Sanremo szállás, nyaralás

Sanremo nyaralás, nevezetességek, időtöltés

Sanremo, strand

Sanremo (vagy régebbi nevén: San Remo, számos helyen, és leírásban még mindig San Remo alakban szerepel) Olaszország egyik legnyugatibb tengerparti városa: mindössze 25 km-re található a francia határtól. A Riviera dei Fiori, azaz a Virágos Riviéra központja, igen elegáns üdülőhely. Az 57 ezer lakosú várost a rómaiak alapították, Matutia néven. Tengerpartja mellett, számos kulturális-, és sporteseményéről is ismert a város, úgy mint a Sanremo-i Táncdalfesztivál vagy a Milánó-Sanremo kerékpárverseny: 298 km-es távjával ez a leghosszabb egy napos kerékpárverseny. Minden évben március 20. körül rendezik meg.

Sanremot a "virágok városának" is nevezik, a városszerte jelen lévő számos virágnak, a csodálatos parkoknak, és kerteknek, valamint a város jelentős virágexportjának köszönhetően. Egész évben tapasztalható, rendkívül enyhe klímájának köszönhetően is népszerű nyaralási célpont. Kavicsos, és homokos strand is megtalálható itt. Számos tengeröböl, és a tenger környéki hegyek teszik még szebbé a helyet.

Sanremo szállás

Sanremo szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Sanremo szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

A tengerparton kívül, Sanremo egyik nevezetessége a Villa Nobel. Ez Alfred Nobel korábbi háza, ahol élete utolsó éveit töltötte, és ahol sokat megtudhatunk a feltalálóról. A villa kertje is szép. A luxusvilla megtekinthető, ugyanakkor csak kedd-csütörtök 10:00-12:30-ig, péntek szombat, és vasárnap ezen kívül 15:00-18:00-ig is (hétfőnként zárva). Sanremo festői kikötője, kávézóival, és éttermeivel, kis óvárosa (La Pigna), és forgalmas bevásárlóutcái is remek sétákat ígérnek. A La Pigna feletti domb tetején megnézhető a város szimbóluma, a Madonna della Costa szentély. Innen csodálatos kilátás is nyílik Sanremora. Az 1905-ben épített Sanremoi kaszinó, amely építészeti remekműnek számít, messze földön híres. A Corson álló gyönyörű az orosz ortodox templom, az 1912-ben épített San Basilio is gyönyörű. A Sanremo közelében, a 17 km-re lévő Ventimiglia mellett található Villa Hanbury pedig egy szép botanikus kert, ahol 5800 trópusi növényfaj csodálható meg: a tenger látványával együtt csodás élményt nyújt.

Sanremo

Jesolo, Olaszország

Sanremo, Olaszország

Sanremo kép: roger.moffatt. Sanremo kaszinó kép: TimoOK. Strand Sanremoban kép: bzibble

Sanremoból autóbusszal el lehet jutni a 786 m magasan fekvő San Romoloba, ahonnan csodás panorámakilátásban lehet gyönyörködni.

Bussana Vecchia egy 1887-es földrengés után elnéptelenedett város, mely az 1960-as években újra betelepült, művész lakói által, akik a város egy részét újjáépítették. Sanremótól 9 km-re helyezkedik el, a hegyekben, érdemes felkeresni. Még ma is érezni a szellemvárosi hangulatot, romos épületek, és templomok láthatók, érdekes élmény, mesebeli hely. Aki nem autóval megy, annak meredek gyaloglásra kell felkészülnie.

Bussana Vecchia

Bussana Vecchia. Kép: Felpa/Flickr/Creative Commons

Sanremóban nyaralva "kötelező" ellátogatni a francia riviérára is. Nizza pl. 55 km-re, Menton 34 km-re, Monaco pedig mindössze 43 km-re helyezkedik el a várostól, itt nyaralva érdemes a hercegségbe kirándulni, valamint megnézni egy francia üdülőhelyet is.

Eljutás autóval Sanremoba: Autós útvonaltervező (A Cél: mezőbe ezt írja: San Remo Olaszország)

Repülővel: Nizza repülőtere 65, míg Genováé 150 km-re található.

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Nice website.
#1 - Ralf - 2011.03.03. - 19:12
Szia! érdeklődni szeretnék,hogy Sanremoban lehet-e strandolni a tengerprton,hogy nem bérelünk napernyőket...átutazóban leszünk egy napot arra és szeretnénk egyet pancsolni ott..
#2 - Krisztián - 2017.03.30. - 15:40
Szia!

Igen, vannak ingyenes strandok, ahol napernyőbérlés sem szükséges!
#3 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.03. - 04:08

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás