Capri nyaralás, szállás

Capri szigete: nyaralás, nevezetességek

Capri

A csodálatos sziget, Capri vitathatatlanul Olaszország, sőt, Európa egyik leggyönyörűbb helye. A Tirrén-tenger 10,4 km2-es területű földi paradicsoma már a rómaiak korában is népszerű üdülőhely volt. Számos római kori villa romjaiban fedezhető fel emlékük. De Caprit már jóval a rómaiak előtt is lakták: Kr. e. 8. században görög telepesek költöztek ide. A Kr. e. 29-ben ide látogató Augustus császárt annyira megragadta a sziget szépsége, hogy a tulajdonában lévő, egyébként szintén gyönyörű Ischia szigetét elcserélte az annál jóval kisebb Caprira. A sziget bájai számos irodalmárt és festőt is megihlettek. Ma is sok híresség, celeb látogatja, akiknek a szigeten luxusvilláik vannak, a Marine Grande kikötőben pedig luxusjachtjaik horgonyoznak. Az első szálloda Capri szigetén 1826-ban épült. Capri kifejezetten luxushelynek, viszonylag drágább szigetnek számít.

Caprin, természeti adottságait tekintve nem meglepő módon, nem homokos strandokat találunk: a strandok sziklásak-kavicsosak, de a homokos partok kedvelőit egészen biztosan kárpótolják a sziget csodái. Az egyik legnépszerűbb strand a Marina Piccola, Capri déli részén található. A fürdés mellett kiválóakat lehet a szigeten kirándulni: a kirándulások, hegymászások végpontjai, és a túrák önmagukban is fantasztikus látványt nyújtanak. A sziget körbehajózása (számos ilyen túra indul a kikötőből) szintén hatalmas élmény. Az alábbiakban bemutatott látnivalók, természeti látványosságok térképen feltüntetve Capri térkép oldalunkon láthatók.

Capri, táj

Capri-sziget

Capri fotók: MorBCN, jafsegal

Capri szállás

Szállások Caprin: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Capri sziget szállás | Szállások Olaszország egyéb részein is

A szigeten két város található: Anacapri, ill. Capri. A nagyobb, és népesebb Capri, ahol a sziget két kikötője, a Marina Piccola, és a Marina Grande (amely színes házaival külön látványosság) van. Szállodák, bevásárlóutcák, szórakozóhelyek várják itt a turistákat. Anacapri a sziget nyugati részén, magasabban található, kisebb, és teljesen más hangulatú, mint Capri.

Anacapri 275 m magasan fekszik a tengerszínt felett, a Kék Barlanghoz közel. Itt sokkal olcsóbbak a szálláshelyek, mint Capri városában. Anacapri nevezetessége számos villája, temploma, kolostora. Fő látnivalója a 2015-s árakon 7 Eurós belépődíjért látogatható Villa San Michele, amit a 20. század elején Axel Munthe svéd orvos Tiberius római császár villájának helyén épített. A villa kertjében egyiptomi, és egyéb antikvitás-kori ereklyék, és művészeti alkotások találhatók. De talán a fő ok, amiért megéri a belépődíj, az a kertből nyíló csodás kilátás Caprira, a kikötőre, a tengerre, és még a Vezúv is látszik!

Capri, Olaszország

Villa San Michele, kilátás. Kép: CamelieTWU

Anacapritól 3 km-re délnyugatra a Punta Carena világítótorony tekinthető meg. A világítótornyot 1862-ben kezdték építeni, és 1867 óta működik - napjainkban is eredeti funkciójában.

Punta Carena világítótorony

Punta Carena világítótorony. Kép: vgm8383

Anacapriból libegővel (Seggiovia) lehet eljutni a Monte Solaro tetejére. A látvány az 589 m magas hegy csúcsáról leírhatatlan. A libegő ezen a 15 perces út alatt csodás kertek, és gyümölcsösök felett halad el. A jegy ára: egy irányba 7 Euró, retúr: 10 Euró. A csúcsra jól kiépített, különösebb nehézségek nélkül megtehető turistaút is vezet Anacapriból. Capri városából is el lehet jutni a Monte Solaro csúcsára, amely azonban inkább az edzettebbeknek ajánlható: hosszabb, és nehezebb túra.

Monte Solaro

Monte Solaro, kilátás. Fotó: edwardbertozzi

Capri egyik fő látványossága a Grotta Azurra, avagy a Kék Barlang. Nevét onnan kapta, hogy a víz alatt beszűrődik ide a napfény, így festői kék fény világítja meg a barlangot. Hogy mennyire híresen szép, az azt is bizonyítja, hogy a mélykék színre bizonyos nyelveken külön szót használnak, ami nem más, mint a Capri. A kis, 60 m magas, 25 m széles barlangba csak kis, néhány fős csónakok férnek be. A Marine Grandétól indulnak ide kirándulóhajók: 9 Eurós árért, ill. további 13 Eurót kell fizetni a barlangba való beevezésért - a hajók néhány percet töltenek a barlangban. A várakozás néha nagyra nyúlhat, hisz dagálykor, hullámok esetén nem lehetséges a bejutás. A kék barlang Anacapriból busszal is megközelíthető, majd hajóra lehet szállni. Este 6 után, amikor a kirándulóhajók már nem közlekednek ide, sok helyi beúszik a barlangba - ezt az élményt természetesen a turisták is megtapasztalhatják.

Grotta Azurra, Capri

Grotta Azurra. Fotó: ehpien

A korábbiakban bemutatott Villa San Michelen kívül egy másik látványos kert a szigeten a sziget délkeleti oldalán elhelyezkedő Giardini di Augusto, azaz Augustus kertjei. A 20. század elején alapított gyönyörű, békés, a tömegtől távol eső, tengerre néző botanikus kertből csodálatos a látvány, Capri 180 fokos panorámája élvezhető a Mount Solaróval, a Marina Piccolával, és a Faraglionival. És maga a kert is szépséges. A belépő mindössze 1 Euró.

Augustus kertjei, Capri

Augustus kertjei. Kép: jennystyles315/Flickr/Creative Commons

A sziget egyik természeti különlegessége a Nápoly-öbölnél található három sziklája, amelyek a sziget szimbólumának számítanak (Faraglioni). A szikláknak külön nevük is van: Stella (amely a fő szigethez kapcsolódik), Mezzo, és Scopolo. A Stella 110, a Mezzo 80, a Scopolo pedig 102 m magas. A Mezzoban egy kis, természetes barlang is van, amely 60 m hosszú - ez a tulajdonsága még különlegesebbé, és festőibbé teszi.

Faraglioni

Faraglioni. Kép: Vito Manzari

Másik természeti csoda Capri szigetén az Arco Naturale, egy korábbi nagy barlang maradványa. A paleotikumban, a sziget megemelkedésének köszönhetően a szél, és a tenger hullámai kimosták a korábbi barlangot, és lenyűgöző formát hoztak létre.

Arco Naturale

Arco Naturale. Fotó: gepiblu

Közlekedés a szigeten: Rendszeres (mini)buszjáratok közlekednek (2016-ban a vonaljegy ára: 1,80 Euró, 60 perces, korlátlan számú utazásra jogosító vonaljegy: 2,70 Euró, napijegy: 8,60 Euró+1 Euró letét), a Marina Grande kikötőből Capri, és Anacapri városába, és vissza, Capri, és Anacapri között, valamint Anacapri, és a Grotta Azurra között. Hegyi villamos is közlekedik Capriból a hegytetőre. Gyalog, Capri városából, lépcsők vezetnek a hegyre. A fő kikötőből (Marine Grande) a kék barlanghoz hajó is közlekedik.

Eljutás Caprira: Ischia, Forio, Nápoly, Amalfi, Positano, és Sorrento kikötőjéből közlekednek hajók, és kompok a szigetre, Capri Marine Grande kikötőjébe. A Nápolyból, és máshonnan Caprira induló hajók, kompok menetrendje ITT nézhető meg. Nápolyig repülővel a Wizz Air és a Ryanair járataival lehet eljutni. Részletes leírásunk olcsó repülőjegy keresési tippekről, tanácsokról, a legjobb eszközökről, keresőkről, árösszehasonlítókról itt: Hogyan keressek olcsó repülőjegyet?. Autóval: autós útvonaltervező

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Ez a sziget tenyleg meger egy kis kiruccanast... tenyleg nem olcso mulatsag,de mindenkepp megeri a latvany miatt... mi privat kis csonakazason voltunk,es tenyleg olyan helyeket lattunk amiket a szigetrol nem lehet...sajnos a kek barlang kimaradt,a magas vizszint miatt, de azon kivul van sok latnivalo a sziget korul is :)
#1 - Agika - 2011.03.07. - 10:39

Capri szigete mese szép, nagyon régen még 1974-ben jártam ott, feledhetetlen.!!
#2 - marjai jánosné - 2011.05.26. - 22:11
Felejthetetlen élmény!! én áprilisban voltam,szezonkeztedkor még nem volt nagy meleg, és túrista sem túl sok. Ajánlom mindenkinek Valkai Erzsi magyar idegnevezetőt!
#3 - Gallay Szilvi - 2011.06.25. - 15:59
Kedves Gallay Szilvi!

Szeretném kérdezni, hogyan jutottatok ki a szigetre és mennyi volt a hajójegy ára? én a családommal megyek és mindent magam intézek. Kösz a választ.
#4 - Sz. Krisztián - 2011.07.11. - 11:01
Kedves Krisztián!

A kiindulási pontunk Nápoly volt, ott laktunk a Garibaldi téren egy 3*-os hotelben. Nápolyi kikőtőből mentünk Capri szigetére 16€, kb 40 perc. Ha esetleg Sorrentoban laknátok, onnan csak 20 perc Capri. A szigeten van helyi járat, de nagyon kevesen férnek fel rá. Ha többen vagytok, érdemes kipróbálni a helyi taxit.

Remélem még aktuális.
#5 - Gallay Szilvi - 2011.07.21. - 12:10
Kedves Szilvi!
Köszönöm a választ!
#6 - Krisz - 2011.07.21. - 23:04
Kedves ágika!

A privát csónakázást hol lehet intézni, és mennyibe kerül a bérlés?
#7 - Szilvia - 2011.07.25. - 23:09
Repülővel vagy esetleg autóval olcsóbb Caprira eljutni budapesttöl?köszönöm
#8 - üveges Anita - 2011.08.22. - 12:55
ANITA: Időponttól függ, nézd meg pl. a Wizzair oldalát, ill. az autós útvonaltervezőben, itt az oldalon is, láthatod hogy hány km, és így benzinárakkal is lehet kalkulálni.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.22. - 22:56
Capri szigete valami eszméletlenül gyönyörű!!!:DEz egy feledhetetlen élmény!Mi a családdal ezen a nyáron voltunk ott egy napot mert amúgy a Sorentoi-félszigeten nyaraltunk Olaszországban:D:Dés megjegyzem h az olasz pasik se semmik:DDDD
#10 - Virág - 2011.11.07. - 18:37
Sziaszok!
Szeretnék információt kérni a Sorrentói félszigetről, mivel érdemes utazni, szállás stb?
Két gyerekünk van, 5 és 7 évesek. Milyen a tengerpartja, szállások?
Minden hozzászólást előre köszönök!

Kriszti
#11 - Kriszti - 2012.03.01. - 14:30
Szia!

A Sorrento menüpontban (bal menüből elérhető) olvashatsz róla, az eljutásról, a partokról, stb! Konkrét szállásokat ott nem tudok, tehát az Olaszországi szállások menüpontban lehet böngészni. Ha van még konkrét kérdésed róla, kérlek tedd fel azon az oldalon!
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.03.01. - 18:35
Aki Nápoly környékén, vagy a Sorrentó-i félszigeten jár, ki ne hagyja Caprit! Csodaszép... Szerintem csak egyetlen baja van, ha egyszer voltál, mindig vissza fogsz vágyni!
#13 - Zebi - 2012.03.23. - 13:29
Sziasztok !
én még nem voltam Caprin, de már rengeteget hallottam róla. Holnap megyünk a párommal. Ha haza értünk a szállásra leírom milyen volt, esetleg néhány hasznos tanácsot is tapasztalatból.
#14 - Dr Vass László - 2012.07.11. - 22:32
Csodálatos, egyszerűen meseszép. A sziget fillingjét ott kell megélni, még a képek sem tudják azt átadni. Oda mégegyszer vissza kell menni! Ajánlom, aki már addig elutazik, dél olaszba, az Amalfit és Ravellot sem hagyja ki.Csodálatos.
#15 - Papp Zoltánné - 2012.09.01. - 15:24
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha hajóval szeretnék eljutni Nápolyból -Capri szigetére, mennyibe kerülne? 2013-as árakat ismeritek(oda-vissza/1 fő)
és akár ősszel is érdemes odautazni? Köszi a válaszokat
#16 - Bogica - 2013.02.02. - 13:51
Szia!

Az alábbi linken láthatók az aktuális árak Nápoly és Capri között, a menetrend, valamint hogy mikor melyik kikötőből indulnak a hajók:
http://www.capri.com/en/ferry-schedule
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.04. - 23:20
A mennyország lehet ilyen csodálatos, mint Capri, és ha egyszer eljutsz oda, soha nem felejted el, lenyűgözően szép és varázslatos. én 2002-ben jártam ott, de azóta is visszavágyom. Voltam Caprin, Anacaprin, körbehajóztam, közben eljutottam a Kék-barlanghoz, a Faraglioni sziklákhoz, láttam korall-telepeket, a Monte Solarot, Augustus kertjét, Axel Munthe villáját és még strandolni is maradt időm, mindezt egy nap, amikor Sorrentoból áthajóztunk a csoportommal! Ne hagyjátok ki!
#18 - Vajna Tamásné - 2013.02.12. - 19:54
öt éve, augusztusban Sorrentobol mentünk. A meleg és az olaszok általános szabadságolása miatti tömeg ellenére; látni kell (csak nem akkor). Sorrento maga is egy gyöngyszem, a Vezúv kráterébe is be kell kukkantani és Pompei...!! Elő- utószezonban javaslom.
#19 - Szabó Enikő - 2013.03.16. - 13:22
Tavaly augusztusban volt szerencsénk egy napot eltölteni Caprin. Sorrentobol hajóztunk át. Az egész nyaralásból (Pompeji, Vezúv, Amalfi-part, Nápoly, Paestum, Agropoli...) a capri-i kirándulást vártam legjobban. álomszép, magával ragadó atmoszférája van, tömeg volt, és elképesztően drága. Az előzetes várakozásommal ellentétben nem ez lett a kedvenc helyem.
#20 - anna - 2013.03.26. - 14:14
Tibcsi , köszönöm a linket és a többieknek is :)
#21 - Bogica - 2013.05.26. - 12:10
Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy nyáron akarunk menni a párommal, de csak Nápolyból átutazva hajón 1 napra, ugye telefon, fényképezőgép, pénz amit viszünk magunkkal. Capriban találunk-e értékmegőrzőt míg mi a strandon süttetjük a hasunkat?
Köszönöm!
#22 - Brigi - 2013.05.26. - 23:55
Szia!

A Marine Grandénél lévő siklótól jobbra lévő 4. boltban van egy csomagmegőrző a leírások szerint, ha még működik. De úgyis oda érkeztek hajóval, tehát semmiből sem áll megkeresni ezt a boltot. Este 6-ig van viszont nyitva (ill. ezt majd érdemes megnézni, nehogy zárás után érjetek oda vissza).
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.28. - 04:22

Sziasztok!

Szeptember 8 - 15 ig fogunk buszos útra dél olasz ország menni.Sorrendtóba leszünk 4 - 5 napot Szeretném megtudni, hogy ebben az időszakban
milyen az időjárás. Remélem már nem annyira meleg.Szeretnénk átkirándulni, Nápolyba,Kapriba, Amalfiba,stb. Szeretném megtudni, hogy ezeken a helyeken van -e lehetőség robogó bérlésre, és mi a napi ára. Valamint érdekelne
minden közlekedési információ, például jegy árak,és párnapos bérletek árai is.
Az éttermekről pedig azt hallottam, hogy nagyon drágák, igaz ez ?

Előre is köszönöm : Ricsi


#24 - Farkas László - 2013.07.28. - 19:47
Sorrentoból 30 EUR Capriba a retur jegy. Sokak által dícsért és normál árú étterem a Johnny Pizza, keress rá a Tripadvisorban. Utazás a Sita busszal ( Circumvesuviana állomásától indul ) megoldható Amalfira, de érdemes leszállni útközben Positanoban. Az a városka a földi menyország, rám és az odavezető út tette a legnagyobb hatást az Amalfi parton. A Sorrento, Amalfi index fórumon számos információt megtalálsz. Ez pedig a látvány: http://vimeo.com/6492818
#25 - akire - 2013.08.08. - 09:42
Sziasztok!

Sok tanácsot nem tudok adni sajnos mert én is csak "turistaként" voltam és próbáltam élvezni a város,látnivaló adta szépségeket.
De,akit érdekel képekkel tudok szolgálni amiket én magam készítettem nyaralások során,talán segítség másoknak.én is sokat tanulok más képei láttán illetve próbálok a látottakon előre gondolkozni,mire oda jutok...
Gábrish Gábor ,néven megtaláltok a legnagyobb közösségi oldalon (F).
Képekkel itt tudok szolgálni és akár pár saját élménnyel.!
Gábrish
#26 - Gábrish - 2014.01.07. - 17:34
Sziasztok valaki nem készul Most Capriszigetere
#27 - Zsolt - 2014.04.05. - 16:04
Szia , én készülök de az árak és a tömeg miatt valószínűleg útószezon idején megyek!
#28 - Tünde - 2014.04.21. - 12:11
Mi Axel villáját kihagytuk, és elindultunk le a bejárata melletti lépcsőn. A tengerparton a kikötőnél kötöttünk ki sok-sok lépcső, erdei út után a csodálatos kilátásban gyönyörködve. A fiamnak az volt a legnagyobb élménye a nápolyi út során. Vannak a kikötőből sziget kerülő kishajók is, a mienk kihagyta a Kék barlangot, de átment a Farignolli szikla íve alatt.
#29 - ildiko - 2014.07.02. - 00:55
Kedves ildiko,
mindenki neveben köszönöm az erdekes ,es gazdag utibeszamolot.
Jol esett olvasni, a ferjemmel jövöre terveztük ezt az utvonalat.
üdv.
#30 - Marta - 2014.07.02. - 15:59
Mi novemberben voltunk és nagyon jó idő volt akkor is. (Nápolyban egész nap esett és kb. 17 fok lehetett, addig Caprin sütött a nap és 25fok körül lehetett a hőmérséklet.) A gyengébb gyomrúaknak én azt ajánlom, hogy inkább nagyobb hajóval menjenek, azt nem dobálja annyira a tenger. Nem mindegy,milyen állapotban ér oda az ember:) Mi siklóval mentünk fel a kikötőből. Onnan gyalog kb. 1órás túra egy gyönyörű ösvényen át vezetett a sziget másik felén lévő kilátóponthoz (szerintem ez nem olyan ismert,mert nem sokan voltak ott). Mivel már a szezonnak vége volt, kevesen voltak, de az idő jó volt, bár sok bolt be volt már zárva. és igen, tényleg gyönyörűszép!
#31 - Vera - 2014.07.05. - 08:44
én és a családom ez év szeptember végén voltunk Nápolyi kiránduláson,ahol természetesen utba ejtettük capri szigetét.Gyorshajóval mentünk át ami kb 50 percet vett igénybe,és megérkezésünk után azonnal befizettünk egy másfélórás hajóutra a kékbarlanghoz,a csalódás akkor ért bennünket amikor a barlang közelében kb 20 hajó várakozott a barlang megtekintésére.Tájékoztatást nem kaptunk csak annyit mondtak várakozni kell abejutásra.Másfél órai várakozás után még mindig távoli volt a bejutás,de ami hajonkon már többenrosszul voltak a hánykolódástól,se wc se ásványviz nem volt a csonakunkban.Ekkorra már többen szoltak a kapitánynak hogy mennének vissza aszigetre velünk együtt,ekkor egy hajó szedte össze az utasokat akik már nem birták a hánykolodást,és vagy harminc utassal visszavittek a kikötőbe bennünket.Ettől a kis incidenstől eltekintve a sziget csodálatos volt ,amit hiányoltam,hogy még egy bocsánatot sem mondtak.Az még hozzátartozik az igazsághoz hogy mindez egy vasárnapi nap történt.
#32 - Lukács Ferenc - 2014.09.30. - 20:16
Szia Tibcsi!
Először is köszönöm a mindig pontos, aktuális információkat, már több városnéző utat is a Te segítségeddel szerveztünk meg!
Most Nápolyba és Sorrentoba készülünk augusztusban, azt szeretném tudni, hogy Caprira honnan menjünk inkább? A hajókra meg kell-e venni előre a jegyet és azt milyen oldalon tehetem meg, illetve a menetrend is érdekelne.
Pompeibe is jobb lenne, ha elővételben vennénk jegyet?
Nagyon köszönöm a segítséget!
#33 - Barbara - 2015.07.16. - 22:38
Szia!

örülök, hogy mindig hasznos információkat találsz!
Hogy Sorrentóból vagy Nápolyból menjetek-e: ahogy nektek útba esik jobban a programotok alapján.
Menetrend, Sorrentóról és Nápolyból is, itt:
http://www.capri.net/en/ferry-schedule
Nem szükséges előre jegyet venni, de mivel augusztus eléggé csúcsszezon, így el lehet kerülni a sorokat.
Pompeibe nem szoktak nagy sorok lenni, kivéve ha jön egy nagyobb csoport, pl. kiköt egy nagyobb hajó, tehát ha belefér, és nem okoz gondot meg lehet venni akár előre a jegyet, de nem szükséges.
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.18. - 01:37
Nagyon köszönöm a segítséget!
#35 - Barbara - 2015.07.20. - 05:59
Pompei Scavinál laktunk, 10 percre a vasútállomástól. Onnan vonattal mentünk Sorrentoba (Nápolyból jön a kisvonat) és kb. 10 percre van a kikötő. Mi egy kb. 4-5 órás programra fizettünk be, Sorrentóból egy 45 személyes hajóval mentünk és Capri szigetét kerültük meg, kétszer megálltunk, ahol lehetett fürdeni és búvárkodni (adtak szemüveget és pipát). A Blue Grotto zárva volt, nem is bánom, mert több idő maradt a többi csodaszép látnivalóra. Isteni program, 29 Euro és adnak egy kis süteményt, hideg víz és sör önkiszolgáló a hajón és a végén egy kis lomincello kóstoló. Itt nem lehet kiszállni a hajóból, és angol nyelvű idegenvezetés van. Szuper! érdemes előre lefoglalni (paypalon kell fizetni a 25%-ot), mert a mi hajónk tele volt.
http://www.sorrentoboats.it/excursions/capri-swim
Utána Sorrentóba egy nagyon jó kebabot ettünk (Kebab Cimpiahttps://www.tripadvisor.co.hu/Restaurant_Review-g187782-d2723139-Reviews-Kebab_Ciampa-Sorrento_Province_of_Naples_Campania.html) és utána egy nagyon jó fagyit it https://www.tripadvisor.co.hu/Restaurant_Review-g187782-d6702465-Reviews-Momi-Sorrento_Province_of_Naples_Campania.html

#36 - Agi - 2016.08.01. - 09:59
Sziasztok!

érdeklődni szeretnék, hogy Caprin lehetséges-e robogót bérelni?
#37 - Betti - 2017.05.28. - 10:16
Szia!

Igen, lehet, de nem tudom megmondani melyik a legjobb szolgáltató.
#38 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.28. - 20:44
Szia Tibcsi! Èrdeklődnèk,hogy szerinted èrdemes-e 1 egèsz hetet Caprin tölteni,vagy ez az időtartam màr unalmas lenne?Mi szeptember vègèn mennènk egyènileg es sajnos csak nèmet nyelvtudassal,ami elèggè megnehezìti a szervezèst.Viszont az összes utazasi iroda csak 1 napra szervez ide kiràndulàst.Gondolom viszont ha itt lenne a szallàsunk,nehèzkessè válna mondjuk Pompei vagy a Vezuv megtekintese.Vàlaszodat,előre is köszönöm!Ūdv. Csilla
#39 - Pènteknè Jancsò Csilla - 2017.07.23. - 07:36
Kedves Tibcsi,
a tavalyi, remek milánói utazásunk után idén délebbre indulunk. Capri szigetére is szeretnénk elmenni. Olvastam a Capri közlekedésével kapcsolatos írásokat. Szeretném megkérdezni, hogy a tömegközlekedés árai nem változtak 2016 óta? írtál egy ATC nevű társaságról, de nem találtam honlapot. Tudnál segíteni abban, hogy pontosan mi a cég neve? Van-e letölthető menetrendjük?
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv. Olgi

#40 - Olgi - 2018.02.05. - 21:34

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás