Párizs gyerekkel

Utazás nyaralás info » Párizs » Párizs gyerekkel

Gyerekprogramok, Párizsi látnivalók gyerekeknek

Párizs gyermekeknek

Sokan kérdezik a hozzászólások között, melyek azok a látnivalók Párizsban, amelyek különböző korosztályú gyermekek számára is érdekesek, milyen élvezetes gyerekprogramok vannak a francia fővárosban. Bizony nem is egy, kicsiknek és nagyobbaknak, sokszor felnőtteknek is izgalmas, többórás felejthetetlen kikapcsolódást garantáló, magas színvonalú, emlékezetes attrakció is van. Csak a "gyerek-nevezetességek" bejárásával is el lehetne tölteni egy hetet Párizsban. Az alábbiakban ezeket gyűjtöttük össze, a cikk végén pedig a "sima" párizsi játszóterek listáját is közöljük.

Párizs környékének két, kisebbek és nagyobbak számára is felejthetetlen pillanatokat ígérő vidámparkja a Disneyland és az Asterix Park. A Disneyland-ről, az oda való eljutásról, a belépőjegy árakról és a nyitva tartásról itt lehet bővebben olvasni.

Disneyland Párizs

Disneyland kép: Tom Bricker

Az Asterix Park (Parc Asterix) a Disneyland alternatívája. Érdemes ide is elmenni kis gyerekekkel, ha a Disneylandben már voltak, és a gyerkőc olyan szerencsés, hogy a párizsi utazás alkalmával két vidámparkba is mehet. Nagyobb gyerekekkel ugyanakkor még jobb választás is lehet a Disneylandnél, a nagyobbak számára itt izgalmasabb, nagyobb intenzitású játékok vannak - az Asterix Parkban a tinik, sőt, akár felnőttek is jól szórakozhatnak. Sok játék kifejezetten nagyobb gyerekeknek van, tehát lehet hogy a nagyobb testvér felmehet, de a kisebbnek fájdalmasan, de ki kell hagynia néhány attrakciót. Az Asterix Park előnye még, hogy olcsóbb, kevésbé zsúfolt, tisztább, ilyen szempontból barátságosabb. Hátránya ugyanakkor a Disneylandhez képest, hogy télen (és néhány nap nyáron is) zárva van, és nehezebb ide eljutni mint a Disneylandbe, valamint a Disneylandbe a gyermekek számukra ismert rajzfilmfigurákkal akár kezet is rázhatnak, az Asterix Parkban pedig inkább francia rajzfilmhősök láthatók, amik számukra esetleg kevésbé lehetnek ismertek.

Az Asterix Park nyitva tartása változó itt megnézhető. Belépőjegy 2015-ben 12 éven felülieknek 46 EUR, 12 éven aluliaknak pedig 38 EUR. Eljutni a vidámparkba Párizsból csak a naponta egyszer, minden nap 9:00-kor a Louvre parkolójából (1-es, és 7-es metró, Palais Royal megálló, Carrousel vagy Pyramide kijárat, majd lift az üzleteknél a -3 szintre) induló transzferbusszal lehet. A retúrjegy ára a transzferbuszra 23 EUR. A transzferbusz 18:30-kor indul vissza a parkból Párizsba. Másik eljutás, mely nem csak napi egyszer lehetséges: RER B-vel a CDG repülőtér 1-es termináljáig, ahonnan 9:30-tól a park bezárása előtti 1 óráig fél óránként indulnak transzferbuszok az Asterix Parkba.

Asterix Park

Asterix Park kép: Lalla-Ali

Párizs határain belül is van egy kisebb vidámpark, a főleg 7 éven aluli gyerekek számára izgalmas Jardin d'Acclimatation. A gyerekek nagyon fogják élvezni a játékokat, valamint állatkert is van itt. Nyitva tartás: április-szeptember: 10:00-19:00, október-március: 10:00-18:00. Metró: 1-es vonal - Les Sablons, 2-es kijárat. Belépőjegy 3 EUR, de 3 éven aluliaknak ingyenes, a különböző játékokra, és a kis vonatra azonban egyenként még 2,90 EUR-t kell fizetni.

Jardin D'Acclimatation

Jardin D'Acclimatation, kisvonat. Kép: Patrick-Alain Prouteau

Párizs belvárosában van egy fedett aquapark, az Aquaboulevard, amiről el kell mondani, hogy sokszor nagyon zsúfolt. Az aquaparkról bővebben itt.

Az Eiffel-torony közelében található a CineAqua akvárium. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy ez az akvárium elég kicsi, nem olyan szép, és ahhoz képest drága, de kisebb gyermekek számára élvezetes lehet, ha szeretik az ilyen látnivalókat. Belépőjegy 2015-ben 20,50 EUR, 13-17 éveseknek 16 EUR, 3-12 éveseknek 13 EUR, 3 éven alul ingyenes. Nyitva tartás: 10:00-19:00-ig, július 14.-én zárva. Metró: 6-os és 9-es metró Trocadero megálló, vagy 9-es metró: Léna állomás.

Cineaqua

Cineaqua kép: Jason Whittaker

A Művészetek és tudományok városa (Cite des Sciences et de L'lndustrie) Európa legnagyobb tudományos múzeuma, egy amolyan párizsi csodák palotája. Felnőttek számára is maximálisan érdekes, de kifejezetten gyerekeknek és tinédzsereknek szóló részeket is kialakítottak (La Cite des Enfants). A múzeumban interaktív kiállítások csodálhatók a tudomány és a technika világából. Ugyanakkor ide francia vagy angol nyelvtudás legalább az egyik szülőnek vagy gyereknek nem árt, ennek hiányában néhány kiállítási tárgynál nem lehet tudni, hogy miről van szó, vagy mit kell csinálni. Eljutás: 7-es metró: Porte de la Vilette vagy Corentin Cariou állomás. Nyitva kedd-szombat: 10:00-18:00, vasárnap 10:00-19:00. Hétfőnként zárva.

Cite des Enfants

Művészetek és tudományok városa, Cité des Enfants. Kép: Mark and Allegra

A Parc de la Vilette-ben, ahol a művészetek és tudományok városa van, több játszótér is van. Más párizsi parkokban is jól érezhetik magukat a kicsik, pl. a Luxembourg-kertben is van egy nagy játszótér, körhinták, és lovagolni is lehet, a Parc de Buttes Chaumont pedig egy hatalmas park szaladgálásra, szabadtéri játékra. Párizs parkjairól bővebben itt.

A hatalmas párizsi természettudományi múzeum (Muséum national d'Histoire naturelle) az állatokat, dinókat kedvelő, meteoritok, ásványok iránt érdeklődő kicsik számára lesz felejthetetlen élmény. Eljutás: 7-es metró Place Monge, vagy 10-es metró Jussieu állomás. A jegyárak 7-11 EUR között változnak, kortól a megtekinteni kívánt múzeumi részek számától függően. Nyitva 10:00-18:00-ig, keddenként zárva.

Párizsi Természettudományi Múzeum

Párizsi Természettudományi Múzeum. Kép: Thomas Ricker

Hajókázni a Szajnán is nagy élményt jelenthet az erre fogékony gyerekek számára. Erről bővebben itt.

Ha a család éppen július 14.-én tartózkodik Párizsban, a gyermekek számára is nagy élményt fog nyújtani a minden évben július 14.-én megtartott monumentális tűzijáték, melyet az Eiffel-torony környékéről lehet a legjobban élvezni. Ilyenkor ugyanakkor fel kell készülni nagy tömegre, és arra, hogy a metró több megállóban nem áll meg, tehát készüljünk alternatív útvonalakkal, esetleges gyaloglással.

Meg kell említeni nem elsősorban gyerekeknek szóló, de számukra is legalább annyira élvezetes további párizsi látnivalókat is, mint az Eiffel-torony vagy a Montparnasse-torony megmászása, melyek gyerekek és felnőttek számára is ámulatba ejtő. Viszont ha gyerekkel megyünk, különösen fontos hogy az Eiffel-toronyba váltsunk előre jegyet, hiszen a nyáron akár több mint egy órás sorbanállást a kicsik nem biztos hogy élvezni fogják.

Eiffel-torony tüzijáték

Eiffel-torony tüzijáték. Kép: Yann Caradec

A Párizsi játszóterek listája ide kattintva tekinthető meg (PDF fájl fog letöltődni), kerületekre bontva. Ugyan franciául van, de a lényeg kibogarászható belőle, az 1. oszlopban van, hogy melyik kerületről van szó, az utolsó előtti oszlopban az látható, hány éves gyerekeknek ajánlható az adott játszótér, az utolsó oszlop pedig a játszótér pontos címét jelöli. A város vezetése ezt a dokumentumot 2011-ben állította össze, tehát eltérések, esetleges megszűnt játszóterek előfordulhatnak a listán.

Játszótér Párizsban

Játszótér Párizsban. Kép: Chloe Fan

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Szia Tibcsi,
Köszönöm a gyors választ. Sajnos rutintalanul nem jól adtam meg a szállásunk címét. Helyesen 83 Rue Lamarck 75018 Paris , ide kellene eljutnunk a Beauvais reptérről (Ryanair), illetve innen szeretnénk várostnézni és Disneylandbe menni. A Parisvisit kártyát hol lehet megvenni? Hogy tudnám kideríteni, hogy valóban kapunk 20% kedvezményt a Disney belépőkből a visit kártyára? (ebben az esetben nem venném meg előre online a belépőket a parkokba). Mi a tapasztalatod a hónap első vasárnapján ingyenesen látogatható múzeumok (pl. Louvre) tömve vannak ilyenkor, vagy nem számít az átlag túristáknak a 8,5 Eurós belépő? Segítségedet előre is ksözönöm.
üdv
Gyula
#1 - Bosch Gyula - 2014.03.25. - 21:36
Szia!

Ez esetben már az eljutás: transzferbusz a reptérről, majd 1-es metró Concorde-ig, majd 12-es metró Lamarck-Caulaincourt állomásig.
A Paris Visite kártyát bármelyik metróállomáson meg lehet venni. Tavaly biztos hogy volt még kedvezmény, és a Disneyland és a párizsi közlekedési társaság honlapja szerint is jár vele kedvezmény, de felelősséget mindezek mellett sem vállalok :)
én nem voltam ilyenkor, de úgy tudom, elég nagy tömeg szokott ilyenkor venni. Eleve vasárnap többen vannak, ingyenes vasárnapokon meg pláne.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.26. - 22:24
Köszönöm a választ. Az útvonalat leteszteltük. Mãr a szãlàsunkon vagyunk.
üdv gyula
#3 - gyula - 2014.04.05. - 07:47
Szia Tibcsi!
Aug. 1-4 között megyünk 2 gyerekkel Disneylandbe, majd utána tovább Hollandiába.Szeretnénk még 1+ napot Párizsban tölteni ,hogy megmutassuk a srácoknak a főbb látnivalókat.Tippet szeretnék kérni, hogy hol foglaljak szállást aug.4 éjszakára illetve hogy mit kezdjünk a kocsival a városnézésünk napján.Lerakjuk valahol és ne vonatozzunk, vagy menjünk vele be a városba.Csak pár órát maradnánk 5-én, délután 4 körül szeretnénk továbbindulni.
Köszi szépen a segítséget!
üdv,
Mónika
#4 - Kovács Mónika - 2014.06.18. - 10:26
Szia!

A belvárosban drágábbak a szállások, de közelebb van mindenhez. Minél kisebb egy kerület száma, annál inkább belváros. Szempont lehet esetleg, hogy egy szállásnak van-e (nem horror áron mért) saját parkolója. Sajnos a parkolásról nem tudok sokat mondani, itt vannak parkolók: http://www.parkingsdeparis.com/EN/car-reservation-map.php
http://www.parking-public.fr/parking-paris.php
Valamint olcsóbbak RER-állomások környékén a külvárosban, de nem tudom, ott lehet-e hagyni a kocsit éjszakára is.
http://en.parkopedia.fr/park_and_ride/paris/parking/
http://www.eurotunnel.com/uk/inspiration/ideas/Park-and-ride-Paris/
#5 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.21. - 00:33
Aprilis közepen utazunk 2 felnött + 1 gyerek (11 eves.

Terveink szerint 2 nap (Csutörtök es Pentek) a belvarosban, majd 2 egesz nap (Szombat es Vasarnap) Disneylandben leszunk.
A varosban az 1-es zonan bellul fogunk lakni Szombat reggelig, amikor kiutazunk Disneylandbe. Szombaton es Vasarnap egesznap Disneylandban lennenek, nem utaznanak vissza a varosba. Disnenylandnel szeretnenek szallast keresni. 2 ejszakara.
Hetfö reggel innen utaznanak a repterre. A repulönk Hetfö delelött indul a CDG-röl.

Kerdeseink a következök:
1) Disneylandbol (hetfö reggel) van-e közvetlen buszjarata CDG-ra? Azt olvastam hogy CDG-röl van Disneylanbe, de azt nem hogy ez visszafele is muködik-e. Ha van közvetlen jarat akkor milyen gyakran mennek a buszok? Ha nincs közvetlen busz közlekedes van-e valamilyen alternativa?
2) Tudsz-e javasolni olcso szallast a Disneyland-hoz közel? Esetleg Disneylandben?
3) A belepöjegyeinket Disneylendbe hogy es mikor tudnank a legolcsobban megvenni?
4) A Csutörtöktöl-Szombat reggelig periodusra – ekkor csak a belvarosba közlekedunk, illetve Szombat reggel a belvarosbol a Disneylandbe valo utazasunkra – milyen közlekedesi jegyet/berletet javasolsz?

Segitsegedet elöre is köszönjuk.

Imre es Csaladja

#6 - Eszenyi Imre - 2014.12.11. - 08:11
1.Disneylandből a CDG-ra rendszeres buszjáratok, és TGV is közlekedik. TGV-vel 8-10, és gyakrabban jár mint a busz, busszal 60-90 perc.
http://vea-shuttle.co.uk/
http://en.voyages-sncf.com/
2.Konkrét szállást arra nem tudok javasolni, szét lehet nézni szállásfoglaló oldalakon: http://www.hotelscombined.com/HU/Place/Disneyland_Paris.htm?a_aid=9088
érdemes utánanézni, hogy egy adott, kiválasztandó szállásnak milyen a közlekedése a parkhoz, és a RER-hez, TGV-hez képest.
3. online a disneylandparis.hu-n, vagy majd a helyszínen.Van az olcsóbb Billet Francilien jegy is (mostmár úgy látom viszont, hogy Billet Mini a neve), amit kizárólag a francia nyelvű oldalon lehet megvenni, erről részletek a Látnivalók Párizs környékén menüpont következő hozzászólásaiban: 79, 107, 134, 135, 152, 156
4. Szombaton a Disneylandbe csak RER-jegy kell mindenkinek, az már a metrón is érvényes lesz, míg eljuttok a Disneylandbe közlekedő RER-ig. Csütörtök, péntek a felnőtteknek szóba jöhetnek napijegyek, míg a 11 éves gyereknek (ha akkor még mindig 11 éves lesz) 2 napos 1-2-s zónás gyerek Paris Visite.
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.11. - 20:45
Nagyon szepen köszönjuk Tibcsi!
#8 - Imre - 2014.12.12. - 13:14
Szia! 4 éjszaka szállásunk van Disneylandbe. 5-7-8 éves gyerekekkel megyünk. Mekkora Disney land? érdemes egy napot "feláldozni Eiffel-torony és Hop-hop-off városnézésre, vagy 2 teljes nap nem lesz elég a lurkóknak? Mivel menjünk be a városba? RER? Köszönöm: Gergő
#9 - Gergő - 2015.03.29. - 23:37
Szia!

Van a Disneyland, meg a Walt Disney Studios Park is. Elég nagy, főleg a Disneyland, de 2 nap elég lehet, illetve majd a gyerekek látják/mondják, ezt előre nem tudom, hogy hogy fog nektek alakulni, elég lesz-e nektek. De ha azt kérdezed, hogy egyáltalán bemenjetek-e Párizsba: mindenképp!
érdemes előre kinézni hogy mire ülnétek fel, mely játékoknak milyen magassági/kor korlátai vannak, illetve fastpass jeggyel elkerülhetitek a sorbaállást.
Igen, RER-el lehet bemenni Párizsba. Ha jól értelmezem, Párizs után visszamennétek Disneylandbe, mert ott van a szállás, ez esetben tehát a Párizsos nap(ok)ra felnőtteknek 1-5-ös zónás Mobilis napijegy, a gyerekeknek pedig 1-5-ös zónás gyerek Paris Visite a legjobb, amennyiben hétvégén mentek Párizsba, akkor pedig a gyerekeknek 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegy a legjobb.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.30. - 13:34
Nagyon köszönöm Tibcsi! Rendkívül kedves tőled hogy ismeretlenül is válaszolsz!!!
Szerinted gyerekekkel meg lehet mászni az Eiffel torony lépcsőit? (úgy tudom a lépcsőknél rövidebb a várakozás pláne máj 1-én..) Vagy akkor annyi marad meg belőle hogy egy teljesítménytúra egy nagy vas toronyban... :) Tömegközlekedés vagy hop on hop off buszt javasolsz inkább?
Köszönöm: Gergő
#11 - Gergő - 2015.03.30. - 23:51
Szerintem attól függ, hogy milyen kondiban vannak, túráznak-e, és ott mennyire fáradnak el, stb., mert ez még sok felnőtteknek se könnyű: jó fél órás út, 704 lépcső, 115 m magasra (panelházzal számolva 28 emelet). A tömegközlekedés jóval olcsóbb mint a hop on hop off busz, a gyerekek használhatnak gyerek Paris Visite-t, vagy hétvégi ifjúsági napijegyet is - ráadásul eleve lesz tömegközlekedési jegyetek, mert az előző válaszomban említettek érvényesek Párizsban is.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.31. - 15:41
Kedves Tibcsi!

Először is szeretnék gratulálni az oldalhoz, nagyon hasznos.

Szeptember 11-16ig leszünk valószínű Párizsban, és a transavia társaságot(erről van tapasztalatod?) néztem ki (mivel az megy az Orly-ra, és úgy vettem ki, onnan a legjobb, legolcsóbb a bejutás.
5-en megyünk, 2 felnőtt, 3 gyerek (10,8,2 évesek).
Szállást hol ajánlanál? én ezt néztem ki pl: (link moderálva-admin)
Szerinted jó helyen van?
Milyen bérletet javasolnál? Tervbe van véve az Eiffel torony, egy-két gyerekek számára is élvezhető múzeum (amiket javasoltál), és egy nap Disneyland.
Jól értem, hogy a paris visite card-dal eljuthatunk mindegyik helyre (repteret is beleértve?)

Válaszodat előre is köszönöm!

Blanka
#13 - Blanka - 2015.06.02. - 21:28
Kedves Blanka!

Saint-Ouen már nem Párizs, de metróval 20-30 perc alatt be lehet érni a városba. Alapjában véve nem a legjobb környék, de lehet az a része még jó. Hol ajánlanék: ti tudjátok eldönteni, hogy mi a fontosabb, az olcsóbb árak, vagy a belváros közelsége.
Igen, az 1-5-ös zónás Paris Visite érvényes Disneylandbe, és a reptérre/reptérről is, de nem tudom pontosan megmondani, hogy az-e a legjobb nektek, ill. a gyerekeknek, attól függ, melyik nap mentek Disneylandbe.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.02. - 23:18
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a gyors választ. Elvileg péntek dél körül érkeznénk, és hétfőn vagy kedden mennénk Disneylandbe.

és ezek a szállások?

(linkek moderálva - admin)

Köszönöm segítségedet!

Blanka
#15 - Blanka - 2015.06.02. - 23:54
Kedves Bianka!

Bár csak körülbelüli környékeket adnak meg, ezek közül az elsőt (Montmarte-osat, 4734633) választanám, a 2.-at és az utolsót (5870311, 3689885) pedig valószínűleg nem, kizárólag elhelyezkedés szempontjából.
A legkedvezőbb tömegközlekedési jegyek: Első nap attól függ, hogy milyen módon jöttök be Orlyról a városba, és utána mennyit közlekedtek a városban. Szombatra, és vasárnapra a gyerekeknek (kivéve a 2 éves) 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegyek a jók, a felnőtteknek 1-2-es zónás napijegyek. A Disneylandes napra egyszerűen RER-retúrjegy Disneylandbe. A másik hétköznapi, párizsos napra, ami hétfő vagy kedd, a felnőtteknek napijegy, a gyerekeknek 1-3-as zónás 1 napos gyerek Paris Visite. Utolsó nap megint attól függ, hogy mentek vissza a reptérre, és előtte mennyit utaztok esetleg a városban.
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.04. - 04:26
Tiszteletem!
Azt szeretnem megtudni, hogy a cdg- repter es disneyland (mellett lesz a szallasunk, azaz onnan van ingyenes suttle) között melyik szamu jaratok busz vagy RER közlekedik (hogy mit keressünk) ill. melyik kedvezöbb aru. Ha disneyland es parizs között közlekedünk, akkor az is a repteret erintö vonal vagy az egy masik ? Itt mi a jarat szama? Melyik lehetöseg olcsobb? (meg nem tudjuk az öt nap alatt hogyan fogunk ingazni). 1 Felnött, 1 Nyugdijas, 1 10eves gyermek.
Valaszat elöre is köszönöm!
üdvözlettel: Evike
#17 - evike - 2015.06.12. - 00:12
Kedves Evike!

A reptérről a legegyszerűbb TGV-vel menni Disneylandbe, az csak negyed óra, RER-el ugyanakkor olcsóbb, de sokkal hosszabb idő. RER-el úgy kell menni, hogy RER B Chatelet-Les-Halles megállóig, és ott lehet átszállni a Disneylandbe, Marne-la-Vallée – Chessy állomásig közlekedő RER A-ra. Disneylandből Párizsba egyszerűen fel kell szállni a RER-re Marne-la-Vallée – Chessy állomáson, ami a repteret nem érinti, megy Párizsba. Bővebben a Látnivalók Párizs környékén menüpontban.
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.12. - 22:00
Köszönöm gyors valaszat!
Amit elfelejtettem kerdezni: ismerösöktöl tudjuk, hogy smogriado eseten ingyenes a tömegközlekedes... , erdemes elövetelben jegyeket venni, vagy nyaron is gyakoriak az ilyen napok? Nyugdijasokra 67ev felett van e valamilyen kedvezmeny (mert mindenütt csak a gyerek megjelölést olvasom)?
Elöre is köszönöm valaszat! evike
#19 - Evike - 2015.06.14. - 12:28
Ne számítsanak szmogriadóra, de egyébként se lehet megvenni elővételben itthonról a tömegközlekedési jegyeket 1-2 kivétellel. Nyugdíjas kedvezmények nincsenek.
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.14. - 14:01
Kedves Tibcsi!
Barátaimmal Disneylandbe utazunk,egy napot szeretnénk csak Párizsban tölteni,és a következő nevezetességekhez ellátogatni,melyekre már előre megrendeltük a jegyeket.:Az Eiffel-toronytól lesz egy hajóutunk,majd a Louvre,végül a Montparnasse toronyhoz szeretnénk eljutni.A segítséged abban kérném,hogy milyen sorrendben,milyen közlekedési eszközökkel tegyük meg ezt az utat Disneylandtől?Válaszod előre is köszönjük!
#21 - Gigi - 2015.07.27. - 23:05
Kedves Gigi!

A Disneylandtől be kell menni RER-el Párizsba. Kérdezted a sorrendet, de nem tudom, hány órára van jegyetek az Eiffel-toronyba. De azt írtad elsőnek (azt írtad: majd, utána a Louvre). Tehát: Disneylandből RER Nationig, majd onnan 7-es metró Bir-Hakeim állomásig, annak közelében van az Eiffel-torony (jobb lenne nem ott kezdeni, mert elég hosszú metrózás ez így).
Az Eiffel-torony után nem tudom milyen hajóutatok van, az megáll-e a Louvre-nál. Ha nem, akkor legegyszerűbb az Eiffel-torony környéki Champ de Mars-Tour Eiffel RER-megállótól (ami itt van: https://goo.gl/maps/frQx6 ) RER C-vel elmenni Musés d'Orsay állomásig, majd a Szajna túlpartján lesz a Louvre.
Innen szerintem gyalogoljatok el a Szajna-partján a Notre Dame-ig, kb. 20 perc, és csak onnan menjetek a Montparnasse-toronyhoz: a Szajna déli partján lévő Saint-Michel metróállomástól 4-es metróval Montparnasse - Bienvenüe állomásig.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.28. - 13:42
Kedves Tibcsi!

Nagyon köszönöm a gyors választ,én nem voltam egyértelmű:-)Nem megyünk fel az E-toronyba,csak a közeléből indulunk a Szajnán 1 órás hajóútra,ami egy kör lesz,nem tudunk a Louvre-nál kiszállni sajnos.Nagyon köszönöm még egyszer,szuper ez az oldal,a legjobban innen tudtam felkészülni az utazásra!
#23 - Gigi - 2015.07.28. - 19:33
üdvözlet! :)
Azt szeretném kérdezni,babakocsival mennyire lehet egyszerűen közlekedni Párizsban? A metrók akadálymentesítése megoldott,meg lehet közelíteni lifttel a szerelvényeket. Esernyőre csukható babakocsit szeretnénk magunkkal vinni a 23 hónapos kislányunknak. Boldogulni fogunk vele vagy inkább nyűg lenne? Köszönöm a választ előre is. Lívia
#24 - Kántor Lívia - 2015.10.04. - 14:51
Szia!

Nagyon sok helyen nincs lift, sőt, még mozgólépcső sem, csak lépcső (sokszor nagyon hosszú lépcső). Sőt, jóval kevesebb az olyan metró/RER-állomás, ahol megoldott az akadálymentesítés, a belvárosban szinte sehol sem. Ha van is lift, nem feltétlenül működik is, ill. nem feltétlenül megy minden irányba, és minden szintre. Ráadásul Párizsban, és a metróban is egyébként is jellemzőek a szűk helyek, tehát napjában többször kell összecsukni a babakocsit. Ugyanakkor minden busz akadálymentes, tehát busszal érdemes ilyen esetben inkább közlekedni, a metró elég használhatatlan babakocsival.
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.04. - 17:53
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és a segítséget! üdvözlettel: Lívia
#26 - Kántor Lívia - 2015.10.04. - 23:53
Kedves Tibcsi! Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre az oldalra, nagyon hasznos!
Pár nap múlva indulunk Párizsba 2 felnőtt( nő) + 3 gyerekkel.Az olcsóság volt a szempont így sikerült nagyon beleválasztani , egy nagyon olcsó budget szállodát foglaltunk ( Hotel Ibis Budget Montmartre ( Rue Babinski).és utána láttuk, hogy mennyire gáz a környék.érkezéskor foglaltunk shuttle transzfert, hogy ne kelljen a sötétben keresgélnünk, de tartunk az ott tartózkodásunk alatti, minden este hazasétálástól is a környék miatt. állítólag tele van menekültekkel, hajléktalanokkal a környék, és nem valami bizalomgerjesztő.
A kérdésem arra vonatkozna, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni a szállodából a belvárosba( hop on-hopp off vonalakhoz BIG BUS), és hogyan lehet a szállodából a CDG kijutni? Térkép alapján tök közel van, de se metro, se mást nem látok erre közlekedni, csak a belvároson keresztül.
Előre is köszönöm a segítségedet
üdv
Edit
#27 - Edit - 2015.10.21. - 14:54
Kedves Edit!

A szállodától 10 perc gyaloglásra található: https://goo.gl/maps/W1rJK5LNast
Porte de Saint-Ouen 13-as metró megállótól tudtok metróval bejutni a városba. Melyről le lehet szállni a Champs-Elysées Clemencau vagy az Invalides állomáson, mindkét helyen van a Big Busnak megállója.
A CDG-ra kijutni: először 13-as metró Saint-Lazare állomásig, onnan RER E Magenta állomásig, és onnan (a RER B Gare Du Nord állomásától, ami össze van kötve a Magenta állomással) RER B-vel ki a CDG-ra.
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.21. - 18:57
Kedves Tibcsi!
Fantasztikus ez az oldal! Nagyon jól áttekinthető, informatív, jól használható hasznos infókat tartalmaz. Gratulálok hozzá!
Lenne nekem is egy két kérdésem. 05.25-06.01-ig leszünk Párizsba gyerekekkel. Foglaltunk szállást ( 39 Rue Alphonse Daudet, 93300 Aubervilliers, Franciaország) az Airbenb-n keresztül, de nem tudom milyen ez a környék? Itt kell fizetni a parkolásért? Iletve innen mivel tudunk ,bejárni a belvárosba? érdemes nekünk megvenni egy 5 napos Paris Visite kártyát?

Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.

üdvözlettel: hermán Szabolcs és további sok sikert kívánok önnek
#29 - Hermán Szabolcs - 2017.05.22. - 15:59
Kedves Szabolcs!

Aubervilliers egyáltalán nem jó környék, nem feltétlenül jó "bevezetés" Párizsba, a konkrét utcát és környéket nem tudom. én mindenesetre nem ott laknék. A kb. 7 perces gyaloglásra lévő Gare de la Plaine Stade de France állomásról RER B-vel 10 perc alatt be lehet jutni a városba.

A Paris Visite szinte semmilyen esetben nem éri meg (max gyerekeknek), az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban láthatod, hogy mikor milyen jegy éri meg.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.23. - 16:58
Kedves Tibor!
Augusztus2-10-ig Párizsba tervezzük a3gyermekunkkel a nyaralást! Természetesen Disneyland a fő cél de Párizst nem szeretnénk háttérbe szorítani ! Tanácsát szeretném kérni mire kell h figyeljünk utazás nevezetességek látogatása tekintetében egy5,9 es17 éves gyerekkel! Szallasunk a Disney parktol kb1,5km re lesz és a Charles de G-ra érkezünk! (6-7korul este)Mivel érdemes a szállást megközelíteni tömegközlekedéssel v érdemes esetleg autót bérelni !Parizsban hol érdemes parkolni és mi lehet a legkedvezőbb ( belépő jegy kártya) ha a fő latnivalokat meg szeretnénk mutatni a gyerekeknek!valamint milyen sorrendet javasol! Előre is koszonom gyors válaszát !Vne
#31 - Vargáné Eniko - 2017.07.25. - 12:27

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás