Verona - Olaszország látnivalók

Verona nevezetességek, bemutatás

Verona

Az észak-olaszországi, 265 ezres lakosságszámú Verona Északkelet-Olaszország 3. legnagyobb városa. A város Olaszország északi részének egyik fő turistaattrakciója, romantikája, középkori hangulata, rózsaszín mészkőből épült reneszánsz palotái, ősi épületei, vásárai, és operái miatt. Hangulata igazán elvarázsoló: Verona Európa egyik legromantikusabb városa, a szerelmesek kedvelt úticélja. Emellett, a legszebb részei kifejezetten barátságosak, színesek, melyeket nagyon könnyű megszeretni.

Történelmi épületeinek értéke és fontossága miatt Veronának az UNESCO 2000-ben Világörökségi státuszt adományozott, ókori emlékekben Róma után Verona a második leggazdagabb. A városról elsőre szinte mindenkinek az jut eszébe, hogy itt játszódik a Rómeó és Júlia, ami ugyanakkor nem igaz történet. A Rómeó és Júlia mellett még két másik Shakespeare-darab helyszíne is a város: A makrancos hölgynek, valamint A két veronai nemesnek is Verona ad díszletet. A közeli Velencéhez képest Veronát egy nyugodtabb, pihentetőbb úticélnak tartják - ugyan itt is sok a turista, de az 1 négyzetméterre eső turisták száma kevesebb.

Verona híres látnivalói, romantikája mellett a Garda-tó, Velence, Padova, és Milánó közelsége is csábító, így a város "bázisként" szolgálhat Észak-Olaszország felfedezéséhez, vonattal, busszal vagy személygépkocsival. Az alább bemutatott látnivalók térképen Verona térkép oldalunkon láthatók, így ott áttekinthető, milyen sorrendben érdemes bejárni a látnivalókat, mi mihez van közel.

Szállások | Aréna | Júlia háza | Piazza delle Erbe | Piazza dei Signori | Piazza Brá | Via Mazzini | Castel san Pietro | Duomo | San Zeno Maggiore-bazilika | Sant'Anastasia templom | Ponte Pietra | Teatro Romano | Castelvecchio | Giardino Giusti |Garda-tó | Tömegközlekedés | Hozzászólások

Verona szállás

Verona szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Veronában | Szállások Olaszország egyéb részein is

Aréna

A Kr. u. 30-ra épült megépült Arena Verona leghíresebb látványossága. Több mint 30 ezer néző befogadására volt képes, ma, biztonsági okokból 15 ezren látogathatják egy időben. A világ 3. legnagyobb amfiteátruma. Az ókorban az Arénában zajló gladiátorviadalok olyan híresek voltak, hogy sokan máshonnan, gyakran messze földről ide zarándokoltak, hogy megtekintsék őket. Egy 1117-s földrengés az Aréna homlokzatának számos ókori részét elpusztította, de belső rész ép maradt.

Napjainkban csodálatos opera- és színházi előadásairól nevezetes az Aréna. Először 1913-ban játszottak itt, azóta minden nyári szezonban vannak itt előadások, a két világháború időszakát kivéve. A komolyzenei hangversenyek mellett olyan neves könnyűzenei előadók adtak itt koncertet, mint pl. a Pink Floyd, a Deep Purple, a Radiohead, a Dire Straits, Mike Oldfield, Rod Stewart, a Pearl Jam, Sting, vagy a Muse. 10 EUR-s belépőjegy árért tekinthető meg, de nem olyan látványos mint a római Arena, és kívülről is jól látható.

Cím: Piazza Bra

Belépő (2018): 10 EUR. 8-14 éveseknek 1 EUR. 8 év alatt ingyenes.

Nyitvatartás: hétfő 8:30-19:30 (pénztárzárás: 18:30), kedd-vasárnap 8:30-19:30 (pénztárzárás: 18:30)

Verona, Arena

Verona, Arena

Arena, Verona. Képek: xiquinhosilva, Renata F. Oliveira

Júlia háza / Casa di Giulietta

A legenda szerint a Piazza delle Erbe közelében lévő ház Shakespeare Rómeó és Júliájának híres erkélyes jelenetének a színhelye. A valóságban ugyanakkor az írót nem ez a ház inspirálta: az épület ugyan elég régi, de az erkélyt csak 1936-ben építették hozzá, hogy turistákat csalogassanak ide. A hely mindig tele van szerelmespárokkal, (sokszor igen zsúfolt a hely), akik magukat fényképeztetik a romantikus helyszínen, a falon pedig szerelmes levelek ezrei vannak. A ház udvarában egy bronz Júlia-szobor áll.

Cím: via Cappello 23.

Belépő (2018) : 6 EUR. 8-14 éveseknek, szülői kísérettel, 1 EUR.

Nyitvatartás: Hétfő: 13:30-19:30, kedd-vasárnap: 8:30-19:30. Pénztárzárás: 18:45.

Júlia háza, Verona

Verona, Júlia háza

Júlia háza, Verona. Képek: gengish, Davers

Piazza delle Erbe

Tipikus olasz, négyszögletű tér, éttermek, kávézók teraszaival, kis boltokkal, Verona történelmi városközpontjának a centruma. Olaszország egyik legszebb terének tartják. Korábban itt volt a római Forum. A tér körül ma is csodálatos középkori házak és tornyok láthatók. Köztük a tér nyugati oldalán lévő, 1301-ben épült, korábban kereskedelmi épületként működő Casa dei Mercanti, vagy az északi csücskében lévő, 15. századi Palazzo Maffei. A tér közepén egy lenyűgöző 14. századi szökőkút és egy 4. századi Madonna-szobor csodálható meg, valamint a 13. századi szónoki emelvény, a Capitello. Szombat és vasárnap reggelenként piacot tartanak a Piazzán.

A tér északi oldalán Verona egyik jelképe, a messziről látható torony, a 84 m magas, 12. századi Torre dei Lamberti áll. A toronyba fel lehet, és érdemes is felmenni, vagy liftezni. A belépő 2018-ban 8 EUR, 8-13 éveseknek, 14-30 éves diákoknak, valamint 60 éven felülieknek 5 EUR. Nyitva hétfő-péntek 10:00-18:00, szombat, vasárnap és ünnepnap 11:00-19:00 (pénztárzárás mindig 45 perccel korábban). A tetejéről csodálatos látvány tárul Veronára. A tornyot 1173-ban építették, de 1403-ban villámcsapás érte. A renoválás csak 1448-ban kezdődött meg, és 1464-ig tartott. Az órát 1779-ben adták a toronyhoz. A Torre dei Lamberti 4 harangjából egy óránként megszólal, ekkor különösen nagy élmény fenn lenni a toronyban, bár a fülünket érdemes befogni.

Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe. Képek: Filip Knezic, Holly Hayes/Flickr/Creative Commons

Piazza dei Signori

Érdemes elmenni a Piazza delle Erbéről az Arco della Costa boltívtől elérhető Piazza dei Signorira is. Ez, a Piazza delle Erbe melletti tér szintén gyönyörű, talán szebb is, mint a Piazza delle Erbe, és annál csendesebb, kevésbé zsúfolt. Leghíresebb része a közepén lévő 1865-ös Dante-szobor, de a tért szegélyező 14-15. századi paloták is szemet gyönyörködtetőek.

Piazza dei Signori

Piazza dei Signori

Piazza dei Signori. Képek: lozwilkes, Son of Groucho/Flickr/Creative Commons

Piazza Brá

Verona, illetve egyesek szerint Olaszország legnagyobb tere. Több étterem és kávézó található itt, az északkeleti részén pedig az Arena. Híres épülete még a Palazzo della Gran Guardia, melynek építése 1610-ben kezdődött, de csak 1853-ban fejeződött be. Jelenleg kiállítási és konferencia-helyszínként működik. A téren áll a polgármesteri hivatal, a Palazzo Barbieri is, melyet 1836-1848 között építettek. Remek érzés a téren megpihenni, élvezni az Arena, és a szép épületek látványát, figyelni az embereket.

Piazza Brá

Piazza Brá, Verona

Piazza Brá. Képek: Marco Candiaggo, El Mostrito

Via Giuseppe Mazzini

A Via Mazzini Verona fő bevásárlóutcája, ahol mindig rengeteg helyi és turista korzózik. A Piazza Bra és a Pizza della Erbe között húzódik. A sétálóutcán sok butik, étterem, fagyizó, és ajándékbolt sorakozik, az innen nyíló mellékutcákban is sok üzlet található. Kifejezetten drága, trendi utca, a ruhaboltok felső-kategóriások, túlárazottak.

Via Mazzini

Via Mazzini. Kép: Cristina Gehlen/Flickr/Creative Commons

Castel san Pietro

Érdemes felsétálni a Castel san Pietroig, ahonnan lenyűgöző panoráma kilátás nyílik a városközpontra. A Ponte Pietrától induló lépcsőn lehet ide felmászni. Egy magas dombon, a városközpont felett áll, eredetileg az osztrák hadsereg barakkjaként működött. A domb mindig is fontos stratégiai pontként szolgált, ezért korábban több erőd is állt itt, de a római időkben épített vár elpusztult, majd a 14. századi kastélyt 1801-ben a francia hadsereg rombolta le. 1851-ben alakult ki jelenlegi formája.

Csendes, békés hely, a kilátás miatt megéri a hosszú gyaloglást, egyébként más látnivaló itt, a szép kerteken kívül nincs.

Castel San Pietro, kilátás

Kilátás a Castel san Pietro-tól. Fotó: roystonford

Duomo

A veronai katedrális (Duomo) két korábbi templom helyére épült, melyek egy 1117-es földrengésben elpusztultak. 1187-ben szentelték fel, de ezután még hosszú ideig folytatódtak a munkálatok. Gazdagon, gyönyörűen dekorált belső tere a 15. századi renoválás alkalmával érte el mai formáját. Belépni csak megfelelő öltözékben lehet!

Verona, Duomo

Verona, Katedrális

Verona, Katedrális. Képek: trinchetto, gengish

San Zeno Maggiore-bazilika

Talán Verona legszebb temploma, sokan Olaszország legszebb templomai között tartják számon. 1138-1398 között épült, egy régebbi, földrengésben megsérült templom restaurálásával és bővítésével. Belső részén egy csodálatos középkori, bibliai történeteket megelevenítő bronzajtó, és számos értékes műalkotás fedezhető fel. Gyönyörűek a templom rózsaablakai, és kellemes a kerengője is.

Verona egy nyugodt, csendes részén van, az előtte lévő téren egy kis kávézó, és éttermek találhatók. Verona központjától 20 perc gyaloglásra található, de busszal is el lehet jutni ide.

San Zeno Maggiore bazilika

San Zeno Maggiore bazilika

San Zeno Maggiore-bazilika. Képek: trinchetto, Henrik Berger Jorgensen/Flickr/Creative Commons

Sant'Anastasia templom

Egy másik gyönyörű templom Veronában, a Ponte Pietra közelében, sokak szerint ez a legszebb a városban. Kívülről rápillantva nem is gondolnánk, hogy milyen csodás szobrok, festmények, freskók, és oltárok díszítik belülről. 1280-1400 között, gótikus stílusban épült.

Sant'Anastasia templom, Verona

Sant'Anastasia templom, Verona. Kép: Kadaltik/Flickr/Creative Commons

Ponte Pietra

A római, Kr. e. 100-ban épített híd 4 boltívét a II. Világháború végén a visszavonuló német csapatok felrobbantották, de 1957-ben, az eredeti építőanyagokból újjá lett építve. Ugyan már a II. Világháború előtt is többször összeomlott, és újjáépítették, még mindig tartalmaz több mint 2000 éves, valamint középkori részeket.

Kellemes élmény eljönni ide, és átsétálni a hídon, valamint sétálgatni a szép folyóparton, Verona egyik legszebb részén található.

Ponte Pietra

Ponte Pietra

Ponte Pietra. Képek: Ben Bawden, Jacopo Prisco

Teatro Romano

Verona híres látnivalója a Kr. e. 1. században épült ókori római színház. 1830-ban tárták fel, ma már nem sok látható belőle. A Teatro Romano környezete békés hely, a felső részéről szép rálátással a városra és a folyóra. Kívülről is jól látható. Ma is színházi, és operaelőadásokat szoktak tartani itt.

Belépő 4,50 EUR, 8-13 éveseknek 1 EUR. Nyitva Hétfő 13:30-19:30, kedd-vasárnap 8:30-19:30.

Teatro Romano

Teatro Romano. Kép: Richard, enjoy my life!/Flickr/Creative Commons

Castelvecchio

Az 1354-1376 között, egy korábbi római erőd helyére épült hatalmas vár neve olaszul mindössze annyit jelent, hogy "régi kastély". A kastélyon belül gazdag múzeum működik reneszánsz és gótikus festményekkel, freskókkal és szobrokkal. Üvegek, ékszerek, és fegyverek is kiállításra kerültek. Kerámiák, régi fegyverek, pajzsok, ékszerek és harangok is megtekinthetők a Castelvecchio múzeumban.

A művészeti alkotásokra szemet is vetett valaki, aki otthonában szerette volna csodálni őket: 2015. novemberében, Olaszország legnagyobb műkincsrablása folyamán 17 festményt loptak el, 15 millió EUR értékben, köztük Tintoretto, Rubens és Mantegna alkotásait.

A Castelvecchio 120 méter hosszú hídja (Ponte Scaligero) 1354 körül épült, azonban a II. Világháború idején teljesen elpusztult. 1949-1951 között építették újjá. Verona legszebb hídja.

Cím: corso Castelvecchio 2.

Belépőjegy (2018): 6 EUR, iskolás diákoknak, és 8-14 éveseknek 1 EUR.

Nyitvatartás: Hétfőn 13:30-19:30. Kedd-vasárnap 8:30-19:30

Castelvecchio

Ponte Scaligero

Castelvecchio és Ponte Scaligero. Képek: xiquinhosilva, Son of Groucho/Flickr/Creative Commons

Giardino Giusti

A Giardino Giusti Olaszország egyik legszebb, és legjobban fennmaradt reneszánsz kertje. A kert 500 éves ciprusfákkal és 200 éves sövénylabirintussal büszkélkedhet, szobrok, szökőkutak és barlangok is színesítik. Egy csendes, békés oázis a turistákkal zsúfolt Veronán belül. 1580-ban ültették, majd 1930-ban nagy gonddal, és igényességgel, az eredeti emlékek megtartása mellett újították fel. Mozart is gyakran járt ide, és szerezte inspirációit csodálatos műveihez, valamint Goethe is üldögélt itt.

Cím: Via Giardino Giusti, 2.

Belépőjegy (2018): 7 EUR. 12 éves kor alatt ingyenes.

Nyitvatartás: Nyitva minden nap, április-szeptember 9:00-20:00, október-március 9:00-19:00

Giardino Giusti

Giardino Giusti. Kép: Darren and Brad

Garda-tó

A csodálatos Garda-tó Veronából 1 napos kirándulással elérhető. Veronából mindössze 20 perc alatt vonattal a tóhoz lehet érni (ill. busszal is lehet menni), a vonatról Desenzano del Garda-Sirmione állomáson kell leszállni. A hosszú idő a nagy tó bejárása. Ez megtehető hajóval, vagy autóbuszokkal. Olaszország legnagyobb tava a jégkorszakban képződött, gleccserek formálták. Különösen szép és népszerű célpont a Garda-tón belül Sirmione, Malcesine és Nago-Torbole. Az északi helyek inkább a csendre nyugalomra, míg a Garda tó déli települései a pezsgésre vágyóknak kedvezők. A Garda tónál található Olaszország egyik legnépszerűbb vidámparkja, a Gardaland. Mindezek mellett, a környező hegyek remek kirándulásokra is lehetőséget adnak.

Részletesebben lásd útikalauzunkat a Garda-tóról itt: Garda-tó.

Riva del Garda, Garda tó

Malcesine, Garda tó

Garda tó: Riva del Garda és Malcesine. Képek: trinchetto, NigelLee

Verona tömegközlekedés

 • Verona repülőteréről bejutás Aerobus-szal a Porta Nuova vasútállomáshoz. A busz 20 percenként közlekedik (20:30 után 40 percenként). Menetidő 15 perc, a jegyár 6 EUR.
 • Oda ugyanakkor Budapestről nem közlekedik közvetlen járat, valószínűbb hogy a Veronába érkező magyarok nem így közelítik meg Veronát. A Magyarországról induló járatokat fogadó legközelebbi repülőterek Velence (Marco Polo és Treviso), 122 km-re, Bologna repülőtere 139 km-re, valamint a Milánó Malpensa repülőtér, 201 km-re. Ezektől a repülőterektől vonattal lehet eljutni Veronába, először a vasútállomáshoz beutazva a repülőterekről.
 • A városközpont gyalog is könnyen bejárható, a tömegközlekedés használatára nem lesz sűrűn szükség. De elképzelhető, hogy valakinek kijjebb van a szállása.
 • Tömegközlekedési jegyárak Veronában (2018): 90 perces jegy 1,30 EUR - érvényes 90 percen keresztül, át is lehet szállni vele, de átszállás esetén is érvényesíteni kell ; Buszon vásárolt jegy 2 EUR, ez csak 60 percig érvényes, és nem lehet átszállni vele, a buszon lévő automaták nem adnak vissza pénzt ; 10 db-os gyűjtőjegy 11,70 EUR - ugyanazok vonatkoznak rá mint a vonaljegyre ; napijegy 4 EUR - egy naptári napon belül korlátlan utazás tehető vele Veronán belül
 • A veronai buszok útvonala, menetrendje INNEN elérhető. Tömegközlekedési útvonal tervezésére használható a Google Térkép útvonatervezője.
 • Csomagmegőrző a Verona Porta Nouva vasútállomáson van, a földszinten. Nyitva minden nap 8:00-20:00, ár 6 EUR az első 5 órára, további 0,90 EUR/óra a 6. órától a 12. óráig, további 0,40 EUR/óra a 13. órától
 • Az autóval érkezőknek fontos, hogy Verona belvárosa kamerákkal ellenőrzött korlátozott forgalmi zónába (ZTL) esik, ahova nem lehet behajtani, csak a helyiek közlekedhetnek a zónán belül. Ha a ZTL-en belül van a szállás, a szállodával kell kapcsolatba lépni, ők tudnak segítséget nyújtani a behajtási engedély megszerzésében, az autó rendszámának regisztrálásában. A zóna térképe ITT látható.
 • Az aktuális olasz autópályadíjakról lásd külön oldalunkat: olaszországi autópályadíjak
 • Aki autóval járná be Verona környékét, Olaszország ezen részét, az kedvező áron bérelhet autót ezen az oldalon, ahol összehasonlíthatók az autókölcsönzési cégek ajánlatai, és a legjobb áron kölcsönözhetők bérautók.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • Verona éghajlat, időjárás: Verona éghajlata nedves szubtrópusi, nagyon meleg, csapadékos nyarakkal, és hideg, csapadékos telekkel. A legcsapadékosabb hónapok: október majd augusztus, a legszárazabbak: február majd március. Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Veronában melegebb): január: 6,1 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 8,9 °C (4,5 °C), március: 13,4 °C (10,2 °C), április: 17,2 °C (16,3 °C), május: 22,7 °C (21,4 °C), június: 26,3 °C (24,4 °C), július: 29,2 °C (26,5 °C), augusztus: 28,8 °C (26,0 °C), szeptember: 24,4 °C (22,1 °C), október: 18,0 °C (16,1 °C), november: 11,0 °C (8,1 °C), december: 6,7 °C (3,1 °C). A legjobb hónapok városnézésre, időjárás szempontjából: április, május, szeptember közepétől, október. Ezekben a hónapokban általában jó az idő, de nincs hőség. Várható időjárás: ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Olaszország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Verona időjárás, mindenesetre az olasz meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése (a nem igazán jól használható és nem túl felhasználóbarát olasz nyelvű oldalukon) ITT látható Veronára. Időjárás történelem: ITT megnézhető a korábbi évek bizonyos napjain milyen idő volt Veronában, így ebből is lehet következtetni, hogy a városlátogatás idején milyen idő várható.

Verona busz

Verona busz. Kép: Dennis Tsang/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Jártam egyszer Veronában. A város igaz szép, de aki teheti, az ne nyáron menjen, hanem ősszel vagy tavasszal. Döbbenet, hogy milyen meleg van a városban júliusban.

Nekem bőven elég volt egyszer, sajnos hőgutát kaptam, ígyhát nem mennék vissza többször.
#1 - Gergő - 2012.08.23. - 21:40
Olyan mint Velence víz nélkül. Gyönyörű város!
#2 - Péter - 2013.01.31. - 21:02
egyszer jártam ott,csodás volt.fényes a bronz szobor az érintéstől,és a falba vésett nevek vissza várnak.Egyszer még elmegyek.Ha kalapban vagy nem kapsz napszúrást.
#3 - glenmaya - 2013.07.23. - 16:20
Sziasztok!
Nagyon tetszik az oldal. Most voltam párommal Európa túrán (London-Larnaka) és az olasz városokhoz mind innen néztem ki az érdemleges látnivalókat. Legjobban Velence és Verona tetszett, ebben a sorrendben :)
Minket a meleg Rómában csapott meg leginkább, de az nem tarthat vissza ilyen csodás városoktól senkit se szerintem. Mindenki készüljön fel a hőségre a maga módján és nem lesz baj ;)
#4 - Szilvi - 2014.09.02. - 20:08
Csodálatos hűtőkendőket lehet már kapni, és azzal a nyakában az ember túl tudja élni a forró déli városnézéseket is:-)
#5 - Ildikóó - 2015.03.12. - 23:00
Verona tényleg csodàs,de hogy olaszorszàg 3. legnagyobb vàrosa az nagy baki...Az Nàpoly. Verona kb 10.-12.
#6 - theworst - 2015.05.07. - 23:57
Lemaradt előle, hogy északkelet-, köszi, javítva :)
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.08. - 00:04
Születésnapi meglepetés út volt nekem Verona. Gyönyörű. Szinte mindent megnéztünk, amit lehetett. Az idő is nagyon kellemes volt. Jókat sétáltunk esténként, finomakat ettünk, jó borokat és kávékat ittunk. Mindenhol nagyon udvariasak voltak a helyiek.
#8 - Judit - 2015.05.23. - 20:43
2015 áprilisában voltunk Rómában , beleszerettem Olaszországba. Jövő tavasszal Verona, Sirmione, Velence van kilátásba. Alig várom:)
#9 - M Judit - 2015.11.14. - 11:38
örömmel néztem meg ezeket a képeket. üzleti célból 20-22 év alatt legalább 60 alkalommal töltöttem, alkalmanként 2-3 napot a városban. Mindig tudtam újat látni az ottani üzletfeleim készséges segítségével.
#10 - Császár István - 2015.12.19. - 18:46
Kedves Tibcsi!
Veronahoz is lenne kerdesem, a latnivaloknal nincs odairva, hogy hova hogy jutunk el, melyik metro, melyik megallo? Ezekrol van informaciod? Fokent az Arena, a Julia-romeo haz es a Piazza delle Erbe erdekene! Koszi ????
#11 - Dóri - 2016.03.13. - 20:33
Kedves Dóri!

Veronában nincs metró, tehát az eljutás függ a szállásotoktól, illetve ezek a látnivalók egymáshoz közel helyezkednek el. Az Júlia háza az Arenától 650 méterre van. A Piazza delle Erbe pedig Julia háza közvetlen közelében.
A látnivalók elhelyezkedése látszik a Verona térkép menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/olaszorszag/verona-terkep.html
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.13. - 23:42
Még 2 hét és végre megláthatom ezeket a csodálatos városokat : Veronát, Velencét , Sirmionét:)
#13 - M Judit - 2016.04.05. - 19:01
Nem sokára láthatom ezt a szép várost is élőben. Alig várom már! :)
#14 - Bea - 2016.04.22. - 16:58
Szia!
Köszönöm a sok hasznos információt. Mi most tervezünk motoros túrát és Verona is szerepel benne. Milyen behajtási szabályok vonatkoznak motorra?

üdv: moni
#15 - Moni - 2016.06.02. - 22:02
Szia!

Az ezzel foglalkozó hivatalos oldalon azt írják, hogy motorral szabadon be lehet hajtani a ZTL-zónába, nem szükséges engedély.
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.03. - 18:41
Szia! Azt szeretném megtudni, ha autóval megyek Veronába, hol tudom hagyni az autót és mennyiért tudok biztonságosan parkolni.
#17 - Nagy István - 2016.07.18. - 04:33
Kedves Tibcsi! Engem is az érdekelne, hogy hol érdemes parkolni, a lehető legközelebb az Arénához? Hétvégén ingyenes a parkolás? Köszönöm!
#18 - Andrea - 2016.07.26. - 20:50
2008ban voltam ott kocsival, Velence volt az úti cél de útba esett Verona is a Garda-tóig. A kedvenc városom! Az egyetlen, a legszebb, mindenkinek ajánlom, hogy látogassa meg, ha tudja!
#19 - Víg Mihály - 2016.07.27. - 10:56
Kedves Andrea!

Utcán parkolás esetén 1,50 EUR/óra a díj. A legtöbb olasz városhoz hasonlóan nem egyszerű parkolni. és figyelembe kell venni a ZTL-zónát.
Parkolóházak, nagyobb parkolók listája pedig itt, elvileg ingyeneseket is mond, de nincs bennük tapasztalatom:
http://www.turismoverona.eu/nqcontent.cfm?a_id=35617&lang=en
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.01. - 01:29

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás