London nevezetességei, utazás - IV.

Utazás nyaralás info » London » London útikalauz, látnivalók IV.

London látnivalói, nevezetességei, utazás IV.

Natural History Museum | Science Museum | London Dungeon | Marble Arch | The Shard | Kensington Palace, Gardens | Hozzászólások

London, Kensington Palace

Natural History Museum

A 80 millió darabos gyűjteménnyel büszkélkedő londoni természettudományi múzeum különösen híres csodálatos épületéről, és dinoszaurusz-csontváz gyűjteményéről. A múzeumban a természettel, a zoológiával, a botanikával, a rovarokkal, az őslényekkel, és az ásványokkal összefüggő kiállítási tárgyak láthatók, melyek sokszor interaktív eszközökkel kerülnek bemutatásra . A Natural History Museum így a természet kedvelői számára valóságos paradicsom lehet, akik a világ egyik legnagyobb, és legjobb ilyen jellegű, igen értékes múzeumában nézelődhetnek. Kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek is nagy élményt nyújt. Számos, méreténél, vagy más tulajdonságánál fogva különleges, egyedi élőlény maradványai is megtekinthetők, például egy 32 m hosszú dinoszaurusz-csontváz másolata, vagy egy 10 tonna tömegű, 25 méter hosszú kék bálna csontvázmásolat. Látható egy 8 m hosszú, formalinban lévő óriáskalmár is.

A múzeum négy zónára van osztva. A vörös zóna központjában a földtörténet áll, fosszíliák, ásványok, kőzetek kerültek kiállításra. A zöld és kék zónában az állatokon van a hangsúly, ezen belül a kék zónában van a dinoszaurusz kiállítás. A múzeum narancs zónájában helyezkedik el annak botanikus kertje, és a Darwin Központ.

Eljutás: District, Circle and Piccadilly vonalak: South Kensington állomás, 5 perc gyaloglással (a Natural History Museum a Science Museum mellett található). Buszok: 360: Kensington Museums megálló, 14, 74, 414, C1: Victoria & Albert Museum megálló. Cím: Cromwell Rd, London SW7 5BD.

Belépő: Ingyenes belépés! Időszakos kiállításokért kisebb díjat elkérhetnek.

Nyitvatartás: Minden nap: 10:00-17:50 (utolsó belépés: 17:30). Zárva: december 24., 25., 26.

Összefoglaló: A természet, állatok, növények iránt érdeklődők, és gyerekek különösen kedvelni fogják ezt a remek és hatalmas természettudományi múzeumot.

Natural History Museum

Natural History Museum kép: davepatten

Science Museum

Az 1857-ben alapított fantasztikus múzeumban 6 szinten közel 300 ezer kiállítási tárgy tekinthető meg a tudomány, a technika, és a gyógyászat történetéből. Ki van állítva többek között a világ első gőzmozdonya, a világ első repülőgép-motorja, példányok a legrégebbi gőzgépekből, és egyéb érdekességek. Számos ma használatos műszaki cikk, háztartási eszköz, stb. őse megnézhető. Rakéták, gőzgépek, utasszállító repülőgépek, vadászgépek, helikopterek is láthatók, vagy épp az Apollo 10-es űrhajó kapszulája.

Számos interaktív kiállítási tárgy, mely interaktivitás még ma is túl sok más múzeumból hiányzik, még felejthetetlenebbé teszi az élményt. A Science Museumnak már egy IMAX-mozija is van, ahol 3D-s, természeti és technikai témájú dokumentumfilmeket vetítenek.

Eljutás: District, Circle and Piccadilly vonalak: South Kensington állomás, 5 perc gyaloglással (a Natural History Museum mellett található). Buszok: 360: Kensington Museums megálló, 14, 74, 414, C1: Victoria & Albert Museum megálló. Cím: Exhibition Rd, London SW7 2DD.

Belépő (2018): A múzeumba ingyenes a belépés. Az IMAX-mozi, a 4D és a 3D mozi, különböző szimulátorok, és időszaki kiállítások azonban díjkötelesek. Az IMAX-mozi 11 Font, gyermekeknek 10 Font.

Nyitvatartás: Minden nap: 10:00-18:00 (utolsó belépés: 17:15). Zárva: december 24., 25., 26.

Összefoglaló: Ez a rendkívül színvonalas hatalmas, ingyenes múzeum mindenkinek nagyon érdekes lesz, aki csak egy kicsit is érdeklődik a tudomány, a technika, a járművek, a repülőgépek, a műszaki cikkek, vagy éppen az űrutazás iránt.

Science Museum, London

Science Museum fotó: Gaspa

London Dungeon

A népszerű, 1976-ban nyílt múzeum a középkor kínzási módszereit, és katasztrófáit (járványok, tűzvészek) mutatja be. Itt megélhető a középkor véres, és hátborzongató hangulata, gyakorlatilag ide belépve a látogatók egy interaktív showba csöppennek. A London Dungeon meglátogatásakor egy 1-1,5 órás "túrát" kell elképzelni, ahol különböző termeken áthaladva izgalmas kalandokba keverednek az érdeklődők. Élő színészek, speciális effektusok, képi, és hanghatások, szagok, valamint játékok járulnak hozzá, hogy (elsősorban) a gyermekek, és a fiatalok igen jól szórakozzanak. Angol nyelvtudás szükséges a megfelelő élményhez.

2013. márciusában a London Dungeon új helyre költözött, és új attrakciókkal bővült, a horrorvonalból egy kicsit vissza is vettek, már valamivel kevésbé félelmetes, jobban a családoknak, gyerekeknek kedvező (kisebb gyerekek számára továbbra sem ideális látnivaló, maga a London Dungeon dolgozói se ajánlják 8 éven alul, de persze ez gyerekfüggő), akiknek még így is nagy élményt nyújt, de a felnőttek számára már unalmasabb. Az alábbiakban már az új eljutási, és nyitva tartási információk találhatók meg.

Eljutás: Az új London Dungeon a London Eye mellett található. Legközelebbi metrómegálló: Waterloo (Bakerloo, Jubilee, Northern és Waterloo & City metróvonal). Cím: Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Rd, London SE1 7PB.

Belépőjegy (2018): 30 Font. 16 év alattiaknak 24 Font. 4 éven aluliak számára ingyenes. Érvényes ide a 2for1 kedvezmény. Online olcsóbb a belépő: 16 év alatt 21 Font, 4-15 éveseknek 16,80 Font.

Nyitvatartás: Hétfő-szerda és péntek: 10:00-16:00. Csütörtök: 11:00-16:00. Szombat: 10:00-18:00. Vasárnap: 10:00-17:00.

Összefoglaló: Elég drága a belépő, és szükséges angol nyelvtudás. A horror-látnivalók iránt érdeklődőknek érdekes lehet.

London Dugeon

London Dungeon kép: clarissa

Marble Arch

A Marble Arch ma a Hyde Park egyik bejárataként szolgál, az Oxford Street nyugati végén található. A Park Speakers' Corner részéhez van közel. London fehérmárványból készült diadalívét 1828-ban John Nahs tervezte, egy római diadalív mintájára. Eredetileg a Buckingham Palace-hoz vezető úton (The Mall) állt, de 1851-ben, a Buckingham Palace keleti szárnyának építésekor, jelenlegi helyére költöztették A diadalívben három kis szoba is található, melyek közül az egyikben 1950-ig rendőrőrs működött. A diadalív alatt csak a királyi család tagjai mehetnek át.

Eljutás: Metró: Central line: Marble Arch megálló.

Marble arch

Marble arch kép: koltregaskes

The Shard

A The Shard London egyik legújabb attrakciója. Építését 2009. márciusában kezdték meg, és 2012. novemberében fejezték be, végül 2013. február 1.-én nyílt meg a nagyközönség előtt. A 87 szintes, 309 méter magas felhőkarcoló jelenleg az Európai Unió legmagasabb, és Európa 4. legmagasabb épülete (de nem az Európai Unió legmagasabb építménye, hiszen magasabb nála, számos tv-torony, pl. a lakihegyi adótorony is, vagy épp az Eiffel-torony).

A 72 lakószint legmagasabb emeletén, 244 méter magasan található a csodálatos, lenyűgöző, felejthetetlen kilátást kínáló, de borsos áron elérhető kilátószint. A 3-28. emeleten irodák, felette éttermek működnek, a 34-52. szinten egy hotel, az 52. emeleten spa van, míg az 53-65. emeletre lakások épültek. Érdemes a kilátóba online foglalni belépőt: az ár kedvezőbb, így nem kell várakozni, és biztosan lesz jegy. Ha naplemente előtt megyünk, a panorámát nappali fényben, sötétedés közben, és kivilágítva is láthatjuk. Érdemes tiszta időben, napsütésben ide látogatni, persze a jegyet online foglalva ez nem kiszámítható. A Shard jóval olcsóbb, ill. ingyenes alternatívái a Monument és a Sky Garden, melyekről információk a Látnivalók III. menüpontban találhatók.

Eljutás: Metró: London Bridge állomás (Northern Line és Jubilee Line). Busz: 43, 48, 141, 149, 521

Belépőjegy a kilátóba (2018): 30,95 Font. Online foglalva: 18,95-20,95 Font. Diákoknak 25,95 Font (online: 13,95-15,95 Font). 4-15 éveseknek, felnőtt kíséretében: 24,95 Font (online: 12,95-14,95 Font). 0-3 éveseknek ingyenes.

Nyitvatartás: Április-október: minden nap 10:00-22:00 (utolsó belépés: 21:00), szombatonként 21:15-ig (utolsó belépés: 20:00). November-március: vasárnap-szerda: 10:00-19:00 (utolsó belépés: 18:00). Csütörtök-szombat: 10:00-22:00 (utolsó belépés: 21:00). Zárva: december 25.

Összefoglaló: Az EU legmagasabb épülete. Ugyanakkor a Londonra irányuló kilátás megnézéséhez vannak ennél olcsóbb, és legalább ekkora, vagy nagyobb élményt nyújtó tornyok is.

The Shard, London

The Shard kép: Dave Cathpole

Kensington Palace, és Kensington Gardens

A Kensington kertben lévő palota a brit királyi család hivatalos rezidenciája a 17. század óta. Itt született, és élt gyermekkorában Viktória királynő, és ez volt Diana hercegnő otthona is, halála óta a palota kapuihoz gyakran helyeznek el virágokat a látogatók. Ma Gloucester, és Kent hercegének, és hercegnőjének a hivatalos palotája, itt vannak irodáik, és lakosztályaik. Az eredeti épület a 17. század elején épült, amikor III. Vilmosnak szüksége volt egy királyi rezidenciára, távol London szennyezett levegőjétől, mivel asztmás volt. Ez Kensingtonban épült fel, amely abban az időben még nem volt London része, egy külön településnek számított. Ma a látogatók előtt nyitottak történelmi részei. Legérdekesebb látnivalójának a király hatalmas lépcsősora számít, és megtekinthető a királyi ruhagyűjtemény, köztük Diana hercegnő 7 ruhája is. Ugyanakkor inkább a történelem iránt érdeklődők számára lehet érdekes, másoknak, ha limitált az idejük és a pénzük, érdemes másra költeni, a királyi paloták közül is érdekesebb a Buckingham Palace.

A Kensington Gardens a Hyde Parktól közvetlenül nyugatra, 275 hektáros területen fekszik, sokan a Hyde Park részének tekintik, de elméletben van köztük határ. Szép fák, virágok igen harmonikussá teszik - főleg tavasszal és nyáron. Egy különleges, Diana hercegnő emlékére épített, a gyermekek által igen kedvelt játszóteret is tartalmaz, melynek középpontjában egy hatalmas, fából épített kalózhajó áll, mely körül izgalmas játékok találhatóak. Több értékes szobor is van a parkban. A parkban található 1730-ban létrehozott mesterséges tavon, a Round Pondon télen korcsolyázni lehet, nyáron pedig hajómodelleket úsztatni.

Eljutás: District, vagy Jubilee metróvonal: High Street Kensington állomás. Central metróvonal: Queensway állomás. Busz: 70, 94, 148, 390: Bayswater Road megálló, 452: Kensington High Street megálló. Cím: Kensington Gardens, London W8 4PX

Belépő: (2018. február 28.-ig érvényes árak): 17 Font. Diákoknak, és 60 éven felülieknek: 13,50 Font. 16 éven aluliak számára ingyenes. Online olcsóbb jegyek vehetők: 15,50 ill. 12,30 Fontért. Érvényes ide a 2for1 kedvezmény.

Nyitvatartás: Március-október: 10:00-18:00 (utolsó belépés: 17:00). November-február: 10:00-16:00 (utolsó belépés: 15:00). Zárva: december 24., 25., 26.

Kensington Palace

Kensington Palace kép: mtowber

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

király london
#1 - xp - 2008.05.16. - 14:56
Csodalatos kepek,legelabb kepeket lathatok ha mar nem tudom a valosagban latni.
#2 - vass eszter - 2008.06.14. - 17:42
Kedves Lapszerkesztő!

Nagyon szuper az oldal!

Annyit szeretnék hozzátenni, hogy én a 3 londoni reptér mellé a London-Stansted repteret is csatolnám, mivel a Sármellékről nagyon olcsón indulnak járatok ide és innen az eljuts busszal sem valami eget rengető áru!

:)
#3 - Lilluspillus - 2008.07.24. - 12:06
áááá 2 nap és megyek londonba!!!
már nagyon várom. mindent meg fogok nézni és veszek magamnak egy csomó ruhát!
köszi a képeket nagyon szuper oldal!! 5*
#4 - H - 2008.08.06. - 18:24
Madame Tussauds nekem csalodas volt, pedig igazan nem vartam sokat tole, de ugy gondoltuk ha mar egy evet itt vagyunk illik azt is megnezni. Nem ajanlom azoknak akik csak par napra erkeznek Londonba, min. 2-3 ora sorban allas, bent iszonyatos tomeg, alig vartam, hogy vege legyen. Pedig ugymond fel aron mentunk be, ha One Day Travel card-dal utazol, Londonban nagyon sok helyre ket ember egy araert mehet be (2 in 1). Londonban csodalatosak a parkok, a Richmond parkban pl. szabadon elnek a szarvas csordak. Csodaszep volt majusban a KEW Garden, imadom az ingynes muzeumokat, megemlitenem meg a Victoria&Albert muzeumot ami szinten ingyenes es lenyugozo.
#5 - Napraforgo - 2008.08.06. - 19:21
Nagyon jó hely London. Ajánlom a London Dungeont és a Natural History Museumot.
#6 - Lyndolin - 2008.10.09. - 11:45
Ez tuti hely. Mindenképp el szeretnék jutni oda!! Jó az oldal, és a képek és a szöveg és a többi cucc!!
#7 - Kitta - 2008.11.26. - 14:58
Bocs, de ha jól tudom a Natural Science múzeum nem ingyenes, csak valamikor a záróra előtt 1 órával lehet ingyen bemenni. Persze a pénzt is megéri, mert nagyon jó a kiállí­tás.
#8 - winwin - 2008.12.20. - 22:08
De, ingyenes, mint London legtöbb múzeuma: http://www.sciencemuseum.org.uk/visitmuseum/prices.aspx
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.12.24. - 22:06
Nagyszerűek a képek, és a leí­rások, mindenki számára hasznosak az információk.
én októberben látogatom meg Londont, a sulimmal megyünk ki egy hétre. Már a képek láttán beleszerelmesedtem, és már alig várom, hogy mindezt élőben is lássam! Még csak 16 éves vagyok, de már most eldöntöttem, hogy szeretnék egy ideig kint élni.
Az angol nyelv mindenki számára fontos, én tolmács, fordí­tó szeretnék lenni... :-)

üdvözlet
#10 - Petrus - 2009.02.07. - 18:41
én három hét múlva megyek újra Londonba!Tavaly szeptemberben voltam először!!Szuper város, első látásra beleszerettem!!!!! :)
#11 - Kicsimanka - 2009.03.31. - 16:09
Nagyon szuper, hasznos oldal, remek felkészülési lehetőség a kiselőadásomra, amit Londonról kell tartanom angolul!!! Nagyon sokmindent megtudtam! Köszönöm!
#12 - gykorni - 2009.04.18. - 17:56
Nagyon jó az oldal, különösen a napra kész ismeretek nagyon használhatók. én még nem voltam Londonban, de remélem, sikerül egyszer. Addig is a csodás képekkel fájdí­tom a szí­vemet.
#13 - Edit - 2009.04.30. - 12:58
Ha a panoptikumba odamegyek nyitás előtt egy órával akkor lehetséges h az elsők között megyek be és nem kell 1-2 órát várnom?
#14 - Vero - 2009.07.12. - 20:50
London szuper, igaz mi turistásták csak a "tejszí­nhabot" látjuk, de bármikor visszamennék, még sok mindent nem tudtam megnézni. De amit láttam a csuda volt, érdemes elmenni a Dungeons-ba, igen szórakoztató.
#15 - bilagitbanya - 2009.08.01. - 23:42
Jók a képek én tablót csináltam belőle!!!! :)
#16 - Zsófi - 2009.11.08. - 13:28
Sziasztok!

én a stonehenge után szeretnék érdeklődni.Hogyan lehet oda eljutni?
Köszi
#17 - judu - 2009.12.07. - 23:41
Szia!

Ezt már kérdezte valaki, válasz a "London környéke" rovat 17-es hozzászólásában.
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.12.08. - 10:21
Nagyon szépen köszönöm!
Az oldal fantasztikus,nagyon gratulálok hozzá!!!!!!!!! :)
#19 - judu - 2009.12.10. - 22:52
Február 03.-án repülök a 80 éves öregemmel Luton-ba.Reggel 6.30-ra érkezünk ottani idő szerint és este már vissza is repülünk Budapestre. Az öregem még nem repült életében és ez volt a kivánsága, lehet,hogy az utolsó.Az Apám nem kiváncsi semmire mert neki a repülés a lényeg és ha eszik vagy iszik sürgősen mosdót kell találnunk. Tehát nem egyszerü az életem.ötleteket kérnék tőletek,hogy a több mint 10 órát hogyan töltsem el az öregemmel. Ki tud egy jó Pubot!! Vagy ha van ismerősötök Londonban, aki kocsival rendelkezik és tudna minket fuvarozni, természetesen megfizetném. Várom ötleteiteket!!! Sziasztok!
#20 - vigh attila - 2010.01.20. - 14:37
Júliusban utazunk a családdal Londonba. Már szervezem a programokat: minden honlapról és könyvből gyűjtöm a látnivalókat. Rátaláltam egy " Cutty Sark " elnevezésű nevezetsségre,( egy teaszállí­tó hajó, amely múzeummá alakult ), erről a honlapról nagyon hiányzik. Nézzenek utána, nagyon érdekes gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Egy problémám van vele és kérem,ha tudnak segí­tsenek: nem találok olyan magyar vagy angol honlapot, ahonnan megtudnám a látogatási időt és a belépőjegyek árait.
Nagyon köszönöm. B.Andrea
#21 - B.Andrea - 2010.05.16. - 17:50
Kedves Andrea: a Cutty Sarkot jelenleg felújí­tják, ill. a 2007-es tűzkárokat helyreállí­tják, í­gy jelenleg sajnos nem látogatható.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.16. - 21:25
Londonban jelenleg hány metróvonal van?
#23 - b.andi - 2010.06.07. - 14:12
11, ami szó szerinti értelmezés szerint metróvonal, volt egy 12. is, de az a London Overground részévé vált.
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.infö) - 2010.06.07. - 18:53
nekem 19 nap és repülök londonba és nagyon várok a!!!!!!
#25 - sz gábor - 2010.10.07. - 20:02
Madame Tussauds nagyon ajánlom mindenkinek mert most nagyon megéri megnézni izgalmas lett sok újdonság van benne !
#26 - sz gabor - 2010.11.05. - 22:56
sziasztok!
nagyon jó ez a oldal,nagyon sok információt meg lehet tudni..a képek is nagyon szépek!
#27 - Gyöngyi - 2010.12.08. - 14:03
Sziasztok!

Március 31-én megyek Londonba néhány barátommal, és szeretnénk megnézni annyi nevezetességet, amennyit csak tudunk.Van-e rá lehetőségünk, hogy valami kedvezményhez jussunk?
Előre is köszönöm
#28 - Sophie - 2011.03.12. - 21:54
Szia!

A Paper Travelcarddal lehet jelentős kedvezményekhez jutni: Utazási tanácsok, közlekedés rovat 191-es, 202-es, 207-es hozzászólás. A múzeumok ingyenesek, és vannak diákkedvezmények is, ill. lehet venni London Pass-t is (szintén az utazási tanácsok rovatban olvashatsz róla).
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.12. - 22:05
mi is megyünk nyáron nagyon várom
#30 - aron - 2012.04.08. - 11:34

Sziasztok!

Nagyon jó az oldal,még annyit tennék hozzá,hogy aki Londonba megy próbáljon eljutni a Kew Gardensbe,a Királyi Botanikus kertbe.Van egy Kew Gardens metró megálló,azt hiszem 4-es zóna,Richmond,Wimbledon felé..nagyon szép!
#31 - reka - 2012.05.21. - 21:08
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a képekkel illusztrált kalauzt :) és köszönöm a kommentelőknek is a plusz ötleteket...Nagyon sokat fog segíteni az ott töltött 3 csodálatos hetem során. Jövő héten utazom és már alig várom, hogy élményekkel teli térhessek haza és megosszam a családommal, barátaimmal az izgalmas beszámolóimat! További szép napot mindenkinek!
#32 - Adrienn - 2013.01.07. - 17:02
Szia!

Jó utat kívánok, 3 hét az nagyon sok, biztos jól fogod érezni magad :)
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.01.08. - 01:38
Sziasztok!

Februártól válik látogathatóvá a The Shard Európa jelenlegi legnagyobb épülete. A kilátó 68. emeleten van. Biztosan megéri a látvány a kicsit talán borsos 25 £-ot. Itt lehet jegyet foglalni online

http://tickets.theviewfromtheshard.com/cgi-bin/WebObjects/Ticketup.woa/wa/goTo?settore=5577&sito=15&d=28&view=month&y=2013&canale=2&m=2&lang=EN
#34 - Tamás - 2013.01.08. - 14:32
Sziasztok,
nem értem, hogy működik ez a 2in1 Travelcard, 1 hétig leszünk Londonban 5 hét múlva.A 2-es zónában lesz a szállásunk.
Két éve csak három napot voltam Londonban, akkor Londonpass-t vettünk és Oysterrel közlekedtünk, de ez, mintha kedvezőbbnek tünne.
Köszönöm a segítséget.Nagyon jó ez a lap, sok információt nyertem már innét.Csodásak a képek, nagyon szép az egész megjelenése.
Lutonról az Easybus tünik a legolcsóbbnak.
üdvözlettel: Györgyi
#35 - Bozai Györgyi - 2013.01.16. - 21:23
Sziasztok! érdeklődni szeretnék,hogy melyik hónapban érdemes meglátogatni a Royal Botanic Garden-t (Kew Gardens), mennyi a beugró!
Előre is köszi!!!!
#36 - bekes072 - 2013.02.01. - 22:32
Szia!

A bal menüben a London környékre menüpontra kattintva érheted el a Kew Gardens leírását, és belépőjegy árát, de röviden: 16/14 Font, ill. 17 év alatt ingyenes. Melyik hónap, az jó kérdés, pl. tavasz, vagy nyár.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.02. - 03:26
Sziasztok!! Tegnap jöttem haza Londonból,és sokadjára is lenyűgözött a város a maga lendületével,épészeti csodájával,és az emberek kedvességével,és látnivalóival!!!Britsh múzeum,valóbal lenyűgöző,és kell egy nap,ha valaki tüzetesen szeretné megnézni,de ne hagyjátok ki aki szereti a történelmet,mert egyszerűen fantasztikus!
Most voltam fönt a Shard-ban is!!Busás a 30 fontos belépő de azt kell mondjam megéri,és nem bánom,hogy felmentünk!! Dirrekt este akartunk,mert London fényei pazar,és leirhatattlan látványt nyújtanak,de jövőre muszáj ezt nappal is megnézni,mert akkor egy teljesen más képet ad!! MINDENKI NéZZE MEG ha teheti!! 300m magasból egészen fergeteges,és szájtátó a panoráma!!A Golden Eye csak 130 méter,aki volt már fönn tudja milyen,na ez meg pláne...
Imádom Londont,és már alig várom a jövő áprilist!! :)))
#38 - Zolee - 2013.04.10. - 21:45
Szia!

Köszi a beszámolót, te lehettél az egyik első magyar, aki fent volt a Shardban :) örülök, hogy olvashattam így már arról is beszámolót, akkor megéri megnézni :)
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.04.15. - 16:27
Igen,Tibcsi mindenképpen javaslom,hogy aki teheti menjen fel,persze nem gyalog... :))Nem fogja megbánni senki!!
Ha nem is én voltam az első magyar aki fent volt,de én írtam róla itt először,akkor már megérte!Egy ilyen színvonalas oldalnak ez kijár!! :)
#40 - Zolee - 2013.06.06. - 12:20
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy két gyerkőccel megyünk Londonba (7 és 9 évesek) szeretnénk megnézni a London Dungeon-t de nem találtunk egyértelmű leírást, hogy nekik ez már való-e? Tudnátok segíteni? Ja és ha előre veszek jegyet a Madam Tousand-ba akkor egy külön bejáraton lehet bemenni és nem kell végig várni a sort? Köszi
#41 - Kriszta - 2013.08.04. - 12:47
Szia!

Szokták szeretni a gyerekek, de ez a személyísége válogatja, tehát ha egyébként is szereti az ilyeneket, nem félős, stb. :)
Igen, a Madame Tussaudsban elővételes jeggyel külön bejáraton lehet bemenni (3-as ajtó), de elképzelhető, hogy csúcsidőszakban így is 1 órát kell várni (de a másik bejáratnál sokkal többet kéne).
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.08.11. - 17:03
Sziasztok szerintetek,megéri meg venni,a london pass-t, a travel cardal együtt..
#43 - Kriszta - 2013.10.10. - 13:20
Szia!

Ha amúgy is vennél London Passt, és Travelcardot, akkor megéri ez a kombináció (csak online vehető). Egyébként attól függ, mennyit utazol, miket nézel meg, ezt te tudod kiszámolni. Információk a London Passról és a különböző tömegközlekedési jegyekről az Utazási tippek, közlekedés menüpontban.
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.11. - 10:26
Köszi az oldalt és a sok hasznos, valós infót! Nagyon sokat segìtett nekünk a londoni kiràndulàsunkon :)
#45 - Ancsa - 2015.09.07. - 09:03

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás