Párizs - látnivalók, nevezetességek, érdekességek I.

Utazás nyaralás info » Párizs » Látnivalók, nevezetességek I.

Párizs kalauz, látnivalók bemutatása I.

Eiffel-torony | Louvre | Sacré-Coeur, Montmartre | Champs-Élysées | Notre Dame | Hozzászólások

Párizs, Montmarte

Eiffel-torony / Tour Eiffel

A világ legismertebb épületét ma Párizstól elválaszthatatlannak tekintjük. De ez nem volt mindig így. Építője, Gustave Eiffel először Barcelonának ajánlotta fel, de a katalán város polgármesterének nem tetszett az ötlet. Végül is Párizsban is nehezen, nagy ellenkezéssel szemben épült fel. De a hatalmas siker igazolta Eiffel vízióját - ma az Eiffel-torony a világ leglátogatottabb fizetős látványossága: évente közel 7 millió ember ment fel a toronyba, míg megépítése óta több, mint 250 millió. De a kezdeti ellenkezések leküzdése után sem volt "könnyű élete" a hölgynek: villám csapott bele, szélhámos ócskavas-kereskedők többször is eladták, majd Hitler le akarta bontatni, és fegyvereket akart gyártatni belőle (Hitler egyébként se volt Párizs barátja, a II. világháború végén parancsot adott Párizs felégetésére, de ezt a város kormányzója megtagadta). A 324 méteres torony 1887-es megépítésétől 1930-ig a világ legmagasabb építményének számított, és még ma is Párizs legmagasabb, és Franciaország 2. legmagasabb építménye. Ma is itt található az EU legmagasabban fekvő kilátószintje: a 3. emeleti kilátóból 276 m magasan tekinthetünk a városra. A torony szerkezete 7300 tonnát nyom, és a tervező zsenialitására jellemző, hogy nagy szélben sem leng ki többet 6-7 centiméternél. A torony bámulatos kivilágítása 292 ezer wattos. 2014-ben az első szint padlóját átlátszó üvegfelületre cserélték. Az üvegpadlóra lépni, vagy ráfeküdni nagyon érdekes élmény.

A lenyűgöző mérnöki zsenialitással megépített torony 1-2. szintjére lépcsőn, és lifttel, míg a 3. szintre kizárólag a 2. szintről induló lifttel mehetünk fel. A legfelső szintről szép időben akár 70 km-re is ellátni. Számítsunk min. 1 órás, de akár még hosszabb sorban állásra is, ráadásul a 2. szinten újabb sort kell kivárnunk, hogy a legfelső szintre jussunk. Érdemes éjszaka is meglátogatni a tornyot, ekkor minden óra elején 10 percig a sárga kivilágítású torony káprázatos módon, fehér fényekben villog, amit a Mars-mezőn minden este fekvő, piknikező, italozó, és ismerkedő fiatalok hatalmas tapssal, és örömujjongással honorálnak. Szép időben, nappal és éjjel is rengeteg ember van a torony előtti parkban - fiataloknak, és fiatalos idősebbeknek ezt a feelinget sem szabad kihagyni.

Tippek:

  • A nyáron akár több órás, de a nyári hónapokon kívül is elég hosszú sorban állás elkerülése végett érdemes lehet online jegyet foglalni az Eiffel-toronyba. Ezt viszont több héttel a látogatás előtt meg kell tenni, és csak konkrét időpontra lehet venni.
  • Online jegy vásárlása nélkül, vagy ha már nincs online jegy, a sorokat leginkább hétköznap reggel, nyitás előtt érkezve lehet elkerülni. Aki lépcsőn menne fel, annak kisebb vagy szinte semmilyen sorra nem kell számítania, de nyáron a lépcsős sorok is nagyok.
  • Amennyiben kevés az időnk, és nem szeretnénk sorban állni, Párizs lenyűgöző panorámájának megtekintéséhez alternatíva lehet a Montparnasse-torony.
  • Az Eiffel-torony második szintje is szép látványt nyújt már, így aki spórolni akar, a 3. szintet akár ki is hagyhatja.
  • Párizs nappali és éjszakai fénynél is gyönyörű madártávlatból. Aki mindkét módon szeretné látni a várost, de nem kíván kétszer felmenni az Eiffel-toronyba, jöjjön közvetlenül sötétedés előtt, vagy második alkalommal válassza a Montparnasse-tornyot.

Eljutás: Gyalog a Szajna-parton. 6-os metró: Bir Hakeim megálló. 8-as metró: École Militare megálló, 9-es metró: Trocadero megálló. RER C: Champ de Mars, Tour Eiffel megálló. Busz: 42, 82: Tour Eiffel, 69, 87: Champ de Mars megálló. Térképen, Párizs többi nevezetességével együtt a Párizs térkép menüpontban. Cím: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007

Belépő (2018): Felvonóval a 2. emeletre 16, a míg a legfelső szintre 25 Eurót kell fizetni. 12-24 éveseknek 8 ill. 12,50 Euró, 4 és 11 év közötti gyermekeknek pedig 4 ill. 6,30 Euró ugyanezek. 4 év alatt ingyenes.
Lépcsőn az 1-2. szintre 10 Euró, 12-24 évesek 5 Euró, míg 4-11 éveseknek 2,50 Euró a belépőjegy. A 3. szintre (lépcsőn csak a 2. emeletig lehet menni (115 méter magasra, 704 lépcső, 20-40 perc gyaloglás, tehát onnan lifttel)) 19 EUR, 12-24 éveseknek 9,50 EUR, 4-12 éveseknek 4,80 EUR.

Nyitvatartás: Június 15.-szeptember 1.: 9:00-0:45 (utolsó lift: 00:00-kor, a legfelső szintre: 23:00-kor), ezen időszakon kívüli, nem nyári időpontokban 9:30-23:45 (utolsó lift: 23:00-kor, a legfelső szintre: 22:30-kor, a lépcsők ezekben a nem nyári időpontokban csak 18:30-ig tartanak nyitva (utolsó belépés: 18:00), utána csak lifttel lehet menni)

Összefoglaló: Kötelező, TOP-látnivaló mindenkinek, fentről és lentről, napfényben, és sötétedés után is. Általában nagy a sor, ezért érdemes előre, online jegyet venni!

Eiffel-torony Eiffel-torony

Eiffel-torony képek: dhammza, TaylorMiles/Flickr/Creative Commons

Louvre múzeum / Musée du Louvre

A Louvre a pekingi Palotamúzeum után a világ 2. leglátogatottabb múzeuma: 2014-ben 9,3 millióan keresték fel. Amellett, hogy az egyik leglátogatottabb, egyben a világ egyik legnagyobb, legérdekesebb, és leghíresebb múzeuma. 60 600 m2-es területén, közel 35 ezer műtárgyat őriznek az őskortól napjainkig. Köztük 7500 festményt, 1850 szobrot. Olyan híres alkotások találhatók itt mint a Mona Lisa (melyet 1911. augusztus 21.-én elloptak, és 1913-ban került ismét elő, elrablásával Apollinaire-t és Picassót is gyanúsították, a valódi tolvaj Vincenzo Peruggia, a múzeum egy korábbi dolgozója volt), vagy Delacroix festménye, a Szabadság vezeti a népet, Nicolas Poussin alkotása a Szabin nők elrablása (az első változat), és Vermeer Csipkeverőnő festménye. Nagyon híres kiállítási tárgyak a Milói Vénusz, a Szamothrakéi Niké és Hammurapi törvényoszlopa is. A Louvre, méretei miatt, egész napos bejárás alkalmával is csak igen felületesen nézhető meg, a bejáratnál osztogatott térkép segít abban, hogy legalább a múzeum leghíresebb alkotásait szemügyre tudjuk venni.

A hihetetlen gazdagságú gyűjtemény mellett a múzeum épülete, és az 1989-ben hozzáépített, rozsdamentes acélból készített, több mint 666 üveglapból álló, 21 méter magas piramis is igen szépek, és érdekesek. Az épületek 1190-ben épültek, Fülöp Ágost parancsára erődítménynek. A 14. században V. Károly királyi palotává alakította, a 16. században I. Ferenc pedig reneszánsz stílusban átalakította. 1750-ben nyílt meg mint királyi műgyűjtemény, A francia forradalom óta a "köznép" is látogathatta. 1793-ban nyílt meg múzeumként, 1796-1801 között zárva tartott, majd Napóleon újíttatta fel, és bővítette ki.

Tippek:

  • Ha nem a piramis alól, hanem a Galerie du Carrousel bevásárlóközpont alsó szintjétől közelítjük meg a Louvre-t, a legtöbbször elkerülhetjük a sorban állást, vagy legalábbis kisebb a sor a biztonsági ellenőrzéshez, mint a piramisnál belépve. Ha metróval érkezünk, a Palais Royal - Musée du Louvre metróállomásnál, a metróról leszállva ehhez a bejárathoz érkezünk. Ha gyalog, akkor a 99 Rue de Rivoli címet kell keresni, a bevásárlóközpont utcaszinti bejáratához, majd le kell menni az alsó szintre. Ez a bejárat ugyanakkor előre váltott jeggyel, illetve múzeumbérlettel nem használható, ez esetben a piramis alól kell bemenni!
  • A sorok, és a tömeg elkerülésének másik módja, ha nyitásra érkezünk, online jegyet veszünk, vagy múzeumbérletünk van.
  • Online jegyet venni a Louvre-ba ITT lehet, de nincs jegynyomtatás, majd Párizsban lehet átvenni (vagy postázzák, de az plusz költség). Vagy lehet venni a Louvre hivatalos oldalán is, ott vásárolva ki is nyomtatható a jegy, ez esetben viszont +2 EUR-s költség van az online jegyre, 15 EUR helyett 17 EUR.
  • Akinek kevés ideje van, vagy csak nem szeretne túl sok időt itt tölteni, lehetősége van arra, hogy csak a Louvre "kötelező" művészeti alkotásait tekintse meg, 1-2 óra alatt. Ehhez térképeket lehet kapni a múzeumban, illetve interaktív, valamint PDF-térkép nézhető itt is. Valamint itt is érdemes böngészni (magyar nyelv nincs). A weboldalon meg lehet adni, mennyi időnk van és mi érdekel minket. A Masterpieces túra pl. mindössze 1,5 órás, és a Louvre leghíresebb művészeti alkotásait tekinthetjük meg ennyi idő alatt. Aki kifejezetten kíváncsi valamire, annak érdemes megtekintenie a rendszeres terem zárva tartásokat is, itt, nehogy pont zárva legyen az a terem, ahol a kinézett műalkotás található.
  • A jegy egész napra érvényes, így többször is beléphetünk, például megnézhetjük a múzeum egyik részét délelőtt, egy másik részét délután

Eljutás: Gyalog a Szajna partján. 1-es és 7-es metró: Palais Royal - Musée du Louvre megálló vagy 14-es metró: Pyramides megálló (némi gyaloglással). Busz: 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95.

Belépő (2018): 15 Euró. A jegy ugyanazon a napon érvényes a Musée Eugène-Delacroix-ba történő belépésre is. Október és március között minden hónap első vasárnapján ingyenes. Ingyenes július 14.-én. 18 éven aluliak számára, és 18-25 éves EU-s állampolgárok számára minden időben ingyenes. Múzeumbérlet érvényes.

Nyitvatartás: Keddenként zárva. Hétfő, csütörtök, szombat, vasárnap 9:00-18:00-ig. Szerdán és pénteken 9:00-21:45. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25. Csak 17:30-ig nyitva: húsvét vasárnap, húsvét hétfő, pünkösd vasárnap, pünkösd hétfő, július 14. november 11.

Összefoglaló: A történelem, művészetek iránt érdeklődőknek kötelező, nagy élményt nyújtó látványosság. A világ leglátogatottabb, és egyik legjobb, legnagyobb múzeuma.

Louvre

Louvre piramis

Louvre fotók: Christopher Chan, Storm Crypt/Flickr/Creative Commons

Sacré-Coeur, Montmartre

A 130 méter magas Montmartre hegy Párizs legmagasabb pontja, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Számos művész élt, és alkotott ebben az inspiratív környezetben, pl. Picasso, Monet, Dali, vagy Van Gogh. A Sacré-Coeur előtt lévő lépcsőn a kilátás mellett sokszor remek zenészek játékát is élvezhetjük. A hangulat itt napközben, és éjjel is fantasztikus. A 234 lépcsőn odavezető út is izgalmas: Párizs egy igen szép részén, fantasztikus házak között követhetjük Amélie útját.

A csodálatos szépségű Sacré-Coeur bazilika a francia-porosz háborúban elesett francia katonák emlékére épült, akik lelki üdvéért még ma is folyamatosan imádkoznak a bazilikában. A Sacré-Coeur belső tere nem olyan szép, mint számos más párizsi egyházi épületé, de a hangulat, a kilátás, és a Sacré-Coeur külső homlokzata miatt kihagyhatatlan látnivalónak számít. A Sacré-Coeur 39 évig tartó építkezése 1914-ben fejeződött be, az I. Világháború után, 1919-ben avatták fel.

A negyedben, a lépcsők alján, a híres Pigalle negyedben található az 1889-ben megnyílt Moulin Rouge, a kánkán szülőhelye, és az Erotika Múzeumis. A Moulin Rouge környéke a prostitúció melegágya, és számos szexshop megjelenési helye.

Tippek: a Montmartre-nak igazán remek, Párizs szerte egyedülálló hangulata van (persze a város többi részének is remek a hangulata, de a Montmartre esetében ez másmilyen hangulat), és a Sacré-Coeur-ön kívül több érdekes látnivalója (pl. Maison Rose, szőlőskert, hangulatos kávézók, üzletek, kis utcácskák). Ezért érdemes nem egyből, toronyiránt felmenni a Sacré-Coeur-höz lépcsőn, vagy siklóval, majd gyorsan lejönni, hanem 1-2 órát barangolni errefele, sétálgatni, felfedezni a környéket. Ehhez, ebben az esetben, szükség lehet egy útikönyv túraleírására, Montmartre-térképére, hogy a metrótól a templomhoz felfele a megfelelő útvonalon menjünk ahhoz, hogy láthassuk a legérdekesebb, legszebb helyeket. Használható pl. ez a térkép is. Ha tudunk, a Montmartre-ra napsütésben jöjjünk!

Eljutás: 2-es metró: Anvers, vagy Pigalle megálló. 12-es metró: Abbesses vagy Pigalle megálló. A metrómegállóktól gyalog, vagy lépcsőn, vagy Montmartrobus-szal, vagy siklóval juthatunk fel a hegytetőre és a Sacré-Coeurhöz (a buszra és a siklóra is érvényesek a párizsi tömegközlekedési jegyek). Részletesebben: a Pigalle és az Abbesses metrómegállónál a Montmartobusra lehet szállni, így aki nem akar gyalogolni, ezektől az állomásoktól busszal mehet fel. Az Anvers metrómegállót válassza az, aki bármilyen okból szinte semmit sem gyalogolna, és siklóval menne fel a bazilikához, valamint gyalog is innen van a legközelebb a Sacre-Coeur. Az Abbesses metrómegállóhoz is közel a sikló, és a Sacre-Coeur. A Blanche állomáson pedig a feljebb linkelt jó gyalogos útvonal kezdőpontjához lehet leszállni, valamint a Moulin Rouge is ehhez a metrómegállóhoz van a legközelebb.

Belépő: Ingyenes belépés

Nyitvatartás: (templom): minden nap 6:00-22:30

Összefoglaló: Mindenki számára nagy élményt nyújtó, kellemes, hangulatos látványosság, főleg jó időben. Érdemes sétálgatni itt, nem csak egy kis időt tölteni. Aki nehezen gyalogol, annak elérhetetlen több szép része.

Sacré-Coeur

Montmarte

Sacré-Coeur és Montmartre kép: RichardLowkes, bawkbawk

Champs-Élysées

Párizs legnagyobb presztízsű, és legszélesebb sugárútján, a 2 km hosszú, 70 méter széles Champs-Élysées-n minden valamirevaló márka képviselteti magát csillogó üzleteivel. Számos színház, és kávézó is elhelyezkedik itt. A világ leghíresebb utcájaként, és leggyönyörűbb sugárútjaként Európa legdrágább bérleti díjaival találkozhatunk itt: egy 100 négyzetméteres üzlethelyiség bérléséért évi 1,25 millió dollárt kell fizetni.

A sugárút számos világhíres eseménynek is helyt ad: itt van a világ leghíresebb kerékpárversenyének, a Tour de France-nak a befutója, itt vonulnak végén július 14.-én, a leghíresebb francia nemzeti ünnepen, Európa legnagyobb katonai parádéja, a díszszemle keretében a katonák (2007-ben már magyarok is), és a gépesített hadi egységek, és hatalmas ünnepségek vannak itt a francia sport sikereikor, pl. amikor a francia labdarúgó-válogatott éppen világbajnokságot, vagy Európa-bajnokságot nyer, vagy épp újévkor. Érdemes nappal, és éjjel végigmenni a Champs-Élysées-n, és magunkba szívni a semmihez sem hasonlítható hangulatot, és a sugárút pezsgését.

Eljutás: Gyalog a Szajna partján, a Concorde tértől, vagy a Louvre-tól, a Tüllériák kertjén át. 1-es metró: Champs-Elysées Clemencau, vagy Concorde megálló. 8-as metró: Concorde megálló. 13-as metró: Champs-Élysées Clemencau megálló

Összefoglaló: Párizs egyik fő látnivalója, érdemes végig sétálni rajta.

Champs-Élysées

Champs-Élysées

Champs-Élysées képek: Arranging Matches, Loic Lagarde

Notre Dame

A Notre Dame alapkövét 1163-ban fektette le III. Sándor, ezután 157 évig építették. E gótikus remekmű a francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, de 1845 és 1878 között az eredeti terveknek megfelelően újjáépítették. A II. Világháború is komoly károkat okozott a katedrálisban. 1991-től 2005-ig ismét jelentős renováción esett át a katedrális. A Notre Dame 113 regiszteres, és 5 manuálos nagyorgonáját ma a világ egyik legjobb hangszerének tartják.

A Notre Dame tornyaiba, fárasztó lépcsőzéssel ugyan, de fel lehet menni, ahol vízköpő szörnyek mellől élvezhetjük a párizsi panorámát. A 402 lépcsős túrán 2 pihenőhely is van, és megtekinthetjük a Notre Dame nagyharangját is. A Notre Dame előtti téren található Franciaország 0-ás kilométerköve.

Párizs gyalogos bejárását jó ötlet a Notre Dame-tól kezdeni. A Szajna-partján, az Eiffel-torony felé tartva így lehet a Sainte-Chapelle - Pont Neuf - Pont des Arts - Louvre - Tülériák kertje - Champs-Elysées - Diadalív (vagy a Louvre-tól tovább a Szajna-parton az Eiffel-toronyig) útvonalon haladni. A diadalívtől tovább lehet gyalogolni az Eiffel-toronyig (még 2,5 km / fél óra gyalog), vagy aki már fáradt, metróra szállhat: a Diadalívnél lévő Charles de Gaulle - Étoile metrómegállótól a 6-os metróval juthat el Bir-Hakeim állomásig, ami az Eiffel-torony közelében van. Az említett nevezetességektől kiesik, gyalog már nem érhető el pl. a Montmartre, vagy a Montparnasse-torony. A látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése látszik a Párizs térkép oldalunkon.

Eljutás: Gyalog a Szajna partján, a Notre Dame a Cité-n áll. 4-es metró: Cité megálló. 1-es és 11-es metró: Hotel de Ville megálló. 7-es, 11-es, 14-es metró: Chatelet állomás. RER B, C: Saint-Michel - Notre-Dame megálló. Busz: 21, 24, 27, 38, 47, 85, 96

Belépőjegy (2018): A katedrálisba ingyenes a belépés. A toronytúra 10 EUR, 18 éven aluliaknak, és 26 év alatti EU-s állampolgároknak ingyenes. Érvényes a múzeumbérlet.

Nyitvatartás: Katedrális: 8:00-18:45 (szombat, vasárnap: 19:15-ig)
Túrák a toronyba: 10:00-18:30 (október-március: 17:30-ig). Júliusban és augusztusban péntekenként és szombatonként nyitva 23:00-ig. Utolsó belépés minden esetben 45 perccel a zárás előtt. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25.

Összefoglaló: Párizs híres, TOP-látnivalója, pláne a tornyokkal együtt. A templombelsőt tekintve nem kiemelkedő.

Notre Dame

Notre Dame

Notre Dame képek: R.Duran, J A. Alcaide

Párizs szállás

Szállások Párizsban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hozzászólások (2008-2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014-2015)
Legújabb hozzászólások (2016-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Szia!

Január 24-én megyünk párommal Párizsba. A Beauvais reptérre érkezünk. A transzferbuszról leszállva hogyan tudunk eljutni a szállásunkra metróval? A cím: 21 Rue Vicq D'azir, 10. République, 75010 Párizs, Franciaország
Előre is nagyon szépen köszönöm! :)
#1 - Böbe - 2016.01.06. - 19:09
Szia!

1-es metróval Charles de Gaulle-Etoile, majd 2-es metróval Colonel Fabien állomásig kell menni, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/rvDkbe4e49p
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.06. - 22:05
Nagyon szépen köszönöm.
Megnéztem utána én is a google térképet és láttam, h van olyan variáció is,h csak 2-es metróval,csak akkor többet kell sétálni. Próbálunk a jegyekkel spórolni. :)
#3 - Böbe - 2016.01.07. - 12:25
Igen, úgy is lehet. De felesleges: ha átszállsz a metrón, akkor is csak 1 jegyet kell használnod.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.07. - 16:43
90 percig érvényes egy jegy?
Akkor tényleg felesleges sétálni. Köszönöm a segítséget! :)
#5 - Böbe - 2016.01.11. - 09:38
Igen, az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban olvashatsz erről, és a többi jegytípusról:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html#jegytipusok
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.11. - 09:44
Az Eiffel toronyba a lépcsőn való feljutás milyen? Van egy enyhe tériszonyom. így is kivitelezhető? Lépcsőzés közben le lehet látni? A lépcsőfokok lyukacsosak?
#7 - Böbe - 2016.01.15. - 08:31
Lépcsőzés közben oldalra látsz rácson keresztül, a lépcsőfokok nem lyukacsosak.
Ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=FVEP4ZuH7ps
Nem tudom a tériszonyod mennyire enyhe, pontosan hogyan jelentkezik, mindenesetre nagyon magasan vannak szintek.
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.15. - 09:40
Kedves Tibcsi!

Egy barátnőmmel 4 napra megyünk, és vasárnapra megvesszük az ifjúsági napijegyet. A többi napra a 10 db-os gyűjtőjegy tűnik kifizetődőnek, a szállásunk a Ledru- Rollin metrómegálló mellett lesz. Az egyik kérdésem a Louvre-ral kapcsolatos. Mindketten 25 év alattiak vagyunk, ezért nem tudjuk se online megvenni a jegyet, és gondolom a jegykiadó automata sem tudja kezelni az EU-s személyinket az általad ajánlott bejáratnál. Ebben az esetben mit javasolnál, hogy kerüljük el a hosszú sort? Menjünk nyitásra, vagy mi lehet a megoldás? A Notre Dameba vasárnap délután mennénk, egyszer amikor voltam Párizsban régebben, nagyon hosszú sor fogadott ott, vajon most is erre számíthatunk? (Ezen a héten vasárnap mennénk)
A Flunch nevű étteremláncnál tényleg megéri enni?
Ezt az információt hallottam
Köszönöm a segítségedet előre is!
üdv: Orsi
#9 - Orsi - 2016.01.21. - 15:32
Kedves Tibcsi!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Mi 2016 február végén megyünk Párizsba és a segítségeddel már megterveztem a legoptimálisabb helyi közlekedésünket (bérletek, jegyek), illetve megvettem online az Eiffel toronyba is a jegyeket! Minden ment flottul! és köszönöm az ötletet a Montparnasse toronyról is, tervezem valamelyik nap, hogy az ottani kilátót is meglátogatjuk! Köszi, hogy felraktad a nyitvatartási időket, hogy melyik helyi buszokkal tudjuk megnézni a várost (mi már Londonban is így csináltuk)! Megpróbálok mindent elolvasi innen még indulás előtt! Egyébként te honnan tudsz ennyi mindent? Talán ott élsz? Szép napot!
üdv: Zsuzsa
#10 - Szunyoghné Rácz Zsuzsanna - 2016.01.22. - 10:21
Kedves Orsi!

így januárban nem annyira vészes a helyzet. A Louvre-ba a metróból menjetek, csak valóban, az automatában ott nem tudtok ingyen jegyet venni, a pénztárhoz kell majd menni.
A Flunch valóban olcsó, viszonylag jó ár/érték arányú, de csodákat nem kell várni :)
Jó utat! :)


Kedves Zsuzsa!

örülök, hogy hasznos információkat találtál, jó utat, szép napot! :)
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.22. - 14:57
Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy jövő héten kedden megyünk Párizsba a barátommal. Szeretnénk online megvenni a jegyet a Louvre és Orsay múzeumba. A weboldalon a jegyvásárlásnál nem kell életkort megadni. Az tiszta sor, hogy neki megveszem, mert 32 éves, de én 23 éves vagyok. Nekem kell valami jegyfoglalás vagy csak a helyszínen oda adom a személyigazolványomat és bemehetek együtt a párommal?

Köszönöm a választ!
#12 - Nagy Kinga - 2016.02.02. - 10:02
Előző vagyok!
Esetleg abban tudnál segíteni, hogyan jutunk el a 11, Rue Burq, Butte-Montmartre, Párizs XVIII. kerülete, 75018 Párizs, Franciaország címre, a Paris Nord-tól (TGV-vel megyünk)?

Köszönöm szépen!
#13 - Nagy Kinga - 2016.02.02. - 16:47
Kedves Kinga!

Sajnos online nem lehet ingyen jegyhez jutni a Louvre-ban és az Orsay-ban, elméletben sorban kell állni ingyen jegyért (a Louvre-ban az automatában sem szerezhető ez be, csak a pénztárban), nem lehet soron kívül bemenni, de hogy éppen hogy nézik, azt nem tudom.
Eljutás 54-es busszal Blanche megállóig.
Vagy lehet egyszerűbb egy idegen városban inkább metróval: 4-es metróval Marcadet-Poissonniers állomásig, majd onnan 12-es metróval Abbesses állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/8mpaPBBSUj62
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.02. - 19:21
Kedves Tibcsi!

Az Orsay muzeumban van lehetöség csomagmegörzésre?mert vonattal érkezünk lesz egy kézitáska egy hátizsák és egy kicsi bőrönd,de mivel a szállást csak később tudjuk elfoglalni az a terv,hogy addig orsay muzeum lesz a program.
#15 - Németh éva - 2016.02.08. - 16:49
Kedves éva!

Erre a kérdésre már válaszoltam neked a Látnivalók IV. menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/latnivalok-4.html
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.08. - 17:09
Szia Tibcsi
Köszi szépen a sok hasznos tanácsot.Február végén szeretnénk egy hosszúhétvégét tölteni Párizsban.A szállasunk Hotel Lodge du Centre ,megszeretnélek kérni segits hogyan jutunk odáig a Porte Maillot-rol.Köszi szépen
#17 - Melinda - 2016.02.11. - 18:47
Szia!

1-es metróval Concorde állomásig, majd 8-as metróval Grands Boulevards állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/Kp6e6tFF8Rq
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.12. - 00:43
szia, most február 21-24 ig kint leszek párizsban és tudnál segiteni pár dologban?
az e-mail cimem patersky9@gmail.com ha irsz akkor leirnám részletesen, rengeteg kérdésem lenne azért nem irom le ide mindet ugyhogy ha van időd irj kérlek, köszönöm üdv.
#19 - Szabados Patrik - 2016.02.15. - 20:57
Szia!

Ha ide leírod a kérdéseidet, akkor tudok rájuk válaszolni, még ha sok is, mint korábban mindenkinek, ennek nem az e-mailezgetés lenne a módja, ill. hogy én e-mailt írjak neked.
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.15. - 21:23
Kedves Tibcsi!

április 10-én megyünk az Eiffel- toronyba.
Szerinted mennyi időt kell a 2. emeleten várni, hogy jegyet vegyek a harmadikra? A 2-ig online veszem.
Sok segítséget kaptam az oldaladtól.
Köszi. Emma
#21 - Nagyné Balogh Emma - 2016.03.07. - 15:29
Kedves Emma!

Attól függ, épp hogy jönnek össze az emberek. 0-30 perc között van a sorbanállás a 2. emeleten, az biztos hogy jóval kisebb a sor mint lent.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.07. - 20:39
Kedves Tibi:-)

Online szeretném megvenni a jegyet az Eiffel-toronyba a 3. szintre.
Ezzel a jeggyel megnézhetem a 2. és első szintet is vissza lefele jövet?

Köszi, Andi
#23 - Andi - 2016.03.14. - 14:59
Kedves Andi!

Természetesen igen, akár odafele is. úgy megy fel a lift, hogy először a 2. szintre, és onnan a 3. szintre egy másik.
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.14. - 15:12
Kedves Tibi,

szeretném a segítSégedet kérni. áprilisban Párizsba utazom, a gép Beauvais reptéren száll le, transzferbusszal beutazok Porte Maillotba és onnan szeretnék eljutni a szállasra, ami a Premiere Classe Paris Ouest Pont De Suresnes nevet viseli és a pontos címe 17 Boulevard Henri Sellier, 92150 Suresnes. Mivel tudnék eljutni a szállasra ? (delutan hétkozben erkezek), délutan még megoldhato lenne, de haza fele 9.10 kor indul a gép és a transzferbusz pedig 6.10 kor. hogyan érhetek oda ? A másik kérdesem, pedig az lenne, hogy a szállasrol mivel a legegyszerubb megkozeliteni az Eiffel tornyot?

Elore is koszonom a válaszod,

Udvozlettel, Evelin (SVK)
#25 - Evelin - 2016.03.17. - 14:17
Kedves Evelin!

A Porte Maillottól 244-es busszal Rue des Bourets - Pont de Suresnes állomásig (7 megálló).
Már van bőven busz ahhoz, hogy 6 körül a Porte Maillotra érj, pl. az útvonatervező szerint, hétköznapot nézve, 5:46-kor, ami 5:54-re odaér.
Eiffel-torony: T2-es villamos Issy - Val de Seine állomásig, majd RER C Champ de Mars Tour Eiffel állomásig.
Vagy vissza 244-essel a Porte Maillotig, majd onnan RER C az Eiffel-toronyig, vagy pedig a Porte Maillottól 1-es metró Charles de Gaulle Etoile állomásig, majd 6-os metró Bir-Hakeim állomásig.
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.17. - 18:18
Kedves Tibi!

Szeretném megkérdezni, hogy a 16 éves lányomnak kell ingyenjegyet váltani vagy a diákigazolvánnyal tud bemenni a múzeumokba?

köszönettel Andrea
#27 - Horváth Andrea - 2016.03.23. - 19:47
Kedves Andrea!

18 év alatt általában nem kell ingyenjegy.
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.24. - 13:58
Kedves Tibor!
Köszönöm a választ. Azért kérdeztem mert magunknak online megvásároljuk a jegyet.Tehát a gyerekkel akkor már nem kell sorban állni csak fel kell mutatni a diákot? Pl. a Louvre-ban?

köszönöm Andrea
#29 - Horváth Andrea - 2016.03.24. - 14:08
Kedves Andrea!

A biztonsági ellenőrzéshez sorban kell állni, egyébként jegyért nem. Személyi igazolvánnyal (ill. lehet diák is jó) lehet igazolni az életkort.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.24. - 14:14
Szervusz Tibi!
Szerdán 21:50 kor érkezünk az Orly-ra , tudnál utvonal tervet adni , hogy mivel tudnánk eljutni a Crowne Plaza szállodába a 10 Place De La Republique-ra. Nagyon jó az oldal,hetekig tervezgettem az itt található információk segítségével a 6 napos utunkat.
Válaszod előre is köszönöm, üdvözlettel,
András
#31 - Minda András - 2016.04.18. - 18:56
Szia!

örülök, hogy hasznos információkat találtál!
Busz a RER C-hez, majd RER C-vel Gare d'Austerlitz állomásig, majd onnan 5-ös metró République állomásig.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.18. - 22:57
Kedves Tibi,
Május 21-26 között leszünk Párizsban. Megpróbáltam jegyet venni online az Eiffel-toronyba a megadott linken, de a legkorábbi foglalható időpont júliusban van. Mit tanácsolsz, melyik oldalt nézzem meg a sok "skip the line" szolgáltatást kínáló közül? Mivel 2 napot a Roland Garroson töltünk, csak a vasárnap és a szerda maradt városnézésre, ezért a sorállást mindenképp szeretném elkerülni.
Másik kérdésem, hogy a Roland Garrosra szerinted a Holiday Inn PARIS - PORTE DE CLICHY vagy a Crowne Plaza PARIS-REPUBLIQUE van közelebb a pályához?
Előre is köszönöm válaszod,
Mariann
#33 - Major Marianna - 2016.05.01. - 22:31
Kedves Mariann!

Nem ismerem a többi oldalt, ha megbízhatónak tűnik, és nem annyival magasabb az ár, akkor vegyél máshol. A getyourguide jónak tűnik, de ott is 36 EUR.
A Crowne Plaza közelebb van, de onnan is több mint fél óra.
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.02. - 11:00
Nagyon köszönöm Tibi! Megpróbálom. Ha másképp nem megy, akkor reggel megyünk és sorban állunk, de ki nem hagyjuk :) Köszönöm,
Mariann
#35 - Major Marianna - 2016.05.02. - 21:56
Szia Tibi!
Sikerült jegyet vennem, bár csak a 2. emeletig, de majd ott várunk kicsit a feljutásra :) újabb lehetőségem van a szállást illetően. Szerinted a Crowne Plazatól vagy a Holiday Inn Notre Dame-tól jutunk el könnyebben a Roland Garrosra?
Köszönöm a segítséged!
Mariann
#36 - Major Marianna - 2016.05.12. - 22:41
Szia!

Hasonló az eljutás a két szállásról.
A Crowne Plázától a szállás közeli République metrómegállóból 9-es metróval Michel Ange-Molitor állomásig, kb. 25-30 perc, majd 15 perc gyalog.
A Holiday Inn Notre Dame-tól a szállás közeli Odéon metrómegállóból 10-es metróval Port d’Auteuil állomásig, kb. 20-25 perc, majd 15 perc gyalog.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.12. - 22:53
Nagyon köszönöm a gyors választ! Akkor ebből a szempontból mindegy, melyik. A látványosságok és az esti programok szempontjából Te melyiket választanád?
Köszi, M
#38 - Major Marianna - 2016.05.12. - 23:24
A Crowne Plaza is viszonylag a belvárosban van, de a Holiday Inn Notre Dame még inkább, még közelebb mindenhez, és nagyon jó helyen, a latin negyedben, ami az egyik legjobb rész.
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.12. - 23:29
Köszönöm! Sokat segítettél :) Notre Dame-nál maradunk.
Mariann
#40 - Major Marianna - 2016.05.14. - 22:36
Kedves Tibcsi!
A 6 éves kisfiam mindenképp szeretne felmenni a Notre Dame tornyaiba a vízköpőket megnézni. Az egyik kérdésem az lenne, hogy milyen a feljutás a toronyban (van egy kis klausztofóbiám..), a másik pedig hogy az Eiffel tornyot lehet e látni a toronyból?
Köszönöm
vberna
#41 - vberna - 2016.05.15. - 10:10
Kedves vberna!

A Notre Dame tornyába szűk csigalépcső vezet fel, nem vagyok szakember, de lehet hogy klausztrofóbiával nem ajánlanám. Az Eiffel-tornyot lehet látni viszont onnan a távolban.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.15. - 23:31
Köszönöm a válaszod! :)
#43 - vberna - 2016.05.17. - 19:52
Kedves Tibor! Mi jun 8-22ig neznenk meg Parizst. Szerinted ,foglaljunk online jegyeket vagy bizzuk a szerencsere es vegyuk meg helyben? Sok mindent szeretnenk megnezni, de meg a sorrendet nem igazan tudjuk.Elore is koszonom! Marianna
#44 - Kepes Marianna - 2016.05.28. - 16:25
Kedves Marianna!

Van, ahova mindenképp érdemes előre jegyet foglalni, pl. az Eiffel-torony, másképp nagyon nagy a sor. De sajnos ahogy megnéztem, már nem igazán van jegy oda a ti dátumotokra, ahhoz túl korán ez az időszak, így elfogytak, de érdemes azért még megnézni.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.30. - 18:51
Kedves Tibor!
Nagyon koszonom! Akkor reszletesebben tervezunk.
Sok segitseget kaptam a tobbi valaszodbol is!
Az Eiffel toronyba lepcsozni" szeretnenk" es oda a jegyet csak a deli oszlopoknal levo penztarnal lehet megvenni . A masodik emeleten pedig 6euro a jegy ha tovabb szeretnenk menni , lifttel.- ez az informacio a "toureiffel.paris"tol van.
Szep nyarat!
Marianna
#46 - Kepes Marianna - 2016.05.31. - 17:28
Kedves Tibor!
Férjemmel a 25 éves házassági évfordulónkat szeretném ünnepelni Párizsban!Már lefoglaltam a szállást és a repülő jegyet!A legnagyobb félelmem az hogy idegen nyelvet nem beszélünk így tartok attól hogy 3 nap alatt sok dolgot nem tudunk majd megnézni!A segítségedet kérném,ha megírnám hogy miket szeretnénk megnézni,meg terveznéd tömegközlekedéssel az utat?
Várom válaszod!Köszönettel Irma
#47 - Lengyel Andrásné Irma - 2016.06.02. - 14:35
Kedves Marianna!

Köszönöm, a 2. emeleten vehető jegy áráról nem volt pontos információm. Jó utat!


Kedves Irma!

Valamivel megnehezítheti az utazást, de nem kell feltétlenül ahhoz nyelvtudás hogy bármit megnézzetek, csak felszálltok a metróra, és leszálltok az adott helyen, minden jól ki van táblázva, az adott helyen pedig nem kell ahhoz szintén nyelvet beszélni, hogy kifizessétek a belépőjegyet, mutathatjátok, hogy 2 jegyet kértek, vagy annyit elmondtok angolul. A tömegközlekedési jegyeket is megvehetitek akár úgy is, hogy papírra felírjátok, mit kértek. Vagy használhattok városnéző buszt is akár. Letölthető okostelefonra offline használható térkép is (here, maps.me alkalmazások, az adott térkép letöltésével), a Párizs térkép menüpontban is látszik a nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése.
Minden nevezetességnél megtalálható itt az oldalon a tömegközlekedési eljutás, használható a metrótérkép, és a magyar nyelvű Google térkép tömegközlekedési útvonaltervezője is. De ha 1-2-t ideírsz, meg tudom írni a tömegközlekedési eljutást, de azért 3 nap tömegközlekedését, az összes nevezetességhez eljutást (pláne ha a sorrend is képlékeny) azért nincs időm megtervezni nektek.
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.02. - 15:10
Kedves Tibor!
Köszönöm a gyors választ,a legfontosabb a reptérről eljutni a szállásig, CDG 2D terminál- 15 rue godefroy hotel Neptun és innen az Eifel toronyig.Ha ez a kettő sikerül már a többit megoldjuk!köszi
#49 - Lengyel Andrásné Irma - 2016.06.03. - 11:23
Kedves Irma!

A reptérről RER B-vel Denfert-Rochereau állomásig, ott átszállás 6-os metróval, mellyel Nation irányába, Place d'Italie állomásig kell menni, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/6CuwsPKTc5F2

A szállodától az Eiffel-torony egyszerűen 6-os metróval, Charles de Gaulle-Etoile irányába, Bir-Hakeim állomásig.
#50 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.03. - 18:33
Kedves Tibor! Nagyon köszönöm az oldal infóit, klasszul felkészültünk. ???? Jún.15-19-ig leszünk kint. Sajnos nem figyeltük a focit, nem érdekes számunkra és most tartunk kicsit a felhajtástól. Hol van a meccs helyileg, illetve van-e olyan rész, amit érdemes lesz elkerülnünk? Nagyon köszi, csak így tovább, Vera
#51 - Vera - 2016.06.09. - 10:55
Kedves Vera!

A meccsek a városon kívül vannak, nem arra amerre jártok, a Parc des Princesben, és a Stade de France-ban. Meccsek e 2, Párizs környéki helyszínen: június 10., 12. 13. 15. 16.18. 21. 22. 25. 27., július 3., július 10.
Nagy kivetítő, szurkolói zóna lesz az EB idején a ez Eiffel-toronynál, ill. lehet még más helyeken is.
#52 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.09. - 15:41
Nagyon köszönöm a gyors választ. Szuper, hogy ennyi energiát tesztek az oldalba, nagy segítség az utazóknak.
Minden jót, Vera
#53 - Vera - 2016.06.09. - 23:09
Kedves Tibor! Barátnőmmel július 18-án repülünk Franciaországba. A Paris-Beauvais reptéren szállunk le. Szállásunk viszont Bezonsban lesz a 22 Rue Jean Foulonneau alatt. Mindenképpen busztranszferrel kell eljutnunk Párizsba és onnan tovább Bezonsba, vagy létezik másik tömegközlekedésési eszköz, amivel közvetlenül eljuthatnánk a szálláshelyre? A következő napokban erről a szálláshelyről utaznánk Versaillesba, következő nap Disneylandbe. Hogyan tudnánk közvetlenül odajutni tömegközlekedéssel? ön hogy tervezné a Bezonsból Párizsig vezető utat, ha tömegközlekedést használna? Nem találtam útvonaltervezőt, ezért fordulok önhöz. Válaszát előre is köszönöm. éva
#54 - Vereckei éva - 2016.06.24. - 17:24
Kedves éva!

Igen, be kell menni busszal Párizsba, Porte Maillotig.
Onnan 1-es metróval La Defense végállomásig, majd onnan megy a T2-es villamos Bezonsba, a Pont de Bezons végállomásig. Onnan még 272-es busszal kell menni Albert 1er megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/5roZ7hpYgiD2

Párizsba, Versaillesba ugyanígy, visszafele, be kell menni busszal, majd villamossal La Defense-ig, és onnan a megfelelő metróra, RER-re, stb. szállva lehet eljutni a kívánt helyre, a látnivalók oldalakon megadottak alapján. Disneyland esetében nem feltétlenül kell visszamenni La Defense-hez, egyszerűbb a 272-es busszal GARE DE SARTROUVILLE-RER megállóig, és onnan a RER A-val Disneylandbe.
Bezons a 4-es zóna.
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.27. - 00:05
Kedves Tibor! Nagyon szépen köszönjük! éva
#56 - Vereckei éva - 2016.06.27. - 18:38
Szia!

Augusztus 1-én érkezünk Beauvais-ba és onnan vonattal megyünk Párizsba. Augusztus 5-én jövünk vissza. Ezt a 4 napot szeretnénk feleségemmel hasznos letölteni, segítenél ötleteiddel gazdagítani a szervezést?

Köszi:
Robi
#57 - Lakatos Róbert Sándor - 2016.07.11. - 20:22
Szia!

Itt az oldalon a Látnivalók I-V. menüpontban rendkívül sok ötletet találsz, hogy mit érdemes megkérdezni. illetve ha van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok, mert általánosságban nem tudok válaszolni, nem tudom pontosan mire gondolsz.
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.12. - 01:42
Szeretnék érdeklődni,hogy a 18-25 éves EU-s állampolgárok számára minden időben ingyenes belépéshez elég-e a személyi igazolvány? Illetve ilyenkor nekünk is sorba kell állni pl. a Louvre-ban? Köszönöm a szíves választ :)
#59 - Anna - 2016.07.12. - 12:02
Igen, elég a személyi, ugyanakkor sorban kell állni ingyen jegyért.
#60 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.12. - 13:59
Kedves Tibi, köszönöm az előző infót. Kérdezném még, hogy amennyiben 3 napig a Hotel du Mont Blanc-ba leszünk, megnéznénk mondjuk például Montparnass torony, Louvre, Eiffel, Montmarte, Opera, Invalidusok-at és nem bírnánk a gyaloglást, milyen típusú tömegközlekedési jegyet jegyet javasolsz? Esetleg amibe van visszafelé Charles de Gaulle reptéri visszaút is. Köszönöm szépen előre is:)
#61 - Stella - 2016.07.13. - 18:53
Kedves Stella!

Amennyiben maximum csütörtöki nap folyamán érkeztek a héten, nem annál későbbi napon (tehát péntek, szombat, vasárnap már nem jó), és úgy ahogy írod, nem gyalogolnátok, tehát akár lenne napi 5 vagy több utazás, akkor Navigo Decouverte hetijegyet vegyetek, érvényes a reptérre is vissza.

Amennyiben viszont pénteken, szombaton, vagy vasárnap érkeztek, akkor, napi utazási számtól függően gyűjtőjegy vagy napijegyek, vagy ha 26 éven aluliak vagytok, hétvégi napokon ifjúsági napijegy, és mindhárom esetben külön vissza jegy a reptérre.
#62 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.15. - 03:01
Kedves Tibi!
Aug. 3-án (reggel 9-re érünk a Beauvaris Tille repülőtérre) megyek a lányommal, aki most lesz 24 éves 21-én, és 9-én utazunk tovább a Paris Nord pályaudvarról Londonba. Szeretném a segítségedet kérni a következőkben:
1. Melyik helyi közlekedési formát válasszuk, hogy olcsóbban jöjjünk ki és minél több látványosságot meg tudjunk nézni? Paris Visit 1-5 zóna vagy a heti esetleg a havi bérletet vegyük meg? Illetve mi az amelyiket itthon forintért érdemes megvenni?
2. A lányomnak sok helyen azt olvastam, hogy 26 év alatti EU-s tagállamnak ingyenes, de mellette szerepel, hogy "múzeumbérlet érvényes". Ez valamelyik kártyával lehetséges?
3. Versailles vagy Disney is szóba jön, de ott meg nem tudom, hogy befizessünk egy iroda által szervezett programra vagy önállóan menjünk ki, illetve melyik éri meg jobban?
Elnézést a sok kérdésért, de napok óta ezeken agyalok, már teljesen belezavarodtam.
Köszi előre is a segítségedet.
#63 - Eleonóra - 2016.07.20. - 08:34
Ja, és azt elfelejtettem megírni, hogy a szállásunk Párizsban: Arc Paris Porte D'Orleans 11 Rue Gabriel Peri, Montrouge.
Ismételten köszönök mindent.
#64 - Eleonóra - 2016.07.20. - 15:36
Kedves Eleonóra!

Paris Visite sose éri meg. A hetijegy lesz a legjobb 7.-éig így, hogy mennek Versailles-ba, meg Disneylandbe is, pláne.
Igen, múzeumbérletet lehet venni önnek, amennyiben megérné, annyi múzeumot megnézne, erről részletek az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
Nem tudom milyen iroda milyen programjára gondol, de nem hiszem, hogy olcsóbb lenne, önállóan jól meg lehet őket nézni.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.21. - 03:15
Kedves Tibcsi!

Augusztus 5-7-ig leszünk Párizsban 2 barátnőmmel. érdeklődnék, hogy milyen jegyet érdemes vegyünk a tömegközlekedésre, ha készülünk Disneylandbe is és a szállásunk a Arc Paris Porte D'orleans. Nekünk is megérné a heti jegy erre a 3 napra?
Illetve érdeklődnék, hogy van e más megoldás a Beauvais repülőtérre jutásra? Az információim szerint 10:25 kor indul a busz Porte Maillotról Beauvais reptér felé és 11:40 re ér oda, a mi gépünk pedig már 13:25 kor indul és nem szeretnénk lekésni a járatot.

Válaszát előre is köszönöm, Edina
#66 - Edina - 2016.07.26. - 16:02
Kedves Edina!

Augusztus 5. péntek, aznap már nem lehet megvenni a hetijegyet. így a megfelelő jegy attól függ, hány évesek vagytok, melyik nap mentek Disneylandbe.
Elég kimenni általában az "ajánlott" busszal a reptérre, és bőven elég ennyivel előtte kiérni. Ennek ellenére, ha szeretnétek, mehettek bármelyik korábbi busszal, pl. a 10:05-össel, a buszok menetrendje itt:
http://www.aeroportbeauvais.com/horaire_bus.php?lang=eng
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.26. - 16:25
Kedves Tibcsi!
Rendben köszönöm,
25 évesek vagyunk és szombati napon megyünk Disneylandbe.
Köszönöm, Edina
#68 - Edina - 2016.07.27. - 15:04
Ez esetben a legjobb: pénteken, utazási számtól függően sima jegyek, gyűjtőjegy, vagy napijegy.
Szombatra egyértelműen 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegy.
Vasárnapra pedig 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegy (ha nem utaznátok túl keveset hozzá)
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.01. - 01:00
Kedves Tibcsi!

2016.09.23-án pénteken érkezünk reggel a Beauvaisra onnan Párizsba és hétfőn utazunk vissza a szállásunk 236 rue des Pyrénées, Ménilmontant, Párizs XX. kerülete, 75020 lesz a reptéről busszal lehet bejöni Párizsba onnan erre a párnapra közlekedés szempontjából milyen bérletet lenne érdemes vennünk 3-an lennénk 30 feleletiek igazából a szállásunk miatt kérdezem hogy melyik zónába tartozunk Párizban szeretnénk maradni csak a nevezetességeket nézzük meg talán Versailles mennénk el ha szerinted érdemes várom kedves válaszod és segitséged
#70 - Norbi - 2016.08.03. - 13:18
Kedves Norbi!

A szállás metróállomás közelében van, tehát 1-es zóna, így bármilyen jegy szóba jöhet. Utazási számtól függően gyűjtőjegy, vagy napijegyek. A Versailles-os napra, amennyiben megérné, akkor magasabb zónás napijegy. Az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban le van írva, hogy mikor melyik jegy éri meg.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.04. - 01:08
Kedves Tibcsi!

Barátnőmmel két hét múlva utazunk Párizsba. 25, illetve 24 évesek vagyunk, és az lenne a kérdésem, hogy a 26 éves ingyenes belépés a kijelölt múzeumokba még érvényes-e? Illetve kell-e valamilyen kártyát kiváltanom, hogy 26 éven aluli vagyok, vagy mindenképp sorban kell állnom az ingyen jegyért? Előre is köszönöm a választ!

üdv

Zsolt
#72 - Zsola - 2016.08.06. - 21:06
Kedves Zsolt!

Igen, 2016-os árak vannak fenn, ingyenes a belépés a múzeumokba, személyivel lehet igazolni az életkort, és sorba kell állni.
#73 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.07. - 02:44
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a gyors választ!

üdv

Zsolt
#74 - Zsola - 2016.08.07. - 13:03
Kedves Tibor! Mi decemberbe megyünk csak a férjemmel, de szeretnénk ha minden zökkenőmentesen alakulna. A Montmarte negyedben foglaltunk szállást az Abbesses és a Blanche metrómegálló közelében, és szeretnék róla meggyőződni hogy jól döntöttünk-e. Bármilyen véleménynek, személyes tapasztalatnak örülnénk. Köszönjük előre is. Szuper az oldal :) Sz & K
#75 - Szani - 2016.08.09. - 22:38
Kedves Szani!

A Montmarte alatti részek, utcától, környéktől függően, nem feltétlenül a legjobb helyek Párizsban, ott van a piros lámpás negyed, stb., de nem lesz baj, azért nem is nyomornegyedek.
#76 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 01:21
Köszönöm a gyors választ, leginkább a közbiztonságra gondoltam, én ugyanis kicsit parázok, de biztos nem lesz baj. :)
Téli programokról sehol nem találtam infot, tudnál esetleg ebben is segíteni. Dec. 1-5-ig leszünk, lesz akkor már karácsonyi vásár. Mert valahol olvastam hogy pl. az Eiffel toronynál csak később nyit. Pedig reméltem hogy tudunk ott korcsolyázni :) Köszönöm még egyszer. üdv: Szani
#77 - Szani - 2016.08.10. - 19:59
Kedves Tibi!
Október első vasárnapján mennénk dél körül a Louvre-ba. Akkor is lehetséges a Galerie du Carrousel alsó szintjéről az (ingyenes )belépés? Köszönöm szépen előre is. üdv: Stella
#78 - Stella - 2016.08.16. - 21:12
Kedves Stella!

Igen, akkor is nyitva van az a bejárat.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.18. - 16:58
Szia Tibcsi
Meg szeretnem kerdezni,hogy a Port Maillot_tol hogyan lehet eljutni a Hotel Residhome Nanterre -hez ,a cim 521 boulevard des Provence Nanterre.Koszi szepen.
#80 - pal-magos melinda - 2016.09.12. - 11:17
Szia!

1-es metróval La Défense-Grande Arche végállomásig, majd onnan RER "A"-val Gare de Nanterre Universite állomásig,
majd gyalog: https://goo.gl/maps/P1BidpTjAJD2
Már a 3-as zónában lesztek.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.13. - 00:31
Kedves Tibcsi,
2 gyerekkel készülök Párizsba(14,11 évesek). Tudnál ajánlani olyan szállodát,ami jó környéken van,de nem észvesztően drága? Még egy kérdés: Bagnolet mennyire biztonságos környék? Köszönöm válaszod előre is :) Anikó
#82 - Szabó Anikó - 2016.09.26. - 00:50
Kedves Anikó!

Párizs határain belül szinte bárhol is van a szállás, az jó környék, Inkább az a kérdés, mi mégis a rosszabb környék, ezek az északi külvárosok (már inkább Párizs határain kívül), a Montmarte alatti, tőle délre lévő részek, illetve a vasútállomások környéke sokszor. De ha van konkrét szállás, amit kiválasztottál, akkor szívesen megmondom, hogy jó környék-e. Szóval szerintem egyszerűbb általában szállást keresni a megfelelő ár alapján, és aztán nézni az értékelések alapján, vagy én megmondom, hogy jó környék-e az.

http://www.booking.com/searchresults.html?city=-1456928&aid=338579

http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088

Bagnolet biztonságos környék.
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.27. - 18:01
Kedves Tibcsi,köszönöm a válaszodat :)
Hirtelenjében ezeket a szállásokat találtam
-Ibis Budget La Villette 19éme
57-63 Avenue Jean Jaures 19. Arr. Buttes Chaumont

-Campanile Paris 19- La Villette
19 Buttes Chaumont

-Hotel Ambassadeur
153 Rue Legendre, Batignolles-Monceau, Arr.17

-Median Paris Congrés
6á8 Boulevard Douaumont, Batignolle-Monceau 17.ARR

-Media
Latin negyed

-Mertopol
98 Rue de Maubeuge ARR.10
Szerinted melyikbe érdemes foglalnom,ami biztonságos és nem kell túl sokat metrózni mondjuk az Eiffel-toronyig? Onnan már gyaloglunk. Amúgy is sok sétát terveztünk a Szajna-parton :) köszönöm válaszod előre is: Anikó
#84 - Szabó Anikó - 2016.09.28. - 17:15
Kedves Anikó!

Csak tehát a környéket, és a látnivalókhoz közelséget nézve, egyértelműen a latin negyedben lévő Mediát mondom.
Az Eiffel-torony pont kicsit kiesik a többi látnivalótól, onnan azért nehéz gyalogolni, mert pont a Szajna "egyik végén" van a városban, de egyébként tényleg lehet gyalogolni a Szajna-parton pl. a Notre Dame-tól a Szajna-parton a Louvre-ig, majd onnan Champs-Elysées, Diadalív pl. egy gyalogút.
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.28. - 22:08
Szia Tibi!

október 10-én hétfőn érkeznénk a Párizsba a délelőtti órákban a Párizs Beauvais reptérre és 14.ig péntekig maradunk.
A szállásunk a ibis Paris 17 Clichy-Batignolles (ex Berthier)
10 rue Bernard Buffet lesz. Kérdeznénk, hogy a legegyszerűbb a reptérről a hotelig az eljutás? A 4 napra (hétfőtől-péntekig) milyen tömegközlekedési bérletet, jegyet, stb érdemes venni? Csak Párizsban tartózkodnánk és szeretnénk minél többet látni Párizsból:)
Köszönjük előre is válaszod!

Sanyi&Zsuzsi
#86 - Katona Sándor - 2016.10.05. - 22:25
Szia!

A reptérről közlekedő transzferbusz után RER C-vel Porte de Clichy állomásig, majd rövid gyaloglás:
https://goo.gl/maps/FxV2wXrR4fn

4 napra a Navigo Découverte hetijegy a legjobb, de 4 db napijegy is csak 2 Euróval alig drágább, ha az 5. nap is még valamit közlekednétek (vissza kell még menni ugye a Porte Maillothoz a reptéri buszhoz pl.), akkor már még inkább a hetijegy jobb.
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.06. - 16:33
Kedves Tibor!
Mi február 17-20 között, utazunk Párizsba, Beauvais-i reptérre, és a mi szállásunk pedig 24 Rue Maurice Jouet, 78340 Les Clayes-sous-Bois, itt van és az lenne a kérdésem, nekünk milyen tömegközlekedési bérletet vagy jegyet lenne érdemes meg venni ? és körübelül ezek a jegyek bérletek milyen árban vannak? mindenki 26 év aluli. Meg hogy a szálláshoz közel milyen látványosságokat érdemes meg nézni ?
köszönöm Vivien
#88 - Vivien - 2016.11.18. - 16:07
Kedves Vivien!

A Navigo hetijegy lett volna a legjobb, de az pénteken már nem vehető meg arra a hétre. Tehát: szombaton, és vasárnap 1-5-ös zónás (ti az 5-ös zónában lesztek) hétvégi ifjúsági napijegyet vegyetek. Pénteken és hétfőn pedig 1-5-ös zónás Mobilis napijegy a legjobb. Minden jegy aktuális árát megtalálod a Párizs útikalauz menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html

A szállás nagyon kinn van Párizson kívül, és ott, Les Clayes-sous-Boisban nincs semmi látványosság. Tehát a párizsi nevezetességeket tudjátok megnézni, a városba beutazva, de a szálláshoz amit közel van, az Versailles, útba is esik Párizs irányába.
Megjegyzés: még nem tudom 2017-től hogy változnak a jegyárak, de nem hiszem hogy olyan jelentős mértékben, illetve nem is biztos hogy már január 1.-től fognak.
#89 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.18. - 20:35
Kedves Tibor!

Segítségét szeretném kérni! Pénteken utazunk a barátnőmmel Párizsba! A Charles de Gaulle reptérre. Hétfőig maradunk! Az lenne a kérdesem, hogyan jutnánk el legegyszerübben a szállásunkra? A lX. 75009 11 rue Victor Masse Opera. és még egy.. melyik jegyet érdemes vennünk a környékre? Megszeretnénk nézni a főbb látványosságokat! Köszönöm válaszát!
#90 - Timi - 2016.11.21. - 21:06
Kedves Timi!

Eljutás: RER B-vel Gare du Nordig. A Gare du Nord állomáson van egy hosszú alagút, ami a 2-es metró La Chapelle állomására visz. A jelzéseket kell tehát követni a 2-es metróig, majd 2-es metróval Pigalle állomásig. Onnan gyalog a szállásig: https://goo.gl/maps/EA1Ex6JY4MA2
A megfelelő jegy attól függ, hány évesek, mennek-e Versailles-ba/Disneylandbe, mindenesetre csak a városban utazva, 26 éven felül, utazási számtól függően gyűjtőjegy, vagy 1-2-es zónás napijegy lesz a jó (ezek nem jók a reptérről beutazás, illetve visszautazás napján, azokon a napokon RER-jegy kell a reptér és Párizs között). A Párizs útikalauz menüpontban láthatók a jegyek, és hogy mikor melyik éri meg:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.22. - 13:27
Kedves Tibcsi!

Köszönöm szépen válaszodat! így mar egyszerűnek tűnik az utazás! 40 felettiek vagyunk és jelenleg csak a várost szeretnénk bejárni! Még 1 kérdés! A Paris Visite jegyet nézzegettük. Nem tudom megérné e nekünk a városon belül?
#92 - Timi - 2016.11.22. - 16:57
Kedves Timi!

A Paris Visite semmilyen esetben nem éri meg árban utazásra (csak néhány speciális esetben, lásd ezeket is az útikalauz menüpontban).
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.22. - 17:32
Kedves Tibcsi!

Nagyon köszönöm válaszod! További szép napot!
#94 - Timi - 2016.11.22. - 18:52
Szia, a Navigo Découverte bérlettel a Montamartre siklót is használhatjuk? Köszönöm.
#95 - Szani - 2016.11.26. - 15:49
Szia!

Igen, érvényesek rá a párizsi tömegközlekedési jegyek, így a Navigo is.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.27. - 00:03
Kedves Tibcsi!
Nagyon jól összeszedett leírást , útmutatót olvastam tőled. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szilveszteri utat terveznénk Párizsba. A kérdés: szervezett (busz esetleg repülő) vagy egyénileg menjünk. Nem vagyok benne biztos, hogy ha egyénileg megyünk olcsóbb lenne-e (transzfer, taxi, belépők). A szervezett utak előnye, hogy viszik az embert,nem neki kell keresgélnie. Vélemény??? Másik: írtad, hogy online megvásárolhatóak a múzeumba, toronyba a jegyek. Ha múzeum kártyát veszek előre, akkor sem kell sorban állni. Valamint érdemes tömegközlekedési jegyeket is vásárolni? Buszos úttól azért tartunk, mert nagyon hosszú az út. A repülős (szervezett) meg egy kicsit rövidnek, összecsapottnak tűnik. örülnék a véleményednek, nagyon várjuk ezt az utat. Köszönöm. V.
#97 - Veronika - 2016.11.29. - 08:45
Kedves Veronika!

Ez így nehéz kérdés, nem tudom megmondani hogy milyen ajánlatot kapsz, milyen árba fog kijönni, és abba mik lesznek benne, illetve kérdés milyenek a szállás igényeid, biztos lehet szervezett út is olcsón. Sokszor a repülőjegyet adják pl. túl drágán az utazási irodák, ezzel szemben a szállást lehet, hogy jó áron, és persze van előnye annak is, hogy visznek ide-oda. Itt meghatározó lehet az is, hogy szilveszter, szilveszterre nem biztos hogy egyénileg normális árban normális szállást tudsz foglalni. én nagyon rég voltam szervezett úton, de egy jó utazási iroda bizonyára ki tud hozni jó áron egy jó programot. De így nem tudom általánosságban megmondani, a megkapott árat kell összehasonlítani azzal, amivel te tudnál repülőjegyet venni egyénileg, és amennyiért egyénileg tudnál hasonló szállást foglalni. és persze az utazási iroda kényelmét, ha visznek ide-oda, meg kell határozni, hogy mennyit ér neked.
Tömegközlekedési jegyeket nem tudsz online vásárolni. Nevezetességekhez érdemes (múzeumkártya nem érvényes pl. az Eiffel-toronyra).
#98 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.29. - 14:52
Sziasztok!

Először köszönöm a sok jó tippet amit az oldal nyújtott. Nem olvastam végig minden hozzászólást, ezért bocsi ha olyat írnék ami volt. Az Eiffel toronyhoz én is kinéztem a naplementét, ami nekünk 16:54 volt, na a 16órás jegyünkkel nem értünk fel, valahol a felső lift végtelen sorát álltuk. Mi nem vettünk visit kártyákat, hisz sok minden közel van egymáshoz. Egy hétvégére mentünk, és bőven elég volt az 1-2 zónás napijegy, pénteken és hétfőre meg gyűjtőjegyet vettünk. Aki viszont minden múzeumba be akar menni, az vegye meg. Kellemes utazást
#99 - Béci - 2016.12.13. - 22:04
Szia,
Márciusban tervezünk egy utazást Párizsba, és nagyon szeretnénk egy napot Champagne-ban is eltölteni. Tudod-e esetleg, hogy 1) hogyan lehet oda legegyszerűbben (és leggyorsabban?) eljutni, hogy 2) Reims-be érkezve, melyik pezsgőpincészetet lehet meglátogatni, és oda hogyan jutunk el a vonatállomásról, illetve hogy 3) milyen árakon és milyen feltételekkel fogadnak vendégek a pezsgőházak.
Előre is köszönöm válaszod,
Csilla
#100 - Csilla - 2016.12.26. - 13:42
Szia!

A Gare de l'Est állomásról mennek közvetlen TGV-k, mindössze 48 perc közvetlenül Reims, és 40 perc Champagne-Ardanne állomásra, utóbbi vagy közvetlenül, vagy Reims átszállással is, ha úgy menetrendben jobban jön ki.

Nem ismerem Reims pincészeteit, de a Taittinger nevűt nagyon jónak és érdekesnek mondják nagyon sokan (9 Rue Saint-Nicaise, 51100 Reims). A vasútállomástól 4-es busz St Timothee Reims megállóig (Hopital Debre irányába), majd gyalog: https://goo.gl/maps/uunqwskHni82

úgy látom náluk túra+kóstolás 19 EUR-ért van, itt foglalhatsz jegyet, elképzelhető hogy szükséges lehet néhány időpontban:
https://cellars-booking.taittinger.fr/visit/
#101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.26. - 23:10
Köszönöm a választ! :)
#102 - Csilla - 2016.12.29. - 19:36
Kedves Tibcsi! Szeretném megkérdezni, hogy a Louvreban le lehet -e ülni ha elfáradunk, illetve milyen Párizs wc "ellátottsága" a turisták számára. Van-e illemhely Versaillesban, a Loire menti kastélyokban általában. Köszönöm.
#103 - Magdi - 2017.01.01. - 20:32
Kedves Magdi!

Bizonyos termekben igen, le lehet ülni a Louvre-ban, bizonyos termekben nem, bizonyos termekben pedig igen, de sokan ülnek már ott, kevés, vagy nincs hely, de a lényeg, hogy igen, le lehet ülni, ha nem is biztos, hogy pont abban a percben, pont az adott helyen.

Vannak illemhelyek Versailles-ban, más kastélyokban is biztosan, hiszen sok a turista.
Magában a városban is a múzeumokban, üzletekben, gyorséttermekben, stb. elhelyezkedő wc-k mellett vannak öntisztító, automata, nyilvános wc-k is.

Boldog új évet!
#104 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.01. - 22:42
Szia!szeretném kérni a segítségedet,hogy hogyan jutunk el a szállásunkig,ha a Beauvais reptérre érkezünk és a transzferbusszal bejutunk a városba?cim:3 rue de Chaligny,75012.köszönöm válaszod.
#105 - viki - 2017.01.03. - 21:42
Szia!

1-es metróval Reuilly - Diderot állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/FYjLfd6bMT32
#106 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.03. - 23:52
Kedves Tibcsi! Köszönöm válaszodat, Neked is Buék! Lányom 5 hónapos kismama lesz akkor, mikor megyünk, ezért volt szükségünk az adott infóra :)
üdv. :)
#107 - Magdi - 2017.01.04. - 18:20
Szia, igazán szuper oldalad van, gratulálok! Márciusi disneylandet tervezünk családosan, autóval megyünk 3 éjszakát leszünk, úgy gondoltuk, ha már ott vagyunk, 2 napot ráhúznánk, és 2 éjszakára bemennénk Párizsba is, hogy a nevezetességeket kicsit megnézzük, még ha kutyafuttában is. ( Eiffel torony, Moulin Rouge, Diadalív, Notre Dame, Louve- kívülről :) ) Szállást a Galerie Lafayette közelében néztem ( lakás, nem hotel) . Azt nem tudom, hogy metróval elboldogulunk-e, és hogy vajon a kocsit hol tudjuk arrafelé biztonságban tudni. 4 gyerekünk van, 3-13 év köztiek. Mit javasolsz nekünk? Kényelmes és költséghatékony megoldás lenne a legjobb :) Sétálni is szeretünk/tudunk, szóval ha szerinted gyalog is bejárható az útvonal, olyan ötletet is örömmel fogadunk! Nagyon köszi, üdv, Andi
#108 - Andi - 2017.01.05. - 14:14
Szia!

A Moulin Rouge-hoz nem érdemes elmenni, azért, hogy kívülről megnéznétek, a Moulin Rouge környékén ugyanakkor a Montmarte nagyon jó hely. A Notre Dame-tól el lehet gyalogolni a Louvre-ig, onnan meg a Diadalívig, de az Eiffel-torony már kicsit messzebb van (bár az is legyalogolható). A Galeria Lafayette-től 20 perc a Louvre gyalog. De mindenhova eljuthattok metróval is egyszerűen. Parkolásról a szállástól érdeklődjetek, tudnak-e javasolni.
Parkolni biztonságosan parkolóházakban lehet, de azoknak szép áruk van, listájuk itt: http://www.parkingsdeparis.com/EN/
esetleg ha valahogy Disneylandben tudnátok hagyni az autót, az jó lenne.
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.05. - 17:37
Szia Tibcsi!

Májusban megyünk Párizsba, sok mindent olvastam itt, de már jojózik a szemem, azt láttam, ha második emeletre vesz az ember jegyet az Eiffel-toronyba, ott még meggondolhatja magát, hogy vesz a harmadikra is. Mi online szeretnénk megrendelni, kérném a segítségedet, hogy viszont mi ha a harmadikra vesszük meg, de szeretnék először a másodikon kiszállni és körülnézni, hiszen te is javaslod, hogy az jobb, mint a harmadik, de azért csak felmennénk a tetejére is, akkor ez, lehetséges, tehát kiszállhatunk a másodikon, és utána vissza a liftbe és fel a harmadikra?
Még az a kérdésem, hogy tudod-e a taxik árait, és most lehet meglepő a kérdésem, de van bőven taxi Párizsban, mert pl. Barcelonában eszméletlen mennyiségű van.
#110 - Julika - 2017.01.09. - 19:53
Kedves Tibi !
azt szeretném kérdezni, 18-24 évesek vagyunk, akkor csak a személyit kell fel mutatni eu tagállamból vagyunk? köszönöm válaszodat
#111 - Vivien - 2017.01.10. - 01:43
Kedves JULIKA!

Ha a harmadikra vesztek jegyet, mindenképp ki fogtok szállni a másodikon, ugyanis úgy megy a lift, először a 2.-ra, aztán a 3.-ra egy másik. Illetve, szabadon közlekedhettek a szintek között. érdemes azért felmenni a 3.-ra, ha valaki spórolni akar, akkor jó csak a 2. is.
Taxi árak: https://www.g7.fr/en/paris-taxi-fares


Kedves VIVIEN!

EU-n belül mindig, mindenhova elég a személyi.
#112 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.10. - 14:47
Kedves Tibcsi...szia! Lebuktam?

Köszi a válaszod, még olvasgatok nagyon sok mindent, foglak még szerintem keresni kérdésekkel!
#113 - Julika - 2017.01.10. - 18:49
Kedves Julika!

Persze, ha vannak még kérdéseid, írj! :)
#114 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.10. - 19:07
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a Louvre-ba és a Musée d'Orsay- ba 17 évesen(ugye ingyenes a belépés) egyedül be lehet-e menni vagy csak szülői kísérettel? és ha igen ki kell-e várni a nagy sort vagy külön kapun juthatok be? Egyik rokonunkat jövök meglátogatni de ők nem érnek rá sajnos és én szeretném az időt hasznosan tölteni! Köszönöm a segítséget előre is! :)
#115 - Péter - 2017.02.11. - 08:39
Szia!

Igen, ingyenes a belépés. Szülői kíséretet nem írnak egyik helyen sem.
A Louvre-ba a sor először a biztonsági ellenőrzéshez áll, amit ugyanúgy ki kell várni. Utána jegyért nem kell sorban állni szerintem 18 éven alul, az ingyenes jegy talán csak 18-25 év között szükséges. Az Orsay-ba szerintem ugyanúgy az "A" bejáraton kell bemenni, ahogy a legtöbben.
#116 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.12. - 22:31
Szia kedves Tibcsi,azt szeretném kérdezni,hogy: online szeretnék jegyet venni a Louvre-ba, és az Eiffel-toronyba.(3 felnőtt,2 18 év alatti gyerek)Kell-e a gyerekeknek ingyenes regisztrációs jegy (vagy hasonló) vagy jöhetnek be velünk egyenesen? A másik kérdés: az előre megvett jegyekkel előremehetünk a sor elejére,vagy valahol várakozni kell (gondolok itt egy ,,online tickets,, feliratú táblára,kapura,stb) és ott mehetünk be? Vagy ez hogy működik? Válaszod előre is köszönöm:Anikó
#117 - Szabó Anikó - 2017.02.14. - 02:09
Szia!

18 év alatt nincs szükség ingyen jegyre a Louvre-ba.
Az Eiffel-toronyba viszont nem ingyenes a jegy 18 év alatt (de lehet csak a Louvre-ra értetted), a weboldalon ki tudod választani hogy hány felnőtt, és gyerek jegyet veszel.
Online jeggyel az Eiffel-toronyba ahhoz a részhez kell menni, ahol a jeggyel már rendelkezők állnak sorba. A Louvre-hoz a biztonsági ellenőrzéshez ugyanúgy sorba kell állni, érdemes a bevásárlóközpont felől érkezni, nem pedig a piramisnál bemenni.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.14. - 02:35
Kedves Tibcsi,
köszönöm a választ. Igen,tudom ,hogy a toronyba a gyerekeknek is kell jegy :) A Louvre-ban ha a bevásárlóközpont felől megyek,akkor mutatja valamiféle tábla,hogy merre kell menni a biztonsági ellenőrzéshez? köszi a választ :)
#119 - Szabó Anikó - 2017.02.14. - 06:35
Kedves Tibcsi!

én is csatlakoznék Anikó kérdéséhez, ha a bevásárló kp felől szeretnénk bemenni, ott tényleg igaz a mendemonda, hogy csak automatából lehet jegyet venni? én tanárként a "Teacher Card"-ot szeretném érvényesíteni, mely ingyenes belépésre jogosít, illetve két 18 év alatti gyerek is lesz velünk, akiknek szintén ingyenes a belépés. így ott szerinted a biztonsági ellenőrzés után beengednek minket, vagy fel kell mennünk a piramishoz?
Köszi a válaszod előre is!
#120 - Sziszkó - 2017.02.14. - 14:08
Kedves ANIKó!

Igen, Louvre táblák mutatják a bejáratot!


Kedves SZISZKó!

Nem csak automatából lehet jegyet, venni, akkor se, ha onnan mész be, csak van arra is lehetőség, hanem pénztárból is, át is írtam a leírásban, félrevezetőnek tűnhetett. A piramis alatti, és a földalatti bejárat ugyanoda vezet, és a Carrousel bejáratnál a legtöbb esetben nem néznek még jegyet.
Ugyanakkor a Louvre weboldala alapján ilyen tanári kártyával csak francia iskolákban tanítok léphetnek be ingyenesen, ezen kívül nem francia nemzetiségű tanárok akkor, ha művészet, művészettörténet, vagy alkalmazott művészet tanárok.
#121 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 08:21
Köszönöm a válaszod. A már kiváltott Teacher Card-on egyáltalán nincs rajta, hogy én mit tanítok, csak a saját nevem és vicces módon magyarul! az iskolám neve...Akkor ezt most ott hogy tudják ellenőrizni? Köszi, Sziszkó
#122 - Sziszkó - 2017.02.15. - 18:48
Ez így sajnos nem valószínű hogy érvényes. A weboldaluk alapján a Louvre-ba csak francia iskolákban tanító tanárok léphetnek be ingyen. hóHa magyar iskolában tanítasz művészetet, művészettörténetet, vagy alkalmazott művészetet, vagy valami ilyesmit, akkor gondolom erről valami igazolást kell szerezned, ill. a Louvre-tól tudsz érdeklődni, ilyen kérdésre azért nem tudok válaszolni :)
#123 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 19:23
Szia Tibcsi!

Teljesen elvesztem ezekben a zónákban. A CDG ből hogy jutok el a Diadalívhez? A legfontosabb látványosságokat akarom megnézni, pl Diadalív, Sacré Coeur, Bastille, Eiffel. Ezek milyen zónába tartoznak, milyen jegyet érdemes venni 4 napra. AZ egyik nap Versailles-be szeretnénk menni, oda mivel menjek? a T+ gyűjtőjegy is jó oda? Köszi a gyors válaszod!! Zsófi
#124 - Zsófi - 2017.02.27. - 16:23
Kedves Hozzászólók!
én éttermekröl érdeklödnék. Melyik helyet ajánlanátok és melyikeket kellene biztos elkerülnünk?
Elöre is köszönöm!
#125 - B. László - 2017.02.28. - 17:42
Szia ZSóFI!

Ahova metró megy, illetve amiket írtál (Versailles és a CDG kivételével), gyakorlatilag minden Párizsban az 1-es zóna, a zónákról olvashatsz az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban, és ott arról is, hogy mikor milyen jegyet érdemes venni. Versailles eljutás a Látnivalók Párizs környékén menüpontban. T+ nem jó oda, ahogy ott, és az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban leírásra került.
CDG-ról eljutás a diadalívhez: RER B-vel Chatelet-Les Halles állomásig, onnan RER A-val Charles de Gaulle-étoile állomásig.


Kedves LáSZLó!

Itt böngészhetsz jó éttermeket, sok értékeléssel, árkategória alapján is rendezhető: https://goo.gl/FDZxqq
#126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.01. - 09:43
Kedves Tibi !
Glutén mentes éttermek, boltok mennyire elérhetők Párizsban ? A lányom lisztérzékeny. A másik kérdésem pedig, hogy a heti jegyre milyen méretű fényképet kell vinni. Legyen nálunk ragasztó is ? Köszönöm a válaszod :) üdvözlettel :ágnes
#127 - Szilagyiné ági - 2017.03.03. - 12:32
Szia :)
Mi Júniusra tervezünk egy 3 napos párizsi kirándulást. Egyszer már volt szerencsém eltölteni ott 2 hetet, ami most elég sokat segít.Emlékszem még elég sok mindenre, de ennek ellenére vannak kérdéseim. A szállásunk az a 20.kerületben lesz. Ha mi a Porte Maillotra érkezünk,akkor onnan az 1-es metró Charles de Gaulle Etoille megállóra, majd a 2es metró Belleville megallóra ?
Gondolom a metrózással nem lesz gond,mert anno is gond nélkül sikerült megoldanom mindig.
Ami viszont nagy káosz az a jegyek :) Nekem akkor 1-5 zónás hetijegyem volt, igy sosem volt gond,hogy mikor mivel eddig lehet utazni,most viszont ezen kicsit fennakadtam .Versaillesbe is tervezünk kimenni így a kérdésem az lenne, hogy milyen jegyet vegyünk arra a napra? Gondolom nem egész nap leszünk ott, így valami olyan megoldást keresek,hogy aztán még az nap Párizsban is tudjuk használni ugyan azt a jegyet pl. ha mennénk a metróval Párizson belül. A többi nap csak gyalogosan tervezünk közlekedni,úgyhogy az nem gond. Esetleg ha mégis nagyon elfárádnánk akkor veszunk egy 1.70 euros T+-t.
Válaszodat előre is köszönöm :)
#128 - Lili - 2017.03.05. - 16:34
Kedves áGI!

A fénykép mérete 2,5 cm széles, 3 cm magas, ragasztót nem kell vinni :) Gluténmentes éttermeket nem ismerek konkrétan, csak amit a Google-ben "paris gluten free restaurants" kulcsszóra rákeresve tudnék információt adni, rákeresve találhatsz sokat.


Kedves LILI!

A 20. kerület nagy, de ha a Belleville megállóhoz közel lesz a szállásotok, akkor amit leírtál, annál gyorsabb eljutás: 1-es metróval Chatelet állomásig, majd onnan 11-es metróval Belleville állomásig.
A Versailles-i napra RER-jegy Versailles-ba, vagy ha eleget utaznátok hozzá Párizsban aznap, hogy megérje (7 EUR Versailles-retúrjegy vs 12 EUR 1-4-es zónás napijegy), akkor 1-4-es zónás napijegyet.
#129 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.05. - 20:34
Szia!!

Nagyon jó az oldal, sok infót kaptunk meg. Mi holnap indulunk, és olyan kérdésem lenne, hogy sok helyen látom, hogy 26 év alatt ingyenes. Azt, hogy kell elképzelni??
Felmutatom a személyimet és beengednek, vagy vennem kell 0-ás jegyet, amihez végig kell várnom a sort??
Segítséged előre is köszönöm :)
#130 - Ajtony Adrián - 2017.03.09. - 10:38
Szia!

A múzeumokban sajnos 18 éven felül sorban kell állni ingyen jegyért, 18 év alatt nem.
#131 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.09. - 14:04
Szia Tibi !Június 25-28 -ig megyünk a feleségemmel. Beauvais-ban száll le a repülőnk,a szállás pedig a Le Montclair Montmartre Hostel & Budget Hotel lesz. 62 Rue Ramey Butte-Montmartre Párizs 8.ker. Tudnál segíteni a transzferben ?Köszönöm :Zoli
#132 - Szendrő Zoltán - 2017.03.11. - 11:02
Szia

Busszal Porte Maillotig, majd onnan 1-es metróval Concorde állomásig, onnan pedig 12-es metróval Jules Joffrin állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/1PV5kGbjZMz
#133 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.11. - 14:24
Szia Tibi!
A párommal egy hét múlva megyünk párizsba és azt szeretném kérdezni, hogy jól olvastam, hogy csak az eiffel toronyba kell jegyet váltanunk? ( 22 évesek vagyunk mindketten) azt olvastam itt, hogy a louvre-ba 18-25 év közötti EU-s állampolgároknak ingyenes, ezt az ingyenes jegyet meg lehet venni online is, hogy ne kelljen sorban állni?
előre is köszi a választ!
Soma
#134 - Soma - 2017.03.13. - 00:44
Szia!

érdekes, hogy most már megnéztem, és mostantól azt írják mind a Louvre mint az Orsay esetében, hogy nem kell sorban állni ingyen jegyért már, be lehet menni (persze a biztonsági ellenőrzésnél nem lehet megelőzni a sort).
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.15. - 17:17
Kedves Tibcsi!

Mi hétfőn indulunk Párizsba, de egy picit aggódom az időjárás miatt. Milyen opciókat ajánlanál, ha netán ideérnek azok a fránya záporok?

Illetve szeretném megkérdezni, hogy a heti bérlethez ugye jó lesz a fekete-fehér kép is?

Válaszodat köszönöm előre is!

üdv, Sziszkó
#136 - Sziszkó - 2017.03.18. - 19:50
Kedves Sziszkó!

Van rengeteg múzeum és templom pl., ott van Versailles is, melyekről olvashatsz a látnivalók menüpontokban, Párizsban egyébként is gyakori az esős idő, szinte bármikor is mész.
Igen, jó a fekete-fehér kép is.
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.18. - 20:47
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a válaszod és még egy SOS kérdés...Disneyland-be is el fogunk menni, egy speciális ajánlattal (Special MINI ticket) most mindkét parkba be tudunk menni, de csak "mid-week"-en...
Véleményed szerint ez mit jelenthet? Csak szerdát, vagy k-cs? Erről itt olvastam: https://www.booktickets.disneylandparis.com/tnsa64/live/shop/8en/MAININTENCD/pluto/index.php?vld=1&ecmp=n&affid=SECUTIX&tduid=32454335543R

Kicsit aggódom, mert ha csak szerdán mehetünk, az ütközne a befizetett Eiffel jegyünkkel...

Köszi előre is, üdv: Sziszkó
#138 - Sziszkó - 2017.03.19. - 14:47
Kedves Sziszkó!

Az információ piktogrammra kattintva megnyílik egy naptár, ahol látszik, hogy hogy a special mini ticket március 24.-ig érvényes, de minden nap addig, hétfőtől péntekig, tehát mehettek bármikor.
#139 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.20. - 00:07
Kedves Emberek !
Nemrég Párizsban voltunk, és úgy volt hogy hatan megyünk, így én online meg vásároltam a Beauvais i reptértől oda- vissza a jegyet a transzferbuszra, viszont végül 2 ember nem tudod velünk utazni, így szeretném eladni a jegyet, akár olcsóbban is mint az eredeti ára. :) érvényes 2018.02.14. ig érdeklődni szokeciklon30@gmail.com vagy telefonszámon : 06704283584 es számon köszönöm
#140 - Vivien - 2017.03.20. - 23:11
Kedves Tibi, ha előre vásárolok jegyet az Eiffel-toronyba, akkor azt a jegyet ki kell-e otthon nyomtatni, vagy kapunk róla valamilyen igazolást e-mail címre ? Köszönöm szépen
#141 - Anikó - 2017.04.13. - 13:52
Kedves Anikó!

A jegyet vagy ki kell nyomtatni, vagy okostelefonon bemutatható.
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.13. - 15:49
Kedves Tibcsi!

Egy céges út keretén belül hazafelé Párizsban kell átszállnom. Lehetőségem volt a budapesti gépet estére kérnem, így egy vasárnapot Párizsban tölthetek reggel 7-től este 20-ig.
4 fő látnivaló van, amit ha lehetséges szeretnék egy napba belesűrítve megnézni: Eiffel-torony, Louvre, Notre Dame és a Diadalív.
A kérdéseim a következők lennének:
1) Ha mind a 4 látnivaló belefér az időbe, milyen sorrendben (és útvonalat használva) ajánlod őket megnézni?
2) A CDG repülőtérről indulva mi a leggyorsabb/késés-dugó szempontjából legmegbízhatóbb mód a központba jutásra [(és vissza) - olvastam egy cikket a Le Bus Direct line 2 -ről, ami a CDG es a belváros között közlekedik, erről mi a véleményed?]
- Vasárnap este 20.50-es repülőgép indulás esetén, mennyi időt érdemes a visszaútra és a becsekkolásra szánni, számolva az esetleges forgalmi okokból adódó késéssel?

Nagyon szépen köszönöm a segítséged előre is!

üdv,
Tamás
#143 - Horváth Tamás - 2017.04.13. - 19:11
Kedves Tamás!

Meg lehet ezeket mind nézni, kényelmesen, ha mondjuk reggel 8-ra beérsz a városba. Hogy a Louvre-ot belülről mennyire az más kérdés, majd látod, mennyi az idő, és mekkora a sor, kívülről biztos, és az Eiffel-toronyba se mennél fel gondolom (vagy ha igen, online jegy vásárlása szükséges, ha még tudsz venni, de akkor annak időpontja meghatározza
a programot), a Notre Dame-ba azért gyorsan bemehetsz.

Gyorsaság, dugó elkerülése szempontjából a RER elővárosi vonat a legjobb, 35 perc a menetideje. Tömegközlekedési jegy pedig a te esetben az 1 napos, 1-5-ös zónás Paris Visite lesz a legjobb, melynek ára 24,50 EUR (érvényes oda-vissza a reptérre, és Párizson belüli közlekedésre is ; amennyiben Párizson belül csak 1-et közlekednél, akkor esetleg 2-3 EUR-t buksz rajta, de ez a legegyszerűbb akkor is).

A reptérről közlekedő RER B-ről St.Michel-Notre Dame állomáson szállj le, és a Cité-szigetre átmenve megnézheted a Notre Dame-t. Onnan el lehet indulni gyalog a Szajna-parton a Louvre-ig, majd tovább gyalog a Tülériák kertjén, majd a Champs-Elysées-n keresztül a Diadalívig. Itt már metróra érdemes szállni az Eiffel-toronyig: 6-os metróval Bir Hakeim állomásig.
így sokat gyalogolsz, de sokat is látsz, jó helyeket, persze bármikor metróra lehet szállni, ha soknak érzed, vagy fogytán az idő. útvonal:
https://goo.gl/maps/a7tbhnDzVyE2

Visszafele: az Eiffel-toronyhoz közeli Champ de Mars-Tour Eiffel állomástól: https://goo.gl/maps/TD3LnxynwHz RER C-vel vissza St. Michel Notre-Dame állomásig, majd onnan ugyanúgy RER B a megfelelő, 1-es vagy 2-es terminál állomásához.

A biztonság kedvéért fél6 körül elindulnék az Eiffel-toronytól vissza, ebbe beleférnek problémák (forgalmi dugó RER-nél nincs).
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.14. - 05:07
Kedves Tibcsi!

Nagyon szépen köszönöm a választ! Rengeteget segítettél!

üdv,
Tamás
#145 - Horváth Tamás - 2017.04.14. - 13:00
Kedves Tibi,tudnál néhány infót mondani a Concorde téren lévő óriáskerékről? Pl: hány kört lehet vele tenni,hány éves gyerek ülhet föl,mennyi az ára,mennyit kell sorban állni? Ilyenekre gondoltam. Köszi a segítséget előre is :)
#146 - Anikó - 2017.04.17. - 00:54
Kedves Anikó!

Arról sajnos nincsenek aktuális információm, a weboldalukon meg semmi info.
#147 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.17. - 01:06
Kedves Tibor !
Majus elejen mennenk a lanyommal 3napra Parizsba.Reggeli orakban erkeznenk a Charles de Gaulle repterre, innen a szallasunkra ami a rue Brancionon van.Mivel menjunk es hol szalljunk fel illetve le?Milyen jegyet vegyunk ha egy nap elszeretnenk menni Disneylandbe is es megszeretnenk nezni Parizs nevezetessegeit.
#148 - Gulyas Piroska - 2017.04.20. - 18:54
Kedves Piroska!

RER B-vel Cité Universitaire állomásig, majd onnan T3a villamossal, Pont Gariglano irányába, Brancion állomásig.
A megfelelő jegy függ attól hogy a hét melyik napján érkeztek, hogy a lányod hány éves, stb., hogy mikor melyik jegy éri meg összefoglalásra került az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 01:41
Kedves Tibor!
Köszönöm a gyors válaszat,a lányom 12 éves es hétfön érkeznenk.A Paris visit vagy a navigo a megfelelő jegy?
#150 - Gulyas Piroska - 2017.04.21. - 22:26
Kedves Piroska!

Ez esetben a heti Navigo Découverte lenne a legjobb, érvényes CDG-ról oda-vissza a RER-re, valamint Disneylandbe, és Párizsban is.
#151 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 23:00
Kedves Tibor!
Mi május közepén megyünk Párizsba. Itt sikerült szállást foglalni: Hotel Du Globe, 197 Rue Saint Denis, Bourse, Párizs II.kerülete. Mi a véleményed a szállásról, milyen helyen van a látnivalók szempontjából? Hogyan juthatunk el ide a Beauvais repülőtérről? Párizs melyik kerületét ajánlod, ahol biztonságos, de viszonylag közel vannak a látnivalók? Ha esetleg még keressünk szállást,mert a fenti nem felel meg.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
üdv
Nina
#152 - Nina - 2017.04.25. - 09:47
Kedves Tibcsi!

10 nap múlva indulunk Párizsba a barátnőimmel 4 napra. Sok-sok hasznos infót olvastam itt az oldalon, amit ezúton is köszönök. Egy kérdésem nekem is lenne. Sajnos lecsúsztam az Eiffel torony online jegyvásárlásról :/ aminek nagyon nem örülök, mert nem szeretnék 2030-ig sorban állni a csajokkal. Kérdésem az, hogy tudsz-e valami másik online portált ahol lehet jegyet venni, és elkerülhető a több órás sorban állás? Nem biztos, hogy bevállalnánk a lépcsőzést, mert kettőnknek rossz a térde.

Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm.

üdv: Marianna
#153 - Marianna - 2017.04.25. - 15:14
Kedves Tibor!
Mi máj. 24-28 között utazunk Párizsba, Beauvais-i reptérre a szállásunk pedig Hotel Ibis Budget Paris Porte de Vincennesben lesz (2, avenue Leon Gaumont, 20th arr.) A reptéri buszra már megvettük a jegyet, a Pershing Porte Maillot-ra érkezünk, onnan az 1-es metróval jutunk a szállodához Saint-Mandé megállótól. úti tervünkben szerepel: Diadalív , Champs-élysées, Eiffel torony, Notre-Dame, Ile de la Cité sziget, Louvre, Tuileriák palotája , Királyi Palota, Sacré-Coeur, Montmarte, Château de Vincennes.
Az lenne a kérdésem, nekünk milyen tömegközlekedési bérletet vagy jegyet lenne érdemes megvenni ? Ezek a jegyek bérletek milyen árban vannak, mi a pontos nevük? Kell-e hozzá fénykép?
#154 - éva Ruszinkóné Király - 2017.04.26. - 13:28
Kedves NINA!

Nincs messze a látnivalóktól, elég központi szállás. Eljutás: busz a reptérről, majd a Porte Maillottól 1-es metróval Chatelet állomásig, majd 4-es metróval Réaumur - Sébastopol állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/PWU2i1iQWaz


Kedves MARIANNA!

Lehet még más oldalakon, csak sokkal drágábban:
http://booking.parisinfo.com/il4-selection_i188-eiffel-tower.aspx
https://www.getyourguide.com/eiffel-tower-l2600/
https://www.viator.com/Paris-attractions/Eiffel-Tower/d479-a89


Kedves éVA!

Ha van ebben legalább 4 teljes nap, azokon a napokon megfelelő számú közlekedéssel, valószínűleg a hetijegy lesz a legjobb. Hogy mennyi a jegyek ára, mihez kell fénykép, mikor mi éri meg, olvashatsz az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
#155 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.27. - 00:32
Kedves Tibor!

Köszönöm szépen az eddigi segítséget! Azt nem találtam az oldalon, hogy mennyibe kerül a jegy az Eiffel-toronyba, ha a 2. emeletre lépcsőn és onnan a tetejére lifttel megyünk fel és azt szeretném még kérdezni, hogy ez a jegy egész napra érvényes, hogy ha esetleg este is szeretnénk felmenni?

Köszönöm szépen!
üdv Nina :)
#156 - Nina - 2017.05.04. - 14:37
Kedves Nina!

Lépcsőn a 2. emeletre 7 EUR, a 2-3. emelet között 6 EUR a liftre. Csak egyszeri belépésre érvényes a jegy.
#157 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.05. - 11:35
Kedves Tibcsi!
Olyan kérdésem lenne, hogy 1 hónap múlva megyünk párommal Párizsba. Juhhhéj :-) a CDGre megy az Easjet gép, majd onnan hogy jutunk el a szállásra? Five Boutique Hotel Paris Quartier Latin. Szerinted milyen tömegközlekedési bérletet lenne érdemes venni? Szerdán érkezünk délután s vasárnap reggel jön vissza a gép. 1 napot szeretnénk Disneylandbe tölteni, 1 napot a mellette lévő filmstúdióba (elég szerinted az idő?) 1 nap a nevezetességekre. Ezen kívül szerda délután/este mit javasolnál? Moulin Rougeba érdemes elmenni szerda este? Hirtelen annyi mindent szeretnénk megnézni, de lehet kevés az időnk...Kérlek ha tudsz válaszolj ha van időd hasznos infókkal. Nagyon köszi Andris
#158 - Andriska - 2017.05.30. - 14:26
Kedves Andris!

Egyszerű az eljutás a reptérről, közvetlenül RER B-vel Port-Royal állomásig, majd 7 perc gyalog (vagy Port Royal RER-állomástól még 91-es busszal 2 megálló, Bastille irányába, Port Royal-Berthollet megállóig): https://goo.gl/maps/QYzuZw9xRCT2
Biztosan a Navigo heti bérlet lesz a legjobb, érvényes CDG-ról/CDG-ra is, Disneylandbe, és Párizsban is, részletesen olvashatsz a jegyekről az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
#159 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.30. - 22:54
Kedves Tibor!
Mi a férjemmel és a 2 gyermekünkkel (7 és 9 évesek) június 18-21-ig leszünk Párizsba. Vasárnap érkezünk és szerdán délután jövünk haza. Hétfőn megyünk Disneyland-ba. Véleményed szerint a látványosságokat milyen sorrendbe nézzük meg a gyerekekkel? Mi már jártunk a férjemmel Párizsban...most a lényeg,hogy a 4 nap alatt a Disneyland-en kívül más érdekességeket is megmutassunk nekik. A Beauvais reptére érkezzünk az oldaldon keresztül már a transzfer buszt és Disneyland-i jegyeket is lefoglaltunk és az általad leírtak alapján az Eiffel torony látogatásához a jegyeket is online megveszük előre. Szállásunk a 14.kerületben lesz. Van még esetleg valami véleményed szerint amire figyelnünk kell? Válaszodat előre is köszönöm! További szép napot (:
#160 - Szilvi - 2017.06.06. - 16:16
Kedves Szilvi!

A látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése látszik a Párizs térkép menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/parizs-terkep.html
Néhányat említve, közel van egymáshoz pl. a Notre Dame, a Sainte-Chapelle, a Louvre, majd onnan a Champs-Elysées és a Diadalív. Kicsit kiesik az Eiffel-torony, és jobban a Montmartre.
Arra figyeljetek, hogy a legkedvezőbb tömegközlekedési jegyeket vegyétek meg, ez attól függ, mikor mentek Disneylandbe, stb. hogy mikor milyen jegy éri meg, megtalálható az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban
https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
Illetve hogy sok a zsebtolvaj.
Egyéb gyerekprogramokhoz még lásd:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/parizs-gyerekkel.html
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.06. - 16:36
Kedved Tibcsi!
Kérlek írd meg nekem,hogyan jutok el a porte Mailotrol a hotel Wallaceba(RUE fondary).jún.14-én utazom.Válaszodat előre is köszönöm.Rita
#162 - Forgó Rita - 2017.06.07. - 07:40
Kedves Tibor!
Köszönöm szépen a gyors válaszodat (: Hétfőre terveztük a gyerekekkel Disneyland-at talán akkor nincsen akkora tömeg. így mit tanácsolsz milyen jegy típust vegyünk? Köszönöm! További szép napot! Szilvi
#163 - Szilvi - 2017.06.07. - 11:13
Kedves RITA!

1-es metróval Charles de Gaulle étoile állomásig, majd onnan 6-os metróval Cambronne állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/xcEmBndfhhB2


SZILVI: A felnőtteknek Navigo Decouvere hetibérlet hétfőtől. A gyerekeknek szóba jöhet, utazási számtól, programtól függően a gyerek Paris Visite (a Disneylandes napon ebből 1-5-ös zónás), vagy gyerek gyűjtőjegy, napi utazási számtól függően, és attól is függően, hogy a Disneylandes napon Párizsban is utaztok-e, ha nem, akkor aznapra nekik csak retúr gyerek RER-jegy Disneylandig, és esetleg még a gyerek gyűjtőjegyből jegy.
#164 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.07. - 20:46
Kedves Tibcsi!
A 75-ös busszal nem lehet elmenni a Louvre-hoz? A térképen úgy láttam,hogy az is ott tesz le,viszont az ismertetőben nincs feltüntetve. Köszi a választ :)
#165 - Anikó - 2017.06.20. - 21:03
Kedves Anikó!

De, végülis azzal is lehet, kis gyaloglással a Pont Neuf hídtól, az egyik végállomásától, ez a 75-ös útvonala:
https://www.ratp.fr/sites/default/files/plans-lignes/Reseaux/Bus-Noctilien/Bus/75.pdf
#166 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.27. - 10:42
Kedves Tibcsi,köszönöm a sok-sok segítséget :) még néhány kérdés,és nem zaklatlak többet,mert nemsokára megyünk :) július 14-én (a nagy nemzeti ünnepen) mikor kezdődik reggel a katonai parádé? aznap jövünk haza,és szeretném,ha a gyerekek valamit látnának belőle. valamint még azt szeretném kérdezni,hogy a buszok,metrók,reptéri buszok ugyanúgy járnak,vagy ritkább menetrenddel számoljak? és végül: ha esetleg taxival mennénk a reptérre (CDG) akkor mennyibe kerül nagyjából a viteldíj? még egyszer nagyon köszönöm :)
Anikó
#167 - Anikó - 2017.07.01. - 07:28
Kedves Anikó!

A metró, RER normál hétvégi menetrend alapján közlekedik, csak néhány állomás le lesz zárva a Champs-Elysées, Eiffel-torony környékén. De számoljatok a nagy tömeggel, a nehéz kijutással a parádé területéről, ha sietnetek kell, mindenféle lezárások lesznek. 11-kor szokott kezdődni, de ha látni akartok valamit, érdemes előbb odamenni, gondolom most is 11 körül kezdődik, a pontos program elvileg itt fenn lesz:
https://en.parisinfo.com/discovering-paris/major-events/bastille-day-in-paris/military-parade-champs-elysees/military-parade-on-the-avenue-des-champs-elysees
Taxi Párizs belvárosából a CDG-ra a Szajna jobb partjáról 50 EUR, a Szajna bal partjáról 55 EUR.
#168 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.01. - 15:24
Kedves Tibcsi,
akkor erről sajna lecsúszunk :( 13.25-kor indul vissza a repülőnk,még taxival se fér bele. köszönöm a linket,még addig átbogarászom többször,hátha változik valami :) köszi még egyszer :D
#169 - Anikó - 2017.07.02. - 10:27
Kedves Tibcsi,köszönöm a sok segítséget. Hála neked minden jól ment,nem tévedtünk el :) Még annyit ideírnék,hogy a Sacré Coeur kupolájába is fel lehet mászni egy csigalépcsőn (mi felmentünk,340 lépcső) fantasztikus a kilátás onnan :) és maga a kupola a tornyokkal,vízköpőkkel...gyönyörű :) felnőtt jegy 6 Euro,gyereknek 4 Euro
köszi még egyszer mindent :)
üdv:Anikó
#170 - Anikó - 2017.07.20. - 09:34
Kedves Tibcsi,
Sajnos nem tudok jegyet venni az Eiffel toronyra. Augusztus 24-től szeptember 1-ig leszünk kint, ezen időintervallumon belül egyetlen szabad helyet adott ki, 29-e 2 órát, viszont folyamatosan visszadobál oda, hogy klikkeljem be, nem vagyok robot. Innen valahogy nem jutok tovább. :(
#171 - Erika - 2017.08.17. - 00:08
Kedves Erika!

Ennyivel előtte teljesen elképzelhető hogy nincs már jegy, hetekkel, hónapokkal előre kell venni sajnos (az augusztus 29.-et se látom már, tehát nem tudom mi lehetett az a visszadobálás).
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.22. - 21:05
Kedves Tibcsi!

Vasárnap délutánra vagy inkább hétfő délutánra javaslod a Lourve megtekintését?
#173 - Szabó Beáta - 2017.08.25. - 17:18
Kedves Beáta!

Hétfőn valószínűleg kevesebben lesznek mint vasárnap.
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.29. - 18:50
Kedves Tibcsi!
Idén október 1-én megyünk Párizsba. A leírás szerint ezen a napon ingyenesen látogatható a Louvre. Délutánra érünk a városba, szerinted érdemes még ekkor odamennünk vagy inkább hétfőn próbálkozzunk? válaszod köszönöm!

Ildikó
#175 - Ildikó - 2017.08.31. - 11:30
Kedves Ildikó!

Az ingyenes vasárnapokon elég sokan szoktak lenni, bár lehet pont délután fele már nem annyira. Hétfőn mindenesetre valószínűleg sokkal kevesebben lesznek. Nézzétek meg, ha spórolni akartok, de attól függően, mennyire érdekel, nehéz lesz bejárni pár óra alatt, pláne, ha sokan lesznek. Max visszamentek hétfőn, útbaesik azért sokminden fele.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.01. - 03:45
Kedves Tibcsi!
Segítségét szeretném kérni a CDG reptérről szeretnénk bejutni az IBIS hotelba 33 Rue Barbès, 92120 Montrouge, az odáig tiszta, hogy a legolcsóbb a 350 és 351-es busz, de sajnos nem találok olyan útvonaltrevezőt amin látnán, hogy a buszon kívül még milyen járműre kell szállni. 2 felnőtt és 3 kamasz gyerekkel mennénk kis kevés cuccal :-) nagyon hálás lennék, ha tudna segíteni, hogy ne kelljen órákat bolyongni. Nagyon köszönöm
#177 - Timi - 2017.09.27. - 10:07
Kedves Timi!

Ha 350-es vagy 351-es busszal mennétek, akkor a legegyszerűbb: a 350-essel Gare de l'Est végállomásig, és onnan 4-es metróval Mairie de Montrouge végállomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/2MqHPPu7Guq
#178 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.28. - 02:07
Kedves Tibcsi !
Nagyon hálás vagyok a válaszért. Fantasztikusan érthetően van összeszedve a sok és hasznos információ. Nagyon köszönöm
#179 - Timi - 2017.09.29. - 13:30
üdv a tetvek szerint január 5 és 7. között tervezünk egy kirándulást Párizsba a feleségemmel a cdg reptérre érkezünk és valahol a belvárosban lesz a hotel (még nincs el döntve ) kérdésem a következő lenne milyen tömegközlekedési jegyet vagy bérletet lenne érdemes venni? Tervezzük az eilfel torony ,diadal ív , Louvre múzeum ,Champs-élysées
#180 - Forgó Balázs - 2017.10.15. - 12:16
Szia!

3 db napijegyet pl., ha utaztok eleget hozzá + RER-jegyeket a reptérre / reptérről. A különböző jegytípusokról, és hogy mikor melyik éri meg, olvashatsz az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
#181 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.15. - 16:43
köszönöm a segítséget
#182 - Forgó Balázs - 2017.10.15. - 18:55
Kedves Tibi!
Okt.30-nov.2-ig leszunk Párizsban.
Kérdésem,hogy a Beauvais reptértől,hogyan jutunk el a szallasig tömegközlekedéssel?
A szállás címe: 9 rue des Gobelins, Gobelins, Párizs XIII. kerülete, 75013
Illetve milyen jegyet javasolsz erre a négy napra a közlekedéshez?
Visszafelé a CDG-ról érkezünk haza.
Vàlaszod előre is köszönöm!
Ibolya
#183 - Bálint Ibolya - 2017.10.16. - 10:09
Kedves Ibolya!

Ugyanezt a kérdést már feltetted az útikalauz oldalon, ahol már tegnap válaszoltam.
#184 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.16. - 12:02
Kedves Tibi!
Szeretnénk megnézni a Louvre-t, nov.5.-én(vasárnap) egyik oldal azt írja minden hónap első vasárnapja ingyenes, de találkoztam olyannal is ami azt írja zárva. Tudnál ebben segíteni,hogy hogyan készüljünk? 2 felnőtt és egy 25 év alatti , kell -e valamilyen jegy ha mégis ingyenes lenne a belépés?
Előre is köszönöm válaszod?
Tücsi
#185 - Tücsi - 2017.10.17. - 16:40
Kedves Tücsi!

Itt az oldalon mindig aktuális árak és nyitvatartások szerepelnek (évenkénti frissítéssel), ugyanazok vannak itt, amik a hivatalos oldalon, ezek a jó árak és nyitvatartások, tehát novemberben minden hónap első vasárnapján ingyenes.
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.17. - 19:17
Kedves Tibi!
Dec.23-27 között leszünk Párizsban, arról érdeklődnék, hogyan alakul az üzletek ünnepi nyitvatartása?
24-én meddig vannak nyitva a szupermarketek? 25-26 nyitva van valami?
Gondolom, az éttermek azért működnek...
A tömegközlekedés mennyire gyérül meg egy normál naphoz képest?
Várom válaszod,
üdvözlettel: Mese
#187 - Mese - 2017.10.23. - 17:51
Kedves Mese!

A legtöbb bolt 24.-én nyitva, 25.-én zárva lesz. 26.-a nem ünnepnap Franciaországban.
A tömegközlekedés normálisan, vasárnapi menetrend szerint működik.
#188 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.24. - 22:00
Kedves Tibi!
Abban kérném a segítséged,hogy ha mondjuk csak egy napunk van egy pár párizsi nevezetesség megtekintésére(pl: Eiffel-torony; Louvre-t; Diadalív),akkor hol érdemes parkolni autóval(P+R) ha az A4-en érkezünk Reims irányából és mivel érdemes továbbutazni a fentebb említett nevezetességekhez? Előre is nagyon köszönöm a segítséged!
üdv: Roberto
#189 - Roberto - 2017.12.07. - 20:34
Kedves Tibcsi,
olyan kerdesem lenne hogy meg szeretnem venni a lourve hazba a belepot online 5 fonek. ebbol 3 felnott es 2 gyerek (4 es 15 eves). azt ertem h nekik nem kell jegy mert a honlapon irjak akkor ha megvettem a 3 felnott jegyek akkor mehetunk be?
#190 - Zulejka - 2017.12.08. - 17:35
Kedves ROBERTO!

A parkolásban sajnos nem nagyon tudok segíteni, ill. annyit, amit itt írtam:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html#auto

Kedves ZULEJKA!

18 éven felül szükséges ingyen jegy, 18 éven alul valószínűleg még mindig nem.
#191 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.08. - 19:53
Kedves Tibcsi!

Tudnál esetleg az Eiffel-torony környékén csomagmegőrzőt ajánlani, ami gyalog is elérhető közelségben van onnan?
Valamint ha Disneylandtől szeretnénk eljutni az Eiffel-toronyhoz (25 és 26 éves) akkor elég csak RER jegyet venni ha onnan gyalog akarunk továbbmenni vagy szükséges hozzá valamilyen kiegészítő jegy is! Köszönöm szépen a segítséget!
#192 - Eszter - 2017.12.10. - 16:36
Kedves Eszter!

Ezt a kérdést feltetted az útikalauz menüpontban is, ott válaszoltam 4 napja:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
#193 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.10. - 22:39
Kedves Tibcsi!

Elnézést, nem kaptam róla értesítést. Köszönöm a segítséget!
#194 - Eszter - 2017.12.13. - 11:57
Kedves Tibcsi!
2018. február hónapban 3 éjszakát töltenénk Párizsban. 3 lány utazna. A szállást a A szállás amit nézegetünk hotelF1 Paris Porte de Montmartre
29 Rue du Dr Babinski, 75018 Paris.
Ez a XVIII. ker. van, igaz a 17.ker. közel. milyen a környék , mert a gép este száll le, és Párizsba transzfer busz visz, ami több mint 1 óra, igy a szállásra kb. 12. körül érkeznénk? mi lenne a legrövidebb út?? Köszönöm a segítségedet!
#195 - Zsuzsa - 2018.01.11. - 13:43
Kedves Zsuzsa!

Eljutás a Porte Maillotról, ahova a transzferbusz érkezik a Beauvais reptérről: 1-es metróval Champs-élysées - Clemenceau állomásig, majd onnan 13-as metróval Porte de Saint-Ouen állomásig. Majd gyalog: https://goo.gl/maps/sbqJu5cz3cJ2
A környék rossz, pláne éjszaka nem lesz túl jó a szálláshoz elsétálni.
#196 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.11. - 16:40
Kedves Tibor!

érdeklődni szeretnèk, hogy az Eiffel toronyba online megvásárolt jegyek mindegyikén (3db) az én nevem szerepel, ez a belépésnél nem fog problémát okozni - a másik két fő vonatkozásában?
Vàlaszát előre is köszönöm!

üdvözlettel: Marci
#197 - Marci - 2018.02.11. - 08:21
Kedves Marci!

Nem, az nem gond, mindig így rakják rá, ill. nem ellenőrzik a személyazonosságod. Hacsak nem volt már olyan mező, hogy minden egyes látogató nevét meg kellett volna adni a foglalásnál.
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.11. - 19:05
Szia!

Január 16-án megyünk párommal Párizsba. A Beauvais reptérre érkezünk. A transzferbuszról leszállva hogyan tudunk eljutni a szállásunkra metróval? A cím: Hotel Metropol 98 Rue De Maubeuge Paris
Előre is köszönöm!
#199 - Kindl Ilona - 2018.02.15. - 14:35

Szia!

1-es metróval Chatelet állomásig, majd onnan 4-es metróval Gare du Nord állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/ZeQZKNYu81p
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.16. - 03:07
KEDVES TIBCSI!

NAGYON HASZNOS INFORMÁCIÓKAT LEHET OLVASNI EZEN AZ OLDALON.
NAGYON JÓ,HOGY VALAKI SEGÍT ELIGAZODNI.
ÁPRILIS 28-ÁN MEGYÜNK PÁRIZSBA HATAN. EGY RÉGEBBI VÁLASZODAT OLVASVA LÁTTAM, HOGY AZ EIFFEL TORONYNÁL VOLT OLYAN LEHETŐSÉG, HOGY HA OTT ESZÜNK AZ ÉTTEREMBEN AKKOR A BELÉPŐ BENNE VAN AZ ÁRBAN HA JÓL ÉRTELMEZTEM? EZT SAJNA SEHOL MÁSHOL NEM OLVASTAM. KÉRLEK VÁLASZOLJ.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. ILDIKÓ
Ildikó - 2018.02.25. - 19:44
Kedves Ildikó!

Igen, ez így van, amennyiben foglaltok, benne van az árban a belépő is az 1. emeleten lévő 58 Tour Eifel étterem esetében:
https://www.restaurants-toureiffel.com/en/58-tour-eiffel-restaurant/dinner.html
Amenniyben nem foglalnátok asztalt, úgy nincs benne, mivel nem tudhatják, hogy odamentek.
A 2. emeleten lévő Jules Verne étteremnek saját liftje van, abban az esetben sem kell jegyet venni, ha az étterembe mentek.
http://resa4.lafourchette.com/spec/r_4_8/index_ENG.php
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.26. - 03:50
Kedves Tibcsi!
Márciusban utazunk a férjemmel 4 napos látogatásra Párizsba. A CDG reptérre érkezünk. Szeretném megtudni, hogy mivel a legegyszerűbb a szállásunkra eljutni. Belin Hotel Párizs X. ker. Lucien Sampaix rue.
Előre is köszönöm.
Szabó Katalin - 2018.02.27. - 08:18
Kedves Katalin!

Ilyet, hogy Belin Hotel, nem látok ezen a címen, vagy egyáltalán Párizsban, de mindenesetre a Rue Lucien Sampaix utcába eljutni: RER B-vel Gare du Nordig, majd onnan 5-ös metróval Jacques Bonsergent állomásig.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.27. - 18:59
Március 14-én este 20:30 kor érkezünk a Gare du nord vonatállomásra.Milyen most a igráns helyzet?Mehetünk metróval vagy inkább taxival menjünk?
Szia Tibcsi - 2018.03.11. - 16:36
Természetesen mehetsz metróval, nem Afganisztánba vagy Irakba utazol, hanem egy nyugat-európai fővárosba, ami tele van turistával.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.11. - 19:20
Szia!A Gare du Nordra érkezünk április közepén a CDG reptérről.A RER jegy érvényes a metrora is? Szállásunk a Hotel Bellevue Montmartre-ben van.A RER-re tudok venni return jegyet is?
Molnár Krisztina - 2018.03.14. - 17:13
Az előbb lemaradt a másik kérdésem is, hogyan jutok el leghamarabb a hotelbe a Gare du Nordtól a Hotel Bellevue Montmartre-ba? két teljes napunk lesz Párizsban, segítenél összerakni, hogy ezeket a helyeket amiket meg szeretnénk nézni milyen sorrendben és mikor nézzük meg?Sacre Coeur, Moulin Rouge, Orsay museum, Eiffel torony, Concorde tér, Chalmps Elysée, Louvre, Luxemburg kert, Pantheon, Fountaine Saint Michel,Operaház, Lafayette.Azt gondolom, hogy sajnos több nem fog beleférni a két teljes napba.Toronyba felmenni már nem akarunk, mert voltunk, csak újra megnézni.Köszönöm a segítséged.
Molnár Krisztina - 2018.03.14. - 17:21
Szia Tibor, Érdemes előre online megvenni a jegyet a Louvre-ba és az Orsay múzeumba?Köszönöm, Éva.
Miklósné Molnár - 2018.03.14. - 17:30
Szia KRISZTINA!

Igen, a RER-jegy érvényes metróra is, míg ki nem mentek az aluljárórendszerből. Ha úgy szálltok át metróra, hogy előtte kimentek, úgy már nem. Igen, lehet venni retúrt is, azaz egyszerűen két egyirányút fogsz kapni Párizsba, ill. Párizsból.
Igen, a Gare du Nordig kell menni RER B-vel a CDG-reptérről, onnan 4-es metróval Barbès - Rochechouart állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/Wz2HTzmrAXM2
A Párizs térkép oldalon látod a látnivalók egymáshoz való elhelyezkedését. Egyébként, Sacre Coeur, Molin Rouge van egy helyen, a Luxemburg-kert, és a Pantheon is, a latin negyedben, a belvárosiak pedig ilyan sorrendben: Fontaine Saint-Michel, majd nyugat fele, ill. optimális útvonalon: Orsay, Louvre (Galeries Lafayette Haussmann és Opera északra), Concorde-tér, Champs Elysées, Eiffel-torony.


Szia ÉVA!

Nem rossz ötlet, úgy gyorsabb a bejutás.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.15. - 19:15
Szia Tibcsi! Koszi az infokat. At tudunk ugy szallni a gare du nord on a 4 es metro ra h ne kelljen kimenni?probalom.az utvonalakat a legoptimalisabban osszerakni, a ket muzeumot elosztom a ket napra.ugy hallottam, h a louvre ra majd egy nap elmegy...Koszi, Krisztina.
Molnar Krisztina - 2018.03.15. - 21:42
Szia!

Igen, át lehet szállni ott (is) úgy RER-ről metróra, csak kövesd az M4 táblákat.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.16. - 00:50
Szia Tibcsi,köszönöm a gyors es hasznos valaszaidat.ha csak a fentebb leírt helyek es a hotel között mozgunk metróval es gyalog akkor elég lesz 2 napra kettonknek egy 10 es gyűjtő jegy? Hol tudok előre online jegye venni a Louvre ba es az orsay múzeumba? Igaz h azon a környéken ahol a szálloda van veszélyes sötétedés után két nőnek maszkalni? Koszi, Kriszti.
Molnár Krisztina - 2018.03.16. - 09:49
Az gyakorlatilag fejenként 2 utazás az egyik nap, és 3 a másik nap, akkor elég kettőtöknek 1 gyűjtőjegy, ha azon kívül, hogy a szállástól bementek a városba, gyakorlatilag mindenhova gyalogoltok, 1 út kivételével.
Igen, az talán az egyetlen környék Párizs határain belül, a Montmartre alatti részek, amik nem túl jók. Este érdemes inkább az Anvers metrómegállónál leszállni, és onnan megközelíteni a szállást, valamivel jobb, és rengeteg a turista Anversnél (oda a 4-es nem megy, csak a 2-es).
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.17. - 05:02
Szia! Azt szeretném kérdezni tőled,hogy hol tudjuk megvenni előre a jegyeket a Louvre ba és mennyiért? Nagyon köszönöm! Eva
Molnárné Eva - 2018.03.19. - 18:43
Sziasztok
Tudna nekem valaki abban segiteni ha Louvre hivatalos oldalan szeretnem megvenni a belepoket (hogy kitudjam otthon nyomtatni) melyik jegyet kell vennem mert 2fajta is felvan tuntetve a 17euros aron es nem tudom melyik az amilyek mindenhova szol :- Musée du Louvre Vagy -Delacroix (1798–1863) exhibition
Koszonom eloreis a segitseget
Szilli Alexandra - 2018.03.19. - 23:24
Szia ÉVA!

Szerepel a leírásban a Louvre tippek résznél két módszer is, hogy hol, hogyan lehet megvenni.


Szia ALEXANDRA!

A 17 EUR-s (nem online megvéve 15 EUR-s) jegyek közül mindkettő érvényes a Louvre-ba, de a Delacroix jegy ugyanazon az áron érvényes az időszaki Delacroix kiállításra is, ami március 28.-tól július 23.-ig tart.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.20. - 02:03
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008-2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014-2015)