Vrsar bemutatása, látnivalók, szállás

Vrsar

Booking.com

Vrsar Porectől délre 10, míg Rovinjtól északra 29 km-re, a Lim-csatorna közvetlen közelében található isztriai halászfalu, mára népszerű családi üdülőtelepülés. Vrsar egy dombra épült, romantikus város. Keskeny, kanyargós utcáit, és sikátorait középkori kőházak szegélyezik. Az 54 méter magas vrsari domb tetején a Szent Márton templom látható, a dombtetőről pedig lélegzetelállító kilátás nyílik az Isztria legszebb szigetvilágára: 18 lakatlan, mediterrán növényekben burjánzó sziget, és számos öböl látszik innen. A szigeteken kívül a várost körülvevő hegyek, és a Lim-csatorna biztosítja a harmóniát: az ősi város mellett a csodás természeti környezetet is. Mindezek Vrsart igen nyugodt, hangulatos, csodás atmoszférájú üdülőhellyé teszik - a szórakozásra vágyó fiatalok tetszését ugyanakkor lehet hogy nem fogja elnyerni.

Vrsar szállások

Vrsar szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Vrsar szállások | Funtana szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Számos történelmi épület, és több templom mellett középkori városfal, és bástya, valamint városkapu, a Tengeri Kapu is található a városban. A strandok aprókavicsosak, és sziklásak. Az 1000 éves Vrsar megőrizte tradícióit, amely az ételkészítésben is tetten érhető: tradicionális, autentikus isztriai ízek kóstolhatók itt. Vrsarban található a Koversada nudista kemping is, amely Európa legnagyobb, és egyik legrégebbi ilyen jellegű kempingje: napi 18 ezer vendég fogadására alkalmas. Ezen kívül két további kemping is várja vendégeit. A városka bejáratánál a híres horvát szobrász, Dusan Dzamorja szoborparkja csodálható meg, de az évente megrendezett szobrász alkotótábor "következményeként" szerte a városban lehet szobrokban gyönyörködni.

Vrsar, Horvátország

Vrsar

Vrsar, Isztria

Vrsar képek: mr.gears, Andra MB, roxeteer

Vrsarban nyaralva kirándulási lehetőségek a közeli Porec és Rovinj. A város közvetlen közelében található egyedülálló, és szépséges, 35 km hosszú Lim-csatorna, vagy más néven Lim-fjord vagy Limski-fjord is mindenképp megtekintésre érdemes. Vrsarból hajókirándulások indulnak a csatornán. Vrsartól 71 km-re helyezkedik el, és kb. 70 perces autózással elérhető a festői, szlovéniai, de "olaszos" Piran, Szlovénia legszebb tengerparti városa, amit szintén érdemes megnézni.

Limski fjord, Vrsar

Limski fjord, kép: Aconcagua, Wikipedia

Vrsarhoz közel egy rendkívül érdekes, ráadásul ingyenes szoborpark, a Dusan Dzamonja szoborpark nézhető meg. A tengerre néző dombokon, 10 hektáron lehet a művészeti alkotások között sétálni, modern művészet rajongók számára kötelező, de a rendkívül érdekes szobrok, melyek csodálatos természeti környezetben vannak, szinte mindenki tetszését elnyerik.

Vrsar szoborpark

Vrsar szoborpark. Kép: Donald Judge/Flickr/Creative Commons

2014-ben megnyílt Horvátország első aquaparkja, az Istralandia, amely Vrsaról 39 km-re található. Google térképen bejelölve pontosan ITT van. Június 3.-szeptember 17. között tart nyitva, júniusban és szeptemberben minden nap 10:00-18:00, júliusban és augusztusban 19:00-ig. 2015-ben még egy aquapark nyílt, az Aquacolors, amely közelebb is van, Vrsarhoz, mindössze 7 km-re, Porec közvetlen közelében. Bővebb információk mindkét aquaparkról itt: Istralandia aquapark.

Eljutás autóval Vrsarba: Autós útvonaltervező

 

Vrsar szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

GRATULíLOK AZ AZ UTAZíS-NYARALíS.INFO SZERKESZTŐINEK!
Látom sok bőví­tés volt, még részletesen nem néztem meg, majd mindjárt, viszont Vrsar, ahova készülök, és érdeklődtem felőle sokfelé, most kapott egy saját oldalt!

Sokat nyomoztam a Googleban, és fórumokon, hogy milyen Vrsar, a Villa Orserába megyek nyaralni, még a tulajjal is több mailt váltottam, sőt fel is hí­vott, ő egy magyar hölgy, és mindent összevetve foglaltam le februárban a szállást!

DE HA VALAKINEK VAN MONDANIVALóJA EZZEL A TELEPüLéSSEL KAPCSOLATBAN, értem ez alatt, egy jó éttermet, bevásárlási lehetőséget,
bármit, azt megköszönöm!
#1 - Varga Jutka - 2010.07.21. - 14:22
Kolleganőm nem rég tért haza Vrsar-ból, megvolt elégedve mindennel. Természetesen visszavágyik. Otthon dvd-n van Horvátországról, rajta van Vrsar is igaz erről kevés, és az egész Isztria (ajánlom a Horvátországos útifilm megvételét).
Szí­vesen mennék, a hosszú busz utakat FŐLEG szerpentinekkel elég fiatalon nem bí­rom (köszönve egy olasz útnak, napi 2szer hegyről fel hegyről le), és sajnos tömegközlekedéshez vagyok kötve.
#2 - gergopapa - 2010.07.22. - 22:01
HELLó, HELLó!

Szia MONI, te itt???????????????????????
én nem tudom, hogy a Dr. Nagy-Zakic Hilda asszony milyen, én csak jót olvastam róla a neten, akárki járt ott dicsérte őt, tökéletes szállás, hatalmas segí­tőkészség minden téren a hölgy részéről, bárki volt vendége, elégedetten távozott, sőt többek visszatérők már oda! Leveleztem mailben olyanokkal akik más fórumokon í­rnak, és mindenki szuperlativuszokban í­rt róla!
én kétszer beszéltem telefonon vele, számomra egy nagyon kedves asszony benyomását keltette! Hát majd meglátom, nemsokára!!!!!!

GERGŐPAPA, köszi, hogy í­rtál! én is azt olvastam mindenfelé, hogy egy nagyon szép kis település Vrsar! Ami engem zavart és ezért kutakodtam sokat, hogy dombon van ez az apartmanház, na de mennyire dombon, ez a nem mindegy, de már mindent tudok, feltérképeztem a dolgot minden tekintetben,
foglaltam, de még azóta is kalandozom a neten tapasztaltokért!

Egyébként ha buszhoz vagy kötve, miért ne mennél, ma már autópálya megy szinte végig!
Hol vannak már a szerpentinek, hiszen vannak hidak és alagutak! Persze a régi utak, mind olyanok amiről í­rsz, de aki bí­rja, annak meg van a varázsa!
Nyugodtan neki indulhatsz már Horvátországnak busszal! Rijekáig sima autópálya, onnan nem tudom, mert régen, 1985-ben jártam arra, viszont vannak más részek, lejjebb Crikvenica és környéke ami pikk-pakk elérhető! Vagy Istria belső fele, az autópályától egy ugrás! Ne tarts tőle!
#3 - Varga Jutka - 2010.07.22. - 22:15
Jutka! Már háromszor voltam Horvátországban nyaralni, nővérem már többször járt az Isztrián, tegnap beszéltünk és emlí­tette, hogy Vrsar-on is átment. Nagyon tetszett neki minden.
Idén már megvolt a nyaralás, Splitben voltam, jó volt szép volt visszamennék. Utolsó nap lebetegedtem.
Amire nagyon ugrok, hogy rengeteg sznob vesz körül engem és az ő nyilatkozatuk, olyanoké akik nem jártak még sose a szomszédainknál. Nagyon bedühödök ha elém jönnek a következőkkel: 1., délszláv háború, 2., balkáni állapot, 3., versenyképtelenség.....
Természetesen megmutattam a fényképekben, hogy mit is jelent az, amire azt gondolják, hogy balkáni és versenyképtelen. Nagyon jót röhögtem utána ahogyan néztek!!!!!!
nekem szí­vem csücske Horvátország, nem jártam sok helyen, de ez az az ország, amit évről-évre hacsak 3 napra is, de fel fogok keresni! megjegyezném, hogy az életszí­nvonal sokkal jobb, mint nálunk, és nem találkoztam még sose idegroncs és sokkos emberekkel, mint pl. Budapesten. Röviden, tömören ennyi a véleményem!
#4 - gergopapa - 2010.07.23. - 15:57
GERGŐPAPA! én többször voltam, mint Te,
már 1979-ben először és azóta kisebb-nagyobb megszakí­tásokkal vissza-visszatértem! úgy adta az élet, hogy az elmúlt két évben háromszor, sok év kihagyás után! De engem is visszahúz az imádatom az Adria után, és én is vagyok í­gy, hogy 3-4 napra megyek, csak menjek!
Split nagyon szép hely, ott nagyon régen jártam, sajnálatos, hogy utolsó nap lebetegedtél!

Sok olyan ember van akikről í­rsz, sajnos én is egy ugrós tí­pus vagyok, pedig nem kellene, mert ha nincsenek tisztában a dolgokkal, akkor minek is bizonyí­tsak bármit is, vagy minek is győzzem meg az ellenkezőjéről, mint amit hisz a illető???
és mégis megteszem!
Számomra ami dühí­tő, amit a Crikvenica topikban beszélgetünk, az az, hogy kijutnak sokan, nem körültekintően készülnek fel, azt sem tudják hova mennek, az árakkal nincsenek tisztában, és mikor hazajönnek akkor szidják az egész országot, a mentalitást, mindent!

Menjél is, én is és még jó páran szerencsére í­gy gondolkodunk, mert minket elkapott a varázs! Az Adria varázsa!
én szerencsémre a tetejétől az aljáig végigjártam már, persze a nagyját átutazóban, futólag, és persze sok helyen meg nyaraltam is, de ebből sosem elég!

Teljesen igazad van abban, hogy ott nyugalom van, békesség, nincsenek idegbeteg emberek mint a mi országunkban!
#5 - Varga Jutka - 2010.07.23. - 21:27
Kedves Jutka!

Más város oldalán láttam,hogy aug. végén utaztok Vrsarba.Ha nem baj én is írok pár sort okulásként,mert én is kérdeztem ,de nem kaptam választ,pedig jól esett volna néhány praktikus tanács.Mi júl. elején voltunk Vrsarba,a Zuzic család apartmannjában szálltunk meg és maximálisan meg voltunk elégedve mindennel/ez a Brostoladén van,kicsit távolabb a parttól,de ingyenes parkolókártyát kaptunk a part menti parkolóba/.útban odafele érintettünk néhány szép kisvárost Istria bejsejében:Humot,Motovumot és Groznjant.Megérte.Hajókáztunk a Limski fjordon.Egy jó tanács:mi nem a Vrsari kikötőből indultunk,mert bár magyarok,de szinte fele áron lehet hajózni a fjord csücskéből,és onnan a közepéig hajózva sokkal romantikusabb az út/A GPS.-be beütitek Rovinj-t és azon az úton jelöli az út mellől egy tábla,ahol le kell kanyarodni.Egyébként Rovinjt,Porecet nem szabad kihagyni,különösen csodásak este,de a Vrsari tengerpart esti hangulata is felejthetetlen.Mi fürödni a Zelena Lagunára jártunk,tulajdonképpen a Hotel Delfin strandjára,ahol egy édesvizi medence is van,bárki használhatja,nem csak aki ott, ill. a campingben lakik.egész sekélytől/kisgyerekeknek/ mélyül a mellig érőig.Nagyon kellemes.

érdemes egy kicsit kirándulni a Kamenjak -fokig is.Felejthetetlen.érezzétek jól magatokat:Hajni
#6 - Hajni - 2010.08.17. - 20:32
SZIA HAJNI!

Most látom, hogy te még a nyaralás előtt írtál, én nem néztem ide, pedig tényleg milyen jó az, amikor az ember a kérdésére választ kap, ezért is ragadtam ott már tavaly óta a Crikvenica topikban, hogy tudjak segíteni a járatlanoknak!

Nagyon köszönöm az információidat, de most jöttünk haza, tehát nem most megyünk!
Selce felé kacsintgatunk még egy pár napot, egy hosszú hétvégét, de még nem döntöttünk!
Ide is gondoltam, hogy beteszem azt amit a Crikvenica topikba, várták a beszámolómat, ott tavaly és idén is kialakult egy kis társaság, mert Selce a szívem csücske! Az egy csodás kis városka, minden egyben! Többféle strand, az út másik oldalán üzletek, tehát nekem ez nagyon fontos, hogy így legyen, mert a 79 éves édesanyámat és papámat mindig visszük magunkkal! Hát Vrsar nem ilyen volt, ezt tudtam persze, most azt akartam, hogy magyar legyen a tulaj, ami be is jött, mert gond volt az autónk zárjával!
Jó előre felderítettem a terepet, én mindig alapos vagyok, de most a bejárás a központba nehéz volt, az az 500-600 méter sok, a kempingen keresztül viszont könnyebben átjutottunk!

Ez volt az első út, hogy nem kirándultunk, nem hajóztunk, és nem jártunk el fürödni sehova, a párom sokat dolgozik, és eldöntöttük, hogy nem vezet, pihen és sörözik! Mi a kemping strandján fürödtünk, mert felette laktunk a Villa Orserában!

Istria déli részén már jártam, Premanturán a Stupice kempingben, ott van a végén a Kamenjak fok, az egy csodás hely!

A fürdést ti jól megoldottátok, nekem ez az egy ami nem tetszett Vrsarban, hogy a kemping strandja nagyon rossz volt abból a szempontból, hogy rengeteg kő, gödrök, egyet nem tudtál lépni, hogy ne botolj el!
A városi strand meg már nagyon messze esett a Villa Orserától!
Amúgy jó volt a nyaralás, csodás időnk volt, gyönyörű a városka!

Köszönöm, hogy írtál nekem!
#7 - Varga Jutka - 2010.08.29. - 18:52
KEDVES UTAZóK, AKIK HORVáTORSZáGOT SZERETIK!

SOK éVVEL EZELŐTT NYARALTUNK MUNKATáRSAIMMAL VRSARBAN éS AZóTA TART A SZERELEM. MINDEN éV ELŐ VAGY UTóSZEZONJáBAN PORECBEN A HOTEL RUBINBAN FOGLALUNK HELYET. MáR AZ ELSŐ DéLUTáN ELMEGYüNK VRSARBA éS MéG AZ EGY HéT ALATT TöBBSZöR. HISZEK BENNE, HOGY EGYSZER EZ VRSAR LEHET AZ OTTHONOM. HIHETETLEN NAGY A VáLTOZáS. GYöNYöRŰ A STRAND MELLETTI SéTáNY AZ APARTMANHáZAKKAL. MINDEN TISZTA, RENDEZETT éS MINDENKI BARáTSáGOS. SOHA NEM CSALóDUNK.
#8 - HóBOR éVA - 2010.11.10. - 20:34
Szia éva!

Szívemből kívánom neked, hogy sikerüljön az álmod, és Vrsar legyen az otthonod, egy gyöngyszem, én is laknék ott, de most már, hogy egy kisebb csalódás ért, no nem a városkát illetően, hanem a fent leírtak miatt, tehát már tudnám, hogy Vrsar melyik részén élnék!

Mindig mondom a családnak, ha nyernék a lottón, már venném is a cuccomat és irány az Adria valamelyik része! én talán Selcére mennék, nekem az a szívem csücske, pedig bejártam már az Adriát a tetőtől a talpáig, tudom vannak szebb részek!

Ha még visszanézel, kérdezek egyet, ha ennyire a szíved közepe Vrsar, miért nem ott vesztek ki szállást? és akkor még átjárogatni sem kellene oda!
/Egyébként van tippem, a Rubin jó hely szállás, kaja, árak tekintetében, már én is kacsintgattam vele!/
A Porec-i topikba írhatnál róla egy kicsit, bár legközelebb már nem nagyon hiszem, hogy megyek Istriára. De nem lehet tudni, soha ne mondd, hogy soha!
#9 - Varga Jutka - 2010.11.17. - 16:24
Micsoda vihar volt Vrsarban!
picasaweb.google.com/103926949173914884859/Isztria2011

Rá kell kattintani Möglich galériája szavakra, és ott az Istria 2011. albumra!
#10 - Varga Jutka - 2011.07.28. - 13:12
Sziasztok,ha vki tudna segíteni,crikvenicában van-e óvárosi rész,ill hol vannak szép óvárosok horvátországban. köszönettel
#11 - balázs - 2012.07.06. - 11:28
Szia Balázs!

Véletlen néztem ide, mert ide soha nem ír senki. Remélem majd te visszanézel még..., mert 6-án írtál, ahogy látom.

Nagyon sok városnak, városkának van óvárosi része!
Nagyon hosszú lenne leírni az egészet!
Azt kellene konkrétan megmondanod, hogy melyik részt tájoltad be nyaralásként!

Isztria: Rovinj, Vrsar, Pula, Porec, stb.

Kvarner öböl: Crikvenicának kimondottan óvárosi része nincs, van egy bencés apátság, és Crikvenica a Monarchia óta kiemelt gyógyüdülő-város.
Alatta Selcének is van egy óvárosi magja.

DALMáCIA: tehát dél, ott aztán szinte minden városnak van.

Zadar, Sibenik, Trogir, Split, Primosten, Omis, Dubrovnik csodás városok, történelmi emlékekkel, óvárosi maggal.
#12 - Varga Jutka - 2012.07.11. - 13:45
Balázs! Remélem visszajössz még elolvasni a kérdésedre a választ?
#13 - Varga Jutka - 2012.07.15. - 09:55
Köszönöm,Judit az imformációt szombaton indulunk Porecbe. üdv balázs
#14 - Füle Balázs - 2012.07.25. - 20:08
Szia Balázs!
Jó utat, kellemes nyaralást, és ha lehet, egy kis élménybeszámolót majd kérnék?
érdekel, hogy hol kötöttetek ki a végén!
#15 - Varga Jutka - 2012.07.28. - 08:27

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás