Párizs / Paris - Látnivalók I. - korábbi hozzászólások

Korábbi hozzászólások a Párizs látnivalók I. oldalhoz (2008-2011)

Hozzászólások (2008-2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014-2015) |
Legújabb hozzászólások és Párizs látnivalók I.

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Imádom Párizst! :) és jó a leí­rás is! Tényleg igaz, hogy aki még nem volt, a képek alapján nem tudja elképzelni. Mindenkinek ott a helye! :) én csak 2 napot voltam, még gimis osztályommal, de idén nyáron több napra megyünk. A 2008-as belépők mennyiben változtak?
#1 - Nori - 2008.03.23. - 09:30
Köszi Nori! A 2008-as árak belépőjegyek árai csak minimális mértékben emelkedtek, hamarosan frissül az oldal az új árakkal.
#2 - utazas-nyaralas.info - 2008.03.23. - 12:16
Nagyon szép város Párizs, és sok szép látványosság van itt.. Sok ember látogat el ide.. Nagyon kedvelt város, és nem csak itt, hanem világszerte is.. Mi nagyon szeretjük!
#3 - evy - 2008.03.24. - 18:56
Jaj, de jó ez a sok infó! Tudnátok segí­teni?
íprilis 15-én a CDG reptéren szállok le délben, majd este fél nyolckor továbbrepülök a hugomhoz, hogy vigyázzak a gyerekeire! Lehet, hogy őrültség, de szeretnék egy kis párizsi hangulatot beszippantani, mert még sosem jártam ott! Nem túl sok pénzt elköltve hova mehetnék el? Leginkább a művésznegyed és a Szajna érdekel. Előre is köszönöm!
#4 - Ildi - 2008.03.28. - 13:18
Nem őrültség végül is. én is ugyanezt csinálnám, bármilyen városban is lenne ilyen átszállásom. Amit leí­rok, arra kb. 0 Eurót, vagy max 3-6 Eurót kell költened (ha metrózol), plusz taxi oda-vissza. Szerencséd van, mert Párizsban eléggé egyben vannak az érdekes helyek.

Reménykedj, hogy épp nem fog esni, és hogy nem késik a géped, akkor kb. 1-2 körül ott lehetsz a belvárosban, ha nincs nagy forgalom. Gondolom 6-ra már kinn kell lenni a reptéren, akkor 5-kor azért kéne taxit fogni.

Hát, ami most eszembe jut: vitesd magad a Notre Dame-ig, nézd meg kí­vülről, és indulj el a Szajna egyik partján a Louvre felé, nézd meg a Louvre-t kí­vülről (és mí­g odaérsz, csodáld a Szajnát, és a hidakat), aztán menj át a "második számú" diadalí­v alatt, ami a Tüllériák kertjéhez vezet, ezen menj át, és ezután, a Concorde-térről a Champs-Elysées-hez, majd a végén a Diadalí­vhez jutsz. Innen el tudsz menni az Eiffel-toronyig, bár kicsit messze van, alternatí­va, hogy itt kicsit metrózz. Ez szerintem kb. 1-1,5-2 órás program volt eddig, ha nem mentél el az Eiffel-toronyig, és igen csak magadba szí­vhatod a hangulatot. :) és akkor ha még van idő, vagy e helyett, és akkor ha van idő, akkor utána járod be az emlí­tett utat, felmehetsz metróval a művésznegyedbe, a Montmarte-ra, a Sacre-Coeur-höz. Ez akkor érdemes, ha szép idő van, hogy láss is valamit a kilátásból. Ha kilátás érdekel még, felmehetsz a Notre Dame-ra, vagy a Diadalí­vre is, talán í­gy áprilisban nem lesz akkora sor (meg persze az Eiffel-toronyra, de ott azért esélyes a nagy sor). Vagy csak járkálj a Latin-negyedben, vagy a belvárosban össze-vissza, az a módszer is hangulatos :)

Remélem, minél több dolgot sikerült megnézni, és beszámolsz majd, hogy mit sikerült látnod, és hogy tetszett. :) Ha még van kérdésed, í­rj!
#5 - utazas-nyaralas.info - 2008.03.28. - 15:26
Ja, azt í­rtam, hogy taxival menj, nem tudom miért, az kicsit drága lenne, inkább RER-rel. :)
#6 - utazas-nyaralas.info - 2008.03.29. - 02:42
Segitseget kernek.
Hogy jutok el a legegyszerubben a CDG repterrol Disneylendbe?
#7 - L.Eri - 2008.04.01. - 08:34
20 percenként indulnak onnan Disneylandbe közvetlen buszok:

http://www.vea.fr/uk/index.asp
#8 - utazas-nyaralas.info - 2008.04.01. - 08:50
Nagyon köszönöm a biztatást, hogy talán mégsem olyan nagy őrültség ez a villám-városnézés! Köszi a tippeket is! Biztosan tudom használni őket!
Nem beszélek franciául, vajon az angollal mennyire tudok ott boldogulni? Jobban járok, ha előre leí­rom a kérdéseimet franciául?- Bár a válasszal nem mennék sokra, de talán í­gy könnyebb lenne megvenni a jegyeket...
#9 - Ildi - 2008.04.02. - 10:47
Hát én úgy tapasztaltam, hogy ott mindenki beszél angolul, aki emberekkel foglalkozik. Abban a városban, ahova a világon a legtöbb turista megy.. A "two tickets, please" dolgokat meg pláne értik. A villám-városnézés főleg a kis távolságok miatt nem megvalósí­thatatlan.
#10 - utazas-nyaralas.info - 2008.04.02. - 13:03
én egy hónapot "tanultam" kint Párizs mellett Versailles-ban. Aki egyszer ott volt, szerintem többet nem akar hazajönni. Az emberek kedvesek, a környezet szebb, jobb. Amint tehetem visszamegyek oda, és ott maradok:P :D
#11 - Dóri - 2008.04.15. - 19:40
Helló!
Mi a feleségemmel a 10. házassági évfordulónkon voltunk Párizsban. én nem nagyon lelkesedtem Franciaországért és Párizsért, de a párom nagyon el szeretett volna oda jutni. Na akkor gondoltam meglepem ezzel. Csak az utazás előtt 3 nappal tudta meg, hogy utazunk. én is vártam már, de nem voltam olyan lelkes, mint ő, mert elég rossz képet festettek nekem a franciákról, hogy arrogánsak és nem szeretnek megszólalni más nyelven. Ez eléggé ijesztő volt nekem, mert egy szót sem tudok franciául. Odaértünk, és kellemes csalódás volt számomra az egész. Az emberek segí­tőkészek, ha megszólí­tottunk valakit, és nem beszélt angolul, hát kézzel, lábbal mutogatta el azt, amit tudni szerettünk volna. és a város, hát az lenyűgöző. Ennyi csodaszép épületet még nem láttam egy helyen, és nem csak a hí­res dolgokra gondolok, mint a Louvre, az Eiffel, vagy a Notre Dame. A belváros egésze gyönyörű. Minden épület többszáz éves, vagy legalábbis annak tűnik. S én bár nem elleneztem az utazást, örültem is neki, hogy megyünk, de ha rajtam múlik, más lett volna az uticél. így gondoltam az utazás előtt. Most pedig, hogy már hazajöttünk, és volt időm átgondolni a történteket, legszí­vesebben azonnal visszamennék, sőt szeretnék odaköltözni. De azt hiszem ez most megvalósí­thatatlan. Szóval ezt a várost meg kell nézni, és tényleg megér egy misét. Vagy még többet is. :)))
#12 - Jani - 2008.05.12. - 22:46
Köszi az érdekes, élménydús beszámolót! Egyébként én is ezt éreztem, miután/amikor Párizsban voltam.. Nagyon-nagyon tetszett minden része, tényleg egyszerűen az egész, úgy ahogy van szép, úgy gondoltam, hogy ez a világ legszebb városa, vissza akartam menni, vagy akár leélni az életem! Nagyon rossz volt otthagyni. Még mindig í­gy gondolom, de hát természetesen ez a "szerelem" idővel elhalványult, szóval már nem érzem rosszul magam, hogy nem vagyok ott.
#13 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.13. - 00:07
Sziasztok ígus vagyok, nemsokára megyek Párizsba a lányommal. Tudna-e valaki segiteni abban, hogy most mennyibe kerül a metro, vagy buszjegy, érdemes-e pár napos bérletet vásárolni, és hogy a CDG reptérről mivel a legegyszerübb a Louvre-ig eljutni? és még egy kérdés, tudna-e valaki segiteni hol találok jó és nem tul drága motelt.. közel a louvre-hoz vagy az Eiffel-toronyhoz.

Köszönöm a segitséget.
#14 - ígus - 2008.05.17. - 16:25
Szia!

A T+ jegy érvényes metróra (itt korlátlan számú átszállással vehető igénybe), buszra, és RER-re is. íra 1,50 Euró. Hogy érdemes-e többnapos bérletet vásárolni, azt nektek kell eldönteni, hogy mennyit fogtok utazni Párizsban. Mindenesetre a 10 db-os gyüjtőjegy, ami 11,10 Euró, biztos megéri. Ha olcsó motelt keresel, azt javaslom, nézd meg itt az oldalon a szállás rovatot.

CDG-től a Louvre-ig: elég sok lehetőség van, pl. RER B-vel, amely a 3-as termináltól közlekedik. Ha nem oda érkezel, akkor ingyen busz szállí­t oda, a Paris Airport Shutlle Bus. Az 1-es terminálnál a 22-es kaput kell keresni, és a busz 2-es vonalára kell szállni, a 2A-nál a 8-as, 2B-nél a 6-os kapu kell, és ezeknél a termináloknál pedig a 3-as vonalra kell szállni. A 2C, 2D, és 3-as terminálnál pedig a "Paris par train" táblát kell követni, hogy megérkezz a RER-hez. A buszról, ha az 1-es terminálnál szállsz fel rá, a Roissypőle, a 2A, 2B terminálnál pedig a "TGV&RER" megállóban kell leszállni. A RER-ről pedig érdemes a Chatelet Les Halles megállóban leszállni, ahonnan gyalog elérhető a Louvre, í­gy nem kell még kétszer átszállni.
#15 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.18. - 15:52
Hello!
Tavaly sikerült először eljutnom Párizsba, idén pedig újra tervezek egy 3 napos látogatást. Mint korábban is í­rták már, én is "szerelmes lettem" ebbe a helybe:) Tavaly utazási irodával, busszal látogattam a városba, idén egyénileg szeretném megoldani.

Ezt az oldalt nagyon hasznosnak találom, köszönöm az infokat. Viszont a metró bérletekkel gondban vagyok. Addig értem, hogy zónákra van felosztva Párizs és a bérletárak eltérőek 1-3 és 1-6 zónában. Sajnos a zónákra és árakra az interneten különböző adatokat találtam. Létezik olyan oldal, ahol a vonalszámozásról(1-14), megállókról, metro és RER különbségekről megbí­zható és érthető infót találok?
Létezik 3 napos bérlet (1-6. zóna) 40 €-ért (elvileg :)), de ezzel már a RER is használható?
Metroval a Montmarte-nál, Eiffel-torony környékénél,La Défense negyednél távolabb nem kí­vánunk menni (Disneyland-et, Versaille-t nem tervezem). Erre megéri 1-6 zónás bérletet venni, vagy elég lenne az 1-3-ig felhasználható.
A repülő viszont az Orlyra ér be (erre is jár a metro vagy RER-t kell használni)?

Előre is köszönöm a segí­tséget! így remélhetőleg nem ott kell kitapasztalni a párizsi metrózás buktatóit....természetesen a saját időnk és pénztárcánk kárára. :)
#16 - Zsuzska - 2008.05.21. - 12:23
Kedves Zsuzska!
Itt nagyon jó információkat találsz:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/
Az 1-3-ig használható bérlet bőven elég, ami messzebb van már külváros. érvényes metróra, buszra, RER-re, a Sacre Coeur siklóra és az egyetlen villamosvonalra. Az Orly-ról busszal egészen a város közepéig lehet menni kb. 8-9 €. A jegyet az első metróállomáson érdemes megvenni, feltétlenül kérjetek személyenként térképet.
#17 - éva - 2008.05.21. - 18:56
Kicsit kevertem, a Paris visite bérletet vegyétek meg az első metróállomáson. A 3 napos megéri. Még kedvezményeket is ad sokhelyre.
Ezen a lapon még metró térkép is van (a szuper tanácsok mellett, az árak nem frissek egy kicsit magasabbak): (az általad betett link moderálva, mivel az az oldal, amikor elindult, egy az egyben lemásolta az utazas-nyaralas.info tartalmát, szólnom kellett, hogy változtassa meg a tartalmat. Egyébként köszi szépen Zsuzska nevében is a választ - a szerk.)
Minden jót! éva
#18 - éva - 2008.05.21. - 19:07
Igen, az 1-3-as zónába való bőven elég, ezzel szinte minden elérhető, még a Sacre Coeuer, és a La Defense is, pedig az azért a többihez képest viszonylag messze van. Fel is raktam egy zónatérképet az útikalauz, utazási tippek, és tanácsok rovatba. Ez a Paris Visite kártya, érvényes az összes közlekedési eszközre, í­gy a RER-re is.

A többi kérdésre pedig a válasz: A vonalszámozásnak nem igazán tudom, hogy van-e bármi jelentősége. Ami hasznos, hogy ami számozva van, az mind metró, betűkkel pedig a RER-t jelölik.

A RER és a metró különbsége: a RER nem metró, funkciójában a mi hévünkhöz van a közel, a belvárost, és Párizs külvárosait köti össze. én 2 hét alatt egyszer sem használtam, nem volt rá szükség.

Az Orlyról RER megy. A már emlí­tett útikalauz rovatban, itt az oldalon, találhatsz metró-, és RER-térképet is.
#19 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.21. - 21:27
nagyon jo de tegyetek suritett valtozatba legyszives
#20 - zsolti - 2008.05.22. - 18:57
Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólást és a segí­tséget! Azóta még én is nézegettem és ezt az oldalat találtam: http://ratp.fr/ Igaz nem magyar, de itt nagyon sok info fenn van és remélhetőleg még aktuálisak. Köszönöm a segí­tséget, nagyon hasznos ez honlap. Ha visszaértem, akkor szí­vesen beszámolok és ha én is tudok majd segí­teni, akkor kérdezzetek nyugodtan :)
#21 - Zsuzska - 2008.05.22. - 23:41
Sziasztok!

Ajánlották nekem a MIJE ifjúsági/B&B szállást. MIt tudtok róla?
#22 - mara - 2008.05.25. - 08:04
Szia!

http://www.mije.com/paris_individuels_uk.html#hotels
a cí­me, itt lehet szobát foglalni is. 4 ágyas szobában 1 éjszaka 29 Euró, és nő az ár egészen az 1 ágyas szobáig, amikor már 47 Euró. éttermében 10,50 Euróért teljes ebédet lehet kapni. 3 MIJE hostel is van Párizsban, és a vélemények szerint, egész jó, tehát nem egy lerobbant ifjúsági szállást kell elképzelni. Nagyon régi, "regényes" épületről van szó, de a szobák viszonylag jók.
#23 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.25. - 13:00
Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm az infót.
#24 - mara - 2008.05.25. - 18:57
Párizs.... A legjobb hely sztem..én nagyon élveztem,mikor ott lehettem...Sztem jobb hely,mint London :)
#25 - Domka - 2008.06.01. - 15:36
Nagyon jó leí­rás, mielőtt elmegyek Párizsba meg tudom nézni a hí­res épületeket, és leí­rást is találok, ez nagyon jó!
#26 - beat - 2008.06.06. - 07:36
Sziasztok!

Tudna nekem segiteni vki? Nem talaltam arrol infot, hogy mennyibe kerul egy ejszakai szajnai hajozas? elore kell jegyet venni? A masik kerdesem az lenne hogy erdemes e lefoglalni neten a repteri transzferre a jegyet? olcsobb ugy(13euro-ert lattam)?vagy ott is eleg ha megveszem?

valaszokat elore is koszi
#27 - Juci - 2008.06.12. - 10:31
Helloztok!
Figyeljetek amikor még kicsi voltam nagyon sokat utaztunk Parisba mert ott lakott a mamám, minden nyáron kimentünk oda és az a fura hogy akkor oly sokszor voltam ott ugyan mégis soha nem untam meg Parist. és most ott élek. Ahova tartozom mert ha anyukám nem jött volna ell onnan akkor ott is nevelkedtem volna fel.
#28 - Tóth Péter - 2008.06.12. - 15:47
Juci:
http://www.bateaux-mouches.fr - ez a legrégebbi párizsi városnéző-hajó üzemeltető cégnek a honlapja. De franciául van.. Egyébként pedig az árakról még itt tájékozódhatsz:

http://en.parisvision.com/12-night-cruise-river-seine.htm?Affiliate=3295c72cb1
http://www.viator.com/Paris-tours/Cruises-Sailing-and-Water-Tours/d479-g3
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.06.14. - 22:40
Sziasztok! Nyáron megyek Párizsba, a 18at is most fogom betölteni, rá pár napra utazom. Ugye a legtöbb múzeum 18 év alatt ingyenes. Szerintetek rendesek lesznek és ha egy hete múltam beengednek belépő nélkül? Vagy vannak annyira szemetek?
#30 - Marci - 2008.06.21. - 18:00
Sziasztok!

Imádom a bolhapiacokat, és hallottam a Clignancourt bolhapiacról. Tudtok nekem ihnfót adni? Mikor érdemes oda menni? Hogy lehet eljutni oda? Ilyesmi érdekelne. Előre is köszönöm.
#31 - mara - 2008.06.22. - 08:58
Marci: Hát ez jó kérdés. :) Tényleg nem tudom.. 18 év alatt az 18 év alattat jelent, és biztos elkérnek valami igazolványt, szóval majd a különböző helyeken kiderül, hogy beengednek-e ingyen.

mara: Ez a Les Puces, a világ legnagyobb bolhapiaca, bővebben az üzletek, Vásárlás Párizsban rovatban í­rtam most erről, ott olvashatsz ezekről, az utolsó leí­rás az.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.06.22. - 15:12
Merci beaucoup. Nagyon szépen köszönöm.
#33 - mara - 2008.06.23. - 19:41
Sziasztok! Ősszel szeretnék a lányommal Párizsba utazni. A kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki abban segí­teni, hogy az élelemiszer árak ott hogy alakulnak. Pl. tej, tejtermék, péksütemény, üdí­tő. Sajna egyáltalán nem vagyok képbe ezekkel az árakkal, mivel még sose jártam Párizsba. De alig várom már hogy lássam :)
#34 - Vivien - 2008.06.29. - 14:25
Nagyon drágák. Ugyanakkor vannak bizonyos szupermarketek (G20, Leader Price, városszerte számos üzlettel), ahol szinte magyarországi árakon lehet vásárolni. De megéri szerintem hogy pár napig többet költötök élelmiszerre. :)
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.06.29. - 15:35
Két éve voltam Párizsban...ott ünnepeltem a harmincadik szülinapom.Nagy álmom vált valóra,hogy eljuthattam ebbe a csodálatos városba..Mindenkinek csak ajánlani tudom,hogy menjen el és nézze meg!!!!Párizs több misét is megér nemcsak egyet..Jövőre ismét megyek!!!!!!
#36 - Manka - 2008.07.06. - 21:18
Nagyon korrekt í­rás!Egy honapja voltunk Párizsban,minden amit itt olvastam megállja a helyét.Ajánlom mindenkinek,gyönyörű minden.Az első olyan város számomra ahol minden csodálatos!Kenderesi János.
#37 - Kenderesi János - 2008.07.07. - 10:02
ételekről szólva, tudtok javasolni vmit amit feltétlen meg kell kóstolni? (bagette, sajton kí­vül). Köszönöm. Mara
#38 - mara - 2008.07.09. - 18:12
Tudna nekem valaki segí­teni hogy mennyibe kerül a belépő Disneylandbe? Ezen az oldalon is más van mint máshol és már nem tudok kiigazodni vajon mennyibe kerül és hol lehet hiteles aktuális árakat megtudni. 2 felnőtt és 3 gyerek: 12 9 és 6 évesek belépő ára érdekel.
#39 - Líµrinczné H. Szilvia - 2008.07.26. - 00:33
Sziasztok!
a www.ratp.info weboldalon azt olvastam, hogy a t+ jegyek Párizson belül használhatók az RER-re is. Viszont nem részletezik, hogy mi számí­t Párizson belülnek. Tudnátok nekem ebben segí­teni? Előre is köszönöm.
#40 - mara - 2008.08.16. - 12:01
Sziasztok!
Mi jövőre szeretnénk Párizsba menni (nyaralni)1 hétre.Szeretném megérdeklődni,hogy Párizsból Disneyland-be hogy lehet eljutni?Mennyibe kerülnek a belépők?TUd valaki valami nagyon olcsó jó szállást ajánlani(mi csak aludni mennénk a a szállásra,na meg tisztálkodni.Amúgy meg kirándulnánk,emiatt nem kell extra szuper felszerelt szállás.Mennyire drága az étkezés?Mit érdemes megkostolni?Na és nem utolsó sorban szerintetek mennyi költőpénzt érdemes vinni 2 felnőttnek és 1 gyereknek ha megszeretnénk nézni az Eiffel tornyot vagyis felszeretnénk menni a tetejére,a Louvre-t,a Notre-Dame-ot(bemenni),Disneylandot,stb...na meg+ a kaja vagy érdemesebb megszervezett,utazási irodán keresztül menni,akkor tudjuk előre az árakat?Szerintetek?Várom a válaszokat!
Köszi előre is
Anita
#41 - Anita - 2008.08.29. - 17:35
Bocsi az elöbbi hibákért!Gyorssan í­rtam...:)
#42 - Anita - 2008.08.29. - 17:38
Sziasztok!

én is most készülök Párizsba. nagyon hasznos infókat tudtam meg itt, köszönet érte. Arra lennék kiváncsi hogy az óriáskerékre mennyi a belépő, és hogy mennyi ideig tart, mert én mindenképpen ki szeretném próbálni, de csoporttal megyek és a Louvre mellett nem tudom belefér-e az időben, mert csak 2 napot töltünk párizsban.
#43 - judit - 2008.09.02. - 09:56
én idén nyáron voltam az osztályommal, és azt kell mondjam a franciákat nagyon nem szeretem de Párizs... a legjobban az tetszett mikor éjjel kiültünk a notre dame elé és azon vitatkoztunk h szimmetrikus-e vagy nem:) (végül kidrült h nem), és a szajna parti esték... leí­rhatatlan. egy örök élmény volt:)
#44 - zsugabubus - 2008.09.08. - 23:14
Sziasztok!2hét múlva megyünk Párizsba,és amit feltétlen meg szeretnék nézni az Jim Morrison sí­rja.Hogy tudom megközelí­teni legegyszerűbben a Pére-Lachaise temetőt?
#45 - Ritus - 2008.09.11. - 10:41
Lemaradt a köszönet.Bocsánat!:KöSZI A SEGíTSéGET!
#46 - Ritus - 2008.09.11. - 10:48
Ritus: talán még nem késő, és benne vagy a 2 hétben: 2-es, 3-as metró, Pére Lachaise állomás.

Anita: neked még biztos nem késő, ha jövőre mész: a Disneylandba RERA4-el lehet eljutni, az a végállomása.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.09.24. - 00:55
én még csak most megyek el de remélem nagyon sok mindent megtudok nézni alig várom már!!!Valaki megtudja mondani milyen árak vannak ott gondolom drágák!!!???Köszi
#48 - Gerda - 2008.10.01. - 12:40
Sziasztok!

Július legvégén voltam én is Párizsban, és nagyon sokat köszönhetek ennek az oldalnak, mert nagyon jól feltudtam készülni.
4 napot töltöttem ott, és mindenkinek mekeg szí­vvel ajánlom, mert nagyon kevés városban lehet ilyen jól eltölteni azokat a napokat. Bennem leginkább a Sacré-Coeur hagyott nyomot, a kilátás, a zenészek, az az atmoszféra, csodálatos.
Szóval, irány Párizs!
#49 - Kata - 2008.10.10. - 10:49
Gerda: az árakról bővebben az útikalauz, utazási tippek, és tanácsok rovatban. Egyébként a nevezetességek szerintem nem annyira drágák, ill. érdemes múzeumbelépőt venni, élelmiszereket pedig érdemes különböző diszkontokban venni.

Kata: örülök, hogy tetszett Párizs, és hogy hasznos információkat találtál itt.
#50 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.10.11. - 03:53
kicsit meglepödtem azon, hogy 18 éven aluliaknak a Louvre mindig ingyenes...biztos ez???
#51 - Anilla - 2008.10.23. - 19:48
Igen, ez abszolút 1000 százalék. :)
#52 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.10.23. - 20:30
én áprilisban megyek Párizsba 6 napra:D Az iskola rendezte,és elmegyünk Disneylandbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
összesen: 63 000 forintért megyek:)De csak havonta kell 10000 ft-ot fizetni,és önellárós!!!KIRíLY!!!!
#53 - Jenna - 2008.10.24. - 13:32
Sziasztok!

Tudna nekem valaki segí­teni abban, hogy a Beauvais repülőtértől Bagnoletbe hogy lehetne a legkönnyebben eljutni?? Köszönöm
#54 - Adri - 2008.10.31. - 18:23
Szia!

A párizsi metrón bagnoleti megálló a 3-as vonalon lévő Porte de Bagnolet, vagy a Gallieni megálló.

A Beauvais-ról a busztranszfer az 1-es metró Porte Maillot megállójához érkezik. Az 1-es metróval a 10. megállónál, a Chateletnél kell leszállni, itt lehet az 1-esről átszállni a 11-es metróra, majd a 11-esről a 4. megállónál, a Répiblique-nél kell leszállni, és itt lehet átszállni a 3-as metróra, amellyel 5 vagy 6 megállót kell menni.
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.11.04. - 03:19
Köszönöm a segí­tséget! Nem egy közeli szállás, úgyhogy úgy néz ki valami közelebbit választunk:)
#56 - Adri - 2008.11.08. - 11:00
Nem tudná valaki megmondnai, hogy igaz e az, hogy a Louvre 26 éven aluli fiatalok számára péntek esténként 18 óra után ingyenes? Köszönöm előre is!
#57 - Dani - 2008.11.15. - 12:39
Dani: igen, nem hazudtunk. :) Ugyanez van a Louvre hivatalos oldalán is. ( http://www.louvre.fr/llv/pratique/tarifs.jsp?tarif=1 )
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.11.15. - 19:23
Köszönöm az infót! Igen már én is látom, és elhiszem:)csak az a gond, hogy 26-án megyek Párizsba, ami Karácsony, akkor viszont gondolom minden zárva van.
#59 - Dani - 2008.11.16. - 11:25
26.-án nyitva van a Louvre, csak 25.-én van zárva, az Eiffel-torony, és az Orsay múzeum is nyitva van, tehát gondolom hasonló módon a legtöbb többi nevezetesség is.
#60 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.11.16. - 16:37
Köszönöm szépen a segí­tséget! Nagyon jó az oldal, sok hasznos információt találtam!
#61 - Dani - 2008.11.18. - 17:29
sziasztok! Rengeteg hasznos info,csodálatos ez az oldal! Barátnőmmel januárban megyünk Párizsba 2 napra.Csak jövünk-megyünk:) Ahogy olvastam a Notre Dame-tól érdemes kezdeni a városlátogatást és a Szajna parton sétálva az Eiffel-toronyig sok látnivaló van. (pontosan mi is?:) szóval a kérdéseim..
Az Orly reptérről délelőtt hogyan lehet eljutni a Notre Dame-hoz? és hajnalban hogyan lehet eljutni az Eiffel-toronytól az Orly reptérig? Légyszí­ves irjatok jegyárakat is. Köszönöm szépen! (ha esetleg valakinek jobb ötlete van az városlátogatási útvonalra az légyszi irja meg,köszi!)
#62 - petya26 - 2008.11.18. - 20:00
Szia!
örülök, hogy tetszik az oldal! :) A válaszokat az útikalauz rovatba í­rtam, a hozzászólásokhoz, mert inkább odaillik: https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.11.19. - 14:43
Még egy számomra fontos kérdés:) Lehet a Louvre-ban fényképezni? aki tudja kérem í­rja meg! köszönöm
#64 - Dani - 2008.11.26. - 19:38
Igen, a Louvre-ban lehet fényképezni (vaku nélkül)! Ill. néhány helyen a múzeumban vannak "NO PHOTO" figyelmeztetések - ott nem.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.11.28. - 16:03
Köszönöm a segí­tséget ismét!!
#66 - Dani - 2008.11.29. - 13:02
Sziasztok!
En es a baratnom januar 2-an megyunk Parizsba 3 napra. Mi Londonbol megyunk Eurostarral. Az lenne a kerdesem, h. a Gare du Nordrol ha megyunk varost nezni, akkor is eleg ez a 1-3 zonas metrojegy? A szallasunk is kozel van a vonatallomashoz, szoval sokat kell ide utaznunk, ha jol emlekszem ez a 10-es zonaban van. Tudnatok segiteni ebben? Elore is koszi.
#67 - Ingrid - 2008.12.13. - 13:08
Szia!

A Gare du Nord az 1-es zónában van. A másik dolgot, amit í­rtál, nem értem, ne haragudj. Gondolom ott is az 1-es zónára gondoltál, mert csak 6 zóna van, és ha közel van a vasútállomáshoz, pláne nem lehet "10-es zónában". Azt se értem, hogy ha közel van, miért kell sokat utazni.
#68 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.12.14. - 22:32
Tudna valaki segí­teni abban, hogy Párizsba ideiglenes személyivel el lehet e utazni?? Fontos! Köszönöm előre is!!
#69 - P - 2008.12.22. - 15:54
Nincs sehol semmilyen határellenőrzés, személyi, vagy útlevél csak egy esetleges igazoltatás esetére kell, vagy arra, hogy a repülőtéren igazoljuk, hogy a miénk-e a repülőjegy. Az ideiglenes személyi igazolvány, amikor még volt határellenőrzés, az EU-ba való beutazásra az EUvonal weboldal szerint jó volt, talán az ilyen esetekre is megfelelő lesz.
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.12.24. - 22:04
én áprilisba megyek Párizsba 5 napra de már alig várom.:)
íllandóan nézem az oldalt de egyszerűn el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet ott lenni. Főleg a látványosságokat várom és az Orsay múzeumot.:)
#71 - Gossip Girl - 2008.12.27. - 00:18
Heló Mindenki!
Segí­tségeteket kérném!
Január elején munkáltatóm jóvoltából 5 hétre Párizsba költözöm... :)
Kérdésem lenne, hogy mit, milyen sorrendben, és hogyan látogassak meg? (tömegközlekedés, bérlet, stb.) Munkanapokon kb. 1/2 6 körül végzek majd, í­gy a elsőre a sötétben is látványos és élvezhető dolgok érdekelnének. Aztán a hétvégékre jöhet a zsúfolt program... Kb. a 3. hét végére várom a nejem látogatását, addigra profinak kellene legyek, hogy mit is érdemes megnéznie! Gondolom a helyi kollégák is ellátnak majd infókkal, de érdekelnének a Ti tapasztalaitok is. Várom javaslataitokat! by T
#72 - Tib - 2008.12.28. - 23:02
Sziasztok!
Mi idén nyáron tervezünk egy párizsi nyaralást egyénileg,érdekelne tudna-e valaki elfogadható áron szállást javasolni,vagy hogy hol lehetne utánajárni az áraknak.
#73 - betti - 2009.01.02. - 20:03
Tib: Szerintem a sorrend mindegy. :) Itt meg a látnivalók oldalakon láthatod, hogy mik a "legkötelezőbb" látnivalók, de Párizsban aztán van minden, mindenkinek. A legtöbb nevezetesség egyébként nagyon közel van egymáshoz, gyalog is elérhető, Párizs belvárosa igen kicsi. éjjel látványos pl. az Eiffel-torony, a Champs-élysées, a kilátások (pl. Eiffel-toronyról, Montmarte-ról), a Défense-negyed, a Szajna-part, stb.

Mivel te hosszabb időre mész, neked nem Paris Visite kell, hanem bérlet, Carte Orange (1 hónapra 55,10 Euró), visszahozza az árát ha csak 1 nap kétszer utazol is.

betti: az összes szálloda árai: http://www.hotelscombined.com/?a_aid=a580567d "city"-be beí­rni, hogy "Paris".
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.01.05. - 02:31
Muzeum bérlet ára mennyi? S ha megveszem akkor azokba muzeumokba ahová érvényes ingyenes a belépés?
#75 - Kertész Donát - 2009.01.20. - 12:01
A férjemmel megyek február végén.Mi soha nem akartunk repülőre ülni nagyon félünk de tudtam mindí­g ha Párizs akkor irány! én képek alapján is szerelmes vagyok belé! Őt befizették í­gy hát kihagyhatatlan! mit nézzünk meg feltétlenül szerintetek?? alig várom!
#76 - völgyesi veronika - 2009.01.24. - 11:49
Fantasztikus az oldal! Gratulalok! Keszulok Parizsba a nyaron csoporttal es erdekelne a Szajnai hajozas. Amit fennebb lattam az egy kicsit draga (36 eur. 2.30 perc)Van esetleg rovidebb es olcsobb. Elore is kosz!
#77 - Henriette - 2009.01.25. - 16:09
Sziasztok! Febr. 24-én, kedden átutazunk Párizson repülővel, a CDG 2D terminálon lesz az átszállás - és kb 5 óra szabadidőnk lesz. Mindenképpen szeretnénk ezalatt bemenni a városba és megnézni egy kicsit Párizst. Láttam a RER menetrendjét, jól értelmezem,hogy ez keresztül megy a városon? A St. Michele Notre Dame megállóig javasolták, hogy menjünk. Ez azt jelenti, hogy átszállás nélkül azzal az egy járművel odáig el tudunk jutni? Mivel nem tudunk franciául, és kevés lesz az időnk - ezért nem szeretnénk belebonyolódni se a metróba, se más járművel való utazásba. úgy terveztük, hogy egy adott megállónál leszállunk, és ott egy körsétát tennénk gyalog - úgy, hogy könnyedén vissza tudjunk találni ugyanahhoz a megállóhoz, hogy nehogy eltévedjünk. Mit javasoltok, hogy kb. 1,5-2 órába mi fér bele? Milyen útvonalon menjünk, és mit nézzünk meg ot(mit fogunk látni útközben) ott? Ha lehet, szeretnénk látni az Eiffel tornyot is , akár távolról is - nem akarunk felmenni rá vagy az aljához. Ez onnan lehetséges? Ha ezt az utat tesszük meg a RER-rel, mennyit kell fizetnünk oda-vissza? Előre is köszi a segí­tséget. éva
#78 - éva - 2009.02.13. - 17:50
Szia!

A RER B-ről valóban a St. Michel-Notre Dame-on érdemes leszállni. A RER nem megy keresztül a városon olyan értelemben, hogy látni fogod Párizst, mert egy idő után alagútban megy. Igen, átszállás nélkül eljuthatsz a repülőtérről a St. Michel-Notre Dame-ig. Oda-vissza az út kb. 16-18 Euró.

Ha szeretsz gyalogolni, és nincs nagyon rossz idő, biztos vagyok benne, hogy ennyi időre a legjobb megoldás, a legérdekesebb, és ami alatt a legtöbbet látni fogod, ha a Notre Dame-tól (ott van szinte közvetlenül a RER-megállónál, miután leszálltál, és átmentél a hí­don a Cité-re) elgyalogolsz az Eiffel-toronyig (4 km, 1,5-2 órába bele kell, hogy férjen): egyszerűen a Szajna parton kell menni végig, í­gy rengeteg mindent láthatsz a Szajna két partján, érezheted a hangulatot, és ha akarsz, tehetsz kitérőt a Champs-Elysées-re is (ez azonban elég hosszú kitérő, a 2 órából biztos kicsúszol). Csak figyeld a táblákat, vagy térképet, mert pl. a Louvre-ig kis kitérőt kell tenni, az Eiffel-torony természetesen nem teljesen a parton van, stb. Egy hasonló kérdésre már válaszoltam, tehát nézd meg az "útikalauz, utazási tippek, és tanácsok" rovat #36-os hozzászólását, ahol leí­rtam a gyaloglást a Notre Dame, és az Eiffel-torony között, és a kitérőt is.

Azonban valószí­nüleg nem lesz idő visszagyalogolni, ezért az Eiffel-toronynál (Champs de Mars Tour Eiffel megálló) visszafele egy másik RER-re, a RER C-re kell szállni, azzal visszamenni a St. Michel-Notre Dame-ig (1,6 EUR a jegy), ahol fel lehet szállni a RER B-re, vissza a CDG-ra.(vagy taxi a Notre Dame-ig). 2 órába ezzel együtt is belefér, csak figyelni kell, hogy nem szabad hosszú időket nézelődni, de felelőséget nem vállalok :) Esetleg ki lehet hagyni a Notre Dame, vagy a Louvre, stb. megtekintését. Ha van kérdésed, í­rj! Mindenesetre itt egy gyalogos útvonalterv, és látod térképen, amit leí­rtam: http://tinyurl.com/c6ngd6 (ebben nincs benne a kitérő a Champs-Elysées-re, szerintem nem férne bele)

Igaz, ez í­gy nem körséta, ahogy mondtad, mert visszafele RER-rel kell menni, de lehetetlen eltévedni! Ha körsétát akarsz, nem hiszem, hogy belefér az Eiffel-torony, akkor esetleg el lehet menni a Louvre-ig, aztán vissza.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.02.13. - 19:15
Köszönöm szépen! Sajnos a gyalogos útvonalterv nem nyí­lik meg valamiért. De ez í­gy is nagy segí­tség. Még egyszer köszönöm! éva
#80 - éva - 2009.02.15. - 15:55
Sziasztok!
A 25 év alatti belépőt útlevélfelmutatásával magyar állampolgárok is igénybe vehetik, vagy az csak a franciákra vonatkozik?Köszönöm, Szabina
#81 - Szabina - 2009.02.18. - 13:36
éva: bejön az, csak kicsit várni kell, mí­g a térkép után az útvonalterv is betöltődik.

Szabina: mindenki igénybe veheti.
#82 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.02.18. - 14:33
Sziasztok! egy kérdésem lenne. volt már valakinek a szállása a Davy Crockett Ranch-en? Disneyland-től 15 percre van kb. úgy tudod hogy ilyen faházas, de kí­váncsi vagyok a véleményekre, azoktól akik voltak már ott.
#83 - Bea_Angel - 2009.02.21. - 23:05
Próbáltam többször is. Nem várakozási idő kérdése, hanem ezt í­rja ki.
(...)
éva
#84 - éva - 2009.02.22. - 12:41
éva: akkor az internetkapcsolattal, vagy böngészővel lehet baj, nekem mindig bejön, innen, és máshonnan is.
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.02.22. - 21:51
Két kérdésben kérek segí­tséget.
Versailles-ben a parkba is kell belépőt venni?
A louvr ban a piramishoz hogyan, mennyiért tudunk eljutni?
Köszi az információt!
Karesz
#86 - Karesz - 2009.02.24. - 16:31
Le van í­rva feljebb, hogy lehet a Louvre-hoz eljutni, és mennyi a belépőjegy. Ha csak a piramisokat akarjátok megnézni, az kí­vül van, ahhoz nem kell belépőjegy. Versailles-ban csak a kertekbe nem kell belépő!
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.02.24. - 16:57
Először utazunk Párizsba és a transzfer felől szeretnék érdeklődni. Tudtok-e ajánlani nekem olyan transzfer-céget, aki megbí­zható? Esetleg el lehet-e érni interneten keresztül? Mit kell tudni róluk?
Előre is köszi, nagyon jó ez az oldal! Noémi
#88 - Bí­ró Noémi - 2009.03.02. - 10:28
Szia!

Melyik párizsi repülőtérre érkezel? A repülőterekről való bejutás elolvasható az "útikalauz, utazási tippek, és tanácsok" rovatban.
#89 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.03.02. - 17:09
juliusban megyek a családommal 11 napra Párizsba. A repülönk az Orly-ra érkezik. Innen hogy lehet a legkönnyebben bejutni a Hotel de la Terrasse-höz.
#90 - Szeip Gábor - 2009.03.08. - 15:11
Gábor: az Orlyról pl. RER C-vel kell indulni (követni kell a "Paris by train" táblát, ami egy buszhoz visz, amelyről át lehet szállni a RER-re) majd a RER-ről leszállni a Saint-Michel állomáson kell, itt lehet átszállni a 4-es metróra, melynek az egyik végállomása a Porte de Clignancourt, mely közel van a Hotel de la Terasse-hoz (67 Rue Letort).
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.03.17. - 02:28
Sziasztok!
Engem ez a Disneyland dolog érdekelne... mi 3 napra mennék, ha az utazós napokat nem számoljuk bele...
Szóval hogyan tudnánk a leggyorsabban eljutni oda és milyenek ott az árak?
Köszönöm!:)
#92 - Niki - 2009.04.12. - 13:16
Szia!

A Disneylandről a "Látnivalók Párizs környékén" rovatban olvashatsz.
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.04.12. - 18:26
Sziasztok

Nyár közepén megyek vissza a ködös albion egyik legködösebb csücskébe, Skóciába. Tudom, hogy semmire sem elég 1nap, de én mégis meg szeretnék szállni, egy napot(na jó, max. kettőt) sétálni az Eiffel torony és Diadalí­v lábánál.
Nagyon sok szálláslehetőséget találtam, de mindegyik vagy drága vagy messze van a nevezetességektől, vagy csak gyanúsan szegényes volt a website-juk.

A személyes tapasztalatokban bí­zom leginkább, úgyhogy ha valakinek van egy jólbevált kismotelje a belváros közelében 4fő részére(100euro alatt) kérem ossza meg velem.

Előre is köszönöm a segí­tséget
#94 - Highlander - 2009.04.15. - 14:36
Azt hiszem találtam az í­nyemnek való szállást. és csak az "olcsó hotel, szálloda" opciót kellett böngésznem egy kicsit ezen az oldalon.
Mindenesetre várom a személyes tapasztalatokat(mint mondtam, szerintem mindennél többet ér) -- van még időm lefoglalni :)

Köszönet az oldal szerkesztőinek
#95 - Highlander - 2009.04.15. - 15:00
Sziasztok!
én most utazom Malagára, lesz kb. 6 üres órám, és nagyon szeretném ha be tudnék jutni Párizsba.Ildikó hozzászólását olvastam ,Ő is ilyen tanácsokat kért, nem tudom ,neki hogyan sikerült? Sajnos én nem beszélek nyelveket, ezért nehezebb lesz biztosan.Tud nekem valaki segí­teni,hogyan tudnék a legegyszerübben eljutni pl. a Diadalí­vhez?(nem taxival).CDG reptérröl .
Esetleg ha van aki, szintén május 5.én repül, 12-20 ig szabad és kijönne a városba velem ,nagyon örülnék.
Elöre is köszönöm a segí­tséget!
#96 - éva - 2009.04.23. - 15:59
Az előbbi levelemben rosszul í­rtam, nem odafele, hanem a visszaúton, május 21-én lesz 8 szabad órám....
Forster Gáborné
#97 - éva - 2009.04.24. - 12:44
Szeretném megtudni, hogy a három napos Paris visite bérlet mennyibe kerül és kitudok-e vele jutni VERSAILLES-be?
#98 - Timi - 2009.04.26. - 20:46
én szálodát vezetek Párizsban már 10 éve. Szenzációs az a város és még mindig csodálattal nézem a nevezetességeket pedig már láttam párszor! De a párizsi rakpart és a parlament akkor sincs olyan szép mint a magyar!!
#99 - Buri Krisztián - 2009.05.05. - 19:51
Timi: le van í­rva az útikalauz, utazási tippek, és tanácsok" rovatba. Sajnos Versailles-ba az 1-3. zónás nem jó.
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.05.08. - 15:31
Aki szállást keres, én csak ajánlani tudom, hogy ne erre költse a pénzét. Az éjszakákat kivéve egyetlen percet sem töltötök majd a szobában. Akárhány napot is töltötök Párizsban, mindennap lejárjátok a lábatokat, gyönyörködtök és a varázs hatása alatt nem érzitek olyan hamar a fájdalmat:D:) Majd hazafelé:) Nem túlzok amikor azt mondom, vonszoltam a lábamat 3 nap séta után:) de megérte, minden megtett km:)
szállásügyben mi az apartmann-t választottuk és nagyon jól megvoltunk:)
(spam-link)
üdv Mindenkinek aki Párizsba készül
készüljetek fel: Szerelembe estek:D
#101 - Reni - 2009.05.13. - 23:48
én három éve voltam Párizsban először. Akkor úgy gondoltam többé nem jutok el megegyszer ide. Utolsó este az Eiffel torony lábánál kicsit elsí­rtam magam, és gondoltban elbúcsúztam Párizstól. Június 10-én újra Párizsban leszek, és hálát adok Istennek, hogy ez nekem újra megadatik.
Ilona
#102 - Battáné Buzás Ilona - 2009.05.14. - 15:06
Köszönöm Tibcsi nagyon jó az olal!
#103 - Timi - 2009.05.14. - 19:59
nekem az eiffeltorony a kedvencem de még soha nem jartam párizsba
#104 - b.barbara - 2009.05.15. - 12:22
1985-ben voltam Párizsban, azóta eltelt több mint 20 év távlatában is mély nyomot hagyott bennem, egy álom volt.
#105 - József - 2009.05.28. - 08:51
A párommal 1 hete érkeztünk haza Párizsból 4 napot töltöttünk ott el ,ami ara volt elég ,hogy jó néhány látnivalót megnézzünk!
Olyan élményekben volt részünk
,hogy a mai napig hatása alatt állunk!

Párizsról lehet beszélni,de csak akkor érti meg az ember ha íTéLTE AZT A NYüZSGéST,HANGULATOT STB
Párizst látni kell!!!!!!!!!!

Az ár persze nem Magyarországi ,de nem azért megyünk ki ,hogy ott spóroljunk.

A franciákról annyit az utunk során 2 olyan helyivel találkoztunk aki felsőbbrendűnek tartotta magát! (Le is fényképeztem őket!)

A többiek pedig segí­tőkészek voltak bármiben!
Kellemesen csalódtunk bennük,nem igaz az ,hogy a franciák goromba emberek!

A jegyárakról ha kérdeznek szí­vesen beszámolok
pl -szajnai hajókázás 12euró
-eiffel torony csúcs -liftel 13 euró
-gyalogosan 4,5 euró

-disneyland 62 euró

ezek az árak természetesen /fő
#106 - K.jani - 2009.06.08. - 21:10
Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy milyen lehetőségek vannak Párizsban, vagy környékén kempingezni. Milyenek az árak? Messze vannak-e a várostól? Meg ilyenek...
Köszönöm a segí­tséget!
#107 - Vikka - 2009.06.18. - 23:20
#108 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.19. - 22:47
Köszönöm szépen!

és Te javaslod a kempinget? Vagy tudsz róla valamit mondani?
Még egyszer köszi!
#109 - Vikka - 2009.06.20. - 00:02
nagyon tetszik az oldal. Rengeteg segí­tséget találtam..gratulálok a szerkesztőnek!
én most 26.-án megyek Párizsba.. Sajnos 5 napra és ebből kettőt utazni fogunk mert busszal megyünk sulival.. és már most fáj a szivem , hogy rengeteg látnivalót nem fogok látni.. fanciát tanulok és a nyelvet és a kultúrájukat, történelmüket is imádom.. Várom , hogy ott lehessek.. Fényképezek és úgy látom elég sok fotót fogok tudni készí­teni , nagy lehetőség Párizs minden fényképésznek azthiszem :) úgyhogy csak ajánlani tudom még í­gy is , hogy sose jártam még ott korábban.
Az lenne a kérdésem , hogy tényleg elég nehéz feljutni az Eiffel-toronyba ? íllí­tólag rengeteget kell sorban állni. és ha igen megéri e a várakozást ??
#110 - fanna - 2009.06.21. - 22:20
fanna: Attól függ, mikor akartok felmenni, jún. 26.-án már elég nagy a sor, de főleg sötétedés környékén. Megéri a várakozást, de a Montparnasse-torony se rossz, ott pedig nem kell sokat sorban állni. Valóban, Párizsban remek fényképeket lehet készí­teni, megszámlálhatatlanul sok jó téma van. :)

Vikka: nem voltam még kempingben Párizs közelében. :) Ha olcsóbb, nyilván megéri, de valószí­nűleg nincsenek túl közel a belvároshoz (metróval áthidalható, ha a 2-es zónán belül van, egyébként pedig RER..)
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.22. - 12:14
A következőkben kérném a szí­ves segí­tségeteket: egy szerencse folytán Párizsba utazhatok, bár az eltöltendő idő meglehetősen rövid: Pénteken délben száll le a gépem és vasárnap reggel már utazom is vissza. Viszont nagyon szeretném a legtöbb lehetőleg nemcsak a legfontosabb nevezetességeket meglátogatni, már el is terveztem, hogy egy percet sem szeretnék elvesztegetni, egész álló nap úton szeretnék lenni és minél többet látni, magamba szí­vni! és persze a legolcsóbb módszert - a gyaloglást tervezem. Szerintetek, ha pénteken kora délután érkezem, akkor felesleges 2 napos metróbérletet vennem, esetleg a szombati napra egy egynapos bérletet vennem.
én í­gy tervezem: Pénteken ugye egy félnapom lesz, lehetőleg azonnal a belvárosba vitetem magam, és ott eltölteném a napot, és szombaton pedig szintén ott lennék, majd délután a Montmartre-ra mennék. Ebben az esetben megéri-e szombatra egy egynapos metróbérletet vennem, vagy elég csak a Montmartre-ig egy sima jegyet?

Ti mit csinálnátok e rövidke idő alatt Párizsban?
#112 - Peti - 2009.06.27. - 22:02
Felesleges szerintem í­gy a metróbérlet, az kb. 5 jegy árának felel meg 1 napra. Szerintem ennyi idő alatt végigmehetsz a belvároson (a Notre Dame-tól az Eiffel-toronyig, a Champs-Elysées-n keresztül), és láthatsz rengeteg nevezetességet, ill. pár belvároson kí­vüli nevezetességet is (pl. Montmarte), felmehetsz este egyik nap az Eiffel-toronyba, másik nap a Montparnasse-toronyba, és érdemes éjszaka a Szajna parján is mászkálni.
#113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.28. - 20:25
Köszi a választ, szerintem sem éri meg egy napra sem metróbérletet vennem..
Végül is a belvároson kí­vül szerintetek ennyi idő alatt a Montmartre (Sacre Coeur, Moulin Rouge) nevezetességein kí­vül milyen belvárosonkí­vüli más nevezetességet célszerű még megnézni? Esetleg a parkok közül melyiket ajánlod?
#114 - Peti - 2009.06.29. - 20:36
Nem tudom, mennyire férnek bele, de pl. La Défense-negyed, ha érdekel az épí­tészet, és szép felhőkarcolók, és érdemes a Montparnasse-toronyba felmenni, vagy a temető, ha érdekel, a parkok közül szép a Luxembourg-kert, ill. úgyis átmész a Tüllériák kertjén, ha a Louvre-tól mész a Champs-Elysées felé.
#115 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.30. - 16:10
Köszi, remélem beleférnek mind:)
Még egy kérdés: elég sok helyen láttam, hogy 26 év alattiaknak olcsóbb egy pár helyre a belépő: sajnos fransziául kicsit beszélek csak, azt hogy mondjuk, hogy:
"Kérek egy 26 alatti belépőt"

Egyébként a Louvre-ról sajnos idő hiányában le kell mondanom, pontosabban csak kí­vülről nézném meg, de végigjárni sajnos nem lesz időm, viszont pl az Orsay Múzeumba szerinted érdemes bemenni - gondolom annak a bejárásához elég pár óra, nem?
#116 - Peti - 2009.06.30. - 20:09
Sziasztok!
én afelől érdeklődnék, hogy volt-e valaki a hónap első vasárnapján a Louvre-ban. én pont augusztus elején mennék. és ugye minden hónap első vasárnapján ingyenes a Louvre. Nagy sor van olyankor?
#117 - Nóri - 2009.07.04. - 17:22
Sziasztok!
Nóri, mindig nagy a sor,de van egy jó hí­rem ,nagyon gyorsan halad.Mi pénteken voltunk amikor kedvezményes ,nagyon sokan voltak de nagyon hamar bejutottunk.A hónap első vasárnapja az ingyenes, én is í­gy tudom.
#118 - ami - 2009.07.04. - 19:24
Sziasztok,
lenne egy kérdésem:) Disney Land érdekelne főleg, hogy tudunk oda eljutni tömegközlekedéssel. Amit találtunk, mind valamelyik reptérről induló busz. Elvileg, ha jól láttam van arrafele metró, kérdés teljesen kimegy-e oda, vagy van valami csatlakozás amiről tudni kéne:)
Emellett szeretném megköszönni az oldal üzemeltetőinek, a leí­rások nagyon jók és sokat segí­tenek. Londonban is hatalmas segí­tség voltatok :)
Segí­tségeteket előre is köszönöm!
#119 - Bernadett - 2009.07.05. - 23:48
Bernadett: Erről a Látnivalók Párizs környékén rovatban olvashatsz, megy oda RER is.

Peti: angolul beszélnek, vagy mutatsz neki egy diákigazolványt/személyit. Az Orsay nem akkora mint a Louvre.
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.06. - 15:07
Tibcsi, köszi a választ!
Olvastam, hogy a Rou de Mouftard -on a Concorde tér közelében (ahol egy gyönyörű mecset is van), hamisí­tatlan boltok, kis terek is vannak... nos az interaktí­v térképen ezt sajnos nem találtam meg: tudnátok segí­teni?:)
#121 - Peti - 2009.07.08. - 23:34
Szia!

A Rue de Mouffetard-ra gondolsz talán, de az nem a Concorde-tér közelében van. Ez egy utcai piac. 7-es metró: Censier Daubenton megálló. A Jardin des Plantestől van 500 méterre, tovább a Szajnától befele a városba.
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.09. - 16:52
Igen, akkor lehet félreértettem, és csekkoltam, tényleg ott van, ahol mondod!Köszönöm az értékes hozzászólásokat és segí­tséged, Tibcsi, tényéeg hasznosnak bizonyultak...majd elsül, mennyire is tudom alkalmazni az itt megszerzett infókat...holnap repülök;)
#123 - Peti - 2009.07.09. - 21:52
Nagyon olcsó szálláshelyet keresek Párizsban. Tudnátok segiteni nekem? esetleg konkrét tapasztalattal, kipróbált hely stb. Előre is köszönöm!
#124 - Noemi - 2009.07.16. - 15:58
Nos, megérkeztem Párizsból, nagyon jó időt fogtam ki és mindent meg tudtam nézni, amit meg szerettem volna!

Viszont a jeggyel kapcsolatban szerintem nem volt elég egyértelmű, amit í­rtál: mert azt nem í­rtad, hogy a 90 percen belül útmegszakí­tás is lehetséges-e... én a belvárosból akartam a mondmartre-ra menni, aztán pedig vissza: nos ebben az esetben is érvényes egyetlen darab jegy?

A Louvre-ba és a Notre Damba ingyen jutottam be, egészen pontosan a toronyba!!!

Köszönöm az értékes hozzászólásokat, sok segí­tséget kaptam a honlap infóiból!!!
#125 - Peti - 2009.07.16. - 16:42
örülök, hogy hasznos információkat találtál itt, és jó volt az idő (ott sajnos gyakran esik :)). Nem, ha kimész a metróból úgy már nem érvényes 1 jegy, mert egyszerűen nem tudsz már visszamenni a kapun, nem enged be azzal a jeggyel, ha nem mész ki, visszafordulhatsz, átszállhatsz, leszállhatsz minden megállónál, aztán visszaszállhatsz, amit akarsz.. 18 éven aluli vagy, azért jutottál be ingyen a Notre Dame tornyába, vagy más miatt?
#126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.16. - 16:49
A közlekedéshez visszatérve: CDG-re érkeztem 12 órakor, viszont majdnem egy óra kellett, hogy a RER-re jegyet vehessek-egyszerűen akkora sor volt, az autómaták pedig nem nagyon akarták elfogadni az érméket.. A lényeg, hogy Gare du Nord-ig mentem, majd gyalog fel a Montmartre-ra, ott lényegében eltöltöttem a fél napot, majd le a PIgalle-ig, onnan pedig gyalog a Louvre-ig..szerencsém volt, mert 26 alatti fiataloknak (25 vagyok), ingyen volt aznap a bemenet egészen 10-ig...
másnap pedig maradt a többi, az Eiffel, az a körüli látnivalók egytől egyig, majd gyalog a diadalí­vtől végig a Champs Elysén a Concorde térig, onnan szintén gyalog a hidakon át, majd a Citén a látnivalókig, majd onnan a Hotel de Ville és a Bellville negyeden át a Pere Lachaise temető és a Pompidou központ környéki látnivalók következtek - mind gyalog.. majd délután a Latin negyed és a Luxembourg kert következett, ott kb el is telt a nap, de este koraeste még jutott idő, hogy végigálljam a sort a Notre Dame tornyaiba (26 alatti EU állampolgároknak ingyen van!!)..
másnap reggep pedig már csak a reptére mentem ki...:)
nagyjából ennyire jutott időm: igaz a mondás: aki 3 hónapot tölt egy idegen városban: nem lát semmit, aki 3 hetet, az már lát valamit, és aki 3 napot tölt, az már mindent lát;)
#127 - Peti - 2009.07.16. - 23:18
Köszi a beszámolót! :) Jól csináltad. :) 26 éven alul ingyen van? 2 éve még nem í­gy volt. Köszi! Igen, ha valaki jó kondiban van, Párizsban elég gyorsan, elég sok mindent meg lehet nézni, bár még maradt 1-2 jó hely :) Eiffel/Montparnasse toronyba (sötétedéskor) nem mentél fel? Nagyon nagy élmény az, az egyik legjobb Párizsban.
#128 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.18. - 16:33
Szí­vesen! :) Nos, az Eiffel toronyba felmentem - lépcsőn, még nem volt annyira sötét, de egyszerűen lélegzetelállí­tó volt a kilátás!! A Montparnasse toronyba nem mentem fel, de a Notre Dame-ból is ugyanez a kilátás fogadott!!Igen, pár nevezetesség biztos kimaradt (pl. Invalidusokra csak picit jutott idő és most jutott eszembe, hogy a Louvre-ban is kimaradt pár festmény :(
Ha legközelebb visszamegyek, legalább tudom, mivel kell kezdeni.... természetesen a Montmartre-al, számomra megunhatatlan:)
#129 - Peti - 2009.07.18. - 23:13
Szia!

én aug 14-17ig megyek Párizsba, és sajnos rájöttem, hogy aug 15-e ünnepnap a franciáknál, ami az én szombati napom lenne, teli múzeum-látogatásokkal. Az lenne a kérdésem, hogy ezt mennyire veszik komolyan a múzeumok nyitvatartása terén? Ugyanis erre a napra terveztem be a Louvre-t, a Pantheont, és a Diadalí­vet egyelőre, de még más nevezetességek is szóba jöhetnek idő közben. Légyszi segí­ts ebben nekem, ha tudsz, mivel a neten nem találtam meg minden nevezetességnél az ünnepnapi nyitvatartást! Köszönöm szépen előre is a válaszodat!
#130 - Kata - 2009.07.27. - 08:47
Sziasztok!

én érdeklődtem tegnap az ünnepnapi nyitvatartással kapcsolatban, és azt szeretném kérni, hogy ha valakinek van infoja a nevezetességek nyitvatartásáról ünnepnapon, akkor légyszi í­rja meg, mert ehhez kell igazí­tanom a programokat!

amúgy én is szeretnék csatlakozni az előttem szólókhoz: NAGYON Jó AZ OLDAL!!! RENGETEG SEGíTSéGET NYúJTOTT MíR NEKEM!!! KöSZöNöM!!!

az ünnepnappal kapcsolatban pedig várom a segí­tségeteket! előre is köszönöm!

Kata
#131 - Kata - 2009.07.28. - 08:06
Köszönet a sok hasznos infóért. A kérdésem az lenne, hogy a villanyhálózat azonos e az itthonival, vagyis, ha viszünk pl. hajszárí­tót, használhatjuk-e? Köszönöm.
#132 - Amama - 2009.07.28. - 11:18
Sziasztok!
A parommal kamionsoforok vagyunk es vasarnap Parizs kozeleben leszunk. Az a kerdesem, hogy kamionnal mennyire kozel tudnank megallni az Eiffel toronyhoz? Ugy ertem, hogy hol tudnank buszra szallni vagy akar gyalogosan megkozeliteni?
Elore is koszonom.
Blanki
#133 - Blanki - 2009.08.08. - 02:02
Sziasztok!
Nekem is nagyon tetszik az oldal, én októberben fogok Párizsba menni, és épp tervezgetem, hogy mit nézzek meg.

Találtam néhány francia oldalt (sajnos nem tudok franciául, de volt angol verzió) és azt olvastam, hogy április 4-től minden 26 év alatti EU állampolgárnak ingyenes a belépés egy csomó múzeumba, és műemlékhez. Erről ti is hallottatok? A francia kulturális minisztérium honlapján is van erre vonatkozó hí­r, de az franciául van.(júlis 31-ei hí­r Mitterranddal) Meg van egy lista is, hogy hová lehet elvileg ingyen bemenni.
http://www.culture.gouv.fr/
http://www.culture.gouv.fr/culture/regions/regions_grat.htm
Aki tud franciául, az jó lenne, ha megerősí­tené. Tényleg ingyenes, vagy csak álmodom? :-)
Előre is köszi mindenkinek!
üdv!
Márti
#134 - Márti - 2009.08.09. - 10:17
Sziasztok!
Segí­tséget szeretnék kérni. USAba utazunk jövő csüt-ön párizsi (CDG) átszállással. Este 21.30-kor érkezik a gép Párizsba és másnap 10.30kor indul.
Milyen programot tudnátok javasolni erre az időszakra (10 óra kb)? éjszaka és hajnal áll rendelkezésünkre, gondolom nyitva alig lesz valami, de esetleg hova érdemes betérni (enni, inni, pihenni - nem szállás), mit lehet megnézni?
USAból visszafelé pedig napközben lesz majd a csatlakozásig 7 óránk.
Köszönöm előre is a javaslatokat, tippeket! Gabi
#135 - Gabriella - 2009.08.15. - 12:21
Sziasztok!

Okotberben egy hetvegere megyunk Parizsba es Paris-BEAUVAIS -ban szall le a gepunk. Tud valaki valamilyen Bus-t ami a city centre (Louvre, Eiffel Torony)-nal rak le minket?
Illetve, hogyan lehet leggyorsabban eljutni es vissza DisneyLand-be a varosbol?
Koszi!
#136 - David - 2009.08.16. - 15:11
Sziasztok! Októberben lesz szerencsém 7 napot eltölteni Párizsban. Azt szeretném kérdezni, hogy legolcsóbban hogy tudunk bejutni a Beauvais repülőtérről? Köszönöm előre is!
#137 - k8j6 - 2009.08.19. - 11:04
Sziasztok! Októberben szerencsém lesz 5 napot párizsban tölteni. A főbb nevezetességeket már kií­rtam, de szeretnék még többet tudni. Melyek azok a helyek, ahol felnőtt nő és 14 éves lány egyaránt jól érzi magát?
#138 - Timikee - 2009.08.25. - 19:30
Sziasztok,

Három hét múlva öt napra megyek Párizsba.Van esetleg valaki aki tudna nekem segí­teni abban,hogy a CDG reptérről hogyan jutok leggyorsabban be a városba, továbbá,hogy az öt napra is tudok e Paris Visit Card-ot venni, ill. azzal mit hogyan tudok igénybe venni..valszeg a külvárosban lesz a szállásom.Tehát a leggazdaságosabb megoldást keresem!Előre is köszönöm a segí­tséget!! :)
#139 - Manka - 2009.08.27. - 12:18
Szia Timikee,

én tegnap jöttem haza Párizsból, ahol 4 gyönyörü napot töltöttem. Engem kizárolag a városnézés érdekelt, és lehet hogy 38 évesen a gusztusom már nem egyezik feltétlenül egy 14 éves lány elképzeléseivel :), de azért adnék egy pár tippet:

- szerintem az Eiffel torony látogatását nem szabad kihagyni, és ha már ott vagytok feltétlenül menjetek fel a legtetejére. A kilátás lélegzetelállitó, úgy nappal mint este/éjszaka is.
- egy másik hely ahol szintén csodálatos a kilátás a Sacré-Coeur. Külömben maga a bazilika is nagyon szép, de gondolom ezt már kiirtad magatoknak.
- óránként vannak hajókirándulások a Szajnán. Mivel a legtöbb nevezetesség a Szajna partján van, az egész olyan mint egy nagyon érdekes, egy órába tömöritett városnézés.
- valahol a Szajna partján esténként rendeznek szabadtéri táncos összejöveteleket. Föleg latin-amerikai zene van, de nem csak. Pontosán már nem tudom hol van, úgy rémlik hogy a Jussieu egyetem előtti rakparton, de a hajókiránduláson megmutatját nektek.
- menjetek el este a Pont Des Arts-ra. Ez egy sétáló-hid a Louvre és az Institut de France között, ahol a fiatalok piknikeznek esténként. Fantasztikus a hangulat.
- Párizsnak van egy érdekes bicikli-bérlési rendszere. Kicsit nehezebb az elején amig megtanulod hogyan is kezelni az automatát, de utána már könnyen megy. 300 méterenként vannak kölcsönzö-állomások, és az elsö 30 perc mindig ingyenes. A második félóra 1 euro, a harmadik 2 euro, stb. Szóval ha 30 percenként cserélgeted a bringát, akkor ingyen van és ha túlléped, akkor sem nagyon drága. Nagyon jó megoldás ha nincs kedvetek olyan sokat gyalogolni és azért biciklin azért szebb az ide-oda utazgatás mint metróval (például a Eiffel toronytól a Notre-Dame-ig vagy a Diadalí­v-ig)
- a Luxembourg park nagyon szép és ha jó idö van, tele van emberekkel akik itt piknikelnek.
- a Disneyland biztos nagyon fog tetszeni a lányodnak. én nem voltam, de ismerösök mesélték akik ott voltak és el voltak ragadtatva töle, pedig már nem gyerekek :) Mindenesetre úgy tervezd hogy az egy egész napos program.

Még egy utolsó tanács: az éttermek borzasztó drágák a központban (és nem csak ott). A kaját még csak meg lehet fizetni, de az italozás nagyon-nagyon drága. úgy számitsál rá hogy egy Cola kb 8 Euro, egy fél literes sör pedig 10 euro. Mondjuk van McDonalds meg hasonló és ott azért egy kicsit ólcsóbb, és vannak utcai árusok akiknél 1 euro egy viz, azt mondjuk még ki lehet birni. Legjobb talán elöre bevásárolni és elkésziteni pár szendicset az útra.

Jó szorakozást!
#140 - Tibi - 2009.08.27. - 16:41
Hello! Nov-ben utazunk a párommal Párizsba.Keresünk jófej magyarokat akikkel összefuthatnánk egy-két napra! 9-én utazunk!
#141 - Zsolt - 2009.09.17. - 18:16
Hello!

Pici segí­tség kéne. Október 23-án megyek Párizsba. Beauvais-ra érkezem és onnan kéne bejutnom a városba. Melyik a legolcsóbb mód? Köszi
#142 - gordy - 2009.09.23. - 14:04
Gordy!
Mi ma jöttünk haza. Beavais-ról csak busszal lehet bejönni a városba és vissza is. Jegyet rögtön a kijáratnál lehet rá venni, 13 euro. A busz kb. 1 óra 10-15 perc alatt van az 1-es metró Porte Maillot állomásánál. Innen is indul visszafelé, ahol jegyet is lehet venni. A wizzair Budapest járatára 12-kor indul a busz!
#143 - Hajni - 2009.09.28. - 21:42
Hajni!

Nagyon köszönöm a segí­tséget!
#144 - gordy - 2009.09.29. - 13:48
Hali!

Tud valaki segí­teni? December 2-án megyünk Párizsba, Orly reptér. Láttam már utazási leí­rást hogy lehet bejutni a városba a reptérről, de elég bonyolult. Csak í­gy lehet vagy van egyszerűbb is? Többszöri metróátszállással nem lehet T-jeggyel? A Hotel Anjou-ba megyünk 47 Rue Louis Rouquier-be szállunk meg.
Köszi!
#145 - Timó - 2009.10.06. - 15:42
Az útikalauz, utazási tippek, és tanácsok rovatban több módszer is le van í­rva, szerintem nem bonyolultak. :) Metró oda nem megy. Az emlí­tett cí­m a 3-as metró Anatole France, és Louise Michel állomásai között van.
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.10.06. - 18:49
Szia Tibcsi!
Köszi a választ! Ha jól láttam a térképen a szálloda kí­vül esik a 3-as körzeten, akkor itt már nem lehet használni a Paris visit kártyát ami 1-3 körzetre vonatkozik? Vagy esetleg azt a két megállót lehet lógni a metrón? :-)
Köszi!
#147 - Timó - 2009.10.09. - 11:27
Szia Tibcsi!
December 09-én Párizsba szeretnék eljutni, ismersz valakit, aki be szeretne mutatni a várost turistáknak? Vagy valami idegenvezetőt? Mert elég bonyolult megtalálni a szállást és a nevezetességeket. Küszi előre!!!
#148 - Zsenjka - 2009.10.15. - 23:25
Kedves Zsenjka!
Azt javaslom, hogy fogj egy térképet, jelöld be rajta a nevezetességeket, nézd meg a map.google.com térképén, hogy hova esik a szállás. A város közlekedése (metró, RER) rendekí­vül jól szervezett, ráadásul szinte az összes látványosság (kivéve Montmarte, La Defense)gyalog elérhető.
Vagy a társasutazást tudom még ajánlani...
#149 - eva - 2009.10.21. - 15:17
Szia! 14fős társasággal (12felnőtt+2gyerek) megyünk Párizsba decemberben. érdekelne, hogy melyik a legolcsóbb megoldás, ha el szeretnénk jutni Beauvaistól Párizsig. Ha esetleg tudsz konkrét szállást olcsón (kb.15-20euró) az is érdekelne! köszi
#150 - Gaston - 2009.11.07. - 00:36
Az elég messzi reptér, onnan csak 1 megoldás van, ez le van í­rva, az "útikalauz, utazási tippek és tanácsok" rovatban. Konkrét szállást nem tudok, sok mindentől függ, ajánlom a szállás rovatot.
#151 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.11.08. - 18:46
Kedves Tibcsi! Köszönöm a tájékoztatást. újabb kérdéseim lennének:
1. Mivel adventi időben megyünk, hol található adventi vásár?
2. Szeretnénk elmenni a párizsi bolhapiacra is. Hol van? Hogyan juthatunk oda? Köszönöm: Ági
#152 - Ági - 2009.11.21. - 19:31
Sziasztok,
Januárban lesz egy teljes napom Párizsban mikor várost nézhetek. Esetleg tudtok olyan honlapot, ahonnét le tudom tölteni Párizs metrótérképét? Szeretném a lehető legjobban kihasználni azt az egy napot, és megnézni amit csak lehet. Gondolom metróval a leggyorsabb...
Előre is köszönöm a segitséget!
üdv:
Brigi
#153 - Brigitta - 2009.12.24. - 18:18
Szia Brigitta!

Fenn van a metrótérkép az "útikalauz, utazási tippek, és tanácsok" rovatban.
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.12.29. - 17:48
Sziasztok!

Először is azt szeretném í­rni, hogy az oldal SZUPER! és ez nem nyalizós duma, hanem komolyan í­gy gondolom. Mi jövő hét végén (január 29.) megyünk ki Párizsba a menyasszonyommal. Ez lesz az első közös külföldi utunk, í­gy aztán szeretném majd "elképráztatni", hogy mennyi mindent tudok Párizsról. :))) A felkészülésben nagy segí­tségemre volt/van (és még lesz is) ez az oldal. :) Valóban nagyon hasznos információk találhatók rajta, és úgy gondolom, hogy pont a kellő mennyiségben. Gratulálok hozzá!

Nekem igazából 2 kérdésem lenne:
Az egyik az, hogy a párizsi magyar nagykövetség honlapján azt olvastam, hogy a francia hatóságok ellenőrizHETIK, hogy a beutazók rendelkeznek-e legalább 48,15 Euro/fő/nap összeggel, az ott tartózkodásuk fedezetére. Erről tudtok valamit? Ezt ellenőrzi bárki is?

A másik kérdés a Louvre-ral kapcsolatos. Ezen a linken itt azt olvasom, hogy a 26 éven aluli EU-s állampolgároknak ingyenes a belépés, de nekik is kell ettől még jegyet váltani.
http://www.louvre.fr/llv/pratique/tarifs.jsp?tarif=1
Mivel az én kis menasszonkám fiatalabb, mint 26, neki elvileg nem kellene belépő csak nekem. én pedig a sorban állás elkerülése végett interneten szeretném megvásárolni a belépőt. Ott csak a teljes árú jegyet lehet azonban megvenni, í­gy az "ingyen" jegyért ugyanúgy sorba kellene állnunk. Tudtok ezzel kapcsolatban tanácsolni valamit?
Elég sok látnivalónál í­rnak ingyenes belépést a 26 éven aluli EU-s polgároknak (Louvre, Saint-Chapelle, Pantheon, Arc de Triumph, Rodin-múzeum), amit őszintén szólva nehezen tudok elhinni... De valamennyi nevezetesség internetes oldalát végignéztem és mindenhol ezt í­rják (vagy az én angol-tudásommal vannak komoly gondok...)

Előre is köszönök bármiféle segí­tséget!

üdvözlettel:
Gábor
#155 - Gábor - 2010.01.18. - 14:28
Fiúk, lányok! Megtenné valaki, hogy egy 60 éves egyednek aki a születésnapjára a párizsi utat megí­rná (mint anya a hülye gyerekének), hogy hogyan jutok Orlyról, a rue Le Peletier 15-be? Lépésről, lépésre, mert kicsit gyenge a felfogásom. Nagyon köszönöm!
#156 - Judit - 2010.01.24. - 00:18
hello,
En meg nem jartam Parizsba,de nagy terveim vannak ezzel kapcsolatba...bar sok mindent hallottam en a sajat szememmel akarok szepsegerol es hibairol meggyozodni.Nem lehet rossz hiszen a muveszek varosanak nevezzik,talan ezert is olyan nagy almom,hogy eljussak oda.
Nagy almom,hogy a muveszet varosaba keszithessek rajzokat,portrekat,vazlatokat,festmenyeket,sszobrokat...A baratnom jart ott es hozott egy kulcstartot onnan,ami szamomra nagy becsben tartott ajandek.Jol esett tudni,hogy valaki a muveszek varosaban ram gondolt.Bar neki tetszet parizs belvarosas,de a kulvarosrol is volt velemenye,a szemetrol es a szegeny negyedekrol:(Sajnos egy ember nem sokat tehet,de talan eljon a mi idonk is,hogy tehessunk azert,hogy parizs a muveszet otthona,ne pedig a piszok otthona legyen ujra.:)Jo utazast mindekinek es meg eleg sok ido mire odamehetek,addig is erezetek jol magatokat ott es keszitsetek sok kepet!!!!Ne felejtsetek el,hogy barhogy is rajzoltok egy kepet meger ott kesziteni mar csak emlekbe is.En muveszpalanta vagyok es ez minden vagyam,teljesitsetek helyetem is!(bocs az ekezetek miatt,es a helyesirasert,kicsit siettem):*udv mindenkinek
#157 - rapperbaba - 2010.02.03. - 12:15
Azt rta egy lány az elején, hogy hosszú ideig Versailles-ben tartózkodott, és, hogy az egy csúcs; onnan el se (vissza se) kivánkozik többé az ember. Ezt elhiszem. De kapcsolódóan kérem a tanácsát annak, aki járatos a kérdésben:
Jó ötlet kint vidéken pl. a Loire-völgben lakni, ahonnan jól, könnyen, gyorsan bejutsz Párizs belvárosába? Esetleg ott kellemesebbek, nyugisabbak talán még olcsóbbak is a szállók?
Megmondom, mire alaoppozoma kérdést. Sokszor voltam Velencében, és kis tudatlanként én is mindig 2 óákat vártam a parkolóházba való bejutásra, hogy ott 3 eurót fizethessek óránként, mingnem megtudtam, hohy Velencétől 12-20 kilóméterre levő repülőteréről 20 percenként indul városi busz, és egy euróért bevisz egészen a FeroViáig, a vaportettoig. A reptértől Velencéig vezető úton meg sok szálloda van; nyilván sokkal olcsóbbak, mint bent velencében. Nos, ilyesmire gondoltam, hogy ez hátha Párizsnál is járható út! Ugyanakkor - gondolom - a parkolás Párizsban (is) egy őrültekháza, az áráról nem is beszélve. Gondolj bele: Budaörsön, az M7es mellett vannak szállók 25 euro, otthagyva a kocsidat egy busz behoz egy egész jó, központi helyre Pesten ill. Budán. Ilyen kell, hogy legyen Párizs vonatkozásában is!
#158 - István - 2010.02.04. - 16:14
Sziasztok!

Március első hetében utazunk Párizsba..., és hazafelé (péntek reggel) 6-ra már kint kell lennünk a reptéren, Orly-n!
Tudna nekem valaki abban segí­teni, hogy mikor indul meg a tömegkötekedés, metró, RER a hajnali órákban???
Azt hallottam, hogy a taxi igen drága, és ráadásul már meg van a tömegközlekedési kártyánk is, szóval ez tűnne ideálisabb megoldásnak!
#159 - Viki - 2010.02.15. - 17:33
Sziasztok!

A Beauvais reptérről hogy jutok be legegyszerűbben az Eiffel- toronyhoz? A reptér honlapján technikai hiba miatt nem lehet on line jegyet vásárolni a transzferre.
#160 - Ancsi - 2010.02.25. - 00:05
A köszönöm a segí­tséget mondat lemaradt. :)
#161 - Ancsi - 2010.02.25. - 00:07
Nem kell online jegy, vehetsz a repülőtéren. A Porte Malliottól pedig RER C-vel a Tour Eiffel megállóig.
#162 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.04. - 18:17
íprilis 30-án utazunk Párizsba. Május 1-én nyitva vannak a múzeumok és egyéb látnivalók?
#163 - krisz0702 - 2010.03.15. - 16:40
A múzeumok zárva vannak, és pl. a Sainte-Chapelle is, de pl. az Eiffel-torony, a Montparnasse-torony, és a Notre Dame nyitva van, ill. nem í­rják, hogy zárva lenne akkor.
#164 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.17. - 18:54
üdv Mindenki!

Szeretnék elmenni a feleségemmel Párizsba... de csak 2 napra tudunk :( segitsetek hogy mit lenne érdemes megnézni ill milyen sorrendben? Másik kérdés.. múzeúmbérlet?? mi az hol lehet szerezni? ill olvastam az eifel toronynál a nyitva tartást csak junius 13 tól van nyitva? Meg még az mi hogy eu-s állampolgároknak ingynes? az vmi hiba vagy tényleg í­gy van? Segitségeteket előre is köszönöm akár itt akár az e mailomra: linksbremse@freemail.hu
Tisztelettel: Horváth Ádám
#165 - linksbremse - 2010.03.28. - 01:46
Sziasztok, én az árakat bőngészem. Egy baráti társaságal megyünk 1 én Párizsba. és egyszerüen nem tiszta, hogy most bérlettel bérlet nélkül mikor mi mennyibe kerül.
Az már tiszta hogy mindne hónap első vasárnapján vannak igyenes belépések, de most ez tényleg működik hogy 26 éven aluliakként ingyen mehetünk pl Louvreba?
#166 - Fruzsi - 2010.03.28. - 13:44
Fruzsi: Igen, ingyen mehettek, és nem csak oda.

linkbremse: Ami érdekel, nagyon sok minden belefér annyi időbe. Az Eiffel-torony természetesen mindig nyitva van, lásd: "más időpontokban". EU-s állampolgároknak nem tudom, mi ingyenes, 25 év alatti EU-s állampolgároknak sok minden ingyenes, olvass figyelmesebben :) Múzeumbérlet kapható pl. múzeumokban, a turistainformációs irodákban (pl. Champs-Elysées 74, Gare Nord, Est, Lyon), és az Orly (L kapu), és CDG reptereken.
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.29. - 02:39
Míj.26-án megyek Párizsba és 29-én jövök vissza. RER -el akarok a Luxenburk kertig menni, mert ott van a szállás, és azzal is akarok visszamenni a reptérre. Lehet oda-vissza jegyet venni (alle-retur)? és mennyibe kerül kb?

Köszönettel Deli éva
#168 - DELI éVA - 2010.05.17. - 16:03
Retúrjegyről nem tudok, az egy irányú jegy: hát attól függ ez az Orly (3,60 RER + 2,50 busz) vagy a CDG reptér (8,40 Euró).
#169 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.17. - 20:54
Sziasztok!

Június 2-án utazom a lányommal Párizsba, 3-án érkezünk délben. Egy félnapunk és esténk-éjjelünk lesz aznap, másnap Versaille, és este része még Párizsból, a harmadik nap délután 5-ig ismét Párizs.
Szeretnék tanácsot kérni, mit érdemes megnézni és mennyire elég ez az idő. Amit eddig olvastam, az szerint a belváros belefér az első napba mindenképp - a Diadaliv, Champs E. környéke, Concorde tér, Tülériák Louvre kivülről, és a Notre Dame... ez igy bejárható 5 óra hossza alatt? és marad még idő az Eiffel toronyra is még? Az volna kérdésem, hogy ha ezen a körnéyken bóklászunk, innen mennyire nagy távolságban van az Eiffel torony? Merjünk nekivágni gyalog a Notre Dame-től, vagy üljünk metróra? Ha metró - hányas ajánlott? Ha gyalog- mennyi idő?
Másnap Versaille- gondolom,elviszi az egész napunkat, de ha marad még az estéből valami, kb. este 7-8-as kieséssel, mi ajánlott erre az időre megnézni? én a Montmartre-ra gondoltam, mert este is gyönyörű lehet, de a Scre Coure-t viszont még nappal is szivesen látnám.
A harmadik napra tenném a Luxemburg-kertet délelőttre. Meg tudjátok mondani, hol található? Sajnos,még a szállást nem tudom, pontosan hol lesz, munkából megyek, sajtósként, és mindig az utolsó percben tudom meg, hol alszom. Azt gondoltam, bőklásznánk s latin negyedben még kicsit, aztán még marad egy délutánunk 3-4 óra hossznyi idővel, a fentiekhez még erre az időre mit tanácsolnátok megnézni?

Köszönöm szépen
#170 - Wannamari - 2010.05.26. - 09:33
Szia! Bejárható, az Eiffel-torony kicsit messzebb van gyalog, a Champs Elyséestől már annyira nem, akkor már eléggé arrafele gyalogoltatok, interaktí­v térképen minden rajta van. érdemes a Notre Dametól pl. elgyalogolni arra, esetleg a Champs Elysées végén már fárasztó lehet, akkor meg onnan metró az Eiffel-toronyig. Este, azaz sötétedéskor, hogy naplementekor, és sötétben is látszódjon, érdemes felmenni pl. a Montparnasse, vagy az Eiffel-toronyba, gyönyörű.

A Montmarteot, és a Sacre Coeurt inkább nappal, napsütésben járnám be, de este is hangulatos, érdemes nem egyből felmenni, hanem kanyarogni a Montmarte utcáin. A Luxembourg-kert a Latin negyedben van, lásd interaktí­v térkép, ill. parkok, kertek rovat, 20 perc gyaloglás kb. a Notre Dametól. Egyébként meg még érdemes felfedezni utcácskákat, csak sétálgatni szép negyedekben, hogy érezd az igazi párizsi hangulatot.
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.28. - 18:57
2 év 3 napra voltam Párizsban! Párizsból ez igen kevés! Jönne-e valaki az idén A Párizs Tourssal mennék, de nem szertőre hanem utitársra lenne szükségem. Le szeretnék válni a csoporttól, mert csavarogni szeretnék Párizs utcáin! Múzeumot már láttam eleget! A Mona Lisa előtt sí­rva fakadtam, de most a festőket szeretném nézni az utcán, és hozni egy általuk festett bármilyen giccset! Jönne valaki? Egy kicsit néni vagyok már, de napi 15-20 km. gyalok meg sem kottyan! Pici
#172 - Földesi Sándorné - 2010.05.31. - 13:16
Hello! Augsztusban vagy szeptemberben készulok a szüleimel és a bátyámal Párizsba. 2 napot szeretnénk ott tolteni, 1 a város kozpontban a másikat meg Disneylande-ban. Volna valakinet pár jó tanácsa hogy mire kel figyelni, mit semi esetre nem szabad csinálni vagy othon felejteni. és foleg melyik látnivalót nem éri meg kihagyni? Elore is köszönöm a válaszokat!
#173 - Zsuzsu - 2010.06.14. - 20:57
Szia!

Párizs nem egy félelmetes, vagy barátságtalan város, hogy legyen olyan, amit semmi esetre sem szabad csinálni. Maximum: ne a legkülsőbb külvárosban szálljatok meg. A szí­nesbőrű karkötő-kötőknek, portékaárusoknak ne állj meg, ha csak nem mindenképp akarsz venni világí­tó Eiffel-tornyot. Az esernyőn kí­vül (de remélem jó idő lesz) nem jut eszembe most olyan, amit mindenképp kell vinni, és amit máshova, utazásra, nyaralásra ne kéne. Ha több napra mennél, azt mondom, hogy Labello, mert valahogy ott mindig kiszáradt a szám (és nem csak nekem), vagy kaja, mert drága. Egy nap alatt: menjetek végig a Szajna-parton a Notre Dame-tól a Louvre-ig, majd Champs-Elysées, esetleg, ha belefér, és jó idő lesz, Montmarte, sötétedéskor pedig mindenképp valamelyik toronyba, este pedig kötelező megnézni az Eiffel-tornyot, és a Szajna-partot, a belvárosi résznél, a Notre Dame, művészetek hí­dja környékén.
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.14. - 22:47
Imádom Párizst ! Klassz hely .
#175 - Alexandra - 2010.06.22. - 17:40
üdv!

Szeretném elvinni a párom Párizsba, és én autóval mennék, mert nincs nagyon messze tőlünk,de nem tudom, h a parkolás és egyebek hogy mennek ott? Mennyire van hely, mennyibe lenne, vagy jobban megérné külterületen lerakni az autót és metrózni..
Ami fontos h hétvégén mennénk két napra, ha ez számí­t a parkolás miatt.

Másik kérdés h az étterem az eiffel toronyban mennyire dolgozik horror áron, és lehet e ott helyet találni..kb 3 hét múlva szeretnék menni..

Előre is köszönöm a választ!
#176 - Grandioso - 2010.07.03. - 21:10
Szia Grandioso!

Parkolás a külvárosokban ajánlott. Parkolóházak listája: http://en.parisinfo.com/paris-map/getting-around/traffic-and-parking/ A városban, az utcán vasárnap, és esténként ingyenes a parkolás.

Az Eiffel-torony-beli éttermek közül az 58 Tour Eiffel az első emeleten olcsóbb, egyszerűbb, kb. 15 Euró egy főétel, mí­g a 2. emeleti Jules Vernében 60-80-tól kezdődik egy főfogás.
#177 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.14. - 00:20
Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy jutok el a legolcsóbban a belvárosba mondjuk a toronyhoz a hotel ibis rungis-ból?
Előre is köszi:Attila
#178 - Attila - 2010.07.23. - 19:00
Szia!

Hát ez a hotel nem Párizsban van, Rungisból RER-rel lehet bemenni Párizsba, a legközelebbi RER-megálló 2 km-re van a szállodától, de a hotel oldalán azt í­rják, hogy ingyen transzferjárat közlekedik fél óránként a közeli Orly reptérhez. Ha ez igaz, az a legkézenfekvőbb, majd az Orly repülőtérről RER-rel kell menni - a RER C Eiffel-torony megállója a Champs de Mars Tour Eiffel, de több az érdekesség pl. a St-Michel Notre Dame megállónál leszállva.
#179 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.23. - 22:44
Sziasztok!
Itt ez áll: "Belépő (2010): 9,5 Euró, szerdán, és pénteken 18 óra után 6 Euró. Múzeumbérlet érvényes. 18 éven aluliak számára, és 18-25 éves EU-s állampolgárok számára minden időben ingyenes."
Akkor, mivel én magyar vagyok, tehát EU-s állampolgár, akkor ingyenes a belépésem a Louvre múzeumba?
Előre is köszi a választ!
üdv
#180 - Sipos József - 2010.08.01. - 04:34
Szia!

Igen, ha 25 éven aluli vagy, akkor ingyenes a Louvre!
#181 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.02. - 16:16
Sziasztok!
én anyuval megyek Párizsba, holnapután, már nagyon várom:)A kérdésem az lenne, hogy egyrészt a Picasso múzeum zárva van-e, másrészt, hogy vasárnap mely múzeumok ingyenesek. Mert azt gondoltam ki, hogy hétfőtől vennénk múzeum bérletet, vasárnap Louvre, előtte meg a nem múzeum bérletes helyek, pl Eiffel torony. Invalidusokra sem érvényes a bérlet amúgy?
#182 - Timi84 - 2010.08.11. - 15:10
Szia!

Sajnos vasárnap nem ingyenesek a múzeumok, sok ingyenes a hónap első vasárnapján, de az nem most vasárnap lesz. Egyébként ha még nem vagy 26, ingyenesek a múzeumok minden nap! A Picasso múzeum nyitva lesz, keddenként van zárva. Az Invalidusokra nem érvényes a múzeumbérlet.
#183 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.12. - 19:59
szisztok,

segítséget szeretnék kérni;

A Diesneyland francia nyelvű oldalán 40 € egy felnőtt belépőjegy ára (1 park, 1 nap), míg az angol nyelvű oldalon 53 €. Miért van ez így? Egyszerű magyar ember rendelhet-e a francia nyelvű oldalon belépőjegyet 2 felnőtt részére.

A CDG. reptéren lehet-e Pass Navigo Découverte-t venni? Nekünk keddtől vasárnapig az éri meg-e jobban (Versailles, Disneyland, Eiffel, Louvre, stb) mint a Paris Visite Card 1-6 zónás amiből kellene 1db 5napos és 1db 1 napos.

Választ előre is köszi:

Pitti
#184 - Pitti - 2010.08.15. - 14:53
Szia!

Elméletileg franciáknak találták ki, de kis trükkel lehet ilyen jegyet venni, minimum 5 nappal a látogatás előtt. Hétköznapra 29 Euró, hétvégén, és bizonyos hétköznapokon (foglalásnál a kék dátumosok) pedig 40. Ki kell nyomtatni, és a parkban bemutatni, fényképes igazolvánnyal együtt. De francia címet kell megadni a vásárlásnál (pl. a szálloda címét), számos beszámoló szerint nem probléma, hogy nem vagy francia állampolgár, de felelősséget nem vállalok :). Mivel a CDG-nál van RER-állomás, természetesen lehet ott bérletet venni.
#185 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.15. - 18:53
üdv Mindenkinek!Tud valaki
valamit a 65 éven felüliek
kedvezményeiről Párizsban?
Előre is köszönettel:Frank
#186 - frank - 2010.08.24. - 12:09
Kedves frank,

Sajnos nincsenek ilyen kedvezmények sem belépőkre, sem közlekedésre.
#187 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.25. - 21:13
szia Tibcsi,
köszönöm az előző választ, de úgy döntöttem nem merjük megkockáztatni a 40€-s "francia" jegyet. Viszont azt olvastam a ratp honlapján, hogy 45 €/fő lehet jegyet venni nagyobb állomásokon. Most tényleg nem világos 53 € a Diesneyland oldalán a Diesneyland belépő és 45 € a belépő Diesneyland-be ha egy RER állomáson veszem meg?? Nekem nem logikus, vagy valamit rosszul értettem?

Az oldalért ahogy a többiek is írták le a kalappal, innen fel lehet készülni egy párizsi utazásra.
Mivel októberben utazunk, lehet, hogy még kérdezek, ha nem gond?:)

köszönöm;
Pitti
#188 - Pitti - 2010.08.25. - 21:31
Nocsak, tényleg, miket találsz :) Valóban úgy tűnik, hogy a megadott állomásokon olcsóbb, az állomáson meg úgyis kiderül, hogy mennyiért adnák - max ha ugyanannyiért, mint a helyszínen, akkor is megveheted, legalább Disneylandnél nem kell sorban állni. Nyugodtan kérdezz még!
#189 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.26. - 00:00
eladó 7 db eiffel torony felnőtt jegy okt. 2.-án 11.30-ra. véletlenül többet vettünk. 3000
ft/db. vagy 5 vagy 4 -es csoportban tudom adni,mivel így lett kinyomtatva. a jegy a hivatalos jegyvásárlási oldalról lett véve. katonagabi@vipmail.hu címen tudsz érdeklődni.
#190 - katga - 2010.09.06. - 08:18
sziasztok segitsetek .Orly rep térröl tömegközlekedéssel eljutni Rue Jean Bleuzen Vanves-ig először utazunk.köszönöm
#191 - Mariann - 2010.09.09. - 15:09
Információt szeretnék kérni arról, hogy decemberben járnak-e a városnéző buszok, esetleg hajók a Szajnán? Karácsony előtti hétvégén megyünk dec-17-20 között Párizsba a férjemmel és a lányommal, egyik ismerős azt mondta, hogy ilyenkor csodálatos a város. Különleges hangulata van a Karácsony várásnak. Miután mi még nem voltunk ebben a városban, igy természetesen megszeretnénk nézni a legfontosabb és legérdekesebb látnivalókat is, de úgy láttam, hogy ezek a "turista járgányok" tavasztól őszig járnak csak.
Tapasztalataim szerint ezekkel elég jól bejárhatók az érdekes helyek.
Orlyra érkezünk és a Kyriad Italie Gobelins Hotelben (75013 Paris 5 Rue Veronese) lakunk (gondolom ez a latin negyed) az utazási iroda szerint kb. 3 km-re van a városközponttól és nagyon közel van valamelyik metró megállóhoz.
Még egy kérdésem lenne Tibcsihez: milyen a közbiztonság? Szerinted egy család minden gond nélkül mászkálhat/metrózhat este 9-kor is?
Bocs a hülye kérdésekért, de úgy látom nagyon sok hasznos információd és nagy tapasztalatod van "Párizs ügyben"!
Előre is köszönöm a segítséget, ha visszaérkezünk megosztom az élményeimet, ha igény van rá!
#192 - Eszter - 2010.09.14. - 10:58
Sziasztok
Szeretnék érdeklődni, hogy tudj-e valaki, volt-e valaki már októberben Párizsban. Szeretném tudni milyen az idő... Köszönöm előre is...
#193 - Zsuzsi - 2010.09.16. - 10:04
Zsuzsi kérdésére a válasz engem is érdekelne... :) - ... de ha itt senki majd informálódom máshol és visszatérek Zsu! ;)
#194 - Ancsa - 2010.09.17. - 15:48
Köszönöm előre is :)
Keresgéltem eleget a neten, de konkrét választ a kérdésemre nem találtam...
#195 - Zsuzsi - 2010.09.20. - 15:01
Zsuzsi: 9 fok körüli minimum, 16 fok körüli maximum-hőmérsékletek vannak, nem egy rossz időszak meglátogatni akkor Párizst. Esőt nehéz kiszámítani, ott gyakran előfordulhat, de október az év többi időszakához képest nem különösebben esősebb.
#196 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.09.22. - 00:46
Köszöböm Tibcsi...
és persze még egy női kérdés... lehet találni kint olyan helyeket, bevásárlóközpontokat, ahol olcsóbban lehet "hamis" dolgokat venni? :)
#197 - Zsuzsi - 2010.09.22. - 09:01
Hát, Párizs épp arról híres, hogy márkás dolgokat kaphatsz szinte mindenhol.. hamis dolgokat.. nem tudom, talán bolhapiacokon? De nem biztos.. Az üzletek, vásárlás Párizsban részben, és ott a hozzászólások közt is, van említve néhány piac.
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.09.22. - 14:45
kedves Tibcsi,
hol élsz, hogy ennyi mindent tudsz mindenről? a Te segítségeddel készültem fel Rómára tavaly tavasszal, előtte London, most Párizs... jártál/éltél ezekben a városokban, vagy otthon ülsz a gép előtt és elérsz minden infót? és honnan van ennyi türelmed minden kérdésre, amikor a kérdező nyilván nem olvasta az oldalt, de még az előző kommenteket sem (pedig sokat segítenek) különben nem kérdezne olyasmit. Lehet tudni rólad vmit? Mert az oldal tényleg nagyon szuper! ee
#199 - e.eleki@frremail.hu - 2010.09.24. - 14:32
szia Tibcsi,
az előző kérdésre a válasz engem is érdekel, ha nem titkos :)
A Disneyland belépőről: a 40€ jeggyel buktak, honfitársaink, de másik oldalon azt írták nem volt vele gond. én a 45€ (RATP)jegyről október végén beszámolok.
Most a saját kérdéseim:
Az Eiffel toronnyal kapcsolatban nem találtam, semmi infót, arra vonatkozóan, van-e időkorlát, meddig maradhat fent az ember a 3. emeleten, ha lifttel ment fel. (szeretnénk megvárni fent a sötétedést ~1,5 óra)? Lefelé jövet van-e arra lehetőség, hogy a 2. emeleten kiszáljak a liftből és ott is szétnézzek esetleg onnan gyalog menjek le az elsőre és a 0. szintre?
Abricotel hotel-ről tudsz-e valamit ami miatt megbánhatom a szobafoglalást, ill. létezik náluk is valami idegenforgalmi adó féleség?
5, esetleg 6 napos részletes program Párizs fő nevezetességei ill. Versailles és Diesney-ről, hol gyüjtehtő be?
a válaszokat előre is köszönöm;
Pitti
#200 - Pitti - 2010.09.24. - 18:18
e.eleki: Szia!

Köszi, örülök, hogy tetszik az oldal. Jártam a legtöbb városban, Párizsban többször is, egyszer pl. 3 hetet töltöttem ott (egyetemi gyakorlat keretében). Ahol nem jártam a helyek közül, ill. amikre nem tudok kapásból választ adni: az interneten minden info elérhető :) Ezeket aztán több forrásból ellenőrzöm. Aztán amire végképp nem tudok, inkább nem válaszolok :) Van türelmem válaszolni, mert az oldalt jobbá tehetik a kérdések, válaszok, több hasznos tartalom lehet így, ill. jó érzés másoknak segíteni :)

Pitti: nincs semmilyen időkorlát az Eiffel-toronynál, és természetesen ha mind a 3 szintre veszel jegyet, akkor lefelé, felfelé is megállhatsz, lefelé akár gyalogolhatsz is, stb. Egyébként a lift úgy megy, hogy először a 2. emeletre, aztán a 3.-ra, és lefelé is így.

Idegenforgalmi adó van, de nem nagy összeg, talán 1 Euró/fő/éj, és szerintem be van építve a szoba árába, nem emlékszem, hogy megérkezéskor valaha is fizetni kellett volna ilyet külön. A szállásról nem tudok semmit, később elképzelhető hogy lesznek szállásokról is leírások, érdemes külföldi oldalakon (pl. Tripadvisor) hozzászólásokat olvasgatni az adott szállásokról.

Ez az 5 vagy 6 napos részletes program: olyan programot akarsz, hogy melyik nap mit csinálj? Hát, szerintem ezt magadnak kell eldönteni, nem egy ilyenhez alkalmazkodni. Versailles, Disneyland eleve 1 nap, fél-1 nap pl. Montmarte, belváros 1-2 nap, stb, így már szinte meg is van az 5. :) Vagy a nevezetességek leírása? Az itt is elérhető az oldalon :) Az interaktív térképnél pedig látszik, hogy mi mihez van kezel, hogy érdemes haladni.
#201 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.09.24. - 20:16
Szia Tibcsi, gratulalok az oldalhoz!

Hatha nekunk is tudsz segiteni - nagycsaladkent 5en (3 kisebb gyerekkel) utazunk Parizsba jovo szerdan, tehat penz/logisztika igen szamit.

1) Eloszor Disneylandbe szeretnenk eljutni, Malev CDG2-re szall le. Onnan direkt busztranszfer Disneybe kenyelmes/gyors lenne, de 81 eur 1 iranyba (2x30+3x17). Ez RER-rel is megoldhato? Olcsobb? Ha igen, erdemes csak ezert 1 napos RER berletet venni? Ezt lehet kartyaval is? Es a metro/RER berlet ugyanaz mint a Paris Visite? Vagy nagyon kavarom? Melyik RER vonal megy be a varosba es onnan ki Disneylandbe es hol kell atszalljunk?

2) Eiffel torony: latom lehet online elore jegyet venni. Erdemes? Nagy a sor helyben illetve nem biztos, hogy fel tudunk jutni normalis idon belul? Es mi van ha nem ersz oda az elore megszabott idoben? Ugrik a jegyed vagy kesobb azert felmehetsz vele?

3) LOUVRE: ha csak a Mona lisat akarom megmutatni a gyerekeknek az mennyi ido sorallassal/eljutassal - elso vasarnap lesz, tehat ingyen mindenkinek. Mikor nyitnak?

Merci...
#202 - hajdú gyula - 2010.09.24. - 23:23
Szia!

1 napos 1-6 zónás (1-3 zónás nem jó!) Paris Visite megéri, (12 éven aluli gyerekeknek pedig ennek a gyerekváltozata kell, olcsóbb is), akkor, ha ugyanaz nap mentek be RER-rel a repülőtérről, és mentek Disneylandbe oda-vissza is (ha csak oda, már nem éri meg), így külön közlekedési jegyeket aznap sehol nem kell venni, a városban sem. A városba való bejutás a reptérről az útikalauz, utazási tippek, és tanácsok rovatban lehet olvasni, több módszer is van. Disneylandbe RER A-val lehet eljutni, Marne La Vallée felé (csak arra, mert 5 irányba megy a RER A), a végállomásig kell menni. Fel lehet szállni pl. az Operánál, vagy a Chatelet-Les Halles megállónál, utóbbinál megáll a reptérről közlekedő RER B is, tehát az lehet a legjobb, leggyorsabb megoldás a reptérről. Nincs olyan, hogy metro, meg RER-bérlet, Paris Visite van, ami mindenre érvényes, gyakran hívják metróbérletnek is. Kártyával lehet fizetni, automatáknál is!

Eiffel-toronynál ősszel, télen tűrhetőbb a sor, online jegyvétellel nincs tapasztalatom, nem olyan horror a feljutás.

Louvre-sor se nagy, a Mona Lisát az ott adott kalauz, vagy útikönyvek alapján lehet megtalálni, de ha csak azt, lehet, hogy csalódás lesz, mert nagy körülötte a tömeg a legtöbbször, és kicsi a kép.

Je vous en prie :)
#203 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.09.26. - 21:44
sziasztok,
nem akarok beleszóni, csak segíteni:
Az Eiffel-toronyba az online jegy ~2 perc alatt megvehető, csak otthon kinyomtatod és ha odaérsz időben akkor felmehetsz. Azt viszont ők is kihangsúlyozzák, ha nem vagy ott időben akkor "au revoir" :)
Egyébként magyarországon is megveheted az Eiffel belépőt, kicsit többe fáj. Nem tudom, le lehet-e írni a honlap(utazási iroda) címét, de ha nem találod és Tibcsi megengedi akkor lepötyögöm.
Beszámolók szerint az Eiffel toronynál a sor szerencse kérdése 0,5-1 óra de lehet 2-3 óra is a feljutás. Viszont sokáig nyitva van.
A Mona Lisa-t nem, hogy ellopni, még lefényképezni, és egy gyereknek megnézni is szinte lehetetlen, a tömeg miatt.
Remélem segítettem
#204 - pitti - 2010.09.27. - 09:48
Koszonom Tibcsinek es Pittinek. Holnap iszunk 1 (na jo 2) calvadost az egeszsegetekre Parizsban. Udv. Gyula
#205 - hajdú gyula - 2010.09.28. - 21:44
Párizs nagyon szép város szép dehogy gyönyörű,csodálatos remélem megyünk még nagyon szeretnék főleg a múzeumba,és az Eiffel toronyba üdv:annabell
#206 - Pálfi Anna - 2010.09.29. - 19:22
Nagyon jó ez az oldal!
Amig a hozzászólásokat olvastam, sokat tanultam a hallottakból.
én is szeretnék kérdezni. December 3-án megyek családommal Párizsba, és az orlyn fogunk leszállni.
A Triplaneten keresztül foglaltunk szállást a központhoz közel, de mégis a külvárosban, a Mister Bed Sity Bagnolet Hotelben.
Egy nagy gondunk van, hogy most megyünk először Párizsba, és segítséget szeretnénk kérni, hogyan jutunk a szállásunkhoz tömegközlekedési eszközzel a legegyszerűbben.
Már az esti órákban fogunk megérkezni, ezért lehetőleg nem szeretnénk elkeveredni. Ha valaki tud egy egyszerű bejutást kérem értesítsen.
Előre is köszönöm!
#207 - valcsi - 2010.10.12. - 22:12
Kedves valcsi!

A szálloda a Gallieni metrómegállóhoz van közel. Orlybus-szal kell menni a végállomásig (Denfert-Rocherau metróállomás), onnan 4-es metróval, Porte de Clignancourt felé, Reaumur-Sebastopol állomásig, majd onnan 3-as metróval a végállomásig. További információk a közlekedésről, metrótérkép, stb. az útikalauz rovatban!
#208 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.10.14. - 23:09
Kedves Tibcsi!

Köszönöm az életmentő információkat! Már azt hittem, hogy senki nem fog tudni nekünk segíteni, úgyhogy igen hálás vagyok Neked az információért.
Szeretnék még tanácsot kérni abban, hogy mi két teljes napot fogunk Párizsban tölteni, érdemes e megvennünk a Páris Visite kártyát? Igaz ugyan, hogy nem a központban fogunk lakni, de főleg látni szeretnénk, így csak akkor szállunk metróra, ha szükséges.
A fiam 17 éves, neki meg lehet-e venni a hétvégi junior jegyet?
Előre is köszönöm válaszodat.
További szép napokat kívánok.
üdv. Valcsi
#209 - valcsi - 2010.10.16. - 18:11
Kedves valcsi!

Szerintem nem lesz probléma a hétvégi ifjúsági jeggyel. A 2 napos Paris Visite 14,70. T+: ha minden nap elmentek a szállodából a városba, és vissza, és minden nap metróztok egyet a városban is oda-vissza, az 8 jegy fejenként, összesen csak 13,60, de ennél a megoldásnál is olcsóbb a 10 db-os gyüjtőjegy: 12 Euró. Nagy különbségek azért nincsenek :) Szerintem akkor érdemes Paris Visite-t venni, ha valaki szinte mindenhova tömegközlekedéssel megy, ill. kihasználja a kedvezményeit (pl. 20% a diadalívre, 25% a szajnai hajókázásra, vásárlás a Galeries Lafayette-ben 10%, 4 Euró kedvezmény a városnéző buszra, stb.) Jó utat kívánok :)
#210 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.10.16. - 20:13
üdv Tibcsi!

Nagyon sok hasznos információt, tanácsot találtam már eddig is ezeken az oldalakon, igen hálásak lehetünk - mindannyian - hogy önzetlenül időt energiát nem sajnálva segít!
Valcsit olvasva a mi helyzetünk szinte ugyanaz, Triplanet, decemberben, Orly-ra ér a repülőnk.
Valcsi kérésén felbátorodva én is azt szeretném kérni, hogy a szállodánkhoz Kyriad Italie Gobelins Hotel Rue Veronese 75013 hogyan juthatunk el a reptérről, tömegközlekedéssel a legegyszerűbben?
Ja és mi is egy 17 éves gyerekkel megyünk, de erre már megkaptam a választ.
Köszönöm a segítséget, és a jóindulatot!
#211 - Eszter - 2010.10.18. - 12:13
Szia!

A szálloda a Place d'Italie és a Les Gobelins metrómegállók között van kb. félúton. A legegyszerűbb, és olcsó is a párizsi Orly repülőtérről Orlybus-szal, a végállomásig, majd ott átszállás 6-os metróra, Nation felé kell menni, Place d'Italie állomásig, ami a 4. megálló az Orlybus végállomásától.
#212 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.10.18. - 20:18

Szia!

Köszönöm szépen a segítséget!
#213 - Eszter - 2010.10.19. - 14:05
Kedves Tibcsi!

Szinte mindenre válaszoltál már ami érdekelt. Már csak az nem világos számomra, hogy pl. ha metróval szeretnék kimenni a Disneylanbe akkor külön jegyet kell-e vennem vagy a T+ jegyből kell induláskor többet érvényesítenem, vagy ha 1-3 Párizs visit kártyám van akkor azt ki lehet egészíteni T+ jeggyel?
Köszönöm a segítséget.
#214 - Borisz - 2010.10.22. - 17:08
Kedves Borisz!

Disneylandbe RER-rel lehet kimenni. érvényes rá az 1-6-os Paris Visite, vagy pedig külön RER-jegyet kell venni, T+ nem érvényes RER-re (csak a városhatáron belül). 1-3-ashoz tudtommal nem lehet csak kiegészítő jegyet venni. Teljes útra kell RER-jegyet venni, ára oda-vissza összesen 13 Euró körül van.
#215 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.10.25. - 15:24
Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy érdemes Paris Visite kártyát venni, ha két napig leszünk Párizsban és a főbb nevezetességeket szeretnénk megnézni(ami pl. ezen az oldalon fel van sorolva)? Tibcsi írta, hogy akkor érdemes csak, ha vki tömegközlekedéssel megy mindenhová... Miért, ezek hogyan máshogy érhetők el? Gyalog nincsenek túl messze egymástól?

Köszi a választ!
#216 - S. Brigi - 2010.10.27. - 09:52
Az lenne a kérdésem, hogy az Orlyról, hogyan lehet eljutni a RER C-ig? Addig tiszta, hogy a Pont de Rungis megállónál kell felszállni, de a térképen az messzinek tünik a reptértől, meg egy szagatott vonal jelez ott valamit, mint csatlakozás, de azt nem tudom, hogy micsoda...
Segítsetek! Köszi.
#217 - honeymoon - 2010.10.28. - 16:34
Sziasztok!
Nekem is hasonló kérdésem lenne. Ha 5 napra megyünk ketten felnőttek és mindenhová metróval utazunk, akkor érdemes-e a Paris Visit kártyát megvenni vagy inkább néhány tömbnyi carnet-val utazzunk? Természetesen Louvre, Eiffel-torony és a többi nevezetesség megnézésével.
Köszi
#218 - parisfan - 2010.10.28. - 17:21
S.Brigi, parisfan: A 210-es hozzászólást tudom irányadónak adni, attól függ, ki hol lakik, mennyit szeret gyalogolni, ki kell számolni adott számú napra érvényes Paris Visite-be hány db jegy fér bele/nap (az árak az útikalauz rovatba vannak), és az alapján dönteni. Ha abszolút mindenhova tömegközlekedéssel mentek (de nagyon sok látnivaló nagyon közel van egymáshoz), akkor érdemes.

honeymoon: busz visz a RER C-ig, bővebben az útikalauz rovatban.
#219 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.10.31. - 15:08
Sziasztok!

Volt valaki ebben a hónapban Párizsban? Van még decemberben városnéző hajó a Szajnán?
Karácsonyi vásárok? Valaki járt már a Kyriad Italie Gobelins Hotelben?
Valamit bénázok, de nem tudtam megnézni, hogy melyik közlekedési zónába fogunk lakni Place d Italie metró megálló közelében 1-2 zónás ifjúsági ill. 1-3 zónás Paris Visit kártya elég-e, ha a reptérről transzferrel jövünk be.
Tibcsi légyszí, segíts! Köszönöm.
#220 - Eszter - 2010.12.07. - 15:39
Szia Tibcsi,
Ahogy írtad is, az Eiffel toronyba való bejutáshoz sokat kell várni (egyes források szerint nappal 3-4 órát, este is min 2 órát). Ha az alábbi linken is olvasható Online belépő-t veszek, akkor is ennyit kell várni, vagy 20-30 percen belül be lehet jutni?

Köszi,
Alex
#221 - Szalai Alex - 2010.12.09. - 15:03
Sziasztok!

Eszter: Van városnéző hajó télen is (hacsak nincs befagyva a Szajna :)). Ahol metrómegálló van, az mindig 1-es zóna. Melyik reptér? Beauvais? Ott külön jegyet kell venni a transzferbuszra, természetesen a transzferbusz végállomásáról már elég. A többi reptérre se jó az 1-3-as zónás, bármivel is mész, külön RER, vagy egyéb jegyet kell venni.

Alex: külön sor van azoknak, akiknek van online belépőjük, ha az rövidebb, akkor gyorsabban juthatsz fel. érdemes megvenni, de ott kell lenni arra az időre, amit választottál!
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.12.10. - 21:58
Köszönöm a segítséged, a jövő héten beszámolok róla, hogy sikerült-e hajókázni, vagy befagyott a Szajna. üdv.
#223 - Eszter - 2010.12.12. - 21:08
Sziasztok!
én már 5-szőr voltam Franciaországba már bejártam az egész országot.Nagyon tetszett és már a nyelvet is tanulom mert megfogadtam hogy ott fogok élni.és ha egy hely jó akkor az az.Nekem személyszerint a Bretagne-ba töltött nyaram volt a legjobb.Aki még nem volt Franciaország-ba ajánlom neki h ezt a helyet.Mert arról a helyről nem lehet rosszat mondani.
#224 - bogicica - 2010.12.26. - 19:40
Sziasztok!

Megérkeztünk igen kalandos körülmények között Párizsból, ugyanis az easyJet járatát törölték, így minden információ és segítség nélkül kinn hagytak bennünket. Jó tanács: télen nagyon vigyázni kell a fapados járatokkal. Ugye az okos ember a más kárán tanul, én meg a sajátomon.,
Meglepetés ért, mert a párizsiak kb. 1,5-2 cm-es hótól teljesen bepánikoltak. Egyébként csak jót és szépet mondhatok a városról, az emberekről, mert végtelenül segítőkészek és barátságosak voltak. A közlekedésük kitűnő, bár a metró mint sok helyen általában elég zsúfolt és igénytelen, de mindenhova eljuthat vele az ember. Mi sokat buszoztunk, mert a buszok tiszták, igényesek és így gyönyörű helyeket láthattunk. A busz sem volt bonyolult, a jegyvásárlás sem. A karácsonyi vásár látványa lélegzet elállító, a sült kolbász a forralt bor szintén. A tortáik a sütemények is.
#225 - Eszter - 2010.12.28. - 08:51
Segítséget kértem, de most megint üres lapot találtam. odaért a levelem?
#226 - ágota - 2011.01.09. - 12:03
Kedves ágota!

Hozzászólást írt? Nem látszik sajnos, valami hiba történhetett, kérem, írjon újra itt!
#227 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.15. - 15:33
Sziasztok!
április 12-18.6 éj/3 fő tudtok ajánlani "olcsó" (4-500€)studiot vagy apartmant Párisban?
Köszönöm:M
#228 - Alsórákosi - 2011.01.16. - 08:56
Szia!

Az Eiffel-toronnyal kapcsolatban az a kérdésem lenne, hogy áprilisban nem látogatható? Vagy miért nincs áprilisra nyitva tartás és jegyet sem lehet venni március 31 után. Előre is köszönöm a válaszod!

Zsóka
#229 - Zsóka - 2011.01.30. - 23:13
Szia!

újabb kérdésem lenne. áprilisban a Notre Dame-ba van toronytúra?
#230 - Zsóka - 2011.01.30. - 23:50
Szia Zsóka!

Van áprilisra is nyitva tartás leírva ("más időpontokban" résznél). A jegyár pedig azért van csak március 31.-ig írva, mert akkor árváltozás lesz. A Notre Dame-ba is van természetesen toronytúra!
#231 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.31. - 13:39
Szia!

Köszönöm a válaszodat. Miután kipihenve is elolvastam, már nekem is teljesen egyértelmű volt. :-)
#232 - Zsóka - 2011.02.02. - 19:00
franciaország egyszerüen csodálatos minden évbe legalább 2x eljövök a családommal és egyedül is van hogy eljövök mert annyira szupi itt minden az országba voltam már mindenhol és nem tudom megunni minden tetszik ebben az országban párizs egyszerüen nagyszerü minden van ott nem tudok betelni a butikokkal a kávézokkal és a szállodában ahol megszállok sincs semmi amivel nem lennék megelégedve a szobalányok kedvesek a kávézokba az éttermekbe mindenki szóval a teljes szemlyzet nagyon kedves aranyos segítőkész megminden vagyis 1xlegalább mindenkinek el kell jönnije puszcsa anikó szerizlek franciaország
#233 - orsós anikó - 2011.02.12. - 17:56
sziasztok!
szeretnék kérni egy kis segítséget.
A lányaimal,elszeretnénk látogatni Párizsba, de a pénztárcánk koltátozott, ha valaki tudna segíteni, olcsó tiszta szállásban, nagyon megköszönném.
Adél
#234 - Adél - 2011.02.17. - 13:26
Szia!

Olcsó szállásokról a Látnivalók III. rovat 49-es hozzászólásában írtam egy kérdésre.
#235 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.21. - 00:42
Szia Adél !

Az Hotel Amiot, bár nem drága mégse válaszd, mert lejt minden szobája
#236 - Viktor - 2011.02.22. - 16:16
Sziasztok!
Hogy működik a 25 év alatti jegy vásárlása? Pl. a Louvre-ba mennék a párommal, és online vennék jegyet, hogy ne kelljen sorba állni. Elég lenne 1 jegyet venni a páromnak és a bejáratnál meg nekem meg elég lenne felmutatni a személyim, hogy én ingyen mehetek be? Ez gondolom mindegyik múzeumnál igaz lehet.
Köszönöm a választ előre is.
#237 - Erik - 2011.03.14. - 12:20
Szia!

Sajnos már ez esetben is kell "venni" ingyenes jegyet, gondolom, hogy lássák, hogy mennyien mennek be ingyenesen, ezt pedig nem lehet online (de több bejárat is van, és nem mindig van nagy sor)
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.14. - 18:21
Kedves Tibcsi!
2 hét múlva megyünk 'elő-nászútra' Párizsba, életünkben először. Az lenne a kérdésem, hogy a CDG reptérről az RER jegy (8.40 E) csak magára az RER-re érvényes vagy esetleg utána a metróra is? Illetve a másik kérdésem, hogy az 1-6-os Paris Visite bérlet érvényes-e az RER-re, hogy a reptérre kijussunk vele (erről eltérő infókat olvastunk)?
Amúgy remek az oldal!! :)
Köszönöm!
#239 - MissJones - 2011.03.21. - 20:01
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy az Ibis Gonesse (La patte d'oie RN 17) hotelből hogy tudnánk bejutni Párizsba? és kb. mennyibe kerül az út?
Nagyon szuper az oldal, gratula hozzá!! Eddig is sok infót kaptam tőletek!
Köszönöm! Bea
#240 - Beoca - 2011.03.22. - 13:14
MissJones: Szerintem érvényes még a metróra is a RER-jegy, az 1-6-os Paris Visite pedig biztosan érvényes a RER-re is, a reptérre, és a reptérről, de csak akkor éri meg jobban, mint az 1-3-as+külön RER-jegyek, ha mentek Versailles-ba és/vagy Disneylandbe is. Jó utat! :)

Beoca: úgy látom a legközelebbi RER-megálló a Parc des Expositions (RER B) 3 km-re van, tehát lehet, addig taxizni kell. Onnan RER-el lehet bemenni, pl. Chatelet-Les Hallesig, 8 Euró körül van a jegy. Vagy a szállodától hasonló távolságra, talán messzebb lévő Villiers-le-Bel – Gonesse – Arnouville RER D-megállótól, szintén Chatelet-Les Halles-ig.
#241 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.22. - 19:47
Orsi: neked sajnos kell, mert kell "venned" ingyenes jegyet (statisztikai célokból, hogy lássák, mennyien mentek be)

Gábor: Teljesen változó. Hétköznap, napközben mindenképp jobb, de sokszor nincs nagy sor. Ill. nagyon jó ötlet nem a piramis alól bemenni, hanem pl. az aluljáróból, a metrómegállóból.
#242 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.06. - 01:21
Köszönöm szépen a válaszod.Akkor nem szenvedek az on-line jeggyel.
#243 - Gábor - 2011.04.06. - 08:35
Szia!
Egy barátommal megyünk majd Párizsba repülővel, szállásunk lesz, csak az ételről kérdeznék tőled... Elegendő kaját lehet vinni hazulról, vagy csak simán megvenni egy hipermarketben egy hétre? Mondjuk annyi a könnyebbségem, hogy vega vagyok:DD
#244 - Richie - 2011.04.07. - 14:55
Szia!

Vannak olcsó boltláncok (pl. G20, Leader Price, Monoprix), de még azokban is drágább bevásárolni Párizsban, mint Magyarországon. Ha befér a börtönbe, nincs a repülőn súlykorlátozás, akkor bepakolhatsz kaját, a te döntésed.
#245 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.09. - 18:26
Helló
Először is nagyon jó az oldal, megtudtam róla,hogy aug. 15.-én ünnep lesz, ami idegessé tett.Nem tudom, akkor melyik nevezetességbe nem mehetünk be,vagy fel.
A másik, amit tudok, hogy a CDG-ről RER-B és C-vel jutunk el a Hotel D'Orsay-ba.
08.12.-én 15.10-re érünk a reptérre,és 08.16-án 17.35-kor indul vissza a járatunk.érdemes megvennünk a Párizs visit kártyát? Vagy csak a rer-t oda-vissza,hogyha a hop on-hopp off busszal szeretnénk bejárni a várost,habár az sem biztos hogy jár 15.-én.A Louvre sem lesz gondolom nyitva, azt meg, úgy tudom egy napos program.Igazából az ünnep kavarhat meg.
Mondjuk a 15.ét eltudom képzelni Sace Coeur Montmarte-n,, esteleg a latin negyeddel, de azok meg gyalog messze vannak.
Nem igazán tudom megtervezni a 3 napot az ünnep miatt.
Előre is köszi.
#246 - enikő - 2011.04.11. - 11:29
Szia!

Igen, RER B, RER C a legjobb. Augusztus 15.én minden nevezetesség nyitva lesz, csak a boltok, üzletek egy része nem, de így is lesznek nyitva tartó üzletek, és az éttermek is nyitva, a hop on-hop off busz is jár. Talán a Louvre korábban zár (este 6-kor), ennyi. Akkor érdemes Paris Visite-t venni, ha pl. 3 naposnál, 3 nap alatt több mint 12 (vagy gyüjtőjegy esetén több mint 17) T+-jegyet használnál.
#247 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.13. - 16:12
Szeretném megkérdezni, hogy a RER B-ről át lehet-e szállni a 4-es metróra a St.-Michel megállónál úgy, hogy nem jövök fel- vagyis 1 jeggyel utazok a két közlekedési eszközön?
Köszönöm a választ!
#248 - pál gyula - 2011.04.13. - 23:45
A feljövetelt felejtsd el! éjszaka volt..., csak az érdekel, lehet-e 1 jeggyel utazni a RER B-én és a 4-es metrón./Luxemburg-St.-Michel Notre-Dame-Alésia/
Még egy kérdés: Ha van múzeumbérletem, akkor is sorban kell állnom a Louvre-ban és az Orsay-ban, hogy bejussak, vagy mehetünk be egyből, csak mutatni kell a bérletet? Köszönöm a választ!
#249 - Pál Gyula - 2011.04.14. - 06:03
Szia!

Városon belül (Párizs határait nem elhagyva) lehet 1 T+ jeggyel utazni, RER és metró, metró, és metró, RER és RER közt korlátlan számban átszállni. Nem kell feljönni sehol, mindenhol össze van kötve az aluljáró. Múzeumbérlet esetén nem kell sorban állni!
#250 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.14. - 13:44
Szia!tanácsot szeretnék kérni!május 11.én utazunk Párizsba 4 napra..hogy jutok el a Charles de Gaulle repülőtérről a szállásunkra a legegyszerűbben?a hotel neve és címe:Villa Bellagio Vitry,1,Avenue Eugene Pelletan,Vitry sur Seine.és onnan a nevezetességekhez?milyen jegyet érdemes vennem?köszönöm a segítséget
Hermi
#251 - Hermi - 2011.04.21. - 17:14
Szia!

Az eljutásokhoz először nézd meg itt a 44-es hozzászólást: https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html ill. itt még olvashatók információk a tömegközlekedési jegyekről is, az oldalon pedig látható az egyes nevezetességekhez való eljutás, hogy melyik metrómegálló, az Interaktív Párizs térkép, műholdkép rovatban pedig a nevezetességek térképen is. Egyébként vagy 1-3-as zónás Paris Visite-t, vagy gyűjtőjegyet érdemes venni, attól függően, mennyire szerettek gyalogolni: a nevezetességek a belvárosban viszonylag közel vannak egymáshoz, ami messzebb esik, pl. a Montmarte, a Montparnasse-torony, esetleg az Eiffel-torony és a Champs-Elysées. Pl. 3 napos Paris Visitet akkor érdemes venni, ha 3 nap alatt több mint 12 (vagy gyüjtőjegy esetén több mint 17) T+-jegyet használnátok el (a szállástól oda-vissza napi össz minimum 2 kell, 1 T+-jeggyel korlátlan számban át lehet szállni a metróban). Van még olyan verzió, hogy 1-6-os zónás Paris Visite, azt pedig akkor ha a reptérről és reptérre RER-rel mennétek, plusz még Versailles-ba is mennétek.
#252 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.21. - 17:34
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
hogy tudok itthonról jegyet szerezni a Molin Rouge-be?
Előre is köszi!
#253 - Andi - 2011.04.22. - 21:17
Szia!

Itt lehet jegyet foglalni a Moulin Rouge-ba, az Enter Online Bookingra kattintva: http://www.moulinrouge.fr/reservations/indexgb.html
#254 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.24. - 15:57
Szia Tibcsi!
Köszönjük, sikerült!
#255 - Andi - 2011.04.26. - 12:52
Sziasztok,

Aug. 17-21-ig megyünk (4fő) Párizsba. Az Orly-ra fogunk megérkezni kb.: 18:00-kor. A szállásunk a Hotel Abricotel (15 rue Lally Tollendal) A pár nap alatt a főbb nevezetességeket szeretnénk megnézni (Eiffel torony, Conciergo, Concorde tér, La Defense negyed, Diadalív, Notre Dame, Sacre-Coeur, Moulin Rouge, Pompidou)+Versailles talán ha belefér majd.
A kérdéseim a következők lennének:
1, Hogyan jutunk el az Orly-ról a szállásig?
2, Tudtok v.mi a szállásról, környékről (milyen)?
3, Mennyire vannak messze a főbb nevezetességek a szállástól?
4, érdemes lenne több napos metro jegyet vennünk, vagy nem? Ha igen, milyet?

Bocsi a hosszú szövegért+sok kérdésért.
Az oldal egyébként nagyon jó, mikor Rómába voltam akkor is nagyon sok infót találtam itt. Csak így tovább! Köszi a segítséget előre is!
#256 - Adalino - 2011.04.29. - 20:35
Szia!

1. Kérlek, az eljutáshoz először nézd meg itt: https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html a 44-es hozzászólást (a 2011-es, legújabb hozzászólások között). Beírhatod az ott említett útvonaltervezőbe a címet, vagy a Jaurès metrómegállót.
2. Párizsban a 18., 19., 20. kerület bizonyos részei nem a legjobbak, sajnos ez a 19. kerület, nem túl jó környék. Kicsit zajos is, és nincs a központban, de metróval be lehet jutni a központba. A szálloda sokak szerint az árához képest jó, sokak szerint nagyon rossz.
3. A Jaurès metrómegállóhoz van közel a szállás. A 7bis metróvonalon el lehet onnan menni a Louis Blanc állomásig, vagy gyalog a Stalingrand metróállomásig, és bármelyikről ezek közül 7-es metróval a belvárosba lehet jutni, pl. a Louvre vagy Chatelet állomásokon leszállni.
4. Az említett útikalauz rovatban olvashatsz a különböző jegytípusokról, attól függ, mentek-e pl. Versailles-ba végülis, a reptérről RER-el szeretnétek-e bejönni, mennyit szerettek gyalogolni, hogy napijegyet, gyüjőjegyet, vagy Paris Visite-t (metrójegyet), és abból melyik zónásat vegyetek-e, tehát így nem tudok egyelőre többet mondani. Ha van még kérdésed (ezek alapján is), tedd fel!
#257 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.29. - 21:13
Szia!
Nagyon jó ez az oldal, tavaly a római utunkhoz csak ezt használtam, köszi!
Most is egy kis segítséget kérek: Május 4-7 között megyünk Párizsba. A szállásunk a La Bruyere hotelben lesz. CDG-ről kell bemennünk ide, nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. Ki szeretnénk menni Versailles-be is. Vegyünk 5 napos bérletet? Mennyibe kerül Versailles-be kimenni? Sajnos nem látom át, hogy mi lenne célszerűbb, gyűjtőjegy+RER jegyek vagy Paris Visite bérlet.
Más kérdés: Sajnos nem sikerült a neten jegyet venni az Eiffel Toronyba, így mire számíthatunk szerda este? Mennyi ideig kell sorba állni?
Előre is köszi!
#258 - tiag - 2011.04.30. - 00:06
sziasztok,
Adalino-nak üzenem: Tavaly voltunk a Hotel Abricotel-ben. Tényleg ott van ahol Tibcsi mondta. Jaures megálló. A környék szerintemn egyáltalán nem rossz. Jónak se mondanám de ha várostnézel, nem itt fogsz nézelődni. A szobák kicsik papír falakkal rendelkeznek, ezért kicsit zajos. Főleg "kedves" honfitársaink hangját hallottuk. A reggeli franciás! A közlekedés jó. Metrómegálló 1-2 perc. Metróval és RER-el semmi sincs messze. Mi nem vacakoltunk bérletet vettünk (Pass Navigo Decuver) nem volt gond az utazással akár Vers. -ba akár Disney.-be. A Tibcsinek igaza van használd az utvonaltevezőt és ha nem megy akkor kérdezz ő mindenkinek segít:). De ha tudok akkor én is.
üdv; Petro
#259 - Petro - 2011.05.02. - 09:15
Szia tiag!

Eljutás: RER B Gare du Nordig, majd 54-es busz Gabriel Peri-Metro fele, Pigalle-ig. VAGY a Gare du Nordtól 2-es metró Pigalle-ig (majd esetleg innen 12-es metró St-Georges-ig, de le is gyalogolható). Ha nem RER-el, hanem pl. busszal szeretnétek bemenni, akkor 350-essel Gare du Nordig, vagy ha egyszerűbb elmenni a végállomásig, akkor Gare de l'Estig, majd innen vissza 1 megálló 4-es vagy 5-ös metróval, Gare du Nordig, és innen ugyanaz.
Az Eiffel-torony sorban állás változó, talán májusban még nem lesz annyira durva.
Hogy mi éri meg: ha sokat utaztok, nem sokat gyalogoltok, a reptérről RER-el jöttök be, és azzal is mentek vissza, plusz mentek Versailles-ba is, akkor megérheti az 1-6-os Paris Visite. Egyébként gyüjtőjegy és/vagy napijegyek + RER-jegyek. Versailles-ba a retúrjegy 7 Euró 1-6-os Paris Visite nélkül.
#260 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.03. - 16:33
Nagyon szépen köszönöm, azt hiszem a gyűjtőjegyes variációt választom, szeretek sétálni. Más kérdés: ha busszal megyünk a reptérről be, akkor hogyan kell érvényesíteni jegyeket? A buszon kell és egyszerre a három jegyet?
#261 - tiag - 2011.05.03. - 20:44
Igen, a buszon kell a hármat, egyenként, sorban. :) A buszos megoldás a legolcsóbb, csak azzal 1 óra, vagy több az út.
#262 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.03. - 20:57
Kedves Tibcsi!
A segítségedet szeretném kérni!
Csütörtök este érkezünk, hétfő reggel indulunk haza, így 3 teljes napunk van Párizsban(péntek, szombat, vasárnap),ami aggasztóan kevésnek tűnik! épp ezért szeretnénk jól megtervezni, hogy minél több dolgot láthassunk! A szállásunk 10 percre van a Montsouris parktól, s állítólag 3 percre a Corvisart metrómegállótól.(Hotel Timhotel Italie) Kérlek, segíts kigondolni a látnivalók megnézésének legokosabb sorrendjét!
Azt is jó lenne tudni, hogy a közlekedéshez érdemes-e bérletet venni,vagy a Louvreba bérletet,vagy a neten előre foglalni valamilyen belépőt, hogy ott ne kelljen sorbaállni?!?
Segítségedet, tanácsaidat előre is köszönöm! Várom válaszodat!Krisztina
#263 - Krisztina - 2011.05.03. - 23:29
Kedves Krisztina!

Az interaktív Párizs térkép műholdkép rovat (bal menüből, fent) segítségre lehet, ott látszik a nevezetességek "eloszlása". Lehet pl. egyik nap elmenni a Notre Dame-tól a Diadalívig, így sok nevezetesség útba esik, másik nap Montmarte (jó időben érdemes) - ott érdemes sok időt eltölteni, sétálgatni, ez talán fél napos program, harmadik nap pedig Louvre - és marad idő egyéb nevezetességekre is, amiket még meg szeretnétek nézni, pl. sétálgatni a Latin-negyedben, üldögélni parkokban, ilyesmi.
Sötétedés előtt 1 v. 2 este érdemes felmenni az Eiffel-toronyba és/vagy a Montparnasse-toronyba (mindekettő jó), így világosban, és sötétben is lehet látni Párizst felülről. Ha jó idő van, esténként az Eiffel-torony előtt is érdemes egy kis időt eltölteni, nagyon hangulatos.
Hogy gyüjtőjegyet, napijegyet, vagy Paris Visite-t érdemes-e venni, attól függ, mennyit szerettek gyalogolni, a nevezetességek a belvárosban közel vannak egymáshoz. érdemes kiszámolni, a napijegy, vagy Paris Visite napi hány jegy (vagy gyüjtőjegy) után éri meg. Lehet foglalni előre a Louvre-ba, és akkor nem kell sorban állni ( http://www.ticketnet.fr/en/manifestation/idmanif/220938 ). Ha nem vesztek, akkor viszont a Louvre-ba nem a piramis alól érdemes bemenni, hanem az aluljáróból, a metrómegállótól, úgy kisebb a sor.
#264 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.04. - 16:13
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a jó tanácsokat, elkezdjük a tervezgetést :)
üdv,
Krisztina
#265 - Krisztina - 2011.05.04. - 21:56
Mennyi az esély arra, ha online elfogytak az időpontok az Eiffelre, akkor még a helyszínen kapok még jegyet. a tetejére nincs lépcső?
#266 - Erik - 2011.05.09. - 07:38
üdv!
Foglaltam két helyet a torony alsó szinten lévő éttermébe, de a toronyba már nem tudok online. Elsőbbséget élvezek a sorbanállókkal szemben, ha felmutatom a voucher-omat?
Köszönöm!
#267 - mika98 - 2011.05.09. - 11:19
Mekkora az Eiffel torony liftjének a kapacitása? Péntek délután nagyon sokat kell várni a feljutásra, ha helyszínen veszem meg a jegyet?
#268 - Erik - 2011.05.10. - 11:28
Erik: A pontos kapacitást nem tudom, de sokat kell várni sokszor. A helyszínen mindenképp kapsz jegyet mindig, csak sorba kell állni. A 3. szintre csak lifttel lehet eljutni a 2.-ról.

mika98: Ha foglaltál jegyet, nem kell sorban állni, külön bejárat van az éttermhez.
#269 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.11. - 16:28
Kedves Tibcsi
érdeklődöm, hogy az Eiffel-toronyban van-e időkorlátozás? Szerinted június elején este mikor érdemes fölmenni?
Nagyon sok információt olvastam itt, köszönöm!
#270 - Annamária - 2011.05.14. - 23:04
Szia!

Nincs semmilyen időkorlátozás, szerintem a legjobb sötétedés előtt, mert akkor még világosban, és sötétben is látszik Párizs.
#271 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.18. - 01:52
Sziasztok!
6 és 8 éves gyerekekkel megyek Párizsba (CDG-ra érkezünk). Milyen jegyeket vegyünk ha 3 napig leszünk (fő nevezetességek és Disneyland a program. Köszönöm előre is
#272 - heszijudit - 2011.05.18. - 11:11
Szia!

A baloldali menüben, az útikalauz, utazási tippek és tanácsok rovatban lehet olvasni a jegytípusokról. Egyébként ezekre nehéz általánosan válaszolni, attól függően, hogy mennyit utaztok, hol laktok, szerettek-e gyalogolni (a belvárosban a nevezetességek közel vannak egymáshoz), napijegyek, gyűjtőjegy, vagy Paris Visite érheti meg, gyerekeknek lehet érdemes Paris Visite-t, mert nekik van kedvezményes. érdemes kiszámolni, hogy miből napi hány utazást fedez egy jegy. Ha a reptérről RER-el mentek, és Disneylandbe is mentek, valamint a városon belül sokat utaztok, megérheti az 1-6-os zónás Paris Visite is, más esetben (gyüjtőjegy, napijegy, 1-3-as Paris Visite) a reptérről és a reptérre, valamint Disneylandbe külön RER-jegy kell. A másik aloldalon írtad a szállást: a Gare de Lyon metrómegállóhoz van közel - az említett útikalauz rovatban, a 44-es hozzászólásban említett útvonaltervezőben lehet utat tervezni oda.
#273 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.18. - 15:15
Sziasztok!

Ha lehet egy javaslatom,aki csak teheti vegyen előre jegyet az Eiffel toronyhoz.Mi áprilisban voltunk,de látva a sort,minimum 2-3 órát kellett volna várakozni.áldtam az eszem,hogy on-line vettük a jegyet.Louvre-ba nem érdemes vacakolni a jegyrendeléssel.Aluljáró felől kb.15 perc a várakozás.
Mi a ebben a szállodában voltunk:http://www.champerret-heliopolis-paris-hotel.com/
Csak ajánlani tudom.Egész elfogadható az ár.Kellemes a környék(17.ker.),metro állomás 30 méterre.
#274 - Gábor - 2011.05.19. - 08:55
Nagyon köszönöm, átnézem.
#275 - heszijudit - 2011.05.19. - 22:04
Az oldalnak is hála, 1 fantasztikus hetet töltöttünk Franciaországban.

Köszönjük a sok hasznos infót!
#276 - Péter - 2011.06.05. - 16:14
2 óra sorban állás volt az Eiffel toronynál :(
Lejönni sem egyszerű, mintha be lennél zárva :)
Este 11-kor még láttam fent embereket.
Csak a 2-ik szintig lehet gyalogolni, a tetejére csak lift visz fel.
2 liftes és 2 gyalogos lába van. Az egyik liftet javították...
Invalidusok - Napóleon sírjához sikerült ingyen bemennünk. Ma sem értem, de spóroltunk vele 18 eurót. Simán besétáltunk.
1 nap kevés párizsra, hacsak nem gyorsítod be a metróval.

és a 90 perces t+ ticket, csak akkor 90 perc, ha azt lent töltöd a föld alatt, ha kijössz, nem mehetsz vissza.

GPS megkavarodik, amikor behajtasz egy 4-5 km hosszú alagútjukba, ott kihullik az összes hajad :)

Parkolásuk kriminális, be és kilökdösik magukat a helyekről, hiába új a saját autójuk is, karcolgatják őket rendesen, visszapillantók hátratörve a sok motoros affér miatt, motorosok a kocsisorok között száguldoznak, de ahogy láttam, betartják, hogy a belső sáv mellett sietnek, nem minden sor között.
#277 - Péter - 2011.06.05. - 16:24
Sziasztok,nagyon sokat tanultam amit irtatok.Kerdesem Parizsbol londonba atmeni a csatorna alatt menyi a jegy ,oda visza.Koszonom.Udv polek
#278 - Polek - 2011.06.08. - 16:08
Szia!

42,50 Eurótól van jegy Párizsból Londonba elméletben, de gyakorlatban ha holnapra nézném, a legolcsóbb 82 Euró lenne. Itt nézhetsz árakat, és foglalhatsz is: http://www.eurostar.com/dynamic/index.jsp
#279 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.08. - 21:07
Sziasztok!

November közepén szeretnék Párizsba menni 4-5 napra, alapvetően koriversenyre, de a szabadidőmben meg akarom nézni a legfontosabb látnivalókat. :) Nagyon remélem, hogy akkor még lesz városnéző hajókázás! Ugye nem csúnya akkor még az idő, és nem fagy meg az ember, ha gyalogosan közelíti meg egyik-másik nevezetességet?
Köszönöm Tibcsinek a leírásokat és a sok hasznos hozzászólást! Alig várom az utat! :)

B.
#280 - Brigi - 2011.06.12. - 22:03
Szia Tibcsi.

Megpróbáltam július elejére foglalni a neten jegyet az Eiffel toronyba de azt mondja a rendszer hogy nincs már jegy. Jól gondolom hogy ettől függetlenül a helyszínen még van esélyem jegyet venni?
#281 - János - 2011.06.13. - 19:24
Sziasztok!

Brigi: Ebben az időszakban közlekedik városnéző hajó, de csak a Batobus menetrend szerint, a Bateaux-Mouches csak akkor, ha legalább 50 fő összegyűlik (a Párizs útikalauz rovatban olvashatsz róluk) Novemberben 8-10 fokokra, és viszonylag sok esőre kell számítani - ritkán fagy azért Párizsban. Remélem, jól fogod érezni magad :)

János: Előre korlátozott számban árulnak jegyeket az Eiffel-toronyba - a helyszínen viszont minden esetben lehet kapni (évente 1-2x, extrém tömegnél előfordul, hogy szándékosan lassabban adnak el, de akkor is adnak el jegyeket).
#282 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.13. - 23:01
Tegnap jöttünk meg Párizsból, fantasztikus élmény volt!A látnivalók sorát többek között erről az oldalról állitottam össze utazás előtt. Az információk nagyon korrektek,hatalmas segitséget nyújtottak a tájékozódásban,köszönet érte az oldal szerkesztőjének!!
Ha valaki több napra utazik és sok múzeumot szeretne meglátogatni annak jó szívvel tudom ajánlani a Paris Museum Pass 2,4 ill. 6 napos változatát, 35,50 és 65 Eurós áron. Amellett, hogy ezzel olcsóbbra jön ki a jegy ár az 1-2 órás sorban állásoktól is megkíméli magát az ember.
http://en.parismuseumpass.com/
#283 - Zsuzsa - 2011.06.16. - 21:24
Köszönöm, sokat segitett ez az oldal , nemrég érkeztünk vissza , és részben innen készültünk (Paris pass, Paris Visite,mind hasznosnak bizonyult)
Párizs varázslatos, otthon éreztem magam ott,nagyon kedvesek voltak a franciák,rengeteget mentünk de uj és uj ámulat...minél hamarabb visszamennék :)
egy barátnöm szerint Párizs maga a szerelem :)))
--a szállásunk volt csak lelombozó egy picikét--de alig voltunk ott! azért senkinek nem ajánlom a Hotel Novex-et Rue 8 Calliaux--
#284 - Monika - 2011.07.01. - 22:56
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy Versailles-ról hol találhatok hasonlóan jó és részletest leírást?
Előre is köszi.
#285 - kajcsa - 2011.07.02. - 19:47
Sziasztok!
A net?et böngészve találtam két olyan oldalt is,ahol itthon meg lehet venni forintért a muzeum passt, közlekedési bérletet és belépőket pl. az Eiffel toronyba. Van valakinek tapasztalata ez ügyben? Főleg hogy mennyi idő alatt lehet hozzájutni.
A másik kérdés:Az Orlyról bejutáshoz melyik RER a jobb, a B v. C vonal az Operához közeli szállásunk lenne.
Köszi!
#286 - dildi - 2011.07.03. - 13:06
Szisztok most fogok párizsba menni mit érdemes megnézni???
#287 - gabesz - 2011.07.03. - 14:31
Sziasztok!

Zsuzsa, Monika: köszi, örülök, hogy jól éreztétek magatokat és tetszett Párizs :)


kajcsa: A látnivalók Párizs környékén rovatban, ha van még további kérdésed az ott leírtakon kívül, írj!


dildi: hát gondolom, odamész, és megveszed, ennyi idő a hozzájutás, de őket kell megkérdezni. Az Orlyról való bejutási módokról az útikalauz, utazási tippek és tanácsok rovatban találhatsz leírást. érdemes használni a tömegközlekedési útvonaltervezőt, abban a rovatban a 44-es hozzászólásban van róla leírás. Ha van még kérdésed, nyugodtan írj!


gabesz: legalább 4 oldalon keresztül vannak itt sorolva a főbb nevezetességek, nézd át :) Attól függ, mi érdekel: múzeumok? parkok? építészet? tornyok? séta? kastélyok? Szóval erre nehéz választ adni.
#288 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.03. - 17:06
Kedves Tibcsi!
Nagyon szuper az oldalatok, be is tettem a könyvjelzőim közzé! Már át is olvastam az egészet! 92-ben jártam Párizsban, de csak vagy 2 napot! Most eljött az idő, hogy újra elmenjek! Hó végén indulunk kocsival! Kb 1 hetet szeretnénk eltölteni, majd megyünk tovább az óceánra! La Rochelle lesz a végállomás. Néhány dolgot nagyon hiányolok az oldalatokról! Még pedig a fontosabb helyek, nevezetességek gps koordinátáit! Az interaktív térképen bejelölt helyekhez nagyon jól jönne! Szerintem nagy segítség lehetne, ha -e helyeket előre még itthon, a gps készülék favoritok listájában elmentve, indulna útra az ember! Ha esetleg ebben tudnál segíteni, nagyon meg köszönném! A másik ilyen fontos dolog lehet a Párizsban elérhető szabad wifi helyek lennének! Persze, ha egyáltalán tudsz erről valamit! Idegen helyen az internet sok esetben nagy segítség lehet! Előre is köszönöm a válaszodat!
#289 - lacko - 2011.07.06. - 01:53
sziasztok sos kellene segítség Disneylandbe ez év szeptemberig érvényes felnőtt és gyerek jegyet vennék ha lehet olcsóbban, ha valakinek van eladó kérlek írjatok köszi csilla sz.csilly@gmail.com
#290 - csilla - 2011.07.08. - 00:33
sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy bár több oldalon, meg a múzeumok saját honlapján is konkrétan leírva láttam, tényleg igaz, hogy 26 év alatti Eu-s állampolgár ingyen megnézhet ilyen helyeket, mint a Louvre, Versailles, d'Orsay-? nem mind1, h. dupla annyi pénzt kell-e vinni a belépők miatt. köszi a választ előre is!
#291 - fanni05 - 2011.07.08. - 15:36
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy hány cm-től lehet felülni a gyerekeknek DISNYLANdbe a játékokra?Aki tud segítsen,legyen szíves.Köszönöm!
#292 - laci - 2011.07.13. - 09:13
Sziasztok!

LACKO: örülök, hogy tetszik az oldal, bocs a késői válaszért :) Az éttermeken, gyorséttermeken kívül, itt található egy kerületre bontott lista az ingyenes wifi-kről Párizsban: http://goparis.about.com/od/gettingaround/a/paris_wifi_hotspotsfree.htm - az Orange hálózatot kell kiválasztani, majd a Pass Paris Wi-fi 2h-t.


FANNI05: Igen, igaz, azért van feltüntetve :)


LACI: ez játékonként változik, fel van tüntetve mindegyiknél (pl. 1 méter/10 év alatt), de a legtöbbre mindenki felülhet.
#293 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.17. - 15:17
Tibcsi, köszönöm a válaszodat! Mi az, hogy Orange hálózat? Mobilon keresztül megy az internet?
#294 - lacko - 2011.07.17. - 18:52
Nem "hálózat", rosszul írtam, hanem a wi-fi-k közül a "Wi-Fi Orange"-t válaszd, majd ki kell tölteni egy űrlapot a bejövő oldalon (csupán felhasználónév, és jelszó), ha ilyen városi wi-fi-re mész. A többinél, éttermek, kávézók, amik szintén meg vannak adva azon az oldalon, pedig természetesen azt, ami a hely neve, vagy ők megadnak, és ha jelszó is kell hozzájuk, kérd el.
#295 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.17. - 19:17
A legkönnyebb feljutás a Notre Dame-ra ha 1/4 10 re odamentek. így a nyitáskor (10 óra) bejuthattok. Egy esetleges 10 órás vagy későbbi érkezéssel már legalább másfél-két órát kell várni a napon.
#296 - János - 2011.07.20. - 20:40
Szia!
Olyan kérdésem lenne, hogy a belépőknél ahol azt írtad, hogy: 18-25 éves EU-s állampolgárok számára minden időben ingyenes mennyire állja meg a helyét? Mert a hivatalos honlapon nem olvastam ilyet.
Minden elismerésem az oldalért ;)
Előre is köszi a választ. Rami
#297 - Rami - 2011.07.21. - 13:53
Sziasztok!
Július eleji élmények.
Mi először Brüsszelbe mentünk fapadossal. 2 napot töltöttünk ott. Van bőven mit megnézni a pisilő fiún kívül is. Aztán a Thalys gyorsvasúttal mentünk Párizsba. Röpke 1 óra 20 perc alatt odavitt. érdemes kipróbálni.Jegyfoglalás olyan mint a fapados repülőkre, ha időben foglalsz akkor olcsóbb. (Bürsszel-Párizs 25 EUR, vissza már 30 EUR volt.)
Párizsról sok infót írtak már. A Versailles kastély gyönyörű és közel van Párizshoz. Többféle belépőjegy váltható, a mindenhová érvényes jegy 25 EUR. érvényességét az adott kapuknál ellenőrzik.
#298 - Feco - 2011.07.21. - 15:47
köszi a választ! szép és hasznos az oldal.

(#299 - Rami - 2011.07.21. - 13:53 - én is ezt kérdeztem, és most már biztos, hogy igaz a 26 év alatt ingyen)
#299 - fanni05 - 2011.07.21. - 20:11
Sziasztok!

BOGICZA: Igen, csak úgy lehet eljutni, az útikalauz rovatban, a cikk részben le van írva erről minden, egyébként a reptéren kijárata után egyből lehet jegyet venni, meg fogjátok találni. Illetve a többi kérdésed nagy része is megválaszolásra kerül az útikalauz, utazási tippek és tanácsok szekcióra kattintva a bal menüben (az eljutáshoz pedig először nézd meg légyszíves ott a 44-es hozzászólást), ha utána lesz még kérdésed, szólj hozzá ismét nyugodtan! Azokon kívül: személyi elég az ingyenes bejutáshoz.


RAMI: ezt nem tudom miért, de néha megkérdezik, csak ma rajtad kívül Bogicza is, és most se tudok mást mondani, hogy nem viccből van leírva :) De konkrétan hol nincs feltüntetve, melyik nevezetesség hivatalos oldalára gondolsz?
#300 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.21. - 20:24
Szia Tibcsi!
Nagyon jó ez az oldal, váratlan meghívás a barátainktól és egy gyorsan szervezett út lesz ez nekünk, keresgélés közben kerültem ide és itt is maradtam. Nagyon sok jó tanácsot találtam és most is azért jöttem.
2 hét múlva megyünk Párizsba, Charles de Gaulle rept.-re érkezünk este. A szállásunk Bastille téren lesz, gondoltuk, hogy a reptéren veszünk egy hetes bérletet, majd RER-el bemegyünk a városba,sajnos még arra nem jöttem rá, hogy hol kell átszállni vagy egyáltalán kell -e átszálni.Ehhez kérem a segítségedet.Jó ötlet a RER, vagy van jobb ötleted, ami a szállásunkhoz könnyen eljuttat? A bérlet szerinted jó ötlet, szeretnénk Versailles-ba is kimenni, tudjuk hozzá használni a bérletet, vagy külön jegy kell?, ha igen akkor nagyon szívesen veszem ehhez is a segítségedet.
Köszönöm!
#301 - Marcsi - 2011.07.23. - 13:49
Szia!
Nagyon tetszik az oldal, sok hasznos infót találtam már! :)
Két bátyám és én augusztusban megyünk, "tisztán" 8 napunk lesz. Sajnos néhány dolog még nem homályos (próbálok minden hozzászólást elolvasni az összes opciónál).
A CDG2-re érkezünk, és az útvonaltervezőben meg is néztem, hogy lehet eljutni St. Denis-ig (ott van a szállásunk, az hanyas kerület?), leggyorsabbnak az RERB-BUS153-at írta, erre milyen jegyet vegyünk és hol? Könnyű kijutni a reptérről? Kicsit parázok már attól is, hogy pl. megtaláljuk-e a csomagjainkat. :D (Először repülünk.) Valamint a kerékpár bérlés még mindig úgy működik, mint ahogy írták fentebb, hogy első fél óra ingyenes? Amennyit csak tudunk gyalogolni szeretnénk, de tervezzük Versaillest, valamint egyik nap Mt.-Saint Michelle-be szeretnénk elmenni. Erre valami tipp? (Bár gondolom TGV-vel érdemes.) Köszi előre is! (Kicsit sok a kérdésem és lehet még lesz is :D)
#302 - Zile - 2011.07.25. - 11:03
Közben megtaláltam a kerékpárra vonatkozó részt is, viszont akkor csak úgy lehet bérelni, ha van bankkártyánk? :(
#303 - Zile - 2011.07.25. - 11:06
és megint én! :D A kerékpáros dolog mégsem érdekelne, viszont annál inkább, hogy hogy fogunk eljutni éjfélig St. Denis-be a CDG2-ről, mert az útvonaltervezőben nem akarja a jó időpontot kiírni, korábbi buszokat ad csak meg, mi meg 21:55-kor érkezünk.
#304 - Zile - 2011.07.26. - 10:43
Kedves Zile !

Ha nem ingyen kaptad a szállást, akkor villám gyorsan felejtsd el St. Denis-t!!
Nem része Párisnak, írd meg a teljes címet!
CDG-ről:KéK RER B3. 8,70€/fő/ egy út, ott veszed a pénztárnál.
#305 - Alsórákosi - 2011.07.27. - 17:52
Véletlenül elküldtem, bocs.
éjszakai 120 és 121 busz megy CDG-ről - St.Denis Porte de Paris-nál át kell szállni. Cím nélkül többet nem tudok.

Tibcsinek jó pihenést kívánok:M
#306 - Alsórákosi - 2011.07.27. - 18:08
Sziasztok!

MARCSI: Kérlek, az eljutásokhoz először nézd meg az útikalauz, utazási tippek és tanácsok szekció (bal menüből érhető el) 44-es hozzászólását, ha még van kérdésed, írj! Hogy milyen jegyet érdemes, az is benne van azon az oldalon a cikkben, a tömegközlekedési jegytípusok leírásánál, vagy ott, a 169-es hozzászólás végén, de ha van kérdésed ezzel is, vagy mással kapcsolatban, írj ismét! Ha csak Versailles-ba mennétek ki, ami Párizson kívül van, nem érdemes olyan zónás jegyet venni, ami oda is érvényes, max ha még a reptérre és reptérről is RER-ről mentek, és még aznap érvényes.


ZILE: Lásd Alsórákosi válaszát, bár már nem érdekel a kerékpár, sajnos az bankkártyás téma. Mt.-Saint Michelle: TGV-vel Gare Monparnasse-tól Rennes-ig, majd onnan Keolis Emeraude busszal (a buszindulások a TGV érkezéséhez vannak igazítva). A buszállomás egyből a pályaudvaron kívül van.


ALSóRáKOSI: Köszi :)
#307 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.27. - 21:33
Rendben, köszönöm a válaszokat!
Hát St. Denist ajánlotta az a nő, aki lefoglalta, eurohotel sovereign, alig 4 km-re van a kp.-tól, de hát ott a metro (a bazilikás megálló jó nekünk) úgyis bent leszünk egész nap a városban :) Mindenesetre aligha hiszem, hogy le tudnánk mondani veszteség nélkül és tudnánk találni új szállást, 6-án megyünk. Köszi mégegyszer mindkettőtöknek!
#308 - Zile - 2011.07.28. - 09:10
Zile: Ha még nem éreztél "kést a hátadban" most fogsz !! Minden szállást le lehet mondani 48 órán belül, ráfizetés nélkül. Rengeteg szálláskereső oldal van "nő" nélkül is tudsz foglalni. átgondoltad mennyibe kerül a napi be-vissza utazás? De Te tudod !
Ha mindenképpen ott maradsz, ne hagyd ki a VII.századi Bazilikát, X. Lajos M.kir. 2. feleségének is ott a sírja.
A metró megállónál nagyon jó a Carrefour szupermarket!

üdv:M
#309 - Alsórákosi - 2011.07.28. - 11:02
Ibuszos foglalta le még kb. télen, szüleink intézték, az a baj, hogy elég gyorsan miután meg lett a repjegy, szóval úgy voltam vele, hogy nem kell szállást keresni, ha már van.
#310 - Zile - 2011.07.28. - 12:25
Zile, rosszul fogalmaztam, 2 nappal a szállás elfoglalását megelőzően van lehetőség a lemondásra, költségmentesen, általában!
Elnézést:M
#311 - Alsórákosi - 2011.07.28. - 13:09
áh értem, hát lehet utánanézünk akkor!
Köszi!
#312 - Zile - 2011.07.28. - 14:10
én 11 éves vagyok és 8 évesen voltunk először Párizsban,most megint megyünk és nagyon izgulok mert múltkor olyan pici voltam hogy csak a Disneyland érdekelt meg az Eiffel-torony!Most már napokra előre megterveztem mit nézzünk meg(persze innen)!!
#313 - Dorottyácska - 2011.07.30. - 19:01
Szia Tibcsi!
Köszönöm a választ! Végig olvastam, de azért még pontosítani szeretnék, ha sikerül.Charles de Gaulle-ra érkezünk este kb.10-óra körül, úgy gondoltuk, hogy heti PASSE NAVIGO Découverte bérletet veszünk ( fényképet viszünk), 1-5 zónásat. Ha ilyen későn érkezünk, akkor is lesz lehetőségünk a reptéren bérletet vásárolni, vagy innen csak jeggyel tudunk bemenni a központba és ott átszállásnál lesz lehetőségünk megvenni a bérletet vagy csak másnap tudjuk elintézni? 4 napos Páris Museum Passt veszünk,ha jól gondolom, akkor a két bérlettel végig tudunk mindent járni és nézni.Szerintem ez egy kicsit így gazdaságosabb mintha a Páris Visite közlekedési kártyát vennénk,6 napot vagyunk. Jól értelmeztem, ha hétfőn érkezünk akkor arra a hétre jó ez a bérlet?
Bocsánat, hogy ilyen sokat irtam.
Köszönöm a lehetőséget!
üdv:Marcsi
#314 - Marcsi - 2011.07.31. - 22:28
Sziasztok!

DOROTTYáCSKA: Jó utat, aranyos vagy! :))


MARCSI: Lesz még lehetőség jegyet venni, és megéri az 1-5-ös Navigo így, hogy a reptérről, reptérre is mentek, és Versailles-ba is. Igen, arra a hétre jó a bérlet, hétfőtől vasárnapig, ez a legjobb lehetőség. A Museum Pass-t igazából viszont akkor érdemes venni, ha mentek néhány múzeumba azért, ill. 26 éven alul ingyenesek a múzeumok). Semmi gond, nem is írtál olyan sokat :)
#315 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.01. - 21:33
No megjártuk Párizst,először a negatívumok : péntek kivételével végig esett az eső(pénteken csak estefelé kezdett rá) , szombaton bombariadó volt az eiffel-toronyban,a már megváltott jegyünkkel is kitessékeltek,úgyhogy buktam is a 26 euros belépőt(másnap felmehettünk volna,de akkor már jöttünk haza).Ami nagyon nem tetszett: kb.500méterenként próbáltak lehúzni a legkülönfélébb trükkökkel a helyi piti-gengszterek.

Ezen túlmenően a város szép,a hotel(Timhotel Nation) kifogástalan-funkcionális kis szobákkal,de tiszta és korrekt hely, jól megközelíthető.A városban a legutolsó hajléktalan is tud angolul és meglepően segítőkészek( a metróállomáson a gépfegyveres katona kisért el a bejárathoz,amikor megkértem).

Köszi a segitséget Tibcsi,sok esetben hasznát vettem - nem hiszem,hogy visszatérő vendég leszek,mert horror drága az élet odakint:)
#316 - Yoozsi - 2011.08.03. - 01:52
Sziasztok!
Utolsó kérdésem következik valószínűleg, hiszen szombaton már Párizsban leszünk! :) Itt láttam, hogy Marcsi kérdezett a bérlettel kapcsolatban: mi is heti bérletet szeretnénk, és Versailles-be is szeretnénk menni, ezek szerint 1-5-ös P.N.D.-t vegyünk? Ez mennyibe kerül kb.?
Köszönöm!
#317 - Zile - 2011.08.03. - 08:49
Szia Zile !
NAVIGO 1-5 zónás 33,40€, + 5€ a pvc tok + foto, de ez Hétfőtől Vasárnapig érvényes.
A Paris Visite, 1-6 zónás van, 1-5 napos 51,20€, nem kell foto.
#318 - Alsórákosi - 2011.08.03. - 09:24
Sziasztok!

A segítségetek kérném abban , hogy szeptember 15-én utazunk párommal Párizsba és azt olvastam valahol, hogy szeptember 3. hétvégéje : Journée du Patrimoine -vagyis a kultúra napja, a múzeumok és kormányépületek ingyen látogathatók. Valóban így van és ha igen,akkor ez minden múzeumra vonatkozik?

Előre is köszönöm a választ : Ildi
#319 - Ildi - 2011.08.03. - 13:45
Köszönöm! :)
#320 - Zile - 2011.08.03. - 16:00
sziasztok, 2 hèt mùlva utazok pàrizsba a baràtommal, ès azèrt èrdeklodnèk, hogy amit kiìrtatok a louvre-i belèpokre vonatkozòan az tènyleg ìgy èrvènyes-e, mert ìgy nagyon jòl hangzik vagy szüksègem van valamilyen egyèb mùzeumbèrletre? ha igen azt hol tudnàm mèg beszerezni?

"18 éven aluliak számára, és 18-25 éves EU-s állampolgárok számára minden időben ingyenes. Múzeumbérlet érvényes."

ui.: Tudtok adni egy honlap cìmet, ahol belèpoket tudok rendelni az Eiffel-toronyhoz?
#321 - Kori - 2011.08.04. - 15:52
Szia Tibcsi!
Köszönöm a válaszodat!Még kérdeznék, a funiculaire is terveink között szerepel,ehhez is jó a PASSE NAVIGO Découverte 1-5 zónás bérlet?Fontainebleau ha jól néztem Párizson kivül van, ehhez már nem tudjuk használni a bérletet, vagy a határig igen és onnan kell jegyet venni?
Köszönöm az eddigi segítséget, talán még erre is kapok választ hétfőig.

üdv:Marcsi
#322 - Marcsi - 2011.08.05. - 21:55
Sziasztok!

Kedvezményesen eladó egy 2011-es Paris Museum Pass (két napos múzeum bérlet, 2011-ben bármikor felhasználható egymás követő két napon). Eredeti ára 35 euro volt. Még itthon megrendeltünk, viszont egyik családtagunk nem tudott velünk tartani betegsége miatt, a bérletet pedig nem váltották vissza. így kedvezményesen 28 euróért eladó! Bontatlan csomagolásban. Postázni tudom!
érdeklődni: bepeti2@freemail.hu e-mail címen!

Mindenkinek kellemes időtöltést Párizsban!
#323 - Peti - 2011.08.06. - 17:56
Sziasztok!

ILDI: Igen, jól informálódtál :) A kultúra hétvégéje szeptember 17-18.: valóban ezeken a napokon ingyenesek a múzeumok Párizsban, az összes.


KORI: Igen, igen, ingyenes a belépő! Múzeumbérlet nem kell nektek, máshova is ingyenes lesz a belépőjegy (pl. Orsay), ill. kedvezményes a jegy (pl. Eiffel-torony). Eiffel-toronyba itt tudsz online jegyet venni: http://ticket.toureiffel.fr/index-css5-sete-pg1-lgen.html de megadott időpontra kell így mennetek.


ZILE, MARCSI: bocs, de csak most tudtam már írni,
#324 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.08. - 21:52
sziasztok, a párommal szeptember közepén utazunk Párizsba egy hétre. Tudnátok néhány témában hasznos tanácsot adnií?
1. A repülőtértől hogyan jutunk a Transcontinental hotelbe?
2. Melyik egy hetes bérletet érdemes választani, mert elég megrázó árakat látunk , de nem tudjuk, melyik zónákban van a legtöbb látnivaló
3.Van-e viszonylag olcsóbb hop on -hop off busz, ami nem kerül egy vagyonba?
4. Volt-e valaki ebben az időszakban, milyen időjárásra kell számítani?

Nagyon köszönöm, ha válaszoltok! üdv, zsu
#325 - zsu - 2011.08.15. - 21:07
Szia!

1. Az eljutáshoz kérlek először nézd meg az útikalauz, utazási tippek, és tanácsok szekcióban (bal menüből elérhető ez) a 44-es hozzászólást, a hotel címét használva később (azt se tudom, melyik reptér)
2. Minden az 1-es zónában van, kivéve Versailles, Disneyland, és persze a repterek, a bérletekről bővebben olvashatsz a már említett rovatban, jók a napijegyek, gyüjtőjegyek is akár.
3. A Párizsi városnéző buszokra már válaszoltam, kérlek, nézd meg az említett rovatban a 222-es hozzászólást.
4. Szép idő lesz még, az ősz az egyik legszebb időszak Párizsban. Eső előfordulhat (ott szinte bármikor) de kellemes a hőmérséklet.
5. Nyugodtan kérdezz még, ha valami nem egyértelmű az előzőekből.
#326 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.15. - 22:13
Sziasztok!
Ma egy hete , hogy hazaértünk párizsból fantasztikus volt!!
26 év alatt tényleg ingyenes "minden", sorba kell állni, személyit odaadni és adják is a 0-ás jegyet.
Az árakkal kapcsolatban szerintem nem vészesen drága, nyilván vannak olcsóbb- drágább helyek, de összességében én kiakadtam azon, hogy az Auchan-ban a mosógép, vízforraló stb, stb.. kb ugyan annyiba kerül mint itthon max. 10 %-alékkal drágább..
Egy bagett ott 50 cent volt, ilyen vajkrémes- sajtkrémet én 80 cent körül vettem, egy palacsinta az utcán 2 euró de hatalmas!!
A látnivalók szépek, hosszúak a sorok.
Nekem a legnagyobb negatívum az volt , hogy fényes nappal déle. 10-11-től kint álltak a csajok és "dolgoztak"....

Jó utat mindenkinek!!
#327 - cuzy - 2011.08.16. - 16:52
Kedves Tibcsi,

nagyon köszönöm a válaszodat, igazán nagy segítséget jelentett.

Ha hazajöttünk, röviden leírom, mit tapasztaltunk.

Még egyszer köszönöm! üdv mindenkinek! Zsu
#328 - zsu - 2011.08.16. - 19:56
Jó utat, zsu, várom a leírást, ha lesz időd! :) Köszi a beszámolót cuzy, örülök, hogy jól éreztétek magatokat :)
#329 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.22. - 23:29
Szia Tibi bácsi!

Szeptemberben megyünk Párizsba. Azt szeretném kérdezni, hogy az Orly repülőtéren hol találjuk a 183 busz megállóját, és T+ jegyet tudunk venni a reptéren? Ezzel a jeggyel nem szállhatunk át metróra? Nagyon köszönöm a válaszodat előre is!
#330 - Erzsike - 2011.08.28. - 11:14
Kedves Erzsike !
Válasszátok a 285-ös buszt, az jobb és át szállhattok a Villejuif-Louis Aragon-nál a 7-es metróra, végállomás . A jegyet a buszvezetőnél IS megvehetitek, 1,70€/fő és 90 percig utazhattok-átszállhattok. Vagy megkeresitek a jegyárusító helyet és ott vehettek bármilyen Párisban érvényeset.

Bocs. Kedves Tibcsi és jövedelmezőbb elfoglaltságot kívánok: üdv:M
#331 - Alsórákosi - 2011.09.06. - 14:34
Kedves Szerkesztők!

Sok múzeummal kapcsolatban olvasom, hogy a belépés 18-25 éves EU-s állampolgárok számára minden időben ingyenes. én betöltöttem már a 25-t, de a 26-t még nem. Ebben az esetben számomra ingyenes a belépés, vagy felnőtt jegyet kell vásárolnom?
Köszönöm előre is!
#332 - Evelyn Szakács - 2011.09.28. - 00:52
Kedves Evelyn!

26 éven alul ingyenesek, tehát 25 évesként még ingyenes lesz!
#333 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.28. - 09:43
Kedves Tibcsi!

Az Eiffel-toronyban elfogadják a múzeum kártyát?

Ha interneten vásárolok jegyet, az azt jelenti, hogy sorban állás nélkül juthatunk fel a toronyba?

Köszönöm előre is,
Evelyn
#334 - Szakács Evelyn - 2011.10.02. - 15:17
erdekelne ha valaki tud valami olcsobb szallast nem baj ha messebb van vagy nincs nagy konfort csak aludni kell.
#335 - tunde - 2011.10.05. - 18:09
Kedves Evelyn!

Sajnos az Eiffel-toronyra nem érvényes a Museum Pass. De igen, sorban állás nélkül lehet feljutni online jegyvétel esetén, a jegyet egy adott dátumra és időre kell megvenni, és akkor kell megjelenni.
#336 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.06. - 00:22
Szia Tibcsi!
Október 13.-án érkezünk este 7 órára a Charles de Gaulle repülőtérre, majd 17.én jövünk haza az Orly repülőtérről.
Kérdésem az lenne, hogy tudok be ill. kijutni a szállásról, ha az a 1 Rue Jacquard (Luna Park Hotel).
Milyen jegyet, bérletet érdemes venni, egy felnőtt és egy 6 éves gyermeknek, úgy hogy az egyik nap elszeretnénk menni Disneylandbe( ide , hogy jutok el a szállásról)?
Előre is köszönöm!
#337 - era - 2011.10.08. - 00:54
Szia!

Kérlek, az eljutáshoz és Disneyland-be való kijutáshoz először nézd meg az útikalauz, utazási tippek és tanácsok rovatban (bal menüből elérhető ez) a 44-es hozzászólást. Hogy milyen bérletet, az sok mindentől függ, ugyanott, a 169-es hozzászólás utolsó bekezdésében olvashatsz erről, ill. ott, a cikkben, fel vannak sorolva a jegytípusok. általánosságban, az 1-6-os zónás Paris Visite a reptérről való bejutást, és visszajutást, valamint Disneyland-et is fedezi, ez a legegyszerűbb, de lehet hogy van olcsóbb megoldás is, általánosságban nehéz megmondani.
#338 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.09. - 19:49
Sziasztok!
Szilveszterezni megyünk Párizsba.Szeretnénk 31-én éjszaka sodródni a tömeggel a Champs Elysée-n. Kérdésem, hogyan jár az év utolsó napján a metró, jár e éjszaka, és ha igen, mikor indul az utolsó? A szállásunk a Hotel Campanille Boulogne lesz, a 9-es vonalon.
Köszi: Segya
#339 - Sedivi László - 2011.10.11. - 08:39
Kedves Tibi!

Szeretném a segítségedet kérni, pénteken utazunk a párommal Londonból Párizsba, és azt olvastam a neten, hogy a Louvre-be a 26 év alatti Eu-s állampolgároknak ingyenes a belépés. Igaz ez?? Előre is köszönöm a válaszod. Ha visszatértem szívesen megosztom tapasztalataimat.
üdv Rita
#340 - Rita - 2011.10.11. - 11:46
Sziasztok!

LáSZLó: Minden nap 1:15-kor, ill. ünnepnapokon 2:15-kor indul az utolsó metró a végállomástól (tehát azért fél órával előtte érdemes kimenni a megfelelő megállóba). Ezen felül, szilveszter éjjel a 9-es vonal pont egész éjjel üzemelni fog (bár nem fog megállni az összes megállóban, figyelni kell a tájékoztatásokat), ahogy pl. az 1-es metró is, ill. a RER A, RER B is, legalábbis pár éve így volt. Az éjszakai járatok pedig úgy fognak járni mint bármikor, a buszmegállókban látható a térképük.


RITA: Ezt itt is olvashatod a cikkben, a Louvre résznél :) és nem csak oda ingyenes, más múzeumokba is. Köszi, várjuk a tapasztalatokat, élményeket!
#341 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.11. - 23:23
Sziasztok!
Tibcsit szeretném kérdezni, hogy Párizs melyik kerületében érdemes szállást keresni?
Nevezetességek közelében, biztonságos környéken.
Mások tapasztalati véleményét is várom, természetesen.
#342 - judit - 2011.10.13. - 18:34
Szia!

A legtöbb környék biztonságos, kivéve az északi, külvárosias helyek, vagy konkrét külvárosok, amik már nem is tartoznak Párizshoz.

Ajánlom ezt a térképet: http://www.scaruffi.com/travel/paris.gif Látható, hogy Párizs kerületei körkörösen vannak felosztva, nagyjából minél kisebb számú kerületről van szó, az annál inkább a belváros, annál inkább közel van a nevezetességekhez, de annál is drágábbak általában azokban a kerületekben a szállások. Az első 6 ill. első 8 a nevezetességek közvetlen közelében van. De mivel van metró, a valamivel magasabb számúak sincsenek annyira messze a nevezetességektől.

Nagyon jók a 1., 4., 5., 6., 7., 8. kerületek pl. Az 5. 6. a latin negyed, jó áron lehet ott szállásokat találni, és az egyik legjobb környék, különösen ajánlom.

Elkerülendők pedig 16-tól felfelé a kerületek (de a Montmarte-ot mindenképp kötelező megnézni, az csodálatos!), már csak a távolság miatt is, és néhány elég rossz és lehangoló is van arrafelé (nincs lehetőség itt rá, hogy egyenként felosszam őket, nem feltétlenül mindenhol rossz a 16, 17, 18, 19, 20, de így egyszerűbb, tömörebb).
#343 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.14. - 01:31
Tibcsi, köszönöm a gyors választ:-)
Egyenlőre a tervezés időszakában vagyok, első a szállás és a repjegy. A többi ráér, ígyhát lehet hogy csak jövőre lesznek újabb kérdéseim.
örülök, hogy Te vagy, mint Párizs "felelős":-)))
#344 - judit - 2011.10.14. - 17:58
Szia Tibi!

Azt szeretném kérdezni, hogy szombaton du 16 órakor érkezünk az Orlyra a Bed City Bagnoletben szállunk meg. Aznap mit érdemes megnézni? összesen négy napot maradunk milyen beosztást érdemes készíteni?
#345 - Dani - 2011.10.17. - 21:30
Sziasztok!

Az Eiffel-toronyba lehetséges olyan jegyet váltani előre interneten, ami a lépcsőre szól?
Nem szeretnénk sorban állni ugyanis, de szeretnénk olcsóbban kijönni.
Október végén megyünk egyébként Párizsba, szóval az már nem főszezon. Mekkora sorban állásra lehet számítani (ha nem váltunk előre jegyet)?
#346 - Zoli - 2011.10.18. - 19:42
Sziasztok!

DANI: Aznap még pl. fel lehet menni az Eiffel- vagy a Montparnasse-toronyba. A következő napokban pl. 1 nap lehet belvárosi nevezetességek a Szajna partján, 1 nap Montmarte, ill. múzeumok, a következő nap még ami van a belvárosi nevezetességekből, Champs-Elysées, Diadalív, következő nap pl. Versailles. érdemes csak úgy sétálgatni is, pl. a latin negyedben, egyik este felmenni a másik toronyba is. Ha jó idő van, parkokban megpihenni, stb. Az Interaktív Párizs térkép, műholdkép részben (bal menüből elérhető) látható a nevezetességek egymástól való elhelyezkedése, az alapján lehet tervezni.


ZOLI: Olyat nem lehet venni online az Eiffel-toronyba, de a lépcsőhöz kisebb a sor, főleg október végén. Lépcsőn csak a 2. emeletig lehet felmenni.
#347 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.21. - 00:30
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Paris Saint Germain meccseire neten keresztül melyik oldalon keresztül tudnék jegyet vásárolni? Találtam egy pár ilyen honlapot, de ezek egyike sem helykiválasztásos, mint pl: ServiCaixa-n. A focicsapat hivatalos honlapján sem tudtam jegyet foglalni, de valahol azt olvastam, hogy állítólag még a meccs előtt kint, a Carrefour és Auchan üzleteiben is meg lehet venni a jegyeket. én szeretnék biztosra menni és minél előbb megvásárolni, remélem tudtok segíteni:)

Előre is nagyon köszönöm!

üdv: Kingpin
#348 - Kingpin - 2011.10.30. - 13:22
Szia!

Ennél többet sajnos én sem tudok, a másik kérdésedre válaszoltam a Párizs szállás rovatban!
#349 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.03. - 00:38
Sziasztok!
A húgommal tavasszal mennénk Párizsba és több helyen olvastam, hogy a belépőjegyek 18-26 év közötti EU-s állampolgároknak is ingyenesek, nem csak 18 év alattiaknak! Igaz ez?
Valamint, ha 3 napra megyünk és az első és a harmadik napon várost néznénk, a másodikon Disneyland-be mennénk milyen metrójegyet érdemes vennünk?
Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy a BATOBUS sétahajóhoz hogy lehet eljutni?
Előre is köszönöm a segítséget és az oldal szuper, tele hasznos infókkal!!! :)
#350 - Rencsó - 2011.11.04. - 22:57
Szia!

örülök, hogy tetszik az oldal! Itt is láthatod a nevezetességek bemutatásánál, hogy a belépőjegyek valóban ingyenesek Párizsban 26 éven alul a múzeumokba, de pl. olyan helyekre, hogy Eiffel-torony, nem, csak kedvezményesek fiataloknak.
A jegyek bemutatását megtalálod az útikalauz, utazási tippek és tanácsok rovatban, ahol a Batobusról is olvashatsz a Hajókázás a Szajnán rész 2. bekezdésében.
Ha hétvégén mentek, a legjobb a hétvégi ifjúsági napijegy szombatra, vasárnapra 1-1. Ha nem, hétvégén, ill. a 3. napra, sima napijegy (Mobilis), vagy gyűjtőjegy, utazások számától, szállás helyétől függően. Aznap, amikor Disneylandbe mentek, az ifjúsági, vagy a rendes napijegyből 1-5-ös zónás kell, a többi napokon pedig 1-2-es (ill. ifjúságiból 1-3-as, az a legkisebb).
#351 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.05. - 16:09
Szia.

érdeklödnék hogy a latnivalok 1 , látnivalók 2,és igy tovább ezek mind ugy vannak tervezve hogy nagyjából egy helyen vannak azok a látnivalók amelyek oda vannak leirva pl.eiffel, louvre, montmarte, Champs-élysées, notre dame.Csak azért hogy ne menjünk egyik részéböl a másik részébe menni.Ahogy le vannak irva azok nézzetségi sorrendben vannak? Köszi és várom a válaszod mert 3-án ott vagyunk Párizsba.
#352 - Szigyártó Levente - 2011.11.18. - 20:08
Szia!

Nem olyan sorrendben vannak, az első két oldalon levők azért vannak ott inkább, mert talán a legjobb, és "kötelező" látnivalók. A látnivalók egymáshoz való elhelyezkedését az 'Interaktív Párizs térkép, műholdkép' oldalon láthatod, bal menüből elérhető, a nevezetességek kék tűkkel vannak feltüntetve.

De egyébként, összefoglalva, néhány nevezetességet megemlítve, illetve azon a térképen való tájékozódásban segít: a Notre Dame egy szigeten van, a térképre való két rázoomolás (a térkép bal felső sarkában lévő + gomb kétszeri megnyomása) után szembe ötlik, ahhoz közel van a Saint-Chapelle, majd a Szajna partján haladva, a térkép alapján balra, következik az Orsay és a Louvre már a sziget után, a Louvre-tól egy parkon és egy teren áthaladva kezdődik a Champs-Elysées, annak végén pedig a Diadalív. Az Eiffel-torony még elérhető gyalog, de már messzebb van a Szajna Parton, a Louvre után jóval még balra, elérhető a Diadalívtől is. A Montmarte, a La Defense és a Montparnasse-torony kívül esik ezeketől. Montmarte-környéke a Moulin Rouge, illetve azon van sok érdekesség mellett a Sacre-Coeur.
#353 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.19. - 14:56
Sziasztok,

Szeretném meglepni a páromat egy párizsi hosszú hétvégével pünkösd hétfő előtt. Sajnos nem találtam információt arról, hogy ez mennyiben befolyásolja a vasárnapi nyitva tartásokat. Tudnátok ebben segíteni?

Előre is köszönöm!
#354 - czaparics - 2011.12.20. - 10:12
Szia!

A nevezetességeknek rendes nyitva tartásuk lesz (pl. az Orsay, Versailles hétfőnként egyébként is zárva), pünkösdkor nincs változás, vasárnap ugyanúgy nyitva lesznek, mint máskor. Egy kivétel volt tavaly, a Versailles, ami pünkösd vasárnap zárva volt, de idén nem írják, hogy zárva lenne. éttermek is nagyrészt nyitva lesznek, az üzletek nagy része viszont zárva.
#355 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.12.26. - 21:17
Szia Tibcsi!

Először is gratulálok a honlaphoz. Jövő nyáron utaznánk Párizsba. Az lenne a kérdésem, hogy múzeumbérletet mennyire érdemes venni? 5 olyan múzeumba mennénk ahol lehet ezt használni? Ezzel csak kedvezményt kapunk vagy az adott múzeumokba ingyenes igy a belépés? Mennyibe kerül 1 ilyen bérlet? Hol lehet megvenni? Ad-e más kedvezményeket is?
köszi,
Marci
#356 - Marci - 2011.12.28. - 11:10
Köszi Tibcsi!
#357 - czaparics - 2011.12.28. - 11:38
Szia!

A múzeumbérlettel teljesen ingyenes a belépés a párizsi múzeumokba és még néhány helyre! További információk a múzeumbérletről, válaszok a kérdéseidre az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban (a bal menüből érhető el az oldal tetején, a 'Párizs info főmenü'-ben), a menüpontban pedig a 'Múzeumbérlet' részben (ott ctrl+f-el is rákereshetsz az oldalon belül)
#358 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.12.28. - 16:51
Szia
Csoportal utazunk Párizsba tavasszal.Szeretnénk idegenvezetést igénybe venni.Ebben tudsz e esetleg segiteni.
#359 - Tamás - 2011.12.29. - 01:49
Szia!

Gondolom, magyar nyelvű idegenvezetőre lenne szükség, csak annyit tudok mondani, hogy nagyobb utazási irodákban érdeklődj, hátha van párizsi idegenvezetőjük, vagy tudnak biztosítani olyat, aki veletek menne.
#360 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.12.29. - 16:19

Hozzászólások (2008-2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014-2015) |
Legújabb hozzászólások és Párizs látnivalók I.