Solta sziget nevezetességek, nyaralás

Solta sziget utazás, szállás, látnivalók

Solta

Booking.com

A Bractól nyugatra, Splittől mindössze 15 km-re délre, a Split csatorna által határolva fekvő Solta-sziget területe 54,78 km2, lakossága pedig alig 1500 fő. Ebből is látszik, hogy a sziget a nyugodt, családi nyaralás tökéletes színhelye. Solta legmagasabb csúcsa, a Vela Straza, 238 méter magas. Kevésbé felkapott, ugyanakkor igen szép szigetként Soltát még nem érték el a turizmus, és az ipar néha igen hátrányos hatásai, így romlatlan szépségével hódít. Sok helyen megfigyelhetjük a horvát szigetek lakóinak tradicionális életformáját, itt meglátjuk, hogy nem is olyan régen milyen volt Horvátország. Napfelkeltekor a halászok kimennek a tengerre, sok portán pedig házibort készítenek.

Eljutás autóval a Solta-szigetre: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Solta")

Szállások | Stomorska | Necujam | Maslinica | Rogac | Hozzászólások

Solta sziget szállások

Szállások a szigeten és környékén: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Stomorska szállások | Necujam szállások | Maslinica szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Stomorska

A sziget legrégebbi tengerparti településén már a 16. században letelepedtek. Stomorska egy szép öbölben, egy hegy lábánál, közvetlenül Splittel szemben fekszik, a sziget egyik legszebb, és turisták számára leginkább vonzó települése. Solta legfejlettebb településén számos étterem, és bár kínál remek ételeket, a Pizzeria Volatban pedig a sziget legjobb pizzája kóstolható. A sziget legpezsgőbb településén az éjszakai szórakozásról bárok, és diszkók gondoskodnak. Stomorskában számos apartman, és egy szálloda közül lehet választani, és búvárkodásra is lehetőség van. Strandja kavicsos-sziklás.

Stomorska

Necujam

Solta legújabb települése úgy jött létre, hogy nyaralókat építettek ide, míg végül kialakult Necujam. A sziget első számú üdülő-települése gyakorlatilag egy apartman-falunak mondható, amely sok szolgáltatást kínál a nyaralóknak: éttermeket, bárokat, éjszakai szórakozóhelyeket, kávézókat, sportolási lehetőségeket, stb. A csodálatos környezetről a sziget legszebb, igen csendes öble gondoskodik, amely számos horvát művészt is elvarázsolt, és ihletet adott nekik. Necujam kavicsos strandja a legnagyobb Solta szigetén, teniszpálya is van itt, valamint asztaliteniszezésre is lehetőség van.

Necujam

Maslinica

Solta nyugati öblében, sziklákkal, és apró szigetecskékkel határolva, csodálatos természeti környezetben fekszik a festői Maslinica. Csendes hely, tökéletes pihenésre, és a természeti szépségek: a kristálytiszta víz, az öböl előtt lévő kis szigetek látványának élvezetére, és arra, hogy elmeneküljünk a városi élettől, és élvezzük a hamisíthatatlan, tiszta mediterrán levegőt. Maslinica története 1703-ból eredeztethető, amikor egy arisztokrata család egy tornyos várat épített, hogy ezzel védekezzenek a rendszeres kalóztámadások ellen. Ma a kastélyban a híres Conte Alberti étterem működik. Mivel Maslinica ma is megőrizte régi baját, itt modern, mindennel felszerelt strand se található, de bárhova is megyünk (és ez igaz egész Soltára is), mindenhol található egy idillikus hely fürdéshez, napozáshoz.

Maslinica

Maslinica kép: albar

Rogac

Rogacon van a sziget fő kikötője, ezenfelül üdülő-település is. Magánapartmanok, éttermek, gyönyörű kis öblök, és érintetlen természet várja az ide látogatókat.

Rogac

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Bátran merem ajánlani azoknak, akik szeretik a csendet, nyugalmat. Emellett a szigetnek még hangulata is van.
#1 - Krisztina - 2009.02.24. - 09:24
Voltunk ott idén egy hajós kirándulás megállójaként amit Trogirban fogtunk ki!Csodálatosan kék tenger és tényleg nyugalmat árasztó hangulat! Ez egy kis csoda..
#2 - corsabé - 2009.08.10. - 15:59
2003-ban voltunk ezen a gyönyörü szigeten.
Csönd nyugalom és felüdülés vár mindenkit.
A tenger kristály tiszta és olyan élövilág veszi körül hogy az ember csak gyönyörködni tud benne. Buvárkodásra, kirándulásra fürdözésre alkalmas. Sok a tengeri sün és nyagyon kell vigyázzni velük.
Nechujam és a többi halász falu a békesség és nyugalom helye.Igazi gyöngyszem az Adrián.
Itt az ember elfelejti a gondokat és a nyünygést.
Azóta visszavágyom.
Zsolt
#3 - ombika - 2010.06.29. - 10:38

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás