egyik kis szigeten...Ezt nem tudtam...Vagy lehet ,hogy hajója válogatja.... Mindenesetre,akár fenntről ,akár lenntről hajózol a fjordon kb. félúton köt ki mindkét hajó a kalózbarlangnál....Szerintem végül Neked kell eldöntened ,hogy melyiket választod,mert én így már nem merek tanácsot adni...
  #109 - Hajni71 - 2013.08.23. - 15:13
  Jaaj... bocsánat !! Most láttam ,hogy elütöttem és bekerült egy egyes is :( Szóval 75-80 kuna volt a hajózás ára...természetesen... Bocsika :)
  #110 - Hajni71 - 2013.08.23. - 15:16
  Sziasztok!

  Olvastam itt több helyen, hogy a Porec-Velence távra 16-18000 Ft-ba kerül a hajójegy. Ez csak az odaút? Vissza még egyszer ennyi?
  #111 - Péter - 2014.01.11. - 02:31
  Szia!

  A 2014-es szezon árai még nincsenek fenn, de 2013-ban egy irányba 67/72, oda-vissza 121 EUR volt a Porec-Velence hajóút: http://www.venezialines.com/prices/venice-istra
  #112 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.11. - 06:07
  Szia!

  Köszönöm szépen a választ!
  36000 Ft egy személynek a retúr jegy? Az iszonyat sok.
  #113 - Péter - 2014.01.11. - 13:43
  Szia Péter ! Ott a parton mindenütt be lehet fizetni a Velencei útra :) 2013. júliusában a Porec -Velence hajóút oda-vissza 450 KUNA volt !!!!! Plusz az első gyerek ingyen ,továbbiak féláron :) Csütörtökönként magyar idegenvezető :) Venetia lines .... én csak ezt tudom ....és mivel átéltem,ez így ténynek tekinthető :D A környező településekről ingyen összeszedik az embereket ,és este haza is szállítják a saját buszukkal :)
  #114 - Hajni71 - 2014.02.24. - 16:40
  Szóval én azt javaslom,hogy senki ne foglaljon előre jegyet ,ha nem akar duplán fizetni....és úgy ezt a lehetőséget sem tudja meg az utas,hogy busszal a helyszínre szállítják,nem kell egész nap pénzért parkolni... De mindenki maga dönt... Végül is meg lehet előre is venni...csak akkor szomorkodás lesz a helyszínen....Ott szabályosan könyörögnek ,hogy fizess be... Nem kell félni,hogy esetleg nincs hely... Mi már két különböző évben is így utaztunk velük :)
  #115 - Hajni71 - 2014.02.24. - 16:49
  A lim-fjordos hajoutat hol lehet foglalni? Minden nap van? A szigetre van hajokozlekedes? Mi julis vegen megyunk.
  #116 - judit - 2014.07.11. - 20:58
  Pünkösdkor Porecban voltunk, ami meglepett minket a sok turista. Strandolni a Zelena Lagunába jártunk, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki ide jön nyaralni. Tiszta víz, szép strandok, étterem is van bőven. Az utolsó nap a városi strandon pihentünk, aminek közepén van egy kavicsos rész hihetetlenül tiszta vízzel !

  Ha étterembe mentek, akkor a belvárosban a Nono Pizzéria szuper. Egyik nap befizettünk egy kajaktúrára, nem vagyok egy sportos, de élmény volt. A gyerekek is élvezték. Keressétek Balázst (adriafun.hu), kedves és segítőkész srác, a szállásunkat is ő intézte.
  #117 - KrisztiánM - 2014.07.24. - 13:49
  Az Isztria szlovéniai részén töltöttünk egy hetet (Portorozban) Nyaralásunk alatt elutaztunk Porecsba. Szép város, viszont a híres főutcáján óriási tömeg hömpölyög. A többi szűk sikátorban lehet nyugodtan sétálni, az Obala M. Tita nevezetű rakparton pedig kávézni. A városban közlekedni eléggé körülményes, ott jártamkor csak lépésben lehetet haladni autóval, de sikerült parkolóhelyet találni az óvárostól 200 m-re 6 kn/óra áron (egy napra 50 kn).
  Rengeteg bolt, üzlet, pékség, fagyizó stb. Az eladók kedvesek és barátságosak.

  Aki Porecsben nyaral feltétlenül iktasson be egy napot az Isztria szlovéniai részének megismeréséhez. Piran, Portorozs és Izola gyönyörű városok, nincs hullámzó tömeg, nyugodtan lehet sétálgatni és fagyizni. Az emberek kedvesek ezen a részen is.
  #118 - Gergő - 2015.08.26. - 21:43
  Sziasztok!
  Idén több év után visszatérünk Porecbe, a Lanterna üdülőtelepen leszünk. (már voltunk itt többször, ismerősök vagyunk arra:)). Viszont a Lanterna strandjain kivül nem mentünk máshová, ezért idén szeretnénk máshol is fürdeni.
  A Zelena laguna nagyon szimpatikus, az lenne a kérdésem, hogy normálisan ki van táblázva, könnyen megtalálható?
  Ha jól emlékszem ez a strand ingyenes, bármely szakaszán letelepedhetünk, vagy van ami csak egy-egy szállodához tartozik? A napágyakért mennyit kell fizetni vajon?
  Szóval úgy unblock kérnék felvilágositást a Zelene lagunáról. :)
  Hálás köszönet. :)
  #119 - Viki - 2016.03.25. - 07:50
  Sziasztok,
  tavaly voltunk először Porecban és nagyon tetszett mindenkinek , idén újra megyünk. A Valamar Zagrabban volt a szállásunk, a hotel előtti strandokat látogattuk, aztán felfedeztük a város déli részén fekvőt, a park mellett és a Brulo öblöt, mindegyik a kedvencünk lett. Jetskiztünk is, de 10 percért embertelen összegeket kértünk. A neten találtunk rá Balázsra ( adriafun.hu ), aki kajaktúrákat szervez és befizettünk egy naplementésre tízen. Fantasztikus volt, a gyerekeknek is tetszett. Másnap egy borkóstolásra mentünk Balázzsal a Coseto (lehet nem írom jól) pincészetbe és rá kellett jöjjek, bizony vannak igen jó horvát borok. Porecet mindenkinek ajánlom, közel van és szinte minden van.
  #120 - Tibor - 2016.06.01. - 09:51
  Sziasztok!
  Lenne egy olyan kérdésem amit neten nem találtam sehol.

  VAN WIFI a Laterna Apartmentelepen?

  Fontos lenne és gyorsan kéne, megadom az email cimem hátha ott hamarabb látom, elöre is köszi a segitséget

  emailcimem: lorcih@gmail.com
  #121 - Laura - 2016.07.03. - 11:25
  Szia!

  úgy tűnik, csak a recepción és az étteremben van, a szobákban nincs.
  #122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.04. - 00:01
  Valóban, a Lanternán mi csak a recepciónál szoktunk netezni, van ott fagyizó, kávézó, ahová beülünk. Az apartmanoknál abszolút nincsen. (illetve a mieinknél nincs, gondolom Ti is vagy a Daniellában vagy a Brankában lesztek)
  A reci nincs messze a szállástól, pár perc és tudtok netezni, ha akartok.
  Nekünk nem szokott hiányozni, ahhoz túl közel van a tenger....csak meghallom, hogy esetleg épp hullámzás van, és már rohanok is. :)
  #123 - viki - 2016.07.04. - 12:22
  Koszi a segitseget.
  #124 - laura - 2016.07.05. - 00:40
  Sziasztok.Kerdesem az lenne hogy Porec ban van skorpio?
  #125 - Adrienn - 2016.07.17. - 07:18
  Szia!

  Skorpiók egész Horvátországban előfordulhatnak a tengerparton, ugyanakkor ennek ellenére a legtöbben sose látnak (én se láttam még soha), és nem is veszélyesek Horvátországban egyáltalán.
  #126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.17. - 23:33
  Koszonom Tibcsi!De a part menti hazakban vagy hotelekben ?
  #127 - Adrienn - 2016.07.21. - 06:21
  Nem hiszem, hogy találkozni fogsz velük egy hotelben :)
  #128 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.26. - 01:51
  Sziasztok ! Lanterna kempingbe figunk menni szeptember elején. Tud valaki információt adni kerékpár bérléssel kapcsolatban?
  #129 - Zoli - 2016.07.30. - 12:24

  Név
  E-mail (nem jelenik meg)
  Hozzászólás