Cesenatico nyaralás, szállás

Cesenatico időtöltés, nyaralás, nevezetességek

Cesenatico

A 20 ezer lakosú Cesenatico 7 km hosszú homokos tengerparttal várja a napozás szerelmeseit. Kisgyermekekkel érkező családok körében igen népszerű hely, de néhány éjszakai szórakozóhelyének köszönhetően a fiatalok közt is kedvelt - bár szórakozás és éjszakai élet szempontjából nem hasonlítható össze a zsúfoltabb, zajosabb, és bohémabb Riminivel, ugyanakkor Casenatico rendezettségben, színvonalban nem marad el délebbi "társától", Riminihez hasonlóan minden igényt kielégít. Casenaticóban született a 2004-ben elhunyt híres profi kerékpáros, a Tour de France és Giro d'Italie győztes Marco Pantani.

Cesenaticot 1302-ben alapították. Jelképe a Porto Canale, Cesenatico kikötőcsatornája melynek tervrajzait Leonardo da Vinci készítette. Az 1 km hosszú, 1500-ban épített csatornát eredetileg 15 km hosszúra tervezték: a cél az volt, hogy elérje Cesena városát. A Canale mentén öreg, díszes, tarka vitorlás hajók láthatók. A városból kiemelkedik (nem egészen szépsége, inkább magassága miatt) a Piazza Andrea Costán épített 120 méter magas felhőkarcoló, a grattacielo, amely Olaszország egyik legmagasabb épülete, és 2007-ig Európa 30 legmagasabb épülete között tartották számon. Az érdeklődök a tengerészeti múzeumot is megtekinthetik.

A 38 km-re lévő Rimini és a 23 km-re fekvő Riccione számos kiváló, világszínvonalú aquaparkjai, vidámparkjai, és egyéb szórakoztató parkjai is lehetőséget adnak a kikapcsolódásra. Rimini ezen felül történelmi nevezetességeket, és fantasztikus, pezsgő légkört is kínál.

Itt nyaralva remek kirándulási lehetőség az autóval alig több mint 1 óra alatt elérhető festői San Marino is, ahonnan, 657 m magasból, lélegzetelállító, a környező vidékre, és tengerpartra irányuló kilátásban lehet gyönyörködni. A miniállamba látogatókat a hangulatos terek, épületek, és egyéb nevezetességek is elkápráztatják. Bővebben San Marinóról lásd külön oldalunkat: San Marino. És, akik még több kirándulást terveznének a nyaralás mellé: Casenaticotól mindössze 34 km-re található Ravenna. A város 5-6. századi kora keresztény műemlékei az UNESCO Világörökség részei. Ravenna gyönyörű bizánci mozaikjairól híres, és egy vidám, jó hangulatú kisváros.

Cesenatico szállás

Cesenatico szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Cesenatico szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Eljutás autóval Cesenaticoba: Autós útvonaltervező

Repülővel: A Wizz Air a Cesenaticotól 100 km-re fekvő Bolognába indít Budapestről közvetlenül fapados járatokat. Részletes leírásunk olcsó repülőjegy keresési tippekről, tanácsokról, a legjobb eszközökről, keresőkről, árösszehasonlítókról itt: Hogyan keressek olcsó repülőjegyet?.

Cesenatico, strand

Cesenatico, Porto Canale

Cesenatico, strandrészlet a felhőkarcolóval. Fotó: bsbeta. Cesenatico, Porto Canale éjjel. Kép: mastrobiggo

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás