London nevezetességei, utazás - II.

Utazás nyaralás info » London » London útikalauz, látnivalók II.

London látnivalói, nevezetességei, utazás II.

Westminster Abbey | Trafalgar Square | Szt. Pál Székesegyház | Piccadilly Circus | Hyde Park | Covent Garden | Madame Tussauds | Hozzászólások

London

Westminster Abbey / Apátság

A Westminster-palota mellett álló, főleg gótikus Westminster Apátság az UNESCO Világörökség része. A mai templomot 1245-ben III. Henrik építtette, aki a korábban a helyén álló 1045-ös, Hitvalló Eduárd által építtetett templomot lebontatta. Ez az angol királyok koronázási, és temetkezési helye, az angol gótikus építészet egyik legszebb példája. A 11. század óta mindegyik angol királyt itt koronázták meg. Több angol uralkodói pár esküvőjét is itt tartották, legutóbb 2011-ben Vilmos Herceg és Kate Middleton kötött itt házasságot.

1760-ig az angol királyokat is ide temették. Itt nyugszanak még sokan Anglia nagyjai közül, több híres költő, zenész és tudós, 8 angol miniszterelnök is, többek között az Afrika-kutató Livingstone, Charles Darwin, Isaac Newton, Charles Dickens, Geoffrey Chaucer és Henry Purcell is. Shakespeare és T.S. Eliot temetését is itt tartották, de őket nem ide temették, csak emlékművük van a templomban, ahogy Sir Winston Churchillnek is. A híres költők, feltalálók a déli kereszthajónál, a Poets' Corner részben nyugszanak, az államférfiak emlékművei pedig az északi kereszthajóban, az államférfiak folyosóján vannak. A magas belépőjegy árat a történelem iránt érdeklődőknek érdemes kifizetni.

Eljutás: Legközelebbi metrómegálló: Westminster (Circle, District, Jubilee metróvonalak) és St James's Park (District és Circle metróvonalak). Cím: 20 Deans Yd, London SW1P 3PA.

Belépő (2018): Felnőtteknek 22 Font (online vásárolva 20 Font). 16 éven felüli diákoknak és 60 éven felülieknek 17 Font. 6-16 éveseknek: 9 Font. 6 éven aluliaknak ingyenes. Érvényes ide a 2for1 kedvezmény.

Nyitvatartás: Változó, itt megtekinthető

Összefoglaló: A történelem iránt érdeklődőknek érdemes bemenni megnézni a híres emberek síremlékeit.

Westminster Apátság

Westminster Abbey

Westminster Apátság kép: Juanillooo, Jim Nix / Nomadic Pursuits/Flickr/Creative Commons

Trafalgar Square / Tér

A Traflagar Square a britek az 1805-es trafalgári csatában Napóleon felett aratott győzelmének állít emléket. A tér 51,6 méter magas emlékoszlopát (Nelson's Column) a csatában elhunyt Horatio Nelson admirális tiszteletére állították 1840-1843 között, 2006-ban pedig felújították. Az oszlop talapzatánál álló bronzoroszlánok 1867-re készültek el, megalkotásukat a budapesti Lánchíd oroszlánjai inspirálhatták. A Trafalgar Square jelentős londoni tér: tüntetések, ünnepségek, újévi- és karácsonyi rendezvények, sportolók ünneplésének színhelye. A téren áll a Brit Nemzeti Galéria is.

Eljutás: Bakerloo, Jubilee, és North metróvonal: Charing Cross megálló. Busz: 6, 9, 11, 12, 13, 15, 23, 24, 29, 53, 87, 88, 91, 139, 159, 176, 453.

Összefoglaló: Jelentős londoni tér, de idő hiányában kihagyható.

Trafalgar Square

Trafalgar Square kép: stevec77

St. Paul's Cathedral / Szt. Pál Székesegyház

A Szt. Pál Katedrálisban székel a mindenkori londoni püspök. London egyik szimbóluma és egyik leglátogatottabb nevezetessége 1675-1720-ig épült, de a jelenlegi épület helyén korábban több templom is állt. A 111 méter magas templom 1962-ig London legmagasabb épülete volt, jelenleg is Anglia második legnagyobb temploma, dómja az egyik legnagyobb a világon. 12 harangjából az egyik a Grand Paul: a 16,5 tonnás harang 2012-ig Anglia legnagyobbja volt.

Itt tartották Sir Winston Churchill és Margaret Thatcher temetését, és Diana hercegnő esküvőjét is. A templom körül egy kis kertben lehet üldögélni. A St. Paul's Cathedralt legjobban a Blackfriars Bridge-ről érkezve láthatjuk, megtekintése után (vagy ideérkezés előtt) érdemes átmenni a Millennium Brige-n.

Eljutás: Legközelebbi metrómegállók: St Paul's (Central Line), Mansion House (District és Circle Line). Busz: 4, 11, 15, 23, 25, 26, 100, 242.

Belépőjegy (2018): 18 Font. Diákoknak és 60 éven felüli nyugdíjasoknak: 16 Font. 6-17 éves gyermekeknek 8 Font. Érvényes ide a 2for1 kedvezmény.

Nyitvatartás: Hétfő-szombat: 08:30-16:30 (utolsó belépés: 16:00). Vasárnaponként csak mise céljából van nyitva.

Összefoglaló: Legalább kívülről mindenképp nézzük meg

St. Paul's Cathedral

St. Paul's Cathedral fotó: Monster.

Piccadilly Circus

A Piccadilly London egy 1819-ben épült közlekedési csomópont, London egyik híres helye. London "Times Square-e" (bár inkább annak kistestvére): a Piccadilly Circus főleg hirdetéseiről: videókijelzőiről, és neonhirdetéseiről (ma már csak egy látható), vagy éppen szökőkútjáról és szobráról híres. A Circus körül számos fontos londoni épület áll. A londoni Soho egyik határa: a környező, északra lévő utcákban rengeteg pub, étterem, színház, mozi, szórakozóhely és üzlet található.

Ez London szíve, zsúfolt, élettel teli hely, atmoszférája miatt érdemes útba ejteni, főleg este, és a környéken is sétálgatni. Figyeljünk az értékeinkre, mert a zsebtolvajok is kedvelik, a nagy tömegben szívesen dolgoznak.

Eljutás: Piccadilly Circus metrómegálló (Bakerloo és Piccadilly line).

Összefoglaló: London egyik leghíresebb tere, de annak ellenére nem olyan nagy szám, idő hiányában kihagyható. Környéke remek atmoszférával rendelkezik.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus kép: Sciamano

Hyde Park

350 hektáros területével a Hyde Park London központjának egyik legnagyobb parkja, és egyik királyi parkja. A békés, és csendes, meglepően nagy, tiszta és gyönyörű Hyde Park remek helyszín egy kis pihenésre, sétára, kikapcsolódásra a londoni forgatagból. A park 1730-ban létrehozott Serpentine nevű mesterséges taván csónakázni, vízibiciklizni, és nyáron (a strandrészre való belépőjegy kifizetése után) fürödni, napozni is lehet, még öltözők is vannak. A Serpentine Lido nevű strand június elejétől augusztus végéig van nyitva, minden nap 10:00-18:00-ig, a belépőjegy 4,60 Font felnőtteknek. A park tüntetések hagyományos színhelye, valamint szomorú módon híres egy 1982-as terrortámadásról, amikor ír terroristák 8 ember és 7 ló halálát okozták. Koncertek helyszíne is a Hyde Park, olyan együttesek léptek itt fel mint a Rolling Stones, Pink Floyd, Eric Clapton, Bon Jovi, RHCP, Aerosmith, Depeche Mode, vagy a Queen.

A Hyde Park egyik leghíresebb része a Speakers' Corner, azaz a beszélők sarka. Itt bárki, bármiről beszélhet a közönségnek, és annyi ideig, ameddig akarja, ill. ameddig a rendőrség nem ítéli úgy meg, hogy monológjával megsérti az angol törvényeket. Marx, Lenin és Orwell is mondott itt beszédet.

Ha a Hyde Parkban vagyunk, a Hyde Park melleti Green Parkban, a Hyde Park Cornerhez nagyon közel érdemes megnézni a Bomber Command Memorialt, amely egy 2012-ben felavatott érdekes és monumentális, a II. Világháború áldozatai előtt tisztelgő emlékmű.

Eljutás: Hyde Park Corner vagy Knightsbridge metrómegálló (Piccadilly line), Lancaster Gate vagy Marble Arch metrómegálló (Central Line). Busz: 2, 6, 7, 8, 9, 10, 14, 15, 16, 19, 22, 30, 36, 38, 52, 73, 74, 82, 137, 148, 274, 390, 414, 436

Nyitva tartás: Minden nap 5:00-24:00.

Összefoglaló: Mindenképp sétáljunk egyet a híres, szép, kellemes és hangulatos parkban. Városnézés közben az egyik legjobb hely megpihenni, és feltöltődni.

Hyde Park

Hyde Park kép: Compund Eye

Covent Garden

A Covent Garden London bevásárlónegyede, és rengeteg utcai mulattató fellelhetőségi helye, bár sok ember a Covent Garden alatt mindössze a központi vásárcsarnokot véli. A Covent Garden piacról az első feljegyzések 1654-ből származnak. A piac jelenlegi épülete 1830-as. A piacon kívül is számos remek és érdekes üzlet, taverna, kávézó, bár és étterem fedezhető fel a környéken. A vásárlási, étkezési lehetőségek mellett a hangulata miatt érdemes felkeresni a negyedet: élettel teli, vibráló, kellemes légkörű városrész, sokak kedvenc londoni környéke. A Covent Garden negyedben található a londoni Királyi Operaház is.

Eljutás: Piccadilly metróvonal: Covent Garden megálló.

Összefoglaló: Hangulatos, pezsgő környék.

Covent Garden

Covent Graden kép: Rightindex

Madame Tussauds

1884-től található jelenlegi helyén a világhírű viaszbábú-múzeum, de máshol korábban is működött. A múzeumban hihetetlen nagy számú, igen élethű viaszfigura található: színészek, politikusok, énekesek, sportolók, művészek, és más híres emberek a világ minden tájáról. A sztárokkal, ismert emberekkel fotózkodni is lehet.

2010 óta a túra végén tényleg remek, és jó minőségű, nagy élményt nyújtó Marvel 4D-filmet is megtekinthetünk (a jegyár tartalmazza). Ezen kívül, egy érdekes kisvonatozás is része a Madame Tussauds élménynek, melynek keretein belül London egy korábbi időszakába mehetünk vissza.

Eljutás: Bakerloo, Circle, Jubilee, Metropolitan és Hammersmith&City metróvonalak: Baker Street megálló. Busz: 13, 18, 27, 30, 74, 82, 113, 139, 189, 205, 274, 453. Cím: Marylebone Rd, London NW1 5LR.

Belépőjegy (2018): a helyszínen: 35 Font. 3-15 éves gyerekeknek 30 Font. Érvényes ide a 2for1 kedvezmény. Online, konkrét időpontra véve a jegyet sokkal olcsóbb, és kevesebbet is kell várakozni.

Nyitvatartás: Nagyon változó, itt megtekinthető.

Összefoglaló: Sokaknak érdekes látványosság, gyerekek is nagyon kedvelni szokták, de a belépőjegy ára nem biztos, hogy arányban áll az élménnyel.

Madame Tussauds

Madame Tussauds kép: DanieVDM

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Nagyon érdekes az oldal! Nem is gondoltam, hogy ennyi látnivaló van Londonban. Csak í­gy tovább!! Kedvet kaptam egy londoni kiruccanáshoz...
#1 - Viki - 2008.04.01. - 12:26
Szerintem is jó ez az oldi, és hasznos is. és mázlimra 20nap múlva kiruccanok Londonba, keresztanyámékhoz..:D
#2 - Vikszi15 - 2008.06.06. - 15:20
Mindenkép menjetek el a Madame Tussauds viaszmúzeumba, nagyon nagy élmény! Mi egy órát álltunk sorba mire bejutottunk, de megérte!
#3 - Viky - 2008.08.25. - 00:35
éN is jártam MADAME TUSSAUDS viaszmúzeumba alnyom vitt el oda csodálatos.
#4 - elza 0417 060302623181 - 2008.09.07. - 18:52
Nagyon jó ez az oldal! Nem győzök betelni vele_--_)
#5 - Laughter - 2008.09.23. - 14:06
2 hete vagyok londonban, es meg nem ismerem a varost, az oldal keszitoinek koszi az infokat ¦-)
#6 - Edina - 2008.10.20. - 15:20
én nagyon köszönöm ezt az oldalt sokat segitett a háziban. köszönöm!!!(L)
#7 - zsuzsi - 2008.11.09. - 16:28
Nemreg voltam Londonban egy kellemes hotelben.Most kuldtek email kedvezmenyes kuponokkal (-15-25%).Akit erdekel szivesen tovabb kuldom...hogy mas is lathassa ezt a szep varost
Udvozlettel Gyuri
gia1986(kukac)hotmail.co.uk
#8 - G - 2008.11.26. - 12:27
Segí­tsen,aki tud,légyszi!

A lányom is Londonban van és készülök kimenni hozzá,viszont csak pár napom lesz a maradásra.
A cí­me:Willesden,4 Newark Crescent.
Mik azok a látnivalók,amelyek ennek a helynek a közelében vannak?
Mit javasoltok,milyen irányba induljunk?

Köszi: Hajni

Gyuri,ha megvannak még a kuponjaid és megkaphatom őket,nagyon hálás lennék értük!
#9 - Hajni - 2008.12.09. - 22:22
Kedves Hajni! A megadott cí­m külvárosi, a leghí­resebb látnivalók nem erre vannak. Innen a belvárosba a kb. 300 méterre lévő Harlesden metró-, és vonatállomásról, vagy a North Action metróállomásról lehet eljutni.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.12.14. - 22:56
2007-ben jártam ezeken a helyeken, jó őket itt újra látni. Gyönyörű minden. Sokkal több idő kellett volna...5 nap nagyon kevés volt.
#11 - Zita - 2009.01.01. - 18:06
Nagyon érdekes ez az oldal.Itt minden megvan amit kerestem a Londoni nevezetességekről.
#12 - Vivi - 2009.03.13. - 20:44
Most megyek először Londonba, ismerőshöz, és nem tudok angolul.Boldogulni fogok?
#13 - barbara - 2009.05.30. - 09:35
Kedves Barbara!
Nem valószí­nű :)
#14 - Benyoka - 2009.06.01. - 21:17
Attól függ, hogy érted, hogy boldogulni fogsz-e. Szerintem, ha van jó térkép, metrótérkép, stb, és figyelsz a jelzésekre, táblákra, tudsz tájékozódni.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.02. - 00:24
Jajjdejo, koszonom szepen!
Itt elek mar negy honapja Londonban, de ezeket a helyeket eddig messze elkerultem a rengeteg ember miatt...
De igy mar mas, azt hiszem nem sokara en is korbelatogatom oket.
Azt meg nagyon jo tudni, hogy a muzeumok nagy resze ingyenes.
#16 - Luca - 2009.06.09. - 12:32
Frissites: a Westminster Apatsagba majus 10 ota 15 font a belepo. 11-17 ev kozott es nyugdijasoknak £12, 11 ev alatt ingyenes, viszont van mindenfele csaladi belepo is. A nyitvatartast mindenkeppen erdemes elore megnezni, bar nyaron tobbnyire zavartalanul 9:30-tol 15:45-kor van nyitva (utolso belepes), szerdan es szombaton 18:00-ig lehet bejonni es vasarnap zarva van, mint szinte minden templom.
#17 - Edit - 2009.06.11. - 12:33
Ha a Madame T-hoz odamegyek nyitás előtt egy órával akkor lehetséges h az elsők között megyek be és nem kell 1-2 órát várnom?
#18 - Vero - 2009.07.12. - 23:08
Sajnos sokszor akkor is nagy a sor.. talán 2 órával előtte már jobb, vagy pedig vehetsz Fast Track jegyet, akkor nem kell sorban állni.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.13. - 15:37
Sziasztok!
én már lassan 2 hónapja vagyok Londonban.Sajnos augusztus végén haza kell utaznom 1 hétre.De szeptemberben újra kijövök,ugyanis itt folytatom tanulmányaimat.
London igazán gyönyörű város..nagyon sok érdekesség található itt.
Aki megteheti minél elöbb látogasson el erre a csodálatos helyre.
#20 - Anikóóó - 2009.08.06. - 17:45
Hogy lehet Fast Track jegyet venni a Madame Tussaudba ??
vki segí­tsen , csütörtökön megyek Londonba !
#21 - Lilla - 2009.08.17. - 13:07
Szia Anikóóó! :))

Mikor mész vissza Londonba? és melyik részre?
#22 - ancsa - 2009.08.19. - 20:27
3 hete jártam Londonban. Valóban csodálatos város. Nagyon jó az oldal, jól esett felidézni a látottakat. Köszönöm szépen!
#23 - Zsuzsi - 2009.10.05. - 23:44
Nagyon jó az oldal nagyon érdekel az engem ilyen.Nem sokára én is megyek Londonba.Már nagyon várom remélem olyan jó lesz mint itt a képeken látom
#24 - Dóra - 2010.03.26. - 10:33
Sziasztok! Ajánlnék két könyvet a Londonba utazók figyelmébe: Andrew Duncan: Londoni séták vagy A titokzatos London.Mindkét könyv nagyon jó utikönyv, mely pontos leí­rást ad az utazónak, hogy mivel, mikor és hogyan jut el a kí­vánt célhoz. Még arra is gondolt a szerző, hogy ha kiszállsz a a metróból vagy buszról, akkor milyen épülettel találod szemben magad. Tehát eltévedni elvileg nem lehet. Mikor előszörjártunk Londonban nem beszéltünk angolul, mégis eltaláltunk mindenhova ahová csak akartunk. Nagyon jó a metrótérképe Londonnak. Busszal a közlekedés nagyon lassu, bár esti városnézésre nagyon jó volt.
Kellemes utzást mindenkinek! Fedora
#25 - Fedora - 2010.05.08. - 15:26
én 2-szer voltam Londonban és csodálatos, gyönyörű város, nagyon imádom!!A világ egyik legszebb városa. Szerencsére jövőre is kimehetek!!Kellemes utzást mindenkinek!
#26 - Sacka - 2010.07.16. - 19:06
Sziasztok!


Mi most megyünk elösszőr londonba,tudn valaki 1 jó hotelt ajánlani,vagy h.melyik részen érdemes szállást foglalni?Előrre is köszi!
#27 - peti - 2010.08.10. - 22:40
Sziasztok!

Mit tudtok arról, hogy ha on-line veszem meg a jegyet a Madame Tussauds Múzeumba, akkor is van sorban állás? A helyszínen csak a jegypénztárnál vagy a bejáratnál van hosszú sor?
#28 - Mazsi - 2010.11.24. - 15:25
Szia!

Online véve fél órás időközöket lehet választani, és az ún. Priority Access bejáraton lehet bemenni, így gyorsabb a bejutás.
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.24. - 16:35
örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt, mert angol versenyre készülök és negyon sokat segít!:)Főleg, hogy képfelismerés is lesz benne:)
#30 - luca - 2010.12.15. - 18:33
Hitvalló árpád valójában Edward volt...
#31 - Zolcsika - 2011.05.30. - 15:15
Milyen jo erzes ujra nezni a kepeket ahol mar egy fel eve voltam pl: a Piccadilly Circus es a Madame Tusaudss. Szep volt.
#32 - Izuska - 2012.01.14. - 14:52
Jo volt Britney Spears es Jenifer Lopez mellett allni meg Lady Gaga stb:-)
#33 - Izuska - 2012.01.14. - 15:01
Sziasztok
én majd november végén megyek Londonba és lenne egy kérdésem. A Madame Tussauds Múzeum látom hogy 17:30-ig van nyitvatartási de ez azt jelenti hogy akkor ki is rakják az embert vagy még bent lehet nézelődni és ha igen akkor meddig lehet bent lenni? átlag mennyi idő kell a végignézéshez?
Nagyon jó az oldal hasznos dolgokat találtam. Előre is köszönöm a választ.
#34 - Gábor - 2012.10.25. - 20:02
Szia!

17:30-kor, ill. hétvégenként 18:00-kor az utolsó belépési idő van, tehát akkor még lehet nézelődni, de nem tudom meddig még. Kb. 1-2 óra végignézni.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.10.26. - 01:20
Sziasztok!

Nagyon jó az oldal,pár éve mikor a párommal Párizsba készültünk akkor is nagyon sok hasznos infót gyűjtöttem innen :)
Segítséget szeretnék kérni,jövőhéten utazunk egy pár napra, és online kombinált jegyet szeretnénk venni a madam toussaudba+sealife-ba+a london eyeba. Két kérdésem lenne, ha online vásárolom meg ezt a jegyet a madam toussaudba akkor fél órás időkorlátot kell megadnom,Jól értelmezem , hogy ez a belépésem időpontja? Beszélek angolul,de nem teljesen volt tiszta számomra. Másik kérdésem, van olyan aki már vásárolt így jegyet?-a helyszínen kell fizetni érte vagy pedig online levonják?
Köszönöm a segítséget :)
#36 - Barbi - 2013.03.15. - 16:11
Szia!

örülök, hogy Párizsról és Londonról is hasznos információkat találtál :D
Igen, abban a fél órás időközben kell megjelenni a Madame Tussauds-nál, és a 3-as vagy 4-es ajtónál átvenni a jegyet a kinyomtatott visszaigazolás, és bankkártya birtokában. Tehát először a Madame Tussauds-ba kell bemenni (mert a jegyeket ott kapod meg), aztán a többi helyre. Bankkártyával kell online kifizetni a jegyet.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.15. - 19:03
Köszönöm a segítséget!
így már minden világos :)
#38 - Barbi - 2013.03.15. - 19:42
A Madame Tussauds-ba érdemes mindenkinek elmenni. A legjobb az, hogy mindenki odaáll a kedvencei mellé, hogy lefotózzák a "hírességgel", így miközben sétálunk az épületben néha nehéz megkülönböztetni, hogy ki az élő és ki nem, mivel mindenki pózol :)
Egyébként egy kisvasút is van a kiállítás egyik részén, az a terület csak a kisvonatba beülve tekinthető meg. A kisvonatos részen közben nekem olyan érzésem volt, mintha egy elvarázsolt helyen utaznék, igazán elbűvölő hely.
#39 - Lolita - 2014.06.25. - 17:07
Ez az oldal nagyon jó, segít nekem a tanulásban. jó lenne elmenni ide! Szép London.
#40 - Milán - 2014.10.30. - 13:03
Kedves Tibcsi!

Lehet, hogy én vagyok béna, de nem tudom letölteni a Westminster Abbey 2for1 vouchert. Mi a megoldás ilyenkor?
köszi:taga
#41 - taga - 2015.07.30. - 10:29
Kedves taga!

Azért, mert oda sajnos jelenleg nem érvényes a 2for1, néha kikerül 1-2 nevezetesség, és bekerülnek újak, amiket nem tudunk mindig azonnal lekövetni.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.30. - 13:28
Szia!
Ha Madame Tussauds-ba a jegyet online szeretném megvásárolni (3 attractions kombinált jegy), de egy fizikailag nem legyártott bankkártya (webkártya) segítségével, akkor lehet-e probléma a jegy átvételénél, hiszen a kártya fizikailag nem létezik, csak az adatai?
Köszönöm a segítséget!
#43 - Sanya - 2015.09.27. - 23:26
Szia!

Elvileg szükséges a bankkártya a jegy átvételéhez, de lehet ilyen esetekben esetleg valami banki igazolás is elég. Az a legjobb, ha kapcsolatba lépsz ezzel a kérdéssel a Madame Tussauds ügyfélszolgálatával: guest.experience(kukac)madame-tussauds.com
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.28. - 00:23
Kedves Tibor!
A panoptikumba is szeretnénk igénybe venni a 2for1 kedvezményt. Ha itthon megrendelek 1 db jegyet és a kuponnal együtt felmutatom, az úgy jó lesz? Ha itthon kifizetem, akkor miért kell a bankkártyát ott felmutatni? Köszönöm.
#45 - Márti - 2015.11.21. - 06:55
Kedves Márti!

Nem, a 2for1 kedvezmény csak helyszínen vásárolt belépőjegyeknél vehető igénybe.
#46 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.21. - 10:31
üdv!
Hál isten az apátság is 20 fontra emelkedett.
#47 - tamás - 2016.04.08. - 23:21
Szia!

Köszi, frissítve!
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.09. - 19:20
Szia Tibcsi !
Akár melyik országba megyek ,mindig a te oldaladat tanulmányozom,és nyomtatom ki.
Most London jön oktober 13-15 csak 2 nap.
Segits légyszives, őrség váltás melyik nap lesz.
Brixton Probert Roadon fogunk lakni biztonságos környéknek gondolod?
Az oysterről a maradék pénzt az utazás végén a reptéren is vissza lehet majd venni az automatábol. Köszi a választ. Csaba
#49 - Csaba Bp - 2016.08.10. - 23:29
Szia!

Hogy októberben páros vagy páratlan napokon lesz-e az őrségváltás az még nincs fenn, a Látnivalók I. oldalon megadott linken később (pl. szeptemberben) ellenőrizhető.
Kizárólag a Heathrow reptéren lehet az Oysteren maradt pénzt (és a kártya árát, amennyiben nem Visitor Oyster) visszakapni, a többi repülőtéren nem, de a többi repülőtérre egyébként se érvényes.
Automatában elvileg csak akkor, ha több mint 48 óra telt el a kiváltás óta, valamint ha kevesebb mint 10 Font maradt rajta, egyébként pénztárban.
Brixtont rosszabb, veszélyesebb környéknek tartják, az Utazási tippek, közlekedés menüpontban is felsoroltam mint rosszabb hely. Azzal hogy Brixton annyira rossz, nem mindenki ért persze egyet, mindenesetre egyáltalán nem a szebb, biztonságosabb helyek közé tartozik, a bűnözési statisztikái is a rosszabbak között vannak.
#50 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.11. - 00:23
Szia.
Madamme Tussaudsnál van egy olyan jegy opció,hogy benne van a London eye,de arra nem lehet időpontot választani. így azzal a jeggyel sorba kell majd álljunk?Nem tudsz erről valami infot? Köszi
#51 - BETTI - 2017.09.27. - 18:36
Szia!

Ha a Madame Tussauds oldalán veszel jegyet, akkor oda kapsz időpontot, ha a London Eye oldalán, akkor meg oda, a második helyre szóló jegy nem időpontra szól, és azt hiszem először az időpontos helyre kell menni.
#52 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.28. - 01:19
Sziasztok!

Madame Tussauds-ba időben mennyi a különbség a priority entrance és a standard jegy között? átlagosan mennyit kell egy szombati napon várni egyik-másik esetén? Köszi a segítséget!
#53 - Flóra - 2017.10.10. - 11:02
Szia!

Nem tudom megmondani hogy pontosan hány perc lesz a várakozási idő a szombaton, amikor mész. De általában nyitás környékén, és a késő délutáni, zárás körüli órákban vannak a legkevesebben.
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.15. - 16:55

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás