Trogir / Trau nevezetességek, nyaralás

Trogir utazás, kalauz, látnivalók, szállás

Trogir

Booking.com

Trogir Dalmácia egyik legszebb történelmi városa, hangulatos, szép hely. Remek elhelyezkedésének köszönhetően, a városban nyaralva más festői dalmát városok, szigetek is könnyedén megnézhetők.Az alábbiakban Trogir látnivalói mellett bemutatjuk strandjait, kitérünk az innen elérhető számos remek kirándulási lehetőségre is. Trogir ajánlott éttermeiről, és az üzletekről, bevásárlási lehetőségekről is írtunk. Lehetőség van szállások keresésére is az oldalon, a legjobb árakon.

Trogir (Trau), a horvátországi "múzeumváros" az adriai tengerpart egyik legősibb és legizgalmasabb városkája, ami Splittől 25 km-re nyugatra található. Egy kis szigettel, Ciovoval van egybeépülve, amely Trogir modernebb részének számít és számos szálláslehetőséget kínál. Az aktív és passzív kikapcsolódásra vágyó utazók egyaránt jól érezhetik magukat ebben a 11 ezer lakost számláló kisvárosban. Az átlag maximumhőmérséklet júniusban 26, júliusban és augusztusban 29, szeptemberben 25 fok.

Trogir gazdag kultúráját a görög, a római és a velencei hatásoknak köszönheti. A város egyedülálló módon megőrizte építészeti kincseit - itt mintha megállt volna az idő a középkorban, a szűk és kanyargós utcák sokak szerint velencei hangulatot árasztanak. Ez Európa egyik legjobban fennmaradt középkori városmagja.

Trogir történelmi épületei a fallal körülvett, a 16. századi szárazföldi és tengeri kapukon keresztül megközelíthető szigeten állnak, Az óvárosban gyönyörű romantikus stílusban épült templomokat, reneszánsz és barokk épületeket, palotákat csodálhatnak meg az idelátogatók. Kávézók, éttermek és fagylaltozók is kipróbálhatók. 1997 óta az UNESCO méltán tartja számon a Világörökség részeként ezt a városfallal körülvett kerületet, melyet a szárazfölddel egy kőhíd köt össze. Egy másik, 110 m-es híd pedig Trogirt a Ciovo-szigethez kapcsolja. Trogir óvárosában sötétedés után is érdemes barangolni: egészen más ilyenkor a hangulat. Az óváros akár nappal, akár éjjel számtalan látványosságot kínál, szinte minden utcáját javasolt bejárni.

Modern dolgokat, pl. yachtokat pedig Trogir csodálatos, 2002-ben renovált vízparti részén találhatunk. A város környékén számos festői öböl van: kiemelendő a Seget- és a Saldun-öböl.

Trogir

Trogir kép: Carine06/Flickr/Creative Commons

Trogirból remek kirándulási lehetőségek is adódnak, melyek busszal is könnyen elérhetők, Ilyen például a Trogir és Split között található Kastela, annak 7 db, 500 éves várkastélyával, melyek közül a legszebb, leginkább megtekintésre érdemes a Gomlica-erőd. Kastela remek éttermei és persze strandjai miatt is vonzó. Split (és akár onnan Brac is), és Omis is csodálatos kirándulási célpont, de Sibenik sincs messze. Trogirból hajókirándulásokat is szerveznek a környező szigetekre.

Eljutás autóval Trogirba: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Trogir Horvátország". Budapestről 722 km / kb. 7 óra. A letenyei határtól az A4 autópályán kell Zágrábig menni. Onnan az A1 autópályán Lucko felhajtótól Prgomet lehajtóig. Autós eljutáshoz hasznosak lehetnek alábbi oldalaink: Horvátország autópályadíjak és Autóval Horvátországba. Elérhető vonattal és busszal: vonattal Splitig, onnan, a vasútállomás közvetlen közelében található buszpályaudvarról busszal. Közvetlenül Budapestről lehet busszal is menni az Eurolines dalmát expresszével.

Szállások | Trogir strandjai | Trogir nevezetességei | Éttermek | Üzletek | Hozzászólások

Trogir szállások

Szállások Trogirban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Trogir szállások | Ciovo szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Trogir strandjai

Magának a városnak a strandjai főként betonozottak. A jó strandok Trogir környékén találhatóak.

A várostól 2 km-re nyugatra található Seget Donji kavicsos strandja például különösen népszerű a Trogirban nyaralók körében.

Az 500 m hosszú homokos-kavicsos Pantan strand 1,5 km-re keletre Trogir központjától, a Pantan folyó torkolatánál található. A strand melletti fenyőfák árnyékot biztosítanak, a felfrissülést továbbá a népszerű Mosquito tengerparti bár biztosítja. A strandhoz a 37-es, Split felé közlekedő busszal lehet eljutni: a második megállónál kell leszállni, majd kb. 200 méter gyaloglás után láthatóvá válik a strand.

Kicsit messzebb, 5 km-re Trogir központjától, a Ciovo-szigeten van a trogiri riviéra legnépszerűbb strandja, az Okrug (az alábbi képeken az látszik). A 2 km hosszú kavicsos strandot népszerűsége miatt Copacabananak is hívják. A bárok, és az éttermek még éjszaka is biztosítják a strand folyamatos pezsgését. A MAX vízisport-központ pedig szinte minden létező vízisport kipróbálására lehetőséget biztosít. Okrug fő strandjára Trogirból a hídon, vagy kb. fél óránként közlekedő, a parti sétányról induló hajójáratokkal lehet eljutni, és érdemes is mindenképp legalább egyszer a hajóra felülni, és megnézni a strandot.

Az egyik legtermészetesebb szépségű strand a Trogiról 12 km-re, a Ciovo-sziget keleti részén fekvő, Slatina településen túl, tőle még 4 km-re keletre lévő, kavicsos utakon elérhető Kava. A strand zabolázatlan szépségét egyetlen közeli ház, vagy szálloda sem rontja el, így éttermek, vagy boltok sem találhatóak, ezért érdemes ételt, és italt magunkkal vinni egy hosszabb fürdőzéshez. A Ciovo-sziget keleti részén, Splithez közel lévő strandok kevésbé zsúfoltak mint a nyugati, Trogirhoz közeli partok.

Útban a Ciovo-szigetre

Okrug

Okrug strand

Útban Trogirból hajóval az Okrug-strandra, és az Okrug strand

Trogir nevezetességei

Városháza / Poderta palota

A város főterén (Picaja) megtalálhatóak azok a híres épületek, amiket minden idelátogatónak meg kell néznie. A tér egyik oldalán látható városháza, más néven Poderta palota a XIV.-XV. században épült eredetileg egy velencei helytartó palotájaként. Az épület részben a román, részben a gótikus stílus jegyeit hordozza. Udvarán egy hangulatos kút található, amelyen egy szárnyas oroszlán fogadja a látogatókat. A tér másik oldalán helyezkedik el az óratorony, mellette pedig a 15. századi városi loggia, amely régen az ítélkezés színhelye volt.

Trogir városháza

Szt. Lőrinc Székesegyház

A szintén Trogir főterén lévő Szt. Lőrinc székesegyház Trogir egyik szimbóluma. Mivel 400 évig, a 13-17. század között épült, a gótikus és a reneszánsz stílus jegyei is felfedezhetők rajta. Ráadásul egy 18. századi tűzvész után, egyes részeit barokkizálták. 1240-es főkapuját, Radovan mester alkotását Dalmácia legértékesebb épületszobrászati művének tartják.

A székesegyház 47 méteres harangtornya 9-12-ig, majd délután 16-19-ig, 25 kunáért látogatható (mely tartalmazza a székesegyházba, és a kincstárba való belépést is). Lenyűgöző panorámakilátásban lehet onnan gyönyörködni, érdemes felmenni, persze a szép panoráma ára a hosszú lépcsőzés meredek, szűk lépcsőkön. A harangtorony építését a 14. században kezdték meg, de csak a 16. század végére fejezték be. 1420-ban a velenceiek lerombolták, majd később újjáépítésre került.

Trogir, Szt. Lőrinc Székesegyház

Cipiko-palota

A székesegyházzal szemben áll már a 15. század óta, Trogir akkori egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő családjának a palotája, Trogir legszebb középkori háza.

Trogir, Cipiko-palota

Kamerlengo-erőd

Trogir főterén már kívül esik, a sziget délnyugati részén áll a Kamerlengo-erőd, amelyet a XIII. században kezdtek építeni, de mostani formáját a XV. században nyerte el. Eredetileg azért épült, mert a helyiek a velenceiek ellen akartak védekezni, de a sors fintoraként pont a velenceiek fejezték be, akik már a törökök elleni védelem jegyében siettek az építkezéssel.

Ide is fel lehet menni, gyönyörű innen a kilátás, és fantasztikus fényképek készíthetők, 2014-ben 10 Kuna az ára. Az erődnél egy szabadtéri színpad is várja a szórakozni vágyókat, illetve a közelben egy futballpálya is található. A pálya másik oldalán a sziget védelmi rendszerének végpontja, a Szent Márk torony magasodik (szintén megmászható). A XV. században a tornyot egy fal kötötte össze a Kamerlengo citadellával. E két erőd között található a klasszicista Marmont gloriett, Napóleon dalmáciai kormányzójának emlékműve.

Kamerlengo-erőd

Kamerlengo-erőd, Trogir

Kamerlengo-erőd. Kép: Dennis Jarvis/Flickr/Creative Commons

Trogir éttermek - Válogatás

A Konoba Trs-re, Trogir kiemelkedő éttermeként jellemzőek az elképesztően finom, friss, ínycsiklandozó módon felszolgált fogások, és az udvarias kiszolgálás. Gluténmentes és vegetáriánus ételeket is kínálnak. Az óvárosban, egy kis utcában, egy 13. századi házban elhelyezkedő nagy étteremben tradicionális dalmát hús- és halételeket, remek stake-et szolgálnak fel. Az étterem berendezése egyszerű, de hangulatos, régi kőfalak között, fapadokon ülhetünk. A Trs szőlőtőkékkel árnyékolt kertjének is fantasztikus az atmoszférája. Annyira népszerű étterem, hogy sokszor még a nyári szezonon kívül is szükség van asztalfoglalásra. Az árak drágábbak az átlagnál.

Ul. Matije Gupca 14, 21220, Trogir | Nyitva minden nap 11:00-23:30 | Értékelések: TA: 4,41/5, 508 értékelés alapján, G: 4,8/5, 14 értékelés alapján

A Vanjaka egy másik étterem, amit Trogir abszolút legjobbjának tartanak, és ahol az ínyencek is elsőrangú gasztronómiai élményben részesülhetnek. A Szt. Lőrinc székesegyházhoz közel, egy kis téren működő étteremben szintén tradicionális horvát fogásokat, helyi borok kóstolhatunk. Nem egy turistás hely, hanem egy kiemelkedő jó minőségű étterem, így az árak itt is magasabbak.

Radovanov trg 7, 21220, Trogir | Értékelések: TA: 4,39/5, 376 értékelés alapján

A Skrapa A Konoba Trs-nél és a Vanjakánál alacsonyabb árkategóriába tartozó éttermek közül az egyik leginkább ajánlott. A sziget szélén, a Trogir szigetére vezető kis hídhoz közel helyezkedik el. Az átlagnál jobb, grillezett dalmáciai ételeket elérhető árakon adnak. A helyiek is igen kedvelik, az egyik legjobb ár/érték arány a városban.

Ulica Hrvatskih Mucenika 9, 21220, Trogir | Nyitva 11:00-23:00 | Értékelések: TA: 3,87/5, 61 értékelés alapján

A Kristina Pizzeria Trogir egyik legjobb pizzériája, ahol az ízletes pizzák mellett remek házi tészták is kóstolhatók. Egy szűk sikátorokból nyíló téren, 2 másik étteremmel együtt helyezkedik el. A pizzákon, tésztákon kívül hús- és halételeket is felszolgálnak a családi üzemeltetésű étteremben, de inkább a pizzáért és a tésztákért érdemes eljönni ide. Kiváló az ár/érték arány.

Ul. Blaženog Augustina Kažotića 6, 21220, Trogir | Pizzák 55-60 kn körül | Értékelések: TA: 4,41/5, 416 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 62 értékelés alapján

A Pizzeria Mirkec egy másik nagyszerű, a helyiek által is ajánlott, a trogiri árakhoz képest mérsékelt árakon dolgozó pizzéria. A pizzák mellett remek tészták, és hidegtálak is kóstolhatók. A tenger mellett, a part menti sétány mentén található étterem hangulata is remek.

Budislaviceva 15, 21220, Trogir | Pizzák 35-50 kn között, tészták 55-60 kn között | Nyitva minden nap 9:00-23:00 | Értékelések: TA: 4,19/5, 222 értékelés alapján, FB: 5,0/5, 19 értékelés alapján, G: 4,4/5, 17 értékelés alapján

A közeli Ciovo-szigetre is kitekintve, a sziget legkedveltebb étterme, sokak kedvence évek óta az Okrug Gornjiban lévő Mali Raj. Sokan ismerik úgy, mint azt a helyet, amit Ciovón leginkább érdemes kipróbálni, tehát nem mindig lesz asztal esténként. A halételek, húsételek is ízletesek, és megfizethető árakon kínálják őket, a kiszolgálás különösen barátságos. A Mali Rajhoz egy kicsit gyalogolni kell felfelé, meredeken, a dombra, de megéri.

30.svibnja 4a, 21223, Okrug Gornji | Nyitva minden nap 9:00-23:00 | Leves 15-20 kn, húsételek 60-140 kn, halételek 70-110 kn, pizza 40-55 kn, desszert 25-30 kn | Értékelések: TA: 4,67/5, 169 értékelés alapján, FB: 4,7/5, 12 értékelés alapján

Mali Raj, Ciovo-sziget

Mali Raj, Ciovo-sziget

Üzletek, élelmiszerboltok, bevásárlási lehetőség

Nagy horvát élelmiszerlánc a Konzum, ahol jó áron, nagy választékból vásárolhatunk be. Trogirban található üzletük közvetlenül a szigeten kívül, a buszállomás közelében, az Alojzija Stepinca 1. cím alatt van. Hozzá közel nyugatra egy Tommy szupermarket van, a Alojzija Stepinca 46 címen. Az Ugljan-szigeten is van egy Konzum, a Šimuna Kožičića Benje utcán.

A Trogirtól 3,5 km-re keletre található nagy Lidl üzletet, ahol igazán olcsón lehet vásárolni, az Ulica kneza Trpimira utcán haladva érjük el, pontos címe Ulica kneza Trpimira 303.

A boltok vasárnap is nyitva tartanak, de esetenként rövidített nyitva tartással, nem estig.

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Mi augusztusban 2 hetet töltünk el ebben a csodálatos városban. A horvát tengerpartot szinte már teljesen bejártuk csak Trogir hiányzik, í­gy itt az alkalom.
#1 - Farkas Lajos - 2008.04.24. - 10:37
Ismerem a Horvát tengerpartot Savudriától (A balkán félsziget legnyugatibb csucsa az Isztrián) Splitig, ha megkérdezik melyik tengerpart város a legszebb, akkor azt mondom ... Trogir, vagy Porec, vagy Rovinj .. nem tudom. Itt is ott is jártam több alkalommal, néha egy napra, néha egy hétre. Igy vagyok Trogirral is. (Trogir-Trau, a tatárok eddig üldözték IV. Bélát családjával, innen fordultak vissza a tatárdulás után, a Szent Koronát rövid ideig a közeli Split melleti Klissza városában is őrizték.) Nem tudok betelni Trogir szépségével. Az óváros egy pici szigeten fekszik, utcái, épületei, hangulata vetekszik Poreccel, a kikötői sétánya és a világ minden tájáról (szó szerint értendő) érkező, itt mindig kikötő csodálatos hajói és kikötő pálmasora egyedülállóvá teszi az egész horvát tengerparton.
#2 - Gerzsenyi Ferenc - 2008.05.04. - 20:21
érdekelne, hogy a Plitvicei- tavakhoz kutyát beengednek-e?
#3 - Hanni - 2009.08.05. - 19:44
Augusztusba megyek Splitbe és szeretnék ellátogatni Trogirba. érdeklődni szeretnék, hogy mennyibe kerül a buszjegy (returnba)! Menetrendszerint közlekedő hajóval vagy komppal el lehet jutni Trogirba?

Köszönöm
#4 - gergopapa - 2010.03.19. - 18:09
A 37-es busz egy irányba kb. 20 kuna, és kb. 1 óra az út, mí­g a távolsági busz 30 kuna, de az fél óra alatt ott van. Hajó nem nagyon van ezen az útvonalon, vagy csak nagyon ritkán.
#5 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.30. - 17:51
sziasztok!

augusztusba megyünk nyaralni Seget Vranjicára (Trogir mellett kb. 4kmre Sibenik irányába) és érdekelne h Trogirba és Splitbe milyen sűrűn járnak oda és vissza a helyi buszok? a 37-esnek Trogir a végállomása?
#6 - szabi - 2010.06.08. - 21:05
A 37-es Trogir és Split között jár, de van annál gyorsabb busz is a két város között. Őszintén szólva viszont nem tudom, mert ezeket a kisebb településeket úgy tűnik, nem tűntetik fel az online buszmenetrendben, tehát annyit mondok, hogy Sibenik-Trogir-Split útvonalon kb. fél óránként járnak buszok - itt a trogiri buszpályaudvar menetrendje: http://www.trogir-online.com/eng/buses2.asp?bus=1
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.10. - 18:32
Szeretnék érdeklődni hogy Trogirban van-e szórakozási lehetőseg??
Tengerparton buli vagy ilyesmi?
#8 - Brigitta - 2010.06.19. - 14:51
Sziasztok!

Szeptember 12-től szeptember 26-ig az utószezon áráról nem tudtok valamit?
Lakókocsi érdekelne 5+1-es Trogí­r -Belvederben, vagy másutt is.

Köszi...
#9 - ABC - 2010.07.02. - 11:07
Sziasztok!
Két éve voltam nyaralni ebben a gyönyörű városban, és azonnal beleszerettem. Aki teheti látogasson el ide, hiszen megéri:)
#10 - Dius - 2010.08.02. - 17:52
Sziasztok!

A strandhoz némi kiegészítés: a fenti írás elsőként említi a Pantan strandot, nos, mi voltunk ott, 5 percig. Megtalálni nagyon nehéz, a strand minősége gyenge ( pl. nincs egy WC sem, a közvetlen közelben romok... ). Okrug jobb, oda kisebb, 20-30 személyes hajóval lehet eljutni, egy út ára 15 kuna / fő. árnyék max. napernyőtől van, amit lehet bérelni. Nekünk leginkább Medena strand jött be: oda szintén hajóval lehet eljutni, az ára szintén 15 kuna / fő / út. Itt már van természetes árnyék is ( fenyő ), a strand jó minőségű, sok étterem/söröző van. Trogirt csak ajánlani tudjuk mindenkinek!
#11 - istván2 - 2010.08.16. - 17:52
Sziasztok!

Megnéztük Trogírt, Fenn jártunk az erődben is. Nagyon szép kisváros, mindenképp ajánlom az erre járóknak. Durva luxus hajók voltak a kikötőben. Nagyon sok képet készítettünk. Ez már pálmafás belvárossal bíró hely. úgy gondolom hiba lett volna kihagyni. Bár a relatív kis mérete meglepett.
#12 - Mount1976 - 2010.08.25. - 23:35
Sziasztok!Trogirba szeretném,ha ajánlanátok apartmant, kisgyermekes család részére,közvetlenül a tengerparton szeretnénk megszállni.sEGíTSéGETEKET KöSZöNöM!
#13 - Buzási Andrea - 2010.12.30. - 16:12
Szia!

Nézd meg pl. itt:

(hibás link törölve - admin)
#14 - moni - 2011.01.05. - 21:12
én a szállás, szállásfoglalás rovatot ajánlom, fenn, bal oldalt a főmenüből, azon belül a magánszállás Horvátországban részt.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.06. - 23:26
Mount1976 mennyi volt a beugró az erődbe?
#16 - Szabó Zsolt - 2011.05.09. - 14:37
Trogir hangulatos, kicsike város, gyönyörű. Teljesen elvarázsolt!
Szabó Zsolt! Remélem még egyszer visszanézel! Ha jól emlékszem az erődbe kellett beugrót fizetni, ahol a következőképpen alakultak az árak:
felnőtt 20 kn
gyermek 10 kn
csoport 15 kn/fő.
#17 - Gergő - 2011.07.31. - 22:23
úgy gondolom, hogy repülőgéppel érdemesebb felkeresni a várost, feltéve, ha nem rendelkezünk kocsival és bírja a pénztárcánk az esetenkéni return 140eFt-os árat (már előfordult, hogy a MALéV-nél lehetett utazni 30eFt-ért). Kb. 1 óra 10 perc a menetidő, a várostól a repülőtér kb. 2km-re lehet. Split Airport a neve a repükőtérnek, innen a 37-es busszal lehet utazni Splitbe, illetve Trogirba. Trogir talán 2 megálló (ha jól emlékszem).
#18 - Gergő - 2011.08.01. - 16:54
Többször jartunk itt.Mindenkinek ajánlom.Aki nem szereti a közlekedesi dugokat az aug 20. a utan menjen. Ilyenkor szállást sem kell foglalalni találunk nyugodtan.éN lakokocsit béreltem 40eur/nap/lakokocsi.(autocamp Labadusa) Sok pénzt lehet sporolni Bosznián keresztül. Ha éjszaka utazunk nem sokkal hosszab(időben). De a gyönyörütajatsem tudjuk élvezni.Személyi igazolvánnyal is mehetünk.
#19 - fuchs - 2011.12.10. - 17:17
Sziasztok!
Tudok szállást ajánlani Trogír közelében, ha érdekel valakit.
Közvetlen vízparti, olcsó és kifogástalan apartman, Trogírtól kb. 10 percnyire autóval. http://horvatorszag.ucoz.hu/
Mi évek óta itt nyaralunk. A strand is csak 10 méterre van az apartmantól. Nagyon rendes magyar tulaj van. Ami szintén fontos, hogy saját ingyenes parkoló is jár az apartmanhoz.
#20 - Marcsi - 2012.01.27. - 11:14
Mastrinkán volt valaki? Milyenek az ottani strandok?
#21 - Dezső - 2012.05.25. - 22:38
Van itt valaki? Milyenek az árak idén Trogirban? Milyen Mastrinka? Van helyi járat be Trogir belvároshoz?
#22 - Dezső - 2012.07.06. - 08:53
Szia Dezső! Mi is Trogírba készülünk, én Slatine településen nézek szállást a családomnak.

helyi közlekedésre ezt találtam:

http://www.promet-split.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=188

én innen indultam szálláskeresőbe:

http://trogir-ciovo.gportal.hu/gindex.php?pg=32076760&offset=80

Ezen az oldalon sok egyéb információ is van.

árakat nem tudom, azt hallottam az autópályadíjak emelkedtek.

#23 - zsuzsu - 2012.07.08. - 06:27
#24 - Dezső - 2012.07.12. - 21:22
Sziasztok! Tudna nekem v.ki segíteni abban hogy hol érdemes megszállni Split környékén hogy közel is legyen a város meg egy jó strand??? Segítséget előre is köszönöm!
#25 - Dina - 2012.07.31. - 20:04
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy hajóval vagy busszal mennyiért, milyen időközönként és honnan(főleg busz esetében) lehet eljutni
Seget Vranjica-ból Trogirba?
#26 - anyácska - 2012.08.15. - 15:53
Szia!

Fél óránként indulnak hajók, valamint a buszok is gyakoriak, de többet sajnos arról a részről nem tudok.
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.15. - 21:37
Kedves Marcsi!
Nagyon szépen köszönöm a "tavaszi infót", hogy leírtad, hogy hol szoktatok nyaralni. Nekünk is sikerült az általad ajánlott vízparti apartmanban http://horvatorszag.ucoz.hu/ kivennünk egy hetet, és csak nemrégen jöttünk haza. Csak meg tudlak erősíteni abban, hogy itt valóban minden szuper volt, és mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit is igényes arra, hogy milyen körülmények között lakik majd egy hétig. Ez az apartman nem a Horvátországban szokásos "minimális berendezésű" hanem ugyan olyan magas színvonalon van berendezve és felszerelve, mint amilyenben úgy általában otthon is lakik az ember.(Van itt tv, dvd-lejátszó, mosógép, vasaló, mikró, kávéfőzők stb...) Ráadásul saját számozott parkoló is járt az apartmanhoz ingyenesen.
A teraszról meg lenyűgöző az Adria látványa, ahogyan szinte karnyújtásnyira úsznak el a vitorlások. A strand, meg közvetlenül az apartman előtt van, rögtön az út túloldalán.
Van az apartmannal szemben a strand szélén egy kis péküzlet is, ahol minden nap vennem kellett a gyerekeknek lekváros fánkot. Na itt kóstoltuk meg a "bureket" is.
Nagyon laktató.
A magyar tulaj is nagyon rendes. Annyi írásos anyaggal látott el az indulás előtt, hogy nem győztük elolvasni. A lényeg, hogy mi is szeretnénk majd ugyanide visszamenni jövőre is.
Még egyszer köszönet a hasznos infókért.
üdvözlettel: Judit
#28 - Judit - 2012.08.20. - 06:48
Sziasztok!

Először utazunk Horvátországba idén, és nagy a dilemma azt illetően, hogy hol szalljunk meg.Omis vagy Trogir. Az olvasottak alapján Omisban szebb és jobb a strandok minősége, viszont a szórakozasi lehetősegek száma korlátozott, míg Trogirban sok a látnivaló, viszont kevesebb a jó strand, illetve nagyok a távolságok. A kérdésem az lenne, hogy tapasztalatAitok alapján, hogyan látjátok, érdemesebb-e Omisban megszallni, és innen ellatogatni Trogirba egy egy napra, vagy inkább fordítva? S mindezt a helyi közlekedést igénybe véve, mert nem autóval utazunk. Tippjeiteket előre is köszönom.
#29 - Csőke Gergő - 2013.05.03. - 12:51
Szia!

Az Okrug strandhoz Trogirból gyorsan lehet eljutni, az egy nagyon szép strand, lásd: Trogir strandjai rész. De egyébként Trogir látnivalóit gyorsan meg lehet nézni.
Omis nagyon szép, de azt is tényleg gyorsan meg lehet nézni, Trogirban több a lehetőség. A környéken nyaralva szerintem az a jó, hogy elég sok a látnivaló, a szép város, sziget, tehát akár minden nap máshova lehet menni.
Buszközlekedés: Trogir és Split között kb. fél óránként közlekedik busz, a gyorsabb járatokkal fél óra Split. Split buszpályaudvaráról pedig lehet menni mindenfelé, vagy a kikötőből hajóval (ill. érdemes Split óvárosát, esetleg a Marjan-hegyet is megnézni, valamint ott is sok a szórakozási lehetőség). Split-Omis szintén fél óra, buszmenetrendek Splitből:
http://www.ak-split.hr/EN/vozni.red/VozniRedOdlazaka.aspx
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.03. - 18:42
Sziasztok!
Engem az érdekelne,hogy Split vasútállomástól messze van-e a Távolsági buszpályaudvar, mivel a szállásunk Trogirbe van.
üdv: Piroska!
#31 - Piroska - 2013.08.14. - 14:27
Splitben a távolasági buszpályaudvar közvetlenül a vasútállomásnál van. Ha kilépsz a vasútállomásról balra kell mennetek!
#32 - Gergő - 2013.08.14. - 23:35
Sziasztok!keresem trogir vagy környékén a legszebb strandot,ami nem betonos,természetes homokos aprókavicsos,nem zsúfolt de azért rendezett.a közelben szeretnék szállást foglalni 3 kisgyermekkel. Köszönöm a segitséget! véleményetekre.
#33 - Andrea - 2014.02.08. - 00:59
Szia!

A Ciovo-szigeten, ami egy rövid hajóút után elérhető, nagyon jó strandok vannak, erről és a többi strandról több info a cikkben. Elérhető Omis is kb. 1 óra alatt busszal (vagy autóval persze gyorsabban).
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.08. - 15:18
Sziasztok!A Villa Pálma apartmanjairól van vélemény?milyen messze van a strandtól?Köszönöm.
#35 - Andrea - 2014.02.11. - 08:38
Sziasztok,

Tudna valaki küldeni Trogir várostérképet, amelyen be vannak jelölve a főbb látnivalók/nevezetességek, strandok, néhány étterem?
Vagy már az is nagy segítség lenne, ha tudná valaki, hogy kitől lehet ilyet kérni? :-)

Köszönöm szépen!

Szép napot!

Míra
#36 - Míra - 2015.03.31. - 14:00
Szia!

Ezt találtam, de igazából minden nevezetesség a könnyen bejárható óvárosban van: http://www.mappery.com/maps/Trogir-Tourist-Map.jpg
Trogiri éttermek térképe pedig:
http://goo.gl/C3DyIb
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.31. - 19:20
én is azt szeretném kérdezni amit már fentebb kérdeztek . A Villa Pálma apartmanjairól van vélemény?milyen messze van a strandtól?Köszönöm.
#38 - Filep Károlyné - 2015.04.06. - 00:41
Szia!
érdekelne kutyát lehet vinni
Trogírba?
#39 - Anikó - 2016.07.17. - 17:46
Szia. Okrug Gorniban kozvetlenul a parton béreltünk apartmant idén nyárra. Olvastam vhol, h busszal be lehet menni Trogirba. Linket nem tudtok ahol ezt meg tudom nézni.
#40 - Dunnyus - 2017.04.30. - 10:36
Szia!

Okgrug Donjitól találtam menetrendet, a táblázatban látható 44-es busz áll meg Okrug Gornjiban is, pontosan nem tudom hány perccel a Donji indulás után:
http://www.promet-split.hr/images/vozni_red_15_03_2017.pdf
De lehet nyáron változik a menetrend, majd ellenőrizd ismét, innen: http://www.promet-split.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=146&Itemid=857
(alul, az AUTOBUSNI KOLODVOR TROGIR linkre kattintva majd mielőtt utaztok)
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.30. - 12:42
Szia!
Szeretném a segítséged kérni. Július. 8.- án megyünk Mastrinka- ba. érdeklődni szeretnék, hol és mennyiért lehetne parasailingezni. Köszönöm szépen! Szép napot!
#42 - éva - 2017.06.24. - 14:10
Szia!

Tőlük érdemes érdeklődni a facebook oldalukon, vagy a contact menüponton keresztül: http://www.space-fun.com/space-fun/
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.28. - 13:30
Köszönöm szépen a segítséget! !!
Szuper az oldal, sokat segítesz. Már többször fordultam hozzád, és mindig szuper segítséget kaptam utazáshoz, tájékozódáshoz stb.. Köszönöm! !! Szuper nyarat kívánok! ! ????
#44 - éva - 2017.06.29. - 11:55

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás