London nevezetességei, érdekességek, utazás - I.

Utazás nyaralás info » London » London útikalauz, látnivalók I.

London látnivalói, nevezetességei, utazás I.

Tower | Tower Bridge | Westminster-palota | Buckingham Palace | British Museum | London Eye | Tate Modern | Hozzászólások

London

Tower of London

A hosszú nevén Her Majesty's Royal Palace and Fortress, azaz a Tower of London a Temze partján található középkori épületegyüttes, ahol 1303 óta a brit koronaékszereket tartják. Története során több funkciót is betöltött. Szolgált fegyverraktárként, királyi palotaként, erődítményként, levéltárként, csillagvizsgálóként, és börtönként is. 1078-ban I. Vilmos rendeletére kezdődött meg az építése, majd később a tornyot vizesárkokkal és fallal vették körül. A Tower végül I. Edward idejében, 1275 és 1285 között lett befejezve. Árulás miatt több grófot és nemest is kivégeztek a Towerben.

Az épületegyüttes mintegy 2 tucat tornyot foglal magában, legrégebbi, és legnagyobb közülük a 11. századi Fehér-torony (White Tower). Ez egy 27 méteres lakótorony volt, egy önmagában is védhető vár, egy vár a várban. A Tower épületein belül a lenyűgöző koronaékszereken kívül a királyi fegyvergyűjtemény, és a római erőd falmaradványai találhatók. Sok látnivaló van itt, több órát el lehet tölteni, számos épületet be lehet járni. Megéri a belépőjegy - de a legtöbbször a tömeg is nagy, és sokat kell sorban állni, főleg hétvégén, és a nyári hónapokban.

Érdemes nyitás előtt odaérni, vagy online megvenni a jegyet (úgy valamivel olcsóbb is), és ebben az esetben is már nyitásra menni, és látogatásunkat a koronaékszerekkel kezdeni, mert később oda nagy lesz a sor.

Eljutás: A Tower a Temze mellett, a Tower Bridge mellett van. Metró: District és Circle Line vonal: Tower Hill megálló, Jubilee és Northern vonal: London Bridge megálló. Térképen ezt, és a többi nevezetességet lásd a London térkép menüpontban.

Belépő (2018. február 28.-ig érvényes jegyárak): Érvényes ide a 2for1 kedvezmény. Felnőtteknek 24,80 Font. Diákoknak és 60 év felettieknek 19,30 Font. 5-15 éves gyermekeknek, felnőtt kíséretében 11,50 Font. 5 éven aluli gyermekeknek ingyenes. Online megvéve olcsóbbak a jegyek: felnőtteknek 21,50 Font, diákoknak és 60 év felettieknek 16,40 Font, 5-15 éves gyermekeknek 9,70 Font.

Nyitvatartás: Március 1.-október 31.: 09:00-17:30. Vasárnap, és hétfőn: 10:00-17:30 (utolsó belépés, minden esetben: 17:00). November 1.-február 28.: 09:00-16:30. Vasárnap, és hétfőn: 10:00-16:30 (utolsó belépés, minden esetben: 16:00). Zárva: december 24-26. és január 1.

Összefoglaló: A történelem iránt érdeklődőknek érdemes bemenni.

London Tower

Tower of London

London tower kép: Diamond Geezer, marcjohn.de/Flickr/Creative Commons

Tower-híd / Tower Bridge

A Tower-híd, mely az idők folyamán London szimbólumává vált, a londoni Towerről kapta a nevét, de történelmileg semmi köze hozzá. Építése 1886-ban kezdődött, és nyolc évig tartott. A munkálatokban 432 építőmunkás vett részt, a híd felépítéséhez 70 ezer tonna betonra, és 11 ezer tonna acélra volt szükség. A híd 244 m hosszú, tornyai 65 m magasak.

2014. novemberében a Tower Bridge egy üvegszinttel bővült (Glass Floor). A 11 méter hosszú, 1,8 méter széles szinten lévő üvegen át elképesztő látvány tárul a hídra. Felülről, a Temze felett 42 m magasból láthatjuk a hídon elhaladó autókat, vagy azt, amikor egy hajó elhaladásakor felnyílik a híd. Ezen felül Londonra is szép kilátás nyílik. A hídhoz közel látható, a Tower Bridge és a London Bridge között álló nagy hadihajó a HMS Belfast.

Eljutás: District és Circle Line metróvonalak: Tower Hill megálló, Jubilee és Northern vonal: London Bridge megálló. Buszok: 15, 42, 78,100, RV1.

Belépőjegy (Glass Floor, és kiállítás, 2018): 9,80 Font. Diákoknak és 60 éven felülieknek: 6,80 Font. 5-15 éveseknek: 4,20 Font. 5 éven alul ingyenes. Érvényes ide a 2for1 kedvezmény. Online olcsóbb jegyek vehetők. Tower Brige Glass Floor + Monument kombinált jegy: 12 Font. Diákoknak és 60 éven felülieknek: 8,20 Font. 5-15 éveseknek: 5,50 Font.

Nyitvatartás: (Glass Floor, és Tower Bridge kiállítás): Április-szeptember: 10:00-17:30, október-március: 09:30-17:00. Zárva: december 24-26. A Tower Bridge felnyitásának következő fix időpontjai ITT láthatók. A hidat a megadott időpontokon kívül is felnyitják, akár napjában többször, de azok nem előre látható, megadott időpontok.

Összefoglaló: London egyik szimbóluma, mindenképp érdemes megnézni (de úgyis útba fog esni a városban sétálva), és végigmenni rajta.

Tower bridge

Tower Bridge London

Tower-híd fotó: canonsnapper, @Doug88888/Flickr/Creative Commons

Westminster-palota, Big Ben, Parlament

A Westminster-palota a londoni parlament alsó- és felsőházának épülete. 1200 teremből áll, ezzel a világ egyik legnagyobb parlamentje. A jelenleg látható épület egy tűzvész után, 1834-1864-ig épült, de legrégebbi része, a Westminster Hall 1097-es.

A parlament óratornya, az 1843-ban elkezdett, 1858-ra befejezett, 96 méter magas Elizabeth Tower, annak órája, és a Big Ben harang (tehát bár sokan azt hiszik, nem a tornyot, vagy az órát hívták eredetileg Big Bennek, bár ma már a toronyra is széles körben használják) London egyik legnépszerűbb látványosságának számít. Nagy harangja, a Big Ben 13,5 tonna súlyú. Az óra 6 méter hosszú és 2 méter széles, percmutatói 4,25 m hosszúak, 127 kg nehezek, míg az óramutatók 2,7 méter hosszúak, és 40 kg súlyúak. A Parlament a Westminster-palotával és a Westminster-apátsággal együtt az UNESCO Világörökség részét képezi.

Érdemes nappal és éjjel, kivilágítva is megnézni. Menjünk át az 1862-ben átadott Westminster-hídon, és a Temze túloldaláról is nézzük meg a Westminster-palotát, onnan a legszebb a látvány. Egy másik szögből, a Westminster-híd melletti, 1932-ben átadott Lambeth Bridge-ről is érdekes látványt kaphatunk. Ezen a hídon kevesebb is a turista mint a Westminster Bridge-n.

A Big Bent 2017-től - 2021-ig renoválják. A felújítási munkálatok alatt a harangok nem szólnak, valamint állványzat takarja. De a tervek szerint egy óra mindig látszani fog. Az utolsó nagyobb felújítást 1983-1985 között vitték véghez, ezért több mint 30 év elteltével szükségessé vált a karbantartás, hogy az óra a jövőben is pontos időt mutasson, ill. egyáltalán működjön. Továbbá, kőműves munkákat is végeznek, repedéseket, szivárgásokat, eróziókat, rozsdakárokat javítanak ki, és meg is tisztítják a tornyot. A munkálatok költsége 61 millió Font.

Eljutás: Jubilee metróvonal: Westminster megálló. Northern vonal: Embankment megálló.

Belépőjegy, nyitvatartás (2018): A Big Ben belső részét csak angol állampolgárok, előzetes egyeztetés alapján látogathatják. A parlamentet viszont bárki látogathatja, 2018-ban június 30.-ig, szombatonként, valamint február 9-16., valamint április 3-13. között kedd-péntek között is. Belépőjegy: 20,50, diákoknak és 60 év felettieknek 18 Font, 5-15 éveseknek 8,50 Font, de felnőttenként egy 15 éven aluli gyerek ingyen mehet be. Online itt olcsóbb lehet jegyet venni, de ha marad jegy, a helyszínen is.

Összefoglaló: Biztos, hogy látni fogjuk, mindenképp érdemes megnézni, London egyik legszebb, leghíresebb látnivalója. Belülről a Big Bent sajnos nem lehet megtekinteni, de a Parlament bizonyos időpontokban megnézhető.

Big Ben

Big Ben

Parlament, Big Ben fotó: atomicpuppy68, UK Parliament/Flickr/Creative Commons

Big Ben, renoválás alatt

2018 - renoválás alatt. Kép: Yann Caradec/Flickr/Creative Commons

Buckingham Palace / Palota

A Buckingham Palace a brit királyi család otthona. Az 1703-an épült palota eredetileg városházaként funkcionált, palotaként 1837 óta funkcionál, első uralkodóként Viktória királynő használta. A királyi palota a világ egyik legismertebb épülete, turistalátványosság-jellege mellett, fogadások, ebédek, vacsorák, és királyi kertipartik színhelye. A hatalmas Buckingham Palace 775 helyiségéből a turisták számára 19 látogatható, nyáron, amikor a királynő nem tartózkodik a palotában (2018-ban július 21.-től szeptember 30.-ig). Megtekinthetők a palota gyönyörű termei, a faragott lépcsőház, az üvegkupola,

A kastély előtti téren megtekinthetjük a látványos őrségváltást, áprilistól júliusig mindennap fél 12-kor (az őrök 11:15-től kezdenek felvonulni), míg más hónapokban minden másnap, ugyanebben az időpontban. Hogy a augusztustól márciusig az adott hónapban éppen páratlan vagy páros napokon van-e őrségváltás, ill. az őrségváltás dátumait ITT lehet megnézni (a piros pontokkal jelölt dátumokon lesz). Érdemes legalább fél órával az őrségváltás előtt odaérni, hogy ha látni is szeretnénk rendesen. Esős időjárás esetén az őrségváltás nem kerül megtartásra.

London bejárását lehet a Buckingham Palotánál kezdeni. Egy lehetséges jó gyalogos útvonal lehet innen a St. James's Parkon keresztül menni, azon végig sétálva, a park délkeleti csücskétől induló Storey's Gate utcán keresztül a Westminster Abbey-hez sétálni, majd onnan le a Temzéhez, a Big Benhez, ahol a Westminster-híd másik oldalán a London Eye látható. A Temze-mentén tovább gyalogolva, vagy a Big Benhez közeli Westminster metrómegállónál metróra szállva (Circle vagy District Line-on Mansion House-ig) a St. Paul's Cathedral-hoz lehet érkezni, ahonnan gyalog egy másik út járható be: a Millennium Bridge-n a Temzén átkelve a Tate Modern, a Shakespeare's Globe, a Borough Market és a Shard érintésével lehet a HMS Belfast-hoz, a Tower Bridge-hez, és az annak túloldalán álló Towerhoz megérkezni. Így kis idő alatt sok mindent lehet látni. A belvárosban egyébként szinte minden sarkon van egy egyedi térkép, ami mutatja, hol állunk, a környező érdekességek onnan merre vannak, és az egyes nevezetességekhez, közeli metrómegállókhoz, vasútállomásokhoz való eljutás is mindenhol jól ki van táblázva. A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése látszik London térkép oldalunkon.

Eljutás: Legközelebbi metrómegállók: Circle, District, Victoria Line: Victoria megálló, Jublilee, Piccadilly, Victoria Line: Green Park megálló, Piccadilly line: Hyde Park Corner megálló. Busz: 11, 211, C1, C10: Buckingham Palace Road megálló.

Belépőjegy (2018): Felnőtt jegyár: 24 Font. 60 év felettieknek, és diákoknak 22 Font. 17 éven aluliaknak 13,50 Font. 5 éven aluliaknak ingyenes. Családi jegy (2 felnőtt, és maximum 3 17 év alatti gyerek): 61,50 Font.

Nyitva tartás: A Buckingham Palace 2018-ban július 21.-szeptember 30. között tart nyitva, júliusban és augusztusban 9:30-19:00 között (utolsó belépés: 17:15), szeptemberben pedig 9:30-18:00 között (utolsó belépés: 16:15).

Összefoglaló: Az őrségváltást nézzük meg, de érkezzünk időben, a tömeg mindig nagy.

Buckingham Palace

Buckingham Palace

Buckingham Palota fotó: Juanillooo, Alfonso1979/Flickr/Creative Commons

London olcsóbban

  • Szállások a legnagyobb választékban, garantáltan a legjobb árakon ITT
  • Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?
  • A londoni állami múzeumok mindenkinek, mindig ingyenesek!
  • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
  • Használjuk ki a 2for1 kedvezményt: rengeteg látnivalóhoz így csak 1 belépőt kell kifizetni, amiért 2 jegyet kapunk! Részletek az Utazási tippek, közlekedés oldalon.
  • Ha csak buszt használunk, a legolcsóbban, napi 4,50 Fontért megúszható a tömegközlekedés Oyster kártyával. Ekkor ugyanakkor sok időt vesztünk. Vagy igénybe vehető a városi kerékpárkölcsönző rendszer is (inkább tapasztalt bringásoknak ajánlható). Tömegközlekedésről részletek az Utazási tippek, közlekedés oldalon.
  • Kifejezetten olcsó étkezési lehetőségek, melyek emellett kiemelkedően jók, sokak által kedveltek: Baileys Fish and Chips (fish and chips 5-7 GBP, hamburgerek 3-5 GBP, cím: 115 Dawes Rd, Fulham, SW6 7DU) ; Beigel Bake (kiváló szendvicsek 4 Fonttól, cím: 159 Brick Lane, E1 6SB ) ; Bravi Ragazzi Pizza (kiemelkedően jó pizzák, 5,50-12 GBP között, cím: 2a SunnyHill Road , SW16 2UH ) ; Butifarra (tradicionális perui szendvicsek 6-8 Fontért, cím: 24 Rupert St., W1D 6DQ ) ; City Caphe (vietnámi étterem, 7-8 Fontért jól lehet lakni, cím: 17 Ironmonger Ln, London EC2V 8EY) ; E. Pellicci (angol és olasz főételek 7-8 GBP, cím: 332 Bethnal Green Road, E2 0AG) ; The Golden Chippy (Fish and Chips 5,5-7 GBP, hamburger 1,80-4 GBP, cím: 62 Greenwich High Road, SE10 8LF ) ; Homeslice (remek pizzaszeletek 4 Fontért, cím: 13 Neal’s Yard, WC2H 9DP) ; Honest Burgers (fantasztikus hamburgerek 8,6-12,75 GBP között, több helyen Londonban ) ; Hummus Bros (humusz 6-9 Fontért, cím: 88 Wardour Street, London W1F 0TH) ; Loro di Napoli (az egyik legjobb pizzéria Londonban, pizza 5,50-11 GBP, cím: 6 The Quadrant, Little Ealing lane, South Ealing, W5 4EE) ; Pizza Union (remek pizza 3,95-6,50 GBP között, két helyen Londonban: 25 Sandy'S Row, E1 7HW és 246-250 Pentonville Road, N19JY) ; Rox Burger (igen kiváló hamburgerek 7,50-10 GBP között, cím: 82 Lee High Road, SE13 5PT).

British Museum

A British Museum a világ egyik legnagyobb, és legrégebbi történelmi múzeuma, a pekingi palotamúzeum, és a Louvre után a világ 3. leglátogatottabb múzeuma. Több, mint 8 millió kiállítási tárgyat számláló, a világ összes kontinenséről származó gyűjteménye bemutatja az emberiség történetét és kultúráját a kezdetektől napjainkig. A British Museum őrzi a világ legnagyobb egyiptomi gyűjteményét, melyekből talán a múmiák (köztük állattetemek is) a legnagyobb attrakciók, a világ legnagyobb ékírásos gyűjteményét, itt található az egyik legnagyobb görög és római gyűjtemény, és a legnagyobb, Irakon kívüli mezopotámiai gyűjtemény. A British Museumban van a híres Rosette-i kő is, bár Egyiptom visszakérné, valamint a világ legrégebbi üvege. Itt őrzik az athéni Parthenón Kr. e. 5. századi szobrait, vagy épp a 7. századból származó, 1939-ben megtalált felbecsülhetetlen értékű Sutton Hoo-i leletet. A múzeumot 1753-ban alapították nagyrészt Sir Hans Sloane udvari orvos gyűjteményére alapozva.

Sok angol múzeumhoz hasonlóan a British Museumba is ingyenes a belépés, további ingyenes, érdekes londoni múzeumokat az Útikalauz, látnivalók II-VI. oldalakon bemutatunk. A múzeum elképesztő mérete miatt (4 emeletes, 94 termes, és 54627 négyzetméter alapterületű) legalább 1 napos bejárást igényel. Vagy érdemes lehet előre kiválasztani, mit szeretnénk megnézni, és az alapján megtervezni útvonalunkat.

Eljutás: A British Museum pár perces sétára található következő metrómegállóktól: Holborn (Central és Piccadilly line), Tottenham Court Road (Central és Norhern line), Russell Square (Piccadilly line), Goodge St. (Northern Line). Busz: 1, 7, 8, 19, 25, 38, 55, 98, 242, New Oxford Street megálló, 10, 14, 24, 29, 73, 134, 390: Tottenham Court Road vagy Gower Street megálló, 59, 68, X68, 91, 168, 188: Southampton Row megálló. Cím: Great Russell Street, London WC1B 3DG

Belépőjegy: Ingyenes belépés

Nyitvatartás: 10:00-17:30. Péntekenként 20:30-ig. Zárva: december 24., 25., 26., január 1., Nagypéntek.

Összefoglaló: A világ egyik legnagyobb, Európa 2. leglátogatottabb múzeuma. Akiket érdekel a történelem, mindenképp nézzék meg, de mivel ingyenes, mindenkinek ajánlott.

British Museum

British Museum kép: J!mbo

London Eye / Millenniumi kerék

A 135 méter magas London Eye Európa legmagasabb óriáskereke. A világ legnagyobb óriáskereke is volt 2006 májusáig, amikor is a kínai Nancsang Csillaga, majd utána még több másik ázsiai és amerikai óriáskerék megelőzte. A London Eye 1999-ben készült el, és 2000-től használhatja a nagyközönség, azóta London híres jelképévé vált. Ez a londoni óriáskerék számít Anglia egyik legnépszerűbb turistalátványosságának: évente kb. 3,5 millió ember keresi fel, nem utolsósorban a lenyűgöző panoráma miatt.

Az óriáskerék 30 perc alatt tesz meg egy teljes fordulatot, "sebessége" 26 cm/mp, 0,9 km/h. Nem áll meg hogy az utasok beszálljanak, elég lassú ahhoz, hogy ez anélkül is megtörténjen, csupán idős, vagy mozgáskorlátozott utasok biztonságos be- és kiszállításának idejére állítják le. 32 légkondicionált kapszulájának mindegyikében akár 25 ember utazhat. Sokat kell sorban állni, ez akkor kerülhető el, ha drágább jegyet veszünk, vagy ha korán, nyitásra odamegyünk, ugyanakkor hétvégente, és ünnepnapokon különösen zsúfolt. A London Eye jóval olcsóbb, ill. ingyenes alternatívái a Monument, és a Sky Garden, melyekről a London látnivalók III. oldalon lehet olvasni.

Eljutás: Legközelebbi metrómegálló: Waterloo (Bakerloo, Jubilee, Northern, és Waterloo&City line). Buszok: 77, 211, 381, RV1.

Jegyár (2018): 16 év felettieknek: 27 Font (online vásárolva: 24,30 Font). 3-15 év közötti gyermekeknek: 22 Font (online: 19,80 Font). 3 éven aluliak számára ingyenes. A hidegebb hónapokban érvényes ide a 2for1 kedvezmény.

Nyitva tartás: Változó, itt megtekinthető.

Összefoglaló: London egyik szimbóluma, nagy élményt nyújt felülni rá, de a londoni panoráma élvezetéhez ennél olcsóbb helyek is vannak.

London Eye

London Eye

London Eye kép: Dave Gorman, gordon2208/Flickr/Creative Commons

Tate Modern

A modern és kortárs művészeti múzeum egy 1981-ben bezárt erőmű épületében működik. 2000-es megnyitása után a londoniak, és a turisták egyik kedvenc helyévé vált. Évente 4,7 millió látogatójával ez a világ leglátogatottabb modern galériája. A múzeum állandó gyűjteménye a 3. és 5. emeleten található, míg a 2. és 4. emelet időszaki kiállításoknak ad otthont. A teljesség igénye nélkül Dali, Picasso, Andy Warhol, Anish Kapoor, Henri Matisse, Giorgio de Chirico, és Francis Bacon munkái tekinthetők itt meg. A felső szinten lévő kávézóból csodálatos kilátás nyílik Londonra.

Eljutás: Jubilee metróvonal: Southwark megálló. District és Circle metróvonal: Blackfriars állomás. Busz: 45, 63, 100: Blackfriars Brige Road megálló, RV1, 381: Southwark Street megálló, 344: Southwark Bridge Road megálló.

Belépőjegy: Ingyenes!

Nyitva tartás: Vasárnap-csütörtök: 10:00-18:00. Péntek, szombat: 10:00-22:00. Zárva: december 24-26.

Összefoglaló: Főleg a modern művészet kedvelőinek fog tetszeni.

Tate modern

Tate Modern fotó: net efekt

London szállás

Szállások Londonban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hozzászólások (2008-2013) |
Legújabb hozzászólások (2014-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Kérdésem, hogy a 60 éven felüli belépő kedvezmények magyar állampolgárokra is vonatkoznak? útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal kell igazolni az életkort?
Előre is köszönöm a választ.
#1 - Kati-nagyi - 2014.01.27. - 12:06
Ahol van 60 év feletti kedvezmény, itt az oldalon fel van tüntetve, sehol sem jelzik, hogy csak angolok vehetik igénybe, tehát valószínűleg mindenkire vonatkozik, de pontosat ezekről nem tudok. A személyi elég kellene, hogy legyen, de ha van útlevél, akkor max azt is meg lehet próbálni, de ezért kiváltani, ha nincs, nem érdemes.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.27. - 21:51
Köszönöm a választ, én is így gondolom, hogy vonatkozik magyarokra is. Az az információ nem világos, amit valamelyik oldalon olvastam: "if you live in London".
Na majd meglátjuk, májusban megyünk.
#3 - Kati-nagyi - 2014.01.28. - 13:06
Az azt jelenti, hogy "ha Londonban él".
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.30. - 19:53
Tibcsi!
Buckingham palota előtti őrségváltás februárban tudni pontosan melyik napon van? Melyik a másnap?
Konkrétan febr.10 vagy 11-én lesz őrségváltás?
Köszönöm!
#5 - Hajni - 2014.01.30. - 21:39
2014. februárjában a páros napokon van, tehát 10.-én.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.30. - 22:29
A Tower of Londonhoz írhatnátok némi infót a kulcsok-ceremóniájáról, biztosan sokakat érdekelne. Egyébként nagyon hasznos az oldal köszönöm szépen!
#7 - Bence - 2014.02.02. - 17:11
Köszönöm Tibcsi!
#8 - Hajni - 2014.02.03. - 13:58
Kedves Tibcsi!
Nagy gondban vagyunk a férjemmel: az apósomék augusztusban utaznak Londonba, és ajándékba akartunk venni nekik 2 jegyet a London Eye + River Cruise-ra. Meg is csináltuk az online vásárlást,majd a konfirmálásában megjelent egy olyan kitétel, hogy a kiválasztott napon jelenjen meg a nyomtatott papírral, a bankkártyával (ami a férjemé, és nem adhatjuk oda), meg fényképpel. Még találtunk egy olyat, hogy ha ajándékba veszed a jegyet, akkor biztosítanod kell az illető számára egy meghatalmazást aláírással és fényképpel. Egyelőre a bankkártyáról nem vettek le pénzt. Ez végül is cask egy előfoglalás és helyben kell majd fizetni? mert már nem értünk igazán semmit.
Tudnál nekem felvilágosítást adni ebben az ügyben?
Előre is hálás köszönetem!!!
#9 - Timi - 2014.03.09. - 11:48
Kedves Timi!

Ez online jegy, nem helyben kell fizetni, le kellett volna vonni a pénzt a kártyáról, vagy később le fogja vonni, de mindenesetre ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban érdemesebb inkább a London Eye ügyfélszolgálatával kapcsolatba lépni itt: http://www.londoneye.com/ContactUs.aspx#feedBack
(vagy lehet ha ott írtok, az nem ügyfélszolgálat, ott ilyen kérdésekre nem válaszolnak, akkor viszont a : +44 (0)870 990 8883 számon lehet hívni az ügyfélszolgálatukat minden nap 9:00-17:00 között)
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.09. - 19:34
Köszönjük a felvilágosítást! az érdekes az volt még, hogy a kártya kódját, amit a bank ad minden online vásárláshoz randomszerűen, nem is kérte a rendszerük, pedig máskor (pl Vatikán) , igen.
Még valami : nemzetközi pedagógus igazolvánnyal van-e kedvezmény belépőknél? mert az adott látnivalók honlapján én ilyet nem találok, pedig a kátya (ITIC CARD) kiváltásakor azt mondták, az egész únióban érvényes.
#11 - Timi - 2014.03.09. - 21:44
Igen, elvileg jó az EU-ban, csak szinte sehol sem adnak rá sajnos kedvezményt. A nevezetességeknél esetleg lehet majd érdeklődni, hátha.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.10. - 12:42
Sziasztok!

Szeretném megtudni az üzletek és áruházak nyítvatartását húsvét péntek és hétfő között.
#13 - Kovács Judit - 2014.04.07. - 16:51
Szia!

Húsvét vasárnap a nagyobb üzletek zárva, de kisebbek nyitva lehetnek, pénteken és hétfőn sincs minden nyitva, de az üzletek nagy része nyitva ill. rövidített nyitva tartás lehet, szombaton viszont normál nyitva tartás.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.07. - 19:30
Szia Kedves Tibcsi!
Hol tudok kombinált jegyet venni online a London Eye és a Madame Tussauds kiállításra? Mennyivel kerül kevesebbe, mintha külön vásárolnám meg online? Egyből levonja a kártyáról, vagy csak a felhasználáskor? Kötelező felhasználni a két jegyet egy napon?
Köszönöm előre is a válaszod, üdv, éva
#15 - éva - 2014.04.24. - 15:54
Szia!

Online, a legkedvezőbb áron itt: http://goo.gl/bOSif9
de lehet a Madame Tussausba is személyesen megvenni. Először a Madame Tussaudsba kell menni, ott kell átvenni a jegyet. 20%-ot lehet spórolni ha online veszed (ha a helyszínen, akkor szinte semmit), a Madame Tussauds látogatásától számítva 30 napon belül kell elmenni a London Eye-ba. Egyből levonja a kártyáról, online kell fizetni.
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.28. - 20:58
Köszönöm az infót Tibcsi!
#17 - éva - 2014.04.30. - 09:10
Szia Tibcsi!

Ma találtam rá erre az oldalra, nagyon jó!!! Aug. 7-én reggel érkezünk párommal Luton-ra, 4 napos hosszú hétvégére. Szállásunk: Hilton London Islington. Tanácsodat szeretném kérni, mivel eddig szinte csak szervezett utakon vettünk részt, hogy milyen módon jutunk el leggyorsabban a szállodába és milyen közlekedési jegyet váltsunk a 4 napra? A főbb látványosságokat szeretnénk megnézni, illetve egyik este egy színházi darabot. Segítségedet előre is köszönöm!
#18 - Szabó Gabriella - 2014.05.29. - 14:11
Szia!

National Express transzferbusz Victoriáig, onnan pedig metróval Victoria line-on Euston, onnan pedig Northern Line-on Angel megállóig.
4 naptól már megéri a 7 napos 1-2-es zónás Travelcard, papíralapon vagy Oysterre töltve, a papíralapúval kaphatók 2for1 kedvezmények (lásd: Utazási tippek, közlekedés menüpont).
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.02. - 05:32
Szia!

Köszönöm a segítséget. üdv!
#20 - Szabó Gabriella - 2014.06.02. - 07:16
Szia Tibcsi!

Magyar újságíró igazolvánnyal rendelkezem, amit eddig elég sok országban elfogadtak nekem és ingyenes volt a belépő sok helyre, de igényelhetek nemzetközi igazolványt is. Tudsz arról valamit, hogy ilyen fényképes okmánnyal milyen kedvezményeket adnak nekem Londonban? Köszönettel, Heni
#21 - Molnár Heni - 2014.06.29. - 23:20
Szia!

Nem tudok erről általánosságban, a nevezetességek hivatalos oldalait tudod megnézni, beírod a Google-be a nevezetesség nevét angolul, hogy említenek-e ilyet a belépőjegyárak között. Ha nincs is kinn a honlapon, a helyszínen érdemes megkérdezni.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.01. - 00:04
Szia,
1-A Buckhingam Palace előtt júliusban milyen napokon van őrségváltás ?
2-Hogy lehet jegyet foglalni a Buckingham palota látogatáshoz ?
3- Hol nézhetném meg a zónákat? A 133. hozzászólásnál megadott link -nél "Error" -t ad ki a számítógépem.
Edi
#23 - edi - 2014.07.04. - 07:53
Szia!

1. Júliusban minden nap.
2. A Buckingham Palace július 26.-tól látogatható, előtte nem, jegyet itt lehet foglalni: http://goo.gl/iEtpTg
3. Itt: http://goo.gl/Y3YIQR
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.04. - 13:39
Szia Tibor .Amszterdambol mennek Londonba Megabusszal. Ugy vettem ki hoggy az atkeles kompal tortenik igy lathatom Dover feher sziklait .gondolom az atkeles alatt nem kell a buszon ulni .Errol mit tudtok .Az Eurolin busz olcsobb de vonatra teszik a buszt ha jol tudom .Minden info hasznos.Jo kirandulast mindenkinek sziasztik
#25 - Fikker romeo - 2014.08.16. - 09:53
Szia!

Ebben nem tudok segíteni, nincs tapasztalatom buszos átkelésben, de gondolom csak nem kell a buszon ülni kompátkelésnél.
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.16. - 10:22
Koszi a gyors valaszt .Hatha mas nak van tapasztalata.
#27 - Fikker romeo - 2014.08.16. - 18:54
Szia! En október elején megyek majd Londonba egy hosszú (4 nap) hétvégére. Stonehenge megéri? Erdemes befizetni valamelyik buszos útra? Köszi :-)
#28 - Furkeszdarazs - 2014.09.25. - 23:18
Szia Tibi! Köszönöm a tanácsot a közlekedéssel kapcsolatban. Nagyon bevállt a travellcard, egész nap jöttünk-mentünk vele. További jó munkát kívánok. Adri
#29 - Adri - 2014.11.28. - 19:23
Sziasztok!
úgy néz ki Húsvétkor szerencsém lesz néhány napot eltölteni Londonban, és érdeklődni szeretnék hogy van-e olyan múzeum ami nincs nyitva ilyenkor? Vagy esetleg fordítva, van-e olyan ami ilyenkor ingyenes? Pl. templomok vagy ilyesmi? Másik kérdésem lenne, hogy hogyan lehet eljutni Greenwichbe és kb mennyibe kerül az út? Az állomástól hogyan lehet eljutni a csillagvizsgálóig? Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!
üdv, Verocs
#30 - verocs - 2015.03.17. - 06:07
Szia!

A londoni látnivalók nyitva- és zárva tartási időpontjai fel vannak tüntetve az útikalauz, látnivalók I.-V. menüpontokban. Ebből látható, hogy itt az oldalon bemutatottak mind nyitva vannak nagypénteken, és húsvét hétfőn is (ami nincs zárva eleve hétfőn). A nyitvatartásokat igyekszünk a legnagyobb gondossággal összeállítani, és rendszeresen frissíteni, de elképzelhető, hogy valahol változott, amit nem tudtunk még lekövetni, ezért érdemes lehet megnézni egy adott nevezetesség hivatalos oldalát.
Olyan nincs, ami ilyenkor ingyenes, de az állami múzeumok mindig ingyenesek.
Greenwichbe eljutás DLR-el, Greenwich állomásig, vagy Southeastern vonattal London Bridge vagy London Cannon Street vasútállomástól Greenwich vasútállomásig mindössze 8 ill. 13 perc. Onnan a csillagvizsgáló: https://goo.gl/maps/AsNbk
Greenwich a 2-es zónában található.
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.17. - 09:14
Sziasztok!

Az oldal szuper, nagyon hasznos! Valaki, aki már volt Londonban (lehetőleg a közelmúltban) tudna esetleg szállást javasolni? Az igényeim nem nagyok, legyen fedél a fejem felett, legyen igényes, megfizethető és ne 5 ágyas szobába kelljen lenni két főnek 3 idegen társaságában. Az hogy nem a közvetlen a központban van, nem probléma, szívesen használnám a tömegközlekedési eszközöket. Az esetleges válaszokat előre is köszönöm.
#32 - Anita - 2015.03.30. - 14:49
Kedves Tibcsi!
Nagyon hasznos az oldal, de a nyaralás közeledtével egyre több kérdés merül fel bennem. :-)
Július 10-étől 17-ig (8 napot) leszünk Londonban családilag... :-) 2 felnőtt, 2 gyerkőc (10,5 és 12,5 évesek)
A Stansted-re érkezünk és az Aldgate East-nél lesz a szállásunk.
A legtöbb nevezetességhez úgy tudom elég az 1-2 zónás travelcard. Sok érdekes látnivaló van ezeken kívül? érdemes bővebbet venni? Vagy ezek busszal is megközelíthetőek?
7 napos travelcardban gondolkozunk (+talán az első napi rövid útra 1-1 metrójegy), és ha minden igaz, a kisebbik gyereknek nem kell venni. Kell ezekhez valamilyen fotót vinni?
Ha a kisebbik gyereknek nem lesz travelcardja, a 2in1 kedvezményt rá nem is tudjuk igénybe venni?
Előre is köszi.
Anita
#33 - Megyeriné Anita - 2015.04.18. - 21:33
Kedves Anita!

Az oldalon, az útikalauz, látnivalók I-VI. menüpontokban bemutatott látnivalók közül tudomásom szerint csak a Royal Air Force múzeum, és az Emirates Air Lines Royal Docks állomása (DLR-el érkezve) van az 1-2. zónán kívül.
7 napos papír Travelcardhoz, igen, kell fotó.
A kedvezmény csak 2 db papíralapú Travelcarddal érvényes, tehát a kisgyereknek is kell hozzá egy gyerek Travelcard 11-15 éveseknek.
Jó utat! :)
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.19. - 22:27
Szia Tibcsi!
Ha Watford Junkcion környékén fogunk lakni 5 napig, milyen tömegközlekedési jegy megvételét ajánlod városnézéshez? ( május 20-tól 25-ig leszünk kint, és eszerint elég sok zónát kell bejárnunk napo ta.
Előre is köszönöm: Zsuzsa.
Kerékpározást is szívesen beiktatná nk,azt melyik központi részen érdemes igénybe venni?
#35 - Zsuzsa - 2015.05.07. - 23:22
Kedves Tibcsi!
05.07-i emailomhoz kapcsolnék még kiegészítést.A Lutonra érkezünk.Onnan 1 megálló a 757-es busszal ( Green line ) ,aztán a 321-es bsszla13 megálló Watford felé( Arriva in the South East )
Mindez beleszámítható a megvásárolandó 5 napos Oyster cardba?
#36 - Zsuzsa - 2015.05.08. - 23:49
Szia!

5 nap esetén még az Oyster a jó akkor, ha a reggeli csúcsidőben, 6:30-9:30 között nem utaztok. Watford Junction esetében az Oyster napi limit csúcsidőben 22,40 Font, csúcsidőn kívül: 16,80 Font, tehát ezek alapján kell az Oysterre pénzt tölteni (olyan nincs, hogy 5 napos Oyster).
Ha reggel 6:30-9:30 között is utaztok, akkor már a 7 napos Travelcard a jobb: Zone 1-9+Watford Junction, ilyen zónára kell kérni, vagy Oysterre feltöteni, ára £83.70.
A 757-es, és erre a 321-es buszra nem jók a londoni tömegközlekedési bérletek, az Oyster vagy a Travelcard.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.10. - 04:21
Szia! Július 6-án érkezünk Londonba. A Chelsea Stadiont is szeretnénk megnézni. Előre nem foglalunk sehol. Van esélyünk így is bejutni valamelyik csoporttal vagy előre
betelik az előre foglalókkal? Más... A Stanstedre érkezünk. Ott van vasútállomás is. Ha ott megvesszük a heti Travelcardot, akkor az jó a 2 in 1 kedvezményekhez? Az igazolványkép szabványos kell legyen, vagy elég, ha valamilyen fényképből kivágjuk a 4*4-es méretet, mintha igazolványkép lenne? A Panoptikumnál ha 9 körülre oda érünk, akkor sokat kell sorakozni? Mert a 2 in 1-nél nem lehet előre megvenni a jegyeket. A London Eye is célpont. De oda sem rendelünk előre. A júlus eleje gondolom itt is elég "sorakozós". Tudom, hogy a sok a kérdés, de most először megyünk és teljesen saját szervezés. Az oldal sokat segít, már össze is állt az 1 hét programja.
#38 - pongracz13 - 2015.06.17. - 15:38
Szia!

A stadion oldalán javasolják az előrefoglalást, de azt írják, hogy aki nem foglal előre, legalább 30 perc várakozásra számítson.
A Stansted vasútállomáson nem biztos, hogy kiadnak londoni Travelcardot, lehet egy londoni vasútállomáson kell majd megvenni.
3,5x4,5 cm-es fotó kell, tehát a 4x4 gyakorlatilag teljesen jó, ki is vághattok, igen.
2for1-hez sehol nem lehet előre megvenni a jegyeket, a sorok általában nagyok a Madame Tussauds-nál, de valóban délután már kisebbek. A London Eye-nál viszonylag gyorsabban haladnak a sorok.
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.17. - 17:42
Köszi a választ! Akkor nagy bajban vagyunk, ha a reptéren nem lehet megvenni a vasúti Travelcardot. Pedig nagyon jó lenne a kedvezmény. Utána autóval visznek minket a Soutgate környékén levő szállásunkra. Onnan pedig csak metróval lehet bemenni a belvárosba, de akkor meg kell venni az egy útra szóló méregdrága jegyet 6 embernek. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.
#40 - pongracz13 - 2015.06.18. - 11:28
Szia Tibcsi!
Gyermekem Eastbourn- be megy 3 hétre. Az a kérdésem, hogy mivel 13 éves, a nemzetközi ISIC diákigazolvánnyal jogosult- e az ottani kedvezményes buszbérlet vásárlására?
Köszönöm, Samu
#41 - Kántor Samu - 2015.06.26. - 14:30
Szia!

Nem ismerem Eastbourne közlekedését, ráadásul több busztársaság is jár arra, mindegyiknek más szabályaik lehetnek, ott majd kiderül.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.26. - 14:34
Szia Tibcsi!
Köszönjük az előbbi választ!
Az a kérdésünk még, hogy Londonban 73 éves magyar államporgár igénybe vehet- e közlekedési kedvezményt? Ha igen, milyen dokumentum kell az útlevélen kívül?
Köszönettel, Samu
#43 - Kántor Samu - 2015.06.28. - 15:33
Szia!

Sajnos nincs ilyen közlekedési kedvezmény azok számára, akik nem ott élnek.
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.28. - 17:48
Szeretném megkérdezni, hogy vasárnap nyitva vannak-e a boltok Londonban?
#45 - pongracz13 - 2015.06.29. - 08:48
Nyitva vannak, de később nyithatnak (kb. 11-12-kor) és előbb zárhatnak (17-18-kor).
#46 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.29. - 16:36
Szia Tibcsi!
Köszönjük a korábbi válaszaidat!
Most az a kérdésünk, hogy a Hearthrow repülőtérről a Gatwickra hogyan lehet a leggyorsabban, legegyszerűbben és legolcsóbban átjutni? Kell előre jegyet venni(nem a repülőre gondoltuk, az már megvan) vagy elég ott a helyszínen?
Köszönettel, Samu
#47 - Kántor Samu - 2015.06.30. - 11:29
Szia!

A leggyorsabb privát transzferrel. Ha valaki nem siet annyira, akkor annál olcsóbb, és a legegyszerűbb busszal, 25 Fontért, a repülőtér buszálllomásáról: http://www.nationalexpress.com/
1-2 óra az út, de csúcsidőben megnőhet a menetidő. Nem muszáj előre jegyet venni, de előre jegyet véve olcsóbb, akár csak 20 Font.
Olcsóbb lehet esetleg, de sokkal lassabb a Victoria érintésével, tehát bemenni Londonba, majd vissza a Gatwickre, lásd a London tanácsok, közlekedés menüpontot a Victoria, a Gatwick és London közötti közlekedésre.
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.30. - 12:14
Szia Tibcsi!

Nemsokára megyünk Londonba, és néhány nevezetességre (Madame Tussaud's, London Eye, Warner Bros Studio Tour) előre online vásároltunk jegyeket. A pénzt sikeresen levonták a számlánkról, megkaptuk a confirmation e-mail-eket. Viszont ami aggaszt, hogy ezekben azt írják, a jegy átvételénél szükségünk van: "The payment card you used to make the booking (If the payment card holder is not attending on the day they will need to provide a signed authorisation letter)."
A problémánk az, hogy mi ezt a bankszámlám alszámlájáról fizettük, azaz nincs kézzelfogható bankkártyánk, amit be tudnánk mutatni... Csak úgynevezett "virtuális kártyánk" van, amiről az utalás történt.

Tudsz valamit erről? Hogy a kinyomtatott visszaigazoló e-mail és az úti okmány (személyi igazolvány) elég ahhoz, hogy átvegyük a jegyeket?
Gáz lenne, ha az előre online kifizetett - nem kicsi összegeket elbuknánk...

Válaszodat előre is köszönöm!
Dóri
#49 - Dóri - 2015.08.13. - 22:30
Kedves Tibcsi!
Hamarosan 4 napot töltünk Londonban a családommal. Néhány dologban kérném a segítséged. A Lutonról easybussal érkezünk a Victoria Coach Station-ra 15.50 körül. Ahogy néztem onnan 73-as busszal tudunk eljutni a British Múzeumhoz, mert még az érkezés napján, pénteken megnéznénk a múzeumot. Könnyen megtalálható-e a 73-as megállója, merre induljunk? Péntekre nem vennénk napi jegyet a tömegközlekedésre, négyünknek van érintős bankkártyája. Ezt elegendő-e használni a buszra felszálláskor, mert úgy olvastam, hogy oysterként funkcionál?
Válaszod előre is köszönöm
Krisztina
#50 - Krisztina - 2015.08.16. - 19:27
Sziasztok!

DóRI: A nevezetességekkel javaslom hogy lépj kapcsolatba ezzel kapcsolatban, ez elég speciális kérdés, amit sajnos nem tudok megválaszolni, és nem is tudom hogy hol mennyire veszik szigorúan, nem ismerem a különböző helyek gyakorlatát ezzel kapcsolatban. Illetve esetleg valami banki igazolást vigyetek a virtuális bankkártyáról.


KRISZTINA: Igen, mehettek 73-assal, a Tottenham Court Roadnál szálljatok le, vagy ha véletlenül utána 1-el, akkor sincs gond.
Ugyan a 73-as a Victoria Bus Station nevű megállótól indul, ez ugyanakkor nem a Victoria Coach Station :) Ez a Victoria vasút-, tehát nem buszállomáson kívül, a Terminus Placén lévő buszmegálló, ahova így juthattok el, kis gyaloglással a Victoria buszállomástól:
https://goo.gl/maps/2XDxz
Elvileg használható, igen, PayPass Oysterként.
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.17. - 01:44
Köszönöm a választ! Ha nem gond még zaklatlak néhány kérdéssel. Szombaton Greenwich lenne az úticél. Dlr-rel mennénk és az observatóriumon kívül kicsit piacoznánk is. Visszafelé hajóval gondoltam menni. Hogy működik greenwich és a temze másik partja között a hajóközlekedés, hol tudunk felszállni, mennyibe került, esetleg napi travelcard használható-e hajón? Hová érdemes áthajózni, ahol folytathatjuk a városnézést? Bármilyen ötletnek, javaslatnak örülök. A 2for1 kedvezménnyel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy itthon töltsük le a kuponokat kitöltve, vagy Londonban szerezhetünk ilyen kupont és ott tollal kitölthetjük? Két felnőtt részére egy kupont kell kitölteni?
Köszönöm a segítséget!
Krisztina
#52 - Krisztina - 2015.08.17. - 19:04
Kedves Tibcsi! Köszönöm szépen a gyors választ, megpróbálunk valamit intézkedni az ügyben...
#53 - Dóri - 2015.08.18. - 22:24
Szia!

Greenwich és London között a Thames Clippers társaság hajója a legkedvezőbb, Travelcard nem érvényes rá, de olcsóbb vele, valamint Oysterrel is. Greenwichből a Canary Wharf - London Bridge - Blackfriars útvonalon a London Eye-hoz érkezik, és 20 perceként közlekedik. ár egy útra 7,15 Font, Oysterrel 6,44 Font, Tfl (tehát nem vasútállomáson vásárolt) Travelcarddal 4,75 Font.
http://www.thamesclippers.com/route-time-table
Ez ugyanakkor nem "városnéző stílusú" nyitott hajó, tehát drágábban olyanok is vannak, pl.: http://www.citycruises.com/city-cruises-sightseeing-prices-timetable.aspx
Te döntöd el, hogy szeretnéd a kuponokat, hogy letöltöd, vagy majd ott kitöltöd. Igen, 2 felnőttnek 1 kupon kell, viszont 2 vonatjegy, vagy Travelcard.
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.18. - 22:31
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm, hogy utánanéztél.
üdv Krisztina
#55 - Krisztina - 2015.08.24. - 19:35
Kedves Tibcsi!

Két hét múlva megyünk a párommal Londonba 6 napra . A szállásunk East Moleseyben lesz, a Hampton Court Palace közelében . Abban kérném a segítséged, hogy milyen tömegközlekedési bérlet lenne számunkra a legcélszerűbb. Lutonba erkezunk kedden délután és a National Rail busszal megyunk a Victoriara. Onnan mar bérlettel közlekednénk tovább, vasárnapig. Minden nap elérnénk a napi limitet, így a 7 napos Travelcard tűnik a legjobbnak. A papír alapú igazolványképes változatra gondoltunk, mert akkor akár a 2for1 kedvezmények közül is válogathatnánk. Ezt tudjuk használni/igényelni vonatjegy nélkül is? Vagy ha nem használnánk ki ezt a kedvezményt akkor érdemesebb oysterre töltetni a travelcardot ? Előre is köszönöm a választ.
#56 - Tündi - 2015.09.01. - 21:46
Kedves Tündi!

Igen, 6 nap, minden nap a 11,70 Fontos limit elérése esetén a 7 napos Travelcard a legjobb, nektek 1-6-os zónás kell, mert Hampton Court 6-os zóna. Nem kell vonatjegy a 2for1-hez, ha van Travelcard. Ha nem használtok ki 1 db 2for1-et se, akkor teljesen mindegy hogy Oysterre teszitek-e, vagy ugyanúgy megveszitek vasútállomáson, amelyik kényelmesebb, ha vasútállomáson veszitek, akkor nem kell visszaváltani az Oystert hazafele.
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.01. - 22:21
Kedves Tibi!
Londonban szeretnénk elmenni színházba, és azt olvastam a neten, hogy az előadás előtti egy- két napban, direkt turistáknak elfogadható áron lehet jegypénztárakban jegyet vásárolni. Hol érdemes ennek Londonban utánanézni, és milyen áron vannak jegyek, nem a legkiemeltebb előadásra gondolok. Illetve meg tudnád-e mondani, hogy ha emeletes busszal szeretnénk utazni egy kört, melyik az amelyiknek útvonala városnéző busznak is beillik esetleg, hol érdemes fel és leszállni?
A segítséget előre is köszi!
üdv Krisztina
#58 - Krisztina - 2015.09.05. - 17:05
Kedves Krisztina!

Szinte mindegyik busz emeletes. Nem tudom hogy pontosan melyik színházra, melyik előadásra gondolsz, a színházak hivatalos oldalain lehet találni infót, vagy ha megmondod, hogy pontosan milyen előadásról/színházról van szó, lehet tudok segíteni.
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.06. - 21:43
Kedves Tibcsi,
októberben megyünk párommal 5 napos városnézésre. Mile End megállótól nem messze lesz a szállásunk, érkezni Lutonba érkezünk, indulni haza Gatwickről indulunk.
én arra gondoltam, a 7 napos Travelcard lenne nekünk a legjobb, amit meg tudunk venni az állomáson, ha bevonatozunk Lutonból. Szerinted is ez érné meg a legjobban? Mindennap elérnénk az oysterlimitet.
Hazafelé Gatwickre hogyan a legegyszerűbb/gyorsabb eljutni?
Köszi előre is!
#60 - Barbi - 2015.09.13. - 21:22
Kedves Barbi!

Igen, az 1-2-es zóna esetében már 5 napnál is megéri a 7 napos Travelcard.
A Mile End metróállomástól a Gatwickre, akár vonattal, akár busszal mennétek a reptérre, a következőképpen:
Metróval a Central Line-on Oxford Circus állomásig, majd onnan a Victoria line-on Victoria állomásig. A vonat onnan indul, ha pedig busszal mentek, akkor viszont át kell gyalogolni a Victoria metróállomástól = vasútállomástól a Victoria Coach stationre (a buszállomásra), a Buckingham Palace Roadon keresztül, a táblákat követve.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.13. - 21:44
Kedves Tibcsi!

Kis segítséget szeretnék kérni....csütörtökön utazunk Londonba, szállásunk a 33-37 Eardley Crescent, London SW5 9JT lesz...Lutoni reptérre érkezünk..hogyan jutunk el legegyszerűbben a szálláshoz? Illetve vasárnap hajnalban indul vissza a gép..kérdésem, hogy az N74 és az A1 járat hajnalban is közlekedik ?
Várom mielőbbi válaszod, köszönöm a segítséget.
Andi
#62 - Andi - 2015.09.21. - 15:34
Kedves Andi!

Valamilyen transzferbusszal a Victoriáig. A Victoria buszállomásról át kell gyalogolni a Victoria vasútállomásra/metróállomásra az utcán. Majd metróval, Distict Line-on, Earl's Court állomásig. Onnan 5 perc gyalog:
https://goo.gl/maps/bNhm8ofTCJE2
Attól függ, mennyire hajnal, pontosan hány óra. De a National Express Victoria-Luton reptér busz éjjel-nappal közlekedik, menetrend itt:
http://www.nationalexpress.com/wherewego/airports/londonlutonairport.aspx
Amennyiben a metró a Victoriához még nem jár (nem tudom pontosan hány óráról van szó), akkor éjszakai busszal lehet a Victoriára jutni, ahogy írod, N74-el először, de arról át kell esetleg szállni egy másikra (időponttól függ).
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.21. - 17:46
Kedves Tibcsi!Köszönöm a segítséget a gép reggel 6 indul...esetleg igy van konkrét busz amivel kijutunk? Köszönöm Andi
#64 - Andi - 2015.09.21. - 20:26
Kedves Andi!

6 órás induláshoz érdemes 4:30-ra kiérni a reptérre. De a biztonság kedvéért legyen előbb, ill. éjszaka érdemes jókora ráhagyást rátenni a kijutásra, ill. nem tudom van-e feladott csomagotok, stb.
Pl. a 3:00-s National Express busz 4:10-re ér a reptérre.
Vasárnap a következő menetrend jöhet szóba: az Earl's Courttól 2:04-kor, Baker Street irányába induló N74-es busszal elmenni Hyde Park Corner megállóig. Ennek max 2:20-ra oda kellene érnie.
A Hyde Park Cornertől több lehetőség is van eljutni a Victoriára (a Victoria vasútállomásra, majd át kell gyalogolni a Victoria távolsági buszállomáshoz), a következő buszok közlekednek oda: N16, N38, N73, 52, C2.
A Hyde Park Cornertől ezek a buszok a Victoria fele nem onnan indulnak ahova az N74 érkezett. Ezen a térképen látszik - az N74 a "W" jelzésű megállóba érkezik, míg a Victoria felé közlekedő említett buszok az "F" jelzésűből indulnak:

https://tfl.gov.uk/bus/stop/490000119W/hyde-park-corner-station?lineId=n74

Illetve esetleg, ha a Hyde Park környékén jártok, érdemes lehet előre kinézni a megállókat (ahogy az Earl's Courtnál is az N74 megállóját).
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.22. - 04:19

Kedves Tibcsi!
Köszönöm a sok segitséget. Még azt szeretném kérdezni, hogy ilyen 3 napos jegyet a tömegközlekedésre lehet venni? Van ilyen pár napos jegy? illetve milyen lehetőség van erre...
Köszönöm válaszod.
#66 - Andi - 2015.09.22. - 12:05
Kedves Andi!

Konkrétan 3 napos jegy nincs. 3 db napi Travelcard vagy Oyster között lehet választani, attól függ, kihasználnátok-e a 2for1 kedvezményt. Részletesen a Travelcardról, Oysterről, 2for1-ről az Utazási tippek, közlekedés menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/london/tanacsok-kozlekedes.html
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.22. - 14:19
Kedves Tibcsi! Koszonom a segitseget mindenképp utana nezek.., találtam a vissza úthoz meg egy alternatívát meg tudod nezni hogy ez a megoldás valóban működő képes-e? A következő lenne: boka hozeltol a Earl's co irt-hoz innen az N74 el a Marble Arch-íg majd innen mar tovabb a National Expressel ... Ez is jo megoldás lehet? Illetve az őrség válásról tudsz vmit hogy mikor van? Nagyon koszonom a sok segitseget !
#68 - Andi - 2015.09.22. - 19:30
Igen, én erre nem is gondoltam, ez jobb megoldás is. Vasárnaponként 2:34 körül indul az N74 Earl's Courttól, és elvileg 2:52-re a Marble Archhoz ér.
Szeptemberben az őrségváltás páros dátumú napokon van, tehát amikor ott lesztek 24.-én és 26.-án . érdemes már 11-re odaérni.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.22. - 22:00
Kedves Tibcsi!igazan koszonom a sok segitseget :) napi jegyet a reptéren tudunk venni? Illetve akkor a National expresszen is elfogadjak azt? Vmit esetleg abba meg tudsz e segiteni hogy a Hopp on Hopp off buszok ugy működnek hogy ha 24 órás jegyet veszünk akkor azon belül barmikor le- fel tudunk szállni es bármelyik útvonalon mehetunk? Koszonom előre is a segitseged
#70 - Andi - 2015.09.23. - 18:37
Kedves Andi!

Tömegközlekedési jegyeket nem tudtok a reptéren venni, majd csak a Victorián, vagy ahol leszálltok a transzferbuszról, és nem is fogadják el a National Express buszon. Az utolsó napra az éjszakai buszra - nem a National Expressre, hanem a londonira - 4:30-ig még jó az előző napi Travelcard (amennyiben Oystert használnátok, azt az éjszaka nem tudjátok már sehol visszaváltani).
Igen, így működnek a hop-on, hop-off buszok.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.23. - 18:47
Kedves Tibcsi! A National expresszre akkor hol es milyen jegyet tudunk venni??? Koszi a választ
#72 - Andi - 2015.09.23. - 19:40
Kedves Andi!

Vehető jegy online, a feljebb, a 63-as hozzászólásban hivatkozott oldalon, ezen kívül a helyszínen, a sofőrnél, vagy akár a Wizz Airnél is (ha Wizz Airrel mentek), az oldalukon, a repülőjegy foglalásnál, és úgy emlékszem, hogy még a repülőn is.
#73 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.23. - 22:47
Kedves Tibcsi! Nagyon köszönök minden segitseget !!!!
#74 - Andi - 2015.09.23. - 22:52
Nincs mit, jó utat! :)
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.23. - 22:54
Kedves Tibcsi,
csak még egy, pontosító kérdés a közlekedéssel kapcsolatosan.
Lutonból vonat St. Pancrasra, ez eddig rendben. A 7 napos travelcardot ennek a vonatjegynek a birtokába megvehetem itt, a St.Pancras állomáson? Ehhez kell igazolványkép? Ha nem vásárolhatom meg itt, akkor hol van a legközelebb? A 2in1 kedvezményekhez meg kell őriznem a vonatjegyet, vagy elég a Travelvard? Illetve ha előre vennék jegyet interneten, már a 2in1 figyelembevételével, megtehetem úgy, hogy még nincs meg a Travelcardom?
Kicsit tövv lett mint egy kérdés, de ez a 2in1 + Travelcard sztori annyira nem tiszta...

Köszönöm,
Barbi
#76 - Barbi - 2015.09.24. - 18:27
Szia!

Nem kell a 7 napos Travelcardhoz vásárlásához, hogy rendelkezz vonatjeggyel, tehát nyugodtan be lehet menni a Lutonról busszal is. Kell igazolványkép a 7 napos vonatos Travelcardhoz. Meg kell őrizned a vonatjegyet a 2for1-hez, és online nem vehetsz jegyet nevezetességekhez, ha 2for1-et használsz.
Mindezek le vannak írva, további infókkal együtt a 2for1-ről a London tanácsok, közlekedés menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/london/tanacsok-kozlekedes.html
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.24. - 18:30
Szia Kedves Tibcsi!
Köszönöm a rengeteg hasznos információt! Nagyon szuper ez az oldal!
Szeretném segítségedet kérni, hogyan jutok el a Stansted repülőtérről Roehamptonba, vagy a Victóriára? Előre is köszönöm.
#78 - Júlia - 2015.10.04. - 17:32
Kedves Júlia!

A Stansted reptérről a Victoriára jutás módjait megtalálod az Utazási tippek, közlekedés menüpontban, de röviden: busszal.
Roehamtpon: Londonból, a Victoriáról (a Victoria buszállomástól, ha ott szállsz le a buszról, az utcán át kell gyalogolni a Victoria metró/vasútállomáshoz), metróval, District line-on, Hammersmith állomásig, onnan pedig 72-es busszal Roehampton University, vagy a kívánt roehamptoni megállóig.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.04. - 18:02
Kedves Tibcsi!
Sok hasznos tanácsot írtàl az utazóknak én is kérdeznék.November 3;4;5.Hàrom nap London. Luton reptérre érkezünk. Szàllàs Warwick way Grapevine hotel. A főbb nevezetességeket szeretnénk megnézni valamint az O2 arénàba megyünk. Milyen és hàny napos jegyet vegyünk a tömegközlekedésre? A Lutonon tudunk venni,hogy bejussunk a vàrosba?
#80 - Bàlint Judit - 2015.10.25. - 21:14
Kedves Judit!

Az Oyster Card és a Travelcard létezik. 3 napra az Oyster éri meg jobban, de ha kihasználjátok a 2for1 kedvezményeket, akkor jobb a Travelcard. Az Utazási tippek, közlekedés menüpontban részletesen megtalálod, hogy mikor éri meg az Oyster, mikor a Travelcard.
A szállás a belvárosban van, tehát elég lesz 1-2-es zónás Travelcard, vagy Oyster napi limit-számolás.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.26. - 09:41
Kedves Tibcsi!
A héten indulok Londonba. Köszönöm szépen válaszodat a Roehamptonba jutásra vonatkozóan. Nagyon sok hasznos információt találtam az oldalon.
Köszönet ezekért is!!
#82 - Júlia - 2015.10.31. - 12:13
Szia! Először is gratulálok az oldalhoz! Londoni utam tervezéséhez itt szinte minden információt megtaláltam. Abban kérném a segítséged, hogy a Buckingham Palota előtti őrségváltás november 29-december 2 között mely napokon van. Előre is köszönöm válaszod!
#83 - Gabi - 2015.11.17. - 17:43
Szia!

Novemberben és decemberben is a páratlan dátumú napokon, tehát november 29. és december 1.
#84 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.17. - 17:52
Szia! Nagyon szépen köszönöm gyors válaszodat!
#85 - Gabi - 2015.11.17. - 17:57
Szia, kerdeznem, hogy a 2:1 kedvezmeny amit a travelcarddal jar akkor is all e ha elore veszek online jegyet? Koszonom a valaszt!
#86 - Krokker Krisztina - 2015.12.28. - 19:57
Szia!

Nem, online jegy esetén nem jár, és csak papír Travelcarddal érvényes, nem pedig sima Travelcarddal, részletek az Utazási tippek, közlekedés menüpontban.
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.29. - 03:58
Kedves Tibor!
Erdeklodnek, hogy 2016. 01.12.-en (Kedd) napon van e orsegvaltas a Buckingham palota elott, es ha igen korulbelul hany orakor szamithatunk ra. Valaszodat elore is koszonom!!
#88 - Szigeti Christopher - 2016.01.06. - 17:19
Kedves Cristopher!

A cikkben, a Buckingham Palace résznél van link az őrségváltások időpontjaira, és hogy 11:00-kor érdemes érkezni, de 11:30-kor kezdődik. De egyébként januárban a páros napokon van, tehát igen, 12.-én lesz (hacsak az időjárás nem szól közbe).
#89 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.06. - 22:10
Kedves Tibi!
ápr 01.-én mennénk 2-3 napra városnézésre, ezek a hop on hop off buszok, mennyi idő alatt érnek körbe? jól képzelem el, hogy ezekkel el lehet jutni a nevezetességekhez, tömegközlekedés nélkül? úgy olvasom, hogy bárhol le lehet róla szállni és bárhol fel!
#90 - árpi - 2016.03.04. - 21:51
Kedves árpi!

Igen, bárhol le- és felszállhatsz, bármelyik, az adott céghez tartozó vonalon, mennek a nevezetességekhez. Attól függ, melyik hop on hop off busz, és melyik vonalon, az Original Tour pl.:
Sárga útvonal: 2 óra 10 perc
Piros útvonal: 2 óra 16 perc
Kék útvonal: 90 perc
Big Bus Tours:
Piros útvonal: 2 óra 15 perc
Kék útvonal: 3 óra 15 perc.
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.04. - 22:32
Kedves Tibi!
április közepén utazunk Londonba.Lutonra érkezünk.Kérdésem,hogy a buszművezetőnél tudunk jegyet venni a Victoria pályaudvarig?
A papir alapú Travelcardal milyen járművekkel utazhatok?
2in1 kedvezménnyel járó belépőket(sea life,eye,tower,stb)csak a sorbanállás után tudom megvenni az adott helyszínen avagy van más lehetőség ezen nevezetességek belépőjének megvásárlásához.Illetve sorbanállás esetén mennyi a várakozási idő,mivel kalkuláljak?
Köszönöm mielöbbi segítő válaszát.
#92 - Timi - 2016.03.17. - 23:33
Kedves Timi!

National Express busz esetében lehet jegyet venni a vezetőnél.
A papír Travelcard ugyanolyan közlekedési bérlet, mint a többi, minden zónán belüli járművön lehet vele utazni.
Csak a helyszínen lehet 2for1 belépőket venni. A várakozási idő nagyon változó, időponttól, nevezetességtől, az adott napi látogatók számától is függ.
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.18. - 09:58
Kedves Tibcsi!
Stanstedre érkezik a repülő, és a vonatjeggyel ugye igénybevehető a 2 for 1.
Elég ha egy irányú a vonatjegy?
Spórolni szeretnénk és a visszaútra már busszal mennénk a reptérre.
A 2 for 1 meg azért nem elhanyagolható kedvezmènyt ad!
Köszönöm előre is válaszod!
#94 - Niki - 2016.03.23. - 14:47
Kedves Niki!

Egyirányú vonatjeggyel csak aznap vehető igénybe a 2for1, amikor beutazol Londonba.
#95 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.24. - 13:59
Köszönöm Tibcsi!! :)
#96 - Niki - 2016.03.28. - 15:56
üdv!
Most a librinél le van árazva a London utikönyv/Nyitott szemmel sorozat/4500ft-ról félárra.Más. A London eye felnőtteknek 24.95 lett ,online 21.20.Indul a szezon lassan.
#97 - tamás - 2016.04.08. - 21:28
Szia!

Köszi hogy felhívtad a figyelmem az árváltozásra, frissítve!
#98 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.09. - 19:14
üdv!
Tehát ha jól értermezem ha Lutonról vonattal megyek be Londonba ugye a National Raillal és return jegyet veszek akkor jár a 2/1kedvezmény ottlétem ideje alatt(persze a fentebb leírtak szerint).Esetleg van valakinek valami tapasztalata,hogy május vége felé mekkora lehet a sor pl.a Panoptikumnál,kb mennyi a várakozási idő?
#99 - tamás - 2016.04.26. - 16:13
Szia!

Igen, így lesz 2for1-ed, a voucherek beszerzése esetén.
általában nagy szokott lenni a sor a Madame Tussauds-nál, délután 3-4 után már nem akkora, de ez se mindig igaz.
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.26. - 17:57
Köszi szépen a gyors választ!Közbe kiveséztem a 2/1 oldalt,vouchereket beszereztem.Már csak az egyes kapunál legyenek kevesen,meg a többinél.
#101 - tamás - 2016.04.26. - 20:58
Kerekesszékes személynek(12 éves) kell fizetni? Kisėrőnek?
#102 - Papp Csaba - 2016.05.03. - 21:28
A Towerben 25 Font helyett 19,50 Font lenne a kedvezmény kerekesszékkel, de nagyobb a gyerekkedvezmény. Néhol még lehetnek kedvezmények, de nem jellemzőek, ill. valószínűleg a gyerekkedvezmények nagyobbak.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.04. - 00:08
Bocsánat, ez lemaradt :a közlekedési hálózatra gondoltam. Metro, busz stb.
Köszönöm a választ
#104 - Papp Csaba - 2016.05.04. - 10:55
Buszok, villamosok ingyenesek a kerekesszékeseknek (kísérőknek nem). Metró esetén turistaként nincs kedvezmény.
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.04. - 11:59
Találtam egy egyenlőre szimpatikus szállást. A BArking megállóhely közelében. Szerinted onnan megkőzelithető a nevezetessebb helyek?
#106 - Papp Csaba - 2016.05.05. - 11:21
Ez kicsit kinn van, de persze megközelíthetők a helyek, egész jó onnan a közlekedés, a District metróvonalon 35 perc alatt érsz Westminster megállóig, ahol a Big Ben és a London Eye van, illetve a metróról átszállva könnyen elérhető minden.
Ugyanakkor kerekesszékes metrózáshoz nézd ezeket a térképet, hogy hol vannak liftek, stb.:
http://content.tfl.gov.uk/step-free-tube-guide-map.pdf
http://content.tfl.gov.uk/avoiding-stairs-tube-guide.pdf
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.05. - 11:50
Lehet messze van... De az ár nem rossz.
A múzeumok akadálymentesek? Vannak viszonylag olcsóbb étkezési lehetőségek?
#108 - Papp Csaba - 2016.05.05. - 16:06
British Museum, National Gallery, Science Museum pl. akadálymentes. Natural History Museum részben, a felsőbb szintekre jelenleg csak lépcsők vezetnek. De rengeteg múzeum és látnivaló van, az egyes múzeumok weboldalain érdemes szétnézni hogy miket írnak ezekkel kapcsolatban, általában mindig van külön rész ennek.
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.06. - 00:42
át néztük a tėr képet amit küldtél... Szerintem a Barking megállóhely akadálymentes..... Lift van. Szerinted?
#110 - Papp Csaba - 2016.05.06. - 04:39
Igen, úgy tűnik a térkép alapján nekem is, hogy lift van, a peronról a metróra pedig manuálisan működtethető rámpán keresztül lehet felmenni (ezeket meg a 2. pdf mutatja). Szólni kell, hogy segítsenek, és ha egy ilyen manuális rámpás, "R" jelölésű állomáshoz érkeztek, akkor pedig megmondani, hogy oda mentek, hogy ott is várjon valaki. Bár lehet, hogy ez nem igaz akkor, ha valaki segítővel közlekedik, lehet úgy értik, hogy ha csak egyedül, mert lehet segítővel megoldható rámpa nélkül, nem tudom, az első alkalommal kiderül.
Erről, és ekkora távolságról van szó az ilyen állomásoknál:
https://i.ytimg.com/vi/a-aAkLB1q64/maxresdefault.jpg

https://goo.gl/5ZzDlJ
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.06. - 08:53
Szia. Tanácsodat szeretnénk kérni... De ėn már kezdek belehulyülni....
Tehát van 2 hotel. Te melyiket választanád(közlekedési szempont a legfontosabb, hogy könnyen eljuthassunk a centrumba). Tehát elsőNewham > ibis budget London Barking
Jurys Inn London Croydon. Ez lenne a másik.
#112 - Papp Csaba - 2016.05.10. - 19:46
Az első a Barking metróállomástól negyed óra gyaloglásra, vagy 7 perc buszútra van. Metróval a District line-on 30-35 perc a város.
A másik az East Croydon vasútállomáshoz van közel. Onnan 1-3 percenként jár vonat London Bridge vagy Victoria állomásig az út 20-25 perc, majd még a vasútállomástól metróval lehet menni a kívánt helyhez.
#113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.10. - 21:51
Szia. Bocsánat ha nem mindig értem a választ....
De nagyon alaposnak kell lennem.. Elōszōr is az a gondom hogy east et nem találtam, csak WestCroydon állomást. Sárga vonalona tube térképen. Azt irtad hogy vonat. Tehát az nem metro, hanem vonat?Oda kerekesszékkel fel lehet szállni? Majd a CanadaWater állomáson átszállással 2megallo a London Bridge? Jól értelmezem a térképet?köszi
#114 - Papp Csaba - 2016.05.11. - 06:43
Szia!

Igen, ahogy írtam, vonat, az nincs rajta a metrótérképen. Nem kell átszállni róla, közvetlenül Victoria vagy London Bridge.
https://goo.gl/maps/tp8Av2fWVwM2
A West Croydon állomás messzebb van, de onnan se megy metró, csak London Overground, a közelben nincs metró.
A vonatos kerekesszékes segítség egy másik térképen van, erre a linkre kattintva fog letöltődni egy PDF:
http://www.southernrailway.com/download/28255.5/accessibility-station-access-map/
East Croydonnál liftet és rámpát ír.
#115 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.11. - 12:39
Tehát...
Magyarul...:)
A szállotót 0.3miles a az East Conroy.Onnan vonattal ,közvetlenül a London Bridge.
East -en lift,a vonatra simám felszálva irány a centrum.
Jól összegeztem?
#116 - Papp Csaba - 2016.05.11. - 14:27
Igen, az East Croydon állomástól 1-3 percenként jár vonat London Bridge vagy Victoria állomásig. A vonatokon van általában kijelölt rész, ahol kerekesszékkel fel lehet szállni, de vonattípustól is függ.
A Luton Airport Parkway vasútállomástól, ahova a Luton reptérről busz közlekedik (a busz igénybe vehető kerekesszékkel), igen, el lehet jutni közvetlenül East Croydonhoz:
http://www.nationalrail.co.uk/
Luton Airport Parkway állomás lifttel közelíthető meg:
http://www.nationalrail.co.uk/static/documents/content/timetables/Great_Northern__Thameslink_DPPP.pdf
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.11. - 15:13
Köszönjük még kereslek
:)
#119 - Papp Csaba - 2016.05.11. - 15:31
Buszok, villamosok ingyenesek a kerekesszékeseknek (kísérőknek nem). Metró esetén turistaként nincs kedvezmény.--->vonatra?
Milyen utazási, múzeumi látogatási kártyákat kéne vennem? Mennyivel kell feltőlteni? Többiek nevében is muszáj leirnom, nagyon hasznosak a tanâcsaidat!
#120 - Papp Csaba - 2016.05.11. - 18:09
A vonatokra elvileg 34% kedvezmény van kerekesszékkel, az anytime típusú jegyekből:
http://www.nationalrail.co.uk/stations_destinations/44965.aspx
Ugyanakkor gondolom Travelcardotok vagy Oysteretek lesz, mely esetben nem kell vonatjegyet venni, tehát a kedvezmény nem "releváns" (bár a Lutonról pont igen, mivel onnan nem érvényes se Oyster se Travelcard).
Köszi, örülök hogy hasznos információkat írtam!
#121 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.11. - 21:12
A east croydoni szálloda a befuto.
Ez tuti(?)
Két kártya közül melyiket vegyem meg?
London bridge, backhingem palota, londin eye, ezek a célok. Meg persze nfl a wembley be:)
#122 - Papp Csaba - 2016.05.11. - 22:19
Az utazási tippek, tanácsok menüpontban megtalálod hogy mikor Oyster, mikor Travelcard.
De röviden: az Oyster olcsóbbra jönne ki, ugyanakkor londoni vasútállomásokon vásárolható papír Travelcarddal (attól függően hogy hány napot lesztek minden nap napi, vagy 7 napos, 1 felnőtt és 1 11-15-ös)+voucherrel igénybe vehettek 2for1 kedvezményt a London Eye-hoz és a Wembley-túrára, 2 belépő helyett csak 1-et kell kifezetni, tehát így már a papír Travelcard jobb. De lehet azt is csinálni, hogy csak aznap Travelcard, amikor élnétek a 2for1-el, egyébként pedig Oyster.

East Croydon 5-ös zóna, tehát napi esetében 1-6-os, 7 napos esetében 1-5-ös zónás Travelcard lesz szükséges.

Illetve megjegyzés: a London Bridge helyett szerintem a Tower Bridge-re gondolhatsz. A Buckingham Palace-nél ha úgy gondolod, hogy belülről is megnéznétek, az csak július 30.-tól lehetséges.
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.11. - 22:36
üdv!
A 2/1 kedvezmény szépen működik.Sajna a Monumentet majd renoválják.Jelenleg csak az aljába van valami kiállítás.A Skygardenbe kissé késtünk 10 percet,de nemigen törődtek az idővel.Oldalt kell sorba állni és a hátulján kell bemenni.Komoly biztonsági ellenőrzés van.Senki ne hagyja ki szerintem.A viszmúzeumnál szépen sorba álltunk az 1-es kapu előtt.Kb.10 perc után előbújt,ill. jött egy emberke és kérdezte kinek van jegye.Nekünk nem volt,mondta menjünk csak be.Persze ezek szerint mások nem tudom hogy miért itt álltak.Sokan jártak így mint mi.Figyelni kell és kissé letámadni az ajtónállókat mi a helyzet.Pedig a 2-es és 3-mas ajtók zárva voltak.A túra a parti részen indul.A Moziban figyeljünk a gyerekekre mert van egy két meglepő effekt..
#125 - tamás - 2016.05.21. - 00:23
Szia!

Köszi a hasznos beszámolót!
#126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.23. - 23:03
üdv!
Közlekedési dolgokat már leírtam ahová illenek.Nos,hajnali géppel érkezve már 9.30-kor Blackfriars-on voltunk.Innét Aldgate East szállás következett metróval.CSomagokat ingyen elhelyeztük.10.10-re már a viaszmúzeumnál voltunk.A 125-ös hozzászólásban írtam a bemenetről.A videót nézve nem volt egyértelmű a sor.Többen egymás mellett álltak,nyomakodni meg nem illik ugye.Tehát ha a legelső ajtó előtt nem áll konkrét sor nyugodtan álljunk oda(ugye nincs jegyünk,esetleg csak 2/1-es papírunk).Itt vesztettünk kb.15 percet mert nem gondoltuk,hogy a jegy nélküli sor hál isten csak bent volt.Szerencsére.Mikor a a "viaszvasútban"ülünk készül fotó is(13f).Ez a kezdő ár,de nem kötelező megvenni.Bent fotó,videó engedélyezett a mozit kivéve.12.45-re már kint voltunk(a múzum inkább a felnőttek játszótere inkább szerintem).Irány az égi kert.(fent leírtak szerint).Itt a zsebeket is kipakoltatták és fémdetektor is van.A fenti bár árak "nem égiek".15.10-re már a Monumentnél voltunk.(lásd 125-ös).Mivel az égi kertbe mikor foglaltam(kissé rossz volt a rendszer akkor)csak erre az időpontra sikeredett foglalni,így vissza mentünk a Baker Streetre körbenézni.(Holmes háza,park).A Marylebone Rd-n van ugye a szobor a metrónál.Itt a múzeum felé van egy nagy shop is ahová bemehetünk.Dokis,trónos,kapitányos tehát mindenféle cucc van itt.Itt ettünk is(kijöve a múzeumból/Allsop Pl/majdnem szembe van egy egység igaz le kell menni a "pincébe").Ezután a Holborn-on leszállva mentünk a British Múzeumba.Egy darabig vannak útjelzők,de pont a vége nem egyértelmű.De hál isten feltűnt a Múzeum Street.Bemenetkor csak táska vizit van(pénteken ugye hosszú a nyitvatartás).Előre szerezzünk térképet mi nekünk a fontos látnivaló.úgy láttam az Akropolisz cuccai egy ideig még maradnak itt,hiába csináltak neki ott helyet.
#127 - tamás - 2016.05.28. - 11:25
üdv!
2.rész.9.40 Tower hill állomásról irány a jegyvétel,elöttünk csak egy ember van.Vasárnap 30 percel később ugyanitt hosszú sor állt.Bemenetkor csak táska vizit van.Az irányt érdemes rögvest az ékszerek felé venni ha korán érkezünk.A fehér torony jó lépcsős.Szerencsére két fekete hollót is láttunk.De minden ki van táblázva.A Tower hídra ezen az oldalon kell felmenni,az itteni Nord torony lábánál van a jegyiroda.Lift felfelé,fent az átjáró a tornyok között, egy kis részen üvegpadlóval ami kikerülhető.A másik átjáróba is átmehetünk fent a végén.Lefelé lift,ne dobjuk el a jegyet mert túloldalt a híd alatt megnézhetjük vele a régi gépeket(irány kitáblázva).Ezután T.Hill-ről busszal Monunet megálló.Majd gyalog Leadenhall Market(szombaton zárva,mint sok minden ezen a részen),Lloyd's központ,St. Mary Axe.A busz elterelve gyalog Bank Station-ig(13.25).Fotók készítése,tovább Guindhall-hoz és St.Lawrence-hez(Hétfőtől péntekig látogatható sajna).De épp készültek egy esküvőre.Le a Milk St-n Cheapside-ra(fotó St.Mary-le-Bow-ról).Egy állomás busszal és elérkeztünk Szent Pálhoz.Ebből az irányból érkezve a kupola nagysága igazán látszik.Bent táskavizit,nem lehet fotózni és kamerázni.A kupolába felmenni a belépőt mutatva lehet.A Kupola belső részből balra indultunk,majd a legelső ajtón nem le hanem felfelé indultunk a szűk lépcsőkön a kupola külső kinti része felé.Ide felérve mehetünk a csúcsra(csigalépcső is van) vagy csak körbe járunk.A lényeg,hogy amelyik ajtón felmész nem ott kell lejönni.Kivéve a kupola belsőt,pontosabban az ajtó ott is más csak a lépcső közös(széles csigalépcső).A kriptát is nézzük meg,ott a kávézó is.15.10 elhagyjuk a szent helyet.Tovább Lundgate Hill-en majd balra a híd felé le The Blackfriar kocsma.Aztán vissza fotó St.Bride's Templom kivülről(újítják fel).Fleet Sreet,Temple-hez vezető ajtó zárva.Strand,Sommerset House(udvarán valami rendezvény).Charing Cross,Trafalgar tér(itt is rendezvény volt),St.Martin templom(szép muzsikát játszottak éppen,itt sokszor zenélnek).Idő 16.40 irány metróval a Harrods.Nos,az élelmiszer részt megnézni/10 dkg pick 1100 ft/valamint a nasi bolt a földszint végén van.Térképet bent kaphatunk a infópultnál.Kissé nem magyar pénztárcás hely.18.40-kor már útban vagyunk Nichols áruház felé.Hm.ez sem olcsó hely,irány a Marble Arc busszal érkezés 19.20-kor.Itt van az Oxford Sreet jobb oldalán ahol mi labdába rúghatunk már ha bírjuk idegekkel.Tovább busszal Oxfordon(tele üzletekkel)Regent St.-re Hamleys-ig.Ez is több emeletes.Itt a legolcsóbb a varázspálca/Harry P.(20f)/.Irány a Piccadilly,Coventry St.-n haladva M&M világáig(finom cukor hegyek) itt balra fel Wardouron van a kinai negyed feljebb a Soho.
#128 - tamás - 2016.05.28. - 14:35
üdv!
Igérem igyekszem rövid lenni.Az őrségváltás a palotánál egy nagy tömegnyomor.Ha ki ararod ezt kerülni akkor állj meg a a Mall mögötti kordonoknál baloldalt(ha palotával szembe állsz)közel az emlékműhöz. Innét látod a menetet a legjobban.Ha bírod az emlékműre menj pontosan szembe a kapuval,esetleg a kerítés mellé baloldalt,jobboldalt közel a fő kapuhoz amennyire csak tudsz./Szelfibotot kamerának is/.A LéNYEG:a végén az egész menet a főkapun át távozik vissza a Mallon.Megéri-e?Innét elmentünk jobboldalt a palota mellett
Hyde Park Cornerig. Alig találtuk meg a metró megállót.Elmetróztunk a Leicester Square-ig.Kicsit visszaballagtunk a térig,innét visszafordulva Cranboum St.-n majd Long Acren eljutottunk a Covet Gardenig.Ez a rész élettel teli,vannak nekünk is megfizethető éttermek/pizza express:)/Ha ide metróval jöttök nehogy lépcsőzzetek.Igaz lent ki van írva mennyi a lépcső,de fent nincs(vagy nem láttam).Ezután a King's Cross-ra(14.40)mentünk.Az a bizonyos vágány(Harry Potter),pontosabban kocsi+fal a H.Potter shop mellett van.Ha belépsz az állomásra ne balra indulj a tégla oszlopok felé hanem balra az új vágányok felé ahol a shopok ,éttermek vannak.Itt akkor csak pénzes fotó volt 10 fontért és elég nagy volt a sor.Ha kimész a studió tourra ott ingyen is megcsinálhatod a fotót.
Na,a Warner Studióba(Harry Potter) egyénileg(vonat+transzfer az ottani állomásról)vagy "szervezett"túrával mehetsz.Egyénibe a honlap sokat segít mi merre,mikor jegy,idő stb.Szervezetten a Golden Tours honlapján szerezhetünk vouchert.A legolcsóbb időpont 55 font.Ezért kivisznek busszal+látogatás+vissza hoznak.Felszállóhely a Victoriánál és Baker Street közelébe van(viaszmúzeummal ellentétes irányba mész Marylebone Rd.-n a Baker Street-et nem beleszámolva a 2.utca jobbra.De a buszmegálló tábláján ki is van írva,valamint itt állnak meg a Luton Airpotba menő buszok egy része is.Amúgy a Voucheren és a honlapon minden le van írva.Seprűs video velünk 25 font,fénykép 10-15 font.Igaz kint az udvaron is van az a bizonyos autó...
Plussz az a sör/adjunk a gyereknek is/.
A vonat shopban a kis párna az ami egyértelműen nem kapható kint a nagy shopban.De amit meg kell venni azt meg kell ugye..Nagyobb párnák 20font ,pálcák 27 font.De a honlapon ez is kint van/itt tényleg hiss-huss 100 font még varázsolni sem kell/Rajóngóknak kötelező és megkockáztatom filmrajongóknak ajánlott.
Még pár mondat.A Westminster apátságba ha nem jutsz be látogatási idő előtt bemehetssz a misére igaz ekkor csücs van./főbejárat/.Látogatáskor oldalt van bejárat.Ha nagy a sor nem kell megijedni hamar bejutni.Bent Magyar Nyelvű prosi és Audióguide is van!
Greenvich:Westminstertől citycruisessel 70-80 perc.A meridiánhoz fényképezkedni belépő kell.Vagy kívülről a kerítésről lekapni.Innét az obszervatóriumból gyönyörű a kilátás Londonra mivel kis dombon is áll.Helyi térképet 1fontért vehetünk,de minden ki van táblázva.Legyező múzeumot se felejtsük(hétfőn zárva).
#129 - tamás - 2016.05.28. - 15:50
Elnézést,elírtam mert a vágányoknál ne jobbra-t akartam írni.De véletlenül balos lett.Tehát balra kell menni.Bocsi!
#130 - tamás - 2016.05.28. - 16:00
Nagyon köszi minden látogató nevében is a további hasznos és érdekes beszámolókat!
#131 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.30. - 19:20
Szívesen!én is köszönöm a munkádat amit itt végzel!Ja,a 129-es hozzászólásba még egy hiba van.Látogatási idő utánt akartam írni a Westminster apátságnál.Ekkor ingyen bemehetünk a misére.Ezt konkrétan szombaton láttam is.Igaz gondolom látogatás előtt is bemehetünk misére,de a hátsó részbe gondolom nincs ilyenkor császkálás.
#132 - tamás - 2016.05.30. - 21:40
Kedves Tibor!
érdekelne, hogy városnéző kirándulásainkon hol érdemes alkalmas helyet keresnünk pelenkázásra/szoptatásra London belvárosában?
Köszönöm.
#133 - Timi - 2016.07.01. - 11:15
Kedves Timi!

áruházakban, bevásárlóközpontokban, több múzeumban és galériában vannak ilyen helyek, valamint ezen a térképen is látszik néhány:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1OueYFoSCkgRedxCbQ2JLOagVNYk&hl=en_US
#134 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.03. - 02:22
Köszönöm szépen a segítséget!
#135 - Timi - 2016.07.11. - 21:10
Kedves Tibor!
A nevezetességekhez találtam egy oldalt, ahol picit olcsóbban lehet kombinált jegyeket venni http://www.365tickets.co.uk/
Megbízható ez az oldal? Vagy érdemes mindig a saját, hivatalos oldalon megvennie a jegyeket?

Segítségedet előre is köszönöm:
Vivi
#136 - Vivi - 2016.07.11. - 23:06
Kedves Vivi!

Az egy jó, megbízható oldal, konkrét nevezetességre általában nem olcsóbbak ott a jegyek, de valóban, kombinált ajánlatok nagyon jók lehetnek.
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.12. - 02:28
Hello!

Némi segítséget szeretnék kérni. Easybussal mennénk be a Stansted reptérről. 14 éves éves kor alatt tényleg kötelező a gyerekülés/ülésmagasító? A kisebb fiúnk fél éves lesz, őt hordozóban vinnénk a nagyobb 3 éveset pedig ölben. Már ha lehet.
Köszönöm előre is.
#138 - Lakatos Tibor - 2016.08.07. - 16:34
Szia!

Az Easybus oldalán azt javasolják, de nem kötelező.
#139 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.07. - 16:57
Szia!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Nem tudom, hogy a Luton Airport Parkway, illetve a Herne Hill állomásokon megvásárolható-e a papíralapú 7 napos TravelCard?
Illetve a 7 napos TravelCard csak hétfőtől vasárnapig vehető vagy bármely 7 napos időintervallumra?
A 2for1 kedvezmények több alkalommal is igénybe vehetőek a Travelcard-al (ha jól értettem, előzetesen le kell tölteni hozzá voucher-t).

A vonatjegyeket (ha retúrt veszek Luton Airport Parkway és Herne Hill között) konkrét járatra kell vásárolni, vagy csak napot kell megadni és bármely járaton felhasználható.

Köszönöm előre is!
#140 - Szangel - 2016.08.16. - 14:30
Szia!

Nem hiszem, hogy ezeken a vasútállomásokon beszerezhető, londoni vasútállomásokon vehető meg. Nem csak hétfőtől vasárnapig vehető, 7 napig érvényes. Igen, korlátlan számban igénybe vehetők a 2for1 kedvezmények, részletesen olvashatsz róluk az Utazási tippek, közlekedés menüpontban.
Off-peak vagy anytime típusú jegyekkel bármelyik vonat használható (off-peak esetén csak csúcsidőn kívüli időpontok esetén).
#141 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.18. - 19:49
Köszönöm szépen a választ! Azt esetleg nem tudod, hogy a 7napos papíralapú travel card-ot megveheti más személy nekünk előre, vagy csak az igénybe vevő tudja a "7 nap" kezdetén személyesen megvenni? (Ismerős esetleg tudna nekünk segíteni a vásárlásban).
#142 - Szangel - 2016.08.23. - 13:57
Szia Tibcsi!
Először is nagyon nagy dicséret és elismerés az oldalért, nagyon szuper. Most készülök 3x-ra Londonba, és itt tökéletesen fel tudtam készülni rá!!
Minden alkalommal van újabb és újabb kérdésem. Most az lenne, hogy belépők esetében, ha van diák kedvezmény, akkor elég a magyar diákigazolvány bemutatása? Egyáltalán vonatkozik magyar diákokra is a kedvezmény? Nem konkrétan kérdezem, általánosságban. Illetve, a Buckingham palota őrségváltás októberi időpontját kerestem, de a gyatra angol nyelvtudásommal csak az augusztusit sikerült megtalálnom. Abban tudsz segíteni, hogy októberben melyik napokon lesz az őrségváltás?
Segítségedet előre is köszönöm.
üdvözlettel:
Andi
#143 - Andi - 2016.08.28. - 22:41
Sziasztok!

SZANGEL: Nem tudom, de akkor az ismerős a helyszínen meg tudja kérdezni.


ANDI: A nemzetközi diákigazolvány a biztos, de gondolom 18 éven felüli diákról van szó, mivel azalatt inkább életkorkedvezmények vannak, ez esetben pedig a diákigazolvány 2012 óta egyben nemzetközi diákigazolvány is.
Az októberi őrségváltás napok még nincsenek megadva.
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.30. - 01:13
Szia!
Az utazással kapcsolatban van egy kérdésem. Cheshuntban lesz a szállásunk, egy hetet töltünk majd ott. A vonatnál Off peak day Travelcard a kedvező és ha minden igaz, azzal lehet utazni Londonon belül busszal és metróval is. Azt nem tudtam kisilabizálni, hogy ebből létezik-e heti és lehet-e arcképeset váltani vagy ezek a kedvezmények csak Londonon belüli közlekedésnél élnek?

Köszi a segítséget:
Gyöngyi
#145 - Fülöp Gyöngyvér - 2016.09.07. - 11:54
Szia!

A kedvezményeket a 2for1-re érted? Sajnos mivel Cheshunt a 8-as zóna, és csak 1-6-os zónára van Off-Peak Travelcard, és a nem off-peak, vasútállomáson vásárolható papír Travelcard is csak a 6-os zónáig, így nem tudod használni, és nem tudod igénybe venni a kedvezményt. A 6-os zónán felül kizárólag Oysterre tölthetők a Travelcardok, amellyel nem érvényes a 2for1.
Az utazási tippek, közlekedés menüpontban láthatod, hogy milyen Travelcardok vannak:
https://utazas-nyaralas.info/london/tanacsok-kozlekedes.html
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.09. - 15:12
Kedves Tibcsi!
Sikerült Off-Peak Day Taravelcardot vennünk, elérhető vele az 1-6 zónán kívül a 7-8 is! (Also available at zone 7-8)
8.50 felnőtteknek, mindenre érvényes.

Gyöngyi
#147 - Gyöngyi - 2016.09.16. - 09:13
Szia Tibcsi!
érdeklődni szeretnék, hogy a Tower Bridge felnyitásának októberi időpontjait hol tudom megnézni?
Köszönettel:
Andi
#148 - Andi - 2016.09.20. - 23:56
Szia!

Itt vannak a következő biztos időpontok, októberre nincs (egyelőre) időpont:
http://www.towerbridge.org.uk/lift-times/
De ezeken kívül is de azok nem előre látható, megadott időpontok.
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.21. - 00:56
Köszönöm szépen, majd nézegetem, hátha bővül :))
üdv, Andi
#150 - Andi - 2016.09.21. - 11:57
Kedves Tibcsi!
Gratulálok az oldalhoz. Arra a kérdésre szeretnék választ és tanácsot kapni, hogy háromnapos tartózkodás esetén, érkezés a Lutonra, az Ascot Hyde Park Hotelben lakva (11 Craven Road, Westminster negyed) és az ajánlott látnivalókat tervezve milyen utazási és belépőjegy csomagot célszerű venni egy négyfős családnak ?
Köszönettel !
#151 - dr. Szekrényes Gabriella - 2016.10.04. - 22:51
Kedves Gabriella!

Közlekedésre Oyster vagy Travelcard jöhet szóba. Illetve gyerekeknek Oysterhez Young Visitor Discount, vagy Travelcardból gyerek Travelcard, életkortól függően.
Vasútállomásokon megvehető papír Travelcard megvásárlása esetén kaphatók 2for1 kedvezmények (csak 1 belépőt kell kifizetni, a másik embernek ingyenes a belépés, ez esetben tehát 2 belépő kifizetése, 4 belépőjegy), tehát emiatt jobb lehet a Travelcard mint az Oyster.
Az Oysternél csak az 1-2-es zóna limitjei számolódnak, Travelcardból pedig 1-4-es zónás elég. Ezekről mind részletesen, bővebben a London közlekedés menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/london/tanacsok-kozlekedes.html
#152 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.05. - 00:07
Kedves Tibcsi!
Rendkívül hasznos a honlap és nagyon informatív. én is a segítségedet szeretném kérni konkrét ügyben: Stanstedre érkezünk 31-én 16,18 éveseimmel és a férjemmel korán reggel. Kensal Rise-hoz közel fogunk lakni. Mi a legolcsóbb közlekedés oda és, ha 3 éjszakát maradunk, akkor esetleg van-e javaslatod valami utitervről, mit, mikor érdemes megnézni? Minél többet és minél olcsóbban szeretnénk megnézni. :)
Ki kell-e váltani valami nemzetközi diákigazolványt a gyerekeknek (és van-e ilyen egyáltalán)? Nagyon köszi,
üdv,
Eszter
#153 - Eszter - 2016.10.18. - 19:28
Kedves Eszter!

A legolcsóbb bejutás a szálláshoz valamilyen busszal a reptérről. Mivel rengeteg útvonalú busz van, kiválasztottam most az eljutáshoz egyet, legyen a Terravision busz, melyre ár az ár 8 Font, így olcsóbb mint a National Express. Tehát azzal King's Cross vasútállomásig. Onnan metróval: Metropolitan vonalon Finchley Road állomásig, onnan Jubilee vonalon West Hampstead állomásig, onnan pedig London Overgrounddal Kensal Rise-ig.

Hogy mit érdemes megnézni, ami titeket érdekel, a legjobb látnivalók a Látnivalók I-VI. menüpontokban. Mivel rengeteg nevezetesség van, lehetetlen összeállítani egy útitervet, nem tudván miket néztek meg. A nevezetességek elhelyezkedése egymáshoz képest a London térkép menüpontban látszik: https://utazas-nyaralas.info/london/london-terkep.html

Nem kell nemzetközi diákigazolvány, mivel a nevezetességeknél életkorkedvezmények vannak 15/16/17 éves korig általában. Illetve ott van még ugye a 2for1 kedvezmény is látnivalókhoz.
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.20. - 01:38
Szia Tibi!
Az ibis budget London Hounslow-ban fogunk megszállni a
20-28 Staines Road, Hounslow cimen. Szeretném kérdezni, hogy tudunk ide eljutni a Stansted repülőtérről? Illetve melyik közlekedési kártya érné meg nekünk, ha 4 napra megyünk és a főbb nevezetességeket meg akarjuk nézni.
Köszönöm, Timi
#155 - Fabu Timea - 2016.10.21. - 20:30
Köszi szépen! Még kérdeznék: valami olyasmit olvastam, hogy a vasút, ha 4-en utazunk, akkor csak féláras. Ez tényleg így van? Az úgy nem olcsóbb a reptérről? Köszi,
üdv,
Eszter
#156 - Eszter - 2016.10.23. - 14:42
Szia TIMI!

Néhány hete a National Express bevezetett számos útvonalat, így rendkívül sok módon lehet bejutni a Stansted reptérről, rengeteg útvonalon, tehát azt mondom, hogy HA Terravision busszal mentek a reptérről, akkor az King's Crossig megy, onnan az eljutás metróval: Piccadilly vonalon Hounslow Central állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/kQC87Aymb3L2

általában az Oyster a legkedvezőbb, csak akkor nincs 2for1, mindezekről részletesen az Utazási tippek, közlekedés menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/london/tanacsok-kozlekedes.html
A szállásotok a 4-es zónában van.


Szia ESZTER!

Amennyiben online vesztek jegyet a vonatra a https://www.stanstedexpress.com/ oldalon, úgy igénybe vehető a csoportos kedvezmény. Liverpool Streetig a csoportos kedvezménnyel 48 Font a jegy egy irányba, fejenként 12 Font, tehát nem olcsóbb.
#157 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.24. - 06:38
Kedves Tibcsi!
23-án tettem fel kérdést, amire nem kaptam választ és ma már a kommentemet sem látom itt az oldalon. Próbálkozom újra, fontos lenne a tanácsod, illetve a megerősítés, mert első alkalommal utazunk Londonba.
Tehát a 15 éves lányommal megyünk 7 napra, Actonban van a szállásunk, ami úgy látom, hogy 3-as zóna.
Saját magamnak úgy látom, hogy a legkedvezőbb, ha az Oystercard-ra töltök 38 Fontot és egy 7 napos Travelcard-ot töltök rá. remélem, hogy jól értelmeztem. A lányomnak, mivel naponta kell metróznunk, úgy látom, hogy a papír alapú Travelcard lenne a leggazdaságosabb, 19 Fontért. A kérdésem: a fényképet a Travelcard-hoz vinni kell, vagy helyben készül? Gondolom, a papír alapú Travelcard miatt ezt automatánál nem tudjuk intézni, csak a megfelelő irodában.(pl. a Stratford állomásnál)
Nagyon várom a választ, üdvözlettel:
Zsófi
#158 - Zsófi - 2016.10.25. - 10:01
Kedves Zsófi!

A kérdésed az Utazási tippek, közlekedés menüpontban tetted fel, itt azért nem látod, de ott is válaszoltam volna rá holnap, amikor azokra válaszolok.
Hogy egyáltalán Oyster, vagy Travelcard, az attól függ, hogy igénybe vennétek-e a 2for-1-et. Oysterrel ez egyáltalán nem lehetséges.
Ugyanakkor 7 napra mindenképp a 7 napos, 1-3-as zónás Travelcard lesz a legjobb, akár Oysterre töltöd, akár vasútállomáson veszed (azt nem értem, miért akarsz az Oysterre a 7 napos Travelcard mellett további 38 Fontot rátölteni).
A Travelcardhoz vinni kell fényképet, vagy automatánál csináltatni.
Amennyiben a szállás a Stratford állomásnál van, akkor az csak 2-es zóna, ha onnantól csak London belvárosa fele közlekedtek. Ugyanakkor nem biztos, hogy Stratford állomáson tudtok venni papír Travelcardot.
#159 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.26. - 23:14
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a választ, azóta észrevettem, hogy a különböző menüpontokban feltett kérdések, nem egy helyre kerülnek.
Az Oysterre nem gondoltam további 38 Fontot rátölteni, csak még technikailag nem ismerem a rendszert. úgy képzeltem, hogy rátöltöm a pénzt és ezzel tudom "megvenni" a Travelcard-ot. Ezek szerint ez nem így működik. A helyszínen majd meglátjuk. :-)
Az oldalon rengeteg hasznos infó van, örülök, hogy rátaláltam!
#160 - Zsófi - 2016.10.27. - 16:36
Kedves Zsófi!

Nem, ha 38 Fontot töltesz rá, akkor csak 38 Font lesz rajta. Kifejezetten 7 napos Travelcardot kell rátölteni (pl. automatánál rátöltve a Season ticket opciót választani), ugyanakkor ha a lányodnak papír Travelcardja lesz, neked is inkább olyat érdemes, így igénybe tudjátok venni a 2for1 kedvezményeket.
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.27. - 19:01
Kedves Tibi!
Eljött az utazás napja,holnap indulunk.Gondoltam,online veszek jegyet a Tower Bridge-re,mert nagyon jó az ajánlatuk ezen az oldalon: https://www.gammabookings.com/TowerBridgeBookings/booktickets.aspx?eid=0005
Ahogy kell,mevettem a jegyeket 4 főre bankkártyával.Sikeres tranzakció után megjelent egy ablak az információkkal a tetején egy nagy vonalkóddal.Gyanítom ez volt az e-ticket.Pár másodperc után eltűnt az oldal,még lementeni sem tudtam,nemhogy nyomtatni.írtam nekik két helyre is emailt,de nem válaszoltak.Pedig előtte írták,hogy emailben küldik el a jegyeket a vásárlás után.Lehet,hogy valami hamis oldalra tévedtem?
Az egyetlen válaszlevelet,amit egy kérdésemre írtak kb.2 hete,azt egy bizonyos Veronica Webber küldte Town Clerks Department City of London Corporation nevében.
Tudsz valamit erről a cégről? 20 fontom bánja!
#162 - Pálfi ágota - 2016.11.02. - 07:51
Kedves ágota!

Ez nem hamis oldal, ahogy látom, a Tower Bridge-el együttműködő hivatalos oldal. érdemes megnézni nincs-e a jegy valami Promóciók vagy Spam mappában, vagy ilyesmi, illetve írj nekik egy másik e-mail címről, pl. gmailről, hogy nem kaptad meg a jegyed, küldd el a contact formukra, és minden e-mail címükre is, a Facebook-oldalukon, valamint telefonon is kapcsolatba tudsz lépni velük, mindezek a Contact menüpontban az oldalukon.
#163 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.02. - 08:30
Köszi Tibi a választ!
írtam én már,ahova csak lehet,de még sehol semmi válasz.Egyébként én is úgy gondolom,ez egy hivatalos oldal.
#164 - ági - 2016.11.02. - 14:24
Kedves Tibi. Egy SOS kérdés. Oester kártyát kívánok venni, de ha egy napra olyan papír alapu napijegyet veszek egy állomáson, ami a 2+1 akcióra jó, akkor azt aznap használhatom azt utazásra és kedvezmény igénybevételére? Travelcardra gondoltam. Aznap nem használnánk az oester jegyet. Lehet hogy butaság. 23 nap múlva uatzunk, első utunk 70 év felett. üdv ágota
#165 - ágota - 2016.11.27. - 09:16
Kedves ágota!

Igen, aznapra amikor 2for1-et szeretnének használni, vehetnek papír Travelcardot, az Oystert meg nem kell használni aznap, így nem megy pénz le belőle.
#166 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.27. - 17:41
Kedves Tibcsi!
Londonban elfogadják a magyar diákigazolványt? Köszönöm. Márti
#167 - Márti - 2016.12.13. - 20:42
Kedves Márti!

Nevezetességekhez? Nem tudom, melyik nevezetességnél hogy kezelik, de 16 éven alul nem diák, hanem életkorkedvezmény van. Egyetemistáknak pedig úgy tudom a diákigazolványuk 2012 óta egyben nemzetközi is.
#168 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.18. - 18:09
Kedves Tibi!Szeretném megkérdezni,hogy márciusban egy csütörtöki napon 13 óra körül már Londonba leszünk.Tower os London megnézéséhez elegendő lenne a délután? /Mivel említetted,hogy reggel nyitásra érdemes odamenni./ Válaszodat előre is köszönöm.
#169 - Berkyné Kiss Andrea - 2017.02.16. - 08:44
Kedves Tibcsi!
Meg tudná mondani, hogy márciusban melyik napokon lesz őrségváltás? Sajnos az angol nyelvű táblázaton nem igazodtam el. Köszönöm.
#170 - Márti - 2017.02.16. - 16:23
Kedves ANDREA!

Igen, megnézhető 1-2 óra alatt is, csak remélhetőleg nem lesznek sokan, talán márciusban azért nem.


Kedves MáRTI!

Lecseréltem a leírásban a linket egy áttekinthetőbbre, tehát itt megnézheted: http://changing-guard.com/dates-buckingham-palace.html#/
a piros pontokkal jelölt dátumokon lesz őrségváltás márciusban (ideiglenesen néhány hónapig nem páros vagy páratlan, hanem annál változóbb napokon).
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.18. - 02:29
Kedves Tibi,
Febrár 26-tól megyünk párommal Londonba és a tömegközlekedés iránt érdeklődnék. 4 napra milyen jegyet vagy bérletet (milyen zónákra) érdemes venni? Javarészt csak a "belvárosban" utaznánk, két távolabbi pont talán a Madame T. múzeum és Camden lenne. Gondolom ezekhez kell valam i extra mert elég távol vannak. Köszönöm.
#172 - Szabó Zoltán - 2017.02.23. - 14:37
Kedves Zoltán!

Travelcard vagy Oyster jöhet szóba, hogy mikor melyik jobb, az megtalálható az Utazási tippek, közlekedés menüpontban. Az Oyster olcsóbbra jön ki, ugyanakkor papír Travelcardra van 2for1 kedvezmény. Még Camden is csak 2-es zóna, tehát Travelcardból elég az 1-2-es zónás, Oyster esetében pedig csak a napi limiteknél van jelentősége a zónáknak.
#173 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.24. - 12:56
Kedves Segítő!
Létezik a nemzetközi tanár igazolványra belépő vásárlás esetén kedvezmény?
#174 - Nóra - 2017.03.05. - 20:04
Kedves Nóra!

1-2-t nevezetesség oldalát megnézve nem említik, úgyhogy nem jellemző, de a helyszínen meg lehet kérdezni, ill. lehet próbálkozni esetleg. A tanári kedvezmények múzeumokban szoktak jellemzőek lenni, azok Londonban pedig nagyrészt egyébként is ingyenesek.
#175 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.05. - 20:41
Kedves Tibcsi, nagyon köszönöm a segítséged!
#176 - Nóra - 2017.03.07. - 09:23
Szia Tibi!
Nagyon sok hasznos tanácsot olvastam az oldalon, köszönöm szépen!
Amiben a segítségedet kérem, az a 2/1 kedvezmény! Regisztráltam az oldalon, https://www.daysoutguide.co.uk mindent szépen bejelöltem, amit szeretnék meglátogatni, de hiába megyek rá a letöltésre, nem tölti le, így nem tudom kinyomtatni sem az utalványt! Kérlek, írd meg ,mi lehet a probléma! Köszönöm szépen!
Caki
#177 - Caki - 2017.04.24. - 21:15
Szia!

Ez akkor szokott lenni, ha 0 vagy 1 személyt jelöltél be a people-nél. én most kipróbáltam, 2 people, ezután downloadra mentem, aztán confirm my trip, ezután print/email my vouchers, és működik.
#178 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.24. - 23:06
Kedves Tibcsi!

Abban tudnál-e tanácsot adni, hogy 11 napot töltünk Angliában (3 felnőtt), egész pontosan Newbury-ben fogunk lakni, tehát innen lenne a kiindulási pont. Tervezünk átutazni Londonba (feltehetőleg ez idő alatt 2x-3x is), ill. Oxfordba, Brightonba. úgy értelmeztem a leírtakból, hogy esetünkben a napi Travelcard vétele a legokosabb, nem a 7 napos, mivel ez utóbbival minden nap kell utazni?
A másik kérdésem pedig, hogy az online megvásárolt 2in1 belépő(ke)t bármelyik nap felhasználhatjuk, vagy az konkrét napra szól?

Előre is nagyon köszi! Ja, és ezer hála és köszönet az oldalnak, nagy-nagy segítséget jelent! :)

üdv, Roni
#179 - Roni - 2017.06.15. - 01:26
Kedves Roni!

Nem szükséges utazni minden nap a 7 napos Travelcarddal, csak nem éri meg 2 napra, 3-ra már igen, de sokkal olcsóbb az Oyster (bár írod, hogy 2for1-et igénybe vennétek, akkor papír Travelcard vagy vonatjegy kell), bizonyos napszámtól zónától függően, már viszont a 7 napos Travelcard jobb mint az Oyster, hogy mikor melyik éri meg, olvasható az Utazási tippek, közlekedés menüpontban.
2for1-re online csak néhány helyre lehet jegyet venni, a daysoutguide oldalról kiindulva kizárólag, ezek időpontra szólnak.
Köszi, örülök, hogy hasznos információkat találtál! :)
#180 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 17:19
Kedves Tibcsi!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy mit érdemes megnézni egy nap alatt Londonban és milyen utazási jegyet érdemes használnunk - Oyster vagy Travelcard? A Victoria Pályaudvarra érkezünk a Gatwick expresszel július közepén két tizenéves gyerekünkkel. Hálásan köszönöm, Andrea
#181 - Mandi - 2017.06.18. - 19:13
Kedves Mandi!

Az Oyster olcsóbbra jön ki, ha visszaváltjátok, de mégis van olyan eset, hogy jobb a Travelcard, például a 2for1 kedvezmények miatt (bár azt a Gatwick Express retúrjeggyel is megkapjátok), részletek az Utazási tippek, közlekedés menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/london/tanacsok-kozlekedes.html
Mit érdemes megnézni: ami érdekel titeket, és be is fér 1 napba, itt fel van sorolva nagyon sok látnivaló az útikalauz, látinvalók I-VI. menüpontokban, illetve például egy sétaútvonal a Buckingham palota leírásánál.
#182 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 21:23
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm a segítséget,
Mandi
#183 - Mandi - 2017.06.20. - 20:30
Kedves Tibcsi!
5 nap múlva utazunk Londonba. A repülő a Stansted reptérre érkezik. National express busszal szeretnénk a Victória Pályaudvarig menni ahol 7 napos Travelcardot szeretnénk venni (3 felnőtt és egy 15 éves gyerek). Nyomtattam vouchereket a 2for1 kedvezményre. A travelcard érvényes Greenwichbe és a Hampton Courthoz is??????A szállásunk a Stanmore metro állomáshoz közel a Keble Courton lesz Edgwareben. A National express buszokon lehet a sofőrnél jegyet venni?Nagyon sok hasznos információt találtam az oldalon, gyakorlatilag ez alapján tervezzük a nyaralást és a közlekedést a városban. A Victória állomáson van csomagmegőrző??? árakat tudsz esetleg? A hajnali géppel repülünk és napközben szeretnénk kicsit ismerkedni a várossal. A szállásra csak estefelé mennénk, hogy feleslegesen ne utazgassunk. Mivel érdemes kezdeni ami 4-5 órába belefér? Ha az általam leírtak helyett jobb javaslatod van, kérlek írd meg! Előre is köszönöm! és azt is , hogy ilyen fantasztikus oldalt hoztál létre! Anikó
#184 - Anikó Ragó - 2017.07.01. - 16:48
Kedves Anikó!

A Travelcard érvényes Grennwichbe, de a Hampton Courthoz csak az 1-6-os zónás, mivel Hampton Court 6-os zóna. Bár a szállásotok eleve az 5-ös zónában van, tehát minimum 1-5-ös zónás Travelcard lesz szükséges.
Igen, National Express buszokra vehető jegy a sofőrnél.
Igen, van csomagmegőrző a Victorián, de nem a vasút, hanem az autóbusz állomáson, de pont oda is érkeztek National Expressel: https://utazas-nyaralas.info/london/tanacsok-kozlekedes.html#csomagmegorzok
Sétálhattok például első nap a Big Ben, Buckingham Palace környékén, bejárhatjátok pl. a Buckingham Palace-nál írt gyalogos útvonalat, de attól függ, mi a programotok a további napra, lehet amúgy is mentek majd erre, nem tudom.
#185 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.01. - 17:04
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a hihetetlenül gyors választ! Az általad leírtak alapján akkor érdemes kiegészítő jegyet venni a 6-os zónára mikor Hampton Courtba megyünk? Ezt hogyan kell csinálni? Illetve a szállásunkról hogyan tudunk legkönnyebben eljutni Hampton Courtba és Grennwichbe? Tudnál javasolni közlekedést, járatokat? Hálásan köszönöm előre is! Anikó
#186 - Anikó Ragó - 2017.07.01. - 17:25
Kedves Anikó!

Igen, lehet kiegészítő jegyet venni a 6-os zónára, de a pontos árat nem tudom, illetve ugye oda majd Londonból vonattal mentek, úgy egy kicsit komplikáltabb a kérdés, a vonat jegypénztárban érdeklődjetek.
Eljutás a szállástól Hampton Courtig: Stanmore állomástól metróval a Jubilee vonalon Waterloo állomásig, és onnan vonattal (South West Trains) Hampton Court állomásig.
Eljutás a szállástól Greenwichig: Stanmore állomástól metróval a Jubilee vonalon Canary Wharf állomásig, onnan DLR, a DLR Heron Quays állomásától Cutty Sark állomásig.
#187 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.01. - 20:10
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a válaszod!
Anikó
#188 - Anikó Ragó - 2017.07.02. - 19:45
Kedves Tibcsi!
A Travelcard használatáról tudnál néhány információt írni? Metrónál, buszban van valamilyen speciális leolvasó ahol érvényesíteni kell? Vagy felszállok simán és utazom? Köszi!
#189 - Anikó Ragó - 2017.07.05. - 07:27
Kedves Anikó!

Buszon csak mutatni kell, metrón pedig a sárga Oyster érvényesítő alatti nyílásba betenni, majd a másik nyíláson kiszedni, miután "átment".
#190 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.05. - 20:45
Kedves Tibcsi!
Szeretnélek megkérdezni, hogy a Tottenham Hall vasútállomáson, vagy a Stansted reptéren lévő vasútállomáson lehet e 7 napos Travelcardot vásárolni? Válaszodat előre is köszönöm:ági
#191 - Huszti ágnes - 2017.07.16. - 11:43
Kedves ágnes!

2for1-hez érvényes papír Travelcardra gondolsz? A Tottenham Hale-n talán vehetsz a jegypénztárban, de ha Stanstedről a Tottenham Hale-re érkezel, akkor lehet vonattal jössz, így a vonatjegy is érvényes aznap a 2for1-re, ha pedig retúr, akkor a visszautazás napjáig.
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.16. - 14:23
Sziasztok!!

Olyan kérdésem lenne, hogy amikor jegyet foglalnánk a London eye-ra van lehetőség Combit venni a Madame Tussauds-ba is és van egy időpont foglalás. Az ha jól értem a London eye-hoz tartozik a Madame-ba pedig tudunk menni a jeggyel aznap bármikor, jól értelmeztem??:)
Valamint amit még szeretnék tudni, hogy Október 21-24.én megyünk, ezeken a napokon mikor van őrségváltás??:)
Segítségeteket előre is köszönöm :)
#193 - Ihász Ajtony Adrián - 2017.09.26. - 11:10
Szia!

Ha a London Eye oldalán veszed meg a jegyet, akkor a London Eye-ba foglalhatsz időpontot, ha a Madame Tussauds oldalán, akkor pedig a Madame Tussauds oldalán. Elsőként arra a helyre kell menni, ahol vetted a jegyet, a másik helyre a jegy még 90 napig érvényes lesz, bármikor mehetsz.
A linkelt naptár szerint október 22.-én és 23.-án lesz őrségváltás.
#194 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.26. - 16:38
Szia, napok óta próbálkozunk a 2for1-ből kiindulva jegyet venni a Madame Tussaudsba. Mindig újabb és újabb vochert kapok,( vonatjegyünk már meg van), szóval eljutok arra az oldalra, h offer code!!!és nem jövök/ünk rá, h ezt honnan kell előhalászni??(a vocheren lévők nem jók, a belépésnél ad egy promo code-t, az se jó és innen nem tudok tovább lépni.(6 főre ) üdvözlettel Evelin
#195 - Evelin - 2017.11.13. - 19:08
Szia Tibcsi! Csütörtökön érkezünk Londonba. Luton reptérről vonattal utazunk be a St. Pancrasig. A szállásunk a 3-as zónában lesz, Actonban. összesen 3 napot töltünk a városban. A kérdésem az lenne, hogy az Oyster kártyára mennyi összeget kell feltöltenünk, hogy az minden időszakban érvényes legyen az 1-3 zónákban ebben a 3 napban?
A vonatjegyünket a reptéren fogjuk megvenni. Tavalyi tapasztalatból kiindulva, ha közvetlenül az eladótól vesszük meg, és nem online vagy az automataknál, akkor sokat lehet spórolni. Ráadasul tavaly még csoportkedvezményt is kaptunk (igaz akkor 7-en mentünk, most csak 4-en). érdemes rögtön oda-vissza megvásárolni a vonatjegyet?
Válaszodat előre is köszönöm!
Rosella
#196 - Rosella - 2017.11.13. - 20:52
Szia EVELIN!

- Kiválasztottam, hogy People 2
- A book online gombra kattintottam, ahol megadtam hogy mikor szeretnék utazni, beírtam egy állomást (pl. Stansted).
- Majd a Confirm my Trip gombra kattintottam.
- A Book now gomb, ami a Promo Code felett, a Madame Tussauds mellett van, rákattintottam.
- átdobott a Madame Tussauds oldalra, itt felnyílt egy ablak, ahol megadtam jobb oldalt, hogy 1 fő (lehet az volt a gond, hogy 2-t adtál, nem egyértelmű) és 35 Font az ár.
- A Nextre kattintottam, majd megadtam a 2for1 oldalán látható Offer Code-ot a Promo Code mezőbe.
- Next, dátum kiválasztása.
- Chcekout, és 35 Font az ár 2 főre, tehát minden OK, van egy Adult, és egy Free Adult.


Szia ROSELIA!

Az 1-3-as zónában a napi limit 7,70 Font / nap / fő. Oda-vissza: ha van jó ajánlat, illetve itt még arra is oda kell figyelni, hogy milyen retúrjegy, pl. open return-e, vagy konkrét vonatra szól.
#197 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.15. - 17:58
Kedves Tibcsi, köszönöm a választ, újra megpróbáljuk, bár megjegyzem érdekes, hogy engedi kiválasztani a 6 főt , mindenesetre kicsit túl van bonyolítva.
#198 - Evelin - 2017.11.16. - 09:13
érdeklődnék, hogy a Tower Bridge-en ingyen is át lehet sétálni, vagy csak belépő ellenében a Glass Flooron keresztül?
#199 - Kata - 2017.12.07. - 11:27
át lehet természetesen ingyen, az is csak egy híd, autósoknak, gyalogosoknak, mint a többi.
#200 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.07. - 14:02
Köszönöm az infót! :)
#201 - Kata - 2017.12.07. - 16:05
Szia Tibcsi. .érdekelne hogy 4 napos londoni kiruccanàsra kb menyi költőpènz kell vagy szűksèges?
#202 - Gabika - 2018.01.09. - 20:59
Szia!

Ezt így sajnos lehetetlen megmondani, attól függ, mennyit költesz közlekedésre, milyen látnivalóbelépőket fizetsz, hol és mennyit, hányszor eszel, vagy inkább vásárolsz-e (és a szálláson van-e legalább reggeli). Mindenesetre többet mint szinte mindenhol, London drága város. A közlekedési és látnivaló belépők szerepelnek az oldalon.
#203 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.09. - 21:38
Kedves Tibcsi! utolsó pillanatban változás, a szállás :St Joseph Hotel 43-45 Longridge Road, Kensington és Chelsea negyed, London, SW5 9SD. A Lutonról hogy célszerű menni és a szállodától a Stansted reptérre? Köszönöm a segítséget! Timi
#204 - TIMI - 2018.01.20. - 12:03
Kedves Timi!

Lutonról: National Express (A1 vagy A2), vagy Green Line 757 busszal, Finchley Road & Frognalig. Onnan London Overgrounddal, West Bromton állomásig. Majd gyalog: https://goo.gl/maps/sJtwKxtbUZG2
Vagy ha valahogy a Victoriánál köttök ki, akkor onnan is lehet menni, metróval, a District vonalon, Earl's Courtig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/6UaGbX8HkzM2
Stanstedre vissza: District vonalon metróval, Earl's Courttól Mile End állomásig. Onnan A8-as útvonalú National Express busszal. Vagy pedig a Victoriától, ha szimpatikusabb, ahova szintén a District vonalon lehet menni.
#205 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.20. - 20:58
Kedves Tibcsi!
Tudtommal most épp renoválják a Big Bent, fel van állványozva. Lehet tudni hogy meddig tart a felújítás??
#206 - Kata - 2018.02.09. - 20:03
Kedves Kata!

2021-ig. Ki is egészítettem a leírást vele.
#207 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.09. - 20:18
:( Köszönöm a gyors válaszodat!
#208 - Kata - 2018.02.09. - 20:27

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008-2013) |