Primosten szállás, bemutatás

Primosten

Booking.com

A Sibenik és Trogir között található, kis szigeten lévő dombon elterülő festői városka közkedvelt turistacélpont a horvátok, és a magyarok körében is. A hajdan volt halászfalu mára a nyaralók paradicsoma lett, igazi miniatűr kincsnek számít. Ez az Adria egyik legszebb kisvárosa, óvárosában a szűk utcák sármja csábítja az ide utazókat. Romantikus sikátorai, ódon kőházai, hangulatos tengerparti sétányai, és partszakaszai miatt a szerelmesek, és a nászutasok körében is igen népszerű a városka.

Primosten szállások

Primosten szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Primosten szállások | Rogoznica szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

A dombtetőn a szép, 1485-ben épített, 1760-ban restaurált templom található, ahova a csodás kilátás miatt érdemes felsétálni. Primosten legnagyobb strandja a Raduca, és kisebb része a Mala Raduca. A kavicsos, fenyőerdővel övezett, kék zászlós strandokat Horvátország 10 leggyönyörűbb tengerpartja közé választottak. A romantikus város éjszakai életére sem lehet panasz: esténként a város sétányain hömpölyög a tömeg, az éttermekben nagyon nehéz szabad helyet találni. Primostenben található Dalmácia legnagyobb diszkója, a Club Aurora is. Érdekesség, hogy minden nyáron szamárversenyt tartanak a városban.

Primosten híres a várostól 3 km-re délre található hatalmas (18,4 hektáros), és gyönyörű szőlőültetvényeiről, amelyekről egy fotó az ENSZ new yorki központjában is fel van függesztve a falra. Az ültetvények az UNESCO Világörökségek várólistáján szerepelnek. A szőlőültetvényekből persze remek bor is lesz: a híres helyi vörösbor, a Babic megkóstolása mindenki számára melegen ajánlott.

Eljutás autóval Primostenbe: Autós útvonaltervező

Primosten

Primosten kép: daninho ibk

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

egyszerűen gyönyörű rengeteg látni való szép kilátás csendes és nyüzsis rész egyaránt van!!!
#1 - syl54@freemail.hu - 2008.07.20. - 20:50
egy NAGYON SZéP hely!NAGYOn Jó hullámok vannak arrafelé!Ajánlom,MINDENKINEK!KITÅ°NŐ NYARALóHELY!
#2 - Duncan - 2008.08.14. - 14:17
Igazi dalmát ékszerdoboz,gyönyörű stranddal
#3 - Andi - 2008.08.21. - 18:58
nagyon szép,aki egyszer eljön ide az beleszeret a helybe örökre 100%
#4 - Pierre - 2008.09.14. - 17:20
Horvátország egyik legszebb városa.Gyönyörű a táj, csodálatos a hangulat esténként a tengerparton a kiszűrődő zenével.Imádom a tengerpartot,a várost mindent.Fantasztikus hely!!!Ajánlom mindenkinek
#5 - Viví­y - 2009.07.31. - 21:47
Egyetértek a többiekkel... Primosten valóságos ékszerdoboz! Mindenkinek ajánlom, főleg a kempinget ahol szerintem a legcsodálatosabb a naplemente! Fantörpikus!!!!
#6 - winner - 2009.09.15. - 23:05
életem leggyönyörűbb nyaralása Primostenben volt. Többször voltam az Adrián, de ilyen gyönyörű helyet még nem láttam Fantasztikus strandjai vannak, kavicsos nem túl mély, sziklás, gyönyörű panoráma. Tényleg egy ékszerdoboz. Mi a ZORA hotelben voltunk, tudom ajánlani mindenkinek. Ragyogó ellátás, szóval fantasztikus volt!!!!!!
#7 - wéber andrásné - 2009.09.27. - 19:47
Csatlakoznék az elöttem szólókhoz.Ez a hely maga a mennyország.Gyönyörű.Egy álom vált valóra azzal hogy ide eljutottam.A Miki fagyizót ajánlom mindenkinek.
#8 - Szilcsu - 2010.07.16. - 20:07
Gyönyörű ez a hely.Adria kis gyöngyszeme.Feledhetetlen élményekkel gazdagított.:)
#9 - Mia - 2011.06.08. - 15:31
NAGYON SZéP HELY!EGY BARáTOM SZERINT OLYAN SZéP MINT EGY KI.....OT TüNDéR MESE!!!!!!! :)
#10 - Horváth Balázs - 2011.07.22. - 18:11
Sziasztok!
Idén Splitben fogok nyaralni és szeretnék elutazni busszal Primostenbe. Kb. 1 hónapja várom a választ a spliti buszpályaudvartól, így hát megkérdezem tőletek:
Mennyibe kerül 1 fő részére menettérti jegy Split-Primosten között, és kell-e hozzá helybiztosítás?
Köszönöm a választ!
#11 - Andriska - 2012.05.17. - 17:57
Szia!

Ugyan Primostenben nem voltam még busszal, de tapasztalataim szerint nem lesz túl drága a jegy Splitből. A buszpályaudvaron majd megmondják, vagy valamelyik busztársaságnál tudsz érdeklődni, mivel több cég buszai is közlekednek Splitből Primostenbe: http://www.ak-split.hr/EN/vozni.red/VozniRedOdlazaka.aspx itt láthatod a busztársaságokat a lekeresés után a carrier oszlopban, és a honlapjukon található elérhetőségeken érdeklődhetsz. Helyfoglalás valószínűleg nem kell.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.05.18. - 21:06
Tibcsi!
Ezt a honlapot megtaláltam már április végén, akkor érdeklődtem...elsőnek angolul, majd fordító program segítségével horvátul. Azóta semmi válasz nincs, de ha megkapom a választ, akkor megírom, hátha valakinek szüksége lesz erre az információra!
Köszönöm, hogy írtál!
#13 - Andriska - 2012.05.19. - 09:56
Sziasztok:)
érdeklődni szeretnék, hogy hogyan és mennyiért lehet Perkovicból Primostenbe eljutni? Vagy Splitből? Néztem ezt a buszos honlapot, de nem sok minden működött rajta. Előre is köszi a segítséget!
#14 - Dia - 2012.07.23. - 22:08
Szia Dia!
Bocs, hogy későn.
Perkovic-ból sehogyan sem tudsz busszal utazni, szerintem vonatozz végig Split-ig. Perkovic állomás még a hegyen van, de azt tudom, hogy Perkovic-ból megy közvetlen vonatjárat Sibenik-be, ami talán közelebb van Primosten-hez, mint Split.
Splitből Primostenbe 40/kúna/út ártól tudsz utazni.
#15 - Gergő - 2012.09.27. - 12:35
Hello.
Most jöttünk meg a nyaralásból. A szállásunk nem Primostenben volt, és sajnos csak az utolsó két nap fedeztük fel ezt a csodálatos helyet. évek óta járunk nyaralni de eddig ez volt a legszebb hely amit láttunk. A strand a város az éttermek az emberek, minden nagyon fasza. Ajánlom mindenkinek.
#16 - Laci - 2014.08.13. - 17:55

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás