Amalfi nyaralás, szállás

Amalfi információk, utazás, tippek, kirándulások

Amalfi, Olaszország

Az Olaszország egyik leggyönyörűbb tengerparti részének számító, az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Amalfi-partnak, vagy olasz nevén Costiera Amalfitananak híres üdülőhelyei Sorrento, a hegyoldalra épült Positano, valamint a vidék "névadójának" számító, az alábbiakban bemutatott Amalfi.

Ez a partszakasz legnagyobb, és legnépszerűbb városa. Ennek megfelelően viszonylag zsúfolt, és drága is. Amalfi hangulatát meghatározza csodálatos természeti környezete, a város szűk, kanyargós, meredek utcái, a sziklák és a fehér sziklafalak, valamint a buja déli növényzet. És az is, hogy az 1315 méter magas Monte Cerreto lábánál fekszik. A vidék szépsége számos művészt megihletett. Amalfiba ellátogatni szinte kötelező a környéken nyaralva, utazgatva.

A tengerpart és a csodás táj mellett, több építészeti látványosság is megtekinthető. Amalfi fő nevezetessége impozáns székesegyháza, a Szent András Katedrális. A Piazza Duomon, Amalfi szívében álló katedrális a 13. században épült, de 9. századi részeket is tartalmaz. A 13. század óta többször átépítették, felújították. A katedrális homlokzata a 19. században teljesen megújult. A székesegyház belső tere is rendkívül gazdag, igazán szép kincsek láthatók itt. A székesegyház épületegyütteséhez tartozik még egy 9. században épített templom, valamint kolostor, kripta, harangtorony és lépcsősor.

Amalfi és Amalfi-part szállás

Szállások az Amalfi-part településein: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Amalfi-part szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Amalfi Duomo, Katedrális

Amalfi katedrális, fotó: mailliw

A tengerparti sétány, azaz a Corso Repubblica Marina mentén is több szép épület tekinthető meg: többek között a városháza (Palazzo del Municipio). A sétány végén a Piazza Flavio Giola tér, tőle nyugatra Európa egyik legrégebbi hajógyárának maradványai látszanak - mementó abból a korszakból, amikor Amalfi virágzó, független tengeri köztársaságnak számított. A várost egyébként 320-ban, Nagy Konstantin császár katonái alapították, az első írásos feljegyzés róla a 6. század végéről származik. Ezután Bizánchoz tartozott. Az Amalfi Köztársaság 850-től 1135-ig élt, bukása után Amalfi hanyatlásba kezdett. Az újabb fellendülést az eredményezte, hogy 1807-ben Napóleont annyira elvarázsolta szépsége, hogy út építését rendelte el Nápolyból. 1861-ben a város a Nápolyi Királysággal együtt az Olasz Királyság része lett, a 20. század eleje óta pedig kedvelt turistacélpont.

Amalfi önmagában is rengeteg szépséget kínál, de a környékbeli települések, szigetek, kirándulócélpontok is gyönyörűek: hónapokat lehetne errefelé eltölteni minden nap új szépségek felfedezésével. Ennek kapcsán mindenképp szót kell ejtenünk az egyik legjobb programól, a Sentiero degli Dei (istenek útja) turistaút bejárásáról. Csodálatos kilátás nyílik az Amalfi-partra és Caprira. Az út Agerolából vagy Praianóból indul, és 7,8 km-es, 3-4 órás közepesen nehéz út megtétele után Nocellébe (Positánóhoz közel) érkezik. Tériszonyosoknak nem ajánlott.

Sentinero degli Gei kilátás

Sentiero Degli Gei, kilátás az Amalfi-partra Kép: donchili/Flickr/Creative Commons

Meg kell említeni a környék varázslatos látványosságait is. Érdemes például befizetni egy hajókirándulásra: az Amalfi Boat Excursion egész napos túrája az Amalfi-part települései mentén (Ravello, Positano, Atrani, Praiano, Maiori és Minori) haladva Capri szigetére viszi el a turistákat, a szigeten három órát el is lehet eltölteni. A hajókázástól függetlenül is mindenképp érdemes megtekinteni a Nápolyból is elérhető, festői Capri vagy Ischia szigeteket, a környékbeli csodaszép Ravellót, Positanot, vagy Sorrentot. Salerno is egy gyönyörű tengerparti város, érdemes megnézni, pláne ha eleve vonattal először oda érkezünk. Kevésbé turistás, zsúfolt is mint Amalfi.

Pompeji és a Vezúv sincs messze: - először Sorrentóba kell menni, ahonnan vonattal elérhetőek. A vulkán fantasztikus kirándulási célpont lehet a sportosabb utazók számára, de a csúcs Pompejből, busszal és taxival is elérhető - az utolsó 500 m-t azonban mindenkinek gyalog kell megtennie.

Eljutás autóval Amalfi városába: Autós útvonaltervező

Repülővel: Az Amalfitól kb. 75 km-re lévő nápolyi repülőtérre a Wizz Air indít fapados járatokat, ill. egyéb légitársaságok is. Olcsó repülőjegy keresési tippek, tanácsok, a legjobb eszközök itt: Hogyan találjak olcsó repülőjegyet?. A nápolyi reptérről Amalfiba eljutni úgy lehet, hogy először egy reptérről közlekedő busszal vagy Salernóba, vagy Sorrentóba megyünk, ahogy éppen menetrendileg a legjobban kijön, hiszen a buszok nem járnak túl gyakran. A nápolyi reptérről induló buszok menetrendje ITT megnézhető. Salernóból egy másik busszal 1 óra 15 perc, míg Sorrentóból 1 óra 40 perc alatt juthatunk el Amalfiba. Alternatív megoldás (elsősorban késői repülőgép érkezés esetén jó ötlet, ha már nincsenek buszok a reptérről Salernóba és Sorrentóba): a reptérről Alibus-szal Nápoly vasútállomásáig, ahonnan vonattal Sorrentóba, majd Sorrentóból busszal Amalfiba.

Vonattal, hajóval: Rómából Salernóig vonattal, majd onnan busszal Amalfiig. Salerno és Amalfi között hajó is közlekedik. Vagy Nápolyból Sorrentóig vonattal, Sorrentóból busszal. Nápoly kikötőjéből hajóval is el lehet jutni az Amalfi-partra.

Közlekedés az Amalfi-parton: SITA-buszok közlekednek az Amalfi-part települései között. Jegyet a felszállás előtt meg kell venni, megvehető kávézókban, SITA-logós üzletekben, valamint a salernói vasútállomáson. Felszállás után a jegyet a sárga/narancssárga automatánál érvényesíteni kell. Amalfitól Positano kb. 40 perc, míg Sorrento kb. 80-100 perc busszal. Lehet hajóval is közlekedni az Amalfi-parton.

Amalfi

Amalfi

Amalfi

Amalfi képek: Pablo Monteagudo, zymil, jimmyharris

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Elképesztően gyönyörű!
Tibcsi, nagyon köszönöm hogy felraktad Amalfit és Sorrentot is, nekünk pont aktuális! Idén nyáron végigjárjuk Kampániát. Szállást nem itt keresünk, hanem Agropoliban, vagy Paestumban, állítólag olcsóbb...
Szívesen olvasnék Kampánia többi nevezetességéről is!
üdv:
Anna
#1 - Anna - 2012.03.06. - 23:15
Szia!

Valóban nagyon gyönyörű Amalafi, és környéke! Tervben van még számos környékbeli helyről is leírás, remélem néhány héten belül felkerülnek!
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.03.15. - 22:52
Sziasztok!
Március elején megyünk Sorrentoba, reméljük jó időt fogunk ki, és tudunk kalandozni. Az érdekelne, hogy Sorrento-ban a felső útra a Via Capo-n lévő hotel villa maria-hoz emelkedős úton kell felmenni? Amalfiba milyen honnan, milyen busszal tudunk eljutni? előre is köszi
Lagdika
#3 - Lagdika - 2014.01.20. - 20:29
Szia!

Negyed óra gyaloglásra van a szálloda a vasút/buszállomástól, de nem tudom neked sajnos megmondani, hogy hol pontosan milyen emelkedők vannak :)
Sorrentóból Amalfiba SitaSud-busszal lehet eljutni, Positanón keresztül (de nem kell átszállni). A busz Sorrentóból a Piazza Giovanni Battista de Curtisról indul, forgalomtól függően 1:15 perc-2 óra az út, és 2,40 EUR az ár Sorrentótól Amalfiig. De hajóval (pl. Alicost társaság) is lehet menni Positanótól, addig meg busszal, de lehet van Sorrentóból végig hajó Amalfiba.
KIEGéSZíTéS: most látom, hogy márciusban mentek, akkor még nincs hajó, csak busz, tehát a hajós rész nem érvényes, de itt hagyom, mert másoknak hasznos lehet.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.20. - 21:46
Köszönöm Tibcsi!
Sorrento-Amalfira találtam menetrendet, de akkor a buszok nem tudják tartani a menetrendet ugye? Kimegyünk, várunk és egyszer csak jön?
#5 - Lagdika - 2014.02.25. - 21:19
Sorrentóból még elvileg pontosan kell indulnia, később semmiképp se menjetek ki mint az indulás :)
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.26. - 08:29
Kedvenc helyem a világon, Amalfi, Sorrento. Ide még visszavágyom. Remélem a sors megadja. Mindenkinek látnia kellene ezt a lenyűgöző tájat.
#7 - Gyöngyvirág - 2014.03.16. - 17:39
Sajnos nekem nem adta meg. Tegnap Sorrentoból a 10:30-as hajóval szerettünk volna átmenni. A hajóállomáson derült ki hogy a nagy hullámzás miatt az Amalfi partra nem mennek a hajók. A piros Hop On Hop Off tele volt, (következő egy óra múlva lett volna) a SITA buszokra pedig hatalmas sor várt. Tavaly kivártuk, de a Sorrentói félsziget sarka felé menő járaton a fiam rosszul lett, így Positánóig jutottunk csak. Az volt a terv hogy felmegyünk a hajó után busszal Ravelloba, megnézzük a 2 villa kertjét, majd Altrani felé lejövünk a kb 600 lépcsős panoráma úton Amalfiba.
Aki gyomra nem nagyon bírja a hullámvasutas szerpentint annak a hajó a jó választás, de előtte telefonáltassatok a kikötőbe.
#8 - ildikó - 2014.07.01. - 22:13
sziasztok , tud valaki olyan linket ide tenni, ahol letölthető térkép van , Amalfi-Sorrento-Salernoba , nagyon köszönöm :-)ha síkerül....
#9 - Huszti Cintia - 2014.08.17. - 09:22
Kedves Tibcsi!

Itt köszönöm meg az értékes segítséget a tavaly szeptemberi Barcelona utunkhoz!

Június elején Amalfiba készülünk.
1. Mi a véleményed az autóbérlésről? Mivel csak 3 napig leszünk, időspórolás miatt gondoltam. Jól gondolom, hogy inkább foglaljak előre online, mint ott a helyszínen? S talán az önrész nélküli verzió biztonságosabb...
2. Kb. hasonló a kérdésem hajókirándulás-témában is: előre online vagy a helyszínen? Amiket néztem, 65-100 € között mozognak fejenként Caprira (a blue Grotto + 13 €), de tk. semmi nincs ebben az árban... drágának tűnik. Szinte mindegy, hogy Amalfiból, Positanoból, vagy Minoriból mennénk. Tk. azt nem tudom eldönteni, hogy lefoglaljam-e, vagy esetleg menjünk át Sorrentoból komppal (jóval olcsóbban), és bízzuk a véletlenre, hogy ott találok-e valami kishajót, ami elvisz a Grotto-ig?

Előre is köszönöm a segítséget!
Szia: Yvette
#10 - Yvette - 2015.03.18. - 17:16
Szia Tibcsi,
benéznél az Amalfi-oldalra?
Köszi! Yvette
#11 - Yvette - 2015.03.24. - 21:34
Szia!

Ne haragudj, erre azért nem válaszoltam most, mert erre kivételesen nem tudok, nincs tapasztalatom autóbérlésben, vagy ilyen hajózásban. Mindenesetre itt az oldalon is nézhetsz autóbérlés árakat, az autóbérlés menüpontban látható partnerünk, egy megbízható cég keresője, ahol az összes autóbérlő cég között lehet keresni, és foglalni.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.25. - 21:38
Azért köszönöm.
#13 - Yvette - 2015.03.29. - 12:27
Szia, szeretném megkérdezni, hogy a Nápolyi reptérről hogy jutunk el legegyszerűbben Amalfi városába? Melyik vonattal és hol kell átszállni? Köszi minden infót!
#14 - Szilvia - 2015.07.06. - 15:06
Szia!

A legegyszerűbb privát transzferrel, ők elég megbízhatóak, és jók róluk a vélemények, de nyilván ez a legdrágább megoldás (pontos árat nem tudok, ajánlatot kell kérni):
http://www.amalfitransfer.com/

Ezen kívül pedig több lehetőség van. Talán a legjobb ha a reptérről közvetlenül elmentek Sorrentóba, és onnan busszal Amalfiba. Ezzel a busszal a reptérről: http://www.curreriviaggi.it/eng/autolinee.html
Indulási idők a reptérről Sorrentóba: 9:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:30, 16:30, 18:00, 19:30.
Sorrentóból Amalfiba pedig ez a busz megy:
http://www.sitabus.it/wp-content/uploads/2015/06/5070_Amalfi-Sorrento_Dal16062015.pdf

Amennyiben 19:30 után érnétek a reptérre, tehát nem érnétek el ezt a buszt, akkor már nem biztos hogy el tudtok jutni aznap, ki kell számolni, hogy hova hogy értek az alábbiak alapján. Tehát ez esetben: a reptérről Alibus a Porta Garibaldiig, és onnan vonattal Salernóig: trenitalia.com, vagy Sorrentóig: http://www.eavsrl.it/web/en . Inkább Salernóig, mert az közelebb van, és ráadásul onnan gyorsabban el lehet érni Amalfiba, mint Sorrentóból, viszont Salernóból 21:30-kor indul az utolsó busz Amalfiba. Ennek menetrendje:
http://www.sitabus.it/wp-content/uploads/2014/12/5120-AMALFI-MAIORI-SALERNO_dal15092014.pdf
Ha ennél később érnétek Salernóba, akkor viszont vonattal Sorrentóig menjetek, és onnan busszal, a menetrendet pedig már írtam Sorrento-Amalfi között, Sorrentóból még 22:00-kor is megy egy busz.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.06. - 16:57
Szia,
azt szeretném megtudni, hogy a nápolyi reptérről hogy a legegyszerűbb a Maioriban lévő szállásunkra eljutni! Az utazás időpontja: szeptember 12.
Válaszodat előre is köszönöm!
üdv:
P.
#16 - Peti - 2015.09.05. - 21:56
Szia!

A reptérről Salernóba közlekednek közvetlen buszok, ha nem is túl gyakran:
http://goo.gl/YOjwN2
http://goo.gl/wmg861
Salernóból Maioriba pedig átmehettek egy másik busszal, amely óránként jár (az utolsó 21:30-kor indul Salernóból):
http://goo.gl/wmkDHW
Ha Budapestről Wizz Airrel mentek, akkor az 13:50-kor érkezik, tehát nincs probléma hogy nem érnétek el valamit.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.06. - 22:29
Hálás köszönet az oldalért és az itt leirt számos hasznos információért. A napokban itt töltöttünk egy kis időt, bejártuk az egész környéket és sok segítséget kaptunk Tőled. Mindenkit bàtorìtok hogy ha igazán szépet akár látni, ide el kell jönni.
üdvözlettel, Ibolya

Az utazóknak Buon viaggio!
#18 - Ibolya - 2015.09.28. - 09:02
Május.21.-én mennénk Amalfiba az Amalfia Apartments-be sia delle Cartiere-be foglaltunk szállást.érdeklődnék,hogy mi a legjobb közlekedés? 12 órakor érkezik a repülő Nápolyba. Előre is köszönöm a választ:Sabján Ernőné
#19 - Sabján Ernőné - 2016.03.03. - 11:31
Kedves Sabján Ernőné!

A reptérről busszal Salernóba és Sorrentóba lehet eljutni, ahogy menetrendileg a legjobban kijön, ami éppen indul. Menetrendek itt:
http://www.aeroportodinapoli.it/en/web/portal/on-arrival/by-bus
Salernóból vagy Sorrentóból pedig egy másik busszal lehet eljutni Amalfiba, ezek menetrendjei (lehet májusban már kicsit más menetrend lesz):
Salerno-Amalfi:
http://www.sitabus.it/wp-content/uploads/2015/11/5120_Amalfi-Salerno_dal011115.pdf
Sorrento-Amalfi:
http://www.sitabus.it/wp-content/uploads/2015/11/5070_Amalfi-Sorrento_Dal011115.pdf
(ki is egészítettem ezzel a leírást)
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.03. - 12:09
Nagyon köszönöm a gyors választ,sokat segítettél: sabján Ernőné
#21 - Sabján Ernőné - 2016.03.03. - 12:40
Kedves Tibcsi! Veletlenul keveredtem ide. Sok jo tanacsot olvastam. Keni szeretnek egy kis segitseget. Apr30 indulunk Napolyba. Majd a szallas Sorrentoban van. Sajnos csak 3 ejj, azaz a ket egesz nap all rendelkezesunkre, ami alatt sok mindent szeretnenk megnezni. Kerdeseim: A repterrol busszal menjunk Sorrentoba, jobban jarunk ezzel, vagy menjunk be a vasutallomasig, es vonattal tovabb. Szallasunk a vasutallomastol par perces gyaloglasra van. Milyen busz visz az allomasra? Olvastam valamilyen 3T napos berletet ami jo mindenre.? Vagy kedvezmenyes jegyet lehet ra venni, nem tudom. Mint olvastam Napoly nem olyan erdekes. Ott igy nem fogunk idozni, max egy jo pizzeriat ha tudnal ajanlani. Mi a javaslatod hogy tudnank minden percet kihasznalni, latnivalo Sorrentoba? Hogy fedezzuk fel Positano, Amalfit, Caprit, es milyen sorrendben. Esetleg meg valami ami utba esik. Sajnos rovid az ido es nincs idom felkeszulni, varatlanul ert ez a kirandulas es szeretnem felejthetetlenne tenni. Segitsegedet elore is koszonom.
#22 - Tünde - 2016.04.23. - 21:56
Kedves Tünde!

A legjobb busszal menni Sorrentóba a reptérről, kivéve, ha nem lenne jó a menetrend, stb.
Nem értem a kérdésed, hogy milyen busz visz az állomásra, melyik állomásra, honnan? A 3T napos bérlet kérdésed se értem, bocs.
Azért nem mondanám, hogy nem érdekes Nápoly.
3 nap alatt talán a sorrend: Capri biztosan egy külön nap kellene, hogy legyen, oda el tudtok jutni Sorrentóból komppal. Egy másik nap pedig Positano és Amalfi, busszal, vagy 1-1 külön nap.
Ha van még kérdésed, nyugodtan írj.
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.28. - 05:56
Sziasztok! Februárban Ravellóba lesz a szállásunk, és innen szeretnénk 4 napon keresztül (Vezúv, Pompej, Amalfi, Capri, Nápoly) városokat meglátogatni. Elfogadható közlekedésre számíthatunk? Mit javasoltok vonat vagy busz? és kell-e ebbena hónapban hóra számítani? Köszönöm: Márta
#24 - Márta - 2016.06.15. - 18:51
Szia!

Vezúv, Pompej, Amalfi, Capri, Nápoly közlekedés nagyon jó (ha nem is annyira gyors), és kiépült, nem tudom neked az összes variációt leírni, mert nem tudom milyen sorrendben, járnád be ezeket a helyeket, mit tennél egy napra, stb., így végtelen lehetőség lenne, de részletesen olvashatsz ezekről az Amalfi, Capri, Sorrento és Nápoly menüpontokban. De ha van kérdésed konkrétan egy konkrét helyről egy másikra eljutásban, leírom.
Ravellóból először el kell jutnod busszal Amalfiba, vagy Sorrentóba, más lehetőség nincs, majd ezekről a helyekről utazhatsz tovább.
Meglehetősen ritka a havazás az Amalfi-parton.
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.20. - 04:08
Sziasztok
én most október 13.-tól 19.-ig vagyok Velencében és Rómában, de szeretnék egy 3 éjszakás Amalfi partvidéki kiruccanást is. Szeretném megtudni hogy milyen idő van általában októberben (lehet például még fürödni a tengerben)?Valamint azt szeretném megtudni hogy melyik településen lenne a legjobb szállást foglalni és hogy hogyan jutok el Rómából ide?
Köszönöm a segítséget
#26 - Ruzsa Róbert - 2016.08.17. - 20:03
Kedves Tibcsi!
Lenne néhány kérdésem Positanoval kapcsolatban, amiben szeretném a segítségedet kérni. Természetesen utánanéztem mindennek, csak már annyi információt találtam, hogy teljesen elvesztem bennük.
Nápolyból Positanoba milyen útvonalon lehet a legegyszerűbben eljutni (tömegközlekedéssel)?
Positanoból Caprira?
Positanoból Pompeibe?
Az ArteCard Campagnia-val tényleg ingyenesen lehet utazni?
Válaszod előre is köszönöm!
Andrea
#27 - Andrea - 2016.09.17. - 22:13
Kedves Andrea!

Nápoly-Positano: vonat Sorrentóig, majd onnan busz.

Positano-Capri: van közvetlen hajó:

http://www.capri.com/en/ferry-schedule?from=positano&to=capri
(mindig csak a napi menetrendet írja)

http://www.navlib.it/eng/linee/DettaglioLinea.asp?idli=19
(az egyik hajótársaság oldala, minden napi menetrenddel)

Positano-Compei: busz Sorrentóba, majd onnan vonat Pompei Scavi állomásig:
http://www.eavsrl.it/web/en/content/timetables-rates

Igen, tényleg ingyen lehet utazni az Aretcard Campaniával, a Nápoly oldalon leírtak alapján (Caprira nem érvényes).
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.20. - 00:35
Szia!
Mi autóval mennénk Minoriba.Ki is néztünk egy jó szállást, de nincs parkolója. Az egyik vélemény azt írja, hogy nagyon drága a parkolás. Tudnál erről informálni, hogy ilyen esetben hol lehetne parkolni, mert a strand lenne legközelebb, de ott 3 euro/óra a parkolás. útszélén tilos megállni. Emleget a helyi weboldal valami Blue line-t, az busz lehet?

Köszönettel: Zsuzsa
#29 - Pesti Jánosné - 2017.03.15. - 09:05
Kedves Tibcsi!
Augusztusban szeretnenk utazni olaszorszagba egy korutazasra. 12napos kirandulast terveztunk amelybe beletartozik Amalfi is, ugyanakkor at szeretnenk utazni on Annan utazni Alberobelloba is. Tudnal- e nekunk valamilyen informaciot adni, hogy hogy an Tudnank eljutni oda , akar busszal, vagy vonattal.?
#30 - Maria - 2017.04.05. - 15:15
Kedves Maria!

Ez tömegközlekedéssel még a leggyorsabb úton is minimum 6,5 óra, tehát kirándulásnak azért hosszú, de ha pont arra visz a körutatok, útba esik, akkor jó.
Lehetőségek:

1) busz Salernóba: http://www.sitabus.it/wp-content/uploads/2016/06/5120-Amalfi-Salerno-2016_ESTATE.pdf,
onnan vonat Bariba, minimum 1 átszállással: trenitalia.com
Majd Bari-Alberobello vonat:
https://www.fseonline.it/index.aspx
Vagy Salernóból talán busz is van Bariba, de lehet csak korán reggel.

2) beutazás Nápolyba, Nápolyból vonat Bariba, átszállás(okk)al: trenitalia.com vagy busz Bariba: http://www.marinobus.it/
Bariból pedig vonat Alberobellóba

3) További, "egzotikus" lehetőségek, melyeket kiad a Google tömegközlekedési útvonaltervező, azokat érdemes nézni, amik azért 6-7 órányi út környékén vannak:
https://goo.gl/maps/Hawf9BZyTGS2

Nagyon függ a menetrendtől, a napszaktól, attól hogy mit preferáltok, a gyorsaságot, árat, vagy hogy viszonylag könnyebb legyen tájékozódni, stb.
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.05. - 17:18
Sziasztok, szia Tibcsi!
Néhány hét múlva Nápolyba utazunk és 2-3 napot szeretnénk az Amalfi-parton tölteni. Egyelőre még nem néztem utána,hogy miként lehet Nápolyból egyszerűen odajutni. Szeretnénk a parton elterülő településeket (Amalfi,Sorrento,Positano...) végigjárni illetve Caprira is áthajózni. Ez egy hátizsákos túra lesz,a költségvetés ehhez mérten alakul :) Van valami tipped,tippetek,hogy autót bérelve vagy tömegközlekedve érdemes-e odautazni Nápolyból? Köszönöm a választ előre is,Lilla
#32 - Lilla - 2017.04.20. - 14:21
Szia!

Az Amalfi, Sorrento, és Nápoly oldalakon, a leírásban, ill. a hozzászólások között megtalálható minden a közlekedésről, ha van konkrét kérdésed, ill. nem találod az infókat, persze írj. Röviden: Nápolyból Sorrento circumvesuviana vonattal, az Amalfi-parton, pl. Sorrentótól Amalfiig pedig busszal lehet közlekedni.
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 01:43
Kedves Tibor!

Segítséged szeretném kérni , Rómából szeretnénk lemenni és egy teljes napot Amalfiban tölteni. Junius 24-én .Nem igazodom el a sitabus oldalán. Hogy tudnám elővételben rendezni a jegyeket korai indulással és kései visszaúttal? Nagyon köszönöm a segítséged előre is : Margit
#34 - Major Margit - 2017.06.14. - 17:38
Kedves Margit!

Róma-Amalfi busz talán nincs is.
De lehet, te is arra gondolsz, hogy vonattal mennél Rómából Salernóig, és onnan busszal Amalfiba. Róma-Salerno vonatra a trenitalia oldalon vehetsz jegyet:
http://www.trenitalia.com/tcom-en
A Salerno-Amalfi buszra nem lehet online jegyet venni, menetrendje itt: http://www.sitabus.it/wp-content/uploads/2016/06/5120-Amalfi-Salerno-2016_ESTATE.pdf
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.14. - 19:56
Kedves Tibcsi!
Mi Tramontiba leszünk 2017.07.16-23 között. Busszal szeretnénk közlekedni az egy hét alatt az Amalfi parton, ezért heti jegyet vennénk. A sita honlapján azonban nem igazodom el, szeretném tudni, hogy van-e heti bérlet az mennyibe kerül vagy milyen más többnapos jegyvásárlási lehetőségek vannak. Válaszodat előre is köszönöm!
Gaben
#36 - Gaben - 2017.06.25. - 18:01
Kedves Gaben!

Hetijegy nincs, de van 24 órás jegy 6,80 EUR-ért, és 3 napos jegy 16 EUR-ért (Unicocostiera jegyek).
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.01. - 17:07
Kedves Tibcsi!
Amalfi parttal,és környékével szemezgetek,és Caprial. Arrafelé a partok milyenek, sekélyek? kavicsos, vagy homokosak? Köszi. Tamás.
#38 - Tamás - 2017.07.04. - 18:51
Kedves Tibcsi!
Az előző kérdéshez még: Salerno, és Sorrento partja érdekelne még, lassan, vagy gyorsan mélyülő? Tudsz ezekre infót? Köszi. Tamás.
#39 - Tamás - 2017.07.05. - 13:58
Kedves Tamás!

Sziklás és kavicsos, és általában kis partok jellemzőek. A Sorrento közeli Marina di Puolo strandja lassan mélyülő.
#40 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.05. - 21:42
Sziasztok, szia Tibcsi!

A hónap végén utazunk Olaszországba autóval. Kitartó kutatómunkát végeztem, de van amit így sem találok, na meg persze a személyes tapasztalat csak megbízhatóbb. Végig szeretnénk menni az Istenek útján. úgy terveztük , hogy kocsival megérkezünk Amalfiba, innen elbuszozunk Agerolaba, majd az út végén Positanobol visszabuszozunk Amalfiba. Csak útközben olvastam, hogy Amalfiban 3 Euró óránként a parkolás, ami nem túl költséghatékony. Ha Agerolaban tennénk le a kocsit, olcsóbb lehet a parkolás? írják, hogy a környező falvakban olcsóbb, de semmi bővebb információ. Remélem itt választ kapok! Előre is köszönöm! Gabika
#41 - Gabika - 2017.08.08. - 09:48
Szia.Szeretnem megerdeklodni,hogy Romabol hogyan lehetne legkonnyebben Angerolaba eljutni..?? Milyen lehetosegek vannak??Koszonom.
#42 - Jutka - 2017.08.13. - 14:12
Szia!

Gondolom Agerolára gondolsz.
Rómából Nápolyig vonattal: http://www.trenitalia.com/tcom-en
Nápolyból pedig busz megy Agerolába innen:
https://goo.gl/maps/BA5RwEv1a952
Menetrendje itt:
https://goo.gl/dSjPbr
(a pdf-ben lejjebb)
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.14. - 00:42
Köszönöm az infokat Tibcsi.????
#44 - Jutka - 2017.08.15. - 07:41
Kedves Tibcsi,
Szeretnék segítséget kérni. 2017,08,29én utazunk Nápolyba. A Dante nevű metrónál lesz a szállásunk és onnan szeretnénk majd eljutni Amalfiba. Ha jól láttam akkor az 5020as busszal el tudunk menni, aminek a menetideje kb 2ó5perc, de sehol sem találom a menetrendet sem oda sem vissza. Tudnál nekem ebben segíteni? A buszon meg lehet vásárolni a jegyeket illetve kb milyen összegűek?
Caprira is szeretnénk átmenni hajóval, de sajnos még arra nem találtam hasznos információt, hogy mikor indulnak hajók. Ebben is szeretnék segítséget kérni tőled.
Előre is köszönöm a válaszaidat.
üdv, Erika
#45 - Kiss Erika - 2017.08.21. - 09:37
Kedves Erika!

A 2-vel feletted lévő hozzászólásban lévő busz megy Amalfiba is, de arról át kell szállni. Van közvetlenül Amalfiba is, csak kicsit ritkán, a jegyár 8 EUR, annak a menetrendje itt:
https://goo.gl/V4jQ8X
Capri hajómenetrend Nápolyból: http://www.capri.net/en/ferry-schedule
#46 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.22. - 21:00
Kedves Tibcsi!
Szeretném megkérdezni, hogy az ArtecardCampania túristakártya érvényes-e a SITA buszokra? valamint Capua közlekedő vonat és buszjáratokra is? Mármint ingyenes-e akkor a közlekedés, ha rendelkezem ilyen érvényes kártyával.
#47 - Rozi - 2017.09.08. - 21:08
Kedves Rozi!

érvényes az Amafi-parton közlekedő buszokra, tehát ingyenes vele a közlekedés!
Capua: hát az még elvileg Campania régió, de nem tudom 100%-ig megmondani, oda érvényes-e.
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.12. - 00:17
Kedves olvasok!
Hadd osszak meg Veletek egy friss jo hirt. Ma jartunk Amalfiban es egy helyi holgy mondta, hogy 2 napja atadtak az ingyenes liftet a hegy belsejeben. Igy nem kellett 350 lepcsot megtennunk, hanem 1 perc alatt felvitt a hegy tetejere a lift, ahonnan csodas a panorama. Csak javasolni tudom. Es ha mar felmentek, a fotozas mellett etdemes par percet az ott levo temetore is szanni, mert ez nagyon mas mint az altalunk megszokott...
#49 - Laura - 2017.10.31. - 18:34

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás