Chioggia, Sottomarina nyaralás, szállás

Utazás nyaralás info » Olaszország » Chioggia és Sottomarina

Chioggia, Sottomarina információk, nyaralás

Chioggia

Az 54 ezer lakosú, 4 kis szigetre épült, festői Chioggiát "Velence kishúgaként" emlegetik. Ezt a jelzőt csatornáinak (a fő csatorna a Canale Vena), velencei építészeti jegyeinek, gondoláinak, kis hídjainak, és tipikus, szűk utcáinak köszönhetően érdemelte ki. Gyakorlatilag Velence "miniatűr verziójáról" van szó, és nem is olyan zsúfolt, mint "nagytestvére": a velencei hangulata mellett egyedi bája is van. A Veneto régióban található város Velencétől 25 km-re (közúton 58 km-re), a velencei lagúna legdélebbi részén található.

Chioggia óvárosában több középkori templom is megtekinthető. Talán a legszebb a San Domenico. Az 1745-ben épült templom belső terében szép festmények csodálhatók meg, pl. Vittore Carpaccio utolsó mesterműve. Chioggia Piazzetta Vigon magasodó katedrálisából lélegzetelállító kilátás nyílik a lagúnára. A katedrális a 11. században épült, majd 1623-ban építették újra. A Szt. András templom 11-12. századi harangtornya a világ egyik legősibb harangtornyának számít. Az óvárosi csatorna, a Vena között lévő halpiac is remek látványosság. Minden délelőtt nyitva van, kivéve a hétfőt, mivel vasárnap a halászok nem dolgoznak.

Chioggia, Olaszország

Chioggia

Chioggia képek: poluz, candido33

A városközpontból egy 800 m-es hídon közelíthető meg Sottomarina, amely Chioggia üdülővárosa: a földnyelven számos szálloda, apartman, és üdülő található: új épületek végeláthatatlan sora, melyek érdekes kontrasztot alkotnak a "régi" Chioggiával. Szállások egész sora található itt a kempingtől a luxusszállodáig. Sottomarina finomhomokos, széles tengerpartja 6 km hosszú, a Brenta folyóig tart. A Brenta és az Adige folyók között egy másik széles strandon, az Isola Verdén lehet fürdeni a tengerben.

Sottomarina, Isola Verde

Sottomarina, Isola Verde. Fotó: zarpynho

Sottomarina szállás

Sottomarina szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Sottomarina szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Az egyik legjobb kirándulási lehetőség a környéken maga Velence, a kikötőből a nyári időszakban rendszeres hajójáratok indulnak oda (retúrjegy 14 Euró). Egy városlátogatás másik úticélja lehet a Chioggiától 44 km-re, északnyugatra található Padova. A 213 ezres egyetemi város fő látványosságai a Palazzo della Ragione, a Basilica di Sant'Antonio, és a Capella degli Scrovegni. Szintén Padova szimbólumának számít a Prato della Valle, Európa egyik legnagyobb tere. Padovától már kicsit messzebb, de autóval még elérhető közelségben van a 128 km-re fekvő, romantikus Verona.

Padova

Padova. Prato della Valle. Kép: luca_penasa

A természeti szépségek kedvelőinek a Pó-folyó torkolatvidéke ajánlható, az ide kirándulók szép lagúnatavakat, kormoránokat, és kócsagféléket, valamint a természet egyéb lenyűgöző alkotásait csodálhatják meg. A torkolat északi részén az Isola di Albarella sziget található, amely népszerű, újonnan épített üdülőövezet. A Lusenzo Laguna partja pedig remek sétákat, vagy biciklitúrákat ígér: hihetetlenül pihentető ezen a csendes vidéken sétálni, vagy kerékpározni. A bicikliút és a gyalogút Chioggia, és Sottomarina között húzódik, melyen a lagúnát teljesen körbe lehet járni.

Eljutás autóval Chioggiába: Autós útvonaltervező (a Cél: mezőbe egyaránt beírható Chioggia, és Sottomarina is). Aktuális autópályadíjak itt: Olaszországi autópályadíjak.

Repülős eljutás: A közeli Velencéig a Ryanair is indít menetrend szerinti repülőjáratokat Budapestről. További légitársaságok gépeit a skyscanner.hu oldalon lehet keresni.

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Padovában jártam 2000- ben. Gyönyörű a bazilika, aki ott jár feltétlenül nézze meg Szent Antal ereklyéjét!
#1 - Gergő - 2011.02.12. - 18:43
Töltött mar valaki par napot Chioggiaban?
Kivancsi lennek hogy erezte magat, esetleg egy jo szalloda ajanlat?
Kösz.Márta
#2 - Marta - 2012.01.17. - 09:28
Szia!

én tavaly nyaraltam ott, de ne találtuk meg a velencei hajójáratot, ill csak egy kora reggel induló és este érkezőt. Kis gyerekekkel meg nem akartunk egész nap gyalogolni.. tud segíteni valaki? Ill. még egy több átszállásos járatot (busz-hajó-busz) találtunk, de az se a Szent Márk térre visz be. Idén visszamegyünk.
#3 - Emese - 2012.07.12. - 13:18
Kedves Emese, Valóban csak az általad említett két lehetőség létezik. A közvetlen járatot a Raffaello Navigazione üzemelteti, (indulás 09,05 érkezés 18.35-http://www.raffaellonavigazione.it/index_en.htm)a másikat pedig az ACTV (http://www.actv.it/en/movinginvenice/waterbusservicestimetable), Linea 11. Ez PELLESTRINA-n keresztül eljuttat a Lido-ra. Kellemes időtöltést, én Rosolina Mare-ba navigálom magunkat.
#4 - Dénes - 2012.07.21. - 09:48
Kedves Denes!
Jartal mar magad is Chioggian,ha igen milyennek talaltad. El lehet egy hetet a varosban tölteni? Mi jobb szeretünk idösebb korosztaly leven, setalgatni kavezni,bameszkodni kirakatokat nezni stb. Ugy olvastam csütörtökönkent a varos föutcajaban nagy heti vasar van.
Evek ota Caorleba jarunk a regi varosresz miatt ahol nagyon kellemesen el tudjuk
tölteni az idöt,kivancsi lennek Chioggiara is.
Köszönöm ha van hasznos tanacsod .
Marta
#5 - Marta - 2012.07.21. - 14:19
Kedves Márti,
Folyamatosan nem, de gyakorta felkerestük, mivel mi tavaly is és idén is Rosolina Mare-ben szálltunk (23 km). Tüneményes kis város, többen is Velencéhez hasonlítják. Az óváros maga egy szigeten található, csak ajánlani tudom. Ajánlom felkeresni ezt az oldalt (https://utazas-nyaralas.info/olaszorszag/chioggia-sottomarina.html), ahol magyarul kaphatsz több infót. Web kamerás képeket itt találsz(http://www.chioggia.org/webcam_test.php?camera=5). A Rafaello társasággal akár egy napos hajókirándulásokat is tehettek (az ára nem horror). http://www.raffaellonavigazione.it/index_en.htm. én augusztus végén indulok, akkor még elég jó az idő és kirándulni is lehet nagyokat: Verona, Padova, San Marino elérhető közelségben is vannak.
üdv Dénes
#6 - Dénes - 2012.07.21. - 18:29
Kedves Dénes!
Köszönöm a gyors valaszt.En mar sok mindent elolvastam, megneztem de azert kivancsi voltam hogy valoban olyan-e mint ahogy elkepzeltem.Pontosan igy terveztük mi is,hogy Chioggia
utan elmegyünk Padovaba ket napra,Veronat mar lattuk.
Jo nyaralast ,es szep idöt hozza.
üdv Marta
#7 - Marta - 2012.07.21. - 18:54
Kedves Márti,
Az előbb elfelejtettem. A heti piac tényleg fenomenális. A Corso del Popolo (sétáló utca) teljes hosszában, az út két oldalán csak árusok és árusok és ezt nem úgy kell elképzelni, mint nálunk a lengyel/ukrán piacot. Itt nem a lomot árulják. Reggel 06,00-tól 14,00 óráig tart.
üdv
#8 - Dénes - 2012.07.21. - 19:03
Kedves Denes!
Ismerem ezeket a piacokat, Potogruaro es Caorle reven. Ezert kerdeztem,örülök hogy valoban letezik.
Nagyon szeretjük a ferjemmel, sok´jo dolgot lehet venni.A jo minöseg ott sem olcso de megeri.
Megegyszer kösz.
Marta
#9 - Marta - 2012.07.21. - 19:33
érdemes ellátogatni Chioggia múzeumába is,és sét
áljatok át Garibaldi kapuján,Sottomarinát pedig semmiképpen ki ne hagyjátok. Szép nyaralást
kívánok,Kati

#10 - Kati - 2012.07.22. - 19:16
Kati!
Köszi, ugy lesz.
üdv.Marta
#11 - Marta - 2012.07.23. - 05:44
Márta
még szerettem volna leírni,hogy van hajójárat Velencébe Chioggiáből csak egy kicsit körülményes,a kikötőből hajóval Pellestrináig kell mennetek azután végig a szigeten egy autőbusszal,majd az autóbuszt egy komp átviszi Venezia Lidora,onnan vaporettora szálltok és a Marco Polo téren a Piazettán szálltok ki.A jegy végig érvényes,kicsit macerás az út az átszállás miatt de érdemes elindulni mert nagyon szép.
üdv. Kati
#12 - Kati - 2012.07.23. - 18:22
Kedves Kati,
Fentebb már 1x leírtam, de mint tudjuk az ismétlés a tudás .......
Tehát: http://www.raffaellonavigazione.it/index_en.htm (sajnos az oldal csak angolul és olaszul tud).
Ez egy közvetlen járat a Szt. Márk térre. A menetidő 1 óra 15 perc a következőképpen:
09.00 Indulás Sottomarina-ból (Isola dell’Unione)
09.15 Megálló Chioggia-ban (Piazza Vigo)
10.30 érkezés Velencébe (Szt Mark-La Pietà Church)
17.00 Visszaindulás Velencéből
18.25 érkezés Chioggia-ba (Piazza Vigo)
18.35 Visszaérkezés Sottomarina-ba (Isola dell’ Unione). Ha az emlékeim nem csalnak, akkor ezért 14 EUR díjat kell fizetni fejenként.
Tronchetton a parkolás 5 órára 18 EUR.
#13 - Dénes - 2012.07.23. - 20:18
Márti,
Ma van a piac napja.
A linkre kattintva egy webkamerán vethetsz is rá egy pillantást.
http://www.chioggia.org/webcam_test.php?camera=2
üdv
Dénes
#14 - Dénes - 2012.07.26. - 09:22
Sziasztok, tud valaki valamit a 19. járatról, ami nyáridőben közlekedik Velence és Chioggia között?
#15 - Csí - 2013.07.25. - 17:07
Sziasztok, szeptember első hetében mennénk. A heti piac mikor lesz???? jó szállást is keresünk anyuka, nagyi és két hat éven aluli gyerek részére. Strandolni szeretnénk, hogy ne kelljen kilométereket gyalogolni. S persze város nézni is... Köszi
#16 - Vikonka - 2013.08.08. - 22:34
Idaig csütörtökön Volt a piac.
#17 - Marta - 2013.08.10. - 08:38
Sziasztok!
Szeptember közepén mennénk Sottomarinába.Velencéig repülővel utazunk..Valaki tudna segíteni,hogyan jutok el oda a reptérről az esti órákban?
Előre is köszönöm!
#18 - ágnes - 2013.08.28. - 10:12
Szia!

Velence és Sottomarina között biztos, hogy van busz:
http://www.actv.it/pdf/extraurbano/E-80.pdf
Közvetlenül a reptérről viszont már lehet, hogy nincs, korábban volt (de meg lehet kérdezni majd), tehát: a Marco Polo reptérről először valószínűleg be kell menni Velencébe: az 5-ös busz megy a Piazzale Romara, ahonnan a linkelt 80-as busz is megy Sottomarinába.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.08.30. - 16:04
Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy még mindig működik a fentebb leírt (#13) közvetlen járat Velencébe Chioggiából? Ha megáll a Vigonál, hol kell venni rá a jegyet? Emlékeim szerint ott csak ACTV jegyvásárlási lehetőség van... Vagy inkább menjünk az indulási helyre? Előre is köszönöm a választ!
#20 - Jocó - 2015.07.23. - 13:07
Szia!

Igen, működik:
http://www.raffaellonavigazione.com/linea-sottomarina-venezia/
Nem tudom, hol kell rá jegyet venni, mert ez nem egy ACTV/ATVO járat.
De ennél olcsóbb a 19-es hozzászólásban említett busz.
Valamint lehet menni hajóval is, a 19-es vonalon, idei menetrend szerint 9:05-kor indul Velencébe (Chioggia - Isola dell'Unione-tól, ez a Chioggia és Sottomarina közötti kis sziget), 10:45-re ér oda, és 17:00-kor indul vissza Velencéből.
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.24. - 11:05

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás