Vodice és környéke - utazás, szállás, látnivalók

Vodice

Booking.com

A közel 10 ezer lakosú Vodice Dalmácia része, Zadartól kb. 60 km-re délre, Sibeniktől kb. 12 km-re, északra helyezkedik el. Horvátország egyik legnagyobb, legismertebb, és legnépszerűbb üdülőhelyének számít. Rengeteg szállodával, apartmannal, magánszállással, és panzióval rendelkezik, egyszerre akár 50 ezer turistát is képes befogadni. Így itt mindig nagy az élet, az ide látogatók számára a település számos szórakozási, kikapcsolódási, (vízi)sportolási lehetőséget, igen jó minőségű, rendezett strandokat kínál. A mulatásról számos söröző, kávézó, étterem, és klub gondoskodik. Vodice nagyon népszerű a fiatalok körében, éjszakai élete legendás, melynek egyik legtipikusabb reprezentációja a szabadtéri Hacienda klub, és szintén híres klub a Vodice-közeli Porat.

Eljutás autóval Vodicébe: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Vodice Horvátország")

Vodice szállások

Vodice szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Vodice szállások | Sibenik szállások | Tribunj szállások | Pirovac szállások |Szállások Horvátország egyéb részein is

Vodice

Vodice környéke

Akik nem csak fürdeni, napozni, és szórakozni szeretnének, azok, Vodice kedvező elhelyezkedés folytán, a környéken számos gyönyörű településre, és nemzeti parkba kirándulhatnak.

Sibenik

Elsőként megemlítendő Sibenik csodás városa, melynek katedrálisa a világörökség része.

Sibenikről részletesen

Tribunj

Vodice nyugati részén, egy apró szigeten, egy domb lábánál található Tribunj. Egy, a közelmúltban renovált kőhídon lehet eljutni ide. A kis, 1400 lakosú település egy igazi halászfalu, ahol ma is megfigyelhető, ahogy esténként a halászhajók zsákmányukkal visszatérnek. A falut szűk utcák, és egymáshoz közel épült házak jellemzik. A dalmát hagyományokat az itt megrendezésre kerülő szamárversenyek is idézik. Vodicéhez hasonlóan remek strandokat, és sportolási lehetőségeket kínál.

Tribunj

Tribunj kép: jlbmonsegur

Srima

Srima Vodicétől 3 km-re, délkeletre fekvő tipikus kis dalmáciai falu. Mára Vodicével gyakorlatilag egybeépült, kevesen tudják, hogy pontosan hol kezdődik Srima, és hol végződik Vodice. Srima egy szép, nyugodt hely, azoknak ajánlható, akik nem szeretik a zsúfolt nyaralóhelyeket, és vakációjuk idején valóban pihenni szeretnének.

Srima

Prvic sziget

Az idillikus, autómentes, a szárazföldtől kevesebb, mint 1 km-re lévő szigetet szőlőskertek, és olajfák borítják. Vodicéből, és Sibenikből komppal lehet idejutni. Területe 2,37 km2, lakossága pedig 450 fő, ezzel Horvátország harmadik legsűrűbben lakott szigetének számít. Itt élt a híres humanista, és feltaláló, Verancsics Faustus. A szigeten mindössze pihenni lehet, és élvezni a szigetlakók nyugodt életét. A sziget nyugati részén Sepurine, míg keleti részén Prvic Luka települése áll. Sepurine egy csodálatos, békés, csendes, ősi dalmát falu. Lakossága egykor meghaladta Vodice lakosainak számát is.

Sepurine

Nemzeti parkok

Vodicéhez két csodálatos nemzeti park is közel van, a Krka, és a Kornati NP, különösen kedvelt, és gyönyörű természeti képződmények.

Vodice szállások

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

NAGYON GYONYORU VAROS VODICE. VODICE SIBENIKTOL KB. 12 KM-RE VAN.
#1 - Kovacs Klara es Kovacs Ferenc - 2008.07.05. - 15:57
Voltam én is a Párommal Vodicében. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagyon hangulatos és gyönyörű halászfalu. A környező települések is szépek és a KRKA nemzeti park is a közelben van!
#2 - László Horváth - 2008.08.24. - 14:09
MI tavaj nyáron voltunk a családommal Vodicén,mi is csak jót tudunk mondani róla!
Gyönyörü halászfalu sajátos Dalmát hangulattal mindig nyüzsgő éjszakákkal.
életünk eddigi legszebb napjait töltöttük itt.Voltunk Primosten-ben,és Sibenikben is ami szintén gyönyörű.Csak ajánlani tudjuk mindenkinek!!!!!!!
#3 - Vincze Ildikó - 2009.07.03. - 19:35
Vodice Dalmácia gyöngyszeme! örök szerelmünk, ahová a most 2 éves Anna lányunkkal egyszer még visszatérünk. Isten jókedvében teremtette ezt a várost mert tele van élettel, vidámsággal és élményekkel. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy eljutottunk ide, és egy életre rabul ejtett minket!!!!!
Milcsi
#4 - milcsi - 2009.07.09. - 13:46
Sziasztok!
nekünk jövőre Vodice-ben lesz a szállásunk.
Szeretnénk onnan elutazni Omis, Makarska felé.Mennyi idő alatt érhetünk le oda Vodicéből?Milyen árak vannak az élelmiszerboltokban,és van -e köves strand?
Köszi az infokat.
#5 - anita - 2009.07.21. - 18:49
Vasárnap jöttünk haza Tribunjból. Ez Vodice melletti halászfalu. Lenyűgöző. Mint ahogy Vodice, Sibenik és a Krka Np is. Tovább megyek. Egész Dalmácia. Igaz az, hogy ha valaki eljut a horvát adriára, soha többé nem vágyik máshová! és ez í­gy igaz. Mi harmadszor voltunk Horvátországban, szerintem még el kell oda jutnunk néhányszor! Nézzétek meg, érdemes!
#6 - Szasza - 2009.07.30. - 19:49
Vodicén voltunk 8 napig, bejártuk onnan a dalmáciai partot egészen Dubrovnikig. Csodálatos szépségű helyeken jártunk. Vodice egy gyöngyszem.Minden van ami kell! A part hosszú, kavicsos az is élvezhetik akik nem tudnak úszni. Sok helyen jártunk már az Adrián, de ettől le voltunk nyűgözve. Wné
#7 - Weinacht Károlyné - 2009.09.27. - 09:46
Júniusban voltunk Vodicén. Sajnos az idő 3 nap után elromlott, í­gy strandolás helyett megnéztük a környékbeli helyeket: Sibenik, Krka NP, Primosten, Trogir, Murter-sziget.
Mindenkinek ajánlani tudom ezt a vidéket. Vodicének nagyon jó (kavicsos, homokos) strandja van a Hotel Punta mellett. (Mi ebben a hotelben szálltunk meg, nagyon meg voltunk elégedve.)Dalmácia az igazi!
#8 - Helén - 2009.10.06. - 20:32
Az Adria egyik legszebb városa. Legszivesebben itt laknék!! I. love VODICE!!! hA IDE MéSZ NYARALNI MINDENHOVA ELJUTSZ!! MAKARSKíT IS KERESD FEL,, MERT A ,PATKó ALAKU öBöLBEN MELEG A VíZ!!
#10 - Lilla - 2010.06.29. - 22:35
Mi tavaly voltunk Vodicében,a szállásunk Srimán volt!! Minden fantasztikus volt,imádtuk!!!Ha ott jártok a motorcsónakos hajókirándulást ki ne hagyjátok! Mi a Szent Miklós erődnél,és Zlarin szigetén jártunk.Felejthetetlen élmény volt!!!
#11 - mircike - 2010.07.17. - 19:02
Az idén nyolcadik alkalommal voltunk a családdal Vodicén . Ide csak egyszer mész magadtól, utána visszahúz és nem enged.
Sokszor akartunk másik helyet is felfedezni,de
nem sikerült. A szívünk mindig Vodice felé indult. Szigetvilága bámulatos,gumicsónakkal járjuk be. Remélem jövőre is eljutunk !(most már nem keresünk másik helyet)
#12 - Laci - 2010.12.01. - 12:58
Vodice, Srima egy paradicsom.Kedvesek az emberek, jók az apartmanok, szálodák, mindemkinek ajánlom
#13 - Sanyi - 2011.09.17. - 09:03
Sziasztok!
annyi szépet írtatok írtatok Vodice-ről illetve a környékről,hogy elhatároztuk jövőről, oda megyünk nyaralni,vagy a környékre.esetleg tudtok ajánlani apartmanokat? 2-4 fő részére?
előre is köszönöm
#14 - Anita - 2011.12.11. - 10:37
Sziasztok.
Idén ebben a putriban voltunk. én nem tudom hogy lehet ide visszajönni nyolcszor.... A heringparti az enyhe kifejezés annyi ember van mindenhol. Nem azzal van a baj hogy tombol a zene éjjel nappal hanem hogy reggel ahol fürdenek az emberek este ott végzik a kis és a nagy dolgukat, meg persze a hányásról nem is beszélve. Egyáltalán nem horvátos rész ez a Vodice Sibenik rész mind a két hely kiábrándító, meglepődtem hogy milyen koszos, gondolom a sok fiatal agyatlannak köszönhető de akkor is. Lehet pár évvel korábban kellett volna ide jönnöm mikor még húszas éveim elején voltam de így harmincon túl már sok volt. Ez fiataloknak való hely, nem családosoknak, ennek ellenére nagyon sok babakocsis volt mindenhol. Az éttermek viszont nagyon jók, és a CityCenter is egész szép. A szállással nem volt gond ahogy eddig sem. Már kezdtem kiábrándulni ebből az országból, de aztán Sibenikről délre is elnéztünk szerencsére onnantól kezdve megint azt kaptam, kaptuk amit vártunk. Primostenig mentünk el na az csodálatos hely és az oda vezető út is igen szép, kis öblökkel ahol meglehet állni fürdeni napozni. Szóval én családosoknak nem ajánlom, fiataloknak viszont annál jobban.
#15 - A másik Laci - 2014.08.16. - 20:38
Ha már meg lettem szólítva a nyolcszori itt nyaralás kapcsán ! A város központtól északra kell menni az a csendesebb rész!
Sajnos már én sem tartozom a 20 évesek táborába, de az idén is fogok menni , de már az unokámmal !

#16 - Laci - 2016.01.04. - 15:33

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás