Olcsó repülőjegyek, fapadosok - tippek

Olcsó és fapados repülőjegy keresése - tippek

Repülőgép

Booking.com

Az alábbi oldalon részletesen bemutatjuk, hogyan találhatjuk meg a legolcsóbb repülőjegyet akárhova, egyszerűen. A leírtakat megfogadva biztos, hogy a lehető legolcsóbb repülőjegyet találhatjuk Európán belüli, vagy azon kívüli repülőterekre. Akár fix dátumra keresünk, akár flexibilisek vagyunk, akár fapadossal mennénk, akár hagyományos légitársasággal. Nagyrészt ezeket a módszereket használják a Facebookos olcsó repülőjegy gyűjtőoldalak is.

Tartalom

Olcsó repülőjegy keresése

Rengeteg helyen kereshetünk repülőjegyeket több légitársaság ajánlatai között. Vannak ismert, és kevésbé ismert, de mégis kiváló árösszehasonlító, metakereső oldalak. Például:

Nincs olyan hogy legjobb repülőjegy kereső, legjobb árösszehasonlító, vagy valami mágikus csodakereső. Mindegyiknek megvan az előnye, és a hátránya. Van, ahol az árak nem aktuálisak, ritkán frissülnek. Van, ami Európán belül, van, ami Európán kívül a legjobb. Van, ami nem listáz fapados járatokat. Van, ami nagyon nehezen kezelhető. Van, ahol 1 kattintás után láthatunk mindent, amit csak akarunk, de nem ad túl részletes, pontos, aktuális találatokat. Van olyan oldal, ami egyszerre több úti célra keresve a legjobban használható eredményeket adja.

Például, a Google Járatkereső gyorsaságban verhetetlen.

Google Járatkereső

Google Járatkereső

A kiwi.com-on nagyon praktikusan, térképen láthatjuk, hogy a dátumainkon hova mennyi a jegy mindenhova Európán belül.

Kiwi

Kiwi

A Momondo és a Matrix Airfare Search komplex keresésekhez, Európán kívüli utakhoz (is) nagyon jó.

Momondo

Momondo

A Skyscanner talán a legismertebb metakereső, magyar nyelven is elérhető, többszörös díjnyertes.

Skyscanner

Skyscanner

A cheapflightsfinder speciális oldal: nem egy repülőjegy árösszehasonlító, hanem egy meta-metakereső, ez a metakeresők között keres, így könnyen áttekinthetjük a legnagyobb keresők találatait, az oldal tetején válthatunk az eredményeik között.

Cheapflighsfinder

Cheapflighsfinder

Ugyanakkor érdemes több keresőt (akár az összeset!), és a légitársaságok honlapját is használni. Ennek főleg akkor van jelentősége, ha nem "egyszerű" útról van szó, például nem egy Budapestről közvetlenül induló fapadosról. Hanem például Európán kívüli, és/vagy átszállásos utazásról. Ezekben az esetekben nem egyszer olcsóbb lehet online utazási ügynökségeken, mint a légitársaságokon keresztül fogadni. Abban is van különbség a fenti oldalakban, hogy melyik hány ilyen utazási ügynökség, vagy utazási iroda ajánlatát listázza, és milyen árakat ad.

Minden rendszert, az összes előnyeit és hátrányait ebben a leírásban nem tudunk bemutatni, mert hosszú és áttekinthetetlen lenne. Amit most kiemelünk, az az azair. Mivel kevésbé ismert, és mert az azair az egyik legjobb weboldal olcsó repülőjegyek keresésére Európán belül, akár pontos dátumra, akár egy megadott dátumtartományban bármikor. Ez egyesíti a többi rendszer előnyét: könnyen kezelhető, kiválóan átláthatóak az eredmények, amiket nagyon gyorsan megkapunk, aktuális, élő árakat láthatunk, minden fapados benne van, stb. Hátránya is van (ezért is írtuk korábban, hogy érdemes több keresőt használni): hagyományos, nem low cost légitársaságok jegyeiben nem erős. Tehát részletesen most ezt a rendszert mutatjuk be a sok közül, hiszen a legtöbben Európán belül akarnak olcsó jegyeket keresni, fapadosokat (is) használva.

Airbus A380

Kép: Ikarasawa/Flickr/Creative Commons

Az azair.com használata

A weboldalra lépve, mint máshol is, megadhatjuk honnan hová utazunk. Látható, hogy alapértelmezés szerint a közeli reptereket is mutatja. Pl. Budapest beírása esetén, Ferihegyen kívül Debrecen, Kassa, és Bécs repteréről is induló gépeket, Barcelonánál Reus és Girona repülőterét is. A hely melletti repülőt, és + jelet mutató ábrára kattintva a közeli reptereket kikapcsolhatjuk.

A városok alatt kiválaszthatjuk a dátumtartományt. Ha flexibilisek vagyunk, meg lehet adni egy adott időszakot, amelyben láthatjuk, mik a legolcsóbb utak, és beállíthatjuk, hogy hány napot szeretnénk maradni. Vagy meg lehet adni pontos időpontot a Konkrét napon szeretnék utazni gombra való kattintással. Lejjebb megadhatjuk az utasok számát, a maximális átszállást (vagy átszállás nélkül: közvetlen járat), és az árak megjelenítésének pénznemét.

Azair

Nem csak a dátumnál lehetünk rugalmasak, megadhatjuk azt is, hogy milyen tájra szeretnénk utazni. Be lehet írni olyanokat is, mint hogy Olaszország, Dél-Spanyolország, Kanári-szigetek, Földközi-tenger partvidéke, görög szigetek, stb.

Azair, szigetek

Vagy akár azt is beírhatjuk, hogy "bárhova". Ilyenkor persze a keresés lassabb, és nem feltétlenül kapunk annyira széleskörű találatokat.

Azair, bárhova

A keresés gombra kattintás után megkapjuk a találati listát a teljes árral (oda-vissza, ha retúrjegyet kerestünk). Alapesetben a találatok ár szerint lesznek rendezve, de ezt fent, a szürke sáv alján módosíthatjuk napok száma, dátum, indulás időpontja, és átszállások száma alapján is.

A találatokat fent módosíthatjuk is, megadhatunk más dátumot, több, vagy kevesebb átszállást, minimum vagy maximum tartózkodási napot. Az ár soraira való kattintással láthatjuk a légitársaságot vagy légitársaságokat és azt, hogy mikor indul és érkezik a repülőgép.

A foglalás gombra kattintva a légitársaság oldalára jutunk, nincs közbeiktatva semmilyen közvetítő vagy utazási iroda, közvetlenül a légitársaság oldalán, mindenféle extra költség nélkül foglalhatunk.

Azair

Hasznos tippek, tanácsok olcsó repülőjegy kereséshez

 • A bemutatott gyűjtőoldalak, repülőjegy keresők az árat (fapadosok esetében, illetve több hagyományos légitársaságnál is már) feladott poggyász és bármilyen extra szolgáltatás nélkül adják meg. Ha lefoglaljuk a légitársaság, vagy az utazási ügynökség oldalán a jegyünket, akkor látjuk, milyen extra költségek adódhatnak hozzá. Feladott poggyász, nagyobb kézipoggyász, elsőbbségi beszállás, ülőhelyválasztás, kisebb bankkártyás / hitelkártyás fizetési díj jöhetnek szóba elsősorban.
 • A legolcsóbb árakat akkor kaphatjuk, ha rugalmasak tudunk lenni dátumainkkal. Például egy 2 hetes időszakban bármikor oda-, és vissza tudunk utazni. Persze, a szabadságok kiadása miatt, ezt nem mindenki teheti meg.
 • Ha valóban a legolcsóbban szeretnénk utazni, legyünk rugalmasak az úticélunkkal is! Nem muszáj egy helyhez ragaszkodni, ha szinte ugyanazt kapjuk máshol, olcsóbban. Nagyon sok jó hely van már csak Európában is. Párizs és Róma is csodás város, de Lisszabon és Barcelona is. A Costa del Solon és a montenegrói tengerparton is fantasztikusat nyaralhatunk. Kevésbé ismert, és még nem annyira turistás hely pl. Bari és környéke, vagy Észak-Spanyolország. A Kanári-szigeteken télen is jó idő van, de teljesen mást nyújt, más karakterű Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria vagy Fuerteventura
 • Általában véve a legolcsóbb a hét közepén (leginkább kedden és szerdán), szezonon kívül, korán reggel / késő éjszaka, és nem ünnepek idején utazni (ez a magyar nemzeti ünnepekre nem mindig, ill. nem minden légitársaságnál vonatkozik, sokszor láttam pl. március 15.-ére kiváló árakat).
 • Legyünk tisztában az átlagos, olcsó és drága repülőjegy árakkal! Nézzük meg egy kereső havi nézetét, mi az átlagos jegyár, mik a legolcsóbb jegyek egy adott városba! Így láthatjuk, hogy jó áron foglalnánk-e, vagy jobb, ha más dátumot választunk. Vagy még túl korán, vagy már túl későn vagyunk a jó áras foglaláshoz, esetleg az adott járat már eléggé tele van, ezért olyan drága.
 • Minél előbb foglaljuk le a repülőjegyet, annál olcsóbb. De ez nem teljesen igaz, hónapokkal korábban még drágább. Akár 6-8 héttel a tervezett utazás előtt érdemes nézelődni, de egyes esetekben 3-4 héttel korábban kapjuk a legjobb árat. Ha a nyári csúcsszezonra foglalnánk, akkor akár már 3 hónappal a tervezett utazás előtt nézelődjünk. Ez sokszor nem is függ attól, hogy mennyire telik meg a gép, a légitársaságok az utazási dátumhoz közeledve, kis telítettségnél is megemelhetik az árakat. Ha látunk egy jó ajánlatot, foglaljuk le minél hamarabb!
 • Természetesen a legolcsóbb úticélok, azok, ahova több légitársaság is repül, nem pedig egy van monopolhelyzetben. Nem egy európai városba közlekedik Budapestről Ryanair, Wizz Air gép, rajtunk kívül egy harmadik fapados is, továbbá az adott ország nemzeti légitársasága. Továbbá, ezen kívül is megfigyelhetők, hogy vannak olcsóbb, és drágább repülőterek. A konkurencián kívül függ attól is, hogy mennyire van közel, így mennyi kerozint kell elhasználni, mekkora repülőtér, a légitársaság milyen díjakkal tudott megegyezni velük. És hogy mennyire népszerű célpont, a nyár közepére egy nyaralóhelyre (pláne csak pár héttel előre foglalva) ne várjuk a legjobb árakat.
 • Futtassuk le a keresést több oldalon (akár az összesen!), és a légitársaság oldalán is (lásd feljebb az ajánlott oldalakat). Online repjegy értékesítő ügynökségek sokszor akciózhatnak, ezek ugyanakkor nem légitársasági akciók, tehát (elsősorban hosszabb, Európán kívüli utak estében) az ilyen ügynökségek oldalán olcsóbb repülőjegyekhez juthatunk. Ezeket az ajánlatokat is listázza a legtöbb repülőjegy árösszehasonlító oldal, ugyanakkor van különbség az árakban, és hogy melyik oldal hány ilyen oldalon is keres.
 • De ezektől az esetektől eltekintve, a legjobb mindig, minden esetben, ha a légitársaság(ok) hivatalos oldalán foglaljuk le a metakeresőkben megtalált jóáras utazásunkat! Még ha drágább is lenne úgy, de azért még nem vészesen, jobban járunk a légitársasági foglalással (nem légitársasági oldalakon foglalva az esetek kis részében felmerülhetnek problémák).
 • Ugyan én ezt nem nagyon tapasztaltam, de gyakran olvasható tanács, bár szerintem inkább legenda, hogy inkognitó módban is futtassuk le a keresést a légitársaság oldalán. Az elmélet, hogy a légitársaság honlapja az árak emelésével próbál rávenni, hogy minél gyorsabban foglaljunk, ha látja, hogy sokszor lekerestük az adott utat, magasabb árakat listáz.

Repülőtér

Kép: whity/Flickr/Creative Commons

 • Keressünk rá a célállomásunkhoz közeli repterekre is (pl. az azairen erre automatikusan van lehetőség). És számoljuk hozzá onnan a bejutást a városba is, mert lehet, hogy hiába olcsóbb a jegy, a vonatos vagy buszos közlekedéssel a célhelyünkre végül drágább lesz. Pláne, ha éjszaka érkezik a gép, és már el se lehet jutni oda, ahova szeretnénk.
 • Több esetben, több légitársaságnál (nem elsősorban Európán belüli fapadosokra vonatkozik) lehet kísérletezni azzal, hogy külön keressük le az oda- és vissza utat. Nem egy esetben olcsóbb lehet külön oda- és vissza megvenni a jegyet, mint egy retúrjegy!
 • Átszállással néha olcsóbb lehet eljutni, elsősorban távolabbi, vagy olyan helyekre, ahova Magyarországról nem megy közvetlen fapados (a legtöbb keresőben be lehet jelölni, hogy szeretnénk-e átszállással, és ha igen, hány átszállással keresni). Ha azonban fapadosról és/vagy fapadosra szállnánk át, illetve nem azonos légitársaságok között, vegyük figyelembe, hogy nem vár meg a következő gép, ha az első késne. Tehát pl. Wizz Air / Ryanair átszállásnál legalább 4 órát adjunk magunknak az átszálló reptéren. Volt már gépcsere miatti 2 órás késésem, akkor örültem, hogy nem csak 1,5 órát hagytam magamnak az átszállásra!
 • A fapados járatoknál nagyon drága a járat módosítása, akár olcsóbb lehet új repülőjegyet venni. Tehát csak akkor foglaljunk, ha teljesen biztos vagyunk, hogy a kiválasztott dátumon el tudunk majd utazni.
 • El ne felejtsünk az online checkint, majd a beszállókártyát kinyomtatni! Ryanair, Wizz Air esetében a repülőtéren nagyon sokat kell fizetnünk, ha nem végeztük el előzőleg az online becsekkolást.
 • Ami még a fapadosoknál fontos lehet, hogy tájékozódjunk a kézipoggyász szabályokról és a feladott poggyászok áráról! Ha a Wizz Airt, a Ryanairt és az EasyJetet nézzük, már náluk is van különbség a kézipoggyászok szabályaiban: Wizz Air és EasyJet 1 kézipoggyász, Ryanair 1+1 ; Wizz Air maximum 55 x 40 x 23 cm, Ryanair 55 x 40 x 20 cm, EasyJet 56 x 45 x 25 cm ; Wizz Airnél az első 80 kézipoggyász mehet a gépre, a többi ingyenesen a csomagtérbe kerül, Ryanairnél a gurulós kézipoggyász bőröndök, ill. amik nem férnek az ülés alá, 2018-tól semmiképp sem vihetők fel a gépre, ingyenesen a csomagtérbe kerülnek, hacsak nem vesszük meg az "elsőbbségi & 2 kézipoggyász" szolgáltatást. Tehát ami az egyiknél látszólag olcsóbb ár, az végül nekünk, csomagjaink nagyságától, darabszámától függően, drágább lehet, mivel mások a csomag, és kézipoggyász szabályok. Nem egyszer fordult már elő, hogy akár csak néhány milliméteres túllépésért megbüntették az utasokat! Szigorúan tartsuk be a méretszabályokat! !
 • Sok sikert, és jó utazást! Ha hasznosnak találtad a leírást, ha gondolod, oszd meg Facebookon! Bármi kérdésed, vagy hozzáfűznivalód van, várjuk a hozzászólásod az oldal alján!

Wizz Air, Airbus

Kép: Alec Wilson/Flickr/Creative Commons

Olcsó repülőjegyeket, hibás árazásokat listázó gyűjtőoldalak

Sok Facebook oldal / weboldal listázza az aznapi jó ajánlatokat, valamint az emberi vagy gépi hiba miatti hibás, emiatt elképesztően olcsó repülőjegy árakat (error fares). Közös jellemzőjük, hogy a jó ajánlatokra akár perceken, de mindenképp maximum 1-2 órán belül le kell csapni. Továbbá, ha nem simán jó árról, vagy akcióról, hanem kifejezetten hibás repülőjegy árazásról van szó, vegyük figyelembe, hogy nem biztos, hogy végül el tudunk utazni, hogy a légitársaság el fogja fogadni a foglalást, tehát 72 óráig még ne foglaljunk szállást! De ne is lépjünk kapcsolatba a légitársasággal, ne hívjuk fel a figyelmet a hibára! Sok ilyen oldal van, a Facebookos oldalak is több jó ajánlatot ezekről a helyekről vesznek át. A legjobbak:

Ryanair

Kép: Oliver Holzbauer/Flickr/Creative Commons

Ami még kellhet - olcsó szállás, utasbiztosítás

 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • Szálláskeresés: Szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Magyarországról fapados járatokkal közvetlenül elérhető úticélok, fapadosok Budapestről

Ebben a listában felsorolásra kerül lehetőség szerint az összes, low cost légitársasággal elérhető úti cél, a légitársaságok megnevezésével, Budapestről, Debrecenből, Pozsonyból, Kassáról és Bécsből. 2018-as menetrend szerint, rendszeresen frissítve.

Bizonyos járatok (főleg a nyaralóhelyekre közlekedők) szezonálisak, csak a nyári időszakban közlekednek. Az aláhúzott desztinációkról részletes útikalauz olvasható a linkre kattintva: látnivalókkal, programlehetőségekkel, közlekedési információkkal, reptéri bejutásokkal.

A budapesti járatok mellett a Debrecenből, Bécsből, Pozsonyból és Kassáról indulók is megtalálhatók a listában, külön megjelöléssel ("Pozsonyból is", "csak Bécsből", stb.). Vannak, akiknek Debrecen, Bécs, Pozsony, Kassa közelebb vannak, mint Budapest, és van olyan város / sziget, ahova Budapestről nem, de valamelyik másik régiós reptérről megy fapados repülő. Ahol a zárójelben, a légitársaság neve, és kötőjel után nincs ilyen írva, azok a járatok Budapestről indulnak, ezek nincsenek jelölve külön, mint "Budapestről". A jelölés mindig csak az előzőleg leírt légitársaságra vonatkozik, tehát pl. ha ez látható: "(Ryanair, Vueling - Bécsből is)", itt csak a Vuelingre vonatkozik, hogy Bécsből is közlekedik, a Ryanair járat csak Budapestről indul.

Albánia

 • Tirana (Wizz Air)

Azerbajdzsán

 • Baku (Wizz Air)

Belgium

 • Brüsszel Charleroi (Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air)

Bosznia-Hercegovina

 • Szarajevó (Wizz Air)
 • Tuzla (Wizz Air - csak Bécsből, 2018. április 27.-től)

Bulgária

 • Burgasz (Ryanair - csak Pozsonyból, Wizz Air)
 • Szófia (Wizz Air)
 • Várna (Wizz Air - csak Bécsből, 2018. április 28.-tól)

Ciprus

 • Lárnaka (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air - Bécsből is, 2018. november 25.-től)
 • Páfosz (Ryanair - Pozsonyból is)

Ciprus

Ciprus. Kép: Hannah Jane/Flickr/Creative Commons

Csehország

Prága

Prága, Csehország. Kép: Vera Izrailit/Flickr/Creative Commons

Dánia

 • Billund (Ryanair, Wizz Air - csak Bécsből, 2018. november 16.-tól)
 • Koppenhága (Norwegian, Ryanair)

Egyesült Arab Emirátusok

 • Dubaj (Wizz Air)

Egyiptom

 • Marsa Alam (Eurowings - csak Bécsből)

Észtország

 • Tallinn (airBaltic - csak Bécsből)

Finnország

 • Helsinki (Norwegian)
 • Tampere (Ryanair)

Franciaország

 • Bastia (Korzika) (Eurowings - csak Bécsből)
 • Bordeaux (Wizz Air)
 • Lyon (EasyJet - Bécsből is)
 • Marseille (Volotea - csak Bécsből)
 • Nantes (Volotea - csak Bécsből)
 • Nizza (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air - Bécsből is, 2019-től)
 • Párizs Beauvais (Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air - csak Debrecenből)
 • Párizs CDG (EasyJet, Vueling - csak Bécsből)
 • Párizs Orly (Transavia - Bécsből is)

Párizs

Párizs, Franciaország. Kép: Omarukai/Flickr/Creative Commons

Görögország

 • Athén (Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air)
 • Hanía (Kréta) (Eurowings - csak Bécsből)
 • Iráklio (Kréta) (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air)
 • Kavala (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air)
 • Korfu (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air)
 • Kos (Eurowings - csak Bécsből)
 • Leszbosz (Eurowings - csak Bécsből)
 • Rodosz (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air)
 • Samos (Eurowings - csak Bécsből)
 • Szantorini (Eurowings - csak Bécsből)
 • Thesszaloniki (Ryanair- Pozsonyból is, Wizz Air - Bécsből is, 2018. november 15.-től)
 • Zákinthosz (Wizz Air)

Kréta

Kréta, Görögország. Kép: polybazze/Flickr/Creative Commons

Grúzia

 • Kutaiszi (Wizz Air - Bécsből is, 2018. november 15.-től)

Hollandia

 • Amszterdam (EasyJet - Bécsből is)
 • Eindhoven (Wizz Air - Debrecenből is)
 • Rotterdam (Transavia - Bécsből is)

Horvátország

 • Zadar (Eurowings - csak Bécsből)

Izland

 • Reykjavík (Wizz Air - Bécsből is, 2019-től)

Írország

 • Dublin (Aer Lingus - csak Bécsből, Ryanair)

Izrael

 • Eilat (Ovda) (Ryanair - Pozsonyból is)
 • Tel-Aviv (Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air - Debrecenből és Kassáról is, valamint Bécsből is, 2018. június 15.-től)

Jordánia

 • Amman (Ryanair - 2018. október 28.-tól)

Kazahsztán

 • Asztana (Wizz Air)

Koszovó

 • Pristina (Wizz Air)

Lengyelország

 • Gdansk (Wizz Air - csak Bécsből, 2018. április 27.-től)
 • Varsó Chopin (Wizz Air)

Lettország

 • Riga (airBaltic - Bécsből is)

Macedónia

 • Ohrid (Wizz Air - csak Bécsből, 2018. november 15.-től)
 • Szkopje (Wizz Air)

Málta

 • Málta (Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air - Bécsből is, 2018. június 14.-től)

Málta

Málta. Kép: James Stringer/Flickr/Creative Commons

Marokkó

 • Agadir (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air)
 • Marrákes (Ryanair)

Montenegró

 • Podgorica (Wizz Air)

Nagy-Britannia

 • Birmingham (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - csak Pozsonyból, Wizz Air)
 • Bristol (EasyJet - csak Bécsből, Ryanair)
 • Doncaster/Sheffield (Wizz Air - csak Kassáról)
 • East Midlands (jet2.com, Ryanair)
 • Edinburgh (EasyJet - csak Bécsből, jet2.com, Ryanair - Pozsonyból is)
 • Glasgow (Wizz Air)
 • Leeds Bradford (jet2.com, Ryanair - csak Pozsonyból,)
 • Liverpool (Wizz Air)
 • London Gatwick (EasyJet - Bécsből is)
 • London Luton (EasyJet - Bécsből is, Wizz Air - Debrecenből, Pozsonyból és Kassáról is)
 • London Southend (flybe - Bécsből is)
 • London Stansted (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - Pozsonyból is)
 • Manchester (EasyJet - csak Bécsből, jet2.com, Ryanair - Pozsonyból is)

London

London. Kép: Mariano Mantel/Flickr/Creative Commons

Németország

 • Berlin Schönefeld (EasyJet - Bécsből is, Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air)
 • Berlin Tegel (EasyJet - Bécsből is)
 • Dortmund (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air - Bécsből is, 2018. november 25.-től)
 • Düsseldorf (EasyJet, Eurowings)
 • Frankfurt (Wizz Air)
 • Frankfurt Hahn (Wizz Air)
 • Hamburg (EasyJet, Eurowings - Bécsből is)
 • Hannover (Wizz Air)
 • Köln (Wizz Air - csak Kassáról)
 • Köln-Bonn (EasyJet, Eurowings)
 • Nürnberg (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair)
 • Stuttgart (EasyJet, Eurowings - Bécsből is)

Norvégia

 • Bergen (Wizz Air - Bécsből is, 2018. november 25.-től)
 • Oslo (Norwegian - Bécsből is)
 • Stavanger (Wizz Air)

Olaszország

 • Alghero (Szardínia) (Ryanair - csak Pozsonyból, Wizz Air)
 • Bari (Wizz Air - Bécsből is, 2018. június 15.-től)
 • Bologna (Ryanair - csak Pozsonyból, Wizz Air)
 • Brindisi (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - 1 átszállással)
 • Cagliari (Ryanair - Pozsonyból is - 1 átszállással)
 • Catania (Szicília) (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - Pozsonyból is - 1 átszállással, Wizz Air - Bécsből is, 2019-től)
 • Genova (Volotea - csak Bécsből)
 • Lamezia Terme (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - 1 átszállással, Wizz Air)
 • Milánó Malpensa (EasyJet - csak Bécsből, Wizz Air - Bécsből is, 2019-től)
 • Milánó Bergamo (Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air - csak Debrecenből)
 • Nápoly (EasyJet - csak Bécsből, Ryanair, Wizz Air)
 • Olbia (Szardínia) (Eurowings - csak Bécsből)
 • Palermo (Ryanair)
 • Pescara (Ryanair - 1 átszállással)
 • Pisa (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair)
 • Róma Ciampino (Ryanair - Pozsonyból is)
 • Róma Fiumicino (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air - Bécsből is, 2018. június 14.-től )
 • Trapani (Ryanair - csak Pozsonyból)
 • Velence Treviso (Ryanair)

Velence

Velence, Olaszország. Kép: A.day.in.the.life.of.C/Flickr/Creative Commons

Oroszország

 • Moszkva (Wizz Air - Debrecenből is)
 • Szentpétervár (Wizz Air)

Portugália

 • Faro (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air)
 • Lisszabon (Wizz Air - Bécsből is, 2019-től)
 • Porto (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - Pozsonyból is - onnan is 1 átszállással, Wizz Air)

Lisszabon

Lisszabon. Kép: Michaela Loheit/Flickr/Creative Commons

Románia

 • Bukarest Otopeni (Wizz Air)
 • Kolozsvár (Wizz Air - Bécsből is, 2018. június 6.-tól)
 • Marosvásárhely (Wizz Air)

Spanyolország

 • Alicante (Wizz Air)
 • Barcelona (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair, Vueling - Bécsből is, Wizz Air)
 • Bilbao (Volotea - csak Bécsből)
 • Fuerteventura (Wizz Air)
 • Girona (Ryanair - csak Pozsonyból)
 • Gran Canaria (Ryanair)
 • Ibiza (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - 1 átszállással, Wizz Air)
 • Lanzarote (Wizz Air)
 • Madrid (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air - Bécsből is, 2019-től)
 • Malaga (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air)
 • Mallorca (Eurowings - csak Bécsből, Ryanair - csak Pozsonyból, Vueling - csak Bécsből, Wizz Air)
 • Santander (Ryanair)
 • Tenerife (Eurowings - csak Bécsből, Wizz Air - Bécsből is, 2018. november 27.-től)
 • Valencia (Ryanair - Pozsonyból is, Wizz Air - csak Bécsből, 2018. június 14.-től)

Tenerife

Tenerife. Kép: vil.sandi/Flickr/Creative Commons

Svájc

 • Bázel-Mullhouse-Freiburg (EasyJet - Bécsből is, Wizz Air)
 • Genf (EasyJet - Bécsből is)

Svédország

 • Göteborg Landvetter (Wizz Air)
 • Malmö (Wizz Air - Debrecenből is, Bécsből is - 2019-től)
 • Stockholm Arlanda (Norwegian)
 • Stockholm Skavsta (Wizz Air - Bécsből is, 2019-től)

Szerbia

 • Nis (Ryanair - csak Pozsonyból, Wizz Air - csak Bécsből, 2018. november 15.-től)

Törökország

 • Ankara (Pegasus Airlines - csak Bécsből)
 • Isztambul - Sabiha Gökcen (Pegasus Airlines - Bécsből is)
 • Izmir (Pegasus Airlines - csak Bécsből)
 • Kayseri (Pegasus Airlines - csak Bécsből)

Ukrajna

 • Harkov (Wizz Air - csak Bécsből, 2019-től)
 • Kijev Zhulyany (Wizz Air)
Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Sziasztok! Az USA-ban melyikek a legjobb fapadosok?
#1 - Nonó - 2018.01.14. - 16:24
Szia!

Legjobb: a fapadosoknál az ár a lényeg :) Mindenesetre a legjobb a Skytrax listája szerint a JetBlue.
Egyébként fapadosok az USA-ban: Allegiant Air, Frontier Airlines, JetBlue (a 2. legnagyobb low-cost), Southwest Airlines (a világ legnagyobb fapados légitársasága), Spirit Airlines, Sun Country Airlines
USA-ban egy kicsit más a működésük, drágábbak Európához képest. Továbbá a hagyományos légitársaságok több útvonalon versenyeznek az áraikkal, van, hogy egy hagyományos légitársaság ára is annyi mint egy fapadosé, tehát érdemes keresőt használni minden útvonalra.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.14. - 17:09
Szia Tibcsi!
A Norwegiannál mekkora a megengedett kézipoggyász méret?
#3 - V. Anna - 2018.01.27. - 09:01
Szia!

55x40x23 cm + felvihető egy kisebb csomag is, max 25x33x20 cm.
Súlyhatár a kézipoggyászokra: LowFare, Lowfare+, Premium tarifáknál összesen 10 kg, Flex és PremiumFlex tarifáknál összesen 20 kg a két csomagra.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.28. - 00:35
Wizz Air gépre vettem 1 kézipoggyászos jegyet. érdeklődöm, hogy egy övtáska esetleg felvihető-e mellé?
#5 - Ancsa - 2018.02.12. - 07:54
Szia! Wizzairrel utazom marciusban Barcelonaba, az ingyenes kezipoggyaszon felul lesz egy 20kgos feladottam is... de a kerdesem, hogy a kezipoggyasz melle egy kis noi ridikult/valltaskat fel lehet meg vinni? Nokent en nem tudok kis ridikul nelkul menni sehova, amiben minden fontos es aprocsepro dolgom keznel legyen:D koszonom elore is a valaszt! Szep napot!
#6 - SzF - 2018.02.15. - 09:29

Sziasztok!

Mindkettőtöknek hasonló a kérdése, azt tudom mondani, hogy nem, elvileg nem, szigorúan csak az 1 db kézipoggyász lehet, abba kéne betenni a másik táskát is. Alapvetően attól függ, éppen ki van a kapunál, mennyire figyelnek. Az övtáskát mondjuk talán be lehetne tenni a póló alá, ha nem veszik észre. De alapvetően nem kockáztatnék, valahogy bele kellene gyömöszölni a kézipoggyászba.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.16. - 02:54
Szia! Látom a Ryanairnél, itt is látom a listában a Ryanair átszállásos járatait is. Ezekről mit kell tudni?
Norbi - 2018.03.06. - 07:27
Szia!

Annyi, hogy biztosítják az átszállást néhány útvonalon, mint a hagyományos légitársaságok, nem kell két külön repülőjegyet megvenni. A csomagot végigviszik, ha a következő gépet lekésnéd (ami nem valószínű, mert minimum 3 órás csatlakozásoknál biztosítják), akkor egy következővel elvisznek, ingyenesen átfoglalnak, vagy valahogy eljuttatnak, esetleg hotelszobát is biztosítanak. De az átszállásos járatok drágábbak lehetnek náluk, mintha külön lefoglalnád a két járatot.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.08. - 02:12
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás