Párizs éjszakai élete, diszkók, klubok

Utazás nyaralás info » Párizs » Éjszakai élet

Párizsi klubok, diszkók, bárok, szórakozóhelyek

Párizsi diszkó

Mikor az est leszáll, a fények városa nem csak csodálatos, új ruhába bújik, hanem éjszakai élete is beindul. Ilyenkor pusztán az utcákat járni, az embereket nézni, a fényeket, és a sürgés-forgást csodálni is hatalmas élményt nyújt. Nyári éjszakákon az Eiffel-toronynál is beindul az élet, a torony előtti parkban fiatalok ezrei piknikeznek, iszogatnak, beszélgetnek, és ismerkednek, de ez jellemző még a Sacre-Coeur előtti lépcsőkre, a Művészetek hídjára, és több más helyre is. Párizs éjszakai szórakozási lehetőségeire inkább az elegáns, és igen drága bárok, kabarék jellemzőek, de a diszkók, és egyéb, fiatalabbak számára inkább preferált szórakozóhelyek is jelen vannak, amelyek közül a legjobbakból, legérdekesebbekből az alábbiakban válogatást adunk. Ugyanakkor a párizsi éjszakai élet azért ilyen szempontból nem hasonlítható pl. a berlinihez, vagy akár a budapestihez. De ezeken felül is érdemes pl. a latin negyedben, a Pigalle-ban, vagy a Bastille környékén elindulni felfedező útra, hiszen mindenki találhat az ízlésének megfelelő, élőzenét nyújtó kiskocsmát, vagy egy diszkót, ahol az általa kedvelt zenei stílus zenéire táncolhat. Párizsban a legnépszerűbb zenei stílusok a house, a techno, és a latin, valamint kisebb mértékben a hip hop, és a dnb. Így a legtöbb szórakozóhelyen döntően elektronikus zenékre lehet bulizni. A belépőjegyek általában 20 EUR körül vannak, a ruhatárért 2 EUR-t kell fizetni. Érdekesség, hogy éjjel egyig sok diszkóban nem indul be az élet. Az igen elegáns Párizsiak a szórakozóhelyeken is szép ruhákban jelennek meg: ezért, bár a legtöbb helyen nincs dress code, ha nem akarjuk alulöltözöttnek érezni magunkat, nem ajánlatos hétköznapi ruhákban, farmerben, és sportcipőben meglátogatni Párizs szórakozóhelyeit.

Rex Club

A legjobbnak tartott elektronikus zenei klub Párizsban főleg a house-, és a techno zenei stílusok rajongóinak tetszését fogja elnyerni, bár nem feltétlenül kell az említett zenei stílusok rajongójának lenni, hogy a klub fantasztikus hangulatától eksztázisba essenek a fiatalok. A legendás szórakozóhelyre évről évre a világ legjobb dj-i látogatnak. A hangminőség elképesztő.

Eljutás: Metró: 8-as, 9-es vonal: Bonne Nouvelle állomás. Cím: 5 Boulevard Poissonnière, 75002.

Belépőjegy: 11 Eurótól.

Rex Club, Párizs

Rex Club kép: spanaut

La Loco(motive)

A Moulin Rouge mellett lévő hatalmas diszkó nem csak az elektronikus zenei hívei számára nyújt remek kikapcsolódást: három szintjén más-más zenei stílusok zenéi szólnak. Gyakran a földszinten koncerteket is tartanak. A La Locot sok fiatal, és számos turista látogatja.

Eljutás: Metró: 2-es vonal: Blanche, vagy Pigalle állomás. Cím: 90 Boulevard de Clichy 75018.

Belépőjegy: Vasárnaptól keddig 12 Euró, pénteken, szombaton és ünnepnapokon 15 Euró.

La Loco, Párizs

La Loco fotó: areta

Barrio Latino

Diákoktól az idősebb irodai dolgozókig mindenkit elvarázsol Párizs legjobb latin-klubjának a hangulata. A minőségi latin zene mellett a berendezés is latin motívumokat idéz. 5 emeletén étterem, fantasztikus koktélokat kínáló bár, és diszkó is működik. Sokan járnak ide dél-amerikai ételeket enni, vagy akár csak egy italra, illetve hogy salsára, latin zenére táncoljanak a hajnali 2 órás zárásig.

Eljutás: Metró: 1-es, 5-ös, és 8-as vonal: Bastille állomás. Cím: 46 Rue du Faubourg Saint-Antoine, 75012.

Barrio Latino

SanZ SanS

A népszerű, ingyenes, barátságos szórakozóhelyen többféle zenei stílust is forgatnak a dj-k, és a vendégek is sokfélék a társadalom minden osztályából. A klub minden este nyitva tart: általában pénteken, és szombaton house zene szól, míg a hét többi napján r&n, hip hop, raggea, és funk zenékre lehet táncolni. Gazdagon díszített, igényes, neo-gótikus, barokk belső tere a zártkörű klubok berendezésével vetekszik.

Eljutás: Metró: 1-es, 5-ös, és 8-as vonal: Bastille állomás, vagy 8-as vonal: Ledru-Rollin megálló. Cím: 49 Rue du Faubourg Saint-Antoine, 75011.

Belépő: Ingyenes belépés!

Sanz Sans

Batofar

A Szajnán lévő állóhajón evésen, és iváson kívül, elektronikus zenére lehet táncolni. Ez egy igen egyedi, különleges, nagy élményt nyújtó szórakozóhely. Mivel egy hajóról van szó, kapacitása véges, ezért előfordulhat, hogy sokat kell sorban állni, ha valaki későn érkezik.

Eljutás: Metró: 6-os vonal: Quai de la Gare állomás, vagy 14-es vonal: Bibliotheque F. Mitterrand állomás. Cím: Port de la Gare, 75013.

Belépőjegy: 10-13 Euró.

Batofar

Batofar fot: c-reel.com

Les Bains

Talán Párizs legmenőbb klubját igen trendi, divatos, gazdag emberek, szupermodellek, és színészek is látogatják. A török fürdőből átalakított klubba nehéz bejutni, de ahogy mondják egy "Gucci öltönnyel biztos beengednek", ide gyakorlatilag úgy kell öltözni, mint egy szupersztárnak, és még akkor sem biztos, hogy a kidobó méltónak találja az embert a bebocsátásra.

Eljutás: Metró: 4-es vonal: Etience Marcel állomás. Cím: 7 Rue du Bourg l'Abbé, 75003.

New Morning

A jazz rajongói, ill. akik szeretik az élő zenét, nem hagyhatják ki a legendás New Morning meglátogatását. Franciaország egyik legnevesebb jazzklubjában a legnagyobb jazz-zenészek lépnek fel. A New Morning atmoszférája is jazz-autentikus, a klub vendégei asztalok körül ülnek, és közben az italukat isszák. Ugyanakkor a jó zene árát igen csak meg kell fizetni. A klub este 8-kor nyit, a koncertek pedig általában 9-kor kezdődnek.

Eljutás: Metró: 4-es vonal: Château d'Eau állomás. Cím: 7-9 Rue des Petites Écuries, 75010.

New Morning, Párizs

New Morning kép: Benoit Derrier

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

seintem a legjobb mind közűl a crazy horse!
#1 - sasa - 2008.05.20. - 15:27
Szia!
érdeklődnék, hogy szilveszter éjszakáján szerinted hova érdemes elmenni, vagy csak egyszerűen élvezzük Párizst?
#2 - Gabica - 2008.10.01. - 14:57
Szia,

megint én, bocsi, a latin negyed merre van?

köszi
Barbara
#3 - Líµrik Barbara - 2009.04.07. - 21:27
Szia!

Erre a szállás rovatban válaszoltam.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.04.07. - 21:58
szia! én azt szeretném kérdezni, hogy hí­res emberek pl.szí­nházi szí­nészekkel hol lehet találkozni vagy látni őket? íltalában hol szoktak lakni hova járnak szórakozni?? és honnan lehet megtudni, hogy mikor és melyik szí­nházban lesz fellépése?? előre is köszi
#5 - Niki - 2009.07.19. - 14:49
Sziasztok,én most készülök párizsba,de más okból,nem vakációra,és az érdekelne,hogy mennyiért mennek átlagosan a taxik? Nekem úgy.. 20km-t kellene azzal megtennem. Válaszotokat előre is köszönöm.
#6 - Géza - 2010.03.24. - 17:30

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás