Párizs / Paris - Útikalauz - korábbi hozzászólások

Utazás nyaralás info » Párizs » Útikalauz » Korábbi hozzászólások

Korábbi hozzászólások a Párizs útikalauz oldalhoz (2014)

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) | Legújabb hozzászólások és Párizs útikalauz

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Köszönöm válaszod.Miért nem ajánlod a vonatot?
A szállás a Gare du Nord-tól van 200 m-re,és vasárnaptól péntekig,tehát a hetijegy lenne a jó.Ha jól értem,a metróval nincs zóna,viszont a RER-rel kell Versailles-ba menni.A belvárosban honnan tudom,melyik vonat melyik?
Mindketten dohányzunk,van e erre nézve olyan szabály,amit érdemes fokozottan tudni (csak kijelölt helyen,közterületen,stb. 91-ben már jártam a városban,de az hálózsákos,parkban,híd alatt alvós volt,ez azért mindenképpen kultúráltabb lenne)?
Köszönöm.
#1625 - R Tibi - 2014.01.02. - 07:08
Szia!

Csak azért nem, mert hosszú, fárasztó út, átszállással, és mégis drágább mint a repülő, még azzal együtt is, hogy ha Ryanairrel mentek, a városba bejutni 15 EUR lesz a reptérről. Úgy látom, csak Münchentől Párizsig 115 EUR a bahn.de szerint, Bp-München pedig a MÁV honlapja szerint 29 EUR-tól van.
Párizsban nagyon liberális a dohányzás szabályozása, még éttermekben is vannak dohányzó részek, tehát nincsenek különös dohányzós szabályok, ha vonattal mentek, akkor természetesen nem lehet sehol a vonaton, illetve ha pl. Münchenben átszálltok, ott az állomáson is ha lehet, akkor csak kijelölt területen.
A belvárosban mindegy hogy milyen vonattal közlekedtek, de látni fogod hogy metró, vagy RER lesz kiírva, de valószínűleg metróval kell főleg közlekedni.
Csak 1-2-es zónás bérletet vegyetek (hetijegyet majd csak hétfőn tudtok), amikor Versailles-ba mentek, ez nem lesz érvényes, arra az útra kell egy külön RER-jegyet venni Versailles-ba.
#1626 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.02. - 08:12
Szia Tibi!
A férjemmel lefoglaltunk egy párizsi nyaralást (2014.jan.31-febr 3.) Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésünk. A repülőgépünk a BVA-ra érkezik 8:55-kor. A szállásunk a Classics Hotel Porte de Versailles-ban lesz. A közlekedés résznél találtam, hogy transzferbusz visz be minket a városba, az 1-es metróig. Onnan ha jól néztem nekünk a 12-es metróhoz kell eljutni, mert ott van a szállásunk. Hol tudunk jegyet vásárolni, és milyen tömegközlekedési jegytípust javasolsz 4 napra? Szeretnénk megnézni a fontosabb nevezetességeket (pl. Eiffel-torony, Notre Dame, Louvre...) Találtam az interneten programterveket is, de azok a Chatelet les Halles-ról indulnak. tudnál nekünk ebben is segíteni? Valamint február 1-én (szombaton) lesz a Paris Saint German-Bordeaux meccs. Esetleg tudnál nekünk segíteni a jegyvásárlásban? Vagy tanácsot adni, hogy hol érdemes jegyet venni, és mennyivel előtte? Köszönöm! Heni
#1627 - Heni - 2014.01.02. - 14:51
Szia Tibi!
2014.06.13-18-ig leszünk Párizsban egyéni szervezéssel.Apartmanban szeretnénk megszállni,még nem foglaltunk.Az egyik apartman a Père-Lachaise temető melletti Aparthotel Paris Philippe Auguste a 20 kerültben;a másik az Aparthotel Paris Porte de Charenton, Párizs 12. kerületében található a harmadik lehetőség az Aparthotel Paris Quai d'Ivry lenne.Közlekedés és a környék megbízhatósága szempontjából melyiket javaslod?
Köszönöm:Marcsi
#1628 - marcsi62 - 2014.01.02. - 18:18
Köszönöm.
Sajnos a repüléstől mindketten be vagyunk ...,a busz meg még rosszabb.
Néztem az SNCF honlapján,ha pl. 90 nappal hamarabb veszem meg a jegyet,akár 70 euro is lehet.Valójában csak egy visszautat szeretnénk a TVG-vel Münchenig.
R Tibi
#1629 - R Tibi - 2014.01.02. - 20:26
Sziasztok!

HENI: Igen, Charles de Gaulle-Etoile-nál kell átszállni 1-es metróról 6-osra, majd Pasteurnél a 12-esre.
Ahogy lementek a metróba, vehettek jegyeket automatában, vagy a jegypénztárban.
4 nap az az eset, amikor 4 db Mobilis napijegy éri meg a legjobban, minden napra személyenként 1.
1-2-es zónás elég ebből, de ha mentek Versailles-ba, arra a napra ez nem jó.

Programtervekhez nézd meg az Interaktív Párizs térkép menüpontot, ahol a nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése látható, ill. egy útmutató lehet az alábbi, de nem biztos, hogy így összejöhet, mert lehet egy helyen többet lennétek, valami nagyon megtetszik, meg nem tudom pontosan mi érdekel titeket:
egy nap: séta vagy tömegközlekedéssel a Notre Dame-tól a Champs-Elysées-ig: itt egymáshoz közvetlen közelben helyezkedik el a Notre Dame (ingyenesen bemehettek), a Saint-Chapelle, a Louvre (egyelőre kívülről is szép), a Tülériák kertje, a Champs-Elysées, a Diadalív, szép, és híres hídak, és ha belefér még el lehet érni az Eiffel-toronyig is.
Másik nap: Montmarte, Saint-Chapelle, Latin- negyed, Luxembourg-kert
3. nap: pl. mehetttek Versailles-ba, vagy bejárhatjátok a Louvre vagy az Orsay múzeumokat, ha érdekelnek
4. nap: beleférhetnek más múzeumok is, vagy a Disneyland
vagy pl. hajókázhattok is, vagy elmehettek egy kevéssé ismert, de titeket hobbi vagy érdeklődési kör miatt különösen érdeklő helyre, pl. természettudományi múzeum, vagy Tudományok városa, esetleg Pere-Lachaise temető, vagy a modern, felhőkarcolós, "amerikás" La Defense, vagy visszamehettek valahova, ami tetszett.
sötétedés előtt 1 vagy 2 este, lehetőleg jobb időben: Eiffel-torony vagy Montparnasse-torony megmászása, ha sötétedés előtt mentek nappali és éjszakai fényben is láthatjátok a várost

A hivatalos oldalon lehet jegyet venni a PSG-Bordeaux-ra: http://billetterie.psg.fr/uk/node/60520


MARCSI: Pontos címekkel jobban meg tudnám mondani, mert lehet hogy odaírják hogy Quai d'Ivry, aztán kiderül, hogy kb. valahol ott van, de jó messze egy metróállomástól, mint szállodaneveknél láttam sokszor, hogy a Montmarte elnevezésű hotel elég messze van a Montmarte-tól. Tehát sokszor ezekben a nevekben a kerület elnevezését írják, de lehet bárhol azon belül. A környékek jók, egyik sincs annyira kint. Így hozzávetőleges címek alapján azt tudom mondani, hogy a Porte de Charenton, és a Pere Lachaise-temető is kb 20 percre, 1 átszállásra van a belvárostól. A Quai d'Ivry így kicsit lutri, ott nagyon kérdéses, az pontosan hol van, mert ha közel egy metróállomáshoz, lehet nagyon jó, de lehet hosszabb is a bejutás, de az se vészes, csak kérdés mennyit kell gyalogolni a következő megállóig.
#1630 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.02. - 20:40
Tibcsi!
Köszönöm,hogy válaszoltál,a d'Ivry címe :50 Boulevard de Brandebourg, 94200 Ivry-sur-Seine.A Bookingon kerestem rá.. :)
Marcsi
#1631 - marcsi62 - 2014.01.02. - 21:15
Ez is elég jó akkor közlekedésileg, mert közel a RER-megálló, és RER-el 10 perc alatt a Notre Dame-hoz lehet érni, ugyanannak a RER-nek a későbbi megállói az Orsay/Louvre és az Eiffel-torony is, egy hátránya van, hogy a RER csak negyed óránként jár, nem úgy mint a metrók, amik sokkal gyakrabban, de a közlekedés itt nagyon egyszerű. Viszont ez már 2-es zóna, ez csak annyiban befolyásol, hogy T+-jegy nem érvényes, tehát napijegyet kell vennetek (de amúgy is gondolom azt vennétek minimum, szóval nem sokban befolyásol, mert 1-2-es zónás jegyek vannak, egyben van a két zóna a többi jegynél)
Viszont ezek alapján a másik 2 cím is kicsit máshol lehet, mint gondoltam, mert ez is 2 km-re volt a konkrét Quai d'Ivrytől.
#1632 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.02. - 21:26
Tibcsi !Jaj, nagyon jó híreket írtál erről az apartman közlekedéséről.Igazából ez az ára miatt is megfelelő lenne!igen,napi jegyet gondoltunk venni(2 éve már voltunk,akkor is azzal közlekedtünk.)Még ezért bemásolom a másik kettő apartman címét is:12 Avenue Pierre Bayle, 20. Belleville - Ménilmontant, 75020 Párizs, másik 203 Rue De Paris, 94220 Charenton-le-Pont .
Az lenne még a kérdésem,hogy ha Versailles-ba ki szeretnénk menni,akkor az 1-5 zónás napijegyet kell vennünk arra a napra,ugye?

Marcsi
#1633 - marcsi62 - 2014.01.03. - 10:58
A másik 2 ott van, ahol írják, tehát azokra igazak a leírtak.
Versailles-os napon nem 1-5-ös, csak 1-4-es napijegy kell, de ez drágább mint a Versailles retúrjegy, tehát napijegy csak akkor kell, ha még Párizsban is közlekedtek legalább 2-t.
Versailles-ba is ugyanaz a RER kell, ugyanabba az irányba pont, amivel ti közlekedtek be a városba, csak itt figyeljetek, hogy a Versailles Rive Gauche felé közlekedőre szálljatok (RER C5), mert többfelé ágazik a RER C.
#1634 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.03. - 12:36
Kedves Tibcsi bácsi! Szeretném a segítséged kérni! Február 9. n érkezünk a Bauvais reptérre. onnan a Hipotel Paris Bordeaux Menilmontakntba kellene eljutnunk. Ehhez szeretném a segítséged kérni illetv kérlek írd meg hogy a hazafele transzfer jàrathoz hányra és hova menjünk am gép 9óra 20 kor indul. Köszönöm válaszod! B.Bea
#1635 - Bodicsi Bea - 2014.01.04. - 11:30
Kedves Tibcsi!
Nagy szükségünk lenne a segítségedre, mert sajnos sehol nem találok információt arról, hogy Chelles-ből milyen közlekedési lehetőség van be Párizsba. Április 18-án megyünk 1 hétre saját autóval, de egyelőre nem találtam egész napos parkolási lehetőséget Párizsban és ezért gondolkozunk azon, hogy máshogy mennénk be. 4 nap városnézés lenne 2 gyerkőccel (7 és 9) és utána lenne a Disneyland. Találtunk egy árban nagyon jó szállást, de 25 km Párizstól. Tudsz tanácsot adni, mi lenne a legjobb? Tudunk normális áron parkolni, vagy vonat, busz be a városba? Válaszodat előre is nagyon köszönjük! :)
#1636 - B.Virágh Orsolya - 2014.01.04. - 14:33
Sziasztok!

BEA: Reptéri transzferbusz, majd ahova érkezik, a Porte Maillottól, 1-es metró Chatelet-ig, onnan pedig 11-es metró Belleville-ig.
Vissza a 6:20-as transzferbuszt kéne elérni Porte Maillottól.
Vasárnap (és lehet hogy szombaton) elvileg még nem biztos hogy van metró olyankor, tehát visszafele N12-es éjszakai busszal kell menni Beleivelle-től 5:20 körül, majd Chatelet-nél átszállni az N11-es éjszakai buszra, amivel Porte Maillotig menni.
Ha nem hétvégén mentek vissza, akkor már van metró, esetleg szombaton is, ugyanez az útvonal, csak 11-es, majd 1-es metróval. 5:38-as indulással Bellevielle-től (tehát visszafele az az út, ahogy mentetek a szállásra).


ORSOLYA: RER E (Chelles-Gourney megálló) jár Chelles és Párizs között, 30-35 perc az út, az állomás a 4-es zónában van, tehát 1-4-es zónás napijegy kell, ha tömegközlekedéssel mentek Párizsba vagy akár Versailles-ba, Disneyland viszont már 5-ös zóna, arra a napra 1-5-ös napijegy kell.
A gyerekeknek inkább 1-5-ös zónás gyerek Paris Visite jobb 3 vagy 5 napra, mert abból van gyerekjegy, így olcsóbbra jön ki több napra, míg a napijegyből nincs.

A parkolásról nem tudok sokat,
Itt nézhettek parkolókat, nagyjából 30 EUR-ért látok reggeltől estig:
http://www.parkingsdeparis.com/EN/car-reservation-map.php
Arra nem tudok garanciát vállalni, hogy egy kinézett parkolóban lesz is hely, Párizsban nem olyan jó autózni, tehát összességében lehet egyszerűbb inkább RER-el bemenni.
De 30 EUR a parkolásért kicsit olcsóbb lehet, mint 2 napijegy, és 2 gyerek Paris Visite 1 napra számított költsége, de azért még hozzá kell számolni a benzint, és azt, hogy attól még az 1-2-es zónában kell tömegközlekedni.
#1637 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.04. - 15:55
Tibcsi!
Köszönöm!!már le is foglaltuk az Ivry-sur-Seine-n apartmant.Az lenne még a kérdésem,hogy a Porte Maillott-ra érkezik a transzferbusz,onnét ha jól látom RER-el el tudunk jutni a szállásig?
Marcsi
#1638 - marcsi62 - 2014.01.04. - 16:14
Kedves Tibcsi!
Köszönjük a választ, sikerült megtalálnom nekem is ezt a RerE vonalat a térképen és biztos, hogy azt választjuk, akkor nincs idegeskedés, ráadásul a szállásnál ingyen van a parkolás. Disneylandbe viszont kocsival fogunk menni, mert ott ingyenes parkolást ír, így az talán kényelmesebb lesz kocsival.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek érdemes-e megvenni a kedvezményes 3 napos jegyet, mert az akciósan kicsivel drágább, mint a 2 napos. Nagyon valószínű, hogy nem fogunk már többet ide eljutni, ezért gondoltam, hogy akkor talán jobb a 3 nap és abba minden belefér. Örülnék, ha írnátok tapasztalatokat, véleményeket!
Köszönöm! :) Orsi
#1639 - B.Virágh Orsolya - 2014.01.04. - 16:46
Igen, ott is megáll a RER C, Ivry-sur-Seine-ig kell vele menni.
#1640 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.04. - 16:48
Disneyland belépővel kapcsolatban kérdeztem a 2, vagy 3 napot. :)
Orsi
#1641 - B.Virágh Orsolya - 2014.01.04. - 16:49
Ebben sajnos nem tudok biztos tanácsot adni, mert ti tudjátok, ha abszolút az összes játékot, és attrakciót ki akarjátok próbálni, plusz megnézni a Walt Disney Studios parkot is, akkor el lehet lenni 3 napig, ha pár EUR a különbség, akkor miért ne, de nem tudom, hogy fog alakulni, 2 nap alatt milyen idő lesz, mennyi mindenre ültök fel, és a gyerekek akarnak-e még 3. nap is menni. De alternatívaként elmehettek az Asterix Parkba is akár a 3. nap.
#1642 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.04. - 16:56
Nagyon köszönöm a válaszokat Tibcsi;igen-igen hasznos az oldal :)

További szép estét kívánok :Marcsi
#1643 - marcsi62 - 2014.01.04. - 18:29
Kedves Tibi!
Május 3-án 16.00-kor érkezem Budapestről a CDG reptérre, és szeretnék tovább utazni Bayonne-ba, a Caminora. Eredetileg az Austerliz pályaudvarról induló éjjeli vonattal szerettem volna menni, de most úgylátom nincs minden nap ilyen vonat, úgyhogy lehet, hogy a TVG marad, ami viszont a Montparnass-ról indul, és az utolsó ha jól látom 17.45-kor elmegy. Ha nincs éjjeli vonat elérem valahogy az utolsó TVG-t? Hogyan jutok át leggyorsabban a reptérről a pályaudvarra? Ha nem érem el a vonatot, akkor egy éjjelre Párizsban maradok. Van jó szállás tipped a pályaudvar környékén?
Ha van éjjeli vonat, hogyan jutok el legkönnyebben a reptérről az Austerliz-re? Előre is köszönöm a a segítséget!

Üdv,

Erzsi
#1644 - Erzsi - 2014.01.04. - 19:02
Sziasztok!

Tisztelt Tibcsi!
Mint ahogy látom az oldal olvasgatása közben,Ön itt a "mentor",segítőkész!
Mi január 19.-én utazunk Parisba 4 nap 3 éjszakára.A hozzászólások,válaszok nagyon jók és nagyban segít előre gondolkozni.
Lenne pár kérdésem nekem is,főleg a jegyekkel kapcsolatban.
-Paris-Beauvais-ra érkezik a gép,ugye innen 84 km az út a transferbusszal aminek a végállomása a Porte Malliot....
-Szállásunk a 10.ker,a 2 db vasúti pályaudvarhoz (Nord) van a legközelebb.Én a 9-10. kerületi szállások közt gondolkoztam...
-A Porte Malliotról mennénk metróval ami végig megy a Concorde állomásig és ott kell átszállnunk majd a (azt hiszem) lila 8-as metróra amivel még 7 megálló a szálláshely...
-Kérdésem ugye a jegyekkel kapcsolatban,hogy milyen jegyet érdemes venni ha a 10.kerben van a szállás.
-Nevezetesek szeretnénk nézni,Eiffel ami elég messze van onnan,de a Notre Dame közelebb,melyikhez milyen jeggyel érdemes utazni?
Olvastam többféle jegy típusról...
Disneylandbe ReR-jegy kell ha jól tudom...
Ezen kívül a nevezetesekhez jó a sima T+ // T gyűjtői az utazáshoz,nevezetesekhez?
-Ha jól tudom 90 percig lehet használni a jegyet mind metrón mind buszon?
Vagy ez hogy van pontosan?
Olvastam,hogy ha a Szajnán szeretnénk hajózni arra is jó a sima T jegy,igaz ez,illetve 1 db jeggyel le lehet és föl lehet szállni a hajóra 90 percen belül?
Erről szeretnék még picit pontosabb tájékozódást kérni...
Meg úgy mire kell figyelni a jegyekkel kapcsolatban...
Remélem másnak is hasznos lesz e megválaszolások.
Előre is köszönöm!
Gábrish
#1645 - Gábrish - 2014.01.04. - 20:38
Kedves Tibcsi!
Köszönjük szépen a segítséget! :)
Orsi
#1646 - B.Virágh Orsolya - 2014.01.04. - 21:38
Sziasztok!

ERZSI: A menetrenddel kapcsolatban nem tudok mit mondani, biztos jól nézted, vagy megérdeklődted, de én nem látok aznap vonatot egyelőre 16:00 után se a bahn.de-n, se a tgv oldalon, de majd nézd meg akkor, ha közelebb vagy dátumban, mert biztos lesz majd, a mostani időpontokban látok pl. 17:28-kor.
A többivel kapcsolatban: ha "vészhelyzet van", már nem érnél el egy vonatot, nézhetsz a CDG-ról indulókat is, és akkor nem kell beutazni Párizsba, de azok Bordeaux-i átszállással vannak.
A leggyorsabb bejutás a CDG-ról RER-el van, ennél a taxi gyorsabb.
Montparnasse: RER B Saint Michel Notre-Dame-ig, majd 4-es metró Montparnasse-Bienvenue állomásig. Az út max 1 óra.
Austerlitz: RER B Saint Michel Notre Dame-ig, majd RER C Pont de Rungis-Aéroport d'Orly felé, Gare D'Austerliztig, ez is 1 óra alatt megvan.
Szállások itt: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088
ez listáz hosteleket is, de ha arra az éjszakára jó a többágyas hostel is, még a hostels.com-on és a hostelworld.com-on is nézhetsz.


GÁBRISH: Ha a Gare du Nordhoz mentek, akkor inkább Chateletnél kell átszállni a 4-esre, de lehet nem pontosan a Gare Nordnál van a szálás, csak ahhoz közel, azért írtad ezt az eljutást, csak gondoltam megemlítem.
Disneyland, és Versailles kivetelével igen, jó a T+-gyüjtőjegy, vagy 1-2-es zónás napijegyek, 4 nap esetében más nem jöhet szóba, csak ez a két megoldás, mert pl. Paris Visite-ből is csak 3 vagy 5 napos van.
Nem, a hajókázásra nem jó a sima T+-jegy. A T+-jegy felhasználásáról a T+ jegy - Vonaljegy bekezdésben, a hajókázásról pedig a Hajókázás a Szajnán bekezdéseben lehet olvasni a cikkben, a hozzászólások felett.
#1647 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.05. - 16:15
KedvesTibi!
Nagyon köszönöm a segítséget! :-) Azért reménykedem, hogy lesz éjjeli vonat, és csak a távoli időpont miatt ilyen szerény a választék. Akár hogy is lesz, már nagyon várom. Boldog Új Évet kívánok neked, és kitatrtást a sok-sok kérdés megválaszolásához! Igazán kedves Tőled!

Üdvözlettel,

Erzsi
#1648 - Erzsi - 2014.01.05. - 16:33
Köszönjük a segítséget!
#1649 - Heni - 2014.01.05. - 16:35
Kedves Tibcsi !
Kicsit megkésve ugyan,de nagyon köszönöm a segítő,és türelmes válaszokat.Rájöttem,az oldalon némi kereséssel, hogy valójában mindenre megtalálom a választ.
Boldog Új Évet Kívánok
#1650 - R Tibi - 2014.01.05. - 17:29
Kedves Tibi!

Áprilisba tervezek Párizsba utazni a párommal. Pár kérdésre kérlek válaszolj. 2014.április 04-09-ig tartózkodnánk Párizsban. Terv szerint a Hotel Paris Bercy Rive Gauche –ben szállnánk meg. 1.) Van információ erről a hotelről? Esetleg van olyan hotel, amit ajánlanál nekünk 5 éjszakára ebben az árkategóriában (itt 100.000 Ft lenne kettőnknek)? Reggelit a szállodában kapunk, viszont a többi étkezés nincs megoldva. 2.) Milyen árakra számíthatok? Esetleg van viszonylag olcsó, de jó étterem, amit ajánlanál? 3.) A fő nevezetességeket látni szeretnénk + egyik nap Disney Landet is célba vennénk. Milyen jegy vagy bérlet vásárlását javaslod? 4.) Április 04-én Beauvais reptérre érkezünk 12:55-kor. Néztem az oldalon található Transzferekre irányító linket, de az adott dátumra szóló menetrend még nincs fent. Később nézzek rá erre? Az ár 15 EUR körül lenne /fő/út?
Segítségedet előre is köszönöm.

Üdv,
Andris
#1651 - Andris - 2014.01.06. - 14:59
Szia!

Konkrét szállást sajnos nem tudok ajánlani, de itt van a legtöbb párizsi szállás és itt vannak a legjobb árak, mert sok szállásfoglaló oldalt listáz: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088
érdemes mindig elolvasni a véleményeket, ha itt nincs elég vélemény valamilyen szállodánál, akkor érdemes rákeresni a szálloda nevére a Google-ben, és utána írni hogy tripadvisor vagy booking.com, és ott még sok független vélemény olvasható (angolul, booking esetében 1-2 magyarul is), ezt a mostani szállásnál is megteheted, én kb. 3:1 arányban látok jó:rossz véleményt.

A szállás közlekedése: kb. 20 perc alatt lehet beérni a szállás közelében lévő Porte d'Ivry 7-es metró megállótól a belvárosba, a Pont Neuf megállóhoz, a Louvre környékére.

Nem tudom, hány nap lesz teljes nap, amikor többet utaztok? Ha 4, akkor 4 db 1-2-es zónás Mobilis napijegy a legjobb, de amikor Disneylandbe mentek, oda RER-jegy kell, oda az 1-2-es Mobilis nem érvényes. 5 teljes nap esetén már mindegy hogy 5 Mobilis, vagy 1 5 napos Paris Visite (de a Disneylandes napot ne számoljátok bele a teljes napokba, mert akkor, hacsak nem utazgattok még aznap Párizsban is, nem tudnátok kihasználni a napijegyet). Ha Disneylandbe vesztek egy RER-jegyet, az út folyamán oda, majd vissza is utazhattok azzal a metrón is, hogy eljussatok a RER-hez, míg ki nem mentek a felszínre.
Olyan napon, amikor elég keveset utaztok, inkább egy helyen vagytok, és gyalogoltok, csak a szállásról és a szállásra mentek, nem kell feltétlenül napijegy, láthatod hogy hány T+-jegynek "felel meg" 1 napijegy.

Ha később megnézed a transzferbusz menetrendjét a Beauvais-ról, akkor már fenn lesz, de nincs jelentősége a város felé, mert mindegyik érkező géphez van transzferbusz. Az ár 16 EUR.
#1652 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.06. - 19:24
Kedves Tibcsi!

Köszönöm válaszodat és az általad ajánlott eljutási tanácsot,utána nézek térképen is.
Igazából,amit Én írtam Nord-dal kapcsolatban,- azaz,azért írtam a Porte Malliote mert a transferbusznak ez a végállomása és csak ezt láttam feltüntetve,más,előbb leszállható megállóneveket nem találtam( ha írva lett volna úgy terveztem volna) így kénytelen voltam ehhez a végállomáshoz igazítani az eljutást a szálláshoz.Szállásunk 200m-re van aNordhoz,szóval közvetlen,de még ha 30 vagy 40 perc séta akkor se gond(Londoba a Hyde parkon keresztül sétáltunk bőrönddel mert a déli kapunál állt meg a busz,nekünk meg az északi kapunál volt a szállás 2 utcányira,így jött a séta és nem kis park :)
De,köszönöm tippedet,utána járok!
A jeggyel kapcsolatban sokat segítettél!
A hajózást megnézem még egyszer pontosabban!

Lenne még egy kérdésem,ez mindenkinek szól aki tud segíteni és köszönöm természetesen.....

Disneylandbe már biztosan elmegyünk,a kérdés annyi lenne,hogy..
-januárban elvileg olyan 8-10C fok köz van az időjárás,a parkba milyen ruhába érdemes menni?
-Sok a benti játék,fedett hullám vasutak vagy is-is kinti benti azonos arány?
-Van-e a parkban valamiféle táska,ruha megőrző?
-Van a parkba valami Pass Ticket,amivel kötött időben lehet felülni dolgokra,erről érdeklődnék?.
-Milyen árakkal kell számolni a parkban mint étkezés mind ajándékok vásárlás.
-Parkon belül kell-e valamire oda figyelni,vagy amit mindenkinek nagyon ajánlatos megnézni?
Egyelőre ennyi lenne amit fontosnak találok,köszönöm szépen előre is a választ/-okat!
Gábrish
#1653 - Gábrish - 2014.01.06. - 22:44
Tibcsi!
Utána néztem,a Strasbourg Saint -Denis metró megállónál kell leszállnunk a 8-as liláról és 2 utca a szállás, szóval lehet,h picit túloztam a Nord-al való távolságban,így mennyivel változik a te tipped?
Amúgy ha ugyan ebbe a megállóba felszállunk végig visz az Eiffel-toronyhoz is École Militaire állomás és ott is van,persze séta kell,és megy a zöld metró is arra.....
Hajó utat megnéztem,van a 15 eurós ami nekünk jónak tűnik és jeggyel használható ,többször és megáll és sűrűbben közlekedik...
A jegyeken gondolkozom mivel egyikbe benne van a Disnyesbe való eljutás ára ,így nem kell plusz jegyet venni a ReR-re és leszállásnál+jegy a szálláshoz...de sztm ez max 1 napos lenne .....

Újabb kérdés ami viszont ezeknél is fontosabb :)

Nagyon szeretnék eljutni Normandiába és Carantanba,hogyan tudom ezt megtenni Parisból???
-mennyi idő lenne az utazás és ennek kb a díja?
-Ugye ez La Manche-csatornánál van,Utah Beach elvileg,ez lenne az úti cél 5 hónap múlva...
Ebben tudsz Nekem segíteni?
Esetleg privát levélben,hogy ne tegyük tönkre ezt a topicot?.!
Gábrish
#1654 - Gábrish - 2014.01.06. - 23:32
Kedves Tibcsi! Az lenne a kérdésem hogy a szállodánk, ami a Mercure Paris Porte de Pantin, milyen környéken van mennyire biztonságos? segítségedet előre is köszönöm! Üdv Balázs
#1655 - Balázs - 2014.01.07. - 00:05
Sziasztok!

GÁBRISH: Csak a Porte Maillotnál lehet leszállni a transzferbuszról, csak azt írtam, hogy onnan az 1-es metróról majd a Chateletnél kell átszállni a 4-esre, ha a Gare du Nordnál lett volna a szállás. De így, hogy a Strasbourg-Saint Denisnél van inkább, a Chateltnél az 1-es metróról már a 8-asra kell átszállni, és Strasbourg-Saint Denisig kell menni.
Igen, a 8-assal el lehet menni Strasbourg-Saint Denistől Ecole Militaire-ig, de onnan még negyed óra gyalog az Eiffel-torony.

Ha van RER-jegyed, akkor a szálláshoz már nem kell külön jegy, addig lehet használni, míg ki nem mész a metróból a RER után, és odafele is ugyanez, már a metrón is lehet használni.

Disneylandben ingyenes Fast Pass rendszer van, amit érdemes használni, bár nem minden játéknál van: a Disneyland-belépőjegyeteket (mindegyiket) át kell húzni egy gép előtt, majd kaptok egy időpontot, ami megmondja, mikor térjetek vissza, és akkor már nem kell majd sorban állni, mehettek a Fast Pass sorba. Az esti órákban vannak a legkevesebben egyébként. Csomagmegőrző van a Marné-la-Valle vasútállomáson (22:00-ig) ahova a RER érkezik, és és a Disneyland bejáratánál is (zárás után még 45 percig).

Párizsból Carentan a Párizs-St. Lazare pályaudvarról kb. 2 óra vonattal, a vonat 2-3 óránként jár, jegyek, menetrend: tgv-europe.com, most 45 EUR-ért ad ki jegyeket.
Utah Beachhez, és a többi D-Day tengerparthoz pedig ugyanúgy St-Lazare-tól kell menni, ugyanazzal a vonattal, csak ez esetben Bayeux-nál kell leszállni. Bayeuxtól busszal lehet eljutni a Utah Beachhez és a többi partraszállásos tengerparthoz.
Carentan és Bayeux 25 percre vannak egymástól a vonattal, tehát megnézheted az egyik helyet, és ha belefér még aznap, a másikat is, vagy a környéken alszol valahol.


BALÁZS: Nem a legjobb helyen van, de normális, elfogadható a környék.
#1656 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.08. - 23:35
Szia Tibcsi!

Köszönöm szépen a '14.01.06-ai válaszodat. Nagyon hasznos az oldal. Még a kérdéseim között szerepel, hogy esetleg éttermet, olcsóbb kajáldát ahol vacsorázhatunk tudsz-e ajánlani, mivel gondolom a szállodában vacsorázás egy vagyon lenne.
Válaszodat előre is köszönöm, valamint az eddigi segítségedet is.

Üdv,
Andris
#1657 - Andris - 2014.01.10. - 11:46
Kedves Andris!
Egy ismerősöm ajánlását másolom be egy párizsi önkiszolgáló étteremről:
Tudom ajánlani, mi kétszer két külön helyen étkeztünk és nagyon meg voltunk elégedve. Párizsban 3 éttermük van. A menük 6 euróért kaphatók, amihez a húst a kiszolgáló pultnál kapod meg és a pénztári fizetés után az étkező térben a köretet korlátlanul magadnak szeded. Plusz 1 euróért vehetsz hozzá üdítőt 0.33-as dodozos, vagy közepes 4dl-es poharas üdítőt, vagy 0,5l-es ásványvizet. A süteményeik is nagyon finomak azok 3 euró környékén vannak.
www.flunch.fr

Ezek 2012-es információk. Remélem, tudtam segíteni.
Éva

Ha esetleg valaki tudna infót adni lakásbérléssel kapcsolatban, azt nagyon megköszönném. Maga a technikai lebonyolítás érdekelne. Köszönöm!
#1658 - K.Éva - 2014.01.10. - 20:42
Kedves K.Éva!
Szoktam én is ajánlani. Az árak nagyon nem változtak, most voltunk karácsony előtt. Az üdítőt nem kóstoltuk, a kimért vörösboruk meglepően kellemes és olcsó. (A legtöbb francia étteremben nyugodtan lehet kimért bort kérni, finom.)
Valójában Párizs belső részén két éttermük van: egyik a Pompidou központnál, a másik a Montmartre közelében.
A köreteken kívül mustárt, majonézt egyéb szószokat és vizet is korlátlanul fogyaszthatsz.
A szalonnás kelkáposzta (köret) nagyon finom, mindenkinek ajánlom! :)
Természetesen nem egy különleges "gasztroélmény" de korrekt, fogyasztható és francia és nem drága.
#1659 - Éva - 2014.01.10. - 22:11
Üdv Tibcsi!

Elnézésedet kérem amiért most sikerült válaszolnom a 2014.01.08. - 23:35 válaszleveledre!
Így már még tisztább a dolog amiket leírtál,akár a transzferbusz,-hogy nincs választás,csak Porte Maillot,-akár Disneyland és főként Normandiával kapcsolatban.
Itt jegyezném meg,hogy tegnap éjszaka megvettem online a vonatjegyeket Bayeux-ba az általad megadott tgv-címen,így Normandia már biztos!
Ott ugye Utah Beach a cél és az ottani múzeum,de lesz időnk bőven nézelődni végig,hosszan a parton illetve látványosságok,múzeumok. Carentan úgy néz ki egyelőre elhalasztva,amiért mentem volna az csak egy "felállított díszlet" volt 2003-ban a Brand of Brothers című film forgatása alatt,amiről meg voltam győződve,hogy a mai napig,valamely formába,de létezik.
Aludni most nem fogunk szálláson a Beachen,de már kinéztem legközelebbre, ha sikerül ismét eljutnom a 70.ik évfordulóra akkor 2-3 éjszaka ott lesz,pár száz méterre van a parttól....
Köszönöm ezzel kapcsolatban a remek segítségedet,nem is tudod mennyire várom már,talán jobban mint maga Párizst vagy D.landot...:)
Egyelőre 2 napos.1-3-as zóna Paris Visite-kártyát fogunk venni.Ez jó mert magában foglal pár kedvezményt is...
Disneyland is biztos illetve a főbb nevezetességek.
Köszönöm szépen a segítségeidet mind eddig,bár lehet,hogy lesz még a tarsolyba 1-2 kérdésem....
Köszönöm szépen!
Gábrish
#1660 - Gábrish - 2014.01.13. - 17:51
Szia!

Nincs mit, jó utat, remélem, minden jól fog alakulni, és ha van még kérdésed, írj!
#1661 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.13. - 19:11
Szia!
Most január 24. -én megyünk egy idős rokonunkat meglátogatni Párizsba. A néni Malakoffban lakik és nála fogunk lakni. A kérdésem az lenne hogy 27.-én hétfőn 9.20-kor indul a repülőnk a Beauvais reptérről, a transzfer busz 6.20-kor indul a Porte Malliotról. Viszont az első metró csak 5.20.-kor indul és ahogy számoltam 14 megállót kell mennünk egy átszállással a Porte Maillot állomásig. Szerinted kivitelezhető, vagy hogyan jussunk ki Malakoffból a Porte Malliotra? Ráadásul még a metróig (Malakoff Plateau de Vanves) is ki kell érnünk állítólag két buszmegálló, de busz nincs olyan reggel a néni szerint. Van későbbi transzfer busz ha a 6.20-ast nem érnénk el? Ha igen hány percenként jár vagy csak konkrét repülőkhöz megy? A menetrend csak ezt az egyet írja, mivel Budapestre csak ez az egy járat megy. Előre is köszönöm a választ!
#1662 - Flóra - 2014.01.13. - 22:53
Szia!

Nem kell 1 óra, hogy Porte Maillotra érjetek egy malakkoffi metróállomástól. Ha Malakoff-Rue Etienne Dolet megállótól elindultok az 5:37-essel, akkor menetrend szerint 6:03-ra-6:07-re Porte Maillotnál lesztek. De ha mégis lekésnétek a 6:20-ast, 6:30-kor, 6:35-kor is van transzferbusz (ha nem jelölsz be repülési célállomást a transzfermenetrend lekeresésénél, akkor az összes buszt kiadja).
#1663 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.13. - 23:08
Köszi, sikerült megnézni most eléggé megnyugodtunk :), így szerintem még itthonról megvesszük a buszra a jegyet interneten. Nagyon írja hogy csak tökéletes minőségűt fogadnak el és csak egyszer lehet kinyomtatni, vagy félreértettem? Mert ha valami nem sikerül akkor vehetjük újra és az nem olcsó mulatság. :(
Köszi még egyszer!
#1664 - Flóra - 2014.01.16. - 22:32
Azt írja, hogy jó minőségű legyen, ne legyen félig nyomtatva, elszakítva, stb., de azt nem írja, hogy nem nyomtathatod újra, azt írja, hogy ha nem jó a nyomtatás minősége, újra kell nyomtatnod. De ha még le is tiltanák az újra nyomtatást, de ilyenről nincs szó, ezt nem is tudnák megtenni, mert ha nyomtatásnál nyomtatás helyett inkább pdf-be mentesz, azt annyiszor nyomtathatod ki, amennyiszer akarod.
#1665 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.16. - 22:47
Hello!
Azt szeretném megtudni,hogy a Mobilis napijegy csak aznap éjfélig érvényes és használható az éjszakai járatokon,mert a transzferbuszunk márc.21-én hajnalban, 5:15-kor indul a Porte Maillottól.
És még valami : ha busszal utazunk, akkor kell érvényesíteni a mobilist vagy elég a dátum, ami rá van írva?
Ha tudja valaki a választ , kérlek segítsetek. Köszi előre is.
#1666 - Jucika - 2014.01.17. - 07:52
Szia!

A transzferbuszra nem érvényes a Mobilis, és semmilyen más tömegközlekedési jegy sem, de ha csak a transzferbuszra való eljutásra gondolsz, gondolom igen, csak a biztonság kedvéért ideírtam, akkor igen, másnap reggel 5:30-ig még érvényes éjszakai buszok esetében az előző napi Mobilis. A mobilist érvényesíteni kell, le kell olvastatni a buszon, de a régebbi típusú érvényesítőbe, ha olyan lenne valahol, ne tedd be, mert tönkreteszi, tehát olvastasd le, de ne tedd be sehova :)
#1667 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.17. - 10:44
Szia,
A Beauvais repülőtérről transzferrel mennék a városba. A szállásunk a Best Western Eiffel Auteuil hotelben lesz. Szeretném, ha segítenél, hogy jutunk legegyszerűbben oda, illetve majd vissza a reptérre?
#1668 - Klau - 2014.01.17. - 11:26
Szia!

Porte Maillottól, ahova a transzferbusz érkezik, 1-es metróval Franklin-Rooseveltig, majd 9-es metróval Porte de Saint-Cloudig VAGY közvetlenül a Porte Maillottól PC1 jelzésű busszal Porte de Saint-Cloudig, ahonnan 500m a szálloda: http://goo.gl/maps/XvQm3
#1669 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.17. - 14:10
Kedves Tibcsi!

Átolvasgattam az idei hozzászólásokat és még néhányat a korábbiakból, sok mindenre kaptam választ, de mégiscsak szeretnék egy kis segítséget kérni.
Január 27-én este érkezünk Párizsba a BVA reptérre, az kiderült a leírtakból, hogy busz visz be a Port Maillotig. Elvileg 20.35-re érkezik a gép, első kérdésem az lenne, hogy meddig jár a busz, ami bevisz a Port Maillotig, illetve érdemes-e előre neten jegyet váltani? Ha nem váltunk előre jegyet, hol lehet erre a buszra jegyet venni? A reptéren belül hol kell keresni a busz megállóját?
A szállásunk a Victor Hugo avenue 140 szám alatt lesz, oda érdemes a Port Maillottól gyalogolni vagy van jobb megoldás?
Január 31-én 21.05-kor indul haza a gépünk, effektív K-SZ-CS-P áll rendelkezésünkre. A fontosabb látnivalókat szeretnénk megnézni és még ami belefér ennyi időbe, jó lenne Versaillesi kastélyt is belevenni.(Eiffel torony, Louvre, Notre Dame, Hotel de Ville, Palais Royal, Hotel des Invalides, Sainte Chapelle, igazságügyi palota, Sacre Coeur, stb.). Nem tudom mennyibe kerülnek a belépőjegyek, illetve milyen bérletet/pass-t lenne érdemes választanunk. Átolvastam a különböző jegyek-/bérletekről a leírást, de mivel nem ismerem a távolságokat a szállásunktól, és azt sem, hogy melyik zóna meddig tart, így nem tudtam megítélni mi lenne a jó választás. Hallottam olyant is, hogy érdemes a turisták által felkapott helyekre előre belépőt váltani, mert különben több órás sorbanállásban is lehet része az embernek. Mi a javaslata?
Ezen kívül örömmel venném, ha tudna javasolni a szállásunkhoz közeli éttermet, boltot, ahol pl. reggelihez valót be lehet szerezni, vagy esetleg reggeliző helyet, olyant ami nem extra drága.
Nagyon köszönöm előre is a válaszát és fáradozását!
Üdvözlettel:
Erika
#1670 - Erika - 2014.01.17. - 15:13
Köszönöm a segítséget!
#1671 - Klau - 2014.01.17. - 16:26
Kedves Erika!

A transzferbusz mindig jár, míg gépek érkeznek. Csak kimentek a terminálból, és látni fogjátok a buszmegállót, és azt is, ahol a jegyeket eladják.
Gyalog a cím 1,4 km, metróval 1-es metróval 2 megálló Charles de Gaulle-Etoile-ig, majd 2-s metróval 1 megálló. Victor Hugóig.
A látnivalók belépőjegyei megtalálhatók a Látnivalók menüpontokban. Igen, pl. a Louvre-ba, Eiffel-toronyba érdemes előre belépőt venni.
Párizsban minden 1-es zóna, a felsoroltak közül csak Versailles van 4-s zónában, tehát a nem Versailles-os napokra pl. lehet venni 1-2-es zónás napijegyeket, Versailles-os napra pedig RER-jegyet, vagy ha aznap még sokat utazgattok Párizsban is, 1-4-es napijegyet.
#1672 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.17. - 21:44
Kedves Tibcsi!
Köszönjük szépen ! (#550)

Mi is bízunk benne,hogy minden rendben fog zajlani !
Normandia elképesztő kihívás,már szó volt Bayeux-ban autóbérlésről,( ez kb 100 euró/nap az alja) 2x akartam tgv jegyet módosítani,( a vége 154 euró lett volna) váltottam 11 levelet normandiai-túra szervezőkkel( ami ráadásul sztm nem olcsó,45,60,95 Euró/fő ,-e mellett ajánlottak privát túrát is 240-440 euróért is,-és nincs is benne minden látványosság,nevezetes megtekintése,a buszok mint írtad ritkán járnak, a parton kb 40km-es körzetben vannak elszórva a múzeumok,látványosságok,jobb helyeken,Omaha beach,Gold beach ,Utah beach 70 km-re van Bayeuxtól,ez felejtős most,elég hideg lesz,sőt-sőt....valószínű eső is lesz...ja és a vonat 12:20 körül van Bayeux-ba és este 20:20 körül megy Párizsba vissza :)
Kb olyan jól beszerveztem magamnak ezt a kis túrát,hogy jól nem néztem körül előtte mire vállalkozom.Ezt eltekintve maga Párizs leányálom lesz, jönni-menni.
Gábrish
#1673 - Gábrish - 2014.01.17. - 23:09
Kedves Tibcsi!

Nagyon szépen köszönöm a válaszát, javaslatait. Olvastam a museum pass-ról is, erről mi a véleménye? A két napson gondolkodom esetlegesen. Azt irják, hogy ezzel soron kivül be lehet jutni a múzeumokba. Ez igaz is? vagy ha mindenképp kell Louvre-ba és Eiffel toronyba előre jegyet venni, akkor azt hol tudom intézni?
Tudna javasolni a szállásunkhoz közeli éttermet, boltot, ahol pl. reggelihez valót be lehet szerezni, vagy esetleg reggeliző helyet, olyant ami nem extra drága?
Köszönöm szépen.
#1674 - Erika - 2014.01.18. - 19:48
Kedves Erika!

A Paris Museum Pass megvásárlása csak attól függ, hogy mennyi múzeumot látogatnak meg, tehát hogy a 42 EUR-s árért kijön-e annyi múzeum (pl. 4 vagy 5) hogy megérje, és az is az előnye, hogy nem kell sorban állni jegyet venni valóban (az Eiffel-toronyra nem érvényes).
Sajnos nem ismerem azt a környéket, nem tudok javasolni helyeket, de biztos lesznek, ill. a szálláson segítenek.
Online jegyet a Louvre-ba itt: http://www.ticketnet.fr/en/manifestation/entree-musee-du-louvre-ticket/idmanif/277230 (de nem online jegy esetén is elkerülhető a sorban állás a másik bejáratot használva, erről több info a Louvre leírásánál, a tippeknél), az Eiffel-toronyba pedig itt lehet venni: http://ticket.toureiffel.fr/index-css5-sete-pg1-lgen.html
#1675 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.19. - 00:33
Kedves Tibcsi!
Elsősorban gratulálok az oldalhoz, az ön tudásához és az ön hozzáállásához - türelme és segítőkészsége na ez tanulságos....
A francia mániánk miatt öreg vándoroknak számítunk (minden értelembe véve). A férjemmel kettesben utazunk rendszeresen áprilisban. 7 napra megyünk, ezért én mindig meg tervezem az utazást. Melyik nap hová megyünk, melyik parkba, múzeumba, mely városrészt látogatunk, esetleg hol ebédelünk, érkezés - távozás napját. Mivel a párizsi tömegközlekedés nem olcsó megpróbálom ezt okosan tervezni.
Azt gondoltam én már "szaki" vagyok ebben, de most mégis felmerült egy kérdés.
Igaz-e az hogy a Fontainebleau-i kastélyhoz el lehet jutni és vissza 1-5 zónás napi jeggyel(Mobilis)? Érvényes a vonatra és a shuttle buszra is?
Válaszát előre köszönöm,
Üdv, Teréz
#1676 - Teréz - 2014.01.19. - 14:25
Kedves Teréz!

Köszönöm, én is gratulálok a remek szervezéshez, és felkészüléshez, és hogy évenként eljutnak Franciaországba! Igen, ez igaz, a Mobilis elővárosi vonatokra is érvényes, és még a buszra is, amire a vonat után kell szállni, mivel az is egy 5-ös zónás Párizs környéki tömegközlekedési eszköz.
#1677 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.19. - 14:51
Kedves Tibcsi!
Június első két hetét néztük ki Párizsi tartókodásunkra (5 éjszaka). Azt szeretném kérdezni, ha beleesik pünkösd vasárnap és hétfő, zárva vannak-e múzeumok, látványosságok. Az egy hetes fényképes utazási bérletet meg tudom-e venni a repülőtéren? Még nem tudom, hogy rynair, vagy esyjet járat lesz.
Bobigny városrészben néztem egy apartman hotelt viszonylag jó áron, ez a környék már nem biztonságos?
#1678 - Marcsi - 2014.01.20. - 09:59
Kedves Marcsi!

Nincsenek zárva pünkösdkor a nevezetességek, max olyanok, amik egyébként is zárva lennének hétfőn.
Ryanair esetében a reptéren nem kaphatók bérletek, majd a transzferbusz után a metrómegállóban lehet kapni, az EasyJet a CDG-ra megy, ott van viszont bérletpénztár, de lehet az 1-2-es zónás fogja megérni egyébként heti bérletből, az esetben külön RER-jegy is kell a reptérről.
Bobigny-nak, ami egy város, nem Párizs városrésze, azért vannak gettós részei, ahol éjszaka nem érdemes mászkálni, de nem tudom megmondani hogy pontosan melyik utcák azok, vannak normális részei is.
#1679 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.20. - 10:11
Kedves Tibcsi!
Olvastam, hogy a CDG-ról 3 db T+ jeggyel el lehet jutni Párizsba. A kérdésem, hogy hol találom meg a 350-es buszt a CDG-n?
#1680 - Brigusz - 2014.01.22. - 16:33
Kedves Brigusz!

Igen, csak kicsit lassú azzal. A megállókra válasz a 40-es hozzászólásban.
#1681 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.22. - 16:37
Kedves Tibcsi!

Ismételten nagyon köszönöm a tanácsait. Néztem az Ön által javasolt oldalt, ahol jegyet lehet váltani az Eiffel toronyba, de itt csak 2 verziót láttam, mindkettő liftes. A lépcsős verzióra ezek szerint nem lehet előre jegyet váltani? Még azt kérdezném, hogy ez a 2. emelet magasság, hány panel emeletszintnek felel meg, hány emeletet kellene effektiv lépcsőznünk?
Másik kérdésem, hogy a museum pass-t hol lehet megvásárolni?
Hálás köszönettel:
Erika
#1682 - Erika - 2014.01.23. - 05:45
Kedves Erika!

Nem, lépcsős jegyeket nem lehet online kapni, de úgy nem is kell nagyon sorban állni, főleg most télen.
A 2. szint 116 méteren van, ami kb. 38 panelemeletnek felel meg, és 700 lépcsőfok.
A Museum Pass megvásárlásáról a cikkben, a hozzászólások felett, a Múzeumbérlet bekezdés végén.
#1683 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.23. - 09:25
Kedves Tibcsi! Köszönöm a gyors válaszodat. Tegnap lefoglaltam a repülőjegyeket. Végül is pünkösdöt kikerüljük, gondolom tömeg lesz mindenhol. Egy kicsit körülményes lesz az utazásunk. A fiam és családja Karlsruhe környékén él Németországban. Először hozzájuk megyünk és onnan június 11-én vonattal Párizsba. Már de. 10-11 között ott leszünk, ott leadjuk a poggyászt és megyünk nézelődni. Június 16-án az easyjettel jövünk vissza Magyarországra. Tehát 5 teljes napunk lesz, ebből 1 napot Versaillesre szántunk. A szállás még kérdéses azt is napokon belül lefoglalnám. Az árak miatt csak Párizs környéki jöhet szóba, viszont az összes kinézett szállás RER megálló mellett van. (Poissy Apart'City, Port Merly Apart'City és Bry-Sur Marne) Miután csak németül beszélek egy keveset, félek nem boldogulunk jegyvásárlással. Amit eddig olvastam a heti bérlet lenne talán a legkedvezőbb, de nem értem hogyan működik a feltöltés az automatával. A bérletet ugyanis ha jól tudom rögtön a párizsi vonat pályaudvaron már meg is vehetnénk, illetve kérdezném, hogy a múzeum kártyát is meg tudjuk ott venni? Az utolsó kérdésem, ha mégsem működik a bérlet vásárlás, akkor paris visitet vegyünk, vagy pedig RER jegyet és a belvárosban t+jegyet?
#1684 - Marcsi - 2014.01.24. - 11:00
Kedves Tibcsi! Évek óta visszatérő "bámész turista" vagyok Párizsban. Van fényképes decouverte NAVIGO közlekedési kártyám, amit évekkel ezelőtt, megérkezés után, a Charles de Gauller/Roissy reptéren a jegy-és bérletpénztárban csináltattam meg, és visszatéréseim alkalmával, az ott ülő alkalmazottal fel tudtam töltetni. Ezért nem volt soha szükség arra, hogy automatát használjak. A kérdésem az lenne, hogy meg vannak-e ezek a pénztárak vagy 2014-re oda is automatákat telepítettek? Segítségül pedig azt szeretném megkérdezni, ha automaták vannak, akkor hogyan kell azokat használni? Egyik oldalon sem találtam ehhez eligazítást. ( pl. az Isztambul kártya esetében, még egy rövid videó bemutató is segíti az oda utazókat.)
Köszönettel: Feri
#1685 - Feri - 2014.01.25. - 01:06
Kedves Tibcsi!

Hétfőn hajnalban indulunk Párizsba, a Porte Maillot mellett fogunk lakni.

Csak két napot leszünk, s csak a fő látványosságokkal foglalkoznánk, aztán még úgyis jövünk. Ennyi időre szerinted is a Mobilis napijegy az 1-2-es zónára a legjobb megoldás? Illetve, ez 24 órára érvényes, vagy a felhasználás napja végéig?

A Porte Maillot környékén esetleg nem ismersz valamilyen olcsó, éttermet\gyorséttermet?
#1686 - Ábel - 2014.01.25. - 12:47
Sziasztok!

MARCSI: A legegyszerűbb pénztárban megvenni, de automatában amúgy se lehetne feltölteni, míg nincs meg maga a kártya. Pénztárban vásárolva nem kell neked a feltöltéssel bajlódni, kérj egy Navigo Découverte Semaine-t, akár fel is írhatod, és odaadhatod a papírt, adj mellé fényképet, ill. írd még utána hogy Zone 1-5 (ha mentek Versailles-ba, meg még azon a héten a reptérre is, már megéri az 1-5-ös).
A Gare de l'Esten nem lehet múzeumbérletet venni.


FERI: Még mindig vannak pénztárak, igen, és ott feltöltheted!


ÁBEL: Naptári napra érvényes a Mobilis, és még másnap kb. 5-ig az éjszakai buszokra is. Igen, 2 Mobilis jó lesz. Nem tudok konkrétan éttermeket ajánlani, de a Porte Maillotnál van több is, egy híres és jó, de nem olcsó étterem ott a Le Relais de Venise L'Entrecote. Gyorsétteremből pedig sok van a belvárosban, még a Champs-Elysées-n is van egy Quick.
#1687 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.25. - 21:48
Kedves Tibcsi! Köszönöm a megnyugtató válaszodat, hogy a reptéren még meg vannak a pénztárak. Én hétfői napon érkezem és vasárnap jövök vissza. Így, -mint mindig-, optimális az 1-5 zónás feltöltés, mert egész héten nincs gond az utazással és a reptérről való be és visszajutás is megoldott.
Üdv: Feri.
#1688 - Feri - 2014.01.26. - 00:52
Köszönöm a választ, a szállás is lefoglalva(Bry sur Marne Apart'city). A bérletet szeretnénk, de hétfői napon indulunk haza (easyjet) és akkor már nem lesz érvényes a bérlet,mert ugye szerdán veszem meg és vasárnapig érvényes. Viszont akkor 2 db RER jegyet kell majd vennem? (a szállás Bry sur Marne RER A, majd átszállunk és RER B). Vagy itt is érvényes, hogy RER-ről RER-re 1 jeggyel átszállunk.
#1689 - Marcsi - 2014.01.26. - 14:12
Köszi a választ! Azt esetleg nem tudod még, hogy a metrók meddig üzemelnek?
#1690 - Ábel - 2014.01.26. - 21:04
MARCSI: Csak egy RER-jegyet kell venni a reptérig (Billet origine-destination), bárhol is csatlakozol be a RER/metró hálózatba, az odáig érvényes lesz, átszállással is. Viszont ebben az esetben az 1-5-ös zónás hetijegy már nem éri meg, így már 1-2-es lenne a jobb, és Versailles-ba is RER-jegy.


ÁBEL: 0:40-0:45 - 1:15 között mennek végig útvonalukon az utolsó metrók, pénteken, szombaton és ünnepnapokon 1 órával később. Az előző napi napijegy érvényes még rájuk.
#1691 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.26. - 21:57
Sziasztok!
Szia Tibcsi!

Apró segítséget szeretnék nyújtani Én is, frissen hazatérve Párizsból!
Mi 4 nap 3 éjszakát voltunk Párizsba, ebből 1 egész napot Párizs látványosságaira fordítottunk,1 napot Disneylandben töltöttünk és,1 nap Normandiába látogattunk a partraszállás egyik helyszínére Omaha Beach-re illetve az Amerikai temetőbe .....
Természetesen Párizsban szinte éjjel-nappal úton voltunk és a Paris Visite kártyát használtuk.
Repülőnk a Paris Beauvais-on szállt le (Ryanair) innen transzferbusz vitt be minket Porte Maillot-ra.
Transzferbusz ára 16E/fő/út,szóval 2 személyre 64E csak a busz!Mi még a reptéren megvettük a jegyeket oda-vissza így ezzel le volt a gond.
Az út 1,15 óra kb míg Porte Malliot-ra ér a busz.
Porte Malliottól 15-17 perc volt a szállásunk a IX.kerületben ami még bőven beleesett a 3. zónába.
2 db 2 napos Paris Visite 1-3 zóna kártyát vettünk ami 35,50E volt összesen.
Térképet érdemes beszerezni főleg metróhálózatosat, de 1 nap után már fejből járható szinte ,viszont nagyon egyszerű a közlekedés a metróval,nagyon jól ki vannak írva mi merre található,sokkal jobban mint Londonban vagy Barcelonában.
Eiffel-torony belépő:
-gyalog 5E/fő az első szintre...
-lifttel 9E/fő a második szintre...
-Harmadik szint zárva!!!
Diadalív(Arc de Triomphe) 25 éves korig eu.polgároknak ingyenes ,amúgy 9,70E/fő a jegy.
Notre Dame belépő ingyenes,toronytúra 9E körül.
Ezekről itt az oldalon is nagyon sok infó megtalálható!
Disneyland 82E/fő az 1 nap/2 park jegy!
Disney-be csak ReR megy,piros A4-es!
Aki Disneyland-be látogat vastag pénztárcával vagy zsák pénzzel érkezzen,de a látvány és az élmények kárpótolnak mindenért.
Disney étterem a parkon belül 25-35E/fő ,de ezek menük.
Gyorsétteremi menü 8-11E között....
A boltok a reggel 8:30-9:00 körül nyitnak és este 22-23-ig is nyitva tartanak.
Az éttermi árak 7,50-15E/fő az átlag...
Az első metró 5:30-tól indul a végállomástól,itt bele kell kalkulálni mire odaér ahol felszállunk,Mi majdnem így késtük le hazafelé a transzerferbuszt.
Ami szintén a Porte Maillot-ról indul vissza,ahol leszállunk.
A Champs -Élysées sétáló utcára érdemes bőven időt fordítani. Nagyon sok helyre gyalog is el lehet jutni, például a Szerelmesek hídja, ami fantasztikus látvány, a Notre Dame mögött található, ahol Mi is megpecsételtük a szerelmünket, és tettünk egy egyedi készítésű lakatot. Az időjárástól féltünk egy picit, de szerencsére egész végig napos eső nélküli időnk volt.
Remélem, hogy a főbb dolgokban tudtam egy kis segítséget nyújtani.
Nagyon szépen köszönöm én is a rengeteg segítséget utazásunk előtt Tibcsinek!
Üdvözlettel: Gábrish
#1692 - Gábrish - 2014.01.27. - 11:30
Szia Tibi!
Érdeklődnénk, hogy a Classics Hotel Porte de Versailles-tól hogy tudunk a Charles De Gaulle reptérre eljutni? és a stadion (Parc des Princes) az 1-2-es zónán belül van-e? Köszönjük
#1693 - heni - 2014.01.28. - 19:01
Szia Tibi!
Párommal február 14 től 16 ig leszünk Párizsban a Beauvaisra érkezünk.Tudnál valamilyen szállást ajánlani?A keretünk rá 100 eurónk kb.Elöre is köszönöm szépen
#1694 - Csaba - 2014.01.28. - 22:21
Kedves Tibcsi!

26 éven aluli vagyok, összegeznéd milyen kedvezmények illetnek meg? Mind múzeumok, tömegközlekedés, bármi :)
Nagyon köszönöm, alig maradt kérdésem az úttal kapcsolatban, elég volt végigolvasni az oldalt :)
#1695 - nikkancs - 2014.01.29. - 15:00
Kedves Tibcsi!
Június közepén szeretnénk a gyerekekkel Disneyland-be menni. A szálláshelyet Párizsban, vagy környékén gondoltuk keresni. A repülőtér, szálláshely, illetve Disneyland közötti közlekedés kivitelezésére első körben autóbérlésére gondoltunk (hatan mennénk). A honlapodon található információk alapján úgy látom, hogy nagyon jól kiépített a "tömegközlekedési" hálózat. Véleményedet szeretném kérni. Szerinted az autó bérlése, vagy tömegközlekedés használata lenne a jobb, és költséghatékonyabb választás. Három napot töltenénk Disneylandbe, 4 éjszakára foglalnák a szállást.
Köszönöm segítségedet,
Mónika
#1696 - Reggel Mónika - 2014.01.30. - 08:39
Sziasztok!
GÁBRISH: Köszi a hasznos és érdekes információkat!


HENI: A Porte de Versailles-tól közlekedő T3a villamossal Cite Universitaire-ig, onnan pedig RER B a reptérre.
VAGY Corentin-Celton metrómegállótól 12-es metró Pasteurig, majd onnan 6-os metró Denfert-Rochereau-ig, és onnan RER B a reptérre, amelyik szimpatikusabb, a metró gyorsabb lehet, kivéve ha egyből jön a villamos, csak át kell szállni még egyszer.
A Parc des Princes igen, 1-es zóna.


CSABA: Konkrét szállásokat sajnos nem tudok ajánlani, a cikkben kereshetsz, vagy itt: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088&
mindig nézd meg az értékeléseket, és hogy milyen helyen van, mennyire messze a belvárostól. Ha kiválasztasz pár szállást, akkor már tudok véleményt mondani, hogy melyiknek a legjobb az elhelyezkedése.


NIKKANCS: A múzeumok ingyenesek, az egyéb látnivalók kedvezményeiről a Látnivalók menüpontokban tájékozódhatsz. Tömegközlekedésben hétvégén van kedvezmény, amikor lehet venni hétvégi ifjúsági napijegyet.


MÓNIKA: Ha Disneylandben van a szállás, ott nem biztos hogy egyáltalán kell közlekedni. A CDG reptérről pedig vonattal 12 perc alatt el lehet Disneylandbe jutni, tehát erre nem mondanám hogy feltétlenül szükség lenne autóbérlésre. Más repterekről pedig transzferbusz közlekedik Disneylandbe.
Árak szempontjából: autóbérlés árakat itt feljebb lekereshetsz. Ahhoz képest lehet számolni: CDG-Disneyland vonat fejenként 17,50 EUR (meg persze majd vissza is minden esetben még egyszer ennyi). Orly-Disneyland busztranszfer 18 EUR, Beauvais-Disneyland pedig 24 EUR (de utóbbi csak 9:30-kor és 19:30-kor indul, ha az nincs, akkor eljutás a Beuavis reptérről Disneylandbe fejenként 23 EUR, csak kicsit körülményesebb).
#1697 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.30. - 20:40
Kedves Tibcsi!
Szeretném megtudni hogy Párizsból hogyan lehet eljutni lehetőleg szervezetten Normandiába a D Day Múzeumhoz?
Köszönettel Laci
#1698 - Laci - 2014.02.03. - 19:42
Kedves Laci!

Több múzeum is van arra, a D-day tengerpartokról való eljutásra válasz az 545-ös hozzászólás utolsó előtti bekezdésében.
#1699 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.03. - 23:09
Kedves Tibcsi! Megint Marcsi vagyok. Köszönöm az eddigi segítségedet. Miután már az utazási jegyünk és a szállásunk meg van, figyelmem a programokra irányul. Miután szerda délelőtt érkezünk a Gare Est pályaudvarra és a szállásunk Bry Sur Marne aparthotel, ezért (vonattal, mert Németországban töltünk először 5 napot) fényképes bérlet mellett döntöttünk, ez vasárnapig jó lesz, utána hétfőn már a hazautazásra veszünk RER jegyet a CDG-re. Az első kérdésem, hogy a pályaudvaron hagynánk a poggyászunkat, mert a szállást csak 4 órától lehet lefoglalni, tehát mennyibe kerül a poggyászmegőrzés. Múzeumbérletet is itt szeretnénk megvenni 4 napra. Az első nap tehát szerdán a Musée Carnavaletet és egy kis sétát a Monmartre ez ingyenes, délután lecuccolunk, majd estefelé újabb séta valahol. A másik kérdés, ha múzeum bérletem van a Louvre-ba csak a piramison keresztül mehetek be? Miután elég lábfájós vagyok a Diadalívnél felmehetünk lifttel? A versaillesi kastély megtekintésére csütörtök - vasárnap között melyik napot javasolnád, hogy ne legyen nagy tömeg. Valahol olvastam, hogy kisvonat közlekedik a versaillesi parkban, ez igaz? Szeretnénk ugyanis megnézni Kis Trianont is. A múzeum bérlet végül is mit tartalmaz Versailles esetén? A lényeg, hogy a sorbanállásokat szeretném minél rövebb időre korlátozni, jó lenne ha a kisebb múzeumokra is maradna időnk. Köszönettel: Marcsi
#1700 - Marcsi - 2014.02.06. - 14:59
Kedves Tibcsi!
Köszönöm eddigi segítséged, de még lenne egy pár kérdésem.
Kb, mennyi idő alatt lehet a Porte Maillottól Bellevilléig elérni. Belefér az 1 jegy, illetve Porte Maillotnál lehet e venni gyűjtőjegyet.
A La Fayette áruház mihez van közel, hogy beépítsük az útitervbe. És még azt szeretném megtudni, hogy mi ven ha nem éri el az ember a transzfer buszt és egy későbbivel megy, mert láttam hogy a későbbi is beleférne az indulásig és kapuzárásig.
Köszönöm a segítségedet!
B. Bea
#1701 - B. Bea - 2014.02.06. - 20:49
Kedves Bea!

Csak a hozzászólásod miatt írtam. Szerintem ne kockáztassatok és semmiképp se menjetek későbbi busszal. Jobb előbb kint lenni, direkt vannak így a buszok. Mi amikor mentünk, akkor fél órával korábbival jöttünk el és épphogy elértük a gépet. Nem tudni milyen idő lesz, útépítés, dugó vagy bármi.

De persze ti tudjátok, én csak a tapasztalatomat szerettem volna megosztani.

Itt pedig meg tudsz nézni mindenféle eljutást. Csak beírod a kezdő és végző metróállomást és ki is dobja. Voszonyítási alapnak jó lehet.
http://www.ratp.fr/itineraires/fr/ratp/resultat-detaille/start/Belleville+%28METRO%29%2C+Paris/end/Porte+Maillot+%28METRO%29%2C+Paris/is_date_start/1/date/2014-02-07/time/07%3A40%3A00/route_type/plus_rapide

Üdv, Vica
#1702 - Vica - 2014.02.07. - 07:37
A LaFayette szerintem a Concorde térhez (Place de la Concorde), a Madeleine-hez, az Operához esik közel. Így ha azokat megnézitek, akkor tehettek arra egy pici kitérőt.
maps.google.com-on ha beírod , akkor ott láthatod a térképen milyen táv (de szinte az Opera mögé esik rögtön). De van egy metrómegálló is ott : Chaussée d'Antin - La Fayette
Remélem tudtam segíteni!

Porte Malliott-nál szerintem nem volt rendes kassza, csak automata, de valószínűleg ott is tudtok venni jegyet. (De ezt Tibcsi jobban tudja)

Üdv, (ismét) Vica
#1703 - Vica - 2014.02.07. - 07:49
Sziasztok!

MARCSI: 2012-ben 24 órára 4,50 EUR volt a csomagmegőrzés a Gare de l'Esten. Igen, múzeumbérlettel a piramison keresztül, sorban állás nélkül lehet bejutni, a Louvre-ba, de a Gare de l'Estnél nem lehet megvenni a múzeumbérletet. A Diadalív liftjét meg lehet kérdezni, hogy lehet-e használni, ha elmondod, vagy mutatod hogy fáj a lábad, lehet hogy felengednek rá. Csütörtököt javasolnék Versailles-ra, a múzeumbérlet tartalmazza, és Trianont is. Igen, közlekedik kisvonat, 7,50 EUR rá a retúrjegy.


BEA: Porte Maillot-Belleville 30-35 perc, az 1-es metróról Hotel de Ville-nél kell átszállni a 11-esre. Belefér egy jegy, de gyűjtőjegy is vehető Porte Maillotnál a metróállomás pénztárában vagy automatáinál. Ahogy Vica is írta, a La Fayette M7, M9 metró, Chaussée d'Antin - La Fayette megálló, az Operához van közel, és a Concorde-tértől (a Louvre és a Champs-Elysées közötti tér) 1,3 km. Azzal a transzferbusszal mentek, amelyikkel akartok, ha odaérnétek, csak ahogy írta Vica is, jobb biztosra menni.
#1704 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.07. - 13:59
Szia Tibi.
Márciusban vonattal jövünk át AMsterdamból Parizsba , Paris Nord részig hoz a vonat,este 22:18-kor. Innen a mivel lehet bejutni a belvárosba . Mennyire veszelyes éjszaka Párizs?
#1705 - Betti - 2014.02.08. - 12:55
Szia!

Az egy városi pályaudvar, metróra szálltok ott, ahova akartok menni. Nem veszélyes éjszaka Párizs, csak pont a pályaudvarok környékén kell figyelni.
#1706 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.08. - 15:03
Kedves Tibi!

Megkérlek nagyon szepen leirnd,hogy a Paris Nordtol a Hotel Tolbiachoz (122, rue de Tolbiac , 75013 Párizs , Franciaország) hogy jutunk el ?! '
Köszönöm
#1707 - Betti - 2014.02.09. - 11:14
Kedves Betti!

Először kb. 650 m/max 10 perc gyaloglás a Rue la Fayette-n Poissonnière metróállomásig: http://goo.gl/maps/ydYrB VAGY a gyaloglás helyett Gare du Nordtól 4-es metróval 1 megálló Gare de l'Estig,
majd 7-es metróval, Mairie d'Ivry felé, Tolbiac metróállomásig.
#1708 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.09. - 14:38
Köszönöm a fenti válaszaidat.
Este 11-kor hol tudunk venni T+ jegyet?
#1709 - Betti - 2014.02.09. - 19:24
A metróállomáson - ha már pénztár nincs, akkor az automatában.
#1710 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.09. - 21:33
Sziasztok!

Én köszönöm szépen Tibcsi!

Kedves Laci,aki szeretne eljutni a D-day múzeumokhoz.
Tudnék Neked némi segítséget nyújtani ez ügyben+képekkel is szolgálni ha érdekel.
Kérlek adj valamiféle elérhetőséget és keresni foglak.
Gábrish
#1711 - Gábrish - 2014.02.10. - 23:57
Sziasztok, Szeretnék segítséget kérni. Nyáron utazunk Disneylandbe, ott is szállunk meg. 4napra megyünk, 1napot Párizsra szánunk. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy melyik "vonattal" menjünk? Illetve, hátha tudjátok, hogy kb mennyibe kerülne a jegy. Előre is nagyon köszönöm a segítséget! :) Niki
#1712 - Niki - 2014.02.11. - 21:38
Szia!

RER-el menjetek Párizsra, majd vissza Disneylandbe. 14,20 EUR körül lenne a RER-jegy össz oda-vissza, de valószínű jobban meg fogja érni 1-5-ös zónás Mobilis napijegy 16,10-ért, mert lehet Párizsba is fogtok közlekedni, pl. a Notre Dame környékéről az Eiffel-torony környékére, ha nem gyalog mentek, vagy a Montmarte-ra (oda túl hosszú is lenne gyalog).
Ha 12 éven aluli gyerekkel mentek, akkor neki legjobban ehelyett 1-5-ös zónás 1 napos gyerek Paris Visite fogja megérni 11,40 EUR-ért.
Ugyanakkor, ha hétvégén mentek Párizsba, még jobban megéri a 12 éven aluli, és ez esetben már szintén 26 éven aluliaknak 1 napos 1-5-ös zónás ifjúsági napijegy (Ticket Jeunes Week-end) 8,10 EUR-ért.
#1713 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.11. - 22:17
Kedves Tibi!
Nagyon hasznos az infó, már most is sokat segített.
Májusban utazunk Párizsba, CDG reptérre érkezünk 18:00-kor, szállodánk Puteaux, La Defense helységben lenne (megnéztem - 3-s zóna, 1-s metró útvonal, Esplanade de la Defense metró megálló). Kérdezném, hogy hogy legjobb eljutni ehhez az állomáshoz (olvastam, hogy van valamilyen busz, talán 351?,aztán 1-es metró?). A szállodáig milyen fajta jegyet vásároljak? Ha aznap még bemegyünk a városba (csak 1-es metróval utaznék) akkor megéri e a 3 napos Visit jegyet vennünk, vagy elég, ha aznapra csak sima vonaljegyet veszünk és utána csak 2 napos Visit napi kártyát vásárolunk.
Előre köszönöm a választ.
Nati
#1714 - Nati - 2014.02.11. - 23:06
Kedves Nati!

Amennyiben metróval elérhető a szállás, akkor nincs zónarendszer, tehát nem kell figyelembe venni, hogy 3-as zóna, jók lesznek metró esetében (ha RER-el közlekedtek a városba, akkor nem) az 1-2-es jegyek, T+, stb.
Ha mindenképp 351-s busszal akartok menni, akkor azzal Nationig, onnan pedig 1-es metró La Defense felé, ha inkább a gyorsabb RER-el mennétek, akkor azzal Chatelet-Les Halles-ig, és ott RER A-ra szálljatok át, La Defense felé.
A pontos cím ismeretében nézd meg Google térképen, hogy melyik La Defense megállónál kell leszállni ,mert 2 is van metrónál.
A szállodáig RER esetében csak egy RER jegyet (Billet origine-destination) kell venni a reptérről La Defense-ig, ha busszal mentek, akkor a buszra 3 db T+-jegyet, majd még egy T+-jegyet majd a metróra.
Se 2, se 3 napra nem éri meg a Paris Visite, az 1-2-es zónás napijegyekkel jobban fogtok kijönni.
Első napra akkor vegyetek napijegyet, ha annyit utaznátok.
A szállodához való eljutáshoz az 1. nap 1-2-es napijegyét csak a metrón használhatjátok, a 351-es busz után.
#1715 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.12. - 15:09
Szép Napot!
Kedves Laci,aki szeretne eljutni a D-day múzeumokhoz.
Tudnék Neked némi segítséget nyújtani,ha elfogadod...
Kérlek adj valamiféle elérhetőséget és keresni foglak.
Gábrish
#1716 - Gábrish - 2014.02.12. - 15:28
Szia!

Márciusban megyünk egy hétre Párizsba szombattól szombatig, és épp a legjobb tömegközlekedési jegy opción gondolkozunk. A kérdésem az lenne, hogy a Navigo Découverte-t nem párizsi lakosoknak is el szokták adni? A francia oldalon olyasmit olvastam, hogy vagy a régióban kell élni vagy dolgozni.
Köszönöm a segítséget!!!
Lilla
#1717 - Lilla - 2014.02.14. - 21:17
Szia!

Természetesen mindenki veheti, különben nem lenne leírva, hogy van ilyen, és nem válaszoltam volna sokaknak, hogy vehetnek ilyet :) A sima Navigo az, amit csak a régió lakosai vehetnek, Navigo Decouverte viszont mindenki számára elérhető.
#1718 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.14. - 21:34
Kedves Tibcsi!

Mi Brüsszelből szeretnénk Párizsba eljutni,tudnál ebben segíteni,hogy mivel érdemes?
Köszönöm
Réka
#1719 - Réka - 2014.02.16. - 09:50
Szia!

Repülővel (a skyscanner.com-on megnézheted, hogy milyen társaságok mennek, de a konkrét árakat a légitársaságok oldalain nézd inkább), vagy vonattal: www.thalys.com/be/en/train-timetables/Brussels/Paris amelyik olcsóbb az adott időpontra.
Ha az ár nagyon fontos, a buszárakat is meg lehet nézni, de az 5 órás út, viszont a legolcsóbb lehet: http://be.idbus.com/
#1720 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.16. - 14:08
Kedves Tibcsi!

Kicsit későn írok, de hátha még tudsz segíteni. Holnap megyek párommal Párizsba, easyjet-el. A gép a Charles de Gaulle repülőtéren száll le. Ahogy olvastam a városba utazáshoz van egy olcsóbb megoldás, mégpedig a 351es busz, ami a Nation megállóhelyig közlekedik. A szállásunk 37 Rue Servan, 11. Bastille - République
Paris, 75011 alatti címen van, ami gyalog is maximum 2 km séta a Nationtól. A busszal kapcsolatban sokat keresgéltem, de nem találtam róla semmit se. Van e esetleg közelebbi megállója a szállásunkhoz és hogy pontosan milyen jeggyel vehető igénybe. Ha a T+ jeggyel, akkor jó e ha 10es gyűjtőt veszek és azt hol tudom megvenni a reptéren? Ja és persze hol tudunk rá felszállni?? :-)
Lenne egy másik busz is mégpedig a 69 es. Ha jól tudom az is a szállásunk közvetlen környezetében van és egyenesen az TORONYHOZ megy, mivel az érkezés napján kb 17óra körül érkezünk ez tűnik jó választásnak. Tudnál e róla kicsit többet mondani?
Az utolsó kérdésem pedig h a louvre tényleg zárva tart kedden??
Remélem még időben írtam és tudsz nekem segíteni. Előre is köszöm.
Ádám
#1721 - Adam - 2014.02.16. - 17:22
Szia!

A 351-s buszra 3 db T+-jegy kell, jó a gyűjtő is (az csak 10 db T+-jegyet jelent, csak egybe adják). Ennél közelebb busz nem tesz le, ez 4 metrómegállóra van Pere Lachaise állomástól, amelyhez közel van a szállás, 2-es metróval. De mehettek 350-essel is, ha pont az indul, csak akkor máshogy kell eljutni Pere Lachaise vagy Voltaire metrómegállóhoz, a metrótérkép figyelembevételével.

A reptéren vannak turinformok, RATP elárusítópontok, de max a RER-megállójában is lehet mindenféle tömegközlekedési jegyeket venni.

A 69-es busz egy nagyon szép "városnéző" busz, mert szép helyeken közlekedik, de nagyon-nagyon hosszan, kb. 50-55 perces út. Úgyhogy felszállhattok végül is rá, mert jó helyeken megy, szép út, megéri csak azért is, de vissza azért metróval sokkal gyorsabb.

Igen, tényleg zárva tart a Louvre kedden, a különböző nevezetességek nyitva tartását megtalálod a látnivalók menüpontokban.
#1722 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.16. - 20:36
Köszönöm szépen az értékes infókat. Ha annyiban tudnál még segíteni, hogy a 351es a reptéren honnan indul és gyalog meg tudjuk e közelíteni, valamint hogy van e olyan honlap ahol a párizsi buszok menetrendje, pontos megállói esetleg átszállások kikereshetőek.
Mégegyszer köszönöm!
#1723 - Ádám - 2014.02.16. - 21:56
A buszmegálló a 2A, 2C, 2D, 2B és az 1-es terminálok, valamint a vasútállomás előtt van, a táblákat is lehet követni a felszíni közlekedéshez a reptéren, de néhányan nem könnyen találják meg, akkor kérdezzetek. A vasútállomást, vagy elvileg a 9-es vagy 11-es kaput kell keresni, jól ki van táblázva a reptér.

A másikhoz lásd a cikkben a Párizsi metrótérkép, tömegközlekedési térképek részt.
#1724 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.16. - 22:07
Köszönöm szépen a gyors és türelmes választ.
Sokat segítettél!
Arról tudsz esetleg valamit, hogy a szállásunk környéke közbiztonságilag milyen?
#1725 - Ádám - 2014.02.16. - 22:22
Párizsban a város határain belül szinte mindenhol jó a közbiztonság, csak a bármely más nagyobb városban is tapasztalható dolgokra kell figyelni (zsebtolvajok, erőszakos árusok).
#1726 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.16. - 22:34
Ennek örülök, mert szeretnénk este sétálgatni.
Köszönöm a sok segítséget.
Egy dolog szomorított csak el, hogy az oldal szerint az Eifel torony lépcsős része csak 18ig van nyitva és mi később érünk oda.
Még egyszer köszönöm és jó éjszakát!
#1727 - Ádám - 2014.02.16. - 22:51
Kedves Tibi!
Köszönöm szépen a válaszokat. És nagyon hasznos ez az oldal!
#1728 - Nati - 2014.02.17. - 13:06
Kedves Tibcsi!
Szeretném megkérdezni, hogy ha a szállásunk a 3. zónába esik, és csak metróval tervezzük az utazásainkat, elég ha T+ jegyeket, vagy gyűjtőjegyet veszünk? Vagy azok csak az 1. zónára érvényesek?
Nagyon szépen köszönöm a választ!
#1729 - Mónika - 2014.02.17. - 15:00
Kedves Mónika!

Metró esetében nem számítanak a zónák, ami metró az mind 1-es zóna, tehát elég lehet igen a T+, gyűjtőjegy, vagy akár 1-2-es napijegy metróra.
#1730 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.17. - 15:22
Kedves Tibi!
2014.május 16-án érkezünk a Beauvais reptérre. Az lenne a kérdésem hogy a busztranszferre előre, itthon is meg tudjuk venni a jegyet vagy csak a helyszínen?
Köszi Éva
#1731 - Éva - 2014.02.20. - 10:12
Kedves Éva!

Ha előre meg szeretnétek venni, itt lehet online jegyet venni: http://tickets.aeroportbeauvais.com/Offres.aspx
#1732 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.20. - 12:43
Szia Tibi!
Ha Mobilis jegyet veszünk 1-5 zónára,akkor azzal ellehet jutni Versaillesba es DIsneylandbe is?
#1733 - Betti - 2014.02.21. - 15:51
Újabb kérdés: T+ jegy RER-re is érvényes?
#1734 - Betti - 2014.02.21. - 15:57
Kedves Tibor!
Látom, hozzád intéznek kérdéseket párizsi utazásokkal kapcsolatban. Mi márciusban mennénk és lenne kérdésem. Visszafelé a repülő 9.20 kor indul (Ryanair). Hogy tudunk kimenni erre az időre a reptérre. Hány órás buszt kell elérnünk? Honnan tudjuk hogy a téren, ahonnan indulnak a buszok, melyik irányba kell felszállni? van több buszjárat is ehhez a 9.20-as rep. járathoz?
Köszönöm szépen a seítségedet. Ja igen, még valami! Tudnál-e az Opera Bastille környékén olcsó szállást (hostel) ajánlani! Nagyon fontos lenne! Köszönöm! Krisztina
#1735 - Krisztina - 2014.02.21. - 18:00
Sziasztok!

BETTI: Versailles-ba és Disneyland-be jó az 1-5-ös Mobilis, de ha nem egy nap mentek Versailles-ba és Disneylandbe-is, ami valószínű, akkor a Versailles-os napra 1-4-es is elég, mert az csak 4-es zóna.
T+ érvényes RER-re, de csak Párizs határain belül, az 1-es zónában, tehát Versailles-ba, és Disneylandbe nem.


KRISZTINA: A térről csak egy irányba megy a transzferbusz, a reptér felé, érkezésnél látjátok, hol áll meg. A transzferbusz menetrendjére link a cikkben, de azért ide is ideteszem: http://www.aeroportbeauvais.com/horaire_bus.php?lang=eng
a 9:20-ashoz a 6:20-ast javasolja elérni, amit érdemes is, hogyha bármi torlódás lenne az úton, de ha lekésnétek, azért utána vannak, pl. 6:25-kor, 6:35-kor is, de azért nézd meg a pontos dátummal (az összeset úgy adja ki, ha nem jelölöd be, hogy Budapestre mész).
Szállások (hostelek is), itt: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088&label=parizsuti
valamint hostelworld.com, hostels.com de érdemes a hotelscombinedot is nézni, mert meglepő módon nem mindig olcsóbbak a hostelek. Én egyébként egy hostelt ismerek, ahol voltam, és vállalható volt teljesen, ezt: http://www.aijparis.com/
#1736 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.22. - 15:53
Szia Tibi!
Köszönöm az eddigi válaszokat,és a sok sok segítséget!
De nem igazan vagyok tisztába,hogy meddig tart az 1,2 stb zóna.
Nem tudsz segíteni egy ilyen térképpel?
#1737 - Betti - 2014.02.23. - 17:33
Szia!

A városban valószínű csak metróval fogtok közlekedni, ott nincs zónarendszer. Ha a városban RER-el közlekedtek valamiért, akkor is kb. csak a La Defense lehet ami külső zóna, de oda is megy metró. De térkép a cikkben, a hozzászólások felett, a Párizsi metrótérkép, tömegközlekedési térképek
részben.
#1738 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.23. - 17:46
Szia Tibi,
június közepén utazunk Párizsba két kislánnyal, 8, 10 évesek. Replőjegyeket már megvettük, most a szállásokat nézegetjük és itt kérem a segítségetek. A booking.com-on a Sacre Cour-hoz közel találtam az Adagio Paris Montmartre hotelt, címe: 10 Place Charles Dullin. A véleményeteket szeretném kérni a környékről, mennyire biztonságos, milyen gyorsan érhetők el a főbb nevezetességek. Fő szempont volt, hogy legyen benne konyhasarok a reggeli kávé + teához ill. a gyerekeknek estére az esetleges hisztik elkerülésére.5 éjszakát töltünk Párizsban, majdnem 6 teljes napunk lesz, mivel reggel érünk oda és a 6. nap este indulunk vissza.Terveink szerint 1 nap Versailles, 1-2 nap Disney, a többi Párizs lenne.Köszönöm előre is a válaszokat és bármilyen hasznos infót szívesen veszek.

A metrózás kicsit megrémiszt, most kezdtem tanulmányozni a vonalakat, abban is segítséget kérek, hogy milyen jegyet, bérletet vegyünk.
#1739 - Kriszti - 2014.03.05. - 09:36
Szia Tibi,

az előző levelemet kicsit korán küldtem el, még lenne néhány kérdésem. Ha az előbb említett szállást választjuk és a leszállás után RER-rel megyünk be a városba, hány átszállással jutunk oda. Bőröndökkel és két gyerekkel nem mindegy, vagy válasszunk taxit?
Van még egy szállás a 16. kerületben, címe: 16 rue Eliane Jeannin Garreau. Kellemes és kedvező az ára, de nem esik-e nagyon kívül?
Egyébként szombaton reggel érkezünk és csütörtökön késő este indulunk vissza.
Köszönöm előre is a a válaszod.
#1740 - Kriszti - 2014.03.05. - 09:51
Kedves Kriszti!

Az Adagio Paris Montmartre hotelhez való eljutásban tudok segíteni, azon a környéken "laktam" már többször. RER-rel a Gare du Nord-ig kell menni, onnan busszal lehet legegyszerűbben eljutni a szállodához. A 30-as és az 54-es busz jár arra (egyik megállója a pályaudvar egyik oldalán van, a másik a másikon, de mindkettő a pályaudvar előtti részen) A busszal az Anvers megállóig kell menni (nincs nagyon messze, pár megálló, de nem emlékszem pontosan, hogy mennyi). Onnan kicsit tovább, talán az első keresztutcán jobbra kell fordulni. A pályaudvaron a buszmegállókban szépen ki van írva, hogy melyik busz közlekedik arra, kb hány perc múlva érkezik. A környék tulajdonképpen biztonságos, bár a következő metró megállótól már kezdődik a piroslámpás negyed, de nem hiszem, hogy éjszaka a gyerekekkel arra mászkálnátok. Napközben szerintem teljesen konszolidált a környék. Van a közelben - az utca túloldalán - egy jó élelmiszerüzlet, egy Carrefour, ahol mi még este 8-kor is vettünk langyos bagettet. A metróval szerintem könnyű bejutni a nevezetességekhez, az Anvers-től közvetlenül a Diadalívhez lehet eljutni, de ha a Pigalle-on szálltok fel egy másik vonalra, akkor pl a Concorde térre lehet eljutni.
Remélem, tudtam segíteni.
Éva
#1741 - éva - 2014.03.05. - 14:13
Kedves Éva,

nagyon köszönöm a válaszod. Sajnos már nem elérhető a szállás, tegnap még kihozta a booking.com, most ismét megnéztem és már nem . Viszont találtam apartmant az 5. kerületben. ez utazás szempontjából még talán jobb is lenne. Mi a véleményed?
#1742 - Kriszti - 2014.03.05. - 15:38
Kedves Tibi!
2 kérdésem lenne:

1. május 13-19-ig leszünk Párizsban. Melyik napon, milyen belépővel érdemes Disneylandba kimenni? (2 felnőtt+ 2 gyerek 6 és 7 évesek) Vannak forgalmasabb időszakok, esetleg nyugisabb napok?

2. 2014. Május 17-én, szombaton Párizsban is lesz a Múzeumok éjszakája. Tudnál segíteni, hogy hol találom meg az idén részt vevő múzeumok listáját? Illetve az volna az igazi nagy ász, ha a gyerekprogramokról is segítenél vmi információhoz jutni, mert 2 kislánnyal vágnánk neki az éjszakának, akik 6 és 7 évesek mindössze! Segítséged előre is köszi, Márti :-)
#1743 - Orosz Márta - 2014.03.05. - 18:37
Kedves Tibcsi! Hipotel Paris Sacre Coeur Olympiades -ről tud valaki információt adni?
#1744 - Briguszka - 2014.03.05. - 21:03
Kedves Tibi! Segítséget szeretnék kérni. A problémám a következő: foglaltunk egy szállás Párizsban Hipotel Belleville-t, de annyi rossz kritikát olvastunk róla, hogy keresnénk egy másikat hasonló árfekvésben de kevésbé negatívat. Ezért érdekelne olyannak a véleménye aki már járt az Hipotel Paris Sacre Coeur Olympiadesben esetleg.
#1745 - Briguszka - 2014.03.05. - 22:10
Kedves Kriszti!

Szerintem az 5. kerület is jó környék - jobb, mint a Montmartre - de azt nem ismerem annyira. Ha a szállás közel van az RER Saint-Michel Notre Dame, vagy a Luxemburg megállókhoz, akkor a repülőtérről jó a közlekedés is. A városon belül pedig gyalogosan elérhető több nevezetesség is.
#1746 - éva - 2014.03.06. - 08:15
Sziasztok!

KRISZTI: Nem kell megrémülni a metrózástól, minden nagyon jól ki van írva.
Amilyen jegyek szóba jöhetnek: hétvégi ifjúsági napijegy, mobilis napijegy (abból nincs gyerek), esetleg több napos Paris Visite (ezt főleg gyerekeknek, mivel ebből van gyerekjegy), ill. hétfőtől navigo decouverte. Lehet, hogy megérheti egy több napos jegyből 1-2-es helyett 1-5-ös zónás is, mivel 2 Disneyland, és 1 Versailes is lesz, de pontosan nem tudom mit hogyan, mert nem tudom melyik nap pontosan hova mentek. A cikkben szerepelnek ezeknek a jegyeknek, bérleteknek az árai, és ki tudjátok számolni, kinek, hogy, mikor mi éri meg legjobban.


MÁRTA: Mindenképp inkább a hét közepén, mint a hét végén menjetek Disneylandbe. A Disneylandbe való eljutás, és a jegyárak a Látnivalók Párizs környékén menüpontban olvasható.
Gyerekprogramokról info a Párizs gyerekkel menüpontban.
Múzeumok éjszakájáról info a Párizs látnivalók, nevezetességek I. menüpont hozzászólásai között, a (2014-s) 42-s hozzászólásban.


BRIGUSZKA: Ha rákeresel Google-ben hogy Hipotel Paris Sacre Coeur Olympides booking, akkor a booking.com oldalán több kritikát olvashatsz róla, nem túl jó az értékelése. A Hipotelek általában nem jók. Általában olcsón is lehet találni megfelelő szállásokat, én ár szerint szoktam rendezni, és már olcsó áron is vannak 8 pont körüliek. Itt van a legtöbb szállás: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088
#1747 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.06. - 10:02
Szia Tibi,

köszönöm a válaszod. Ha már teljesen összeállt a program, akkor még kérném a segítséged a jegyekkel kapcsolatban. Most a szállásokkal küzdök, mindenképp apartmant szeretnénk, viszont azt írják, hogy a kulcsokat nem a szálláshelyen kapjuk meg. Bőröndökkel, 2 gyerekkel ez nagyon kellemetlen lehet. A járatunk reggel 8-kor érkezik a Charles de Gaull-ra, , gondolom 10-re legkésőbb a városban lehetünk. Az apartmanok leírásánál viszont azt olvastam, hogy 16-17 órakor lehet elfoglalni. Van ebben tapasztalatod?
Egy apartmanhotelt találtam, Adagio Porte de Versailles , címe: 16 rue Eliane Jeannin Garreau, 92130 Issy-les-Moulineaux. Írnál a környékről, ill milyen az elhelyezkedése közlekedés szempontjából?
Nagyon köszönöm előre is.
#1748 - Kriszti - 2014.03.06. - 10:35
Kedves Tibcsi!
A párommal márc 19-én megyünk Párizsba és az oldalnak köszönhetően mindent megtudtam, amit szerettem volna:) Két kérdésem lenne: Az RER-en, illetve a metró megállókban van mosdó? Illetve a belvárosban, a nevezetességeknél lesznek nyilvános wc-k? Köszi, Detti
#1749 - Detti - 2014.03.06. - 11:32
Kedves Tibi! Köszi a gyors választ. Májusig még lehet, hogy nyaggatlak néhány kérdéssel. :-)
Most néhány kérdés merült fel bennem:
1. A Télégraph metró-megállóhoz közel foglaltam apartmant. Sokat fogunk utazni előreláthatólag. De Disneylandre 1 napot rászánunk. Melyik jegy/ bérlet verziót ajánlod, ha naponta min. 2-szer oda-vissza utazunk a Telegraphtól a citybe ill. CDG-re érkezünk/távozunk.

2. Ha a Tourist cardot megveszem Pesten: a Disneyland 20%-os kedvezményes belépőt csak helyben tudom megvenni, nem találom a web-oldalukon? Köszi, Márti
#1750 - Orosz Márta - 2014.03.06. - 14:18
Kedves Tibi,
Pár apró kérdés...
Szállásunk a Moulin Rouge felett van két utcányira és a CDG-re érkezünk.Az odajutást úgy tervezzük, hogy RER a G.d. Nordig, majd M4 (1 megálló) és M2 a Blanche-ig. Kérdésem, hogy a RER jegy (kb 9,50) érvényes a Blanche-ig ,vagy csak a G.d. Nordig és aztán T+.
És persze ugyanígy vissza.(Ugyanez a RER metró kombináció működik Versaillesbe is?) Május 8-án is ott leszünk ,ami nemzeti ünnep.Érinti ez a múzeumi nyitva tartásokat?
Még egy apróság... Mivel szeretünk esti sétákat is tenni a nejemmel, mi a véleményed a szálláshelyünk környékéről. Miután lefoglaltuk a szállást kaptuk az infót a barátainktól,hogy eléggé túlfűtött a levegő arrafelé" szexuálisan".Biztonságos a hely?

Kösz a választ Péter
#1751 - Péter - 2014.03.06. - 18:40
Sziasztok!

KRISZTI: Ha 16-17 órakor lehet egy szállást elfoglalni, akkor maximum ott hagyhatjátok a cuccokat addig a recepción (ha van valami recepció, de apartmannál lehet, hogy nincs, bár apartmanhotelnél szerintem meg van :))
Kicsit kinn van a szállás, ennek ellenére 12-es metróval Porte de Versailles-tól kb. 20 perc alatt be lehet érni a városba.
Külvárosi környék, de teljesen jó.


DETTI: RER- és metrómegállókban nem nagyon van, de a városban, ill. a nevezetességeknél van természetesen, vannak ingyenesek is néhol, ill. a McDonald'sokba pl. ingyen lehet használni.


MÁRTA: Egyételműen 1-5-ös zónás fényképes hetijeggyel jártok a legjobban (Navigo Decouverte Semaine, 34,40 EUR+5 EUR), amit már a reptéren vegyetek meg. Ez fedezi a CDG bejutást, Disneyland kijutást, amik így 23 EUR-ba kerülnének külön, a maradék 16 EUR 6 napra pedig nagyon kedvező, nincs alternatívája. 19.-én, ami már a következő hét, pedig csak vegyetek jegyet a reptérre, ill. ha még a városban is mentek valahova a reptérre utazás előtt, akkor még mondjuk oda T+-jegy aznap.
A kedvezményes Disneyland jegyet személyesen lehet megvenni az aznap érvényes 1-5-ös zónás Paris Visite felmutatásával, 1 napos, 2 parkos jegyre. Azonban annak az ilyen Visite ára 22,85 EUR, és 20% kedvezmény közel sincs annyi, tehát nem éri meg így, jobb az, amit írtam, a hetijegy.


PÉTER: A RER-jegy végig érvényes, ameddig el nem hagyjátok a metrót, pontos állomásig lehet venni, tehát Blanchéig vegyétek. Május 8.-n nyitva vannak a múzeumok, de a Louvre csak 17:30-ig.
Ne a környéken sétáljatok szerintem éjszaka nem is emiatt, hanem mert jobb a Latin-negyedben, a Szajna-parton, vagy valamilyen más belvárosi negyedben, vagy a Montmarte-on sétálgatni, a Moulin Rouge környékén nem olyan hangulatos. A Moulin Rouge környéke valóban a piros lámpás negyed, de utcája válogatja, melyik milyen rész, emiatt nem a legjobb, de különösebb gond nem hiszem hogy lesz.
#1752 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.07. - 09:09
Zseniális, precizek a válaszaid, KÖSZI!!Jól értettem: a Navigo D. semaine érvényes a RER-re is a CDG-ről és Disneylandba is, nem kell kiegészitő jegyet venni hozzá?
#1753 - Orosz Márta - 2014.03.07. - 14:25
+ kérdés: Navigo D.S. gyerekeknek is ugyan ezen az áron váltható? 6 és7 évesek
Ha az utolsó napra 10-es gyűjtőjegyet veszünk, az névre szól vagy felhasználhatjuk közösen a férjemmel ill. a gyerekek?
#1754 - Orosz Márta - 2014.03.07. - 14:36
Szia!

Nem kell semmilyen kiegészítő jegy, az mindenhova érvényes lesz.
Gyerekjegy csak Paris Visite-ből van, 12 éven alul, valamint van a hétvégi ifjúsági napijegy is, amit szombaton és vasárnap lehet felhasználni. Az 1-5-ös zónás 5 napos gyerek Paris Visite 29,75 EUR, de valószínű úgy jobban jártok, ha a gyerekeknek 1-5-ös zónásat csak a Disneylandes és a CDG-os napra vesztek, más napokra 1-2-es zónásat ill. a hétvégi ifjúsági napijeggyel kombináljátok. A cikkben ott van a gyerek Paris Visitek ára 1-3-as és 1-5-ös zónára, valamint a hétvégi ifjúsági napijegy árai is 1-2-es (Párizs) és 1-5-ös (Disneyland) zónára, így ki lehet számolni milyen kombináció a legkedvezőbb.
A gyűjtőjegy csak 10 db T+-jegy, bárhogyan fel lehet használni, de a reptérre, RER esetén nem lesz érvényes.
#1755 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.07. - 14:47
Kedves Tibi,
köszönöm a korábbi válaszaidat. A Homeliday oldalán találtam töb privát lakást, amik árban elérhetőek számunkra és szabadok jún 15-19-ig. A segítségedet kérem hogy az alábbi címek közül melyiket ajánlanád közlekedés, biztonság és bájosság szempontjából.
1 ker. 37 rue St. Honore, 10 ker. rue de Chabrol, 22 rue Louis Blanc, 3.ker. 38 rue Reaunor és 11 ker: 54 rue Trousseau.
A CDG-ra érkezünk és két kislánnyal (8, 10 évesek )megyünk.
Köszönöm előre is!
#1756 - Kriszti - 2014.03.10. - 10:03
Kedves Kriszti!

Ezek közül mindenképpen az 1. kerületit, az a legbelsőbb belváros, a Szajna parttól és a Notre Dame-tól 400 m-re, a Louvre-tól és a Notre Dame-tól 1 km-re, esetleg a 3. kerületit. Párizsban minél kisebb egy kerület száma, annál közelebb van a központhoz.
#1757 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.10. - 12:51
Szia Tibi! Kalkuláltam a gyerekek heti költségeit és arra jutottam, hogy érdemes volna a hétvégén az ifjúsági napijegyet választani. Ezzel kapcs. az 1. kérdésem:
1. A hétvégi ifjúsági napijegyet meg lehet venni elővételben érkezéskor a reptéren szombat-vasárnapra?
2. A hazautazás napján már nem tervezünk más programot csak a reptérre való kijutást a Télégraphtól. 13 órakor indul a a járatunk Pestre. Mi a legegyszerűbb módja szerinted? Nagyon köszönöm az eddigi sok-sok segitséget! Márti
#1758 - Orosz Márta - 2014.03.10. - 14:11
Kedves Tibi!Szeretném megkérdezni,h. szerinted a Porte Maillot-ról a Charles Michels állomásra (15.Av.Emile Zola)melyik a legegyszerűbb és leggyorsabb útvonal?ill. a délről jövő Rer a Javel állomástól jónak tűnik majd visszafele,de ott mintha a térkép szerint vége lenne majd az Eiffel torony környékén??...át kell szállni 1 másikra ami átmegy a Szajnán stb. vissza a Port M.-ra??,nem egyértelmű!?!Nekem is a visszajutással kapcsolatosan vannak gondjaim,9.15 kor indul majd haza a gépünk(Ryanair) és nem tudom mikor induljunk el a hotelből és vasárnap reggel is 5.30 kor indul az első ??,honnan tudom meg mikorra ér a hozzám legközelebb esőhöz???Remélem érthetően írtam le és tudsz válaszolni,Köszönettel,előre is,Zsuzsi
#1759 - Zsuzsi - 2014.03.10. - 21:14
Kedves Tibcsi!

márc 14-17. között mennénk Párizsba, 4 nap, 3 éjszaka, de az első nap késő este érkezünk (BVS), ezért aznap csak a szállásra kéne eljutni (Avenir Hotel Montmartre, cím: 39 Boulevard Rochechouart, 09. Opéra). A tömegközlekedési és múzeum belépők megfelelő kombinálásához kérném a segítséged. Kb. így terveztem:
1. nap: Paris/Beauvais airport 20.35-kor érkezünk, bustransfer 20.55-kor indul Paris Porte Maillot Pershing car park (22.10-korér ide), innen metróval tovább (1 sárga, Charles de Gaulle Etoile - ig, onnan a 2 kékre az Anvers megállóig.
2- hajókázás, Cité, Notre-Dame, latin negyed, Pantheon, Luxemburg kert, Saint Chapelle, Bastille, Les Halles (másfél óra), Parfümmúzeum, Pompidou, Eiffel sötétedés előtt és után
3. Louvre csak kívülről, Tuileriák, dOrsay, Invalidusok, Rodin múzeum, Trocadero, Champs-Elysees, Arc de Triomphe, Defense,
4-nap Montmartre, Sacre Coer, Clignancourt bolhapiac (2 óra), Moulin Rouge, Grevin, Paris Porte Maillot 18,05 indul, Paris/Beauvais airport kb. 19.20- ér a reptérre.

Kérdéseim:
1. Szerinted ez nagyon zsúfolt-e?
2. milyen jegyet ajánlasz a tömegközlekedésre és a belépőkre
3. valaki adott nekem egy tízes tömbből megmaradt jegyet, dátumot nem látok rajta szerinted azt felhasználhatom (kb. 8 hónapja vette)

előre is kösz
#1760 - Emőke - 2014.03.10. - 22:56
Szia Tibi,
júniusban utazunk Párizsba. A szervezésben most tartok a szállásfoglalásnál. Néztem a központban (1.2.3) és a 18. 13.12. kerületekben is. Árban akár 150-200 Eur különbség is an a külvárosok javára. Lehet, hogy fura kérdés, de szerinted megéri ennyivel többet fizetni és akkor szinte minden gyalog bejárható, talán a metózásra sem kell annyit költeni. Összesen 6 napot leszünk Párizsban, szombattól csütörtökig. Tervezzük Disneyland-et (1-2 nap) és Versaillest is.
Köszi szépen.
#1761 - Kiri - 2014.03.11. - 08:09
Kedves Tibi ! Nagyon tetszik az oldal, nagyon sok információt találtam már és fogok is még..... Válaszaidból úgy látom, érdemes a véleményedet kikérni szállás-ügyben. Októberben mennénk Párizsba egy koncert miatt, ami a Zenith-ben lesz. Több külföldi ismerősünk szintén oda tart és az Ibis Paris La Villette Cité des Sciences szállodát nézték ki maguknak. Ibisban még nem csalódtam, az ár is korrekt és mivel koncert előtt találkoznunk kellene a többiekkel- egykikük hozza a jegyemet- legjobb volna ha mi is ott szállnánk meg. A térképen azt látom, kb 10 percnyi gyaloglással elérhető a koncert helyszíne de parkon is keresztül kell menni. Mennyire biztonságos szerinted ? Bár ahogy elnéztem, ha tömegközlekedéssel kellene odamennünk akkor is hasonló gyaloglásra számíthatnánk. Koncert előtt és után is maradnánk még 1-2 napot, hogy azért Párizst is lássuk. Tanulmányoztam a metrótérképeket. Jól látom, hogy viszonylag egyszerűen elérhetők a látványosságok ? Nem voltam még Párizsban tehát az alapoknál kezdenénk..... :) Válaszodat előre is köszönöm !
#1762 - Manyi55 - 2014.03.11. - 14:32
Szia
Azt szeretném kérdezni, hogy a metrojeggyel ha felmegyek a felszínre és 90 percnél hamarabb visszamegyek a metróra, még érvényes lesz és hogy fogadja el a beléptető? Kösz
#1763 - Zoli - 2014.03.11. - 15:30
Szia!
Majis 8-an nagyon rovid, par orara erkezem Parizsba,( a lanyommal) a Ch.de Gaulle repterre, du. 17.20-kor,masnap reggel tovabb repulok Southamptonba, az Orlyrol, de. 10-kor indul a gep. A kerdesem az lenne, az Eiffel toronyt szeretnenk megnezni, a csomagot eloszor a csomagmegorzoben hagyjuk-melyik repteren? a CDG-on vagy menjunk az ORLY-ra? s onnan milyen tomegkozlekedesi eszkozzel lehet eljutni a torony kozelebe? onnan pedig este -kora ejjel a repterre? melyik a legoptimalisabb megoldas? este a toronyba hany oraig lehet felmenni?mennyi oda egy jegy? es a busz-metron melyik jegytipust ajanlod?
koszi elore is a segitseget!
#1764 - Csiszar Odette - 2014.03.12. - 07:23
Szia! Tudnal-e adni egy elerhetoseget valakinek, aki Southamptonnal kapcsolatban tudna infokat adni? pl. repterrol a kikotoig mivel lehet eljutni, egy ejszakara olcsobb szallaslehetoseg stb. koszi!
#1765 - Csiszar Odette - 2014.03.12. - 08:02
Sziasztok!

MÁRTA: Szerintem meg lehet venni előre, majd rá kell írni a dátumot, amikor használjátok. Télegraph-CDG: 11-es metró Repubilique-ig, majd 5-ös metró Gare du Nordig, végül RER B a reptérre. Télegraphnál megvehetitek már a RER-jegyet a reptérre, az a metróra is érvényes lesz.


ZSUZSI: RER C Pont de Rungis Aeroport d'Orly felé, Kennedy Radio-France-ig, majd 70-es busz Charles Michelsig, vagy ha metrózni egyszerűbb lenne: 1-es metró CDG-Etoille-ig, majd 6-os metró La Motte-Picquet-Grenelle-ig, végül 10-es metró Charles Michelsig.
A 9:20-as géphez a Porte Maillothoz 6:10 körül kéne odaérni, a transszferbusz Porte Maillottól 6:20-kor indul (de 25-kor is, ha lekésnétek).
El kell gyalogolnotok, vagy taxiznotok olyan korán még Kennedy-Radio France-ig, majd ott fel tudtok szállni az 5:51-es RER-re Porte Maillotig VAGY a szállástól 10-es metró Porte d'Aueteuilig, majd a 6:01-es PC1 busz Porte Maillotig.


EMŐKE: Majdnem 100% hogy jó lesz még a jegy, hacsak nem sérült meg, de ha nem jó, akkor úgyis kiderül a metrókapunkál.
A nevezetességbelépőket úgy látom, csak meg kell venni, mivel ha jól látom 3 múzeumba mentek, nem éri meg a 4 napos múzeumbérlet 56 EUR-ért.
Első nap a szállásra Porte Mailottól csak T+-jegy.
A többi nap nem jöhet szóba más, mint T+-jegy (gyüjtőjegy), vagy ha aznap annyit utaznátok hogy megérje, akkor aznapra 1-2-es zónás Mobilis napijegy.
2. nap a Bastille-t akár ki lehet hagyni, ott nincs semmi érdekes, de nem tudom azért így megmondani, hogy mi hogy fog beleférni, mert sok múlhat azon hol mennyi időt töltötök, mikor indultok, megállltok-e enni, mennyit kell sorbanállni, stb.


KIRI: Biztos hogy nem lesz 150-200 EUR a közlekedés, max 42 EUR lesz 6 napra (de a belvárosban is költenétek közlekedésre), tehát csupán a közlekedési spórolás miatt ennyit biztos hogy nem ér meg. Ha külvárosban foglalnál, arra figyelj, hogy ne valami nagyon rossz helyen a szálloda.


MANYI55: Ha egyszerre egy csomó ember átmegy a parkon, nyilván nem lesz semmilyen gond, ráadásul még gondolom sok más ember is megy a koncertre.
Persze, minden látványosság elérhető metróval, és a belvárosban egymáshoz képest gyalog is.
A szállodától, a közeli Corentin Cariou metróállomástól kb 20-25 perc alatt juthattok a belvárosba, Pont Neuf megállóig.


ZOLI: Nem lehet felmenni a felszínre T+-jeggyel, az újra belépéshez már másik jegy fog kelleni.


ODETTE:
Ha az Orlyról indultok, akkor ne hagyjátok a csomagot CDG-on, mert oda visszamenni szerintem felesleges.
Szerintem az se jó, ha elmentek az Orlyra leadni a csomagot, aztán vissza a városba.
Inkább hagyjátok valamelyik vasútállomás csomagmegőrzőjében a csomagjaitokat, pl. a CDG-ról közlekedő RER megáll a Gare du Nordon, ott leszálltok, leadjátok a csomagot, majd továbbmentek az Eiffel-toronyhoz.
A Gare du Nordtól az Eiffel-torony 42-es busz közvetlenül VAGY RER-B St. Michel-Notre-Dame-ig, majd RER C Champ de Mars-Tour Eiffel-ig.
Vissza a csomagokért ugyanúgy, majd a Gare du Nordtól az Orlyra RER B Antonyig ( Saint-Remy-les-Chevreuse irányába), majd ORLYVAL metró.
Ha a lányod 12 éven aluli, és ha mindezeket egy nap alatt viszitek véghez, akkor neki egy 1-5-ös zónás 1 napos gyerek Paris Visite fedez mindent. Neked az 1-5-ös zónás 1 napos felnőtt Paris Visite a legegyszerűbb mindezekre, de az 2-3 EUR bukás, mert olcsóbb megvenni külön a RER-jegyeket, és a párizsi vonaljegyeket. A Visite csak az ORLYVAL metróra nem lesz majd érvényes.
Az Eiffel-torony nyitva tartása, és belépőjegy árai a Párizs látnivalók I. menüpontban olvashatók.
U1 busz megy Southamtponban a kikötő és a repülőtér között, de légyszi ha van további kérdésed Southamptonnal kapcsolatban, azt a London tanácsok, közlekedés oldalon tedd fel.
#1766 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.12. - 13:04
Kedves Tibi, köszönöm a megerősítést- teltházas koncertről lesz szó, már nem lehet rá jegyet kapni így aztán gondolom, páran jönnek arra is amerre nekünk kell.
#1767 - Manyi55 - 2014.03.12. - 13:53
Kedves Tibi!
Koszonom a hasznos infokat! Amit meg szeretnek tudni, keso este 22-23 orakor is van kozlekedesi lehetoseg az Orly repterre? A Gare du Nordtól az RER B es ORLYVAL metróval egeszen az Orlyra lehet erni? Mivel csak masnap reggel indul tovabb a repulonk, minel tobbet szeretnenk latni Parizsbol, ezert lenne jo tudni a kozlekedesi lehetoseget ejjel.A lanyom felnott, szerinted erdemes-e elore megvenni a metrojegyeket s kb hany db kellene, ha csak a toronyig s kornyekere megyunk?
#1768 - Csiszar Odette - 2014.03.13. - 07:23
Kedves Tibi!Köszönöm az infokat,lenne még pár kérdésem.Megnéztem az útvonalakat,amit ajánlottál,busz térképet is töltöttem le,pontosan mi van írva a buszokra,mit kell nézni,ott is a végállomást v. a következő megállót,ill. menetrendet tudok v.hol találni??Pc1-es buszt,így keresem,megállóban ezt a felíratot,v. másképp jelölik?,lehet h. majd elmegyünk visszautazás előtti este megnézzük,másnap hajnalban hova kell menni,késtem már le gépet,most nem szeretném!!!(porte maillot-ig visszafele a 10 es metrot porte d'auteull -ig majd pc1 buszt választottam,ajánlásod szerint!)így ehhez a hajnali úthoz,akkor kettőnknek 4 db gyűjtőjegy t+-os elegendő ugye??Köszönettel,Zsuzsi
#1769 - Zsuzsi - 2014.03.13. - 11:19
Kedves Odette!

23:00-kor indul az utolsó ORLYVAL Antonytól, ami igen, az Orly reptérig elmegy. Ez azt jelenti, hogy Gare du Nordtól visszafele a 22:20-as RER-el el kéne indulni Antonyig, úgy kell kivenni a csomagokat, és visszaérni oda. Mivel már érvényes az ORLYVAL-ra a Paris Visite, csak korábban nem volt, rosszul írtam, de most megnéztem, és változott, ezért ne vegyetek metrójegyeket, úgy már mindenképp az 1-5-ös zónás 1 napos Paris Visite fogja megérni mindkettőtöknek, emelett semmi nem kell.
Ha minél többet szeretnétek látni Párizsból, akkor az Eiffel-torony helyett/mellett érdemes St. Michel-Notre Dame-hoz menni (Gare du Nordtól RER B-vel 2 megálló), és ott megnézni a Notre Dame-ot, majd a Szajna-parton gyalogolni az Eiffel-torony fele, elérhettek a Louvre-ig, stb.
Ez esetben, későbbi eljutási lehetőség az Orlyra, az N144-es éjszakai busz Gare de l'Esttől (ami a Gare du Nordtól 500m-re van), Corbeil Essonnes Noctilien felé, a megfelelő Orly terminálig. Az N144-es indulási idejei Gare de l'Esttől: 1:10, 2:10, 3:10, 4:10.
Itt egy dolog fontos, hogy az Orly reptér 0:30 és 3:30 között zárva van. Akkor valószínűleg nem tudtok bejutni, tehát előtte már bent kell lenni, vagy 3:30 után bemenni. Ha van jegyetek másnapra, akkor, ha 0:30 előtt bejuttok, megengedik, hogy ott maradjatok, de ezt érdemes megkérdezni.
#1770 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.13. - 11:30
Kedves Zsuzsi!

A buszra az van írva, hogy PC1, és a végállomása, nektek Porte Maillotig Porte de Champerret felé kell menni. Az időpontokat a hivatalos párizsi tömegközlekedési útvonaltervező alapján írtam, azt nem írtam, hogy a metrót 5:48-as indulásra írja, de itt a PC1 menetrendje, ezen az látszik, hogy az első 5:50-kor indul, utána 11 percenként, tehát stimmel a 6:01 (a metró meg csak 4 perc menetidő lesz).
http://goo.gl/HviY41
Őszintén szólva, én inkább a RER-es megoldást választanám, mert csak 1,3 km-t kell gyalogolni: https://goo.gl/maps/f368w, és ez taxiban sem hiszem hogy egy nagy összeg lenne, valamint nem nagyon fér bele időben, hogy keresgessétek a PC1 buszt, meg bármilyen késés, tehát ez a RER-es megoldás biztosabb lehet.
Igen, elég 2 T+-jegy, vagy a RER-megoldás esetén 1 T+-jegy fejenként.
#1771 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.13. - 12:07
Kedves Tibi! Sajnos nem találtam rá választ, ezért kérdezem meg: A 350-es buszon a CDG-n érvényesítek 3 t+ jegyet. Ezekkel a jegyekkel utána átszállhatok a metróra? A hiányos francia tudásom alapján úgy olvastam, hogy nem. Válaszod előre is köszönöm.
#1772 - Sz.Ákos - 2014.03.13. - 12:09
Kedves Ákos!

Nem, buszról metróra már nem lehet átszállni ugyanazzal a T+-jeggyel.
#1773 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.13. - 12:13
Kedves Tibi! Júniusban megyünk Párizsba (4 fő), csütörtök este 6 órára érünk a CDG-re. A szállásunk a rue de Tolbiac, 13. Place d'Italie-n lesz (Hotel Ambre). Hazaút: következő hét csütörtökön 12:55-kor indul a gép. A kérdéseim: - hogyan jutunk el a szálláshelyre, - tudsz-e valamit a 13. kerületről, érdemes-e valamit ott megnézni, - mikor érdemes elindulni (hazafelé), hogy elérjük a repülőt, - milyen jegyet, bérletet érdemes venni, figyelembe véve a vasárnapi határidőt? Szeretnénk a párizsi látnivalókat megnézni, versailles-ba, disneyland-be elmenni és Párizs környékén szétnézni. Esetleg egy tengerparti kirándulás is beleférne, vonattal. Van esetleg javaslatod? Előre is köszönöm a válaszokat!
Ági
#1774 - Ági - 2014.03.13. - 18:59
Kedves Ági!

Eljutás a szálláshoz: RER B-vel Chatelet-Les Halles-ig, majd 7-es metróval Tolbiacig.
A 13. kerület egy teljesen normális kerület, de különösebb látnivalók a kerületben nincsenek.
A reptérre mondjuk 11:00-re ki lehetne érni, hogy minden rendben legyen, akkor a Tolbiac metróállomáson 9:50 körül fel lehetne szállni a metróra.
Az északi tengerparti részek, amik Párizshoz közelebb vannak, nem annyira szépek mint a déliek, de délre repülni kéne, de azt akár olcsóbban is lehet mint északra elvonatozni. De az északi strandokra se lehet eljutni kevesebb mint 2 óra alatt.
Itt az oldalon fel vannak sorolva a különböző típusú jegyek és bérletek, hogy pontosan milyet vegyetek, azt csak akkor tudnám megmondani, ha pontosan tudnám, mikor mentek Versailles-ba, Disneylandbe, valamint a tengerpartra.
#1775 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.14. - 21:50
Kedves Tibi,
már segítettél korábban is, most szeretnélek megkérni, hogy véleményezd a következő két párizsi címet. 25 rue de l'Hirondelle 75006. ill. az 1. ker. rue Sant Denis. A CDG-ól érkezünk, gyerekekkel. Azt is meg szeretném kérdezni, hogy, merre találunk olyan kis tipikus párizsi tereket, utcákat, ahová a turisták még nem törtek be.

Köszönöm előre is.
#1776 - Kriszti - 2014.03.15. - 18:36
Kedves Tibor!
Párizsi utazásunkat szervezem,és közben akadtam nagy örömömre az oldalra.Április 2.-7-ig szeretnék férjemnek és 13 éves kislányomnak szép utat Párizsba és szeretném a segítségét kérni,látom igen járatos Párizsban. 2-án este 20.25kor érkezünk a Beauvais-Tille reptérre.Szeretném megkérdezni hogy jutunk legegyszerűbben és legolcsóbban a 129boulevard de Magenta 10. Gare du Nord-ba vagyis a Grand Hotel Magentába. Ezen kívül segítségét kérem szépen hogy a hotel körül hol tudnánk szolíd árakon étkezni,vagy esetleg jó pékséget vagy üzletet tud-e ajánlani??
Azt is szeretném megkérdezni hogy mit javasol ,hogyan közlekedjünk (milyen bérletet vásároljunk) ha a főbb látványosságokat néznénk meg ,és Disneyland-be szeretnénk 2 napra menni ?Azt is olvastam hogy a Batobus-szal 2 napos jegyváltás esetén eljuthatunk a főbb nevezetességekhez? Ezen kívül Április 6.án a Párizsi Magyar Nagykövetségen tudunk szavazni ? Ezt hol találjuk??Kérem legyen szíves segítsen ,hogy eligazodjak az információk sokaságában.Előre is nagyon köszönöm .
#1777 - Iker Józsefné Györgyi - 2014.03.17. - 12:30
Kedves Tibi!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Malesherbes környéke mennyire jó környék? Konkrétan a "129 rue Cardinet
75017 Paris" a szálloda címe, amit kinéztünk. Előre is köszönöm.
#1778 - Tóth János - 2014.03.17. - 16:49
Kedves Tibor!
Egy magyar oldalon azt olvastam, hogy a párizsi museum pass a tömegközlekedési járatokra is érvényes. Ez igaz? Köszönettel István
#1779 - istván - 2014.03.17. - 22:27
Kedves Tibor!
Koszonom a hasznos infokat! Szekelyudvarhelyrol, Romania-bol vagyok, korulmenyes az Orly repter informacioig elerni, megkerlek segits megtudni, este "befogad-e" a repter ha masnap reggel van tovabb jaratunk?esetleg a kozelben olcsobb szallasi lehetoseg egy ejszakara?reggel-delelott 10-kor indul tovabb a repulonk, 8-kor kell jelentkezzunk a repteren. Koszonettel Odette
#1780 - Csiszar Odette - 2014.03.18. - 06:50
Kedves Tibi!
2014-06-21-28-ig utazunk Párizsba 4-en a gyerekekkel/ 15 és 12 évesek / az easyjettel a CDG-re érkezünk 16 órakor , vissza indulás 12.55 / szállást még nem foglaltam, de valószínű: Rue des Presles, Le Perreux-sur-Marne, Île-de-France 94170, Franciaország. , mert úgy látom közel van a RER-rel Párizs és Disney is./ 2 napot szeretnék a Disneybe is elmenni /
Szerinted milyen Párizs kártyát vegyek? /5+3 napos?/ hogy tervezzem ezt 8 napot, van ötleted?

Köszi: Tünde
#1781 - Pizzo - 2014.03.18. - 16:32
KEdves Tibi!
2014. április 14. -én utazunk Párizsba (1 felnőtt és a 20 és az 9 éves gyermekemmel ). A CDG -re száll le a gép. Két dologban szeretném a segitségedet kérni. Az első napon a főbb nevezetességeket szeretnénk megnézni ( Eiffel torony, Notre Dame és a Diadaliv ). A második és harmadik nap Disnayland. A szállásunk a belvárosban van ( 1 Rue Chenier, Paris 75002 ) Szeretném megkérdezni, hogy milyen jegyet vásároljunk? A negyedik nap még szeretnénk elmenni az Asterix parkba, és onnan a CDG re. A csomagelhelyezéssel van problémám. Tudod-e esetleg, hogy az Asterix parkba van-e csomagmegőrző? Ha nincs akkor mit javasolsz, hol rakjuk le? Ugye jól olvastam, hogy az Asterix parkba csak egyszer 9.00 órakor indul metró a parkba? Az Asterix parkból milyen sűrűn megy közlekedési eszköz a CDG-re?
Előre is köszönöm a segitségedet.
Üdvözlettel:
Yvett
#1782 - Illéssy Yvett - 2014.03.19. - 10:45
Kedves Tibor!

Szeretném a segítségedet kérni jegy, illetve bérlet vásárláshoz. Melyiket érdemes vennünk 4 főre? Csütörtökön este 6-ra ékezünk a CDG-re. Vasárnapig csak Párizsban leszünk a látnivalókat megnézni, a 13. kerületben lakunk majd. Hétfőn, kedden, szerdán Disneyland, Versailles és Párizs környéke van betervezve. Csütörtökön indulunk vissza délelőtt a CDG-re. Előre is köszönöm a válaszod.
Ági
#1783 - Ági - 2014.03.19. - 14:14
Szia
Szeretném megkérdezni, hogy a Porte Maillot -nál lenne-e valamilyen csomagmegőrző, ahol reggeltől délutánig hagyhatnánk a csomagokat?
#1784 - Zoli - 2014.03.19. - 16:07
Szia Tibi!

Ha 5 napra megyünk Párizsba (kedd-+szombat), a heti bérlet (vinnénk fényképet) jó nekünk az 1-5 zónában korlátlanul? Kedd este 19 óra körül meg lehet csináltatni a CDG-re érkezünk.

A másik kérdésem: Versaillba nem igazodom el a belépőjegyeken. A 25 EURO-s jegyben minden benne van? A palota, a zenélő kert, a szökőkút show? (pont lenne 1 időpont a zenélő szökőkúthoz, amikor kint vagyunk). Ott helyszínen nem lehet megvenni a jegyet? CSak foglalni?

A szállásunk a Hotel Paradis Paris lenne. Mi a véleményed róla?

Nagyon köszi előre is! Május végén megyünk.
#1785 - Kati - 2014.03.19. - 19:47
Szia, először is köszönöm a sok infót, nagyon hasznos volt a szervezésnél!
Engem a Folie Bergère érdekelne, de a honlapjukon úgy látom, hogy csak nagyon ritkán van műsor. Valamit én csinálok rosszul? A jegyvásárlás is elég macerás...
Köszi a segítséget, Éva
#1786 - Presser Éva - 2014.03.20. - 09:52
Sziasztok!

KRISZTI: Mind a két cím nagyon jó helyen van, mindenhez közel, talán a rue de l'Hirondelle még jobb. Turisták szinte mindenhol vannak, de a legnagyobb koncentrációba a konkrét nevezetességek környékén. Szerintem a Latin-negyedben, a Le Marais-negyedben, és a Szajna mentén érdemes sétálgatni, és el lehet veszni kis utcákban.


GYÖRGYI:
Transzferbusz, majd 1-es metró Charles de Gaulle-Etoile-ig majd onnan 2-es metró Barbes-Rochechouartig.
A legjobb a vasárnapig fényképes Navigo Decouverte hetibérlet, 1-5-ös zónás.
Igen, a Batobus több nevezetesség környékén megáll (arra nem jó a fenti jegy).
Éttermeket nem nagyon tudok ajánlani, de olcsóbb szupermarketek Párizsban a Leader Price, Monoprix, EG, G20, nem tudom konkrétan melyiknek pont a legjobbak az árai.
Nem tudom, hogy mi a feltétele a külföldi szavazásnak, szerintem a tájékoztatón rajta van, amit küldenek, de a Párizsi Magyar Nagykövetség címe 7, Square Vergennes, 75015 (12-es metró, Vaugirard megálló), legalábbis ez a konzuli osztály, nem tudom, hol lehet szavazni.


JÁNOS: Teljesen normális környék.


ISTVÁN: Ez nem igaz, az a Paris Pass, viszont az nem is annyira éri meg. A Paris Museum Pass nem tartalmaz közlekedést.


ODETTE: Azt írják a hivatalos holnapon, hogy repjeggyel ott lehet aludni, csak szerintem vissza kéne érkezni még a reptér zárása előtt. De nincs ebben személyes tapasztalatom, de a helyszínen érkezés után érdemes érdeklődni.


PIZZO: Június 22.-re, az első hét vasárnapára mondjuk 1-3-as zónás Mobilis napijegyet, a gyerekeknek pedig 1-3-as zónás ifjúsági napijegyet. 2. hétre mindenképp fényképes 1-5-ös zónás Navigo Decouverte Semaine hetijegyet mindenkinek, ha biztos hogy mentek akkor Disneylandbe (gyerekkedvezmény 12 éven felül már nincs), ami érvényes Disneylandbe, és vissza CDG-ra is, ill. az a szállás a 3-as zónában van, tehát ha nem mennétek Disneylandbe akkor, akkor ugyanebből 1-3-as zónás kéne.


YVETT: Első napra 1-2-es zónás napijegy (plusz RER-jegy a reptérről), a 2. és 3. nap csak vegyetek egy retújegyete Disneylandbe, ha mást nem csináltok.
Az Asterix Parkba való eljutás a Párizs gyerekkel menüpontban, fél óránként megy busz a CDG és az Asterix Park között. Igen, az Asterix Parkban van ingyenes csomagmegőrző a bejáratnál.


ÁGI: Péntek, szombat, vasárnapra 3 db 1-2-es zónás napijegy, a következő hétre 1-5-ös zónás Navigo Decouverte hetijegy a legjobb, ami fedezi Versaillest, Disneylandet, és a visszaútat a reptérre. De ha 12 éven aluli gyerekek is lesznek, akkor szóbajöhet a gyerek 1-5-ös zónás Paris Visite is a 2. hétre.

ZOLI: Ott nincs, a cikkben, a Csomagmegőrző bekezdésben leírt helyeknél van.


KATI: Ha 1-5-ös zónás heti bérletet vesztek, akkor igen, jó. Igen, kedden este is valószínűleg meg lehet venni.
A 25 EUR-s belépő igen, mindenhova érvényes. A jegyet helyszínen, és online is lehet venni.
Ha beírod a szállás nevét Google-be, és utána írod hogy booking.com, 72 értékelés olvasható róla, átlag pontszáma 7,2/10.


ÉVA: Nem ismerem, gondolom akkor azok a műsorok vannak, amik a hivatalos oldalon vannak.
#1787 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.20. - 15:29
Szia, segítségedet szeretném kérni áprilisban utazunk Párizsba a szállásunk a rue du colonel moll ban lesz kérdésem hogyan jutunk el Disneylandba legegyszerűbben és legolcsóbban. Köszi
#1788 - emese - 2014.03.21. - 13:39
szia, hány éves kortól kell fizetni a tömegközlekedésen? mobil napijegyben van gyerekjegy? gyerekeim 7 és 9 évesek. köszi
#1789 - emese - 2014.03.21. - 14:09
Szia!

Ha ez a 75017-es irányítószámú, párizsi Rue du Colonel Moll, akkor Charles de Gaulle-Etoile-tól (750 km gyaloglás onnan: https://goo.gl/maps/ccZxC ) RER-el Marne-la-Valle Chessy-ig. RER-jegyet kell venni, vagy a gyerekeknek lehet hétvégi ifjúsági napijegyet 1-5-ös zónára, ha egy hétvégi napon mentek.
5 éves kortól kell fizetni a közlekedésért, 7 és 9 éveseknek gyermek Paris Visite-t, vagy hétvégi napokon hétvégi ifjúsági napijegyet lehet venni, sima napijegyben nincs gyerekjegy.
#1790 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.21. - 14:31
Szia,

köszi a választ, de szombaton a reptérről mivel mennyünk a szállásig?
#1791 - Pizzo - 2014.03.21. - 16:00
RER B Chatelet-Les Halles-ig, majd RER A4, Marne-la-Vallée – Chessy felé, Neuilly-Plaisance állomásig.
#1792 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.21. - 20:09
Kedves Tibcsi!
Junius 13-18-ig leszünk ismét Párizsban.2012-ben is juniusban voltunk(11-15-ig) és 14-én este teljesen véletlenül találkoztunk a Diner en Blanc partyn résztvevőkkel a Notre-Dame előtt.Az a kérdésem,hogy tudod-e ,hogy az idén melyik napra tervezik a "találkát"?

Köszönöm,üdv:Marcsi
#1793 - marcsi62 - 2014.03.21. - 21:19
Kedves Marcsi!

Úgy látom a honlapjukon, hogy 2014 júniusában, egy másik oldal szerint 2014 június közepén lesz, hogy pontosan mikor, arról még nincs info.
#1794 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.22. - 12:29
Köszönöm Tibcsi!
Elvileg belefér a június közepébe az ott tartózkodásunk..,majd nyitott szemmel járunk ;)

Üdv:Marcsi
#1795 - marcsi62 - 2014.03.23. - 02:17
Hello

Május végén ménnék Párizsba (2 felnőtt, egy 9 éves gyerek)
Versailles, Disneyland
Eiffel, Notre dame, Louvre
ezek a biztos programok
4 teljes napunk lesz rá
Repülő Orlyra ér be, onnan 183as busz a terv a varosba
szállás még nincs :( volt néhány olcsó találat a központ környékén de bookingon túl sok negatív kritikákat kaptak
(valaki esetleg egy jó tipp?)
a kérdésem az hogy milyen jegyet érdemes venni hármunknak? köszi előre is
#1796 - Misi - 2014.03.24. - 05:22
Szia Tibi! Nagyon sok hasznos infót olvastam az oldaladon. Nekem is lenne pár kérdésem. Május elején megyünk a feleségemmel Párizsba. Szállásunk a Cadet metróállomástól nem messze a Villa Fenelonban lesz. Milyen a környék? Biztonságos? Este lehet arra sétálni? Transzferünk még nincs, mert nem tudom még eldönteni, hogy Taxival, RER-rel, vagy egy utazási iroda ajánlatát válasszam. Engem csak az zavar, hogy a gépünk este 18:00-kor érkezik a CDG-re, és este kellene bóklásznunk a városban. Szerinted mi lenne a legjobb megoldás? A teljes 3 nap amit ott töltünk az egyik nap Versaillesben lenne. Az oda jutást még tervezgetem, mert erről még nem találtam semmit, hogy jutok oda. Ebben is kérhetném a segítséged? Hogy jutok oda?
Válaszaidat előre is köszönöm
József
#1797 - József - 2014.03.24. - 10:19
Sziasztok, a bicikliberlessel kapcsolatosan csak bank kartyaval lehetseges?
#1798 - Annamari - 2014.03.24. - 14:27
Szia! érdeklődni szeretnék, hogy mi szerdán (03.26.) érkezünk Párizsba, a CDG reptérre. Szállásunk az Avenue Daumesnil 258 szám alatt lesz. Hogy tudunk oda a legegyszerűbben eljutni és milyen közlekedési jegy/jegyek vásárlását javasolod 4 napra? köszönöm!
#1799 - Ági - 2014.03.24. - 15:00
Sziasztok!

MISI: Így első blikkre a Versailles-os és a Disneylandes napra RER-jegy ezekre a helyekre, a többi nap pedig 1-2-es zónás napijegy (plusz jegy a reptérre/reptérről). De ha kalendáriumi héten belül lesztek, a fényképes hetijegy is szóba jöhet, és az reptérre, reptérről is jó lesz. Gyerekeknek hétvégén szóba jöhet a megfelelő zónás hétvégi ifjúsági napijegy, valamint nem hétvégén a gyerek Paris Visite is, sok függ a pontos programtól.


JÓZSEF: Természetesen lehet ott (is) sétálni éjszaka. A taxi vagy az utazási iroda transzfere kényelmesebb és gyorsabb lehet, hogy a magasabb árat emiatt megéri-e, azt ti tudjátok eldönteni. Versailles-ba RER-el, bővebben a Látivalók Párizs környékén menüpontban.


ANNAMARI: A városi biciklikölcsönző igen, de vannak magán biciklikölcsönzők is.


ÁGI:
RER Gare du Nordig, majd 4-es metró Strasbourg-Saint-Denisig, végül 8-as metró Michel-Bizotig.
A tömegközlekedési jegytípusok a cikkben, 3 napra valószínűleg egyszerűen 2 db 1-2-es zónás, és 1 db 1-4-es zónás (Versailles) napijegy (vagy ha aznap csak Versailles-ba mentek, sima RER-jegy oda) lesz a legjobb, plusz reptérre bejutás-kijutás RER-jegyekkel. De ha kalendáriumi héten belül lesztek végig, szóba jöhet a fényképes 1-5-ös zónás hetibérlet is, ami a reptérre/reptérről is jó.
#1800 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.24. - 20:01
Köszi Tibcsi mindkét hozzászólásodat
A másik részben pontos programokat még nem találtam ki, csak a legfontosabb alapok + az a 2 távolabbi hely. Kedden érkezés vasárnap hazaindulás vagyis szerda csütörtök péntek szombat 4 teljes nap ami a városnézés. Repjegy meg lesz ha nem halogatom sokáig már csak a szállás a kérdés, ezek a napijegy kérdések még ráérnek majd de jó tudni előre
#1801 - Misi - 2014.03.24. - 22:52
Szia Misi,

mi a Homelidays-on foglaltuk a szállást 4 főre. Itt lakásokat, apartmanokat kínálnak. A rendszer elküldi a tulajdonosnak az általad megadott adatokat (személyek száma, időpont stb.) és az ajánlatot már tőle kapod. Most foglaltunk először így, a tapasztalatom eddig nem rossz, szinte kívétel nélkül válaszoltak a levelekre. Előleget kérnek + kaució mikor odaérkeztek, de azt visszaadják ha nem történt nagyobb baj. Hozzá kell tennem, hogy a levelezés angolul franciául folyik, németül nem is mertem próbálkozni.
Mi egy 48 m2-es lakást bérelünk, olcsóbb, mint a Booking-on és teljesen a központban van, 500 m-re a Notre-Dame-tól. A kijjebb lévő kerületekben természetesen kedveztőbb az ár.
Ha szimpatikus, nyugodtan kérdezz.
#1802 - Kriszti - 2014.03.25. - 10:10
Szia, köszönöm a választ. Az oldal nagyon sok jó infót tartalmaz. RER menetrendet hol találok (Charles de Gaulle-Etoile-... Chessy) Disneladnbe. A végállomástól messze van a Disneyland bejárata jegyeket már online megvettem. köszi
#1803 - emese - 2014.03.25. - 16:20
Szia!

Nagyon gyakran jár, de itt egy menetrend: http://parisbytrain.com/wp-content/uploads/2014/01/rer-a-disneyland-schedule-monday-friday-2014.pdf
A RER-állomástól csak kb. 2 perc gyaloglás a bejárat.
#1804 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.26. - 22:34
Szia Tibi!

A CDG-ről bejutni a A Villa Fenelonhoz (23 rue Buffault 09 Opéra) jó útvonal a RER B - vel a Chatalet-ig, onnan a 7-es metróval a Cadet-ig?
#1805 - József - 2014.03.27. - 06:58
Szia!

Erre tegnap válaszoltam a Látnivalók Párizs környékén menüpontban, de röviden: jó.
#1806 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.27. - 14:11
Szia Tibi!

Ne haragudj, átkattintottam és nem vettem észre, hogy egy másik aloldalon vagyok. Szorgalmasan jegyzetelek, mert ez lesz az első utunk ami nem utazási irodán keresztül lesz, hanem mi intézünk mindent. Visszalépek a másik oldalra.
#1807 - József - 2014.03.28. - 07:52
Kedves Tibcsi!

Szuper volt a párizsi utunk. Jól használható, pontos információkat kaptunk itt. Köszönjük!
#1808 - Briguszka - 2014.03.28. - 22:02
Szia Tibi!

Április 4-7 leszünk Párizsban és a főbb nevezetességeket szeretnénk megnézni.( csak Párizs) Azt olvastam, hogy minden hónap első vasárnapján ingyenesek a múzeumok. Van-e javaslatod, hogy osszuk be ezt a 3 napot (péntek délután,szombat, vasárnap)? A Gare du Nordhoz közel lesz a szállásunk.
Még azt szeretném kérdezni, hogy a reptérről(Beauvais) a városba menő buszt hol találjuk illetve a távozás napján hol kell a buszra felszállni és honnan lehet tudni mikor megy?Köszi előre is: Anett
#1809 - Anett - 2014.03.30. - 20:28
Kedves Tibcsi!

valahol korábban olvastam úgy emlékszem,de most nem találom a kérdésemre a választ,mégpedig ,hogy a Montparnasse toronyba is érvényes-e a Múzeum Pass?

Köszi:Marcsi
#1810 - marcsi62 - 2014.03.30. - 20:51
Sziasztok!

ANETT:
Ingyenesek a múzeumok, csak elég nagy lesz a tömeg. Úgy osszátok be a 3 napot, hogy beleférjen, amit meg akartok nézni, szerintem azon kívül teljesen mindegy, hogy melyik nap mit néztek. A látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése az Interaktív Párizs térkép menüpontban látható. A Montmarte-ra érdemes jó időben menni, míg az Eiffel és/vagy Montparnasse-toronyba épp sötétedés előtt.
A Beauvais reptér és Párizs közti közlekedés, indulási helyek, menetrend a leírásban, a hozzászólások feletti részben.


MARCSI62: Nem, az múzeumokba érvényes.
#1811 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 20:59
Köszönöm !
#1812 - marcsi62 - 2014.03.30. - 21:36
Köszi szépen :)
#1813 - Sáfár Anett - 2014.03.31. - 20:39
Szia, köszönöm a rer menetrendet. A kérdésem hétvégén is ilyen gyakran jár-e, továbbá nem mindegyik közlekedik a Chessy-ig. Tehát pl 8:38 as etoile indulás 9:24 ér chessyre de van olyan ami nem áll meg ott? Bocsi ha értetlen vagyok csak két gyerekkel nem szeretnék eltévedni és rossz járatra szállni
köszi
#1814 - emese - 2014.04.01. - 10:28
Hétvégén is gyakran jár.
Igen, a RER A kétfelé ágazik abban az irányban (is), Vincennes után, a másik ág teljesen máshova megy. Arra kell szállni, ami Marné la Valle-Chessy/Disneyland felé megy (RER A4) nem pedig arra, ami Boissy-Saint-Léger felé (RER A2). Ki van írva, hogy az adott induló RER merre megy.
#1815 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.01. - 15:59
Kedves Tibi!

Segíts nekem kérlek :)
Két pici gyerkőccel utazunk Párizsba és sajnos nem tudom melyik metró megállónàl lehet a szállàsunk .. A cím: Rue Palloy 4 ,92110 Paris ,Clichy La Garenne
Kérlek szépen segíts ha tudsz :)
Köszönöm szèpen :)
Erika
#1816 - Pilát Erika - 2014.04.01. - 20:08
Szia!

Életünkben először most májusban sikerül meglátogatnunk Párizst pár napra. Az a nagy kérdésem lenne, hogy hazafelé a legelső reggeli géppel jönnénk haza, ami 7:15.kor indul, így nagyon korán ki kéne érnünk a CDG reptérre, és az éjszakai járatok közül az N143-ast ajánlják, ami a Gare de L'est-ről indul, de sajnos nem találom sehol a menetrendjét. Tudnál ebben nekünk segíteni? A szállásunk a Bastille metró megállóhoz van közel.
Köszönjük szépen a segítséget!
Szép napot,
Netti
#1817 - Netti - 2014.04.01. - 20:35
Sziasztok!

ERIKA: A Mairie de Clichy metrómegálló (M13) közelében van.


NETTI: A Gare de l'Esten, vagy a Gare du Nordon is felszállhattok rá N140 vagy N143-as éjszakai busz, menetrendjük itt: http://www.ratp.fr/fr/ratp/r_61878/noctilien-bus-de-nuit-pour-roissy/
De egyébként az első RER minden nap 5:31-re ér ki a reptérre, 4:53-as indulással Gare du Nordtól.
#1818 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.02. - 00:43
Szia, újabb kérdés merült fel, a Beauvais reptérre érkezünk transzfer jegyeink oda vissza megvannak hála az oldalnak. Kérdésem mivel elég rövid idő van a leszállás és a busz indulása között, szeretném tudni a busz indulás pontos helyét.
#1819 - emese - 2014.04.02. - 11:38
Tibi,
Állítólag Budapesten is lehet múzeumbérletet venni. Nem tudod, hogy hol?
Péter
#1820 - Péter - 2014.04.02. - 13:18
Szia Tibi!

Köszönöm a gyors választ nagy segítsèg volt :)

Erika
#1821 - Pilát Erika - 2014.04.02. - 16:50
Szia Péter! Bocs,hogy belekotyogok :)
Budapesten a Damjanich utcában a Travelcard-nál.Pont ma beszéltem velük Eiffel torony jegyelővétel ügyében és M pass-t is árulnak.
Üdv:Marcsi
#1822 - marcsi62 - 2014.04.02. - 21:19
Szia EMESE!

Nem kell szerintem pont azzal a busszal menni, ha azt lekésitek, mehettek a következővel, de ahogy kiléptek a terminál épületéből, látni fogjátok a buszokat.
#1823 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.03. - 00:55
Köszi Marcsi!!!!

Üdv Péter
#1824 - Péter - 2014.04.03. - 13:30
Kedves Tibcsi!
Szorgosan elolvastam a bejegyzéseket, a hozzászólások jó részét, de arra nem találtam választ, hogy mennyire lehet bankkártyát használni. Például a Beauvais reptér transzferbuszának fizetésekor (akár visszafelé is, a buszon?), Paris Visite vásárlásakor, Batobus jegyvásárláskor. Belépők a Montparnasse-toronyba, Versailles-ba, gondolom, itt azért van bankkártyás lehetőség... Előre is köszönöm!
#1825 - Marcsi - 2014.04.03. - 14:17
Kedves Marcsi!

Természetesen szinte mindenhol lehet használni bankkártyát, de lehetnek kivételek, konkrétan azért nem tudom, hogy mik azok, nem tudom egyenként hol igen, hol nem.
#1826 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.03. - 15:12
Hello!
Elöször is köszönöm a sok hasznos infot, amiket már begyüjtöttem az oldalakrol. Majusban tervezunk egy hosszú hétvégét Pàrizsban. A szállásunk Montrouge-ban lesz, tömegközlekedessel es gyalog szeretnenk bejarni a varost. Ebben az esetben az 1-5 zona jegyeket kell neznunk igaz? Tervezzuk versailles-t is, akkor lehet jobb a paris visite, mint a napi jegy? Köszönöm!
#1827 - Judit - 2014.04.03. - 16:25
Szia!

Montrouge nincs olyan messze, ráadásul metró megy oda (4-es metró: Mairie de Montrouge, 13-as metró: Châtillon – Montrouge), tehát 1-2-es zónás jegyekből választhattok. A Paris Visite sose éri meg jobban mint a napijegyek, vagy a fényképes hetijegy, maximum akkor ha a belépőjegy kedvezményeit kihasználjátok.
Versailles-ba mindentől függetlenül majd vehettek RER-jegyet (vagy csak aznapra 1-4-es zónás jegyet, ha aznap még Párizsban is sokat közlekednétek). Valamint a reptérről/reptérre kellenek még jegyek, amiatt esetleg azokon a napokon megérheti az 1-5-ös zónás (ha nem Beauvais), de ez reptértől, utazási módtól függ.
#1828 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.03. - 17:54
Szia, azt szeretném megkérdezni, hogy a 10-es gyűjtőjegy bármelyik zónában használható? 1 tömböt többen is használhatunk nincs korlátozás?
#1829 - emese - 2014.04.07. - 09:39
Szia!

Párizsban, ha metróval mentek, igen, ott nincs zónarendszer. RER esetében viszont csak az 1-es zónában használható. Bármennyien használhatjátok,, nem is egy tömb, csak 10 db jegy.
#1830 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.07. - 11:13
Hello!

CDG reptéren meg lehet venni a Paris Visité kártyát? 1 éves kor alatt ugye ingyenes az utazás, nem kell semmi? Nekünk a szállásunk a " Adagio Access Paris Vanves - Porte de Versailles", ami a "26 Rue Jean Bleuzen, Vanves" címen található. Erről, esetleg a környékről tudsz valamit mondani?

Nagyon köszönöm!
#1831 - Zsolt - 2014.04.09. - 13:35
Szia!

Igen, meg lehet, pl. a RER-állomáson. Az utazás 5 éves kor alatt ingyenes. Külvárosi, szép, jó környék, a szállodáról pedig véleményeket szállásfoglaló oldalakon kereshetsz.
#1832 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.09. - 18:35
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A Premiere Classe Boissy Saint Leger, 4 Rue de la Pompadour, 94478 Boissy-St-Léger, Franciaország-ban szállunk meg. Ha jól látom, ez eléggé a külterület és a legközelebbi metró állomás is közel 3/4 órás sétára van. Milyen közlekedési mód lenne még használható, taxi mennyire drága? Köszönöm előre is a segítséget!
#1833 - Éri Vivien - 2014.04.09. - 18:48
Szia!

1,3 km/18 perc sétára van a Boissy-Saint-Léger RER-állomás, onnan RER-el lehet bemenni Párizsba 30-35 perc alatt. Ha ezt az 1 km-t nem akarjátok legyalogolni a RER-állomásig, arra a távra a taxi nem lehet túl nagy összeg (lehet van valami busz is), a szállodában tudnak felvilágosítást adni / taxit hívni.
#1834 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.10. - 16:26
Szia! Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Még olyan kérdésem lenne, hogy érdemes a nemzetközi diákigazolványt kiváltani? Vagy elég ha személyivel igazolom, hogy 26 év alatti vagyok?
#1835 - Éri Vivien - 2014.04.10. - 21:53
Paris Est-re érkezünk szerdai napon, a fényképes közlekedési bérletet ott meg tudjuk-e venni? Van-e ott jegypénztár? Most, hogy közeledik az időpont jobban átgondoltam, hogy a 4,5 nap alatt hová jutunk el. Úgy számoltam nem éri meg a múzeum bérlet, mert fizikai képtelenség 60 évesen 108 eurót "letudni", hiszen van egy pár ingyenes hely is, ami érdekel (musée Carnevalet, musée Cognacq. A Louvre biztos befutó. A másik kérdésem, ha megvesszük a Louvre-ba a jegyet, lehet olyat, hogy bemegyünk nézelődünk 2-3 órát, kijövünk kiszellőztetjük a fejünket és délután ugyan azzal a jeggyel visszamegyünk? Hiszen pénteken pl. tovább van nyitva. A másik: a Lafayette áruház tető teraszára hogyan lehet feljutni?
#1836 - Marcsi - 2014.04.11. - 09:15
Sziasztok!

VIVIEN: Elég a személyi.


MARCSI: Igen, minden metróállomáson van jegypénztár.
A Louvre belépő egész napra szól, újra be lehet vele lépni.
A Lafayette áruházban a 7. emeletre kell felliftezni, onnan pedig lépcsőn a teraszra, de nem tudom, ilyenkor nyitva van-e, elvileg csak nyáron, de ott kiderül.
#1837 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.11. - 20:53
Kedves Tibor!
Párizsba utazunk két hét múlva, légyszíves segíts abban, hogyan lehet legolcsóbban az Orlyról a belvárosba jutni és onnét éjfél után kijutni az Orlyra? Előre is köszönöm.
Iván
#1838 - Mészáros Iván - 2014.04.14. - 16:06
Kedves Iván!

Az Orlyról való bejutás módjai és árak a cikkben (a legolcsóbb a 183-as busz). Éjfél után N144-es éjszakai busszal lehet kijutni, indulási idejei Gare de l'Esttől: 1:10, (hétvégén 1:40 is) 2:10, 3:10, 4:10. vagy N131-el, Gare de Lyontól: 1:35, 2:35, 3:35, 4:35. Vagy lehet már/még mennek más járatok is, időponttól függ. A reptér 0:30-3:30 között zárva van.
#1839 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.14. - 16:22
Kedves Tibor! Abban kérnénk a segítségedet, hogy a Mobilis-napijegy a 4-es zónából Chelles-ből Párizsba használható-e a RER-en, mert ahogy számolgattam felnőtteknek 3 napra ez éri meg jobban. Holnap indulunk, holnap után érünk oda, addig kérlek írj, hogy szerinted jól okoskodtunk-e? ELőre is köszönjük! Orsi
#1840 - Orsolya - 2014.04.16. - 22:19
Szia! Mi júliusban mennénk Párizsba pár napra, többek között a a Tour de France befutóját is szeretnénk megnézni. Autóval érkezünk ezért arra gondoltunk hogy a belvárosi parkolási gondokat ismerve egy perem kerületben foglalnánk szállást, ami metróval még elérhető de a kocsit ott tudnánk hagyni a szálláshelyen. Tudnál ajánlani egy ilyen környéket? Előre is köszönjük! üdv,
Gabi
#1841 - Gabi - 2014.04.17. - 07:06
Szia,
egy kérdésem lenne. Pár hét múlva Párizsba megyünk 3 napra, s vasárnap a 7.15-ös Airfranceszal repülünk haza.
Úgy néztem, hogy a Rer-rel legkorábban 6.05-re lehet kiérni a belvárosból (a Luxemburg-kert környkéről). a kérdésem az, hogy elegendő lehet-e ez a beszálláshoz (pogyász nélkül), s hogy esetleg van-e olyan lehetőség, amellyel korábban is ki lehet jutni a CDG-re? Köszi a választ.
#1842 - koppány - 2014.04.17. - 21:24
Sziasztok!

ORSOLYA: Természetesen használható a Mobilis RER-re is a megfelelő zónában, és a Chelles - Gournay RER-állomás valóban 4-es zóna.


GABI: Nem tudok konkrétan ilyen helyet mondani, mivel számos szállásnak lehet saját parkolója mindenfele, nem a szállás saját parkolójában pedig nem tudom ajánlani egyértelműen biztonság szempontjából külföldi rendszámmal ill. nem is tudom hogy mi a helyzet a peremkerületekben az esetleges ingyenes parkolás tekintetében.


KOPPÁNY: Csak 1 órával előtte már kicsit kockázatos lehet. De már 4:53-kor megy egy RER Gare de Nordtól vasárnaponként, ami 5:31-re a reptérre ér. Gare du Nordig pedig taxi, vagy N14-es éjszakai busz Barbes - Rochechouart-ig, majd onnan N01 éjszakai busz La Fayette - Magenta - Gare du Nord megállóig. Az útvonaltervező a RER eléréséhez a 4:15-ös N14 éjszakai buszt írja Luxembourgtól, de így elég kicsi az átszállási idő, tehát ha biztosra akartok menni, eggyel korábbi éjszakai busszal.
#1843 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.18. - 00:51
Szia,
Köszi a korábbi kérdéseimre a választ! Még annyit meg tudsz mondani, hogy a Paris Visité és a Navigo Découverte között csak annyi a különbség, hogy a PV különböző kedvezményeket biztosít belépődíjakból ide-oda? Ha csak utazásra kell (CDG-ről oda-vissza, illetve a városban), akkor ugyanúgy érvényes mindenre, mindenhova (1-5 körzet)? Illetve fényképet vinni kell (igazolványkép) vagy ott készítenek hozzá? Köszi szépen!
Zsolt
#1844 - Zsolt - 2014.04.19. - 11:09
Az utolsó két kérdés természetesen a Navigo bérletre vonatkozik :)
#1845 - Zsolt - 2014.04.19. - 21:02
Tibi,
köszi a tippet a CDG-re való korai kijutáshoz. te azt írod, hoogy az N14-el majd az N01-el jtok ki a gare d Nurd-ig, de én a menetrendben azt látom, hogy az N14 elvisz a La Fayette Magenta Gare du Nord-ra és ott fel tudok ülni a RER B-re,a mellyel időben kiérek a CDG-re. Jól látom? Még egszer köszönöm.
koppany
#1846 - Koppány - 2014.04.19. - 21:09
Sziasztok!

ZSOLT: Igen, és hogy a Navigo naptári hétre van, valamint a Paris Visite 3 naptól már drágább. Mind a Paris Visite, mint a Navigo Decouverte mindenhova érvényes, a CDG és Orly repterekre is.
Fényképet ha tudsz inkább vigyél, a pénztárban nem csinálnak, de minden nagyobb pénztárnál van fotóautomata, de az min. 5 EUR. Ha viszel, akkor kisebb kell mint az igazolványkép, le kell vágni belőle (3 cm magas, 2,5 cm széles kell).


KOPPÁNY: Valóban így van, előbb csak az útvonaltervezőt néztem gyorsan, és fogalmam sincs miért adott ki még egy N01 átszállást.
#1847 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.20. - 19:12
Kedves Tibi,
Szeretném a segítséged kérni. Egyszer már írtam, hogy szeretnénk Disneylandből Párizsba menni. Azt tanácsoltad, hogy a Mobilis - Napijegy napijegyet vegyünk, 1-5 zónásat. Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a Párizs Visit, és a Mobilis - Napijegy között? Találtam egy oldalt, ahol online lehet venni Párizs Visit jegyet. Azt le tudnád még írni, hogy melyik RER-l kell mennünk Párizsba? Nagyon köszönöm a segítséget, szuper az oldal! :) Niki
#1848 - Niki - 2014.04.21. - 16:16
Kedves Niki!

A cikkben le van írva ezekről a jegyekről minden részletesen, de az a különbség pl. hogy a Visite lehet több napos is, drágább, van belőle gyerekjegy is, és bizonyos, nem jelentős kedvezményeket is ad, míg a Mobilis repterekre/repterekről nem érvényes, viszont olcsóbb. Disneylandből Párizsba csak egyetlen RER van, ami onnan indul.
#1849 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.21. - 16:52
Kedves Tibcsi!

Lenne pár kérdésem, amiben szeretném kikérni a véleményedet.
Augusztus utolsó hetében szeretnénk Párizsba utazni, és sajnos nagyon sok dologban nem vagyok jártas, illetve nem feltétlenül értek.
Két szállást néztem ki:
- Mister Bed City Bagnolet,
- Timhotel Boulogne Rives De Seine.
Szeretnélek megkérdezni, hogy esetleg van-e valamiféle rálátásod arra, hogy melyik szálláshely minőségibb inkább, valamint az is érdekelne, hogy mennyire vannak ezek Párizs egyes külvárosaiban. Ez főként a zónák miatt érdekelne, mert ezt sajnos még nem sikerült eldöntenem, hogy az 1-3 vagy 1-5 zónás városkártyát vásároljam-e meg. Versailles-ba szeretnénk menni, de azt úgy olvastam, jobban megéri jeggyel megoldani, és főként a belvárosban található nevezetességeket szeretnénk megnézni (Eiffel, Louvre, Montmartre, Invalidusok, Champs-Elysées, Diadalív, Bastille, Cité, Latin negyed, Pére-Lachaise). Csak a szállások esetén nem tudom, hogy melyik zóna besorolása alá esnek, és így melyik zónás városkártyát igényeljem.
A szállással és közlekedéssel kapcsolatban ennyi lenne a kérdésem. ^^
Másik inkább az étkezéssel kapcsolatos: ugyan olyan szállodában szeretnénk megszállni, ahol van reggeli, de így bolt, vagy olcsó étterem (esetleg McDonald's) tekintetében tudnál ajánlani valamit, ahol elérhető áron lehet laktató dolgokat vásárolni?
Bocsánat a sok kérdésért, és nagyon hálásan veszem, ha válaszolsz!
Üdv,
Dóri
#1850 - Dóri - 2014.04.22. - 10:28
Szia Tibcsi!
Egy hónap múlva megyünk a párommal Párizsba. A gépünk a Beauvais reptéren száll le, a szállásunk (Best Western Alize Montmartre) címe pedig 71 Rue de Douai 75009 Paris. Ha jól néztem, akkor a transzferbusszal a Porte Maillotra jutunk, ahonnan el kell gyalogolni a Porte Dauphine-re és onnan a 2-es metróval kell mennünk. Ez így helyes?
Köszönettel: moncsi
#1851 - Drabik-Papp Mónika - 2014.04.22. - 21:59
Szia, hazaértünk a párizsi kirándulásból nagyon hasznos infókat kaptunk az oldal segítségével, szinte úgy közlekedtünk mintha mindig ott lettünk volna. Köszönet mindenért. Szívből ajánlom az oldalt mindenkinek aki szeret utazni.
#1852 - emese - 2014.04.23. - 15:48
Szia . Párizsba utazunk , CDG 2D terminálba érkezünk repülővel . Szeretnénk a 351-s buszt használni , amely egész a National térre visz , mivel ott lesz a szállásunk 350 m . Néztem a Roissybus-t is erre lehet a buszon jegyet venni az Opéráig megy nekünk az is megfelelne . Melyik jegyet kell használni a 351-s buszra , mert itt írod 3 T+ de ez a CDG az 5-s zónában van , vagy esetleg a buszon is vehetünk jegyet ? Köszi a választ előre is . Nagyon szuper az oldal rengeteg dolgot ki lehet olvasni .
#1853 - SL - 2014.04.26. - 21:37
Sziasztok!

DÓRI: A szállásokról a szállásfoglaló oldalak kritikájában tájékozódhatsz, nincsenek túl jó vélemények róluk, talán a másodikról kicsit jobbak, és az jobb helyen van. Ahova metró megy, ott nem kell a zónákkal foglalkozni, metrónál nincs zónarendszer.
Inkább a külvárosban vásároljatok majd, az olcsóbb üzlethálózatok pl. a Monoprix, EG, G20, Leader Price, nem tudom konkrétan melyiknek a legjobbak az árai.


MÓNIKA: Ez 1 km gyaloglás, csinálhatjátok úgy is, vagy helyette csak Porte Maillottól 2 megálló 1-es metróval Charles de Gaulle-Etoile-ig, majd onnan 2-es metróval Place de Clichy megállóig.


EMESE: Örülök, hogy minden jól sikerült, és hasznos infókat találtál!


SL: A 351-esre tényleg 3 db T+-jegy kell. A Roissybus ezzel szemben 10 EUR. Mindkét buszra lehet jegyet venni a vezetőtől.
#1854 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.28. - 20:41
Kedves Tibor!

Májusban utazunk Párizsba. A szállásunk az FM Hotelben lesz, címe: 28, Rue Myrha, 18. Sacré Coeur- Montmartre
Paris, 75018. Szeretném megkérdezni,hogy a szállásról milyen tömegközlekedési eszközzel tudunk Versailles-be eljutni, szeretnénk a kastélyt és a parkot megnézni egy nap. Illetve, ha van információd az FM szállodáról, és környékének biztonságáról. Köszönöm! Üdvözlettel: Bea
#1855 - Mezei Beáta - 2014.04.29. - 18:33
Kedves Tibor, tudom banálisak a kérdések, de azt szeretném tudni, hogy a RER-re a jegyet előre is meg tudom e venni (hogy a hajnali rohanásban a repülőre ne keljen azzal vacakolni), s ha igen, akkor az mellett, hogy mondom, hogy honnan hová lesz, be kelle-e mondanom, hogy melyik napra kérem.
Köszi.
koppány
#1856 - Koppány - 2014.04.29. - 22:47
Sziasztok!

BEA: A közeli Chateau Rouge metróállomástól 4-es metróval Saint-Michelig, ahol fel lehet szállni a Versailles-ba közlekedő RER C-re.
Rossz környék és rossz szálloda, továbbiakat szállásfoglaló oldalak kritikáiban olvashatsz (booking, tripadvisor).


KOPPÁNY: A RER-jegyek megvehetők előre, és nincs időlimitjük, tehát nem kell bemondani, hogy mikorra szóljon.
#1857 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.30. - 01:29
Kedves Tibcsi!
A Navigo bérlet mindenre jó, metró, busz ...?
Köszönöm
#1858 - Lídia - 2014.04.30. - 15:00
Kedves Lídia!

Igen, és az 1-es zónán belül RER-re is.
#1859 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.01. - 16:35
Tibcsi
Nagyon köszönöm.
#1860 - Lídia - 2014.05.01. - 20:45
Kedves Tibcsi !
Azt szeretném kérdezni, hogy amikor megérkezünk a reptéri busszal a Porte Maillot metrómegállóhoz, ott van lehetőség az egy hetes (Navigo Découverte Semaine) bérlet elkészítésére ? A vitt fényképet nekünk kell rárakni ?
Ha Versailles-ba utazunk, és 1-2 zónás heti bérletünk van, még milyen jegyet kell vennünk a RER-re ?
Válaszodat előre is köszönjük !
#1861 - Tamás - 2014.05.02. - 12:19
Kedves Tamás!

Igen, megvehető a metróállomás jegypénztárában.
A fotót rárakják nektek a jegypénztárban, amikor veszitek.
Versailles-ba RER-jegyet kell venni majd Versailles-ig.
#1862 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.02. - 12:28
Kedves Tibcsi !
Azt szeretném kérdezni, hogy Navigo Découverte Semaine bérlet elkészítésére milyen méretű fényképet vigyünk ?
A Museum Pass bérlettel egy múzeumba többször is visszamehetünk ?
Válaszodat előre is köszönjük !
#1863 - Tamás - 2014.05.03. - 13:06
Üdv! Kérdezni szeretnék, hogy 5 éves gyereknek kell e tömegközlekedésben jegyet venni? Metro, felszinire . Illetve ha igen, akkor mennybe kerül a napi mobilis gyerek jegy? Hol lehet ilyen jegyet venni? Köszönöm. Illeve hol vannak Paris a la cart pass árusitó pontok . Köszönöm
#1864 - Viki - 2014.05.04. - 08:19
Kedves Tibor! Köszönöm az eddig adott türelmes válaszaidat, nagyon jó, hogy így segíted a gyámoltalan egyéni utazókat. Bő egy hónap van még hátra az utazásunkig. Még alábbi kérdés merült fel: navigo bérlettel el tudunk-e jutni a Fontanieblaui kastélyhoz? A másik: hétfői napon repülünk haza CDg-ről, ekkor már nem lesz érvényes a bérletünk. Bry Sur Marne megállóból a CDG-re 1 db RER jeggyel átszállhatunk, vagy a Les-Hallesnél megállónál külön RER jegy kell a CDG-re?
#1865 - Marcsi - 2014.05.04. - 11:37
Kedves Tibcsi!
Szeretnék segítséget kérni a párizsi helyi közlekedéssel kapcsolatban. 2014.05.16-án pénteken érkezünk Párizsba a Beauvais reptérre 12:55-kor. Az 1. metró porte Maillot megállójához a transzferbusszal jutunk el. A szállásunk a Hotel le Dauphin, melynek címe: 92800 Párizs, Rue Jean-Jaures, Puteaux Paris la Defense 11 45. Ide szeretnénk eljutni az 1. metró Porte Maillot megállójából melyhez szeretnék segítséget kérni. Pénteken a Defense-ba maradunk, de szombaton és vasárnap szeretnénk visszamenni a központba, 19-én hétfőn utazunk haza. A szombat-vasárnapi tömegközlekedéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: Elegendő lenne szerinted az 1-3 zónába szóló visit kártya szombat-vasárnapra? Előre is köszönöm szépen a válaszaid. Üdv. Ria
#1866 - Ria - 2014.05.04. - 20:33
Szia Tibcsi!

Tegnap jöttünk haza Párizsból, fantasztikus volt, rengeteget segített a hasznos infók, amiket itt találtunk.
Nagyon köszönjük. A kérdésem, hogy béreltünk biciklit, be is terhelték a kártyát 2x150euroval. Lehet tudni, hogy ezt a zárolást mikor oldják fel? Mastercardal fizettem. Elvileg visszatettük a helyére, csippant egyet, aztán vártunk még egyet és zöld volt, ugye valóban csak ennyi volt a feladat és más nem? Nagyon köszönöm a válaszodat.

Üdv ,

T.
#1867 - Tina - 2014.05.05. - 10:08
Szia Tibi,
Most szerdán megyünk, csütörtökön nemzeti ünnep... Ilyenkor szokott lenni valamilyen ünnepi rendezvény koszorúzás, katonai felvonulás stb ?
Péter
#1868 - Péter - 2014.05.05. - 14:19
Sziasztok!

TAMÁS: Kisebb méret mint az igazolványkép (3 cm magas, 2,5 cm széles), de ott levágják, ha nagyobb.
Bármennyiszer újra beléphettek, és bármennyiszer újra meglátogathattok bármennyi múzeumot a múzeumbérlettel.


VIKI: 5 évesen már kell venni. Mobilisből nincs gyerekjegy, csak Paris Visite-ből, ill. van még a hétvégi ifjúsági napijegy. Jegyeket menetjegypénztárakban lehet venni, metró/RER állomásokon.


MARCSI: Csak 1-5-ös zónás Navigoval/napijeggyel lehet eljutni Fontainebleau-ig. Ha már van RER-jegyetek, az jó addig, ameddig az úticél szól, nem kell újat venni, egyből a reptérig meg lehet venni.


RIA: 1-es metró Esplanade de La Défense megállóig. Természetesen elég a Visite, hiszen az mindent fedez, de sokkal jobban megéri 2 db napijegy az 1-2-es zónában.


TINA: Nem oldották fel egyből? Sajnos ha nem, akkor akár 10-15 nap is lehet.


PÉTER: Nem nagyon tudok róla, a katonai parádé az július 14.-én van.
#1869 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.05. - 20:13
Kedves Tibi,
Úgy tudom, a RER B Gare du Nord megállójától az M 2 La Chapelle megállójáig egy aluljárón lehet eljutni.
Igaz ez? ( Nem találtam térképet, ami ezt jelezné). Vagy van más mód?
Üdv Péter
#1870 - Péter - 2014.05.06. - 09:06
Kedves Péter!

Igen, össze van kötve a két állomás, egy hosszú aluljárón keresztül lehet eljutni, figyelni kell a jelzéseket az M2-ig.
#1871 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.06. - 09:13
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a segítséget és az ötletet.
Üdv. Ria
#1872 - Ria - 2014.05.06. - 10:08
Kedves Tibi!

A párommal júliusban töltünk egy hetet Párizsban. Haza egy vasárnap reggeli géppel jövünk a Beauvais repülőtérről. Az utolsó éjszakára nem foglaltunk szállást, mivel a reptérre úgyis hajnalban kell indulni. A terv az volt, hogy a bőröndöket egy csomagmegőrzőben hagyjuk, amíg mi a várost járjuk éjszaka. De ahogy átnéztem a csomagmegőrzök listáját abba a problémába ütköztem, hogy egyik sem nyit ki 6 óra előtt. Esetleg van valami javaslatod, hogy hol lehetne hagyni a csomagokat úgy hogy éjszaka is hozzáférjünk?
A válaszod előre is köszönöm!
Üdv:
Zoli
#1873 - Zoli - 2014.05.06. - 11:04
Kedves Zoli!

Talán még a Gare de l'Est csomagmegőrző lehet jó, az elvileg 6-kor nyit, de azért érdeklődjétek meg. Vagy ha más nem, beadjátok valahova addig, ameddig nyitva vannak, és éjszakára már kiveszitek.
#1874 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.06. - 11:28
Kedves Tibi!
Mi május végén szeretnénk 4 napot eltölteni Párizsban. Az Orly repülőtérre érkezünk, és az Appart' City Paris Bobigny szállodában foglaltunk szállást. Kérlek adj néhány tanácsot a közlekedéssel és a nevezetességek megtekintésének beosztásával kapcsolatban. Szeretnénk Versailles-ba is eljutni. Válaszodat előre is köszönöm.
Anikó
#1875 - Anikó - 2014.05.06. - 15:55
Kedves Anikó!

Eljutás a szálláshoz az Orly reptérről: ORLYVAL metró, majd RER B Gare du Nordig, végül 5-ös metró Bobigny-Pablo Picasso metrómegállóig.
A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése az Interaktív Párizs térkép menüpontban látszik, valamint írtam egy programtervet másnak is, amiből ki lehet indulni, itt a 6-os (2014.01.02.-s) hozzászólásban.

A nevezetességekhez való eljutások a Látnivalók I. II. III., stb. és a Látnivalók Párizs környékén menüpontban le vannak írva. Metrótérkép itt az oldalon feljebb, közlekedési információk, jegytípusok szintén.
#1876 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.07. - 11:02
Kedves Tibi!

Jövő héten Eurolines busszal megyünk Párizsba, és a Gallieni buszállomásra érkezzünk. Abban kérném a segítséget, hogy nem-e tudod azt, hogy a buszpályaudvaron van csomagmegőrző? Amennyiben igen, hogy működik, meddig lehet ott hagyni a táskáinkat? A neten sajnos nem találtam erre vonatkozóan semmit :-(
Mivel este megyünk tovább Rouenbe, így a csomagjainkat nem szeretnénk magunkkal vinni a nevezetességekhez. Emiatt lenne nagyon szükségünk rá.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,
Levente
#1877 - Levente - 2014.05.09. - 15:50
Szia Tibi!

Annyi kérdésem lenne még, hogy a Gallieni állomáson tömegközlekedésre vonatkozóan jegyértékesítő van? Mivel mobilis napijegyet szeretnénk venni, mert szerintem az adott napon metroval tudnánk leggyorsabban megnézni a nevezetességeket.
Egyéb idegen nyelvű oldalakon olvastam, hogy a mobilis kártyák kiváltásakor szükségünk van igazolványra, melynek számát az aláírt kártyára fel kell írni. Erre vonatkozóan nem találtam információt az utazas-nyaralas.info oldalon. Valóban így van? Szükséges az igazolványszám felírása is? Jól szeretnénk kitölteni, mert nem szeretném, hogy megbüntessenek bennünket.

Köszi a segítséget.

Üdv,
Levente
#1878 - Levente - 2014.05.10. - 11:48
Szia!

A Gallieninél nincs csomagmegőrző, a leírásban említett vasútállomásokon van, pl. a nevezetességekhez a Gare de Lyon van legközelebb.
Minden metróállomáson lehet tömegközlekedési jegyeket veni.
A Moblison nincs olyan mező, hacsak nem nemrég tették oda, ahova személyi igazolvány számot kellene írni, nom: keresztnév prenom: vezetéknév, valabla le: dátum, így kell kitölteni.
#1879 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.10. - 22:48
Kedves Tibor! Bizonytalanok vagyunk a párizsi utazás időpontját illetően: augusztus utolsó napjai volt az eredeti terv, de arra gondoltunk, talán szeptember második felében még kellemes az idő Párizsban, és kisebb a tömeg, és mérsékeltebbek az árak. Mi erről a véleményed? Ha elküldöm a szállás címét, meg tudod mondani, hogy az biztonságos környék-e? Előre is köszönöm a válaszod, Üdvözlettel: Melinda
#1880 - Melinda - 2014.05.11. - 16:53
Kedves Melinda!

Szeptember valóban jobb lehet, remélhetőleg nem fogtok ki esős napokat. Persze, írd le a címet, de általában csak külvárosi kerületek rosszak.
#1881 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.12. - 01:16
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a gyors válaszod. Remélem én is, hogy nem akkor fog egy hétig esni:-)
A szállásokhoz egyenlőre csak a következő címeket tudjuk:
Quai de Jemmapes-en van az egyik lakás, a másik a Boulevard Voltaire-n. Bemásoltam a linkeket is. Köszönöm!

Az oldal szuper!
Üdv:
Melinda
#1882 - Melinda - 2014.05.12. - 10:21
Kedves Melinda!

Mindkettő jó hely, de inkább a 2.-at választanám.
#1883 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.12. - 14:04
Kedves Tibcsi!
26.-án egy csoporttal érkezünk Párizsba, a hotelünkhöz mindössze párperc sétára van a Porte de Clichy RER C1 megállója, innen szeretnénk eljutni Versailles-ba.
Tudnál segíteni, hogy hogy jutunk el, mert egészen pontosan nem vagyunk biztosak benne, hogy nem kell valahol átszállni?!
#1884 - Niki - 2014.05.12. - 15:30
Kedves Niki!

Át kell szállni. Porte de Clichy a RER C másik ágán van, mint Versailles, Versailles felé nem kanyarodik vissza. A leggyorsabb először 13-as metró Invalidesig, és onnan RER C Versailles-ba, vagy ha egyből RER C-re szálltok, úgy kicsit lassabb (és ugyanúgy át kell szállni), akkor arról Champ de Mars/Tour Eiffel-nél szálljatok át a másik RER-re.
#1885 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.12. - 15:59
Szia Tibcsi! Jovo het kedden utazunk a parommal Parizsba. Az Orlyn fogunk leszallni. Szallasunk a Chateletnel levo Britannique Hotel lesz. Tudsz vmit a szallasrol irni h milyen? Ugy tervezzuk h RER-el es metroval megyunk oda. Az jo lehet? Mivel csak 2napunk lesz Parizsra (ami tudom szornyen keves) az Eiffel tornyot, Notre Damot, Diadal ivet ( Champs E.) es a Szajna partot lesz idonk megnezni. Szerinted erdemes meg ezen kivul vmit belesuriteni, mint latnivalo? Ugy terveztem h Batobussal fogunk kozlekedni, mert a szallasunkhoz is kozel van es romantikus is. :) az egyebkent nagyon lassan megy?? Vagy mas kozlekedesi eszkozt javasolsz?? Utolso kerdesem h hazafele a repulonk hajnal 6kor indul. Chatelete-rol azt gondoltam h a taxi a legbiztonsagossabb. 4-re ki szeretnek erni a repterre (Orly) Van mas otleted vagy a taxi a tuti?? Elore is koszi a valaszokat!! Bocsanat a sok kerdesert... :/
#1886 - Szilvia - 2014.05.13. - 10:59
Szia!

Mind a RER B-vel mind a RER C-vel eljuttatok Chatelet-re (csak Saint Michel-Notre Dame-nál kell leszállni, majd átkelni gyalog a Szajnán vagy M4 metró Chateletig), amelyik szimpatikusabb, egyikhez buszozni, másikhoz ORLYVAL-lal kell menni előbb.
Az említettek simán beleférhetnek 1 napba egy útvonalra "fel lehet fűzni őket", amibe még a Louvre kívülről is beletartozik, másik nap pedig megnézhetitek a Montmarte-ot is, és még mindig marad idő szerintem.
A Batobus lassú, kb. 10 percenként követik egymást a megállók. Alternatívát amit kérdeztél: az első napi útvonalat gyalog is be lehet járni, ha szerettek gyalogolni Notre Dame -> Szajna part -> Louvre -> Tülériák kertje -> Champs Elysées -> Diadalív útvonalon, egyszerűen, majd a diadalívnél már metróra lehet szállni az Eiffel-toronyhoz.
A taxin kívül Orlyra 4-re a Chateletre 3:23-kor érkező és induló N144-s éjszakai busszal lehet kijutni közvetlenül.
#1887 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.13. - 13:23
Szia! Koszonom a gyors es reszletes valaszt. :) a Sacre coeur-hoz h a legegyszerubb a feljutas??? Van olyan jegy ami rer-re, metrora es batobusra egyarant jo??? :P koszi elore!
#1888 - Szilvia - 2014.05.13. - 23:21
Szia!

Minden tömegközlekedési jegy érvényes metróra, és Párizson belül RER-re is (de a reptérről külön RER-jegyet kell venni, mert külső zóna, onnan nem lesz jó 1-2-es zónás napijegy, stb.), olyan jegy, ami Batobusra is jó, viszont nincs, az nem része a párizsi tömegközlekedésnek.
#1889 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.14. - 00:40
Kedves Tibor!
Màj.19-22.-ig leszünk Pàrizsban a pàrommal. A Beauvais reptèrröl hogyan tudunk eljutni a Hotel Porte de Orleansba, 11. Rue Gabriel Peri, é s a szàllodàbol mi a legegyszerübb utvonal a Szajna partra, pl. a Notre Damhoz? Hol tudjuk megnèzni, hogy a közlekedési zonàk 1-5-ig mettöl meddig tartanak?
Köszönöm a vàlaszt. Frenk
#1890 - Frenk - 2014.05.14. - 14:47
Koszi a valaszt! Meg az lenne a kerdesem h a repteren milyen jegyet kell venni, ha RER B-vel szeretnenk a St.M.Notre D.-ig eljutni. Mert a rer elott meg vmi automatikus metrora is fel kell szalnunk, ha jol olvastam. Aznap utana mar csak gyalogosan kozlekedunk. Nem tudok kiigazodni a sok jegy fajta kozott... :(
#1891 - Szilvia - 2014.05.14. - 15:40
Sziasztok!

FRENK: transzferbusz a reptérről, majd Porte Maillottól 1-es metró Chatelet állomásig, végül 4-es metró Mairie de Montrouge állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/3bGnY
Ha Párizsban lesztek, és metróval közlekedtek, nem kell foglalkozni a zónákkal, a metróban nincs zónarendszer. Ami külső zóna (a reptereken kívül), az Versailles és Disneyland, 4-es ill. 5-ös zóna.
A városba, a Notre Dame környékére 4-es metróval elmehettek Saint Michelig, a további látnivalókhoz eljutás a látnivalók menüpontban, valamint az Interaktív Párizs térkép, műholdkép menüpontban térképen fel vannak tüntetve a látnivalók, illetve metrótérkép is található a cikkben.


SZILVIA: Ahogy a cikkben is le van írva, Orlyval+RER kombinált jegyet kell venni Párizsig ha így mentek, 11,65 EUR az ára, a busz+RER C-s megoldás olcsóbb ennél.
#1892 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.14. - 17:54
Kedves Tibor!Majus 25 junius 1 kozott leszunk a parommal Parizsban a Hotel Claret de Bercy ben elszallasolva. A CDG repterre erkezunk.Leszel szives adni nekunk nehany tippet mivel utazzunk pl. a hotel ig es utana a varoslatogatas hopp on buszokkal vagy napi jeggyel esetleg Batubus sal elore is koszonom Misi
#1893 - Jubak Mihaly - 2014.05.15. - 18:06
Szia Tibor,
Segítségedet kérném, mivel mi a párommal 2014.augusztus25.-29. között néznénk meg párizst. A bauvaisra érkezünk 12.55-kor, szállásunk Cergy pontoisben lesz.Bemenjünk a transzferbusszal párizsba,majd onnan Cergybe, vagy néztem vonatot Cergybe, viszont nem világos, hogy a reptérről Bauvais vonatállomásra hogy jutunk el.Cergy pontoise és Párizs között a RER C közlekedik? Szerinted milyen jegyeket vegyünk 3 napi párizsi látogatásokra.
Segítségedet előre is megköszönve,
Pisti
#1894 - Pisti - 2014.05.16. - 09:07
Sziasztok!

MISI: Eljutás a szálláshoz: RER B Chatelet-Les Halles-ig, majd RER A Gare de Lyonig, végül M14 metró Bercyig.
A Hop on-Hop Off Busz, a Batobus és a Párizsi tömegközlekedés, amire napijegyeket lehet venni, teljesen más árban van, és teljesen mást nyújt (a Batobus nem is megy mindenhova, mivel a Szajnán megy ugye, amellé még kell tömegközlekedési jegy pl. Montmarte-ra, a szállásról a belvárosba, stb.), tehát ez egyéni preferencia kérdése, hogy mennyit szánnátok rá, akartok-e hajókázni, stb. Meg nyilván nem hajókáznátok és városnéző buszoznátok minden nap. Tömegközlekedési jegyekbe biztos hogy a legjobban úgy jártok, ha hétfőn vesztek egy Navigo Decouverte Semaine 1-2-es zónás hetijegyet (Versailles-ba és Disneylandbe, és a reptérre való visszajutásra nem lesz érvényes).


PISTI: Úgy látom Cergy Préfecture vagy pedig Pontoise (attól függ melyik részére mentek a városnak, a 2 állomás 3 km-re van egymástól.. ) a vasút/RER-állomás a szállásotok közelében. Ha vonattal mennétek, nekem 2-3-4 átszállást és 2-2,5 órás utat adott ki (a reptérnek nincs vasútállomása, először oda kell buszozni olyan busszal, ami a vasútállomáshoz megy). Ha a vonatos megoldást választanád, akkor itt lehet keresni: http://www.transilien.com/
de gondolom azt is nézted, mert mondtad, már néztél vonatot.
Lehet, a könnyebb tájékozódás miatt (is) jobb Párizson keresztül menni, vagy ha mégis vonattal mentek, akkor nagyon figyelni kell, hogy hol, mire szálltok át.
Ha inkább Párizson keresztül mennétek tehát, akkor transzferbusz -> 1-es metró Charles de Gaulle-Etoile-ig -> RER A Cergy-Prefecture-ig (ha az a helyes állomás), vagy a transzferbusz után Porte Maillottól közvetlenül RER C Pontois-ig (ha az a helyes állomás). A transzferbuszozás után még 1 óra út. A legjobban 1-5-ös zónás fényképes Navigo Decouverte Semaine hetibérlet fogja megérni, amit Porte Maillotnál megvehettek. Vagy ha ezt valamiért nem tudnátok megvenni, akkor a drágább
1-5-ös zónás 3 napos Paris Visite-t vegyetek 3 nap Párizsba való beutazásra, ott közlekedésre, és a szállásra való visszautazásra. De augusztus 25.-én ha még visszamentek Párizsba aznap, akkor meg már 5 napos Paris Visite kell.
#1895 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.16. - 15:00
Kedves Tibor! Nagyon koszonom az informaciokat . Azzal nem vagyok meg tisztaba hogy ezt az utat a reptertol a Bercy ig egy jegybol megusszuk azaz 9.50 bol vagy meg kell metrojegy t+ is vagy jobb lenne a 350 es busz egeszen a Gare de l est ig 3 darab T+ jegy es onnan talan metro Bercy ig (vagy gyalog messze van). Viszont a tomegkozlekedessel kapcsolatban ugy gondoltuk hogy hetfon reggel vasarolunk egy 3 napos hopp off ost meglatogatjuk a messzebbi latnivalokat Versailles on kivul es a kovetkezo 3 napban a kozelieket T+ tombbel vagy a 3 napra is erdemesebb a hetes navigo t venni? Megegyszer koszonom .
#1896 - Jubak Mihaly - 2014.05.16. - 21:03
Szia Tibi,
Köszönöm a választ, és a pontoise a mi szállásunk végállomása.
Nagyon sok hasznos infó van az oldaladon, köszönjük szépen.
#1897 - pisti - 2014.05.17. - 21:13
Nagyon sok hasznos infót találtam ezen az oldalon, amit köszönök! A kérdésünk, hogy egy gyűjtőjegyet használhatunk-e többen egyszerre? És hogy Versaille-ba milyen jegyet kell vennünk? KÖSZÖNÖM előre is a választ!
#1898 - kamilla - 2014.05.18. - 12:37
Sziasztok!

MIHÁLY: Egyszerűen Bercyig kell jegyet venni a reptéren, a RER-jegyek érvényesek utána a metróra is, és nem lesz úgy több az ár. A 350-es/351-es busz lassabb, de igen, olcsóbb. Igen, Gare de Lyontól elég messze lenne Bercy, tehát inkább a 351-essel kellene ilyen esetben menni, és Nationtól már közelebb van (gyalog 2 km, vagy M6 metró).


KAMILIA: Igen, az csak simán 10 db jegy, még össze sincsenek fűzve, több ember felhasználhat egy "tömböt". Versailles-ba sima RER-jegy kell egy oda, és egy vissza, vagy ha aznap még SOKAT utaztok Párizsban is azonkívül hogy elmentek Versailles-ba és visszajöttök (mert a RER jegy érvényes lesz metróra is a Versailles út előtt ill. után), akkor aznapra vehettek 1-4-es zónás Mobilis napijegyet.
#1899 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.21. - 01:50
Kedves Tibi
Először is gratulálok ehhez a nagyfokú segítséghez amit kapnak a levélírók.Én is kérni szeretnék. 05.23-án érkezünk 2 fővel bp-ről Ryanairral.Szállás Hotel Leflorus Montrouge
Ha lehet még aznap szeretnénk városnézésre menni. Másnap is. Invalidusok ,Diadalív, Montamartre,Notre Dame és ami még belefér.1 nap Disnyland, és 26-án haza a 13 óra 20-as géppel.Kérlek segíts, hogy hozzam össze praktikusan, hogy minél jobban sikerüljön az idővel is és az utazással is megoldani.
Köszönettel
Éva
#1900 - Vajda Éva - 2014.05.21. - 17:59
nagyon köszönöm a választ! ilyenkor imádom a netet! :)
#1901 - kamilla - 2014.05.21. - 18:40
Bocsánat Tibi
Ami a kérdésemből kimaradt.Milyen a szálloda és annak környéke Hotel Leforus Montrouge. Ha valaki már volt ott, és segítene, hogy megbízható-e este az a környék.
Egyébként amit még nem írtam, hogy mindketten 26 év alattiak vagyunk.
Várom válaszodat.
Köszönettel:Éva
#1902 - Vajda Éva - 2014.05.21. - 20:10
Kedves Éva!

Első nap, ha várost is néztek, vehettek pl. sima 1-2-es zónás napijegyet, amennyiben az megéri, utaznátok még annyit (reptérről transzferbusz kell, arra nem érvényes semmilyen közlekedési jegy). 24.-ére egyértelműen 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegy, 25.-ére pedig 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegy éri meg a legjobban. Nyugodt külvárosi környéknek tűnik, kicsit messze a városközponttól, de M4 metróval 20 perc alatt, átszállás nélkül be lehet érni.
#1903 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.21. - 22:42
Kedves Tibi!
A közlekedésben kérném a segítséged. Június 26-30 között megyünk Párizsba, 26-án este érkezünk, akkor szerintem csak sétálunk, a többi napra tanácstalan vagyok a jegyeket illetően. 10 db-os gyűjtőjegyet vegyünk/napijegyet? Szállásunk az Eiffel-toronyhoz közel lesz, eléggé a központban, mindketten 25 év alatt vagyunk. Többi napokon cél a szokásos látnivalók, kertek, Versailles ami messzebb van. Hétfőn 9 körül indulunk haza CDG-ról.
Válaszodat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Orsi
#1904 - Orsi - 2014.05.26. - 13:31
Kedves Orsi!

Ha sétáltok főleg, akkor jó a gyűjtőjegy, napijegy akkor kell, ha annyit utaznátok aznap, hogy megérje árban a gyűjtőjegyhez képest (minimum 5 utazás esetén éri meg/nap - egy utazás persze átszállást is tartalmazhat a metróban). Ugyanakkor az Eiffel-torony azért kiesik a legtöbb nevezetességhez képest, valószínű 1-2 út minden nap elmegy onnan valahova eljutni, majd visszajutni, de még így is 5 alatt maradhattok sokszor, kivéve pl. ha Montmarte-ra mentek. A Versailles-os napon RER-jegy kell Versailles-ba, oda nem érvényes a gyűjtőjegy, vagy az 1-2-es zónás napijegy.
#1905 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.26. - 14:36
Kedves Tibi!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, összeírjuk majd kb. mikor hova, ás összeáll a kép. :)
Szép napot, szuper az oldal, köszönjük!!!
Orsi
#1906 - Orsi - 2014.05.27. - 11:57
Kedves Tibor! 4 napos párizsi múzeum kártyát tervezzük megvenni. Ha szerda délutántól vennénk először igénybe, akkor vasárnap délutánig érvényes, vagy csak naptári napokra?
#1907 - Marika - 2014.05.30. - 13:15
Kedves Tibor!
Június közepén érkezünk Párizsba az Orlyra. A szállásunk a hotelF1 Montmartre (rue du dr Babinski) Szeretném megkérdezni, hogy mivel a legegyszerűbb eljutni a szállásra a reptérről. Néztem a T7 villamost utána M7 metrót majd az Operánál az M3 metrót utána M13 metrót. Ez így jó vagy van ennél egyszerűbb megoldás is? Olvastam a 285- ös buszt, azzal is bejuthatok-e az Orlyról a Villejuif-ig? És milyen jegy lenne a jó? Az M13-as vonal kettéágazik a metróban jelölik hogy
melyik megy a St Denis felé? Előre is köszönöm a válaszodat.

a
#1908 - Attila - 2014.05.31. - 18:51
Kedves Tibcsi
Egy gyors de kihagyhatatlan párizsi sétához kérném kicsit a segitségedet. Mi sajnos csak átutazóban leszünk ott, a de Gaulle reptérre érkezünk és lesz 8 óránk a továbbutazásra ezért mindenképpen kiszeretnénk használni az időt és nem a reptéren ücsörögni. Te mit ajánlanál egy ilyen gyorsturára? Mivel lehet a leggyorssabban és legegyszerűbben a centrumba jutni ill. hova érdemes ilyen kis időre. A reptéren /nem találtam az oldalukon/ van lehetőség csomagmegörzésre? Előre is köszönöm a válaszod.Üdvözlettel Fatime
#1909 - Fatime - 2014.06.01. - 17:30
Sziasztok!

MARIKA: Naptári napokra érvényes, tehát szombat estig lenne érvényes, nem érdemes valószínűleg délutántól használni (ha vasárnap is Párizsban lesznek, akkor inkább csütörtök reggeltől).


ATTILA: Talán a legegyszerűbb: busz a RER-ig, majd RER C Invalidesig, végül M13 metró Porte de Saint-Ouenig, onnan 600m gyaloglás. Igen, jelezve van, hogy merre felé megy a metró. Egyszerűen egy RER-jegy kell majd, az érvényes lesz a metróra is utána.


FATIME: A leggyorsabb RER-el bemenni, a legjobb, hogy a legtöbbet lássatok: St. Michel-Notre Dame megállóig, és onnan el lehet indulni a Szajna partján, az Eiffel-torony felé gyalog, a Notre Dame-Szajna Part-Louvre-Tülériák kertje-Champs Elysées-Diadalív útvonalon, és ha még belefér Eiffel-torony (akár metróval). Amenniyben az Eiffel-toronynál köttök végül ki, onnan RER C-vel mehettek vissza St. Michel-Notre Dame-ig, majd onnan ugyanúgy vissza a reptérre RER B-vel. A legegyszerűbb megoldás egy 1-5 zónás 1 napos Paris Visite-t venni mindenre.
Ahogy le van írva az oldalon, van lehetőség csomagmegőrzésre a 2-es terminálon, a RER-állomás szintjén, a Sheraton Hotel előtt.
#1910 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.02. - 03:57
Kedves Tibor!
Nekem is közlekedési kérdésem lenne.
A Bry-sur Marne-nál (4-es zóna határa) lesz a szállásunk. Onnan az RER A-val, majd metróval jutunk be a belvárosba. Kérdésem: Az RER jegyet meddig kell venni, konkrét megállóig, ahol átszállunk, vagy km-re, vagy az 1-es zónáig, stb.....? Átszálláskor T+ jegyet is kell érvényesíteni? Visszafelé úton, amelyik megállónál átszállok az RER-re ott kell új jegyet venni? Konkrét példával, Bry-sur Marne - Eiffel-torony hány jegy? Kb. mennyibe kerül és mennyi az utazás ideje? 10 db-os gyűjtőjegybe gondolkozom, nem vennénk 1-4 zónás napijegyet.
Köszönöm türelmed. Edina
#1911 - Edina - 2014.06.03. - 15:07
Kedves Edina!

RER-jegyet (Billet Origine-Destination) csak "Párizsig" kell venni legutóbbi információim szerint (ha konkrét párizsi megállóig, akkor meg azt megadjátok majd), de az biztos, hogy Párizsban metróra is érvényes, tehát metróra átszálláskor, bármennyiszer is szálltok át, míg ki nem mentek a felszínre, nem kell emellé T+-jegy is.
Párizsban pedig már a metróban meg lehet venni Bry-Sur Marnéig, ami a metróra is érvényes lesz még a RER előtt.
Ugyanakkor, ehelyett, ha Párizsban is utaztok, azt hiszem már 2-3 plusz útnál aznap is megérheti 1-4-es zónás napijegy.
Nem tudom, pontosan mennyi ez, mindenestre Párizsból Versailles-ba, ami szintén 4-es zóna, 7,10 EUR egy ilyen RER-jegy, tehát akörül lehet.
Igen, azt hiszem ebből a típusú jegyből is vehető 10 db-os.
(ki is egészítettem ezzel a cikket, már többen kérdeztetek erről a jegyről is)
#1912 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.03. - 17:48
Tibcsi köszönöm szépen a választ!
Szép napot Fatime
#1913 - Fatime - 2014.06.04. - 09:42
Kedves Tibor,
közeleg az utazásunk napja, jún. 14-én reggel 6-kor indul a gépünk és 19-én késő este érkezünk vissza, tehát szinte 6 teljes napot töltünk Párizsban. A programot a következőképp állítottuk össze: 14-15-én (szombat-vasárnap) Párizs, 16-17 Disneyland, a jegyeket már megvettük, 18-án Versailles és az utolsó nap 19-e szintén Párizs. Ha Disneyland és Versailles után nem leszünk nagyon fáradtak, akkor még ezekre a napokra is tervezünk pl. Montparnmasse torony, Szajna part. Szállásunk a 6. kerületben a rue de l'Hirondelle 75 szám alatt lesz. Szeretnék javaslatot kérni a közlekedési jegyekre és szívesen vennék Tőled séta útvonal javaslatokat is. Itt arra gondolok, hogy a 3 párizsi napra melyik nevezetességeket lehetne egy sétával ill. metróval bejárni. Elsősorban a kötelező látnivalókat szeretnék megnézni de tervezzük egy piac meglátogatását is. A gyerekek miatt múzeumlátogatást nem tervezünk, "B" tervként hagynánk meg esős időre.
Köszönöm szépen előre is a válaszod.
Kriszti
#1914 - Kriszti - 2014.06.05. - 21:56
Szia!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Csütörtökön utazunk Párizsba. A cél Disneyland, de előtte szeretnénk megnézni az Eiffel-tornyot, Notre-Dame-t. Csütörtökön 18:00-ra ér be a repülőnk Charles De Gaulle-ra. Hogy lenne értelmes ezeket megnézni, hogy feleslegesen ne fizessünk jegyeket és milyen jegyeket vegyek? Nem találtam sehol RER A-nak az utolsó indulási időpontját. Mert addig érünk rá, amíg el nem megy az utolsó RER Disneyland irányába. Előre is köszönöm a segítségedet.

Üdvözlettel,

István
#1915 - István - 2014.06.10. - 15:49
Sziasztok!
Nem pont Párizs, de biztos tudtok segíteni...
Vásároltam TGV-re a neten jegyet. Le is töltöttem, így már van E-billet-em :) Olvastam, hogy a vonatjegyeket érvényesíteni kell felszállás előtt. Az lenne a kérdésem, hogy ezt az A4-es lapot is és ha igen, hogyan?!
Köszönöm!
Móni
#1916 - Móni - 2014.06.11. - 13:00
Kedves Móni!
Az E-billet-et nem kell érvényesíteni. Az érvényesítő készülék nem is alkalmas az A4-es laphoz. A QR-kódot vizsgája a kalauz.
Jó utat!
Éva
#1917 - Éva - 2014.06.11. - 19:44
Szia KRISZTI!
A nevezetességek egymáshoz való eljutása az Interaktív Párizs térkép menüpontban látszik. A Szajna-parti nevezetességek bejárhatók egy útvonalon, ami kijebb esik, az pl. a Montmarte, vagy a Montparnasse-torony, és érdemes "csak úgy" sétálni is pl. a Latin-negyedben.
Az első 2 napra (a repülőtérről való bejutást leszámítva) gyerekeknek biztos hogy 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegyek, a felnőtteknek pedig 1-2-es zónás sima napijegyek a jók (vagy ha sok lesz a gyaloglás, kevés a közlekedés egy nap, akkor aznap a felnőttekre nem kell napijegy, elég a T+). A következő hétre a legjobb az 1-5-ös zónás hetijegy felnőtteknek, gyerekeknek meg 1-5-ös zónás, 3 napos gyerek Paris Visite az első 3 napra, a 4. napra pedig nekik sima napijegy (plusz ki a reptérre, oda a felnőtteknek nem kell jegy, mert a hetijegy oda is érvényes lesz, hacsak nem a Beauvais reptérről van szó - oda nem).
#1918 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.12. - 20:22
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e arról valamit, hogy egy pedagógusnak érdemes-e kiváltania a nemzetközi pedagógus igazolványt (https://www.isic.hu/nemzetkozi-tanar-igazolvany/) vagy jobb egy Paris Museum Pass? Egyáltalán érdemes valamelyiket? Kevesebb mint egy hétről lenne szó, de a lehető legtöbb mindent szeretnénk megnézni.
#1919 - Kriszti - 2014.06.12. - 20:43
Szia!

A pedagógus-igazolvánnyal szinte sehol nem lehet kedvezményt kapni. Múzeumbérletet múzeumokra érvényes, akkor érdemes kiváltani, ha annyi múzeumot néznétek meg adott nap alatt, hogy bejöjjön az ára, lásd a múzeumbérlet árának, és a múzeumbelépők viszonyát.
#1920 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.12. - 20:53
Szia!

Ha csak metróval közlekedek akkor, milyen jegyek, napi jegyet kell venni, hány zóna?
#1921 - Takács János - 2014.06.15. - 12:08
Szia!

Ahogy a cikkben is le van írva, a metróban nincs zónarendszer (tehát gyakorlatilag 1-es zóna, bárhova is mész), tehát bármilyen 1-2-es vagy 1-3-as zónás bérlet, T+, gyűjtőjegy, stb. jó lesz.
#1922 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.15. - 14:34
Szia Tibor!

Csütörtökön megyünk Párizsba. Utazásban kérném a segítségedet. Összeállítottam, hogy szerintem hogy a legolcsóbb. Átnéznéd?
Csütörtökön érkezünk 2 felnőtt és egy 14 éves gyerek az Orlyra.
Szerintem csütörtökre kellene 3 db jegy a 183-as buszra (3x1,9 €), valamint 3 mobilis az 1-2 zónába (3x6,8 €). Szállásunk címe 64 Rue Jean Lolive, 93100 Montreuil. Ez ha jól emlékszem a Gallieni (3-as metró végállomása) megállótól kb 1 km-re van, tehát elég az 1-2 zónás Mobilis is. Pénteken elég szintén a 3 db 1-2 zónás Mobilis (3x6,8 €). Szombaton megyünk ki Versaillesba. Erre kellene két db 1-4 zónás Mobilis (2x11,2 €) és egy hétvégi ifjúsági napijegy 1-5 zónás (1x8,1 €). Vasárnap indulunk haza szintén az Orly. Erre a napra gondoltam két db 1-2 zónás Mobilis (2x6,8 €) és egy hétvégi ifjúsági napijegy 1-3 zónás (1x3,75 €), valamint 3 db jegyet a reptérre (3x1,9 €). Ha jól olvastam, akkor ezt mind meg tudjuk venni kint az Orly-n. S ha az árak jók, akkor ez az egész megúszható 100,05 €-ból, persze ha jól gondolom. Ennél tudsz jobbat ajánlani? Válaszodat előre is köszönöm!
#1923 - Bálint - 2014.06.16. - 20:07
Szia!

Ne a Gallieni, hanem inkább a Mairie de Montreuil (9-es metróvonal) metrómegálló felöl közelítsétek meg a szállást, érkezéskor legalábbis mindenképp, mert Gallieni egyrészt messzebbi metrómegálló, másrészt, nem ismerem a járást ott, de a térkép szerint elég nehezen lehetne onnan gyalogolni a szállodához (talán a parkon keresztül lehetne onnan).
Csütörtökre akkor Mobilis, ha mennétek még a városba is, és annyit utaznátok hogy megérje a gyűjtőjegyhez képest, ugyanez igaz vasárnapra is, amikor meg már hazamentek. De még szombatra is igaz, mert a RER-retúrjegynél valamivel drágább az 1-4-es Mobilis, tehát akkor is kérdés, hogy Versailles-on kívül a városban még mennyit utaztok. Egyébként igen, logikus úgy, ahogy írtad.
Megjegyzés: a 183-as busz elég lassú, 1 órás út - ha nincs dugó.
#1924 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.17. - 02:03
SZIA TIBOR!

SZOMBATON INDULUNK/ 2FELNŐTT +12 ÉS 15 ÉVES GYEREK / AZ EASYJETTEL PÁRIZSBA / 1HÉTIG MARADUNK /, A SZÁLLÁSUNK: 7 RUE DES PRESLES,LE PERREUX-SUR-MARE. SZERINTED MIVEL MENJÜNK ODA?
AZT MÁR ÍRTAD, HOGY FÉNYKÉPES 1-5 BÉRLETET IS VEGYÜNK / DISNEY MIATT /, DE EZT HOL LEHET CSINÁLTATNI? A REPTÉREN RÖGTÖN? VIGYÜNK FÉNYKÉPET, MEKKORÁT? VASÁRNAPRA ÍRTÁL 1-3 MOBILIS JEGYEKET, AZT IS MEGLEHET VENNI A REPTÉREN? BESZÉLNEK OTT ANGOLUL?

KÖSZI
#1925 - Pizzo - 2014.06.17. - 12:24
Szia!
Csütörtökön érkezünk Párizsba a CDG reptérre. Disneylandban lenne a szállásunk. Kérdésem: RER-rel szeretnénk kijutni Disney-be, ez hogy lehetséges, és ennek kb. mennyi a költsége, a reptéren egyből meg tudom venni Disney-ig a jegyet? Vagy Visit jegyet érdemesebb inkább venni? 1napos városlátogatásra bemennék Párizsba a hétvégén, erre milyen jegyet ajánlasz?
Köszi
#1926 - Gigi - 2014.06.17. - 21:30
Sziasztok!

PIZZO: Igen, beszélnek természetesen angolul a reptéren, és automaták is vannak. Lehet Mobilist is venni, de a reptérről való utazásra az nem érvényes. Érkezés napján egyszerűen vegyetek RER-jegyet a szállásotok megállójáig. Már leírtam, hogy hogyan tudtok odajutni, a 168-as hozzászólásban. Vihettek fényképet, az a legjobb, ha nagy, majd levágnak belőle (kisebb mint egy igazolványkép, 3 cm magas, 2,5 cm széles), de ott is vannak automaták.


GIGI: Mindenképp RER-el szeretnétek onnan kijutni? Mert TGV-vel csak 9-12 perc. Ha RER-el mentek, úgy mintegy másfél óra. A reptérről közlekedő RER-ről Chatelet-Les Halles-nál kell átszállni a RER A-ra, ami Marné la Vallee-Chessyig (Disneylandig) megy.
Igen, a reptéren egyből odáig, Marné la Vallee-Chessy állomásig kérjetek RER-jegyet, a Visite ennél drágább lenne. Ez így kb. 16,60 EUR fejenként, a TGV 18-28 EUR, attól függ online veszítek-e, vonattól függ, stb.

1-5-ös zónás Mobilis napijegyet vegyetek a Párizsos napra, de ha van 26 éven aluli fiatal is, neki hétvégi ifjúsági napijegyet.
#1927 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.17. - 22:42
Megjöttünk Párizsból! Köszönjük a segítséget. 4 napos múzeum pass kártyánk volt, nem kellett sehol sorba állni. Megbántuk, hogy Fontanieblau helyett Versaillesbe mentünk (a termek üresek, iszonyat tömeg, pedig pénteki napon voltunk és nyitásra érkeztünk). Felhívnám még a figyelmet egy gyönyörű magán palotára: museum Nissim Camodo (Metro 2 Villiers megálló). Nekünk nagyon tetszett még a Carnevalett múzeum is.
#1928 - Marcsi - 2014.06.18. - 08:38
Szia Tibor!
Köszi az infókat! Ha mégis a 183-as buszt választjuk, akkor arra T+ jegy kell, vagy valami más? És ha más, akkor az mi és hol tudjuk megvenni? Mert a T+ 1,7 € erre a jegyre meg 1,9 € van írva az oldalon. Köszi előre is!
#1929 - Bálint - 2014.06.18. - 11:04
Szia,

még egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy melyik nap hova menjünk, / hétfő, kedd biztos Disney, már megvannak a jegyek / marad a vasárnap, szerda csütörtök péntek, szombat haza. Szerinted érdemes múzeum pass?

köszi!
#1930 - Pizzo - 2014.06.19. - 10:41
Szia Tibor,

még csak tervezem az utazást, de nagyon sok hasznos infót találtam már. Három gyermekünkkel utaznánk az októberi hosszú hétvégén, ezt az apatmant ajánlották _ csak hogy olcsóbb legyen az étkezés én ragaszkodom appartmanhoz: Appart City Clichy.
Nézegettem véleményt is, hátha neked is van, vagy tudsz valami árban hasonlót, de jobbat ajánlani.
Jól raktam össze, hogy ha mi a férjemmel veszünk múzeumbérletet, akkor a gyerekeknek nem kell? Vagy nekik mennyibe kerül (17,15 és 5 éves).
Négy napunk lesz, remélem a főbb nevezetességek beleférnek.
Az októberi időjárás mennyire lehet kellemetlen?
Hálás köszönet, ha segítesz!
#1931 - Anita - 2014.06.20. - 15:03
Sziasztok!

BÁLINT: Az jó kérdés, azon én is gondolkodtam, én nem utaztam azon a buszon, és nem tudom milyen jegy az arra, mert valóban nem T+, az olcsóbb kellene, hogy legyen. Lehet, valami külső zónás vonaljegy. Aztán lehet mégis T+, csak elírták az árát az Orly reptér weboldalán.


PIZZO: Akkor érdemes megvenni a Museum Passt, ha annyi múzeumba mennétek, hogy megérje.
A program például lehet az egyik nap belváros, egyik nap Montmarte majd a többi városi nevezetesség, egyik nap lehet Versailles, egyik nap múzeumozhattok, stb. A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedését az Interaktív Párizs térkép, műholdkép menüpontban láthatod.


ANITA: Nem tudok konkrét szállásokat ajánlani sajnos. A gyerekeknek ingyenesek a múzeumok, nekik tényleg nem kell múzeumbérlet. Bármilyen lehet az időjárás októberben, bár ez már ha a hosszú hétvége, akkor október vége, már lehet kellemetlenebb, de mint Magyarországon is, eshet, vagy süthet is a nap, ezt lehetetlen megjósolni, a cikkben láthatod az átlagos klímát, és azon a linken visszanézheted hogy a korábbi október 23.-i napokon az elmúlt években milyen idő volt.
#1932 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.21. - 00:17
Szia!
Nagyon tetszik az oldal! Én kb. 20 éve voltam utoljára Párizsban, de kedden indulok a 11 éves fiammal. CDG-ra érkezünk és a Bd de Magenta-ról nyíló utcában lesz a szállásunk (a Jacques Bonsergent n.metrómegálló közelében). Szeretünk sétálni, szerintem a "carnet" jó lesz nekünk, hisz a látnivalók nincsenek olyan messze. Mi a Te véleményed? A CDG-ről úgy tudok bejutni RER-rel, hogy több jegyet kell érvényesítenem a Gare du Nord-ig? És onnan még egyet az átszállás miatt a szállodáig? Érdemes Múzeumbérletet venni, ha csak egy párat akarunk felkeresni? Köszönöm!
#1933 - Gábor - 2014.06.21. - 17:03
Szia!

Nem, ahogy a cikkben, a Billet Origine-Destination részben részletesebben is le van írva, nem több jegyet kell érvényesíteni, hanem a CDG-ről egyszerűen RER-jegyet kell venni Párizsra, és átszálláskor nem kell új jegyet érvényesíteni, az a RER-jegy mindaddig érvényes lesz, míg el nem hagyjátok a metró területét. Múzeumbérlet csak akkor éri meg, ha behozná az árát, pár múzeumnál még nem, 42 EUR pl. 2 napra, míg pl. a Louvre+Orsay belépő összesen 23 EUR (illetve a fiadnak ingyenesek a múzeumok).
#1934 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.21. - 17:34
Köszönöm szépen az információkat!
#1935 - Gábor - 2014.06.21. - 18:55
Szia,
szeptemberben megyünk 6 napra Párizsba. A repülő az Orly-ra megy. Hogyan jutunk el a legegyszerűbben és a leggyorsabban a 13-as metróvonal Carrefour Peyel megállójához? Kinéztem ott egy nagyon jó szállást, csak hát elég messze van a reptértől... Előre is köszi.
#1936 - Hana - 2014.06.22. - 08:46
Szia!

Busz a RER C-ig, majd RER C Invalidesig, végül 13-as metró Carrefour-Pleyel állomásig. VAGY drágább, de gyorsabb megoldás ORLYVAL, majd RER B Antonyig, onnan pedig RER D Stade de France-Saint-Denis megállóig.
#1937 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.22. - 15:02
Szia Tibor!
Szeretném a segítségedet kérni,hogy Párizsban hol tudnék museum passt vásárolni leggyorsabban és vasárnap,ugyanis akkor érkeznénk meg. a Beauvais-ról jövünk és a Porte Malliotra érkezik a buszunk és már mennénk is a Louvre-ba,esetleg ott,de ott nagy lesz a sor ezért kérdezném. előre is köszönöm!!
feri
#1938 - Kis Ferenc - 2014.06.23. - 11:11
Szia Tibi! Szeretném a segítségedet kérni. Utazunk Párizsba a CDG reptéren szállunk le és a Hotel Mirfic-be szeretnénk eljutni. Transzferünk nincsen, 1-5 zónás közlekedési kártyánk van. Köszönöm előre is! Üdv: Szilvia
#1939 - Szilvia - 2014.06.23. - 17:04
Szia Tibcsi!

Megjártunk Párizst. Az utazással kapcsolatos infókat megosztanám. Mi az Orly-ra érkeztünk és onnan is jöttünk haza. A 183-as busszal a legolcsóbb bejutni a belvárosba. A 4-es megállótól indul. Ez közvetlenül a reptéri kijárat előtt van. Automatából is lehet jegyet váltani. Az automaták még a reptéren belül vannak. Itt érmével és papírpénzzel is tudunk vásárolni. Nagyon egyszerű a kezelése az automatáknak. Aki nem akar bíbelődni velük, az a 3-as megálló mellett talál egy infopultot, ahol meg lehet venni a jegyet a buszra. Elég volt a T+ jegy is. Ennek az ára 1,7 €. A buszon is meg lehet venni a jegyet a sofőrtől, ennek az ára 2 €. Ez lehetett az, ami az oldalon 1,9 € ként szerepel. A bejutás 55 perc volt a busszal. A metrókkal kapcsolatban annyit közölnék, hogy elég sok metróállomást újítanak fel mostanában Párizsban. Ebből kifolyólag ott nem állnak meg a metrók. Hogy melyik vonalon, melyik állomást újítják, ki van írva a metrókon is.
#1940 - Bálint - 2014.06.23. - 19:03
Sziasztok!

FERENC: Igen, a Louvre-ban lehet venni. Lehet tényleg sor lesz, tehát vehető bármilyen turistainformációs pontban a Gare du Nord, Est vagy Lyon pályaudvarokon, ill. még elég sok helyen a belvárosban is, itt meg lehet nézni térképen: http://en.parismuseumpass.com/rub-museums-monuments-interactive-map-18.htm
vagy itt leírva: http://en.parismuseumpass.com/rub-the-pass-points-of-sale-3.htm?cat=6&type=41
Fent a lila menüben az in Paris legörgetésével lehet a kategóriák között váltani.


SZILVIA: RER B-vel Gare du Nordig, majd 2-es metróval Place de Clichyig, de ezzel a módszerrel Place de Clichytől még 900m gyaloglás a szálloda. Csak 100m gyaloglással, viszont több átszállással: reptérről ugyanúgy Gare du Nordig, de onnan RER E Haussman-Saint-Lazare megállóig, végül 13-as metró (Asnieres-Gennevilliers Les Courtilles felé, ketté ágazik egy irányba is az a metróvonal!) Brochant megállóig.


BÁLINT: Köszi a hasznos beszámolót, kiegészítettem a 183-as buszos kiegészítő infókkal a cikket!
#1941 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.24. - 03:26
Szia, nem tudod véletlenül, hogy Paris-Beauvais -ról a transzfer busz akadálymentes-e (kerekes székkel közlekedik a fiam és ide utazik hamarosan). Köszönöm: ODM
#1942 - Oszláncziné Dobos Mária - 2014.06.24. - 11:13
Köszi, én is ezt néztem ki. :) A férjem meg egy teljesen más útvonalat. A 7-es villamosról van valami bővebb infó? Esetleg az is számításba jöhet az RER C-ig?
#1943 - Hana - 2014.06.24. - 12:07
Sziasztok!

MÁRIA: Itt kell kapcsolatba lépni a társasággal 72 órával az utazás előtt, és akadálymentes buszt kérni, a Coach Reservations for PRM lehetőség kiválasztásával: http://aeroportbeauvais.getaticket.com/Contact.aspx


HANA: Igen, arról is át lehet szállni a RER C-re, de nem tudom melyik a gyorsabb, vagy gyakoribb, az, vagy a busz.
#1944 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.24. - 17:24
Szia Tibi. Kérlek segíítsél nekem a CDG- re érkezünk ha leirom a szálloda cimét a transzfer busznak akkor elvisz oda ?A cimünk:132 Boulevard Voltaire 11 Bastille 75o11 Párizs Más járattal hogy jutunk oda ami esetleg olcsobb és hányas metró megy oda. Elöre is köszönöm :Ági
#1945 - Szász Ági - 2014.06.25. - 10:16
Kedves Tibcsi!
Tanácsot szeretnék kérni. Jövő hónapban 8 napot töltünk Párizsban. Két felnőtt és egy 15 éves. Keddi érkezés (CDG), szerdai hazautazás. Tanácsaid alapján próbáltam összeállítani az útitervet.
1. nap: Montparnasse-torony (mivel ez csak egy délután a megérkezés napján), a szállodát környező kis utcák felfedezése
2. nap:Notre Dame, Saitn Chapelle, Tülériák kertje, Champ-Elysées, Diadalív, Eiffel-torony (este 8-ra van jegyünk)
3. nap: Versailles
4. nap: Orsay múzeum, Szajna (esetleg hajókirándulás)
5. nap:Montmarte, Sacré-Cour, Latin negyed
6. nap: Jellegzetes párizsi piacok
7.nap: Louvre
8. nap: amit még egyszer látni kell
9. nap: hazautazás
Kérdéseim:
-Mivel 1-6.nap egy naptári hétre esik és a városi utazások mellett lesz egy reptérről beutazás+ Verailles, 1-5 zónás Navigo Découverte éri meg?
Ha igen, az metróállomásokon hol kell kezelni a fényképes kártyát? Van leolvasó a kapuknál?
A maradék 3 napra gyűjtőjegyet gondoltam, hisz a Louvre egész napos program, így fejenként 2 metrójegy, a második napot még nem tudom, harmadik nap viszont CDG-ról indulunk, így arra meg kell venni a RER jegyet.

A hotel címe: 257 rue de Vaugirard
75015 PARIS. Hogyan jutunk legegyszerűbben a reptérről a hotelhez, és a hoteltől Versailles-ba?

Köszönöm a segítséget!
#1946 - Ágica - 2014.06.25. - 15:05
Barátokkal Párizsban töltött hat napunk :)

1 nap :Rayaener-rel repülve,a reptérről transzferbusszal a Porte Maillottig 17E volt /fő.A szállásunk Ivry városrészben a 2 zónában volt az Adagio Access Paris Quai d'Ivry aparthotelben.Tökéletesen megfelelt a célnak,tiszta,jól felszerelt és a RER C megállótól kb gyalog 5-8 percre.Elsö napra csak két fontos látnivalót terveztünk a Notre Dame volt az első,ahová pont harangszóra érkeztünk... :) felejthetetlen hatással bírt :) a másik az napra tervezett kötelező az Eiffel torony a Trocaderó térről átsétálva a Mars mezőre

2.nap:Louvre ,majd délután a Tulleriák kertjén-Concord téren,Chams-Élysées-en átsétálva a Diadalív .Este fél 8-ra volt foglalva liftes feljutás az Eiffel toronyba,majd késő este pezsgőzés a Mars mezőn :)

3.nap:Orsay múzeum,majd a Conciergerie,Sainte-Chapelle,Notre Dame toronyba felmenetel és a Pompidou központ meglátogatása volt.

4.nap:Montmarte ,a Pigalle megállótól gyalog fel a metró Abbesses megállójánál lévő szerelmesek falát érintve a Sacre Coeur-höz,Festők tere,majd gyalog lesétálva a Moulin Rouge-hez.Késő délután a rue Mouffetard-on ettünk a két évvel ezelőtti ottjártunkkor felfedezett és megkedvelt török étteremben-ismét jókat-bőségesen-viszonylag olcsón :)Kora este még belefért egy séta a Bastille téren,a Vosges téren és visszamentünk a Notre Dame-hez "elköszönni2,ücsörögni,bámészkodni,utcai zenészeket hallgatni..

5.nap:Versailles ;az egyetlen,ami nem igazán nyerte el a tetszésünket,no nem a kastély maga,hanem a körülmények.(utazás előtt hetekig hezitáltam,hogy Versailles vagy Fontaineblau legyen-e a meglátogatott kastély.már bánom,hogy végül is Versailles mellett döntöttem :( ) Első negatív élmény az volt,hogy hiába volt MP-k ,végig kellett várni a kígyózó sorokban álldogálva a bejutást kb másfél-2 órát,majd bent a kastély termeiben az irtózatos tömeg,szinte lépni nem lehetett,majd kiérve a szabadba ért az újabb meglepetés,hogy a kertbe csak 9 E-t fizetve tudunk bemenni,vagy kisvonattal a kertet kikerülve 7,5 E-ért visz el bennünket a Trianon palotákhoz. A palotákban már érvényes volt a MP!!Visszaérve Párizsba ismét a jól bevált török étteremben ettünk,majd az esti program,az Eiffel toronytól "búcsúzkodás"sötétedésig ;)

6.nap:kicsekkolva az apartmanból a belváros volt a célunk:Invalidusok-Grand Palace-Concord tér-Madleine templom-Vendom tér-Tulleriák .

a Porte Maillotra metróval mentünk és onnét transzferbusszal Beauvaisra az esti géphez.

Az Eiffel toronyba hazai utazási irodában vettük az előre váltott jegyet és szintén itthon vettük meg a 4 napos MP-t.A Notre Dame toronyba való feljutás és a Versailles-be bejutás kivételével mindenhol soron kívül tudtunk bemenni.1-2 zónás Mobilissel közlekedtünk a Versailles-i napon 1-4-t vettünk.
Tartalmas és felejthetetlen élményben volt ismét részünk :) Au revoir...
#1947 - marcsi62 - 2014.06.25. - 15:14
Szia Tibor!
Szeretném megkérdezni,hogy a Beauvis-ra érkezünk vasárnap reggel 8:50-re a busz Párizsba 9:15-kor indul,hol tudnánk vagy hol lehet a legegyszerűbben megvenni a jegyet a buszra,csak kézi poggyászunk lesz.Előre is köszönöm a segítségedet!
#1948 - Ferenc - 2014.06.25. - 20:33
Szia Tibcsi!
Barátommal Június 18án utaznánk Párizsba Disneylandbe. Kérek szépen segítséget hogy hol keresek szállást? A közelben szeretnék. Vagy talán Disneylandban.
Köszönöm szépen
Anett
#1949 - Anett Koletta - 2014.06.25. - 22:05
Beauvais tille érkezik.
#1950 - Anett Koletta - 2014.06.25. - 22:14
Nem Június hanem Júliusban. Bocsi
#1951 - Anett Koletta - 2014.06.25. - 22:58
Sziasztok!

ÁGI: Semmilyen busz nem fog címre vinni, címre max taxival lehetne menni. Az eljutás a CDG-ről a címhez: RER B Gare du Nordig, majd M5 metró Republique állomásig, végül M9 metró Voltaire állomásig.


ÁGICA: Nagyon jó programot állítottál össze, és nagyon jól átláttad a jegyeket is. Versailles és CDG utazás összesen 16 EUR lenne (hacsak nem az olcsó, de lassú busszal mennétek be CDG-ról), tehát igen, épp hogy megéri az 1-5-ös zónás az 1-2-s zónás helyett. Ha nem RER-el mennétek be a CDG-ról, akkor már nem. Igen, a kapuknál vannak leolvasók, leolvasás után fog átengedni a kapu.
Eljutás a szállásig: RER B St. Michel-Notre Dame-ig, majd M4 metró Montparnasse-Bienvenue állomásig, végül 12-es metró Vaugirard állomásig. Versailles: RER C5 megy Versailles-ba, elmehettek pl. a szállástól a 12-s metró Solferino vagy Assemblée Nationale megállójáig, ahonnan egy rövid gyaloglás után ott lesz a RER C Musée d'Orsay megállója.


MARCSI62: Köszi az érdekes beszámolót! :)


FERENC: Ahogy kimentek a reptérről, látni fogjátok, hogy hol lehet jegyet venni, és honnan indulnak a transzferbuszok.


ANETT: Hát ne a Beauvais környékén, mert onnan 2,5 óra és 24 EUR egy irányba busszal Disneyland, ráadásul csak napi 2 busz megy, 10:00-kor és 19:30-kor. Ha Disneylandben lesztek, akkor természetesen Disneylandben foglaljatok szállást. De ha úgy értetted, hogy csak 1-2 napra mentek Disneylandben, de egyébként Párizsban lesztek, akkor pedig Párizsban.
#1952 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.26. - 01:55
Tibcsi!
Beauvais reptére fogunk érkezni. 18-20ig leszünk Disneylendben.
Ott keresek szállást ahogyan írtad.
Ha meg lesz a pontos szállás,akkor írni fogok hogy hogyan érkezünk meg oda.
Maga Disneylandba is vannak szállások? Ha igen akkor azt milyen oldalon keresem?
#1953 - Anett Koletta - 2014.06.26. - 12:55
Nagyon köszönöm a segítséget!
Már egyszer sikerült eljutnunk Párizsba, akkor is a te tanácsaid alapján intéztünk mindent.
Most a szállást is az általad ajánlott oldalon foglaltuk, olyan szállodában, ahol más oldalakon már nem volt szabad szoba. Ráadásul kb. 30 %-kal olcsóbban sikerült.
Köszönet.
#1954 - Ágica - 2014.06.26. - 13:49
Kedves Tibcsi!
Az Asterix parkba közlekedő Louvre parkolóból induló transzferbuszra, vagy a CDG-ról induló buszra érvényes az 1-5 zónás Navigo Découverte?
#1955 - Ágica - 2014.06.26. - 22:01
Sziasztok!

KOLETTA: Persze, rengeteg szállás van ott. Pl. itt kereshetsz nagy választékban ott szállást, illetve Disneylandtől 1-2 RER-megállóra is vannak, amik olcsóbbak lehetnek, de fontos megnézni, hogy pontosan hol van, mi az értékelése, hogy lehet onnan eljutni Disneylandbe kocsi nélkül:
http://www.hotelscombined.com/HU/Place/Disneyland_Paris.htm?a_aid=9088


ÁGICA: Egyik buszra sem érvényes sajnos a Navigo.
#1956 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.27. - 10:12
Kedves Tibor!
A Hotel ibis budget Aeroport le Bourget Garonor-ban lesz a szállásunk (Rue Robert Brémond 93150), a 4-es zónában, és nem sikerül kiigazodnunk, hogy ha naponta szeretnénk bejárni Párizsba, akkor mivel tudnánk bejutni, és ehhez milyen jegyre lenne szükség, milyen bérletet kéne venni. 1.-jén megyünk, és 6.-án jövünk vissza, a CDG reptérről. Nagyon megköszönnénk valami segítséget ez ügyben!
#1957 - Kriszti - 2014.06.28. - 20:54
Kedves Tibi!
Márciusban voltam Párizsban, Nancyból mentünk vonattal és a tömegközlekedéssel nagyon jól boldogultunk a nagylányommal a leírásaid alapján. Most viszont az egész család menne, ismét Nancyból, de a vonat ennyi embernek már olyan drága, hogy megkockáztatnánk az autót. Viszont félünk külvárosban parkolni, legjobb lenne be sem menni Párizsba kocsival, hanem olyan helyen letenni, ami már vonzáskörzetnek számít, és van (olcsó) tömegközlekedés. Vagy arra gondoltunk még, hogy esetleg valami városszéli bevásárlóközpont parkolójában tennénk le, ahonnan már bevisz a metró vagy busz. Szerinted ez működőképes ötlet?
#1958 - Jutka - 2014.06.29. - 15:12
Sziasztok!

KRISZTI:
A szálloda weboldala alapján CDG-ról 350-s busszal Robert Brémond állomásig kell menni. Szerintem majd a városba is 350-s busszal tudtok bemenni, mert a RER-megálló elég messze van, hacsak nem mondanak jobbat a szállodában.
Az 1-5-ös zónás hetijegy lesz a legjobb, magasan legolcsóbb, az érvényes a reptérről, a reptérre, a szálláshoz, valamint ha mennétek, Versailles-ba és Disneylandbe is.


JUTKA: A parkolásban nincs tapasztalatom, nem tudok sokat, csak amiket összeszedtem, máshol olvastam, és egy másik aloldalon válaszoltam, most azt idézem:
"Sajnos a parkolásról nem tudok sokat mondani, itt vannak parkolók: http://www.parkingsdeparis.com/EN/car-reservation-map.php
http://www.parking-public.fr/parking-paris.php
http://www.vincipark.com/en/parkings
Valamint olcsóbbak, esetleg ingyenesek RER-állomások környékén a külvárosban, de nem tudom, ott lehet-e hagyni a kocsit éjszakára is.
http://en.parkopedia.fr/park_and_ride/paris/parking/
http://en.parkopedia.fr/free/paris/parking/
http://www.parking-public.fr/rer.php
http://www.eurotunnel.com/uk/inspiration/ideas/Park-and-ride-Paris
"
#1959 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.30. - 16:41
Kedves Tibi!
Mi kocsival mennénk Párizsba aug.elején.Ezt a szállást néztem:ibis budget Paris Porte De Montmartre, nem tudom,hogy mennyire jó a tömegközlekedés szempontjából.A másik pedig ez lenne:Adagio Access Paris Quai d'Ivry, itt van saját parkoló 10euro/nap.Csak 2 éjszakát töltenénk el, a főbb nevezetességeket néznénk meg.Ezek a szállások jó helyen vannak?Köszönöm válaszod!
#1960 - Szilvi - 2014.07.01. - 13:28
Kedves Szilvi!

Az Ibis nagyon rossz helyen van környék szempontjából. Közlekedés: M13 metróval közvetlenül 15-20 perc a belváros.
Az Adagio elég jó helyen van környék szempontjából, közlekedés: RER C-vel 10-15 perc a belváros.
#1961 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.01. - 16:21
Kedves Tibi!
Köszönöm a válaszod, még az nem egyértelmű, hogy a tgv re a reptéren fel tudunk-e szállni, és a Marne la Vallee Chessy megálló a szállástól 2 km re van. Fel tudunk ott vmire szállni, ami közelebb visz a szálláshoz? Esetleg Shuttle busszal nem tudunk menni a reptértől a szállásig?
Előre is köszi! Bea
#1962 - Bea - 2014.07.01. - 18:46
Szia!

Az előző választ nem én írtam.
Igen, a TGV a CDG reptérről indul. A szállás a Val d'Europe RER-megállóhoz van közel (450 m-re), tehát még 1 megálló RER-el Val d'Europe-ig, miután megkérkeztetek Marné la Vallé-ba.
De a Shuttle Bus elvileg a szállodáig visz, ki lehet választani ezt a szállodát is: http://vea-shuttle.co.uk/
#1963 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.01. - 19:39
Kedves Tibi!
Köszönöm a gyors választ! Azt szeretném kérdezni,hogy az Ibis a Montrmarte-on miért rossz környék? Félni kell az utcán?vagy miért? A hotel oldalán ingyenes parkolás van feltüntetve, de az egyik értékelésben azt írták,hogy 20euro/nap.Kinek lehet hinni?Engem a viszonylag olcsó ár fogott meg.Köszönöm a segítségedet! Szilvi
#1964 - Szilvi - 2014.07.03. - 09:07
Kedves Tibi!
Ne haragudj,hogy megint írok! Találtam még egy szállást: adagio access paris quai d ivry.Erről mi a véleményed, jobb, mint az előző a Montrmatre-on? Környék,közlekedés?Köszönöm!
#1965 - Szilvi - 2014.07.03. - 13:05
Kedves Tibi!
Bocsánat a zaklatásért :),de találtam még egy helyet.Az értékelések vegyesek,de nekünk csak aludni kellene a szállás.Nem tudom,hogy ez milyen környék,annyi az előnye,hogy közel van az autópályához (A4).Köszönöm a válaszod!
#1966 - Szilvi - 2014.07.03. - 15:18
lemaradt a hotel neve: City Résidence Ivry

60 Boulevard Paul Vaillant Couturier, 94200 Ivry-sur-Seine
Szilvi
#1967 - Szilvi - 2014.07.03. - 15:20
Szia!

Az egyáltalán nem a Montmarte, ha a Montmarte-on lenne, akkor természetesen nagyon jó helyen lenne, és igen, közbiztonság, lepusztultság szempontjából rossz környék, a másik, az Adagio Quai d'Ivryről viszont tökéletes, ahogy írtam már a korábbi hozzászólásban róla. A City Residence Ivry pedig tőle 500 méterre van, tehát ugyanaz igaz rá, mint az Adagiora, a beszámolók szerint talán zajosabb.
#1968 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.03. - 19:03
Szia Szilvi!
Bocs,hogy belekotyogok,mi 3 hete a Adagio Access Paris Quai d Ivry-ben szááltunk meg.Négyen voltunk,2 barát házaspár és hozzáteszem jól összeszokott,4 ágyas apartmanban voltunk,ami két különálló szobát jelentett ajtóval elválasztva.Tökéletes volt,mint a környék,mint a közlekedés,mint maga a szállás tekintetében.Tiszta,jól felszerelt apartman-szálló.Bátran ajánlom :)

Üdv:Marcsi
#1969 - marcsi62 - 2014.07.04. - 00:14
Szia Marcsi!
Köszönöm szépen a hozzászólást! Nem veszem zokon :)). Tibor tanácsait figyelembe véve tegnap lefoglaltam a City Residence Ivry-ben egy szobát, mert ott 2 napijegy árával olcsóbb volt:).Mivel nagyon hasonló a hely remélem ez is jó lesz, bár csak aludni megyünk haza.Már nagyon várjuk, régóta szeretnénk menni!Köszönöm az infót!
Szia! Szilvi
#1970 - Szilvi - 2014.07.04. - 10:21
Kedves Tibor!
Köszönöm a segítséget és a türelmedet!
A City Residence Ivry-ben foglaltam szobát.Még lehet, hogy zaklatni foglak a kérdéseimmel:))))
Üdv:Szilvi
#1971 - Szilvi - 2014.07.04. - 10:24
Szia!
A bérletvásárlásba elég bizonytalan vagyok, nem tudom jól értelmezem e a tarifákat, és mivel péntektől szerdáig leszünk (hétváltással) nem vagyok biztos, hogy hogyan lenne a leggazdaságosabb.
1. nap péntek Shuttle busszal megyünk a szálláshoz ( Disney Kyriad ) amire külön veszünk jegyet. Este Párizs belvárosába mennénk.
2. nap szombat Párizs egész nap
3. nap vasárnap Versailles
4.-5. nap hétfő-kedd Disney, ahová ingyenes a szállodától az út, de szeretnénk este Párizs belvárosába menni.Számításaim szerint napijegyet érdemes vásárolni a 2. napra, a többire pedig gyűjtőjegyet.
Üdv.: Bea
#1972 - Gombos Beáta - 2014.07.04. - 16:43
Szia Tibcsi!
Nagyon jó ez az oldal, segítségével egész jól összeállíthattam az augusztusi egyhetes nyaralásunk programját. De mivel először megyünk lenne pár kérdésem, amire nem találtam választ. 1.Hárman megyünk, egyikünk 24 éven aluli, ezért úgy gondoltuk, ha a 0 eurós jegyért úgy is sorban kell állni, nem veszünk Museum Pass-t, mert amit megnéznénk, árban pont azonos. Jól gondolkodunk?
2. A szállásunk a 9.ker-ben a Hotel Rex Compador lesz. Arra gondoltam, hogy a CDG-ről a 350-es busszal a Gare de l'Est-ig mennénk, majd a 7 metróval Le Peletier-ig. Ez nagyon hosszú idő? Megéri inkább a Roissy busz? Alapvetően gyűjtőjegyben gondolkodunk.
3. Versaille-ba a RER jegyet előző nap meglehet venni? Mert már az odaúton is szeretnénk a metróra is használni.
4.El szeretnénk menni megnézni a Stade de France-St Denis-t és a Bazilikát St Denisben. A 13 metróval és gyalog ez megvalósítható?
Köszi a válaszod: Ildi
#1973 - Ildikó - 2014.07.05. - 11:08
Kedves Ildikó mi is Augusztusban megyunk Párizsba 6 napra hárman, esetleg ha felvennéd a kapcsolatot velem annak örülnék: nebszter@gmail.com

Üvd.: Péter
#1974 - Péter - 2014.07.05. - 14:44
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm a türelmed hozzánk és az önzetlen segítségnyújtásod! Lányommal ketten érkezünk 20-án a Ryanair-rel. Világos, felszállok a transzferbuszra, ami letesz Porte Maillot-nál. A szállásunk a Hotel Porte D' Orleansban (11 Rue Gabriel Peri
92120 Paris )lesz. Ha jól értelmezem a térképet, akkor az 1-es metróval utazunk Chateletig, itt újabb jegy nélkül át tudunk szállni a 4-es metróra, amivel a végállomásig kell mennünk?
Kérlek segíts, hogy a hotelből mi a legegyszerűbb útvonal Versailles-ba?
Szeretnénk egy napot a Disneylandre is szánni (ez még nem biztos, majd ott eldöntjük). Ha jól értem, akkor a Mairie de Montrouge metróvégállomáson kell jeleznünk, hogy mi aznap Disneylandig kérjük a jegyet? S visszafelé este még nyitva van a parknál a jegypénztár? Vagy reggel kellene megvenni?
S szeretném megkérdezni, hogy a hotelünk milyen környéken van? Este biztonságos hazamenni két nőnek?
Előre köszönöm a válaszaidat!
Üdv: Andrea
#1975 - Andrea - 2014.07.05. - 23:10
Szia Tibi. A szállodánk már egyszer megírtam a következö:132 Boulevard Voltaire 11 Bastille 75o11 Párizs. Kérlek ird meg hogy milyen helyen vannagyon kin van -e a Központól és milyen környék Ez ugy tudom hogy a Voltaire megállónál van el szeretnénk menni a fiammal Verseille helyett Fontainebleau ba Hogy menjünk 1-5 városkártyát veszünk ugy tudom hogy az jó lesz.Még egy kérdés elszeretnénk menni a hajóval este és ott szeretnénk vacsorázni milyen jegyet kell oda venni a vacsorához? Ez lesz a fiamnak tölem a születésnapi ajándéka ezért fontos!! Elöre is nagyon köszönöm a sok segítséget . Szász Ági.
#1976 - szász Ági - 2014.07.06. - 09:20
Sziasztok!

BEÁTA: Mivel a szállásotok az 5-ös zónában van, egyik nap sem vehettek gyűjtőjegyet, mivel az nem érvényes RER-re. Gyűjtőjegyet Párizs belvárosában használhatnátok csak, tehát minden nap 1-5-ös zónás napijegy a jó. Tehát minden napra 1-5-ös napijegy kellene, de jobban megéri az 5 napos 1-5-ös zónás Paris Visite (abból van gyerekjegy is 12 éven alul), amennyiben tényleg minden nap elmentek vagy Párizsba, vagy Versailles-ba.


ILDIKÓ: Nem értem ezt az árban pont azonos dolgot, de mindentől függetlenül múzeumbérletet akkor érdemes venni, ha megnéznétek annyi múzeumot adott nap alatt, hogy megérje (vagy ha nem érné meg, még szempont lehet, hogy nem kell sorban állni).
A 350-s busznak elég hosszú a menetideje, kb. 90 perc, ami sokkal gyorsabb, az sem a Roissybus, hanem a RER.
Amennyiben RER-jegyet veszel, az már az út elején, a metróra is érvényes minden esetben. De előző nap, teljesen más irányban, a szállodába természetesen nem érvényes a Versailles-ba szóló jegy, egy RER-jegy mindig egy adott végállomásig szól egy útra. De ettől függetlenül, meg lehet venni előre, persze, és majd az út kezdetén érvényesíteni. Ha félreértettem, és lehet másra gondolsz: akkor sem szükséges (de meg lehet) venni előre, mert bármilyen metróállomáson lehet venni RER-jegyet, nem kell ahhoz RER-állomáson tartózkodni.
Igen, a bazilika a Basilique de Saint-Denis, a Stade de France pedig a Saint-Denis Porte de Paris metróállomáshoz található közel.


ANDREA: Igen, úgy van az eljutás a szállásig, és jegyek, ahogy írtad. Versailles-ba a legegyszerűbb: M4 metróval Saint-Michelig, és ott lehet felszállni a RER C-re Versailles-ba (a Disneylandbe közelkedő RER A-ra pedig Les Halles megállónál). Igen, RER-jegyeket pontos állomásig kell venni. Gondolom, hogy visszafele Disneylandbe nyitva lesz a pénztár, vagy maximum ott az automata. Jó környék.ÁGI: Jó helyen van a szállás, viszonylag közel a nevezetességekhez.
Fontainebleau eljutás a Látnivalók Párizs környékén menüpontban. Érvényesek rá a különböző 1-5-ös zónás bérletek, igen.
Párizsban vacsorás hajóútra gondolsz? Oda elvileg kötelező jegyet foglalni, itt lehet: http://www.bateaux-mouches.fr/en/online-reservations.xhtml
#1977 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.07. - 17:10
Szia Tibcsi!
Köszi a válaszod, valószínűleg a RER-t választjuk a CDG-ről és majd a végén vissza is. A Versailles-i utazásnál lehet hogy nem voltam egyértelmű, de még így is meg tudtad válaszolni a kérdésemet-így már világos, hogy reggel a metróban megvesszük a retúr RER jegyet és kész. Viszont a Museum Pass-szal kapcsolatban az lett volna a kérdésem, hogy ha nekünk (a két 24-en túlinak) van MP-unk, akkor a 24-éven alulinak a 0 eurós jegyért sorba kell állnia? Mert akkor nem vagyunk előrébb.
Ha ezt meg tudnád válaszolni, akkor már úgy gondolom készen állunk.
Köszi: Ildi
#1978 - Ildikó - 2014.07.07. - 20:06
Szia!

Ha 18 éven aluliak, akkor úgy tudom, nincs szükség ingyen jegyre, ha 18 éven felüliek, de 26 éven aluliak, akkor elvileg szükség van ingyen jegyre, de ebben nincs tapasztalatom, nem tudom, hogy pontosan mi a helyzet, és ha csak bemegy-e veletek, akiknek van múzeumbérlete, akkor szólnak-e érte. Érdemes egyből az elővételes, múzeumbérletes sorba menni, és kiderül, lehet ott gyorsan adnak egy ingyen jegyet. Lehet, hogy abban is különbség van, hogy 18 éven felüli, vagy aluli, lehet, múzeumonként is változik, nem tudom, mennyire veszik szigorúan, mi a rendszer, nem tudok ebben pontosat mondani.
#1979 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.08. - 02:36
Szia!
Köszi a gyors választ, így akkor lehet hogy a MP mellett döntünk, kérdezünk, és ahol kell, legfeljebb várunk.
Még egyszer köszönöm a segítséget: Ildi
#1980 - Ildikó - 2014.07.08. - 05:08
Múzeum belépő vásárlásához ajánlom ezt az oldalt azoknak, akik nem akarnak több múzeumba bemenni, de a hosszú sorbaállást is szeretnék megúszni. Az e-jegyet ki lehet itthon nyomtatni és a múzeumnál csak fel kell mutatni. Annyi csak, hogy regisztrálni kell az oldalon.
http://www.ticketmaster.fr/
van angol nyelvű lehetősége is.
#1981 - K.Éva - 2014.07.08. - 08:28
Szia Tibor!

Az ez évi július 14-i programokról van valami információd?

Köszönettel: Gyula
#1982 - Gyula - 2014.07.08. - 20:07
Szia!

Minden évben tűzijáték, és koncertek este, és katonai parádé délelőtt a Champs-Elysées-n. A Louvre is ingyenes aznap. Bővebben a Rendezvények, fesztiválok menüpontban.
#1983 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.08. - 21:41
Kedves Tibor !
Sok hasznos információval látod el az utazni készülőket.
Én is szeretnék kérdezni Tőled.
Augusztus 4.-én utazunk Párizsba és 10.-én jövünk vissza. Az odaúttal nincs gond, megtaláltuk, hogy melyik metróvonal lenne jó nekünk, viszont haza felé a repülő 9:15-kor indul a Beauvais repülőtérről. A mi szállásunk a Gallieni metróállomáshoz közel van. Úgy tudom, hogy az első metró 6:20-kor indul, így úgy gondolom a metrót nem tudnánk használni. Tudnál abban segíteni, hogy hogyan tudunk eljutni a transzfer buszig, ami a Porte Maillot-ról indul?
Illetve esetleg ismersz valami olcsóbb éttermet a városban, vagy élelmiszerboltot a szállásunk környékén?

Előre is köszönöm válaszodat: Márti
#1984 - Márta - 2014.07.09. - 16:48
Kedves Márta!

Ahhoz a géphez a 6:15-ös transzferbuszt javasolja a transzferbusz menetrend oldala. Az biztos, hogy legeslegbiztosabb a taxi, de az éjszakai buszhálózat is megfelelően működik.
Az N16-os éjszakai buszt találtam a környékről, előtte keressétek /kérdezzétek meg, hogy hol van az N16 megállója! Ahogy látom szóba jöhet a Gallieni környékén az Échangeur de Bagnolet, vagy esetleg a Porte de Bagnolet megálló.
Tehát: 5:15-kor N16 éjszakai busszal, Pont de Levallois irányába, Rivoli-Pont Neuf megállóig kell menni, majd onnan (de csak 2 perc van az átszállásra, tehát megfontolhatjátók, hogy ne az 5:15-ös N16-ossal, hanem eggyel korábbival menjetek!) N11-es éjszaki busszal Porte Maillotig (Pont de Neuilly irányába), így 6-ra Porte Maillotra értek, ha minden jól megy.
#1985 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.10. - 02:17
SziaTibor!
Lakóautóval fogunk Párizsba és környékére látogatni augusztusban. Érdeklődöm, hogy tudsz esetleg lakóautó parkolót a város területén? Vinnénk magunkkal kerékpárokat is, pár km-es tekerés nem probléma.
Köszönöm! Tünde
#1986 - Krajsekné Boór Tünde - 2014.07.12. - 20:52
Kedves Tibor!
Az előző kérdésemre sajnos nem találtam választ. Szeretnék segítséget kérni látom profi a témában. CDG re érkezünk 13 éves kislányommal 20140714.én hogy tudok a legegyszerűbben eljutni a rue de saint Quentinre milyen jegyet kell venni hol tudom ezt a legegyszerűbben megtenni átszállás és majd visszajutás a reptérre 18.án? Mennyire veszélyes környék esit séta? Előre is nagyon köszönöm.
#1987 - Gyöngyös - 2014.07.13. - 11:23
Kedves Gyöngyös! Remélem, egyenlőre az én válaszom is megteszi - ha Tibcsi véletlenül nem lenne még ma net közelben. Ha jól láttam a térképen, a szálloda a Gare du Nord-hoz van közel. A CDG-ról legegyszerűbben RER-rel lehet bejutni a szállodához. Én az állomásnál levő pénztárban szoktam megvenni a jegyemet, meg kell mondani, hogy RER jegyet kérsz a Gare du Nord-ig. Meg lehet venni a jegyet retúr is és akkor már visszafelé nem kell ezzel foglalkozni. A pályaudvar közvetlen környéke olyan, mint minden más pályaudvaré - igen vegyes a "népség". Amikor először arra jártam, megmondom őszintén, kicsit megijedtem, de aztán rájöttem, hogy hiába vannak lepukkant (bocs a kifejezésért) emberek, nem kell velük foglalkozni, ők sem foglalkoznak velem. Szóval azért nem olyan vészes. A közvetlen környéken sok nézegetni való nincs, és este én nem sétálgatnék ott. De ha csak kijössz a metróból és elmész a szállodáig, szerintem azzal nem lehet probléma még este sem. Remélem, hogy tudtam segíteni. Éva
#1988 - K.Éva - 2014.07.13. - 18:45
Szia Tibor!
Nagyon örülök az oldaladnak, mert mi most vágunk neki először Párizsnak és nagyon jól összeszedted a dolgokat. Próbáltam megtervezni az utazásunkat, mert teljesen mi tervezzük azt (utazás, szálllás, belépők stb), de elakadtam egy résznél. Azt szeretném megkérdezni, hogy a CDG-ról hogyan jutok el legkönnyebben, lehetőleg a legkevesebb átszállással a Hotel de l'Europe-ig? (BD De Magenta 10th) És még azt szeretném megkérdezni, hogy a reptéren hol lehet azonnal jegyet venni? Csak hogy ne késsük le a járatot. Köszönöm!
#1989 - Csaszi - 2014.07.13. - 19:15
Köszönöm Éva!
Ez is nagy segítség volt. Bővebben ha vissza jöttem.
#1990 - Gyöngyös - 2014.07.14. - 09:26
Sziasztok!

TÜNDE: Nem ismerek campingeket, ezeket találtam:
http://www.beau-village.com/
Ennél biztos hogy lehet menni lakókocsival:
És itt egy lista továbbiakról, de itt minden egyesnél utána kell nézni, hogy lakókocsit fogadnak-e:
http://en.parisinfo.com/where-to-sleep-in-paris/Camp-sites

Több azért kijjebb van annál, minthogy be lehessen biciklizni Párizsba.


CSASZI: Csak RER B-vel a reptérről Gare du Nordig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/N3HGl
A RER-állomáson lehet jegyet venni, lekésni nem nagyon lehet, mert jön a következő RER maximum.
#1991 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 15:47
Kedves Tibor!
Köszönöm az eddigi segítségedet!
Jól értelmezem,hogy a napijeggyel lehet a metrót és a RER-t is használni?
Köszönöm! Szilvi
#1992 - Szilvi - 2014.07.15. - 13:32
A metrót mindenképpen lehet, de a RER-t csak a zónafüggő napijeggyel, tehát ha 1-2-s zónás napijegyed van csak, akkor az csak Párizs városában érvényes, Versailles-ba, Disneylandbe már 1-4-es ill. 1-5-ös napijegy kell. A CDG és Orly repterekre pedig nem érvényes a napijegy RER-re.
#1993 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.15. - 22:02
Kedves Szerkesztő! :)

Az oldal írásai alapján vágtunk neki Párizsnak. Letöltöttem a metró térképet és az összes hasznos "olvasnivalót".
A kis "segítségnek" hála minden nevezetességet elsőre és nagyon gyorsan megtaláltunk, aminek különösen örültünk, mert csak pár napunk volt erre a csodás városra, és így nem kellett órákat tölteni a keresgéléssel.

Köszönjük!!! :D
#1994 - Timi - 2014.07.16. - 09:34
Kedves Timi!

Örülök, hogy hasznos információkat találtál, és minden jól ment, és tetszett Párizs! :)
#1995 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.16. - 11:47
Kedves Tibi!

július végén utazunk autóval Párizsba,érdeklődni szeretnék hogy a szállásunk 3 Rue De Lissbonne Rosny-sous-Bois 93110,innen milyen lehetőségünk van bejutni párizsba körülnézni.csak Rer vagy metróval is el tudunk jutni?egy hetet leszünk tehát hat napot mennénk be illetve vissza a szállásra.Előre is köszönöm a segítséget, András.:-)
#1996 - veres andrás - 2014.07.19. - 13:42
Kedves András!

1,2 km-re / 10-15 perc gyaloglásra található a szállástól a Rosny-Bois-Perrier RER E-megálló, amivel kb. 20-30 perc alatt lehet Párizsba érni, de nem közvetlenül, pl. a Notre Dame környékéhez Magentánál át kell szállni a RER B Gare du Nord megállójához, és onnan tovább RER B-vel. 3-as zónában a szállás RER-megállója. Ha nem lesz hétváltás, akkor az 1-3-as zónás hetijegy lehet a legjobb, ha lesz, akkor attól függ, hogyan lesz, ill. hogy milyen jegyet vegyetek, az is kérdés, hogy mentek-e Versailles-ba és/vagy Disneylandbe.
#1997 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.19. - 14:11
kedves Tibor!

Nagyon köszönöm a gyors válaszodat.Az lenne még a kérdés ,hogy a páris visit 5 napos 1-3 zónás bérlettel rer metro és busz is használható,illetve az öt nap bármely nap lehet(h-p,k-szo)mert Versaille-ba és Disnylandbe kocsival megyünk.kÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGEDET!ANDRÁS
#1998 - veres andrás - 2014.07.20. - 14:08
Kedves András!

A Paris Visite csak 5 egymás követő nap használható fel, de mindegy, hogy melyik az 1. nap. De az nem is érné meg, mivel azt mondod, hétfőtől szombatig lesztek, akkor egyértelműen az 1-3-as zónás hetijegy (Navigo Découverte) érheti meg.
#1999 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.20. - 14:30
Kedves Tibor!

Nagyon szépen köszönjük a segítségedet.
András és családja.
#2000 - veres andrás - 2014.07.20. - 14:55
Kedves Tibi ne haragudj hogy megint zaklatlak de problémáim vannak!elöször ugy gondoltuk a fiammal hogy 1-5 zonás kártyát veszünk de megérdeklödtem és nagyon drága ha 1-3 -sat veszünk az talán nem jóFontainebleau ba mi csak kb 5 Muzeumot szeretnénk megnézni arra mit ajálsz mert nem tudunk sokat költeni mert enni is kell. Írjál nekem hohy mi a javaslatod !!!! Üdvözlettel :Szász Ági.
#2001 - Szász Ági - 2014.07.21. - 09:35
Kedves Ági!

Ha Fontainbleau-ba mentek, akkor csak arra a napra 1-5-ös kell, 1-3-assal nem tudtok kimenni, a többi napra természetesen nem kell 1-5-ös bérlet. Az 1-5-ös napijegy, ahogy itt az oldalon szerepel, és az összes többi jegyár is benne van a cikkben, 16,10 EUR.
Attól függ, milyen múzeum érdekel titeket. Itt az oldalon, a látnivalók menüpontokban van leírás a legnépszerűbb múzeumokról: Louvre, Orsay, Orangerie, Rodin, Jacquemart-André múzeum, Versailles, vagy ezek közül 1-2 helyett lehet valami speciális témájú, ami titeket érdekel, pl. valamilyen modern művészeti, technikai, természettudományos, történelmi, stb., múzeum, amilyen témák érdekelnek titeket.
Ha az 5 múzeumot 2 nap alatt végig tudjátok járni, akkor esetleg megérheti már a múzeumbérlet, de ahhoz nézzétek végig itt az oldalon a múzeumok belépőjegy-árait (ill. a múzeumok hivatalos oldalán, ha olyan múzeum, ami itt az oldalon a látnivalók menüpontokban nem szerepel), ill. pl. a Jacqumart-André múzeumba nem érvényes a múzeumbérlet.
#2002 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.21. - 12:01
Kedves Tibor!
Vasarnap indulunk Parizsba es penteken jovunk vissza. A CDG-re erkeznk a szallasunk a rue Fondary-n lesz.
Kerdes, mi lenne a legjobb kozlekedes a szallasig, ill. A 6 napra milyen kozlekedesi kartya a legkedvezobb? A repteren lehet-e es hol, mennyiert Parizs kartyat vasarolni? Terveinkben szerepel Versailles meglatogatasa is, ezt hogy epitsuk be a jegyekbe?
Koszonom a valaszodat.
#2003 - Benkő Emese - 2014.07.21. - 13:23
Kedves Emese!

RER B-vel St. Michel-Notre Dame-ig, majd onnan a 10-es metró Cluny-La Sorbonne megállójától, ami össze van kötve a RER B St. Michel-Notre Dame megállójával, M10 metróval Avenue Emile Zola megállóig.
Vasárnap csak RER-jegyet a szállásig, és ha még mentek Párizsba, akkor T+-jegyet.
Hétfőtől szombatig a legjobb az 1-5-ös zónás Navigo Découverte hetijegy, ezt megvehetitek hétfő reggel a szálláshoz közeli metrómegállóban. Mivel mentek Versailles-ba, és vissza majd RER-el a reptérre is, úgy már az 1-5-ös zónás épp hogy megéri az 1-2-es zónás helyett, így ebben benne lesz már Versailles, és a visszaút a reptérre is.
Nem tudom, Párizs kártya alatt mit értesz.
#2004 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.21. - 21:35
Kedves Tibor!
A Navigo Decouverte hetijegyet Magyarorszagon is meg lehet venni vagy csak Parizsban? Esetleg online?
#2005 - Emese - 2014.07.21. - 22:56
Kedves Emese!

Csak Párizsban lehet megvenni.
#2006 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.22. - 00:44
Szia Tibi!

Segítségedet szeretném kérni, pár olcsóbb élelmiszerbolt neve,és étterem neve érdekelne engem Párizsban.
Köszönöm szépen a segítséged,üdvözlettel:
#2007 - Betty - 2014.07.22. - 20:59
Szia Tibi!
Érdeklődtem már nálad az Ibis Budget Paris de Montmartre szállásról, és bár túl jókat nem mondtál a környékről, nem tudom már módosítani mert kifizettük előre. Viszont ha már így alakult légyszíves segíts nekünk eljutni biztonságosan a szállásig a CDG-ről. Meddig jöjjünk a RER B-vel? Amit én találtam: RER B - Garage Nord; 4M - Barbes Rochechouart; 2M - Place de Clichy; 13M Porte de St-Quen v. Garibaldi. A 13-as elágazik, ezért gondolom figyelni kell külön a járatokat. A szállást nézve kb. egyforma távolságra van mindkét megállótól, melyiken szálljunk le, melyik biztonságosabb, ill. lenne busz v villamos , ami közelebb tesz le? Mindez hány db jegyet vesz igénybe egy útra?
Érkezéskor szeretném a CDG-n megvenni a 2napos Múzeumbérletet. 31-én érkezünk, de én csak 2-3-ára szeretném. Angolul ill. németül "turistás helyen" (reptér, látványosság, stb.) meg tudjuk értetni magunkat? Franciákról nem sok jót hallottam ez ügyben.
Előre is köszönöm, de még biztos lesz kérdésem indulásig.:)
#2008 - Honorka - 2014.07.23. - 13:38
Sziasztok!

BETTY: Piacokon, olcsóbb boltokban (pl. a városszerte lévő Leader Price, Monoprix, EG, G20 boltok - nem tudom aktuálisan melyik ezek közül a legolcsóbbak, amik kevésbé vannak a belvárosban, olcsóbbak) bevásárolhattok. A gyorséttermek nem olyan drágák, és érdemes figyelni a menü akciókat az utcán, stb., kávézókban is sokszor jó áron lehet enni.


HONORKA: Szerintem talán inkább a Garibaldi metróállomás lesz a jobb, nem kell akkor átmenni a körgyűrű alatt sem.
Eljutás RER B Gare du Nordig, majd RER E (a RER E Magenta megállójától, amivel össze van kötve) Hausmann-St. Lazare-ig, végül 13-s metró.
Igen, a 13-as ketté ágazik, figyelni kell, hogy Saint-Denis – Université felé kell felszállni.
Igen, beszélnek természetesen angolul, németül nem tudom, de vannak biztos olyanok is, akik németül is beszélnek.
Egyszerűen egy db. RER-jegy kell a reptérről Párizsba, az érvényes utána a másik RER-re, és a metróra is.
#2009 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.23. - 18:38
Kedves Tibi!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. :)
üdvözlettel:
Betty
#2010 - Betty - 2014.07.23. - 21:58
Kedves Tibcsi!
Tegnap érkeztünk haza a lányommal Párizsból. Csodálatos 4 napot töltöttünk el, ami ennek az oldalnak is köszönhető. Rengeteg hasznos információt kaptam. Még egyszer köszönöm!!!! :)
#2011 - Andrea - 2014.07.24. - 14:47
Kedves Tibcsi!

Először is köszönet a honlapért, hatalmas segítség ez a Párizsba utazóknak, nem csak az általános infókkal segítesz, hanem mindenkinek személyre szabottan válaszolsz az ügyes-bajos kérdésire. :)

Beállnék én is a sorba:

A sokak által javasolt Adagio Access Paris Quai d'Ivry-t néztük ki szállásnak. Az árához képest meglepően jó értékeléseket kapott. Kérdezném azokat, akik voltak ott, hogy mennyire jó maga a szállás? Személyzet? Környék? Tapasztaltak-e bármi negatívumot, akár este, akár nappal. Igazából tényleg csak alvásra lesz használva.
A Város csütörtöktől keddig szeretnénk feltérképezni. A Transavia-val repülnénk, a nyári időpontok barátiak, de sajnos ősszel átállnak az esti járatra, Párizsba 22:25 kor érkezik. :) Nem tudjátok, ez csak a téli időszakra igaz és tavasszal visszaáll délutáni időpontra? Ha marad ez, akkor ahogy látom a szállást az alábbi módon tudjuk megközelíteni: Busszal a Pont de Rungis Aeroport d’Orly (2,5 E/fő), majd a RER C: Ivry-sur-Seine - ig. Ennél egyszerűbb nem látok, de ha van, akkor jelezd nyugodtan. A tervek: 1 nap Versailles, a többi a városban lenne (1-2 körzet). A legjobban a napi (1-2) Mobilisokkal járunk ahogy látom (Csütörtökre,ha este bemennék, akkor elég a gyűjtő, ugye?) + a Versailles-os napra kell 1-4 ig, ugye? Museum Pass lesz, a sima belépőjegyeket összeadva 2 EUR-t bukunk a 4 napossal, de az elsőbbség nagy úr. :)

Ha valamit nagyon benéznék, akkor javítsatok és minden segítséget elfogadok! :)
#2012 - Géza - 2014.07.25. - 13:39
Sziasztok!

ANDREA: Örülök, hogy jó volt az út, és hasznos segítséget tudtam adni :)


GÉZA: Kiesik a városból kicsit, de a környék jó, és a RER-el gyorsan a városba lehet érni.
Ennél tényleg nincs egyszerűbb megközelítés, ez a legjobb :)
Igen, a Versailles-os napra 1-4-es, ha eleget utaztok Párizsban is még (különben elég lenne a sima RER-retúrjegy is, ha Párizsban nem utazgattok).
Csütörtökön ha csak 2 jegyet használnátok fejenként (oda-vissza a szállástól a városba) és mondjuk 2-n vagytok, akkor azért ne gyűjtőjegyet vegyetek, csak 2 db T+-jegyet.
Péntektől keddig, ha minden nap vennétek napijegyet az 1-2-s zónában, akkor 70 cent híján ugyanott vagytok az 1-2-es zónás 5 napos Paris Visite-el is, ami esetleg egyszerűbb, bár lehet kedden már nem használnátok napijegyet, ha csak visszamentek a reptérre (ill. ugye a reptérre nem érvényes a napijegy, vagy a T+).
#2013 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.25. - 22:12
Kedves TIbcsi! A CDG-ről Les Ulisba mehetünk RERB-vel? Ha igen, milyen jegyet kell vennünk? Köszi!
#2014 - Margit - 2014.07.25. - 23:33
Kedves Tibcsi! 08.08-án megyünk a lányommal Párizsba, a CDG-re érkezünk. Szerinted hogyan tudunk a legegyszerűbben eljutni a szállásunkra, ami Z.A.de Courtaboeuf 2-13. Les Ulis. Még egy kérdésem lenne, hogy erről a szállásról vissza tudunk-e jutni CDG-re majd 08.13-án 7:15-kor indul vissza a repülőnk, gondolom kb. 1-2 órával előbb ott kell lenni. Megy valami ilyen korán, amivel odaérhetünk időben? Köszönöm a válaszod!
#2015 - Margit - 2014.07.26. - 00:13
Szia Tibcsi!
A Mobilis napi jegy jó a Funiculaire igénybe vételéhez?
Úgy tudom hogy a siklóhoz akár az Abbesses akár az Anvers megállónál szállunk le mindenképpen sétálni kell valamennyit de az Anverstől kevesebbet.
Szerinted is?
#2016 - Gyuri - 2014.07.27. - 10:04
Kedves Tibi!
Ismét a segítségedet szeretném kérni:
Párizsi látogatásunk során Múzeum Pass kártyát vennénk a felnőttek részére, kérdésem az lenne, mivel az érintett múzeumok a 18 év alattiaknak ingyenes, mind be tudunk menni a bérletesek (várhatóan rövidebb sorában) kapuján, vagy a gyerekeknek ingyenes jegyet kell kiváltani? Ez minden múzeumban egyformán működik, vagy számítsunk rá, hogy eltérő a rendszer múzeumonként?
Segítségedet ismét nagyon köszönöm!
Ildikó
#2017 - Ildikó - 2014.07.27. - 14:38
Sziasztok!

MARGIT:
RER B megy arrafelé, de a szállodát kéne megkérdezni, hogy hol szálljatok le RER B-ről, ahonnan van buszcsatlakozás a szállodához, milyen busz, és milyen megállóig, ugyanis a RER-megállók elég messze vannak, az ilyen kinti helyi közlekedést pedig nem ismerem.
Mindenesetre amit én találtam útvonaltervet: RER B-vel, Saint-Remy Les Chevreuse irányába, Massy Palaiseau-ig először. Ha a reptéren Robinson irányába közlekedő RER-re szálltatok, akkor ez átszállást igényel mondjuk Luxembourg megállónál, és ott már Saint-Remy Les Chevreuse irányába tartó RER B-re kell felszállni, mert ketté ágazik a RER B, ha a reptérről Robinson fele közlekedőre szállnátok, az nem jó, akkor át kell tehát szállni.
Massy Palaiseau RER megállótól busszal: Bus Euop'Esonne 2 Express-szel, Centre Commercial Ulis 2 irányába, LFB (Les Ullis) megállóig.
Vagy az is lehet, hogy RER-el Orsay-Ville megállóig kell menni, mert végülis az sokkal közelebbi megálló a szállodához, és lehet onnan is van busz, csak az útvonaltervező a fentit adta ki, de ahogy írtam, a szállodát érdemes megkérdezni, nem ismerem a külső városok helyi közlekedését, és infót sem nagyon találok róla.
A reggeli kiéréshez csak taxit merek javasolni, máskülönben 2:50-kor el kéne indulni (de nem is a szállodától, oda is el kéne taxizni először az éjszakai busz megállójába, az indul 2:50-kor), majd 3 éjszakai busz kombinációjával lehetne megérkezni a reptérre remélhetőleg időben, és mindig megtalálni hol kell leszállni..
A fentiek alapján, ilyet nem szoktam javasolni, de akár meg lehet fontolni azt is, ha még ingyen megoldható, hogy másik szállást keressetek jobb közlekedéssel, vagy csak egyszerűen reggel kifizetitek a taxit, amit mindenképpen telefonon kéne rendelni időre, ebben a szálloda recepciója segíthet.


GYURI: Nagyjából ugyanakkora táv (mindkettő elég rövid, 400m), de akkor már inkább az Abesses metrómegállót ajánlanám, onnan hangulatosabb, csak sokkal mélyebbi állomás, ha nem lifttel mentek, akkor sok lépcsőzés. Érvényes a siklóra a Mobilis és egyéb tömegközlekedési jegyek. De az a sikló mindössze 100m hosszú, csak azoknak ajánlanám, akik egészségügyi okokból nem szeretnének felgyalogolni a Montmarte-ra. Sokkal jobb a kis utcákon, érdekes helyeket érintve felmenni, a sikló használatával gyakorlatilag a Montmarte "lényege" veszik el.


ILDIKÓ: 18 éven aluliakkal szerintem csak be lehet menni (26 éven aluliaknak is ingyenesek a múzeumok, de nekik már ingyenes regisztrációs jegy kellhet).
#2018 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.28. - 04:24
Kedves Tibor!
Köszönöm az "Ibis Budget-es" útleírást, Google Maps segítségével "le is sétáltuk", és a rue C.Schmidt-en menve, végig a Sacré-Cour-t látva, még rövidebb is, csak(!) 700 m az út.
Vasárnap indulunk Versailles-be. Írod, hogy próbáljunk meg nyitásra odaérni, kb. milyen hosszú lehet az út időben a szállástól? Mi a 13-as metróval jövünk be a városba, akkor az Invalides megállónál is át tudunk szállni a RER C5-re? Ezt a retúr RER jegyet megvehetem előző nap is, vagy majd adott reggel a Garibaldi megállónál, ahol megkezdjük az utazást?
Javasoltad, hogy a Montmartre-i sétához szerezzünk be térképet. Találok a neten v lesz majd Párizsban, mondjuk ahol múzeum bérletet veszek? Az Invalidusokat is megnéznénk, de úgy láttam oda nem jó a múzeumbérlet.
Férjem szakmabeli, így jó ötletnek találom a csatornahálózat megnézését. Ide milyen cipő praktikus,ill. a szagok miatt vigyünk-e váltóruhát v nem vészes?
Előre is köszönöm!
#2019 - Honorka - 2014.07.28. - 15:21
Kedves Honorka!

Igen, előre is lehet RER-jegyet venni (retúrjegyként gyakorlatilag 2 egyirányú jegyet fogsz kapni).
50-60 perc körül lesz az út, igen, Invalidesnél lehet átszállni.
Útikönyvekben vannak pl. jó Montmarte-útvonalak, neten ezt a térképet találtam: http://www.racontemoica.com/wp-content/uploads/2010/05/itinerary3.jpg
Nem voltam még a csatornahálózatban, de szag állítólag van, sokak szerint nem olyan vészes, mint gondolták :) Azt mondják tiszta a talaj, de néhol vizes lehet a cipő.
#2020 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.28. - 20:35
Kedves Tibcsi! Igen, eléggé körülményes lenne éjszaka Les Ulis-ból a CDG-re jutni, így a reptérnél foglaltunk inkább szállást egy éjszakára. Érkezéskor a CDG-ről Les Ulisba úgy néztem, hogy talán a RERb-vel el lehet menni Bures-Sur-Yvettig. Szerinted ez átszállás nélkül megy? Milyen irányba kell indulnunk? Milyen viszonylatú jegyet kell vennünk?
Köszönöm szépen a válaszod!
#2021 - Margit - 2014.07.28. - 23:02
Szia!

Igen, az úgy jó döntés :) Ahogy írtam, akkor megy átszállás nélkül, ha eleve Saint-Remy Les Chevreuse irányába tartó RER-re szálltok már a reptéren, máskülönben át kell szállni, pl. Luxembourgnál. Ill. ahogy írtam, a szállodát kérdezzétek meg, hogy hol szálljatok le a RER-ről, mert ez egy másik város, nem ismerem a közlekedését, de a szállodához legközelebbi megálló Orsay-Ville (nem pedig Bures-Sur-Yvette), de az útvonaltervező nekem azt adta ki, hogy Massy Palaiseau-ig menjetek, majd onnan az említett busszal.
RER-jegyet kell venni az adott célállomásig, a reptéren a RER irányába induljatok.
#2022 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.28. - 23:34
Sziasztok!
Köszönjük Tibor-nak a sok hasznos infomációt!
Június közepén voltunk Párizsban, az Orly-ról a 7-es villamossal/kb.30 perces út/ mentünk a Villejuif-ig ahol átszálltunk a 3 metróra amivel bementünk a belvárosba.
Szállásunk az 13 metró vonalán F1 Porte de Montmartre-on volt,az igaz hogy a környék nem túl bizalom gerjesztő de nekünk az 5 nap alatt semmilyen rossz tapasztalatunk nem volt.A metró elágazásról:a peronon is jelzi az információs tábla melyik végállomás felé közlekedő metró jön hamarabb és a szerelvény elején is világit a felirat.
Remélem tudtam segíteni.
Attila
#2023 - Attila - 2014.07.29. - 20:50
Kedves Tibor!
Kicsit belekeveredtem a tömegközlekedési jegyekbe:).Hétfőn a délutáni órákban érünk Párizsba.Szállásunk a City Résidence Ivry
60 Boulevard Paul Vaillant Couturier, 94200 Ivry-sur-Seine,ez már a 2.zóna.Aznap még szeretnénk bemenni a városba,mivel lenne ez a legegyszerűbb? Találtam egy busz+metró kombinációt, arra jó a T+ jegy? http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/resultat-detaille/start/60%2C+Boulevard+Paul+Vaillant-Couturier%2C+94200%2C+Ivry-sur-Seine/end/Champ+De+Mars-Tour+Eiffel+%28RER%29%2C+Paris/is_date_start/1/date/2014-07-30/time/11%3A25%3A00/route_type/plus_rapide
Előre is köszi!
#2024 - Szilvi - 2014.07.30. - 11:33
Kedves Tibor!
A szállásunk a 19 rue d'Orsel
18. Sacré Coeur- Montmartre
Paris, Hôtel Bellevue és a De Gaulle reptérre érkezünk 2014. aug. 7-én, 13-ig maradunk. Mivel érdemes és a legolcsóbb eljutni a reptérről a szállásig és az ottlétünk alatt (7 nap) milyen jegyet érdemes venni. Köszönöm a válaszát.
Üdv.: Móni
#2025 - Móni - 2014.07.30. - 14:01
Sziasztok!

SZILVI: Szoktam javasolni ezt az útvonaltervezőt, és ugye ide is odaraktam a linkjét, és általában jó ajánlatokat is ad ki, de én nem így csinálnám.
Onnan inkább RER-rel a legegyszerűbb bemenni a városba, a közeli (700m-re lévő) Ivry Sur Seine megállótól RER C-vel a kívánt megállóig (Notre Dame, Orsay, Invalides, Eiffel-torony, stb. de olyan helyekre mint a Montmarte pl., át kell szállni). Ez, amit írtál, ugye az Eiffel-toronyig van, ami kijjebb esik mint a belvárosi nevezetességek, de oda is jobb úgy az út, ha azt írod kezdőpontnak hogy Ivry-Sur Seine, nem a címet. De kivételesen szerintem még az se úgy metróval, hanem még az is csak RER C, az a legegyszerűbb a belvárosba, és az Eiffel-toronyhoz is, nem kell átszállogatni.
Ugyanakkor sajnos RER-re a 2-s zónában már nem jó a T+-jegy, de lehet venni egyszerűen 1-2-s zónás napijegyet, az még jobban is meg fogja érni valószínűleg.
Ugyanakkor fogalmam sincs miért nem adja ki sehogy se az útvonaltervező a RER C-vel való Párizsba bemenetelt, tehát majd figyeljetek nincs-e most valami speciális dolog, lezárás, de lehet csak azért, mert ritkább mint a metró.


MÓNI: Amivel érdemes: RER Gare du Nordig, majd M4 metró Barbes-Rochechouart megállóig. Amivel a legolcsóbb, de nagyon lassú, és ha aznap nem lesz még párizsi bérletetek, csak 1,70 EUR-val olcsóbb, egyébként 3,40-el: 350-s busszal Gare de l'Est végállomásig, majd onnan ugyanúgy M4 metró.
Hogy milyen jegyet vegyetek, függ attól mentek-e és melyik héten Versailles-ba és/vagy Disneylandbe, lesznek-e gyerekek köztetek, stb., a korábbi hozzászólásokban és a cikkben, a tömegközlekedési jegyek leírásánál találhatsz infókat mi lehet a legkedvezőbb.
#2026 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.30. - 14:11
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a gyors választ, két 26 év feletti felnőtt utazik, gyerek nélkül, csütörtökön Versailles-be szeretnénk menni és úgy terveztük, hogy 4 napos múzeumbérletet veszünk (csüt-p-szo-vas), pénteken a Louvre-ba (ez eddig biztos), a többit csak tervben, nem fix. Paris visite kártyát tervezünk venni az első öt napra, aztán a maradékra napijegyet az 1-5 zónára. Hatalmas baklövés így?
Köszi: Móni
#2027 - Móni - 2014.07.30. - 21:30
Kedves Tibor!

Fantasztikus az oldal, jövő héten utazunk mi is Párizsba, és a közlekedéssel kapcsolatban lenne nekem is kérdésem.
Augusztus 10-én fogunk repülni, Beauvais repülőtérre érkezünk, itt, ahogy tájékozódtam, transzferbusszal fogunk bejutni a városba. Szállásunk a Charonne metrómegálló közelében lesz. Visszautazni augusztus 13-án este fogunk.
Első nap szeretnénk meglátogatni a Champs Elysées környékét, a Louvre-től indulva a Diadalívig, majd a Trocadéróra áttérve az Eiffelig.
Második nap a Cité, illetve a Montmartre van betervezve.
Harmadik nap szeretnék meglátogatni Versaillest, negyedik nap pedig a Pére Lachaise-t, a katakombákat, illetve, ami még esetleg felmerülne nevezetesség.
Elgondolásaim szerint az első-második-negyedik napra Mobilis napijegyet vennénk 1-2 zónásat, míg a Versailles-i látogatás napjára ugyancsak Mobilis napijegyet, csak akkor 1-4 zónásat. Ön szerint ez így helytálló, vagy esetleg tudna jobb megoldást ajánlani? Ahogy gondolkodtam, kétszer 10-es jegyet nem éri meg inkább vásárolni.
Illetve a napijeggyel kapcsolatban lenne még annyi kérdésem, hogy ez naptári napra vonatkozik időtartamban, vagy kiváltás időpontjától 24 óráig? Illetve, ahogy olvastam a hozzászólásokat, főként a heti jegyre írta, hogy kell hozzá fénykép. Esetleg a napijegyhez is kell? És még egyet, ha megenged: a napijegyeket előre is ki lehet kérni, vagy mindig csak adott napon?

Nagyon köszönöm előre is a segítségét, és magának az oldalnak a létezését is - enélkül még jobban idegeskednék az utazás miatt, így viszont nagyon sok mindenre fel tudom készíteni magunkat. :)
#2028 - Ada - 2014.08.02. - 20:17
Sziasztok!

MÓNI: Nem tudom az 1-5-ös napijegy mire kellene nektek, hiszen nem mentek olyan helyre, ami 5-ös zóna, valamint a reptérre sem érvényes az. A Versailles-os napra vehettek egy 1-4-es napijegyet esetleg (de azt is csak akkor, ha Versailles-on kívül még Párizsban is utazgattok), de a többi nap mindig 1-2-s zónában lesztek. Tehát pl. 1-5-ös Paris Visite-t se vegyetek.
Szerintem csak napijegyeket vegyetek minden nap az 1-2-s zónában, kivéve Versailles-os nap, ill. kivéve amikor reptérről/reptérre mentek be.


ADA: Így jó, ahogy írtad. A Versailles-os napon csak akkor éri meg a napijegy, ha azon kívül még Párizsban is utazgattok, mentek ott is valahova, mivel a RER-retúrjegy ára tartalmazza a RER előtti és utáni metrózást is a szállástól és a szállásig, ill. az a retúrjegy 4,10 EUR-val olcsóbb mint egy 1-4-es napijegy.
A Mobilis napijegy, naptári napra. Előre lehet venni napijegyet, te írod rá a használati nap dátumát, ill. az első használattól lesz érvényes aznap. Napijegyhez nem kell fénykép.
#2029 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.05. - 00:15
Kedves Tibcsi! Köszönöm, jó ötlet volt a szállást megkérdezni az útvonalról, CDG-ről Les Ulisig Massy Palaiseau megállóig RerB-vel, utána busszal, viszont ha onnan Párizs belvárosba mennénk, akkor busszal Orsay-Ville, és tovább RerB-vel. Azt kérdezném még, hogy a TGV milyen útvonalon megy, azzal nem lehet eljutni a külvárosba? A másik kérdés, hogy szerinted érdemes-e a fő látnivalók mellett megnézni piacokat is, és ha igen, melyiket javasolod. Köszönöm a válaszod, hamarosan hasznosítani fogjuk, és sok más válaszból is rengeteg infót gyűjtöttünk, 08.08-án indulunk. Köszi még egyszer!
#2030 - Margit - 2014.08.05. - 23:13
Kedves Margit!

Igen, én is ezt az útvonaltervet írtam eredetileg, de akkor jó hogy megkérdezted, és megerősítették. A Gare Montparnasse pályaudvartól van olyan TGV, ami elmegy Gare de Massy-ig (ami a Massy Palaisseau RER-megálló közelében van), ugyanakkor így nem engedélyezett használni a TGV-t, és nagyon drága is lenne, de nem is hiszem hogy kiadnak így jegyet.
Attól függ, ételpiacra, vagy bolhapiacra gondolsz-e, de érdemes elmenni, ha érdekel. Nem ismerem annyira viszont őket, rákeresnék én is, hogy melyiket javasolnám.
#2031 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.05. - 23:31
Kedves Tibcsi!
Inkább ruha és bolhapiacra gondoltam, szívesen megnéznék egy ilyet. Valahol olvastam, hogy a Les Puces de Saint-Ouen 7 hektár területen van. Még a Marché Mouffetard jött ki a keresőben.
Az más kérdés, hogyan találnánk oda, melyiket lehet egyszerűbben megközelíteni.
Köszönöm a segítségedet!
#2032 - Margit - 2014.08.06. - 09:17
Kedves Margit!

Igen, a Les Puces de Saint-Ouen bolhapiacot ajánlom, szombaton és vasárnap van. 4-es metró: Porte de Clignancourt állomás, Boulevard Ornano kijárat.
#2033 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.06. - 10:17
Kedves Tibcsi!
Ez a lakás nincs túl messze a központtól? Gyanúsan olcsónak tűnik: (link moderálva -admin)
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszod, Üdv: Melinda
#2034 - Melinda - 2014.08.06. - 13:07
Sziasztok,
09.19-21-e között mennék Párizsba. A Ryanair gépével utaznék és azt néztem, hogy onnan a legjobb, ha transzferbusszal megy az ember Párizsba. A szállás címe: Courtyard Paris La Defense West - Colombes, Boulevard Charles de Gaulle. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudok eljutni a belvárosból a szállásra? Sajnos a tervező beleiktat egy kb. 7-8 perces útszakaszt, amit csak autóval lehet megtenni (láttam, hogy van egy L jelzésű vonat, aminek van állomása a szállás közelében, de azt nem ajánlja fel opciós lehetőségként a tervező)Tudnátok segíteni?
Köszönöm:
Kriszti
#2035 - Kriszti - 2014.08.06. - 13:17
Sziasztok!

MELINDA: Ez a szállás Alfortville-ben van. A 700 m-re lévő Le Vert de Maisons RER D megállótól (a RER megálló zónája: 3-as) kb 15 perc alatt elérhető a központ (pl. Chatelet-Les Halles, ill. átszállással egyéb megállók).


KRISZTI: A transzferbusz, ahogy a cikkben le van írva, a Porte Maillotig megy, tehát onnan érdemes keresni. Eljutás a szálláshoz Porte Maillottól: 1-s metró La Défense Grande Arche végállomásig, majd onnan T2 villamos Pont de Bezons felé, Victor Basch megállóig.
#2036 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.06. - 13:56
Kedves Tibor!

Szeretnénk a segítségét kérni: 09.12-09.14-ei időpontban utazunk Párizsba a Ryanair járatával. Látjuk, hogy transzferbusszal tudunk bejutni a repülőtérről (Beauvais), a busz pedig a Porte Maillot-ra érkezik. A szállodánk címe: 10 Bis Rue du Chateau Asnieres-sur-Seine, Hauts-de-Seine, 92600. Hogyan tudnánk a leggyorsabban eljutni a szálláshoz, mert az útvonaltervező mindig más útvonalat mutat? Előre is köszönjük a segítséget, az oldal pedig kiváló!!!! :-)
#2037 - Andrea - 2014.08.11. - 13:19
Kedves Tibor !
Csatlakozom az előttem szólóhoz, szinténSzeretnénk a segítségét kérni: 09.12-09.14-ei időpontban utazunk Párizsba a Ryanair járatával. Látjuk, hogy transzferbusszal tudunk bejutni a repülőtérről (Beauvais), a busz pedig a Porte Maillot-ra érkezik. Mi szállodánk a Royal BastilleHogyan tudnánk a leggyorsabban eljutni a szálláshoz, mert az útvonaltervező mindig más útvonalat mutat? Előre is köszönjük a segítséget, az oldal pedig kiváló!!!! :) Üdvözlettel
#2038 - Szapáry Zita - 2014.08.11. - 14:34
Kedves Tibor!
Köszönjük az utazásunkhoz nyújtott segítségedet.
Mindenkit buzdítok arra szervezze maga az utazását bátran, mert az itt kapott segítséggel minden megtalálható Párizsban.
Nekünk 2 napos múzeumbérletünk volt, amit lehetett kihoztunk belőle. Nemcsak spóroltunk vele, de ami a tömeget elnézve nem elhanyagolható, sorbanállás nélkül jutottunk be szinte mindenhová. Egyébként az Invalidusoknál is elfogadták. Eiffel-torony jegyet érdemes megrendelni itthonról. Picit drágább, de elnézve a várakozók arcát, mikor nekünk odaérve zöld folyosónk volt - megérte!
A közlekedés egyszerű, ha van a kezedben metró térkép(minden szálláson megtalálható, még a mi Ibis Budget szállásunkon is volt) minden ki van írva, könnyen lehet tájékozódni.
Örök élmény marad, még egyszer:
KÖSZÖNJÜK!
#2039 - Honorka - 2014.08.14. - 16:23
Sziasztok!

ANDREA: Ez a szállás ott van a Porte Maillotnál, tehát nem kell sehova menni már a transzferbusz után :) https://goo.gl/maps/AyiDi


ZITA: Egyszerűen menjetek el 1-es metróval Bastille megállóig.


HONORKA: Köszi a beszámolót, örülök, hogy minden jól sikerült :)
#2040 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.14. - 20:21
Sziasztok! Tavalyelőtt voltam Párizsban és ez az oldal nagyon sokat segített nekem! Most is egy kis segítséget szeretnék kérni, amiben nem tudom, hogy tudnátok-e nekem segíteni, mert nem konkrétan Párizsra vonatkozna. Október 8-án érkezik a repülöm New Yorkból a CDG 2E termináljára és kb. fél órás átszállási időm lesz hogy hazajussak, viszont át kellene jutnom a 2F terminálra. Azt láttam, hogy ezek szemben vannak egymással, de még soha nem szálltam át. Tudna-e valaki segíteni nekem abban, hogy részletesen leírja, hogy hogyan jutok el a 2E-ből a 2F-re. Nagyon köszönöm a segítséget!!!!! Viki
#2041 - Viki - 2014.08.21. - 15:21
Szia!

Én ilyet nem csináltam, és nem hiszem hogy pont sokaknak volt Párizsban ilyen átszállása, aki tudna írni személyes tapasztalatokat, de amit én is találtam: attól függ a 2E melyik részére érkezel, de egyszerűen kövesd az átszállás (Correspondance / Flight Connection) és 2F táblákat. Eléggé sietned kell, lesz útlevélellenőrzés is.
Nem kéne, hogy bármilyen nehézséget okozzon megtalálni, de nem biztos, hogy fél óra elég.
http://goo.gl/Qx6vFw (PDF fog letöltődni)
http://goo.gl/qkiauA (ki kell választani hogy a 2E-ről a 2F)
#2042 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.22. - 09:59
Sziasztok!
Valamelyik weboldalon azt olvastam, hogy Párizsba utazáskor egy legalább még 90 napig érvényes személyiigazolvánnyal kell rendelkezni. Ez igaz lehet?
Október 3-5-ig megyünk Párizsba, a személyim pedig november elején jár le.
#2043 - dorcii - 2014.08.23. - 21:20
Szia!

Szeretnék segítséget kérni, lehet kissé buta a kérdés, de kimondott vonatjegy árakat nem nagyon találtam, ellenben a térképen láttam, hogy a szállodánktól megy valami vonat: clichy - levallois-től a 2 megállóra lévő: saint - lazare-ig.
Ez vonat ? Esetleg Metró? Ez jó és egyszerű megoldás lehet ? Jegy ára?

2: kérdés:
Szállodánk címe: 19-23 rue Anatole France Clichy, Hauts-de-Seine
A legjobb megoldást keresem a Beuvais reptérről a szállodáig (6-8 fő), illetve a szállodától a látványosságokig, mint Diadalív, Eiffel-torony.
Busz, Metró bármi szóba jöhet, bár jó lenne, ha nem kell 3-4-szer átszállni :)

Előre is köszönöm,
Never George
#2044 - Never George - 2014.08.23. - 21:44
dorcii: mi is pont oktober 3-6 között leszünk Párizsban :)
-
Lenne egy kérdésem a Louvre -ral kapcsolatban. Itt azt olvastam, h minden hónap első vasárnapján ingyenes, és ha egy így van, akkor aznap látogatnánk meg. De a Louvre oldalán nem találtam erre az ingyenességre utalást. Biztosan így van ez?
#2045 - Anita - 2014.08.24. - 12:22
Sziasztok!

DORCII: Ez biztos hogy nem Párizs függő, lehet hogy egyébként így van a reptereken / EU-n belül, de erről a konzuli szolgálatot, stb. egyéb hivatalokat kérdezz, ill. egyszerűen hosszabbítsd meg.


GEORGE: Nem kell vonatozni, transzferbusz Porte Maillotig, majd onnan PC3 busz, Porte de la Chapelle-Metro irányába, Les Hauts de Malesherbes megállóig. Vagy Porte Maillottól RER C-vel Porte de Clichy megállóig. Mindkettő igényel kb. negyed órás gyaloglást, közelebb tesz le, és könnyebb lehet úgy odatalálni a szálláshoz: Porte Maillottól 1-es metró Champs-Elysees-Clemenceau-ig, majd 13-as metró Mairie de Clichy-ig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Prfbg


ANITA: Október és március között ingyenes a Louvre minden hónap 1. vasárnapján, ahogy itt a Látnivalók I. menüpontban, és a Louvre hivatalos oldalán is le van írva, tehát október 5.-én már az.
#2046 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.24. - 14:03
Szia!
Szeretnék segítséget kérni a szállodahoz való eljutasban. Az Au Royal Mad szállodában foglaltam szobát novemberre. Kérdésem az hogy hogyan jutunk el a legegyszerűbben a porte mailot metromegallotol ha minden igaz oda érkezik be a buszunk. Szerinted jó a szálloda környéke? Erről nem igazán találtam infót. Igazából koncert miatt megyünk ami a Bercy stadionban lesz, megköszönném ha leírnád azt is oda hogy jutunk el a szallastol. Köszönöm, üdv, Kitti
#2047 - Kitti - 2014.08.26. - 17:10
Kedves Tibor!
Sikerült egy apartmant lefoglalunk, a címe: 93 Rue de l'Abbé Groult, Párizs, Île-de-France 75015. Szeptember 23-án délután 6 óra körül érkezünk a CDG-re, és 29-én jövünk haza szintén a CDG-ről. 1 napot szeretnénk Disneyland-ben tölteni, 1 napra pedig kimennénk Versailles-be. A többi napon a főbb nevezetességeket szeretnénk megnézni. Gyalogolni szeretünk. Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e a Paris Visite 1-5 zónára érvényes jegyet megvennünk? Vagy célszerűbb a hetibérletet megvennünk? Előre is köszönöm a választ, Melinda
#2048 - Éberlein Melinda - 2014.08.28. - 21:02
Kedves Tibi,mely tiszteletem a munkad irant-olvasom mar par oraja :) Szept.3-an erkezönk motorral Parizsba-Bry sur Marne-on van a szallasunk. Kerdeseim:1.mivel erhetünk be Parizs közponjaba; 2.mit erdemes 2 nap alatt meglatogatni es mivel lehet oda eljutni; 3. milyen tipusu jegyet erdemes vasarolni a latogatas idejere es hol lehet azt megvenni; Kicsit kesön talaltam ra az oldalra,de remelem,hogy meg megkapom Töled a hasznos infokat. Elöre is köszönöm a segitseged,tisztelettel Selena
#2049 - selena - 2014.08.29. - 14:27
Az imént lefoglaltam a szállásunkat, elvileg jó helyen van: Hotel du Bresil, 10 Rue le Goff, 75005 Paris, Franciaország A pantheon és a Luxemburg között. :D
Úgy döntöttünk, h kocsival megyünk (Frankfurtból csak 6 óra) De a Gugli szerint az egyik út (E50) részben fizetős lesz. Hol tudnék ennek utánanézni? Mennyi, és hogy kell fizetni, az elkerülése megéri e a +1 órát.
#2050 - Anita - 2014.08.29. - 17:20
Közben megtaláltam a kérdésemre a választ :) (gondoltam megosztom, hátha mást is érdekelhet): http://www.autoroutes.fr/en/routes.htm
#2051 - Anita - 2014.08.29. - 18:21
Kedves Tibor,
nagyon hasznos információkat olvastam már eddig is. Ha nem gond, akkor lenne néhány kérdésem. Október 21-én utazunk Párizsba, EasyJet-tel, 2 felnőtt és három gyermek (17,15 és 5 éves). Az Appart'City Clichy-ben lesz a szállásunk. 26-án jövünk haza, tehát 4 teljes napunk van, plusz az érkezés és indulás napja. Milyen jegyet/bérletet érdemes vennünk, illetve milyen kombinációban? Célunk, hogy a legfontosabb nevezetességeket lássuk, eljussunk a múzeumokba. Versailles és Disneyland nincs tervben. Nagyon köszönöm a segítséget!
#2052 - Anna - 2014.09.02. - 10:33
Sziasztok!

KITTI: 1-es metró Franklin-Rooseveltig, majd 9-s metró Voltaire megállóig. Párizs szinte minden környéke jó, ez is.


MELINDA: Sokkal olcsóbb a hetibérlet, csak 29.-n már nem lesz érvényes vissza a reptérre, arra a napra kell majd valami (pl. sima RER-jegy).


SELENA: Bocs, nem voltam most néhány napig.


ANNA: 1-2-es zónás hetijegy a legjobb (reptérre nem lesz érvényes). Az 5 éves gyereknek 3 vagy 5 napos 1-3-as zónás gyerek Paris Visite.
#2053 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.10. - 00:45
Köszi :)
#2054 - Kitti - 2014.09.10. - 13:51
Kedves Tibcsi! Köszönöm a válaszod. Szeretném megkérdezni, hogy jól értem, azt ajánlod, hogy 1-5 zónás hetijegyet vásároljunk? (A 2-es körzetben van a szállásunk, a CDG-re érkezünk és onnan jövünk haza is, és szeretnénk megnézni Versailles-t és Disneyland-et is. És a 10 éves lányunknak mi a legjobb megoldás? Előre is köszönöm szépen a válaszod, Üdv: Melinda
#2055 - Éberlein Melinda - 2014.09.11. - 22:05
Kedves Tibcsi!
Csatlakozom a gratulálókhoz, nagyon hasznos az oldal. Én most jöttem haza egy hét Párizs után, és az oldalon található tippek közül sokat magamévá tettem. Ezért gyorsan megosztanék néhány friss tapasztalatot az utazni készülőkkel, hogy valamit "visszaadjak" az oldalnak is, meg a közösségnek :)
Készülődéskor én használtam a http://visitacity.com oldalt, ahol meg lehet adni az utazás idejét és napra lebontva feldob egy útitervet a látnivalókkal, ismertetőkkel. Ha kész vagy, akkor elküldheted magadnak az egészet pdf-ben, és nyomtathatod, vagy telefonon, tableten magaddal viheted. Elég hasznos volt, de természetesen itt-ott azért eltértünk tőle, mert úgy hozta az élet. Szintén hasznos kiegészítő az okos telefonokra készített "Visit Paris by Metro", ami Androidra, Windows Phonera és iOS-re is elérhető. Ingyenes párizsi metro térkép és navigáció, nagyon megkönnyíti a tájékozódást, ráadásul offline is működik, adatforgalmat nem generál. Megadható, hogy hol vagyunk, hova jutnánk el, és pikk-pakk kiadja az útvonalat, átszállásokkal, utazási idővel, irányokkal, stb.
Azt hiszem itt olvastam valahol, hogy újságíró igazolvánnyal vannak-e kedvezmények. (Ha nem itt volt, akkor elnézést, de a kollégáknak talán segítség...) Nos, mi a feleségemmel mindketten intenzíven használtuk a Press Cardunkat, az Eiffel-torony kivételével mindenhova ingyen tudtunk bemenni. Az Eiffelre is felengednek, csak előtte való nap regisztrálni kell, ami viszont időben nem fért bele... És még a Notre Dame kincstárban kértek 3 €-t a 6 helyett. Egyébként az összes múzeum, látványosság, templom tárt karokkal fogadja az újságírókat, csak néhol ki kell tölteni egy reglapot, illetve a sajtóigazolványon szerepelni kell a PRESS feliratnak, valamint ha van érvényességi idő, akkor megnézik rajta. Egy helyen még kértek másik igazolványt is, hogy tényleg én vagyok-e, de mindenhol simán bejutottunk. (Elvileg soron kívüliséget is biztosítana, de én mindenhol kivártam inkább, nem villogtam feleslegesen. A sorokat amúgy is nagyon jól kezelik, a legtöbb várakozásunk 20 perc volt.)
A hotelünk a 9-ben volt, a Cadet közelében, a foglalást a booking.com-on intéztem, jó előre, így sikerült egy "Okos ajánlat"-ra lecsapva 40% engedménnyel foglalnom. Szintén jó időben, az Easyjetnél vettem a repjegyet, így az is baráti volt, ráadásula CDG-re érkeztünk, egy óra alatt benn voltunk a RoissyBus-szal, majdnem a szálloda előtt, az Opéra-nál.
A reggeliket az utcában lévő pékségben oldottuk meg, fix 13,6-ért kettőnkre, fejenként kávé+2 croassaint+3dl frissen és helyben facsart narancslé+lekvár, amennyi beléd fér felállásban. Napközben a magunkkal vitt szendvicseket pusztítottuk, aminek az alapanyagát a szomszéd utcában lévő Monop'-ban vettük. Fontos, hogy megérkezés után mindenki nézzen körül a környéken, mert sokat lehet spórolni, ha megtalálod ezt a boltot. (Bármelyik ...prix végződésű, pl. Monoprix, Freeprix, stb. ilyen, nagyjából itthoni Auchan árakkal.) A reptéren pl. egy félliteres Evian került 2,5-be, a hotellel szembeni kis arab üzletben ugyanennyiért a másfél literes volt, míg a Monop'-ban a másfél literes 0,87. (Azért írtam az Eviant, mert ez volt a legolcsóbb, illetve a noname vizek is ennyibe kóstáltak.) Nagyjából 10-15€-t költöttünk így kétnaponta, ebből megvolt a kosztunk.
Negatív tapasztalat csak annyi volt, amennyi itt az oldalon is megemlítésre került, ez a turista-lehúzós mizzéria. Ha nem baj, kicsit részletesen leírom, hogy mindenki fel tudjon rá készülni, és már időben átlásson a szitán, ha bepróbálkoznak nála. (A leírásban szereplő etnikai utalások pedig kimondottan a külső jellemzők miatt szerepelnek, nem pedig rasszista megnyilvánulások!)
A kivétel nélkül fekete bőrű árusok úton-útfélen tolják az arcodba a gagyi cuccokat, és a "Hello, five for one euro!" csecsebecséket. Ők még kezelhetők egy határozott "No, merci!"-vel, az igazi kihívás a Sacre Coeure-nél valamint az Eiffel-torony közelében a Trocaderon és a Champ de Mars-nál lévő karkötős árusok elhajtása, ha már szóba álltál velük. A trükk náluk az, hogy megkérdezik, honnan jöttél, barátság, kedvesség, majd kezet nyújt, amit az udvarias naiv többség el is fogad. És innen jön a lehúzás, amikor elkezdődik egy hosszú szöveg a barátság és a karkötő karizmájáról, a szerencséről, vagy az anyatermészetről, lényeg, hogy a megragadott kézre már teker is valami fonott kötelet és nyomja a szöveget, amivel eltereli a figyelmedet, hiszen koncentrálnod kell, hogy megértsd... A vége pedig a delikvens kezére csomózott afrikai népművész madzag, ellenértéke 20 és 50 euro között mozog, levenni nem lehet, fizetned kell érte. Tehát ha nem akarsz pórul járni, ne légy barátságos, térj ki, ne legyen szemkontaktusod, mozgasd a kezed, hogy ne tudjanak megfogni, bármi. (Nekem mákom van, mert 190 centi körül és 120 kilóval elég volt egy "Do not touch!", de a kisebb japán, spanyol, és kínai fiatalokat simán, az orrom előtt ráncigálták, ahol érték... Ha tehát nem vagy testes, legyél gyors és ügyes! :) )
A harmadik egy elég friss trükk, erre egy kedves portrérajzoló lány hívta fel a figyelmünket az Eiffel-toronynál, és jó volt, hogy szólt, mert az összes látványosságnál megjelentek már és intenzíven dolgoznak. Ez a csoport - a lány szerint spanyol, de szerintem román - fiatal roma lányokból áll, akik jellemzően nem beszélnek franciául. Eleve úgy mennek oda hozzád, hogy egy laza "Do you speak english?"-sel indítanak, ezzel már szelektálják is a külföldi turistákat. Majd egy bemagolt szöveget mondanak el, hogy az Unesco számára, süket gyerekeknek gyűjtenek adományokat, de ha belekérdezel, akkor vagy csak hellyel-közzel kapsz választ, vagy az elmondott szövegben visszaugrik néhány szót, mondatot és ugyanúgy folytatja, végül please, please... Ezt egy fénymásolt, Unesco fejléces ívvel támasztják alá, amit alá kell írni, és mellé írják azt a 10-20 eurot, amit adományoztál. Persze az adomány nem oda kerül, én például éjszaka saját szemmel láttam ilyen kitöltött papírokat szanaszét a Concorde-on, ahogy a szél fújta ki a metrólejáratból. (A Montmartre-on pédául olyan csapatba futottunk bele, akik nem is beszéltek, hanem süket-némának állították be magukat, csak az volt a fura, amikor az elektromos városnéző kisvonat a háta mögött rácsengetett, a süket lány összerezzent...) Tehát legyetek inkább óvatosak és bizalmatlanok, mint jó szívűek és bepalizhatók!
Az oldal tanácsait követve szombat reggel kimentünk a Puces de Saint-Ouen bolhapiacra, ahol sikerült a belvárosi árakhoz képest nagyjából 50%-os áron beszerezni a szuveníreket. Nem csak hangulatos volt, de még alkudtunk is, így egész jól kijöttünk. Bár alapvetően nem egy bizalomgerjesztő környék, azért érdemes lehet megkockáztatni, de inkább 10 körül, mert addig amint láttam nem nagyon dolgoznak az árusok.
Elnézést, hogy ilyen bő lére fogtam, csak sok az élmény, és még elég friss :) Jó utat mindenkinek, érezzétek legalább olyan jól magatokat, mint mi, és meséljetek utána!

Atesz
#2056 - Azatesz - 2014.09.12. - 15:36
Sziasztok!

MELINDA: Igen, az 1-5-ös fogja megérni, mivel Versailles, Disneyland, és a reptérről való bejutás miatt már meg fogja érni a különbség az 1-2-eshez képest. A 10 éves lányotoknak is vagy azt, vagy ki lehet sakkozni úgy, hogy x napos 1-2-s zónás gyerek Paris Visite (amikor a városban vagytok csak, x napot egymás után), 1-4-es amikor Versailles 1-5-ös amikor Disneyland, 1-5-ös gyerek amikor reptér oda/vissza, valamint lehet használni hétvégi ifjúsági napijegyeket is hétvégén a megfelelő zónában, esetleg ez neki olcsóbban kijöhet, mint a hetijegy, ezt te ki tudod számolni annak tudatában, hogy melyik nap hova mentek, és az oldalon feltüntetett árakat figyelembe véve, ill. ha kijön hogy csak mondjuk 2 EUR-val olcsóbb, akkor lehet nem is éri meg kb. minden napra mást venni neki, és ugyanúgy hetijegy.


AZATESZ: Köszi a hasznos, részletes és érdekes beszámolót, a látogatók nevében is :) Igen, sajnos ezeket a hiénákkal úgy látszik Párizsban sem tudnak megküzdeni.
#2057 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.12. - 23:28
Szia,
A Sacre Coeur-nél a sikló lefelé is jár vagy csak felfelé?
És milyen jegy kell rá?
Köszi a választ.
#2058 - Anikó - 2014.09.14. - 22:34
Kedves Anikó!
Természetesen lefelé is jár. Normál jeggyel vagy bérlettel is működik mivel egyszerű közlekedési eszköznek számít. Nem úgy mint budapesten.
#2059 - Éva - 2014.09.15. - 19:27
Kedves Tibi!
Köszönöm szépen a választ! Nagyon sokat segítettél!!!!
#2060 - Viki - 2014.09.18. - 09:45
Szia!
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy a hajnali órákban mivel lehet kijutni az Orlyra, ha pl. fél hétkor indul reggel a gép Orly-ról Bp-re (ugye elvileg 2 órával korábban kell kiérni)? Ha jól láttam, a metrók csak fél 6 után közlekednek. Ez a bizonyos RER B, vagy C éjjel is közlekedik?
Nagyon köszi a választ előre is - hatalmas segítség ez az oldal minden vándormadárnak.
Üdv.
#2061 - Marian - 2014.09.19. - 08:26
DORCIInak:
Mi augusztus elején voltunk repülővel Párizsban, 6-án jöttünk haza és férjem szem. ig.-a 08.12-ig volt érvényes, sehol nem volt probléma, útlevelünk nincs. Igaz előtte mi is rákérdeztünk, és azt mondták ez régen így volt, már nem szükséges a 90 nap.
Bocs, hogy csak most írom ezt, de utazás előtt én is innen töltődtem és annyira tetszik az oldal, hogy nosztalgiából néha-néha még betekintgetek : )
#2062 - Honorka - 2014.09.19. - 16:52
Szia Tibcsi !
437-es vagyok, még mindig. Mi valószínű egyénileg megyünk és olyan kérdésem is lenne, ha Párizsból el szeretnénk menni pl. egynapos kirándulásra a Loire-völgybe pár kastélyhoz, ehhez indul a városból valami szervezett túra, amihez csatlakozhatnánk? (Gondolok itt olyanra, mint pl. Londonból a Stonehenge-túrák.)
Előre is köszi a választ.
Üdv.
#2063 - Marian - 2014.09.23. - 14:29
Kedves Tibor
Segitségét kérném néhány utazással kapcsolatos témában.November 4-én utazunk Párizsba a Ryannair-el.Az ön részletes leirásából tudom,hogy 88 km-re van Párizstól és elég borsos az ára,de a repülőjegy ára fontos tényező...a szállás miatt nem tudok dülőre jutni,ugyanis semmifée tapasztalatom nincs szálloda ügyben.Legyen olyan kedves és egy pár szálloda elhelyezkedése,közbiztonsága kapcsán segitséget nyújtani.Hotel de France Quartier de Latin,Hotel Paris Liege,Hotel Pairs Louis Blanc,Familia Hotel.Nagyon megköszönném,ha bármelyikről véleményt mondana-irna,illetve,hogy a reptérről érkezve melyikhez juthatunk el a legkönnyebben.Nagyon szépen köszönöm a mielöbbi válaszát.Üdv.Ferencz Ilona
#2064 - Ferencz Ilona - 2014.09.23. - 16:20
Sziasztok !
437-es és 439-es vagyok.
Bár én Tibcsit kérdeztem, de ha bárki más tud válaszolni a kérdéseimre, azt is nagyon szívesen venném.
Köszi !
#2065 - Marian - 2014.09.25. - 10:27
Sziasztok!

MARIAN: Éjszaka az Orlyra kijutni N144-es éjszakai busszal lehet, indulási idejei Gare de l'Esttől: 1:10, (hétvégén 1:40 is) 2:10, 3:10, 4:10. A Gare de l'Est után meg áll Chatelet, Bastille, Gare de Lyon állomásokon is.
Vagy N131-el, Gare de Lyontól: 1:35, 2:35, 3:35, 4:35
Vannak szervezett túrák, a neten tájékozódhatsz, vagy Párizsban, pl. a szállodában kérdezhetsz róla, vagy egyénileg is meg lehet szervezni.


ILONA: Mindegyik szállás jó helyen van, mivel mindegyik a városban van. A leghangulatosabb helyen, és a nevezetességekhez a legközelebb a Familia, és a Quartier de Latin van, a másik 2 kijjebb van.
#2066 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.25. - 20:54
Kedves Tibor,nagyon köszönöm a válaszát.Megtenné,hogy röviden leirja hogyan juthatnánk el a szállodáig(HOTEL DE FRANCE QUARTIER LATIN),végül is emellett döntöttünk,nagyon vártam a válaszát,de végül is ön is visszaigazolta,hogy jó döntés.Tehát a reptérről a transzferbusszal és onnan ?nagyon nagyon szépen köszönöm
#2067 - Ferencz Ilona - 2014.09.25. - 21:39
A transzferbusz ahova érkezik, a Porte Maillottól 1-s metró Palais-Royal (Musee du Louvre) megállóig, majd 7-s metró Censier-Daubenton megállóig.
#2068 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.25. - 22:07
Nagyon szépen köszönöm,kiváló az oldal,rendkivüli türelmet igényel ennyi kérdésre válaszolni.
#2069 - Ferencz Ilona - 2014.09.25. - 22:29
Kedves Tibcsi!
Mi szilveszterre megyünk Párizsba. Azt szeretném kérdezni, hogy szilveszter éjszaka meddig járnak a metrók? Illetve, hogy jan.1.én van -e nyitva étterem /pl mc'donalds/ vagy valamilyen üzlet? Szilveszter éjjel merre érdemes menni?
Válaszod előre is köszönöm!
Üdv:Tünde
#2070 - Tünde - 2014.09.28. - 14:55
Szia Tibor! Párizsból mennénk Le Havre-ba vonattal. Érdeklődnék a menetrend ill. a jegyárak felől?
Köszi, üdv.: Laci
#2071 - Laci - 2014.09.29. - 18:21
Sziasztok!

TÜNDE: Szilveszterkor több metróvonal és RER egész éjszaka jár, és ingyenes is. Az éjszakai buszok is ugyanúgy közlekednek. A metrón jó sokan lesznek.. Lesznek nyitva éttermek elsején. Hogy hova érdemes menni, attól függ titeket milyen típusú szórakozás érdekel, tűzijáték az nincs, de az utcákon jó a hangulat.


LACI: A St. Lazare állomásról indulnak vonatok, elég gyakran, 34,50 EUR-ért, itt megnézhető a menetrend, és az éppen aktuális jegyárak: http://en.voyages-sncf.com/en/
#2072 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.30. - 15:07
Kedves Tibor!

Okt.10.-én utazunk repülővel Párizsba 5 napra.
Segítségedet szeretném kérni, hogy a Loire menti kastélyokhoz hogy jutunk el, illetve azok költségeiről.
Másik kérdésem az ismertebb látnivalók elővételes belépőjegyeivel kapcsolatos?
Mennyi idő alatt érkeznek meg, vagy nyomtatható azonnal, mint a repülőjegy? Milyen felárat számolnak érte?
Erősíteni tudom azok táborát, akik rengeteg információt merítettek erről az oldalról :-)
Nagyon köszönöm: Rózsa
#2073 - Rózsa - 2014.10.01. - 17:43
Kedves Tibcsi! Köszönöm a többszöri segítséged, nagyon hasznos volt minden, amit az oldaladon olvastam. Hétfőn jöttünk meg Párizsból, felejthetetlen élményben volt részünk, nagyon sokat segített, hogy korábban az oldalt és a hozzászólásokat olvasgattam. A városról és a környékéről is csak pozitív élményeink lettek, a franciák kedvesek, udvariasak, a város tisztább, mint Budapest. Bármikor visszamennék, remélem lesz még rá lehetőségünk. Mindenkinek jó utat! Köszönet az oldalért, Melinda
#2074 - Melinda - 2014.10.03. - 21:49
az lenne a kérdésem, hogy tömegközlekedési jegyet hol lehet venni? a Beauvais-ra érkezünk.. ott lehet? onnan busszal megyünk be Párizsba, ami a Boulevard Pershingre érkezik.. azon a környéken esetleg valahol?
#2075 - Laura - 2014.10.04. - 18:18
Szia. November 24-28 között megyünk Párizsba. A szállodákkal vagyok fennakadva, nem tudom, melyiket válasszam. Azt szeretném, hogy a látványosságokat minél könnyebben és olcsóbban el lehessen érni a szállodától és biztonságos környéken legyen. Érdekelne a véleményed a következő hotelekről: Timhotel Saint Georges - Pigalle 21 Boulevard de Clichy, 09. Opéra, Hotel Apollo Opera 32 Rue De Douai, 09. Opéra, Villa Opéra Lamartine 39, Rue Lamartine, 09. Opéra, Hotel Migny Opéra Montmartre 13 Rue Victor Masse, 09. Opéra, Hôtel De Dieppe 22 Rue D'Amsterdam, 09. Opéra. Válaszodat előre is köszönöm.
#2076 - Vilma - 2014.10.04. - 22:33
Sziasztok!

RÓZSA:
A Loire-menti kastélyokba Párizsból egyrészt vannak szervezett túrák, pl.:
http://goo.gl/8y1bE2
vagy
http://goo.gl/hv5qo4
vagy
http://goo.gl/4OQU56
Ezek megbízható cégek.
Egyénileg: lehet pl. autót bérelni, vagy vonattal Gare Montparnasse-tól Tours állomásig, majd ott a tourinformnál lehet keresni egy utazási irodát, az a legjobb megoldás, úgy a legolcsóbb.
Elővételes jegyek: attól függ, hova szóló elővételes jegyről van szó, ahova érdemes venni mindenképp, az pl. az Eiffel-torony (csak nagyon előre kell venni), az pl. nyomtatható vagy okostelefonra lementhető.


MELINDA: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, köszi a beszámolót! :)


LAURA: A Porte Maillot metrómegállóban, ahova a busz érkezik.


VILMA: A Villa Opera Lamartine-t választanám mindenképp ezek közül.
#2077 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.06. - 05:19
Szia. Nagyon köszönöm a szálloda tippet, csak az a gondom, hogy két megnevezés alatt van és két külömböző áron ugyanazon a cimen (hotel Lamartin opera és Villa Lamartin opera). Azt szeretném tudni, hogy a kettő ugyanaz-e.
A másik kérdésem, hogy ettől a szállodától ( 39 RUE LAMARTIN) milyen jegyet érdemes 4 napra venni, hogy eljussak a nevezetességekig (vagy gyalog is könnyen elérhetőek).
Amúgy nagyon hasznos ez az oldal, sok munka van benne. Minden elismerésem.
Köszönöm
#2078 - Vilma - 2014.10.09. - 19:32
Szia!

Villa Opera Lamartin a szálloda neve, nem kéne hogy ugyanazon az oldalon kétszer is fenn legyen.
Akár elérhetőek gyalog is a nevezetességek, ha néhány Euró megspórolása miatt időt áldoznátok be, de pl. 2-3-5 km gyaloglással. Hogy milyen jegyet vegyetek, függ attól mennyit használjátok a tömegközlekedést, hány évesek vagytok, mentek-e Versailles-ba és/vagy Disneylandbe, melyik reptérről mentek be, stb. minden típusú jegytípus részletes leírása megtalálható a cikkben. De mivel a hét elejétől lesztek, nektek szóba jöhet a legkedvezőbb jegy, a hetijegy (amennyiben más tényező ezt nem befolyásolja).
#2079 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.14. - 02:22
Szia. A Beauvais reptérre érkezünk este fél kilenckor. Gondolom ebben az orában egyszerübb, ha busszal megyünk be a városba, onnan pedig taxival a szállodáig. Tudnál esetleg ilyen jellegü tájékoztatást adni. Kedden Verssailesbe szeretnék menni, mivel láttam, hogy kedden a legtöbb látványosság zárva van. Négyen utazunk és idősebbek mint 26 év. Valahol olvastam a Paris Pass-ról, itt ezen az oldalon nem láttam. Mi a véleményed róla.
Köszönöm válaszodat.
#2080 - Vilma - 2014.10.15. - 08:26
Szia!

Mindig a transzferbusz az egyetlen optimális mód, de miután beértetek a városba, lesz még metró, nem kell feltétlenül taxizni.
A Paris Pass akkor éri meg, ha 2,3, stb. nap alatt megnéztek annyi fizetős látványosságot, hogy behozza az árát, ami szinte lehetetlen, mert 2 napra 117 EUR..
#2081 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.15. - 19:59
Szia,
ne haragudj,ha màr feltettèk elottem a kèrdèst,de most kèptelensèg,hogy 400 kommentet àtbongèsszek.
Màr egy hete nèzegetem,olvasgatom a leìràsaidat,tanàcsaidat ès igazàn nagyszeruek,sokat "tanultam" beloluk. egty hirtelen jott egy hetes kènyszerszabadsàgot szeretnènk kihasznàlni.
A kèrdèsem a parkolàsra vonatkozik.Pàrizsban gyalog kozlekednènk,az autòt le szeretnènk tenni egy kulkeruletben,ahol ingyenes a parkolàs. Honnantòl kezdodnek a kulkeruletek? Vagy lenne-e mèg màs pènztàrcakìmèlo megoldàs?
#2082 - Zsu - 2014.10.25. - 16:06
Szia!

Kérlek lásd a 335-ös hozzászólás Jutkának szóló, második részét, parkolásban csak ennyit tudok segíteni.
#2083 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.27. - 13:03
Kedves Tibcsi!
A hétvégén (nov. 8-11) megyünk a férjemmel Párizsba. A repülőnk 8:10-kor érkezik a CDG reptérre, a szállásunk pedig a Hotel Little-ben lesz ( 3, Rue Pierre Chausson, 75010 Paris)
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudunk bejutni a reptérről a városba, és milyen jegy szükséges ehhez? és ezt a reptéren meg tudom vásárolni? Illetve az ott töltött 4 napra milyen jegy vásárlása szükséges/javasolt, ha a főbb nevezetességeket szeretnénk megnézni a városban?
Köszönöm a segítséget!
Timi
#2084 - Timi - 2014.11.03. - 14:34
Kedves Tibor!
Felbátorított az a sok válasz amit eddig adott.
Mi a feleségemmel nov. 13-20 között vagyunk Párizsban. A CDG-re érkezünk 18.10-re. A Disnyland közelében a Marriott's Village-ben lakunk. Programunk inkább a központi részeken lévő múzeumokhoz kötödik, de pl. elmegyünk a St. Denis apátsághoz is.
Magára a Disny-re mi csak egy futó látogatást tervezünk (70, 67 év).
Kérdéseim: 1., a szállóba való legegyszerűbb bejutás, (nem baj ha nem drága).
2., A felsorolt programra a legkedvezőbb közlekedés bérlet vagy egyéb megoldás?
Ha van egy kis ideje a kérdéseimmel való foglakozásra kérem szíves válaszát.
Tisztelettel: János.
#2085 - Szabó János Kiskőrös - 2014.11.04. - 17:35
TIMI: Eljutás szálláshoz: RER B-vel Gare du Nordig, majd 5-ös metró Jacques-Bonsergent állomásig. RER-jegy kell ehhez, ami természetesen megvásárolható a reptér RER-állomásán. A 4 napra vehető 4 1-2-s zónás napijegy, de ha van olyan nap, hogy nem utaznátok annyit még/már a városban, pl. az érkezés vagy a távozás napján, akkor aznapra csak vonaljegy.


JÁNOS: A legegyszerűbb TGV-vel lesz, mindössze 12 perc, Marné la Valle-Chessy állomásig. Onnan a szállodáig pedig 34-s busszal L'Orme Rond (Bailly-Romainvilliers) megállóig.
Attól függ, hány napot mennek Párizsba. 1-5-ös zónás bérletekben kell gondolkodni, az oldalon láthatók milyen típusúak vannak, de nem tudom pontosan melyik a legjobb, mert nem derült ki, hogy melyik nap mennek Disneylandbe, és azon kívül minden nap bemennek-e Párizsba.
#2086 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.06. - 03:02
Szia! Ne haragudj a sok kérdésért. Azt szeretném megtudni, hogy a szállodától ami a Rue Lamartin 39-ben van hogyan tudunk eljutni Versailles-ba, és ott esetleg van-e lehetőség magyar idegenvezetésre vagy valamilyen tájékoztatóra magyarul.
#2087 - Vilma - 2014.11.06. - 08:34
Kedves Tibor! 3 lányommal (8, 17 és 19 évesek) július 29-augusztus 1. között szeretnénk 4 napot Párizsban tölteni. (Ősrégi vágyam, most a 45. születésnapomra szeretném végre megvalósítani). Egy normális, de megfizethető áru szállást szeretnénk, lehetőleg az Eiffel torony közelében, ahol 1 négyfős, vagy 2 kétfős szoba kijönne 3 éjszakára 100 ezer ft körül. Van erre esély? Tudna segíteni, hogy hol és hogyan kezdjek neki a szálláskeresésnek? Nagyon köszönöm előre is. Ildikó
#2088 - B.Ildikó - 2014.11.08. - 14:55
Kedves Tibor!
Először is köszönöm gyors válaszodat. Szeretném önmagamat megnyugtatni, eszerint nem kell bemennünk RER-el Párizs központjába, hanem TGV-re tudunk szállni és azzal mehetünk a Chessy Stationhoz, és onnan tovább busszal. Egyébként minden nap bemegyünk Párizsba és onnan esetleg tovább pl. Givernybe, vagy RER-el,metróval a környékbe és természetesen Párizs Louvre, Picasso muzeum és ujra a Notre-Dame stb.
Kérem erősíts meg ebben és ismételt válaszod előre is köszönve,
Üdvözlettel: János
Ui.: egy személyes közlés, házassági évfordulót ünneplünk kint.
#2089 - Szabó János Kiskőrös - 2014.11.08. - 21:25
VILMA: 12-s metróval Notre-Dame-de-Lorette-től Solferino megállóig, ahonnan 500m-s felszíni gyaloglás után a Szajna fele elérhető a RER C Musée d'Orsay megállója, ahonnan megy a RER Versailles-ba.
Sajnos nincs magyar nyelvű idegenvezető vagy audioguide.


ILDIKÓ: Az Eiffel-torony környékén mindenképp drágábbak a szállások, mint más helyeken. Konkrét szállásokat nem tudok ajánlani, csak a cikkben a keresőt, ill. http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088
Szállásfoglalással kapcsolatban itt olvasható néhány tipp:
https://utazas-nyaralas.info/szallas-faq.html


JÁNOS: Igen, a reptérről megy az a TGV.
Első 5 napra egy 5 napos 1-5-ös zónás Paris Visite-t, a maradék 3 napra pedig egy 3 napos 1-5-ös zónás Paris Visite-t érdemes venni (ha 20.-án már csak a reptérre mennek vissza, akkor már csak 2 naposat, vagy 2 EUR-val kevesebbért 2 db Mobilis napijegyet).
Remélem, jól fog telni az évforduló!
#2090 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.10. - 00:13
Tibor!
Nagyon köszönöm.
Extra kiszolgálás.
János.
#2091 - Szabó János Kiskőrös - 2014.11.10. - 09:42
Kedves Tibor,nagyon köszönjük a sok segitséget.Csodálatos napokat töltöttünk Párizsban,nagyrészt az Ön által adott tanácsoknak köszönhetően.Ilona
#2092 - Ferencz Ilona - 2014.11.11. - 18:37
Kedves Tibor!

A kérdésem az lenne, hogy a CDG-ről az Ivry-sur-Seine megállóig milyen jegy/jegyekkel tudok eljutni? Ha jól látom, akkor az utazás RER B és RER C használatával történik. Elég a CDG-n megváltott 9,75EUR-s jegy végig, vagy kell külön jegyet venni az átszálláshoz?

Válaszodat előre is köszönöm!
#2093 - Géza - 2014.11.20. - 10:19
Kedves Géza!

Ivry-sur-Seine-ig kell jegyet venni a CDG-n, lehet, hogy kicsit több lesz mint a jegy Párizsba.
#2094 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.20. - 15:31
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a gyors választ!
#2095 - Géza - 2014.11.20. - 15:40
Kedves Tibor!

Nagyon sokat segített az oldalad megtervezgetni az utazást. Jövő tavasszal megyünk a kislányommal (ő szeretné megnézni Párizst.) Még a szállást majd valamikor mostanában foglalom le. Azonban felmerült bennem, hogy nem a fővárosban szállunk meg, hanem egy külső kisvárosban. Tehát mindenképp érdemes nekünk a heti 1-5 zonás bérletet venni. (hétfőtől péntekig leszünk ott) Fényképet viszek hozzá, de így is az kb. 40 euro lesz nekem. Azonban nem tudom, hogy ebből a heti bérletből van külön gyerekeknek is vagy akkor neki meg érdemesebb az 5 napos Paris Visite kártyát venni? Akkor ezekkel bármilyen tömegközlekedést korlátlanul igénybe lehet venni ha jól értelmezem.
Gondolkoztam a ParisPass-on is, de az csak 1-3 zonára jó és igaz sok helyre megyünk, de 4 napra túlzásnak érzem a 173 euro-t valamint a gyereknek a 45 euro-t, mikor a gyerek 7 évesen szinte mindenhova ingyen mehet be. Persze segíthet valamit pár helyen a sorban állást kikerülni, de azon tudunk segíteni, ha korán oda megyünk és amúgy is hétköznap megyünk.
#2096 - Krisztián - 2014.12.04. - 13:41
Kedves Krisztián!

Igen, minden bérlettel minden tömegközlekedési eszköz (kivéve hajó, ill. néhány jegytípusnál a repterek) igénybe vehető abban a zónában, amire szól. Hetijegyből nincs gyerek, gyerek Paris Visite van. A Paris Pass, ill. általában az ilyen bérletek szinte minden városban, szinte sose érik meg. Előre is jó utat! :)
#2097 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.04. - 16:42
Kedves Tibor!
Párommal februárban utazunk Párizsba a Kyriad Paris de' Orleans Hotelbe. A CDG reptérre fogunk be érkezni es az lenne a kérdésem, hogy megéri-e nekünk egy 10 db-os gyűjtő jegyet venni? Vagy csak sima T+ jegyeket vegyünk? Ezenkívül mit tudsz ajanlani amit megnezzunk? Péntektől hétfőig leszünk ott :)
Nagyon jo a honlap, mar tavaly mikor Rómába utaztunk nagy hasznát vettük. ;)
Köszönjük szépen :)
#2098 - Szerencsi Marietta - 2014.12.07. - 16:27
Kedves Marietta!

4 nap alatt fejenként 5 db jegyet minimum elhasználnátok, sőt.., így megéri a gyűjtőjegy (repülőtérről/repülőtérre nem érvényesek, onnan, oda csak a lassú 350-es és 351-es buszokra). Vagy ha sokat utaztok, napijegyek is megérhetik. Hogy miket nézzetek meg: lásd a Párizs látnivalók, nevezetességek menüpontokat.
#2099 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.09. - 01:10
Kedves Tibor!

Köszönöm a gyors válaszodat. Most felmerült egy újabb kérdés, mert két szállás között hezitálok. Mind a kettőtől RER-el közelíthető meg Párizs. Az egyik Poissy-ban van az A5-ös jár 20 percenként onnan. A másik pedig Bry-sur-Marne-ban. Azonban azt nem sikerült megfejtenem, hogy ezek melyik zonába tartoznak. Az a kép már kialakult, hogy mind a kettőnknek 1 hetes bérletet veszek, így nem lesz gondunk az utazások során. Sőt kibővítettem a tervet és 6 napot töltünk el, hogy a gyerekkel könnyebben bejárhassuk a múzeumokat (múzeum kártyát veszek hozzá, de csak 4 naposat) majd az extra napokon pedig a vízi parkba megyünk. Már lejegyzeteltem a látványosságokhoz közeli játszótereket is.
Szóval az, hogy melyik város melyik zónába tartozik segíthetne eldönteni, hogy végül hova foglaljak.
#2100 - Krisztián - 2014.12.09. - 16:59
Kedves Krisztián!

Poissy 5-ös zóna, Bry-Sur-Marne pedig 4-es (de azesetben is 1-5-ös hetijegyet érdemes venni a reptér miatt - ha nem Beauvais - valamint esetleges Disneyland miatt). Igen, jó lesz tényleg mindkettőtöknek a hetijegy, 6 nap esetében a gyerek Paris Visite se lenne annyival olcsóbb. Gyerekprogramok a Párizs gyerekkel menüpontban (de gondolom már megnézted).
#2101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.09. - 20:24
Kedves Tibor!

Most érkeztünk haza Párizsból.
Köszönjük azt a sok információt és segítséget amit az oldalon találtunk. Ezekre alapozva terveztük meg a teljes utazást. Nagyon jól sikerült.
A Louvre másik bejáratáról a tipp nagyon hasznos volt. Az ingyenes vasárnapon is elmentünk. Délben a főbejárathoz kb. 800 méteres sor kígyózott az egyik udvarról a másikra. Átmentünk a bevásárlóközponthoz és szinte senki sem várt. Nem akartam elhinni.
Első alkalommal pénteken délután mentünk. A múzeum ilyenkor 21:45-ig van nyitva és délután fél 6-kor a főbejáratnál sem volt sor. Még a Mona Lisa-t is az első sorból láthattuk tolongás nélkül.
Még egyszer mindent köszönünk.

Üdvözlettel, Fuzsi
#2102 - Fuzsi - 2014.12.09. - 22:10
Kedves Fuzsi!

Köszi a beszámolót, örülök, hogy jól sikerült, és hasznos tippekkel tudtam segíteni :)
#2103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.09. - 23:07
Kedves Tibor!

Eloszor is gratulalni szeretnek az oldalhoz, az egyik leghasznosabb, amit Parizsrol talaltam, es meg annyit tennek hozza, hogy nagyon ritka manapsag az ilyen segitokesz ember mint Te...
Amiben a segitsegedet szeretnem kerni az a kovetkezo:
Szombaton reggel erkezunk parommal Parizsba Orly-ra, a szallasunk a belvarosban lesz (49 rue des renaudes), majd hetfon kora delutan indulunk tovabb Erdelybe Beuvais-rol. Sajnos csak ket napunk lesz, de ezt a ket napot szeretnenk annyira kihasznalni amennyire csak lehet. A keves ido miatt nem tudom, hogy mi az amit erdemes megnezni, ezeket milyen sorrendben tegyuk (helyismeret hianyaban), illetve milyen jegyeket vegyunk, hogy a legjobban jojjunk ki. Szeretnek a parommal legalabb egyszer elmenni egy nem tul draga etterembe, ebben is kernem segitseged ha tudsz ajanlani vmit. Termeszetesen olvasgattam az ajanlasaidat, a kerdeseket, de sajnos nem tudom mi mennyi idot "visz el", mennyi utazasra van szukseg, szoval nem tudom hogy induljak neki. Nagyon halas lennek, ha a fentiekben tudnal tanacsokat adni. Eleddig sehol sem talaltam olyan blogot/irast, ami ket napos tartozkodasra adna iranymutatast, termeszetesen az anyagiak figyelembe vetelevel.
Koszonom a segitseged elore is, udvozlettel es minden jot kivanva:
Istvan
#2104 - Istvan - 2014.12.14. - 14:07
Szia!Tervezunk egy parizsi utat aprilis vege-majus elejere,ehhez szeretnenk par tanacsot kerni.Nos,a szallas amit tervezunk foglalni az a Rue Monge es a Mouffetard utca talalkozasanal talalhato,esetleg mit tudnal mondani a kornyekrol megbizhatosag,kozlekedes stb.A Beauvais repterre erkeznenk,onnan ahogy olvastam csak repteri transzferbusz letezik,onnan meg az 1-es metroval lehet tovabbutazni,esetleg onnan hogyan tovabb.Nagyon sokat segitett ez az oldal a romai es barcelonai kirandulasain alkalmaval is,gondolom most is szamithatok ratok :)).Elore is koszonom
#2105 - Bambi - 2014.12.14. - 16:09
Sziasztok!

ISTVÁN: Hogy mit érdemes megnézni, azt ti tudjátok, ami titeket érdekel, mert sok típusú látnivaló van, így nem lehet megmondani, ki hova menjen. A legjobb látnivalókról olvashatsz a Párizs látnivalók nevezetességek I., II., stb. menüpontokban. A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése az Interaktív Párizs térkép, műholdkép menüpontban látható, valamint írtam egy programtervet másnak is, amiből ki lehet indulni, itt a 6-os (2014.01.02.-s) hozzászólásban olvasható. Két napra egyszerűen vehető 2 db napijegy.


BAMBI: Ha tehát ott a szállás, ahol a két utca egybe fut, miután előtte párhuzamos volt, akkor az a 7-s metró Censier-Daubenton, vagy Les Gobelines megállójának környékén lesz, a transzferbusz megállójától közlekedő 1-s metróról Palais-Royal (Musee du Louvre) megállónál kell átszállni a 7-esre. Ez a belváros, tehát jó környék, közlekedés.
#2106 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.15. - 07:32
Ca va! Tanacsot szeretnek kerni, hogy milyen gazdasagos tomegkozlekedesi berletet vegyek igenybe Parizsban. Szombat este erkezunk a CDG ra, a szallasunk a Notra dame mellett van. Vas. Parizs, hetfo Disneyland, kedd Parizs, szerda de. CDG a program. 2 felnott, 2 gyermek 7+12 evesek. Koszonettel, Zoltan
#2107 - Zoltan - 2014.12.15. - 18:06
Szia!

Szombat RER-jegy a szállásig. Vasárnapra 1-2-es zónás napijegy, a gyerekeknek 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegy. Hétfő retúrjegy Disneylandbe a felnőtteknek, és a 12 éves gyereknek, a 7 éves gyereknek pedig 1 napos 1-5-ös zónás gyerek Paris Visite (ha vissza is jöttök Párizsba aznap). Kedden napijegy, itt is csak a 7 éves gyereknek lehet venni 1 napos 1-3-as zónás gyerek Paris Visite-t.
#2108 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.17. - 00:41
Köszönöm a hasznos tanácsodat, Tibcsi!
De ezt még elő is kell adnom a kasszánál! Üdv: Zoltan
#2109 - Zoltan - 2014.12.17. - 01:34
Kedves Tibcsi!
Most a Disneyland jegyek miatt görcsölök, mert 3 felnött + 1 gyerekjegyet nem találok Dec 22-re - csúcsszezoni 254,-Eur alatt.
Valahol olvastam, hogy lehet kombinálni a RER jeggyel a vásárlást, de nem találom meg a neten hogy hol, ha van egyáltalán ilyen lehetőség. A piramistól mehetnénk szervezett busszal 07:30h-s gyülekezéssel, 102 ezer Huf-ért.
Van valami pénztárcakímélő tanácsod?
Azt az említett fr. nyelvű oldalon nem találtam Nekem megfelelő ajánlatot, mert már rég kifutottam a 10 napból!
Köszönettel: Zoltan
#2110 - Zoltan - 2014.12.17. - 05:29
Kedves Zoltán!

Lehet venni automatából is tömegközlekedési jegyeket. Persze vannak egyszerűbb lehetőségek, ahol nem kell ennyi féle jegyet kérni minden nap, de azok sok Euróval drágábbak, én a legkedvezőbbet írtam le.
Disneyland jegyárak azok, amiket a Disneyland honlapján feltüntettek, ill. ugyanez látszik itt az oldalon a Látnivalók Párizs környékén menüpontban.
Kedvezmények: aznapra érvényes 1-5-ös zónás Paris Visite-el 10 EUR kedvezmény kapható felnőtt és gyerek jegyek árából helyszíni vásárlás esetén (itt is le van írva a cikkben).
Olcsóbb jegy lenne a Billet Mini, amit a francia nyelvű oldalon lehetne megvenni, de valóban sajnos pont a holnaputántól kezdődő időpontokra az év végéig, ami csúcsidőszak, nem vehető.
#2111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.17. - 08:52
Köszönöm Tibor!
Még az jutott az eszembe, hogy 2001 Nov-ben már jártam a Disney-ben. Akkor a helyiek hátizsákból etették a csemetéiket. Nem tudod, van-e "szatyorvizit" a bejáratnál, vagy pár szenvicset és 1 üdítőt bevihetek egy hátizsákban?
Üdv: Zoltán
#2112 - Zoltan - 2014.12.18. - 06:15
Be lehet vinni ételt és italt.
#2113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.18. - 18:38
Köszönöm, Tibor!
#2114 - Zoltan - 2014.12.19. - 00:54
Szia Tibcsi!
Boldog karácsonyt és további kellemes pihenést kívánok!
A 446-os Tünde vagyok.
Szeretném megkérdezni, hogy szilveszter éjszaka hány órától ingyenes a metró?
Azt is megtudnád mondani, hogy 31.-én kb meddig vannak nyitva élelmiszer üzletek?
31-én érkezünk párizsba és szeretnénk még vásárolni egy-két dolgot, csak izgulunk, hogy mire beérünk a városba már zárva van minden.
Válaszod előre is köszönöm.
Üdv: Tünde
#2115 - Tünde - 2014.12.25. - 18:15
Kedves Tibcsi!
Tegnap érkeztünk haza, nagy sóhajtozások közepette!
Nagyon sokat segítettek a megosztott tapasztalataid, a tanácsaid.
Köszönet még egyszer, sok sikert és türelmet kívánok a további munkához!

Bon Noel!

Zoltan
#2116 - Zoltan - 2014.12.25. - 22:28
Szia Tünde!

December 31.-én délután 5 óra és másnap dél között ingyenes a párizsi tömegközlekedés. Kb. 5 körül zárnak a boltok aznap, de fogsz találni még utána nyitva tartókat is.
#2117 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.26. - 11:19
Kedves Tibcsi!
Köszönöm gyors válaszod!
Sokat segítettél!
Üdv:Tünde
#2118 - Tünde - 2014.12.26. - 17:00

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) | Legújabb hozzászólások és Párizs útikalauz