Ugljan sziget nyaralás

Ugljan sziget települések, szállás, látnivalók, nyaralás

Ugljan sziget

Booking.com

Ugljan a zadari szigetvilág első, a szárazföldhöz legközelebb eső szigete. Az Ugljantól délkeletre található Pasman-szigettel egy híd köti össze. A Zadar környéki szigetek közül Ugljan a legfejlettebb. Területe 50,21 km2, tengerpartjainak hossza 74 km, lakosainak száma pedig közel 8000 fő. Az Adriai egyik legsűrűbben lakott szigetnéek számít. A szigettel szemben található Zadarból komppal, mintegy fél óra alatt lehet idejutni (a komp a sziget Preko településére érkezik).

Ugljan szállások

Ugljan szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Ugljan-sziget szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

A gyönyörű, idillikus természeti környezetben található kis sziget elsősorban a csendesebb, családi pihenést keresők számára ajánlható, és azoknak, akiknek nincsenek különleges igényeik. Meg kell említeni, hogy Horvátország számos szigete, és nyaralóhelye sok szempontból jóval többet nyújt Ugljannál. Ugljan, ugyanakkor, rendkívül nyugodt, pihentető kikapcsolódást tesz lehetővé. Akik egy kis aktivitásra is vágynak, azok a fürdés mellett jókat lehet kirándulhatnak, kerékpározhatnak is, miközben felfedezhetik Ugljan szépségeit, gyönyörködhetnek a tájban, élvezhetik a mediterrán hangulatot, és a gazdag vegetációt. A szigeten búvárkodásra, kajakbérlésre, strandröplabdázásra, teniszezésre is lehetőség van. Ugljan éttermeiben pedig megkóstolhatók a tradicionális dalmát konyha legfinomabb fogásai.

Több homokos strand is található itt: pl. a Mostir, ahol strandröplabda pályák is találhatók, ill. a Luka is homokos tengerpart.

Ugljan minden települése a sziget keleti részén fekszik, mivel a nyugati rész sziklás, és nehezen beépíthető. A szárazföld felöli részen húzódik a sziget egyetlen útja, amelyről letérők vezetnek Ugljan településeihez. A településeket autóbuszjárat köti össze.

A legnépesebb Preko, a sziget lakosainak közel fele itt lakik. Preko felett, egy 265 m magas dombon egy 15. századi velencei erőd, a Szt. Mihály (Sv. Mihovil) erőd romjai tekinthetők meg. Onnan csodás kilátásban is gyönyörködni lehet. Prekotól úszva, vagy a parttól megállás nélkül közlekedő motorcsónakokkal megközelíthető a várostól mindössze 80 m-re fekvő Galevac (Galovac)-sziget, ahol egy gyönyörű homokos tengerparton lehet pihenni. Gazdag növényzet, és egy 15. századi Ferences kolostor is található a szigeten.

Kali, és Kukljica a sziget további nagy, turisták által igen kedvelt helyei, amelyek számos szálláslehetőséget kínálnak. További települések: Kukljica, Lukoran, Poljana, Sutomiscica, Ugljan, Zdrelac.

Ugljanon nyaralva érdemes ellátogatni a csodálatos Zadar városába is. A közeli Kornati, és Telescica nemzeti parkok megtekintése is nagy élményt jelenthet.

Eljutás autóval az Ugljan-szigetre: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Ugljan Horvátország")

Ugljan

Ugljan szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás