Umag bemutatása, látnivalók, szállás

Umag

Booking.com

A Horvátországban, azon belül Isztriában található Umag, azaz "Horvátország kapuja Európához" Horvátország legnyugatibb városa. Az egyik legészakibb, Magyarországhoz egyik legközelebb eső horvát nyaralóhely (Budapesttől 600 km-re található, hazánkhoz csak néhány kelet-isztriai üdülőhely, mint Crikvenica vagy Opatija, fekszik számottevően közelebb). Egy keskeny, kis öblöt közrefogó félszigeten áll. Az alábbiakban látható majd, hogy Umag jóval többet nyújt, mint csupán fürdési és napozási lehetőségeket: magas színvonalú, és rendkívüli gazdagságú sportolási, és kikapcsolódási lehetőségek várnak az utazókra, valamint Umag a wellness-üdülés fellegvára is. Umag gazdag történelme a kacskaringós utcácskákon, régi házakon, a velencei palotákon, és a régi városfalon érhető tetten. A város strandjai apró kavicsosak, sziklásak, és betonozottak.

Umag szállások

Szállások Umagban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Umag szállások | Zambratija szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Umag, Isztria

Umag

Umag, Horvátország

Umag (Isztria, Horvátország) képek: Stas Porter, ott1mo, Alessandra47

Umag történelme

Umag történelme igen érdekes, és nagyban tükrözi Európa történelmét is: a város már a Római Birodalom idején is létezett, melyre bizonyíték a számos római emlék a part mentén. A római arisztokrácia nyári rezidenciái voltak itt. A rómaiak uralma után, a 6-8. század folyamán bizánci, lombard, és frank uralom alatt létezett a város. 1269 és 1797 között Umag, Isztria nagy részével egyetemben, a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt. Velence széthullása után szinte fél Dél-Európához tartozott a nyaralóhely: először, az egész Kelet-Adriához hasonlóan, Franciaországhoz, 1815-ig, majd 1918-ig Ausztria része volt, az 1. világháború után pedig Olaszországé! A II. világháború utáni békeszerződések létrehozták a Trieszti Szabad Területet, melynek B zónájához, a jugoszláv hadsereg által ellenőrzött részhez tartozott Umag. Az 1954-s londoni egyezmény alapján Umag Jugoszláviához került, majd Horvátország függetlenségének kivívása óta az ország része.

A történelmi emlékek közül számos velencei ház látható az óvárosban, valamint a városfalnak, és védelmi tornyoknak is láthatók még részei. A reneszánsz, és barokk házak, és templomok közül is számos figyelemre méltó fedezhető fel a városban tett séták alkalmával.

Wellness

Umagot a wellness városának is hívják: a városnak három színvonalas wellness-központja is van: a Hotel Meliá Coralban (5*) található Coral Fusion Spa wellness-központ a legújabb, a legnagyobb hagyományokkal pedig a Hotel Sol Umagban (4*) működő Istrian Relax Village nevű wellnessközpont rendelkezik, melynek dekorációja az isztriai tradíciókat idézi. A harmadik wellness-centrum a Hotel Sol Garden Istriában (4*) lévő The Body Holiday.

Hotel Melia Coral, Umag

Hotel Melia Coral, Umag, kép: solmelia.com

Sportolási lehetőségek

Umag Horvátország elsőszámú teniszközpontjának számít: a sportolni vágyókat 60(!) modern teniszpálya várja, tenisztáborok, és tenisztanfolyamok is elérhetők. A környéket behálózó, rendkívül jó minőségű bicikliutaknak köszönhetően csodás környezetben lehet kerékpározni is. Túrázásra, kocogásra is lehetőség van a környéken, vagy csodálatos környezetben a parton: a 45 km hosszú umagi riviérán. Az esti szórakozást bowling-, kosárlabda-, tollas-, és minifocipályák biztosítják (a Hotel Sol Garden Istria közelében egy új sportkomplexum található, ahol ezek a sportok űzhetők). Tengerparti üdülőhelyként természetesen vízisportokra is lehetőség van: búvárkodni, hajózni, kajakozni, motorcsónakozni, strandröplabdázni, stb. is lehet.

Tenisztorna

Umag híres a minden évben, július végén, augusztus elején megrendezett Croatia Open Umag, ATP World Tour Series 250 kategóriájú, salakpályán megrendezett férfi tenisztornáról, melyet korábban olyan kiválóság nyertek meg, mint Carlos Moya (ötször), Thomas Muster (háromszor), Fernando Verdasco, Magnus Norman vagy Marcelo Rios, a 2009-s győztes pedig a híres orosz teniszező, Nikolaj Davigyenko volt - így a teniszrajongóknak, nyaralásuk mellett élvezetes, színvonalas kikapcsolódásban is részük lehet.

Croatia Open Umag

Croatia Open Umag, kép: podravka

Programok, kirándulások Umag környékén

Umagtól északra Punta, Stella Maris, és Katoro üdülőközpontok számos sziklás, kavicsos, és homokos partszakaszt kínálnak. Umagtól kevesebb mint 10 km-re Savudrija fekszik, amely Horvátország legnyugatibb települése. Fő nevezetessége 1826-ban épített, 36 m magas világítótornya. Ez Horvátország legészakibb világítótornya, melynek fénye 32 km-ről látható.

Umagtól 16 km-re fekszik Novigrad, míg 31 km-re található Porec városa. A 40 km-re található Vrsar, és a közvetlen közelében lévő, Lim-fjordon való hajókirándulás is felejthetetlen élményt jelenthet. A dombtetőn fekvő bájos művészvárost, a rendkívül hangulatos és szépséges Groznjant is érdemes felkeresni, mely Umagtól 21 km-re van, autóval fél óra alatt fel lehet jutni. Gronznjanhoz hasonló elbűvölő hely a dombtetőn fekvő, középkori Motovun is, ez Umagtól 38 km, és 35-40 perc. Gronznjan és Motovun meglátogatását egy úton össze is lehet kötni. magtól 23 km-re, fél órás autóútra helyezkedik el a festői, szlovéniai, de "olaszos" Piran, Szlovénia legszebb tengerparti városa, amit szintén érdemes megnézni.

2014-ben megnyílt Horvátország első aquaparkja, az Istralandia, amely Umagtól 16 km-re található. Google térképen bejelölve pontosan ITT van. Június 3.-szeptember 17. között tart nyitva, júniusban és szeptemberben minden nap 10:00-18:00, júliusban és augusztusban 19:00-ig. 2015-ben egy újabb aquapark nyílt, az Aquacolors, Porec közvetlen közelében, Umagtól 36 km-re. Bővebb információk mindkét aquaparkról itt: Istralandia aquapark.

Savudrija, világítótorony

Savudrija, világítótorony, kép: Annadriel

Eljutás autóval Umagba: Autós útvonaltervező

Umag szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Halihó !
Umagon senki nem járt még? Milyen hely? Nekem a képeken nagyon tetszik.
Ide senki nem jár nyaralni?
én gondolkodom rajt, csak sajnos rövid időre tudnék menni.
#1 - mankababa - 2011.07.30. - 15:32
Szia!

Lehet voltál már azóta és tapasztaltad, de nekem nem tűnt nagy durranásnak. Azt mondják a legdrágább horvát nyaralóhely. Nekem sokkal nagyobb élményt nyújtott Rovinj, ha a közelben jársz azt feltétlenül meg kell nézned, illetve Porec és Pula. Utóbbi a világon 5-ik legnagyobb amfiteatrumáról is híres.
#2 - Jake Needham - 2011.10.05. - 11:27
Sziasztok!
Csak most találtam ezt az oldalt.
2008-ban nyaraltam Umagon. Kellemes hely, de semmi különös. Viszont a környéken a hegyekben Motovum, Groznan, gyönyörü kis falvak. érdemes kirándulni oda. Nincs messze Umagtól.
#3 - Panni - 2012.05.04. - 11:54

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás