Senigallia nyaralás, szállás

Senigallia útikalauz, nyaralás, utazási információk, nevezetességek

Senigallia

Senigallia Anconától 25 km-re északra elhelyezkedő Dél-Adriai nyaralóhely, a környék egyik legismertebb, legnépszerűbb üdülőhelye. Már 1853 óta híres 10 km hosszú, gondozott, aranyhomokos, kék zászlós strandjáról, a Spiaggia di Vellutoról. Ez magyarul bársonypartot jelent, amely nevet a különösen finom homok miatt érdemelte ki az itteni tengerpart. Senigallia bájához tartozik az is, hogy a Misa folyó kettészeli a várost.

Senigallia gazdag történelemmel rendelkező város, ennek ellenére modern hangulatú hely, széles utcákkal. Ugyanakkor, történelmi nevezetességei is megmaradtak. Így a tengerpart mellett, Senigallia óvárosában különböző nevezetességeket lehet megtekinteni. Ilyenek a Rocca Roveresca erőd, amely jelenlegi formáját a 15. század 2. felében nyerte el, de korábban már évszázadokig szolgált védelmi célokat. Vagy a 16. századi Palazzo del Duca, a Palazzetto Baviera vagy a Piazza Roma, 16. századi városházával, és a Neptun-kúttal. Sportolási lehetőségekben sincs hiány: a vízisportok mellett Senigalliában lehetőség van, többek között, teniszezésre, lovaglásra, bowlingozásra, focizásra, és kosárlabdázásra is.

Itt nyaralva megtekinthető a közeli, csodálatos Riviera del Conero, vagy Ancona is, és akiknek kedve támad átruccanni Horvátországba: Ancona kikötőjéből mérsékelt áron indulnak oda hajók.

Senigallia szállás

Senigallia szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Senigallia szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Eljutás autóval Senigalliába: Autós útvonaltervező

Senigallia, strand

Senigallia, erőd

Segniallia, Olaszország

Senigallia képek: Frenchyme, giovanni_novara, giackop

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás