Párizsi éttermek, és kávézók

Utazás nyaralás info » Párizs » Éttermek, kávézók

Párizs híres és különleges éttermei, és kávéházai

Francia konyha

58 Tour Eiffel, Le Jules Verne

Ezeknek az étteremnek a különlegessége, hogy az Eiffel-toronyban találhatóak: az 58 Tour Eiffel az 1. emeleten, míg a Le Jules Verne a másodikon - így vitathatatlanul ezek a legszebb panorámával rendelkező éttermek Párizsban. A két étterem közül az 58 Tour Eiffel kínál megfizethetőbb árakat. Az éttermek természetesen rendkívül népszerűnek számítanak - min. 24 órával előre kell asztalt foglalni ide (ez viszont azzal az előnnyel is jár, hogy nem kell kivárni a gyakran több órás sort az Eiffel-toronynál).

Eljutás: Eiffel-torony: gyalog a Szajna partján. 6-os metró: Bir Hakeim megálló. 8-as metró: École Militare megálló. RER C: Champ de Mars, Tour Eiffel megálló

Három fogásos ebéd ára: 55-70 Euró (58 Tour Eiffel), 85 Euró hétköznap, 165 vagy 200 Euró hétvégén (Le Jules Verne).

Jules Verne étterem

Jules Verne étterem kép: scalleja

Angelina

A Louvre-hoz közel, a Rue de Rivoli árkádjai alatt található legendás teaház forró csokijával (l'Africain) lett világhírű, amely ízéről emberek ezrei egybehangzóan azt tartják, hogy a világon sehol máshol nem tudják még csak megközelíteni sem (bár azóta az Angelina Japánban, és az Egyesült Államokban is nyitott teaházakat). A tökéletes szó kevés az Angelina forró csokijára, és a 7,50 Eurós árnál sokak a többszörösét is bármikor kifizetnék érte. Az afrikai forró csoki annyira finom, és laktató, hogy szinte egy komplett fogásnak is megfelel. A ház specialitása továbbá az igen finom Mont-Blanc csokitorta, de a felsoroltakon is remek ételeket kínál az Angelina. Ide igen sokan vágynak, ezért átlag 10-15 perces sorbanállásra kell felkészülni. .

Eljutás: Gyalog a Szajna parton, a Louvre-tól. 1-es metró: Louvre-Rivoli állomás. Cím: 226 Rue de Rivoli, 75001

Angelina kávézó, Párizs

Angelina kép: Tavallai

Berthillon

A legendás Berthillon, Párizs leghíresebb fagyizójának fagylaltja teljesen más, mint amit bárki is kóstolt is eddig, íze csodálatos. Ezt a nyári hónapokban a Berthillon előtt várakozó rendszeres hatalmas sor is alátámasztja. A kreativitás legnagyobb foka érhető tetten a Berthillon fagylaltjain, melynek ízkombinációi igen különlegesek. Hírnevét annak is köszönheti, hogy kizárólag természetes összetevőkből áll: a Berthillon egyáltalán nem használ mesterséges anyagokat, édesítőket, stabilizátorokat, vagy színezőanyagokat, A családi vállalkozást a Chauvin-család üzemelteti.

Eljutás: Metró: 7-es vonal: Pont Marie állomás. 1-es vonal: Saint-Paul állomás. 10-es vonal: Cardinal Lemoine megálló. Cím: 31 Rue Saint-Louis en l'Île, 75004

Berthillon

Berthillon kép: Wikimedia Commons

Chez Clement

A francia étteremláncnak, a Chez Clementnek Párizsban 10 étterme van (Champs-Elysées, Montparnasse, Opera, Bastille, Gare du Nord, Pte de Versailles, Maillot, Wagram, St-Michelle, Marbeuf). Ezek roppant népszerű helyek a párizsiak, és a turisták körében egyaránt. Viszonylag elérhető árakkal lehet találkozni, és a legtöbb párizsi étteremtől eltérően, itt nagy adagokat adnak! Tradicionális francia ételek kóstolhatók, megfizethető áron, amelyek az étlapon angol nyelven is fel vannak tüntetve.

Chez Clement

Chez Clement kép: sugarcoma

Epicure

Három Michelin-csillag, a legnépszerűbb utazási értékelő oldalon 1. helyezett Párizs 14 ezer, ott szereplő étterme közül, Európa-szerte ritkaságba menő magas átlagértékelési pontszámmal. Valószínűleg tehát ez Párizs legjobb étterme. Már ezekből is sejthetjük, hogy milyen minőségű gasztronómiai élményre számíthatunk az Epicure étteremben. Persze, ezeknek megfelelően, nem azoknak javasolt, akik olcsón szeretnék megoldani a párizsi étkezésüket. Azonban a legtöbb vélemény alapján, ez az az étterem, ahol a sok pénzért valóban ahhoz fogható ízeket kapunk, és életünk egyik legjobb gasztronómiai élményében lehet részünk.

Eljutás: Metró: 9-es, 13-as vonal: Miromesnil megálló. Cím: 112 Rue du Faubourg Saint-Honoré, 75008

Példaárak (2015): Háromfogásos menü: 145 EUR. Egy étkezés, ha nem a menüt kérjük, 300 EUR körül jön ki.

Nyitvatartás: Minden nap: 7:00-10:30, 12:00-14:00, 19:00-22:00.

Értékelések: TA: 4,80/5, 1320 értékelés alapján. FB: 4,9/5, 19 értékelés alapján. G: 4,7/5, 29 vélemény alapján.

Epicure étterem, Párizs

Les Deux Magots

A híres, klasszikus kávézóban korábban Párizs kulturális, és intellektuális elitje találkozott, ma turistaattrakció. A Les Deux Magots vendégei voltak, többek között, Ernest Hemingway, Albert Camus, Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre és Pablo Picasso. Kávézóként, a jelenlegi helyén 1873 óta működik. Remek hangulata van, népszerű, zsúfolt hely, jó itt ülni, és nézni az embereket. Emiatt, és történelmi jelentősége miatt kiemelendő, azon kívül nem kínál különösen jó áron különösen jó ételeket, italokat, bár a Les Deux Magots forró csokiját sokan dicsérik.

Eljutás: Metró: 4-es vonal: Saint-Germain-Des-Prés állomás. Cím: 6 Place Saint-Germain des Prés, 75006

Példaárak (2015): Espresso 4,60 EUR. Capuccino 7,20 EUR. Forró csoki 7,50-9,10 EUR. Szendvics: 8,20-23,50 EUR.

Értékelések: TA: 3,76/5, 1703 értékelés alapján. FB: G: 3,8/5, 324 értékelés alapján.

Nyitva tartás: Minden nap: 7:30-01:00.

Les Deux Magots

Les Deux Magots kép: roboppy

Pierre Gagnaire

Franciaország egyik legjobb éttermét a tekintélyes Restaurant magazin évről évre a világ legjobb éttermei közé választja - 2006-ban, és 2007-ben is a 3. helyen végzett, 2014-ben ugyanakkor már csak 92. volt, 2015-ben pedig nem szerepelt a 100-as listán. Ezen felül ez az egyik Párizs öt db, 3 Michelin-csillagot elnyert étterme közül. Az étterem tulajdonosa, Pierre Gagnaire, a világhírű chef, a francia modern konyha zászlóvivője, aki bátran kísérletezik új dolgokkal, úgy, hogy közben a tradíciót is tiszteli. Így az étteremben is számos modern francia étel kóstolható meg. Étterme díjai mellett maga Pierre Gagnaire is elnyerte a világ legjobb séfe díjat 2015-ben. Mindezeknek megfelelően rendkívül drága hely, ez egyik legdrágább étterem Párizsban. Asztalt foglalni legalább két hónappal előre kell (telefonszám: +33 1 58 36 12 50, vagy concierge-balzac kukac jwhotels.com)!

Eljutás: 1-es, 2-es, 6-os metró: Charles de Gaulle - Étoile állomás. Cím: 6 Rue Balzac, 75008. A Champs-Elysées közelében van.

Nyitvatartás: Hétfő-péntek: 12:00-13:30 és 19:30-21:30. Szombat, vasárnap zárva.

Vélemények: TA: 4,58/5, 464 vélemény alapján. FB: 4,8/5, 42 vélemény alapján. G: 4,4/5, 42 vélemény alapján.

Pierra Gagnaire étterem

Pierre Gagnaire kép: A La Cuisine!

Le Procope

A Le Procope Párizs legrégebbi, ma is működő étterme. 1686-os megnyitása óta a francia történelem neves személyiségeit fogadta. Balzac, Voltaire, Danton, Robespierre, Rousseau, Diderot, és Benjamin Franklin is ült már itt. A francia forradalom vezéralakjai szívesen időztek a Procope-ban, így a kávéház a szabadság szimbólumává vált. Atmoszférája remek, régi stílusú bútorok vannak, történelmileg egy jelentős hely, olyan, mintha egy múzeumban étkeznénk, de ezekért az árakért más helyen sokkal jobbat ehetünk, és udvariasabb kiszolgálást kaphatunk.

Eljutás: Metró: 4-es, 10-es vonal: Odéon állomás. Cím: 13 Rue de l'Ancienne Comédie, 75006.

Példaárak (2015): Menü - előétel+főétel: 20,90 EUR. Halételek: 24-35 EUR. Tenger gyümölcsei: 4-82 EUR. Húsételek: 21-36 EUR. Desszert: 9-12 EUR.

Nyitva: Vasárnap-szerda: 11:30-0:00. Csütörtök-szombat: 11:30-01:00.

Értékelések: TA: 3,73/5, 2219 értékelés alapján. FB: 4,5/5, 793 értékelés alapján. G: 3,7/5, 494 értékelés alapján.

Cafe Procope

Cafe Procope kép: wallyg

Tour d'Argent

Párizs egyik leghíresebb, és legdrágább étterme tradicionális eleganciát, tökéletes ételeket, és fantasztikus kiszolgálást nyújt. Talán a világ egyik legszebb éttermében a remek ételek elfogyasztása közepette gyönyörködhetünk a fantasztikus kilátásban, csodálhatjuk a Notre Dame-ot, vagy a Szajnát - ez Párizs legszebb kilátással rendelkező étterme az Eiffel-toronyban elhelyezkedő éttermeket leszámítva. A nagy múltú éttermet 1582-ben alapították. Specialitásuk kacsájuk. Korábban 3 Michelin-csillaggal rendelkezett, mára már csak egyet mondhat magáénak, és a vendégek szerint is romlott a színvonal az utóbbi időben, de még mindig jó fogásokat szolgálnak fel, de ezért az árért már nem feltétlenül éri meg itt étkezni. Népszerű étterem, csak asztalfoglalással tudunk itt enni.

Eljutás: 7-es metró: Pont Marie állomás. 10-es metró: Maubert–Mutualité állomás. Cím: 15 Quai de la Tournelle, 75005. A Szajna déli partján, a Notre Dame-hoz közel.

Példaárak (2015): Húsételek: 75-160 EUR, halételek: 94-96 EUR, desszert: 35 EUR. Ebédmenü: 96 EUR.

Nyitvatartás: Kedd-szombat: 12:30-14:00 és 19:00-22:30. Vasárnap, hétfőn és augusztusban zárva.

Értékelések: TA: 4,34/5, 1006 értékelés alapján. FB: 4,6/6, 1003 értékelés alapján. G: 4,2/5, 316 értékelés alapján.

Tour d'Argent

Gasztronómia

Franciaországban, így Párizsban is, az étkezés művészetnek, és különleges alkalomnak számít. Ez a művészet megnyilvánul minden téren: a hozzávalók gondos kiválasztásában, az előkészítésben, az elkészítésben, a tálalásban, majd az ételek elfogyasztásában is. Ez tennen érhető a francia családoknál, és egyéb közösségeknél is: egy étkezés akár 2 órán keresztül eltarthat, amely idő alatt remek beszélgetésekbe bonyolódnak. Ha nem otthon étkeznek, a párizsiak, igen magas életszinvonaluknak köszönhetően, megengedhetik maguknak, hogy akár naponta többször étterembe menjenek, és ott többfogásos menüt fogyasszanak. Párizs jellegzetes, és szinte minden utcában található éttermei ennek megfelelően mindig tele vannak. Ugyan a gyorséttermek is megjelentek Franciaországban, de a legtöbb francia elutasítja őket. A párizsi éttermekben a borravalót általában már tartalmazza az ár, és a számlán is feltüntetik.

A francia konyha világszerte elismert. Leginkább a remek francia borok, sajtok, szószok, sajtok, és különböző tengeri ételek ismertek nemzetközileg. A legismertebb francia nemzeti ételek a csigák, a remek rántott békacomb, a különböző pástétomok, a szarvasgomba, és a libamáj. Az ételeket viszonylag kis fogásokban szolgálják fel, de egy teljes étkezés előételt (hors d'oeuvre), amely leves, vagy hal lehet, főfogást (plat de résistance), salátát, sajtot, gyümölcsöket, vagy egyéb desszertet tartalmaz, és esetleg az étkezés végeztével egy pohár likőrt isznak. Az ételek mellé bort, pezsgőt, vizet, vagy egyéb hideg italt fogyasztanak. A meleg italoknak étkezés közben nincs helye, mivel az elrontja a remek francia ételek ízét. Franciaország különböző régióira különböző ételek jellemzőek, az összetevők, és az elkészítésük módja annyira különbözőek, hogy tipikus francia konyháról nem beszélhetünk. Párizsban viszont szinte mindegyik országrész ízei kóstolhatók a város mintegy 5000 éttermében, de ezek sokkal drágábbak, mint vidéken.

Az alábbiakban Párizs remek étterméből és kávéházából kiválasztottunk néhány, valamilyen szempontból figyelemre méltót. Az éttermek megadott árai csak tájékoztató jellegűek! Az éttermekben általában asztalfoglalás szükséges - ha a Google-ben rákeresünk egy étterem nevére, amely esetleg itt megtetszik, a hivatalos oldalán megtaláljuk az asztalfoglalási információkat, telefonszámot.

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Párizsba utazik a barátnöm,szeretnék segiteni neki.Az Eiffel torony közelében van-e kávézó /ahova nemkell bejelentkezni/ és ha van mi a neve? mennyi egy pressó kávé ?
utca nevet is kérnék.
Segitségüket előre is köszönöm marika
#1 - agócs marika - 2008.08.02. - 17:16
Kedves Marika!

Párizsban kb. 5 méterenként van kávézó. De ha a barátnőjének egy pontos hely kell, mert valakivel találkoznia kell pl., akkor itt van néhány kávézó az Eiffel-torony közelében:

Le Castel Café-
5, Avenue Suffren

Café Constant
139, Rue St Dominique

Brasserie de la Tour Eiffel
2, Avenue La Bourdonnais

Le Beaujolais
28, Avenue Suffren

Egy presszókávé 1-2 EUR lehet.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.08.02. - 17:32
Segí­tsetek!
Ha nem ülhetünk be minden nap egy jellegzetes párizsi étterembe, hol tudunk olcsón ebédelni?
#3 - ZZ - 2008.10.25. - 10:12
Kedves Segí­tők!
Nem sokára indulunk Párizsba. Szállásunkon csak reggelit kapunk, a többi étkezésről magunknak kell gondoskodnunk. Olvastuk itt, hogy a G20 és a Leader Price viszonylag olcsóbb beszerző helyek. Mit javasoltok ebéd illetve vacsora terén, hol találhatunk majd olcsóbb étkezdét, kifőzdét?
Válaszaitokat előre is köszönöm!! Sára
#4 - Sára - 2009.06.02. - 11:22
Sziasztok!
Kis segí­tséget szeretnék kérni étkezés ügyileg. Szeptemberben utazunk és az árakról érdeklődnék. Egy reggeli pl egy péksüti-innivaló vagy szendvics kb mennyi euró illetve egy főétkezés egy gyorsétterem (kí­nai,gyros stb vagy egyfogásos melegétkezés egy kisebb étteremben):) Szépek ezek az éttermek, de magyar pénztárcához sajnos nem valók főleg egy egész családnak :) úgyhogy maradnánk egy kicsit olcsóbb kategóriánál, de jó lenne tudni mégis mire készüljünk.
Segí­tségeteket előre is köszönöm!
#5 - Bernadett - 2009.07.05. - 23:21
Köszönöm szépen:) durván fejenként 40-50 eurót számoltunk, akkor helytálló. Még egyszer köszönöm a segí­tséget :)
#6 - Bernadett - 2009.07.07. - 22:14
mennyi költőpénzzel érdemes vajon elindulni, egy hétre?
#7 - Bernike - 2009.07.09. - 14:32
Mi múltév szeptemberében voltunk Párizsban. én úgy számoltam, hogy fejenként szerényen ugyan , de 40 euróból kilehet jönni. Ebben benne van a közlekedés, belépők és a kaja. Mi kinai éttermekben és mekiben kajáltunk. Szendvicseket és palacsintákat is árulnak az utcákon, de azok elég drágák.Főétkezésekre 10 eurot számolhattok még a kinaiban is. Mekiben 8-10 euro egy menü. Nem baj, csak menjetek és nézelödjetek egésznap, mert gyönyörű Párizs, kajárol majd megfeledkeztek. Jó utat! Simán vissza mennék és vissza is fogok! Ja és az utcákon ne dőljetek be semmi trükknek /pl. aranygyűrű, stb./ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#8 - jócó - 2009.07.21. - 18:31
Sziasztok!
Novemberben, vagy decemberben szeretnénk menni barátnőimmel Párizsba Wizzair járattal. Azt már megtaláltam, hogy kb. 13 euroért visz be a busz a központba. Viszont szállást még nem találtam, és ijesztgetnek, hogy még a 40 euros szállás is nagyon gáz, és messze van mindentől. Ez í­gy van? Tényleg nem lehet olcsóbban szállást találni? Mert akkor nem megyünk. Milánóban 6-7 ezerért új szállodában szálltunk meg. Itt esély sincs erre?
Télen is érdemes odamenni?
Kedves jócó, ha egyszer étteremben ennénk, akkor is elég az a negyven euro két napra?
Nagyon köszönöm.
#9 - Viku - 2009.08.12. - 11:40
Szia Viku! Hát akkor nem gondolnám, hogy elég lenne. A 40 euro nagyon beosztva elég. A szállodával kapcsolatban: Mi bent szálltunk meg a központban, Moulin Rouge közelében, hát nem valami szuper szálloda , de a célnak megfelel.Ha jól emlékszem, akkor olyan 30-40 eurot fizettünk fejenként. A pontos cimét hétfőre megtudom, még azis lehet , hogy az árát is. Hátha ez segit neked.Szerintem Párizsba mindig érdemes menni, bár ősszel biztos, hogy kellemesebb. Nem baj, menjetek csak! Szóval, még hétfőig irok! Csáo!
#10 - jócó - 2009.08.14. - 19:34
Kedves Viku! Sajna a szállodáról nem találtam semmit.A netten egy csomo szállodát lehet találni a belvárosban 40 euro alatt is akár. 6-7ezer forintért sajnos szerintem sincs .
#11 - jócó - 2009.08.18. - 20:54
Az Angelina-t, én inkább cukrászdának mondanám ki ne hagyja senki!!! Most jöttünk haza pár napja, valami isteni az a forró csoki. Amúgy a Louvre-ból kijöve pont útba esik a Rue Rivoli-n, amolyan megpihenés és frissí­tés gyanánt is nagyon jó. A sortól nem féljetek, 10 perc alatt lement és szervezetten, kulturáltan csinálják, mint mindent.
#12 - erajnai - 2009.11.17. - 13:16
Sziasztok!

Egy olyan segí­tséget szeretnék kérni, hogy tudtok-e Párizsban kisebb kávézókat, amik nem feltétlenül kerülnek bele az útikönyvekbe, inkább csak a helyiek ismerik, viszont jó és kulturált helyek.
#13 - Andrea - 2009.12.13. - 21:55
Szia!
Először is gratulálok az oldaladhoz, nagyon szí­nvonalas, és sokat segí­tett a párizsi utamon.
Szerintem az éttermeknél tüntesd fel még a Flunch-ot (a Les Halles-Chatelet megállónál van), ez egy önkiszolgáló étterem nagyon finom ételekkel és Párizshoz képest irtó jó árakkal.
üdv!
#14 - Gaddemon - 2010.02.13. - 11:01
üdv és hódolat! Aki tud Párizsban ebédre vagy vacsorára buffet /svédasztalos/ étkezést, jelentkezzen lehetőleg ármegjelőléssel és cimmel.Előre is köszönöm.üdv.Frank
#15 - Frank+ - 2010.08.17. - 20:31
Kedves Tibi!

Meg tudnád mondani, hogy a két menü miben különbözik egymástól?
Entrée + plat ou plat + dessert
Entrée + plat + dessert
Köszönöm: éva
#16 - éva - 2010.10.03. - 17:04
Az 'ou' a 'vagy' szót jelenti, az 'entrée' az 'előétel', a 'plat' pedig a főétel, a dessertet gondolom kitaláltad :) Az a különbség, hogy az első esetben a menü előételből+főfogásból VAGY főfogásból, és desszertből áll, míg a második esetben, ha így volt leírva, úgy tűnik, előétel, főfogás, és desszert mind.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.10.04. - 09:50
Szia Tibcsi!
Szeretnék asztalt foglalni az eiffel torony I.emeleti éttermében (Altitude 95)Kérdésem a következő, a menü lapon:
OPREA MENU, (65 eur.)OPERA+ MENU (80 eur.)mi a kettő között a különbség?
ill.van olyan menü,hogy szülinapos,de azt a foglalás oldalán nem találtam.Köszi a segítséget.Az oldalhoz én is gratulálni szeretnék mert fantasztikusan jó és hasznos.
üdv.Kati

#18 - Kati - 2010.10.20. - 16:59
Szia!

Már 58 Tour Eiffel az étterem neve, át is írtam most :) Az Opera menüből a 80 Eurós italokat is tartalmaz. A szülinapi menü 92 Eurós, tartalmaz előételt, főételt, pezsgőt, desszertet, bort, ásványvízet, kávét.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.10.21. - 19:54
Szia Tibcsi. Tudnál segíteni abban hogy egyetlen magyar nyelvű leírásban sem szerepel hogy a CDG repülőtérről a központba be lehet jutni a 350. és 351-es autóbusszal is, ráadásul az a legolcsóbb. Miért nem javasolja senki, csak a Párizsi közlekedési társaság. Előre is köszi a választ. Tibi.
#20 - ttomika - 2010.11.04. - 22:05
Szia!

Hát itt az oldalon is javasolva van :) Jó kérdés, hogy miért nem javasolják :) Mindenesetre volt már, aki nem találta meg, a buszpályaudvarról indulnak.
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.07. - 21:57
Sziasztok. 2011 májusban utazunk feleségemmel Párizsba. Szállásunk Colombes-ben lesz. Ha tud valaki, valamit a környékről, illletve olcsó éttermről, kérem /árakkal/ írja meg. Köszönettel.
#22 - Bálint István - 2011.02.02. - 13:12
Szia!

Tipikus külváros, semmi különös nincs ott, de csendes, nyugodt, közel van a La Defense negyed. De attól is függ, Colombes, Bois-Colombes, vagy La Garenne-Colombes :)
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.03. - 01:22
Szia Tibcsi!

Szeptemberben utaznánk Párizsba egy kisebb társasággal. Jó és nem túl drága éttermeket szeretnénk felkeresni. Speciális francia éttermeket is /fondü, stb./. Tudsz-e ilyeneket ajánlani?
Elöre is köszi
#24 - STPFC - 2011.02.13. - 20:37
Szia!

Nem ismerem Párizs éttermeit töviről-hegyire, ezért csak linkeket tudok ajánlani, ahol ezekről írtak:
http://www.nileguide.com/destination/paris/best/cheap-restaurants
és
http://tinyurl.com/yuuwl5
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.15. - 14:24
Szia!

Van ott is Mc Donalds, Quick, pizzériák, pékségek, az utcán szendvicsesek, kávézók, ahol lehet enni is, ezek valamivel olcsóbbak. Olcsó boltokban (G20, Monoprix, LeaderPrice pl.) lehet venni felvágottakat, stb. Vannak olcsóbb bisztrók, kifőzdék is, figyelni kell az árakat. Itt lehet olvasni néhány olcsóbb párizsi bisztróról, de relatív az olcsóságuk: http://www.guardian.co.uk/travel/2008/jul/17/paris.restaurants
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.16. - 14:01
Májusban utazunk Párizsba, a Victor Massé hotelben fogunk megszállni a Pigalle metrómegálló közelében. Valaki ismeri a környéket??
Köszi
Adri
#27 - Megyeri Adrienn - 2011.02.27. - 18:37
Szia!

A Pigalle a vöröslámpás negyed, nőként egyedül nem jó ötlet ott sötétedés után sétálni, egyébként napközben nem olyan veszélyes. Nagyon közel található a Montmarte-hoz, ami Párizs egyik leggyönyörűbb, legkülönlegesebb, leghangulatosabb része.
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.27. - 20:53
Sziasztok!

Szeretném egy nagyon nagy hibára felhívni az oldal készítői figyelmét! Az Angelinában a forró csoki jelenleg 6,9 euró, nem 7,5 :)) (persze lehet mondani, hogy + borravaló, de elvileg ebben az is benne van)
A tréfát félretéve, mennyei volt a l'Africain, köszönöm az ajánlást. Azért határoztam úgy, hogy írok ide, mert sikerült találnom Párizsban egy olyan éttermet, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Chez Papa a neve, elvileg több ilyen is van Párizsban, mi a 10. kerületben voltunk: http://www.chezpapa.com/resto-Paris-10/
Egy főétel 15-20 euró körül van, ami hazai viszonylatban drága, de Párizsban sztem az olcsóbb kategóriába sorolható. A mennyiség több mint elég. Nagyon jó a hangulata és nagyon kedvesek a pincérek. Van angol étlap. A leglényegesebbet hagytam a végére, a minőség mindenek felett. Két dolog ízlett leginkább:
Escalope de veau (veau rosé) campagnarde
és a Le trio de foie gras de canard poêlé. Az első egy óriás sült borjúszelet sajttal, sonkával, krumplival, gombával együtt, egytálételként tálalva. A második három szelet kacsamáj három szelet különféleképpen "ízesített" pirítóssal. Fenséges!

Sajnos holnap indulni kell haza :(

üdv.
Tomi
#29 - GTome - 2011.05.17. - 22:35
Köszi a bszámolót, örülök, hogy jók voltak a gasztronomiai élmények :) Az éttermeknél eltérhetnek az árak, mert azokat nehezebb azért frissíteni mint a nevezetességek belépőjegyeit.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.18. - 01:06
Sziasztok!
Ajánlani tudom az alábbi oldalt, kedvező áron lehet apartmanokat bérelni, direkt turistáknak.
http://centreparis.com/short-term-rental/search/index.html
#31 - Cintia - 2011.10.01. - 13:23
dec 3-án indulok párizsba.11-kor érek oda.Szeretnék érdeklődni,hogy két napig,mivel utazzak,hogy a főbb látnivalókat megnézhessem.(taxi,busz..stb)
#32 - Dzsoozi - 2011.11.20. - 11:31
Szia!

Az egyes nevezetességekhez való eljutás a látnivalók rovatokban van leírva, a közlekedésről, jegyekről, tömegközlekedési eszközökről pedig az 'útikalauz, utazási tippek és tanácsok' rovatban tájékozódhatsz. A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése a 'Párizs interaktív térkép, műholdkép' oldalon látszik (bal oldali menüből elérhetők ezek). Kérdéses, hogy hol lesz a szállásod, de sok látnivaló közel van egymáshoz, amik gyalog is elérhetők, egyébként pedig legtöbbször a metrót fogod valószínűleg használni, ill. RER-t, ha mész Versailles-ba is, és ha a reptérről ezt a bejutási módszert választod.
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.20. - 15:05
Sziasztok!

2 napja jöttünk haza Párizsból, csodálatos volt, és persze rengeteget segítettek Tibcsi tanácsai, leírásai.
Az Angelinával kapcsolatban megjegyezném, hogy már a Versaille kastélyban, és a La Fayettében is üzemel (vigyázat a La Fayett vasárnap nincs nyitva).
Mi a Louvre közelében lévőbe mentünk, és két dolgot jegyeznék meg. Jobb az 1-es metró Tullieres megállónál leszállni, mert a Tullieres és a Palais Royal Musée du Louvre közt helyezkedik el.A Louvre Rivoli kb 150-es házszám, és onnan még vagy 25 perc séta. A megadott házszám amúgy teljesen stimmel.
A másik hozzászólásom az, hogy mivel iszonyat hosszú a sor még így januárban is, mi azt csináltuk 30 perc várakozás után, hogy bementünk az ajtón és a jobb oldalon lévő Angelina shopban vettünk take away-es forrócsokit. Ugyan az mint amit az asztaloknál szolgálnak fel (megkérdeztük),és olcsóbb (4,5 EUR). Természetesen jobb lett volna elegáns székekben ülve elfogyasztani, de ez volt az utolsó program, és rohannunk kellett a repülőre, így a forrócsoki ízének az élménye még azért megvolt.
#34 - Hajma-Zsédely Veronika - 2012.01.26. - 14:23
Az előző hozzászólásomon javítanék. Az Angelina az 1-es metróvonalon nem a Tullieres és a Palais Royal Musée du Louvre közt helyezkedik el, hanem a Tullieres és a Concorde között, de sokkal közelebb van a Tulliereshez, mint a Concordhoz.
Bocsi:-)
#35 - Hajma-Zsédely Veronika - 2012.01.26. - 14:30
Sziasztok!

Tud valaki valami jó szállodát ajánlani. Nem ragaszkodom a nagyon olcsó szálláshoz. Köszike.

Dóri
#36 - Dóri - 2012.01.31. - 21:59
Mi is voltunk az Angelinában, és megkóstoltuk a forró csokit, és a híres Mount Blanc süteményüket. Nagyon finom volt, bár nekünk jobban ízlett a madridi sűrű csokoládé churrossal.:) Persze nyilván ez is ízlés kérdése.:) Mindenesetre érdemes megkóstolni, és mi is örülünk, hogy nem hagytuk ki! ;)
#37 - Zsuzsi83 - 2012.06.15. - 20:59
Sziasztok! Mi tegnap érkeztünk a férjemmel. Szerintünk nem az ételek árával van gond. Persze drágább, mint otthon...de ez megis csak Párizs. :) Este beültünk a szálloda melletti étterembe. Kifogástalan volt minden. Ami meglepő, hogy egy pohár sor 4,5 egy korsó sor 8,5€, míg a főétel nekem 10 a párome 14€- ba került. Amit hiányolunk, hogy sehol nem láttunk sajt- és borkóstoló boltot. Tudtok ilyet valahol? A segítséget köszönjük.
#38 - Nora - 2012.08.21. - 19:08
Ami lemaradt, hogy közvetlenül a Louvre mögött, a Rue de l'Echelle- ben vagyunk, itt átlagosan 5-10€-val olcsóbb az étel, mint egy utcaval arrébb, viszont a kávé drága, 2,9€-tol lehet kapni.
#39 - Nora - 2012.08.21. - 19:23
Sziasztok, a Louvre másik oldalára gondolsz ételár differenciára?
#40 - Blazsek Krisztina - 2012.08.27. - 12:36
Pár éve voltunk a Place de Clichy-nél egy önkiszolgáló étteremben, ahová lépcsőn kellett lemenni a bejárattól. Anno az idegenvezető vitt oda (jó ár-érték aránya miatt), így sajnos nem maradt meg az étterem neve. Nem tudja esetleg valaki, hogy melyik étterem lehet ez?
#41 - Péter - 2012.10.06. - 10:38
Kedves Péter
Esetleg Flunch?
#42 - éva - 2012.10.06. - 22:49
így megnézve a Street View-n szerintem nem, de ötletnek jó lehet, legalábbis amit pl. Tripadvisor-on találtam róla (igaz, ott egy másik egységéről írnak, kicsit arrébb). Mindenesetre köszönöm!
#43 - Péter - 2012.10.09. - 01:26
Sziasztok! Mi 2013.májusban készülünk Párizsba és szeretnék egy olyan éttermet(de legalább kávézót, csokizót) találni, ahonnan jól látható az Eiffel..Ott szeretnénk ünnepelni az 5. házassági évfordulónkat... :) Köszönettel:Katus
#44 - Katus - 2012.11.04. - 12:17
Szia!

Akár magában az Eiffel-toronyban is lehet ebédelni, vacsorázni, onnan mondjuk speciálisan látszik a torony :) http://www.restaurants-toureiffel.com/ viszont a kilátás nagyon gyönyörű.
további éttermek az Eiffel-toronyra való kilátással:
a Montparnasse-toronyban van a Ciel de Paris, valószínűleg Párizs leggyönyörűbb kilátásával:
http://www.cieldeparis.com
egy másik híres étterem csodás kilátással:
http://www.maison-blanche.fr/en/index.html
Szintén gyönyörű kilátás kínál a Les Ombres:
http://www.lesombres-restaurant.com/
Minden esetben ajánlott, sőt kötelező előre asztalt foglalni, akár 1 hónappal előtte. A szép kilátásért általában magas árakkal kell fizetni.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.11.04. - 18:00
Szia,
Augusztusban megyünk Párizsba.La Defense környéken van a szállásunk jónak számit?
#46 - szilvia - 2013.06.28. - 15:01
Szia!

üzleti negyed, felhőkarcolókkal, teljesen jó, 1-es metróval (ha a metrómegállóhoz közeli a szállás) be lehet menni Párizsba.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.28. - 17:06
Szia Tibcsi!
Már mindent elolvastam amit írtál és ki is nyomtattam minden hasznos tanácsot.Egy kis kételyem van még szállásilag szeptemberben foglaltam egy hosszú hétvégét a ibis Styles Paris Tolbiac Bibliotheque hotelban.Rengeteget nézgelődtem a Booking.com-on ezt tudom változtatni még .Próbáltam minden körülményt és jó javaslatot figyelembe venni.Légyszíves erősítsd már meg hogy jó e a választásom.A transzfert már kinéztem a közlekedést úgyszintén/mindent a Te ésszerű javaslatodra /Még csak a jegyekkel vagyok hadilábon 2 teljes nap milyen közlekedési csomagot vegyek,vagy vegyek e egyáltalán?illetve szerinted érdemes e itthon megvenni a 2 napos belépőket?Ez a két dolog még nagyon foglalkoztat.Minden javaslatban Rád hagyatkozom,mert látom hogy gyakorlatias vagy és földön járó.
Köszönöm előre is!
#48 - Gizella - 2013.08.26. - 19:31
Szia Tibi!
Itt foglaltunk szallast Arty Paris: 62, rue des Morillons, 75015, Paris .
érdekelne mi a véleményed a környékről. és hogy a közelében van-e vlmi nagyobb üzlet,ahol olcsóbban ennivalóhoz juthatunk.
köszönöm
#49 - Betti - 2014.02.27. - 16:46
Szia!
Ez egy tipikus, nem éppen szép, de rendben lévő külvárosi környék, semmi különös, de nem tudom hol vannak ott nagyobb üzletek, a környéken szerintem 1-2 kisebb van csak.
#50 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.28. - 05:33
A Montmartre legjobb, a helyiek által kedvelt étterme 5 percre a Moulin Rouge-tól a Rue de Bruxelles 19. sz alatt található. Egy háromfogásos menü kb. 18 Euro. Aki ide betér, nem fog csalódni.
Az étterem neve: Restaurant au Gourmet
#51 - Erzsi - 2014.04.26. - 20:33
szeptemberben megyünk Párizsba nem tudom hogy a Voltaire megállónál hányas metrómegy és avval hogy tudunk az Invalidusokhoz jutni.ági
#52 - Szász ági - 2014.06.22. - 09:43
A Voltairetől az Invalidesig úgy lehet eljutni, hogy 9-es metró Republique-ig, majd onnan 8-as metró Invalidesig. Ha még más ilyen eljutás kell, akkor metrótérkép, link a tömegközlekedési útvonaltervezőre az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.22. - 15:15
Szia Tibcsi! Októberben utazunk a párommal Párizsba, a Hotel Aviaticba foglaltam a Rue Brezinen. Van-e a közelben olcsó étterem,ahol a főétkezést megoldhatjuk, s ahol nem kell előre foglalni?
#54 - klári - 2014.08.03. - 02:03
Szia!

Sajnos nem ismerek a párizsi éttermeket körzetre lebontva, neten, Tripadvisoron, esetleg okostelefonon Foursquaren lehet nézelődni.
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.04. - 22:42
Feljebb már ajánlották, csak megerősíteni tudom, hogy "a Montmartre legjobb, a helyiek által kedvelt étterme 5 percre a Moulin Rouge-tól a Rue de Bruxelles 19. sz alatt található. Egy háromfogásos menü kb. 18 Euro. Aki ide betér, nem fog csalódni.
Az étterem neve: Restaurant au Gourmet" Hétvégén voltunk, nagyon szerettük! Köszi a tippet, Erzsi!
#56 - kornelia - 2014.09.10. - 13:09
Néhány éve járhattam Párisban.Nagyon remélem hamarosan kijutok még.Nagyon tetszik!Müvészet pártoló vagyok,a szivem csücske a Montmartre .úgy emlékezem volt ott egy étterem,vagy kávézó ahol Van Googh rajzolt a falra.Tudna-e segiteni mi a neve?Sajnos nem találom a számitógépen.Köszönettel :Ida
#57 - T.Tibor! - 2014.10.16. - 20:16
Szia,jövő héten utazunk Párizsba ,a Flunch éttermekről írnál bővebb infót,köazönöm szépen ,üdv.Anita
#58 - Seszták Anita - 2015.05.25. - 19:31
Szia!

Olcsó éttermek Párizshoz képest, itt olvashatsz róla beszámolókat angolul: http://goo.gl/pJVCbL
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.26. - 13:12
Kedves Tibcsi! Hamarosan utazunk, még egy kérdésem lenne. A magyar zöldpaprikát lehet-e kapni Franciaországban? üdv.Diana
#60 - Diana - 2015.07.01. - 00:00
Kedves Diana!

Magyar zöldpaprikát, ill. sárga színű tv-paprikát, ha arra gondolsz, nem nagyon, de lehet kapni zöld színű paprikát, ami úgy néz ki mint amit Magyarországon californai paprikának hívnak.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.01. - 00:21
Sziasztok, az lenne a kerdesem, hogy hol tudok olyan feltoltos sim katyat venni amihez adnak 1 gb internetet?
Mit ajanlotok, milyen arban van?
Mi ennek a menete, vagy csak besetalok es kerem, beteszem es hasznalom?
Koszonom
#62 - Krisztian - 2015.07.11. - 20:54
Szia!

Bemész valamilyen GSM-szolgáltatóhoz (pl. Orange), és veszel, az Orange-nak vannak csomagjaik kifejezetten turistáknak. Itt részletesen is olvashatsz tapasztalatokat erről (angolul):
http://goo.gl/8THWIb
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.12. - 19:35
Koszonom szepen, csutortokon indulas, majd kuldom a beszamolot.
Nagyon hasznos az oldal es segitokesz vagy!
#64 - Krisztian - 2015.07.13. - 14:38
Szia,

április-május körül tervezünk utazni, kérdésem az lenne, hogy él/szép -e ilyenkor a város, mert sok helyen olvastam, h ősszel inkább érdemes utazni?
#65 - Laci - 2015.09.23. - 11:30
Szia!

Tavasszal és ősszel is nagyon jó oda utazni, és szép a város.
#66 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.23. - 14:49
mikor nyílnak a virágok? április vége körül?
#67 - Laci - 2015.09.24. - 11:16
Időjárásfüggő, de akkor már valószínűleg igen.
#68 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.24. - 17:55
Szia Tibcsi ! Sikerult vegigolvasnom az osszes bejegyzest ,kerdeseket valaszokat csak gratulalni tudok hozza , hogy ennyire lelkiismeretesen es osszeszedetten mindenre kapunk valaszt. Mi 2 het mulva megyunk a ferjemmel ,Londonbol Parizsba Eurostarral , de ez csak egynapos kiruccanas lesz .Gare du Nord ra erkezik a vonat . Arra gondoltam , hogy sokat is lassunk egy nap,olvastam valahol hajos varosnezesrol. Megall a fobb nevezetessegeknel 8 megalloja van es fel le lehet szallni ra egesznap. Szerinted ez jo otlet vagy inkabb setaljunk buszozzunk ?Meg erre az 1 napra milyen jegyet vegyunk? 1-3 zona napijegy valahogy ezt raktam ossze , de lehet nem jo . :) Elore is koszi a valaszt . Klara
#69 - Klara Ban - Vali - 2015.11.07. - 19:15
Szia!

Jó ötlet az, amennyiben úgy érzitek, hogy megér annyi pénzt. Erről olvashatsz is az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
Vagy napijegyet, vagy gyűjtőjegyet, vagy T+-jegyet vegyetek. A napijegy akkor éri meg a T+-jeggyel összehasonlítva, ha aznap fejenként legalább 5-öt utaztok.
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.08. - 17:03
Kedves Tibcsi!
Néhány hét múlva utazunk a családommal Párizsba. A kisfiam ételérzékeny, nem ehet tej és tojás tartalmú ételeket. A sógornőm gluténérzékeny. A Párizsban található éttermek mennyire vannak felkészülve az ilyen érzékeny vendégekre? Illetve van-e olyan pékség, ahol kaphatunk tej, tojásmentes dolgokat?
Nagyon szépen köszönöm a választ! ????
#71 - Judit - 2016.03.20. - 22:27
Kedves Judit!

Vannak. De személyes tapasztalatom nincs ezekkel, tehát Google-ből kéne nekem is böngészgetnem, összegyűjtenem. Ha rákeresel google-ben hogy paris gluten free, rengeteg forrást találhatsz, ebben most csak így tudok segíteni.
Ez pl. egy jó, és friss listának tűnik:
http://parisbymouth.com/our-gluten-free-guide-to-paris/
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.21. - 22:00
Kedves Tibcsi!
Augusztus 15-én Párizsban leszünk, sajnos csak a repjegy foglalása után vettem észre, hogy nemzeti ünnep. Azt szeretném kérdezni, hogy az éttermek és kávézók nyitva vannak-e ilyenkor?
Köszönöm a segítséget!
Era
#73 - Erika - 2016.04.29. - 07:44
Kedves Erika!

Sok minden zárva lesz, van ami egész augusztus elején, mint szokásos nyári zárvatartás, de van, ami nyitva 15.-én is, étteremtől függ.
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.01. - 00:42
Sziasztok
Majus végén mennénk a barátnőmel 2 napra Párizsban,szeretném hasznosan tőlteni. érdekelne mennyivel előtte kell belépőt vegyek az ejjfeltoronyban és az ebédlőben kell e asztalt foglalni??
Köszönöm a segítséget
#75 - évi - 2016.05.01. - 15:38
Szia!

Az Eiffel-toronyba minél előbb vegyél belépőt, ha még egyáltalán van. Az étterembe nem árt asztalt foglalni. Amennyiben az 58 Tour Eiffelre gondolsz, ott úgy benne van az Eiffel-torony belépő is, ha pl. megveszed a 41,50 EUR-s csomagot, tehát ez esetben nem kell Eiffel-torony belépőt venni. Ugyanakkor, már nem feltétlenül ajánlott az 58 Tour Eiffel, az éttermek menüpont hamarosan átdolgozásra kerül.
#76 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.01. - 20:10
Holnap után megyünk Párizsba.A kérdésem az lenne,hogy a CDG-ről befelé a RER megáll-e a Gare du Nord állomáson.Előre is köszi
#77 - Vincze István - 2018.01.31. - 20:25
Igen!
#78 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.31. - 20:27

Kedves Tibcsi!
Nyáron Párizsba készülünk, ezért módszeresen végig olvasom Párizzsal kapcsolatban az összes infót. Korábbi utazásaim során is rengeteg segítséget nyertem az oldaladról. Elképesztő számomra, mennyire tájékozott, készséges és gyors vagy! Köszönet érte. A párizsi éttermek, kávézók linken a Gasztronómia fejezet 3. mondatában találtam egy elírást "Ez tennen érhető..." Majd alkalmasint javítsd ki, légy szíves. Annyira pontos és precíz vagy, hogy ezen kívül nem tapasztaltam elírást vagy helyesírási hibát sehol - és ez is nagyon dicséretes manapság!
Üdvözlettel,
Ildikóó
Ildikóó - 2018.03.23. - 10:14
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás