Vásárlás Londonban

Utazás nyaralás info » London » Vásárlás Londonban

London híres, és érdekes üzletei, piacai

Londoni üzlet

Párizs, New York, Róma és Milánó mellett London kínálja a legizgalmasabb vásárlási élményt a világon. Az üzletek nagysága, mennyisége, és sokfélesége lenyűgöző, és számos egyedi, érdekes, máshol nem látható bolt is található Londonban, melyek különleges termékeket értékesítenek. Természetesen megtalálható itt minden világmárka üzlete, valamint tervezői butikok is. Az árak ugyanakkor magasak, de némi nézelődés után akciós termékeket is lehet találni. London fő bevásárlónegyedei az Oxford Street és a Regent Street körül összpontosulnak, a Knightsbridge pedig a felső kategóriás termékek fellelhetőségi helye.

Borough Market | Camden Market | Covent Garden | Fortnum & Mason | Hamleys | Harrods | Liberty | Oxford Street | Portobello Market | TopShop | Waterstone's Piccadilly | Westfield London | Hozzászólások

Borough Market

London legjobb, és leghíresebb, egyik legnagyobb és legrégebbi ételpiaca, ahol sok más piaccal ellentétben, kifejezetten minőségi termékek kaphatók. De ez több mint egy piac, ez egy igazi kulináris élmény: különleges, máshol nem igazán, vagy nem ilyen választékban elérhető ételek kaphatók itt a világ minden tájáról, különleges ízek és illatok jellemzik. Egy helyen belekóstolhatunk a brit, ázsiai, francia, dél-európai ízekbe, a legkülönfélébb pékárukba, sajtokba, sonkákba, húsokba és halakba, gyakorlatilag minden elképzelhető ételbe és italba. Atmoszférája miatt is érdemes meglátogatni, teljes értékű nevezetességnek is számít. Akik szeretik a hasukat, vagy akár csak a környéken járnak, ki ne hagyják! Ha nem is lennénk éhesek, rövid időn belül azok leszünk. A piac szerdán és csütörtökön 10:00-17:00-ig, pénteken 18:00-ig, szombaton pedig 10:00-17.00-ig működik. Jelenlegi épülete 1851-ben épült, de valószínűleg már a 11. század óta működhet a piac, első említését 1276-ból találjuk.

Eljutás: Legközelebbi metrómegálló: London Bridge (Jubilee és Northern metróvonalak). Cím: 8 Southwark Street, London, SE1 1TL.

Borough Market

Boroguh Market kép: EEPaul/Flickr/Creative Commons

Camden Market

A bohém kulturális negyed híres piacát évente 5 millió, hétvégenként pedig 100 ezer ember látogatja meg. Nem csak a vásárlás miatt érdemes ide eljönni: egy szinte kihagyhatatlan nevezetességről van szó: a színes forgatagba való elmerülés, és egy séta a Regents csatorna mellett nagy élményt nyújthat. Itt minden kapható, ami Londonban elérhető, a legjellemezőbbek pedig a kézművesáruk, ruhák (sok alternatív ruha is), szuvenírek, ékszerek, és táskák. Kóstolható remek street food is. Valójában 6 különböző piacról van szó: ezek a Camden Lock Market, a Historic Stables Market, a Camden Lock Village, a Buck Street Market, az Electric Ballroom, és az és Inverness Street Market. Hétvégén, leginkább vasárnap érdemes ide ellátogatni, ekkor van nyitva az összes piac, és ekkor érzékelhető a környék igazi atmoszférája. A piacok szombaton, és vasárnap 6-11-ig tartanak nyitva, érdemes korán érkezni: ekkor a tömeget is el lehet kerülni, és több idő marad szétnézni is. Akik nem szeretik a tömeget, vagy nincs lehetőségük hétvégén ellátogatni ide, hétköznap is jöhetnek: a legtöbb piac és bolt hétköznaponként 11-18 között nyitva tart.

Eljutás: Metró: Northern line: Camden Town megálló. Cím: Camden High Street, London NW1 8NH.

Camden Market

Camden market kép: Rob Inh00d

Covent Garden

Covent Garden alatt egyrészt érthető a nagy múltú, központi vásárcsarnok, másrészt ez London egyik leghíresebb bevásárolónegyede is: a számos üzlet, pub, bár, étterem, és a nagy nyüzsgés miatt akkor is érdemes felkeresni a környéket, nem tervezünk bevásárlást. A negyed esténként egy pezsgő városrész, miden fele szórakozó, jókedvű fiatalokkal, nappal pedig a vásárlás mekkája. A híres Covent Gardeni gyümölcs-, és zöldségpiac a 17. század óta működik, a vásárcsarnok pedig 1830-ban épült. A hatalmas piac ma az 1974-ben megnyitott New Covent Garden épületében működik, a régi épületben pedig 1980 óta bevásárlóközpont működik, Covent Garden Piazza and Central Market néven. Ez a régi vásárcsarnok, ma bevásárlóközpont a Covent Garden egyik fő nevezetessége, melyben főleg ruhák kaphatók.

Eljutás: Metró: Piccadilly Line: Covent Garden megálló.

Covent Garden

Covent Garden kép: dbaron

Fortnum & Mason

A Piccadilly Circusön található London legelegánsabb üzletháza, ahol divatáruk, ajándékok, piknikes kosarak, minőségi teák, és borok kaphatóak. Az árak itt is az átlag felettinek számítanak.

Eljutás: Piccadilly metróvonal: Piccadilly Circus állomás. Cím: 181 Piccadilly, London W1A 1ER.

Fortnum and Mason

Fortnum and Mason kép: oteo

Hamleys

A Regent Streeten, az Oxford Circushöz közel található hatalmas, hét emeletes üzletben kizárólag játékok találhatóak a babáktól és a maciktól a kisautókon át a modern játékokig - egy igazi paradicsom a gyermekeknek, és felnőtteknek, akik még nem vesztették el gyermeki énjüket - ők több, mint 40 ezer játék közül válogathatnak! A világ legrégibb, és legnagyobb játékboltja, 1760-ban nyílt, jelenlegi helyén, a Regent Streeten 1881 óta működik.

Eljutás: Közeli metrómegállók: Piccadilly vonal: Piccadilly Circus állomás. Central, Victoria, és Bakerloo vonal: Oxford Circus megálló. Cím: 188-196 Regent St, London W1B 5BT.

Hamleys

Hamleys kép: Sleepless in Somerset

Harrods

London leghíresebb, és talán egyben a világ leghíresebb áruházának meglátogatása nagy élményt jelent. A hét emeletes, hatalmas áruházban szinte minden kapható, minden nemű, és korú ember fog érdekességeket találni, a gasztronómia kedvelőit pedig az áruház híres ételcsarnoka csábítja. A nagy múltú üzletet Charles Henry Harrod alapította 1834-ben, jelenlegi helyére pedig 1901-ben költözött. Maga az épület is nagyon érdekes, és eleganciát sugárzó, melyről még a lift, és a mellékhelyiségek is árulkodnak. Elvarázsoló a drága és szép termékek csillogása. Az utóbbi években sokat változott, már kevésbé különleges és egyedi, de még mindig drága, és még mindig érdemes akár csak látványosságként is megnézni - több is itt a turista, mint a brit.

Eljutás: Metró: Piccadilly vonal: Knightsbridge állomás. Cím: 87-135 Brompton Rd, London SW1X 7XL.

Harrods

Harrods fotó: angelocesare

Liberty

London egyik híres, és nagy múltú üzlete a felső kategóriás árakkal rendelkező Liberty, amely egy 1925-ben épült favázas, faparkettás, lambériás házban kapott helyet. Jó minőségű, és igen drága divatcikkek, valamint ajándéktárgyak lelőhelye ez.

Eljutás: Metró: Central, Victoria, Bakerloo vonalak: Oxford Circus megállóhely. Cím: Regent Street, London W1B 5AH.

London, Liberty

Liberty kép: djwhelan

Oxford Street

Az Oxford Street a "londoni Champs-Elysées". London leghíresebb, és Európa leglátogatottabb bevásárlóutcájában 548 üzlet található: számos bevásárlóközpont, márkabolt, és több száz kisebb üzlet is. Erre járva nem csak az Oxford Streetet érdemes meglátogatni azoknak, akik vásárolni, vagy csak nézelődni szeretnének: az utca, a Regent Street-tel, és a Bond Street-tel együtt, része egy nagyobb, igen népszerű bevásárlónegyednek.

Eljutás: Metróállomások az Oxford Streeten: Marble Arch (Central line), Bond Street (Central, Jubilee line), Oxford Circus (Central, Bakerloo, Victoria line), Tottenham Court Road (Central, Northern line)

Oxford Street

Oxford Street kép: toastbrot81

Portobello Market

A Portobello Market a világ egyik leghíresebb utcai piaca, sok Londonról szóló útikönyv London top-látnivalói közé teszi. Főleg nagyszámú, szép, és értékes antik áruja miatt híres, de az itt kapható használt ruhák is megemlítendők. Az antik vásárt, közel 1500 eladóval, amely ezt Európa legnagyobb ilyen piacává teszi, szombatonként tartják (érdemes korán reggel odamenni), de a piac, zöldségekkel és gyümölcsökkel, más napokon is működik. A Portobello Market a londoniak, és a turisták körében egyaránt népszerűnek számít, jó hangulatú, nyüzsgő piac.

Érdemes a piac környékén, London Notting Hill negyedében is sétálgatni, mely egy bohém, színes, érdekes, hangulatos, szép része a városnak. Színes házak, egyedi hangulat és pezsgés, érdekes üzletek jellemzik Notting Hillt.

Eljutás: Central, District, és Circle metróvonalak: Nothing Hill Gate metrómegálló. Hammersmith&City line: Ladbroke Grove metrómegálló. Busz: 7, 12, 23, 27, 28, 31, 52, 70, 94, 328, 452. Cím: Portobello Rd.

Portobello Market

Portobello Market kép: minor9th

TopShop

A TopShop egy nemzetközi áruházlánc, melynek fő, az Oxford Streeten található, 8400 m2-es üzlete nem csak London, hanem a világ egyik legnagyobb ruházati áruházának számít. Itt a hölgyek, és a lányok szó szerint megszámlálhatatlan mennyiségű ruhából válogathatnak. Az urak, és a fiúk pedig az 1-2. emeleten vásárolhatnak be.

Eljutás: Bakerloo, Central, Victoria line: Oxford Circus megállóhely. Cím: 36-38 Great Castle St, London W1W 8LG.

TopShop

Waterstone's Piccadilly

A Waterstone's egy angliai könyvesbolt-lánc, amelynek a Piccadilly Circusön lévő üzlete nem csak London, hanem Európa legnagyobb könyvesboltjának is számít! A hat szintes könyvesbolt bejárása így nagy időt vesz igénybe, de a könyváruház kávézójában, vagy bárjában megpihenhetünk.

Eljutás: Metró: Piccadilly vonal: Piccadilly Circus megálló. Cím: 203-206 Piccadilly, London W1J 9HD.

Waterstone's Piccadilly

Waterstone's Piccadilly kép: J.C.

Westfield London

2008-ban nyílt hatalmas bevásárlóközpont, egy tipikus pláza. Mérete miatt különleges: 150 ezer m2 területű, megnyitása időpontjában London legnagyobb, és Anglia 2. legnagyobb bevásárlóközpontja volt. Sokak a város legjobb üzletházának tartják. Itt minden megtalálható egy fedél alatt, amire szükségünk lehet, az olcsótól a luxusig, sokszor kedvezőbb árakon, mint a belvárosban. Az üzletek mellett rengeteg étkezési lehetőséget kínál az üzletközpont, és mozi is van itt.

Eljutás: Legközelebbi metróállomás: Central Line: Shepherd's Bush, Hammersmith&City Line: Wood Lane vagy Shepherd's Bush Market.

Westfield London

Westfield London kép: .Martin./Flickr/Creative Commons

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

binyára van böven lehetög a választás boltok közöt ,mikor vásárolni akarunk.
#1 - szalontai antal - 2008.10.05. - 23:40
Milyen szuvení­reket lehet hozni Londonból, hol van ilyen üzlet? Gondolok itt pl: Fekete taxi kulcstartóra stb...csak Londonra jellemző épületek makett változatára, hogy a hazatérés után visszaemlékezhessünk.
#2 - sajt - 2008.12.11. - 07:53
ezek gondolom elég drága üzletek...
#3 - nagyi - 2008.12.11. - 08:01
Rengeteg szuvení­rt lehet hozni, és könnyű ilyen üzleteket találni. De ide linkelek 2 listát is londoni szuvení­rboltokról:
http://www.allinlondon.co.uk/directory/1222.php
http://tinyurl.com/67j8at
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.12.14. - 22:49
én még hozzátenném a Primark nevű üzletet, amit sok helyen meg lehet találni, ha turistáskodik az ember az Oxford street és a Hyde park találkozásánál levőt ajánlom. Még a hazai árakhoz képest is olcsó, használható dolgok vannak, természetesen gagyit is találsz, de összességében jó üzletnek találtam.
#5 - blue - 2009.03.31. - 13:03
én is kiakarok majd menni Londonba! csak még nem tudom hogy hogyan...ezek a cucok ténylegnagyon drágák de jobban megéri mint Magyarországon....
#6 - Borsos Ildikó - 2009.04.05. - 13:17
Sziasztok,

Egy masik, szinten hires es nagy uzlet a az Oxford Streeten a Marble Arch es a Bond Street tube station kozott a SELFRIDGES. Eleg draga de megeri benezni.
#7 - andoR - 2009.11.14. - 05:20
Szia Tibcsi!
Londonban önellátóként fogunk 11 napot eltölteni; milyen olcsó éttermeket vagy önkiszolgálókat ajánlasz; a szállásunk közelében van egy tescó, ott, vagy más élelmiszer üzletekben milyenek az árak?
Köszi Andi
#8 - Andrea - 2010.06.05. - 22:14
én tegnap este jöttem haza londonból és higyétek el az oxford street-en a primark-ba menjetek ruhákat és cipőket venni ott nem drága semmi és minden van a Harrods-ba pedig sokal drágáb minden és nem is jók a cuccok
#9 - pepi - 2010.06.24. - 21:31
a TopShop a vilag legjobb uzlete, foleg most, juliusban jooo nagy akciokkal! -akarcsak a tobbi uzletekben. En bizony eltevedek a TopShopban, akarhanyszor bemegyek. :)
#10 - Gabriella - 2010.07.04. - 20:14
Sziasztok!
Ki szeretnék menni Londonba dolgozni, nem kell nyelvtudás sem. mik az ottani kaja árak és mennyi lehet az ottani utazás. köszi
#11 - joey - 2011.11.30. - 17:25
Szia!

5-10 Font pl. egy ebéd, ami a legdrágább, az a lakhatás (de normális fizetésből nem gond, a fizu függ a képzettségedtől, nyelvtudásodtól), Londont általában nem ajánlják, hogy oda kimenjen bárki is dolgozni, akkor már inkább Anglia egyéb részeit mondják azok, akik Angliában dolgoztak/dolgoznak. Londonba a legolcsóbb fapados repülőjárat (Wizzair) vagy busz (Student Agency) általában. Busz foglalás: http://www.cseh-busz.hu/order_hu , 26200 Ft az egyirányú ár, a Wizzair árairól pedig az ő weboldalukon tájékozódhatsz a a repülőjegy ára függ attól, hogy mennyire korán, és milyen időpontra veszed. Ha a Londonon belüli utazási árakra gondoltál, arról pedig az 'Utazási tanácsok, közlekedés' rovatban tájékozódhatsz, valószínűleg Travelcard, Oyster Card fogja megérni a legjobban.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.30. - 23:18
Sziasztok,nem tudom h tudtok e segíteni nekem,de hátha. Nos a kérdésem a következő : Nem tudjátok,hogy hol lehet Londonban olyan boltot találni ahol használt játékokat lehet vásárolni,akár darabra akár kilóra,bálára. Minden válasznak nagyon örülnék.
Köszönöm : Kovács Dorina
#13 - Dorina - 2011.12.14. - 18:20
Ma voltam a camden marketen, iszonyatosan durva, beleszerettem egy életre, ajánlom mindenkinek. 10 percnyire van tőlem gyalog és nem is tudtam róla.
#14 - robert - 2012.01.12. - 19:46
Sziasztok!

Lenne néhány kérdésem, remélem, kapok rá választ.

Stonehenge-be érdemes elmenni? 29 fontért láttam a neten 6 órás utat, ennél lehet helyben jobb ajánlatot is találni?

A Jason féle hajózás november végén nem működik? Azzal szerettünk volna Camden Town-ba menni.

China Town-ban érdemes vacsorázni? úgy tűnik, ott elég olcsó éttermek vannak.

Köszönöm, ha bármelyik kérdésemre is válaszoltok.
#15 - Niki - 2012.10.25. - 15:35
Sziasztok!
Kiszeretnék menni pár napra Londonba vásárolni!
Lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni!
Szerintetek februárban esetleg vannak már nyári, illetve tavaszi ruhák, vagy tavalyi kollekció? Milyen boltokba érdemes mindenképpen benézni?
#16 - claudia - 2012.12.26. - 11:48
Szia!
Arról szeretnék kérdezni, hogy az élelmiszer a mi árainkhoz képest drágább a szupermarketekben? és ha igen,akkor megközelítőleg mennyivel? Előre is köszi :)
#17 - Réka - 2013.06.25. - 13:14
Hello!

Londonba tervezek szerencsét próbálni, közterületen felállított maszázsszéken egy frissítő, átmozgató masszázzsal.
Nyáron még ok, mert jó az idő, egy ingben, blúzban leülnek az emberek egy 15-20 percre, de hol lehetne erre helyet találni a novemberben?
#18 - Hatvani László - 2013.10.31. - 09:19
Szia!

Ilyenben sajnos nem nagyon tudok segíteni, üzletközpontokban, nagyobb egyetemeken, esetleg pályaudvarokon, reptéren esetleg, de biztos engedélyt kell kérni, ill. esetleg fizetni is a helyhasználatért.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.31. - 20:01
Helló! Nagyon szépen köszönöm az oldalnak,hogy írt a Harrods-ról,mert arról kellett írni az angol házimban. Köszönöm osztáytársaim nevében is ;
KarateKölyök (6.D)
#20 - KarateKölyök - 2015.11.04. - 16:27
Nincs mit, remélem, jól sikerült a házi! :)
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.04. - 18:24
Szia,
Jövő hétvégén utazom Londonba. Gondolom javában tart már az advent. Hova érdemes ellátogatni? Gondolom sok vásár van, feldíszítve a város, stb ....
#22 - Zoli - 2015.12.06. - 09:30
Szia!

Hyde Park, Southbank Centre (Golden Jubilee Bridges közelében, a Temze déli partján), Tate Modern, London Bridge (déli part): ezek a vásárok/karácsonyi rendezvények, amik a belvárosban vannak / útba esnek.
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.06. - 21:22
Köszönöm a gyors választ. Még pici vacillálás azért van, hogy mennyire veszélyes most ez odakint (repjegy és szállás kifizetve), de azt gondolom az sem megoldás, ha az ember magára zárja a szobaajtót.
#24 - Zoli - 2015.12.06. - 21:44
Szia! Utazásaink során mi jobban szeretünk bankkártyát használni a kp. helyett. Kisboltokban, kávézókban, travelcard ( 7 napos, papíralapú ) vásárlásánál tudjuk gond nélkül használni? A választ előre is köszönöm.
#25 - Laci - 2016.02.07. - 15:03
Szia!

Nagyon széles körűen elfogadják, és tömegközlekedési jegyeket is vehettek kártyával, a vasútállomásokon is fizethettek papíralapú Travelcarddal kártyával. De azért legyen nálatok készpénz.
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.07. - 22:38
Sziasztok!
szeretném megkérdezni, hogy a nyári leárazás mikor van Londonban? Esetleg használt ruha boltokat lehet találni és esetleg merre keressem ezeket
Köszönöm
Anna
#27 - Anna - 2016.03.27. - 21:53
Szia!

Nincsenek fix dátumok, de a legtöbb boltban június közepe-vége és július közepe-vége között szoktak lenni valamikor. A konkrét üzletek, butikok, áruházak weboldalait, Facebook-oldalait megnézve értesülhetsz a pontos dátumokról.
Használt ruhaboltokból egy lista: http://www.timeout.com/london/shopping/londons-ten-best-thrift-stores
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.28. - 12:25
Szia Tibcsi!
Londonban szombaton meddig tartanak nyitva az üzletek?
Köszi, Andi
#29 - Andi - 2016.08.18. - 10:20
Szia!

Bolttól függ, de általában este 7-9-ig.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.18. - 16:55
Keresem azt a művészellátót, amelyben a régi idők művészeinek eszközeit is láthatom, az üzlet kicsit múzeum is. Jelenleg is működik, csak a címét nem tudom. Ugye tudtok segíteni?
#31 - Bíró Károlyné - 2016.11.23. - 13:37
Ennyiből sajnos nem, hiszen rengeteg művészellátó van Londonban.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.23. - 15:36

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás