Pula nyaralás, nevezetességek

Pula utazás, időtöltés, látnivalók

Pula

Booking.com

Pula Isztria fővárosa, egy nagy múltú, pezsgő történelmi város. Jelentős építészeti nevezetességeket kínál, de nyaralásra vannak jobb helyek is a környéken, a legközelebb pl. Medulin és Fazana. Az alábbiakban bemutatjuk Pula látnivalóit, ajánlott éttermeit, és üzleteit, továbbá a legjobb ár/érték arányú szállásokat is. Kitérünk a Pulából elérhető számos kirándulási lehetőségre is, és szállások keresésére is lehetőség van az oldalon legjobb árakon.

A több, mint 3000 éves, 57 ezres lakossággal, és két hivatalos nyelvvel (olasz és horvát) is rendelkező Pula Isztria fővárosa, és legnagyobb városa. Kellemes klímájáról, és romlatlan természeti környezetéről ismert. Viszonylag sok nevezetességgel rendelkezik, és sok programlehetőséget kínál. Éjszakai élete is igen pezsgő. Ugyanakkor inkább egy "város", jelentős iparral, mint nyaralóhely, nyaralásra vannak Pulánál ideálisabb helyek, a környéken üdülés céljára sokkal vonzóbb, karakteresebb, szebb hely pl. Rovinj vagy akár Porec. De Isztriában nyaralva mindenképp érdemes a városba ellátogatni. És, központi elhelyezkedésének, sok és jó árú szállásainak köszönhetően, remek bázis lehet Isztria szépségeinek felfedezéséhez.

Pula már Kr. e. 10. században is lakott volt, az illírek által. Később jelentős római kolónia volt itt, melynek köszönhetően Pula a római építészet szép példáit örzi, ezután a keleti gótok, szlávok, frankok, velenceiek fennhatósága alá került a város. A 19. századtól az I. világháborúig az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészetének központja volt. Pula, a régió többi városához hasonlóan kellemes klímájáról, romlatlan természeti szépségeiről, és szelíd, türkizkék tengeréről ismert.

A város gazdag történelmi örökségekkel rendelkezik, pl. egy teljes valójában pompázó római amfiteátrummal, és egyedülállóan sok, jó állapotban megmaradt római építménnyel, melyek egyedivé teszik a számos horvátországi üdülőhely között. E tényezők világszerte ismert, népszerű turistacélponttá tették e gyönyörű várost, és a legtöbben többször is visszalátogatnak ide. A turizmus mellett a borászat, a halászat, és a hajóépítés is régi hagyományokkal rendelkezik itt.

A fiatalok számára érdekes lehet, hogy 3 zenei elektronikus zenei fesztivált is tartanak a városban nyaranta. 2018-ben július 19-22. között a Seasplash fesztivált, augusztus 29.-szeptember 2. között a Dimensions fesztivált, szeptember 5-9. között pedig az Outlook fesztivált tartják Pulában.

Az alábbiakban bemutatott látnivalók, érdekességek láthatók Pula térképünkön, amely itt érhető el: Pula térkép.

Szállások | Pula strandjai | Pula nevezetességei | Ajánlott szállások | Eljutás, közlekedés | Pula éttermek | Üzletek | Pula környéke | Hozzászólások

Pula szállások

Szállások Pulában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Pula szállások | Medulin szállások | Fazana szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Pula strandjai

Pula főleg sziklás (melyek közül sokról ugrálni is lehet), betonozott, és kavicsos, nem kifejezetten szép partokkal rendelkezik, a homokos partok a környéken nem jellemzők. Szebb strandok inkább a környéken vannak. A város strandjai még adriai viszonylatban is igen tiszták, és jól felszereltek.

A legnépszerűbb környékbeli strandok a Valkane, Hawaii, Kolumbarica, Ambrela és az egyes helyeken homokosnak mondott, valójában azonban kavicsos-sziklás Debeljak. Pulához közel a szebb, jobb (de zsúfolt) strandok Verudela üdülőövezetnél vannak. A közeli Medulinnál viszont homokos strand is található: az 1 km hosszú Bijeca kisgyermekes családok számára is ideális, Isztria egyetlen nagyobb homokos strandja. Medulin maga Pula környékének legjelentősebb nyaralóközpontja. Részletesen Medulinról itt: Medulin. A lejjebb említett Porer szigeten is lehet fürdeni, de ez semmiképp sem ajánlható kisgyermekeknek: gyorsan mélyül a víz, és a tengeráramlatok is veszélyesek, de ha tudjuk, hogy melyik napszakban milyen erősek, és milyen irányúak az áramlatok, ezt is kipróbálhatják a felnőttek.

Pula, strand

Pula, strand, kép: Jollyboy

Pula nevezetességei:

Amfiteátrum, Aréna

Pula, és talán egész Horvátország leghíresebb látnivalója e mészkőből készült aréna. I.e. 27-I.sz. 68 között épült. Ez a világ 6. legnagyobb, ma is álló arénája, kötelező látnivaló Pulában. 132 m hosszú, és 105 m széles, három emeletes. Fénykorában 23 ezer néző befogadására volt képes, és 20 bejárattal rendelkezett. Az antikvitás korának egyik legjobban megőrzött arénája a pulai. A római időkben véres gladiátorviadalok és állatviadalok helyszíne volt, a középkorban lovagi tornáknak adott otthont, ma pedig koncerteket, és operaelőadásokat tartanak benne. Többször felhasználták részeit más épületek építéséhez, legutóbb 1708-ben a székesegyházhoz. Hihetetlen, de mégis megtörtént, hogy a II. Világháború idején az olasz fasiszták azt tervezték, hogy szétszerelik az Amfiteátrumot, és Olaszországba szállítják, tervükről csupán a várható nagy költségek miatt mondtak le.

Az Aréna igen jó állapotban van, a római Colosseumhoz hasonlítható, bár annál persze kisebb, viszont itt nincs tömeg, és jobb állapotban van római testvérénél, és jobban elérhetőek a különböző részei. A belépő 2017-ben 50 Kn, diákoknak és gyerekeknek 25 kuna. Ugyanakkor kívülről is jól látható, a mellette lévő kis dombról nagyon jól betekinthetünk.

Aréna, Pula

Aréna, Pula

Pula Amfiteátrum képek: dokiai,

Sergius diadalív / Aranykapu

Az Aranykapu Kr.e. 27 környékén épült, a városkapuval szemben fekszik, szinte bejáratként szolgál Pula óvárosának szűk utcáiba. Salvia Postuma Sergi építette a saját pénzéből, ajándékul három családtagjának, akik akkor fontos szerepet töltöttek be Pula életében.

Pula, diadalív

Pula diadalív kép: Sebastiá Giralt

Ikerkapu (Dvonjna vrata)

Ez a diadalív 2-3. századi. Nem annyira monumentális, mint a Sergius diadalív, de érdemes megtekinteni a városban sétálva. Közelében felfedezhetjük az egykori városfalat.

Pula ikerkapu

Ikerkapu kép: Claire Cox/Flickr/Creative Commons

Herkules-kapu

Pula kapuja az 1. század közepéről. Nevét a város patrónusáról, Herkulesről kapta. Kicsit nehéz észrevenni.

Herkules kapu

Herkules-kapu, kép: Peter J Dean

Róma és Augustus temploma

Kr. e. 2.-század és Kr. u. 14 között építtette valamikor Róma akkori császára, Augustus, a római Mars-templom mintájára. Az egykori római fórum terén áll. Később katolikus templom lett, majd pedig bármilyen hihetetlen, csűrként használták. 1944-ben Pula bombázása idején súlyosan megrongálódott, de 1947-ben restaurálták. Ma lapidárium (szoborgyűjtemény) működik benne. Mindössze 18x8 méteres. A belépő csak 10 Kuna, de sok látnivaló bent nincs.

Pula, Augustus templom

Pula Augustus templom kép: Boris34

Városháza / Podeszta-palota

A pulai városházát 1296-ban építtette Vitreus podeszta, akiről a Podeszta-palota nevet kapta az épület. Építéséhez felhasználtak egy régi templomot. A 17. században átépítették, ekkor reneszánsz homlokzatot kapott. Eredeti formájában csak a keleti oldalát láthatjuk egy sajnálatos tűzvész eredményeképp. A fórumon, Pula főterén, az Augustus templom mellett található.

Tengeri Orgona

Pula városháza kép: Fant

Mária Mennybemenetele Székesegyház

A Székesegyház Pula néhány más épületéhez hasonlóan valóságos stíluskavalkád. Egy római templom alapjaira, román stílusban épült. Gótikus részek, és a klasszicizmus jelei is felfedezhetők benne. Évszázadokig építették, számtalanszor átépítették és bővítették, a legidősebb része a 4. századból maradt fenn. Jelenlegi, klasszicista homlokzata 1712-es. Tornyát a 18. század elején húzták fel, melynek építéséhez szégyenszemre az Amfiteátrum köveit használták fel. Belső része nem annyira érdekes, kifejezetten puritán.

Pula székesegyház

Kastel

A 17. századi, dombra épített kastélyba, ahol az isztriai történelmi múzeum kapott helyet, elsősorban a kilátás miatt érdemes felmenni, bár az nem kifejezetten különleges innen. A belépő 2016-ban mindössze 20 kuna felnőtteknek, 10 kuna diákoknak, de a Kastel körül is majdnem ugyanazt a kilátást kapjuk, tehát ezt nem szükséges kifizetni.

Kastel, Pula

Kastel kép: A. Currell/Flickr/Creative Commons

Akvárium

Pula akváriuma egy régi erőd, a Fort Verudela épületében kapott helyet, ami különlegessé teszi. Gyerekek számára nagy élményt jelenthet a tengeri állatok, teknősök megnézése a kis akváriumban. És egyébként is egy egész jó, a horvátországi nyaralóhelyek közül a jobbak közé tartozó akvárium.

Belépőjegy 2018-ban 75 kn, diákoknak, 18 éven aluliaknak, és 60 éven felüli nyugdíjasoknak 60 Kn, 3-7 éveseknek 40 Kn, míg 3 év alatt ingyenes. Nyitvatartás június 15.-augusztus 31. között minden nap 9:00-22:00, június 1.-június 14., valamint szeptember 1.-szeptember 14. között minden nap 9:00-21:00, május 15.-május 31., és szeptember 15-szeptember 31. között minden nap 9:00-20:00, április 1.-május 14., és október 1.-31. között minden nap 9:00-18:00, november 1.-március 31. között pedig minden nap 9:00-16:00. Utolsó belépés minden esetben 1 órával a zárás előtt.

Pula akvárium

Ajánlott, kiváló ár/érték arányú szállások

A megadott árak főszezonra vonatkoznak, és tájékoztató jellegűek. Főszezonon kívül olcsóbbak lehetnek, vagy bizonyos időszakokban drágábbak. A foglalási oldalra kattintva látható a pontos ár a kívánt dátum szerint. A megadott fő/éjszaka ár 7 napos, 2 fős szállásfoglalás esetén lett leosztva 1 főre éjszakánként. Nem feltétlenül van meg minden itt ajánlott szállás már az időpontunkon, főleg, hogy ezeknek az ár/érték aránya kiemelkedő.

 • Apartments Oriana 898 - Kiváló árú, de felszerelt, tiszta, légkondicionált apartman, Pula déli részén, a legközelebbi strandtól 20 perces sétára. A városba és a strandokhoz el lehet jutni busszal is, a közeli buszmegállóból. 2, 3 és 5 fős (2 hálószobás) apartman is foglalható.Ár: 4-5 Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 4-7 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Lana - Ez a nagyon jó ár/érték arányú szállás Pula déli részén, a városközponttól 2 km-re helyezkedik el. Az egyszerűen berendezett, légkondicionált szálláson 2, 4, és 6 fős (80 m2-es, 6 fős) apartmanok foglalhatók. Ár: 6-7 Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 6-8 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén, 4-5 ezer Ft / fő / éj, 6 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Ljiljana - Pula központjától 5 perces gyaloglásra elhelyezkedő, szép, tiszta, légkondicionált, fantasztikus ár/érték arányú apartmanok, 2-4 főre. Ár: 7-9 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 5-7 ezer Ft / fő / éj, 3 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartment Vasic - Pula központjához közeli, nagyon jó ár/érték arányú, klímás apartmanok, 2-3 főre. Ár: 6-10 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Palma - Mindennel felszerelt, tökéletes értékelésekkel rendelkező, szép, klimatizált, modern, makulátlanul tiszta, 4*-os, 2 fős, 30-50 m2-es apartmanok. Pula központjától és a legközelebbi strandtól fél-fél órás gyaloglásra. Ár: 6-12 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Lena - Kifejezetten olcsó, de jó, és tiszta szállás, 2-4 főre. Ugyanakkor messze Pula központjától, és a strandoktól, autó szükséges, de emiatt csendes is. Ár: 9 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Green Centre - Pula központjában lévő, modern, légkondicionált, kis stúdióapartman, 2 főre. Ár: 10-11 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Antons 2 - A központi elhelyezkedéséhez, szép, modern berendezéshez, tökéletes értékeléseihez, makulátlan tisztasághoz képest nagyon jó áron kínálják az Apartments Antons kétfős apartmanjait. Ár: 12-16 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Villa Dama - A 2-5 fős (a 2 fős, 35 m2-es, az 5 fős, 80 m2-es, 2 hálószobás+nappalis), minden igényt kielégítő, tágas, kényelmes, modern apartmanok a strandtól csak 1 percre vannak. Még szauna, és jakuzzi is van. A nagyon közel megálló buszokkal elérhető Pula. Ár: 14-16 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Bonvenon2Center - Modern, szép, minőségi, minden igényt kielégítő, mindennel felszerelt 2-3 fős apartmanok Pula központjában, közel az Arénához. Ár: 13-19 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Kan - Szép helyen lévő, privát stranddal rendelkező, tiszta, kiválóan felszerelt apartman, Pulától délre. A légkondicionált szállás 2 főre foglalható. Ár: 14-20 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Park Plaza Arena Pula - Kiváló, nagyon kedvelt, fantasztikus hotel, gyönyörű környezetben, 2 percre lévő saját stranddal. Pula egyik, legjobb, legkellemesebb szállodája. Ár: 17-38 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Boutique Hotel Valsabbion - Gyönyörű, modern, hangulatos, dizájnos, kiváló butikhotel, egy kis öbölben, strand közvetlen közelében. Ár: 27-42 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>

Pula Arena

Pula, Arena. Kép: moarplease/Flickr/Creative Commons

Eljutás, közlekedés

 • Eljutás autóval Pulába: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Pula Horvátország", ellenkező esetben az olaszországi Pula útvonaltervét kaphatja meg"). Budapestről 608 km, és 6-6,5 óra az út. A letenyei határátkelőtől az A4 autópályán Zágrábig kell menni. Ott az A1 autópályára kell felhajtani, később az utat az A6 autópályán folytatni, egészen Rijekáig. Rijekától választhatjuk az autópályadíj nélküli 66-os utat, vagy pedig a gyorsabb, de drágább megoldás az A8 autópályán, az Ucka alagút-Pula szakaszon autózni.
 • Autós információk, aktuális autópályadíjak másik oldalainkon: Autóval Horvátországban és Horvátországi autópályadíjak.
 • Parkolás Pulában: az utcai parkolás árai zónáktól függnek. Az I-es és II-es zónában 4 kuna / óra, a III-as zónában 15 kuna / óra, míg a IV-es zónában 8 kuna / óra. Napi parkolási díjak: I-es zóna: 130 kuna, II-es zóna 100 kuna, III-as kuna 160 kuna, IV-es kuna 100 kuna. A zónák térképen ITT láthatók. Az I-es és III-as zónában maximum 2 órát lehet parkolni. Az Aréna alatt, a tenger mellett van egy nagy parkoló, térképen ITT látható.
  Szállások parkolással, sok esetben ingyenes parkolással ITT
 • Eljutás vonattal: Zágrábig lehet menni vonattal, onnan pedig busszal még további 4-5 óra Pula. A zágrábi főpályaudvartól a zágrábi autóbuszállomás negyed óra gyalog, vagy 2-es vagy 6-os villamossal 3 megálló, Crnomerec irányába.
  Másik lehetőség: Rijekáig utazni vonattal, ahonnan Pula 2-2,5 óra busszal. Rijekából sokkal gyakoribbak az indulások, mint Zágrábból, de Rijekába jóval hosszabb vonatozni. A rijekai autóbuszállomás a vasútállomástól 600 méterre található, ha a tenger felé nézünk, bal oldali irányba (egyébként keleti irányba) kell indulni.
 • Eljutás busszal: Közvetlenül Budapestről busszal az Volánbusz Adria Expresszével, végig Puláig lehet utazni.
 • Buszközlekedés Pulában és Pulából: A városi buszok térképe ITT látható. A helyközi járatok (pl. Medulinba, Premanturába, Fazanába) pedig ITT. Az oldalakról elérhetők az aktuális menetrendek is.
  A Verudala-félszigetre a 2a és a 3a, Fazanába a 21-es, Medulinba a 25-ös, Premanturába a 26-os és 28-as, a Pješčana uvalához pedig a 28-as busszal lehet eljutni.
  Buszjegy ár Pulán belül 7 kuna (a sofőrtől vásárolva 11 kuna), Medulinba, Premanturába, Fazanába 11 kuna (a buszon megvéve 15 kuna).
  Távolsági buszok, messzebbi isztriai, ill. horvátországi helyekre a pulai autóbuszállomásról indulnak, melynek címe: Trg I istarske brigade 1., térképen ITT.
  Távolsági buszok menetrendje ITT lekereshető.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Ucka alagút

Ucka-alagút. Kép: zhaffsky/Flickr/Creative Commons

Pula éttermek - Válogatás

A Farabuto nevű éttermet tartják a város legjobb éttermének. A kis, de igazán remek étterem a nevezetességtől kiesik, egy csendes lakóövezetben helyezkedik el. Házi, horvát fogásokat, tengeri ételeket szolgálnak fel. Mivel jó étterem, az árak sem alacsonyak, de a minőséghez képest kedvezők.

Sisplac 15, 52100 | Nyitva hétfő-szombat 12:00-23:00, vasárnap 18:00-23:00 | Főételek: 80-120 kn. | Értékelések: TA: 4,35/5, 642 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 113 értékelés alapján, G: 4,6/5, 142 értékelés alapján.

A Vodnjanka családi étteremben igazán finom egyszerű, házi, tradicionális isztriai ételeket lehet remek áron kóstolni. Horvátország igazi ízei próbálhatók itt ki. A helyiek is előszeretettel ajánlják. A városközponttól negyed óra gyaloglásra található, déli irányban. Az árak elérhetőek, de csak ebédidőben van nyitva.

Ul. Dinka Vitezića 4, 52100 | Főételek 35-50 kn. | Nyitva 12:00-17:00 és 19:00-22:00, vasárnaponként zárva. | Értékelések: TA: 4,34/5, 380 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 34 értékelés alapján, G: 4,5/5, 114 értékelés alapján.

A Batelina szintén Pula egyik legjobb, sok helyen ajánlott, híresnek mondható étterme. Főleg azok jöjjenek el a Pulán kívül, Banjoléban elhelyezkedő étterembe, akik kedvelik a tengeri herkentyűket, a Konoba Batelina kifejezetten egy felső kategóriás halétterem. A prémium minőségért cserébe az árak is magasabbak az átlagnál. Kicsi, de népszerű étterem, ezért előre kell asztalt foglalni (+385 52 573 767).

Cimulje 25, Banjole, Pula 52100 | Nyitva 17:00-23:00, vasárnaponként zárva | Értékelések: TA: 4,53/5, 360 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 142 értékelés alapján, G: 4,7/5, 103 értékelés alapján.

A Bistro Alighieri az egyik a kevés hely közül a városközpontban, ami nem turistacsapda, ahol nem átlagos ételeket adnak túlárazottan. Az adagok nagyok, az ízek jók.

Danteov trg 3 | Napi menü 30-48 kn. | Értékelések: TA: 4,12/5, 532 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 150 értékelés alapján, G: 4,3/5, 214 értékelés alapján.

Az Odisej nevű grillétteremben Pulában a legjobb cevapcicit, valamint remek hamburgert, kebabot kóstolhatunk, viszonylag olcsón. Gyorsan jóllakhatunk itt a finom ételekből. Az Odisej a Mornarički park mellett helyezkedik el, az Arenától 20 perc gyaloglásra déli irányban.

Arsenalska ul. 7, 52100 | Nyitvatartás hétköznap 6:30-23:30, hétvégén 9:00-23:30. | Értékelések: TA: 3,93/5, 149 értékelés alapján, G: 4,2/5, 186 értékelés alapján.

A Tivoli Pula legjobb pizzériája, remek ár/érték aránnyal, olcsóbb, mint a városközpontban lévő éttermek. A belvárosból szintén kiesik, és nehéz megtalálni. Sokszor hangos, és zsúfolt a hely.

Veli vrh 8, 52100 | Hétfőn zárva. Nyitva kedd 14:00-23:00, szerda-vasárnap 10:00-23:00. | Értékelések: TA: 4,54/5, 539 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 75 értékelés alapján, G: 4,7/5, 814 értékelés alapján.

A 'Fresh' sandwich & salad bar vegetáriánusok számára kínál rendkívül friss, és egészséges harapnivalókat. És ez egy remek hely arra, ha nem szeretnénk beülni étterembe, csak olcsón, gyorsan harapni valami finomat.

Anticova ul. 5, 52100 | Nyitva hétfő-péntek 8:30-16:30. | Értékelések: TA: 4,71/5, 78 értékelés alapján, FB: 4,6/5, 78 értékelés alapján, G: 4,8/5, 11 értékelés alapján.

Bistro Alighieri

Bistro Alighieri

Üzletek, élelmiszerboltok, bevásárlási lehetőség

A legolcsóbban a Pula külső részén, a Labinska ulica 2/A címen található Lidlben lehet bevásárolni.

A horvát élelmiszerlánc, a Konzum boltjaiban is nagy választékban, jó árakon lehet beszerezni a napi élelmiszeradagunkat. Konzumok működnek Pulában több helyen is. A legnagyobb a külvárosban, a Sijanska Cesta 1. címen. Jobban a belvárosban a Vukovarska 19., a Kranjceviceva ulica 16., a Kamenjak 5. és a Jeretova 17. címeken találunk Konzumokat.

A Plodine is egy nagyobb horvát élelmiszerboltlánc, Pulában lévő üzleteik címe: Jurja Žakna 12, Šijana, Pula belvárosán kívül, valamint a központhoz közelebb: Mutilska 60 B. címen..

Spar szupermarketet a Santoriova 13. címen találunk, közvetlen közelében egy Interspar hipermarketet, a Rimske centurijacije 101. alatt, a Pula City Mall bevásárlóközpontban. A 2016-ban nyílt pláza Isztria legnagyobb bevásárlóközpontja.

A boltok vasárnap is nyitva tartanak, de esetenként rövidített nyitva tartással, nem estig.

Pula piaca a Narodni Trg. 9. címen helyezkedik el. Különösen jó piac, Isztria valószínűleg legjobbja. Egy vásárcsarnokból, valamint szabadtéri részből is áll. Itt friss halat, húst, és zöldséget szerezhetünk be, és még pékségek is vannak. Ha magunknak főzünk, itt olcsóbban, és jobb minőségben megkaphatjuk a hozzávalókat, mint az élelmiszerboltokban. 7:00-12:00-ig van nyitva.

Pula, piac

Pula, piac. Kép: Keith Bacongco/Flickr/Creative Commons

Pula környéke

Medulin és Kamenjak-félsziget

Medulinban hatalmas homokos strandot találunk. És elérhető onnan hajóval (vagy autóval Pulából) a gyönyörű Kamenjak-félsziget, az Isztria egyik legszebb helye. Részletesen itt: Medulin.

Kamenjak-félsziget

Kamenjak-félsziget. Kép: Gruenemann/Flickr/Creative Commons

Fazana

Hangulatos, nyugodt, szép hely a közeli, Pulától 10 km-re, északra elhelyezkedő Fazana, ahova szintén érdemes lehet ellátogatni. Részletesen itt: Fazana

Istralandia és Aquacolors aquaparkok

2014-ben megnyílt Horvátország első aquaparkja, az Istralandia, amely Pulától 71 km-re található. Google térképen bejelölve pontosan ITT van. 2015-ben egy másik aquapark is nyílt, a Porec közvetlen közelében lévő Aquacolors, Pulától 61 km-re. Bővebb információk mindkét aquaparkról, belépőjegyekkel, nyitvatartásokkal, itt: Istralandia aquapark.

Glavani Park

A Glavani Park, egy remek, mindenki által dicsért erdei kalandpark meglátogatása is jó ötlet lehet gyerekekkel. A parkban kicsik, és nagyok is jól szórakozhatnak. Zipline pályák, erdei akadálypályák képezik a részét. Porectől 25 km-re található, 30-35 perc autózással elérhető, pontosan ITT van. Van egy erdei kalandpark (Adrenalin Park), Medulin közelében is, ITT.

Brijuni Nemzeti Park

A Pulától mindössze 2 km-re található, 14 kis szigetből álló szigetcsoportra a városból hajókirándulásokat szerveznek. A Brijuni 1983 óta számít nemzeti parknak. A szigetek közül csak a két legnagyobb, Veli Brijun és Mali Brijun látogatható. Nem csak nemzeti park, üdülőhelynek is számít, különösen népszerű a politikusok körében, Titonak is volt itt rezidenciája, akinek a múzeumát is érinteni szokták a kirándulások. A csodálatos szigetcsoportot már a rómaiak is felfedezték: több régi római villa van a parton. A Brijuni Nemzeti Park, mikroklímájának köszönhetően, rendkívül buja, és különleges állat- és növényvilággal rendelkezik. Veliki Brijun sziget északi részén egy elkerített szafaripark is található elefántokkal, lámákkal, zebrákkal, antilopokkal, és sok más egzotikus állattal.

A hajókirándulás ára márciusban, áprilisban, májusban és októberben 170, júniusban és szeptemberben 200, míg júliusban és augusztusban 210 kuna (4-14 éveseken féláron), ebbe a rövid hajózáson kívül beletartozik a kisvonatozás a Veli Brijun szigeten, az ottani, Kr. e. 1. századi római villa romjainak megnézése, a régészeti múzeum, és egy templom meglátogatása, valamint egy kis állatkert is megnézhető. Sokak szerint ugyanakkor ennyiért nem éri meg elmenni, túlárazottnak mondható.

Brijuni

Brijuni kép: felber

Porer világítótorony

Autóval 20 km-re, hajóval pedig 2 km-re Pulától található e romantikus világítótorony, amely egy 80 méter széles sziklán fekszik. Az 1833-ban épült világítótoronyban tehát igazán robinsoni életet élhetünk - amit tulajdonképpen bármikor megtehetünk, hiszen a világítótoronyban szállás is foglalható. A világítótorony környékén erősek a tengeri áramlatok, így gyermekeknek nem ajánlható.

Porer világítótorony

Rovinj

A 40 km-re elhelyezkedő, kb. háromnegyed óra autózással elérhető festői, Horvátország egyik legszebb városának számító Rovinj meglátogatása kihagyhatatlan a környéken nyaralva. Bővebben a városról itt: Rovinj.

Rovinj

Rovinj. Kép: zolakoma/Flickr/Creative Commons

Piran

Pulától 96 km-re helyezkedik el, kb. 80-90 perces autózással elérhető a festői, szlovéniai, de "olaszos" Piran, Szlovénia legszebb tengerparti városa, amit szintén érdemes megnézni.

Piran, Szlovénia

Piran, Szlovénia. Kép: Bernd Thaller/Flickr/Creative Commons

Velence

Pulából 3 és negyed órás hajókázással, Velence is elérhető a Venezia Lines menetrend szerinti hajójárataival

Pula szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Sziasztok!
Aki már járt Pulában szeretném,ha megí­rná,hogy mit érdemes megnézni,természetesen a történelmi látnivalókon kí­vül,mert azt már felkutattuk.Delfinárium,aqua park van-e ott??? válaszokat előre is köszönöm:Jutka
#1 - jutka0709@freemail.hu - 2008.06.24. - 15:40
Medulin mellett még megemlí­teném Premanturát. Isztria legdélibb csücskét. A helybeliek "KAMENJAK" néven emlegetnek egy helyet, amit minden idelátogatónak látni kell. Messze a falutól(csak kocsival lehet megközelí­teni úttalan útakon rettentő sok por kí­séretében) a domb tetején terül el a dzsungelra emlékeztető látnivaló. Természetes játszóteret és egy BAR-t tartalmaz sűrű növények takarásában. A kilátás viszont kárpótol mindenért. A főtéren az albán fagyis fiú pedig mindenkit elkápráztat a gombóc dobálásaival, valamint a Sladoled-ből figura épí­tésével.
#2 - Henriett - 2008.06.24. - 15:53
Kedves Jutka!
Ha Pulában jársz mindenképp érdemes elmenni egy hajóútra a Brijuni szigetvilág csodáit megnézni. (14 szigetből áll) Ez hajdan TITO féltve őrzött rezidenciája volt, minek nagy részét egyszerű földi halandó 1980-ig nem is láthatta. Gyönyörű.
#3 - Henriett - 2008.06.24. - 16:55
sziasztok!

Megtudná nekem mondani valaki, hogy mennyibe kerül a hajóút és a belépő Brijuni szigetére?
Neten sehol sem találtam meg....
köszönöm
#4 - joan-waider - 2008.07.15. - 16:37
Sziasztok, azt hallottam, hogy idén augusztus 1-20-ig régiségvásár lesz, és tavaly is volt. Tud erről valaki valamit bővebben? Köszi!
#5 - cucu - 2008.07.19. - 18:25
Mennyi idő alatt ér a vonat zágrábbol pulába?
ide kérném az infot : spenotosbrokkoli(kukac)gmail.com

nagyon köszönöm.
#6 - Kaaaa - 2008.07.30. - 23:40
Akkor te még nem jártál zadarban Ugyanis EZ a városkapu tényleg pulában van!!!
#7 - Zsaklina - 2008.08.01. - 22:43
Igen, itt az volt a probléma, hogy korábban itt volt még egy városkapu is feltüntetve, arra í­rta, hogy nem itt van, ami bennmaradt véletlenül a Zadar-leí­rásból, most í­gy már jó, csak a pulai van itt. :)
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.08.01. - 23:11
Sziasztok! régen voltam pulán a párommal nagyon szép. Jövöre három kicsi gyerekkel szeretnék elmenni oda, olcso szállást tudtok valahol??? jkatica74(kukac)freemail.hu
#9 - Kata - 2008.08.15. - 12:27
Sziasztok.1984/85-ben púlán voltam katona.Ha valaki nyaralás közben történelmet is át akar érezni,púla az igen jó hely erre.Minden méteren a római korral találkozhatsz valamint ha jobban kinyitod a szemedet sok maradt az osztrák-magyar monarhiából is.14 hónapot szolgáltam ott,és sokat jártam a várost.Néha még idegen vezettem is magyar testvéreket.Láttad volna a magyar arcát(lányokét is)amikor egy jug.tengerész megszólí­totta őket magyarul.Jó lenne újra elmenni.
#10 - nandi - 2008.08.16. - 20:32
sziasztok m i most vagyunk pulában es szerintünk szupi hely a szállás 1200 kuna 4 éjszaka a többiröl még nem tudok mit mondani mert ez az elsö napunk Szerintünk aki szereti a szépet az látogassa meg
#11 - Dia és Chris - 2008.08.18. - 11:51
Sziasztok!

A Brijuni Nemzeti Parkba külön belépő nincs, csak a hajó utat kell kifizetni. Azt viszont Pulából, a kikötőből ki tudjátok kalkulálni. Lehet Euróvan, és Kunában is fizetni. Nekünk 220 Kunába került, és a hajón korlátlan étel és italfogyasztással. viszont szépnek szép, de lehet, hogy mi rossz hajót válaszottunk, de nem volt nagy szám. sem szafari nem volt, sem pedig olyan látnivaló, amiket hirdettek!!! 2 óra alatt kikötött a hajó az egyik szigeten, és ott hagyott minket, majd 5 óra múlva értünk jött. A nagy semmi szigetén.
Viszont aki Pulán nyaral, és szeretne egy szép stradot nagy hullámokkal találni, azoknak ajánlom Verudelát, iseni jó hely!!!
Sziklákról ugrálhatnak a bátrabbak, és alami eszméletlen nagy hullámok vannak ott!
Sajnos mi most jöttünk haza, de oda mégegyszer visszemenék!! :)
#12 - Dóri - 2008.08.19. - 13:04
sziasztok

Hétvégén jöttünk meg Horvátországból. A Brijuni szigetek csalódás volt nekem. A hajó 190Kuna volt Fazanaból,(Pulából 220 lett volna) ebben semmi étel-ital nem volt. Szafarit mutattak, vagyis egy nagy állatkertet ahol 3 kerí­tésen keresztül volt látható egy elefánt. A zebrákat közelebbről meg lehetett nézni. De a szürkemarha, a szarvas, a páva és a ló szerintem nem szafari állatok. Az idegenvezetés katasztrófális volt, a beí­gért Tito palota meg nem is azon a szigeten van. Amúgy maga a hely nagyon szép, csak a szervezés és a kamu szafari valahogy nagy csalódást okozott.
#13 - joan-waider - 2008.08.27. - 16:50
Pulán szertnénk nyaralni tudna valaki,olcso és jó szállást ajánlani?elöre is köszí­í­í­í­í­í­í­í­.
#14 - timcsi - 2009.05.19. - 10:04
Sziasztok!
Több infót elolvastunk Puláról, de úgy gondoljuk hogy a tapasztalatok több hiteles infót nyújtanak. szeretnénk segí­tséget kérni azoktól akit már ott jártak. Melyik strandot ajánljátok egy 5 éves gyermek számára, aki elég félénk...? Tehát egy olyan strandot keresünk amelyik homokos, nem mélyül egyből a ví­z és a gyerkőc élvezi és nem fél attól hogy elmerülne.Kérjük segí­tségetek!
Köszi:
Cicóka
#15 - Cicóka - 2009.07.14. - 13:12
Havalaki fel tudna rakni erről a Debeljakról képet azt megköszönném mert már kerestem egy csomó helyen és nem találok...:(:(
#16 - Cicóka - 2009.07.15. - 09:30
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy Medveján homokos-e a strand?
#17 - Cicóka - 2009.07.15. - 14:19
Medveja egy gyönyörű, teljesen természetes, azonban kavicsos strand, a környéken szinte egyáltalán nincsenek homokos strandok.

Debeljakról kép: http://www.panoramio.com/photo/13338728 ez alapján ez sem homokos. Homokos strandot í­gy Medulinnál, a Bijeca strandot tudom a környéken. Erről egy kép: http://www.flickr.com/photos/90555061@N00/1417755812/sizes/o/
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.15. - 15:38
érdekelne milyen az idő Pulában Szeptemberben? Köszönöm
#19 - Marcsi - 2009.07.17. - 16:06
Az átlagos maximumhőmérséklet 25 fok, tehát kellemes, kora őszi idő lehet még, ugyanakkor csapadékos hónap.
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.18. - 15:59
Sziasztok!

Hétvégén indulunk Pulába, azonban még nem foglaltunk szállást. Tud esetleg vki a városközponthoz és a strandhoz is viszonylag közel elhelyezkedő apartmant??
Valamint még az is érdekelne, h hol lehet a környéken búvárkodni, ill. más ví­zi sportokat kipróbálni? Búvárvizsga nélkül is lehet palackkal merülni (oktatóval)?
Előre is köszi a segí­tséget!!!

Kata
#21 - Kata - 2009.07.23. - 11:15
Hi!
Most jöttünk meg Pulából. Jó volt. A Stoja kamp melletti apartmanoknál volt a szállás, közvetlen a ví­zparton. 60 eur.
Rovinjt látni kell, nagyon király, Porec nem nagy durranás, alapjában véve Pula sem.
Colosseumba nem érdemes 40kn-ért bemenni, bent semmi sincs, amúgy körbe lehet járni és hátul a dombról belátni.
Minden nap piacra jártunk, kipróbáltuk az ismeretlen halak sütését. :-)
Sok info van, ha lesz kérdés válaszolok.
#22 - Kisbankár - 2009.08.21. - 23:39
Szia Kisbankár!

Jövő héten indulnánk mi is, árakról tudnál valamit í­rni? Hajókiránduláson voltál?

Köszi Zoli
#23 - Zoli - 2009.08.22. - 15:23
Hi!
Benzin kicsit olcsóbb, 7,81k a 95-ös. Autópálya drága, de ezek elérhető infók.
Apartman szerontól függően 60-70k, Stoja kemping 35 az auto és 15k/fő.
Nektarin 14-15k. Füge 10-12k. hűtőmágnes 15-20k.
Pékáru kb a duplája a mienknek. Fast food kaja 30-40k. Pizza 40-45k, mind paradicsomos alapú :-). éttermi kaja 50-70k, puccosabb helyen akár 100 felett is. Halpiacon a hal széles sávba szóródik, de olcsóbb mint otthon. Csevap se drága. Internet 20k fél óra, 30k 1 óra, Pulán 2 helyen találtam, a piac mögött és a főutcán. Parkolás asszem 5k/óra Pulában, de mi kicsit odébb áltunk ahova a helyi erők, ennyit megért 10p séta. A public parkoló amúgy is mindig full volt.
Kóla, fanta horrorár, kávé 7-10k, sör kb mint nálunk talán, keveset ittam mindig sofőr voltam. :-)
Brijuni hajóut 220k, valami lőrével meg kis kajával, ez asszem 6 órás program. Ezen nem voltunk végül is. Kisebb utakra van un. taxi hajo, ez kb 110k 3-4 órás utra. érdemesebb eurt vinni és kinn váltani.
Buvarcucc a kikoto mellett a legolcsobb 120k a szemuveg és a pipa. Porecsből hazafele a Limski fjord fele az ut szelen vannak kis árusok fügepáleszuk jó.:-)
Fagyi 5k, Rovinjban 6k. Rovinj általában drágább.
Mindenhol van public táblázott fizetős parkoló, de szerintem kis leleményességgel az óvárosok mellett meg lehet állni, pár perc séta pluszban.
Lefele Rijekánál terelés volt, egy óra kerülő kis utakon, gps is megbolondult... Vacakul, de azért táblázva van. Pula előtt épí­tik az utat, de lehet haladni. Ha kifogsz valami mazsolát, aki képes 50-60-nal cammogni, nehez elozni, mert kanyargós az út.
Kb. ennyi.
Amúgy szuper volt!
:-)
#24 - Kisbankár - 2009.08.22. - 20:36
Szia Kisbankár!

Kösz az infókat, sok hasznos dolgot tudtunk meg!!!

üdv Zoli.
#25 - Zoli - 2009.08.23. - 18:53
Sziasztok! Most érkeztünk Pulából és csak jót í­rhatok róla. A városról már mindent leí­rtatok - tényleg szép. A szállásunk kábé 4-5 km-re Pje¹cana Uvalában volt a Birimac appartmanban 10euro/fő/nap.A szállás nagyon szí­nvonalas(tisztaság,felszerelt konyha,nagy terasz,szép bútor stb.)csak ajánlani tudom. De ezen az áron csak az kapja meg,aki időben (pár hónappal előtte) megrendeli.A strand jó,van apróköves és sziklás is.Nyugodt hely és minden közel van(Medulin,Pula,stb.)Az út az rázós egy picit-szezonban a kapuknál nagy a torlódás,sok-sok idő elvész itt.Mi hajóval egészen Vrsarig mentünk,ahol fürödtünk egy nagyot(nagyon szép hely),aztán visszafelé megálltunk Rovinjban,amit az Isztria Velencéjének is hí­vnak. Menjetek el és megtudjátok miért.Brijunit csak hajóról láttuk,de a hajón a szolgáltatás jó volt (kaja-pia). Felnőtteknek 250 kuna,de ha sokan vagytok van kedvezmény is.Sziasztok!
#26 - rudee - 2009.08.30. - 21:56
Sziasztok! Ha valakit erdekelne kirandulas Isztriaban, vagy Horvatorszag mas reszeiben jeletnkezen az e-mailen : adamzoric@gmail.com Magyar utazasi iroda Horvatorszagban ahol magyar idegenvezetovel megismethetik az orszagot.Ezek altolaban kulturai tipusu buszos kirandulasok...Sziasztok!
#27 - Adam - 2009.11.02. - 11:43
Sziasztok!
Zágráb és Pula között van vasúthálózat? Hogyan tudok könnyedén vonattal eljutni? A busz nem a szí­vem csücske egyéb okokból. érdekelne még, hogyha buszra kényszerülök, akkor kell számí­tanom meredek kanyarokra? (pl. Olaszországban).
A.
#28 - andris - 2010.05.05. - 19:31
Elméletileg van vonat, de a vonal egy részén busz közlekedik, és sokkal jobb midnen szempontból busszal menni a leí­rások szerint. Ez a horvát vasúttársaság oldala: http://www.hznet.hr/iSite3/Default.aspx?sec=80
itt lehet keresni Zagreb és Pula között, de nekem nem igazán működött rendesen, pont, amikor a vonat számára kattintottam, mindig hibaüzenetet adott ki, és nem nagyon tudtam kiigazodni rajta.
Egy biztos, Rijekáig biztos van, még Budapestről is, arra keresve a horvát oldalon még működik is (valószí­nüleg ugye Puláig is, buszos szakasszal, csak nem működött)..
Horvátországban előfordulnak szerpentinek, de konkrétan ezen az úton nem tudom.
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.06. - 04:06
Sziasztok!én Pulán lakom már több éve,horvát férjem van.Kérdezzetek bármit,segí­tek.A leggyorsabb Zágrábból busszal lejönni,ha return jegyet veszel,ugyanahhoz a busztársasághoz,sokkal olcsóbb.A www.pula.net oldalon a transport menü alatt találod a buszokat Zágrábból,de az is jó,ha Rijekáig eljössz vonattal Budapestről(ezt 60 % os kedvezménnyel kapod Pesten retúrba a MíV nál),aztán Rijekából Pulára,ez egy óra busszal.én Vidikovac-on lakom,ez Pula legmagasabb pontja.Most is innen í­rok.Sziasztok,puszi!
#30 - Moniccat - 2010.06.05. - 16:05
Kedves Moniccat!
Segí­tséget szeretnék kérni.Július első hetében utazunk Horvátországba,az Isztriai félszigetre.Ősszel már voltunk Pulán egy hétvégére,csodálatosnak találtuk,és most is töltünk ott egy napot,de ezen kí­vül még jó pár helyet kinéztünk magunknak.Nagyon szeretnénk megnézni a Limski fjordot.Azt hallottuk,hogy lehet rajta hajókirándulást tenni.Tudnál abban segí­teni,hogy hol hehet hajóra szállni,és kb. milyen árban van egy ilyen túra.Előre is köszönöm.Nagyon irigyellek ,hogy ilyen csodás helyen élsz!
#31 - Hajni - 2010.06.08. - 16:43
Kedves Moniccat!

Jövőhéten indulunk Pulára, 3 kisgyermekkel. Egy kicsit aggódok, hogy milyen lesz az időjárás. Tudnál nekem segí­teni, hogy ha rossz idő lesz mit ajánlasz, amit kisgyerekekkel is tudunk csinálni? Esetleg fedett fürdőhely, vagy csúszdapark van-e a környéken? Előre is nagyon köszönöm a válaszodat, további szép napot:
Orsi
#32 - Scitovszky-Nádudvari Orsolya - 2010.06.18. - 14:25
Szia Moniccat! írtad,hogy Pulán élsz.
Mi is szeretnénk nyáron eljutni ide.Az volna a kérdésem,hogy van-e ott lehetőség "üvegfenekű hajóval"/azt hiszem ez a neve/kirándulást tenni a környéken,és ha igen, honnan indul,és mennyibe kerül.Köszi szépen a választ:Attila
#33 - Attila - 2010.06.21. - 18:43
Kedves Moniccat!
Szeretném a segí­tségedet kérni! Az idén aug.elején szeretnénk Horvátországba nyaralni (2 felnőtt+9 és 3 éves gyerek)
Ami igazán érdekelne a homokos strand és a delfinárium (ahol álí­tólag a gyerekek fürödhetnek a delfinnel)Szállás +reggeli/vacsival
Előre is köszönöm.
#34 - Horváthné B. Kriszti - 2010.06.22. - 10:54
Szia Moniccat!én júliusban utazom a családommal Medulinba.Szeretném megkérdezni tőled hogy tudsz-e valamit Medulinról.Mit lehet ott csinálni strandoláson kivűl mit érdemes megnézni.Persze ez pulára is kérdezném.köszönöm.
#35 - pulai laszlo - 2010.06.22. - 18:33
Kedves Moniccat!
ezt a képet most találtam neten... már voltunk itt akkor is nehezen keveredtünk le.
Segí­tenél pontosabb útvonalla, merre, hogyan induljunk Pulától? Le,föl? Miylen táblát keressünk?
http://photoforum.istria.info/data/media/290/Lungo_013.jpg
Válaszodat előre is nagyon köszönöm!
HA ESETLEG TUDSZ OLCSóBB, V. LEMONDOTT utat 4-5 főre július 1 hetére, kérlek azt is í­rd le!
#36 - Solya - 2010.06.25. - 00:08
Sziasztok!

Csak Medulinnál van homokos part :-) Ja, egy horvát utazási irodának dolgozom be :-)
#37 - moni - 2010.06.28. - 18:15
Szia Moniccat! Augusztusban mennenk Pula közelébe nyaralni, termeszetesen megneznenk az egesz környéket. Mit ajanlanál? Szeretnénk esetleg átruccanni Velencébe hajóval, tudnál ehhez információkat nyújtani. Kösz elöre is!
#38 - Agnes - 2010.07.06. - 15:04
Kedves Moniccat!

Idén augusztusban utazunk Medulinba, mit tudnál ajánlani 4 felnőt és egy 21 hónapos babával mennénk! érdekelne lehet e biciklizni vagy egyáltalán biciklivel érdemese Pulába eljutni? Köszönöm
#39 - Gitta - 2010.07.06. - 15:36
Kedves Moniccat!
Augusztusban szeretnék a családommal Horvátországba nyaralni menni ( 3 éves, 5 éves kőcök ), de még semmi konkrétat nem tudunk :) Ott Pulán tudsz esetleg olyan magánapartmant, ahol van zárt udvar és nyugodt szí­vvel ki lehet engedni a kicsiket játszani? Melyik utazási irodának dolgozol, í­rhatnál valami linket, ahol meg lehet nézni a szállásaitokat !
Köszi Viki
#40 - Vikike25 - 2010.07.07. - 14:20
augusztusba indulnánk pulára de még nem találtunk szállást valaki tudna ajánlani olcsó és célnak megfelelő szállást?
Előre is köszönöm.
#41 - szandy - 2010.07.08. - 18:23
Van Pulán szállásunk:-) Hány fő menne?
#42 - moni - 2010.07.12. - 13:25
4-en mennénk:)és milyen árba lenne?
#43 - szandy - 2010.07.12. - 15:12
Szia moniccat! az utolsó pillanatban tudtuk meg hogy megyünk horvátba, azon belül Pula-t néztük ki! 4-en mennénk kocsival júl 31én egy hétre! Esetleg tudnál segí­teni nekünk? viszek finom hazai pálinkát! :) Esetleg tengerparti apartman, szeretünk búvár kundot játszani!

Attila

xkutya kukac mail.kabelnet pont hu
#44 - xkutya - 2010.07.12. - 20:17
Sziasztok!
Segí­tséget szeretnék kérni!Juli 31-én hajnalba indulnánk Pulára 2en kocsival.és még nincs szállásunk tudna valaki segí­teni?!?!?!Nekunk teljesen mind1 csak a parttol ne legyen olyan messze és legyen konyka:)Köszönöm előre a segí­tségeteket!
#45 - Lia - 2010.07.13. - 17:52
10.07.12-től vagyunk Pula-n. Nekünk nem hozta az elvárt nagy élményt ez a városka. A házak többsége felújí­tásra szorul, és a szállodánk is (Hotel Brioni)elég szoci.
A tenger ugyan nagyon kellemes és van egy pár szép épület.
Nagy a drágaság ami nem csak a szálloda környékét, hanem pl. a Lidl-t is érinti. Az otthoni 69-Ft-os fagyi ott 3.5 kuna, kólát csak egy helyen tudtunk venni 12 kuna alatt.
Elutaztunk Roviny-ba ami a gyönyörű kis utcáival felejthetetlenné tette ezt a hetet.
Ha valaki homokos strandra vágyik, el kell mennie Medulinba.
#46 - Ferdinando - 2010.07.16. - 10:02
Szandy, és a többiek, sziasztok!

Pulán a legolcsóbb apartmanom:07.10.-08.21 között: 85.-€/nap/5fő, de 08.21.-től már: 69.-€/nap/5 fő! A tengertől 200 méterre van!
#47 - moni - 2010.07.17. - 11:06
Mi most szombaton megyünk Pulára nyaralni, szeretnénk Velencébe áthajózni. Jó lenne megtudni, hogy mennyibe kerül?!
#48 - Kíµszeginé Kocsis Katalin - 2010.07.20. - 18:07
Kedves Katalin! Pulából Velencébe elméletileg a Losinjska Plovidba és a Venezia Lines közlekedtet hajójáratokat, de egyik társaság weboldala sem túl informatí­v, a L.P. mintha nem is működne, ill. a V.L. nem ad ki egy utat se. Egy másik oldal azért kiadja, hogy a V.L. kedden és pénteken indí­t kompot, oda-vissza össz 124 Euró, az út 3 óra, de mindenképp a kikötőben kéne kérdezni, ill. ott megnézni a kirakott információkat.
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.20. - 20:07
Szia Moni!

A barátommal augusztus végén készülünk Pulába,illetve annak környékére.Szállást nem foglalunk le előre,mert utazásunk időfüggő és a múlt nyáron rettenetesen csalódtam a szállásunkban,amit interneten foglaltam le...nem szeretnék az idén is í­gy járni.Ha tudnál nekem linket küldeni Pula ill. környéki szállásokról,akkor azt nagyon megköszönném!Akár horvát nyelvű oldal is lehet,egész jól beszélem a nyelvet.
Privátba is í­rhatsz:steji85@gmail.com
Segí­tségedet előre is köszönöm!
#50 - Timcsee - 2010.07.21. - 09:58
Sziasztok!
Ha minden jól megy, Szept. 10 indulunk a barátommal kettesben Pulára.
én még sosem voltam í­gy nyaralni, szóval nagyon izgulok. Szállást sem foglaltunk még, ha esetleg valaki tudna ebben segiteni naaagyon hálás lennék...pl hol vannak a környéken szálláshelyek.

az email cimem:
u.barbara90@freemail.hu
Ha valaki ir nekem, nagyon szépen köszönöm.
#51 - Ughy Barbara - 2010.07.22. - 10:45
Katalin a velencei hajókázásra: amikor néztem valami gond volt a honlappal, már jó, tehát a Pula-Velence hajójáratokat itt lehet nézni (Pola-Venice útat kell keresni), árat is kiad: http://www.venezialines.com/
#52 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.25. - 23:23
Sziasztok,kedves Móni és Mindenki!érdeklődnék,teljes körű segí­tséget szeretnék kérni,SOS! Aug.18-19. körül szeretnénk lemenni Pula, Rovinj környékére,(főleg Pula) és három felnőtt. útvonal és szállás, apartman érdekelne, és kocsival mennénk.Először mennénk le. útvonalról kérdésem:férjem nem az autópályán hanem a régi fő úton akar lemenni(Letenyei határátkelőtől), ez mennyire biztonságos és van-e valakinek ilyen térképe?Tud-e valaki kb.erre az időpontra olcsó(középkategóriás),tiszta,és jó,rendezett szállást(szobához legyen fürdő, konyha:müködő hütő,mikro); mennyi a szállás,Pulába vagy Rovinjba és ott kb.hol, de közel a vizhez.Ha valaki képet,linket is tudna küldeni a szállásokról, nagyon megköszöném. E-mail:info@ugyintezo.net Ezer köszönet!!!!!
#53 - Marcsi - 2010.08.11. - 13:55
Kedves Mindenki!
Medulinban is jó lenne az apartman, főleg, mert kiderült,hogy ott homokos a strand.Előre is nagyon szépen köszönöm.
marcsi
#54 - Marcsi - 2010.08.11. - 16:05
S.O.S S.O.S S.O.S S.O.S S.O.S

Sziasztok,

mi most augusztus 14-én indulnánk Pulára,de még nincs szállásunk. Van vkinek egy jó ajánlata 2 felnőtt részére?
#55 - szignum - 2010.08.11. - 18:47
#42 - moni!!!!

Van esetleg szabad szállásotok? 5 éjszakára mennénk. Sajnos, többen mentünk volna,de az utolsó pillanatban "cserben hagytak minket", ezért kérem a segí­tségeteket.
#56 - szignum - 2010.08.11. - 18:58
Sziasztok!

írtam mindenkinek e-mailt!

üdv:Móni
#57 - mon - 2010.08.11. - 21:13
Szia Mónika!

Szeptember 11-én utazunk Medulinba. Szeretnék kérdezni tőled, ha nem terhes még a sok kérdés. :) Miket érdemes megnézni, merre vannak esetleg eldugott öblök? Milyen hajókirándulást ajánlanál és honnan indul? Ja és ami a legfontosabb szerinted akkor még tudunk strandolni, vagy inkább a kirándulásokra koncentráljunk az idő miatt? Remélem nem túl sok. előre is köszönöm :)

Zsófi
#58 - Zsófi - 2010.08.17. - 10:34
Szia Zsófi!

Hát bevallom neked őszintén, hogy bár Medulint kis helyes településnek tartom, de igazából én ott csak utaskísérőként tettem le, és vettem fel az utasokat a hotelek előtt. Azt tudom, hogy itt van homokos strand, ezért szeretik:-)

Szerintem még tudtok strandolni, bár az tény, hogy az Isztrián azért hasonló az idő, mint Mo.-n....

Ha az Isztrián lesztek, akkor kiránduljatok mindenképpen Pulára, ahol a Colosszeumot tudjátok megnézni, és ha autóval vagytok, akkor az Isztrián még Porecet, Lim fjordot ajánlom:P

Bővebb, konkrét tanácsokat azért nem tudok adni, mert én csak utaskísérőként dolgoztam ott, nem idegenvezetőként. Nyaralni pedig lejjebb, Dalmáciába megyek, az nekem jobban tetszik:-)
#59 - moni - 2010.08.17. - 21:26
Sziasztok!

Segítségeteket kérném: kedden (2NAP MúLVA!!!) indulnánk ketten Pulára, de nincs még szállásunk (hirtelen felindulásból utazunk :) )!
Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék!! :)

köszi!!!
#60 - td - 2010.08.22. - 22:22
Sziasztok! Az aug.20-dikai hétre tervezett kirucanásunk betegség miatt elmaradt, és hirtelen holnap akar a férjem lemenni Pula-Medulinba 4 napra. Nem tudom érdemes-e most az időjárás miatt lemenni, vagy szept.be? Annyi dőjárás portált néztünk, de egyik se konkrét. Aki tud kérem válaszoljon, milyen időre lehet számítani? Köszönöm
#61 - Mara - 2010.08.25. - 14:37
Más se tud erre mást mondani, mint amit az időjárás előrejelzők írnak: köpönyeg, google, weather underground, stb. szerint szép idő lesz, de néha lehet minimális mennyiségű eső is.
#62 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.25. - 15:28
Kedves Móni!van egy /kettő/ jazz zenekarom.Szeretnék nyáron lehetőséget keresni Pulában,egy pár éjszakára játszani valahol az éjszakában.Amennyiben kapcsolatot tudsz keresni,nagyon megköszönném.facebook:szekszárd all stars

doki
#63 - doki - 2011.01.04. - 21:27
Szia!

Teljesen véletlenül olvastalak....Az irodán keresztül megkérdezek 1-2 pulai apartman tulajdonost, és hotelt, ha kapok választ, jelzem neked :-) Kereslek a fészbukon:-)
#64 - moni - 2011.01.05. - 21:05
Szia Móni!kössz,hogy foglalkozol a dologgal!én is figyelgetek; rock club uljanek,the cuba,club fort
bourguignon ezek milyen helyek? doki
#65 - doki - 2011.01.06. - 20:56
Szia, írtam az üzifaladra a fészbukon: csak Vodicén van kapcsolatunk, ott tudunk csak érdeklődni :-( én a zenés helyeket illetően sehol sem vagyok ismerős, mert nem szoktam járni.....:-( Szóval, ha Vodice érdekel, akkor a lenti kapcsolatom talán tud bizonyos helyeken érdeklődni :-)
#66 - moni - 2011.01.08. - 10:17
Kedves Pulán élő Móni ,júniusban mennénk 3-4en Pulára egy hétre ,mi számít még előszezonnak árak szempotjából , illetve tudnál ajánlani valami diák-pénztárcabarát apartmant , annyira nem távol a belvárostól és strandtól?

köszönöm
#67 - Végh Marcella - 2011.03.26. - 11:37
Szia Marcella!

Jajj, én nem Pulán élek, de szállásügyben tudok azért segíteni! Olyan 07.01.-02-ig tart az előszezon!

Mit jelent nektek az olcsó apartman? EUR/éj?

#68 - moni - 2011.03.29. - 23:02
Szia már néztünk ami legolcsóbb és nekünk helyileg megfelene az 250EUR 3 főre egy hétre , tudsz esetleg hasonlót ajánlani ? 06.18-25 ig mennénk . Ami fontos , hogy belvárostól - szórakozóhelyektől ne legyen 20 percnél távolabb gyalog ,strand ugyanez , és legyen parkolási lehetőség . Még kellemes lenne ha lenne grill a kertbe és internek/pc

köszönöm, zsép napot
#69 - Marcella - 2011.04.12. - 21:09
Szia Marcella!

Ennyiért biztosan nem fogok tudni szállást nektek, de ha még te magad is direktben foglalsz, akkor sem fogsz ennyiért 3 főre találni szállást. Max. kis egyszerű szobát tudok elképzelni!
#70 - moni - 2011.04.18. - 19:27
szia Mónika ! júliusba utaznánk horvát országba 5-en "fiatalok 20 év körüliek"! zágrábig mindenféleképpen vonattal mennénk.zágrábból puláig v busz vagy "vonat-busz" és puláról szeretnénk átmenni "mali-losinj szigetre" és itt szeretnénk campingezni kb 10 napig.nemtudod esetleg h a komp menyibe kerül?? illetve mien kedvezmények vannak buszjegyvásárláshoz "csoportoss kedv,-diák-stb" illetve tudnál pár szót mondani a horvát campingekről mert most megyünk elöször campingbe!! válaszodat elöre is köszönöm !!
#71 - bubenko roland - 2011.04.23. - 00:36
Szia Roland!

Sajnos a campingekben nem vagyok otthon, mivel utoljára a 90-s években campingeztem az Isztrián. Mi érdekelne egyébként ezzel kapcsolatosan?

Losinjról itt mindent megtalálsz: http://losinj.lap.hu/ A kompot, és a campingeket is!

Bocsi ebben csak ennyit tudok segíteni :-(
#72 - moni - 2011.04.23. - 10:34
Szia Mónika!

semmi baj ezis épp elég :) és köszi h visszaírtál és köszi a linket is !! További szép napot !! Ha lesznek kérdéseim akkor megírnám ismét ha nemgond?!
#73 - roland - 2011.04.23. - 10:48
Szia Roland!

Még egy mondat, egy Losinjon lakó ismerős üzeni ezt neked: "Losinj kempingjei közül a Kredo a legjobb (Cikat-on), viszont tényleg közel apartman árban van. De nagyon kultúrált, tiszta, van több saját strandja, pékség, kajálda..."

Kérdezz csak, ha tudok segítek, ha nem, megkérdezem attól, aki tudja :D
#74 - moni - 2011.04.25. - 10:59
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy állítólag van Pulán kutyás strand, de ezen kívül semmit nem tudok róla! Ha valaki tudna ezzel kapcsolatban bármit mondani nekem, azt nagyon megköszönném!
#75 - nikol - 2011.06.02. - 16:06
Sziasztok!
Lehet hogy én vagyok a béna, de a horvát vasút menetrendjén (hznet.hr) nem tudok kiigazodni. Nem értem. Zágrábból Pulába nincs vonat????
Moniccat, miért írtad hogy úgy érdemes menni, hogy Bp-ről Rijekába és onnan busszal?? Mert akkoris át kell szállni Zágrábban, akkor már nem egyszerűbb rögtön Pulába menni?
Tudtok segíten?:((( egyszerűen sehogy nem tudom megszervezni ezt a nyaralást :(((
#76 - csituka - 2011.06.04. - 17:33
Sziasztok!

NIKOL, én mindig mindenkinek javaslom a "jóbarátunkat" a Googlet, most is csak beütöttem a kívánságodat és ezt adta ki:

http://www.origo.hu/utazas/20100614-horvatorszagi-utazas-strandok-horvatorszag-adriaitenger.html

TEHáT VAN KUTYáS STRAND, igaz nem közvetlen Pulában, hanem a tőle mindössze kb 3-5 km-re levő Verudela félszigeten!

CSITUKA! Dehogynem tudod megszervezni a nyaralást, akarni kell és megy! Vonat nem meg közvetlen Pulába, Rijekába igen, Zágrábból megy Pulába, de van egy szakasz, ahol vonatpótlás van, majd ha elmész arra akkor meg tudod miért! Nem kell megijedni, de van egy Ucka hegy...! A kocsik alagúton tudnak átmenni! Amúgy a vasúthálózat a horvátoknál elég szegényesen van kiépítve.
Miért nem mész busszal, indulnak járatok Budapestről különböző utazási irodák szervezésében!
Biztos drágább, mint a vonat, de
közvetlen el lehet jutni velük, sőt már nemcsak nagy buszok mennek, hanem 6-8 személyesek is, nem drágábban, mint a nagyok!
#77 - Varga Jutka - 2011.06.04. - 18:24
Sziasztok?
Se Nikol, se Csituka??????????????
#78 - Varga Jutka - 2011.06.06. - 13:42
Tessék, Pulába már 19.900.-Ft/fő/retúrjegy összegért lehet menni busszal, nem kell itt vonatozni:

(hibás link törölve)

Oriék busza kis busza pedig nem megy az Isztriára.....
#79 - moni - 2011.06.06. - 14:00
Szia MONI! No akkor nem drágult a retúrjegy, ennyi volt 2008-ban is!
Igen, tudom, hogy Oriék nem mennek, de lehet találni másokat is! Gondolom én, hogy nemcsak ők mennek egyedül kicsivel, tudod meséltem, hogy amikor mi voltunk a Lagrottával, nem mindenki fért fel a nagybuszra, és ment egy kicsi is, tehát nekik is van.
#80 - Varga Jutka - 2011.06.06. - 15:02
Bocsi, helyesen La Grotta!
#81 - Varga Jutka - 2011.06.06. - 15:03
Igen, ők is bérlik egy éppen ráérő vállalkozótól, de amúgy nem az ővék, nincs saját buszuk, hanem bérlik valamelyik cégtől, E.V. vállalkozótól, és felmatricázzák a buszokat...Amúgy nagy buszt bérel, az éri meg, de ha oda nincs elég fő, akkor kénytelen kis buszt indítani...

én nem tudok mást buszt, amik voltak régen, azok csődbe mentek (pl.:HBC,EUROTOURS, INTERSUN,Intertrnasfer, Great tours..), nem tudom, hogy a mezőkövesdi Utastours még indít e buszokat, de én most csak a a La Grottát tudom, azért ajánlottam! és van még a Volánbusz, oda vmi 10ezer ft/fő/oda-vissza a jegy , de ők a pulai busz pu.-on tesznek le...
#82 - moni - 2011.06.06. - 20:03
MONI! Szerintem az Utastoursnak nincs busza, mert 2008-ban a Domi Toursnál fizettük be a Slavent, pont az Utastourson keresztül intézték, és akkor ők a La Grottával vittek, tudod ez volt az a bizonyos utam, amikor az az atrocitás volt, hogy nem álltak meg a sofőrök 7 órán át, és nem mentek be a Slavenhez.
Igen, még van a Volánbusznak is járata, láttam hírdetni őket, igaz még tavaly.
#83 - Varga Jutka - 2011.06.06. - 21:52
Szia Jutka!

Igen, emlékszem:-( De attól még lehet busza az Utas Toursnak, csak mondjuk a Kvarnerba nem ment, ezért a La áGrottától rendelte..., vagy épp nem volt elég utas a buszra, ezért azt a pár utast átpakolták a La Grottás buszra...Tudod, szokták egymás utasait cserélgetni az irodák...De az is lehet, hogy a Domi pedig miért eleve a La Grottától szokott buszt rendelni...Bármi lehet...

Tavaly az én Vodicés utasaim a Volán busszal mentek, hajnalban értek le, és a tesómék mentek értük kocsival, hogy ne az állomáson bóbiskoljanak...
#84 - moni - 2011.06.07. - 08:55
Szia MONI, valóban minden lehet!
Meg is értem, hiszen ki az a buta aki félig pakolt buszt küldene le a tengerpartra!
Rendesek a testvéredék, hogy elmennek az utasokért, ezt egy szállodától nem lehet elvárni, főleg nem egy Slavantől, egy nívósabb megteszi, van rá lehetősége bárhol a világon! Voltam ilyen szállodában már, hogy kijött a buszuk az utasok elé!
#85 - Varga Jutka - 2011.06.07. - 15:14
Előre bocsátom, hogy senkit sem akarok bántani, de nagyon nem értem, hogy itt is két ember tesz fel kérdést, már napokkal ezelőtt, segítünk /kutakodom a neten nekik/ és vissza sem néznek????????????
Akkor vajon miért kérdeznek?
Ennyi idő alatt csak odajutnak egy géphez???????
#86 - Varga Jutka - 2011.06.08. - 10:15
Sziasztok!tudnátok nekem segíteni abban,hogy hol lehet olcsón szállást foglalni Pulán vagy Medulinban?köszi
#87 - Lotzi - 2011.06.08. - 19:25
Szia Lotzi!

Mit jelent neked az olcsó szállás? Hány EUR/éj? Hányan mennétek, mikor, ha van gyerek, hány éves?
#88 - moni - 2011.06.09. - 19:08
szia!4fő re kellene!agu 15én mennénk 3-4 napra.sajna nem tudunk többre menni mert nekem kezdődik a foci.apartman,panzió,lakókocsi is érdekel ne.ha tudsz írjál árat.köszi
#89 - Lotzi - 2011.06.10. - 20:19
Szia Lotzi!

Sajna főszezonban nem tudok 3-4 napra apartmant, mert a tulajok csak akkor adnak ki 7 éjszakánál kevesebbre szállást, ha véletlenül marad nekik 1-2 nap lyuk :-( Tudod, ha 15.től kiveszed 3 éjszakára az apartmant, akkor a maradék 4 éjszakával mit csinál, ha a turnusok 7 éjszakásak? Lehet, hogy rajta marad a 4 éj, és így deficites...Egyébként főszezonban a tulajok 90%-nál a 3 éj még + 30% a felára, csak 4 éjtől lehet normál áron foglalni....Egy 4 személyes apartmanban főszezonban Pulán, Medulinban 80-100.-€-tól vannak szállások...
#90 - moni - 2011.06.11. - 11:13
Sziasztok! Szia Moni!
Június 25-től (esetleg 26) mennénk Pulára, vagy környékére 1 hétre 2 felnőtt+1gyerek. Szállásügyben szeretném a segítségeteket kérni, elsősorban apartman érdekel.
Köszi
#91 - Zsuci - 2011.06.12. - 20:01
Szia Zsuci!

Kérlek írd meg az e-mail címedet, és írok neked!

Van több ajánlatom is, de a részleteket e-mailben írom meg!

Várom, köszi :-)
#92 - moni - 2011.06.13. - 10:59
Szia Moni!
hzsuka@citromail.hu
köszönöm
#93 - Zsuci - 2011.06.13. - 13:37
Kedves Moni!
én a barátnőmmel mennék ki valamikor júliusban Pulára, a részletek még nem pontosak :) Legalább három nap és sátoroznánk. Neten két alternatívát találtam, a Camping Puntizeli-t és a Stoja-t. Esetleg hallottál róluk? Ami legfőképp érdekel, hogy sátornál is kell előre foglalni, vagy esetleg le lehet menni és helyszínen lesátorozni? írtam a kempingeknek, de gondoltam megkérdezem :)
Előre is köszi a válasz,
Kajt
#94 - Kajt - 2011.06.14. - 19:19
Szia kajt!

Sajnos a pulai campingeket nem ismerem :-( Fiatal koromban viszont campingeztem párszor Horvátországban is, és bárhova is mentem, mindig találtam sátorhelyet, nem foglaltam előre sehova :-) Szerintem nem kell előre foglalnod!
#95 - moni - 2011.06.14. - 20:29
Szia KAJT!

Hát van ott még pár kemping, mármint Pula és környékén! Betettem a linket ide, de a rendszer nem engedte felvinni, majd külön megpróbálom!

Egyébként nem messze van Pulától Premantura, és ott a Stupice kemping, hatalmas, ott aztán minden van, és sátorhelyet általában egyet mindig lehet találni, viszont van ahol kell foglalni, ez ritka!

A Stupice kemping a csodálatos Kamenjak félsziget bejáratánál, illetve a tetején van, és ha bementek erre a természetvédelmi területre, hát az valami gyönyörűség, igen sokan járnak oda, sok sok kis öböl, fürdési, strandolási lehetőség, érdemes megnézni!
#96 - Varga Jutka - 2011.06.16. - 14:20
KAJT! Hát nem engedi sehogy betenni a rendszer, de kitolok vele, tehát üssed be a Googleba, hogy campingcompass.com ott baloldalról választod: Croatia, és ott Pula, ez alul van!
és kiadja az összes kempinget Pula körül!
#97 - Varga Jutka - 2011.06.16. - 14:26
Hello! Kedves Moni! úgy látom, itt csak Te reagálsz. Tudsz valami biztatót ajánlani brijuni kiránduláshoz?
Barátsággal Dezső
#98 - Nagy Dezső - 2011.06.17. - 21:06
Szia Dezső!

Sajnos nem tudok semmit a Brijuni kirándulásról, mert bár ismerem az Isztriát, ott voltam 8szezonon át utaskísérő, de a sziget sajna kimaradt az életemből :-( Ha Vodicére mennél onnan már tudnék hajókirándulást más szigetekre :-)
#99 - moni - 2011.06.17. - 21:32
Szia DEZSŐ!
én is válaszolok neked! Nem tudom hol olvastad a rossz, átverés ízű dolgokat Brijuniról, mert viszont jókat is lehet olvasni, sokunknak jóbarátja a Google, hát ott aztán minden van!

http://www.mno.hu/portal/223520
.
http://www.nol.hu/archivum/archiv-158052
#100 - Varga Jutka - 2011.06.18. - 10:01
Köszönöm, majd guglizok. Különben olyan kommenteket olvastam, hogy nem is volt semmi azon a szigeten, ahová viték őket, meg a szafari az tényleg egy elefánton alapult.... Mindez jó magas árért, amiből a hajón lehetett kaját fogyasztani...

üdv , köszönöm mégegyszer Dezső
#101 - Nagy Dezső - 2011.06.18. - 12:33
Dezső!
Az egyik linken ott van a kép, hogy hol kell hajóutat foglalni Brijunira, tehát rengeteg hajó megy a szigetre, mint minden másikra, és van ilyen és olyan is, amit te olvastál, az biztos olyanra fizetett be, ahol a kaját a hajó adta!
állat témában nem tudok hozzászólni!
#102 - Varga Jutka - 2011.06.18. - 13:15
Kedves Vagy Jutka! Jó kis cikkek. Te nem voltál még ott?
üdv Dezső
#103 - Nagy Dezső - 2011.06.19. - 07:43
Szia Dezső, szívesen segítek bárkinek, mert ilyenkor magam is "tanulok"! Nem én nem voltam még ott, kíváncsi lennék rá, viszont én igaz, hogy 79 óta járok a horvátokhoz, de még szigeten nem voltam, valahogy sajnálom a kompozásra - hajózásra a pénzt!
Azokon a szigeteken ahol híd van, azokon voltam!
#104 - Varga Jutka - 2011.06.19. - 09:54
Sziasztok,

tud nekem abban segíteni, hogy találok egy jó Medulin térképet, mert oda foglaltunk szállást, meg is kaptuk a pontos címet a voucher-en, de nem találtam sehol olyan térképet amin szerepelne az utca (medulinska)
#105 - h.gabee - 2011.06.21. - 15:19
Szia h.gabee!

én csak "Medulinska cesta" -t (a "cesta" utat jelent!) találok! Ezt viszont a maps.google-ba be tudod ütni,és feljön!

#106 - moni - 2011.06.22. - 12:01
Szia Móni,

köszönöm a segítséged, nemtudom hogy ezt az utcát keresem-e, mert ezt én is megtaláltam már, de lehet hogy nekem nem ez fog kelleni, mert úgy kaptuk a címet, hogy Poslovnica Pula / Medulin, Medulinska 1.
#107 - h.gabee - 2011.06.22. - 15:57
Aha, hát lehet, hogy ez a cesta ez az az utca, de a fene sem tudja?! Utazási irodában foglaltatok? Ki adta a címet?
#108 - moni - 2011.06.22. - 20:10
egy horvát utazási irodában foglaltuk a szállást (mert úgy gondolom egy "helyi" irodának mindig nagyobb a kínálata mint egy magyar cégnek), és ők adták a visszaigazoló levélben a címet, csak nem találtam semmilyen térképen, és bíztam benne hogy aki ismerős/ járt már a környéken, van bővebb infója, bár a kulcsokat majd Pulában kell átvennünk, ott biztos elmondják hogy merre keressük az apartmant.
#109 - h.gabee - 2011.06.23. - 10:12
Szia h.gabee!

Hát az egyáltalán nem biztos, hogy egy horvát irodának nagyobb a kínálata egy magyar cégnél, ráadásul a magyar cég kézzelfoghatóbb!
Akkor már sokkal jobb közvetlen tulajtól foglalni /tele velük a google/, és kevesebből megúszod!

Ahol a kulcsokat kell átvenned ott biztos megmondják a tutit!
én is megnéztem a térképen mikor beírtál, de nem reflektáltam rá, hátha nem az, de Moni ugyanazt lelte meg!
#110 - Varga Jutka - 2011.06.23. - 11:15
Kedves Moni!
Mi július közepén mennénk Pulába, nem tudom milyenek a szezonban az útviszonyok az isztriai félszigeten >>> útépítések, dugók,fizetős szakaszok, stb. Arra is gondoltunk, hogy Szlovénián keresztül az északi részen Umag-tól mennénk Puláig, az útban kb 70km plussz, de időben, lehet jobban járhatunk. Lehet, hogy már van fizetős gyorsforgalmi szakasz az isztrián valahol?? Te mit ajánlasz, merre menjünk.
Köszi előre is. üdv! Csaba mail:demenycsaba@gmail.com
#111 - Csaba - 2011.06.23. - 15:13
Sziasztok!

Tudna valaki infót, hogy Rijekától Puláig(A8)vagy Umagtól Puláig (A9) milyen jellegű út vezet >>>esetleg fizetős/nem fizetős szakasz, vagy fizetős alagút stb?!
Köszi előre is.
üdv!
Csaba
#112 - Csaba - 2011.06.23. - 15:30
Szia Csaba!

Itt mindent megtalálsz: (hibás vagy azóta megszűnt link törölve - admin)

Szlovénián keresztű carabb az út, én mindenképpen a horvát pályát, és a magyar-horvát átkelőt ajánlom neked Puláig!
#113 - moni - 2011.06.24. - 10:24
Szia Jutka itt is:-)

Nem feltétlenül olcsóbb az, ha tulajtól rendelsz közvetlenül szállást, mint ahogy fejtegettem neked!!! Van olyan tulaj, aki drágábban árulja a saját szállást,mint mi! Sőt, néha mi is egy másik horvát, lenti iroda segítségét kérjük, mert ott nagyobb a választék, és olcsóbbak! Pont jó példa a crikvenicai Tibor Tours, az "ismerőseid", ők is lentiek, mégis nagy a választék, és olcsóak...Szóval nem lehet általánosítani!
#114 - moni - 2011.06.24. - 10:28
Sziasztok!

CSABA, Moninak van igaza, nem mennék Szlovénián keresztül, főleg azért, mert most Pula és Umag között kész az autópálya, Rijekától az út végig jó, az Ucka alagútért Rijeka után 28 kunát kell fizetni, az útépítések úgy vannak megszervezve, hogy nem gátolják a nyaralókat, dugó mindenhol előfordulhat, amikor a váltónap van.

MONI, persze, nem minden esetben törvényszerű amit írtam, de nagy általánosságban igen.
Jaj, te lyányom, én már annyi embernek ajánlottam a Tibor Tourst, hogy lassan már egy ingyen szállást is ki kellene járnom náluk...............!
Persze, nem lehet általánosítani, semmiben sem!

#115 - Varga Jutka - 2011.06.24. - 22:01
Sziasztok!én július végén utazom Hotel Pula...járt már vki ebben a szállodában?érdekelne milyen a szállodához tartozó strand?Mit érdemes megnézni a környéken?Egy hajókirándulást is terveztünk,mit ajánlanátok Brijuni szigetvilág,vagy Velence?Előre is köszi a válaszokat!!!
#116 - M.Andy - 2011.06.30. - 23:39
Szia Andy!

én többször is aludtam a hotelben, semmi extra, átlagos hotel, aludni jó volt! A strandján nem voltam, csak a hotel medencéjénél :-)DE a strandja úgy hallottam, sziklás-köves-aprókavicsos, 100m-re a hoteltől.

én Velencére mennék, de az biztosan jóval drágább....
#117 - moni - 2011.07.02. - 23:28
Sziasztok!

M. ANDY, MONI, én is Velencébe mennék, naná! Igaz drágább, de Velence!
#118 - Varga Jutka - 2011.07.03. - 11:52
Moni!

Maganszervezesben megyek Pulara augusztusban a gyerekeimmel es azt szeretnem megtudni,hogy ottani utazasi irodak szerveznek-e kirandulasokat amire mi is tudnank jelentkezni. Lim-fjord,Postojnai barlang,Baredine barlang es a Plitvicei Nemzeti Park erdekelne. Ha nem,akkor en hogy tudok ezekre a helyekre eljutni? Autoval megyek,nem lenne problema a kozlekedes.
Masik pedig,az olasz hivatalos nyelv ott? Elboldogulunk olasz tudassal?
Koszonom!
#119 - Andreina - 2011.07.04. - 19:30
Szia ANDREINA!

én nem tudom, hogy miket szerveznek az irodák, voltam már olyan helyen, ahol Plitvicére igen, egyébként főként hajós kirándulásokat hírdetnek!
De ha kocsival mentek, akkor egy térkép segítségével bárhová eljuthattok!
Plitvice elég távol van, viszont a fjord nincs messze Pulától, egy szép kirándulás, a Baredina barlang Porec mellett található, tehát a fjord és a barlang közel van egymáshoz.
Postojna Szlovéniában, de az sincs messze.
Az ország hivatalos nyelve a horvát, de sok olasz jár hozzájuk, tehát nyilván valamilyen szinten ismerik!
#120 - Varga Jutka - 2011.07.05. - 09:25
Hopp, Jutka megelőzött, de semmi gond :-)

én sem tudom sajnos, hogy ott miket szerveznek, de biztosan vannak ilyen kirándulások :-)

A némettel, angollal biztosan jobban lehet boldogulni, de láttam már olyan apartman tulaj hirdetését,aki írta, hogy ő olaszul beszél, tehát van rá esély!
#121 - moni - 2011.07.05. - 17:27
Koszonom a valaszt,bar azert cimeztem Moninak,mert olvastam valahol,hogy o ottani utazasi irodaban dolgozik.
Az interneten keresgetve infokat olvastam valahol,hogy az olasz is hivatalos nyelv. Mar nem emlekszem,hogy hol.Elelmiszervasarlashoz melyik uzletlancot ajanlanatok?
Koszi megegyszer!
#122 - Andreina - 2011.07.05. - 21:57
Andreina!
Moni nem kinti utazási irodában dolgozik, hanem itthon Budapesten.
Szólok neki másik topikban, hogy kacsintson ide, hátha tud segíteni neked!
Nézd biztos az olasz is elfogadott nyelv, hiszen tudjuk, hogy a történelem folyamán sok terület olasz hatalom alatt volt, főként Istria!

Ez alapján is áll az, hogy a horvát a hivatalos nyelv:

"Horvátország hivatalos nyelve a horvát, beszélt nyelv még a szerb a magyar és az olasz."
"A politikai változások után az 1990-es horvát alkotmány kimondta, hogy a horvát nemzeti állam hivatalos nyelve a horvát, írása pedig latin betűs."

élelmiszerboltok, pár Getro, mint a Metro itt, de ez csak nagyvárosokban, aztán Lidl, itt talán kicsit olcsóbbak az árak, mint Plodine, Konzum, és CBA félékben, de kis helyeken általában Konzum és Plodine van.

A horvátok nem engedték be magukhoz az Auchan, Cora, Tesco multikat!
#123 - Varga Jutka - 2011.07.06. - 14:56
Jutka!
Koszonom a gyors valaszt!
A nyelvhasznalattal kapcsolatban ne erts felre,elhiszem hogy igy van. Csak olvastam valamerre...
Azt pedig,hogy nem engedtek be a multikat,nagyon jol tettek. Egy szegyen amit Magyarorszagon muvelnek az alkalmazottaikkal a multi cegek.
#124 - Andreina - 2011.07.06. - 17:12
Adreina!
Szívesen!
Sok mindent lehet olvasni, nem is csodálom, hogy ezt láttad, mert én is láttam ilyet.
Bizony jól tették, hogy nem engedték be a multikat, mert valóban az van amit írsz itt nálunk, és a sok mocsok áru amit árulnak..., de megyünk és vesszük, mert az az olcsó! Vagy olcsóbb, mint más boltokban.
#125 - Varga Jutka - 2011.07.06. - 18:40
Kedves Mónika és Jutka!
Köszi az infókat! :-)

üdv!
Csaba
#126 - Csaba - 2011.07.06. - 21:02
Valaki ismeri ezt a szálláshelyet,esetleg vélemény....Apartmani Veruda Porat!
#127 - Janó - 2011.07.08. - 11:25
Még nem , de július végén oda megyünk. értékelést láttam róla , az jó volt.én sem bánnám , ha lenne róla több információm.
#128 - Gabi - 2011.07.08. - 21:33
"A több, mint 3000 éves, 62 ezres lakossággal, és két hivatalos nyelvvel (olasz és horvát) is rendelkező Pula Isztria fővárosa, és legnagyobb városa."
Tudjatok honnan masoltam be? Nos.....innen az oldal tetejerol:)szoval itt olvastam!!!
#129 - Andreina - 2011.07.08. - 21:38
Andreina!
Nagyon sok helyen ez van feltüntetve amit írsz, hogy az olasz is hivatalos nyelv!
Végül is teljesen mindegy, mert ha tudsz olaszul, az Istrián megélsz vele az biztos, a szálláshelyeken ki ezt, ki azt beszéli, de valamit igen! és akkor még ott van a két kéz, papír-toll, én nagyon jól el vagyok vele már 1975. óta!
#130 - Varga Jutka - 2011.07.09. - 16:18
Sziasztok!
Szep.03-10.-ig mennénk Pula környékére, érdeklődnék a tenger víz hőfokára ,lehet még fürödni? A szállodákhoz tartozik ingyenes strand általában? vagy netán Rab sziget fürdés végett jobb lenne? Már 2 hete vacilálok,hogy hova kellene menni.1000 Eu.van rá,utazással együtt.
#131 - Béni - 2011.07.10. - 00:08
Szia BéNI!
Az attól függ, hogy milyen az időjárás! Voltam én már ilyen melegben szeptember elején az Adrián, de 15 fokban is.
Abszolut jó a víz, mint nyáron, de a hideg idő azt is befolyásolja.
Mindenhol ingyenes strand van a horvátoknál, kevés a fizetős, mint pl. Crikvencián is van egy.

Azt neked kell eldöntened, hogy sziget vagy szárazföld.
1000 euro az nem rossz pénz, persze kérdés, hogy mekkorák az igények szállás és minden egyéb tekintetében.
Ha Pula környékére mész, akkor érdemes Premanturára menni, mert onnan egy lépés a híres Kamenjak félsziget, csodás hely. Már Premantura is a félszigeten van, az elején.

én a Kvarner öblöt szeretem, nagyon szép helyek vannak ott is,
Krk-en, vagy éppen az én szívem csücske - Selce, nagyon aranyos városka.
#132 - Varga Jutka - 2011.07.10. - 11:47
Köszönöm szépen válaszodat,utánanézek az ajánlatodnak.
Igényem a nagy tenger mivel még nem voltam tengerparton. Természetesen a fürdést,úszást nem szeretném kihagyni. :-)
2-3 # belső,külső medence,wifi,
tiszta rendes állapotok és nem messze a strandtól mivel a gyaloglás már nem nagyon megy hosszú távon.A távolság Bp.-től se legyen nagyon messze.550-650 km.
#133 - Béni - 2011.07.10. - 13:54
Szia Béni!

Akkor a Kvarnerba menjél inkább, az esik legközelebb Mo-hoz!Esetleg még észak Dalmácia is jó!
#134 - moni - 2011.07.10. - 21:44
BéNI! az igényed a nagy tengerre az azt jelenti, hogy nyílt tengert akarsz látni?????????
Külső-belső medence? Ahhoz körbe kellene nézni, mely szállodák rendelkeznek ilyennel, én egyet tudok, Kvarner öbölben, szívem csücske Selce, és ott a Hotel Varasdin! Keress rá a googleban, viszont ott nem nyílt a tenger, előtte van KRK sziget!

A 650 km-ig belefér bőven Pula, vagy észak Dalmácia ahogy Moni írja.
#135 - Varga Jutka - 2011.07.11. - 15:19
Beni,
ha szabad hozzaszolnom szallasfoglalashoz,en a booking.com-on vagy a holiday-home.org/hu oldalakon szoktam keresgetni es foglalni.
En is Pulaba megyek augusztusban,nyaralas utan szivesen elmondok infokat amit tudok.
#136 - Andreina - 2011.07.13. - 18:05
Sziasztok!

érdeklődni szeretnénk, hogy Pulában, tud e valaki konkrét helyet, helyeket, akár árakkal kiegészítve, ahol biciklit lehet bérelni.

Jövő héten utazok ki, és mindennemű információt, e témával kapcsolatban, szívesen, és nagy köszönettel veszek! :)

üdv, foury
#137 - foury - 2011.07.18. - 11:39
Kedves Móni.

Segítségedet szeretném kérni. Most dőlt el hogy Horvátországba megyünk Pulára nyaralni. Gondom az hogy szállást nem igen találok. Augusztus 22-től Augusztus 28-ig lennénk.Mi kis házikóra gondoltunk, 5 felnőtt 2 11 éves és egy 3 éves gyermek.Ha lehet olyan helyen ahol értenek magyarul. Mi még nem voltunk kint, így egy kicsit tartok is tőle.
Segítséged előre is köszönöm.
Szabina
#138 - Szabina - 2011.07.19. - 18:22
Bocsánat, nem jól írtam. 4 felnőtt, egy 16 éves, kettő 11 éves és egy károm éves. és Pula környékén is jó a szállás.
Email címem: szasza0326@gmail.com
Köszönöm
#139 - Szabina - 2011.07.19. - 18:42
Gabi...hova mentek??
#140 - Janó - 2011.07.19. - 19:54
Szia Szabina!

írtam neked, és lekértem neked 2 apartmant azonnal, várom a választ, estig, vagy holnapig, tulajtól függ....

Köszi:Móni
#141 - moni - 2011.07.20. - 16:49
Nagyon köszönöm, leveled megkaptam, válaszoltam is.:))

Köszönöm Szabina
#142 - Prandóczki Szabina - 2011.07.20. - 17:14
Sziasztok.érdeklődni szeretnék hogy tényleg nem lehet szállást találni 3-4 napra Pula környékén vagy Pulán?Két felnőtt,13éves és 3éves gyermekkel utaznánk autóval.Nagyon sok szállást megnéztem már,aug.8-10 vagy 11ig keresek szállást.a válaszokat köszönöm előre is
#143 - Pordán Anita - 2011.07.21. - 23:38
Szia Móni!
Tudnál nekem szállás foglalásban segíteni? Két nagy család -össz 7gyermekkel 4felnőtt -szeretnénk szállást Medulin környékén minél közelebb a homokos parthoz.
Köszönöm
#144 - Norbi - 2011.07.23. - 08:36
Vajon milyen idő lesz jövőhéten Pula környékén?:D
#145 - Janó - 2011.07.23. - 20:59
Most érkeztem Puláról. Az idő tegnap még jó volt, a tenger 23 fokos. Szlovéniában zuhogott, hideg volt. Pulában az Augustus templommal szembeni kiülős étterem jó, de a tőle bal oldali tiszta átverés (- 100 Kuna). Külön számolja a köreteket és a szerviz díjat, amiket eltitkol... A konyhája sem túl jó. Egyebekben kitűnően éreztük magunkat. A Verudellán a Marco Polo pizzéria kitűnő, jó árakkal. Ajánlom a helyi buszközlekedést! Nem kell kínlódni a parkoló órákkal és nem túl drága.
#146 - Nagy Dezső - 2011.07.24. - 12:35
Dezső!
Tyűű azért lehetne kicsit melegebb is az idő:(
Melyik strandot ajánlod a környéken?Merre kirándultatok még?Miket ettetek amúgy?:)
#147 - Janó - 2011.07.24. - 16:04
Pulában a szállodáknak vannak strandjai, ahová ingyenes a belépés (nem úgy, mint Olaszországban, ahol bérelned kell napernyőt és nyugágyat). Mi a Hotel Horizont strandjára jártunk, más a Hotel Brijuni-ra esküszik. Mindegyik közepes nagyságú köves-kavicsos. Strandcipő kell, ha nem akarsz felejthetetlen komikus pillanatokat szerezni a nézőknek minden kijövetelkor és vízbemenetelkor :-) Pizza 35-50 Kn, calamári 50 Kn körül, haltál 70-200 Kn. Sör 15-30 Kn helytől függően. Kenyér 6-8 Kn/Kg, 1,5 L Ice-Tea 11-13 Kn. Fagyi 5-6 Kn /gombóc.
#148 - Nagy Dezső - 2011.07.24. - 16:36
Kirándulás: Rovinj gyönyörű, kb. 30 km Pulától, közben kis falvak. Ennivaló kis falu szép centrummal Fazana (5-10 Km) és Premantura kb. 5 km. A Kamenjak nem nagy durranás.
Pula belvárosában 3 nap eltölthető részletekben, nagyon klassz. Amfiteátrum belépő 40 Kn.
#149 - Nagy Dezső - 2011.07.24. - 16:46
Kamenjak-ba kocsival lehet bemenni, baromi nagy por a felszórós murvától- különben nem tetszett. Medulinban nem voltunk, csak a szomszéd Szlovénok- azt mondták gyönyörű, kellemesen, hosszan mélyülő homokos- én nem ilyeneket kedvelek, arra ott a Balcsi. Tengeri kütyüket ettünk, a kagyló és a tintahal a legolcsóbb, a halak nagy szórással. Van kutya strand is!
#150 - Nagy Dezső - 2011.07.24. - 17:14
A hajókirándulst agitátorok folyamatosan forszírozzák, de az egyik 2 órát lett volna csak Rovinj-ban kajálással együtt, ami semmi. A másik csak kitesz a nem Tito-villás szigeten, ahol fürödhetsz és majd jön érted. Az ajándék borokat (ami megmaradt) saját szemünkkel láttuk, ahogy összeöntözgeték (Rovinj, kikötői séta alkalmával "befigyeltünk" a sétahajóba). Az egyik út fejenként 200, a másik 240 Kn.
#151 - Nagy Dezső - 2011.07.24. - 17:26
Hm akkor az lehet kimarad,pedig jó lett volna.Mi átnézünk Medulinba,de sajna nem lesz túl jó idő:(
Apartmani Veruda Porat-ban szállunk meg,fürdés,kirándulás,stb....szombaton meg indulás haza,de előtte "átugrunk" Velencébe és strandolunk egyet Jesoloban.Ilyen terveink vannak:)
#152 - Janó - 2011.07.24. - 18:25
Szia Norbi!

Ha adsz egy e-mail címet, írok neked :-)

Várom:-)

Vagy ide is írhatsz: korona2001utazas@gmail.com
#153 - moni - 2011.07.24. - 23:42
Szia Móni! Ez egy igazi last minute mail egy last minute utazás előtt: holnap délután vágunk neki egy 8 és egy 9 éves kisfiúval, a 18 éves lányommal és a feleségemmel - sajnos a munkahelyem miatt, ahol rádiós újságíróként dolgozom a magyar adásnak, nem sikerült jobban tervezni...

Na de sebaj! Ha kell, belevágunk az ismeretlenbe is, de...

Szeretnélek megkérni/megkérdezni, hogy Pulában vagy közvetlen környékén nem tudsz-e apartmant 55-65 eurós árban szállást, apartmant. Semmi extra sem kell, aludni járunk csak be, csak főzni lehessen valamit, legyen tiszta és legyen hol lezuhanyozni - parkolni is... Jó lenne, ha a tenger nem 10 km-re lenne, de pár percet szívesen gyalogolunk.

Ha a strand közel, úgy lehet Pula környéke is, legfeljebb majd kocsival megyünk be megnézni a várost.
Hja, és vasárnap jönnénk el, de lehet faragni belőle...
Előre is nagyon köszönöm! Kellemes nyarat!
#154 - Vasik János - 2011.08.01. - 18:29
Szia János!

Tudod, az a baj, hogy 1 hete keresek szállást 3 családnak is, pedig ők csak 13.-án indulnak, és nekik sem találok, sem Medulinban, sem Pulában, sem Lopáron...Kb 100helyre küldtem lekérést....Most magam ellen beszélek, de szerintem lehet, hogy az a legjobb, ha lent keresel valamit..Ráadásul én ilyen áron nem is találnék, csak kb. 80.-€-tól, mert hogy főszezon van :-(

Akadt azért most 1-2 szállásadó, aki visszajelzett, de a legolcsóbb 100.-€/éj/3 fő..ilyen árak vannak az Isztrián :-(

Nagyon sajnálom....Csak sokan már február-márciusban foglaltak....

Azért jó nyaralást, pihenést kívánok!
#155 - moni - 2011.08.01. - 23:24
Szia!
érdeklődnék, hogy tudsz-e olyan helyet ahol delfinekkel lehet úszni?
Várom válaszod!
Előre is köszi!
#156 - Nonóka - 2011.08.04. - 12:55
Kedves Mónika!

Augusztus 27-31 között utazunk (eredetileg Rovinjba) Horvátországba. Ahogy látom eléggé sokan kérnek tanácsot/segítséget tőled. Mivel mi is a munka miatt szállásfoglalás nélkül indulunk, ezért ha nem gond és megoldható akkor legyél kedves az alábbi e-mail címre megírni, hogy milyen lehetőségek jöhetnek szóba!
8fő, 27 reggel érkezünk, 3 vagy 4 éjszaka (árfüggő), Pula illetve Rovinj, lehetőleg apartman, de a kemping is szóba jöhet.

e-mail: clivedeejay@freemail.hu

Segítségedet előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Gábor
#157 - H. Gábor - 2011.08.04. - 13:15
Kedves Moni és Jutka!

Nagyon megköszönném,ha tudnátok segíteni:)Skandináviából utaznánk Horvátországba,nem akarok itt árúsított "csomag"ot venni,mert az horribilis összeg.Repülővel mennénk,szept 3 és 10 közötti időszakra.Szállást szeretnék,olyan apartmannba,ami lehetőleg homokos strandhoz közel legyen,vagy apró kavicsoshoz,nem túl drága(7 napra 300 eurora gondoltam) és a reptérről is(Pula) könnyen megközelíthető.Taxin kívül eddig nem találtam más "reptéri transzfer lehetőséget." 2 személyről lenne szó.Kb.mennyi a taxi areptérrőlmondjuk egy szállásig ami 10-15 km-re van?
emailem:szekibi@gmail.com.
Köszi előre is és sürgős:)
#158 - Ibolya - 2011.08.08. - 13:37
Kedves Ibolya!

írok neked is nemsokára, ahogy Gábornak is, mert rajta vagyunk a szálláskeresésen :-)

Nemsokára jelentkezem :-)

üdv:Móni
#159 - moni - 2011.08.08. - 18:05
Sziasztok!21.-én megyünk Senj-be:-) azt szeretném megkérdezni,h nem-e tud ott valaki valami helyet,ahol delfineket lehet nézni???ugyanis minden álmom,h megsimogassak egy delfint!!!Remélem tudtok segíteni:) megadom az e-mail címem,ide kérek választ:) Ezer köszönet előre is!!Puszi:D
E-mail: kicsimaci17@gmail.com
#160 - Mayácska - 2011.08.09. - 14:29
üdv. Moni,Dezső és még azok akik esetleg segiteni tudnak)
Aug.22 utazunk Pulára,pár kérdésem lenne:
-mit érdemes megnézni a colosseumon kivül,hova érdemes hajokirándulást szervezni?(egy 19 és egy 8 éves gyerköc is velünk lesz)
-milyen a tengerpart Pulán,fokozatosan méllyül...
-fizetősek-ea strandok és lehet-e napernyőt,nyugágyat bérelni...és mennyiért?
-jah..és mi a helyzet a delfinekkel,láttam az előző hozzászolot,érdekelne az is...
Bocsi hogy ilyen sok kérdésem volt,de előszőr megyünk közösen nyaralni és szeretném mindenki számára felejthetetlenné tenni))
Válaszokat köszönöm...szép napot mindenkinek)
luluday@t-email.hu
#161 - Salsa - 2011.08.10. - 02:55
Sziasztok!

Mayácska, mi tavaly Senjben nyaraltunk. Előnye, hogy nagyon hamar elértük a tengert, közel van az autópályához, és nagyon helyes kis település. 2 bajom volt vele: egyik, hogy nekem nagyon kicsi volt a település, egy laza sétával be lehetett járni, a váron és 1-2 templomon kívül semmi látnivaló nem volt, a néhány ajándékbolt kínai vackokkal van tele, úgyhogy nem is tudtam igazi horvát szuvenírt venni. A másik, hogy Senjben mindig nagyon fúj a szél, ezért hűvösebbnek lehet érezni a levegőt, az időt. A tenger nagy hullámokat vet és hidegebb, mint máshol.
Délre ne induljatok, mert a tájon kívül (ami egy idő után igen kopár lesz) nincs látnivaló (város), viszont, ha északra indultok kirándulni, ajánlom Novi Vinodolskit, ami egy nagyon színvonalas település; hatalmas és klassz strandja van, azt kár lenne kihagyni.
(én amúgy elképzelhetetlennek tartom, hogy Senjben delfint lehessen bárhol is látni.)
#162 - Tapsihapsi01 - 2011.08.10. - 09:48
Salsa, mi aug. végén megyünk Pulára, 10 év után megyek vissza az Isztriának erre a részére, már nagyon várom.
Pulában azokat a dolgokat érdemes megnézni, ami a fenti ajánlóban részletezve van, ha ez nem lenne elég, akkor útikönyv, illetve a google lehet segítségetekre. :-) Mi egy akváriumot is szeretnénk megnézni; a google-ben pula aquarium szavak alatt találod.
A többire a tapasztalataim alapján tudok válaszolni. Mivel tengerről lévén szó, elég hamar mélyül, tehát néhány méter után már úszni kell.
A nagyobb strandokon szerintem lehet kölcsönözni. A kisebb partszakaszokra ez nem jellemző. A strandok ingyenesek.
Hajókirándulásokat agyba-főbe reklámoznak a kikötőkben, simán odamennek az emberhez és leszólítanak, hogy menjél velük hajókirándulásra. Egyszer-kétszer érdemes elmenni, mert hajóról is meg kell nézni a csodaszép tájat, de az én tapasztalatom, hogy főként a lehúzásra mennek.
Mi Rovinjba, a Limski fjordhoz biztos hogy elmegyünk (kocsival), de Porec is megér egy kirándulást. Még Medulint tudom ajánlani a homokos strandja miatt, ott elég barátságos a tenger.
#163 - Tapsihapsi01 - 2011.08.10. - 10:06
Sziasztok!

Az előttem levők gyakorlatilag mindent leírtak :-) Pulát nem a szépsége miatt szeretjük, ez egy nagy település, városi, és nem üdülő jellege van!

A strandja sziklás, köves, betonos, de pl. Pjescana Uvalánál homokos, mint ahogy Medulinnál is, de ezt is írták. Látnivaló a colosszeum. Biztosan lehet bérelni napernxőt, ágyakat a strandon, mint mindenhol, de én ezeken a strandokon nem jártam, csak különböző hotelek strandján.

Kirándulásügyileg én is ajánlom Porecet, vagy a Limski fjordot, az gyönyörű! Rovinjt nem szeretem annyira, ott csak az óváros szép, Porec ezerszer szebb, a Lagunák miatt.
#164 - moni - 2011.08.10. - 11:36
Szia Salsa!
A strandok ingyenesek, általában nem láttam bérelhető cuccokat. Medulin a homokos, a többi viszonylag hirtelen mélyülő közepes kavicsos-sziklás, gumi strandcipő-úszócipő feltétlenül kell. Pula rendkívül hangulatos, a Colosseumon kívül a történelmi belváros, a Herkules és Gemini kapu, Augustus templom, Ferences kolostor stb. részletezve kb. 12 dolog nagyon klasszak, aki szereti a történelmet és a szépet.Jókat lehet kajálni- erős Pesti árak.
#165 - Nagy Dezső - 2011.08.10. - 17:17
Rendkivűl kedvesek vagytok hogy ilyen gyorsan válaszoltatok...ezer ölelés)))...
Mindenkinek kellemes pihit...irok ha megjöttünk...
#166 - Salsa - 2011.08.10. - 17:43
Sziasztok!

Kedves IBOLYA!
Látom szállásügyben kérdeztél, hát én tanácsokat jövök adni, szállásokkal nem foglalkozom, illetve nem közvetlen, mint Moni, hanem ha tudok valami jót azt esetleg beajánlom, mint személyes tapasztalatot!
A google tele van jobbnál jobb szállással, mi több itt fent is van Tibcsi által berakott ajánlatokkal!
A taxi árakat nem tudom.

MAYáCSKA, bár Pula topikban vagyunk, de Senj délebbre van, tehát inkább a Crikvenica topikba tartozik a témakör!
Látom kaptál Senjre véleményt, hát egyezik az enyémmel, azon a környéken sokkal szebb helyek vannak, lásd Selcét az én kedvencemet, de ott van Crikvenica, és Novi Vinodolski is ami sokkal "adriásabb" település! és ezek még közelebb vannak hozzánk! Delfin témában nem tudok segíteni, nem is hallottam róla, hogy hol van ilyen az Adrián.
Ha átnézel a Crikvenica topikba, ott aztán van információ bőven a többi településről. Selce öbölben van, ezért védettebb, mint a többi hely.

SALSA, kaptál választ Pulára, de én még ajánlanám a Kamenjak fokot, nézz rá a Googleban, fantasztikus egy hely, a félsziget vége, rengeteg mindenféle öblöcskével! Viszont a gyerekekkel való fürdésre ott van Medulin a homokos strandjával. Ezt ajánlották is neked. A strandok nem fizetősek a horvátoknál, elvétve van, mint pl. Crikvenicán.
Közel van a híres Brijuni sziget, oda is szerveznek hajókirándulást, nézzés rá erre is a Googleban.


#167 - Varga Jutka - 2011.08.11. - 08:57
Jutka,köszönöm a segitséget,nagyon kedves vagy....
bármilyen info jöhet még 22.-éig))
#168 - Salsa - 2011.08.11. - 17:16
SALSA, szívesen!
írjál konkrét kérdést, hogy még mi érdekel...válaszolok, ha tudok!
Egyébként, ha netán nincs jó idő, akkor érdemes átmenni a szlovénekhez, nagyon szép a Postojnai Cseppkőbarlang, és tőle 11 km-re lévő Predjamai Barlangvár! De jó idő lesz!

A pulai amfiteátrum előtt van egy park, ott van egy városmakett, mindent megláthatsz rajta kicsiben.

Ha felmentek a pulai erődbe, ezt mondjuk két gyerekkel, hát nem tudom..., no onnan csodálatos a kilátás!
Ott van egy múzeum és az akvárium 600 m2-en!
#169 - Varga Jutka - 2011.08.11. - 18:37
Sziasztok!

Hétvégén indulunk Pulára. Szállásunk még nincs, helyben tervezzük foglalni. Azonban nem egyértelmű számomra, hogy van-e olyan része Pulának, ami a strandhoz és a Centrumhoz is viszonylag közel van, vagy a tengerparttól (strandtól) a város Centruma több km távolságra van. Légyszi, ha valaki tudja, írja meg. Köszönöm
Judit
#170 - Judit - 2011.08.16. - 09:24
Hello,

Tapasztalt Isztriázóktól kérdezném, hogy Porecben mennyire működik, a megérkezem 5öd magammal és 2 órán belül találok tengerre néző házat, apartmant, 50-60 EUR / éj áron?
Dalmáciában és a Kvarnerben ezzel sosem volt gond.
Köszi előre is.
#171 - Zsolesz - 2011.08.16. - 10:32
Judit, próbálom értelmezni mire gondoltál.
Szóval nincs szállásotok, de olyat szeretnétek, ami a centrumhoz és a strandokhoz is közel van?
Fürdeni szinte mindenhol lehet, (a kikötőket kivéve), tehát esetleg a városhoz közelebb eső olyan partszakaszon is, ahol mondjuk nincs olyan kiépített strand, mind mondjuk távolabb. De a nagyobb strandok, ahol a turisták zöme letelepszik, azok távolabb vannak a központtól.
Persze mi számít távolnak? A mi szállodánk 2 km-re lesz a kp.-tól. A legközelebbi nagyobb strand a szállodától néhány percre van, tehát a kp.-tól szintén 2 km-re. Ez gyalog egy kiadós séta, kocsival 2 perc. El kell dönteni, hogy inkább a centrumhoz közeli szállást akartok, vagy inkább egy klassz strandhoz közelebbit.
#172 - Tapsihapsi01 - 2011.08.16. - 13:43
Kedves "Tapsihapsi01!

Köszönöm válaszod. Igen, olyan szállást szeretnénk találni, ami a Centrumtól is és a strandtól is gyalogosan egy "kellemes" sétára van. A strand ugye azért, mert nap mint nap /remélem jó idő lesz/ strandolni fogunk, és ne kelljen autóval menni, a Centrum pedig azért, mert vacsora után bizony a nyaralás ideje alatt jó egy pohár bort vagy egy pohár sört elfogyasztani. Szóval a nyaralás idején (kirándulásokat leszámítva) az autót szeretnénk elfelejteni, ugyanis a hétköznapokban nagyon sokat autózunk mindketten. Leveledből azt veszem ki, hogy azért a strandhoz közeli szállás a Centrumtól 2 km-re van, Pulán a Centrum távol van a strandtól ( ha jól értem ). Igen, azért mi is jobb strandon szeretnénk pihenni, nem eldugott, sziklás, nem strandnak kijelölt helyeken. Köszönöm válaszod! Sajnos nem túl biztató. Eddig sok horvátországi városban nyaraltunk már, de szerencsénkre eddig a centrum és a strand is 10-20 percre volt a szállástól.

Zsolesznek üzenném, hogy 2009.évben Porecben voltunk, aug. elején. Szállást helyben találtunk, igaz, utazási irodán keresztül, de egy szuper, közvetlen a tengerparton lévő, a Centrumtól gyalog kb. 10 perc sétára lévő apartmant találtunk. Az első utazási irodában mindjárt találtunk kedvünkre valót, robogóval kikísértek minket, tetszett a szállás, fizettünk, kb. fél óra volt az egész.2 főre 63 Euro/éjt fizettünk, lehet, hogy lehetett volna alkudni, mivel jó egy hétre foglaltuk, de nem próbáltuk, mivel nagyon szép, teljesen új volt, mi voltunk az első vendégek. Még mindenen neylon volt, minden vadi új, bútor, evőeszköz...stb. Biztos találtok!
#173 - Judit - 2011.08.16. - 14:18
Szia Judit!
A centrumhoz közel nincs stran, azok a város másik szélén vannak. A strandos rlakórészről busszal javaslom a centrumba ruccanást, mert amúgy kb. 4 km, és visszafelé marhára emelkedik...
#174 - Nagy Dezső - 2011.08.16. - 20:59
Kedves Dezső!

Köszönöm válaszod. Ezek után lehet, hogy inkább Medulint (esetleg Zadart) választjuk. Igaz, még a buszon lehetőség sem hangzik rosszul.

Judit
#175 - Judit - 2011.08.17. - 08:46
Sziasztok!

JUDIT, én nem mennék Pulába, mert az van amit már itt írtak neked, Medulin más, ott közel van minden, de...! Ennyi.

Az én kedvencem, ha maradunk a fenti résznél, a Kvarner öbölben Selce!
Ott aztán minden karnyújtásnyira van, a strandok, mindenféle típusú, a tengerpart mellett az út, a másik oldalán az üzletek, söröző, éttermek, fagyizók, stb. A partról egy lépésre beülhetsz egy sörre, fagyira, ebédre.

Nagyon aranyos település, Crikvenicától 3 km-re délre! Ha érdekel, akkor nézzél át a Crikvenica topikba, ott aztán képbe kerülsz e témában.

#176 - Varga Jutka - 2011.08.17. - 09:26
Kedves Jutka!


Nagyon köszönöm a jó ötletet, megnézem, és lehet, hogy Selcébe megyünk. Köszi a tippet mégegyszer.

Judit
#177 - Judit - 2011.08.17. - 12:26
Egyébként nekem is az a tapasztalatom, hogy a kisebb településeken van - majdnem - minden egy helyen. Hiába, Medulinnak jó a strandja, meg egy cuki kis település, de amúgy semmi. Ha vki pezsgésre vágyik, onnét is be kell menni Pulába, ami megint csak kocsi vagy tömegközlekedés.
Zadarban megint az a helyzet, hogy a központ, vagyis az óváros egy félszigeten van, ott nem hiszem, hogy van strand, hiszen körbe kikötő van. A nagy üdülőfalvak Zadartól 10-20-30 km-re vannak, bár tény, hogy azok között van nagyon klassz.
#178 - Tapsihapsi01 - 2011.08.17. - 17:16
Szia Tapsihapsi!

Vodicében, Trogirban, KRK szigeten, Rovinjban, Porecben már nyaraltunk, minden évben a Horvát tengerpartot célozzuk meg. Eddig a választott városokkal mindig szerencsénk volt, de most vacilálink 1-2 nap múlva indulunk és még mindig nem tudjuk igazán, hova. Túl messze nem akarunk utazni, részünkről Rijeka környéke (20 km körzet) kizárva. Novi Vinodolski is szóba jött... Rab szigeten kb 10 éve voltunk, de mindig új helyre szeretnénk menni. Rab sziget is gyönyörű. Te a közelben melyik várost ajánlanád a leírtakon kívül, ahol élet is van, és a strandja is jó, és a centrum a parthoz közel van, az élet, középpont a parton van.
#179 - Judit - 2011.08.17. - 19:21
Judit!
Ne hagyjátok ki Pulát. Több napos esti- délutáni program, sok látnivaló. Mi délelőtt ill. kora délutánig strandoltunk, utána 1-2 óra pihi- busz- centrum. Este haza busz. Teljesen jó a közlekedés.
#180 - Nagy Dezső - 2011.08.17. - 20:50
Judit, mi voltunk Noviban, nekem bejött. Klassz, nagy strandja van, a városka is hangulatos, de jóval kisebb egy Pulánál vagy Rovinjnál. Gyalog megközelíthető mind a centrum, mind a strand, mind pedig az apartmanok, aminek a zöme a centrumtól kb. 20 percnyire van, max. fél óra, de anyum szerint sokat mondok. :-)
Anyuék voltak Selcén, nagyon tetszett nekik, igazi kis ékszerdoboz. Illetve Crikvenica is klassz, az egy kicsit nagyobb hely.
Sok helyen voltatok Ti is. :-)
#181 - Tapsihapsi01 - 2011.08.17. - 21:25
Sziasztok!

Köszönöm az ötleteket. Szeptemberben beszámolok, hogy végül hova utaztunk, és hogy telt a nyaralás.

Dezső!
Megírnád, hogy a centrumba a buszjegy ára kb. hány Kuna felnőtt részére Pulában?

Köszönöm
#182 - Judit - 2011.08.18. - 07:50
Judit!

Látom kapod a tanácsokat, hogy hova, merre, ha Kvarner akkor Crikvenica, Novi Vinodolski és Selce közül, Selce a legszebb, kisléptékű, minden egy helyen van, ha pezsgés kell, akkor ott van Crikvenica, 3 km, kisvonat jár át a partmenti sétányon, de igen sokat gyalogosan is közlekednek! Novi Vinodolski 8 km-re van Crikvenicától, az is aranyos hely, de nincs olyan szép, mint Selce!
Crikvenica egy frekventált hely, aki szereti az ilyet annak oké, aki a csendesebbet - annak a másik kettő!

Novi Vinodolskiban van egy magyar származásű - eszéki - férfi étterme, Djeke Zoltánnak hívják, Adria az étterem neve, közel - távol a legjobb étterem az Adrián, olcsó és hatalmas adagokat ad, én mindenkinek javaslom, és áradozva jönnek vissza Selcéről is, és az Adria étteremből is, ha olvasod a Crikvenica topikot - ami nagyon él - sok minden látható, tapasztalható, tehát akkor dönthetsz, hogy merre veszed az irányt!
#183 - Varga Jutka - 2011.08.18. - 08:52
Szia Jutka!

Selcéről a hozzászólások tényleg mind pozitívak, de most ezt nem értem. Az útvonaltervező szerint Selce Trogir és Makarska alatt van, Te pedig azt írod, hogy Crikvenicához közel. Nem értem. Tulajdonképpen hol van Selc? Az útvonaltervező miért Makarska alatt hozza be? Segíts, légyszi.

Köszönöm
#184 - Judit - 2011.08.18. - 09:10
Selce, fent van a Kvarner-öbölben. :-) Lehet van ilyen, vagy hasonló nevű délen, de amire mi gondolunk az fent van. Crikvenica és Novi Vinodolski között. :-)
#185 - Tapsihapsi01 - 2011.08.18. - 09:33
Sziasztok!

Na, akkor én leszek az egyedüli Pula ellenes....:-( Nekem nem tetszik, mert nemegy tengerparti üdülőtelep, inkább egy nagy hodály, nem szép település...Rovinj sem a kedvencem, de az azért még mindig szebb! Ha már Isztria, akkor Porec! Ha már a Kvarner, akkor a magyarok azt nagyon szeretik, de Crikvenica sem rossz, Selcén pedig mindig csak átszaladtam az utasaimért :-) Amik a legszebbek, az én kedvenceim akkor már: Split, Trogir, Makarska, Vodice, POdgora, Dubrovnik, Hvar sziget, Mljet sziget...Ezek ugye lejjebb vannak, de pont azért szebbek is :-)
#186 - moni - 2011.08.18. - 09:44
Moni, nem tudok Veled egyet érteni Pulával kapcsolatban. A természeti környezete vitathatatlanul szép, van múltja, épített öröksége a településnek, tehát nem "csak" strandolni lehet, hanem várost nézni is, hiszen van mit nézni a városban, mert az egész helyet belengi az ókori kultúra.
Szerintem Rovinj is nagyon hangulatos város, a székesegyházból csodaszép a naplemente.
Tudod, nem mindig az a fontos, hogy milyen a hely, hanem, hogy milyen érzéseid lesznek ott, hogy a szívedben mit viszel haza. Lehet, egy szép naplemente, amit a kedveseddel nézel úgy Beléd vésődik, hogy soha nem felejted el, és Rovinjról nem az fog eszedbe jutni, hogy milyen lepattantak a házak, meg Pula mekkora hodály, hanem hogy láttam ott vmi szépet, megérintett ott vmi, amit csak ahhoz a helyhez kötök.
Számtalan kisebb helyen nyaraltam és álltam meg útközben a horvát tengerparton. Még a legkisebb, legingerszegényebb faluban sem a hiányosságokat néztem, hanem az volt az első gondolatom, hogy milyen gyönyörű, páratlan szépségű és színű tengerük van.
Tavaly majdnem elvitt a szél Senjben, fürdőlepedőbe burkolózva néztük a naplementét a parton, de baromira nem érdekelt a szél, meg a hűvös, hanem az maradt meg, hogy istenem de jó, hogy eljutottunk oda (is) és ott lehettünk és ebben a sz.r világban megadatott, hogy ismét elmehettem nyaralni, még ha csak Senjbe is, ami egy fél órás sétával körbejárható, semmitmondó kis település. Szóval hál' istennek ezzel a hozzáállással nagyon sok apró szépséget felfedezek és megőrzök.
#187 - Tapsihapsi01 - 2011.08.18. - 10:59
Lehet, de én utaskísérő voltam az Isztrián 8 évig, úgyhogy én minden hétvégén kint voltam, és Pula nem egy szép város,valljuk be, az biztos! Lejjebb sokkal szebb települések vannak (Dalmácia, főleg dél...)De ettől még van,akinek tetszik, hiszen sokan utaznak oda, jómagam is sok Pulás szállásunkat eladtam, ha v.kinek ez kell akkor ez kell.Ha nekem Hvar sziget a szerelmem,akkor az meg lehet másnak nem jelent semmit, mert messze van, kompozni kell, drága , mert sziget, akkor oda úgysem mennek....Sokan nem is jártak még ott, pedig az az egyik legszebb sziget, vagy Mljet!

Azt kell eladni, ami nem nekünk teszik, hanem az utasnak :P
#188 - moni - 2011.08.18. - 11:49
Sziasztok!

JUDIT, már odataláltál a Crikvenica topikba, és elláttunk címmel, tanácsokkal, reméljük összejön!

Itt tanácstalan voltál Selcét illetően,
több Selce van a világban, ez amit mi ajánlunk, én is hallottam délebbre is, meg fogom nézni, ott valami más lehet az írása szerintem, de van viszon Banska Bystrica mellett Szlovákiában is, egy síterep. Bár ez inkább Selcse!

Sőt! Még magyarországi Selce is van, Aggtelek környzetében, Selcepuszta!

MONI, én sem értek veled egyet, de ezt már megszoktuk mi ketten! Pula nem azt hozza, amit sokak szeretnének, tehát óváros, strand, és minden egyben!
De ettől még egy igen szép város! Gyönyörű ókori emlékekkel! Nem sorolom, tudod miről beszélek! Rovinj is csodálatos település, akárcsak Porec vagy Vrsar az Istrián!
Moni, az hogy neked nem tetszik egy adott város, vagy körzet, az attól még lehet szép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Biztos szépek a szigetek, a képek, kisfilmek után pláne, nem mondom, hogy nem mennék, de az ára, a kompozás, annyira megdobja, hogy inkább a parton maradok, de remélem anyagilag is úgy meg leszek egyszer dobva....hogy mehetek a szigetekre is!
Pulába ma mennék, mert ott van egy lépésre tőle a csodás Kamenjak fok, ami
messzeföldön híres, és elismert hely!
így van, azt kell eladni, amit az utasaid igényelnek! Látod Vir micsoda vitatott hely, én nem mennék azt már tudom, mások meg csak oda akarnak menni........na erre varrjunk gombot, talán oda adtad el a legtöbb szállást!
Mert ócsó, és sok a magyar!!!!!! Amiből én nem kérek, jaj!

TAPSIHAPSI, szóról szóra leírtad az én érzéseimet is a horvátokkal, illetve az Adriával kapcsolatban, és mindig mindenhol mondom, leírom, hogy én nekem tele megy a szemem könnyel amikor megpillantom a távolban a nagy kéket, és meg is simogatom mikor először odalépek a partra!
1979. óta imádom az Adriát, és nem elég, nem elég......................!
Ez a sz.r világ azt hozta, hogy jó pár év után ez volt az első, hogy nem jutottam el a nagy kékhez!
Jó az előtt sem minden évben, jó is lett volna, tehát voltak kihagyások, de ahogy megy az éveim száma előre, annyira szeretnék minden évben eljutni! Mi több jó lenne ott lakni...! Az persze egy álom!
#189 - Varga Jutka - 2011.08.18. - 12:28
JA, BOCSI, CRIKVENICA-SELCE-NOVI VINDOLSKI TéRKéP!

http://www.mein-kroatien.info/images/8/88/GK200N_Selce.jpg
#190 - Varga Jutka - 2011.08.18. - 12:29
Moni, az uram Hvar-szigetért meg van őrülve, rengeteg szépet, jót hallottunk róla, most már egyszer el kell oda menni, meg kell néznem, na. :-)

én voltam Vir-szigeten. Klassz a híd... :-) Meg jó a tenger. De ott tényleg semmi nincs! :-) Vki találóan megfogalmazta, hogy ott csak épülőfélben vagy félbehagyott házak vannak. :-) és a papucsom is ott szakadt el!!! :-)

Ha leérünk a tengerhez, első utam mindig a partra vezet, oda, ahol már fizikai közelségbe kerülök A Tengerrel, és hálát adok, hogy megadatott, hogy ott lehetek. Aztán lehet menni megkeresni a szállást. :-)
Bocs OFF voltam!!!
#191 - Tapsihapsi01 - 2011.08.18. - 12:54
TAPSIHAPSI!

Virt én írtam neked, nem Moni, én a hídig voltam, és hátraarc!
és pont erről még, hogy boldog vagyok, hogy ott lehetek!
#192 - Varga Jutka - 2011.08.18. - 13:29
Bocs, igazad van, nem volt egyértelmű a hsz-om! Mindettőtöknek szántam. Vir-ről csak úgy leírtam a véleményem, nyilván nem is ide kellett volna.
#193 - Tapsihapsi01 - 2011.08.18. - 13:36
TAPSIHAPSI, oké! Semmi gond, persze az ember igyekszik a tematikus topikokba írni, de ha így adódik, nem veszi le a fejünket Tibcsi, az oldal tulaja!
#194 - Varga Jutka - 2011.08.18. - 14:32
Persze, mindenkinek más tetszik, ez szubjektív:-)

De ha vki 7-8 szezonon keresztül minden nyáron, minden hétvégén ugyanott van (Pula-Porec_rovin-Medulin-Vrsar), akkor igen csak megunja...Minden nap ugyanott, hőség, fáradtság, sok utas, sok kérdés, sok nyűg, akkor nem ezek lesznek a kedvenc települések! Nálam az Isztria, az a munka! Ott soha nem nyaraltam, és már nem is fogok! én a Kvarnerban, Novi Vinodolski, és környékén nyaraltam sokat, de az más.....Bár arra is utaskísértem..Régi, szép idők :-)
#195 - monit - 2011.08.18. - 15:04
MONI, persze meg lehet unni bármit, ezt én nem is vitatom! De az attól még szép!
Attól még százezrek, milliók mennek oda, és elámulnak a sok gyönyörűség láttán!
A munka valóban munka....!
Jaj, csak annyi tengerpartunk lenne, mint az Istria olasz oldala..........!
#196 - Varga Jutka - 2011.08.18. - 15:36
Judit! Szia!
A buszjegy 11 Kuna a centrumba.
#197 - Nagy Dezső - 2011.08.18. - 20:00
Dezső, köszönöm válaszod.
#198 - Judit - 2011.08.19. - 07:03
normális, hogy mindenkinek más az igénye és az elvárása a pihenéssel kapcsolatban. Van, aki jön-megy, kíváncsi , látnivalókat keres stb. Másnak a strand, kaja, kicsi séta, fagyi és boldogság van. Ugyanígy mások a nyaralóhelyek Olaszországban is.
#199 - Nagy Dezső - 2011.08.19. - 07:29
Szia DEZSŐ, igen mindenkinek más az igénye, ki ilyen, ki olyan ahogy te is írod, de van egy fajta, aki mindkettő keveréke, ilyen vagyok én pl.
Végig strandolni az egy hetet nem tudom, de nem is kódorgok sokat, viszont nekem fontos, hogy minden egy helyen legyen, és a kezem ügyében, értem ez alatt a vendéglátóhelyeket, boltokat, stb-t! Ezért is javasoltam Juditnak Selcét, ahová holnap már indul is! Ez kicsit off, de belefér!

Viszont azt nem tudom elképzelni, hogy egy Pulában, ha ott vagyok, vagy a környéken, hogy a csodás ókori dolgokat ne nézzem meg, és ez minden városnál így van.
#200 - Varga Jutka - 2011.08.19. - 10:31
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha Eurora van szükségem, esetleg érdemesebb-e Magyarországon Kunát váltani és azt Horvátországban Eurora beváltani, vagy semmi értelme, váltsak inkább itthon Eurot? Ha valaki tudna tanácsot adni ebben a kérdésben, aki ismeri az ottani pénzváltási viszonyokat, megköszönném.
és köszi az eddigi infókat is, végigolvastam és okosodtam belőlük. :-)

üdv.: Eszter
#201 - Eszter - 2011.08.21. - 00:04
Szia ESZTER, isten őrizz oda-visszaváltogatni, miért is tennéd?
Ha kunára van szükség, azt kell váltani, ha euróra akkor azt!
Kint jobbak a váltási arányok, mint itt.
Jó nyaralást!
#202 - Varga Jutka - 2011.08.21. - 08:49
Sziasztok!
Szüleim 50 házassági évfordulójára szeretném Őket meglepni egy "nászúttal". Porec mellett a Valamar Residentben foglaltam apartman. Segítsetek kisebb infókkal, mint parkolási díjak, limski hajókirándulás, esetleg helyi közlekedési díjak, "kisvonat árak, éttermi árak, élelmiszer árak belépő díjak stb.
Napi 50 - 70 km megtételével kirándulásútvonalakat is szívesen veszek a rutinosabb nyaralóktól.
Köszönöm
#203 - Vera - 2011.09.26. - 18:52
Szia VERA, nem tudom visszanézel-e még, mert jó pár napja írtál!
Gyönyörű a szándékod, biztos boldogok lesznek a szüleid.
Nem ebben a topikban kellene nézelődnöd, hanem van kimondottan Porec topik, sok minden van oda leírva, vissza kellene olvasni ott egy kicsit!

éttermi árak, 50-60 kuna átlagosan, ezek nem tengeri halak, hanem mondjuk cevapcica.
Fagyi 6 kuna, a sör csapoltan 15-17 kuna.
A közérti árak magasabbak, mint nálunk, de hotelben lesznek, biztos alig kell majd vásárolniuk, mert félpanziós-gondolom!
.
Parkolódíjak változóak, 6-7 kuna óránként mondjuk.
Kirándulni Porecből, Pula, Rovinj, Vrsar, Limski fjord, Szlovénia Postojna cseppkőbarlang, Trieszt, ezek azt hiszem már magasabb km. számúak, mint amit írtál.#204 - Varga Jutka - 2011.10.10. - 17:46
Hírek: a MáV 2012. nyarán, heti két alkalommal indít közvetlen járatot, Ljubljana érintésével Pulába.
#205 - Gergő - 2011.11.18. - 16:45
Sziasztok,
Tudna valaki konkret infokat adni szallasra Pulan augusztus 31-tol? Esetleg egy ismeros ott aki garantal ,hogy jo szallast kapnank?
mailon is varok valaszt: andinevet@yahoo.com
koszonom
#206 - Andras - 2012.01.26. - 13:26
Sziasztok!

érdeklődni szeretnék, tud-e valaki felvilágositani arról, hogy Porec-ból van-e valamilyen "gyors hajó"
kirándulás Velencébe, ahol kunával kell fizetni?
köszi
#207 - Anikó - 2012.02.25. - 22:15
Szia ANIKó!

Igen, Porecből jár át hajó Velencébe, lehet a neten is rendelni jegyet, de ott a helyszínen is be lehet fizetni.
Megtaláljátok a kikötőben. Nem lehet elkerülni.
Jó az fizetségül az euró, de a kuna is. Nem olcsó játék, de ha valaki Velencére vágyik, akkor természetesen kifizeti az összeget.
Ha átmész itt a Porec topikba, ott ha visszaolvasol, meglátod a fórumozók beírásaiban a tapasztalatokat.

#208 - Varga Jutka - 2012.02.27. - 09:56
ANIKó, már vagy ötödször próbálom betenni a linkjét az egyik hajótársaságnak, de nem engedi a rendszer, néha van ilyen.
Ha a googleba beütöd a venezialines szót és ott azon belül majd a Porecre kattintasz, meglátod a 2012-es árakat!
#209 - Varga Jutka - 2012.02.27. - 10:08
Sziasztok, látom Anikó nem nézett vissza, csak egyet nem értek soha, akkor miért kérdez bárki is, ha nem érdekli a válasz.
#210 - Varga Jutka - 2012.03.02. - 10:24
Hali.

Tudna valaki ajánlani Pulán vagy környékén jó szállást. Esetleg magyar tulajdonút.
lacko860914@freemail.hu
ide is küldhettek.

Köszike.
#211 - opelos - 2012.05.10. - 15:39
Szia Moni.

Beszoktál még ide nézni?
#212 - opelos - 2012.05.11. - 16:10
Szia Opelos!

Itt vagyok :P Be szoktam nézni, de mostanában nagy csend van...

Ha gondolod,kérdés van, szállás kell,ide is írhatsz: taal.monika@gmail.com
#213 - moni - 2012.05.25. - 15:02
Szia Móni !
Egy ideje keresgélek, hátha te tudsz segíteni nekem. Július 28-29-ei kezdettel 1 hétre mennénk, szállást keresünk, egy fontos közel legyen a parthoz( ami lehetőleg nem homokos) Két felnőtt és két 12és 14 éves gyerek. Köszi
#214 - GEdit - 2012.06.01. - 23:37
Szia Edit!

Sztem tudok segíteni, de adnál nekem egy e-mail címet? Vagy írsz nekem, hogy milyen árban, milyen apartmant kerestek? taal.monika@gmail.com

Köszi:Móni
#215 - moni - 2012.06.05. - 09:05
hello, mi is szallast keresunk medulinba, csak nem tudom merre keresgeljunk, ha valaki tud segiteni, kerlek irjatok, apartman erdekel bennunket, 10 felnott, 3 gyerek, vagy talalunk ott maganuton, ha valkinek van cime irja meg legyen szives! elore is koszonom a segitseget!!!
#216 - erika vonhaz - 2012.06.21. - 14:15
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segiteni, hogy milyen az időjárás Pula környékén szeptember végén-október elején? Előre is köszönöm a választ.
#217 - Gábriel - 2012.07.11. - 08:14
Szia GáBRIEL!

Mindig minden az időjárástól függ, voltam én szeptember végén kánikulában, de istentelen rossz időben is.
Pula mivel északon van, mármint az Adria tekintetében, ott azért hamarabb lesz változékony az idő, akkortájt délre érdemes menni.

http://www.uniline.hr/horvatorszag/idojaras.php

http://www.temperatureweather.com/mediterr/idojaras/hu-idojaras-horvatorszag-split.htm
#218 - Varga Jutka - 2012.07.11. - 13:52
Sziasztok!
Tudnátok segíteni apartman ügyben, ha lehet magyar szállásadó) Pula vagy Medulin környékén augusztus 18-20-ig.
Köszönöm
#219 - Manak - 2012.07.15. - 20:29
Manak!

Ez nagyon nehéz lesz! 3 éjszakára nem nagyon adnak ki apartmant a csúcsforgalom utolsó hetében, ráadásul a magyaroknak még ünnep is...!
De nem lehetetlen, majd jön talán Moni és tud ajánlani valamit, szólok neki!
#220 - Varga Jutka - 2012.07.16. - 16:48
Sziasztok!

Kedves Móni ha még időben olvasod:

Július 21-től 24-ig tervezünk leugrani Pulába (szombattól - keddig).
Amennyiben tudsz ajánlani szállást erre a tört hétre, jelezz vissza légyszíves!
#221 - András - 2012.07.16. - 19:35
Kedves András!

A www.hellotourist.net weboldalon tudsz nézelődni, egy adott szálláshelyre kattintva kérhetsz ajánlatot közvetlenül a szállásadótól, ebben az esetben javaslom, hogy a "kört" pipáld ki,hogy nemcsak az adott szállásadótól kéred az ajánlatot. Itt leírhatod óhajaidat-sóhajaidat, hogy milyen paraméterekkel keresel szállást!! Lehet zavarosan fogalmaztam, de remélem azért érthető és minden OK :)

Remélem jön Móni és tud segíteni Neked!

Split-be tudok Neked apartmant ajánlani, ahová évek óta járok, a tulaj szokott kiadni szállásokat tört időszakra is. Split "kicsit" odébb van, de ha érdekel a tulaj elérhetősége küldj emailt a torok.gergo2@gmail.com címre és szívesen megosztom Veled.
#222 - Gergő - 2012.07.17. - 09:39
Sziasztok!

Itt vagyok, de sajna 5-7 éjnél kevesebbre én főszezonban nem tudok, vagy inkább nem merek vállalni keresést, egyrészt, mert rövid a határidő, másrészt, mert rengeteg meló lenne vele, hogy találjak véletlenül egy tulajt, akinek pont van egy 2-3 napos üresedése...:-(

De ha nagyon nem találtok, és ezen múlik a nyaralás, ide azért írhattok, havan időm, segíthetek: taal.monika@gmail.com
#223 - moni - 2012.07.17. - 14:11
Sziasztok!

Köszönöm az ötleteket, megoldódott :)
Péntek este indulunk
#224 - András - 2012.07.17. - 20:43

Sziasztok!

Ha érdekel még valakit a Horváth ország Pulai kempingben levő nyaralás,nekünk van kettő kiadó,felszerelt lakókocsink!
írjatok!segítek.06203905239
#225 - Vargáné Irénke - 2012.07.23. - 09:51
Sziasztok!

Volt szerencsénk eljutni ebbe a csodálatos országba.Pula nagyon szép akár nappal akár este, volt csalódás is pl. Kamenjak nekünk nem igazán tetszett és a hajóút is átverés de ennek ellenére megérte elmenni. A Verudelai beach a legeslegjobb az egész környéken, köves és a legtisztább vizű, lehet búvárkodni is gyönyörű halak úsztak el a lábaink előtt. A Medulin beach is jó de az homokos part is, főleg kisgyerekeknek ajánlott.Aki teheti menjen el megéri!!!
#226 - Bojtor Bea - 2012.07.24. - 18:43
Sziasztok

Most érkeztünk haza Medulinból nekünk a homokos strand nem tetszett. Viszont a Kamenjak félsziget annál jobban igaz hogy köves út nagy a por de az öblök csodálatosak Lent voltunk a sziklás részeken is 10-15 méteres magasságból tudsz beugrani a 20 méter mély vízbe.Aki szereti az izgalmakat annak csak ajánlani tudom.
#227 - Raduka Ferenc - 2012.07.28. - 17:17
Moped kölcsönzöt keresek Pulán de sajnos nem találtam csak a város másik felén.Ha valaki tud Verudán vagy környékén kérem jelezze.Köszönöm
#228 - anna - 2012.07.31. - 19:17
Idén szeptemberben mennénk Medulinban 1 éves lányunkkal, az a kérdés, milyen akkor ott az idő, ill. az a bizonyos Bóra szél elkerüli e a várost?
#229 - Pixel - 2012.08.06. - 10:48
PIXEL szia!
Nem tudom visszanézel-e, mert 6-án kérdeztél, szeretem az olyan kérdéseket, amire nem tudom a pontos választ, de én szeretek a jóbarátomnál kutakodni, és ez a Google. Elsőre világos volt, hogy bora az egész horvát tengerparton van...de utánanéztem.

Volt jó sokszor "találkozásom" borával, legutoljára 2009-ben Selcén, szeptember első napjaiban, de azt mondják az okosok, hogy nem minden bora bora, ha még annak is látszik.

Wikipediában ezt írják a borára:

"Hatása Trieszt-Albánia között az egész partvidékre kiterjed,...Rijeka környékén a legerősebb."

Tehát a kérdésre a válaszod, hogy bármilyen idő lehet szeptember elején, én mindig akkor megyek a családommal, volt amikor 35 fok volt, 2010-ben Isztrián Vrsarban éreztem életemben legmelegebbnek a tengert, és látod előző évben meg zimankó volt Selcén, nagy széllel, esővel, ember nem maradt a településen. Mármint nyaraló, csak a bátrabbak, mint mi.

Ez ne szegje kedved, menjetek nyugodtan, mert ez a nagyon rossz idő azért ritkán van.

#230 - Varga Jutka - 2012.08.10. - 18:02
Sziasztok!

Idén augusztus elején mennénk párommal Pulába, és érdeklődni szeretnénk, hogy tud-e vki vmilyen olcsó szállást/apartmant? Pulát egyrészt a magyar közelség miatt választottuk (úti ktg.), másrészt (természetesen) a látnivalók miatt. Szeretnénk nagyon olcsón megúszni, mert a "költségvetésünk" szűkös, és igazából megbízható szállást keresnénk. Mi nem vagyunk híve a homokos tengerpartnak, inkább a tiszta vizű köves tengerpartot részesítenénk előnyben. Tud vki segíteni ezekben? Előre is köszönöm!
#231 - Tundi3 - 2013.05.26. - 14:49
én is a segítségeteket szeretném kérni és bízom benne, hogy azok közül, akik "kint" jártak, néha azért visszanéznek erre a fórumra. Július végére tervezzük a nyaralást Pulára, Rovinjba vagy a környékre. Két család menne, 5 nagy gyerekkel (15-19 éves korig, összesen 9 fő. Sokat keresgéltem, de nem igazán találtam megfelelő szállást, olyat, amiben elférnénk és nem zavarnánk egymást és ami lehetőleg közel van a tengerparthoz. Kérlek S.O.S valaki segítsen! Persze az ár sem lenne mindegy... UI: esetleg moni fórumozol még?
#232 - Maffi - 2013.05.28. - 21:16
Sziasztok!
úgy alakult, hogy idén nyáron vagy Pula vagy Medulin. Melyiket ajáljátok? Hol van olyan strand, ahol nem mélyül gyorsan a tenger?

Köszi a válaszokat.
#233 - Nico - 2013.05.30. - 18:38
NICO, szia, nem biztos, hogy visszajössz, mert jó pár napja tetted fel a kérdésed, de azért válaszolok...!

Tehát...Medulin...ebből a kettőből. Ott homokos a tengerpart, kicsit vöröskés, nekem nem nagyon tetszik, de ha valaki ilyen partra vágyik a horvátoknál, hát tegye.

TüNDI...MAFFI, ti még régebben kérdeztetek...hogy nem hiszem visszanéztek...!

TüNDI, olcsó szállás, apartman augusztusban..., hát már a jobb helyek ilyenkor mindig le vannak foglalva...de nem lehetetlen...!
Pulát értem...mert sok szép történelmi emléke van..., érdemes megnézni...de nem muszáj ott szállást keresni, van sok sok település a környéken, ahonnan egy ugrás Pula. és olcsóbbak a szállások persze.

MAFFI, Moni fórumozik még, de ide ritkán jön..., szólok a másik fórumon neki...! Azt szokta olvasni és ritkán írni is.#234 - Varga Jutka - 2013.06.04. - 14:33
Sziasztok!

Vettem az adást, és utána nézek, de kérek egy kis türelmet, mert sok a munka;)

Aki szeretne, ide írhat: taal.monika@gmail.com

Maffi, Te is emgírhatod az e-mail címedet.

Köszi:Móni
#235 - móni - 2013.06.06. - 10:35
Sziasztok!
A segítségetek akarom kérni!! S.O.S!! Július 20-27-ig mennénk 7 fős baráti társasággal nyaralni...és mindenképpen Pulára szeretnénk,mert ahogy olvastam ott elég pezsgő az éjszakai élet!csak szállást nem nagyon találtam, vagy amit találtam az vagy drága vagy csak idegen nyelven lehet kontaktolni :( Szállás ügyben ha valaki tudna segíteni annak nagyon-nagyon örülnék,mert már igen csak szorít az idő!olcsó apartmanok érdekelnének!! remélem tud valaki nekem ebben segíteni!!
#236 - nagyanita - 2013.06.10. - 22:22
Sziasztok !

BP-ről hogy jutok el Pulaba ? Zagrábból megy busz közvetlen oda ? nem találtam internetes oldalt a buszról... Köszönöm !
#237 - zoltanm09 - 2013.06.18. - 16:54
Szia Zoltán!

Elvileg a La Grotta utazási irodának mindeb pénteken este megy busza Bp-ről Pulába, kb. 14-15 ezer ft/fő oda-vissza a jegy ;)
#238 - móni - 2013.06.19. - 12:54
Bocsi, a jegy már kicsit drágább...:

http://www.lagrotta.hu/index.php?page=Isztria-Kvarner

#239 - móni - 2013.06.19. - 13:11
Volánbusz is megy, szombatonként:
http://www.volan.hu/menetrmezo/675.pdf

Kényelmesebb lehet Zágrábig vonattal, onnan (a vasútállomástól 2 villamosmegállóra van a buszpályaudvar), ha a vonat normális időben ér oda pedig gyakran megy busz, menetrend, árak:
http://voznired.akz.hr/voznired.aspx?lang=en

Illetve, ők is indítanak buszt, azaz tavaly indítottak, viszont most, amit linkelek, nincs már kinn a főoldalon, meg kell érdeklődni:
http://www.horvatorszaginfo.hu/horvatorszag-busszal
#240 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.19. - 18:29
A Volánbusz bemegy Pula buszpályaudvarára, és ott kihajít minden utast, a La Grotta busza pedig elmegy az adott hotelig, vagy utazási irodáig, ahol be kell jelentkezni az adott apartmanhoz. Ráadásul drágább is a Volán....
#241 - móni - 2013.06.21. - 13:21
Sziasztok!Először megyünk Medulinba.10hós kisfiamnak van rossz idő esetén valami zárt,fedett bébinek is való uszoda a környéken?Köszi a választ.
#242 - ági - 2013.06.22. - 11:12
Szia áGI! Szerintem nincs! Uszodát önmagában a horvátoknál én nem is tudok...pedig azért száz éve járok ki.
Nyilván vannak olyan szállodák, ahol vannak medencék, de ezek is általában kintiek.
#243 - Varga Jutka - 2013.06.22. - 16:31
Szia.Köszi.Reméljük,akkor jó idő lesz.Rossz időre esetleg tudsz valamit javasolni 10hós babával?Köszi.
#244 - ági - 2013.06.23. - 15:36
Szia.Pulában hol lehet ingyen parkolni és mégis közel a központhoz,hogy a picivel sokat ne menjünk,valamint milyen helyi specialitások vannak,amit érdemes megkóstolni?köszi
#245 - ági - 2013.06.25. - 11:05
Az ingyenes parkoló engem is érdekelne.Mi igen olcsó szállást találtunk
#246 - MINI - 2013.06.27. - 20:03
Sziasztok!
Nagyon sok hasznos infót találtam. Mi július 6-14-ig leszünk Pulában. Ha haza jöttünk megírom élményeimet. Mi a Splendid üdülőfaluba megyünk, apartmanba 5-en. Ha valaki ismeri, várom a véleményét addig is. Esetleg éttermi árakat is szívesen vennék,hogy mennyi kaját vigyünk. 3 gyerekkel megyünk és az élelmre sok pénzünk el fog menni. Köszönöm.
#247 - Tünde70 - 2013.06.30. - 12:39
http://www.sobe-matea.com/Prices.htm

Olcsó apartman. Nagyon kedvesek. Mi már 4. éve megyünk ide. Július 15. megyünk idén.
#248 - Attila - 2013.07.08. - 09:55
Nagyon várom Tünde70 beszámolóját! Ugyanis augusztusban mi is a Splendid Resort-ban foglaltunk szállást. (bízom benne, hogy ugyanarról van szó). A tapasztalatok jól jönnének...
#249 - torokcs - 2013.07.14. - 11:23
Szállás! érdemes felfedezni a Kemping Brioni mobilházait. Olcsó,teljesen felszerelt,közvetlen a tengerparton van, 8 km-re Pulátol.érdeklődni és foglalni lehet: Aqua Camp 30-700-1301
web: www.aquacamp.com
üdv.
#250 - Gizus 47 - 2013.07.16. - 12:42
Hétvégén érkeztünk haza Pulából,egy csodálatos hetet töltöttünk el ott és a környéken bejártunk mindent.Az ingyenes parkolásról érdeklődtem,nos megtapasztaltam.Az aréna mögötti kis utcákban lehet parkolni csak ügyelni kell a sok egyirányú utcára.A belvárosban rendszeres a dugó,de legalább addig is nézelődtünk.Szép utat mindenkinek!
#251 - mini - 2013.07.17. - 20:26
Milyen lehetőségek vannak a városon belüli közlekedésre? Augusztusban megyünk, Pulába most először. Ha leérek nem szívesen ülök autóba, inkább használnék helyi közlekedést... A Splendid Resortban foglaltunk apartmant, erről a szállásról is szívesen vennék információkat! Mindenkinek köszönöm előre is!
#252 - torokcs - 2013.07.19. - 21:10
8 autóbuszvonal van Pulában. Itt látszanak térképen is:
http://pulapromet.com/portfolio/gradske-linije/?lang=en
#253 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.23. - 21:52
Sziasztok!
Mi augusztus elején utazunk autóval Valbandonba,Pula mellé.Szeretném megkérdezni,a közelben milyen làtnivalókat tudnàtok nekünk ajànlani?Előre is köszönöm a vàlaszokat.
#254 - Ancsi - 2013.07.28. - 14:36
Sziasztok!

ANCSI! Itt feltekersz az oldal tetejére..., és ott van, hogy Pula nevezetességei, Pula környéke, és Pula strandjai...ott mindent megtalálsz...felesleges leírni ide.

Egy dolog azt hiszem nincs feltüntetve...Kamenjak fok...Premantura alatt, ez nem messze van délre Pulától...csodaszép hely, poros út vezet be, pár kunát kell fizetni...és millió apró szebbnél szebb vad rész, kis fürdeni való csodahelyek, érdemes megnézni ezt is, ha már ott jártok. Egy kis leírás róla...! Képeket találsz a googleban.

"Robinson örökében: Kamenjak-foki strandok.

A Kamenjak-fok az Isztriai-félsziget legdélebbi pontján található - tulajdonképpen egy szűk félsziget, mely 9,5 kilométeres hosszúságával és 1,5 kilométeres szélességével önmagában is különleges táj, nem beszélve arról, hogy természeti értékei miatt különösen védett területnek számít.

Emiatt belépődíj címén számítanod kell néhány kuna kiadásra. A félsziget számos lenyűgöző, rejtett öblöt magában foglal - ezek többsége színes vízi világuk miatt a búvárok paradicsoma -, azonban nemcsak a kristálytiszta víz és a kavicsos, sziklákkal tagolt, miniatűr partszakaszok jelentenek lehetőséget a kikapcsolódásra, a félsziget belseje felé vezető járatlan utak révén is mesebeli tájakat fedezhetsz fel. A helyet leginkább a Robinson Crusoe-stílusú és a stresszmentes nyaralás kedvelői keresik fel, de tökéletes úti cél azoknak is, akik szeretnek ébren álmodozni.

Bár a tagolt partszakasz révén a rejtett öblök szélvédettek, és biztonságos fürdőzést tesznek lehetővé, a félsziget egyes déli részein nem árt vigyáznod, és közel maradnod a parthoz, ugyanis néhány helyen túl erős lehet a sodrás."
#255 - Varga Jutka - 2013.07.29. - 14:04
Nagyon szépen köszönöm,mindenképpen elnézünk oda :)
#256 - Ancsi - 2013.07.30. - 11:26
Csodálatos hely, aki csak teheti látogasson el oda! Az amfiteátrum lenyűgöző. :)
#257 - Mariann - 2013.08.25. - 13:49
Kedves Móni/Hozzászólók! érdeklődni szeretnèk, hogy melyik éttermet ajánlanád Pulàn, amelyik finom, bőséges ès nem utolsó sorban pénztárcabarát!:) A választ előre is köszönöm!:)
#258 - Mózes Imre - 2014.07.24. - 20:50
Igem engem is erdekelne olcso etkezesi lehetoseg pulaban.
#259 - Adri - 2014.07.31. - 19:29
A Brijuni Nemzeti Park belépőinek áráról érdekődnék, illetve, hogy hol találhatok róla aktuális, hasznos infókat? Tudja esetleg valaki, hogy melyik szigeten van a Tito villa?
#260 - Holczer Ramona - 2015.05.25. - 14:51
Júniusban és szeptemberben 200, júliusban és augusztusban 210 kuna a belépő a Brijuni Nemzeti Parkba, 4-10 éveseknek pedig féláron van. Ez egy hivatalos kirándulás, csak így lehet meglátogatni. Azt javasolják, hogy több nappal a látogatás előtt le kell foglalni a túrát, a +385 (0) 52 525883, 525882 telefonszámon vagy a izleti (kukac) brijuni (pont) hr e-mail címen.
A szigetre jutáshoz pedig itt a hajó menetrendje: http://www.np-brijuni.hr/en/boat_transfer
#261 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.25. - 16:15
Sziasztok !
Azt szeretném megkérdezni,hogy Pula és Stinjan tengerpartjain,strandjain milyen a vízalatti elővilág ? Van-e egyáltalán, érdemes vízalatti fényképezőgépet vinni ?
Köszönöm
#262 - Mongyi Zoltán - 2015.06.14. - 11:25
Sziasztok! Mi vasárnap indulunk Pulaba pontosabban Premanturába. Ha vki volt mostanában itt szívesen olvasnék róla friss infókat. A velencei hajókirándulással kapcsolatban is :-)
#263 - Dikó - 2015.07.30. - 10:45
üdv!
Medulinba megyünk idén, érdekelne, hogy jó pipás búvárkodós helyet tudtok-e ajánlani.
Sly
#264 - Sly - 2016.06.13. - 19:23
snoris helyre javaslom a kamenjek félszigetet, természetvédelmi terület, szép partszakasz s rettentő tiszta víz, közben delfinek is (kis-nagy szerencsével) is lehet látni, de mindenképpen érdekesebb az élővilága, mint medulinnak és a part is sokkal szebb.
#265 - adriafun.hu - 2016.06.21. - 16:01
Köszönöm a tippet megvolt a snorizás. De mindenkinek aki ott jár javaslom a safari bár-t iszonyat hangulatos, és a kalamari szendvics nagyon finom.
#266 - Sly - 2016.08.06. - 11:09

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás