Rab sziget nyaralás, nevezetességek

Rab sziget üdülőhelyek, települések, szállás, látnivalók

Rab sziget

Booking.com

Rab a Magyarországhoz egyik legközelebb eső horvát sziget. Homokos strandjairól is ismert, melyek egyébként Horvátországban meglehetősen ritkák. Fővárosának, az azonos nevű Rab városnak az óvárosa igazán lenyűgöző. Az alábbiakban, részletes leírásunkban minden megtudható Rab strandjairól, településeiről. Kiemeltük az ajánlott éttermeket, a sziget üzleteit, valamint szállások is kereshetők az oldalon, a legjobb árakon.

A kis, 22 km hosszú, és 11 km-es legnagyobb szélességgel rendelkező, közel 10 ezer lakosú Rab-sziget egy igazi gyöngyszem. Horvátországban ritkaságszámba menő homokos, lassan mélyülő strandjairól is ismert. Több gyönyörű, érintetlen stranddal rendelkezik, és itt található Horvátország legnagyobb homokos strandja, a Paradicsom-part is.

Rab nyugodt sziget, melynek nyugati része kifejezetten buja, zöld és barátságos, de ezt a komppal megérkezve még nem láthatjuk a rendkívül kopár keleti oldalon. Rab északkeleti része karszthegység, egyik része egy kőrengetegből áll, legmagasabb csúcsa a 408 méteres Kamenjak, ahova fel is lehet menni autóval, és csodálni onnan a szép panorámát.

Csodálatos környezete, szép strandjai, és középkori fesztiváljai az egyik legnépszerűbb horvát szigetté tették Rabot, amely ma egy nyaralási, és wellness "oázis", és egyben a nudista strandolás úttörője, és ma is egyik legfontosabb horvátországi helyszíne. Kirándulási lehetőségekből, látnivalókból azonban magán Rabon nincs sok, de más szigetekre át lehet menni.

Fővárosát, az 554 lakosú, jellegzetesen középkori, városfallal körülvett Rabot már Kr. e 360-ban is lakták az illírek. Majd jöttek a rómaiak, bizánciak és a velenceiek.

A szigetet hajóval vagy komppal érhetjük el: menetrendszeri kompjárat közlekedik Stinicából, (és egyébként a Krk-szigeten lévő Valbiskából, valamint csak személyszállító katamarán a Pag-szigetről, Novaljából is, valamint kirándulóhajóval elérhető a Losinj sziget is, tehát itt nyaralva akár e három másik sziget is megnézhető).

Eljutás autóval a Rab-szigetre: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Rab Horvátország"). Budapestről 559 km hosszú és kb. 6 órás az út, Stinicából komppal. Odafele érdemes korán odaérni a Rabra induló komphoz, mert napközben előfordul, hogy sokat kell várakozni. A parkolás a szigeten egyébként meglehetősen drága. Autós eljutáshoz hasznosak lehetnek alábbi oldalaink: Horvátország autópályadíjak, Autóval Horvátországba.

Autó nélkül is elérhető: vagy Rijekáig vonattal, ahonnan katamarán közlekedik a Rab-szigetre, igaz csak napi egyszer, valamint napi 2 busz is megy Rijekából, amik 3 óra alatt érnek oda, vagy pedig Zágrábig lehet vonattal menni, onnan pedig indulnak buszok, amik 4 - 4,5 óra alatt érnek Zágrábból a szigetre - de nem túl gyakran járnak, ellenőrizzük a menetrendet! A szigeten belüli, a Rab sziget különböző településeit összekötő buszok menetrendje ITT nézhető meg.

Az alábbiakban bemutatott rab-szigeti települések, látnivalók, strandok térképen is láthatók Rab-sziget térkép oldalunkon, így ott látható, hogy mi hol van, mi mihez közel, ill. hogyan érdemes bejárni a szigetet.

Szállások | Strandok | Paradicsom-part | Kampor | Lopar | Rab város | Dundo erdő | Banjol és Barbat | Supetarska Draga | Goli Otok sziget | Éttermek | Üzletek | Hozzászólások

Rab sziget szállások

Szállások a Rab szigeten: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Kampor szállások | Lopar szállások | Rab város szállások | Supetarska Draga szállások | Szállások a sziget és Horvátország egyéb részein is

Rab sziget strandok

A Rab szigeten található strandok Horvátország legszebb homokos partjai közé tartoznak. A legnépszerűbbek a Paradicsom-part, és a Sahara.

A Sahara az ország egyik legszebb nudistastrandja, és nem csak a nudistastrandok közül emelkedik ki szépségével. Nem csupán naturisták látogatják, fürdőruhában is sokan fürdenek, napoznak itt. Lopartól északra található, rendkívül lassan mélyülő strand, ugyanakkor árnyék nem nagyon van.

A Paradicsom-part (Rajska plaza) Horvátország egyik leghíresebb strandja, a 2 km hosszú, kék zászlós strand lassan mélyülő, kisgyermekes családok, és kezdő úszok számára is ajánlható. Éttermek, bárok, és sportolási lehetőségek is várják az ide látogató rengeteg turistát. A strand szépségére, és hírére jellemző, hogy a Loparon nyaraló turistákon kívül a Rab városában nyaralók 50 százaléka is felkeresi a Paradicsom-partot.

Rab városától 10 km-re, a Pudarica nevű homokos strandon van a Rab sziget első tengerparti klubja, Horvátország egyik legpörgősebb helye a Santos Beach Club., így ez a strand a fiatalok kedvence. A klubba Rab városból minibuszok közlekednek. Rab óvárosában pedig a San Antonio Club, a másik bulistrand található, melyet ugyanazok üzemeltetnek, akik a Santost.

Az FKK Kandalora-strand a Sunta Punta félszigeten található, Rab városából elérhető a kikötőből taxihajóval, vagy pedig busszal vagy autóval (ez esetben 15 perc gyaloglás szükséges). Kizárólag naturista, homokos-sziklás, fizetős, igazán szép strand (15 Kuna).

Rab strand

Lopar strand

Rab strandok. Kép: hexod.us, David Bailey MBE/Flickr/Creative Commons

Paradicsom-part / Rajska Plaza, Lopar

Az Adriai-tenger egyik leghíresebb strandja a 2 km hosszú, kék zászlós Paradicsom-part, egy csodálatos, "paradicsomi" homokos tengerpart számos szolgáltatással: éttermekkel, bárokkal, sportolási lehetőségekkel 14 kilométerre Rab városától, Loparban helyezkedik el. Az ország legfinomabb homokja, sekély, nagyon lassan mélyülő kristálytiszta víz várja a tengerpartok szerelmeseit. A tenger hőmérséklete itt igen kellemes: a nyári hónapokban a 28 fokot is elérheti. A strandot övező, nagyon szépen zöldellő erdei fenyők védelmet adnak a partnak, és árnyékot a nyaralóknak.

Mindezek miatt roppant zsúfolt strand, viszont kisgyermekes családok, idősebbek, és kezdő úszók számára nagyon ideális. Felnőtteknek viszont túl lassan mélyül: több száz métert kell gyalogolni míg úszni lehet, de felnőttek, fiatalok is bizonyára jól fogják érezni a Paradicsom-parton, Horvátország egyik legjobb, és legszebb strandján.

Paradicsom part

Paradicsom part, Lopar, Rab-sziget

Rab, Paradicsom part, kép: Rainbird_79, David Bailey

Kampor

Kampor az öreg halászfaluk rajongóit (is) rabul ejti, bár a 2010-es évektől már nem igaz az a sok helyen írt információ, hogy halászfalu jellege van. Régi kőházak, megművelt gyümölcsösök, és halászemberek igazi mediterrán atmoszférát adnak e településnek. A vendégek mindig friss gyümölcsre, zöldségre, és frissen kifogott halra számíthatnak. Az 1000 fős települést csodálatos zöld környezete, a Dundo erdővel, kék tengervize, és leírhatatlan szépségű öblei még idillikusabbá teszik. Kampor Rab kikötőjétől 6 km-re, északnyugatra fekvő, kifejezetten csendes, védett öbölben található település. A strand itt is homokos.

Kampor

Lopar

Az 1120 lakosú Lopar a sziget legészakabbi részén, Rab városától 14 kilométerre található, legnagyobb vonzerejét homokos strandjai jelentik, melyek közül 3 naturista (Ciganka, Sahara, Stolac). A strandokat fenyvesek veszik körül, így lehetőség van behúzódni az árnyékba. Kifejezetten népszerű, ezért zsúfolt hely.

Lopar, kikötő

Lopar, kikötő, kép: Rainbird_79

Rab város

A sziget fővárosa az 554 lelkes Rab. A sziget délnyugati részén, egy kis félszigeten található. Rab óvárosa a sziget egyetlen igazi látnivalója, nem szabad kihagyni itt nyaralva. A hangulatos középkori óváros kis utcáiban nagy élmény sétálni, és szép a város Komrcar liget elnevezésű parkja is. Számos templom tekinthető meg a városban, és szép velencei stílusú épületek is csodálhatók. A leglenyűgözőbb építmény a 12. századi Szűz Mária katedrális, melynek 13. századi harangtornyába fel lehet menni.

A település szimbóluma a fölé magasodó 4 román harangtorony, melyek közül kettőbe fel is mehetünk, és csodálhatjuk a tengerre nyíló lélegzetelállító kilátást. A tornyok közül a legidősebb a 11. században épült. A Gornja utca végéből, a Szt. Kristóf kápolnától lépcsők vezetnek fel egy kilátóteraszra, ahonnan mind a 4 tornyot, és az egész óvárost láthatjuk, háttérben a tengerrel. A városban remek éttermek is találhatók. Esténként sok az ember az utcákon, és jó a hangulat.

Rab harangtornyok

Rab óváros

Rab város harangtornyok, óváros. Kép: Kapa o Pango, the sea the sea/Flickr/Creative Commons

Dundo erdő, és Komrcar park

Rab gyönyörű természeti adottságairól is ismert. A Rab-sziget egyik büszkesége a Rab óvárosában található csodás Komrcar park, Horvátország egyik legszebb parkja. A parkban megpihenni idillikus élményt kínál: hűsölhetünk a magas fák árnyékában, és élvezhetjük a babérok, és a fenyők illatát. A Dundo erdő pedig még horvát szinten is különlegesnek számít, és Horvátország határain túl is ismert. Azok szerint akik látták már, a világ legszebb mediterrán erdeje. Csak néhány növényt említve: virágos kőrisek, tölgyek, fenyők, erdei szőlő, borostyán, és vadrózsák varázsolnak el mindenkit.

Rab sziget fák

Banjol és Barbat

Banjol és Barbat Rab várostól közvetlenül északra helyezkedik el, a két település már gyakorlatilag összeépült. Nyugalmas, csendes helyek, ugyanakkor mivel közel vannak Rabhoz, a programokról, látnivalókról, a hangulatról sem kell lemondani.

Banjolt egy gyönyörű tengerparti sétány köti össze Rab várossal, melyen mindössze 15 perc gyaloglással elérhető a sziget fővárosa. Banjol strandjai a Padova I, II, és III néven hívott strandok, melyek közül a Padova III homokos. Banjol szállásai közül több dombon helyezkedik el, ezt érdemes figyelembe venni.

Supetarska Draga

Supetarska Draga a Rab-sziget északnyugati részen, Lopartól 6,5 km-re délre, a sziget fővárosától 6 km-re északra terül el. Csendes, kevésbé ismert, és kevésbé zsúfolt hely. A Supetar-öböl ketté osztja a települést: keleten Gornja, nyugaton pedig Donja Supetarska Draga található. Itt is homokosak a strandok, a legjobbak a nyugati Donja Draga részen vannak. Supetarska Draga látnivalója az 1059-ben épített Szent Péter bazilika, a sziget legrégebbi, ma is fennmaradt temploma. A templom egyik 1299-es harangja a horvát Adria legrégebbije. A templomról kapta a település a nevét is.

Goli Otok sziget

Rab környékén számos izgalmas, lakatlan, de látogatható sziget található. A legnépszerűbb a Goli Otok, a meztelen sziget. Hajókirándulás keretében lehet a szigetre jutni, a szigeten pedig körbe lehet menni kisvonattal. A Goli Otok északi része szinte teljesen csupasz, míg déli részén számos öböl található.

A sziget kegyetlen börtönéről, munkatáboráról híres: Az Osztrák-Magyar Monarchia az I. világháború idején ide száműzött számos orosz hadifoglyot. 1949-től 1956-ig pedig az egész sziget nagybiztonságú börtönként működött, itt tartották fogva, és kínozták a politikai foglyokat, bár a nyári 35-40 fokos benti hőmérséklet, és a téli fagy már önmagában is kegyetlen volt. A börtönben később köztörvényes bűnözőket őriztek, majd 1988-ban bezárt. 453-an vesztették itt életüket. Ma turistalátványosságnak számít, és csendben pusztul, bár vannak tervek a megmentésére, valamint a sziget más irányú hasznosítására.

Goli Otok

Goli Otok börtön kép: limonat.de

Rab fesztiválok

Rab szigetén a nyaralás mellett számos kulturális élményben lehet részünk. Íjászversenyt, középkori fesztivált, zenei fesztiválokat is rendeznek nyaranta.

Ajánlott éttermek a Rab-szigeten

Horvátország szigetein, amellett, hogy sok a remek étterem, sok "turistacsapda" étteremre is fel kell felkészülni (a szárazföldi részeken, a nagyobb városokban, több a színvonalas hely), melyekben túlárazottan, a legjobb esetben átlagos fogásokat szolgálnak fel. Jellemző lehet az is, hogy egy étterem személyzete a következő szezonra teljesen lecserélődik, így a színvonal is azzal együtt változik. Sokszor jó értékmérője egy étteremnek, ha a helyiek is ajánlják, vagy ha sokan vannak. Bár az utóbbi a központi részeken, a strand közelében lévő éttermek esetében nem feltétlenül igaz, és hasonlóképp, kijjebb eső éttermek nehezebben telnek meg, de attól még lehetnek jók. A következő helyek mindenesetre kiemelkednek az átlagból, és évek óta remek fogásokat szolgálnak fel, kisebb az esélye ezeknél a csalódásnak, mint ha csupán betérünk véletlenszerűen egy étterembe.

A Rab óvárosában, egy régi kőházban működő Konoba Rab a főváros egyik legjobb étterme, sokak kedvence. A berendezés, a hangulat, és a fogások is tipikus horvátok. Nagyon jó a konyha, ezért mindig sokan vannak, érdemes asztalt foglalni. Nem a legolcsóbb hely, de a színvonalához képest egyáltalán nem magasak az árak, melyek itt "igazoltan" magasak, sok turistacsapda helytől eltérően. A Konoba Rab egy egész évben nyitva tartó (néha novemberben és januárban van zárva), a helyiek és a turisták körében is népszerű családi étterem.

Kneza Branimira 3, 51280, Rab | Nyitva 10:00-14:00 és 17:00-23:00 | Értékelések: TA: 4,22/5, 200 értékelés alapján, FB: 5,0/5, 7 értékelés alapján

Az óváros egyik ajánlott étterme, a kis Restaurant Gardens is, amely egy szűk utcában helyezkedik el. Az ételek kiválóak, az árak ugyanakkor az átlagnál magasabbak, de ajándék aperitifet, és desszertet szoktak kínálni.

Donja ulica 7a, Rab | Nyitva minden nap 12:00-0:00 | Értékelések: TA: 4,25/5, 72 értékelés alapján

Szép helyen, a tenger, a kikötő mellett van a hangulatos Konoba Sanpjer, az óváros kiváló, helyiek által is gyakran ajánlott étterme. Specialitásuk a tengeri ételek, akik ezeket szeretik, azoknak ez az egyik legjobb hely a központban. Nagy adagok, ízletes fogások, kiváló ár/érték arány jellemzi a Konoba Sanpjert.

Obala Kralja Petra Krešimira IV, 51280, Rab | Nyitva minden nap 7:00-0:00 | Értékelések: TA: 4,16/5, 86 értékelés alapján

A Bistro Restaurant Velum már Rab óvárosából kicsit kiesik, onnan 5 perc gyaloglásra, a modern Mali Palit kereskedelmi negyedben található. Tehát az elhelyezkedésben van jobb, hangulatosabb, a Velum nem kínál kilátást a tengerre, de a minőség fantasztikus. A sziget egyik legjobbra értékelt, legszínvonalasabb étterme ez, ahol az árak is kifejezetten jók. Tradicionális ételeket, húst, halat, salátát, vegetáriánus fogásokat és pizzát is kínálnak. A családi étterem azok közé tartozik, amik nem csak a nyári szezonban, hanem egész évben nyitva tartanak, és ahol bankkártyát is elfogadnak.

Palit 71, 51280, Rab | Értékelések: TA: 4,46/5, 110 értékelés alapján, FB: 4,7/5, 35 értékelés alapján

Rab óvárosán kívül, a Velumhoz közel helyezkedik el a Ristorante Ana. Az átlagnál jobb húst, halat, tésztát és pizzát kínálnak, melyet elfogyaszthatunk az étterem szép teraszán is. A helyiek is gyakran ajánlják a Ristorante Anát, ahol a kiszolgálás is barátságos, az árak nem magasak, és az adagok is nagyok.

Palit 80, 51280, Rab | Nyitva minden nap 11:00-15:00 és 17:30-0:00 | Értékelések: TA: 4,17/5, 160 értékelés alapján

A Nada a főváros és az egész sziget egyik első számú halétterme. Minden nap az egyik családtag által aznap kifogott friss halakat, rákokat és kagylókat szolgálnak fel, a tengeri ételek kedvelőinek valóságos paradicsoma ez.

Palit 201, 51280, Rab | Értékelések: TA: 4,31/5, 62 értékelés alapján

A parthoz közeli Gostionica Laguna Lopar valószínűleg legjobb étterme. A hal-, és húsételek, a tészták és a pizza is elsőrangú itt, az árak lopari átlagárak.

Itt található | Levesek 15-30 Kn, húsételek 60-98 kn, halételek 65-120 kn, pizza 40-60 kn | Értékelések: TA: 4,25/5, 44 értékelés alapján

A Lopar központjában, a strandhoz közel elhelyezkedő Pizzeria Creshendo a legjobb pizzát kínálja a szigeten, emellett ízletes tésztaételek is kipróbálhatók, és húsételeket is felszolgálnak. Nagyon nagy a választék, 33 féle pizza közül lehet választani. Az ár/érték arány kiváló, olcsóbb a menü, mint közvetlenül a strandon.

Itt található | Nyitva 11:30-0:00 | Értékelések: TA: 4,28/5, 40 értékelés alapján

Restaurant Gardens

Restaurant Gardens, Rab

Üzletek, élelmiszerboltok, bevásárlási lehetőség

A horvát élelmiszerlánc, a Konzum boltjaiban nagy választékban, jó árakon lehet bevásárolni. Konzumok működnek a Rab-szigeten, Rab városban, közvetlen a belvárosban a Svetog Marina 3. valamint a Setaliste Markantuna Dominisa 4. címek alatt. Kicsit kijjebb már, a város újabb részén egy nagyobb Konzum a Palit 134. címen van. Lopar településen a Lopar 489. címen egy kisebb, míg a Lopar 284. alatt egy sokkal nagyobb Konzum van. Kampor közelében, a Kampor 394 B alatt, és Banjolnál, a Banjol 206. alatt is van üzlet.

A boltok vasárnap is nyitva tartanak, de esetenként rövidített nyitva tartással, nem estig.

Rab sziget szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Tisztelettel kérem a segí­tségüket!
Jártam ezen a csodás szigeten többször, azonban elfelejtettem, hogy mi a neve annak a lelkésznek,aki ott élt, dolgozott és csodálatos bár elég szürrealista képeket festett, a templomban tudtam vásárolni reprodukciókat. Nagyon sokra tartom a művészetét, szeretném megtalálni a képeit. Kérem szí­ves válaszukat!

üdvözlettel

dr. Szilas Péter TATA

drszp -kukac- t-online.hu
szp -kukac- javorka-tata.sulinet.hu
#1 - dr. Szilas Péter - 2008.04.03. - 21:48
Kedves Péter!

Most í­gy nem tudom.. Kb. mikor élt az a festő? 20. századi? Sokat segí­tne, ha tudnám. Rabi festő pl. Matija Ponéun / Matej Poncun, de 17. századi. Van valamilyen eredeti képe az emlí­tett festőtöl, amelynek a sarkában van valamilyen szignó?
#2 - utazas-nyaralas.info - 2008.04.03. - 22:13
Kedves Tibor!

én is í­rtam, az ön által ajánlott cí­mre (libinfo.oszk.hu). Annyi az ismeretem, hogy XX. századi a pap festő. A repropdukció egy fa alatti tömeget ábrázol, ha jól emlékszel Péter apostollal kapcsolatos a festmény, szignó nem azonosí­tható.
Tisztelettel dr. Szilas
#3 - dr. szilas Péter - 2008.04.04. - 07:37
Kedves Csetneki Tibor festő Ambrozija Testen. Sajnos képet még nem találok, ha tud azért segí­tsen
#4 - dr. Szilas Péter - 2008.04.08. - 13:40
Kedves Péter!

örülök, hogy végül meglett a neve. De lehet, hogy inkább Ambrozije Testen a helyes alak. De sajnos képet én se találok, mert talán szélesebb körben nem olyan hí­res festő, honlapja sincs. A horvát online telefonkönyvben szintén nincs találat Rab szigetén Tresten vezetéknevű emberekre. Rabon lehetne megtudni, hogy hogy lehet képet vásárolni, esetleg helyiekkel az interneten kapcsolatba lépni, sajnos mást nem tudok.
#5 - utazas-nyaralas.info - 2008.04.08. - 13:53
Már az maga egy felejthetetlen élmény volt, amikor Jablanac-ból a komp átvitt a szigetre. Mikor megérkeztünk vörös, kopár, kihalt föld várt mindenütt. Fűnek, fának, bokornak semmi nyoma. Engem leginkább egy holdbéli tájra emlékeztetett. De aztán ahogy haladtunk a sziget belseje felé egyre zöldebb lett minden. és végül elénk tárult a csodálatos zöld sziget. Számomra az a fehér gyönyörű szétlőtt szálloda maradt meg legjobban, mint érdekesség, ami a város főterén látható. (RAB) Azok a partszakaszok voltak a legszebbek, amiket mi kutattunk fel távol a tömegtől az erdők zugában. Nem csak a kiépí­tett strandokat kell felkeresni, mert ezernyi szépség található mindenhol. Viszont LOPAR homokos partja ritkaságszámba megy a szigeten. Ha valaki kicsit jobb úszó átúszhat egy néhány száz méterre lévő igazi "lakatlan szigetre" ahol tényleg megtapasztalhatja az ember mi is az igazi magány.
#6 - henriett - 2008.06.21. - 11:00
Szép napot!
Kis segí­tséget szeretnék kérni. 2 kisgyerekkel mennénk nyaralni, ide Rab szigetére, aki tud segí­teni valami olcsó szálláshellyel kapcsolatosan Lopar közelében azt megköszönném. Illetve egyéb dolgok is érdekelnek: autópályadí­j,kompdí­j (hogyan közlekedik), árak, mennyire szükséges a nyelvtudás. Minden kezdet nehéz... Köszönet:Erika
#7 - Baleri - 2008.06.26. - 09:30
szia baleri,

autópályadí­j: 89 kuna
komp: autó+sofőr: 90 kuna
+felnőtt: 10 kuna
+ gyerek : 5kuna
7 éves alatt ingyenes
july, aug fél óránként megy a komp
ez csak oda út(komp és az autópálya), ha vissza is akartok jönni :-) akkor az még ugyanennyi
olcsó szállás: zora(kukac)zora-apartmani.com
angolul beszél, levelezni könnyebb
webforditas.hu
ha még nem voltatok horvátországban: az autópályán a fizetőkapunál mindí­g jól ellenőrizzétek a visszajárót, ha 50-est adsz, biztos, hogy 40-ig ad vissza!!!! a kresz-t tartsátok be, de a pályán lehet menni 140-nel, ha több info kell üzenj itt és segí­tek szí­vesen én még csak haverokkal voltam, de idén már viszem a feleségem és a 2,5 éves ördögfiókát is
#8 - tomi - 2008.07.03. - 19:07
Segí­tséget szeretnék kérni.
Nyaralni készülünk a Rab - szigetre 4 éves kislányunkkal, és olcsó szálláshelyre lenne szükségünk. Aki tud segí­teni megköszönném.
üdv. -évi -
#9 - évi - 2008.07.04. - 18:51
vagy lehet szemezgetni is
ilyenkor már nehéz lesz találni

a bátrabbak elindulhatnak és rab központjában a kikötőnél a sorompó mellett jobbra van egy tourist info pont, de ezt a megoldást gyerekkel már nem merném csinálni
#10 - tomi - 2008.07.07. - 12:37
Sziasztok! Járt valaki a San-Marino kempingben Loparon? Minden info érdekelne a kempinggel, stranddal kapcsolatban!
Elöre is köszi mindenkinek
#11 - tubika - 2008.07.23. - 17:45
A SanMarino AutoKamp egy több ezer fős kemping komplexum. Szupermarkettel, étteremmel, mozival, több zuhanyzóval. 1 autó, 1 sátor, 3 fő kb 3500 Ft / nap plusz minden személy 45 kuna / nap. A kemping rendkí­vül tiszta, mint általában azok a helyek ahol a németek nagy tömegekben fordulnak elő. A kemping egy része fenyőerdővel borí­tott. Egy részén kevés az árnyék. A strand homokos, kb 150-200 méteren a tenger felé derékig, térdig ér a ví­z. Kb 1,5 km hosszú. A vége sziklás, ahol lehet nudizni. A település nem egy nagy durranás, jellegtelen. Mini golf, teniszpálya, szuvení­rt árusí­tó sátrak. Siófokhoz hasonló tömeg. Annak ajánlanám aki szereti a tömeget, a kényelmes punnyadást, aki nem tud úszni, aki kis gyerekkel van.
#12 - SiposGyula - 2008.07.26. - 21:45
A San Marino Auto Kamp árat rosszúl í­rtam .Elnézésedet kérem. Kb 3800.- Ft / fő ( nap 1 auróval 1 sátorral
#13 - Sipos Gyula - 2008.07.27. - 08:09
Sziasztok!

Idén mi is a Rab-szigetre megyünk, immár ötödjére! szerintem ebből már lehet sejteni, hogy milyen hely!
Nyüzsgő élet, kedves felszolgálók, gyönyörű partok, és millió hely, ahova el lehet bújni, ha az ember egy kis nyugalomra vágyik! Mindenkinek bátran ajánlom, mert remek hely! és ami nem utolsó szempont (főleg nekem), hogy állatbarátok ott az emberek! Még külön kutyazuhanyzó is van a kempingekben!
A rab-sziget.lap.hu oldalon, minden infót meg lehet tudni!

üdv mindenkinek!
#14 - Luja - 2008.07.29. - 15:27
Köszi az infókat! Mindenkinek jó nyaralást!
#15 - tubika - 2008.07.30. - 00:07
Sziasztok!
ha valaki meg tudná nekem mondani hogy aug időszakban hány órakkor indul reggel az első komp jablacról Rabra.előre is köszi
#16 - feadam - 2008.08.05. - 20:14
Sziasztok!
Mi idén megyünk először Rab-ra!érdekelne, hogy előre foglalás nélkül lehet e szállást találni? Előre is Köszi!
#17 - Kitty - 2008.08.07. - 10:04
Lehet szállást kapni. foglalás nélkül is.Csak be kell menni valamelyik turista irodába. 10 - 15 euro / fő a szállás. 1 eurót 7 kunába számolnak.
#18 - Gyula - 2008.08.26. - 19:58
Az idén mi is Rab-ra mennénk egy szeptemberi hosszú hétvégére.
Tudja-e valaki, biciklit érdemes-e vinni a sziget bejárására?
Tavaly Rovinjban nagyon bevált.
#19 - tibor - 2008.08.28. - 10:37
Sziasztok.
Szept. közepén mennénk egy hosszú hétvégére a szigetre.Tudja valaki, hogy milyen lehet ilyenkor a tenger hőmérséklete? Lehet még fürödni benne egy három éves gyerekkel?

Köszönöm a választ! évi
#20 - évi - 2008.09.03. - 15:50
Sziasztok!
Tudna valaki valamilyen elérhetőséget a lopar-i campingről,hogy mi mennyibe kerül,ha sátorozik az ember?Mennyire éetik a magyart,vagy elég egy pár horvát szó?
Köszönöm a segí­tségeteket!
#21 - Szíµke - 2009.02.08. - 13:42
szeretnék érdeklödni hátha tudtok felvilágositást adni cempingekröl?a rab szigeten köszönöm
#22 - zsolt - 2009.02.18. - 18:36
Hello!
If you want to spend your vacation in Lopar, you can find nice apartments following this link:
http://www.lopar-apartments.net/
#23 - Martina - 2009.03.12. - 08:12
Helló!

Tud valaki valami véleményt mondani a Hotel San Marino**-ról?
Idén szeretnénk oda menni és kí­váncsi lennék mások véleményére is:)
és,hogy miket érdemes ott megnézni?
Kocsival mennyira macerás odamenni?

Köszönöm
#24 - Adri - 2009.04.19. - 18:02
Hali!

Engem Bon Repos Hotel** érdekelne,tud valaki róla valamit?
+a közelébe tényleg van homokos strand?
MIlyen a környék?
Bármilyen vélemény érdeklne:)

Köszi!
#25 - Ádám - 2009.04.20. - 17:07
Sziasztok. Tud valaki segí­teni abban, hogy érdemes egy 3 éves gyerekkel Kampurba menni. értem arra, hogy milyen a strand? és maga a település.
#26 - Heni - 2009.04.23. - 23:03
Helló!
Mi (pünkösdkor) junius elején készülünk Rabra.
Tud valaki segí­teni,hogy milyen időre lehet számitani,és milyen lesz a tenger?
Van már ilyenkor is nyüzsi?
Milyen programokat ajánlotok?
#27 - dia - 2009.04.30. - 11:11
Hello!Segí­tséget szeretnék kérni!Suha Punta milyen hely mert még nem voltam ott?érdemes oda menni mennyire van élet?
Elöre is köszönöm ha valaki segí­t.
mrkatona@freemail.hu
köszi
#28 - LACI - 2009.05.06. - 21:08
Sziasztok?

Mennyire ajámljátok ezt a helyet 5 huszonéves fiunak bulizás szempontjából?
Köszi
#29 - vito - 2009.05.13. - 19:47
Szia!

Vannak itt is beach partyk, éjszakai szórakozóhelyek (pl. a Pudarica strandon a Santos klub, vagy Lopar településen a Marinero), ha viszont kifejezetten bulizósabb helyeket szeretnétek, azokról itt olvashatsz: https://utazas-nyaralas.info/horvatorszag/horvatorszag-diszkok.html
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.05.13. - 20:22
Hello!Mi egy hétvégére szeretnénk menni a párommal lehet e foglalás nélkül is kapni szállást,és menyibe kerül ott a fő étkezés euroba?A hely horvátország Rab szigete!
#31 - nagy monika - 2009.06.01. - 18:47
Helló!

Rab szigetre utaznánk, de értesültem róla, hogy a kompnál sokat kell várakozni.
Melyik az a korai időpont amikor aránylag rövid idő alatt át lehet jutni a szigetre?
Köszönöm
#32 - Varga Imréné - 2009.06.10. - 14:43
Sziasztok!
Egy kis segí­tséget szeretnék kérni!
3 éve voltam családommal Rab-szigeten, és elmentünk kirándulni egy Kampor melletti Nemzeti Parkba. Láttunk egy gyönyörű öblöt, amelynek közelében volt egy kis turistaház vagy nyaralóház. Nagyon megtetszett a hely, és idén szeretnénk oda eljutni, de nem találjuk az interneten sehol. Ha minden igaz az öböl neve, Svetla Mara. Ha tudtok róla valamit, kérlek segí­tsetek. Köszönöm!
- Eszter
#33 - Eszter - 2009.06.14. - 13:36
Sziasztok!
érdeklődnék affelöl ha valaki tudja í­rja meg nekem, hogy hol találhato Rab szigeten az az elsüllyedt német katonai hadihajo amit meg lehet nézni könnyű buvárkodással.Köszönöm!
#34 - bamby - 2009.06.14. - 18:03
Sziasztok!
érdeklődnék affelöl ha valaki tudja í­rja meg nekem, hogy hol találhato Rab szigeten az az elsüllyedt német katonai hadihajo amit meg lehet nézni könnyű buvárkodással.Köszönöm!

Szia!
Nem vagyok benn biztos, hogy ezt keresed, de Rab fotók között találtam én is: Zavratnica
Itt találtam a világháborúban elsűlyedt katamaránról képeket.Szerintem erre gondoltál.
Ez nem a szigeten van, hanem Jablanac-tól délre, a kompkikötőtől gyalog kb. 10-15 perc séta. A Google Föld-ön találtam. Az egész öböl gyönyörű, mi is megyünk július végén, s nagyon szeretnénk megnézni.
#35 - c.marcsi - 2009.06.22. - 20:06
Helló!mi most jöttünk haza a párommal Rab-szigetéről. Ami a kompot illetti mi több mint 2 órát vártunk odafelé, ráadásul folyamatosan ment a komp.Szóval 13-15óra között rengetegen voltak. Hazafele már gördülékenyebb volt.
#36 - Manó - 2009.06.29. - 12:24
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni abban,hogy Lopárra mennénk 08.15-e után és kellene valami olcsó szállás.Ha tudtok segiteni nagyon megköszönném!
Válaszokat előre is köszönöm.Email:cukipupi(kukac)citromail.hu
#37 - B.Ildi - 2009.07.07. - 22:31
Sziasztok!
Családommal utazunk Rab szigeten belül Rab városba, de nem tudjuk, mit nézzünk meg.
Ha valaki tud segí­tséget adni Köszönöm!
#38 - Judit - 2009.07.08. - 13:26
Sziasztok!

Biztos többen jártatok már a sziget nudista strandjain, Rab várostól melyik a legkönnyebben megközelí­thető - autóval - be lehet-e hajtani, és ezért mit kérnek? Először megyünk Rabra, tényleg olyan szörnyű a komp? Krk tavaly nagyon jó volt! Még valami: zlatina bort, és jófajta olí­va olajat lehet-e találni a szigeten. Köszi
#39 - Gabikám - 2009.07.09. - 20:22
A Kandalora (vagy FKK Frkanj) nudista-strand az egyik legjobb, a Frkanj-félsziget déli részén található, Palit településnél, Rabtól nyugatra, megközelí­thető taxi-hajóval a paliti promenádtól, vagy autóval: parkolni a Suha Punta turistakomplexum előtt lehet. Néhány kuna belépőjegyet kell fizetni.

Egy másik nudista-strand található pl. Lopar városánál, ez 13 km-re van Rabtól, 22 homokos strandjából 3 nudista: a Ciganka, a Sahara (talán a legszebb strand a szigeten), és a Stolac.
#40 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.10. - 15:44
Tibcsi!

Köszi az infót.
#41 - Gabikám - 2009.07.10. - 20:48
Sziasztok!
Segí­tséget szeretnék kérni.Sátorozni érdemes, vagy inkább lakókocsit bérelni a rab szigeten?S melyik részére érdemes menni?
Köszönöm aki í­r...
encsi1988@citromail.hu
#42 - Encsi - 2009.07.13. - 11:55
Sziasztok!
Idén agusztusban szeretnénk elutazni Rab szigetre. érdekelne hogy Banjol,Barbat illetve Lopar települések közül ti melyiket ajánlanátok, valamint az első 2 településen is homokos strand van-e, érdemes valamelyiket választani? Köszi előre is a segí­tségeteket
#43 - Kicsilány - 2009.07.13. - 22:27
Szia!

Ha homokos strandot akarsz, akkor egyértelműen Lopar ; Banjolnál, és Barbatnál nem tudok homokos strandról. Lopar ugyanakkor kicsit elszigetelt. Viszont ha bulizni akarsz, Barbat közelében van a Pudalica-strand, igazi bulistrand. Egyébként Banjol, és Barbat elég közel van egymáshoz.
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.14. - 17:33
Szia Tibcsi!
Köszi a segí­tséget. és egyébként melyik tengerparti üdülőhelyet ajánlanád, ahol lehetőleg homokos tenger van vagy legalábbis szép tiszta a tenger. Ja és lehetőleg ne Korcula távolságra legyen:) Köszi a választ
#45 - Kicsilány - 2009.07.15. - 18:32
Rab egy bűbájos hely! Most foglaltunk szállást 3. alkalommal. Szolí­d, kényelmes, pompás homok reuma ellen. Mi Lopárra esküszünk!
#46 - Borka - 2009.07.16. - 13:56
Köszi a hozzászólásodat Borka!
Szerintem mi is Lopar-nál maradunk, oda megyünk:) Remélem nem bánjuk meg:)
#47 - Kicsilány - 2009.07.16. - 21:00
Kicsilány: hát konkrétan Rabon ugye vannak homokos strandok. A "környéken", tehát autóval Magyarországhoz közel amik a legszebbek: talán Rabnál is szebb Krk (homokos stranddal), kicsit távolabb nem rossz Pag (az viszont kicsit kopár).
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.18. - 16:12
Szia KIcsilany! Mi regota jarunk Rabra es nekünk nem igazan jön be a Lopar strandja de csak a tömeg miatt.Olyan van mindenhol.Mi mindig a saharaban vagyonk ami sztem Horvatoknal a legszebb es legnagyobb homokos partja.nyugi es azert csend is van.csak gyalog vagy hajoval megközelithetö ezert nem zsufolt.es nem szabad elfelejteni hogy nyugati fekveü öblei is vannak.A tevedesek elkerülese miatt nem csak nudistak latogatjak.mindenki segit odatalalni ha gondoljatok.Mi kedden indulunk sokadszorra. Jo nyarat es szep nyaralast!
#49 - bessy69 - 2009.07.19. - 21:33
sziasztok! mi haverommal keszulunk rabra augusztus utolso hetere. a kerdesem hol erdemes letelepedni ha a bulit es a tengerpartot egyutt szeretnenk elvezni?
#50 - csiger - 2009.07.20. - 20:54
Szia!

Lopar, vagy méginkább Barbat (az utóbbi a Pudarica strandon található Santos Beach Clubhoz van közel).
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.20. - 22:41
Sziasztok!
Tud valaki segí­tni ,hogy van e stand belépő Rab szigetén?
és ha va mennyibekerül?
Köszii
#52 - Ági - 2009.07.21. - 14:10
Szia!
Nem jellemzőek a belépők a horvátországi strandoknál, néhány, nagyon kevés kivétel van, ha pl. valami szállodához tartozik egy strand, akkor is csak néhány kuna.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.21. - 16:12
Köszönöm az infot!
Még lenne pár kérdésem :):
-Komp két före+auto mennyibe kerülhet?Rab-ra
- Plitvicén meg szeretnénk állni egy estére. Le lehet valahol ugy parkolni ,hogy aludjunk a kocsiban egy estét? Vagy megbüntetnek?
-Az autópályadí­jakróltudsz vlamit?
#54 - Ági - 2009.07.21. - 17:05
Ági: az autópályadí­jakról, és a kompdí­jról lásd itt, a 8-as hozzászólást. :) Ahhoz még annyit hogy először Letenyétől Zágrábig kell dí­jat fizetni, majd pedig Zágrábtól a fizetőkapuknál. Plitvicénél inkább autóskempinget ajánlok, mindössze 9 Euro+5 Kun adó, ha bungallót akartok, kicsit drágább: http://www.np-plitvicka-jezera.hr/eng/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=65
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.21. - 17:36
Köszönöm szépen:)
#56 - Ágii - 2009.07.22. - 18:58
Segí­tséget kérnék!
Utazást tervezünk a családommal Horvátországba. Szóba került a Rab-sziget is. Arra lennék kí­váncsi,hogy a sziget mennyire mozgalmas. Azoknak való ez a hely akik a nyugalmat keresik, vagy inkább akik egy "pörgösebb", pezsgőbb helyre vágynak??
#57 - Kitti - 2009.07.23. - 18:38
Is-is, pl. Kampor elég csendes, Barbat, Lopar mozgalmasabb.
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.23. - 19:23
Szép Napot Kivánok!
Segitséget szeretnék kérni,augusztuselső hetében szeretnénk utazni Rab-szigetekre-Lopárba.4 fö részére keresek apartmant,ami aránylag olcsó 2 szobásat,gyermekeinkel mennénk,ök még nem látták a tengert!
Kérem mégegyszer segitségét,köszönettel:Veczákné
Tel06-30-555-99-03
#59 - Veczák Zoltánné - 2009.07.27. - 09:25
Gyönyörű hely. Már kétszer voltam Loparban és kötődöm is hozzá ,és nem csak a szépsége miatt hanem azért is mert itt találtam rá valakire, akit még ott elvesztettem...
#60 - Eszter - 2009.09.09. - 18:39
Szia Eszter! BIztos nem vigyaztal ra elegge es elsodortak a hullamok!Amik ott nincsnek!De akkor nem is lehetett neked olyan fontos,hogy ha elvesztetted ?Mert valami elvesztese az figyelmetlensegen alapszik!Szerintem maskor kerj egy teloszamot vagy egy email cimet es akkor meg jobban fogsz kötödnni ehhez a csodas helyhez!Mi minden evben ott nyaralunk es meg soha nem veszitettük el egymast es lehet nem is fogjuk.bar nem lopar nekünk a favorit hanem a nyugis sahara! Szep öszt kivanok mindenkinek!!!!Jövöre veletek ugyanitt!!!! Remelhetöleg!!!!
#61 - bessy - 2009.09.14. - 01:12
Sziasztok.
Már 3-szor voltunk a családdal Rabon,de nem lehet megunni.A helyiek nagyon kedvesek,sok a szép látnivaló,a városban nagy a nyüzsi.Szerencsések voltunk,mert magyar volt a szállásadónk,mindenben segí­tett a strand is közel volt és homokos.Remélem az idén is eljtunk...
~ti se hagyjátok ki~
Laura
#62 - Laura - 2009.11.28. - 12:56
Sziasztok!

én Laurától szeretném kérdezni,hogy hol szálltatok meg a Rab szigeten,érdekelne a a magyar tulajdonú szállás.
Segí­tségedet előre is köszönöm,Jusztina.
e-mail cí­mem juszti@vipmail.hu
#63 - Jusztina - 2010.02.04. - 21:35
Sziasztok!

Tavaly aug 20-30-ig voltunk Lopáron. Szuper volt. A szállás olcsó, tiszta és teljesen felszerelt, tengertől 100 méterre...
Ha érdekel e-mailban elküldöm a cí­met.
Magyaroké és Ft-ban lehet fizetni. Már le is foglaltuk 10 napra.

üdv, TAS taska1@t-online.hu
#64 - Tas - 2010.03.13. - 22:52
Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni! 2010 aug.-ban szeretnénk Rab szigeten 6 fős apartmant bérelni. Ha valaki tudna közvetlen foglalási cimet adni, főleg saját tapasztalattal előre is köszönnénk!
Sanyi
#65 - sándor - 2010.03.20. - 21:46
Sziasztok!

Kedves TAs! El tudnád küldeni az általad emlí­tett szállás cí­mét?

halmosi.reka@freemail.hu
#66 - reka - 2010.05.06. - 08:41
Sziasztok!

Hotel Padova *** szállodáról tud valaki valami személyes élményt í­rni?
Nagyon érdekelne minden!

Krisztina
#67 - Krisztina - 2010.05.18. - 13:43
Sziasztok!

Júniusban utazunk Rab szigetre, a Hotel Eva-ban töltünk el egy hetet. Tudna valaki segí­teni, hogy milyen a hotel, és a közelben (gyalogosan) megközelí­thető strandok?
érdemes kerékpárt vinni a szigetre?
Az első komp mikor indul Jablanacból?
Előre is köszönöm a segí­tséget!
Sára
#68 - Sára - 2010.05.20. - 22:19
Szia!

Az első komp 5-kor indul, majd a következők 5:45, 6:45, 7:45, 8:45.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.21. - 17:30
Sziasztok.

Idén megyünk Júliusban Rab szigetre arra lennék kí­váncsi,hogy kórház van -e a szigeten?Orvosi ellátás milyen?
Köszi mindenkinek.
#70 - najno - 2010.05.23. - 15:44
Van vki.aki eljönne vem rab szigetre stoppal,bevállalós csajok előnybe!
#71 - Bundi! - 2010.05.24. - 12:33
Kedves Tas
Nagyon megköszönném ha elküldenéd nekem a Lopar szállás cimét (ami magyaroké )
#72 - tundi - 2010.05.25. - 15:16
Sziasztok,engem is érdekelne az olcsó magyar szállás,megköszönném az infót!
#73 - gerika - 2010.05.28. - 20:26
Sziasztok!
Kedves Tas szeretnélek megkérni,hogy küld el nekem légyszi az olcsó magyar szállást.De mégis mennyi az az olcsó.Előre is köszi.
hamelia@cirtomail.hu cí­mre.
#74 - Meli - 2010.05.30. - 22:15
Sziasztok!

Járt valaki Rabon a Suha Punta nevű helyen egy Hotel Carolina nevű szállodásban? A fekvése tetszett meg. érdekelne, hogy tudja e valaki, hogy ilyenkor milyen ott a ví­zhőfok. Mi június 26-án megyünk.

Sára
#75 - Mamarka - 2010.06.14. - 08:04
Sziasztok!!
06.26.-án idulok a kedvesemmel rabra autóval!!Szállásunk nincs igy izgalmasabb,de azért kicsit félek szerintetek tuti lesz szállásom és mennyiért????
#76 - Rocco - 2010.06.22. - 22:08
Tudna-e valaki segiteni abban, hogy Rijekából Rab szigetre hajóval hogyan lehet eljutni, mikor indulnak és 1 főre mennyibe kerül oda-vissza. Kéttörzsü gyors katamaránról olvastam, de más információt nem tudtam beszerezni róla. Jablanak felőli kompra délelőtti órákban sokat kel-e várni és aznap gk.-val mikor érdemes vissza indulni, mivel Opátijából mennénk 1 napra.
#77 - Tóth Zoltán - 2010.06.24. - 10:26
Sziasztok A rab-szigeten nagyon jo én már 3 szor voltam a családdal és idén is megyünk föleg a rab-szigeten a rab városban szoktunk menni és nagyon jo este nagyon sok ember van a szük utcákon és jo hangulat.Homokos a tenger és ahol megszáltunk ott 5métere volt a strand és ott vannak molok ahonnan lehet ugrálni.
#78 - Martin - 2010.06.24. - 12:51

Kedves Tas! Kérlek küldd el nekem az olcsó magyar szállást cí­mét, illetve elérhetőségét a smara77@freemail.hu e-mail cí­mre.
Segí­tségedet előre is köszönöm: Mara
#79 - Mara - 2010.06.24. - 15:51
Sziasztok!
Idén szeretnénk elmenni a Krk szigetre.Nem tudja valaki hogy ott lehet e valahol sátorozni és ha igen,hol és mennyiért?
A választ előre is köszönöm: manocska
#80 - manocska - 2010.06.25. - 21:31
Szia!

Van néhány, attól függ, melyik településre, vagy környékére, a sziget melyik részére gondoltál Krk-en belül, de inkább ne itt a Rab, hanem a Krk oldalon válaszold ezt meg, ha lehet, és én is ott válaszolok.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.28. - 00:47
Kedves Tas!Kérlek küld el nekem a magyar szállás cí­mét és elérhetőségüket a potyi63@gmail.com e-mail cimre. Előre is nagyon szépen köszönöm.
#82 - Zsike - 2010.06.29. - 23:56
Sziasztok!

Ha a San-Marino kempingbe mennétek, tudok ajánlani kiadó lakókocsit 5 főre nagyon kedvezményes áron!
üdvözlettel: sei pomplosz@gmail.com
#83 - sei - 2010.07.02. - 20:19
Tas!
Szintén a szigetre készülünk, kettesben.Küld el a magyar szállásadó elérhetőségét, légy oly szí­ves! Előre is köszönjük! Jó nyaralást!
üdvözlettel:
tombalas@freemail.hu
#84 - tombalas - 2010.07.02. - 23:58
kedves TAS!csatlakoznek a magyar szallasado elerhetoseget kerok klubbjahoz.elore is koszonom: veres_andi@freemail.hu
#85 - pandika - 2010.07.10. - 07:03
Sziasztok ! Hamarosan megyünk Lopárra,az lenne a kérdésem,hogy Lopárról hova megy kirándulóhajó és mennyiért ? esetleg Rabról.
#86 - adri - 2010.07.12. - 16:35
Udv!
Magyar tulajdonban levo, berelheto apartmant keresek Rab-on. Koszonom!
pickman@freemail.hu 70/292-2520
#87 - Cs. András - 2010.07.13. - 10:59
Mi július 24-én megyünk másodjára Rabra, a Hotel évába. Nagyon bejött, szuper a kiszolgálás, finomak az ételek, annyit ehet-ihat az ember amennyit akar, szóval tuti minden. Az évából át szoktunk sétálni a Carolina strandjához, itt medence is van amit lehet használni annak is, aki az évában szállt meg. Remélem jó időnk lesz! Ajánlom mindenkinek!
#88 - andi - 2010.07.13. - 16:21
Sokkal szebb a Rab sziget mint ezen a képeken!! egyzserűen fantasztikus csodálatos!! és a tenger áhh bámulatos :) mindenkinek ajánlom!!!
#89 - Fanni - 2010.07.13. - 18:00
Tudja valaki, hogy át lehet-e menni hajóval Rabról Zadarba, és mennyiért? Köszi előre is.
#90 - irgburg - 2010.07.14. - 13:12
Rabról közvetlenül csak Rijekába, Pagra (Novalja, és Lun), Jablisnkába, Jablanacba, vagy Krkre (Valbiska) lehet hajóval vagy komppal menni.
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.14. - 15:19
Tibcsi nemtud mennyiért lehet ?
#92 - biiuska - 2010.07.14. - 15:31
Hova? Vagy az összesre kiváncsi vagy? Rab (Rab) - Novalja (Pag) pl. 35 kuna egy útra (ez katamarán, autó nem szállí­tható). Rab (Lopar) - Valbiska (Krk) pedig 37 kuna egy útra, autó nélkül. Az információk a hajótársaságok (Jadrolinija, ill. LNP) hivatalos oldalairól vannak.
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.14. - 15:54
Sziasztok!
Tudna valaki segí­teni, kisgyerekek számára van-e esti szórakozási lehetoség Lopáron - gondolok itt ugrálóvárra, kinti játszóházra stb.Koszi! Anita
#94 - Kmetyo Anita - 2010.07.14. - 18:10
Amikor odaérek mindig úgy érzem hazaértem .De mostanában sajnos nagyon modernizálódott(:Pedig 15 éve szép volt ,csendes és varázslatos :)
#95 - Piroska - 2010.07.15. - 11:01
köszönöm az infókat.ez nagyon olcsó.nemrég voltam crikvenicán ott egy 4 órás út volt 80kuna :) ha még tudsz más utakról is kérlek jelezz
#96 - biiuska - 2010.07.15. - 14:28
Szia Anita !
3 éve voltam Lopáron és volt csúszda meg minden ami a gyerekeknek kell
#97 - adri - 2010.07.15. - 14:30
Tibcsi ! Ezek az utak turistáknak vannak akik ott pihennek ugye ? ha megkérhetlek betudnád linkelni az oldalt ? köszönöm
#98 - biiuska - 2010.07.15. - 14:33
Hivatalos, menetrendszeri hajójáratok, turistáknak, és helyieknek is, nem sétahajókázás, ha arra gondoltál. Még mindig nem tudom, hova akarsz pontosan menni, tehát akkor az előbb emlí­tett kettőt linkekelem: http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1338
(itt district of rijekát nézd, ha nem angol, állí­tsd át angolra, a prices - local lines menüben pedig az árak)
és a másik:
(már megszünt link eltávolítva - admin)
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.15. - 15:36
hát mindegy hova..csak sétahajókázásra szerettem volna menni.akkor tehát ilyen nincs ?
#100 - biiuska - 2010.07.15. - 15:42
Ja, én azt hittem, át akarsz menni 1-2 helyre. Sétahajókázás, ha van, a kikötőben szoktak hirdetni, ill. a szigeten kiderül.
#101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.15. - 15:44
Segí­tséget szeretnék kérni aug.21-től megyünk Rab szigetre szeretném megtudni az autópályadí­jakat és komp dí­ját kérlek ha tudtok segí­tsetek köszi
#102 - Szikoráné - 2010.07.15. - 19:11
Segí­tséget szertenék kérni. Szeretnénk a Rab szigetre vagy környékére menni sátorozni, de saját sátorral. Kérlek í­rjátok meg hol a legolcsóbb a sátorhely, és 4 főre kb. mennyi kunát kell vinni. előre is köszönöm! éva
#103 - Eiles éva - 2010.07.15. - 21:18
éva: Rabon a San Marino (Lopar környékén), és a Padova III kemping kétezik (Banjol környékén). íraik ugyanazok, de itt van mind a kettő árlistája:
(hibás link törölve - admin)
http://www.rab-camping.com/autocamp-padova-3/prices
#104 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.19. - 23:01
Tavaly olvastam, hogy 2010-ben új kompkikötőt adnak át Jablanac mellett. Azt szeretném kérdezni, hogy ez üzemel már?
#105 - m60 - 2010.07.21. - 10:47
Sziasztok!
Most jöttünk haza Rab-ról, még jobb volt, mint amire számí­tottunk! Két kisgyerekkel voltunk Lopar-on, a San Marino szállodák egyikében. Meg voltunk elégedve mindennel, viszont 2 gyerekkel igencsak nehézkesen lehet elférni a szállodai szobában.

TAS, beszállnék én is az érdeklődők körébe, minden infó érdekelne a magyarok által üzemeltetett apartmanról. skimaster13@yahoo.com Előre is köszönöm!

Szóval mi jövőre is ide jövünk!

Anitának: Lopar-on a kempingnél rengeteg gyerekjáték van. (kisvonat, gumitobogán, ugráló, kisautó, bazár, stb... )

új kompkikötőről nem tudok. Mi elég sokat várakoztunk Jablanacnál is, meg Misnjaknál is. (szombat)
Mindenkinek jó nyaralást!!!
#106 - S13 - 2010.07.21. - 17:27
S13:

Melyik szállodában voltatok?

Mindenki:

Váltónapon mennyit kell várni a kompra? Milyen gyakran jár?
#107 - Brigi - 2010.07.26. - 17:15
Sziasztok-egy hét múlva indulnánk rab szigetére.jó lenne ha én is megkaphatnám tőled TAS azt a magyar tulajdonban lévő szállás cí­mét!Bí­zom benne hogy fantasztikus lesz mert igen jókat í­rtok róla!!! köszike
#108 - szí»cs miklósné - 2010.08.05. - 15:49
Sziasztok mi is menni szeretnénk jövöhéten szerdán Rab szigetekre..Csak sajna nincs szállás és aki tudna vmi nagyon olcso szállást.2 en mennénk.köszi de sürgöss lenne
#109 - Enikíµ - 2010.08.06. - 12:06
Sziasztok,
Meg tudná nekem í­rni valaki, h a lopari strandok környékén (max 100-150 m)van-e lehetőség a parkolásra, milyenek a parkolási körülmények (kiépí­tett/elkerí­tett parkoló vagy az út széle) illetve fizetősek vagy sem?

Előre is köszönöm.
#110 - Roland - 2010.08.07. - 22:01
Sziasztok, kicsit fóbiás vagyok, milyen az alagutban menni, szokott e ott dugó lenni. Senj és Jablanac közötti út veszélyes, nagyon a szakadék szélén van?
Aki járt kocsival arra kérem válaszoljin. Köszönöm
#111 - csutka - 2010.08.21. - 20:16
Sziasztok!
én arról érdeklődnék van-e wifi a san marino kemping területén valahol.
köszi
#112 - mary - 2010.08.23. - 14:07
Sziasztok!
mi 2011-ben mennénk Rab-ra és engem is érdekelne a magyar szállás, valamint a Zora apartmant néztem, ami jó áron van. Kérdésem az lenne, hogy tényleg közel van -e a parthoz és a campinghez, és hogy milyen az apartman.
zsuzsala@gmail.com
#113 - zsu - 2011.01.14. - 09:01
Júliusban tervezzük lakókocsis nyaralásunkat Rab szigetre, homokos strandolási lehetősséggel két 7 éves gyermekkel.
Tud valaki segíteni hogy hol és mennyiért találunk ilyet?
radetzkyildi@gmail.com
#114 - R. Ildi radetzkyildi@gmail.com - 2011.01.14. - 14:16
Szia!

A kempingekről a 104-es hozzászólásban olvashatsz!
#115 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.22. - 22:03
Sziasztok!

Mi nyáron szeretnénk menni menyasszonyommal Rab szigetre! Tényleg szép része Horvátországnak, és van homokos partja?

Pörgős részt is keresünk és csendes, nyugodtat is! Szerintetek jó választás??
#116 - Gulyás Péter - 2011.01.23. - 22:01
Sziasztok!

Mi Augusztus végén szeretnénk 5 éves gyerekekkel nyaralni-(Rab vagy Krk)lehetőleg homokos partszakaszon ami csendes.Szállást előre nem foglalnánk,de olyan helyre szeretnénk menni ahol a tenger nem egy tó hatását kelti..Tehát látni a nyílt vizet,nincs szembe sziget stb..
Előre is köszönöm a segítséget!
#117 - judia - 2011.01.28. - 16:51
Szia!

Mivel minden felől szigetek veszik közül, nem nagyon látni klasszikus nyílt tengert, de attól még szép :) Homokos part Rabon pl. Loparban a Paradicsom-part, és a Sahara, utóbbi csendesebb.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.29. - 16:25
Köszi Tibcsi!

Első bálozó leszek Horvátban,biztos szép lesz,Görögországhoz hasonlót szeretnék... és Krk? (tudom menjek át a másik oldalra..) ; )
#119 - judia - 2011.02.01. - 16:36
Szia!

Ott olvashatsz róla, és sok hozzászólást is :) Az még annyira se nyílt tengeres egyébként.
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.03. - 01:32
Krk-n, ha csendes részt keresel, akkor pl. Silot,Vrbniket ajánlom, ezek egy kis települések, ha pörgősebb részt keresel, akkor pl. Baska. Mivel Ho-ban nem jellemző a homok, ezért ezeken a homokos strandokon nagy tömeg van.....Kis himok Malinskán is van.
#121 - moni - 2011.02.06. - 11:10
Szia a TAS!


Engem is érdekelne az olcsó magyar szállás,megköszönném az infót!

Köszönöm előre is ágica!
#122 - Tas - 2011.02.06. - 14:49
Sziasztok Nem voltunk még Horvátországban de most oda mennénk nyaralni 2 kisgyerekkel infót szeretnék homokos, csendes, szép,nyugodt tengerpartról.Remélem van ilyen .Köszi minden infót ( gmokrai@freemail.hu )
#123 - Mokrai Gábor - 2011.02.06. - 15:21
Helló Tas! Biztos a könyöködön jön már ki, de én is a magyar szállás után érdeklődnék. 3 kisgyermekem van,eddig még csak a Balatont látták. Küldd már el légyszíves a magyarok elérhetőségét. Előre is köszönöm!üdv: Kiss András
#124 - Kiss András - 2011.02.08. - 21:43
Szia Tas! én is csatlakoznék a magyar szállás után érdeklődők táborához.Küldd el légyszíves a magyarok elérhetőségét. Előre is köszönöm! fecovarga@citromail.hu
#124 - Kiss András - 2011.02.08. - 21:43
#125 - Varga Ferenc - 2011.02.24. - 09:34
Szia TAS!

Szeretnék csatlakozni a magyar szállásról érdeklődőkhöz.
Előre is köszönöm.
Németh Beatrix
nemethbeatrix@freemail.hu
#126 - Németh Beatrix - 2011.03.07. - 20:47
Szia Tibcsi, Szia Mindenki! :)

Némi infót szeretnék kérni! Július végén szeretnénk Rab szigetre utazni. Kampor milyen hely? Nagyon "nyugis"? Bár nem vágyunk őrült disco partykra, de azért egy kis "élet" nem árt! :) Kamporban egyébként milyen a strand? Lopar milyen távolságra van Kamportól?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Edina
#127 - Edina - 2011.03.08. - 19:43
Szia!

Az nyugis, a legcsendesebb :) Van homokos, és kavicsos strand is. Kampor Lopartól úton 16 km (úgy látom, csak kerülővel lehet menni), légvonalban kevesebb.
#128 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.09. - 14:35
Szia TAS!
én is a magyar szállástadók elérhetősége iránt érdeklődnék!
Köszönöm a seg&iaiacute;tséged!
nagysylvia@citromail.hu
#129 - Bartalné Nagy Szilvia - 2011.03.09. - 14:57
Sziasztok!

Nyaralt már valaki Kamporban? Ha megosztaná velem élményeit, örülnék neki! :)
Előre is köszi!
#130 - Jailer - 2011.03.12. - 10:43
üdv TAS!

Szeretnék én is a magyar szállás után
érdeklődni (homokos part közelében).
Köszönöm: peter.komlosi@freemail.hu
2fő-re
#131 - Komlósi Péter - 2011.03.15. - 22:58
Engem is a magyar szállás érdekelne: noncso@freestart.hu

köszi!
#132 - Noémi - 2011.03.20. - 22:35
Szia TAS!
én is érdeklődnék a magyar szállás után, vagy a Hotel Eva után. júliusban utaznánk, 3 gyerekkel, viszont autó nélkül. Mit javasolnál? Esetleg Rijekából hajóval? Az mennyibe kerülhet? Vagy inkább válasszunk más úticélt? Előre is köszönöm.
#133 - Papp József - 2011.03.21. - 10:40
Szia József!

Megy busz át Rábra nyaranta Bp-ről, úgyhogy én nem hajóznék a helyedben!

Nekem jó áraim vannak a Hotel évához, ha érdekel... :-)
#134 - moni - 2011.03.22. - 13:37
szia Tas!tudnál nekem is elérhetőséget adni a magyar tulajdonban lévő szállással kapcsolatban???Májusban szeretnék menni párommal!!Köszönöm szépen!
DRUMFAN@CITROMAIL.HU
#135 - walter - 2011.03.24. - 18:44
Sziasztok!
Tudna valaki mondani valamit erről? Mi ide szeretnénk menni.Szálloda PADOVA, Banjol, Rab.Nekünk fontos,hogy medence is legyen!
Vagy Hvar szigetről valamit?! Szálloda de nem kell túl drága. :)Esetleg ha van valakinek jobb ötlete azt megköszönöm! :)
#136 - Bende Zita - 2011.04.01. - 18:46
Sziasztok!
Idén nyáron szeretnénk utazni Rabra. Aki tud elfogadható áron szállást(és már volt is ott), írja meg nekem a kovinori75@gmail.com címre. Előre is köszönöm.
#137 - Kovács Nóra - 2011.04.02. - 13:35
Szia Zita, itt is....:-)

Most mégis a Padovába akartok menni, nem Hvarra??
#138 - moni - 2011.04.02. - 23:06
Sziasztok
Július végén szeretnénk Rab szigetre menni.
olcsó szálláshelyet keresek 3 felnött és 1 kisgyerek részére.
Aki tud kérem jelezze,a:maszatka77@hotmail.com-on.köszönöm
#139 - S.Mónika - 2011.05.20. - 15:07
Sziasztok!
Mi idén szeretnénk menni először Rab szigetre (2 felnőtt+2 gyermek)és több dolog is érdekelne:
1. San Marino kempingbe előfoglalás nélkül is be lehet kerülni :)(június végén)?
2. Tényleg mehet nem csak nudista a gyönyörű nudista partra is? Hogy működik: elvegyülve vagy elszeparálva?
3. Ha valaki tud magyar szállásadó elérhetőséget megköszönném, ha megírná a gkk4@freemail.hu e-mail címre.
Mindenkinek szép nyarat és jó időt a nyaraláshoz!
#140 - Gkkata - 2011.05.22. - 07:07
Hali!
3 sziget között vacilálunk. Kérem, mindenki véleményét! Ami nekünk fontos:
- nyüzsgés
- buli helyek
- homokos vagy aprókavicsos strand INGYENES!
- tudjunk túrázni a környéken, tehát legyenek a környező települések azért közel.
Rab sziget, Krk sziget, Pag sziget.
#141 - Kalu - 2011.05.22. - 14:44
Szia Kalu!

A legbulisabb Pag sziget, és ott van homok is! Onnan tudtok ide-oda túrázni is!

Krk szigeten is van több nem fizetős homokos strand, és pl Malinska bulis hely, és közel is vannak pl. a Kvarnerban is jó helyek:pl. Opatija, Rijeka, Crikvenica...stb

#142 - moni - 2011.05.26. - 13:34
Köszönöm, Dia!

Még egy kérdés:

Tud valaki a szigeten viszonylag normális árakon árusító élelmiszerboltot?

üdv:
S13
#143 - s13 - 2011.06.07. - 11:06
Sziasztok! timilevelek@citromail.hu

Az lenne a kérdésem ,hogy foglalt-e már valaki
közületek külföldi internetes oldalakon szállást? Mennyire megbízható?
Ha tudtok Loparon kedvező áru apartmant 4 fő részére légyszíves írjatok!!!Szűk az idő június 27-től szeretnénk menni! Köszi!
#144 - Timi - 2011.06.10. - 23:18
Sziasztok!
volt valaki mostanában Loparon,mennyi volt a komp díja , és mennyit kellett várni?
mikor megy a komp?

Köszi
#145 - Ercsi - 2011.07.03. - 11:26
Szia!

óránként megy a komp a Rab szigetre (Jablanac és Misnjak között), itt a pontos menetrend: http://www.kristofor.hr/ferryplan.html
A komp árai pedig itt: http://www.rapska-plovidba.hr/img/cjenik_ljeto2011.jpg
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.03. - 18:10
Tisztelt Dr. Szilas Péter!
Tisztelt fórumozók
Menyasszonyommal készülünk idén a RAB szigetre. Mivel ön említette ,hogy többször is járt arrafelé , szeretném megkérdezni nem tud e véletlenül olcsó szállást a szigeten? Az interneten meghirdetettek sajnos nagyon drágák. Válaszát előre is nagyon köszönöm .

Ha esetleg a forumozó társaink között is lene valaki aki információval rendelkezik ezzel kapcsolatban kérem jelezze. Nekik is köszönöm szépen!
Nagy Attila
#147 - Nagy Attila - 2011.07.08. - 10:24
Kedves Attila!

Mennyiért keresnétek szállást, Rab szigeten hol, és mikor mennétek? EUR/éj?

Várom válaszodat!

Köszi!
#148 - moni - 2011.07.09. - 00:27
Sziasztok!

Mi most vasárnap készülünk leutazni Rab-ra. Mindenképpen Rab városban szeretnénk megszállni. Hétfőtől-péntekig lenne szükségünk egy szobára fürdőszobával magánszálláson. Tudna valaki ajánlani nem túl drága szálláslehetőséget 2 főre?

Előre is nagyon köszi a segítséget!

Dóra
#149 - Dóra - 2011.07.21. - 11:14
Sziasztok!
Jövő héten utazunk Rab szigetére Loparra.érdeklődnék,hogy hol érdemes ebédelni,vacsorázni vagy van-e valamilyen különleges étterme.érdekelne még,hogy esténkét kilehet-e menni szórakozni valahová?Milyen látnivalók vannak a környéken,mit nem szabad kihagynunk.Köszi a segítséget
#150 - Zsú - 2011.07.21. - 21:28
Sziasztok!
Az idén (aug.11-15.) 10 fővel, ebből 5 unokával szeretnénk a Rab szigeten kempingezni. Tudna valaki segíteni abban, hogy erre az időszakra olcsón lakókocsihoz férni v. bérelnénk. Segítségeteket előre is köszönöm.
#151 - Erika - 2011.07.21. - 23:35
Sziasztok!

Mi (2fő) két hét múlva augusztusban mennénk a Rab
szigetre egy hétre.
Tavaly voltunk a Krk szigeten így az árakkal tisztábban vagyunk. Idén szeretnénk olcsóbb
szállást találni.
Hallottam magyar tulajdonban lévő apartmanokról.
Hol érdemes keresni?
Az e-mail címemen szívesen fogadnék ezirányú segítségeket.

Köszönettel. kenyeresjudit@citromail.hu
#152 - Juci - 2011.07.24. - 14:26
Sziasztok!

A San Marino kempingben sátoroznánk saját sátorral 08.12-től 7 éjszakát. Voltunk már a szigeten, pontosan Lopáron 5 éve, akkor appartmant foglaltunk. Lenne pár kérdésem:
- sátorhely foglalás nélkül merjünk-e elindulni két gyerekkel?
- lehet-e bankártyával fizetni a szállásdíjért a kempingben?
- hétköznap (péntek reggel)mennyi a várakozási idő a kompnál?

Segítségeteket előre is köszönöm!
#153 - Nandosz - 2011.07.25. - 15:17
Szia TAS!

Szeretnék csatlakozni a magyar szállásról érdeklődőkhöz.Mi most szombaton indulnánk Rab szigetére 12 fő.
Előre is köszönöm.
anitaforr@gmail.com

Forró Anita
#154 - Forró Anita - 2011.07.25. - 22:03
Szia Anita!

Jujj, elmersz úgy indulni ebbe az apartmanba, hogy valószínüleg nincs is ott hely??
#155 - moni - 2011.07.26. - 10:18

Kedves TAS!

Szeptemberben utaznánk a RAB szigetre és nekünk is nagyon jól jönne egy magyar szállásadó. Megkérlek, hogy az elérhetőségüket küldd el részemre is az alábbi e-mail címre: pal-kata@freemail.hu

Köszi:Kata
#156 - Kata - 2011.07.28. - 07:09
Szia Moni.

Hát úgy terveztük,hogy nem foglalunk előre szállást.Hallottuk,h ott sok kiadó apartman van. Remélem szerencsével járunk.Ma indulunk.

Anita
#157 - Forró Anita - 2011.07.30. - 11:22
Anita, várjuk utána a beszámolódat :-)
#158 - moni - 2011.07.30. - 20:12
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, hogy kb. mennyibe kerül Loparról áthajózni Goli Otok börtönszigetre?

Köszönöm: Enikő
#159 - Enikő - 2011.08.04. - 19:03
Aug végén voltunk Rab szigetén,átutazóban.
Fentebb Selcén szálltunk meg (Crikvenica szomszédságában)és innen kirándulva jutottunk Loparra. Nagyon látványos a többszáz méterre befelé sekély part (30-60 cm) ám úszni tudó gyerekeknek eléggé unalmas-ezért csakis bici babás 1-4 éves korig ajánlanám. Nagyon zsúfolt volt,kissé vásáros jellegü-ugyanakkor látnivaló szinte semmi!
#160 - fufe - 2011.09.02. - 09:02
Ma éjjel indulnánk Krk:Baska-ra, de tervezzük,hogy átmegyünk a Rab szigetre is.Loparról nagyon sok jót olvastam,ha sikerülne olcsóbb szállást találni ott is eltöltenénk néhány napot.Szeretnék ez ügyben egy kis segítséget kérni,hogy hol érdemes megszállni,magyar szállásadók címét is szivesen venném.Köszönöm előre is a segítséget!
#161 - Anita - 2011.09.02. - 14:57
Sziasztok!
Tudna- e segiteni abban, hogy mi lehetett néhány éve tv-ben játszott horvát-amerikai filmnek a cime amit Bol-on forgattak?
Egy vigjáték volt, arról szólt, hogy egy szegény horvát fiu örököl egy nagy vagyont Amerikából, és egy ügyvédnő Horvátországba utazik felderiteni az örköst.Esetleg bármilyen más horvát filmcim érdekelne!
Köszönettel: Márti
#162 - Márti - 2011.10.06. - 22:31
Kedves klubtagok

érdeklődnék,hogy valaki tud-e magyar szállásadóról rab szigeten mindegy hogy melyik részén előre is köszönöm a segítségeteket
Betti
bettilukacs@citromail.hu
#163 - Betti - 2012.04.06. - 10:47
Sziasztok! :)

Engem is érdekelne olcsó, nagyon olcsó szálás 5 főre, Krk vagy Rab szigetre vagy környékén ha valaki tudna írni vagy linket küldeni megköszönném.

Előre is köszi: Toto
toto1199@freemail.hu
#164 - Toto - 2012.04.22. - 18:30
Sziasztok! érdeklődnék én is hogy rab szigeten esetleg nem tudtok- e olcsó szálláshelyet 18 főre. Ebből 4 még gyerek.

Előre is köszi: Erika

karsaineerika@freemail.hu
#165 - Erika - 2012.05.16. - 12:39
sziasztok.jövő hónapba szeretnék menni én is gyerekekkel a tengerre.sátorral szeretnénk menni.tudna nekem valaki segíteni hogy hova menjünk?mi van közelebb
#166 - suba enikő - 2012.06.27. - 23:54
Van valakinek ötlete hogyan lehet eljutni Rab szigetére Budapestről egy hétfői napon? úgy látom, hogy autóbuszjáratok főleg pénteken és szombaton vannak.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget és szép napot :)
#167 - Zsófi - 2012.07.02. - 08:54
Szia!

Zágrábba minden nap megy 2 vonat Budapesttől (az első 6:15-kor indul, 12:29-re ér, a második pedig 13:11-es indulás, 19:44-es érkezés), onnan pedig busszal el lehet jutni Rab szigetre, itt lehet menetrendet nézni: http://www.akz.hr/default.aspx?id=261 Alternatív javaslat, és Zágrábból gyakrabban járó busz: Zágrábból Rijekáig busszal (a fenti linken nézhető menetrend), majd innen komppal, de úgy kéne Rijekába érni, hogy úgy látom, Rijekából csak 17:00-kor indul egy járat Rabra (jadrolinija.hr)
#168 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.07.02. - 20:36
Sziasztok!

érdkelődnék, hogy a San Marino kempingben van-e wifi?
Kösz az infót!!
#169 - Adri - 2012.07.12. - 11:16
Nem tudja valaki véletlenül, hogy megy-e rendes hajó járta Noviljára Rabról?
Köszi,
#170 - AT1S - 2012.07.27. - 09:26
Szia!

Megy, de úgy látom, csak naponta 1, 17:00-kor a Jadrolinija-nál, esetleg más hajótársaság lehetséges, hogy még indít.
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.04. - 23:40
Szia Tas!
Szeretnék én is érdeklődni a magyar szállás után Lopáron. Láttam nagy volt az érdeklődés iránta.Másoktól is szívesen veszem az ötleteket.rgotthard@citromail.hu
Köszike
#172 - Ritus - 2012.08.07. - 10:10
Minden magyar szállást keresőnek!
Elég régóta járunk Loparba ahhoz, hogy mondhassam: az árak kötöttek, mindegy, hogy milyen nemzetiségű a tulaj( pár euró a tűrés ), az árakat pedig a hivatal szabja meg, azt hiszem 2 kategória van. Mindenkit bejelentenek és a végén számlát adnak. Mi is mindig kapunk, pedig már 15 éve járunk oda.
#173 - nagy68 - 2012.08.20. - 16:21
Sziasztok!
Mi még csak most készülünk Rab-ra, péntek este indulunk. Ezt az oldalt még csak most találtam, de hátha a jövőben is segíteni tudok nektek az alábbi linkkel:
http://www.valsika.hr/default.aspx?groupID=26&menuID=34&recID=&language=HU
Magyarul beszélő, kedves, utazási iroda, és NAGYON OLCSóAK!
édesanyám már háromszor bérelt náluk apartmant, és nagyon meg volt elégedve, mi most megyünk először.
#174 - molnarmate - 2012.08.22. - 16:45
Molnarmate!

Szia! Esetleg tudsz árakat? én úgy tudom Loparban egységár van. Máshol a szigeten vannak olcsóbbak is, ahhoz viszont nem kell irodába menni, anélkül is lehet találni szállást. Persze, könnyebb magyarul intézni a dolgokat, ha senki nem tud németül, vagy horvátul.
#175 - nagy68 - 2012.08.23. - 12:39
Sziasztok!

Tas nevezetű úriemberrel fel tudta már venni valaki a kapcsolatot? :)
#176 - Adrienn - 2012.12.29. - 08:56
Sziasztok! Június 2-6-ig menne unokaöcsém Rab szigetre,azon belül Lopárra,de idáig nem találtunk autóbusz járatot,csak Június 8-tól.Valaki tud valami ötletet,hogy hogyan juthatna el Lopárra? Köszönöm!!
#177 - Andrea - 2013.03.03. - 20:36
Andrea!
Nézzétek meg a járatot Krk-re. Onnan megy komp Loparba, bár nem a legolcsóbb. Kocsi nem játszik? Gondolom csak nem egyedül megy.
#178 - nagy68 - 2013.03.06. - 18:04
Loparra szeretnénk menni, a San Marino campingbe.Nudista strandot keresek. A camping területén van, vagy el kell menni valamerre? Ha igen, milyen messze található?Kocsival,vagy gyalog közelíthető meg?
#179 - éwa - 2013.04.11. - 08:49
A San Marinoban nincs nudista rész, viszont nem túl messze ott van a Sahara. Gyalog a campingből a parton végig sétálva jó 20 perc. Kocsival fel kell menni a szálloda felé, mögötte tudtok parkolót keresni, ott ki van táblázva.
#180 - nagy68 - 2013.04.12. - 18:25
Sziasztok,

Azt olvastam Rab szigetre a komp mostmár nem Jablanacból megy, hanem Stinicából, egy új komp állmoásról.
Van valakinek tapasztalata, hogy így is sokat kell e várakozni a szokásos időpontban? (szombat hajnalban)
Aktuális árakat tud valaki? Tibcsi? Megtaláltam a komp menetrendjét, de árakat hozzá nem:(

Előre is köszi
By-man
#181 - By-man - 2013.04.23. - 13:52
By-man!
Honnan vetted, hogy Stinicából megy a komp? Van valami leírás valahol?
#182 - nagy68 - 2013.04.23. - 22:00
Valóban megy Stinicából komp, de azt nem tudtam, hogy Jablanacból már nem, köszi szépen, javítom.
Itt vannak a kompárak:
http://www.rapska-plovidba.hr/img/cjenik_proljece_2013.jpg
#183 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.04.24. - 00:28
Hali,

nagy68@: Ezen a linken

http://www.croatiaferries.com/jablanac-ferry-port.htm

jobb oldalt a "more information" ablakban.
én ebből úgy értelmezem, hogy 2012 májusától átköltözött Jablanacból.

Köszi Tibcsi, ezt nem találtam meg,csak a 2011-es verziót!

By-man

#184 - By-man - 2013.04.24. - 10:30
Sziasztok!
Augusztusban utaznánk rab-ra és a kérdésem lenne, hogy kutyus viteléhez kell e engedély, vagy valamilyen tanúsítvány? köszönet a válaszért.
#185 - betoth - 2013.04.28. - 13:32
By-man!
Ahogy nézem, ugyanott kell lefordulni az E65-ről, mint eddig, csak a lafelé vezető úton van egy elágazás és ott kell Stinica felé menni. Hosszú évek után végre rájöttek, hogy ezt is fejleszteni kell, mert szombatonként bolondok háza, meg több órás várakozás szokott lenni. Ezért járunk mi évek óta egyéb más napokon. :-))) Másnak is ajánlom, hogy kerülje ela szombatot!

Gyuri
#186 - nagy68 - 2013.04.29. - 14:10
Egy jó tanács azoknak, akik Lopar oldalán, vagy máshol, az interneten foglalnának szállást: álltalában írják, hogy milyen messze van a part, csakhogy 2 strand van és pont Lopar két végén! érdemes rákérdezni, hogy melyik strandra vonatkozik a távolság!
#187 - nagy68 - 2013.05.30. - 11:50
Sziasztok
Tudnátok nekem segíteni? 5 barátommal rab szigetére szeretnénk menni nyaralni augusztus 5-től. Valami olcsóbb apartmanba szeretnénk menni. Ha tudnátok valamit ajánlani, azt megköszönném!!!
#188 - Anett - 2013.06.02. - 22:03
Szia Anett!
Tudtommal naggyából azonosak az árak, legalábbis Loparban. Ha nincs konkrét uticél, nézz körül a sziget honlapján, ott árakat is találsz. Foglalni nem feltétlenül kell előre, kis utánajárással ott is találtok és legalább élőben látjátok. Viszont Loparban nem valószínű, hogy akkor fogtok találni, érdemes neten lefoglalni. Ott egy 3 szobás 6-8 személyes apartman naggyából 90-100 Euro/nap.
#189 - nagy68 - 2013.06.03. - 12:59
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni közületek járt-e már valaki Ra b szigeten a Hotel Eva-ban?
#190 - Ditke - 2013.06.04. - 16:54
Sziasztok!!
San Marino kemping személydíjai érdekelnének!!
A honlapján nem tudom megnézni.
3 felnőtt és egy gyerek lenne.Lakókocsiba megyünk de a plusz embereket fizetnünk kell!!!
Valaki tud segíteni????
Köszönöm!!!
#191 - anya - 2013.06.24. - 10:13
Sziasztok!
Kamporba megyünk nyaralni és meg szeretnénk nézni Rab város nevezetességeit.Tudna valaki segíteni,hogy mennyibe kerülnek a belépők?
Előre is köszi!
#192 - Pirike - 2013.07.16. - 20:23
Sziasztok!
Hát tegnap sajnos lejárt az idei nyaralásunk. Omis után idén ismét a szokásos helyünkön, Loparban voltunk 10 napot. Ahogy a Barátommal mondani szoktuk, PARáDéS volt. Egy negatívum viszont igaz, emelkedtek az árak szállás téren és a boltokban, vendéglátó helyeken is. Még szerencse, hogy ez csak 2-3 évente van így. Jövőre újra megpróbáljuk!
#193 - nagy68 - 2013.08.15. - 14:55
Sziasztok valaki tudna 12 fős apartmant ajàlani Rab szigeten.?
#194 - Dezső Timea - 2014.01.02. - 19:14
Szia, szerintem én tudok lekérni neked egy párat: taal.monika@gmail.com írj, ha van kedved! Amúgy Rab szigeten belül merre?
#195 - moni - 2014.01.29. - 13:50
Segítség kérés!
Sziasztok. Az alábbiakban szeretnék valamilyen használható infót szerezni. Holnap utazunk Loparba vonattal 3 gyerekkel.. Rijekáig egyértelmű az utunk, de onnan hogy jutunk el a San Marino kemingbe. Mivel előszezon van nem egyértelmű a hajó járatok. Sürgős lenne. Köszönöm előre is .
üdv. Mindenkinek.
#196 - Fórisné Tünde - 2014.05.24. - 07:45
Sziasztok! Anyukámék Rabra mennének nyaralni, és viszik magukkal a kutyát is. Tudnátok tippeket adni, hogy melyik strandokra mehet be a kutya? Picike kis öleb. Előre is köszönöm a segítséget! üdv.: Bettina
#197 - bettina - 2014.05.24. - 20:24
Szia!

Májusban minden nap 15:00-kor indul a komp Rijeka és Rab között: http://www.jadrolinija.hr/
De nem az a legoptimálisabb út egyáltalán, nem kell felmenni Rijekához, a Stinica - Mišnjak komp gyakrabban is jár, kb óránként: http://www.croatiaferries.com/misnjak-stinica-ferry.htm Lásd: Autós útvonaltervező menüpont (cél mezőbe: Rab Horvátország)
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.24. - 20:35
Sziasztok,
Lopar-ra megyünk nyaralni július végén egy kisgyerekkel.Tudna valaki hasznos infókat adni?Javasolt útvonal, (éjszaka megyünk) kompátkelő,programok rossz idő esetére,éttermek amiket érdemes kipróbálni,miket érdemes megnézni,bicikli kölcsönzés stb...

Lehet priviben vagy itt is.

Köszi
#199 - Bobó - 2014.06.17. - 13:06
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? 9 barátommal rab szigetére szeretnénk menni nyaralni július 16-től. Valami olcsóbb apartmanba szeretnénk menni. Ha tudnátok valamit ajánlani, azt megköszönném!!! Illetve azt is ha valaki bármi infót tudna szolgáltatni mit hol érdemes venni, megnézni, komp közlekedésről stb. minden érdekelne. Előre is köszönöm szépen! :)
#200 - Ildikó - 2014.07.04. - 23:54
erdeklödni szeretnék nem e tudja valaki mennyi most a komp dija rab szigetre ill az autopályadij addig? köszönöm
#201 - HUTTNER ESZTER - 2014.07.16. - 15:56
sziasztok. tudja-e valaki hogy a san marino kempingben mit kell fizetni ill. hol találok árlistát(weboldalukon nem találom) pl szolgáltatások,idegenforgalmi adó,internet...stb előre is kössz.
#202 - Tamás - 2014.07.26. - 16:39
Sziasztok!
Először mennénk nyaralni Horvátországba a párommal. Mivel 6 napra tudunk menni csak és szombati nap helyett hétfőn (2014. 08.18.) érkeznénk Horvátországba, ezért szállást nem tudok foglalni interneten. Arra gondoltunk, hogy majd kint keresünk valamit! Elsősorban KRK szigetre mennénk! Mit gondoltok, merjünk nekivágni az útnak úgy, hogy nincs szállásunk???
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!!! :)
#203 - Mónika - 2014.08.08. - 10:37
Kedves Mónika !
A mi gondunk is hasonló volt, hogy csak hétfőtől kezdjük a Rab hetünket. (Elötte két nap a Plitvicei tavak) én a booking.com oldalt ajánlom, itt tetszöleges dátumokat lehet beírni és kérni. évek óta ezt a szálláskeresőt használom, soha semmi gondom nem volt, és nem kell semmit elöre fizetni. Amugy olcsóbb is a kereskedelmi online szálláskeresőknél.
#204 - zsuzsa - 2014.08.08. - 20:10
Sziasztok!
Kétszer voltam Rabon ebből egyszer Paliton apartman, egyszer pedig Suha Punta Hotel éva. Nem lehet megunni megyek az idén is. Imádom a Horvát tengerpartot. Bátran ajánlom mindenkinek nem tudok idegennyelvet nincs gond Paliton van egy Magyar származású munkaerő az utazásirodában ott lehet érdeklődni minden nemű programmal kapcsolatban,na meg szótár és kézzel lábbal.
#205 - Csaba - 2015.02.02. - 12:48
Sziasztok! Rab-szigetre a San Marino Campingbe megyünk június 18-25.-ig. Szeretném megkérdezni, hogy van-e a közelben orvos, kórház? (asztmásak a gyerekek) illetve már júniusban is tömeg van a kompon?
#206 - Móra Marcsi - 2016.05.22. - 19:09
Sziasztok!Komppal mennénk át Rab-szigetre de gyalogosan érdekelne van e valami helyi közlekedés?
#207 - Kati - 2016.06.28. - 12:34
Szia!

Van buszközlekedés a Rab-szigeten, menetrend itt:
http://www.kristofor-travel.com/en/public-transport/29/9
Illetve, itt is lekereshető, de néhányat megpróbálva úgy látom, hogy a fenti menetrend megfelelő:
https://www.autotrans.hr/en-us/home
#208 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.29. - 00:05

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás