Ischia nyaralás szállás

Ischia sziget: nyaralás, nevezetességek

Ischia sziget

Olaszországban, a Tirrén-tengeren, a Nápolyi Öbölben három csodás sziget található: Ischia, Capri, és Procida. Capri mellett, Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. A harmadik sziget, Procida pedig a legkisebb: egy festőien szép, és csendes sziget, de azt kevesebben keresik fel.

A szigetek közül Ischia a legnagyobb: 46 km2-es területével több mint négyszer nagyobb Caprinál. Az 58 ezer lakosú, vulkáni eredetű sziget Caprinál olcsóbb szállásokat kínál, népszerűsége vetekszik vele. Szépsége Caprihoz mérhető: Capri egyszerűen csak valamivel ismertebb, és felkapottabb.

Ischia szállás

Szállások Ischián: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Ischia szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Ischián mindenfele narancs- és citromültetvények, mediterrán, és trópusi növények láthatók. A sziget napos déli részén pálmák, kókusz- és ágévéfák is. A kevésbé napos északi részen pedig gesztenyefák, ciprusok, szőlőültetvények, mandula- és olajfák nőnek. A gazdag növénytakarónak köszönhetően Ischiát zöld szigetként (Isola Verde) is emlegetik. Vulkáni eredetű termálforrásai, és iszapfürdői is jelentősek a szigetnek: a jó minőségű termálszolgáltatások miatt is rengetegen utaznak ide.

Ischia

Ischia. Fotó: ~d~

A sziget fővárosa a szigettel azonos nevű Ischia. Két része van. Az egyik az Ischia Porto: egy modern kikötő ahova a kompok és a hajók érkeznek Nápolyból. A másik a régebbi rész, az Ischia Ponte. Az itt található Castello Aragonese a sziget egyik leghíresebb nevezetessége:1441-ben, sziklára épített, 133 méter magas, lélegzetelállító erődítmény. Egy Kr. e. 474-ben, görög telepesek által épített erődítmény alapjaira építették. A kilátás miatt is érdemes felkeresni. A Guevara torony szintén Ischia egyik szimbóluma: a Castello Aragonese előtt áll, annak egyik védelmi tornyának romjaira húzták fel.

Castello Aragonese, Ischia

Castello Aragonese. Fotó: Caleb Lost

A 788 m magas Monte Epomeo, már nem aktív vulkán tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre.

Monte Epomeo, kilátás

Monte Epomeo, kilátás. Fotó: pboothe

A vulkán a sziget Sant'Angelo települése felett magasodik. Sant'Angelo egy békés oázis a szigeten, annak ellenére, hogy igen népszerű, és igen szép helyről van szó. Mediterrán házai rabul ejtik mindenki szívét, a sziget egyik legelbűvölőbb településének számít. Autókat ide nem engednek be.

Sant'Angelo, Ischia

Sant'Angelo, Ischia. Kép: Andrea Parisse

Forio az egyik leghíresebb település. Két csodálatos villája (Villa La Colombaia és Villa La Mortella), és azok kertjei ismert, és érdekes nevezetességek. A Forioban található Giardni Ravino is, amely egy csodálatos botanikus kert, melyben Európa egyik leggazdagabb kaktuszgyűjteménye tekinthető meg. Azon kívül pálma- olaj-, citrom- és narancsfák is.

Forio, Ischia

Forio, Ischia. Kép: Chiara Marra

Barano egy kicsi, a turisták által ritkábban látogatott, nyugodt csendes hely.

Számos népszerű homokos (sok esetben, hasonlóan a spanyolországi Tenerife, és La Palma szigetekhez, a vulkáni eredet miatt fekete homokos) strand található a szigeten. Több fürdőhelyena termálvíz melegsége is élvezhető, ezért érdemes felfedezőútra indulni. Néhány népszerűbb, különlegesebb strandot kiemelünk: Forio strandjai a Cava dell'Isola, a fiatalok körében a legnépszerűbb strand. A szintén forioi Citara az Epomeo lábánál található, az egyik legnépszerűbb strand, a tengervíz termálvízzel keveredik.

A Saint Montano öbölben található Lacco Omeno strand különleges abból a szempontból, hogy két hegy között található. Az Ischia Pontében található Cataromana strand az egyik legszebb látványt nyújtja, valamint a termálvíznek köszönhetően itt télen is szoktak fürdeni. A Fumarole strand Sant'Angelotól 30 perc alatt gyalog, vagy vízitaxival pár perc alatt érhető el. Sokan a sziget legjobb strandjának tartják, mivel széles, hosszú, tiszta, és nem is túl zsúfolt. Vulkáni eredetű, sötéthomokos strand.

Citara strand, Ischia

Ischia strand

Citara strand. Kép: jon k. Ischiai strand. Fotó: dpserik

Közlekedés a szigeten: Menetrend szerinti buszjáratok közlekednek a sziget különböző helyeire, a legtöbb Ischia Porto végállomástól. A jegyár: 1,50 Euró.

Eljutás Ischia szigetére: Ischia Nápoly és Pozzuoli kikötőjéből hajóval vagy komppal érhető el. Nápolyig repülővel a Wizz Air és a Ryanair gépeivel lehet eljutni. Részletes leírásunk olcsó repülőjegy keresési tippekről, tanácsokról, a legjobb eszközökről, keresőkről, árösszehasonlítókról itt: Hogyan keressek olcsó repülőjegyet?. Autóval Nápolyig: Autós útvonaltervező

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Sziasztok!
Tudtok esetleg komp-árat mondani? Nápolyból mennyiért lehet eljutni Ischiára?
#1 - Franci - 2012.03.23. - 13:24
Szia!

17 EUR körül vannak a kompárak (gyalogosként, autó nélkül) Nápoly és Ischia között.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.04.10. - 03:21
Sziasztok!

A strandokról érdeklődnék,milyen árakon van ,a napágy,strandbelépő, van e esetleg a szigeten szabad strand?
#3 - Laci - 2012.05.28. - 23:08
Szia!

Minden strandnak van ingyenes része, de azokon a részeken nincs napágy, zuhanyzó, stb, az egyes strandárak pedig változóak, a helyszínen kiderülnek.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.06.02. - 05:03
Sziasztok!

Ischia-ról hogyan lehet eljutni Pompei-be? érdemes ellátogatni vagy messze van?

Köszönöm
Krisztina
#5 - Krisztina - 2012.07.22. - 01:29
Szia,komppal át kell menni Nápolyba. Megy oda vonat és Busz is. Nagyon meg éri elmenni gyönyörű.
#6 - Babs - 2012.08.23. - 10:14
Bár a tenger pénteken eléggé hullámzott, Ischiára át lehetett menni 9:30-kor a hajóval Sorrentóból. A hajó Capri mellett halad el, a Farignoili sziklákat nem láttuk. Ischia előtt viszont látható volt szép sorban a 4 kisebb sziget, köztük Procida. A kikötőtől a pénztártól jobbra kisétálva a térről indulnak a buszok. Mi a 11-es CD busszal indultunk mert körbe akartunk menni a szigeten. Sant Angeloban szálltunk ki. Elég kanyargós volt az út, a gyakrabban járó 1-es busszal jobban jártunk volna szerintem kihagyva a sziget keleti felét, amely az út második felének vonalán megy. Sant Angelo gyönyörű parton fekvő halászfalu, a szemközti szigetecskén levő dombbal egy keskeny út köti össze amely egyik oldalán a kikötő van, másik oldalán pedig picike strandocskák. 15EUR-ért kaptunk 2 ágyat, ernyőt, átöltözési, zuhanyzási lehetőséget, (WC-t kicsit arrébb egy hotelben) és lehetett volna 1 óráig használni a vizibiciklijüket és a kenujukat is. A strand apróköves és gyönyörű kilátás van a dombocskára, illetve a környező sziklákra. Olyan jól éreztünk magunkat, hogy a dombra nem másztunk fel, de sok túristát láttunk ott. Vettünk 2EUR-ért nagyon finom Margarita pizza szeletet a strand előtt. Fél 4 után az 1-es busszal mentünk vissza Ischia Portohoz. Jegyet a sofőr nem tud adni egy automata van erre a célra. A strandolás miatt töröltük a további tervezett leszállásokat, nagyon szép településeken utaztunk keresztül. Közel egy órával a 17:25-ös indulás előtt értünk a kikötőhöz vissza. A kikötőben végigsétálva igen szórakoztató volt ahogy a terített asztalok mellett centizgettek a teherautók, volt hogy a reklámtáblát arrébb kellett tenni hogy elférjenek.
A busz 90 percig érvényes, 1.90 és 6EUR a napijegy. Unico 3T és Artecard is használható a buszokon.
#7 - ildikó - 2014.07.01. - 22:48
Sziasztok!
Indulnak-e sétahajók a szigetről közelebbi, vagy távolabbi kiránduló helyekre?
#8 - Medina - 2014.08.19. - 22:26
Szia!

Igen, mennek Caprira, Sorrentóba, Positánóba pl. a nyári hónapokban.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.20. - 12:33
Sziasztok!
érdeklőldnék nyaralt e valaki Ischia Imperamare - Hotelben,mennyibe került a szállás?milyen árak vannak megbizható e,milyenek az egészségügyi feltételek?
#10 - Siera - 2015.07.28. - 00:32
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mennyibe kerül most a kompjegy Nápolyból Ischiára ?
#11 - Tibi - 2016.05.11. - 21:29
Szia!

A CaReMar társaságnál komp 11,30 EUR (ha autóval gondolod, akkor még + 34,40 EUR), szárnyashajó 16,60 EUR. Más hajótársaságok is mennek, teljes árlista, menetrendekkel itt:
http://www.naplesbayferry.com/en/schedule?from=napoli&to=ischia
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.11. - 22:09
2017. március végén, április elején megyünk Isciába egy RCI üdülőbe. Magyarországról saját autóval tervezzük az utazást. Ahogy figyelem a hozzászólásokat, amennyiben szeretnénk bejárni az Ischián kivül levő nevezetességeket is (pl.: a Vezuv és környéke, Sorrento és környéke, Amalfi stb.), akkor többször is kénytelenek leszünk kompra szállni. Ez meglehetősen drága dolog autóval együtt. Főidényen kívül pl. tavasszal milyen sűrűn közlekednek a komp illetve a tömegközlekedés járatai. Ha valaki volt már ebben az időszakban írja le legyen szíves a fontosabb tömegközlekedési tudnivalókat. Előre is köszönöm.
#13 - Vargáné Fehér Zsuzsanna - 2016.10.13. - 08:53
Itt Ischiából mindenhova lekereshetsz kompmenetrendeket, ez tavasszal se lesz ritkább:
http://www.naplesbayferry.com/en/schedule?from=ischia&to=napoli
árak Nápoly és Ischia között az egyik társaságnál pedig a feletted lévő hozzászólásban.

Nem feltétlenül kell autóval együtt menni mindig a kompon, ha Ischián van a szállás, illetve te is kérdezted a tömegközlekedést.

Amalfiba és Sorrentóba el lehet jutni közvetlenül komppal Ischiáról. De ez az útvonal nem olyan gyakori, tehát a másik megoldás Nápolyon keresztül.

Tehát, Nápolyon keresztüli megközelítés esetén: Nápolyból Sorrentóba Circumvesuviana vonattal lehet eljutni. Sorrentóból tovább Amalfiba busszal. A Sorrento-Amalfi busz JELENLEGI menetrendje itt (a PDF-ben a legalsó táblázat):
http://www.sitabus.it/wp-content/uploads/2016/06/5070_amalfi-sorrento_dal130616.pdf

A Vezúvra Nápolyból (Garibaldi vagy Porta Nolana vasútállomás) vagy pedig Sorrentóból lehet eljutni Circumvesuviana vonattal, Ercolano Scavi állomásig, majd onnan busz, majd még gyaloglás. Ennek a Circumvesuviana (Nápoly-Vezúv-Sorrento) vonatnak a menetrendje itt lekereshető (de egyébként nagyjából fél óránként jár): http://www.eavsrl.it/web/en/content/timetables-rates

Tehát sok függ a pontos programtól, mi mi után jön, egy nap alatt lesznek-e bizonyos helyek megnézve, vagy nem.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.14. - 04:12
#15 - silviom21 - 2016.11.05. - 18:20
Kedves Tibcsi! Először is gratulálok a blogodhoz, rengeteg infót kaptam! Jövőhéten utazunk Nápolyba (ott lesz a szállásunk) - ide terveztem egésznapos városnézést. Másnap Pompei és Sorrentót gondoltam. Harmadnap Ischiára mennénk át ahol strandolni szeretnénk. Segítséged kérném: ha átérünk a szigetre merre tovább? Olvastam, hogy busszal lehet eljutni különböző szép helyekre, de segíts légyszíves hova is menjünk. A fenti napi programok bejárhatók ugye (nem zsúfolt)? Köszönöm: Gizus
#16 - Harmat Gizella - 2017.06.05. - 08:36
Kedves Gizus!

Ha kifejezetten strandolni mentek át, akkor ahol a kiköt a komp, gyalog 10 perc alatt elérhető a nagy San Pietro strand:
https://goo.gl/maps/73ETS3pKLSy
Gyalog elérhető a nagyon kicsi Inglesi strand is, de ott csak délelőtt van napsütés, és az eljutás kicsit nehézkes: https://goo.gl/maps/Q9DU7pjthBG2
Egyébként még van több szép strand, amihez már utazni kell.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.06. - 03:14
Kedves Tibcsi!

Szombaton utazunk Ischiára ketten. Az lenne a kérdésem, hogy vegyünk-e előre komp jegyet Nápolyból (autó nélkül) vagy a főszezon ellenére is föl lehet férni nyugodtan a kompokra ?
Köszönöm: Rita
#18 - Rita - 2017.07.02. - 10:02
Kedves Rita!

Nem szükséges előre jegyet venni, pláne ha autó nélkül keltek át.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.02. - 14:00
Kedves Tibcsi!
Azon gondolkodom,hogy az Amalfi 5 nap után átmennénk 2 napra Ischiára. Sorrentóbol a komp hol köt ki a szigeten, hol foglaljak szállást? Köszi.tamás.
#20 - Tamás - 2017.07.22. - 15:16
Hello!
Abban szeretnem a tanacsodat kerni,hogy ha autoval utazunk Ischia-ra egyaltalan at lehet e menni kocsival,esetleg Napolyban a kikotoben van e orzott parkolo ahol biztonsagban tudhatom a kocsit?
Melyik jobb megoldas?12 napot toltenenk a szigeten.
#21 - Tamas - 2017.08.04. - 22:57
Tud valaki segíteni, hogyan tudok eljutni Forioból a nápolyi reptérre legkésőbb reggel 11 re ? sűrűn mennek a buszok forioból a nagy kikötőbe? Mert elvileg 7:10 kor megy egy hajó Nápolyba , 1 óra az út, onnan pedig a net szerint 20 perc a reptér molo beverellotól alibussal a reptérig. Nagyon kéne a egítség, nem késhetem le a gépet ami haza hoz. Az a verzio pedig szintén nem tetszik, hogy még előző este visszamenjek nápolyba, és éjszakázzak ott az utcán.
#22 - Barbara Pusztai - 2017.08.06. - 21:29
Sziasztok!

TAMAS: át lehet menni kocsival, ha komppal mentek. Ha 12 napra mentek, azért már valószínűleg sokkal olcsóbb a komp, mint 12 napot Nápolyban parkolni.


BARBARA: én úgy látom 6:50-kor indul Forioból egy hajó (de majd ellenőrizd a helyszínen a menetrendet), az 7:10-re ér Ischia Portóra, és 8:10-re Nápolyban lesz. Innentől majdnem 3 órád van kiérni a reptérre 11-ig.
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.09. - 01:30

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás