Grado nyaralás, szállás

Grado időtöltés, nevezetességek

Grado

Grado Észak-Olaszország keleti csücskében, az Adriai lagúna közepén, több kisebb szigeten fekszik. A népszerű üdülőhelyen való nyaralás többet kínál, mint csupán fürdést, és napozást. Csodás, mediterrán hangulatú óvárosának varázsa lebilincselő: a festői, kanyargós utcákon, csodálatos, ódon épületek között megtett séták nagy élményt nyújtanak. Az óváros számos varázslatos kis éttermekkel, és borozókkal is várja az utazókat, így varázslatos környezetben lehet ízletes olasz ételeket kóstolgatni, vagy zamatos borokat kortyolgatni. Gradot gyakran nevezik "kis Velencének", hiszen az óvárosban barangolva az embert hasonló hangulat fogja el, emellett hívják L'Isola del Sole-nak, azaz a napfényes szigetnek is.

Grado szállás

Grado szállás: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Grado szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Grado fő strandja a Spiagga Principale fizetős, aranyhomokos, kék zászlós, a város keleti részén fekszik: számos sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, medencéket, szaunát, wellness-szolgáltatásokat, konditermet, víziparkot kínál. A nyugati Spiazza Azzurra ingyenes szabadstrand. A tengerpart mellett Grado gyógyfürdőiről is híres: a Spiagga Principale mellett lévő nagymúltú termálfürdőkben homokkúrákat, és víz alatti masszázst is igénybe lehet venni.

Grado főterén, a Piazza dei Partirarchin a korai kereszténység első emlékeit láthatjuk: a 6. századi Sant'Eufemia bazilikában eredeti, korabeli mozaikpadlókon lépkedhetünk. A mozaikpadlókat 1946-48 között restaurálták, a templom haragtornyát a 15. században építették. Szintén régi mozaikpadlók tekinthetők meg a tér másik templomában, a 4-5. században épített, 6. században restaurált, és a 17. század közepén barokk stílusban átépített Santa Maria delle Grazieban. Rendkívül érdekesek Grado kikötőcsatornájának régi halászházai is.

Érdemes kenut, vagy motorcsónakot bérelni, és a környék lagunavidékét felfedezni. A lagunák gyönyörű strandja a Banco d'Orio, és csodás az Isola di Porto Buso sziget is. A történelem iránt érdeklődőknek mindenképp érdemes kirándulni a 12 km-re lévő Aquileiába, amely a Római Birodalom jelentős, és gazdag városa volt. Ez Olaszország egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye - a világörökség részének számító kora keresztény, 4. századi bazilikájában az eredeti falak, a főhajó, és a főhajó alatti kripta padlómozaikja még ma is eredeti állapotában, épségben megmaradt. Velence ugyan Gradótól messzebb található, mint az Észak-Adria más üdülőhelyeitől, mint. pl. Caorletól, vagy Jesolotól, ha a távolság, és a 2 órás út nem okoz problémát, kihagyhatatlan kirándulás.

Eljutás autóval Gradoba: Autós útvonaltervező (a Cél: mezőbe ezt írja: Grado Italia)

Repülős eljutás: Velencéig a Ryanair járataival lehet eljutni a legkedvezőbb áron. Olcsó repülőjegy keresési tippek, tanácsok, a legjobb eszközök itt: Hogyan találjak olcsó repülőjegyet?.

Grado, strand

Grado, Olaszország

Grado képek: fam_dax, Marvin (PA).

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Zürichből hogy lehet eljutni repülővel? :-)
#1 - Melinda - 2015.02.11. - 20:52
Közvetlenül onnan Swiss Airlines megy Velencébe, de lehet menni átszállással is, pl. Aitaliával Rómáig, és onnan Velencébe, vagy a közelebbi reptérnek számító Triesztbe. A különböző kombinációkat a megfelelő dátummal a skyscanner.hu-n tudod keresni velencei és trieszti végponttal, de a jegyet a légitársaság hivatalos oldalán foglald le.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.11. - 21:06
A nyáron Gradoban nyaralunk. Szeretnénk eljutni Burano szigetére. Van-e esetleg hajójárat odaa Gradoból?
#3 - Gyöngyi - 2016.02.19. - 10:52
Nem, először be kell menni Velencébe, és onnan indulnak vízibuszok. A 12-es a a F.te Nove-től, menetidő, 40 perc, vagy a 14-es, a Szt. Márk tér közeléből, a S. Zaccaria (Pieta) megállótól, 70 perc.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.22. - 02:07
Grado-ból Velencébe vannak rendszeresen közlekedő hajójáratok?
#5 - Zsuzsa - 2017.02.12. - 14:38
Nincsenek, esetleg kirándulóhajók keretében lehet lehetőség eljutni.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.12. - 21:51
érdeklödnék Sopronbol Gradoba melyik utvonalat ajánlják
#7 - Gyurasits Norbert - 2017.06.15. - 15:52
Sopron esetében szinte semmi különbség nincs időben és távolságban Szlovénián vagy Ausztrián keresztül, az autópályadíjak mások, ezekről az Olaszországi autópályadíjak menüpontban lehet olvasni.
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 22:12
Kutyàval tervezzük a nyaralàst, Gradoban csak fizetős kutyàs strand van?
#9 - Kiss Piroska - 2017.06.24. - 23:00
Szia,
érdeklődnék, hogy Gradoból Velencébe van-e menetrendszerű hajójárat, és ha van, akkor körülbelül mennyibe kerül?
Köszönöm.
#10 - Mariann - 2017.07.10. - 11:53
Szia!

Nincs ilyen sajnos, de kirándulóhajók lehet hogy vannak.
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.10. - 15:16

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás