Olaszország info - Kezdőlap

Olaszország utazás nyaralás info, szállás, nevezetességek

Olaszország, VernazzaAz Olaszország utazás nyaralás info oldalon részletes, hasznos információkat kaphatnak azok akik Olaszországba készülnek: akár nyaralni, akár az ország valamelyik csodálatos városát felkeresni, akár egyéb célból, pl. üzleti út miatt. Részletesen, fényképekkel mutatjuk be Olaszország városait, azok legérdekesebb, legszebb, leghíresebb látnivalóit, nevezetességeit, valamint az ország tengerparti nyaralóhelyeit. Az olasz Adria (ill. a Tirrén-tenger, és a Földközi-tenger, valamint az olasz tavak) üdülőhelyei közül Amalfi, Bibione, Capri, Caorle, Cattolica, Cesenatico, Chioggia és Sottomarina, a Garda-tó, Grado, Ischia, Lido di Jesolo, Lignano, Riccione, Rimini, Riviera del Conero, Sanremo, Senigallia, Sorrento és Vieste kerül bemutatásra.

Az olasz, nem tengerparti, vagy tengerparti, de nem elsősorban üdülőhelyként ismert városok közül Bari (és környéke), Bologna, Firenze, Genova, Milánó, Nápoly, Palermo, Pisa, Róma, San Marino, San Gimignano, Siena, Torino, Velence és Verona városáról lehet részletesen olvasni az oldalon - bemutatásra kerültek a városok fő nevezetességei, és az azokhoz való eljutás, belépőjegyük, és nyitva tartásuk. A bemutatott helyek listája folyamatosan bővül, a frissítésekről az újdonságok között lehet tájékozódni.

Mint minden útikalauzunknál, az Olaszország infó esetében is fő célunk, hogy a magyar weben elérhető legrészletesebb, leghasznosabb, legaktuálisabb információkat tudjunk nyújtani, hogy az oldal látogatói, Önök, az oldalnak köszönhetően is a lehető legjobban érezzék magukat Olaszországban, a legtartalmasabban, legizgalmasabban, a lehető legtöbbet látva tudják eltölteni olaszországi nyaralásukat, vagy városlátogatásukat. Az információk, leírások, útikalauzok rendszeresen frissítésre, aktualizálásra, bővítésre kerülnek, a látogatók hozzászólásaira, kérdéseire a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.

Velence, OlaszországA helyek bemutatása mellett az oldalon olaszországi szállások foglalására, és böngészésére is lehetőség van, hatalmas választékban, jó áron, legyen szó akár apartmanokról vagy vendégházakról, akár szállodákról. Az Olaszországba egyénileg utazóknak hasznos lehet az oldal autós útvonaltervezője - mellyel, Magyarországon, Olaszországban, Magyarországról Olaszországra, ill. bármely országban, bármely országból, és bármely országba lehet autós utakat tervezni. Valamint érdemes megnézni Olaszországi autópályadíjak oldalunkat is. A tájékozódást számos olasz város, és régió interaktív térképei is segítik: az Olasz Adria térképe, Bologna térképe, Capri térképe, Firenze térképe, a Garda-tó térképe, Genova térképe, Milánó térképe, Nápoly térképe, Palermo térképe, Rimini térképe, Róma térképe, Torino térképe, Verona térképe és Velence térképe érhető el az oldalon - a térképeken külön bejelölésre kerültek az oldalon bemutatott üdülőhelyek, nevezetességek, érdekes helyek, vidámparkok, stb. Az Olaszországba készülők utazási tippeket, és tanácsokat is kaphatnak: itt lehet olvasni az olasz időjárásról, közlekedésről, az Olaszországba való eljutásról, az olaszországi roamingról, stb.

Olaszországi szállások

Szállások Olaszországban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hírek, újdonságok

Olaszország

2017. március 19.: Olaszországi autópályadíjak cikkel egészült ki az oldal. Valamint, mint minden év elején, idén is minden város oldala frissült a 2017-es belépőjegy árakkal, és változásokkal.

2016. november 9.: A Riminihez közeli "mesebeli" miniállam, San Marino útikalauza is része az oldalnak mától.

2016. november 6.: A csodálatos, változatos tájakat, egyszerre mediterrán légkört és hegyvidéki környezetet kínáló Garda-tó részletes útikalauzával bővült az oldalunk.

2016. április 19.: Új leírásunk Bari városáról, és az onnan elérhető szép és érdekes kirándulási lehetőségekről szól.

2015. október 28.: A Firenzéből, és Sienából is 1 napos kirándulással elérhető, Toszkána leghíresebb, és legszebb falvának számító San Gimignano bemutatása is felkerült az oldalra.

2015. október 19.: A térképek menüpont Bologna, és Rimini térképével bővült.

2015. október 16.: Szicília fővárosának, Palermónak a bemutatásával bővült az oldal, valamint a város környékével, a remek kirándulási lehetőségek bemutatásával Északnyugat-Szicíliában.

2015. augusztus 19.: Tovább bővült az Olaszország utazás nyaralás info, a legjelentősebb olasz kikötőváros, Genova oldalával, valamint a Nápoly oldal Tippek, tanácsok, közlekedés résszel bővült.

2015. július 30.: Olaszország 4. legnagyobb városa, Torino, melynek leírásával bővült az oldal. ahova kevesebb turista látogat el, mint más olasz városokba (mivel ki is esik a turisták által általában bejárt olaszországi útvonalból), akik nem ismerik, nem is tartják olyan szépnek, de itt járva kiderül, hogy milyen izgalmas nevezetességet tartogat, és mennyire elegáns város.

2015. július 25.: A toszkánai múzeumváros, Siena oldalával bővült az Olaszország infó. Sienában szinte visszamehetünk a középkorba, és Európa egyik legjelentősebb gótikus városában sétálgathatunk.

2015. április 2.: Tovább folytatva az oldal bővülését, Verona és Capri útikalauza is bővítésre került.

2015. március 31.: Milánó útikalauza kiegészült az onnan indulva elérhető számtalan kirándulási lehetőség bemutatásával, valamint új látnivalókkal.

2015. február 16.: A naprakészség, a lehető legfrissebb legpontosabb és leghasznosabb információk meglétének jegyében átnézésre, frissítésre (pl. a látnivalók aktuális jegyáraival, aktuális belépőjegy információkkal), új látványosságokkal való bővítésre került majdnem minden olaszországi útikalauzunk, és a következő hetekben a többi is frissül. Most a következő oldalak revíziója történt meg: Amalfi, Bibione, Caorle, Firenze, Lido di Jesolo, Lignano, Milánó, Rimini, Riccione, Sorrento és Velence.

2014. november 23.: Az itthon talán kevésbé ismert és látogatott, de igen különleges látnivalókkal rendelkező egyetemi város, Bologna útikalauza a legújabb cikkünk az Olaszország utazás nyaralás infón.

2014. november 20.: Pisa útikalauzával bővültek az olasz városok útikalauzai az oldalon.

2014. november 18.: Firenze és Verona oldalát is frissítettük, bővítettük, átdolgoztuk, valamint az interaktív térképekhez felkerült Verona térképe is, a nevezetességeinek bemutatásával.

2014. november 17.: Milánó útikalauza jelentősen bővítésre került.

2013. december 18.: A kaotikus, koszos, de mégis csodálatos és izgalmas Nápoly kalauza is felkerült az oldalra, bemutatott látnivalói pedig Nápoly térkép oldalunkon térképen is feltüntetésre kerültek.

2013. október 24.: Megújult az oldal, új, mobilkompatibilis, modern designt kapott.

2013. április 17.: A térképek közé Velence térképe is felkerült, a térképen feltüntetésre kerültek a csodaszép város nevezetességei, érdekes helyei is.

2013. február 11.: Az Adria királynője, a fény városa, a világ egyik legromantikusabb, legszebb városa: Velence. A csodálatos város nevezetességeinek bemutatásával bővült az oldal.

2012. augusztus 15.: A romantikus észak-olaszországi, ráadásul számos csodás helyhez közel található Verona útikalauza se maradhatott le az oldalról.

2011. október 10.: Egy másik, Amalfi-parton található festői üdülőhelynek, a vidék "névadójának" Amalfinak a fényképes bemutatása is olvasható az Olaszország utazás nyaralás infon.

2011. július 19.: Festői hely az Amalfi-parton, Nápoly közelében, közel több varázslatos kisvároshoz, parthoz és természeti csodához: Sorrento bemutatása sem maradhatott le az oldalról. Másik újdonság, hogy az Olaszország info oldal (ill. az egész Utazás nyaralás info) ezen felül kapott egy kis ráncfelvarrást.

2011. április 23.: Olaszország legjelentősebb, legfontosabb városának, a világ egyik divatfővárosának, a nyüzsgő, elegáns, modern Milánónak a bemutatása, és nevezetességeinek leírása is felkerült az oldalra, valamint térképe, látnivalóinak feltüntetésével.

2011. április 18.: Tovább folytatódik a napfényes olaszországi nyaralóhelyek bemutatása: ma a dél-adriai Senigallia településről is írtunk.

2011. március 7.: Capri mellett a Tirrén-tenger másik népszerű, gyönyörű mediterrán, igen napos, és meleg szigete Ischia. A "húgához", Caprihoz hasonló szépségű szigetet mutattuk ma be. A sziget csodás strandokban, termálforrásokban, és természeti szépségekben gazdag, és a szállások valamivel olcsóbbak itt, mint Caprin.

2011. február 24.: Tovább folytatjuk az olaszországi fürdőhelyek bemutatását: ezúttal, Riccione és Rimini után, Emilia-Romagna két másik adriai nyaralóhelyét: Cattolica és Cesenatico városát igyekszünk közelebb hozni az olvasókhoz.

2011. február 17.: Két újabb, csodálatos olaszországi tengerparti nyaralóhelyről szóló cikkel bővült Olaszország oldalunk. A népszerű, nyugat-olaszországi, a francia határhoz közeli Sanremo, valamint a lenyűgöző szépségű, Olaszország egyik legszebb helyének számító Riviera del Conero leírása készült el.

2011. február 12.: "Velence kishúgáról, Chioggia városáról, és üdülőrészéről, Sottomarináról is lehet mostantól olvasni.

2011. február 7.: Az utazás nyaralás info Olaszország oldala is elindult. Az oldal ezen a részén kerülnek feltüntetésre a legújabb frissítések, változtatások, itt lesz leírva, amikor új helyek bemutatása, új cikkek kerülnek fel az oldalra.Legújabb hozzászólások az Olaszország info aloldalain

Nova Levantéba mennénk Szlovénia felöl. Úgy látom az A34, A28 és A27 pályákat érintjük Bellunóig, itt a vége az A27-nek. Mennyi ennek a pályadíja?
Nagy Lajos - 2018.03.20 - 18:07 - Olaszországi autópályadíjak
Toscanába tervezzük a nyaralást. Viagreggiot néztük ki, júliusban tudunk utazni. Olvasom zsúfolt, drága. Más is szóba jöhet. Olyan helyet keresünk ahol van szabadstrand, tömegközlekedéssel könnyen elérhető Pisai reptérről. Válaszodat köszönöm.
Andrea - 2018.03.20 - 17:23 - Pisa
Szia!
Köszönöm , a részletes tájékoztató Írásaid!

Dél Olaszországba készülünk, Velence környéki megállással, 2018 Júl 24-én, autóval.
Az általad említett Punta Sabbioniból való bejutásról érdeklődnék. Odaérve, lehet parkoló helyet találni? Simán? gond nélkül? Illetve a az általad említett 14-15-ös vaporettonak, ott van a közelben az állomása? előre kell jegyet venni? lehet oda-vissza is jegyet kapni? és ez közvetlenül bevisz a velence központjába? nem kell átszállni?

Köszönöm, előre is segítséged!
Üdv: József
József - 2018.03.20 - 12:01 - Velence
Szia Tibcsi!
Köszi a választ!
Van még egy kérdésem: lehet venni buszjegyet 45, és 90 percre is. Itt a vásárlásnál a menetrendi menetidőt kell
figyelembe venni, lassúbb haladás dugó, vagy bármi miatt ugye nem számít bele?
Köszi.Tamás.
Tamás - 2018.03.20 - 11:16 - Sorrento
Szia!

Itt mindig megtalálod az aktuálisat:
http://www.positano.com/en/bus-schedule
(most a téli van fenn, de a nyári is elvileg fenn lesz)
Nem kell a hajóra előre jegyet foglalni.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.20 - 01:50 - Sorrento