Vieste nyaralás

Vieste nyaralási információk

Vieste

A Gargano-félsziget legnépszerűbb turistacélpontja. Vieste sziklafalakra épült középkori óvárosában mintha megállt volna az idő: a szűk utcákon tett séták nagy élményt nyújtanak, egyes épületeket, az utca felett magasodó boltíves külső lépcsők kötnek össze (mignali). Az óváros kis, hangulatos éttermeiben, ódon díszletek között lehet remek olasz ételeket fogyasztani (de mindenképp figyelni kell az árakat, hisz az óvárosi éttermek igen drágák lehetnek). Naplemente után is különösen szépek az óvárosban tett séták. Vieste óvárosának vára, katedrálisa is megtekintésre érdemes, ezeken kívül számos szép templom nézhető meg a városban.

A sík részre épült újváros számos szállást kínál: itt főleg 19-20. századi épületekkel találkozhatunk.

Strandja homokos, kék zászlós. Számos rejtett, kisebb, csodálatos homokos partszakaszon is lehet napozni és fürödni. A strand felett igen érdekes sziklafalakat lehet csodálni, melyek a kréta időszakban keletkeztek.

Vieste kikötőjéből több érdekes hajókirándulást lehet tenni. Az egyik a tengeri barlangok (Le Grotte) megtekintése. A gyönyörű, kis barlangok csak ilyen módon, a tengerről láthatók. A hajók romlatlan, robinsoni partszakaszokon is megállnak, egy rövid fürdésre.

Viestéből a Tremiti-szigetekre indulnak kirándulóhajók. Az 5 szigetből (San Domino, San Nicola, Caprara, Cretaccio, Pianosa) álló szigetcsoport rendkívül népszerű a turisták körében, többek között, a szigeteket körülvevő kristálytiszta víznek, és a szigetek természeti csodáinak köszönhetően. A San Domino sziget a legfejlettebb turisztikailag, és ez az egyetlen az öt szigetből, ahol homokos strand található. A rendkívül zöld szigeten szállások is foglalhatók. A szigetcsoport másik lakott tagja a San Nicola sziget, sziklás sziget, gazdag történelemmel, egy kolostor is található rajta. A Pianosa olyan kicsi sziget, hogy nagyobb viharoknál a hullámok teljesen elfedik. A szigetek a horgászok, és a búvárok körében is igen népszerűek.

Vieste szállás

Vieste szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Vieste szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Eljutás autóval Viestébe: Autós útvonaltervező

Eljutás repülővel: Bari repülőtere 175 km-re van, ahova, többek között, a Wizz Air is indít járatokat. Részletes leírásunk olcsó repülőjegy keresési tippekről, tanácsokról, a legjobb eszközökről, keresőkről, árösszehasonlítókról itt: Hogyan keressek olcsó repülőjegyet?.

Vieste, Olaszország

Vieste, strand

Vieste

Vieste képek: pizzodisevo, fhuell, Natale Dirodi

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

üdvözlet! Tud valaki információt, hogy Bariból hogyan juthatnék el Viestébe tömegközlekedéssel? Illetve Bariból St Maria di Leuca-ba?
#1 - Alexa - 2013.06.30. - 15:32
Szia!

A reptérről közvetlenül járnak buszok (de nem túl gyakran, de lehet, az érkező gépekhez van igazítva) Viestébe:.
http://pugliairbus.aeroportidipuglia.it/Shuttle-Bus-Puglia-Air-Bus.pdf

Másik megoldás, ha ez valamiért nem működik, vagy rossz az időpont, stb.:
Először Bariból vonat Foggiába (menetrend: treinitalia.com) onnan pedig busz megy Viestébe. A busz menetrendje, remélem aktuális: http://www.vieste.it/trasporti/Autobus.htm
látható, hogy nem annyira gyakori.
Ha a repülőtérről indulsz Bariból, akkor a reptérről a vasútállomásra, ahonnan megy a vonat Foggiába, kb. fél óránként közlekednek buszok (Tempesta társaság)
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.30. - 18:22

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás