Rabac, Labin nevezetességek, nyaralás

Rabac utazás, kalauz, szállás, látnivalók

Rabac

Booking.com

Rabac, a Kvarner-öböl gyöngyszeme, az Isztria egyik legkedveltebb turistacélpontja, a magyar nyaralók körében is. Az egykor pár tucat házacskával rendelkező halászfaluból mára népszerű üdülőváros lett, ahol számos magánház, és apartman található. Egy festői, fenyőerdőkkel, és olajfákkal borított öbölben található.

Strandjai kifejezetten szép fehérkavicsosak, sziklás szakaszokkal, és a víz tényleg kristálytiszta itt. Infrastruktúrájuk is remek: napozóágyak, vízimentők, vízisportolási lehetőségek, játszóterek gondoskodnak a fiatalok, és az idősek tartalmas kikapcsolódásáról. Főleg családi üdülőhelynek mondható, de azért esténként a városközpontban van egy kis pezsgés. Rabac dombos környezetben helyezkedik el, így szép kilátópontokkal találkozhatunk, ugyanakkor, szállástól függően, a domboldali szállás és a strand között akár jelentős gyaloglásra is szükség lehet minden nap. A csodás partokhoz és természeti környezethez kifejezetten szép vagy hangulatos város azért nem tartozik.

Rabac, Horvátország

Rabac. Kép: minikti/Flickr/Creative Commons

Rabac szállások

Rabac szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Rabac szállások | Labin szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

A kisvárost, szépségének, tiszta levegőjének, és remek éghajlatának köszönhetően, már a 19. század végén felfedezték. Az író, és szenvedélyes utazó, Richard Francis Burton 1876-ban az első turisták között volt, aki itt járt, és az Isztriai tengerpart című könyvében elragadtatva írt Rabac szépségéről. Ezidőtájt épültek az első villák is, a legelső szálloda pedig 1924-ben.

Rabacnak 4, igen szép természeti környezetben elhelyezkedő strandja is van: a Maslinica, Lanterna, Girandella és St. Andrea strandok, mindegyik kék zászlós. Közülük a legnagyobb, és legszélesebb (de nem a legtisztább) a Maslinica, Rabac északnyugati részén. A Girandella pedig beach partyjairól ismert, fiatalok számára ideális part, amikor épp fesztiválokat, vagy esténként bulikat tartanak. Emellett az egyik legszebb és legtisztább partszakasz a környéken, mindenképpen érdemes ott is fürdeni.

Minden strandon lehetőség van napozóágyak és napernyők bérlésére, vizisportolásra, a szolgáltatásokat öltözőkabinok, zuhanyzók, kávézók, éttermek teszik teljessé. Hajókirándulásokra, tengeri kajakozásra, búvárkodásra is befizethetünk. Papucs, vagy fürdőcipő Rabac strandjaira, a durva kavicsok miatt szükséges. A strandok a nyári főszezonban rendkívül zsúfoltak lehetnek, így érdemes lehet megnézni távolabbi strandokat is - a Golubjera strand gyalog is elérhető Rabactól, további népszerű partok a környéken a Ravni, Prtlog, és Huboka.

Rabac, strand

Rabac, strand

Rabac, strandok. Képek: Komi Photo, erwan.lher/Flickr/Creative Commons

Eljutás autóval Rabacba: Budapesttől Rabac 567 km-re, van, kb. 5,5-6 óra alatt elérhető. Lásd még: Horvátország autópályadíjak, Tippek autóval Horvátországba és Autós útvonaltervező

Rabacon nyaralva, a strandoláson kívül, több kirándulási lehetőség is kínálkozik. Csak a közelebb lévőket említve: a közvetlenül Rabac felett lévő középkori Labin, vagy a szintén középkori, Rabactól 18 km-re lévő Krsan, illetve az 51 km-re, északkeletre lévő Opatija, vagy a kb. 30-35 km-re, délnyugatra lévő Pula városa. Ha homokos strandon szeretnénk fürdeni, akkor pedig ellátogathatunk az 53 km megtétele, és 1 órás autózás után elérhető Medulinba. Meg lehet nézni a hangulatos, romantikus Moscenicka Draga üdülőhelyet is, Rabactól 38 km-re. Komppal a Cres sziget is viszonylag könnyen, és gyorsan elérhető innen: a 66-os úton északra indulva, a 22 km-re lévő Brestovából indul komp Cres Porozina városába, valamint hajókirándulások keretében is ellátogathatunk a szigetre.

2014-ben megnyílt Horvátország első aquaparkja, az Istralandia, amely Rabactól 80 km-re található. Google térképen bejelölve pontosan ITT van. Június 3.-szeptember 17. között tart nyitva, júniusban és szeptemberben minden nap 10:00-18:00, júliusban és augusztusban 19:00-ig. Bővebb információk az aquaparkról itt: Istralandia aquapark.

A Glavani Park, egy remek, mindenki által dicsért erdei kalandpark meglátogatása is jó ötlet lehet gyerekekkel. A parkban kicsik, és nagyok is jól szórakozhatnak. Zipline pályák, erdei akadálypályák képezik a részét. Rabactól 27 km-re található, 35-40 perc autózással elérhető, pontosan ITT van.

Rabac

Rabac kép: Peter J Dean

Labin

Labin középkori városa a Rabac feletti dombon, Rabactól mindössze 5 km-re fekszik. Korábbi nevének, Albonának az első említése Kr. u. 285-ből származik. Számos történelmi, és kulturális műemléke miatt megéri ellátogatni ide. Az Isztria egyik legszebb óvárosában, többek között, egy csodás 15. századi velencei, gótikus templom, reneszánsz kastélyok, barokk paloták, és gyönyörű épületek csodálhatók meg. A szűk utcákban tett minden lépéssel érezhető a középkori, mediterrán atmoszféra. A templom 35 méter magas harangtornyából remek kilátás nyílik Labinra, és Rabacra. Labin korábban bányászváros volt, így a Városi Múzeum alatt egy szénbányát is meg lehet tekinteni. Labin Matthias Flacius Illyricus szülőhelye. Az 1520-1575-ig élt Flacius híres reformátor, Luther tanítványa, a lutheránus teológia képviselője volt. Ma Labint főleg művészek lakják.

Labinba akár gyalog is ellátogathatunk, az 5 km-s túra folyamán 235 méter magasra megyünk fel, viszonylag könnyű úton. Akik szeretnének túrázni, azok Labinból továbbindulhatnak egyéb túraútvonalakon is: elérhető csúcsok onnan az Brdo (475 méter), az Orlic (470 méter), az Ostri (531 méteren), és a Goli (536 méter).

Labin

Labin

Labin képek: basheen, Ronnie Macdonald/Flickr/Creative Commons

Krsan

Ha szeretnénk felkeresni egy turizmus által teljesen érintetlen, igazi isztriai, mediterrán, ismeretlen falucskát, érdemes ellátogatni Krsanba. 18 km-re található Rabactól, a Pican és Pazni felé vezető úton. Műemlékei közül néhány a 11. századból maradt fenn. Kötelező látnivaló a 13. századi, szinte omladozó erődje.

Krsan

Krsan kép: maya

Rabac szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Mi tavaly voltunk Rabacban,gyönyörű és nyugodt kis üdülőhely.
#1 - Olga - 2009.06.06. - 21:39
Ha valakinek van nyaralója Horvátországban és elfogad üdülési csekket szóljon-köszönöm
#2 - Zavischné Vakulya Rozália - 2009.06.12. - 23:04
Sziasztok!

Aug.-ban keresnénk olcsó szállást 4 főre!
Aki tud,segí­tsen!!!

Köszi! Anamy
#3 - Anamy - 2009.07.16. - 17:46
üdülési csekket elfogadják a Campus club u.i.-nál, ha szeretnél bővebb infót, akkor í­rj egy emailt: zagirea@gmail.com
#4 - Sagmeister Andrea - 2009.07.19. - 22:40
Szia Anamy,

tudok lakókocsit, vagy magánapartmanokat is, ha gondolod keress meg emailben: zagirea@gmail.com
#5 - Sagmeister Andrea - 2009.07.19. - 22:49
Sziasztok!
Horvátországi nyaralást terveznénk az idei nyárra,szeretném tőletek kérdezni,hogy tudtok-e olyan helyet ahol esetleg üdülési csekkel lehetne fizetni?
Segí­tségeteket előre is köszönöm!
#6 - szí¼csi14 - 2010.01.10. - 12:28
Az üdülési csekket csak belföldön lehet felhasználni, de elméletben elképzelhető olyan utazási iroda (de nem külföldi szállásadó), aki elfogadja külföldi utazásra.
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.01.11. - 17:17
Ha valaki tud, kérem segí­tsen. Két kisgyermekkel szeretnénk Horvátországban nyaralni augusztusban, üdülési csekkel tudnánk csak fizetni. Van erre megoldás?
Előre is köszönöm mindenkinek.
#8 - Ancsa - 2010.06.05. - 15:04
Az üdülési csekk sajnos csak belföldön használható fel. Egyes utazási irodákban előfordul, hogy elfogadják külföldi útra is (lehet, hogy mostanában már az sem működik).
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.05. - 22:24
Korrigálnám Sagmeister Andrea 2009.07.19-i bejegyzését: a Campus Club Utazási Iroda csak a balatonlellei MALéV üdülő foglalásakor tudja elfogadni az üdülési csekket, mivel az üdülési csekk
csak és kizárólag belföldi utazásokra használható fel.
(hibás link törölve - admin)
#10 - Campus Club Utazási Iroda - Börönte Dóra - 2010.06.18. - 13:28
most foglaltunk szállást üdülési csekkért horvátországban igaz csak 80%-ért fogadja el,de ha belegondolok igy is megéri.szerintem.
#11 - karel0727 - 2010.06.19. - 11:40
hol fogadták el 80%-ért?, melyik iroda?
#12 - laja - 2010.06.19. - 14:01
Szia Laja!
ha gondolod keress meg email-be, aztán bővebb infót is adok Neked.

karel0727@freemail.hu
#13 - karel0727 - 2010.06.19. - 14:24
Kedves Karel! érdekelne engem is hogy hol lehetne üdülési csekkel Horvátországba utazni, illetve ahol 80%-ért elfogadták.
#14 - Mafi - 2010.06.26. - 20:30
Kedves Karel! Nem érlek el az email cí­meden.
én is az irodát kérdezném? Köszi
#15 - bodza - 2010.06.30. - 00:39
én is tudok valakit, aki ü.cs.-t beszámol bárhol az Adrián, akár hotel, akár apartman,de csak 70%-ban! :-)
#16 - moni - 2010.07.17. - 11:02
Sziasztok!
Ha esetleg tud valaki üdülési csekket elfogadó apartmant Makarskán kérem küldje el az elérhetőségét!Előre is köszi!
#17 - tomi - 2010.07.22. - 17:18
Sziasztok!!
Mi lakókocsiba szeretnénk menni 2011 júliusában és két lakókocsira lenne szükségünk és üdülési csekkel szeretnénk menni. Tudna valaki segíteni hátha van olyan hely ahol meg lehet oldani hogy elfogadják!!!!
Köszönöm!
vjulianna@hdsnet.hu
#18 - Julianna - 2010.12.29. - 19:19
Sziasztok!
Idén Horvátországba szeretnénk nyaralni, de csak üdülési csekkel tudnánk megoldani. Ha valaki tudna ebben segíteni kérem értesítsen.
#19 - Magdi - 2011.01.13. - 15:54
Sziasztok!
Horvátországba szeretnénk üdülni, de jó lenne üdülési csekkel megoldani. Ha valaki tudna ebben segíteni kérem értesítsen.
okatona@freemail.hu
#20 - ödi - 2011.02.07. - 13:00
Sziasztok!
Idén mi is Horvátországban szeretnénk nyaralni. Két család, egyik 2 tinédzserrel, a másik 2 kisgyerkőccel. Szeretnénk üdülési csekkel fizetni. Ha valaki tudna ebben segíteni, kérem az alábbi címen értesítsen.
karagity.jadranka@upcmail.hu
#21 - Karagity Jadranka - 2011.02.14. - 14:45
drágájaim...

mi is lennénk egy tucatnyian, felnőtt-gyermek.
rengeteg ü.csekkünk van, szeretnénk horvátországi apartamanra "elkölteni".
köszi:mogyibandi@upcmail.hu
#22 - mogyi bandi - 2011.02.16. - 17:20
Sziasztok !

Horvátországban szeretnénk nyaralni a nyáron 5 fő. üdülési csekkel szeretnénk fizetni akár 80%-os áron is. Rab és Krk sziget érdekelne elsősorban, de bármilyen úticél megfelel, akár lakókocsiban is. De más országok lehetőségei is érdekelnének. pl. Olasz, Bulgária
Ha valaki tud ilyen szállásról kérem jelezze a vmagdi0524@freemail.hu-ra
Köszönöm
#23 - Magdy - 2011.03.16. - 18:06
Sziasztok !

Horvátországban szeretnénk nyaralni a nyáron 4 fő.Junius11-töl, üdülési csekkel szeretnénk fizetni.
#24 - Tarkucsu - 2011.05.18. - 14:53
Sziasztok!
Családommal Horvátországban szeretnénk nyaralni júliusban, üdülési csekkel fizetnénk (részben). Ha tud valaki elfogadóhelyet, kérem jelezze. Köszönöm.
aszilvi3@freemail.hu
#25 - Szilvia - 2011.05.19. - 09:41
Sziasztok!

3-4 fő számára keresek Vir szigetén kiadó apartmant Július végére vagy Augusztusra.
Ha van lehetőség üdülési csekkel fizetnénk részben.
Köszönöm
nikolett0126@freemail.hu
#26 - Nikolett - 2011.05.22. - 20:41
Sziasztok!
Horvátországban szeretnénk nyaralni a nyáron. üdülési csekkel szeretnénk fizetni.
Bármilyen megoldás érdekel! Előre is köszönöm!
#27 - Okatona - 2011.05.23. - 12:52
sziasztok!!

3 gyermekünkkel a nyárnak pár napját végre külföldön szeretnénk tölteni.
a fizu nem sok, de üdülési csekket kaptunk. bárhova szivesen menénk, csak fürdő, és viz legyen a közelben.segitségetek előre is köszönöm.
irjatok!
#28 - kolikia - 2011.05.24. - 13:41
Sziasztok!

A sok üdülési csekkes kérdésre: üdülési csekkel NEM lehet Horvátországban nyaralni, csak belfőldön használható! Elképzelhető, hogy van olyan szállásadó (zömében gondolom magyar), aki valamilyen oknál fogva elfogadja, de ilyeneket nehéz találni, remélem, ha van ilyen, ideírja. Egyébként pedig (nem üdülési csekkes) szállások keresésére: http://www.adriatic.hr/affiliate.php?site=1152&redirect=http%3A//www.adriatic.hr/hu/search/private
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.24. - 14:01
én tudok ilyet, de csak 70%-ban számítják be....Persze ez senkinek sem jó, mert mindenki azt hiszi, hogy 100%-ban beválthatja...Nekem mindegy, így legalább idén is mindenki belföldön marad....
#30 - moni - 2011.05.26. - 13:14
Sziasztok!

Ha valaki tud szállást Horvátországban, ahol üdülési csekket elfogadnak (akár 70%-ban is) akkor legyen kedves dobjon egy mailt: bela@oritelnet.hu

Köszi szépen....
#31 - Elmebeteg - 2011.05.27. - 20:28
Sziasztok idén július végén mennénk nyaralni Horvátországba,2kisgyerekkel.
Ha valaki tudna segíteni üdülési csekk elfogadó helyet 3nap 2éj.
donidani@freemail várom az ajánlatokat.
#32 - Etti - 2011.06.01. - 20:20
Sziasztok idén július végén mennénk nyaralni Horvátországba,2kisgyerekkel.
Ha valaki tudna segíteni üdülési csekk elfogadó helyet 3nap 2éj.
donidani04@freemail várom az ajánlatokat.
#33 - Etti - 2011.06.01. - 20:23
Sziasztok,
engem is érdekelne, szintén 3 nap 2 éjszakára üdülési csekkes horvátországi ajánlat.
santadenever@gmail.com
Előre is köszönöm!
#34 - Denever - 2011.06.09. - 20:09
Sziasztok!

Főszezonban nem fogtok találni 2 éjszakás szállást, mivel a tulajdonosok csak 7 éjszakára adnak ki szállást! Hacsak véletlenül nem maradt nekik 1-2 napos "lyuk". Egyébként pedig 4 éjszaka alatti tartózkodásnál 90%-uk + 30% felárat is kér, mivel nagyon nem éri meg nekik ilyen rövid időre szállást kiadni!

Hát ez nagy helyzet :-( és hát nem is éri meg kikocsikázni 2 éjszakára Horvátországba :-((
#35 - moni - 2011.06.13. - 12:50
Sziasztok!

Ha tudtok Horvátországba akár 70%-ban üdülési csekket elfogadó szállásadót légyszi írjatok.
zenerofi@gmail.com
Előre is köszi!
#36 - zenerofi - 2011.06.15. - 22:12
üdülési csekkes szállást keresek horvátban 70000ft érték van hívj 06303320032
#37 - attila - 2011.06.16. - 14:58
Sziasztok!

Ha tudtok Horvátországba üdülési csekket elfogadó szállásadót légyszi írjatok.
kacor65@indamail.hu
30/5677720
Előre is köszi!
#38 - Kacor József - 2011.06.17. - 15:08
Sziasztok!
Július hónapban, szeretnénk menni a feleségemmel, 4nap 3éjszakára Horvátországba nyaralni, üdülési csekket elfogadó helyet keresünk. ajánlatokat e-mailben várok.
dzo989@gmail.com előre is köszönöm.
Ha valaki tudna ajánlani, azt megköszönnénk.
#39 - dzo060 - 2011.06.21. - 22:45
Szia Dzo!

3 éj főszezonban nagyon nehéz + meg még általában 30% feláras is,mert a minimum nem feláras éj az 4 éj, de főszezonban még annyi sem.....A váltás szombattól-szombatig van! így 3 éjszakára csak akkor kapni szállást, ha a tulajon véletlenül rajta maradt...
#40 - moni - 2011.06.22. - 20:14
Sziasztok!
Horvátországba szeretnénk üdülni, de jó lenne üdülési csekkel megoldani(akár 70-80%-os beváltás). Ha valaki tudna ebben segíteni kérem értesítsen.
kovesdizsuzsa@yahoo.de

előre is köszönöm
#41 - Kövesdi Zsuzsanna - 2011.07.14. - 11:45
www.fulophaz.com ezt böngéssze át, aki üdülési csekkel akar utazni horvátországba. Mi voltunk itt. Csak jót tudunk elmondani róla. Nagyon tuti hely, aki nem luxusba vágyik. Nem koszos, nem ócska. Mi gyerkőccel voltunk és tökéletesen meg voltunk elégedve. Ha lehetőségünk lesz rá mindenképp vissza fogunk térni még ide. Remélem tudtam segíteni másoknak is.
#42 - Karel0727 - 2011.07.25. - 11:28
Szia Karel!

Ez mind szép, és jó, csak hogy ez Brac sziget,akinek meg üdülési csekkje van, az nem akar még + kompra is költeni, de egyébként sem népszerűek annyira a szigetek a magyarok között egyrészt a pénztelenség miatt; másrészt, mert a száraz földön jobban szeretnek lenni...Tehát a legnépszerűbb helyek a magyarok között: Krk,Vir, Pula, Rovinj, Crikvenica....Főleg az isztria, és a Kvarner!
#43 - moni - 2011.07.25. - 15:30
A magyaroknak akik nem akarnak sokat autózni Horvátországba, annak ajánlom szíves figyelmébe Rovinj városát az Isztrián! és strandolásra a Rovinjtól 4-5 km-re délre lévő Villas Rubin nevű strandot! ígérem nem fog csalódni, győnyőrű város és strand várja itt őket! Jó nyaralást! (én most voltam idén, de már visszahúz ide a szívem, Pula a közelébe se ér!!!)
#44 - Baggio - 2015.06.19. - 01:16
milyen egy szánalmas nép ez a magyar.
mindig azon agyal, hogy hogyan tudja okosba' megoldani a dolgokat, utána pedig csodálkozik, ha más országokban jobban működnek a dolgok.
lásd üdülési csekk. kifejezetten belföldi utazásra találták ki. a belföldi szálláshelyek tásmogatására. erre mit csinál a magyar paraszt? elhasználja külföldön. nem baj. jól csináljátok.
#45 - béla - 2015.08.04. - 09:35

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás