Riccione nyaralás

Riccione nyaralási információk

Riccione

A 35 ezres lakosságú Riccione területéről már Kr. e. 2. századból is származnak régészeti leletek. A riccionei turizmus a 19. századtól indult fejlődésnek: kezdetben gazdag bolognaiak építettek itt villát. Az 1930-as évekre már 80 hotel volt itt, és évi 30 ezer turista kereste fel a várost. 1934-ben Mussolini is villát építtetett Riccionéban - az 1997-ben felújított villa ma is megtekinthető. A II. világháború után a turizmus további fejlődésnek indult: olyan hírességek választották Riccionét üdülési célpontjuknak, mint Pelé, valamint számos olasz színész, és énekes. Mára Riccione, a közvetlen mellette fekvő Rimini mellett, Észak-Olaszország legismertebb üdülőhelye lett. Strandjai aranyhomokosak, lassan mélyülőek, számos sportolási lehetőséget kínálnak.

A diszkók nagy száma miatt fiatalok körében igen népszerű hely. Főutcáin,a viale Dante-n, és a viale Ceccarini-n a hotelek mellett, egymást érik az éjszakai szórakozóhelyek.

Riccione szállás

Szállások Ricconéban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Riccione szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Riccione, strand

Riccione, strand. Fotó: Toni Kaarttinen

Riccione, nem kis részben vidámparkjai miatt, kedvelt nyaralási célpont kisgyermekes családok körében is. Az egyik szórakoztató park az Aquafan, viszonylag színvonalas aquapark. 30 Euró a 2017-es belépődíj ide, 100-140 cm magas gyerekeknek és 65 év felett 21 EUR. 100 cm-nél alacsonyabb gyermekek számára ingyenes. Nyitva június 1.-szeptember 10. között minden nap 10:00-18:30.

Aquafan

Aquafan. Kép: www.SV4Kids.com

A másik riccionei szórakoztató park az Oltremare, ahol delfinshow, papagájshow, madárröptetés, állatkert, IMAX-mozi, és természettudományos kiállítások szórakoztatják a vendégeket. Felnőtt jegy 2017-ben: 26 Euró, 100-140 cm magas gyerekeknek és 65 éven felülieknek 20 Euró, 100 cm-es testmagasság alatti gyerekek számára ingyenes.

Oltremare, Riccione

Oltremare, Riccione. Fotó: manfrys

Olaszország legnagyobb minigolfpályája, az Indiana Golf is Riccionéban található: a 7000 m2-es parkban vízesések, sziklák, tavacskák, és a felettük lévő kis hidak teszik különösen izgalmassá, és hangulatossá a játékot.

A Riccionéhez közeli Riminiben az Italia in Miniatura makettpark, valamint a Fiabilandia, kifejezetten gyermekek számára készült vidámpark is várja a látogatókat. Riminit és Riccionét trolibusz vonal köti össze, valamint vonattal is lehet közlekedni a két nyaralóhely között.

Valamivel messzebb, Cattolicában az Acquario di Cattolica akvárium, Ravenna mellett pedig a Mirabilandia, a hatalmas, és híres vidámpark található.

A riccionei tengerpart melletti sétányon kerékpárút húzódik végig: a biciklizés kedvelői is remek túrákat tehetnek a környéken, annál is inkább, hogy Riccionéban kerékpárkölcsönző rendszer (La Perla in bici) működik: a kerékpárokkal szabadon lehet mozogni a városban. A Palazzo del Turismon lévő turistainformációs központban, 10 Euró letéti díjért lehet kulcsot kapni, és egy kerékpárt, ezek után, maximum 5 órán keresztül használni.

Akik a fürdésen, napozáson, és szórakozáson kívül egy gyönyörű, hangulatos helyre is szeretnének kirándulni, azoknak érdemes megtekinteni a Riccionétól mindössze 25 km-re lévő, 657 m magasan fekvő, gyönyörű épületekkel, templomokkal, erődítményekkel, terekkel, és remek kilátással büszkélkedő San Marinot. Bővebben itt: San Marino

San Marino.

San Marino. Kép: fdecomite

Eljutás autóval Riccionéba: Autós útvonaltervező. Aktuális autópályadíjak itt: Olaszországi autópályadíjak.

Repülővel: A Wizz Air Bolognába induló járatával lehet a legközelebb jutni Riccionéhez közvetlenül Budapestről. Részletes leírásunk olcsó repülőjegy keresési tippekről, tanácsokról, a legjobb eszközökről, keresőkről, árösszehasonlítókról itt: Hogyan keressek olcsó repülőjegyet?. A bolognai vasútállomásról vonattal 1,5 óra alatt érhető el Riccione, a reptérről a vasútállomásra busszal lehet eljutni.

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás