Riviera del Conero nyaralás

Utazás nyaralás info » Olaszország » Riviera del Conero

Riviera del Conero nyaralás, nevezetességek

Riviera del Conero

Az Ancona közvetlen közelében lévő Riviera del Conero egyértelműen az Olasz Adria leggyönyörűbb, sőt, talán "a" legszebb partszakasza. A tengerpart fölé 572 méteres magasan emelkedő Monte Conero, a mészkősziklák, a kis öblök, a kristálytiszta víz és a gazdag, és különleges növény- és állatvilág mind-mind hozzájárulnak a táj festőiségéhez. Ezt szavakkal ugyanakkor nehéz leírni, de a cikk végén lévő képek valamennyire megvilágíthatják a vidék szépségét. Rendkívül exkluzív, viszonylag drágább nyaralóhelynek számít.

A riviérán a legfestőibb tengerpartokon, Olaszország legszebb strandjain lehet élvezni a napfényt, a tenger simogatását, és a táj szépségét. Számos kisebb, rejtett, paradicsomi part is felfedezhető a Riviera del Coneron, melyek kizárólag csónakkal, vagy egy nehezebb úton érhetők el, így mindenki megtalálhatja saját kis titkos, festői helyét. Ilyen rejtett strandok pl. a híres Due Sorelle, vagy a Gabiani. Olaszország legtöbb üdülőhelyétől eltérően, a Riviera Conero strandjai nem homokosak, hanem inkább kavicsosak és sziklásak: a tenger színe ettől is olyan különleges, a víz emiatt is olyan kristálytiszta errefelé.

A riviérának négy települése van: Numana, Portonovo, Porto Recanati és Sirolo. Sirolo és Numana kék zászlós tengerpartokat kínál. Numana újabb, modernebb részéről, Marcelliről elmondható, hogy az kínálja a legnagyobb életet a riviérán: számos diszkó, és bár található itt. Portonovo pedig máig megtartotta régi, természetes sármját, mivel a Conero természeti park területén található, ahol az építkezések tiltottak.

Érdemes megtekinteni a közvetlen közelben lévő Ancona városát: a 100 ezer lakosú Anconának különösen érdekes az óvárosa és a kikötője. A Monte Coneron is tehetnek kirándulásokat a séták, és a természet kedvelői: a Conero Park természetvédelmi terület 5800 hektárán 18 kiépített turistautat lehet járni, az 1 órás túrától akár az 5 órásig. Conero turistainformációs központjában kérhető térkép. A megfáradt túrázokat a tengerre irányuló panorámakilátás kompenzálja, távol a turisták tömegétől, és zajától.

Mindenképp meg kell említeni néhány hosszabb túralehetőséget is: Ancona kikötőjéből rengeteg, viszonylag olcsóbb hajójárat indul Horvátország különböző festői városaiba, és szigeteire.

Riviera del Conero szállás

Riviera del Conero szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Riviera del Conero szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Eljutás autóval a Riviera del Conerora: Autós útvonaltervező (A Cél: mezőbe ezt írja: Conero Olaszország)

Riviera del Conero, Olaszország

Portonovo

Riviera del Conero

Riviera del Conero Olaszországban

Riviera del Conero képek: mirco_sem, gigi62, Fabrizio Cuttin, giorgio.montesi

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás