Párizs / Paris - látnivalók a város környékén.

Utazás nyaralás info » Párizs » Látnivalók Párizs környékén

Párizs környékének nevezetességei

Disneyland | Versailles | Asterix Park | Fontainebleau | Hozzászólások

Disneyland, Párizs

Párizsi Disneyland

32 km-re Párizs központjától, Marne-la-Vallée városában 56600 hektáron fekszik a fantasztikus európai Disneyland, amely 10,5 milliós éves látogatószámával Európa leglátogatottabb vidámparkja. A vidámparkban 49 játék található, melyek 5 "világra" vannak osztva. A játékok a Disney stúdió filmjeire, és rajzfilmjeire épülnek, igen ötletes, és kreatív, és jól kidolgozott megvalósítással. Gyerekeknek életre szóló élményt fog okozni a játékok kipróbálása, és a találkozás mesehőseikkel.

Gyerekes szülők beszámolói szerint 7 éves kortól élvezik a gyerekek leginkább a Disneyland meglátogatását, kevés játék van ennél fiatalabbaknak, illetve ez az a kor, amikortól már később is emlékezni fognak az élményekre a gyerekek. 7 éves kor alatt sokak szerint még nem éri meg a pénzt a Disneyland belépő. Idősebb gyerekek, pl. 10 év felett, pedig kipróbálhatják a "nagyobbaknak" szánt játékokat is. Emellett, 1-2 felnőtteknek szánt attrakció is van. Érdemes előre, a Disneyland hivatalos weboldalán utánanézni a játékoknak, hogy melyek milyen korosztálynak ideálisak, milyen magassági szabályok vannak, így nem kell "feleslegesen" sorban állni, és a gyerekek se fognak csalódni. Valamint ki lehet választani a kedvenc meséket, és ha valakinek kevés az ideje, azokhoz mindenképp sorba állni. Érdemes korán, nyitás előtt érkezni. Aki meg tudja oldani, mindenképp hétköznap (a legjobb hétfőn), és ne hétvégén jöjjön. A parkon belül drága enni, de ételt, italt be lehet vinni a területére.

Az 1992-ben nyílt Disneyland csak az egyik Marne-la-Vallée két vidámparkja közül. A másik park, a Disneyland mellett található 2002-ben nyílt Walt Disney Studios Park a filmekre, rajzfilmekre épül, a filmkészítés világába enged betekintést. Ez Európa 3. leglátogatottabb vidámparkja, évente közel 5 millióan látogatják. Akinek csak egy park látogatása fér bele az idejébe és a pénzébe, az a Disneylandbe menjen, de aki meg tudja venni a 2 parkos belépőt, és van ideje mindkét parkot bejárni, annak (gyermekeinek) a Walt Disney Studios Park is nagy élményt fog jelenteni. A Walt Disney Studios Park kisebb, és nem annyira "varázslatos" mint a fő, Disneyland Park, ugyanakkor idősebb gyerekeknek és felnőtteknek ideálisabb. Itt gyorsabbak, izgalmasabbak a játékok, és kevésbé zsúfolt is mint a Disneyland.

Eljutás: RER A4: Végállomásig, Marne la Vallée/Chessy állomásig (5-ös zóna), Párizsban a következő állomásokon lehet felszállni erre a RER-re, melyek mind elérhetők metróval: Nation (M1, M2, M6, M9 metró), Gare de Lyon (M1, M14 metró), Chatelet-Les Halles (M1, M4, M7, M11, M14 metró), Auber (kapcsolódó metróállomások más néven az M3, M7, M8, M9, M12, M13, M14 metróban), Charles de Gaulle-Étoile (M1, M2, M6 metró), La Defénse (M1 metró).
RER-jegy (Billet origine-destination) a belvárosból, egy irányba (2018-ban): 7,60 EUR, 4-10 éveseknek: 3,80 EUR. A RER-jegy a RER-megálló felé a metróra, és visszafelé a metrón is érvényes, míg el nem hagyjuk a metróhálózatot. Ha egy nap oda-vissza megyünk, és még Párizsban is utaznánk, a RER-jegy helyett aznapra megéri az 1-5-ös zónás Mobilis napijegy is 17,80 EUR-ért valamint hétvégén 26 éven aluliaknak az 1-5-ös zónás Hétvégi ifjúsági napijegy 8,95 EUR-ért (2018-as árak).
A Charles de Gaulle és Orly repülőterekről közvetlen transzferbuszok is közlekednek Disneylandbe, valamint a Charles de Gaulle repülőtérről TGV-vel, 10 perc alatt is el lehet jutni ide.

Belépő (2018): Dátumok, napok alapján változó jegyárak. ITT vehetők, és itt tekinthetők meg az adott dátumokra érvényes árak.
Minden jeggyel minden játékra ingyenesen, és korlátlan számban lehet felülni.

Nyitvatartás: Változó, de 10:00-18:00-ig minden esetben nyitva. Egy adott napi nyitvatartás ITT megnézhető.

Disneyland

Disneyland

Disneyland képek: paige eliz, Growl Roar

Versailles

Versailles lenyűgöző szépségű kastélyáról, és az azt övező fantasztikus parkról, és kertekről nevezetes. XIV. Lajos, a Napkirály építette a világ legszebbjének tartott királyi palotát 1664-től szakaszosan, egy régi vadászház alapjaira. 1682-től 1789-ig laktak itt Franciaország királyai. A francia forradalom után Napóleon, XVIII. Lajos és X. Károly idejében hozták helyre. 1837-től múzeumként működik, de még mindig van politikai funkciója is.

Nem mindegyik terem látogatható, viszont Versailles bejárása így is legalább egy napot vesz igénybe. Versailles egyik legszebb része, a tükörterem (Galerie des Glaces), a világ egyik leghíresebb terme viszont látogatható. Érdemes tehát korán érkezni azért is, mert ha nyitás előtt érünk oda, elkerülhetjük a nagy tömeget. A versailles-i kastély parkjában találhatók a Kis- és a Nagy-Trianon, melyek közül az utóbbiban, az 1670-1687 között épült Nagy-Trianonban írták alá 1920. június 4.-én a Magyarországot katasztrofálisan érintő békeszerződést. A tőle fél km-re található Kis-Trianont 1762-1768 között XV. Lajos építtette. Versailles palotája, és kertjei az UNESCO Világörökség részének számítanak.

Tipp: ha szeretnénk elkerülni a tömeget az áprilistól októberig tartó csúcsszezonban, a legjobb, ha szerdán, csütörtökön, vagy pénteken, nyitásra, vagy 15:00 után érkezünk. A legtöbben kedden, szombaton és vasárnap 10:00-15:00 között vannak itt.

Eljutás: RER C5: Versailles - Château/Rive Gauche megálló, végállomás (4-es zóna). Párizsban a következő állomásokon lehet felszállni erre a RER-re, melyek mind elérhetők metróval: Bibliothéque Francois Mitterrand (M14 metró), Gare d'Austerlitz (M5, M10 metró), Saint Michel - Notre Dame (M4 metró), Musée d'Orsay (közel az M12 Assemblée Nationale és Solférino megállójához), Invalides (M8, M13 metró), Pont de l'Alma (az M9 metró Alma - Marecau megállójánál), Champ de Mars - Tour Eiffel (kapcsolat az M6 metró Bir-Hakeim megállójával).
RER-jegy (Billet origine-destination) a belvárosból egy irányba (2018-ban) - 3,65 EUR, 4-10 éveseknek: 1,80 EUR. A RER-jegy a RER-megálló felé a metróra, és visszafelé a metrón is érvényes, míg el nem hagyjuk a metróhálózatot. Vehető a RER-jegy helyett 1-4-es zónás Mobilis napijegy is, ha aznap vissza is jövünk Versailles-ból Párizsba, és azon kívül is utaznánk még Párizsban, 12,40 EUR-ért ill. hétvégén 26 éven aluliaknak az 1-5-ös zónás Hétvégi ifjúsági napijegy 8,95 EUR-ért (2018-as árak).
Lehet menni vonattal is, Gare Montparnasse-tól Versailles Chantiers, vagy Saint Lazare állomástól Versailles Rive Droite állomásig. A jegyár megegyezik a RER-jegy árával, azonban többet kell gyalogolni ezektől a vasútállomásoktól a kastélyig, mint RER esetében.
A RER-en és vonaton kívüli másik lehetőség: a 9-es metró Pont de Sévres állomásától 171-es busszal. A buszra érvényes a T+ jegy, tehát ez a legolcsóbb eljutási lehetőség. A menetidő kb. 25 perc.

Belépőjegy (2018):
Mindenhova érvényes belépő: 20 Euró. A zenélő szökőkút működésének idején (2018-ban április 1.-október 29. között szombatonként és vasárnaponként, valamint május 23.-június 27. között keddenként is, továbbá még néhány nap ezeken kívül: április 14., május 25., július 14. és augusztus 15.) 27 EUR.
26 éven aluli EU-s polgárok, és 18 éven aluliak számára mindenkor ingyenes (kivéve a zenélő szökőkút).
Január, február, március, november, és december első vasárnapján mindenki számára ingyenes.
Csak a kastélyba szóló belépő, Trianon nélkül: 18 EUR.
Csak Trianon-belépő: 12 EUR.
Csak a kertek: ingyenes, kivéve a zenélő szökőkút működése idején (2018-ban április 1.-október 29. között szombatonként és vasárnaponként, valamint május 23.-június 27. között keddenként is, továbbá még néhány nap ezeken kívül: április 14., május 25., július 14. és augusztus 15.), amikor 9,50 EUR.
Érvényes a múzeumbérlet minden részére (de itt nincs soronkívüliség vele a biztonsági ellenőrzésnél, és egyébként csúcsidőben, valamint a kertekbe, a zenélő szökőkút működésének idején nem érvényes).
Érdemes online jegyet venni, így elkerülhető a sorban állás.

Nyitvatartás: November-március: kedd-vasárnap 9:00-17:30-ig (utolsó belépés: 17:00-kor), április-október: kedd-vasárnap 09:00-18:30 (utolsó belépés: 18:00-kor). Trianon 12:00-kor nyit a téli és nyári időszakban is. Zárva: minden hétfőn, valamint január 1.-én, május 1.-én és december 25.-én.

Versailles

Versailles

Versailles

Versailles képek: logicalrealist, grufnik, wallyg

Asterix Park

A Disneyland alternatívája, nagyobb gyerekek számára izgalmasabb, több idősebbeknek szóló attrakciója miatt élvezetesebb lehet a Disneylandnél. Bővebben az Asterix Parkról, az oda való eljutásról, belépőjegy árakról, nyitva tartásról, valamint más, gyermekek számára érdekes párizsi nevezetességekről itt, a Párizs gyerekkel cikkünkben.

Asterix Park

Asterix Park kép: Vinicius Pinheiro

Fontainebleau

A Párizstól 55,5 km-re található, 16 ezer lakosú város szintén népszerű turistacélpont: évente 300 ezren látogatják meg a kastélyt, és 11 millióan az erdőt.

A lenyűgöző, reneszánsz Fontainebleau-i kastélyt VII. Lajos alapította, és I. Ferenc építette, II., és IV. Henrik kibővítette, Napóleon, és Lajos Fülöp pedig restaurálta. Napóleon egyik kedvenc helyének számított, sok időt töltött itt. Itt született IV. Fülöp, III. Henrik, és XII. Lajos, IV. Fülöp itt is halt meg. A kastély 1981 óta a Világörökség része. Ma múzeumként működik.

A híres fontainebleau-i erdő területe 280 km2, tölgy (44%), skót fenyő (40%), és bükk (10%) a legjellemzőbb fái. Az erdőben 3 ezer gombafaj, és 700 állatfaj él, melyek közül 500 rovar. Különleges virágok, madarak, és sziklák is felfedezhetők.

Eljutás: A Gare de Lyon pályaudvarról 2 óránként indulnak ide vonatok. Jegyet a zöld Billet Ile-de-France automatán keresztül, Fontainebleau Avon állomásra kell venni. Innen 'Ligne A', busszal, Les Lilas állomás felé kell menni, és a Chateau megállóban leszállni. A vonatút 35, míg a buszozás 15 percet vesz igénybe. A vonat, és az utána következő buszútra is érvényes az 1-5-ös zónás Mobilis napijegy, ez jobban meg is éri mint vonatjegyet venni.

Belépőjegy (kastély, 2018): 12 Euró. 18-25 éves EU-s állampolgároknak és 18 éven aluliaknak ingyenes.

Nyitvatartás (kastély): Október-március: 09:30-17:00. Április-szeptember: 09:30-18:00. Utolsó belépés 45 perccel a zárás előtt. Keddenként, valamint január 1.-én, május 1.-én és december 25.-én zárva.

Fontainebleau

Fontainebleau, kastély

Fontainebleau, erdő

Fontainebleau képek: meeeeuh, alainlm

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

#1 - domingez - 2008.04.01. - 10:18
Szia!

érdeklődni szeretnék, hogy kb. mikor lesznek fent az oldalon a 2009-re esedékes árak. Kérlek í­rd le nekem hol tudom megnézni mennyibe kerül Párizsban a metrójegy vagy bérlet.Nagyon köszönöm
#2 - Varga Vera - 2008.08.19. - 15:12
A 2009-es árak kb. 2009-ben lesznek fenn. A metrójegy, és bérletárak pedig az "útikalauz, utazási tippek, és tanácsok" oldalon olvasható.
#3 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.09.24. - 00:30
Ha Disneylandbe megyek Rer A4-el, akkor elég arra is egy egyszerű ticket jegy (az 1.50eus)?
kösy Rita
#4 - Rita - 2008.10.23. - 12:19
Szia Tibcsi!
Versailles-be akkor is fizetni kell, ha csak sétálni szeretnénk a parkban? 1-3 zónáig lesz bérletünk, akkor ide a zóna határtól jegyet kell vennünk, igaz?
Meg tudnád mondani, hogy a Per Lachaise-temetőbe mennyi a belépő?
Nagyon köszönöm!
#5 - kiralylany - 2009.01.07. - 19:25
Hello,erdeklodni szeretnek hogy a parizsi Disneyland nyitva van-e februarban is??????elore is koszonom.
#6 - hanna - 2009.01.22. - 15:47
A Disneyland egész évben nyitva van. Februárban, hétköznap 10:00-19:00-ig, hétvégén pedig 21:00-ig, ill. 22:00-ig is.
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.01.24. - 15:29
hali.az oldalért elismerérem. sok hasznos infot megtudtam innen.

ha jól tudom a trianoni békeszerződést nem a versailles tükörtermében í­rták alá. hiszen akkor miért is lenne trianoni békeszerződés a neve?:) a nagy-trianon palota nagytermében í­rták alá....
#8 - tatrafunky - 2009.03.29. - 23:25
Valóban, a Nagy-Trianon kastélyban í­rták alá, amik a versailles-i parkban vannak, javí­tva, köszi!
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.04.05. - 23:37
Versailles-hoz tartozó Nagy-Trianon-kastély tükörtermében.
#10 - b - 2009.05.18. - 21:54
Szia!
Hol tudom megnézni hogy az ut Versailles-ba és Disneylandbe meddig tart?milyen jegyeket kell oda venni?mert mi 5napos 1-3 zonás jegyet veszünk csak.Köszi
#11 - Timike - 2009.06.15. - 22:44
Szia!

RER-jegy kell oda, az 1-3-as zónás nem elég. Disneyland kb. 35 perc, mí­g Versailles kb 30 perc.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.19. - 23:02
Sokan töbre tartják mint EuroDisney-t:
Park Asterix
60128 Plailly, France

Ez is egy vidámpark Párizstól 20 km-re.
#13 - mukee - 2009.07.07. - 19:10
Köszi, és a Fontainebleau tippet is, hamarosan kiegészí­tem vele az oldalt.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.07. - 19:36
Erdeklodni szeretnek disnylandbe hol erdemes belepot valtani,a helyszinen vagy elore a neten?Koszi
#15 - napos - 2009.08.08. - 06:42
Sziasztok most vagyunk Párizsban. A felkészüléshez sokat segí­tett , Az oldal. Csak információként a 33 Eurós heti jegyet úgy is meg lehet váltani, hogy aznaptól induljon ez plusz 5 euróba kerül de mindenképpen kell hozzá fénykép í­gy mi az öt napost vettük az viszont több helyre is nyújt kedvezményt.

üdv L.
#16 - Lev - 2009.08.09. - 14:42
Szia!

Szeretném a segí­tségedet kérni, családommal együtt (2 felnőtt 3 gyermek) Disneylandbe szeretnénk menni december 07.-én, a repülőnk Beauvais reptérre visz. Milyen úton jutunk el Disneylandba?
Köszönöm segí­tségedet.
#17 - Anikó - 2009.08.10. - 22:07
Versailles 27 euro volt a belépő, csak a kertbe 8 euro!!!! (kész rablás)
#18 - Hajni - 2009.10.03. - 22:03
2010.júliusában szeretnék Párizsba menni,
Keresek magánlakásban ágyat vagy olcsó szobát 1 fő-re. érdekel 2 hétre milyen jegyet vagy bérletet vegyek? Versaillesbe
is elmennék milyen járattal tudok kimenni és milyen jegyet vegyek? Párizsba egész területén éjszaka biztonságos e egyedül közlekedni? Az élelmiszer vásárlást milyen boltokban ajánlatos megoldani/ olcsó boltokra gondolok/?
#19 - Bí¼kiné Pallagi Mária - 2009.11.13. - 18:42
T. "Hajni"
Nem értem a 27 eurós Versailles-i belépő összegét: július 4-én szombaton voltam a kastélyban és a parkban(Les grandes eaux musicales). A kastély belépő 8,5 euró. a kert
belépő 6,00 euró volt.Igaz a belépők elővételben voltak megrendelve.
#20 - Debreczeni József - 2010.01.11. - 18:08
A 20-as hozzászóláshoz: Igaz a kastélyba az
előre megrendelt(Párizsban fizetett) múzeumbérlettel mentünk.
#21 - Debreczeni József - 2010.01.11. - 18:19
Sziasztok.
Jovo heten megyek Parizsba :)
En is csak 1-3 zonajegyet vennek, de szeretnek kilatogatni Versailles-be is. Kerdesem lenne, h mennyibe kerul a vonatjegy? Vagy erdemesebb 6-os zonajegyet venni? Elore is koszi a valaszt!
#22 - baba - 2010.01.13. - 10:03
Oda-vissza összesen 6 Euró, akkor érné meg 1-6 zónásat venni, ha mennél Disneylandbe, és/vagy a reptérre is RER-rel mennél.
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.01.13. - 16:03
Sziasztok.
Gyakran járok Párizsba,de mindig csak 1-2-es zónákra veszek napi vagy heti jegyet.A legkedvezőbb a Navigo(hétfőtől-vasárnapig 17,20 Eu)-val útazni.Ehhez fotó kell és névre szól.Ha nem kalkulálható be egy egész hét,akkor a napijegy:Mobilis,1-2-es zóna 5,90 Eu.Majdnem minden látnivaló a Periferique-n(eddig tart az 1-es zóna) belül van.Kivétel a Défense(3-as zóna),de ha az Esplanade de la Défense-on leszálltok,onnan gyalog a Grande Archeig nincs sok.A Chateau Versaillesig az RER(ejtsd:errőerr)C5-ös vonalán.A Szajna déli partján bárhol felszállhatsz.
#24 - tengerészgyalogos - 2010.01.18. - 21:27
Kedves Levelezők!

A trianoni békeszerződést a Kis-Trianon palotában í­rták alá és nem a nagyban. A képes ismertető is téves.
Egyetemes Lexikon:933. oldal 1994/Magyar Könyvklub

üdvözlettel: egy reménybeli párizs-látogató
#25 - Novreczky Julianna - 2010.01.29. - 14:35
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy ha 1-3 zonás Paris Visit bérletet szeretnék venni, akkor amikor a CDG-ről megyek a városba, illetve majd a városból a CDG-re milyen jegyet kell váltsak plusszba és kb. mennyiért? Valamint ha Disneyland-be való eljutáshoz milyen jegy kell a bérlet mellé és kb. mennyiért?
Válaszokat előre is köszönöm!
#26 - Tibor - 2010.02.02. - 11:08
Tibor: ha a CDG-ről mész a városba, és majd vissza RER-rel, valamint Disneylandbe is oda-vissza, akkor 1-6 zónásat vegyél, akkor nem kell semmilyen kiegészí­tő jegy, és pár Euróval olcsóbban is jön ki.
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.02.08. - 19:33
Szia! Csodálatos az oldal, csak hálával gondolunk Rád, hogy veszed a fáradságot, és segí­tesz azoknak, akiknek úticélja Párizs! Rengeteg hasznos infót szereztem be ezekről az oldalakról és a kérdésekre adott válaszokból. Remélem mire mi indulunk, felkészülök az útra. Köszönjük.
#28 - ágnes-ágnes - 2010.02.20. - 18:27
szia/sziasztok:-)
perceken belül megyünk Párizsba (másik lapon már kértem infot erre, köszönettel, kaptam is hasznosat)
Ajánlották, nézzük meg a Monet "városkát" Vernont
örömmel veszek erről bármilyen infot, ill. hogyan érdemes elmenni oda
előre is kösz. V.
#29 - vas.vera7 - 2010.05.27. - 17:55
sziasztok! előző kérdésemet magam válaszolom meg:-), érdemes elmenni,mondom annak ellenére, hogy nekünk végül időnkből nem futotta, de több pozití­v személyes élményről tudok. Már vissza is érkeztünk Párizsból, s minden remekül alakult.
Hálás köszönet az itteni sok infoért,különösen Tibcsinek!
A később utazóknak mondom, hogy nekünk egy "metroállomáson",RER, metro, tehát nagy állomás, a pénztár mellett információ is van, több helyen is, nagyon készségesen, angolul, pontos segí­tséget nyujtanak a jegy/bérletvásárláshoz.Nekünk nagyon kedvesen kiszámolgatta a hölgy, hogy mi éri meg jobban, a konkrét ottartózkodás alatt, terveink megvalósí­tásához.
Javaslat a kedves fórumozóknak: amennyiben ajánlatok bármilyen helyet, éttermet stb, tegyétek hozzá, ha tudjátok, melyik metro/RER/busz van közelben.
jó utat az ezután indulóknak, megéri :-) V.
#30 - vas vera - 2010.06.08. - 11:06
Válasz Tüskéné Samu Erika egy másik aloldalon feltett kérdésére, hogy az Asterix Parkot, vagy Disneylandet válassza-e:

Hát ez nem egyszerű kérdés, természetesen mindkettő nagy élmény. Gyermekeknek a Disneyland jobban tetszhet, mert ismerik a figurákat, kezet rázhatnak kedvenc rajzfilmhőseikkel, és rajzfilmekből ismert környezetben, rajzfilmes játékokat játszhatnak, mí­g az Asterix Parcban egy nem francia ember számára ez nem igazán van ez í­gy, hacsak nem folyamatosan Asterix rajzfilmeket néztek a gyerekek :) A Parc Asterix ugyanakkor tinédzsereknek, és felnőtteknek nagyobb élmény nyújthat, nekik ott izgalmasabbak a játékok. Az Asterix Park emellet kisebb (ezért 1 nap alatt könnyebben bejárható), tisztább, kevésbé zsúfolt, és olcsóbb, Disneyland viszont mégis csak Disneyland :)
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.10. - 18:25
sziasztok!

mennyibe kerül most egy jegy Párizsba? 2010
júliusában
#32 - fancsi - 2010.06.29. - 11:39
egy metró jegy ára 1 euro 50 cent :)
#33 - Heni - 2010.07.06. - 01:29
Sziasztok!
Két hét múlva Párizsba utazunk és szeretnénk elmenni Disneyland-be is. most találtam egy olyan oldalt, ahol online megvehetem 40 euroért és kinyomtathatom a belépőt. Esetleg van e valakinek ezzelkapcsolatban tapasztalata? Ha válaszoltok, előre is köszönöm.
#34 - megyi - 2010.07.31. - 15:18
Nem tudom melyik az konkrétan, de ha hivatalos, nagyobb oldalról van, akkor nem lehet vele gond.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.02. - 17:14

A disneylandparis.fr oldalon van. én is úgy gondolom, hogy nem lehet vele gond.
#36 - megyi - 2010.08.03. - 19:15
Kedves Tibcsi!

Azt olvastam az itteni leírásban, hogy Versailles-ba a belépő 18 Euro és 26 év alattiaknak ingyenes.

Viszont más Párizsról szóló leírásokban 20 Eurot írnak és sehol nem írják, hogy ingyenes lenne.. Az lenne a kérdésem, hogy most kinek higgyek? :(

Egyébként nagyon jónak találom ezt az oldalt és rengeteg információt innen szereztem, de ebben az egyben most nagyon elbizonytalanodtam.

Egy másik kérdés: írtad több belépőnél is a 26 év alatti és a diák kedvezményt/ingyenjegyet. Ehhez kell nemzetközi diák igazolvány, vagy elég ha igazolom személyivel az életkorom?

Köszönöm szépen ha válaszolsz! :)
#37 - Heni - 2010.08.16. - 21:17
Szia!

Azok a leírások valószínüleg régebben frissültek. 20 Eurós jegy egyáltalán nincs, 18 és 15 Eurósok vannak, és 26 év alatt ingyenes, most ellenőriztem a hivatalos honlapon, hogy változott-e. Nemzetközi diákot általában Párizsban nem kérnek, Versailles-ban csak az életkor számít, nem az, hogy diák is vagy-e mellette.
#38 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.17. - 13:57
Az őszi szünetben (nov.3-6.) megyünk gyerekekkel Disneylandba (3 felnőtt, 3 gyerek). Hogyan jutunk el az Orly reptérről legkönnyebben Disneylandba? Melyik az az oldal, ahol a belépőt előre meg lehet venni?
Köszönöm: Ildikó
#39 - Ildikó - 2010.10.06. - 10:47
én már kb. 10 éve voltam Párizsba, na és Disneylandba is! De megfogadtam, ha gyerekem lesz, tuti elviszem ide, mert annyira fantasztikus élmény, hogy feledhetetlen!!
Pedig nem is láttunk mindent, de reggeltől este 6-ig kevés volt az idő.
Mozgójárda, disney figurák, stb....
Mindenkinek csak ajánlani tudom, igaz kicsit húzós az ára, de megéri!!!
#40 - Horváthné ági - 2010.10.09. - 18:18
Ildikó: Feljebb le van írva, hogy az Orlyról közvetlen buszok járnak a párizsi Disneylandbe. 20 percenként jár egyébként a busz, a jegyár 18 Euró, 12 éven alul pedig 15 Euró. A www.disneylandparis.hu -n lehet jegyet foglalni.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.10.14. - 23:27
KöSZöNöM - köszönöm
#42 - Ildikó - 2010.10.19. - 11:53
Megy valaki 10.03-10.06ig Disneylandbe?
#43 - Nagy István - 2010.11.02. - 12:08
Bocsánat:nov.3-nov6-ig?
#44 - Nagy István - 2010.11.02. - 12:58
Először is köszönöm a kitartó munkádat, nagyon sokat segítesz a Párizsba utazóknak. Már nagyon sokmindenben "okosnak" érzem magam Párizzsal kapcsolatban.
Mi júniusban vagy júliusban szeretnénk utazni. én azt szeretném megtudni, hogy nyáron mikortól van hosszabb nyitvatartás az Eurodisney-ben? Már júniusban is vannak éjszakai felvonulások vagy csak júliustól? Erre való infót nem találtam sehol, még a Disneyland honlapján sem. Segítségedet előre is köszönöm!
#45 - Ili - 2011.01.06. - 10:47
Szia!

Még valóban nincs fenn a nyári nyitvatartás, de olyasmi szokott lenni, mint a téli (6-ig, szombaton 9-ig, vasárnap 8-ig), a felvonulásokat pedig minden nap délután 5-re írják, a július 1-ig érvényes programban (később lehet, hogy több info lesz, és éjszaka is van felvonulás júl. 1. után).
#46 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.06. - 23:24
Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy Versailles-ba elvileg a hónap első vasárnapján ingyenes a belépés. Mi márciusban mennénk és 6-ára vasárnapra szeretném időzíteni emiatt Versailles-t. Ez tényleg ingyenes ilyenkor és teljeskörűen? Szóval ingyen van a kastély, a park és a Trianon paloták látogatása is? Válaszodat előre is köszönöm. Különben remek az oldal, már egy rakás fontos infót kijegyzeteltem.
üdv: Roland
#47 - Roland - 2011.01.22. - 11:08
Szia!

Ingyen van minden, a Trianonoknál lehet, hogy csak Nagy-Trianon, a kicsi nem, vagy csak azt elfelejtették írni, egyébként mindent felsoroltak.
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.22. - 20:10
Köszönöm! :)
#49 - Roland - 2011.01.26. - 08:46
Szia!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha a St.Michel Notre Dame RER megállónál szállunk fel az RER C5 vonalra és onnan megyünk a Versailles-Rive Gauche megállóig, akkor erre is ilyen t+ jegyet kell vennünk? Van náluk olyan is, hogy retúr jegy? Köszi előre is.
üdv: Roland
#50 - Vass Roland - 2011.02.07. - 11:57
Szia!

Nem, RER-re külön RER-jegyet kell venni, a T+ csak városon belül jó. Van retúrjegy is, Versailles-ig 7 Euró. Ha a repülőtérről/repülőtérre is RER-rel mentek, akkor megérheti az 1-5-ös zónás Paris Visite, ami érvényes Versailles-ba is.
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.08. - 19:48
Köszönöm a válaszod. Akkor újraszámolom a költségvetést. :)
#52 - Roland - 2011.02.09. - 09:34
Szia,

Március 12.-16. között leszünk Párizsban. Az Orlyn szállunk le, szerinted milyen jegyet érdemes vennünk az 5 napra és az mennyibe kerül (Versaillesbe és Disnylandbe is tervezünk menni)? Még egy kérdés Disnylanddel kapcsolatban; vasárnap vagy hétfőn érdemesebb e menni, van e esetleg több látványosság hétvégén, mint hétköznap és felvonulás márciusban is van?

Előre is nagyon szépen köszönjük válaszod

üdv. Csipet Csapat
#53 - Csipet csapat - 2011.02.20. - 16:10
Tibcsi gratulálok!
Ha Chartres-ből jövök vissza Párizsba, megszakíthatom az utat Versailles-nál és később a Párizsig szóló jegyem érvényes? Csak a Trianoni kastélyokhoz is kell kertjegyet venni? és nagyon messze van a Vers.-Chantiers vasútállomás gyalog Trianontól? Ha tudod, kösz a választ Rebeka
#54 - Rebeka - 2011.02.25. - 13:57
Csipet csapat: érdekes, erre válaszoltam már pár napja, valahogy nem jelent most meg. Akkor mégegyszer: 1-6-os zónás Paris Visite, 4-11 évesek vehetnek fél áron, az éri a legjobban meg, érvényes repülőtérre, repülőtérről, Versailles-ba, és Disneylandbe is. Jó utat! :)

Rebeka: Akkor szakíthatod meg az utat, ha nincs rá helyfoglalás (pl. nem TGV, vagy ilyesmi), ilyenkor a lepecsételés után a következő nap éjfélig érvényes a vonatjegy. A Chantiers vasútállomástól 15-20 perc gyalog a kastély. Ez a Trianon+kertek+Versailles: inkább ne kérdezd, hogy van, már én se tudom :)
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.25. - 15:40
Sziasztok!

Valahol olvastam, hogy majus 1-jen nincs nyitva a Versailles-i Kastely. Ez tenyleg igy van? :(

Koszi elore is, ha valaki tudja a valaszt!
Andi
#56 - andi - 2011.02.28. - 09:25
Szia Andi!

Zárva van május 1.-én sajnos, majd május 2.-án is, mert az meg hétfő.
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.28. - 10:31
Koszi a gyors valaszt, Tibcsi! :) Azt még elfelejtettem, hogy a kert is zarva? Vagy csak a kastely? Valamelyik oldal azt irja, hogy a kert mindennap nyitva.

Esetleg valami tipp, mit erdemes megnezni, (ami nyitva is van)? Apr. 30-an a atutazoban arrafele szallunk meg (Orleans v Pithiviers), igy maj. 1-jen majd' 1 napot a kornyeken tudnank boklaszni. Ez lett volna az otlet, de akkor sajnos a kastely kilove. :(
Andi
#58 - andi - 2011.02.28. - 12:06
Ismét jól informált vagy, a kertek, és a park nyitva :) Sajnos a múzeumok is zárva, érdemes bóklászni pl. a Montmarte-on, vagy csak úgy Párizs belvárosában, a Szajna parton, a latin negyedben, megnézni a szép parkokat, de nyitva van pl. az Eiffel-torony és a Montparnasse torony is.
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.28. - 12:16
Kedves Tibcsi!

Nekem is sokat segített az oldal, baromi jó!
Március végén megyünk Párizsba, és 3 egész napunk lesz ott. úgy gondoltam, hogy a rengeteg látnivaló mellé nem fér már bele az időbe egyik disneypark se, de ennek ellenére örülnék egy-egy képnek róla. Szóval azt szeretném kérdezni, hogy mit tudsz arról, be lehet e látni a kapukon kívülről vmelyik parkba, kilátszik e vmi érdekes? Ha igen, akkor annyit áldoznék a dologra, hogy odamegyünk csinálunk kintről pár képet, aztán irány vissza. Azonban ha nem látszik semmi, akkor nincs értelme az összesen 2 órás utazásnak. Előre is köszi.
#60 - fenyeka - 2011.03.06. - 14:30
Kedves fenyeka!

Bocs, de ezt nem tudom most így, de szerintem nem érdemes.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.06. - 23:30
Tibor elkérhetem az e-mail címed?

Köszönöm
Balázs
#62 - Pál Balázs - 2011.04.04. - 23:41
Sziasztok!

érdeklődni szeretnék, hogy ha kocsival megyünk Disneylandbe, a parkolásért kell e külön fizetni, vagy csak elég a belépőt megvenni! Google Earth-ban láttam az autós beléptető kapukat, illetve a nagy parkolót. öten megyünk és kocsival talán jobban megéri, persze ha csak elég a belépőjegyet megvenni. Még csak annyit, hogy online vásárolt jeggyel akarunk menni! Előre is köszönöm a választ!
#63 - lacko - 2011.07.09. - 13:12
Sziasztok!

A szüleimmel megyünk Párizsba és Disneylandbe autóval de nem igazán tudunk semmit.
Az Eiffel toronyba szeretnénk feljutni,tudtok segíteni?
Disneylandhez mennyi idő kell (szórakozás)
öten megyünk a jegy kb mennyibe kerülhet?Köszi a segítséget!
#64 - Virág - 2011.07.14. - 21:32
Sziasztok!

LACKO: Sajnos csak akkor ingyenes a parkolás, ha valamelyik Disneyland hotelben szálltok meg. A parkolás 15 Euró/nap, csak GPS-koordinátákat tudok: szélesség: 48.876077 hosszúság: 2.79646


VIRáG: ha 5-en mentek, 5-el meg kell szorozni az itt leírt jegyárakat :) Van 1 napos jegy, 1 nap jó rá. Az Eiffel-toronyba való feljutásba pontosan milyen segítség kell? A Párizs látnivalók, nevezetességek I. rovatban olvasható róla minden info.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.17. - 14:19
Kedves Tibcsi!

Itt megnéznéd? http://www.disneylandparis.hu/prepare-your-visit/how-to-get-there/car.html
A leírás alapján úgy tűnik, mint ha ingyenes lenne a parkolás
#66 - retifosas - 2011.07.17. - 18:39
Az angol nyelvű oldal (http://visit.disneylandparis.co.uk/how-to-get-there/by-car.xhtml) szerint viszont csak akkor, ha ott szállsz meg az egyik szállodában, valószínűleg nem elég alapos a fordítás :)
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.17. - 19:29
Kedves Tibcsi! A köv.kérdésem van: 7 napra utazunk (2 felnőtt, 1 gyerek) Párizsba, Disneylenbe,Versaillesbe is szeretnénk menni egy-egy napra, s nem tudjuk eldönteni mi lenne a "gazdaságosabb a jegyek vagy a bérlet vásárlás? Válaszod köszönjük!!
#68 - Gherman Kornél - 2011.07.28. - 18:05
Kedves Kornél!

Ennek eldöntéséhez kérlek nézd meg az útikalauz, utazási tippek és tanácsok rovatot, ott le vannak írva az egyes jegyek, és azok árai. Hogy milyen jegyet, az attól is függ, hol laktok, és mennyire szerettek gyalogolni, ezekről bővebben ugyanott a 169-es hozzászólás utolsó bekezdésében lehet olvasni. Ha bérletet vesztek, megérheti az 1-5-ös zónás, mivel Disneylandbe és Versailles-ba is mentek, de általánosan nehéz megmondani, mert mindenkinél más a helyzet. A fentiek alapján talán el tudod dönteni, ki tudod számolni. Ha van még kérdésed, írj!
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.28. - 22:39
Jövő héten utazunk Párizsba 1 hétre (hétfőtől hétfőig). Jól számolgatom, hogy jobban megéri 1-5 zónás bérletet venni a De Gaulle-ról RER-el akarunk bemenni a városba és tervezünk kirándulást Versailes-ba is) mint 1-2 zónás bérlet és a jegyek?
A reptéren tudok csináltatni bérletet?
#70 - Molnár László - 2011.08.04. - 11:54
Szia!

Bocs a késői válaszért! Valószínüleg jobban megérte úgy, főleg ha még a reptérre, reptérről is azt használjátok!
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.08. - 22:31
A tgv-re vettem jegyet interneten.Kérdezem,hogy ezzel felszállhatoj-e közvetlenül a vonatra,vagy előtte érvényesiteni kell valahol? Pl.pénztárnál.Köszönöm a választ
#72 - Miklos - 2011.08.15. - 18:46
Szia!

Interneten vásárolt, nyomtatott jegyet nem kell érvényesíteni, be sem fér az érvényesítőbe. Nem interneten vásárolt "normál" jegyet viszont érvényesíteni kell a vágányoknál található sárga érvényesítő gépeknél.
#73 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.15. - 21:42
Szia!

Ha Versaillesba a 171-essel busszal szeretnék menni, akkor milyen jegyet kell váltani?
#74 - Gábor - 2011.08.31. - 23:52
Szia!

Lehet, hogy csak 1 T+-jegy kell rá, mutasd a sofőrnek majd, hogy így jó-e.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.06. - 00:04
Sziasztok!

Szeretném, ha vki segítene nekem az interneten előrendelt Disneyland jegyekkel kapcsolatban.
Március 30-án mennénk oda és azon gondolkoztunk, hogy biztosra kéne menni és előrendelni a jegyeket.
1 napra szeretnénk mindkét parkba eljutni és van az oldalukon egy Magic Ticket nevezetű vmi. Olyanokat írnak, hogy 6 hónapig érvényes, de a leíráson belül 1 éven belüli felhasználást ír.
Kérlek segítsetek, hogy hogyan működik ez?
Ha megvan a kinyomtatott jegy, csak oda kell menni és sorbaállás nélkül beengednek?
Köszönöm előre is a válaszotokat!
Anikó
#76 - Anikó - 2011.09.14. - 20:52
Szia!

6 hónapig, de ha vártok pár napot, akkor már nem lesz gond :) Viszont előre meg kell adni, a dátumot, csak aznap lehet használni, nem lehet csak úgy bármelyik nap odamenni (vagy oda lehet, de akkor ki kell fizetni a pluszárat a normál, nem kedvezményes jegyhez képest). Igen, így a kapuhoz lehet menni, nem kell sorban állni.
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.21. - 21:26
Kedves Tibcsi!
Abban szeretném a segítséged kérni, hogy tudsz-e valamit a Disneyland-be vehető 'Billet Francilien' jegyről? Jóval olcsóbb, mint a sima egynapos belépő, de ugyanúgy jó ez is?
Köszi, Anita
#78 - Anita - 2011.09.25. - 18:19
Kedves Anita!

A francia nyelvű oldalon lehet venni, annyit tudok róla, hogy elméletileg helyi lakosoknak szánják, de talán mindenki vehet, szállodába is lehet kérni a kiküldést. De felelősséget nem vállalok, mert nem 100%, hogy nem lesz vele gond.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.26. - 21:46
Kedves Szerkesztők!

Próbálok eligazodni a Versailles-i kastély hivatalos honlapján, és igyekszem kikalkulálni a leggazdaságosabb megoldást.
Ha jól értem van egy olyan jegy, amely mindenre érvényes, és lehet külön-külön jegyeket vásárolni, ha nem mindent szeretnénk megnézni. Kérdésem az lenne, hogy a múzeum kártya ugyanúgy mindenhova biztosítja-e a belépést,mint az ezt szolgáló jegy, vagy külön jegyet is vásárolnunk kell, ha mindent meg szeretnénk nézni?
Előre is köszönöm!
#80 - Evelyn Szakács - 2011.09.28. - 23:15
Szia!

Mindent tartalmaz a Museum Pass Versailles esetében, kivéve: Grandes Eaux Musicales.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.28. - 23:25
Szia!

Az interneten szeretnék a Disneylandbe jegyet foglalni, én is a Magic Ticketet, azt írtad, hogy meg kell adni a napot, amikor megyünk, de a foglalásnál nem kér dátumot. Ezt hol kell megadni? én a Paymentig mentem el.

Köszi:
Feri
#82 - Feri - 2011.10.09. - 13:32
Szia!

Elvileg meg kell adni, ha azonban sehol sem jön elő a kérdés, hogy milyen dátumra foglalnál, akkor lehet már nincs ez a szabály, bár a Disneyland oldalán oda van írva.
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.09. - 20:09
Szia Tibcsi!

Először is köszönöm a szállás és a PSG meccs kapcsán adott válaszaidat! :)

A többiekhez hasonlóan én is szeretném előre lefoglalni a Disneyland jegyeket (Magic ticket), azonban nálam sem kér dátumot, és úgy látom, hogy ezt előre csak a Paris Express jegynél lehet megadni, a többinél nem. A Help menüpontnál megadott jegyvásárlási leírásnál (Step 2: Ticket option selection) valóban szerepel a dátum megadása, de akkor ez csak az említett jegyre vonatkozik.

üdv: Kingpin
#84 - Kingpin - 2011.11.06. - 16:46
Szia!

én még nem vettem Disneylandbe online jegyet, viszont most már nem is írja sehol, hogy meg kellene adni dátumot (korábbiakban is csak egy helyen írta, a későbbi lépéseknél már nem), javították, valóban nem kell megadni dátumot a Magic Ticket esetében!
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.07. - 23:16
jo ez az oldal sok adatot tudhatunk meg!!!
#86 - Brigi - 2011.12.12. - 14:18
Szia!

Ha Versailles-ba a helyszínen vesszük a jegyet, akkor is 18 euroba kerül,ha mindent látni szeretnénk, vagy csak online ennyi az ár? Keddi napon mennénk, de a neten csak szerda-csüt.-pénteki napokra lehet jegyet venni.Ha nyitásra megyünk, akkor is nagy a sor a pénztárnál?
Illetve a disneyland-i 61 ill. 55 euros 1 nap-1 park online-belépő ott helyben is ennyibe kerül?

Előre is köszönöm.
#87 - Anna - 2012.04.12. - 11:39
Kedves Tibcsi!
Versaillesba tervezünk egy napot. A felnőtteknek bérletük lesz, a gyerekek ingyen mehetnek be. Ha jól értem, kell (a bérlet és az ingyen belépő mellé) külön jegy a zenélő szökőkutakhoz, de nem igazodtam ki, hogy menni, és hogy csak szombat-vasárnap működnek-e? Hogyan látod, mit tudsz a témáról?
Előre is köszönöm válaszod: Juli
#88 - Juli - 2012.04.23. - 19:11
Szia!

Versailles belépőjegy árakban tudsz segíteni, mi csak a kertbe mennék be, mivel csak egy délelőttünk lesz rá.
Köszönöm a válaszod!
#89 - Viki - 2012.04.24. - 10:20
Sziasztok!

ANNA: a helyszínen is ennyi az ár. Vannak olcsóbb jegyek is, valamint akkor, amikor működik a szökőkút, a 18 EUR-s is 25 EUR, ki is egészítettem ezekkel az információkkal a leírtakat.


JULI: A szökőkutak csak hétvégén működnek. A belépő 8,5 EUR (kedvezményes belépő: 6,5 EUR), a múzeumbérlet azt valóban nem tartalmazza. 5 éven alul ingyenes.


VIKI: csak a kertbe szóló belépő hétköznapokon ingyenes, hétvégéken már nem.
#90 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.04.25. - 18:53
Múlt hét kedden voltunk Versailles-ban és 25 euro volt a belépő, illetve a kertbe 6 éves kortól fizetni kellett.
#91 - Anna - 2012.05.02. - 12:18
Sziasztok! Július 9.én utazom Párizsba, 23 éves vagyok, általában 26 év alatt kedvezményes a belépés több múzeumba, ehhez elég a személyimet bemutatni, vagy szükséges a nemzetközi diák kiváltása? fontos lenne, köszii
#92 - Hajni - 2012.06.30. - 22:33
Szia!

Elég a személyi a kedvezményes/ingyenes belépésekhez!
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.06.30. - 23:30
A Disneyland szar. 280 Euro fos csaladnak. 1 ora varakozas ,indenhol.
#94 - Csaba - 2012.07.01. - 21:38
Szia Tibcsi, a Mindentudo!

Parizs környeken (berlünk autot, kicsit messzebb is lehet) szeretnenk egy skanzent vagy valamilyen falumuzeomot megnezni. Tudsz valamit ajanlani? Ezenkivül mely kis varost, falut erdemes a környeken megnezni? Szeretnenk egy kis izelitöt a videki eletböl is :)
Köszönöm valaszod!
#95 - Anita - 2012.07.05. - 22:59
Szia!

Amik eszembe jutnak, ill. rákeresés után, ezeket lehet érdemes megtekinteni, nem mind falu: Chartres, Honfleur, Dijon, Barbizon, Angers, Versailles és "kissé" messzebb van Brugges, Belgiumban. érdemes rájuk keresni, hogy melyik varázsolna el titeket, és milyen távolságot tudnátok bevállalni.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.07.06. - 00:05
Köszi szepen, nagyon kedves vagy.

Esetleg valami falumuzeum, skanzen, neprajzi cucc?
#97 - Anita - 2012.07.06. - 12:52
Kedves Tibcsi!

A múlt hétvégén jártam Párizsban, és ezidő alatt meglátogattam Versailles - t is. Az utazásom előtt, böngésztem az oldaladat, és a kastély honlapját is, ahol nem volt egyértelműen feltüntetve, mikor működik Versaillesben a zenélő szökőkút, de itt az oldalon azt írtad, hogy áprilistól szeptemberig... lehet, hogy én értelmeztem félre, de kint (október 6.- án ) teljesen megdöbbenve álltunk a pénztárnál amikor közölték hogy zenél a kút és a passport így 18 helyett 25 euro volt nagynénémnek... :S Nem értem igazából, hogy ez mitől függ, hogy mikor zenél és mikor nem... ha tudnál ezzel kapcsolatban felvilágosítást adni azt nagyon megköszönném, így utólag is.
Egyébként Versailles gyönyörű, és mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg! :D (lehetőleg ne esős időben menjen, mint mi - bár erre sem számítottunk igazán - ) A jegy vételekor bosszankodtam ugyan, hogy 26 év alatt személyivel bárhová beengedtek ingyen, a kertre viszont meg kellett vennem a 8 euros beugrót nekem is, de amikor ott sétáltunk valahogy elszállt a haragom :) igaz, hogy drága, de az a hangulat, amit teremt, mintha csak időutazáson vettem volna részt :)

#98 - adrienne - 2012.10.16. - 12:03
Kedves Adrienne!

Köszi szépen a beszámolót, és a hasznos tippeket, bocs a kellemetlenségért, úgy látom, (már) áprilistól október végéig működik a zenélő szökőkút, amikor legutóbb ellenőriztem, még nem így volt, így ekkor hétvégente 25 EUR.
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.10.18. - 00:00
Kedves Tibcsi
április közepén tervezünk Párizsba és a Disneylandbe utazni.Láttam a Disney weboldalán a különböző belépőjegy kombinációkat.Mi hárman fogunk menni ( 2 felnőtt és 1 gyermek aki 6 éves),az biztos hogy 1 nap menni fogunk Disneylandbe ( 1 nap 2 park jegy ), de az is lehet hogy elmennénk még egyszer az ottlétünk alatt(erről majd Húsvét körül döntünk) .Lehet-e 2x 1 nap 2 parkos kombinációt venni( a jegyvásárlás februárban és talán márciusban történne) vagy csak a 2nap 2 parkos kombinációt
fogadják el.
Köszi a válaszod.
Erika
#100 - Erika - 2013.02.02. - 13:11
Szia!

Mivel a vásárlástól számítva 6 hónapig érvényes az 1 nap/2 parkos jegy, nincs akadálya valószínűleg egyszerre 6-ot venni, vagy most venni 3-at, majd később 3-at.
#101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.04. - 23:04
A párommal június 21-én (pénteken) utazunk Párizsba (júni 24 hétfőig), egészen pontosan Beauvais-ban szállunk le.Ebből kifolyólag ugye bebuszozunk és a Porte Maillot-nál szállunk le. A szállásunk a formula 1es Chatillon. Az lenne a kérdésem, hogy szerinted két 26éven alulinak mi lenne a leggazdaságosabb jegy és bérlet szempontjából, ha 21-én pénteken kb 14óra körül érünk Párizsba, és hétfőn olyan fél10fele indulunk busszal a Beauvais-i reptérre vissza.
Illetve ha minden nevezetességet szeretnénk megnézni,valamint a buszvégállomáshoz is vissza tudjunk jutni (porte maillot) hány zónát érintő bérletet érdemes venni? Egyébként a zónák hogy vannak?
üdvözlettel
Dóri
#102 - Kedves Tibcsi! - 2013.02.17. - 14:22
Szia!

A jegyekről, jegyárakról zónákról részletesen lehet olvasni az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban.
Mindenképpen hétvégi ifjúsági napijegyek lesznek a leggazdaságosabbak szombatra és vasárnapra. Ezt előfordulhat, hogy kicsit nehezebben adják ki, vagy nem értik mit akarsz, rámenősnek kell lenni. :) Esetleg le is lehet írni franciául a nevét, és odaadni a pénztárosnak.
Ez csak hétvégén érvényes. Ezért, pénteken és hétfőn, ha azokon a napokon már/még minimum 4-et utaztok, de egy út átszállással is csak 1-nek számít, akkor azokra a napokra Mobilis (napijegy) a megfelelő. Ha azokon a napokon nem utaznátok annyit, sima T+-jegyek.

Elég lesz 1-2-es (ifjúsági esetében 1-3-as, mert olyan van) zónás belőlük, külső zóna csak Versailles és Disneyland.
Amennyiben utaztok Versailles-ba: ha ez hétvégén történik, akkor aznapra nem 1-3-as, hanem 1-5-ös ifjúsági napijegy kell.
Amennyiben nem hétvégén (de úgy látom, ez nem lehetséges, mert csak akkor van rá idő), akkor pedig 1-2-es helyett 1-4-es zónás Mobilis.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.18. - 00:10
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm a segítséget! A honlapod is fantasztikus, hatalmas segítséget ad már önmagában is! :)
Szép napot!
#104 - Dóri - 2013.02.18. - 07:29
én ugy tudom az olcsobb disneyland jegy nem csak parizsiaknak van
#105 - Zsofi - 2013.03.24. - 16:54
Kedves Tibcsi!
Abban szeretném a segítséged kérni, hogy tudsz-e valamit a Disneyland-be vehető 'Billet Francilien' jegyről? Ha ezt rendeljuk meg,es ezzel megyunk kerhetnek szemlyit,hogy Parizsiak vagyunk-e vagy milyen gond lehet vele?
#106 - Betti - 2013.03.27. - 20:45
Kedves Betti!

Válasz a 79-es hozzászólásban. A legtöbbeknek nincs vele gond, szállodába kell kérni a kiküldést, előtte a szállodával érdemes kapcsolatba lépni, hogy csomagot vártok. Tehát tudok róla, hogy a legtöbbeknek nem volt vele gond, de én nem használtam még, és nem szívesen mondanék rosszat.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.28. - 02:51
A HOTEL ROYAL HOGY JUTUNK EL VERSAILLBA?
KOSZI
#108 - Betti - 2013.03.28. - 09:42
Nem tudom, mert több Hotel Royal is van Párizsban, a szálloda pontos címe kéne (de ne csupa nagybetűkkel!). Mindenesetre Versailles-ba RER C-vel lehet eljutni, amire fel lehet szállni pl. az Eiffel-torony, az Orsay múzeum vagy a Notre Dame közelében lévő megállókban.
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.28. - 11:52
Disneylanddel kapcsolatban:
1.Bent milyen lehetoseg van evesre,es milyen arra kell szamitani?
2.Azt hallottam h orakat kell varni egy -egy erdekessegre,hogy felulhessunk?
3.Kb 1nap eleg egyik mondjuk a Studio bejarasahoz?

Koszi
#110 - Betti - 2013.04.02. - 23:06
A Mini France-rol tudsz-e vlmi infot? Megeri megnezni? Sok ido bejarni? Mivel lehet eljutni? Koszi
#111 - Betti - 2013.04.02. - 23:41
Szia!

Bent rengeteg étterem van, és menük is vannak. 1 nap elég a bejáráshoz.
Sorbanállás van, de ki van írva mindenhol, mennyit kell sorbanállni az adott játékhoz. Ha lehetséges, érdemes a hét közepén, illetve korán reggel (akár nyitás előtt), sőt, esetleg rossz időben odamenni.
A sorok elkerülésére a legnépszerűbb játékoknál van az ingyenes fastpass megoldás, minden egyes jegyet be kell helyezni egy automatába, kaptok ezután az automatától egy fastpass jegyet, amire rá lesz írva, mikorra kell visszajönni, és akkor már nem kell sorbanállni majd.

Ha mástól nem veszi el az időt a France Miniature, meg lehet nézni, van, akinek nem jött be annyira, de sokaknak nagyon tetszik, és nagyon érdekesnek találják (én nem láttam). A leírások szerint gyerekeknek különösen tetszhet, de nem azt mondom, hogy felnőtteknek nem. Ami fontos, hogy április 12.-ig csak hétvégenként van nyitva.
Eljutás: vonattal (pl. La Defense vagy Gare Montparnasse pályaudvartól), Verrière állomásig, majd 411-es busz.
#112 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.04.03. - 23:24
Köszi mindent Tibcsi!
#113 - Betti - 2013.04.04. - 18:03
Kedves Tibcsi!
Mi május végén utazunk Párizsba, Porte Maillotra érkezünk. A Ch.de Gaulle etoile-ről szeretnénk rer A-val szállásunkra Bussy-Saint Georges-re kimenni és még aznap visszamenni Párizs központjába csomagok nélkül.Kérdezném erre a legalkalmasabb a mobilis jegy 1-5 zónás?
Köszi.
#114 - István - 2013.05.14. - 09:00
Kedves István!

Igen, az 1-5-ös Mobilis lesz a legjobb! Illetve gyakorlatilag az összes többi nap is - egy utazással kerül csak többe, mint egy sima retúrjegy, tehát ha Párizsban még min. egyet utaztok azon kívül, hogy oda-vissza mentek a város és a szállás között, minden nap az a jó (vagy pedig, attól függően, hány napot maradtok, több napos 1-5-ös zónás jegyek, 3 és 5 nap esetén már megéri a Visite).
#115 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.16. - 00:47
Juni 20-24közt megyek Dysnilendbe jön valaki akkor? többen könnyebb lenne szerintem.
#116 - amri - 2013.05.28. - 18:14
Kedves Tibi!

Mi párrommal június utolsó hetében megyünk Párizsba 10 napra. Olyan kérdésem lenne, hogy azt hallottam kint drága az étteremben való evés -ivás így szeretnék érdeklődni hol érdemes vásárolni ahol nincsenek olyan horror árak?
Válaszod előre is köszönöm!
#117 - Anett - 2013.06.17. - 12:28
Kedves Anett!

Piacokon, olcsóbb boltokban (pl. a városszerte lévő Leader Price, Monoprix, EG, G20 boltok - nem tudom aktuálisan melyik ezek közül a legolcsóbb) bevásárolhattok. A gyorséttermek nem olyan drágák, és érdemes figyelni a menü akciókat az utcán, stb., kávézókban is sokszor jó áron lehet enni.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.19. - 18:02
Kedves Tibi!
Nagyon jó ez az oldal, több városban voltunk már a "Te " irányításoddal :-)
Köszönjük!
Most az lenne a kérdésem, hogy jól értelmeztem:Paris Museum Pass kártyával Versaillesbe ingyenes a balépő? Köszi
#119 - Kiss Elvíra - 2013.07.22. - 17:45
Kedves Elvira!

Igen, azzal ingyenes Versailles, örülök, hogy hasznos információkat találtatok :)
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.23. - 12:45
Kedves Tibcsi!29-én indulunk Párizsba a férjemmel.A Beauvera érkezünk.A jegyekkel kapcsolatban kérdeznék.Vitry Sur Seineben fogunk lakni.úgy néztük hogy oda megy egyenesen a RER C.Ha hétközben a belvárost látogatjuk innen bejárva milyen jegyet vagy bérletet érdemes vennünk.Válaszodat előre is köszönöm.
#121 - Gyurcsó Gabi - 2013.12.26. - 21:29
Kedves Gabi!

Vitry-Sur-Seine a 3-as zónában van, tehát vagy 1-3-as zónás Mobilis napijegyet vegyetek minden nap, vagy pedig ha 3 napnál többet vagytok, már jobban megéri a Navigo Découverte Semaine hetijegy, akkor ha nincs "hétváltás" az adott 3 napban, mert a Navigo mindig naptári hétre érvényes, de csütörtöktől már nem vehető. Tehát 29.-én vasárnap már semmiképp se tudtok hetijegyet venni, aznapra Mobilis napijegyet vegyetek, de csak akkor, ha még vissza is mentek Párizsba még aznap a szállásról. Ha aznap már csak a szállásra mentek, akkor ne napijegyet, hanem miután leszálltatok a Beauvais-transzferbuszról, csak egy sima RER-jegyet vegyetek Vitry-Sur-Seine-ig. Hétfőtől aztán, ha lesz legalább 3 nap még, már a Navigo Découverte Semaine hetijegy a legjobb.
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.12.27. - 02:34
Kedves Tibcsi!

A lányaimmal mennénk Párizsba, és természetesen Versailles-be is. A honlapon megadott linken néztem a metró és RER közlekedést, és azt találtam, hogy a 2014 02.01-től a C5-ös nem jár felújítás miatt. Legalábbis ezt silabizáltam ki közepes spanyol nyelvtudást használva. Tudsz erről esetleg valamit, és ha így van lesznek esetleg pótló járatok? Bár én annak örülnék, ha nem jó értelmeztem volna a szöveget.
Köszönöm a választ.
#123 - Zsuzsa - 2014.01.17. - 10:05
Szia!

én úgy látom, hogy talán február 1.-n és 2.-n nem jár egy szakaszon, de lesznek pótlók természetesen. De mivel flashben van, nem rendes szöveges tartalom, nem másolható be Google Fordítóba, úgyhogy ennél többet nem tudok.
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.17. - 14:02
Szia!

Ha csak ezen a két napon nem jár, akkor az nem gond. Köszi a választ még egyszer.

#125 - Zsuzsa - 2014.01.18. - 15:55
Szia! érdeklődnék,h 2 felnőttnek a Disneyland melyik parkjába érdemesebb menni?? Köszi
#126 - Timi - 2014.02.09. - 19:09
Szia!

A Walt Disney Studios az egy kisebb park, szóval egyértelműen ha csak egy park, akkor Disneylandbe, de felnőtteknek az Asterix Park nagyobb élményt jelenthet, de az sajnos ilyenkor nincs nyitva, idén április 12.-n nyílik.
#127 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.09. - 21:32
Kedves Tibcsi!
Az oldalad szuper, rengeteg hasznos információt találtam rajta a Párizsi utam szervezéséhez.
Viszont most egy kicsit elvesztem a részletekben Versailles-t illetően. Ha jól értelmezem 26 éven aluli eu-s polgároknak ingyenes a belépés a kastélyba vagy az csak a kertre vonatkozik hétköznaponként? Illetve ha nem 5-ös zónás napijegyet vásárolok sima jegyet kell vennem a RER járatra, ez mennyibe kerül?
Köszönöm szépen a segítséget. :)
#128 - Szilvia - 2014.02.12. - 14:21
Kedves Szilvia!

Az egész kastélyra vonatkozik az ingyenesség, most feljebb is vittem a szövegben, így tényleg félreérthető lehetett, mert a park belépő alatt volt írva.
Retúrjegy 7,10 EUR körül van Versailles-ba, de oda csak 1-4-es napijegy kellene csak, ami 11,20 EUR.
#129 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.12. - 14:53
Kedves Tibcsi!
Bocsánat, de nekem még mindig nem világos ez a Versailles-be való utazás. Ha jól értettem akkor Versailles az 5-ös zónában van, és csak RER-rel lehet odajutni. A kérdésem az, hogy a RER-re érvényes-e az 1-5 zónás mobilis jegy vagy mindenképpen külön jegyet kell venni?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
#130 - Mónika - 2014.02.17. - 09:44
Kedves Mónika!

Ahogy a cikkben is le van írva, és pont épp afelett, ahogy írtad, is meg van válaszolva, Versailles 4-es, nem pedig 5-ös zóna, 1-4-es napijegy, vagy RER-jegy (viszont a RER-jegy olcsóbb, tehát helyette 1-4-es napijegy akkor, ha Párizsban is utaztok aznap még annyit).
#131 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.17. - 15:24
Szia Tibi!
Disneylandbe bent,milyen ebédlehetőség van? Esetleg tudsz valami árat is?!
#132 - Betti - 2014.02.27. - 16:42
Szia!

Rengeteg étterem, gyorsétterem van. Az árak elég drágák, a legolcsóbban a parkon kívül lévő McDonald's-ban lehet megúszni. A parkon belül pedig természetesen az egyszerűbb ételek, szendvicsek lesznek az olcsóbbak. Itt megtalálod a parkban lévő éttermek étlapjait, árait: http://www.dlrpmagic.com/planning/dining/restaurant-menus/
#133 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.28. - 05:38
Szia Tibcsi!
az interneten megvettem a Billet Francilien-t Disneylandbe, ami jóval olcsóbb, mint a normál jegy. Beszéltem is a hotellel, hogy az ő címükre küldik a jegyeket. Disneylandben a pénztárnál ugye nem kérnek személyit(a cím miatt)?
#134 - Detti - 2014.03.13. - 11:13
Szia!

Mostmár úgy tudom mindenki megveheti. Személyit azt lehet hogy kérnek, de nem a címet fogják nézni, hanem hogy a te nevedre szól-e a jegy.
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.14. - 22:19
Szia Tibi!
Valószínű, hogy a RER mellett fogok dönteni. Ahogy néztem a térképen CDG-GARE du NORD - Chatalet. Itt kell majd leszállnunk, majd a 7-es metróra átszállva a Cadet metróállomásig menni. A Chatalet mint állomás elég nagy, ahhoz, hogy eltévedjünk, gondolom táblák vagy ilyesmik segítik a tájékozódást. Mennyire nehézkes megtalálni a helyes metróvonalat? Este van lehetőség jegyet venni árusító helyen, vagy automatából tudunk csak venni? Ezt csak azért kérdem, hogy apróval mennyire legyek felkészülve?
#136 - József - 2014.03.25. - 12:10
Szia!

Ha, ahogy korábban írtad egy másik aloldalon, este 6-kor landol a gép, akkor még szerintem lesz pénztár.
De a Cadet metróállomás nagyon messze van onnan, ha a cím 258 Avenue Daumesnil, amit korábban írtál, akkor ez nem jó eljutás, mit írtál. Vagy már más a szállás?
A 258 Avenue Daumensil a 8-as metró Michel Bizot állomásához van közel, a RER-ről Gare du Nordnál kell leszállni, majd 4-es metró Strasbourg-St Denisig, végül 8-as metró Michel Bizotig. Egyébként a metróvonalakat mindenhol könnyű megtalálni, jól ki van táblázva.
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.25. - 19:13
Szia Tibi!

Melyik al oldalra gondolsz, én csak itt írtam, a szállásunk 23, rue Buffault 75009. Villa Fenelon. A Cadet metróállomás van a legközelebb, legalább is ezt néztem a térképen (metró). Innen néztem, hogy a RER-nek hol vannak a megállói. úgy láttam az egyik megálló a Chatalet, ami egy nagy csomópontnak tűnik. Innen a 7-es metrót mutatja, hogy a Cadet felé megy, legalább is ezt láttam, remélem nem tévedtem, mert nekem ez tűnt a legegyszerűbbnek. Van más egyszerűbb útvonal?
#138 - József - 2014.03.26. - 07:16
Szia!

Ja, akkor az egy másik József volt, csak pont előtted 1 nappal írt egy másik aloldalon itt a Párizs oldalon, és ő meg aközött vacilált, hogy RER-el menjen-e vagy taxival, és azt a címet írta, ráadásul ő is este landol, vele kevertelek :) Igen, ez valóban a Cadet metrómegállóhoz van közel, és a legegyszerűbb eljutás a RER után Chatelettől 7-es metró. Csak az a világ legnagyobb metróállomása, és 750m-t kell gyalogolni a RER-től a metróig, ha probléma ez, akkor mehettek úgy, hogy Gare du Nordig RER-el - majd onnan 4-es metró Gare de l'Estig, és onnan a 7-es metró.
#139 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.26. - 22:15
Szia Tibi,
Múzeumbérletet szándékozunk venni, ami infónk szerint jó Versaillesre is.( állítólag ott mindenre)Kérdésem: Ha a zenélő kút működik, akkor kiegészítő jegyet kell-e venni, az mennyibe kerül? Egyébként a zenélő kút mikor üzemel (van esetleg egy időprogramja )( nap esetleg napszak)?

Kösz a választ előre is
Péter
#140 - Péter - 2014.03.27. - 16:37
Szia Tibi!

Köszönöm. én biztosan a Chataletig mentem volna, ott meg néztem volna mint a sült hal. Mindent meg kell terveznem, mert most megyünk először utazási iroda nélkül külföldre. A feleségem kicsit tart is ettől, ezért mindent felírok pl. 7-es metró, 2 megálló stb. Nyelvet németül, és egy kicsit angolul beszélünk, de azt hallottuk, hogy nem nagyon válaszolnak vissza más nyelven.
Tudnál írni olyan linket ahol a RER vonatok menetrendjét meg lehetne nézni? Kellene Versailleshoz is, kellene ahhoz is, hogy hazafelé mikor indulunk, hogy a reptérre kiérjünk időben stb. úgy számoltam hogy kb. 1 óra kell, hogy a szálláshoz érjünk ill. vissza reptérre is kell majd annyi.
#141 - József - 2014.03.28. - 08:25
Sziasztok!
PéTER: A kúthoz nem érvényes a múzeumbérlet, külön 9 EUR arra jegy, április 5-október 26. között szombaton és vasárnap, gyakorlatilag egész nap működik, viszont vízshow is, nem csak zene 11-12, és 15:30-17:00.


JóZSEF: A RER nagyon gyakran jár 6-10 percenként, a legjobb inkább a tömegközlekedési útvonaltervezőbe beírni a pontos időpontokat, és kiírja, hogy mikor indul ahhoz a pontos RER: http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/recherche-avancee
De mindenesetre itt egy RER B menetrend a reptérre hétköznap: http://parisbytrain.com/wp-content/uploads/2014/01/rer-b-cdg-schedule-monday-friday_2014.pdf
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 13:09
Szia Tibi!

Köszönöm a sok segítséget. A RER B menterendet is. Szombaton jövünk haza, mennyiben módosul a hétközi menetrendtől a hétvégi?
#143 - József - 2014.03.30. - 21:08
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 21:12
Szia Tibi!

Versailles-ba a RER C5-re ami a Rive Gauche felé közlekedik, hol lehet Párizsban felszállni? Mit ajánlasz?
#145 - József - 2014.03.31. - 20:14
Ha a szállodától mentek, akkor menjetek el vagy gyalog a 8-as metró Grand Boulevards megállójáig (650m), majd onnan 8-s metróval Invalidesig, ahol felszállhattok a RER-re,
vagy ha nem akarjátok legyalogolni a 650 m-t, akkor a szállodától közel 74-es busszal, Provence - Drouot-tól, Hotel de Ville felé, Richelieu - Drouot - Mairie du 9e megállóig, és onnan 8-as metróval a RER-hez.
Párizsi tömegközlekedési útvonaltervezőt, RER és metrótérképet találsz az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban.
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.01. - 16:18
Kedves Tibcsi! Május 15-én 1 napot szeretnénk az Eurodisneylandben tölteni (2 felnőtt és 2 gyerek).A Billet Francilien belépőt tudom megrendelés után előre nyomtatni utazás előtt itthon vagy csak a fentebb már emlitett szállodába kiszállitásos átvételi lehetőség létezik?
#147 - Mártika - 2014.04.10. - 22:32
Beszámolók szerint elvileg nyomtatni is lehet (vagy korábban legalábbis lehetett), ha megadod a szálloda címét, nem tudom, sose próbáltam.
#148 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.10. - 23:10
Sajnos nem szállodában hanem apartmanban szállunk meg. Ott már nincs nyomtatási lehetőség, csak Pesten még az utazás előtt tudnám kinyomtatni, mint a rep.jegyet, Eiffel-belépőt :-(
#149 - Mártika - 2014.04.11. - 19:38
Otthon kinyomtathatod, természetesen nem konkrétan a szálláson kell kinyomtatni.
#150 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.11. - 20:44
Szuper! Már foglalom is! Köszi
#151 - Mártika - 2014.04.12. - 16:04
Kedves Tibor! Alaposan utána olvastam a disneylandi Billet Francilien felhasználási feltételeinek. Ajánlom bátran mindenkinek. Azért olcsóbb, mint a többi jegy, mert ez egy konkrét napra érvényes 2014. július 1. előtt. Ha esetleg vki nem tud odaérni a megjelölt napon, akkor is felhasználható 30 napon belül, csak a pénztárnál ki kell fizetni a kedvezményes jegy és a normál jegy ára közötti különbséget. Remek akció, érdemes élni a lehetőséggel: 1 nap 2 park esetén a felnőtt és gyerekjegy is 49 euro hétköznap, hétvégén és ünnepnap pedig 55 euro.
#152 - Mártika - 2014.04.12. - 16:39
Versailles-ba valo kijutashoz, (es vissza) eleg az 1-4 zonas napijegy? A többi reszlet mar tiszta, de ez meg kerdeses szamomra. :)
#153 - Judit - 2014.04.12. - 21:49
MáRTIKA: Köszi az infót!


JUDIT: Igen, ahogy a leírásban is van. De az drágább, mint egy RER-retúrjegy, csak akkor vegyél csak olyat, ha aznap még Párizsban is mentek valahova oda-vissza (a RER-hez való eljutáshoz és visszajutáshoz a szálláshoz a metrón még érvényes a RER-jegy).
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.13. - 14:33
Kedves Tibcsi és Mártika!

Engem is érdekelne ez a kedvezményes Disney-s belépő, de csak franciául találom. A francia tudásom elég gyér, de nem enged foglalni, sőt, mintha azt olvasnám, hogy ez az oldal csak a franciáknak szól.
Kérlek segítsetek!
Köszi
#155 - Kanga - 2014.04.14. - 15:06
Kedves Kanga!

Csak a francia nyelvű oldalon lehet lefoglalni, elvileg csak franciáknak szólna, de franciaországi cím megadásával (pl. szálloda) meg lehet venni bárkinek.
#156 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.14. - 15:17
Kedves Tibcsi!
Köszönöm, sikerült a szállodai címmel, már nyomtattam is!
Kinga
#157 - Kanga - 2014.04.14. - 22:01
Sziasztok,

a Billet Francilien-nel kapcsolatban szeretném kérdezni, ugye jól láttam, hogy 2nap/2 parkos belépő nem létezik? Tehát meg kell vennem mindkét napra külön külön személyenként?

Köszi a választ előre is.#158 - Kriszti - 2014.04.29. - 12:04
Szia!

Igen, úgy tűnik, csak 1 napos 1 parkos és 1 napos 2 parkosat lehet venni, tehát 2 napra kettőt kell venni.
#159 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.29. - 18:23
Köszi a választ. Ahogy már írtam, 2 napra szeretnénk a belépőt 2 felnőtt+2 gyerek részére június 16-17-re. A kalkulátor kb. 200 EUR-ral kedvezőbb ajánlatot adott így a konkrét napokra. Lehetséges ez?
#160 - Kriszti - 2014.05.03. - 10:18
Nem tudom hogy számolt, vagy ti milyen adatokat adtatok meg. A Billet Francilien 39/45/49/55 EUR 1 napra, míg 2 nap/2 parkos sima belépő 139/126 EUR.
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.05. - 20:26
Kriszti! Bocs, hogy belekotyogok. :-) én már kinyomtattam Billet Francilient májusra. Valóban ennyivel kedvezőbbek az árai július 1. előtt. Bátran használhatod!
#162 - Mártika - 2014.05.06. - 13:44
Szia Mártika,

köszi az infót. Olvastam korábbi hozzászólásokban, hogy csak francia címet fogad el. Megpróbáltam a foglalást és az otthoni megadásával is eljutottam a fizetésig. Ha közben nem blokkolta akkor lehet, hogy nem szükséges párizsi címet megadni?
#163 - Kriszti - 2014.05.12. - 11:01
Szia Tibi!

Megvolt az utazás és szeretném megköszönni a sok tippet, és hasznos tanácsot amit kaptam, kaptunk Tőled. Párizs valóban csodálatos, és ezt tényleg látni, átélni kell. Visszamegyünk, ezt már ott megfogadtuk. Köszönjük még egyszer a segítséged. Az oldaladhoz gratulálunk és olvassuk továbbra is.

üdvözlettel:
József & Ildikó
#164 - József - 2014.05.12. - 20:17
Sziasztok!Az lenne a kerdesem,hogy az 5 napos Paris Visite jeggyel el lehet-e jutni Disneylandbe,vagy oda kulon kell egy jegy a RER-re?
#165 - Máté - 2014.05.25. - 23:42
Szia!

Az 1-5-ös zónással igen, az 1-3-assal nem. De csak emiatt nem éri meg 1-5-öset venni (valamint a legtöbbször maga a Paris Visite se éri meg).
#166 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.26. - 01:43
Milyen jegyet lenne érdemes venni.,egy 5 napos ott tartozkodashoz,kovetkezok megtekintesehez?
Pere Lachaise,S.coeur,Eiffel-Torony,Louvre,Diadalív,Jardin du Luxemburg,Montparnasse Torony,Bois de Vincennes parc,Moulin Rouge,Notre Dame,Saint Chapelle, +Disneyland
#167 - Máté - 2014.05.26. - 16:02
Attól függ hol laktok, mennyit gyalogoltok, hány napot lesztek, lesz-e hétváltás, milyen reptérről és mikor mentek be. Szóba jöhetnek napijegyek, hetijegy, néhány nap csak gyűjtőjegy is, stb. A jegytípusokról lásd az útikalauz, utazási tippek, és tanácsok menüpontot.
#168 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.26. - 20:17
Angliából megyünk majd vonattal a gare du nordhoz,5 napot leszünk ott.A hotelünk meg a rue de magentán lesz.
#169 - Máté - 2014.05.26. - 21:40
- Ha nem lesz hétváltás, tehát az 5 nap, vagy legalább 4 egy naptári héten belül jön ki, és ha mentek biztosan Disneylandbe is - 4 nap esetén abban a 4-ben:
akkor a legjobban 1-5-ös zónás fényképes hetijegy fogja megérni
(ha nem mentek Disneylandbe, vagy Disneyland nem a hosszú hét 4 napjára esne, akkor csak 1-2-es zónás). Ez csütörtökön már nem vehető meg, max még szerdán.

- Ha lesz hétváltás, vagy nincs meg a 4 nap egy héten belül:
akkor 1-2-es zónás napijegyek (Disneylandes napra 1-5-ös) vagy ha lesz olyan nap, hogy nem utaztok legalább 5-öt, akkor aznapra csak gyűjtőjegy.

- Ha lesz hétváltás, de nem mentek Disneylandbe, és minden nap egyébként használnátok napijegyet is, olyan esetben már megéri az 5 napos 1-3-as zónás Paris Visite is.

Ha 26 éven aluliak vagytok, akkor hétvégi ifjúsági napijegyek is szóba jöhetnek (ha lesz hétvége a tartózkodásban).

Amennyiben Disneylandbe a helyszínen vennétek, és 1 nap/2 parkos jegyet, 1-5-ös zónás Paris Visite 20% kedvezményt ad. Tehát aznapra megéri egy 1 napos, 1-5-ös zónás Paris Visite (persze csak abban az esetben, ha végül volt hétváltás, és nem fényképes hetijegyet vettetek).

A fenti 1-5-ös jegyek Versailles-ba is érvényesek, ha oda is mennétek.
#170 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.27. - 02:15
Szia Tibcsi! Júniusban megyünk Párizsba 5 napra. A terv a következő lenne: szombati nap érkezés CDG-re be a belvárosba szállás elfoglalás utána megnézni Montremartot. Vasárnap egész nap (belvárosból) Versailles-ba, és vissza. Hétfőn csak a belvárosban lennénk Louvre, Eiffel, Notre Dame, kedd pedig Disneyland belvárosból oda vissza. Szerda hazautazás CDG-ről. Szóval az lenne a kérdésem, hogy a terv szerint milyen jegyet kéne vennünk? Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy Disneyland június közepén hány óráig van nyitva, és melyik az utolsó RER amelyik onnan visszamegy a belvárosba? Köszi a választ!
#171 - Bogi - 2014.05.28. - 22:17
Szia!

12 éven aluliaknak (ha van(nak)) mindenképp 1-5-ös zónás 5 napos gyerek Paris Visite, emellett nem kell semmi.
Felnőtteknek:
Szombaton a reptérről a városba szóló RER- jegy mellett elég lesz 1-1 db T+-jegy a Montmarte-ra oda-vissza. Vasárnap egy 1-4-es napijegy (ha van 12-26 éves fiatal, neki 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegy), hétfőn egy 1-2-es, kedden pedig egy 1-5-ös zónás napijegy kell (ha hétfőn utaztok annyit, hogy megérje), szerdán pedig vissza RER-jegy a reptérre. Ha vasárnap és kedden tényleg semmit nem utaztok azon kívül, hogy elmentek Versailles-ba/Disneylandbe, akkor nem is napijegy kell, RER-jegy is elég.
5 napos, 1-5-ös zónás Paris Visite-vel egyszerűbb lehet, mint hogy ezeket külön megvásároljátok, viszont minimum 3 EUR-t bukik rajta egy felnőtt a leírtakhoz képest (még többet, hogy ha nem kéne a Versailles-os, Disneylandes napokon napijegy), de sokkal egyszerűbb, abban minden benne van.

Disneyland éjfélig van nyitva június közepén, az utolsó RER-indulási időpontok vissza: 0:00, 0:15, 0:20.
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.02. - 05:09
Kedves Tibcsi!

Azt írtad azt hiszem Versaillesnél, hogy a RER jegy jó a metróra is amíg fel nem jövünk a elszínre. Ez gondolom igaz arra az esetre is, ha Disneylandre megyünk. De szeretnék kérni egy megerősítést.
#173 - Zsuzsa - 2014.06.02. - 16:38
Kedves Tibcsi!

Visszavonom a kérdésemet (#173), mert megtaláltam a választ. Elnézést.
#174 - Zsuzsa - 2014.06.02. - 17:32
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha vasárnap szeretnénk menni Disney-be, akkor használható-e az 1-5 zónás ifjúsági napijegy (13 és 11 éves lányaimnak)
A válszodat köszönöm.
#175 - Kata - 2014.06.02. - 17:40
Szia!

Igen, használható az is.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.02. - 18:02
Az en reszemrol nagyon hasznos volt pont erre volt szüksegem.
#177 - Andras Zsuzsanna - 2014.06.03. - 16:39
Nekem is hasznos volt, köszönöm. :)
#178 - Kata - 2014.06.04. - 17:29
Szia!
Elnézést a kérdésért, de Disneyland-ben a kedvezményes jegyeknél kérnek-e ID-t, nálunk a legkisebb betöltötte a 3 évet. Megúszhatjuk 560 €-ból (ez elképesztő) az 5 fős családnak a 3 napos belépőt? Bocs, de az előbb még az irományom befejezése előtt elküldtem.
#179 - Ditti - 2014.06.25. - 23:49
Szia!

Nem tudom ott mennyire ellenőriznek, olcsóbb jegy a Billet Francilien, itt rákereshetsz crtl+f-el a hozzászólások között.
#180 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.26. - 01:01
Kedves tibi! kérlek ird meg hogy jutunk el a gare de Lyon vasuthoz mert Fontainebleauba szeretnénk menni.
Elöre is köszönöm :ági.
#181 - szász ági - 2014.06.26. - 08:57
Kedves ági!

Attól függ honnan, de a Gare de Lyon vasútállomás metrómegállója az azonos nevű Gare de Lyon az 1-es és 14-es metró, valamint az A és a D RER-vonalon.
#182 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.27. - 10:44
Kedves Tibcsi!
Augusztus elején megyünk Párizsba egy hétre. Egy napos kirándulást tervezünk a Saint- Michel Apátsághoz. Segítségedet szeretnénk kérni, hogyan jutunk el oda Párizsból. Autót nem szeretnénk bérelni, mindenképpen tömegközlekedéssel mennénk. Segítségedet köszönjük!
Ildikó
#183 - Ildikó - 2014.07.06. - 11:32
Szia!

A legegyszerűbb megoldás Párizsból Mont Saint-Michelig: Montparnasse pályaudvarról TGV Rennesig, onnan kb. 90 perces buszút. A busz közvetlenül a rennesi pályaudvar kijáratánál van, az indulások a TGV érkezéséhez vannak igazítva. A vonat és a busz menetrendje: http://goo.gl/I7wdpQ
#184 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.07. - 16:09
Ismét sokat segítettél, köszönjük! Szép napot!
Ildikó
#185 - Ildikó - 2014.07.08. - 12:08
Kedves Tibcsi
Saint-Michel Notre Dame RER állomásról el lehet jutni közvetlen Versailles-ba ?
RER C ez is,az is,mégis más felé vinne a tervező.
Köszönöm.
#186 - Redler Tibor - 2014.07.22. - 20:32
Kedves Tibor!

Igen, onnan el lehet RER C-vel. A párizsi útvonaltervező Versailles esetében mindig vonatra akarja ültetni az embereket, általában jól működik, de az úgy vonattal nem a legoptimálisabb lenne, jobb a RER C.
#187 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.22. - 21:03
Nagyon szépen köszönöm.
#188 - Redlet Tibor - 2014.07.22. - 21:05
Kedves Tibcsi!
A 70 év feletti nyugdíjasok milyen kedvezményt vehetnek igénybe Párizsban ( közlekedés, múzeumi belépök ) ?
Köszönettel: Hanna
#189 - Hanna - 2014.08.10. - 21:12
Kedves Tibcsi!
Jövő héten megyünk Párizsba, 1 nap szabadprogram keretében mennénk Disneyland-be.
Szállásunk a következő címen lesz: 134-136 AVENUE DE LA DIVISION LECLERC 93350
LE BOURGET
Kérdésem, hogy innen hogy lehetne eljutni Disneyland-be, illetve erre ilyenkor lehet-e a kedvezményes, Billet Francilien jegyhez hozzájutni?
Válaszát előre is köszönöm!
#190 - Melinda - 2014.08.12. - 11:29
Sziasztok!

HANNA: Nincsen se tömegközlekedési, se belépőjegy kedvezmény 70 éven felülieknek.


MELINDA: A Billet Francilien oldalán le vannak írva a feltételek, de mivel lehet online is nyomtatni, valószínűleg időben vagy még.
#191 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.14. - 20:29
szia Tibi!

Azt megtudnád esetleg mondani, hogy a belvárosból hogy jutunk el a Roland Garros-hoz? köszi :)
#192 - Dóri - 2014.08.21. - 20:54
Szia!

Roland Garros eljutás: 10-es metró: Boulogne Jean-Jaurès vagy 9-es metró: Michel-Ange Auteuil állomásig.
Vagy akár lehet menni buszokkal is közvetlenül, kicsit hosszú úton, pl. a Chatelet-től vagy Pont Neuftól vagy a Louvre környékéről, vagy a Tülériáktól, vagy a Cocorde tértől 72-es busz La Tourelle-ig vagy Concorde-tól 52-s busz Porte d'Auteuil vagy La Tourelle megállóig. Vagy 32-s busz Gare de l'Est végállomástól Porte d'Auteuil végállomásig, stb.
#193 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.22. - 09:37
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a választ, sajnos nem sikerült kedvezményes áron bejutnunk Disneyland-be, de ettől függetlenül megérte.
#194 - Melinda - 2014.08.29. - 08:43
Kedves Tibcsi! érdeklődni szeretnék, hogy a France Miniatures nevű szórakoztató parkról van-e valamilyen információd, vagy tanácsod? Illetve az is érdekelne, hogy tömegközlekedéssel hogyan tudunk eljutni oda a belvárosból? Elvileg Versailles-hez van közel... Előre is köszönöm a válaszodat!
#195 - Tündi - 2014.09.18. - 21:37
Kedves Tündi!

Erről kérlek lásd itt ezen az oldalon a 112-s hozzászólás második felét!
#196 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.19. - 04:28
Kedves Tibcsi!
Nem sokára ismét eljutok Párizsba, és Versaillesba is, de sajnos nem emlékszem, hogy Versaillesban ha 26 éven aluliaknak járó kedvezménnyel ingyenesen bemehetek a kastélynál ugye nem kell végigállnom a jegypénztárnál álló sort is, személyigazolvánnyal beengednek ? Erre sajnos nem emlékszem...
#197 - adrienne777 - 2014.09.19. - 10:06
Kedves Adrienne!

Személyi is elég. A Versailles-ban külön sor van 26 éven aluliaknak.
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.25. - 20:57
Köszönöm szépen :)
#199 - adrienne777 - 2014.10.09. - 16:19
Kérnék megerősítést, hogy az 1-5 zónás Mobilis jó Fontainebleau-ba. Nekem ez hihetetlennek tűnik, mivel elég messze van. Próbálta már valaki?
Köszönöm, ha valaki válaszol, pénteken repülünk Párizsba.
#200 - Judit54 - 2014.10.15. - 14:13
Szia!

Nem véletlenül van leírva a cikkben, és a hozzászólások között is, Fontainebleau bizony az 5-ös zóna.
#201 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.15. - 19:53
Köszönöm, Tibcsi! Kipróbáljuk :-)
#202 - Judit54 - 2014.10.16. - 09:32
Megjöttünk, kipróbáltuk, tényleg működött! 16,10 volt, de sokkal többet fizettünk volna a jegyekért darabonként. Köszönöm a tippet!
Cserébe friss infó: a carnet 15 euro lett, nem tudom, mikor emelték. A Montparnasse-toronyba a belépő 14,50 , PV kártyával 10,15-be került. Más változást nem tapasztaltunk.
#203 - Judit54 - 2014.10.22. - 12:42
A Disneyland-os tegnapelötti tapasztalataimat leírnám, hátha segít valakinek.
11:00h ra értünk a gyárba. A kezdeti ámuldozásból hamar felébreszt a várakozási idő. Az aranyásók bányájára már 50 perces sorba kellett beállni. 1 óra 20 perc lett, és mikor vége a 3 perces mókának, kereshetsz egy másik sort. Addig a kisfiam az anyukájával a gyermekparkban felült kettő játékra. A Star Tours-ra 55perc volt az előrejelzés. Másfél óra sorbanállás után elmondhattam, hogy már két játékon ültem. 2x3 perc, de már délután volt. Ebéd a Video.... nagyteremben volt. Olyan a hamburger, hogy a srácok nem ették meg, életükben elöször. Ha még láttál letakarítatlan, mocskosan hagyott asztalt! Közben az üres szinpad mellett két kivetítőn Star Wars rajzfilmsorozat megy. Még egy 30 perces körhinta, ahol újra meg kell küzdeni a gyerekekkel tolakodó anyukákkal, menetidő nincs kettő perc! Mickey Parádé 17:25-től, futás a babakocsis anyatigrisek között. Ott vagy a második sorban, de Mickey késik 2x5 percet. Közben hátúlról az anyukák küldik előre a pici gyermekeiket, akik lökik le a járdáról a tieidet! Végre jön Mickey! kisebbik a nyakadba, nagyobbik elötted, hátadon a hátizsák. A 7-8 perces show alatt picit lökdösnek hátúlról, biztos egy kisgyerek lába, gondolod, de Mickey el, és a hátizsák zippzárja lehúzva, átkutatva van a hátadon! Futás vissza a gyermekparkba, a többiek elött, hogy még egy 25 perces várakozással felüljön a család a Dumbó-ra. 19:00h lett, így mint a szigetfesztiválon, sötétben bóklászol kifelé, csak a játékok vannak megvilágítva. Verne holdutazása csak 15 perc, így ezt még végigálljuk ketten-mindenkinek nagyon ajánlom-majd megfáradva elhagyjuk a bázist. Sajnos az a tapasztalatom, hogy 19:00h után drasztikusan lecsökken a sorbanállás, eltünik a Fast-Pass előnye, de addigra már olyan fáradt, ingerült vagy, hogy már nem tudod rávenni a családot, hogy most a vaksötétben portyázzunk zárásig. így, ha megnézem az ár-érték arányt, lehangoló. Super Magic 4 jegy + 4 RER jegy és már 300,- Eur felett jársz, étlen-szomjan, ajándék nélkül. A fiaim csak 5 játékon ültek 11:00-19:30 között...
Zoltan
#204 - Zoltan - 2014.12.25. - 22:23
En 26 vagyok , 2 het mulva megyunk, novemberbe leszek 27 en Meg ezekre ingyen mehetek?
#205 - Anita - 2015.01.25. - 01:57
A különböző látnivalók menüpontok leírásában le vannak írva a jegyárak, hogy kiknek ingyenes, kedvezményes. De összefoglalva: 26 évesen már nem ingyenes Versailles, a Louvre, az Orsay, stb.
#206 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.25. - 12:46
akkor pont lecsusztam :( gondoltam talan 26 vagy az alatt... Koszonom a valaszt!
#207 - Anita - 2015.01.25. - 13:27
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Versailles-i kastélynak van saját parkolója? Illetve mennyibe kerül ott a parkolás?
úgy gondoltam már nem variálgatnék a tömegközlekedéssel, hanem ez lesz az utolsó napra a program és a kastély látogatás után rögtön irány haza.
#208 - Krisztián - 2015.02.04. - 16:44
Több parkoló is van a versaillesi palota előtt, amik itt látszanak pl:
http://goo.gl/VvENhW
Illetve ez: http://www.parkingsdeparis.com/EN/reservation-parking-space-car-park-chateau-Versailles.html
Ennél 4 óra 6 EUR, 6 óra 9 EUR.
#209 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.04. - 19:42
Kedves Tibor!
Szeretném megkérdezni, hogy a La Defencen lesz a szállásunk és 1 napra szeretnénk kimenni Versaillesba.Hogyan tudunk legkönnyebben kijutni innen és milyen jegyet kell venni?Mintha úgy olvastuk volna, hogy megy innen Metró, vagy vmi., de pontosan nem tudjuk. A kastélyt és a Trianon múzeumot akarjuk megnézni. Van -e nyugdíjas belépő és metró jegy?én úgy olvasgattam, hogy a legjobb a tömbjegy, amit többen is használhatunk, de ez nem biztos, hogy érvényes Vers-ba?
Egyenlőre ennyi és köszi a segítséget!
#210 - ördögh Erzsébet - 2015.02.26. - 13:41
Kedves Erzsébet!

A La Defense-től 1-es metró vagy RER "A" Charles de Gaulle-Etoile-ig, onnan 6-os metró Bir Hakeim (Grenelle) megállóig, ami aluljárón keresztül csatlakozik a RER "C" Champ de Mars Tour Eiffel megállójához, és ott lehet felszállni a Versailles-ba közlekedő RER "C"-re.
Ahogy a cikkben le van írva, Versailles-ba RER-jegy kell, vagy ha még azon kívül utazgatnátok Párizsban legalább 2-t (az nem számít, hogy eljuttok a RER-hez a metróval, illetve a RER után visszametróztok a szálláshoz, mert arra már érvényes a RER-jegy), akkor lehet venni 1-4-es zónás napijegyet aznapra.
Nyugdíjas belépők, és tömegközlekedési jegyek nincsenek Párizsban. A tömegközlekedési jegyekről az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban lehet olvasni.
#211 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.26. - 14:23
Kedves tibcsi, köszi a gyors választ, de mi úgy néztük, mintha a St. Lazare állomásról menne egy lila, vagy kék színű L jelzésű vonat, ami megáll a La Defence- nél és azzal a végállomásig kell menni Versailles -Rive Gauche és onnan gyalog a kastélyig.Amennyiben ez jó, akkor erre milyen jegyet kell venni és gondolom az állomáson.
Köszi a választ
#212 - ördögh Erzsébet - 2015.02.26. - 18:24
Kedves Erzsébet!

Lehet menni azzal a vonattal is, de azért nem szoktam javasolni, mert a vasútállomástól 20-30 perc gyaloglás a kastély, valamint ritkábban is jár mint a RER. A vonat Rive Droite (nem Rive Gauche) állomásig megy, tehát Rive Droite-ig kell jegyet kérni. A jegyár ugyanaz mint a RER-nél, és ugyanúgy érvényes az 1-4-es Mobilis.
#213 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.26. - 18:53
Kedves Tibi!

Versaillesbe is elmennénk párizsi tartozkodásunk alatt. RER jegyet minden metró megállóban lehet kapni?
úgy gondoltam, hogy 2-es metróval Anvers-től Place de Clichy-ig , onnan 13-as metróval Invalides-ig , és ott szállnánk fel a RER C5 -re.
Ez így működik? Ha Anvers megállóban RER jegyet veszünk, azzal el tudunk jutni az RER-hez, és délután pedig vissza is az RER után jó a metróra?
Előre is köszönöm válaszod!
Kriszta
#214 - Kopácsi Krisztina - 2015.03.14. - 17:04
Kedves Tibi!
én azt szeretném megkérdezni, hogy a 18 év alattiaknak a belépés ingyenes akkor oda elég személyit vinni, vagy kell még valami egyéb igazolvány a bejutáshoz. Arra lennék még kíváncsi, hogy az ingyenes bemenetellel tényleg nem lehet bemenni a Trianonba? és ez a kis Trianonra is vonatkozik e... Vagy tényleg mindent megnézhetek a Trianont és a szökőkutat leszámítva.
Mert én próbáltam erről infót találni a kastély honlapján, és ott azt sem említették, hogy a szökőkutat és a Trianont nem nézhetem meg így...
#215 - Anna - 2015.03.14. - 19:27
Sziasztok!

KRISZTINA: Igen, bármilyen metrómegállóban vehető RER (Billet Origine-Destination) jegy, ami igen, ahogy a cikkben le van írva, jó előtte, és utána a metróra is.
Igen, így a legjobb az eljutás.


ANNA: Elég személyivel igazolni a kort a 18/26 stb. év alatti belépéseknél.
Igazad van, ez megváltozott, most már Trianon is ingyenes, megváltoztattam a cikkben (de a zenélő szökőkút hétvégente továbbra sem, ahhoz külön jegyet kell venni).
#216 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.15. - 16:57
Kedves Tibi!

Jövő héten megyünk Párizsba, és hét közben mennénk Versailles-ba is. A www.ratp.fr-en lévő útvonaltervező A Porte de Clignacourt-tól a metró után nem ajánlja fel a RER C-t, hanem folyamatosan vonattal tervezi az eljutást.
Az interaktív tervező szerint mintha felújítási munkák lennének a vonalon (sajnos nem igazán értek franciául). Tudnál segíteni, hogy miként lehet legegyszerűbben eljutni a kastélyhoz?
Előre is köszönöm a választ.
#217 - Szabolcs - 2015.03.17. - 17:45
Kedves Szabolcs!

Igen, az az útvonaltervező sajnos mindig vonattal tervezi, azt már én is láttam. Mehetsz vonattal is, ugyanakkor a RER gyakrabban jár, és kevesebbet kell gyalogolni.
RER-el a következőképpen: 4-es metró Saint-Michelig, és onnan RER C Versailles-ig.
úgy látom, hogy ami a leginkább befolyásoló, hogy március 21.-én és 22.-én nem közlekedik a RER, de az még ez a hét. Jövő hétre, ha jól látom, csak az éjszakai vonatok közlekedését befolyásolják felújítási munkálatok, de minden ki lesz táblázva és írva, és lesz pótlóbusz, ha mégse.
#218 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.17. - 21:10
Köszi! :-)

Kriszta
#219 - Kopácsi Krisztina - 2015.03.18. - 08:48
Nagyon köszönöm!
#220 - Szabolcs - 2015.03.18. - 15:03
Kedves Tibcsi!
Holnapra terveztük Versaillest,most olvastam itt elöbb,nem közlekedik a RER ?
#221 - Jánosi Enikő - 2015.03.21. - 21:25
Kedves Enikő!

E szerint nem közlekedik a RER C ezen a hétvégén: http://goo.gl/4NwSt4
Vonattal lehet csak kimenni Versailles-ba Gare Montparnasse-tól. Egy másik helyről ugyanakkor, ahol a forgalmi változásokat írja, már nem írja, mint korábban, hogy nem közlekedne, tehát majd kiderül.
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.21. - 23:36
Kedves Tibcsi!
Jövő szerdán megyünk Párizsba és pénteken (ápr.3.) tervezünk Versaillesbe menni. Szállásunk a 7-9 Rue Pajol-on levő Hotel Merryl, ami a 2. metróvonalmentén van a La Chapelle megállónál.
meg tudnád mondani, innen pontosan hogy jutunk ki Versaillesbe? nem tervezünk bérletet venni, mert úgy raktuk össze a programot, hogy gyalog megközelíthetőek az egy napra tervezett látnivalók. Tehát tömbjegyekkel fogunk utazgatni. Erre a napra milyen jegyet vegyünk? Délelőtt szeretnénk kint lenni, délutánra a Monmartre, bohém negyed és a Sacre Coeur a program, onnan a szálloda.
Köszönöm szépen előre is!
Klári
#223 - Klári - 2015.03.29. - 17:00
Kedves Klári!

A szállásról Versailles-ba: 2-es metróval Barbés-Rochechouart állomásig, onnan 4-es metróval Saint-Michelig, és ott lehet felszállni a Versailles-ba közlekedő RER C-re.
Ezek szerint a Versailles-os úton kívül csak egy T+-jegyet használtok (Montmarte környékéről vissza a szállodába, bár az gyalog sincs messze), ezért elég sima RER-retúrjegy Versailles-ba, ami érvényes előtte és utána is a metróra.
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.29. - 17:54
Kedves Tibcsi!
Segítségedet szeretném kérni! Egy kissé tanácstalan vagyok abban a tekintetben, hogy milyen jegyet , illetve bérletet lenne érdemes vennünk a kint tartózkodásunk alatt? 24 éves lányommal utazom 07.19-07.24-ig . Vasárnap érkezünk, tehát bérlet szempontjából következő nappal teljes hetet kezdünk. Egy nap Disneyland, egy nap Versailles a program, a többi napot illetően pedig a nevezetességek vannak betervezve. Az egynapos Paris Visit kártyát érdemes-e megvenni arra a napra amikor Disneyland-bemegyünk? Az öt napos bérletet célszerűbb az 1-5-ös zónákra, vagy sima bérlet és erre a napra + RER jegy? Kissé kaotikusnak tűnik, bár biztosan nem az. Te melyik megvételét javasolnád?
Válaszod előre is köszönöm éva
#225 - éva - 2015.05.25. - 14:27
Kedves éva!

A fényképes, 1-5-ös zónás Navigo Découverte hetibérlet lesz a legjobb hétfőtől mindkettőtöknek 35,40+5 EUR-ért. Előtte vasárnap, ha utaztok eleget, neked lehet venni Mobilis napijegyet, a lányodnak pedig hétvégi ifjúsági napijegyet.
#226 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.26. - 13:10
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm a gyors válaszod! :)
#227 - Hernádi éva - 2015.05.26. - 22:03
Tibcsi, ne haragudj, de akkor csak megerősítésképpen még egyszer, amit írtál fényképes hetijegyet, azzal ki tudunk menni Disney Land-be is és Versailles-ba is külön RER jegy , vagy bármilyen egyéb plusz jegy megvásárlása nélkül. Ugye? Ez a heti bérlet gyakorlatilag mindent visz 1-5 zónában ha jól értem. A kártya 5 Euró, ez utána ugyanúgy visszaváltható, mint Londonban az Oyster kártya? Bocsánat az értetlenkedésért....:) Köszi a türelmet!
#228 - éva - 2015.05.26. - 22:26
Igen, az 1-5-ös zónás fényképes hetijeggyel ki lehet menni Disneylandbe és Versailles-ba is hétfőtől, más nem kell mellé. Ez sajnos nem váltható vissza, mint Londonban az Oyster.
#229 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.26. - 22:41
Még egyszer nagyon köszönöm! :)
#230 - éva - 2015.05.26. - 23:17
Kedves Tibcsi!

érdeklődnék, hogy a disneyland fantasyland része tényleg felújítás alatt van? Valaki ezt írta, de én nem látok erre utalást a honlapon (vagy csak rossz helyen nézem)
köszönöm!
Blanka
#231 - Blanka - 2015.06.06. - 23:22
Kedves Bianka!

Nem találok erre utalást én se sehol, max amerikai felújításra.
#232 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.07. - 16:02
Kedves Tibor!
A jövő héten megyünk Párizsba, szeretném megkérdezni hogy Versaillesben lehet-e magyar nyelvű idegenvezetést kérni, ha igen akkor hogyan? Köszönöm !
Marika
#233 - Marika - 2015.06.10. - 11:52
Kedves Marika!

Versailles-ban nincs se magyar nyelvű idegenvezetés, se magyar nyelvű audioguide.
#234 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.10. - 15:57
Kedves Tibor!
2015.06.20-án reggel 1/2 6-ra kell kiérnünk a CDG reptérre az Avenue Emile Zola-ról. Milyen taxi társaságtól rendeljünk taxit, vagy van valami ötlete, hogy tudnánk hajnalban kijutni Párizsból a reptérre időben? (Tömegközlekedés nincs még olyan korán)
Válaszát előre is köszönöm!
#235 - Annamária - 2015.06.17. - 19:53
üdv! Egy kis friss info, hátha segítség azoknak akik mostanában mennek: a Disney napi árai 1 nap/1 park felnőtt: 75 Euro, gyerek 67 Euro. Ezek teljes árak, a helyszínen váltva. Nekem ezt sehogy sem sikerült kinyomoznom indulás előtt, de így már tudom, hogy érdemes lett volna előre a neten vásárolni. Ill. ha nincs kedvezményed (pl. Paris Pass, vagy valamilyen fogyatékkal élőnek járó kedvezmény stb. akkor a RERB kijáratánál is lehet belépőt venni, ahol gyakorlatilag nincs sor vagy max. 1-2 ember. Egyébként gratulálok az oldalhoz, szuper a sok hasznos információ!
#236 - Mészáros Gyöngyi - 2015.06.17. - 23:49
Sziasztok!

ANNAMáRIA: éjszakai buszokkal is kimehetsz, először N12-es éjszakai busz Carnot irányába, Chatelet megállóig, onnan N144-es Gare de l'Est megállóig, vagy valami más, ami oda megy, végül pedig Gare de l'Esttől N143 a reptérre, az N143 megáll a reptér T1, T2 és T3 termináljánál is. Ha elmentek a 3:14-es N12-essel, akkor belefér ha esetleg lekéstek egy éjszakai busz csatlakozást. Ha nem is veszitek igénybe minden szakaszon az éjszakai buszt, akkor is olcsóbb lehet így taxizni, ha pl. csak a Gare de l'Estig mentek taxival, és csak ott szálltok fel az éjszakaira.


GYöNGYI: Köszi a beszámolót a látogatók nevében is! :)
#237 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.18. - 21:47
Szia!
Arra gondoltunk, hogy megvesszük itthon (pl. Vista utazási irodánál) Disneyland-be a belépőjegyet, hogy elkerüljük az ottani sorban állást. Szerinted "biztonságos" itthon megvenni?
Amúgy elismerésem az oldalért, a római útunkkor rengeteget segített! :-)
Köszönöm előre is a választ!
Niki
#238 - Niki - 2015.06.20. - 08:22
Szia!

Akkor már inkább online vegyétek meg: (hibás link törölve - admin), az utazási iroda biztos rátesz hasznot. örülök, hogy hasznos információkat találtatok :)
#239 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.20. - 11:14
Sziasztok! Szeretnem megkerdezni, hatha vki tudja :) hogy a Melia Paris La Défense Hotelbol szeretnénk Versailles-ba menni jul11-en szombaton. Egyenlore nem talalok lehetosegeket az eljutasra. Szivesen vennem es nagyon-nagyon megkoszonnem , ha vkinek lenne 1-2 jo otlete :)
#240 - gyongyi medve - 2015.06.21. - 21:26
Szia!

Az 1-es metróra az Esplanade de la Defense megállónál felszállva Concorde állomásig menj, onnan 8-as metróval 1 megálló Invalidesig, és ott tudsz felszállni a Versailles-ba közlekedő RER C-re.
#241 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.21. - 23:38
Szia!
A Disneyland jegyvásárláshoz vezető link mintha nem lenne jó.... tudnál segíteni?
Köszönöm!
#242 - Niki - 2015.06.24. - 19:02
Szia!

Igen, benne maradt egy pont, de beletettem most már a leírásba is, tehát megtalálod a leírásban, a hozzászólások felett, Disneyland résznél, a jegyáraknál.
#243 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.24. - 21:58
Köszönöm! :-)
#244 - Niki - 2015.06.25. - 19:06
Tibcsi, Nagyon szepen koszonom! :)
#245 - gyongyi medve - 2015.06.28. - 17:04
Kedves Tibcsi
Párizsba megyünk nyaralni jövő héten. A szállásunk a Val d'Europe RER megálló közelében lesz. A szállás neve Adagio Marne La Vallée. Néztük a neten a metro térképet, mert főként tömegközlekedéssel szertnénk közlekedni, de nem értjük, hogy milyen jegyet kellene vennünk, ha 3 napot 3 gyerekkel be szeretnénk menni a nevezetességekhez. 5-ös zónában vagyunk mi és a nevezetességek 1-es zónában. Néztük a napi jegyet és a 10 darabos jegycsomagokat is. Ha RER-rel és metroval is akarunk menni vagy inkább ne tegyük, ha RER-rel kezdjük azzal menjünk inkább ameddig lehet? Teljes a tanácstalanság nálunk hogy hogyan járunk a legjobban.Nagyon szépen megkérem, ha tud segítsen nekünk. Több zónán kell átmenni és elvileg csak 90 percig lehet metrózni egy jeggyel.
Előre is köszönöm
Jordánné Klári
#246 - Jordánné Kovács Klára - 2015.06.28. - 20:22
Kedves Klára!

A 90 perces vonaljegy, és a gyűjtőjegy nem érvényes a RER-re, tehát ezt a 90 perces dolgot nem kell figyelembe venni. A különböző jegytípusokról az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban lehet olvasni.
Ha egymás után 3 nap bementek az 5-ös zónából, és minden nap vissza a szálláshoz, akkor amennyiben nem lesz hétváltás, és nem pénteken kezdődik a 3 nap, akkor a felnőtteknek 1-5-ös zónás Navigo Decouverte hetijegy a legjobb. Amennyiben a hetijegy nem vehető, mert úgy oszlanak meg a hét napjai, akkor 3 napos 1-5-ös zónás Paris Visite.
A gyerekeknek, attól függően, hogy hány évesek, és hogy lesz-e hétvége ebben a 3 napban, 1-5-ös zónás 3 napos gyerek Paris Visite, vagy hétvégi ifjúsági napijegy, vagy a hétvégi ifjúsági napijegy kombinálása kevesebb napos gyerek Paris Visite jeggyel.
#247 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.29. - 17:24
Kedves Tibor!
Kérdésem az lenne, hogy a Disneyland belépőkhöz az 1-3 zónás Paris Visite-hez is jár-e kedvezmény, vagy csak az 1-5-ös zónáshoz? Az 1 park 1 napos belépőhöz az online rendelésnél hogyan vehető igénybe a kedvezmény?
Köszönettel:Laura
#248 - Tóth Laura - 2015.10.12. - 07:37
Kedves Laura!

Csak az 1-5-ös zónáshoz jár kedvezmény, és csak helyszíni jegyvétel esetén.
#249 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.12. - 09:52
Kedves Tibcsi! Köszönöm eddigi válaszaidat, de lenne még egy pár kérdésem! A versaille-i kastely ingyenes nov.1-én vasárnap? Láttam, hogy frissítetted a nav. decouverte árakat, így szerintem a 10 éves gyerkőcnek is ez érné meg (Disneyland, Versailles, Orly...) Nemrendeltem meg előre jegyeket(Eiffel torony..), mire számíthatok ebben az időszakban (sorbaállás tekintetében)?Disneyland kiemelt időszak a Halloween miatt, így a legdrágább jegyárra számíthatok? Szilvi
#250 - Szilvia - 2015.10.22. - 20:12
Kedves Szilvia!

Igen, ingyenes, az a hónap első vasárnapja.
Ilyenkor nem olyan hosszú a sorbaállás, mint nyáron, de mindenesetre hétköznap, ill. reggel rövidebb.
Október 24.-november 1. között nem kaphatók a legolcsóbb mini, és magic jegyek, de november 2.-én már ismét.
#251 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.23. - 19:43
Kedves Tibcsi! Köszönöm a gyors válaszod! Már csak a repülőtérről (Orly) a szállásra való eljutás miatt kérnék tanácsot. A rue Brey-re kell eljutnunk, a Charles de Gaulle megálló közelébe. Ahogy nézem, ez az RER A megállója. Kérdésem az, hogy mi a legegyszerűbb módja az átszállásnak RER B-ről, vagyC-ről? Még egyszer köszönöm válaszaidat, nagy segítség volt! Szerdán indulunk! Szilvia
#252 - Szilvia - 2015.10.25. - 20:43
Kedves Szilvia!

Ha RER C-vel mentek (és előtte busszal RER-megállóig), az sokkal olcsóbb mint a RER B.
Ez esetben RER C Bibliotheque F. Mitteran állomásig, onnan 14-es metró Gare de Lyonig, és onnan RER A Charles de Gaulle-Etoile állomásig.
#253 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.26. - 09:47
Kedves Tibor!

Csak egy gyors kérdés: a múzeum bérlet érvényes Versailles-ba, vagy egy részére?
#254 - Anett - 2016.03.03. - 15:29
Kedves Anett!

Igen, érvényes, csak soron kívüli belépést ott nem ad, valamint nem érvényes a kertekbe, a zenélő szökőkút működésének idején.
#255 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.03. - 18:09
Szia, Meg tudnád mondani hol tudunk parkolni autóval a Versailles-i palota környékén?
#256 - Netty - 2016.03.12. - 17:37
Szia!

Kérlek, lásd a 209-es (2015.02.04) hozzászólást a versailles-i parkolásról.
#257 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.13. - 10:35
Szia Tibi !

Azt szeretném megkérdezni, hogy Párizsból Rouen-be, hogy tudok eljutni. úgy tudom, hogy a Charles de Gaulle reptérről valamilyen busz visz oda, de van vonatközlekedés is. Mindkettő érdekelni, köszönöm, Gabi

#258 - Gabi - 2016.03.30. - 14:25
Szia!

Nem tudok buszról a CDG-reptérről. Párizsból vannak buszok, de ritkán:
http://www.eurolines.fr/en/
https://booking.ouibus.com/en-GB/orientation/offer

A vonatok gyakoribbak, gyorsabbak, de drágábbak, a St. Lazare állomásról indulnak:
http://en.voyages-sncf.com/en/
#259 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.31. - 12:25
Kedves Tibcsi,
csutortokon erkezunk Parizsba. Tanacsodat megfogadva, pentekre a Versailles latogatasat tervezzuk. A szallasunkrol ami a Crimèe metronal van a 7-es Metroval tudunk bejutni a kozpontba. A terkepet nezegetve nem tudom eldonteni, hogy legegyszerubben hogyan tudunk eljutni a RER megallohoz ami kivisz Versailles-ba.
Valaszodat elore is koszonom.
Ilona
#260 - ilona - 2016.05.03. - 12:44
Kedves Ilona!

7-es metróval Opera állomásig, majd onnan 8-as metróval Invalides állomásig, és onnan RER.
#261 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.04. - 00:16
koszonom valaszod.
#262 - Ilona Papp - 2016.05.04. - 14:30
Most találtam az oldalt, szuper! Kérdésem: van-e hasonló információs oldal más városra/országra is??? De szép lenne...
#263 - Nelli - 2016.05.31. - 13:26
Bocs, vaksi voltam. Megtaláltam a többi várost is. Remek.
#264 - Nelli - 2016.05.31. - 13:30
Kedves Tibcsi!
Augusztus 8 (hétfő)-15-ig (hétfő) leszünk Párizsban, érkezés BVA reptér, hotel Chateau d'Eau metro mellett, fő tervek Versailles, Eiffel torony, Louvre. Az itteni információk alapján összefoglaltam, légy szíves kontrolláld: BVA-tól 17 euro transzferbusz Porte Maillotig, ott heti bérlet vétel (fénykép kell) 21,25+5 euro. Versailles (1 egész nap): Chateau d'Eau-tól Saint-Michelig metro, ott átszállás RER C, belépő 18 euro, legjobb szerdán, csütörtökön, pénteken. Eiffel torony: sorban állás elkerülésére online jegy, vagy nyitás előtt érkezni, 2. szintig elég felmenni (11 euro), lépcsőn (7 euro). Louvre: sorban állás elkerülésére online jegy, vagy a Galerie du Carrousel bevásárlóközpont alsó szintjétől közelítsük meg, jegy automatából, egész napra érvényes, így többször is beléphetünk, 15 euro, szerdán és pénteken jó menni. Repülőtérre kifelé. hétfőn T+jeggyel Porte Maillotig, repülőindulás előtt 3 órával transzferbusz.
Ha a biztonság kedvéért repülőfelszállás előtt 4-5 órával induló transzferbusszal szeretnénk kimenni BVA-ra, akkor adnak jegyet?
Karesz
#265 - Karesz - 2016.07.17. - 18:05
Kedves Karesz!

Nagyon jól összefoglaltad, nem látok hibát. Lehet érdemes a 3. szintre is felmenni az Eiffel-toronyba, azért írtam, hogy ha valaki inkább ezen spórolna, akkor a 2. is nagyon jó. Igen, ki lehet menni bármelyik, a menetrend szerint induló busszal a Beauvais reptérre.
#266 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.18. - 00:56
Kedves Tibcsi!
Az érdem a Tiéd. én csak megpróbáltam összefoglalni a honlap és a hozzászólások alapján a számunkra is fontos kiváló tanácsokat, jó ötleteket és konkrétan említett hasznos dolgokat.
Nagyon örülök, hogy hamarabb is elindulhatunk a repülőtérre transzferbusszal, mert 2 órával felszállás előtt be kell chekkolnunk és a BVA-ig másfél óra az út. Tehát a 3 óra kevés.
Tavaly Londonban is segítettél bennünket hasznos tanácsaiddal, amit próbáltam naponta egy kis helyszíni tudósítással viszonozni. Szeretném ezt Párizsban is megtenni. Tehát minden este, miután hazatértünk a városból, röviden összefoglalom, hogy hol jártunk, miket tapasztaltunk, mi volt jó és rossz aznap, mit érdemes és mit nem érdemes csinálni, megnézni, keresni.
Nagyon köszönöm a nekünk és a többi olvasónak adott hasznos tanácsaidat. Azt hiszem mindenki csak jót mondhat erről a honlapról. Kár, hogy többen nem tudnak róla, annak idején én is csak véletlenül találtam meg. A magam részéről másoknak is csak ajánlani tudom.
További jó munkát kívánok és jövőre valószínűleg Madrid következik :)
Karesz
#267 - Karesz - 2016.07.18. - 20:28
Kedves Karesz!

Köszönöm, jó utat, köszönöm majd a beszámolót! :)
#268 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.19. - 23:50
Kedves Tibcsi!
Szeretném a segítségedet kérni.
December 1. vasárnapján megyünk Versailles-ba, és mivel ilyenkor ingyenes a belépés, nincs is sorban állás? Csak besétálunk és kész? :)
Illetve lenne még egy kérdésem, ha Navigo fényképes bérletet veszek, akkor az egy hét alatt minden zónát és minden közlekedési eszközt korlátlanul használhatok?
Nagyon köszönöm előre is!
#269 - Szani - 2016.11.11. - 23:52
Kedves Szani!

Nem tudom pontosan, hogy csak úgy be lehet sétálni, de sorbanállás van az ingyenes napokon is, nagyon nagy a sor és a tömeg is. Délután már jobb a helyzet.
A Navigóról és a tömegközlekedési jegyekről olvashatsz az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban. A Navigo igen, mindenhova érdemes, mindenre, a repterekre is (kivéve Beauvais reptér, hajók, turistabuszok pl., valamint a CDG és Orly repterek esetében egyes speciális transzferjáratok).
#270 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.15. - 23:20
Köszönöm a választ, a CDG 2-re érkezik a gépünk, ott is meg tudom venni ezt a bérletet, ugye? Nagyon parázok. Az angolom nem a legjobb, szóval szeretnék biztosra menni.
Illetve mivel hétfőig maradunk így a vissza útra külön meg kell vennem a jegyet, ezt értem, de... ezt bármelyik állomáson meg tudom venni? Ott is ahonnan nincs közvetlen járat? Mi a Bréguet Sabinon fogunk felszállni. Tudok ott RER B jegyet venni amivel kijutunk a reptérre, vagy kell egy vonaljegy és a Gare du Nordon tudok csak RER B-t venni? Ezer hála, klassz az oldal :)) üdv: Szani
Bocsánat ha egy kicsit érthetetlen, de ez így elsőre elég bonyolultnak tűnik :)
#271 - Szani - 2016.11.18. - 11:18
Kedves Tibor! én már jeleztem feléd hogy a segítségedet szeretném kérni pár dologban, melyek a következők lennének:
Ahogy írtad is a busztranszfer a Beauvais reptérről a Boulevard Pershingre visz. Innen hogyan tudok a szállásra eljutni. Szállásunk a Strasbourg Hotel, 67 Boulevard de Strasbourg, Párizs X. kerület. Valamint a Szajnán közlekedő hajóra gondoltuk megvenni két napra a jegyet, így könnyen bejárható a főbb látnivaló. Szerinted ez jó ötlet? Mi nov.25-én érkezünk budapestről és nov.28-án reggel repülünk vissza. Melyik közlekedési eszköz ajánlod számunka, amivel sok mindent meg tudunk nézni, és megfizethető is számunkra. Válaszodat előre is megköszönve, üdv. Barbara
#272 - Helczmann Barbara - 2016.11.18. - 12:18
Kedves SZANI!

Igen, a CDG RER-állomásán vehetők tömegközlekedési jegyek, bérletek. Maximum felírod egy papírra, hogy mit kérsz, és odaadod a papírt és a fényképet :)

Igen, bármelyik RER- és metróállomáson lehet RER-jegyet venni, ami érvényes már a metróra is azelőtt, hogy felszállnál a RER-re. Csak mondd be, hogy RER-Ticket to Charles de Gaulle Airport, vagy ilyesmi.


Kedves BARBARA!

Eljutás: 1-es metróval Chatelet állomásig, onnan 4-es metróval Château d'Eau állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Skt47PwyyyJ2

Hajókázni nem feltétlenül érdemes 2 napig, talán annyit nem ér, de kipróbálni nem rossz ötlet. Egyébként metróval, busszal el tudtok jutni mindenhova, az egyes látnivalókhoz való eljutás a Párizs látnivalók, nevezetességek I-V. menüpontokban.
#273 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.18. - 21:22
Nagyon köszönöm még egyszer, az alap angol megvan, csak a bonyodalmaktól félek, de reméljük nem lesz :) További sok siker az oldalhoz. üdv: Szani
#274 - Szani - 2016.11.18. - 23:02
Kedves Tibcsi!

újabb kérdés aggaszt...A 7 éves gyereknek a Paris Visite Card-ot (1-3-as zóna, 12,90 euró) találtam a legkedvezőbbnek, magunknak pedig a 1-5 zónás Navigo Découverte-t (22,15 + 5 euró + fénykép). Ha Disneyland-be szeretnénk utazni, nekünk nem kell semmilyen kiegészítő jegyet vennünk, de a gyereknek milyet kérjünk? Egy retúr jegyet a RER A-ra? (Billet Origine Destination) Ez mennyibe kerül? Nekünk a fénykép igazolványkép kell, hogy legyen? Annak mérete a szokásos?

Illetve a La Defense negyedbe ha az 1-es metróval megyünk ki, a gyereknek jó lesz ugye a Paris Visite Card-ja?
Köszi, üdv: Sziszkó
#275 - Sziszkó - 2017.01.15. - 10:54
Kedves Sziszkó!

Igen, neki RER-jegy kell, egy irányban kb. 7,60 EUR, 4-10 éveseknek: 3,80 EUR, lehet egy picit feljebb ment az ára. Igazolványkép jó, nem annyira nézik hogy milyen a kép, a mérete kisebb, mint egy igazolványkép, le kell vágni belőle: 2,5 cm széles, 3 cm magas.

A La Defense metróval 1-es zóna, a metrónál nincs zónarendszer. De még RER-el is jó lenne neki, mivel RER-el is csak 3-as zóna.
#276 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.17. - 16:36
Nagyon köszönöm a kimerítő választ! Szép napot!
üdv!
#277 - Sziszkó - 2017.01.18. - 09:28
Kedves Tibcsi!

Disneylanddel kapcsolatban lenne egy kérdésem, hogy jól értelmezem-e a Disneyland honlapját :)

https://www.booktickets.disneylandparis.com/tnsa64/live/shop/8en/MAININTENCD/pluto/index.php?vld=1&affid=SECUTIX&tduid=32454335543R

Június 12-ére néztem jegyet, mind 2 parkba. Jól látom, hogy ebben az időpontban a TICKET MINI 1 DAY/2 PARKS típusút választhatom 62 €-ért ?

Köszi a válaszod :)

üdv,
Baros
#278 - Baros - 2017.02.01. - 11:42
Kedves Baros!

Igen, én is úgy látom, hogy a 62 EUR-s mini jegy érvényes június 12.-én.
#279 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.03. - 22:39
Kedves Tibcsi! A hetvegen utazunk Parizsba, honlapod alapjan mar osszeallitottam a teljes programot :) az lenne a kerdesem hogy Versailles-ba ebben az idoszakban is belepos a kastelykert is? vagy csak nyaron? olvastam itt ilyen es olyan valaszt is. koszonom a segitseged! Nori
#280 - Nori - 2017.02.15. - 09:58
Kedves Nóri!

A kert ingyenes március 31.-ig!
#281 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 10:01
szia
Az lenne a kérdésem hogy a neten vettem TGV jegyet a CGD reptér és Disneyland között. A honlap azt irja hogy a jegyet az automatából kell felvenni, s kéri hozzá a bankkártyát is. A gond hogy nem a saját bankkártyámmal vettem a jegyet. Elég a kártya száma és kódja a jegy felvételéhez vagy fizikálisan ott kell lennie a bankkártyának is.

köszi,
évi
#282 - évi - 2017.03.14. - 11:56
Szia!

Biztos hogy nincs otthoni jegynyomtatási lehetőség? úgy tudom, szükséges a bankkártya fizikai valójában, de a vasúttársasággal lépj kapcsolatba további információkért/megoldásért.
#283 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.15. - 17:21
Szia!
Disneylandbe érdemes előre megvenni neten a jegyet (kedvezményesebb?), vagy elég a helyszínen? Most pénteken mennénk.
#284 - Bea - 2017.04.11. - 15:39
Szia!

Igen, sokkal olcsóbb lehet bizonyos időpontokban elővételben.
#285 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.12. - 00:54
Köszönöm a gyors választ.
Nagyon tetszik az oldal, gratulálok hozzá!Innen állítottam össze a programunkat. 2 gyerekkel megyünk a tavaszi szünetben. Nagyon várjuk! :)
#286 - Bea - 2017.04.12. - 06:00
Szia!
Nagyon klassz ez az oldal, nekem is van pár kérdésem, remélem tudsz segíteni!
- a Beauvais (BVA) reptérre érkezünk vasárnap reggel, kérdés, hogy szerinted 4 napra milyen kártyát vegyünk?
-Párizba milyen tömegközlekedési eszközzel menjünk?
Valahol azt olvastam, hogy van egy busz ami közvetlen a reptérről Párizsba visz, tényleg van ilyen?
Köszönöm válaszod!
Anna
#287 - Anna - 2017.04.17. - 18:39
Szia!

A Beauvais reptérről Párizsba bejutásról (igen, van busz), és hogy mikor melyik tömegközlekedési jegy éri meg (függ attól mentek-e Versailles-ba, hány évesek vagytok, stb.) mindent megtalálsz a Párizs útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban.
https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
#288 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.17. - 21:39
Szia! Nagyon klassz és hasznos az oldal, sokat segít a tervezésben, mégis szeretnék segìtséget kérni. Mi (2 felnőtt, 1 12 éves gyerek) szerdától szerdáig leszünk Párizsban és pénteken mennénk Versailles-ba. Mit javasolnál arra, hogy milyen jegyeket-tömegközlekedés használatához
#289 - Judit - 2017.06.17. - 08:24
Szia!

Az első hétre, ha azon a héten mentek Versailles-ba (de valószínűleg még anélkül is), hetijegyet.
A második héten attól függ még mit csináltok, gyűjtőjegyek, ill. napijegyek.
https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html#jegytipusok
#290 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 17:08
Szia!
Nagyon jó az oldalatok, rengeteg segítséget nyújt. Szeretném megkérdezni, mert elég sok gyerekkel (4!) megyünk júliusban, hogy érdemes-e elővételben megvenni a Disneyland jegyeket, illetve fentebb írtad, hogy a hetijeggyel olcsóbb, erről küldenél valamilyen infot? Köszönöm Edina
#291 - Rácz Edina - 2017.06.23. - 07:51
Szia!

Igen, elővételben sokkal olcsóbb jegyek lehetnek.
Nem, nincs kedvezmény a belépőkre hetijegynél, nem is írtam ilyet.
#292 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.01. - 16:49
Szia!

Szombaton megyünk Párizsba, Versailles-i kastélyba hogyan tudunk eljutni? Olvastam hogy lezárták a RER C vonalat. Tudsz valami alternatív lehetőséget mondani. Köszi szépen előre is.
#293 - Judit - 2018.01.26. - 07:32
Szia!

Gondolom, hogy mennek pótlóbuszok. De alternatív lehetőségek a leírásban feljebb, a Versailles eljutás résznél szereplő busz és vonat is.
#294 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.26. - 10:29

Kedves Tibcsi!

Június végén megyünk Párizsba, 4 felnőtt + 4 gyerek (egy 10 éven aluli). Szállodánkhoz legközelebb eső metró-
állomás a Malakoff Plateau de Vanves,
(M13). Disneyland-ba szeretnénk kijutni
június 28-án, csütörtökön. Tervezett út-
vonal M13-M6 a Nation állomásig, majd
onnan RER A4. A lehetőségek közül szá-
munkra talán a Billet Origine Destination
jegy lenne a legkedvezőbb.
Kérdésem, hogy ezt a fajta jegyet megve-
hetjük-e a fenti metróállomáson?

Köszönettel : István


István - 2018.02.24. - 12:33
Kedves István!

Igen, minden metróállomáson lehet ilyen jegyet venni! De érdemes szétnézni az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok oldalon a leírásnál, hogy esetleg nem érné-e meg helyette a hetijegy (nem tudom, hány napot lesztek, és lesz-e hétváltás).
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.26. - 03:23
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a gyors választ, 5 napot leszünk Párizsban, szerda délutántól
vasárnap reggelig. Ez így nettó három és fél nap.

Üdvözlettel : István
István - 2018.03.04. - 10:37
Kedves István!

Akkor akár jobb lehet a hetijegy felnőtteknek, attól is függ, melyik a reptér.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.04. - 19:43
Szia.kicsit több kérdésem is volna mi 6 napot töltenénk Párizsban több mindent szeretnénk megnézni Eiffel-torony,Louvre,Arc de Triomphe,Notre dame székesegyház,Pompidou központ, Pompidou központ,Orsay múzeum,Versailles-i kastély meg még a Disneylandet is szeretnénk egy napra besűríteni az volna a kérdés milyen bérletet érdemes vennünk (vagy napijegyet) mert úgy nagyjából kiszámoltam hogy a Párizs kártyát nem érdemes kiváltani mert nagy vonalakban összeadtam és ezeknek a belépőit összeadva kevesebbre jön ki mintha megvenném a kártyát persze abban tudom benne van a tömegközlekedés is a kártya árában de még akkor is jobban jövök ki ha ithon online megveszem a jegyeimet az az a belépőimet és tömegközlekedésre milyen napi vagy akár hatnapos bérletet tudnék venni nézve azt ,hogy ugye mi úgy nagyjából keresztben kasúl bejárjuk az egész várost.... Nem tudom érdekes lehet-e de öten megyünk, három felnőtt meg egy 15 éves gyerek és egy 24 éves ...nem tudom ez számít-e valamit vagy sem már a bérlet vásárlásra gondolok...
Kérdésemre a választ előre is köszönöm.
Attila
Attila - 2018.03.05. - 14:59
Kedves Tibcsi!
Elképesztően jó ez a honlap! Gratulálok hozzá, és nagyon köszönjük! Már több külföldi városba is elmerészkedtünk (csupán csekély angol nyelvtudással) az itt összeszedett hasznos információk alapján. Most Párizshoz jegyzetelek, mert júniusban ott szeretnénk ünnepelni a 30. házassági évfordulónkat:-) További sikereket kívánok!
Ildikoo - 2018.03.05. - 15:41
Kedves ATTILA!

Hetijegyet, de attól függ, hogy van a 6 nap, például ha péntektől kezdve, akkor már arra a hétre nem vehető, a következő héten pedig programtól, repülőtértől függ, megéri-e. Ha nem hetijegy, akkor felnőtteknek mindig az adott naptól függő megfelelő zónás napijegy, vagy, ha kevés az aznapi utazás, gyűjtőjegy. Gyerekeknek szóba jöhet a hétvégi ifjúsági napijegy is, amennyiben nem hetijegy lesz.


Kedves ILDIKOO!

Köszi, jó utat! :)
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.06. - 15:53
Kedves Tibor!
Május 6-11 (vas.-péntek) között leszünk Párizsban, két felnőtt és egy 13 éves gyerek. Hétfőtől vennénk heti jegyet hármunknak ill. hétfőtől csütörtökig két múzeumbérletet 4 napra. Szerintem a leggazdaságosabban így jönnénk ki. Versaillesbe is tervezünk kimenni szerdán (máj.9), erre a napra nem mutat a naptár bemutatót, ilyenkor a múzeumbérlet elegendő a kertekre is, vagy kell venni még vmi jegyet?

Válaszodat előre is köszönöm.
Árpi
Árpi - 2018.03.20. - 09:40
Kedves Árpi!

Igen, az ilyen napokon múzeumbérlettel bemehettek a kertbe is, szerdán tényleg nincs zenélő szökőkút, az hétvégén van, ill. júniusban keddenként is.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.21. - 21:19
Szia Tibcsi!
Júliusban megyünk 5 napra ketten Párizsba a CDG reptérre érkezünk és jövünk vissza és szeretnénk elmenni Versaillesbe és a Fontaibnebleau katályokba. Az alábbi kérdéseim vannak
az utazással kapcsolatban:
Én úgy tervezem, hogy az 5 napos Parizs Visite 1-5 zóna /65,80Eu./ utazási bérletet veszem meg. Ez jó választás?
Versaiillesbe csak a parkba mennénk -kastélyokban már voltunk- mia kűlömbség a Musical Gardens /8,50 Eu./ és a Musical Fontains Show /9,50 Eu./ között?
Fontainebleau-ba történő utazáshoz hol lehet megnézni vonat menetrendet, valamint oda is érvényes a Parizs Visite bérlet?
Köszönettel
Fetyus
Fetyus - 2018.04.14. - 14:33
Szia!

Amennyiben nincs hétváltás, jobb lehet a hetijegy, mivel fele annyiba kerül, ill. esetleg más kombinációk is, a pontos programtól függ.
Fontainebleau-ba érvényesek a legalább 1-5-ös zónás tömegközlekedési jegyek, bérletek, így a Paris Visite is.
Itt kereshető le a menetrend, a vonat félé óránként jár:
https://www.ter.sncf.com/bourgogne-franche-comte/horaires/recherche
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.04.15. - 00:18
Szia Tibcsi!
Köszönöm a nagyon gyors választ, VII.27-31-ig /péntek-kedd/ leszünk Párizsban.
Szerinted akkor melyik jegyet vegyük meg.
Köszönettel
Fetyus
Fetyus - 2018.04.15. - 21:38
Szia!

Akkor nem lehet hetijegy, azt pénteken már nem lehet megvenni. Az 5 nap alatt négy napon is mentek 1-2-es zónán kívülre ezek szerint (CDG-ról Párizsba, CDG-ra vissza, Versailles és Fontainebleau), ez esetben tehát akkor tényleg az 1-5-ös zónás Paris Visite lesz a legjobb.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.04.15. - 21:55
Köszönöm az előző választ.
Mi május 7.-én érkezünk.
Egy ismerősünk szólt, hogy sztrájkok lesznek, és ezt linkelte nekünk. https://i.redd.it/slkgpkz2unp01.jpg. Jól értelmezzük, hogy május 8-9.-én sztrájkol a vasút? Vagyis akkor a RER nem jár? 8. és 10.-e pedig ünnep? Akkor a múzeumok és kastélyok látogathatók? Gondolom az üzletek zárva vannak! Köszönöm: Bea
Kulcsár Bea - 2018.04.21. - 16:08
A link, amit írtál ugyan nem működik, de igen, május 8-9., RER-sztrájk lesz, a jelenlegi állapot szerint. A RER attól még járhat, csak kevesebb, és késésekkel.
A nevezetességek nyitvatartását, és az esetleges zárva tartásokat megtalálod a látnivalók oldalakon, nem jellemző, hogy zárva lennének akár 8.-án, akár 10.-én.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.04.21. - 23:59
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás