Rovinj nevezetességek, nyaralás

Rovinj utazás, szállás, látnivalók

Rovinj

Booking.com

Rovinj egyértelműen Isztria legszebb városa, és Horvátország 3 leggyönyörűbb, legromantikusabb városa között van. Az olaszos hangulatú Rovinj meglátogatását nem szabad kihagyni: még ha nem is konkrétan ott nyaralunk, Isztriából jöjjünk át az egyik nap ide. Szép látnivalók, remek hangulat, és kiváló éttermek várják az érkezőket. Az alábbiakban bemutatjuk a város nevezetességeit, strandjait, ajánlott éttermeit, valamint a vásárlási lehetőségeket, és a közeli remek kirándulási célpontokat. Oldalunkon szállások keresésére is lehetőség van, a legjobb árakon.

A horvát tengerpart egyik legromantikusabb, leggyönyörűbb városában, az Adriai-tenger északi részén, Isztriában található Rovinjban 14 ezren laknak. Kifejezetten szép, romantikus, és hangulatos, sziklaszirtre épült város. Óvárosának szűk, labirintusszerű utcái, sikátorai, terei, és part menti sziklái elbűvölőek. Rovinj egyértelműen Isztria legfestőibb városa, ahol gyönyörű fotók készíthetők.

Az autómentes óváros korábban sziget volt, a szárazfölddel a 18. században kötötték össze, így azóta félsziget. A szűk, macskaköves utcák a szinte mindig napsütéses nyári napokon is árnyékosak, és csodálatos, felejthetetlen élményt nyújtanak este is. Kacskaringós, macskaköves utcái, hangulatos házai, pálmafás kikötője, és dombja, melyről beláthatjuk a gyönyörű várost, valamint olaszos hangulata remek atmoszférát kölcsönöznek Rovinjnak. Horvátország több más részéhez hasonlóan Rovinjban az emberek is mintha barátságosabbak lennének. A turizmus térhódítása ellenére a város ma is aktív halászfalu, így minden nap friss halat vehetünk a halpiacon. Mindezek miatt a szállások is drágábbak itt, de aki nem is itt száll meg, hanem valahol máshol Isztriában, szinte kötelező e gyönyörű városba ellátogatnia.

A véletlenül odavetődött utazó szinte azt hiheti, hogy Olaszországban van, melyet tovább erősít az olasz utcanevek használata, és a horvát mellett az olasz nyelv hivatalos használata. Ennek oka hogy 1283-tól 1797-ig a város Velencéhez tartozott, és még a 20. század elején is lakosainak 98%-a olasz anyanyelvű volt.

Eljutás autóval Rovinjba: Autós útvonaltervező. Budapestről 591 km / kb. 6 órás út. Az óváros autómentes, parkolni Validibora parkolóban, 5 percre az óvárostól lehet (Ulica Giordana Paliage, ár a nyári szezonban 5, 6, 6,5/kn óra, minél inkább főszezonban vagyunk, annál drágább, az utolsó díj július közepétől augusztus végéig van). Az utcai parkolás zónáktól függ. Az 1-es, az óvároshoz legközelebbi zónában 6 kn/óra, a 2-3-as zónában a nyári szezonban 5 kn/óra, a 4-es zónában pedig 2 kn/óra. Autós eljutáshoz hasznosak lehetnek alábbi oldalaink: Horvátország autópályadíjak és Autóval Horvátországba. Rovinj elérhető autó nélkül is: Rijekáig vonattal, közvetlenül Budapestről, onnan pedig buszjárattól függően 2-3 óra autóbuszozás. Vagy Zágrábig vonattal, ahonnan 4-5 óra busszal.

Rovinj

Rovinj

Rovinj, Horvátország

Rovinj képek: Mario Fajt, @PaulDCocker/Flickr/Creative Commons

Szállások | Rovinj strandjai | Rovinj nevezetességei | Éttermek | Üzletek | Rovinj környéke | Hozzászólások

Rovinj szállások

Szállások Rovinjban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Rovinj szállások | Rovinjsko Selo szállások | Vrsar szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Rovinj strandjai

A homokos tengerpartok kedvelőinek lehet, hogy csalódást okoz Rovinj, de a tény, hogy Horvátország talán leggyönyörűbb városában vannak, és a szép fehérkavicsos part bizonyára kárpótolja őket. Rovinj, és környékének sziklás, és kavicsos strandjai változatosságukról ismertek: minden partszakasznak egyedi atmoszférája, és más-más különlegessége van. Nagyon sok strandon engedélyezett a meztelen fürdőzés.

Lehet fürdeni az óváros sziklás strandjain is. Az óvároson kívüli legközelebbi strand a várostól délre, a szárazföldön található Lone Bay, mely kifejezetten lassan mélyülő, kavicsos strand. Érdemes felkeresni (a legjobb kerékpárral, melyet lehet a városban bérelni) a városközponttól 1,5 km-re található csodálatos, erdő mellett lévő Punta Corrente strandot, és környékét, a mellette lévő Punta Corrente parkerdőben egy kellemes sétát is lehet tenni: gyönyörű strandok és erdő egymás mellett.

Az egyik legjobban felszerelt, legnagyobb, a helyiek által különösen kedvelt strand a Villas Rubin nyaralóövezethez tartozó part, Rovinjtól 3 km-re. Sok sportolási lehetőség is adódik a sziklás-kavicsos, lassan mélyülő, gyerekkel is ideális strandon. Mivel a Villas Rubinhoz tartozik, belépőt kell fizetni.

Rovinjtól 5 km-re a Vestar-öbölben, a kempinghez tartozó strand viszont valamennyire homokos. A strandot nem csak a kemping vendégei használhatják, de akik nem itt szállnak meg, azoknak belépőt kell fizetniük.

A városközponttól 20 km hajózásra elérhető kis, festői szigetre, a Spiaggia Isola rossára, azaz a vörös szigetre, és annak tengerpartjára szintén érdemes ellátogatni. Egy másik Rovinj kikötőjéből gyorsan elérhető közeli sziget a Katarina, ennek strandja azonban nem olyan szép mint a Spiagga Isoláé.

Katarina sziget

Katarina-sziget, rálátás Rovinjra. Fotó: Lolly man/Flickr/Creative Commons

Rovinj nevezetességei:

Óváros

Rovinj óvárosa kevés más várossal összehasonlítható élményt ad: a macskaköves, kanyargós, szűk és sikátoros utcákon, a régi házak mellett elhaladva igazán egyedi, és romantikus élményben lehet részünk. A magas, és keskeny, igazi mediterrán lakóházak szorosan egymás mellett, és rendkívül közel egymással szemben állnak. A reneszánsz, a barokk, és a neoklasszicizmus nyomai is felfedezhetők a házak homlokzatain, és erkélyein. A pasztelszinű lakóházak mellett haladva a turistáknak szinte időutazásban lehet része.

A Velencében átélhető élményhez hasonlóan, szinte minden utca nyújt valami érdekességet. De inkább olyan, mintha egy olasz kisvárosban járnánk - Rovinj Velencénél azért sokkal kisebb, de barátságosabb is, Horvátország másik gyöngyszeméhez, Dubrovnikhoz képest is kevésbé zsúfolt. Az óváros élő hely, láthatjuk, ahogy a helyiek szárítják a ruháikat, ahogy a művészek dolgoznak, hallgathatjuk az utcazenészeket. Az óvárosban számos üzlet, művészeti galéria fedezhető fel, remek éttermekben és kávézókban pihenhetünk meg. Éjjel is nagyon hangulatos, és nyüzsgő. Idősebb és fiatalabb párok számára egy kifejezetten romantikus hely.

Rovinj óváros

Rovinj óváros

Rovinj óváros

Rovinj óváros képek: kostem, WindwalkerNid, Marishka_Sav/Flickr/Creative Commons

Szent Eufémia templom

Rovinj leghíresebb látnivalója, és jelképe a már messziről látható, dombon magasodó Szent Eufémia székesegyház. A dombról, és a templom harangtornyából egész Rovinjra rálátni, felülről szemlélhetők a mediterrán házak, a csodás kikötő és tengerpart. A Szent Eufémia templom 1725-1736 között, barokk stílusban épült, egy korábbi templom helyére. Homlokzata 1883-as. Az épületben Szent Eufémia 6. századi roppant értékes szarkofágja található, melyet a legenda szerint Rovinjnál vetett partra a tenger. Szép, békés templom.

A templom harangtornya 62 méter magas, Isztriában a legmagasabb. 1654-1680 között épült, a velencei Szent Márk téren látható harangtorony mintájára. A korábbi harangtorony a 16. században villámcsapás áldozata lett. A harangtorony tetején álló Szent Eufémia szobra az aktuális széliránynak megfelelően fordul el. A 20 kunás belépőt megéri kifizetni a toronyba, csodálatos onnan a látvány.

Szent Eufémia templom, Rovinj

Szent Eufémia templom, Rovinj

Rovinj: látkép a Szent Eufémia templom tornyával, valamint: Szent Eufémia templom, és annak harangtornya. Képek: Caramdir, allynfolksjr/Flickr/Creative Commons.

Vörös óratorony

A kikötőben található óratorony fogadja a hajóval érkezőket, melynek földszintjén jelenleg egy utazási iroda működik. A velencei hatás egyértelműen látszik rajta, amit a homlokzatán található velencei oroszlán domborműve is mutat. A toronyban két harangot láthatunk. Az óratorony előtt, a Gradski téren egy 1959-es szökőkút, egy fiú bronzszobrával, és egy fél-napóra található, amely reggel 8-tól délután 4-ig képes mutatni az időt, és itt van a városi múzeum is, mely a 17. századi Califfi-palotában működik.

Rovinj óratorony

Szent Kereszt-kapu

Az 1680-as Szent Kereszt-kapun is látható a velencei szárnyas oroszlán, továbbá két címer és három korsó. Ez az egyik Rovinj három megmaradt eredeti kapujából az óváros délkeleti részén, a kikötő és az óváros között. A másik kettő a Szent Benedek, és a Portico kapu.

Szent kereszt kapu

Balbi-Ív

A barokk Balbi-ív 1680-ból maradt fenn, ez jelképezi az óváros bejáratát. Egy korábbi városkapu helyére épült.

Balbi ív

Balbi-Ív kép: Yoghi,Bubu

Városháza

Az 1682-ben épített vörös színű barokk városháza a város egyik fő látnivalója

Rovinj

Szentháromság keresztelőkápolna

A Trg Lokva téren áll Rovinj legrégebbi épülete. A hétszögletű keresztelőkápolna a 13. században épült. A kis kápolnában ma galéria működik.

Szentháromság keresztelőkápolna

Akvárium

Az 1891-ben alapított rovinji akvárium elég kicsi, főleg a gyerekek számára lesz érdekes. 15 akvárium van benne, 30-60 perc alatt bejárható. Belépőjegy 20 kuna. Az óvároson kívül, a szárazföldön, a G. Paliaga 5. cím alatt található.

Rovinj akvárium

Akvárium fotó: Pejich

Cave di Monfiorenzo kőfejtő

2 kilométerre Rovinj központjától található a helyiek körében "fantázia kőfejtőnek" hívott geológiai park. A kőfalakon megfigyelhetjük az Isztriai-félsziget geológiai változásait, és a tenger által felhordott alga- és iszapüledékeket. A világszerte ismert, és csodált kőfejtő Horvátország védett természeti kincsei közé tartozik. A karszt kialakulásának egyedi példája figyelhető itt meg. Monfiorenzóban, a Pula felé vezető út mentén található.

Rovinj éttermek - Válogatás

Rovinjban kifejezetten sok jó étterem van, de az árak valamivel magasabbak, mint a kevésbé felkapott városokban. Akik egy jót akarnak enni nyaralásuk folyamán, azoknak ez a szép város az egyik legjobb úti cél Horvátországban. Egyes horvát szigeteknél, városoknál 3-4 ajánlott éttermet is nehéz összegyűjteni ebben a részben, itt Rovinjnál pedig még az itt felsorolt éttermeken kívül is rengeteg kiemelkedő hely van. Persze ez nem jelenti azt, hogy a városban nincsenek turistacsapda, túlárazott és a legjobb esetben átlagos éttermek. Tehát érdemes az alább felsorolt, gondosan válogatott listában szereplő éttermekből választani, így sokkal kisebb az esélye a csalódásnak.

A Monte a legjobbak között is talán a legjobb étterem Rovinjban, sokak szerint olyan színvonalú, hogy Michelin-csillagot érdemelne. Egy felsőkategóriás, gourmet étterem az óvárosban, a Szent Eufémia templomhoz közel. Ennek megfelelően drága hely is, tehát azok látogassanak ide, akik kedvelik az ilyen éttermeket, és nem számít nekik, ha sokat fizetnek vacsorájukért. Kreatív, ízletes fogások kóstolhatók, a kiszolgálás, és az atmoszféra is elsőrangú.

Montalbano 75 | Főételek 139-259 kn, desszert 99 kn, gyerekmenü 129 kn, 7 fogásos kóstolómenü 740 kn | Értékelések: TA: 4,65/5, 441 értékelés alapján, FB: 5,0/5, 21 értékelés alapján

A Puntulina az egyik legszebb, legromantikusabb fekvésű étterem. sziklákon, a tenger mellett helyezkedik el, az óvárosi strandon, Itt ebédelve vagy vacsorázva csodálatos kilátásban lehet részünk, és a naplementét is megcsodálhatjuk. A naplemente után pedig a kivilágítás csodálatos. Pusztán csak üldögélni a Puntulinában is nagy élmény. A legjobb, a sziklán lévő teraszon lévő, közvetlenül a tenger melletti helyekért mindenképp foglaljunk asztalt. Az elhelyezkedése mellett a Puntulina konyhája is az egyik legjobb a városban. A szép helyszínnek, és minőségnek megfelelően, az árak magasak.

Ul. Sv. Kriza 38 | Nyitva 12:00-22:00 | Értékelések: TA: 4,30/5, 793 értékelés alapján, FB: 4,6/5, 51 értékelés alapján

A Tipico már egy sokkal alacsonyabb árkategória, de szintén egy igazán remek, kedvelt, különösen ajánlott hely. A város egyik legjobbja, a helyiek is gyakran ajánlják. Különösen jó az ár/érték arányú. Egyszerű, rusztikus, tradicionális isztriai, különösen finom ételeket szolgálnak fel, nagy adagokban. A légkör is laza itt, nem egy elegáns étteremről van szó. Az ételek elkészítését figyelemmel is kísérhetjük, mivel a konyha nyitott. A hús- és halételek mellett vegetáriánus fogásokat is adnak ebben az óvárosi étteremben. Népszerű vendéglő, ezért érdemes előre foglalni.

Ul. Grisia 32 | Nyitva áprilistól 12:30-15:00 és 17:30-22:30 | Leves 15-25 kn, húsételek 78-140 kn, halételek 78-138 kn, vegetáriánus ételek 58-79 kn, desszert 25-35 kn | Értékelések: TA: 4,50/5, 623 értékelés alapján, FB: 5,0/5, 16 értékelés alapján

A Pizzeria Da Sergio Rovinj legjobb pizzériája. Amennyiben remek pizzára, ill. viszonylag olcsó vacsorára vágyunk, próbáljuk ki! Több mint 100 fajta, vékonytésztás, igazi olasz pizzából választhatunk.

Ul. Grisia 11 | Nyitva a nyári időszakban 17:00-22:30 | Pizza 30-60 kn között | Értékelések: TA: 4,37/5, 523 értékelés alapján, FB: 5,0/5, 19 értékelés alapján

A La Vela étteremben egyszerű, de nagyon jó halételeket, pizzát, és olasz ételeket fogyaszthatunk, kifejezetten barátságos áron. Az óvároson kívül működik, ez is egy olyan hely, ahol jó áron minőséget is kapunk.

Ulica G. Mazzinia 1 | Nyitva 12:00-24:00 | Olcsó | Értékelések: TA: 4,25/5, 204 értékelés alapján, FB: 4,5/5, 32 értékelés alapján

Az Orca is kiváló ár/érték arányt nyújt. A Rovinjhoz vezető 303-as út mellett, a városon kívül található Orcában házi, klasszikus isztriai ételeket kínálnak. Az elhelyezkedése tehát egyáltalán nem romantikus, viszont itt olcsón ehetünk viszonylag jót étteremben. A helyiek és a turisták körében is nagyon kedvelt, egyáltalán nem turistás hely. Az étteremnek rendkívül nagy az étlapja, tehát itt mindenki megtalálhatja a neki ízlő fogásokat. Egyébként főleg a friss halételeket dicsérik, de a húsételekre sem lehet panasz az árhoz képest.

Gripole ulica 70 | Nyitva minden nap 11:00-23:00 | Húsételek 50-120 kn, tésztaételek 35-100 kn, halételek 80-550 kn, leves 15-30 kn, desszert 6-30 kn | Értékelések: TA: 4,22/5, 221 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 26 értékelés alapján, G: 4,5/5, 18 értékelés alapján

A Barba Danilo is már Rovinj külső részén, az Ulika kemping mellett, Rovinj óvárosától 3 km-re helyezkedik el. De egyáltalán nem egy tipikus kempingétterem, és nem csak a kemping vendégei étkezhetnek itt. A családi éttermet sokan Rovinj egyik legjobbjának tartják, a helyiek körében is népszerű, kifejezetten minőségi hely. Tradicionális és modern, friss isztriai ételeket szolgálnak fel, a vendégek nagyon nagy részének megelégedésére. Hal- és húsételeket, tésztákat, és persze desszerteket is kínálnak. Az árak középkategóriásak, a minőséghez képest igen jók. Érdemes előre asztalt foglalni.

Polari 5, az Ulika autóskemping mellett | Keddenként zárva | Értékelések: TA: 4,74/5, 205 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 108 értékelés alapján

Monte étterem, Rovinj

Monte étterem

Üzletek, élelmiszerboltok, bevásárlási lehetőség

Az óvároson kívül, a Bale felé vezető út mentén és környékén (Istarka ul. majd Ul. Brace Bozic néven folytatódik) sok üzlet található: Konzum, a talán legolcsóbb Lidl, és Plodine élelmiszeráruházak.

Nézzük, mi pontosan hol van: a horvát élelmiszerbolt-hálózatnak, a Konzumnak magában az óvárosban is van boltja, a Trg. M. Tita 3. címen. Kicsit kijjebb, a piac mellett pedig a Valdibora 17. alatt. Kijjebb a városból további 5 Konzum van, közülük kifejezetten nagy, Maxi Konzumok az Ul. Jospipa Voltica utcában, és az Ul. Makrka Marulica 14. címen. A Lidl pontosan a Brace Bozic 4/A alatt működik. A Plodine a Konzumhoz hasonló horvát élelmiszerbolt-lánc. A Plodine-üzletet a Fažanska ulica 2. alatt találjuk, az Ul. Brace Bozic mentén.

Az üzletek vasárnap is nyitva tartanak.

Rovinj piaca az óváros északkeleti részén, az Ui. Guseppea Garibaldija utcához, a kikötőhöz, és a Valdibora parkolóhoz közel helyezkedik el. Itt minden nap friss és jó minőségű zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, gombát, halat, és egyéb hozzávalókat vásárolhatunk, ha magunk főzünk.

Rovinj, piac

Rovinj, piac. Fotó: Shadowgate/Flickr/Creative Commons

Rovinj környéke, kirándulási lehetőségek

Érdemes ellátogatni a 29 km-re található, szépséges, dombra épült Vrsarba. A városnézés mellett az egyedülálló, és különleges Lim-fjordon való hajókázás is nagy élményt jelent - hajókirándulások indulnak oda Rovinj mellett Vrsarból is. Isztria további szép városai, mint a Rovinjtól 35 km-re északra elhelyezkedő Porec, vagy a 36 km-re, délre fekvő Pula is fantasztikus kirándulási célpontok.

A kikötőből több hajókirándulás is indul, így el lehet jutni az egyik legérdekesebb környékbeli helyre, a Lim-fjordhoz is.

Rovinjtól 80 km-re helyezkedik el, és kb. 70 perce autózással elérhető a festői, szlovéniai, de "olaszos" Piran, Szlovénia legszebb tengerparti városa, amit szintén érdemes megnézni.

2014-ben megnyílt Horvátország első aquaparkja, az Istralandia, amely Rovinjtól 51 km-re található. Google térképen bejelölve pontosan ITT van. Június 3.-szeptember 17. között tart nyitva, júniusban és szeptemberben minden nap 10:00-18:00, júliusban és augusztusban 19:00-ig. 2015-ben egy másik aquapark is nyílt, a Rovinjtól 31 km-re, Porec közvetlen közelében elhelyezkedő Aquacolors. Bővebb információk mindkét aquaparkról itt: Istralandia aquapark.

A Glavani Park, egy remek, mindenki által dicsért erdei kalandpark meglátogatása is jó ötlet lehet gyerekekkel. A parkban kicsik, és nagyok is jól szórakozhatnak. Zipline pályák, erdei akadálypályák képezik a részét. Rovinjtól 36 km-re található, 40-45 perc autózással elérhető, pontosan ITT van.

Rovinjból elérhető Velence is, a VeneziaLines hajóival, járattól függően 3 óra 45 perc - 4 óra 15 perc alatt.

Rovinj szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

1998-ban nyaraltam elősször a Rovinj melleti Villas Rubin üdülőfaluban, aminek gyönyörü partszakasza mellett az épületeket esténként arany ezüst és égyébb szí­nekbe varázsló megvilágí­tás örök életre szóló élményt adott. Azóta már háromszor jártam Rovinjban és most napokon belül újra meglátogatom.
Rovinj a Horvát velence, elhelyezkedése és külső megjelenése alapján a legszebb Horvátországi város. Hangulatos szük utcáin és persze a kikötő tengerparti sétányán nyaraláskor minden este órákig lehet barangolni.
Rovinj és a környező szigetek legszebb panorámájában a Szent Eufémia templom tetejéről, pontosan a harangjai alól lehet gyönxörködni. Egyik alkalommal akkor sikerült fennt tartózkodnunk, amikor a harangok megszólaltak, a város vörös háztetóinek. sürün elhelyezkedő kéményeinek (és persze a tengernek) látványa és a harangszó együtt olyan fennséges volt, hogy azóta amikor ott járunk mindig újra élvezem ezt a csodát.
#1 - Gerzsenyi Ferenc - 2008.05.04. - 19:57
én tavaly voltam Horvátban egy egynapos kiruccanáson, Rovinjba csak este értünk! Gyönyörűek a látnivalók, a kikötő ill. kilátás .és a vendégszeretet?? hm!!Le a kalappal előttük :-)
#2 - Melinda - 2008.06.22. - 19:13
Rovinj csodálatos város, rabul ejtett a hangulata. A barangolás a szűk sikátorokban, a Grisia, a Szent Eufémia templom tornyából a csodálatos panoráma, a vakí­tó fehér sziklák, a hihtetlen kék tenger í­gy együtt...leí­rhatatlan, LíTNI,íTéLNI KELL!!!
#3 - Tí¼nde - 2008.07.08. - 07:58
én pár napja jöttem haza, Pulában volt a szállásunk, ami nincs túl messze Rovinjtól, és í­gy egy kisebb kirándulás keretében mi is megnéztük! Annyira különbözik a két város, hogy az már kész csoda! Pula még mintha Horvátországban lenne, de Rovinj már olaszos! Hatalmas a vendégszeretet, a magyarokat pedig különösen szeretik. Ha szembe jön valaki, aki tud pár szót magyarul, akkor biztos hogy az összes általa ismert szót-mondatot a látogató fülébe kiabálja! Annyira temperamentumosak! Szóval, ha valaki Pulába, Rovinjba, vagy a környékre készül nyaralni, nézzen körbe, ha teheti, mert itt találkozik két világ! Ezt tényleg látni kell!
#4 - Nati - 2008.07.27. - 18:10
Rovinjban töltöttem egy hetet.Soha ennyi szépet nem láttam.úgy éreztem,hogy hazaértem.Gyönyörű,hangulatos.ít kell élni!!!és a vendégszeretet valóbban ott van,és a naplemente....az maga a csoda.
#5 - Mona - 2008.08.05. - 22:10
én és a családom idén először jártunk Horvátországban, Rovinj városában. Eredetileg ugy terveztük, hogy barangolunk a környező városokban is, de annyi gyönyörű látnivaló volt, hogy nem jutott rá idő.Az emberek vendégszeretete hihetetlen, a város hangulata rabul ejti az embert.Lehet, hogy először, de biztosan nem utoljára jártunk itt.Mindenkinek csak ajánlani tudom.
#6 - Krizsán Tí¼nde - 2008.09.17. - 08:41
"Imádom" a várost,csak az tudja,hogy milyen csodálatos,aki már járt itt.Mi minden évben meglátogatjuk,van,mikor hónapokra is itt ragadunk.Mindig ámulatba ejt!
Szó szerint:Rabja vagyok!
én csak mindenkinek ajánlani tudom,mert tele van meglepetésekkel,olyanokkal is,amelyet akár elképzelhetetlennek tartanánk!!
órákig lehetne róla mesálni,sőt,napokig is!
A fénykép ilyenkor kevés,EZT LíTNI KELL,éS éREZNI !!!! :)
#7 - Böröc Renáta - 2009.01.21. - 16:18
A leges leggyönyörűbb hely ahol valahol voltam. Minden évben többször is megyünk, mert a családunknak ott van lenn egy lakókocsija.
Aki még nem volt annak mindenképpen ajánlom, aki viszont fontolgatja az pedig ne gondolkozzon tovább, nem lehet elfelejteni!
Aki kihagyja, az nagyon sok mindenről marad le!
óóó és ajánlani tudom a Polari Campinget, ahol a mi lakókocsink is áll. Egy fantasztikus kemping, tele programokkal, és hosszú tengerparttal és mindenféle különlegességekkel:d IMíDOM

U.I.: A mi lakókocsinkat ki lehet bérelni. Több infó róla:
www.horvat-udules.gportal.hu
#8 - Mimy - 2009.05.20. - 14:57
Idén tervezünk Rovinjba egy nyaralást kisebb társasággal (6 fő), lakókocsikban szeretnénk megszállni, minél olcsóbb annál jobb, diákok lennénk:) Van valamilyen javaslat ezzel kapcsolatban? Illetve még azt szeretném megkérdezni valakitől, aki járt ott mostanság, a város maga milyen drága, az éttermek, bárok..?
Köszönöm előre is!
#9 - Dávid - 2009.05.21. - 19:02
Idén megyünk először Horvátországba. Rovinjba lesz a nagy kirándulás. Olvastam a városról,a leí­rtak alapján biztos szép lehet. Viszont nem tudom,hogy a 3 éves kislányom számára merre
van strandolásra lehetőség. Talán Rovinj egész területén?
#10 - István - 2009.06.03. - 10:26
A Lone Bay Beach tipikus családi, gyermekek számára is ideális strand, és egyben a város legnépszerűbb strandja, tehát júliusban, augusztusban zsúfolt sajnos. A Park, Eden, és Montauro szállodák, és a jachtkikötő közelében található.
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.03. - 14:04
Köszi a tippet és a segí­tséget!Mi augusztusba megyünk,amit a kislányom már nagyon vár.Jó nyarat,kellemes nyaralást!
#12 - István - 2009.06.04. - 08:57
Csatlakozom, mindenben, egy gyönyörű hely. Aki még készül oda látogatni ajánlom, hogy feltétlenül menjen át Sv. Andrej szigetre. A partról fél óránként indulnak át hajók, nem drága a viteldí­j, viszont a látvány gyönyörű. A szigeten 2 szálloda van, étterem, teniszpálya, séta útvonal, padok amire letelepedhetsz, valamint apró pici fehér kavicsos nyilvános strand, a viz sekély, í­gy májusban amikor voltunk klassz meleg volt már, nagyon tiszta. El lehet vonulni bárhol a szigeten strandolni, aki nem szereti a tömeget. Varázslatos az egész....Jó pihenést mindenkinek!
#13 - éva - 2009.06.21. - 16:35
Beleszerettem! Elmondhatatlan érzés ott lenni! Remélem hamarosan ismét eljutok Rovinjba. :D
#14 - Meli - 2009.07.25. - 21:13
Tavaly augusztusban Rovinjban nyaraltunk,2 hét múlva ismét megyünk. Azt hiszem ez mindent megmagyaráz,nem lehet nem visszamenni , ezt többször is látni kell.ít kell élni ennek a csodás városnak az esti hangulatát, látni kell a naplementét a tengerbe lógó ódon házakat.Meg kell tapasztalni a horvátok olaszos vendégszeretetét. én is beleszerettem a városba !
#15 - Muthné Petíµ Anikó - 2009.08.09. - 08:37
Augusztus 23-ától töltünk egy hetet Rovinjban. Már alig várom. A fenti tanácsokon kí­vül van valakinek egyéb ötlete, hogy mit lenne érdemes megnézni?
#16 - Adri - 2009.08.10. - 21:53
Mi idén augusztusban v szeptemberben szeretnénk menni 4-en, baráti társaság, a képek és a hallottak alpján gyönyörű lehet. Szálláskereséshez szeretnék segí­tséget kérni! Előre is köszi!
#17 - tami - 2010.01.25. - 14:32
Sziasztok,

Sok helyen jártam már Horvátországban, nagyon szeretem, de ezen a Rovinj-i - Porecs-i részen még nem, Puláig igen! 8-an mennénk, többek közt 79 éves édesanyám és papám is, tudnátok olyan helyet ajánlani, ahol közel van a ví­zpart, de elérhetőek a boltok, és egyebek! Rengeteg lehetőség van a neten, de nem tudok dönteni, és tutira szeretnék menni! Olvastalak benneteket, és abban képben vagyok, hogy gyönyörű minden, ezt látom a különböző helyeken, de konkrét tapasztalatot kérnék tőletek! Engem kétfős stúdiók, vagy apartmanok érdekelnének!
Mi is augusztus végén mennénk mint tami!
#18 - Varga Jutka - 2010.02.18. - 18:20
Elnézést, az lemaradt, hogy köszönöm a válaszotokat előre is!
#19 - Varga Jutka - 2010.02.18. - 18:23
SZASZTOK
2008-BAN VOLTAM ROVINJBAN 10NAPOT DE CSODíLATOS ROMANTIKUS MEGHITT VíROS. AZ éPüLETEK SZINTE BESZéLNEK A MúLTRóL éS AZ AKKORI éLETRŐL, MIKOR AZ ELSŐ ALAPKöVET LETETTéK.A NYíRINAPOKTóL A NAP TÅ°ZGOLYóKéNT KöSZöN EL,éS FRISS ENYHE SZELLLŐ KISéRETéBEN A HOLDFéNYES éJJ VíLTJA FEL. A TENGER MINT óRIíSI TüKöRBEN LíTNI A HOLDFéNYéT éS HALLANI A VíZ CSOBOGíST. ESTE HOLDFéNYBEN A HATALMAS SZIKLíKON üLVE NéZNI A TERMéSZET CSODíLATOS MUNKíJíT,AZT AZ éRZéST ELMONDANI NEM LEHET AZT LíTNI KELL éS AJíNLOM MINDENKINEK.HA TEHETEM TUTI VISSZA MEGYEK. PUSZI SZIASZTOK SZéP NYARALíST KELLEMES KIRíNDULíST MINDENKINEK SZIASZTOK.
#20 - F. JóZSEF - 2010.05.31. - 11:16
Sziasztok!

Nekünk tour-operátor irodánk van, több 100 szállásunk van az egész Adrián, de nem tudom, szabad e elérhetőséget í­rni?
#21 - moni - 2010.06.26. - 23:46
Jaj, olyan jó ezeket a hozzászólásokat olvasni. Olyan szépeket í­rtok erről a helyről. Egész megjött a kedvem a nyaraláshoz. én még egyelőre nem döntöttem el, hogy hova megyek az idén, de most, hogy olvastam Riovinjről, azt hiszem erre esik a választásom. Valóban csodálatos hely lehet. :)
#22 - Célia - 2010.06.29. - 14:56
Sziasztok én 2009-ben voltam Rovinjban egy hétig nagyon csodálatos hely és 2010 augusztus 2.-án fogunk menni már nagyon várom annyira jó ott és a kedvencem a búvárkodás minden féle különlegesség van ott sok szép kagyló,tengericsillag és minden féke elképeztő dolog Rovinj a legjobb nyaraló hely a világon!!!!
#23 - Vivien - 2010.07.08. - 15:29
Szia Moni, akkor légyszi ird meg nekem az iroda elérhetőségét direktben: tommy.lakatos kukac gmail.com.

Előre is kösz.
#24 - tomi - 2010.07.29. - 10:19
Sziasztok!

Aug. 14-én utazunk Rovinj-ba. Szállás ügyben kellene segí­tség, 2 fő részére, apartmanban/ stúdióban.

Előre is köszönöm!
#25 - melange - 2010.08.04. - 00:31
Szia Melange!

Esetleg itt nézd meg:

(hibás link törölve - admin)

Nyugodtan kérdezz!

üdv:Móni
#26 - moni - 2010.08.04. - 22:08
Sziasztok!

Mi itt kezdtük a nyaralásunkat. Nekem nagyon tetszett. Az óváros nagyon megkapó. Bár az elég nagy szegénység mellett látszik a luxus is már, elég visszás a kép. TéNYLEG CSODáLATOS. Nekem nagyon tetszett a belváros tavernákkal telt része. órákat tudtam volna csak üldögélni. Mi itt egy kis 100 fős kempingben sátraztunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Nem fürödtünk, csak a várost néztük meg. Pár óra alatt simán bejárható a lényeges rész.
#27 - Mount1976 - 2010.08.25. - 23:29
Mindenkinek jó szívvel ajánlom Rovinjt, mint nyaralási célpontot. Olyan hely, amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell, éreznie a hangulatát. Utána úgyis visszahúz a szíved... Nincs hozzá fogható! Mi 2007 nyarán töltöttünk ott 9 napot, és idén júniusban egy 3 napos miniszabit. A tenger olyan kék, hogy photoshop-pal sem lehet olyan színt produkálni. A naplemente a St. Eufemia templom magaslatáról meseszép, tényleg mintha nem is evilági helyen lennél. Az óvárosi rész szűk utcái, a tenger illata, a sok száz kis hajó a kikötőben együtt teszik a helyet olyan szerethetővé. Ez nem csupán egy a világ "szép helyei" közül. Rabulejtő!
#28 - Jules - 2010.10.21. - 13:20
Már nagyon sokszor voltunk Pulában , vissza -vissza térünk , a fiunk kedvenc tengerpartjára . Pulához közel van ugyan Rovinj , de csak most láttuk először. Lenyűgöző látványban és élményben volt részünk ,már késő este volt és még mindig csak csodáltuk az óváros szépen megvilágított épületeit, ebben az évszakban még csendes ,de nagyon barátságos utcácskáit.Már biztosak vagyunk benne ,hogy Pula-i látogatásaink alkalmával,Rovinjt nem hagyjuk ki. Gyönyörű, olyan mint egy ékszerdoboz.
#29 - Gyöngyi - 2011.01.30. - 15:01
Sziasztok!

Látom sok pozitív vélemény van erről a helyről. Lehet hogy nyáron mi is ide utazunk. Kérdésem az lenne, hogy fiatalok számára táncos szórakozóhelyek, diszkók vannak-e?

Köszönöm!
#30 - Maresz - 2011.02.17. - 12:34
Szia!

Vannak persze. Rovinj nem a leges-leghíresebb hely ilyen szempontból, de vannak, pl. a leghíresebb a Monvi, egy szórakoztató központ több szórakozóhellyel egyben, vagy pl. egy másik, a Havana Club.
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.20. - 23:12
Sziasztok! Meg tudná mondani valaki kb. mennyibe kerül a sátor hely Rovinj,valamelyik kempingjében? Az idén készülünk.
Kösz!
#32 - Meli - 2011.03.04. - 22:14
Meli!

Itt a kedvenc, legszebb campingem, a Porton Biondi, itt vannak az árai:

(hibás link törölve)
#33 - moni - 2011.03.14. - 09:57
Sziasztok!
érdemes megnézni Rovinjban az akváriumot? Mennyi a belépő?
Köszi!
#34 - Edit - 2011.04.05. - 18:13
Szia Edit! Ha itt feltekersz a felső részre, meglátod, hogy Tibcsi ír az akváriumról és a belépőről!
#35 - Varga Jutka - 2011.04.11. - 11:46
Mindenkinek csak ajánlani tudom,csodaszép hely.Most még nyugis de már érezni lehetett hogy közeleg a szezon.juni 10ig 50euro/apartman.juli30ig 55euro/app.agusztus20ig 70euró/app.nem a legolcsobb kategoria,de megéri.semmihez nem fogható vendégszeretetben lessz része!
#36 - csonti - 2011.06.17. - 23:46
Szia! Engem érdekelne ez az aug 20-ig 70 euro/app. Hol található, tudsz nekem bővebb infót adni erről?
#37 - Sas Kriszta - 2011.07.02. - 22:08
Sas Kriszta, lehet, hogy én is tudok segíteni...Hányan mennétek? 08.13.-tól indulnátok?

Ha megadod az e-mail címedet, írok neked :-)
#38 - moni - 2011.07.04. - 11:49
Köszi Moni, aug 1-én vagy 2.-án indulnánk, 9 éjszakára, összesen 9-en megyünk, 2 app. lenne szükségünk. emailem: kriszta.sas@freemail.hu
Előre is köszi!
#39 - Sas Kriszta - 2011.07.04. - 15:02
sziasztok
valaki nem tud szállást?
08.08 tol 08 14 ig.
kettö felnöt egy gyerek.
max közepes ár.

elöre is köszi mindenkinek
farkas.joco82@gmail.com

#40 - farkas jozsef - 2011.07.05. - 22:54
Sziasztok, valamiért a sátorhely-árakat nem találom sehol. Rovinjba szeretnénk menni a barátommal, de diákok vagyunk, anyagilag csak a sátrazás fér bele. Tud valaki segíteni?
#41 - szederinda - 2011.07.07. - 18:30
Sas Kriszta, írtam neked pár napja, de semmi reakció:-(((
#42 - moni - 2011.07.09. - 00:24
Sziasztok jövő héten utazunk Rovinj-a és azt szeretném kérdezni érdemes-e kerékpárt vinni?
#43 - István - 2011.07.10. - 08:01
Szia SZEDERINDA!

Ha beütöd a googleba, hogy Rovinj-i kempingek sorban kiadja amik vannak, áraktól, mindenestől, pl. az alábbit, amit sokan nagyon dicsérnek!
Porto Biondi kemping
http://www.portonbiondi.com

Aztán itt a többi, lehet mazsolázni:
http://www.zoover.hu/kempingek/rovinj/istria

Remélem visszanézel, és hasznodra válik amit betettem ide, jó nyaralást!
#44 - Varga Jutka - 2011.07.12. - 08:57
Szia ISTVáN!
Nem világos, hogy miért kérdezed, hogy érdemes-e bicajt vinni Rovinjba?
Bérelhetőségre gondolsz, hogy ne a sajátjaitokat vigyed? Ha igen, akkor lehet bérelni! Neked ezt találtam a googleban:

"Ehhez célszerű bárhol biciklit bérelni (tényleg rengeteg helyen lehet, bár inkább az utazási irodákban jobb megpróbálni, ők ugyanis ki is szállítják a szállásunkra a bicót, és a megbeszélt időpontban el is viszik bárhonnan), és a tengerparton komótosan szemlélődve az óváros délkeleti oldalán kezdődő arborétumon keresztül saját kis öblöcskét, fürdőhelyet keresni a jobbára sziklás tengerparton. Ha valaki olyan kemény, mint amilyenek mi nem voltunk, akkor elkerekezhet egy homokos strandig, ami az óvárostól kábé 10-15 kilométer, vagy lehet olyan puha mint mi, és választhatja az óvárosi Sveti Eufemija katedrális alatt közvetlenül található spártai, ám vadregényes sziklákat, a „szikláról fejessel a vízbe, majd lépcsőn ki” módszert."
#45 - Varga Jutka - 2011.07.12. - 09:01
sziasztok.mennyibe kerül 1 strand belépő,vagy ingyenes?? melyik strand a legszebb?
#46 - Fanci - 2011.07.12. - 10:28
Fanci!
Horvátországban nem jellemző a fizetős strand, vannak, vannak, Crikvenicán is pl. de az egész ország szabadstrand, hog melyik a legszebb, hát azt nehéz megmondani, kinek mi tetszik! Van aki a sziklást, van a kövest, aprókövest, homokost csípi, egyénenként változik!
#47 - Varga Jutka - 2011.07.12. - 11:30
üdv Mindenkinek!

Szeretnék segítséget kérni!Rovinjban vagy közvetlen környékén augusztus 1-10-ig szállást szeretnénk apartmanban vagy házban 8 személyre!


Köszi Györgyi
#48 - Subi - 2011.07.20. - 19:18
üdv sziasztok

augusztus 22 től 4-5 éj re keresek 2 fő részére apartmant 200 euró környékén /természetesen Rovinjban/ lehetőleg közel a tengerhez és a városhoz is előre is köszi

ajánlatokat az isti05 kukac vipmail pont hura várom
#49 - Horváth István - 2011.07.20. - 22:23
Szia Györgyi!

Ha adsz nekem egy e-mail címet, lehet, hogy tudok segíteni :-)
#50 - moni - 2011.07.22. - 20:11
Sziasztok!

Segítségeteket kérem...szeptember közepe környékén mennénk 2-3-an (25-30 évesek) Rovinjba,4-5napra. Eddig még nem voltunk Horvátországban, először készülünk, eme városra esett választásunk :)apartman, szoba érdekelne, minél olcsóbban, lehetőleg minél közelebb a belvároshoz, s a tengerhez is...
Előre is köszönöm a segítségeket!!!!!
zommer kukac freemail pont hu
#51 - joseph - 2011.07.24. - 17:18
Szia Móni!

Az email címem: svedgyorgyi@freemail.hu
Jó Rovinj közvetlen közelében is!
Előre is köszönöm!

#52 - svedgyorgyi@freemail.hu - 2011.07.25. - 07:32
Sziasztok!
Augusztus 6-13-ig szeretnénk 2en Rovinjban egy apartmant bérelni, max 220 Euróig. Ha valaki tud ajánlani valamit, légyszi írjatok! vagy ha valakinek van egy címe, ahol nyaralt és jó volt, szívesen ajánlaná. A leírtak alapján nagyon megtetszett :)
gyarmati.krisztina@gmail.com
#53 - Kriszti25 - 2011.08.02. - 21:31
Szia Krisztina!

Annyiért, 31.-€/éjért tutira nem fogsz találni, kb. 50.-/é-től kezdődnek az egyszerűbbek :-( Főleg, hogy Rovinj frekventált hely :-( De a legolcsóbb Viren sem találnál ennyiért :-( Még egy picit hozzá kell tenni....Ezzel foglalkozom, és 1 héete keresek szállásokat Rovinjba, így tudom fejből az árakat :-)
#54 - moni - 2011.08.03. - 09:33
Sziasztok,
augusztus 14-21ig keresek 2 fő részére apartmant Rovinjban,nem túl messze az óvárostól.Előre is köszönöm !
#55 - pedina - 2011.08.03. - 10:00
Tavaly Pulában sikerült találnunk ennyiért helyben :) remélem idén is sikerül.
#56 - Kriszti25 - 2011.08.04. - 12:25
Kriszti, más Rovinj frekventáltsága Rovinjnak...drágább :-( De hátha találsz egy egyszerű, messzebb a tengertől, nem klímás szerény apartmant...Miért nem ugyanoda mész, ahova tavaly??? Mondjuk azóta emelkedtek az árak is, ezt ne felejtsd!!!! A tavalyi 30.-í idén 35-40!!!!
#57 - moni - 2011.08.04. - 16:38
sziasztok,
aug. végén, szept elején szeretnénk Rovinj-ba menni pár napra, kis családunkkal ( két felnőtt, két gyerek-13, 5 évesek)szállás érdekelne, akár sátras, akár apartman, bármi, csak kifizethető legyen..
Előre is köszi a segítséget!
#58 - wish - 2011.08.05. - 14:50
Szia Wish!

Ha írsz nekem: korona2001utazas@gmail.com -ra, vagy megadod a saját e-mail címedet, szívesen keresek valamit neked!

Kérlek, azt is írd meg, hogy m
ennyi pénzt szánsz rá, a pontops dátumot, és hogy van e elvárás az apartmannal kapcsolatban (pl. klíma, tenger távolság...stb...?)

Várom válaszod!

Köszi:Móni
#59 - moni - 2011.08.05. - 19:12
Sziasztok!
Aug. 18-19-20-21 éjszakára keresek szállást két főre Rovinjban. A Polari kemping területén érdekelne telepített lakókocsi, vagy faház. Létezik ott ilyen lehetőség vajon, 4 éjszakára, last minute?
#60 - Margó - 2011.08.15. - 15:28
Szia MARGó! Nézd az az idő még főszezon,
hogy négy éjszakára találsz-e, hát az kérdéses!
Keress rá barátunkban, a Googléban a kempingre, és vedd fel velük a kapcsolatot, ők aztán meg tudják mondani, hogy van-e helyük!
#61 - Varga Jutka - 2011.08.16. - 08:27
MARGó! Kapásból találtam egyet a Googleban, ezek magyarok, magyar mobiltelefonszámmal, csak az előbb ahogy betettem, a linkre azt írta ki Tibcsi rendszere, hogy moderálás után engedi be!

Most leírom, hogy hogy találsz rájuk a Googleban!
Beütöd, hogy Polari kemping Rovinj, felad egy rakás dolgot! Azt keresd, aminek a linkje:

rovinj.freebase.hu
#62 - Varga Jutka - 2011.08.16. - 08:32
MARGó, így szétszedve a linket beengedte, egyébként az első amit meglátsz az az előbbi!
és itt van még egy, ezt is szétszedem. Ezek is magyarok.

horvat-udules.gportal.hu/
#63 - Varga Jutka - 2011.08.16. - 08:35
Köszönöm Jutka. Felhívtam őket, sajnos foglaltak. Lehet, hogy a "B" terv lép életbe, a sátor. Azt mindig visszük magunkkal. Azért nagyon köszönöm a kedvességedet!
#64 - Margó - 2011.08.17. - 11:39
A legcsodálatosabb hely a világon!!!!!!!SZERELEM!!!!!!
#65 - Gabi - 2012.02.09. - 16:17
Rovinj a világ egyik legszebb helye!...:-)
#66 - Kate - 2012.02.23. - 14:04
Sziasztok,szia Tibcsi! A Valalta kempingbe megyünk, nem jártunk még itt, szállodát választottunk, kíváncsiak lennénk milyen a kemping(az alaphelyzet ismert), a szállás, az ellátás. Az eddig fellelt fórumokon magyarul nem találtunk beszámolót, valószínű legnagyobbrészt csak német vendégek járnak ide. Valamint még az is érdekelne Rovinjból indul-e Velencébe hajó, és van-e magyar idegenvezetés. Köszi a segítséget.
#67 - Gabikám - 2012.03.20. - 08:02
Sziasztok! Mi a párommal idén megyünk először Rovinj-ba. Augusztusban szeretnénk (10-17, vagy 17-24, még szállást nem foglaltunk, de már pár helyen utánanéztünk,de 2 főre azért elég horribilis árakkal találkoztunk...ha esetleg valaki tud olyan helyet, ami ideális lenne, elérhető távolságban van a fontosabb helyektől (strand, központ) és nem túl drága (max. 40 euro/fő/éj) kérem segítsen! Köszönet! :)
#68 - MelB - 2013.03.17. - 15:40
Sziasztok! Mi az idén megyünk először Rovinj-ba. Augusztusban szeretnénk - 17-24, még szállást nem foglaltunk, de már pár helyen utánanéztünk. 4 felnőtt és 2 gyerek(5 és 8 éves)számára keresnénk nem túl drága, lehetőleg klimával ellátott apartmant.Ha esetleg valaki tud olyan helyet, ami ideális lenne, elérhető távolságban van a fontosabb helyektől (strand, központ) kérem segítsen! Köszönet! :)
#69 - Monika - 2013.03.19. - 09:03
Sziasztok! Tudja valaki, hogy hol van Rovinjban homokos tengerpart?
#70 - VIKI - 2013.07.26. - 16:16
Szia Viki!

én nagyon sokszor jártam Rovinjben, de nem tudok homokos partról.....
#71 - moni - 2013.07.31. - 13:46
Sziasztok ! Mi nemrég jöttünk haza Rovinjból !
Csodálatos a város. Magánszállásunk volt , egy komplett 100 Nm-es apartman 3 percre a belvárostól.70 eur volt /éjszaka 4 főre. Strandolni Barbariga-ra jártunk át. Annyi mindent nem volt időnk még megnézni, jövőre is ide megyünk valószinűleg vissza.
#72 - Renata - 2013.08.10. - 19:03
Sziasztok!

Szeptember végén készülünk Rovinjba pár napra.
Tud valaki arról, hogy megvan-e még a Hotel Montauro? (kb 10-15 éve voltunk itt, de nem találom...)
A másik, ami érdekelne, hogy milyen általános időjárás jellemző olyankor az Isztriára?

Előre is köszönöm
sky
#73 - sky - 2013.08.13. - 16:41
Hello!

Nincs már meg évek óta a Montauro úgy tudom...én évekig utaskísérő voltam a szigeten, akkor még megvolt, később hallottam, hogy már nincs....
#74 - moni - 2013.08.27. - 10:45
Köszi, Móni!
Sajnos tényleg nincs...azért nem találtam. épült a helyére egy csodahotel (Lone?) mint ahogy az akkoriban 2 csilagos Monte Muliniből is valami elképesztően menő butikhotelt csináltak. Más kategória lett :-)
#75 - sky - 2013.09.10. - 22:15
Sziasztok

Aki még nem látta Rovinjt...hát.na mindegy,látni kell.Mi a Polariban szoktunk lakni,csodálatos camping,jó szolgáltatásokkal,és ami fontos olcsó.Beszélnek magyarul,már a recepción is,keressétek Alent.én csak ajánlani tudom!!!!!
#76 - Endyke - 2013.09.13. - 15:16
Most érkeztünk haza Rovinjból. A varázsa ugyanolyan, mint volt régebben is. Szerencsére még épp sikerült elcsípni a szezon utolsó estéjét a kedvenc báromban, a Valentinoban. Tudjátok, ez az a hely, ahol a köveken, párnákon ücsörögve szolgálják fel a koktélokat.
Sajnos az eső is megérkezett vasárnap, így az óváros amúgy is eléggé csúszós utcái még síkosabbá váltak vizesen.
Egyébként a Hotel Park-ban voltunk, szemben az óvárossal. Nagyon korrekt.
A Lone bay környéke (éden, Monte Mulini hotelek...)hatalmas változásokon ment át az elmúlt pár évben. Rá sem ismerni.
Ha éttermet kerestek (jövőre :-) ) ajánlom Skver da Mariot. Családias, és a vendégszeretet páratlan. A grátisz aperitivtől kezdve a plusz mégegy kancsó boron át a vacsora utáni meglepetésig annyi mindent elénk pakoltak, hogy nem fért belénk.
Szóval jó volt. Biztos, hogy még valamikor visszamegyünk.
#77 - sky - 2013.09.30. - 23:04
Kedves Tibor!
Szeretnék Rovinj városában busszal közlekedni, mindegyik strandot szeretném kipróbálni, autó nélkül. Hol találnék erre vonatkozó információt?

Köszönettel éva
#78 - éva - 2014.12.06. - 22:28
Kedves éva!

Kerékpárt lehet bérelni, ill. viszonylag messzebbi strandokra távolsági busszal, vagy hajóval lehet elmenni.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.06. - 22:40
Sziasztok! Mi két motorral mennénk a férjemmel és olyan kempinget keresek, ahol kétszemélyes faház, vagy lakókocsi van olcsón, Rovinjtól két km-ig kb. Emailben kérném az ötleteket: szenasi.eva@gmail.com
#80 - Szénási Zoltánné - 2015.01.17. - 08:08
Szia!

Itt van a kempingek listája Rovinj környékén: http://hu.camping.info/horv%C3%A1torsz%C3%A1g/isztria/rovinj/kemping
aztán érdemes rákeresni a kempingek nevére a Google-ben, és azok hivatalos oldalán megnézni az árakat.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.18. - 15:17
Idén voltam elöszőr Rovinjba, de nagyon megtetszet és már szinte visszahúz a szívem! Biztosan visszafogok térni Rovijnba! Pulán is voltam leutaztunk Rovinjból, hát... 3 óra bőven elég volt ott, Rovinj a befutó nálam! Ajánlom a Rovijntól 4-5 km-re lévő Villas Rubin nevű üdülőfalú strandját, ingyenes a parkolás és a "belépő" is, üdülő falún át kell sétálni le a parthoz max 5 perc a parkolótól! Ez a legjobb és legközelebbi strand Rovinjhoz! Jó nyaralást!
#82 - Baggio - 2015.06.19. - 01:32
sziasztok :) mi két hét múlva megyünk Rovinjba, es már nagyon várjuk!!! Tudtok pár helyet ajánlani? pl. étterem (kb milyen árban vannak?) Irjatok nyugodtan emailt: agi0730@gmail.com
#83 - ági - 2015.07.01. - 13:54
Még annyit írjatok meg létszi emailbe hogy milyen nyelveket ertenek? es a magyar es nemet nyelvvel hogy alnak? es az ettermekben?
#84 - ági - 2015.07.01. - 13:57
üdvözlök mindenkit: Augusztusban voltunk a Rovinj Polari kempingben lakókocsival és nagyon rossz emlékekkel jöttünk haza. Már a megérkezéskor kompromisszumot kellett kötnünk a helyet illetően,majd később a kutyásokkal gyűl meg a bajunk. Minden reggel oda hozták szaratni őket,főleg Olaszok és Németek.A csúcs akkor volt amikor épp reggeliztünk kb 4-5-méterre.Rájuk szóltunk de lepergett,ránk se figyeltek.Minden este az üvöltözések a műsor része volt.A recepción szóvá tettük,mire a válasz az volt hogy tudnak a problémáról de nem tudnak mit tenni. (gondolom azért hogy a kutyás vendég nehogy megsértődjön) 10 napra mentünk 5 nap után haza jöttünk a Balaton mellé. Ezek után jó sok évnek kell eltelni hogy egyáltalán szóba jöhessen a horvát tengerpart.
#85 - árpád - 2016.01.24. - 11:30
Sziasztok!

Tud valaki olcsó szállást (2 főre) ajánlani Rovinjban nagyon szép hely, olyat keresek ami nincs túl messze a tengerpartól.
Köszönöm
#86 - agi - 2016.05.10. - 11:23
Szia!

Attól függ, melyik tengerparttól, Rovinj környékén hol. Mindenesetre, a rovinji szállások pl. itt vannak, lehet ár szerint is rendezni a dátum megadása után, de maga Rovinj nem az olcsó szállásairól híres:
http://www.booking.com/searchresults.html?city=-94604&aid=338579
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.10. - 22:43
Sziasztok.
Apartmant keresek Rovinjban 4 főre 2 hálóval augusztus 13-20 ig max. 90 euró/nap. Ha valakinek lenne egy jó tippje megköszönném.
#88 - Szandi - 2016.06.01. - 16:25

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás