Párizs / Paris - Útikalauz, tippek, közlekedés

Utazás nyaralás info » Párizs » Útikalauz

Párizs utazási információk, tömegközlekedés

Eljutás Párizsba | Szállás | Beauvais reptér, bejutás | Charles de Gauller/Roissy reptér, bejutás | Orly reptér, bejutás | Tömegközlekedési jegytípusok | Metrótérkép, tömegközlekedési térképek | Közlekedési eszközök | Ajánlott szállások | Utasbiztosítás | Hajókázás a Szajnán | Városnéző buszok | Kerékpárkölcsönzés | Autóbérlés | Autó, parkolás | Csomagmegőrzők | Múzeumbérlet | Utazási időpont | Időjárás | Árak | Közbiztonság | Telefonszámok | További utazási tippek | Hozzászólások

Párizs, metró

Eljutás Párizsba: (fapados) repülőjáratok, autó

Repülővel: Budapestről az EasyJet, a Ryanair és a Transavia indít olcsó fapados repülőgépeket Párizsba. A Wizz Air is repül - Debrecenből. Az EasyJet gépei a Charles de Gaulle, a Ryanair és a Wizz Air járatai a Beauvais, míg a Transavia gépei az Orly repülőtérre közlekednek. Nem fapados járatot az Air France közlekedtet: a francia légitársaság repülőgépei a Charles de Gaulle reptérre érkeznek. Vannak, akiknek közelebb van Pozsony vagy Bécs mint Budapest, vagy Debrecen: Pozsonyból a Ryanair járataival lehet eljutni a Beauvais reptérre. Bécsből a Vueling légitársaság indít gépeket a CDG reptérre, a Transavia pedig az Orlyra.

Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

Busszal: Flixbus-szal is el lehet jutni, 17990 Ft-tól.

Autóval Párizsba: Budapest - Bécs (E60) - Linz (E56-552) - Passau (E56) - Regensburg - Nürnberg (E50) - Heilbronn - Mannheim - Saarbrücken (E50-A4) - Metz - Reims - Párizs. Az autóval útra kelőknek érdemes az oldal autós útvonaltervezőjét használni, mellyel belföldön, és külföldön, bárhonnan, bárhova tervezhetnek autós utat.

Párizs

Párizs szállás

Szállások Párizsban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Bejutás Párizs repülőtereiről

Beauvais

A Paris-Beauvais légikikötő, ahova a Ryanair és a Wizz Air repülői érkeznek, 84 km-re található Párizstól.

A Párizsba jutás egyetlen módja onnan a reptéri busz. A buszjegy ára a helyszínen megvéve 17 Euró (2018-as árakon). 3 év alatt ingyenes. Online vásárolva az egyirányú buszjegy felnőtteknek olcsóbb: 15,90 EUR, és így vehető retúrjegy, és gyerekjegy is: retúrjegy felnőtteknek 29 EUR. 4-11 éveseknek egy irányú jegy 9,90 EUR, retúrjegy 19,80 EUR. A megvásárolt jegy a vásárlástól számított 1 évig érvényes, szükséges kinyomtatni.

Az út 1 óra 15 percet vesz igénybe, a busz a Boulevard Pershingre érkezik, ahol az 1-es metró és a RER C Porte Maillot megállója van. Itt metróra (esetleg RER-re) szállva lehet továbbutazni a belváros felé.

A buszra nem érvényes semmilyen párizsi tömegközlekedési jegy.

A busz menetrendje az érkező repülőgépekhez van igazítva. Jegyet a belváros felé egy, a repülőtér épületén kívüli árusítóhelyen, míg a belvárostól a repülőtér felé a Porte Mailloton, a buszmegállónál lévő elárusítóhelyen lehet venni.

A transzferbusz menetrendje ITT . Alapból Párizsból látjuk, a második választógomb bejelölésével, majd a search gombra kattintással pedig a repülőtérről Párizs irányába. Láthatjuk az adott géphez ajánlott buszokat, valamint az összes buszt. Bármelyik buszra fel lehet szállni, mely lehetővé teszi hogy időben kiérjünk.

Beauvais repülőtér

Charles de Gaulle / Roissy

A Charles de Gaulle Európa 2., és a világ 10. legforgalmasabb reptere, 2017-ben közel 70 millió utassal. Ide érkeznek az EasyJet és az Air France járatai.

A repülőtérről RER B elővárosi vonat közlekedik Párizs belvárosába (például St. Michel - Notre Dame vagy Chatelet - Les Halles állomásnál lehet leszállni, és esetlegesen metróra átszállni). Jegyár: 11,40 Euró (4-10 éveseknek: 7,90 EUR). A jegy online is megvehető, és a reptér turistainformációs pontjánál átvehető. A RER-jegy érvényes még Párizsban is átszállásra a metróra, míg el nem hagyjuk a metróhálózatot. A menetidő 35 perc. RER-menetrend ITT lekereshető le, a reptér állomása: Aeroport Charles de Gaulle 1/2 (ha korai a CDG-ra kiérés miatt lennénk kíváncsiak a menetrendre, vegyük figyelembe, hogy az első RER a CDG reptérre nem érinti még a Saint Michel-Notre Dame állomást, csak a Gare du Nordtól indul).

Busszal is be lehet jutni Párizsba, az 1-es, 2-es, 3-as terminálokról Roissybus közlekedik Párizsba. A jegy rá 12,50 Euro. A busz az Operához érkezik (a 3-as, 7-es, és 8-as metró állomása) és máshol nem áll meg. A menetidő 60-75 perc, a busz 15-20 percenként jár. A jegy online is megvehető, és a reptér turistainformációs pontjánál átvehető.

További buszjáratok, és a Charles de Gaulle-ról a városba jutás legolcsóbb (de hosszadalmas) módjai a 350-es, és a 351-es busz. A buszok 6 Eurós viteldíjért (vagy pedig 3 db T+-jegy érvényesítésével vehetők igénybe) szállítják az utasokat Párizsba. A 350-es busz a a Gare de l'Estig (4-es, és 5-ös, és 7-es metróvonal) 80 perc alatt, míg a 351-es a Nation metróállomásig (1-es, 2-es, 6-os, 9-es metróvonal) 80-90 perc alatt ér el. A buszoknál mindig figyelembe kell venni, hogy dugóba kerülhetnek, és a menetidő megnövekedhet, ezért ha repülőgéphez sietünk, vissza a reptérre, ezzel számoljunk!

Éjszaka / hajnalban, amikor még / már nem közlekedik a RER, vagy a Roissybus, a CDG reptér és a Gare de l'Est közlekedő N140 és N143 éjszakai buszokkal lehet utazni. Erre az ár 8 EUR, vagy 4 db T+-jegy érvényesítésével vehetők igénybe, vagy érvényes rá az 1-5-ös zónás Paris Visite, az 1-5-ös zónás napijegy, és a hetijegy.

A RER-re és a buszokra érvényes az 1-5-ös zónás Paris Visite, valamint az 1-5-ös zónás Navigo Découverte fényképes hetijegy is, ugyanakkor önmagukban csak a repülőtérről való bejutás miatt nem éri meg őket megvenni. T+, gyűjtőjegy, napijegy, hétvégi ifjúsági napijegy ugyanakkor nem érvényes (kivétel: 350-351-es busz, és éjszakai buszok)!

Charles de Gaulle repülőtér

Orly

Az Orly-ra érkeznek a Transavia repülőgépei.

Az Orlyról Párizsba jutásra a legnépszerűbb módszer a RER C: a repülőtéren követni kell a "Paris by train" táblákat, amelyek egy buszhoz vezetnek, amely busz a repülőtér RER-állomásáig visz. Innen (Pont de Rungis megálló) pedig a RER C-vel közvetlenül be lehet jutni Párizs belvárosába, és a kívánt megállónál le lehet szállni (pl. Notre Dame: St. Michel-Notre Dame állomás). A jegyárak: a buszra és a RER-re összesen 6,35 EUR. A menetidő 10 perc (busz)+25 perc (RER). A RER-jegy érvényes még Párizsban is átszállásra a metróra, míg el nem hagyjuk a metróhálózatot.

A RER C mellett RER B-vel is lehet menni: először az ORLYVAL automatikus metróra kell szállni, ez a RER B Antony állomásához érkezik, ahonnan néhány megálló a belváros RER-el (pl. a St-Michel Notre Dame, vagy a Les Halles állomás). A jegyár összesen 13,25 Euró (kombinált jegy az ORLYVAL-ra, a RER-re Antonytól, valamint még Párizsban is lehet használni RER-ről való átszállás után a metróra), 4-10 éveseknek 6,60 EUR. Menetidő kb. 33 perc (8 perc ORLYVAL + 25 perc RER). Ez a jegy online is megvehető, és a reptér turistainformációs pontjánál átvehető.

RER-menetrendek ITT lekereshetők le

Egy másik módszer az Orlybus, ez az Orly déli H, és a nyugati D kapujától indul. A jegyár 8,70 Euró. Menetidő: 30 perc, a busz 8-15 percenként jár. A busz a Denfert-Rochereau metróállomásra érkezik (a 4-es, a 6-os metró, és a RER B megállója), amely Párizs Montparnasse városnegyedében helyezkedik el, innen lehet továbbutazni metróval, vagy RER-rel a kívánt helyre. A jegy online is megvehető, és a reptér turistainformációs pontjánál átvehető.

Egy másik buszjárat az Orly repülőtér és Párizs között a 183-as busz, melyre a jegyár 6 EUR. A busz a déli terminál (Terminal Sud) elől indul közvetlenül, a 4-es megállóból és 50-60 perc alatt ér Párizsba, a Porte de Choisy metróállomáshoz (7-es metró). A buszoknál mindig figyelembe kell venni, hogy dugóba kerülhetnek, és a menetidő megnövekedhet, ezért ha repülőgéphez sietünk, vissza a reptérre, ezzel számoljunk

Valamint lehet menni T7-es villamossal is a reptérről, 40 perc alatt a Vilejuif-Louis Aragon metrómegállóig, amely a 7-es metró végállomása, 1,90 EUR-ért (a villamosra 1 db T+-jegy kell).

A RER-re, a buszokra és a villamosra érvényes az 1-5-ös zónás Paris Visite, valamint a minimum 1-4-es zónás Navigo Découverte fényképes hetijegy is (de az ORLYVAL-ra egyik sem), ugyanakkor önmagukban csak a repülőtérről való bejutás miatt nem éri meg őket megvenni. T+, gyűjtőjegy, napijegy, hétvégi ifjúsági napijegy ugyanakkor nem érvényes (kivétel: 183-as busz, T7-es villamos)!

Párizs, Orly

Tömegközlekedési jegytípusok Párizsban

Vonaljegy | Gyűjtőjegy | Napijegy | Hétvégi ifjúsági napijegy | Heti és havibérlet | Több napos bérletek | RER-jegy | Zónák |

T+ jegy - Vonaljegy

2018-as árakon a vonaljegy, azaz T+ jegy 1,90 Euróba kerül. Érvényes a teljes párizsi metróhálózatra zónáktól függetlenül (csak 1-2 külső párizsi metrómegálló, köztük a La Defense van a 3-as zónában, de oda is érvényes a T+, vagy a gyűjtőjegy). Használható Párizs határain, azaz az 1-es zónán belül buszokra, villamosokra, és a RER-re is (tehát ha a La Defense-negyedbe, vagy egy külső részre már RER-el, nem pedig metróval mennénk, oda már nem érvényes).

A T+ jegy 90 perces érvényességi idején belül (metró és RER esetében 120 percig érvényes) korlátlan számú átszállás tehető a metrón, és (Párizs határain belül) a RER-en belül. Metróról RER-re, ill. RER-ről metróra is át lehet szállni csupán egy jegy érvényesítésével. Az átszállási lehetőség a felszíni közlekedésnél is fennáll: a 90 percen belül annyiszor lehet átszállni, amennyiszer szükséges buszról egy másik buszra, villamosról buszra, vagy buszról villamosra. Ugyanakkor a felszíni és a földalatti közlekedést nem lehet kombinálni: buszról metróra, vagy RER-re, vagy metróról/RER-ről buszra történő átszállás NEM lehetséges 1 T+ jeggyel! Továbbá, buszvezetőnél vásárolt jeggyel (melynek ára 2 EUR) nem lehet semmire átszállni, A metróba se lehet visszatérni annak elhagyása után. A T+ jegy éjszakai járatokra is érvényes, azonban éjszaka már átszállási lehetőség nélkül.

T+

Gyűjtőjegy

Lehetőség van 10 db-os gyűjtőjegy (Carnet) vásárlására - 2018-as árakon: 14,90 Euró, 4-10 éveseknek: 7,45 EUR. A gyűjtőjegyből egy jeggyel természetesen ugyanúgy lehetőség van átszállásra mint egy "sima" T+ jeggyel.

Egyszerre többen is használhatnak egy 10-es csomagot (össze sincs tűzve, csak 10 db jegyet adnak).

Carnet, gyűjtőjegy, Párizs

Mobilis - Napijegy

A Mobilis, azaz a napijegy, minden tömegközlekedési eszközre érvényes az adott zónán belül, és egy nap korlátlan számú utazásra használható. Naptári napra, nem pedig 24 órás időszakra szól, tehát a lejárati napon, 23:59-ig érvényes. A Mobilisra használat előtt fel kell írni a nevet, és a használati nap dátumát. Fontos információ hogy a Mobilis repülőterekről közlekedő RER-járatokra, a Roissybusra, az Orlyvalra és az Orlybusra nem érvényes, azonban érvényesek a Charles de Gaulle-ról közlekedő 350-es, és 351-es buszra az 1-5-ös zónás, az Orlyról közlekedő 183-as buszra pedig a legalább 1-4-es zónás bérletek.

Árak (2018):

1-2-es zóna: 7,50 EUR
1-3-as zóna: 10 EUR
1-4-es zóna: 12,40 EUR
1-5-ös zóna: 17,80 EUR

Mikor éri meg a napijegy?

 • A T+ vonaljeggyel összehasonlítva: az 1-2-es zónában napi legalább 4 utazás esetén jobban megéri a napijegy, mint 4, vagy több db T+.
 • Gyűjtőjeggyel összehasonlítva, amennyiben nem lenne az utazás végén megmaradó, így "elvesző" gyűjtőjegy: az 1-2-es zónában napi legalább 6 utazás esetén jobban megéri a napijegy, mint 6, vagy több db gyűjtőjegyből felhasznált jegy.
 • Csupán egy napos magasabb zónából (pl. Disneylandből) Párizsba oda-vissza utazás, és párizsi városnézés esetén is megérheti a megfelelő zónás napijegy.

Mikor NEM éri meg a napijegy?

 • 26 éven aluli fiatalok, hétvégi napokon, a napijegynél olcsóbb hétvégi ifjúsági napijegyet vehetnek.
 • 4-11 éveseknek hétköznap a napijegynél jobban megéri a gyerek Paris Visite, vagy - utazási számtól függően - a gyerek gyűjtőjegy.
 • 4 vagy több napos tartózkodástól (amennyiben egyébként minden napra megérné a napijegy) 4 db napijegynél jobban megéri a Navigo Decouverte hetijegy (amennyiben nem történik hétváltás), ill. magasabb zónák esetén, magasabb zónákból (pl. Disneylandből) több napos oda-vissza Párizsba utazás, és párizsi városnézés esetén akár már kevesebb naptól is (lásd később).

Mobilis, Párizs

Hétvégi ifjúsági napijegy

Hétvégi ifjúsági napijegyet (Le Ticket Jeunes Week-end) 26 éven aluli fiatalok vásárolhatnak. Egy napig érvényes, felhasználható szombaton, vasárnap, vagy ünnepnap. Fontos információ a hétvégi ifjúsági napijeggyel kapcsolatban, hogy a repülőterekről közlekedő RER-járatokra, a Roissybusra, az Orlyvalra, és az Orlybusra nem érvényes, azonban a Charles de Gaulle-ról közlekedő 350-es, és 351-es buszra, valamint az Orlyról közlekedő 183-as buszra és T7 villamosra érvényesek az 1-5-ös zónás bérletek.

Hétvégi ifjúsági napijegy árai (2018):

1-3-as zóna: 4,10 Euró
1-5-ös zóna: 8,95 Euró
3-5-ös zóna: 5,25 Euró

Mikor éri meg a hétvégi ifjúsági napijegy?

 • Rendkívül kedvező ajánlat, hétvégén, fiataloknak ez a legolcsóbb jegy, a T+-al összehasonlítva már 3 utazástól megéri az 1-2-es zónában.
 • 4-10 éveseknek, az 1-2-es zónában, a gyerek gyűjtőjeggyel összehasonlítva ugyanakkor már 6 utazás szükséges, hogy a hétvégi ifjúsági napijegy jobban megérje mint a 4-10 éveseknek szóló gyűjtőjegy-tömbből kivett 6 jegy.

Ticket Jeunes Week-end

Párizs, fiatal lány

Heti és havibérlet

A Navigo Découverte hetibérlet nem 7 napos, hanem minden esetben hétfőtől vasárnapig érvényes, tehát ha pl. szerdán vesszük, "átminősül" "félheti" bérletté (péntektől vasárnapig pedig már csak a következő hétre vehető). Használat előtt a kártyára fel kell írni nevünket, valamint a fényképet is rá kell tenni! Hátránya, hogy fénykép kell hozzá, és hogy körülményesebb lehet megvenni, mint más tömegközlekedési jegyeket. A heti Navigo Découverte francia neve: Navigo Découverte Semaine, míg a havit Navigo Découverte Mois néven lehet kérni és keresni. Érvényes CDG és Orly repterekről / repterekre is (kivéve: ORLYVAL).

Navigo Découverte árak (2018):

5 Eurót kell fizetni magáért a kártyáért, ami nem visszatéríthető. Ezen kívül:

1-5-ös zóna (érvényes a városon kívül a CDG és Orly repterekre, Versailles-ba, Disneyland-be, és külvárosokba is): heti: 22,80 Euró, havi: 75,20 Euró
(1-2-es, 1-3-as, 1-4-es zónás ebből külön nincs)

Mikor éri meg a heti Navigo Découverte?

 • Aki csak az 1-2-es zónában utazik, annak a napijegyhez képest már 4 naptól megéri (amennyiben ebben a 4 napban nem történik "hétváltás")
 • Aki magasabb zónákat is érint, pl. az Orly, vagy CDG repteret használja, megy Versailles-ba és/vagy Disneylandbe, esetleg szállása Párizson kívül van, annak, programja, reptere függvényében, akár már 3, sőt, kevesebb napos tartózkodás esetén is megérheti ezt megvenni (ha nem történik "hétváltás" azokban a napokban).

Mikor NEM Éri meg a heti Navigo Decouverte?

 • Amellett, hogy az előzőekből következően az 1-2-es zónában kevesebb, mint 4 nap esetén nem éri meg, figyelembe kell venni ennél a jegynél, hogy szükséges hozzá fénykép, pénztárban kérhető ki, valamint időigényesebb beszerezni, mint más jegyeket, tehát akinek ez így összességében bonyolult, kényelmetlen, annak se jó megoldás.

Passe Navigo

Paris Visite

A Paris Visite kártya több napos jegy, 1, 2, 3, ill. 5 napra érvényes, az összes tömegközlekedési eszközre. Nem 24 órás időszakokra, hanem naptári napra szól az érvényessége, mindig éjféltől a lejárat napján éjfélig.

A Paris Visite kártya ezen felül 20-30 százalék közötti kedvezményeket biztosít néhány belépőből. A népszerűbb, érdekesebb kedvezmények: 25% a Montparnasse-toronyba, 20% az Arc de Triomph tetejére, 2 EUR kedvezmény a Picasso-múzeumba, 30% kedvezmény a Grevin viaszmúzeumba, és 10% kedvezmény a Galeries Lafayette vásárlásra, valamint birtokában a L'Open Tour turistabuszt 33 EUR helyet 27 EUR-ért lehet igénybe venni 1 napra.

Paris Visite árak (2018):

1-3-as zóna (zárójelben a 4-11 évesek számára szóló kedvezményes árak):

1 nap: 12 Euró (6 Euró)
2 nap: 19,50 Euró (9,75 Euró)
3 nap: 26,65 Euró (13,30 Euró)
5 nap: 38,35 Euró (19,15 Euró)

1-5-ös zóna: érvényes az Orly és CDG repülőterekre, és a külvárosokba, Versailles-ba és Disneylandbe is (zárójelben 4-11 éveseknek):

1 nap: 25,25 Euró (12,60 Euró)
2 nap: 38,35 Euró (19,15 Euró)
3 nap: 53,75 Euró (26,85 Euró)
5 nap: 65,80 Euró (32,90 Euró)

Mikor (nem) éri meg a Paris Visite?

 • Felnőttek esetében, az 1-2-es zónában nincs olyan kombináció, hogy a Paris Visite jobban megérje, mint napijegyek, vagy a hetijegy, maximum ha valaki abszolút kihasználja azt a néhány kedvezményt, amit a kártya birtoklásával kaphat.
 • Mivel a napijegy nem érvényes a repülőterekre, esetleg ilyen esetben, a CDG és/vagy az Orly repülőtér érintése esetén érheti meg Paris Visite-t venni, de ebben az esetben is csak akkor, ha még azon kívül is utazunk külső zónába, vagy egy oda-vissza útra van szó a reptérről. Például: ha valaki egy CDG/Orly repülőtér környéki szállodában lakik, és egy nap oda-vissza bemegy a reptérről a városba (vagy villámlátogatást tesz Párizsban, és a CDG reptérről beutazik, és még aznap visszautazik), és még Párizsban is utazik, ill. esetleg elmegy Versailles-ba/Disneylandbe is.
 • 4-11 éves gyerekek esetében ugyanakkor megérheti a gyerek Paris Visite akár az 1-3-as, akár az 1-5-ös zónában. Főleg tehát gyerekeknek érdemes ezt venni, amennyiben nem hétvégéről van szó, hiszen hétvégén a korábban bemutatott hétvégi ifjúsági napijegy kedvezőbb, illetve amennyiben, napi utazási szám függvényében, nem érné meg jobban a gyerek gyűjtőjegy.
Paris Visite

Billet Origine-Destination

Vagy nevezzük RER-jegynek. A T+-jegy, és a gyűjtőjegy az 1-es zónán kívül már nem érvényes RER-re, így Billet Origine-Destination (vagy megfelelő zónás valamilyen bérlet) szükséges. A Billet Origine-Destination tehát a vonaljegy az 1-es zónán kívülre (általában RER-re). Ilyen jeggyel lehet eljutni pl. Versailles-ba, vagy Disneylandbe, ill. ilyen jegyet használhatnak azok, akiknek szállásuk az 1-es zónán kívül van, és RER-el, vagy TER-vonattal közlekednek oda, ill. ilyen jegyekkel lehet kimenni a CDG és Orly repülőterekre, vagy bejönni onnan, RER használata esetén. Ez a típusú jegy mindig egy adott állomástól egy adott állomásig érvényes. A jegy ára mindig a konkrét állomástól állomásig van meghatározva (de a Párizson belüli állomások között nincs különbség téve). 4-10 éveseknek féláron van. Lehet belőle 10 db-os gyűjtőjegyet is vásárolni, 20% kedvezménnyel.

Ugyanakkor, RER mellett Párizsban metróra is érvényes, és a metróállomásokon is megvehető. Ha pl. Versailles-ból, vagy a repülőtérről jövünk be egy ilyen jeggyel, át tudunk szállni újabb jegy vásárlása nélkül metróra, vagy RER-re, és ez fordítva is igaz: Párizsból pl. Versailles-ba már a RER-re való felszállás előtt, a RER-állomáshoz való eljutásnál, a metrón is érvényes ez a típusú jegy, nem kell mellé még T+-jegy a metróra. Ameddig fel nem megyünk a felszínre, a RER után vagy előtt bármennyiszer átszállhatunk metróra, ameddig el nem érjük célunkat.

ITT lekereshető (a kék táblázatba az állomások nevét beírva, majd a Let's go gombra kattintva) hogy két állomás között mennyibe kerül pontosan 1 jegy.

Mikor éri meg a Billet Origine-Destination?

 • Ha egy adott nap kizárólag repülőtérről jövünk be, vagy ha Versailles-ba vagy Disneylandbe egy nap oda-vissza utazunk, de Párizsban nem nagyon közlekedünk, minden esetben jobban megéri a (retúr) Billet Origine-Destination, mint egy azonos zónás napijegy (a napijegy nem is érvényes a reptérre/reptérről).

Mikor NEM éri meg a Billet Origine-Destination?

 • Ha azonban ennél többet utazunk, akár Párizsban, akár külső zónákban, már megérheti helyette más. Pl., ha a Versailles oda-vissza út mellett, még legalább 3-at utazunk Párizsban, akkor a 2 db Billet Origine-Destination+3 db T+-jegy helyett már megéri az 1-4-es zónás napijegy.
 • Valamint, több napos tartózkodás esetén, pl. ha a több nap alatt elmegyünk a reptérre/reptérről, elmegyünk Disneylandbe/Versailles-ba is, valamint Párizsban is utazgatunk, akkor jobban megérheti az előzőekben bemutatott bérletek közül valamelyik, mint számos Billet Origine-Destination, és egy vagy több 1-2-es zónás, Párizs határain belül érvényes bérlet.

Billet Origine-Destination

Párizsi tömegközlekedési zónák

A metróhálózatban nincs zónarendszer, metró használatakor tehát nem kell a zónákkal foglalkozni, A Párizs látnivalók nevezetességek I-V., mind a 5 menüpontban bemutatott minden nevezetesség is tehát, a belvárostól kijjebb esők is, metróval való megközelítés esetén az 1-es zónába tartoznak.

Zónák ott vannak, ahova RER (vagy másmilyen elővárosi vonat) közlekedik: Versailles a 4-es zóna, Disneyland és Fontainebleau az 5-ös zóna. Az Orly repülőtér a 4-es, míg a Charles de Gaulle az 5-ös zónába tartozik. A Beauvais repülőtér zónákon kívül esik, oda és onnan nem érvényesek a párizsi tömegközlekedési jegyek és bérletek. A további RER-állomások zónájának megtekintéséhez ez a táblázat használható. Megjegyzés: aki a La Defense-negyedbe készül, figyeljen rá, hogy oda metró mellett RER is megy, és RER esetében a La Defense már a 3-as zónába tartozik, tehát RER használata esetén nem érvényes oda a T+.

Párizs, RER

Párizsi metrótérkép, tömegközlekedési térképek, menetrendek

Párizsi metró, 14-es vonal

Közlekedési eszközök

Gyaloglás

Párizsban a legjobb, és legérdekesebb közlekedési forma a gyaloglás. Ekkor tudjuk magunkba szívni Párizs semmihez nem hasonlítható légkörét, és láthatjuk, hogyan élnek a helyiek. A városközpontból, a Szajna partjáról a legtöbb látnivaló (Eiffel-torony, Louvre, Notre Dame, Luxembourg-park, Orsay, Diadalív, Champs-Élysées stb.) egyébként is rövidebb, vagy hosszabb (az Eiffel-torony esetében) sétával elérhető.

Montmarte, lépcső

Metró

Ha már belefáradtunk a gyaloglásba, vagy a Szajnától kissé távolabb lévő látványosságokat szeretnénk megnézni, a legjobb megoldás a metró.

A párizsi metró, 14 vonalával a város bármely pontjára kényelmes, és gyors eljutást kínál. Nagyon ritkán fordul elő, hogy 1-2 percnél többet kelljen várni a következő vonatra. Ugyanakkor babakocsival, kerekesszékkel nehezen használható, lift nagyon kevés helyen van, és sokszor mozgólépcső sincs. Ugyanakkor az összes busz akadálymentes. A metrók hajnali 5:20 és éjjel 1:20 között közlekednek. Ezután éjszakai járatok vehetők igénybe.

Párizs, metró

RER

A RER külvárosokba, Párizs környéki településekre közlekedik, éa CDG és Orly repülőterekről ezzel lehet bejutni a városba, RER megy Disneylandbe és Versailles-ba is. Az 1-es zónán, azaz Párizs határain kívül nem érvényes rá a T+ jegy, külön jegyet kell venni (lásd korábban: Billet Origine-Destination), ára a távolság függvényében változik.

Párizs, RER

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően - elképzelhető hogy egy vagy több szállásnál már nem lesz szabad szoba, mivel az alábbiakban kiválogatottak tényleg kiváló ár/érték arányú szálláshelyek)

 • Olcsó: hotelF1 Paris Porte de Chatillon - a legolcsóbb párizsi szállások közül ez a leginkább megfelelő. Ez nem "horror", mint néhány a kifejezetten alacsony árúak közül. Azért ne várjunk túl sokat: kicsi, de tiszta, és légkondicionált szobákat kapunk, közös fürdőszobával (önfertőtlenítő). Jó helyen van (de nem a központban, 8 perc gyaloglás a Porte d'Orléans metrómegálló, ahonnan 13 perc 4-es metróval a Notre Dame). Kb. 6-7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: ibis budget Paris La Villette 19ème - a budget hotelek közül ez is a jobbak közé tartozik. Ez már (és innentől az összes) saját fürdőszobás. De a szobák itt is kicsik, ugyanakkor ilyen áron teljesen megfelelő, tiszta hotel. A közeli Laumire 5-ös metró megállótól lehet a városba közlekedni, a Notre Dame kb. negyed óra. Kb. 9 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel Montmartre Clignancourt - az olcsó, belvároshoz közeli, saját fürdőszobás szállodák közül ez az egyik legjobb választás, a szobák itt sem túl nagyok. A Montmartre és az Anvers metrómegálló közelében (ugyanakkor szintén a piros lámpás negyed közelében, így nem a legjobb környék, de azért nem is kifejezetten veszélyes) helyezkedik el a szálloda. Kb. 9-14 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: ibis Paris Porte d'Italie - olcsó, de árkategóriájában teljesen jó Ibis szálloda. Hátránya, hogy 10-15 percet kell gyalogolni 2 közeli metrómegálló közül valamelyikhez (Porte d'Italie vagy Gare de Gentilly), mely állomásoktól azonban 10 perc alatt a belvárosba érünk, kb. 9-15 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Kyriad Hotel XIII Italie Gobelins - a Gobelins metróállomás közelében, jó helyen lévő, kiváló ár/érték aránnyal, és elég jó értékelésekkel büszkélkedő szálloda is kiváló választás azoknak, akik olcsón szeretnének megszállni, de mégis színvonalas, tiszta helyen. A szobák itt is elég kicsik, mint általában az olcsóbb párizsi hotelekben, kb. 8-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel Audran - olcsó, de jó, fantasztikus ár/érték arányú 2*-os hotel, jó helyen, közel a Montmartre-hoz, és a 12-es metró Abbesses állomásához. Ugyanakkor nem teljesen csendes, akik erre érzékenyek, ne ezt a szállást válasszák, kb. 12-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: ibis Paris canal Saint Martin - 3*-os Ibis, a Canal Saint Martin közelében, kiváló áron, jó értékelésekkel, kb. 13-17 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hôtel Sainte-Marie - az olcsóbb kategóriájú, de nem rossz szállodák közül ez az egyik legjobb, legközpontibb helyen lévő, kb. 14-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hôtel du Home Moderne - ez a 3*-os szálloda minőségéhez, szolgáltatásaihoz, a róla lévő kiváló véleményekhez képest nagyon olcsó. De nem is központi, a Porte de Vanves metróálomástól 11 perc gyaloglásra van, ahonnan kb. negyed óra alatt jutunk a Notre Dame-hoz vagy az Eiffel-toronyhoz, kb. 15-17 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel Darcet - Párizsi árakhoz képest nagyon olcsó, és ezen az áron ritkán látható kiváló értékelésekkel rendelkező, makulátlanul tiszta 2*-os szálloda. A Place de Clichy (2-es és 13-as metró) metróállomás közvetlen közelében helyezkedik el, ahonnan kb. negyed óra a Notre Dame, kb. 14-19 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hotel de Flore - Montmarte, és 12-es metró: Lamarck / Caulaincourt állomás közeli kiváló, de kategóriájában nem drága, kiváló ár/érték arányú 3*-os szálloda, kb. 12-21 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Porte de Versailles Hotel - dizájnos, stílusos, olcsó, de kiváló 3*-os szálloda, ugyanakkor nem a belvárosban van, az viszont csak kb. 10-20 perc, a 8-as metró közeli Balard állomásától, kb. 14-22 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Jack's Hotel - Jó ár/érték arányú 3*-os szálloda, a Place d'Italie (5-ös, 6-os és 7-es metró) közelében, közel a központhoz. A szobák mérete nem túl nagy. Kb. 16-21 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Helussi Hotel - Párizs egyik legjobb, nagyon kedvelt, és fantasztikus értékelésekkel rendelkező, szép, 3*-os szállodája, a belvároshoz közel, a 7-es metró Poissonnière állomása közelében, kb. 22-26 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: COQ Hotel Paris - a 4*-os szállodák közül az egyik legjobb ár/érték arányt itt találjuk, a kényelmes, barátságos, stílusosan berendezett szállodában senki sem szokott csalódni. Elhelyezkedés: 4 perc gyaloglásra a Place d'Italie 7-es metró állomástól, ahonnan 8 perc a Notre Dame, kb. 18-28 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Boutique Hotel de la Place des Vosges - kiváló, stílusos, 3*-os butikhotel a városközpontban, Párizs egyik legjobb részén, a Place des Vosges közvetlen közelében, kb. 20-33 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Hotel Monge - Párizs egyik legszebb, és leghangulatosabb, nevezetességekhez közeli részén, a latin negyedben találjuk ezt a szép, kifogástalan, Párizsban ritka nagy szobákat kínáló 4*-os szállodát, kb. 32-36 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Hôtel Adèle & Jules - elég központi, minden igényt kielégítő, nagyon kedvelt, stílusos, modern, designos, kényelmes, csendes hotel, nem csoda, hogy Párizsban az egyik legjobb értékelései vannak, kb. 45-75 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Luxus: Ritz Paris - a világ egyik legtöbb luxust nyújtó szállodájaként tartják számon a híres, a 18. század elején megnyitott, 2012-2016 között felújított, hotelt. Az elegáns, minden igényt kielégítő, 5*-os Ritz valószínűleg Párizs legjobb, sőt Európa egyik legjobb, ritkán látható, tökéletes értékelésekkel rendelkező szállodája. Kb. 180-200 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>

Párizs, hotelszoba

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Hajókázás a Szajnán

Egy szajnai hajókirándulás Párizsban igen nagy élményt nyújthat, a legjobb sötétedés után felszállni egyre. A szajnai hajókázás 2018-as árai, a legrégebbi, leghíresebb társaságnál (Bateaux-Mouches): felnőtteknek 13,50 Euró, 12 éven aluliaknak 6 Euró, 4 éven aluliaknak ingyenes. Lehetőség van a hajókázás közben megebédelni, vagy megvacsorázni is - természetesen ezért külön felárat kell fizetni (60 Euró az ebéd, a vacsorák pedig 75 vagy 99 vagy 155 Euróba kerülnek, menütől függően). Akik ebédelni, vagy vacsorázni is szeretnének, azoknak kötelező jegyet foglalni - de akik nem, azok is megtehetik ide kattintva.

Menetrend (2018): Április - szeptemberig 10:00-22:30, 30 percenként, október-március között 11:00-21:20 között 40 percenként jár a hajó. A Bateaux-Mouches szajnai hajója a Pont de Almától (9-es metró: Alma Marceau megálló) indul.

Párizs hajókirándulás a Szajnán

Egy másik társasággal is lehet hajókirándulást tenni Párizsban, ez a Batobus. Náluk ugyan a jegyár 17 Euró egy napra, és 19 EUR 2 egymást követő napra (16 éven aluliaknak 8 ill. 10 Euró, 3 év alatt ingyenes) de a hajónak 9 megállója is van (Beaugrenelle, Eiffel-torony, Champs-Elysées, Orsay, Louvre, St-Germain-des-Prés, Notre Dame, Hotel de Ville és Jardin des Plantes), bármelyiken le- és fel lehet szállni. És ezek napijegyek: egy jeggyel aznap korlátlan mennyiségben lehet le- és felszállni. Jegyet minden állomáson lehet venni.

A Batobus egész évben közlekedik. 2018-as menetrend: január 8.-március 29. között hétfő-csütörtök 10:00-17:00, 40 percenként, péntek-vasárnap 10:00-19:00, 40 percenként. Március 30.-április 26. között minden nap 10:00-19:00, 30 percenként. Április 27.-szeptember 2. között minden nap 10:00-21:30, 25 percenként.

Szajnai hajókázás Párizsban, Batobus

Városnéző buszok és buszvonalak

Párizsban is van városnéző busz, de először nem is azt emeljük ki, hanem a menetrend szerinti, tömegközlekedési jeggyel igénybe vehető buszvonalakat, amik Párizs szép részein, sok nevezetességet érintve közlekednek.

A leghíresebb ilyen a 69-es busz, ami a Pere Lachaise temető és az Eiffel-torony között közlekedik, érintve a Bastille-t, a Place de Vosges-t, a Pont Neuf-t, a Pont des Arts-t, a Louvre-t, az Invalidusokat is. A Szajna északi partját a St Germainnél keresztezi, majd tovább közlekedik a déli parton. A 72-es busz végigmegy a Szajna északi partján az Eiffel-torony környékéről egészen a Hotel de Ville-ig. A 80-as busz a Sacre Coeur és az Eiffel-torony között közlekedik, a Champs-Elysées érintésével. A 89-es busz a latin negyeden megy keresztül. Az említett buszjáratok pontos megállóit, azokat térképen is látva ITT lehet megnézni, az ratp (párizsi tömegközlekedési vállalat) oldalán, a felső mezőbe a járat számát beírva, majd lekeresve.

Párizs, 69-es busz

A párizsi városnéző busz a L'Open Tour 2018-as árakon, 1, 2, vagy 3 egymást követő napra 33, 37, vagy 41 EUR-ért vehető igénybe. 4-15 éveseknek, 1, 2, és 3 napra is 17 EUR. Egy jeggyel bármennyiszer le- és fel lehet szállni. A városnéző busz érinti Párizs minden nevezetességét, 4 vonalának megállói térképen ITT megtekinthetők.

Párizs, városnéző busz

Kerékpárkölcsönzés

Párizsban önkiszolgáló kerékpárkölcsönző automaták is működnek (Vélib). Bankkártya birtokában, a városszerte, egymástól max 300 méterre elhelyezkedő állomásoknál lévő terminálokon vagy online lehet 24 órás vagy 7 napos jegyet vásárolni 1,70 ill. 8 Euróért (2017-es ár). Az állomások itt láthatók. Jegyvásárlásnál egy regisztrációs kódot kapunk, és egy négyjegyű PIN-kódot kell választani, melyeket gondosan meg kell őrizni, mert ezek birtokában használhatjuk a továbbiakban a kerékpárokat. A napi, vagy hetijegy kifizetése után korlátlanul kölcsönözhetünk kerékpárt, és az első fél óra kerékpározás mindig ingyenes lesz, ha ezalatt a kerékpárt visszavisszük valamelyik állomáshoz. Ha ennyi idő alatt nem visszük vissza, a következő fél óráért 1, a második fél óráért 2, majd a további fél órákért 4 Eurót von le a rendszer automatikusan a bankkártyáról (ez azonban valószínűleg nem fog előfordulni az állomások nagy számát, és az egymástól való közelségüket tekintve).

Fontos, hogy a képernyőn megjelenő utasításokat kikölcsönzéskor, és visszavételkor is figyelmesen elolvassuk, és kövessük. 8 nyelv közül lehet választani (magyar nincs). Kikölcsönzéskor válasszunk egyet a biciklik közül, melyeknél zöld fényjelzés látható, ellenőrizzük a választani kívánt kerékpár kerekeit, és fékeit, állítsuk be az ülésmagasságot. A képernyőn adjuk meg regisztrációs kódunkat, a PIN-kódunkat, és a választott kerékpár számát, ezek után nyomjuk meg a kerékpártartónál lévő gombot. A visszavitelt ne hagyjuk az utolsó pillanatra a fél óra lejárta előtt, mert előfordulhat, hogy egy állomás tele van. Ellenőrizzük, hogy az állomás nem offline-e, kikapcsolt állomásnál a visszavételt a rendszer nem regisztrálja. Ellenőrizzük, hogy a kerékpárt megfelelően szolgáltattuk-e vissza, le lett-e zárva. Ha megfelelően visszarögzítettük a biciklit, azt egy narancssárga, majd zöld fény, és két pittyegés mutatja (piros fény, és folyamatos hangjelzés azt mutatja, hogy még nem került regisztrálásra a visszavétel). Megbizonyosodhatunk, hogy minden rendben van-e azzal is, ha blokkot nyomtatunk, vagy megpróbálunk egy másik kerékpárt kikölcsönözni. Amennyiben nem zártuk le rendesen a kerékpárt, bizonylat nyomtatása, és új kerékpár kikölcsönzése nem lehetséges, valamint a képernyőn is kiírásra kerül, hogy jelenleg van aktív kölcsönzésünk.

Ha valamilyen oknál fogva 24 óra alatt sem szolgáltatjuk vissza a kerékpárt, akkor a számlánkról 150 Eurót vonnak le. A 150 EUR-s összeget regisztrációnál zárolják a bankszámlán, tehát regisztrációhoz ekkora összeggel rendelkeznünk kell. Figyelem! A zárolást chippel nem rendelkező, Electron típusú bankkártyáknál csak 10-15 nap múlva oldják fel! Tehát akinek ilyen típusú bankkártyája van, és Párizsban szüksége van a pénzre, ne használja a rendszert!

Ugyan egyre több a bicikliút Párizsban, a francia autósok sajátos vezetési stílusa miatt fokozott figyelemmel kerékpározzunk!

Párizsi kerékpárút térkép ITT, a PDF-fájl második oldalán.

Párizs, Velib, kerékpárkölcsönző automata

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Párizsba, vagy akár máshova Franciaországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Autó, parkolás Párizsban

Autóval nem ajánlott Párizsban közlekedni. Ha mégis így teszünk, figyelni kell a franciák szokatlan vezetési stílusára, a sávok hiányára, és arra, hogy a gyalogosok úgy gondolják, hogy a piros lámpa csak Párizs egyik díszítőeleme, és bátran átmennek piroson is a zebrán, ha jön éppen autó, ha nem.

Párizs belvárosában nehéz utcai parkolóhelyet találni, parkolni a külvárosokban érdemes. Az utcán általában hétfőtől-szombatig, 9-19 óra között fizetni kell a parkolásért, éjszaka és vasárnap ingyenes (de akkor is általában csak a kis utcákban, nem a nagy sugárutak mellett). Ünnepek alkalmával, és augusztus hónapban bizonyos utcákon ingyen lehet parkolni: ezt a parkolóórára helyezett sárga címke mutatja. A díjak tekintetében három zónát különböztetnek meg: Párizs belvárosában óránként 3,60 Euró a parkolás, míg a külvárosokban 1,20 Euró/óra. Maximálisan engedélyezett parkolási idő: 2 óra. Fontos információ, hogy a parkolóórák nem fogadnak el érmét, dohányboltokban vásárolható, 15 vagy 40 Eurós "Paris Carte" kártya megvásárlására van szükség, melyért cserébe az automata parkolójegyet ad, amit a szélvédő mögé, jól látható helyre kell kitenni. Párizsban sok parkolóház működik (ezekre nem vonatkoznak az előbbiekben leírt parkolási szabályok), listák róluk itt és itt, és itt találhatók. Parkolóházaknál olcsóbb parkolás lehetséges RER-állomások környékén, azonban ezek biztonsága, külföldi rendszámú autóval, nem garantált. Lista ezekről itt

Párizs, parkolás

Csomagmegőrző

Csomagmegőrzési lehetőség Párizs pályaudvarain van, a Gare de Lyon (1-es és 14-es metró), Gare de Montparnasse (4-es, 6-os, 12-es, 13-as metró: Montparnasse-Bienvenüe állomás), Gare du Nord (4-es és 5-ös metró) és Gare de l'Est (4-es, 5-ös és 7-es metróvonal) vasútállomásokon. 6:00-21:30-ig nyitva tartó csomagmegőrző található a Charles de Gaulle (Roissy) repülőtér 2-es termináljánál is (Bagages du monde), a RER-TGV állomás szintjén, a Cheraton Hotel előtt.

Online foglalható csomagmegőrzők vannak a városközpontban is: a CityLocker csomagmegőrzők díja 10-16 EUR egy napra, nyitva 8:00-22:00 között vannak. A következő helyeken található a cég 3 csomagmegőrzője: a Notre Dame-hoz közel közvetlenül a Szajna déli partján (6 rue des Bernardins), a Gare du Nord közelében (9 rue des deux Gares) valamint a Marais negyedben, a 82 rue des Gravilliers címen, az Arts et Métiers metróállomás (4-es és 11-es vonal) közelében. Ennek a cégnek a csomagmegőrzői kizárólag online foglalhatók (persze akár Párizsban is, okostelefonról, percekkel azelőtt is, hogy betennék a csomagunkat), itt. Amennyiben kényelmesebb, a szálláson is meg lehet érdeklődni, hogy biztosítanak-e csomagmegőrzést kijelentkezés után, vagy bejelentkezés előtt.

Párizs csomagmegőrzés

Múzeumbérlet

Akik Párizs több múzeumát is be szeretnék járni, azoknak megérheti múzeumbérletet (Paris Museum Pass) vásárolni. A múzeumbérlet birtoklásával Párizs összes híres múzeuma (kb. 60 múzeumba érvényes) soron kívül, további költségek nélkül megtekinthető. Ráadásul a bérlet nem csak múzeumokba, hanem olyan nevezetességekre is érvényes, mint Versailles, a Notre Dame tornyai, a Saint-Chapelle, vagy a Diadalív kilátás. A múzeumbérlettel megnézhető múzeumok és látnivalók listája ITT található. A lista áttekintésével, a múzeumok belépőinek megnézésével (a legjobb múzeumok információi, belépői láthatók a Párizs látnivalók I-V. oldalainkon), és a tervezett program függvényében mindenki eldöntheti, hogy neki megérné-e 2 / 4 / 6 napra megvenni.

A Paris Museum Pass megvásárolható ezekben a múzeumokban, valamint az Orly, és CDG repülőtereken, és a Nord, Est, és Lyon vasútállomásokon is. Mindezeken kívül számos párizsi belvárosi turistainformációs pontnál és egyéb elárusítóhelyeken is, pl. néhányat kiemelve: Galeries Lafayette Homme (40 boulevard Haussman), Fnac Saint Lazare (109, Rue Saint-Lazare), Fnac Forum (Forum des Halles 1-7), Fnac Champs-Elysées (74, avenue des Champs-Elysées), a Montparnasse-torony előtti téren, a vasútállomás előtt, vagy a Carrousel du Louvre bevásárlóközpontban a Louvre közelében. Az összes elárusítóhely listája térképen ITT látható - csak a points of sale gombnak kell bejelölve lennie, így látszanak, sárgával a helyek, ahol venni lehet.

A Paris Museum Pass árai (2018):

2 nap: 48 Euró
4 nap: 62 Euró
6 nap: 74 Euró

Párizsi múzeumbérlet

Utazási időpont

Általánosan elfogadott nézet, hogy Párizst tavasszal, és ősszel a legérdemesebb meglátogatni, ekkor élvezni lehet a napsütést, ugyanakkor a turisták tömege sem árasztja el a várost. Bizonyos szezonális események (Tour de France befutója - július vége, a francia nemzeti ünnep a díszszemlével, és a tűzijátékkal - július 14., a zene ünnepe, vagy a Nagyhét) szintén jó alkalommal szolgálhatnak a látogatáshoz, hiszen a sürgés-forgás, és az érdekes rendezvények feldobják az amúgy sem unalmas párizsi városlátogatásunkat. Augusztusban a legtöbb francia nyaralni van, sok üzlet, és létesítmény zárva tart, és ebben a hónapban Párizs szokatlanul kihalt városnak tűnhet.

Párizst 1 hétvégére, vagy 1 hétnél kevesebb időre nem érdemes meglátogatni. Még a Louvre bejárása is tovább tart 2 napnál. Tehát, ha tehetjük, töltsünk legalább 1 hetet a francia fővárosban, és még így is egészen bizonyos hogy számos olyan hely lesz, amiről fájó szívvel, de idő hiányában le kell mondani. Azonban akár 3 nap alatt is bejárhatók a főbb nevezetességek, legfeljebb ilyenkor nem fér bele múzeumlátogatás, a Versailles meglátogatása, vagy hosszabb elidőzések egyes helyeken.

Párizsi tüzijáték

Időjárás, öltözködés

Párizs mérsékelt, nedves óceáni éghajlattal rendelkezik: kellemesen meleg, a magyarországinál valamivel kevésbé forró nyarakkal, valamivel kevesebb napsütéssel, és a hazainál jóval enyhébb telekkel. Azonban a globális felmelegedés miatt Párizsban is egyre inkább előfordulnak extrém értékek. Párizs éghajlatára a változékonyság is igen jellemző: nyáron könnyen előfordulhat, hogy 1 hétig esik az eső, és a hőmérsékletek alig érik el a 20 fokot, ugyanakkor csodás, kellemesen meleg, napsütéses napokat is kifoghatunk. Ezért bármikor is megyünk Párizsba, készüljünk fel esőre, és hidegre (akár nyár közepén is mindössze 15 fokra), valamint meleg időre is, ráadásul ezek minden átmenet nélkül változhatnak, akár naponta többször is. Esőre gyakorlatilag minden nap számíthatunk, a városra jellemzők a rövid, intenzív csapadékos időszakok, sokszor amilyen gyorsan az esőfelhők jönnek, olyan gyorsan távoznak is. A legcsapadékosabb hónapok: május, majd július, de a csapadék eloszlása az évben elég egyenletes.

Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Párizsban melegebb vagy hidegebb): január: 7,2 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 8,3 °C (4,5 °C), március: 12,2 °C (10,2 °C), április: 15,6 °C (16,3 °C), május: 19,6 °C (21,4 °C), június: 22,7 °C (24,4 °C), július: 25,2 °C (26,5 °C), augusztus: 25,0 °C (26,0 °C), szeptember: 21,1 °C (22,1 °C), október: 16,3 °C (16,1 °C), november: 10,8 °C (8,1 °C), december: 7,5 °C (3,1 °C).

Eső Párizsban

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Párizs időjárás, hőmérséklet, csapadék statisztika

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk párizsi látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. A fenti időjárási táblázat figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Párizsban, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Párizs korábbi időjárása

Ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Franciaország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Párizs időjárás, mindenesetre a francia meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése ITT látható Párizsra.

Megélhetés, árak, kedvezmények

Párizs nem csak egy misét, hanem szinte minden pénzt is megér, de ennek ellenére okosan gazdálkodva fél vagyonunk elköltése nélkül kihozhatunk egy 1 hetes párizsi utazást. 2009-es adatok szerint Párizs a világ 13. legdrágább városának számít. Ez nem csak a statisztikákon érződik, egy magyar turistának is igencsak feltűnik a magas árszínvonal. Ezért ha lehetséges, és befér a táskába, a kispénzű turistáknak érdemes konzerveket, és tartós élelmiszereket magukkal vinni.

Azonban Párizsban is találhatók olcsó boltok, megfizethető árú üzlethálózatok: ilyenek a G20, vagy a még olcsóbb Leader Price, mely hálózatok boltjaiban szinte az otthonival megegyező árakkal találkozhatunk. Párizs legolcsóbb ételpiaca a Marché d'Aligre, a Bastille keleti oldalán. A reggel végéhez közeledve tovább csökkennek itt az árak. A piac nyitva hétfő kivételével, minden nap nyitva tart.

Az éttermekben, kávézókban a 12-15 százalékos szervízdíj már fel van számolva a számlán, ezen felül borravalót adni egyéni döntés kérdése - ha elégedettek vagyunk, szokás a szervízdíjon felül még 10% borravalót adni. A kávézókban az árak egyébként attól függően változnak, hogy hol ülünk: a legolcsóbb, ha a pultnál, drágább ha asztalnál, míg a legdrágább az utcán, a teraszon, a kiülős részen.

Párizsi zöldséges

Közbiztonság

Híre ellenére, Párizs közbiztonsága jónak számít. Utcai támadások errefelé nagyon ritkán fordulnak elő. Ez, többek között, a párizsi rendőrség példás, és rendkívül hatékony munkájának és az utcákon jelenlévő igen nagy számú rendőrnek köszönhető.

Zsebtolvajlásokkal ugyanakkor gyakran találkozhatunk, főleg a népszerűbb turistalátványosságok környékén, és a metróban, tehát érdemes a pl. a magyar fővárosban is megszokott óvintézkedéseket megtennünk annak elkerülése érdekében, hogy zsebtolvajok áldozatául essünk. Ne tartsunk magunknál túl sok készpénzt, inkább a szálloda széfjében helyezzük el azt az összeget, ami aznapra nem szükséges, a hátizsákunkat ne hátul hordjuk. A zsebtolvajok sokszor igen trükkösek, és egyáltalán nem tűnnek zsebtolvajoknak. Profi zsebtolvajbandák, csoportosan is dolgoznak.

Problémát jelentenek a turistalátványosságok közelében "dolgozó" igen rámenős fekete bőrű hiénák, akik letámadják az embert, hogy vegyenek tőlük ezt, és azt, vagy egyszerűen karkötőt kötnek a turisták kezére, majd borsos árat kérnek el alkotásukért. Nem szabad velük szóba állni, vagy bármit elfogadni tőlük, nem kell megállni nekik, udvariasan, de határozottan kell őket elutasítani.

Párizsban egyébként bátran sétálgathatunk, akár éjszaka is a Szajna partján, és a turisták által leggyakrabban látogatott helyek környékén, azonban kihalt utcákon, más nagyvárosokhoz hasonlóan, ne sétáljunk sötétedés után. Veszélyes helynek számít a metró, főleg éjszaka, a kihalt végállomások környékén, és néhány külváros (főleg az északi külvárosok). Érdemes óvatosnak lenni a bevándorlókkal, az arabokkal, és a sötét bőrűekkel, hiszen a legtöbb bűncselekményt ők követik el.

Párizsi rendőrség

Fontos telefonszámok, konzulátus

Párizsi magyar konzulátus: 7 Square Vergennes, 75015 Paris (12-es metró: Vaugirard állomás). Telefonszám: (33)(1) 56 81 02 30, nyitva H, SZ, P 9:00-12:00, K 14:00-16:30

Általános segélyhívó: 112

Mentők (Samu): 15

Rendőrség (Police): 17

Tűzoltók (Pompiers): 18

Telefonálók Párizsban

További utazási tippek, tanácsok

Számos egyéb, már nem csupán Párizzsal kapcsolatos, de mindenre kiterjedő, részletes, nagyon hasznos utazási tippek és tanácsok itt.

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) |
Legújabb hozzászólások (2017-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Kedves Tibcsi!

én is köszönöm az eddigi sok hasznos infót. Mi márc. 20-24 között leszünk Párizsba. A kérdésem az lenne, hogy megnéztem a transzferbusz menetrendjét, de csak egy járatot ajánl fel a belváros felé, mely közvetlen a leszállás (BV) után indul 20 perccel!! és gyakorlatilag visszafelé is csak egy transzfert találtam. Ha én egy korábbival mennék a biztonság miatt, hol tudom ezt megnézni? Csatolnám a linket, ahol én ezt találtam: http://www.aeroportbeauvais.com/horaire_bus.php?lang=eng&soumettre=oui&SENS=2&DEST_PROV=DEBRECEN&DATEMVT=2017-03-20+00%3A00%3A00

Előre is köszönöm,üdv: Szilvi
#1 - Kedves Tibcsi! - 2017.01.01. - 13:26
és természetesen Boldog új évet kívánok!!! :-)
#2 - Sziszkó - 2017.01.01. - 13:29
Kedves Szilvi!

Bármelyik buszra fel lehet szállni, nem kell bejelölni, hogy Debrecenből jön a gép, és akkor az összes buszt kiadja (all destinations/origins választási lehetőség).

Boldog új évet, jó utat! :)
#3 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.01. - 22:18
Nagyon köszönöm, így már tényleg több induló buszt találtam... :-)

és még két apróság, az Eiffel-toronyba (online jegyet veszünk) limitálva lesz az időkeret, amit fenn tölthetünk? én erről nem olvastam semmit, de a francia "ticket office "oldalukon utalnak valami ilyesmire...

Illetve a szállásunk a Hotel Paris Villette,
56, Rue Curial, Buttes-Chaumont, Párizs XIX. kerületében lesz. Az érdekelne leginkább, hogy milyen környék ez, illetve, hogy szerinted a BV reptérről hogyan érhetjük el a szállást a leggazdaságosabban?

Köszönöm, üdv: Szilvi
#4 - Szilvi - 2017.01.02. - 10:18
Szia!

Nem, annyi időt lehet fenn tölteni, amennyit szeretnél.

Ez nem Párizs legszebb, legjobb környéke, de átlagosan biztonságos, nem kifejezetten rossz.

Eljutás a busz után, Porte Maillottól: 1-es metró Palais Royal - Musée du Louvre állomásig, majd onnan 7-es metró Crimée állomásig. Majd Crimée metróállomástól gyalog: https://goo.gl/maps/wQou6RctVo92
#5 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.02. - 10:34
Kedves Tibcsi!
Kérlek segíts nekem. Márciusban utazunk Párizsba és én(26) illetve a barátom(24) szombaton szeretnénk elmenni Disneylandbe. A szállásunk címe:102 avenue des champs élysées, 75008 Paris, Franciaország. Milyen tömegközlekedési jegyet vásároljunk arra a napra amikor Disneylandbe szeretnénk menni? Nagyon szépen köszönöm a választ!

üdv.: Barbi
#6 - Barbi - 2017.01.05. - 20:02
Kedves Barbi!

Ha aznap vissza is utaztok Párizsba: 24 éves barátod 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegyet. Te pedig csak RER-jegyet Disneylandig oda és vissza, amely már a RER előtt érvényes lesz a metróra is, amikor a RER-felé tartotok (majd visszafele a metrón is, míg ki nem mentek a felszínre). Amennyiben ezen az úton kívül még aznap utazgatnátok Párizsban, akkor viszont te 1-5-ös zónás Mobiilis napijegyet a RER-jegyek helyett.
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.06. - 12:37
Kedves Tibcsi.
Találtam 1 szállást, és érdeklődnék , mennyire van közel az ejfel torony környékéhez.
Ibis Paris Tour Eiffel Cambronne 15Eme
2 Rue Cambronne, 15. - Tour Eiffel - Porte de Versailles, Párizs, Franciaország, 75015
Tisztelettel.: Béla
#8 - Baka Béla - 2017.01.06. - 20:14
Kedves Béla!

Gyalog 20 perces sétára van, és 1,5 km-re, tömegközlekedéssel 3 megálló, 6-os metróval, a Bir-Hakeim állomástól, Cambronne állomásig.
https://goo.gl/maps/zJztjWmPFH22
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.06. - 20:22
Köszönöm szépen a válaszát.
és akkor ez a 6os metró visz a diadalívhez jóllátom ugye? Az a végállomása.
#10 - Baka Béla - 2017.01.06. - 20:55
Igen, oda is elvisz, az az egyik végállomása valóban.
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.06. - 22:14
Kedves Tibcsi!

A Navigo Découverte hetibérletről egy fórumon azt olvastam, hogy csak bankkártyával lehet megvásárolni. IGaz lehet ez?
Köszönettel, üdv: Sziszkó
#12 - Sziszkó - 2017.01.07. - 20:06
Kedves Sziszkó!

Nem hallottam ilyenről, és nem is látom említését a hivatalos oldalon, nem tudom, miért ne lehetne-e ezt ugyanúgy készpénzzel megvenni, de attól még elképzelhető hogy így van.
#13 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.08. - 19:40
Tisztelettel érdeklődöm, hogy a Paris PASS kártya mennyire éri meg az árát? A repülőtérről (CDG) érvényes már a RER gyorsvasútra?
#14 - Gyuuu - 2017.01.17. - 11:33
Nem hiszem hogy 2 napra 129 EUR-ért megérné a Paris Pass, ahhoz nagyon sok nevezetességet kell megnézni. De ha a Paris Pass oldalon úgy számolod, hogy 2 nap alatt annyi fizetős látnivalót néznél meg, hogy (a tömegközlekedési jegy árát levonva) megérné, akkor érdemes megvenni. A Paris Passhoz 1-3-as zónás Paris Visite kártyát adnak, tehát a CDG-ról nem érvényes.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.17. - 16:04
Kedves Tibcsi!
Tudnál nekem abban segíteni, hogy a RER A, ami kivisz Disneylandbe, mennyibe kerül a jegy oda-vissza? Nem találtam sehol erről leírást.
Köszönöm szépen.
Barbi
#16 - Barbi - 2017.02.09. - 10:14
Kedves Barbi!

2015-ben 15,40 EUR volt oda-vissza, minimálisan emelkedhetett (mostanában nem működik a RER-jegyár lekérdező).
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.10. - 02:00
Kedves Tibcsi!

A csaladommal Febr 16-19ig megyunk Parizsba, oda reggel erkezunk (CDG), vissza este jovunk (CDG). Tobb kerdesem is lenne:
-Edesapam 70 evet betoltott, tomegkozlekedesre es muzeumokba van kedvezmeny ilyenkor, vagy altalanos felnott jegy kell neki is?
-Az ocsem 24 eves, ha jol ertem neki a muzeumi belepok ingyen vannak,ugye?
-A legfobb nevezetessegeket tervezzuk megnezni (Versailles es Disney Land opcionalis, meg nem dontottunk). A szallasunk a La Defensenel van. Melyik tomegkozlekedesi jegyet erne meg a legjobban megvenni?
Elore is nagyon szepen koszonom a valaszodat :)
Udv:Eszter
#18 - Eszter - 2017.02.12. - 02:53
Kedves Eszter!

Nincsenek ilyen életkorkedvezmények.
Igen, 24 évesen ingyenesek az állami múzeumok, de ingyen jegy szükséges.
Mivel a CDG-ra mentek, onnan jöttök, oda-vissza a jegy RER-re már 20 EUR lenne, tehát mindenkinek megéri a Navigo Découverte hetijegy, amit csütörtökön még épp megvehettek. Ezzel mehettek Versailles-ba/Disneylandbe is, ha oda is mennétek esetleg.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.12. - 23:54
Kedves Tibcsi!

Március 8. és 15. között leszünk Párizsban. A CDG-re érkezünk és innen is indulunk vissza reggel 7 órakor. Szállodánk a belvárosban lesz. Kérdésem: mivel tudjuk időben elérni a repteret a korai induláshoz? Van-e esély, hogy a RER odaér a Luxembourg állomástól még megfelelő időben (ha előre becsekkolunk), vagy marad a taxi...
#20 - Szórádi Csaba - 2017.02.14. - 18:58
Kedves Csaba!

Az első RER a CDG-ra 5:31-re ér ki, de az nem áll még meg Luxembourgnál, csak a Gare du Nordtól indul 4:53-kor (a lekeresett menetrend viszont csak március 6.-ig érvényes, esetleg utána lehet változás).
Az első Luxembourg állomást is, 5:21-kor érintő RER csak 6:05-re ér ki, én azt nem kockáztatnám meg.

Ha nem taxi, így éjszakai busz lesz a megoldás, a Gare de l'Esttől és a Gare du Nordtól N140 és N143 éjszakai busz közlekedik a CDG-reptérre, a menetidő 80-90 perc:
http://www.ratp.fr/en/ratp/r_61878/noctilien/

Tehát ha éjszakai busszal, ha az első RER-el mentek, először el kell menni a Gare du Nordra, taxival vagy éjszakai busszal. Ez megtehető N14-es éjszakai busszal, ami fél óránként közlekedik.
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 00:43
Kedves Tibor!
5 fő részére kb. mibe kerül egy taxi a Gare du l'Est-re a CDG-ről?
Ha RER B-vel mennénk a CDG-ről Chatelet les Halle-ra, át tudunk e szállni (anélkül,hogy a felszínre kellene kimenni) a 7-es metróra?
Válaszát előre is köszönöm. Ilona
#22 - Dr György Józsefné - 2017.02.15. - 15:44
Kedves Ilona!

50-60 EUR körül (elméletileg 50 EUR-s fix, megszabott ár a Szajna jobb partjáig, ahol a Gare de l'Est van), de nem tudom lesz-e olyan taxi, amiben elfér 5 utas, tehát ha 2 taxi kell, akkor 100-120 EUR.

Igen, a RER-állomásnak, és a 7-es metrónak van összekötése ott, nem kell kimenni a felszínre, ugyanakkor ez Európa legnagyobb metróállomása, sok gyaloglás, kis keresgetés lesz szükséges.
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 19:51
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a gyors és kimerítő választ, de sajnos kérdésekben kifogyhatatlan vagyok.
Nem szívesen kockáztatnám a gép lekésését (az sem biztos, hogy előre be tudunk csekkolni) ezért az lenne megnyugtató, ha időben a CDG-n tudnánk lenni - annál is inkább, mert bajos volna kapkodva keresgélni a megfelelő kaput.
Tehát marad mégis a taxi, ami ugyan 50-60 €, de a busz+RER sem sokkal olcsóbb 2 személyre, ha jól sejtem. Lehet-e taxiállomásra bukkanni a 2 Rue de l'Ancienne Comédie környékén, vagy hagyatkozzunk arra, hogy a recepció odarendel egyet hajnal négyre (+10€)?

(Felmerült természetesen, hogy inkább nem alszunk a szállodában, hanem az utolsó esti RER -el, vagy egy éjszakai busszal kiutazunk a reptérre és ott töltjük az éjszaka hátralévő részét -, de nem tudjuk nyitva lesz-e a CDG.)

Már tudom, jobb lett volna nekem későbbi indulást választani, de már nem lehet átfoglalni.

Köszönöm a türelmedet!
#24 - Szórádi Csaba - 2017.02.16. - 15:10
Szia Tibcsi!
Segítséged szeretném kérni. Szállásunk a Hotel Sally- ban lesz, 4. ker. Nagyjából megcsináltam a programot, honnan, hová, mivel. De! 2 hely kiesik nagyon, viszont szeretnénk megnézni. 1: PSG Stadion. 2: Haxo 24. Mivel tudnánk ide eljutni. (szállástól) Szerinted a stadionba valamikor be lehet menni megnézni? április13-16-ig, csütörtöktől vasárnapig leszünk Párizsban. A Louvre- ba 18 év alatt kell ingyenes belépőt igényelni? Azt csak kint lehet? Az oldalukon csak teljes árú jegy van. Mert ha úgyis sorba kell majd állni, akkor nem veszem meg előre magunknak sem. Köszönöm szépen a segítséget!! Szuper az oldal!! Szia éva
#25 - éva - 2017.02.17. - 11:31
Kedves CSABA!

én inkább a recepcióval rendeltetnék. De elvileg 450 m-re a Luxembourg állomástól van egy taxiállomás:
http://www.taxis-paris.fr/borne-station/port-royal.htm
2 személyre a busz+RER a CDG-reptérre 24 EUR (vagy érvényesek különböző bérletek, ha pont van valami olyan bérletetek).
Nyitva van éjszaka a CDG-reptér, ha ott akartok aludni, itt találtok erről információkat: http://www.sleepinginairports.net/europe/paris.htm


Szia éVA!

Nem találok ilyet, hogy Hotel Sally. Amennyiben a 48 Rue Saint-Antoine alatti Hotel de Sullyra gondolsz, akkor onnan az eljutás a 24 Rue Haxo címre: 96-os busszal, annak Saint-Paul megállójából: https://goo.gl/maps/ghbMoRoruZL2
13 megálló, Saint-Fargeau megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/PdK2ko65Qyx

A PSG-stadion nem látogatható. Eljutás oda: 1-es metróval Saint-Paul (Le Marais) állomástól Franklin-Roosevelt állomásig, majd onnan 9-es metróval Porte de Saint-Cloud állomásig.

18 év alatt nem kell ingyenes belépő a Louvre-ba.
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.18. - 06:21
Szia!
Köszönöm a gyors választ! Igen, az a hotel. Remélem jó lesz. Elég belvárosinak nézem. Elég " közel" mindenhez. A Stadionhoz Szerinted érdemes kimenni? Látványos kívülről? ???? Szép hétvégét!!! ☀Szia éva
#27 - éva - 2017.02.18. - 12:11
Kedves Tibcsi!
Először is nagyon hasznos az oldala. LAssan már oda-vissza végigolvastam :)
1 napra megyünk Párizsba. A CDG-re érkezünk fél 9-kor és onnan is indul vissza este a gépünk. Jól gondoltuk, hogy Paris Visite 1-5 zónás 1 napos kártyával járunk a legjobban?
Ami fix a napunkban, hogy 13.30-ra van jegyünk az Eiffel-toronyba. Tudnál abban segíteni, hogy mennyivel előbb kellene odaérnünk, illetve hogy körülbelül mennyi időt szánjuk rá?
Köszi!
Eszter
#28 - Eszter - 2017.02.18. - 13:29
Kedves Tibcsi!

Nincs több kérdésem, köszönöm a hasznos és célratörő választ.
#29 - Szórádi Csaba - 2017.02.18. - 17:56
Szia éVA!

én nem mennék azért olyan messze ki, hogy kívülről kicsit megnézzem, nem annyira látványos kívülről.


Kedves ESZTER!

örülök, hogy hasznos információkat találsz :)
Igen, 1 nap alatt oda-vissza CDG-reptér esetén az 1 napos, 1-5-ös zónás Paris Visite lesz a legjobb. Negyed órával érdemes azért az időpont előtt odaérni az Eiffel-toronyba, talán rá is van írva a voucherre, hogy annyival előbb, illetve akkor a biztonság kedvéért rá lehet még tenni +10 percet. 2 óra biztos számolható vele.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.20. - 00:05
Szia Tibcsi!!
Nagyon köszönöm válaszaidat! Sokat segítettél!! Minden jót kívánok!! Szép napokat!! Szia éva
#31 - éva - 2017.02.21. - 09:54
Kedves Tibcsi!
Már itt vagyunk párizsba, holnap készülünk Disneylandbe. Nekem RER jegyet kell vennem, barátomnak pedig ifjúsági napijegy. Az lenne a kérdésem, hogy mindkettő napijegy? Vagyis oda-vissza érvényesek? Vagy többet kell venni?
Köszönöm előre is a segítséget!
Barbi
#32 - Barbi - 2017.03.03. - 17:08
Kedves Barbi!

Nem, a RER-jegy Párizsból Disneylandbe egyirányú vonaljegy (ami érvényes előtte a metrón is, ahogy a RER-hez mentek, tehát ha aznap csak Disneylandbe mész, 2 RER-jegyen, vagy RER-retúrjegyen kívül más nem szükséges). A hétvégi ifújsági napijegy természetesen napijegy.
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.03. - 17:16
Kedves Tibcsi!
Nem szeretnék metrozni.
Bonyolult eljutni Charles de Gaulle repülőtérről az Eiffel toronyhoz?
Köszönettel várom válaszod!
M.monika
#34 - Monika - 2017.03.09. - 12:03
Kedves Mónika!

Nem tudom, hogy a RER is metrónak számít-e ilyen esetben nálad, az Párizson kívül a föld felett megy. Tehát ha nem, akkor RER-el elmehetsz St. Michel-Notre Dame állomásig, onnan a közeli Cluny buszmegállóból 87-es busszal az Eiffel-toronyig
http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?nompdf=87&loc=bus_paris/
(busz nélkül pedig St Michel-Notre Dame-tól RER C-vel lenne Champ de Mars-Tour Eiffel állomásig).
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.09. - 14:03
Kedves Tibcsi!
Sokadszor utazunk "veled", és ezt most is nagyon köszönöm! Párizsban nem tudok kiigazodni a tömegközlekedési tárképen, egyszerűen annyira bonyolult, hogy meghaladja a képességeimet :) Március 22-én indulunk Párizsba. Addig eljutottam, hogy busszal eljutunk a Beauvais reptérről a Porte Maillot-ra, de onnan nem tudom, hogy jutunk a szállodához, ebben kérném a segítségedet. A szálloda címe: 17 Boulevard Henri Sellier, Suresnes, Franciaország
#36 - Szilvi - 2017.03.15. - 17:12
Kedves Szilvi!

A Porte Maillottól 244-es busszal, Rue des Bourets - Pont de Suresnes megállóig, 7 megálló, kb. 13 perc buszút.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.15. - 17:53
Nagyon szépen köszönöm!
#38 - Szilvi - 2017.03.15. - 20:17
Kedves Emberek !
Nemrég Párizsban voltunk, és úgy volt hogy hatan megyünk, így én online meg vásároltam a Beauvais i reptértől oda- vissza a jegyet a transzferbuszra, viszont végül 2 ember nem tudod velünk utazni, így szeretném eladni a jegyet, akár olcsóbban is mint az eredeti ára. :) érvényes 2018.02.14. ig érdeklődni szokeciklon30@gmail.com vagy telefonszámon : 06704283584 es számon
köszönöm
#39 - Vivien - 2017.03.20. - 23:12
Kedves Tibor!
ápr12-16ig /Szerdától-Vasárnapig/ Párizsba utazunk. Anyukám(70év) 2gyerek/13,17/ és jó magam. A Navigo Découverte heti jegyet gondoltam megvenni, mert ha jól értelmeztem ez egy olyan jegy ami hétfőtől vasárnapig tart.? Az Orlyra és a disneyre is érvényes. Ez jóval olcsóbb lenne mint a visit kártya. Hogyan lehetséges ez? Vegyem meg bátran? Nagyon köszönöm a segítségedet. Garami Krisztina
#40 - Garami Krisztina - 2017.03.24. - 08:46
Kedves Krisztina!

Igen, ez így van, nyugodtan vegyétek meg, ez a legkedvezőbb bérlet ilyen esetben.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.24. - 17:59
Kedves Tibor!
Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam ( kaptunk) tőled amit előre is köszönök! Kis-nagy lányommal ajándék uttal előszőr járunk együtt Párizsban! ápr. 18-án érkezünk a CDG-ra 21-én pedig utazunk haza :-)! Azt már letisztáztam, hogy mindenképpen a bérlettel járunk a legjobban! Viszont mivel egyikünk sem egy nagy nyelvtudós szeretném megkérdezni tőled hogy a szállásunkra ( Hotel Eiffel Seine, Vaugirard XV. kerület) RER eljutva kell- e átszálnom és ha igen mire és hol, és milyen nevű megállónál száljak le! Válaszodat vája egy izguló anyuka és egy annál is izgatottabb 13-éves nagylàny :-) előre is köszönöm!
üdv: Viki
#42 - Dubánné Gáspár Viktória - 2017.03.30. - 21:46
Kedves Viktória!

A Saint-Michel Notre-Dame állomáson át kell szállni RER C-re, amivel Champ de Mars-Tour Eiffel állomásig kell menni.
(Másik lehetőség: Denfert-Rochereau állomáson átszállni 6-os metróra, amivel Bir-Hakeim állomásig kell menni. )
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.30. - 22:04
Sziasztok!
Eurolines-sal érkezek Párizsba. (Gallieni)
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez milyen zónába esik? Milyen napi jegyet vagy gyüjtö jegyet lenne érdemes vennem, ha szeretném megnézni a föbb látványosságokat? Segítségeteket elöre is köszönöm! Christian
#44 - Krisztian Szeles - 2017.03.30. - 22:41
Kedves Tibor!
Köszönöm a gyors választ, már csak egy furcsa kérdésem lenne! Hol lehetne a leg pénztárcabarátabb étkezéseket megoldani?! Akár piac, kis étterem vagy boltok. Választ előre is köszönöm!
Viki
#45 - Dubánné Gáspàr Viktória - 2017.03.30. - 22:49
Sziasztok!

CRISTIAN: Ahova metró megy, az mind zónán kívül van, tehát maximum 2-es zóna, így a Gallieni metróállomás is.
Hogy mikor mit érdemes venni, azt ennyiből nem tudom megmondani, mivel függ a napi utazási számtól, az életkortól, a hét napjától, attól hogy kimész-e Versailles-ba, hogy hány napig leszel, stb. A leírásban részletesen szerepel, hogy mikor melyik jegyet érdemes megvenni.


VIKTóRIA: Tervben van erről egy leírás Párizsnál is, de még nincs kész, itt tudsz olcsó helyeket nézegetni pl.: https://goo.gl/kg9uAS
#46 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.01. - 17:22
Kedves Tibor!

Köszönöm válaszát! Akkor veszek egy mobilis 1-2-es övezeti napijegyet majd. üdvözlettel:Christian
#47 - Christian - 2017.04.02. - 14:50
Kedves Tibor!
Először is gratulálok az oldalhoz!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Porte Maillot - nál mennyire nehéz taxit fogni? (Szerdai nap, 15 óra körül) A Rue du Belfort-hoz (Voltaire metrómegálló) kb. mennyibe kerülhet?
Ha mégis metróval mennénk (2f + 1gy + egy rakás csomag) az mennyire gáz? (Kicsit megijesztett az, amiket összeolvastam - persze nem csak nálad)
Köszönöm!
#48 - János - 2017.04.04. - 10:45
Kedves János!

Nem lesz nehéz taxit találni ott, mivel még egy taxiállomás is van, a Palais des Congres egyik oldalán, egész pontosan a 76 Boulevard Gouvion-Saint-Cyr címen.
24-35 EUR között becsülik a különböző, nem hivatalos taxiármeghatározók.
Nem értem, mire érted hogy gáz, vagy ijesztő a metrózás, jegyet vesztek, felszálltok, átszálltok, majd leszálltok. 1-es metró Franklin D. Roosevelt állomásig, majd 9-es metró Charonne állomásig.
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.04. - 22:46
Köszönöm a nagyon gyors választ!
Időközben megérkeztünk, és valóban teljesen ok a metró, némileg túltoltam azt, amit olvastam... Taxi is rengeteg volt.
#50 - János - 2017.04.06. - 08:19
Kedves oldalszerkesztő!
Kérlek, ha lehetséges pontosítsd a tájékoztatást, hogy a Beauvais repülőtérre a budapesti Ryanair járathoz csak egy busz indulás van! Több, mint 3 órával a gép indulása előtt! Ha ezt lekési valaki, csak taxival (kb 140 Eur) tud kijutni a repülőtérre. Mi - sokan másokkal - együtt így jártunk. Ezt az infot még utólag sem tudtam megtalálni, és az előre interneten megvásárolt jegy sem tartalmazta.
Az oldal további tanácsait köszönjük!
#51 - Margócska - 2017.04.08. - 10:20
Kedves Tibor! .Szeretnék arról érdeklődni, hogy a Gare de l'Est pályaudvaron van e csomagmegőrző és miként müködik,továbbá a neten vásárolt TGV jegyeket hol kell kinyomtatni.A segitséget előre is köszönöm. Elek
#52 - Dékány Elek - 2017.04.08. - 21:25
Kedves Tibor,

családommal április 14-17 között leszünk Párizsban, Debrecenből. A városba jutás nem kérdés, világos. Azonban nem tudjuk pontosan érdemes e valamilyen visite kártyát kiváltani. 3 személy 26 év alatti, a többiek idősebbek. A szálláshelyünk Torcy-ban lesz (5-ös zóna). érkezés napján Párizs belvárosában lennénk, 2. nap Versailles, 3. nap ismét Párizs nevezetességei, 4. nap haza. Milyen jegy kombináció lenne a leg jutányosabb esetünkben?
üdvözlettel: Laci
#53 - Laci - 2017.04.09. - 20:23
Kedves MARGóCSKA!

Szerepelt eddig a leírásban a transzferbusz menetrendjének linkje, ahol látszik a Rynair budapesti járatához ajánlott busz, valamint az összes busz az adott napon, látható valóban, hogy a jelenlegi menetrend alapján nagyobb kihagyás van a budapesti járathoz hivatalos busz után.


Kedves ELEK!

Igen, van, vagy automata, vagy iroda, nem tudom pontosan. Több oldal, többféle TGV-jegy van, ha otthon nyomtatható jegyet vettél, akkor nyomtasd ki valahol nyomtatóval, a visszaigazoló e-mailben, ill. a fizetés előtt pontosan leírják mi a teendő az adott jeggyel.


Kedves LACI!

A felnőtteknek 1-5-ös zónás napijegyek, viszont a 3 26 éven alulinak szombaton és vasárnap 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegy a jó, a többi nap nekik is Mobilis napijegy (ha a 26 éven aluliak esetleg 11 éven aluliak is, akkor gyerek Paris Visite)
Utolsó nap viszont ha csak a szállásról a Porte Maillothoz mentek a transzferbuszhoz, akkor nem biztos hogy kell már napijegy, elég csak RER-jegy Párizsba.
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 22:45
Szia Tibcsi!
Már egyszer segítettél az utazásommal kapcsolatban. Most egy újabb kérdésem lenne. Versaillesbe is tervezek látogatást .Lehet ,h igen régi az információm, de úgy rémlett, h a hónap első vasárnapján ingyenes a belépés.Aztán lehet, hogy tényleg keverem vmivel.Szóval ha mi Versaillesben csak a kerteket (Ide tartozik Maria -Antoinette faluja is)szeretnénk meglátogatni a leirásodban szereplő időpontok alapján akkor hetfőn kellene oda ellátogatnunk h ne kelljen belépőt fizetnünk. Jól értettem meg?
Előre is köszönöm a segítséget.
#55 - Anna - 2017.04.16. - 14:16
Szia!

Versailles belépőjegy információk a Látnivalók Párizs környékén menüpontban. Röviden: Nem ingyenes áprilisban a hónap első vasárnapján sem, a kertek viszont mindig ingyenesek.
#56 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.16. - 21:47
Kedves Tibor!
A következő helyen van foglalásom: Rue de Vaugirard, 6th arr., 75006
Hogyan jutok el ide a Porte Maillot metroállomástól?
Köszönöm,
Móni
#57 - Mónika - 2017.04.18. - 22:09
Kedves Móni!

A Rue de Vaugirard nagyon hosszú, tehát házszámtól, szálloda címétől függ.
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.19. - 00:01
Kedves Tibor!
Segítségét szeretném kérni abban, hogy a Beauvais reptérről hogy jutunk el a 8 Rue Coypel, Gobelins, Párizs XIII. kerülete, 75013 Párizs, szállásra.
Segítségét előre is köszönöm.
#59 - Zita - 2017.04.19. - 11:39
Kedves Tibor!

2017.06.18.-21 ig mennénk Pommeuse-be családdal (kemping). 2 felnőtt + 4 gyermek (15,13,10,8).
Innen 2 nap szeretnék Párizsba menni vonattal. Azt már sikerült a korábbi bejegyzésből megtudni, hogy mikor indul a vonat meg hova megy. Két kérdésem lenne. 1. Milyen jegyet (bérletet) vegyek.
2. Ott megtudom e venni akár előző nap akár az indulás napján. Vasárnap érkezünk, hétfőn és kedden mennénk városnézni.

Köszönöm deratis®
#60 - deratis - 2017.04.19. - 19:54
Kedves ZITA!

A busz után Porte Maillottól 1-es metróval Palais Royal Musée du Louvre állomásig, onnan 7-es metróval Place d'Italie állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/yqNtB4mypdz


Kedves DERATIS!

úgy látom, 8,85 EUR a vonaljegy Pommeuse-Párizs között, 12 éven alul talán itt is féláron van.
De más jobban megéri. Felnőtteknek 1-5-ös zónás Mobilis napijegy (Faremoutiers - Pommeuse állomás az 5-ös zónában van) lesz a legjobb 17,30 EUR-ért azokon a napokon, amikor Párizsba mentek.
Ugyanakkor ha az a két nap már a következő hétre esik, tehát 19-21. között valamikor, akkor jobban megéri a Navigo Decouverte hetibérlet 27,15 EUR-ért, mint 2 db napijegy a 2 napra.
Mostantól így is számolok, mert gondolom nem rögtön, vasárnap, a megérkezés napján mennétek Párizsba, és úgy már túl sok változóval kéne számolni.
A gyerekekre rátérve:
Amennyiben 2 egymást követő nap mentek Párizsba a következő héten, 12 éven alul a hetijegynél is jobb a 2 napos 1-5-ös zónás gyerek Paris Visite 18,60 EUR-ért (bele kell számolni még hogy Párizsban is közlekedtek).
Amennyiben nem 2 egymást követő nap mentek Párizsba a következő héten, akkor is valószínűleg 12 éven alul a 2 napra 1-1=2 db 1-5-ös zónás, 1 napos gyerek Paris Visite lesz a jó 2x12,25 EUR-ért, mert talán közlekedtek Párizsban annyit hozzá, mindenesetre túl nagy különbség nem lenne, és az egyszerűbb, mint vonatjegyek+valamilyen párizsi közlekedési jegy.
A 12 éven felüli gyerekekre a hozzászólás elején írt felnőtt árak vonatkoznak (amennyiben az első párizsi nap nem hétvégére esik, mert akkor még a hétvégi ifjúsági napijegy is bejönne a képbe - ja, aztán olvastam, csak elkerülte a figyelmem elsőre, hogy hétfőn és kedden mentek Párizsba, tehát akkor a hetibérlet, és 2 napos gyerek Paris Visite az igaz, de ott hagyom a többit is, amit írtam, hátha lesz valami változás).
Előző nap igen, megvehetők a jegyek, remélhetőleg a vasútállomáson minden megvehető.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.19. - 23:57
Kedves Tibor!

Nagyon szépen köszönöm az információkat.

deratis® (Attila)
#62 - deratis - 2017.04.20. - 06:53
Nagyon szépen köszönöm!
#63 - Zita - 2017.04.20. - 10:00
Köszönet az oldalért.

Mi holnap utazzunk,a heti navigo lejár ma éjfélkor (vasárnap),ezt a billet la origine-destinatione jegyet egy automatán sem találtam.Ez lehet a train ticket(10E/db) a CDG reptérig. Mi a porte de clichy megállótól mennénk vissza,itt a RER C megálló ja.Jól sejtem hogy ez a jegy kell és a notre dame megállónál átszállhatunk a RER B-re ami közvetlenül visz ki a reptérre.Nem kell egyéb jegy.
#64 - Géza - 2017.04.30. - 18:53
Szia!

Automatán lehet többféle módon is, ticket to airports, ile de france tickets, tickets to paris suburbs is lehet, attól függ, milyen automata, ha nem találod az automatán, egyszerűen kérhetsz jegyet pénztárban CDG-ig. Igen, Porte de Clichytől érvényes a RER-jegy, és igen, így a legjobb menni.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.30. - 20:52
Kedves Tibor!
Az idei áprilisi Prágai utazásunkhoz óriási segítség voltál, útólag is köszönöm.Most őszre egy Párizsi útban gondolkodunk.airbnb szálláson agyalunk,eddig két apartmant néztem mivel nem foglaltam még, így pontos címet nem tudok csak nagyjából.Egyik 13.ker Buttes Aux Callies ill.itt közel Place d Italie, másik pedig 17.ker Batignolles.Kérdése ennyi infóval tudsz-e segíteni abban,hogy milyen környékek ezek?Jellegtelen?biztonság? és még egy a belvárostól milyen messze vannak közlekedés szempontjából?Bocs,hogy hosszú voltam.Előre is köszi Móni
#66 - Móni - 2017.04.30. - 21:55
Kedves Tibor!

Köszönöm a gyors választ, elnézést az előző hozzászólás pocsék fogalmazásáért,sajna mobilról így sikerült.

Móni!
Mi a 17.kerületben voltunk, rendszeresen este 9-10 körül értünk vissza a szállodába, semmi gond nem volt,elég forgalmas a környék még késő este is.
(Porte de Clichy megálló)
#67 - Géza - 2017.04.30. - 22:11
Kedves Móni!

A Place d'Italie jobb közlekedésben, 7-es metróval 10 perc alatt be lehet érni pl. a Notre Dame környékére. Mindkettő jó környék.
#68 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.01. - 19:09
Kedves Tibor!
Köszi a gyors választ.
és neked is Géza!
#69 - móni - 2017.05.01. - 19:37
Szia Tibor!
Azt kérdezném, hogy vásároltam online busztranszfer returjegyet Beauvais reptér-Párizs-Beauvais reptér között.Ki is fizettem bankkártyával viszont semmilyen visszaigazolást nem kaptam.Az oldalon van egy referenciaszám de azt nem tudom, hogy majd a sofőrnek mit kell mutatnom vagy kell e egyáltalán.Kérném ebben segítséged.
Köszönöm
Szécsi Sándor
#70 - Szécsi Sándor - 2017.05.04. - 21:08
Szia!

Meg kellett volna hogy kapd a jegyet e-mailben, ellenőrizd a spam/promóciók mappát. Ha nincs meg a jegy, lépj velük kapcsolatba a service.clients(kukac)aeroportbeauvais.com e-mail címen.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.05. - 11:26
Szia Tibor!
Köszönöm válaszod.Jegy azóta sincs e-mail - ben sehol. írok nekik.
Köszönöm
#72 - Szécsi Sándor - 2017.05.05. - 15:19
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy a RER C és RER A járatokra a napijegy használható-e? Azt tudom, hogy a RER B-re nem. Köszi!
#73 - Mónika - 2017.05.08. - 17:08
Szia!

Mind a RER A, B, C-re jó az 1-2-es zónás napijegy, és minden tömegközlekedési jegy, Párizs határán, azaz az 1-es zónán belül. A város határain kívül pedig a megfelelő zónás napijegy, pl. Versailles-ba az 1-4-es zónás, kivéve a repterekről, ahonnan nem érvényes.
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.09. - 10:51
Szia Tibcsi!

Március 8-15 között voltunk Párizsban. Mivel reggel 7-kor indult vissza a gépem a CDG-ről, elég bajosnak tűnt a reptérre jutás a hajnalok hajnalán a Saint Germain közelében (csodás helyszín amúgy!) megbújó szállásunkról. Kértem a tanácsodat és ki is segítettél, ami nagyon hasznos volt és még egyszer megköszönöm.
Amit ajánlottál, azt cselekedtük: a recepcióval rendeltettük meg a taxit a visszaútra, rögtön az érkezésünkkor.
új infó! Ez nem egy normál taxi volt, hanem egy olyan, ami több helyről gyűjt utasokat össze mikrobuszba, ha jól látom a megrendelőlapon, ami még azóta is megvan (...). Az út ára kettőnknek így csak 36€ volt, amiből 16€ előleget tettünk le. Az indulás napján 04 óra 10 perckor vártuk a kocsit a recepciótlan szálloda előtt a járdán a csomagjainkkal. Fél ötkor már ideges voltam és telefonáltam nekik a megrendelőlapon levő számra. Szerencsére másodjára fel is vették, és kiderült, hogy a diszpécser (vagy mi?) monitorán az én rendelésem 16 óra tíz perc! Segíteni nem tudnak, kocsi nincs.
Végül találtunk a közelben taxiállomást és kötött áron, 50€ -ért szélsebesen kiszáguldott velünk a reptérre még bőven időben. (Később a befizetett 16€-t visszaküldte a szegény recepciós, pedig nem ő volt a hibás).

Elnézést, ha hosszú voltam, de talán tanulságul szolgálhattam.

#75 - Szórádi Csaba - 2017.05.09. - 23:14
Szia!

Köszi a hasznos beszámolót minden látogató nevében is! :)
#76 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.10. - 18:33
Szia Tibor!

A 288-as bejegyzéshez tenném hozzá, hogy megkaptam a transzfer jegyek.
Köszönöm a segítséget.
Szécsi Sándor
#77 - Szécsi Sándor - 2017.05.14. - 20:38
Szia!

Szuper, örülök, hogy megoldódott!
#78 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.14. - 22:14
Sziasztok! Sokat segítettek az oldal információi az utunkon, köszönöm.
Múlt héten érkeztünk vissza az utazásból, megmaradt 2 db Beauvais-Párizs buszjegyünk, amit kedvezménnyel eladnék valakinek. Az történt ugyanis, hogy késve érkeztünk ki az induláshoz, amikor a debreceni járathoz rendelt busz már régen elment. Tanulság másoknak is, hogy a transzferbuszok nem folyamatosan indulnak, hanem járathoz kötve! A jegyek 2018.április végéig felhasználhatók bármilyen irányba 2 útra vagy személyre. Akit érdekel, kérem keressen. 25EUR a két db. 30/218-0837
#79 - Z.Attila - 2017.05.16. - 15:27
Kedves Tibor ! Segítségét szeretném kérni a következőhöz. A repülőgépem Párizs Orlyra érkezik 22.25- kor. Tovább szeretnék utazni vonattal a Gare Montparnasse -ról, másnap reggel 07.08-kor / 20 perccel előrébb hozták az indulást, mint a megrendeléskor volt/ . Milyen módon, járattal tudnám elérni a reggeli vonatot biztonsággal ? Előre is köszönöm a segítségét ! üdvözlettel: Benkó Erzsébet .
#80 - Benkó Erzsébet - 2017.05.20. - 20:52
Kedves Erzsébet!

Ezek szerint az Orly reptéren töltenéd az éjszakát, és úgy mennél reggel 7-re a Gare Montparnasse-ra? A legegyszerűbb ezzel a busszal lenne, az Orlyról közvetlenül megy a Gare Montparnasse-ra:
http://www.lebusdirect.com/en/lines-and-schedules/orly-airport-paris-etoile-champs-elysees-line.html
csak kicsit drágább mint a többi megoldás, de kényelmes, egyszerű.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.21. - 20:59
Kedves Tibor ! Köszönöm a segítséget ! E szerint fogok beutazni a vasútállomásra. Kérdésem lenne még, hogy interneten meg vegyem - e a jegyet, hogy mindenképpen fel tudjak jutni az első járatra ? Köszönettel : Benkó Erzsébet
#82 - Benkó Erzsébet - 2017.05.23. - 13:14
Kedves Erzsébet!

Nem írják, hogy kifejezetten szükséges lenne, de ha online megveszed, biztos az időpontod, stb., akkor lehet érdemes, nem ismerem ezt a buszt, hogy mennyire szokott betelni.
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.23. - 16:52
Kedves Tibor!
Fapados géppel utazom Párizsba, és előre megvettem a neten a jegyet a transzfer buszra (Beauvais-Párizs). Egy ismerősöm azzal riogat, hogy Brüsszelben nem fogadták el az Interneten megvett jegyét, végül taxival kellett kimennie a reptérre, hogy elérje a repülőjét. Nem hallottál ilyenről a Párizs-Beauvais járattal kapcsolatban? Szerinted biztonságos előre megvenni?
Köszönettel
Gabriella
#84 - Gábris Gabriella - 2017.05.31. - 14:03
Kedves Gabriella!

El fogják fogadni természetesen az interneten megvett jegyet.
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.31. - 17:47
Kedves Tibor!

én csak a köszönetemet szeretném kifejezni neked, a honlapodnak. óriási segítség volt, hogy pontosan tudtam milyen jegyet kell vennem, milyen közlekedési eszközzel tudok eljutni a főbb nevezetességekhez. örülök, hogy ezt a honlapot megtaláltam. Nagyon összeszedett, bőséges tájékoztatás. Soha életemben nem voltam Párizsban, de tegnap úgy éreztem magam, mintha Budapesten járkálnék, olyan egyszerűen megtaláltam mindent. Mégegyszer köszönet érte!
#86 - Széles Krisztián - 2017.06.02. - 18:45
Kedves Tibor!Segítségedet kérem én is, 2 gyermekkel utazunk 4 napra Párizsba, főként a központi nevezetességek megtekintésére lesz időnk sajnos így azt szeretném megkérdezni, hogy milyen jegyet vegyünk illetve hol lehet ezt megvenni?Ahogy néztem a szállásunk a Porte Maillot-ról legegyszerűbben 33 rue du Louvre, 75002 Paris-ig metroval közletíthető meg,tehát arra mindenképp kell jegy...(ezt hol tudom megvenni?)ezen kívül mit javasolsz?Nagyon köszönöm,várom válaszod.
#87 - A.Zita - 2017.06.04. - 13:49
Kedves KRISZTIáN!

Köszönöm szépen, örülök hogy hasznosakat találtál az oldalon! :)


Kedves ZITA!

Attól függ, hogy hány évesek a gyerekek, és a hét melyik napján érkeztek, tehát milyen napokból áll össze ez a 4 nap, mentek-e Disneylandbe és/vagy Versailles-ba, a leírásban részletesen megtalálható hogy milyen esetekben milyen jegy éri meg, ill. megírom ha megírod ezeket.
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.04. - 20:57
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm előre is...V-H-K-SZ megyünk, szerintem nem megyünk Disneylandbe és Versailles-ba sem lesz idő.A gyerekek 5 és 10 évesek.
#89 - Androsics Zita - 2017.06.08. - 06:15
Kedves Zita!

Vasárnap nem tudom mennyit utaztok, gyűjtőjegy/gyerek gyűjtőjegy, vagy napijegy utazási számtól függően.
Hétfő-kedd-szerda a felnőtteknek utazási számtól függően 3 db napijegy, vagy gyűjtőjegyek.
A gyerekeknek, utazási számtól függően, 3 napos, 1-3-as zónás gyerek Paris Visite, vagy gyerek gyűjtőjegy a jó.
#90 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.09. - 17:59
Kedves Tibcsi!
Nemsokára megyünk Párizsba,szeretném kérni a segítségedet.
Párizs Beauvais reptérre érkezünk meg,a Szállásunk a Hipotel Paris Bordeux Ménilmontant lesz ez a 3 rue Lemon,20 tk arr,kérdezném hogy hogy tudunk a reptérről a szállásra eljutni,le tudnád e nekem írni illetve térképen illusztrálni?s esti járatokkal ha a városból jövünk haza akkor milyen éjszakai járatok vannak? Köszönöm előre is! :)
#91 - Timea - 2017.06.17. - 04:12
Sziasztok! Továbbra is eladnám 2 db. fel nem használt Beauvais-Párizs transzfer jegyünk kedvezménnyel, 29 EUR/db helyett 25 EUR-ért. Az történt ugyanis, hogy késve érkeztünk ki az induláshoz, amikor a debreceni járathoz rendelt busz már régen elment. Tanulság másoknak is, hogy a transzferbuszok nem folyamatosan indulnak, hanem járathoz kötve. A nyomtatott jegyek 2018. április végéig felhasználhatók bármilyen irányba 2 útra vagy személyre. Akit érdekel, kérem keressen. 30/218-0837
#92 - Z.Attila - 2017.06.17. - 08:13
Kedves Timea!

A reptérről busszal, majd 1-es metróval Chatelet állomásig, onnan pedig 11-es metróval Belleville állomásig (vagy 1-es metró Charles de Gaulle-étoile állomásig, majd 2-es metró Belleville állomásig), majd rövid gyaloglás, térképen: https://goo.gl/maps/ia2AAsXgsEF2
Nagyon későn kell hazajönni, hogy már éjszakai járatokra legyen szükség, de például az N12 és N23 megy oda Chatelet állomástól.
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 16:59
Kedves Tibcsi!

Az lenne a kérdésem, hogy a Gare de Clichy-Levallois állomástól, ha jól látom megy közvetlen vonat Versaillesba valamint a központba Gare Saint-Lazare állomásra is. Ezekre a vonatokra jó a T+ vonaljegy vagy mivel ez SNCF így ez kiesik a tömegközlekedési jegyek kategóriájából és vasúti díjszabás van rá? Kérdésem lenne még, hogy ha az Orly reptérre szeretnék kijutni a 7-es metró 7-es villamos kombinációval azt hogy tudom megoldani? T+ a metróra és külön T+ a villamosra is? Továbbá nem tudom mennyire ismered, de mi a véleményed a Gare de Clichy-Levallois állomás környékéről? Ott lenne a szállásom (Résidence odalys paris levallois) milyen környék?

Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
#94 - Laci - 2017.06.19. - 10:09
Kedves Laci!

Az 1-es zónán kívül nem jó a T+ vonatra / RER-re, vonatjegy, vagy valamilyen több zónás bérlet szükséges a leírásban szereplők közül (Gare de Cilchy-Levallois 2-es zóna, Versailles a 4-es zóna).
Igen, ha így mentek ki, egy jegy kell a 7-es metróval, majd még1 a T7 villamosra.
Biztonságos, jó környék, csak kicsit kiesik.
#95 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.19. - 13:06
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy nap szeretném bejárni Párizs nevezetességeit beleértve a Moulin Rouge-t is, a Mobilis napijegy megfelelő választás lenne? Illetve, ha másnap pedig Versailles-be szeretnék elmenni, oda is jó lenne ez a napijegy? Elnézést, ha bugyuták a kérdéseim, de most megyek először és kicsit össze vagyok zavarodva. :/
Előre is köszönöm a választ!
#96 - Kriszti - 2017.06.22. - 17:50
Szia!

1 napra a Mobilis napijegy, vagy a gyűjtőjegy a legjobb, utazási számtól függően: 6 vagy annál több utazásnál jobb a napijegy, mint a gyűjtőjegy, de persze figyelembe kell venni, pláne 1 nap esetén, hogy a gyűjtőjegyből megmaradhat, így "elveszik" a jegy. Versailles-ba a Mobilis napijegyből az 1-4-es zónás jó (a Párizsban használatos 1-2-es zónás nem), de ha aznap csak Versailles-ba mész, akkor ez nem éri meg, csak a sima retúr RER-jegy.
#97 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.26. - 23:32
Szia!

Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy a CDG reptérről hogyan jutok el a Gare de Lyon állomásra, és milyen jegyet (jegyeket) kell vásárolnom? és lenne még egy kérdésem, hogy a Gare de Lyon-tól a Stade de France stadionhoz milyen jeggyel kellene utaznom? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségedet és fantasztikus az oldal!!!
#98 - londonier - 2017.07.01. - 20:02
Szia!

RER B-vel Gare du Nordig, majd RER D-vel Gare de Lyonig. RER-jegyet kell venni a reptéren Párizsba.
Gare de Lyon-Stade de France - ide is egy RER-jegy, amennyiben RER-el mész ki, Gare de la Plaine Stade de France állomásig. T+ vonaljegy oda nem jó, mert már 2-es zóna. és persze használhatsz különböző 1-2-es /1-3-as zónás bérleteket is, pl. napijegy, amennyiben megérné.
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.01. - 20:21
Kedves Tibcsi!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!!!!
#100 - londonier - 2017.07.01. - 22:23
Kedves Tibcsi!
Már barcelonai utazásunkkor is sokat segítettél, ezért a párizsival kapcsolatban is a segítségedet kérem:
szerdától következő hét péntekig leszünk Párizsban. érkezünk a Beauvais-ra, szállásunk a 23 Rue Fondary
Vaugirard, Párizs XV. kerülete. Hogyan jutunk el a szálláshelyre? Olvasva a közlekedési jegyekkel, bérletekkel kapcsolatos infókat, úgy gondolom, hogy érdemes heti bérletet venni vasárnapig, és utána Párizs környéke esetleg Reims, Rennes,vagy Tours. Mi a véleményed? Ha a 6 napos múzeumbérlettel társítom csütörtöktől, barátságosnak tűnik. Vagy van jobb javaslatod?
Nagyon köszönöm a válaszodat: Erzsi
#101 - Máté Erzsébet - 2017.07.02. - 14:31
Kedves Erzsi!

Eljutás a szállásra: a transzferbusz után a reptérről 1-es metró Charles de Gaulle - étoile állomásig, majd 6-os metró Dupleix állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/r5KfuD9NyCK2
Igen, valószínű a heti bérlet a legjobb, hacsak nem nagyon-nagyon keveset utaztok, és pl. szerdán egyáltalán nem, és nem mentek az 1. héten Versailles-ba/Disneylandbe, akkor előfordulhat, hogy még nem éri meg. Akár még a második hétre is jó lesz a heti bérlet, ha eleget lesztek akkor Párizsban hozzá, bár írod, hogy akkor már inkább máshova mentek.
#102 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.02. - 14:41
Kedves Tibcsi!

A segítségedet kérném! Gare de Clichy-Levallois állomástól szeretnék utazni a Párizs központjában lévő Saint-Lazare állomásra. Az SNCF honlapján fenn van a menetrend, de az hogy az út mennyibe kerülne azt sehol sem találom. Tudnál ebben nekem segíteni? Előre is köszönöm! üdv!
#103 - Laci - 2017.07.02. - 15:34
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a gyors válaszodat!
Még az érdekel, hogy 60 felett milyen kedvezmények vannak belépőkre ill. helyi, akár távolsági utazásra és hogyan vehető igénybe?
Köszönöm: Erzsi
#104 - Máté Erzsébet - 2017.07.02. - 17:14
Kedves LACI!

Sajnos már 1-2 éve nem elérhető az ilyen Párizs környéki jegyek árának a lekeresése, ezért pontosan nem tudom megmondani, de nem lehet egy nagy összeg. Továbbá érvényesek a különböző 1-2-es zónás bérletek onnan, azok birtokában nem kell vonatjegyet venni.


Kedves ERZSI!

Nincsenek ilyen kedvezmények.
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.02. - 20:48
Kedves Tibcsi!
A barcelonai és a bécsi utazásunk után most a párizsihoz kérnék segítséget. Holnap este (2017.07.07.) 20.45-kor érkezünk az AirFrance járatával a CDG reptérre. A szállásunk címe: Hotel Moderne, 21 Rue du Général Leclerc, Issy-les-Moulineaux, 92130. A kérdésem, hogy taxival ez kb. mennyi idő/távolság a reptérről, illetve hogy ez mennyibe kerül? Négyen utazunk, és azt hallottam hogy a párizsi taxikban max. 3 utas utazhat. Ez igaz? Igaz a reptérről a városba közlekedő taxikra is? Mekkora az eltérés az árakban a hivatalos taxi társaságok ill. egyéb taxisok között? Egyáltalán: mi a hivatalos taxi társaság Párizsban? A taxin kívül milyen egyéb gyors, és kedvező árú eljutást javasolsz az említett szálláshelyre? Válaszodat előre is köszönöm! üdv: Kata

#106 - Kata - 2017.07.06. - 10:17
Kedves Kata!

Meghatározott árak vannak: 55 EUR a Szajna déli partjára, és 50 EUR a Szajna északi partjára. Azonban ez a szállás már a párizsi körgyűrűn kívül van, tehát magasabb lehet az ár, akár jelentősen, érdemes érdeklődni beszállás előtt. Az út így este, kis forgalomban, kb. 35-45 perc. Vannak olyan nagyobb taxik, amik elvisznek 4 embert is, maximum várni kell a következőre.
A hivatalos taxik tetején ott van, hogy Taxi Parisien, mutatja az árat, kinn van az autón a taxi regisztrációs száma.
Tömegközlekedéssel eljutás: RER B-vel Saint-Michel Notre-Dame állomásig, onnan 4-es metróval Montparnasse-Bienvenue állomásig, onnan pedig 12-es metróval Corentin-Celton állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/URMtBWynexK2
Az út kb. 60-70 perc.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.06. - 14:10
Nagyon köszönöm a segítséget! :)
#108 - kata - 2017.07.07. - 08:42
Kedves Tibcsi!aug 2án érkezünk CDG reptérre ,szállásunk itt lesz:
ATN Hôtel
21, rue d'Athènes, 9th arr., Paris, A kérdésem hogy tudunk bejutni a reptérről.Gondolom RER a leggyorsabb megoldás,melyik megállónál szálljunk le?hogyan tovább? 5 napra megyünk.Paris Visite kártyára gondoltunk a leírásod alapján az érné meg nekünk.Azt a reptéren gondolom tudunk venni.köszönöm a választ előre is.
#109 - Bea - 2017.07.08. - 10:09
Kedves Bea!

Eljtuás: RER B-vel Gare du Nordig, a Gare du Nord állomás össze van kötve a Magenta állomással, Magentától RER E-vel Haussman-Saint-Lazare állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/VDyBiAieFHR2
Igen, minden típusú tömegközlekedési jegy megvehető a reptéren, a RER-állomásnál.
#110 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.08. - 15:36
Köszönöm a választ
#111 - Bea - 2017.07.09. - 16:35
Kedves Tibi!

Kislányommal (14)utazom jövő héten Párizsba. Egyik napon Disneyland a program, kérdésem az lenne, hogy a szállásunkról (Rue Eugene Carriere) pontosan hogyan és milyen jegyekkel jutunk el oda.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod előre is.

Isabell
#112 - Isabell - 2017.07.10. - 10:48
Szia! Tudnál nekem segíteni, hogy a Charles de Gaulleról hogyan tudok legegyszerűbben Saint Jean Pied de Portba jutni, ha keddi napon száll le a gépem dél körül? Próbáltam a tgv és egyéb vonatokat megnézni, de nem igazán tudtam kiigazodni rajta. Köszi előre is, üdv Fatime
#113 - Fatime - 2017.07.10. - 13:36
Sziasztok!

ISABELL: A közeli Lamarck - Caulaincourt metróállomástól 12-es metróval Saint-Lazare állomásig, ami össze van kötve a RER A Auber állomásával. Onnan RER A-val (RER A4) Marne la Vallé Chessy végállomásig a megfelelő, és 1 irányon belül, az irányon belüli elágazást is figyelembe véve is megfelelő irányba. RER-jegy kell Marne la Vallé Chessyig, amivel már előtte a metrón is utazhattok, vagy lehet lesz valamilyen 1-5-ös zónás napi, vagy hetijegyetek, vagy hétvégi ifjúsági napijegy, amennyiben megérné, akkor az érvényes lesz.


FATIME: A reptér vasútállomásától Biarritz vagy Bayonne állomásig (általában Bordeaux-i átszállással), Biarritztól vagy Bayonnetól pedig helyi vonattal.
Biarritzig vagy Bayonneig a menetrend lekereshető itt: https://uk.voyages-sncf.com/en/#/
Bayonne - Saint-Jean-Pied-De-Port menetrend pedig itt: https://en.voyages-sncf.com/en/train/timetables/bayonne/saint-jean-pied-de-port
#114 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.10. - 15:56
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban a kérdésben, hogy Párizs 17,18, 20 kerülete, Nation, Buzval metró megálló környéke mennyire biztonságos, jó környék?
#115 - SzaboBeata - 2017.07.12. - 08:47
Szia!

A 20. kerület jó, valamint a Nation és Buzenval (gondolom arra gondolsz, olyan hogy Buzval nincs) megálló környéke jó, a 17. és 18. kevésbé tartozik a jó részek közé, de szállás, illetve környékfüggő a kerületen belül.
#116 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.12. - 17:39
Kedves Tibcsi!
Köszönöm gyors válaszod! Alesia és kínai negyedről is leírnád a véleményed?
Gyerekkel mennék, így nagyon körültekintőnek kell lennem, hogy hol nézek szállást, ahol mondjuk sötétedés után is nyugodtan hazasétálhatunk és azért megfizethető.
Köszönöm a segítséget
#117 - SzaboBeata - 2017.07.13. - 12:27
Kedves Beáta!

Chinatown, Alesia környéke szintén jó környék. De negyedeken belül is függ a pontos helytől, tehát elsősorban a szállás környéke a mérvadó, ami azért ki szokott derülni a korábban megszálltak értékeléseiből. Továbbá, Párizsban nagyon kevés a rossz környék, ami magában a városban van.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.14. - 02:03
Sziasztok! Mivel ügyesen lekéstük a transzfer buszt Párizsból, megmaradt 2 db Beauvais-Párizs buszjegyünk, amit olcsóbban eladnék. A jegyek 2018. április végéig felhasználhatók bármilyen irányba 2 útra vagy személyre. Akit érdekel, kérem keressen. 29 Euro helyett 20 Euro vagy 6200 Ft a két db. 30/218-0837 Attila
#119 - Attila - 2017.07.17. - 09:32
Sziasztok!
Két kérdésem lenne SOS. A CDG reptér 2. terminálon lehet-e venni/készíttetni a fényképes heti bérletet (Pass Navigo Decouverte), illetve a 2. hétre is meg kell-e fizetni az 5 euro kártyadíjat a 22,15-ön felül megint? Köszönöm
#120 - Takács Gabriella - 2017.07.18. - 00:41
Szia!

Igen, ill. nem :)
#121 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.18. - 02:05
Szia Tibor!
érdeklődnék, hogy a Pass Navigo Decouverte heti bérletre nekem kell fényképet vinnem vagy ott csinálják és benne van az 5 euro kártyadíjban? Előre is köszönöm!
#122 - Gyula - 2017.07.26. - 20:27
Szia!

Neked kell vinni (vagy ott automatában csináltatni) egy 25 mm széles, 30 mm magas igazolványképet, de ez azért nem útlevélbe lesz, tehát akár nyomtatva, és méretre vágva is jó.
#123 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.28. - 03:11
Kedves Tibor!
Szeretnénk kérdezni, hogy a Passe Navigo heti bérlettel minden régióba tudunk-e közlekedni, vagyis a CDG reptérre és Versailles felé is érvényes-e?
További kérdésem, hogy ICON kártyával illetve 26 éven aluliaknak ingyenes múzeumoknál is sorba kell -e állni a pénztárnál?
Köszi előre is. Kata
#124 - Szalay Katalin - 2017.07.28. - 15:34
Kedves Kata!

Ami zónarendszerbe tartozik (1-5-ös zóna), RER megy oda, vagy elővárosi vonat, oda mint tudtok közlekedni, pl. Orly, CDG reptér, Versailles, Disneyland, Fontainebleau, Párizs környéki elővárosok, stb.
26 éven alul, de 18 éven felül, igen, általában sorba kell állni ingyen jegyért.
ICOM: nincs információm, hogy sorba kell--e állni.
#125 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.28. - 16:13
Kedves Tibor!
Köszönöm a választ. Tehát akkor Auvers sur Oise-be is tudunk ezzel a bérlettel menni?
Köszi. Kata
#126 - Szalay Katalin - 2017.07.28. - 19:22
Kedves Kata!

Igen, vonattal, az is még az 5-ös zónába tartozik.
#127 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.28. - 20:19
Kedves Tibor!
Nagyon köszönöm az információkat.
Kata
#128 - Szalay Katalin - 2017.07.28. - 21:24
Kedves Tibor! A Paris-Beauvais reptérről Uber taxival nem lehet bejutni a városba? Igen későn fogunk érkezni, és a végállomás még 16 perces séta a szállástól. Köszönöm a választ előre is!
Anikó
#129 - Anikó - 2017.08.18. - 09:51
Kedves Anikó!

De, az Uber oldala szerint lehet menni onnan, kb. 122-161 EUR között becsülik a tarifát.
#130 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.18. - 21:59
Kedves Tibor!
Szeptember hatodikán érkezünk Beauvais reptérre ,tizedikén jövünk vissza az Orly Sud reptérről,a szállásunk pedig a Hotel Ibis Budget Paris Porte de Montmartre,45 Rue du Dr,Babinski 75018.Szeretném megkérdezni,mennyireszámít veszélyes zónának a hotel környéke,valamint hogyan jutunk el a szállodáig,majd visszafele az Orlyra.
öt napig leszünk Párizsban,tehát akkor érdemes lesz heti jegyet venni,még akkor is ha egy egész nap Versaillest szeretnénk megnézni,szerinted mi lenne a legjobb ,legolcsóbb megoldás? Jól értesültem,hogy a Louvre ingyenes minden hónap első vasárnapján?
Köszönöm előre is,Mária
#131 - Mária - 2017.08.21. - 13:04
Kedves Mária!

Nagyon rossz az a környék, de sok a rendőr. Az Ibis budgetek közül inkább az ibis budget Paris La Villette 19ème-t ajánlottam volna, ami itt az oldalon is szerepel az ajánlott szállások között.
Eljutás a Beauvaisról: busz a reptérről, majd 1-es metróval Champs-éysées - Clemencau állomásig, onnan 13-as metróval Porte de Saint-Ouen állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/9XSYrxDfAtz
Vissza az Orlyra, például lehet úgy, hogy 13-as metró Montparnasse-Bienvenue állomásig, majd onnan 6-os metró Denfer-Rochereau állomásig, onnan RER B Antony állomásig, majd onnan ORLYVAL a reptérre. Vagy a Porte de Clignancourt állomástól 4-es metróval Denfer-Rochereau állomásig, és onnan Orlybussal.
A hetijegy a legjobb 5 napra.
Nem, nem ingyenes a Louvre a nyári időszakban a hónapok első vasárnapján:
https://utazas-nyaralas.info/parizs/latnivalok.html
#132 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.21. - 14:37
Kedves Tibcsi!

Október elsején utazunk Párizsba apukámmal, a CDG repülőtérre. A szállásunk 2 percre lesz a Cadet nevű metrómegállótól. A google tervező szerint RER B-vel kell utaznunk először, majd két lehetőség is rendelkezésre áll; metró vagy busz.
Ha metróval utazom tovább, akkor érvényes az RER-re vásárolt jegyünk, viszont ha busszal, akkor nem. Jól tudom?
A másik kérdésem pedig az lenne (minden honlapon mást olvasok, és nagyon összezavar) hogy t+ jeggyel nem tudnék esetleg utazni az RER B-vel, majd átszállni metróra? Mindenképpen a 10€-s RER jegyet kell megvennem, ugye?

Válaszodat előre is köszönöm,

üdvözlettel,

Karina
#133 - Karina - 2017.08.30. - 13:39
Kedves Karina!

Igen, a RER-jegy érvényes lesz a metróra is, közvetelenül átszállás után, míg ki nem mentek a felszínre, de buszra nem.
T+-jegy, ahogy itt a leírásban is szerepel, nem érdemes a RER-re Párizs határain kívül, tehát a CDG reptérről sem.
#134 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.31. - 01:20
Kedves Tibor!
A szervezett városnézéssel kapcsolatosan olvastam a L'Open Tour-ról szóló ismertetőt, mely megnyerte tetszésemet. A használatával kapcsolatosan tudnál további információt küldeni a részemre? Köszönettel, Anikó
#135 - Anikó - 2017.09.01. - 00:20
Kedves Anikó!

Mire gondolsz pontosan? Felszállsz, és leszállsz a kívánt helyen :) Aztán ugyanazzal a jeggyel fel lehet szállni, a városnéző busz minden vonalán, x napon belül korlátlan ideig érvényes. A vonalak térképe, és menetrendek: http://www.paris.opentour.com/en/lines/
#136 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.01. - 03:32
Kedves Tibor!
Köszönöm válaszod. Tehát ezek a buszok a 4 vonalon folyamatosan közlekednek. Ha az egyik megállóban leszállok és ott eltöltök 1-2 órát is, utána valamilyen időközönként (?) jön ugyanazon a vonalon egy következő sárga busz, amivel továbbmehetek a következő megállókig?A sárga buszok használata teljesen kötetlen, melyik vonalról melyik vonalra szállok át, melyik megállóban szállok le vagy fel? Mivel a szállásom a Diadalív környékén lesz, érvényes jeggyel első alkalommal a 13. megállóban is becsatlakozhatok a vonalba, igaz?
üdvözlettel: Anikó
#137 - Anikó - 2017.09.01. - 11:07
Ha a Gare du Nord környékéről mennék Fontainebleauba, oda érvényes lesz a fényképes heti bérlet?
#138 - Nagy Cecília - 2017.09.01. - 16:13
Sziasztok!

ANIKó: Igen, a megadott menetrend alapján jön a következő busz, amire felszállhatsz. Teljesen kötetlen, bárhol fel, és leszállhatsz.


CECILIA: Igen, érvényes, az még az 5-ös zóna.
#139 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.01. - 18:07
Kedves Tibor!
Köszönöm szépen a válaszodat.
üdv. Anikó
#140 - Anikó - 2017.09.01. - 21:11
Köszi Tibor!
Még egy kérdés: Vigyek magammal igazolványképet hogy elkészítsèk nekem a heti bérletem? Ha igen milyen méretű kép kell legyen? Ezt a bérletet akár már a reptéren meg tudom csináltatni? üdv: Cecilia
#141 - Nagy Cecília - 2017.09.01. - 21:45
Kedves Tibor! Most látom hogy fentebb van válasz a kérdéseimre. :) bocs
#142 - Nagy Cecília - 2017.09.01. - 21:53
Kedves Tibor,10.20.-án utazunk Párizsba a CDG repülőtérre érkezünk a reggeli órákban.A szállásunk Timhotel Berthier Paris 17.A kérdésem az lenne ez milyen környéknek számít,az olvastuk a nevezetességek nincsenek túl messze...Valamint segítségre lenne szükségem a reptérről a szálláshoz jutáshoz.Természetesen a legegyszerűbb,legolcsóbb érdekelne!A válaszokat előre is köszönöm!
#143 - Prágai Tibor - 2017.09.06. - 20:52
Kedves Tibor!

Nem, a nevezetességekhez nincs közel, maximum a Montmarte-hoz, de normális, ha nem is kifejezetten jó környék.
A legegyszerűbb és a legolcsóbb bejutás teljesen más a CDG-reptérről, illetve attól is függ, lesz-e esetleg valamilyen bérleted (pl. hetijegy) ami "ingyenessé" teszi a bejutást RER esetében. A legegyszerűbb bejutás mindenesetre: RER B-vel Gare du Nordig, majd onnan 2-es metróval (a 2-es metró La Chapelle állomásával, ami össze van kötve a Gare du Nord állomással) Place de Clichy állomásig, majd onnan 13-as metróval Porte de Clichy állomásig.
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.10. - 21:44
Kedves Tibor!

Tudnál segíteni abban, hogy melyik jegy érné meg nekünk a legjobban? Oktober 29 és november 2 között mennénk Párizsba a barátnömmel, mindketten 20 évesek vagyunk és diákok. A szállásunk párizsin kivül lenne és elszeretnénk jutni ezekben a napokban a Disneylandba és Versailles-be is. De Párizsban is a főbb nevezetteségeket is megszeretnénk látogatni.

Előre is nagyon köszönöm a válszod,
Anna
#145 - Antovszki Anna - 2017.09.11. - 10:16
Kedves Anna!

Első nap, vasárnap vehettek hétvégi ifjúsági napijegyeket a megfelelő zónára (gondolom nem akkor mentek még Versailles-ba és Disneylandbe, tehát csak a szállás zónájának megfelelően).
Hétfőtől csütörtökig pedig a hetijegy fogja megérni.
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.11. - 23:23
Kedves Tibor!
Már elvesztem az internetben, ezért szeretnék segítséget kérni. Nov.1.-én, szerdán 22.50 órakor fogunk az Orly repülőtérre megérkezni, és az Ibis Paris Porte d’Orléans-ban (33 rue Barbès 92120 MONTROUGE) szállunk meg.
örültem,megtaláltam: ORLYVAL elővárosi vonat- Antony megálló átszállás az RER B-re és Gare de Gentilly megálló, és kész. Aztán láttam, hogy a RER B csak 23.00-ig közlekedik. Na, azóta próbálok mindent, de nem találok rendes útvonalat ezen az éjjeli órán a repülőtérről a szállodáig.

Előre is nagyon köszönöm a segítségét:
Mónika
#147 - Mónika - 2017.09.14. - 11:00
Kedves Tibor,

köszönöm szépen a válaszát.
Kicsit pontosítanék és így kérném a segítségét tanácsát mert úgy érzem „elvesztem Párizs tömegközlekedésében”..
Szóval 10.20.(péntek)-10.23.-ig leszünk Párizsban(én és a párom semmi kedvezményre nem vagyunk jogosultak ) 23.-án már korán reggel jövünk vissza a becsekkolás vége 6:15.Tehát legkésőbb 05:30-ra kinn kell lennünk a reptéren.
ön szerint van erre esély tömegközlekedéssel?A taxiban v.az überben gondolkodunk a biztos kijutás érdekében...?
Mint fentebb írtam a szállásunk a Timhotel 4 Boulevard Berthier, 75017 Paris.Ide az eljutásra ön írt egy lehetőséget a kevesebb átszállás érdekében mi is találtunk egyet erről kérném a véleményét.
CDG reptérről RER B-vel a-Saint Michel-Notre-Dame megállóig innen pedig RER C-vel a Porte de Clichy megállóig ahol a szállásunk lesz.
Terveink közt szerepel az Eiffel torony,Notre Dame,Louvre,Diadalív megtekintése ebben a 2ésfél napban.
Ha jól néztük az interneten metro valamint RER is közlekedik a szállásunktól.
Mindezeket figyelembe véve milyen jegyet ajánlana nekünk erre a néhány napra??(mi 10db-os gyűjtőben gondolkodunk..)Előre is köszönöm a válaszát!!
#148 - Prágai Tibor - 2017.09.14. - 19:19
Kedves Tibor,

5 napos 5 zónás közlekedési bérletet (Paris Visit) a reptéren (CDG) is meg lehet venni, vagy azt csak előre a neten?

Andrea
#149 - Andrea - 2017.09.15. - 14:51
Az előzőhöz még egy kérdés, a fényképes heti bérletet elkészítésére van mód a repülőtéren? Ugyan bonyolultabb(nak tűnik), de sokkal kedvezőbb az ára az 5 napos PV kártyánál.

Andrea
#150 - Andrea - 2017.09.15. - 16:45
Szia Tibcsi!
4 teljes napom lesz Párizsban (vasárnaptól-szerda estéig), de egyszerűen nem tudom, hogy mit vegyek. Sok embertől hallottam már, hogy a legjobb gyalogolva felfedezve a várost, és hogy kevesebb jegyre volt szüksége, mint amennyire gondolt.

Az én elképzelésem:
CDG-ről a Cadet-re RER-rel fogok bejutni, ami eleve 10€ lesz oda, és 10€ vissza. Arra gondoltam, hogy vennék még ehhez 2 db carnet jegyet, tehát lenne 20, és ez így összesen 50 € lenne.
Vagy vegyek Paris Visite kártyát 5 napra (ugye így kiesik egy nap, mivel nincsen 4 napos) 65,80€-ért, és ebben ugye benne van az is, hogy használhatom az RER-t..

Köszönöm előre is,

Loretta
#151 - Loretta - 2017.09.16. - 22:28
Szia Tibcsi,

Loretta vagyok, megint. Jól értelmezem, hogy a Navigo Découverte lenne a legjobb megoldás? Vasárnap megvenném a következő hétre, szóval ha jól olvasom, vasárnap jeggyel kéne közlekednem, de még így is sokkal jobban megéri, mint az előzőek, amiket írtam. Szerinted is?

Loretta
#152 - Loretta - 2017.09.16. - 22:40
Tibcsi,

A Navigo Decouverte jegyet, ami egy hétre szól bárki megveheti, vagy csak azok akik Párizsban élnek vagy dolgoznak..? Mindenhol mást írnak, teljesen elbizonytalanodtam.
#153 - Kari - 2017.09.17. - 11:56
Sziasztok!

MóNIKA: A legegyszerűbb Orlybus-szal, Montsouris - Tombe Issoire megállóig, bár onnan még negyed óra gyalog: https://goo.gl/maps/hXFcvxobr562
Az utolsó Orlybus 0:30-kor indul a reptérről.


TIBOR: Az is jó eljutási lehetőség.
A gyűjtőjegy, és a napijegy jöhet szóba, napi utazási számtól függően.
Ki lehet jutni, éjszakai járatok kombinációjával (például N15 Chateletig, onnan N13 Gare de l'Estig, onnan pedig N143 a reptérre vagy N51 Gare Saint-Lazare-ig, onnan N01 Gare de l'Estig, onnan N143). Az útvonaltervező kb. 1,5 órás-2 utat, és 3 éjszakai járat igénybevételét javasolja. Csak kérdés, érdemes-e így menni, illetve jóval több időt érdemes rászánni, egy adott éjszakai busz esetleges lekésése, megálló nem megtalálása, stb. esetére. De a Google térkép mobilos tömegközlekedési útvonaltervezője már nagyon jól működik élőben.
Vagy lehet csak pl. Gare de l'Estig taxival menni, onnan az N143 20-30 percenként jár a reptérre: https://www.transilien.com/contents/fr/_Docs-PDF/Les-lignes/Fiches-horaires-Noctilien/h_n143.pdf
Illetve onnan megy az N140 is, csak hosszabb úton:
https://www.transilien.com/sites/default/files/atoms/files/depliant_n140_0517.pdf


ANDREA: Minden fajta tömegközlekedési jegy és bérlet megvehető a CDG RER-állomásán.


LORETTA: A Paris Visite, ahogy a leírásban is szerepel, szinte sose éri meg, a te esetedben sem. Hogy mit vegyél, attól függ, hol a szállás, mennyit közlekedsz (köztük a városba érkezés és elutazás napján), és mész-e Párizson kívülre (pl. Versailles, Disneyland). Ha eleget közlekedsz, a 2, hétre, hétfő-szerdára jó a hetijegy, mivel 3 db napijegy+CDG-jegy drágább lenne.


KARI: A Navigo Decouverte kifejezetten azoknak van, akik nem élnek Párizsban, turisták, vagy látogatók, a helyiek a sima Navigót használják.
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.17. - 22:25
Szia! Segítségedet szeretném kérni. Párizsba mennénk 4 -en . Autóval. Olyan szállást keresek ahol van örzőtt parkoló illetve Disneylandbe is el lehet jutni tömegközlekedéssel és a belvárosba is. A szállás lehet valami külső de biztonságos kerületbe külvárosba vagy Disneylendbe is, csak valamilyen tömegközlekedés Metro vagy RER legyen. Előre is köszönöm. A gépjárművet nem akarjuk használni Párizsba. Köszönöm. Patricia
#155 - Patricia - 2017.09.18. - 12:50
Szia!

Disneyland és a belváros teljesen máshol van, tömegközlekedéssel pedig mindenhonnan el lehet jutni a belvárosba és Disneylandbe is, ahol van a környéken metró, vagy RER megálló, csak kérdés hova mennyi idő alatt.
Ha itt bal oldalt a keresőmezőnél bejelölöd, hogy "parkolás", akkor olyan szállodákat ad ki, ahol erre van lehetőség, utána kell nézned viszont a szálloda leírásánál, értékeléseinél, stb., hogy a parkolás mennyibe kerül, mennyire őrzött, stb., parkolás szempontjából ennél bővebben nem tudok javasolni:
https://www.booking.com/searchresults.hu.html?city=-1456928&aid=338579&no_rooms=1&group_adults=1
De ha kiválasztottál néhány szállást, el tudom mondani hogy azok közül honnan a legjobb a közlekedés, milyen a környék, stb.
#156 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.18. - 15:27
Szia Tibi.A sgitségedet szertnénk kérni a CDG melyik terminàljàrol indula vonat a Pàrizs Centrum Operàhoz? Még azt is légyszi milyen jeggyel érdemes közlekedni a 9 kerületböl be a vàrosba megnézni a làtvnivalokat.4 naprol lenne szo péntektöl hétföig .Köszi üdvözlettel.Bernadett
#157 - Bernadett - 2017.09.19. - 11:16
Szia!

Nem közlekedik vonat a CDG-tól közvetlenül az Operához, az a Roissybus ami odamegy (1-es, 2-es 3-as terminál elől). RER-ek közlekednek mint "vonat" Párizsba.
4 napra szóba jöhet, utazási számtól függően, 4 db napijegy, vagy T+-gyűjtőjegy, de ha 26 éven alul vagytok, akkor hétvégi ifjúsági napijegy is, gyerekeknek pedig gyerek Paris Visite, a leírásban részletesen le van írva, mikor milyen jegy éri meg.
#158 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.19. - 14:40
Kedves Tibor,

Köszönöm a választ. Lenne még egy-két kérdésem. Biztos ki van táblázva de így egyszerűbb, esetleg adnál támpontot, hogy ha a CDG merre van az iroda (gondolom oda kell menni), ahol a fényképes Navigo Decouverte-t elkészítik? A másik fényképet vigyünk, van ott készítik?
A másik egy kérdés, ha a CGD-ről érkezéskor RER-rel utazunk be, a cél a 4-es metrovonal Marie Montr. végállomása, akkor az előbbi metróállomásig kell kérnem a jegyeket? Vagy ez mindegy RER jegy Párizs központba és átszállok bármely metróra? Ezt nem értem tisztán.

Most hétfő-szerda viszonylatban az 1-5 zónás Navigo Decouverte tűnik nyrőnek (Disney-CDG elérhető), a vasárnapot egy CDV RER jeggyel és 10-es gyűjtőjeggyel oldanánk meg.

Andrea
#159 - Andrea - 2017.09.22. - 10:05
Kedves Tibcsi,
napok óta olvasom ezt a rendkívul informatív honlapot - gratulálok hozzá! Szinte minden információt megtaláltam, amire szukségem van, de ha megtennéd, hogy megírod a legcélszerubb eljutási útvonalat a szállásunkra, nagyon szépen megkoszonném (bocsánat, pár ékezetes betum hiányzik).
A CDG-ra érkezunk a férjemmel du. 3-kor okt 28-án és nov. 4-ig leszunk Parizsban. A CDG-n meg fogjuk venni az egy hetes 1-5 zónás Navigo Decouverte-et (és a museum passt) - a szállásunk pedig itt van: 58 Rue Beaumarchais bat A, Montreuil, Île-de-France 93100
és ugye jól gondolom, hogy a 4 (vagy 6) napos museum pass a legpraktikusabban, legkifizetodobben hasznalható opció, ha lehetoleg mindent meg akarunk nezni, ami csak belefér? Versaillesbe is megyunk.
Nagyon szépen koszonom, hogy idot szánsz a kérdésem megválaszolására, (elképeszto turelemmel válaszolsz sokadszor is ugyanarra a kérdésre).
Ja, igen errol jut eszembe még egy dolog: a Navigo bérletre ragasztandó fotót ontapadós feluletre kell ragasztani, vagy vinni kell valami ragasztót is magunkkal?
Zsuzsa
#160 - Zsuzsa - 2017.09.23. - 16:41
azóta is csak olvasok-olvasok-olvasok...
... és meg is találtam az utolsó kérdésemre a választ: nem kell ragasztót vinni :))) a Navigo Decouverte bérletre.
ugyanis már ezt is megválaszoltad legalább egyszer. Koszi
#161 - Zsuzsa - 2017.09.23. - 19:05
Sziasztok!

ANDREA: A CDG RER-állomásán elintézhető minden. Fényképet vigyetek (2,5 cm széles, 3 cm magas), vagy van automata több helyen is a CDG-on, többek között a RER-állomásnál is, 5 EUR. Csak Párizsig kell egy jegyet venned RER-re, és érvényes addig, amíg ki nem mész a felszínre.


ZSUZSA: Ha október 28.-án vesztek Navigót, azt majd csak október 30.-tól használhatjátok, de gondolom, tudod.
Múzeumbérlet akkor éri meg, ha kihasználjátok, adott számú nap alatt annyi múzeumba el tudtok menni, hogy a múzeumbérlet olcsóbb legyen, mint a múzeumbelépők lennének.
Eljutás a szálláshoz: RER B Chatelet-Les Halles állomásig, onnan RER A Vincennes állomásig, de innen még negyed óra gyalog. Kicsit kevesebb gyaloglással, (9 perc) de több átszállással másik útvonal: RER B Gare du Nordig, onnan 5-ös metró Oberkampfig, onnan pedig 9-es metró Croix-de-Chavaux állomásig.
(fontos még, hogyha RER-t használtok bármikor a szállásról/szállásra, nem pedig metrót, Vincennes már a 2-es zóna, tehát a T+/gyűjtőjegy nem érvényes, ennek az első héten van jelentősége, amikor még nincs hetijegyetek, illetve ez esetben nem Párizsig, hanem Vincennes állomásig kell RER-jegy a reptérről).
#162 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.24. - 16:44
Szia, Tibcsi!
Igen, azt láttam az gugli útvonaltervezojében, hogy a szállásunk a Vincennes állomástól 15 perc gyalog, (meg gondoltam is, hogy innen fogunk majd naponta ki-bejárni a belvárosi látnivalókhoz) - de hát az semmi...
Nagyon koszi az útvonal opciókat és hogy felhívtad a figyelmemet arra, hogy a Navigo 28-án még nem lesz használható! Ezt bizony benéztem volna! Koszi a segítséget!
Zsuzsa
#163 - Zsuzsa - 2017.09.24. - 19:34
Szia, azutan erdeklodnek, hogy a heti Navigo Decouverte Semaine, ha jol irtam, a 10eves gyermeknek is ennyi es a felnottnek is? Szerdai napon megyunk delutan, aztan 2 teljes nap a Disney "reszlegen", de bemennenk a lanyommal az Eiffel toronyhoz is es meg 1-2 nevezetesseghez, vissza a szallasra es ki a CDG-re. Ahogy nezegettem az infokat a jegyekrol- amit ezuton is koszi!- ez tunik a legeggyszerubbnek, meg a fotot is beleertve, mert nem kell vasarolgatni csak 1x jegyet es kesz, de kernem a velemenyedet, hogy szerinted is jo e a fenti infokat figyelembe veve??
Elore is koszi a valaszt, udv
Richard
Mi a CDG repterrol megyunk a szallasra, amely a Disney-nel van es bemennenk
#164 - Molnar Richard - 2017.09.27. - 18:41
Szia!

Igen, mindenkinek ennyibe kerül a hetijegy (de a CDG-ról sokkal gyorsabb TGV-vel menni a Disneylandhez, csak 10 perc, csak arra nem érvényes a hetijegy). Mindenkinek a hetijegy lesz jó, ha a CDG-ról RER-el mentek Disneylandbe (párizsi átszállással), és az utolsó nap onnan ki a reptérre, nem pedig helyette busszal vagy TGV-vel.
#165 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.28. - 02:13
Szia!
Tudnál segíteni abban, hogy a Beauvais repülőtérről hogyan tudnánk legkönnyebben és legolcsóbban eljutni Disneylandbe, pontosabban a közelében lévő Magny-le-Hongre településre, ahol a szállásunk lesz? A repülőnk reggel 9-kor száll le hétköznap. 7 fős csapat megy, esetleg privát transzfer is szóba jöhet, és ha tudnál megközelítő árakat is írni, azt nagyon megköszönném.
Még egy kérdés, hogy Magny-le-Hongrie településről Disneylandbe és vissza, milyen helyi busszal lehet eljutni? Vagy a helyi tömegközlekedésről (útvonal, menetrend) hol találok leírást, térképet? Köszönettel: Bea
#166 - Bea - 2017.09.29. - 01:20
Szia!

Nem ismerek sajnos transzfer cégeket konkrétan a Beauvais és Disneyland között, de erre írják páran, hogy jók, meg próbálták már, és elég jó az ár, 7 főre 135 EUR-ért írja, ha lekérem az árat, ez nagyon jó ár, olcsóbb mint busz+RER Disneylandbe 7 főre: http://www.rstransports.com/
Magny le Hongre és Disneyland (a RER-állomás) között ezzel a busszal tudtok közlekedni, térkép, menetrend, állomások (a későbbi időpontokhoz az időpont mellett az afficer les horaries linkre kell kattintani):
http://www.transdev-idf.com/horaire-ligne-34-pep's_051
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.29. - 03:54
Kedves Tibcsi!
Kettő kérdésem lenne:
1: A navigo decouverte semaine kártyához szines igazolványkép szükséges vagy esetleg elég egy fekete-fehér itthon kinyomtatott kis arc kép?
2: Porte Maillot-nál pénztárban meglehet ezt a kártyát venni?
Válaszodat előre is köszönöm!
üdv: Reni
#168 - Reni - 2017.10.03. - 22:00
Kedves Reni!

Porte Maillotnál, mint minden metróállomáson, megvehető, de nem biztos, hogy a legkönnyebb lesz, miután leszáll a buszról rengeteg utazó, akik szintén valószínűleg valamilyen jegyet akarnak venni. Valószínűleg egy csomagot kapsz majd csak, amit össze kell raknod néhány perc alatt.
Beszámolók alapján jó a fekete-fehér kép is, de ha otthon nyomtatod, azért legalább fotópapírra, nincsenek nagy követelményei, nem útlevélhez kell, de azért rosszul nyomtatott, elmosódott, stb. nem lehet.
#169 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.03. - 23:27
Kedves Tibcsi!

Köszönöm az információt természetesen fotópapírra nyomtatom. Azt nem értem, hogy mit értesz az alatt, hogy egy csomagot kapunk? Kitöltendő nyomtatványra gondolsz? Ha igen ez van angol nyelven? Köszönöm segítségedet! Szép napot!
Reni
#170 - Reni - 2017.10.04. - 12:55
Kedves Reni!

Nem nyomtatvány, hanem a Navigo részei, az azonosító és az utazási kártya, a műanyag tartó, a lamináló lap, lehet csak odaadják, és össze kell rakni.
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.04. - 21:21
Kedves Tibcsi!

Ez igazán remek, azzal semmi gond! Köszönöm szépen!
üdv: Reni
#172 - Reni - 2017.10.04. - 21:47
Szeretném megtudni, érdemes-e a XIX. kerületben szállást foglalni Párizsban, nincs-e nagyon messze a belvárostól, mennyire drága és hosszú onnan bejutni, illetve a De Gaulle reptérről?

Köszönöm a segítségét előre.
Márti
#173 - Márti - 2017.10.08. - 21:01
Attól függ a kerület melyik részéről, mivel nagyon nagy kerület, 4 metróvonal több mint 20 állomása is kiszolgálja a kerületet, de metróval kb. negyed óra bejutni pl. a Notre Dame-hoz. A CDG reptérről sehova sem olyan gyors bejutni, ide kb. 40-45 perc, attól függ a kerület melyik részére, ez nem tartozik onnan a legmesszebb lévő helyekhez. Pénzben mindenhonnan ugyanannyi bejutni a belvárosba Párizs határain belülről, mivel egységes tömegközlekedési rendszer van.
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.09. - 00:18
Kedves Tibor!
Kérlek, segíts! okt. 18-án megyek Párizsba Ryanairrel. A Beauvais reptéren száll le 9,05-kor. Nem tudom, hogyan juthatnék be a Rue St. Denisen lévő szállodába. Még azt is szeretném tudni, hogy mennyibe kerül az út. Köszönöm, ha gyorsan válaszolsz.
üdv Ica
#175 - Juhász Ilona - 2017.10.15. - 17:18
Kedves Ilona!

A Rue St. Denis nagyon hosszú, több metróállomás is érinti, tehát a pontos címtől függ a bejutás, kérlek írd meg, és megírom az eljutást.
Ahogy a leírásban szerepel, a jegy a buszra a reptérről 17 EUR, de online vehető kicsit olcsóbban egyirányú és retúrjegy. Párizsban pedig attól függ, milyen tömegközlekedési jegyet vagy bérletet fogsz használni.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.15. - 17:23
Kedves Tibi!
Október 30.-n érkezünk a Beauvais reptérre. A szállásunk címe: 9 rue des Gobelins, Gobelins, Párizs XIII. kerülete, 75013 Párizs
érdeklődni szeretnék hogy jutunk el a reptértől a szállodáig tömegközlekedéssel?
Illetve okt.30.-nov.2 dátummal milyen típusú jegyet vegyünk tömegközlekedéshez?
Visszafelé a CDG-ról indul a gépünk.
Válaszod köszönöm előre is!
Ibolya
#177 - Bálint Ibolya - 2017.10.15. - 19:28
Kedves Ibolya!

Busz a reptérről, majd 1-es metró Palais Royal Musée du Louvre állomásig, onnan pedig 7-es metró Les Gobelins állomásig.
Vehettek hetijegyet, amennyiben megérné nektek, ha utaztok eleget, megéri, mivel olcsóbb mint 4 db napijegy + RER-jegy a CDG-ra.
#178 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.15. - 20:24
Szia ! BVA repterrol torcyba szeretnénk eljutni . Milyen utvonalon lehetséges es milyen jegyeket kell vásárolni hozza? 2.3. Nap Disneyland lenne a program, 4. Nap városnézés es 5. Nap haza. érdemes kombinált jegyeket venni?
#179 - Magdesz - 2017.10.16. - 11:51
Kedves Tibi!
Nagyon köszönöm a gyors választ!
Bocsánat az ismétlésért!
Elvesztem az oldalak között!
Remélem Párizsban már nem fogok!:))
#180 - Bálint Ibolya - 2017.10.16. - 13:23
Kedves Tibi!
Nov.8.-án utazunk vissza a CDG reptérről.A szállás cím.Ibis Paris Porte d' Orleons, 33 rue Barbes 92120 Montrouge. Kérdésem, hogy mivel tudunk kijutni a legegyszerűbben a reptérre, 3 fő+ 3 nagy bőrönd.Illetve még egy kérdés, nov.5. a hónap első vasárnapja, szeretnénk menni a Louvreba, ingyenes vagy kell azért jegyet venni akkor is?
Válaszod előre is köszönöm!
Tücsi
#181 - Bereczkiné Tücsi - 2017.10.17. - 12:04
Szia MAGDESZ!

Be kell utazni hozzá először Párizsba: buszra reptéri buszjegy kell 17 EUR-ért / fő, vagy online vehető olcsóbb. Ahova érkezik a busz Párizsban, onnan: 1-es metróval Charles de Gaulle - étoile állomásig, majd onnan RER A-val (Marne-la-Valée - Chessy irányába) Torcy állomásig. RER-jegy kell Torcyig, ami már a metróra is érvényes. Továbbá érvényesek 1-5-ös zónás bérletek, ha mentek Párizsba is majd, megérheti valamelyik.


Kedves TüCSI!

A legegyszerűbben kijutás a reptérre tömegközlekedéssel: a szállástól 10 perc gyaloglásra lévő: https://goo.gl/maps/Jf5f17CwGMu vagy 125-ös busszal elérhető Gare de Gentilly állomástól közvetlenül RER B-vel (RER B3, a megfelelő irányba és elágazás, a CDG felé).
Ingyenes a Louvre ebben az időszakban minden hónap első vasárnapján.
#182 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.17. - 19:34
Kedves Tibi!
Köszönöm a választ. Egy dolog nem tiszta mèg nekem, hogy a porte mailottrol először metróval megyek a rer Aig. A metrónál veszek egy t+ jegyet 1,9 euróért es azzal felszállhatok a rer-re torcy-ig?
#183 - Magdesz - 2017.10.18. - 05:49
Kedves Magdesz!

Nem, hanem fordítva: a RER-jegy már a metróra is érvényes, tehát Porte Maillotnál veszel RER-jegyet Torcyig, amivel már a metróra is felszállhatsz, T+ nem kell (és a RER-re nem lesz érvényes).
#184 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.18. - 12:40
Nagyon köszönöm
#185 - Magdesz - 2017.10.19. - 08:47
Kedves Tibcsi!
Bocsánat, hogy megint zavarok...
Megmondanád, kérlek, hogy milyen jegye(ke)t érdemes vennünk szombat-vasárnapra?
Okt. 28-án, szombaton késő délután érkezünk a CDG-ra, a szállásunk pedig itt van: 58 Rue Beaumarchais bat A, Montreuil, Île-de-France 93100.
Szombaton a reptérről kimegyünk a szállásunkra, átvesszuk a kulcsot, lepakolunk és megyünk be Párizsba, vacsora, beleszippantunk a párizsi éjszakába kicsit, majd késő este vissza Montreuil-be.
Másnap, vasárnap Bastille-piac, Saint-Chapelle, Musée d'Orsay, Eiffel-torony a terv, este vissza Montreuil-be.
Ezekre az utakra kellene jó tipp, milyen jegy a legkifizetődőbb.
Hétfőtől már Navigo Decouverte bérletünk lesz.
Köszönöm
Zsuzsa
#186 - Zsuzsa - 2017.10.22. - 23:25
Kedves Zsuzsa!

Amennyiben mindnyájan 25 éven felüliek vagytok, akkor 1. nap RER-jegy a CDG-ról, azon kívül pedig Párizsban attól függően, mennyit utaztok, 1-2-es zónás napijegy vagy gyűjtőjegy.
Vasárnap ha eleget utaztok hozzá, akkor sima 1-2-es zónás napijegy, ha nem, gyűjtőjegy.
#187 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.24. - 16:17
Kedves Tibcsi!
Sajnos a 2x25 is régen volt már :'(
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Zsuzsa
#188 - Zsuzsa - 2017.10.24. - 23:24
Kedves Tibcsi! Szuper minden leírás, de egyelőre tanácstalan vagyok a tömegközlekedési lehetőségekkel kapcsolatban. vasárnap okt. 29. reggel érkezünk CDG-re, csütörtökön nov. 2 indulunk vissza este. Szállásunk a Barbès - Rochechouart metrómegállóhoz lesz közel. A reptéri RER oda-vissza út mellett hétfőn Disneyland lenne a program az 5. zónában, ezen kívül egyszer tervezük a La Défense negyedben sétát tenni, a többi úticél az 1-2 zónában van. Tudnál segíteni milyen jegyeket éri meg a legjobban választani? 2 felnőttnek, gyermekünk 11 éves múlt szeptemberben. A metró gyűjtőt gyerekre azt látom buktuk, de a Páris Visité 5 napos gyerek neki szóba jöhet-e (11-évig jó nem tudom itt mi a pontos szabály a korra). Köszönöm, ha válaszolsz, nagyon jó az oldal! üdvözlettel Andrea
#189 - Andrea - 2017.10.26. - 16:42
Kedves Andrea!

A 2 felnőttnek vasárnap a reptérről RER-jegyet, a városban való közlekedésre pedig napijegyet, vagy gyűjtőjegyet, utazási számtól függően.
Hétfőtől csütörtökig pedig Navigo decouverte hetijegyet 22,85 + 5 EUR-ért (eleve már csak az út a CDG-ra és oda-vissza Disneylandbe 26 EUR lenne, a hetijegy érvényes ezekre mind, és Párizsban is).
A 11 éves gyereknek vasárnap-hétfőre (ha mindenképp hétfőn mentek Disneylandbe) 2 napos 1-5-ös zónás gyerek Paris Visite-t.
Kedd-szerdára 2 napos 1-3-as zónás gyerek Paris Visite biztos jó.
Csütörtökön (CDG) pedig attól függ, hogy csak sima gyerek RER-jegy, vagy 1-5-ös zónás 1 napos gyerek Paris Visite, hogy azon kívül hogy kimentek a CDG reptérre, még fogtok-e, és ha igen, mennyit, Párizsban is közlekedni (a szállásról a RER-állomásig eljutás nem számít bele, mert a RER-jegy már a metrón is érvényes).
(úgy tudom a gyerek Paris Visite továbbra is 12 éven alul van, az ratp, a tömegközlekedési vállalat oldalán nem írják, de máshol még úgy írják, tehát akkor igazak ezek a gyerek esetében)
#190 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.27. - 00:49
Nagyon szépen köszönöm a részletes útmutatást :) Andrea
#191 - Andrea - 2017.10.27. - 13:45
Kedves Tibor !
Véletlen keveredtem ide de nagyon hasznosnak ítélem meg az oldalt és a segítségét. Laikusként utazunk 2017.10.30.-án Lyonba repülővel. Ott várnak rokonok, megoldott a közlekedés. 2017.11.02.-án utaznánk TGV- vel Párizsba és ott maradnánk 2017.11.07.-ig, terv városnézés,nevezetességek és az utolsó előtti nap Disneyland lenne. öten utazunk, 4 felnőtt és egy 12 éves gyermek . A repülőnk 2017.10.07.-én 13.05.- kor indul haza Budapestre a CDG-ról. Lenne pár kérdésem ha szabad:
A TGV- re hogy tudok jegyet venni, neten vagy helyszínen jobb? Lyonba hol tudunk felszállni rá és Párizsban hol szállunk le?
Mindent figyelembe véve milyen tömegközlekedési bérletet lenne érdemes megvennünk , hogy a nevezetességeket, Disneyland-et meg tudjuk vele közelíteni és esetleg még ki tudjunk vele menni a reptérre ?
Lyoni címünk:10 rue des Chevaucheurs, 5th arr., Lyon, 69005, Franciaország
Párizsi címünk: 36 Boulevard de Magenta, 10th arr., Paris, 75010, Franciaország
Előre is köszönöm segítségét és válaszát!
üdvözlettel: Attila
#192 - Attila - 2017.10.28. - 21:34
Kedves Attila!

Interneten olcsóbb lehet a TGV-jegy: https://en.voyages-sncf.com/en/
A vonat a Lyon Part Dieu állomásról Paris Gare de Lyon állomásra közlekedik.
Az első héten a 12 éves gyereknek az első 2 nap (2-3.-a) napijegyek vagy gyűjtőjegy, utazási számtól, programtól függően, a 3-4., nap (4-5.-e, szombat-vasárnap) 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegy.
A felnőtteknek pedig, utazási számtól függően, minden napra napijegy vagy gyűjtőjegy, de ha egyébként 4 napra napijegyet vennétek, akkor inkább hetijegy, az 3 EUR-val olcsóbb mint 4 db napijegy a hét maradék 4 napjára.
6-7.-én, a következő hétre, Disneyland, és CDG, mindenkinek (itt már a 12 éves gyereknek is felnőtt jegyek kellenek, 12 évesen csak a hétvégi ifjúsági napijegy, ami kedvezményes): első nap RER-jegy, vagy ha még utaztok Párizsban is a Disneylandbe jutáson, majd a Párizsba visszajutáson kívül, akkor helyette 1-5- ös zónás napijegy. Utolsó nap, 7.-én pedig sima RER-jegy, vagy ha még utaztok Párizsban is, akkor oda 1-2-e zónás napijegy (a napijegy nem érvényes a CDG-ra), vagy gyűjtőjegy.

De ha ez első héten hetijegyet vettetek, akkor viszont hetijegy, mivel az 5 EUR-s kártyadíjat már nem kell kifizetni, és 2 napra is simán megéri, drágább lenne egyébként a Disneylandbe és CDG-ra jutás.
Túl nagy különbségek nincsenek, tehát egyébként is, ha egyszerűen akarjátok, nem szinte minden nap különböző jegyeket venni (csupán a megváltása időigényes, és nem annyira egyszerű), akkor vehettek egyszerűen az 1. és 2. hétre is hetijegyet, a 2. héten már csak "újra kell tölteni" a chipkártyát, nem kell megvenni ismét a csomagot, mindennel együtt, így a költsége a 2. héten már csak 22,80 EUR, 5 EUR-val kevesebb.
#193 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.28. - 22:48
Köszönöm a Választ !
Arra gondoltam, hogy egy olyan jegyet vagy bérletet vennénk ami mindenre jó ( városnézéshez közlekedés,Disneyland,CDG -ra kiutazás ),nekünk végig az ott tartózkodásunk ideje alatt,nincs jelentőssége ha 5-10 -15 euróval többre jövünk ki csak ne legyen vele macera és egyszer megvesszük és kész,el van felejtve. Ebben az esetben mi lenne a megoldás? Esetleg olyan tanács, hogy mit érdemes mindenképpen megnézni és mikor hova érdemes menni az esetleges nagy sorban állás elkerülése miatt? Disneyland egy vagy két napot igényel? Hallottam, hogy létezik olyan kártya felárért amivel nem kell végigvárni a sort. Valós infó? Köszönöm válaszát
üdv: Attila
#194 - Attila - 2017.10.29. - 07:16
Kedves Attila!

Ahogy a végén írtam, ez esetben 2 db hetijegy kell, az első héten meg kell venni a csomagot, a 2. héten, hétfőn az első utazás előtt a legközelebbi metróállomásnál újratölteni. Vagy ha nem akarod újratölteni, vehetsz Navigo Decouvertéből havit, csak az sokkal drágább, vagy pedig előre megvesztek a következő hétre 2 napos 1-5-ös zónás Paris Visite-t.
Mit érdemes megnézni: ami titeket érdekel, a Látnivalók I-V. menüpontokban láthatod a legjobb nevezetességeket, az első helyeken a "kötelezők" vannak, és olvasható több helyen, hogy miként kerülhető el a sorban állás, és hol lehet online jegyet venni.
#195 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.29. - 14:19
Szia! A porte maillottrol torcyba kb mennyibe kerül a rer ? Rer jegy árak után hol tudnék utána nézni ?
#196 - Magdesz - 2017.10.29. - 18:04
Kedves Tibor !
Köszönöm válaszát ismét!
Nem szeretnék értetlennek tűnni de a csomaghoz kell mindenkinek fotó? Mit tartalmaz a csomag?Mi kell hozzá a részünkről?
Köszönöm válaszát
#197 - Attila - 2017.10.29. - 18:15
Kedves MAGDESZ!

Nem működik már az az oldal, ahol a RER-jegy árakat pontosan meg lehetett nézni, de Torcyba egy irányba kb. 7-8 EUR lehet.


Kedves ATTILA!

Igen, mindenkinek kell fotó, vinni kell, vagy Párizsban csináltatni. Ezen kívül ki kell majd tölteni, más nem kell hozzá. A csomag ezekből áll, ha nem egyben kapjátok: azonosító kártya, utazási kártya, műanyag tartó, a lamináló lap.
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.29. - 21:38
Kedves Tibor !

November 10-én érkezünk, a Charles De Gaulle vasútállomásra TGV-vonattal. Onnan szeretnénk bejutni, a belvárosi szállásunkra ami ( 4 Boulvard Berhier 75017 ) lesz. " Nyomozói" munkásságom után, Nekünk RER "B" nevezetű közlekedési eszközzel kell Saint Michel állomásig, onnan pedig RER "C"-vel tovább Porte de Clichy-ig. Kérdésem, hogy így javasolnád-e Te is, illetve ehhez milyen jegyet érdemes vásárolnunk. Péntek este 19:30-ra érkezünk meg és vasárnap délután 15:00-kor indulunk vissza. Illetve az ott tartózkodásunkra én úgy gondoltam, hogy csak szombatra vennénk egy napi jegyet amivel a belvárosban tudunk utazni . Páromnak még meg tudjuk venni az ifjúsági napi jegyet ami olcsóbb. Hisz javarészt csak egy napunk lesz, vasárnap sok szabad időnk nem lesz, így aznapra nem tudom mit vegyünk, amivel esetleg a Rer-t is tudjuk használni. Esetleg amit ebben a röpke látogatásban mi az amit nem érdemes kihagyni ?

Előre is köszönöm a segítséget.
Attila
#199 - Attila - 2017.10.31. - 12:32
Kedves Attila!

Igen, az a legegyszerűbb megoldás, még ha van negyed órával elvileg gyorsabb mód is, de az 1-el több átszállással. Egyszerűen vegyetek RER-jegyet Párizsba a CDG-on.
Vasárnapra (nem derült ki számomra, de gondolom a CDG-ról mentek vissza ugyanúgy?) nem tudtok venni olyan bérletet, ami érvényes a CDG-ra is, mivel az 1-5-ös zónás napijegy oda nem jó. Elvileg vehetnétek 1-5-ös zónás Paris Visite-t, ami viszont érvényes oda, de az nagyon nem éri meg, tehát a legjobb: RER-jegy CDG-ra. Ezen kívül, Párizsra, a párodnak 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegy, neked pedig napijegy, ha utazol eleget hozzá (legalább 4-et, ha nem, akkor csak maximum 3 T+-jegy).
#200 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.31. - 17:28
Kedves Tibor!
Nagyon hasznosak az infok, köszönöm!
Azonban inkább kérdezek. :)
December 7-10-ig tart az utazásunk 2 felnőtt 1 10 éves gyerek.
2 nap Disneyland 2 nap városnézés a terv.
CDG a repterünk.
Milyen tömegközlekedést és jegyeket javasolsz?

Előre is köszönöm!
Gábor
#201 - Kormos Gábor - 2017.11.04. - 05:37
Kedves Tibcsi!
Hétfőn végre utazunk ! Szeretnem megkérdezni hogy a cdg etoile metró megallobol hogy jutok el a rer A állomásra ahonnan Torcyba utazunk tovább ?
#202 - Magdesz - 2017.11.04. - 14:20
Kedves GáBOR!

Valószínű hetijegy, de attól függ például, hol van a szállásotok, Disneyland környékén? Onnan kétszer bementek Párizsba? Pontosan melyik napokon? Ha a Disneyland környékén van a szállásotok, a CDG és Disneyland között TGV-vel (10 perc), vagy RER-el közlekedtek?


Kedves MAGDESZ!

A Charles de Gaulle-Etoilé metró és RER állomás egyben, tehát ha leszállsz a metróról, csak kövesd a táblákat a RER-ig, hosszú gyaloglás után odajutsz a föld alatt.
#203 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.04. - 15:06
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a válaszokat! Segítségeddel úgy érzem mar felkészülten vágunk neki hétfőn:) Az utazással kapcsolatban annyi kérdésem lenne mèg, hogy egy napot töltünk Párizsban városnézéssel akkor érdemes Torcyban mobilis jegyet venni es azzal jutok Párizsba valamint minden látványossához es ismét vissza Torcyba ? Ezzel az egy napijeggyel ha 1-5 zónába megveszem 17,8 euróért megoldott a napi utazasom?
#204 - Magdesz - 2017.11.05. - 05:40
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a válaszodat.
2 verzió között nem tudok dönteni egyelőre.

1. verzió:
CDG-ről TGV-vel Disneyland, ott csomagmegőrző, este szálloda (2 boulevard du Levant, 93167 Noisy-le-Grand) RER-rel. 2. nap hotel-Disneyland RER-rel, 3-4. nap városnézés, este vissza CDG-re és haza.

2. verzió:
CDG-hotel, innen vásos vagy Disneyland.


Mivel csütörtök reggel korán érkezünk és vasárnap este repülünk vissza, így azt számoltam, hogy jobban jövünk ki, ha csütörtök-péntek megyünk Disnneylad-be (olcsóbb, kevesebben vanak), még akkor is, ha csomagmegőrző kell és a TGV drágább is.

Csomagmegőrzővel kapcsolatban tudsz esetleg segíteni?
Fentieknek megfelelően milyen jegyeket javasolsz?

Előre is köszönöm!

Gábor
#205 - Gábor - 2017.11.05. - 10:28
Kedves MAGDESZ!

Igen, azon a napon amikor Párizsba mentek az 1-5-ös zónás napijegy lesz a legjobb.


Kedves GáBOR!

Nem lehet bejelentkezés előtt a szállodában hagyni a csomagot? De egyébként van csomagmegőrző a Marne-la-Vallée/Chessy RER-állomás 1. szintjén.
Mindkét verzió esetében felnőtteknek hetibérlet a legjobb, 2x mentek Párizsba, legalább 1x RER-el Disneyland/szállás és a CDG között.
A 10 éves gyereknek lehet néhány EUR-val olcsóbban kijönne, ha hétvégén mentek Párizsba, hogy azokon a napokon hétvégi ifjúsági napijegy, egyébként pedig gyerek RER-jegyek, bár mivel a szállás és Disneyland között is RER-el közlekedtek, ill. nem tudom pontosan a gyerek RER-jegy árakat, és lehet 2x is közlekedtek a CDG és a szállás/Disneyland között, arra is heti bérletet mondanék.
#206 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.05. - 15:58
Kedves Tibor!

Kezdem érteni! :D
Azért hetijegy, mert azzal CDG-ről és vissza oda is tudunk utazni, továbbá Disneylad (2 nap, ide jönnék azonnal reggel a tömeg miatt és másnap) és a város is benne van - gondolom 1-5 zónás kell. :)

Szombat és vasárnap a város, így a hétvégi ifjúsági jegy jó. - de akkor a reptérről és Disneyland-be sima gyerekjegy?

Köszönöm!

Gábor
#207 - Gábor - 2017.11.05. - 17:53
Kedves Gábor!

Egyféle van a hetijegyből, nincsenek különböző zónások, az jó mindenhova (TGV-re nem). Gyereknek is hetijegy kell valószínűleg, ha 2x RER-rel közlekedtek a reptér és a szállásotok között + 2 hétvégi ifjúsági napijegy már nagyjából 32 EUR, ami drágább lenne mint a hetijegy.
#208 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.05. - 19:32
Kedves Tibcsi!
Gyermekeim nov. 10-én ( pénteken ) a Paris-Beauvais reptérre érkeznek .
Javaslatodat kérem abban, hogy hogyan juthatnak be Párizsba, ha előtte Beauvais-ban is szét szeretnének nézni, ill. milyen jegye(ke)t érdemes venniük a Párizsi ott létük idejére (nov. 10. péntek - nov.13. hétfő). A fővárosi látnivalókon kívül Versailles is a tervben szerepel.
életkorok: 19, 24, 30 év.
Szállás: Hotel F1 Paris Porte de Montmartre.
Köszönöm segítségedet!
Ildi
#209 - Ildi - 2017.11.05. - 20:01
Kedves Ildi!

A Beauvais reptér és Beauvais város között ez a busz közlekedik:
http://www.corolis.fr/img/lignes/ligne-6-hotel-de-ville-ltgt-tille-aeroport-1500565729-45.pdf
Beauvais városból Párizsba bejutni pedig vagy vonattal lehet (van egy megállója ennek a busznak a vasútállomásnál is), vagy visszamenni a reptérre ezzel a busszal, és onnan a reptéri busszal Párizsba.
Ha transzferbusszal mennek Párizsba, akkor a transzferbusz megállójától az eljutás Párizsba: 1-es metróval Champs-élysées - Clemenceau állomásig, majd onnan 13-as metróval Porte de Saint-Ouen állomásig.
A 30 évesnek, utazási szám függvényében, napijegy, vagy gyűjtőjegy, a Versailles-os napon viszont a napijegyből 1-4-es zónás kell (vagy csak RER-jegy Versailles-ba, ha azon kívül máshova aznap nem mennek).
A 19, 24 éveseknek hétvégén hétvégi ifjúsági napijegyek (Versailles-os napon ebből 1-5-ös zónás), nem hétvégi napokon pedig ugyanúgy napijegyek vagy gyűjtőjegy.
#210 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.05. - 23:00
KedvesTibor!

Nagyon köszönöm!!

1 kérdés: a hetijegyet meg tudom venni előre online is?

Köszi,
Gábor
#211 - Gábor - 2017.11.06. - 09:20
Kedves Tibi! Segítséget szeretnék kérni december 17 én érkezünk a Beauvais reptérre a szállásunk a City: Paris Address: 153 Rue Legendre Hotel Ambassadeur hogy tudunk ide eljutni?December 20 án jövünk vissza milyen jegyet érdemes vennünk?
#212 - Réka Bartha - 2017.11.06. - 14:24
Kedves GáBOR!

Nem, online nem vehető meg.


Kedves RéKA!

Busz a reptérről, majd 1-es metróval Champs-élysées - Clemenceau állomásig, onnan 13-as metróval Guy Môquet állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/ExM8T1ssbU62
Hogy milyen jegyeket, az életkortól, utazási számtól, illetve attól függ pl. hogy mentek-e Versailles-ba/Disneylandbe, a leírásban részletesen szerepel, hogy mikor milyen jegy éri meg.
#213 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.06. - 15:22
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a gyors és kimerítő válaszát!
üdv: Ildi
#214 - Ildi - 2017.11.06. - 21:54
Kedves Tibor!

A hetijegyhez kell fényképet vinnünk?

Köszönettel,
Gábor
#215 - Gábor - 2017.11.07. - 09:20
Kedves Gábor!

Vagy vinni kell, vagy Párizsban automatában csináltatni.
#216 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.07. - 13:54
Kedves Tibi! Szuperek a tanácsaid!
A kérdésem: nov.29-dec.3. között leszünk Párizsban. CDG-re érkezünk, indulunk. 3-4 múzeumlátogatást tervezünk, Versaillest, Disneylandot nem. érdemes-e megvennünk az 5 napos 5 zónás Paris visite pass-t, és a 3 napos Múzeum bérletet? Ahogy néztem, ez lenne a legjobb megoldás.
köszönöm, Mercedes
#217 - Mercedes - 2017.11.15. - 13:37
Kedves Mercedes!

Egyáltalán nem, mivel annál a hetijegy sokkal olcsóbb. 5 napos Paris Visite az 1-5-ös zónában 65,80 EUR, míg a hetijegy csak 22,80 + 5 EUR. Még 5 db 1-3-as zónás napijeggyel + CDG RER-jeggyel oda-vissza is jobban járnátok.
#218 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.15. - 15:47
Tisztelt Tibor!
Családi utazás lesz Párizsba 2 felnőtt 2 gyerek (12) Szombat-kedd.
Szeretnék információt és segítséget kérni öntől pár kérdésben.
érkezés, Beauvais reptér. Bejutás Beauvais shuttle Porte Maillot-ig.
Onnan 1-es metro Chatelet-- 4-es vagy 7-es metró Gare tu Nord-ig szállás.
Vagy esetleg van jobb útvonal? Busz ?
- Gyerek kedvezmények, jegyek Louvre múzeumba, Eiffel torony.
(Nézegettem bár lehet át siklottam felette.)
- Kerékpárkölcsönzéssel kapcsolatban, négyen szeretnénk kölcsönözni, és ha jól értelmezem……akkor 4x150€ kerül zárolásra + mindenkinek saját pin kód kell, mind a négy személyt egyenként regisztrálom a rendszerbe??? Ha egy kártyát regisztrálok, mindenkihez azt elfogadja a gép???
Segítségét előre is köszönöm 

üdv.
Feri
#219 - Forgó Ferenc - 2017.11.22. - 15:04
Tisztelt Ferenc!

A Gare du Nordnál van a szállás? 1-es, majd 4-es metró (a 7-es nem oda megy).
Minden látnivaló leírásánál a Párizs látnivalók oldalakon megtalálhatók a gyerekkedvezmények, ingyenességek.
Egy kártyával lehet több biciklit kölcsönözni, de minden alkalommal zárol 150 EUR-t. De a pontos folyamatát számos kerékpár kikölcsönzésének egy kártyával nem tudom.
#220 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.23. - 02:11
Tisztelt Tibor!
A szállás pontos címe:
Hôtel Maubeuge Gare du Nord.

Köszönet az segítségért !!!
üdv.
Feri
#221 - Forgó Ferenc - 2017.11.23. - 09:46
Tisztelt Tibor!
Még abban tudna segíteni,hogy milyen jegyet, bérletet, vagy travel card-ot érdemes váltanunk a négy napra ?
Szombat-kedd, a gyerekek 12 évesek.
Igazából szívesen buszozunk,(42,48)
csak a bejutáshoz és a reptérre kijutáshoz használnánk a metrót. :-)

Köszönettel,
Feri
#222 - Forgó Ferenc - 2017.11.23. - 10:31
Tisztelt Ferenc!

Igen, az a Gare du Nordnál van. Attól függenek a jegyek, hogy lesz-e Versailles és/vagy Disneyland, és ha igen, mikor?
#223 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.23. - 23:28
Tisztelt Tibor!
Nem tervezünk sehova kirándulni csak a városban maradunk, ott is van bőven látnivaló :-) Ennek függvényében lenne jó tudni a legjobb jegy választást :-)

üdv.
#224 - Forgó Ferenc - 2017.11.26. - 08:29
Tisztelt Ferenc!

Felnőtteknek minden nap napijegy, vagy gyűjtőjegy, attól függően hány utazás van egy nap ("amennyiben nem lenne az utazás végén megmaradó, így "elvesző" gyűjtőjegy: az 1-2-es zónában napi legalább 6 utazás esetén jobban megéri a napijegy, mint 6, vagy több db gyűjtőjegyből felhasznált jegy").
Gyerekeknek hétvégén 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegy mindkét nap, hétfőn és kedden pedig nekik is napijegy vagy gyűjtőjegy (12 évesen hétköznap már felnőtt jegyek szükségesek).
#225 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.26. - 16:21
Tisztelt Tibor!

érdeklődnék hogy az 1-5 zónás hétvégi ifjúsági napijegy érvényes-e a 7-es villamosra a reptér felé.
Köszönöm :)
#226 - Dávid - 2017.12.03. - 14:09
Tisztelt Dávid!

Arra érvényes!
#227 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.03. - 17:44
Köszönöm a választ akkor a szállodába már eljuttunk :) Igen szeretnénk menni Disneylandbe is kettő felnőtről lenne szó 4 napig igy milyen jegy éri meg és a szállásrol Disneylandbe eljutni h tudunk??Köszönöm
#228 - Réka Bartha - 2017.12.06. - 12:50
Kedves Tibcsi!
Tudnál esetleg csomagmegőrzőt ajánlani, ami gyalog is közel van az Eiffel-toronyhoz?
Ha Disneyland-től szeretnénk bejutni Párizs belvárosába akkor elég csak RER jegyet venni (26 éves) ha arról leszállva gyalog akarjuk megközelíteni a fő látnivalókat?
Köszönöm szépen a segítséget!
#229 - Eszter - 2017.12.06. - 15:28
Kedves RéKA!

Ha nincs hétváltás, tehát mondjuk hétfőtől csütörtökig, vagy pl. csütörtöktől vasárnapig vagytok, akkor hetijegy.
Ha van hétváltás, akkor Párizsban napijegyek, vagy gyűjtőjegy, utazási számtól függően, a Disneylandes napon pedig RER-jegy (vagy 1-5-ös zónás napijegy, ha még Párizsban is utazgattok aznap is).
Disneyland eljutás: 13-as metróval Saint-Lazare állomásig, onnan 14-es metróval Gare de Lyonig, onnan RER "A" Marne La Vallee Chessy állomásig.


Kedves ESZTER!

Az Eiffel-toronynál nincs, de pl. jó lehet a Gare Montparnasse vasútállomás csomagmegőrzője, mivel onnan 13-as metróval közvetlenül, gyorsan az Eiffel-toronyhoz értek. Vagy lehet programotok függvényében valamelyik másik vasútállomáson lévő, vagy másik CityLocker jobb.
Mígy le nem szálltok a RER-ről, ill.,ha még Párizsban átszálltok róla a metróra, mielőtt kimentek a felszínre, jó lesz a RER-jegy.
#230 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.06. - 23:34
Kedves Tibcsi!
Karácsonykor utazunk Párizsba, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Van-e olyan karácsonyi program, hagyomány, amit semmiképp se hagyjunk ki? Az ünnepek alatt hogyan tartanak nyitva az élelmiszerboltok, éttermek? Az oldaladon 17 eurós belépő szerepel az Eiffel-toronynál, az internetes rendelésnél viszont 25 €. Melyik a valós adat? Köszönöm szépen a segítséget!
L. Linda
#231 - Linda - 2017.12.07. - 19:39
Kedves Linda!

Szépek a fények pl. a Champs-Elysées-n, vagy a Place Vendome környékén, ill. van sok karácsonyi vásár (pl. Notre Dame környékén, a Montmartre-on, általában a Champs Elysées-n is, de idén ott nem), vannak korcsolyapályák (pl. az Eiffel-torony közeli Champ de Marson, a La Defense negyedben a Grande Archenél).
A nagyobb boltok, éttermek nyitva lesznek még 25.-én is, pláne a turistalátványosságok, pl. a Champs-Elysées környékén.
Novemberben felemelték az árakat, hogy tudják finanszírozni a felújítást,
és magasabb biztonsági védelmet, tehát igen, már 25 EUR, most frissítettem is vele az oldalt, köszi!
#232 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.08. - 20:36
Kedves Tibor!

Esetleg van-e arról információja, hogy Versailles-ban van-e csomagmegőrző?
Köszönöm!
#233 - Dávid - 2017.12.14. - 13:19
Kedves Dávid!

Igen, van, de maximum 55 x 35 x 20 cm-es csomag helyezhető el, annál nagyobbal nem lehet belépni a kastély területére.
#234 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.14. - 16:03
Kedves Tibor!
Február 9-11. között megyünk Párizsba a 18 éves lányommal. CDG-re érkezünk és onnan is indulunk vissza. Befelé lesz fuvarunk ismerős révén, sajnos kora este érkezünk csak, akkor már nem nagyon fogunk mászkálni szerintem a szállás elfoglalása után (Hotel Kensington). A szombati nap lesz a nagy városnézés ideje, mert vasárnap 13.15-kor jön vissza a repülő, gondolom célszerű már fél 12-12 körül kiérni. Kifelé már a RER-rel mennénk. Milyen tömegközledési jegye(ke)t ajánlana? és még egy kérdés: a reptéren mennyire egyszerű kiismerni magát az embernek? Soha nem jártunk még sehol repülővel, számomra az egy rejtélyes világ. Válaszát előre is köszönöm!
#235 - Kati - 2017.12.31. - 01:00
Kedves Kati!

Pénteken ha valamit azért utaztok, egyszerűen vegyetek T+-jegyet, ha tényleg csak 1-2 utazásról van szó. De nagyon közel van a szállás az Eiffel-toronyhoz, 5 perc gyalog, tehát ha aznap kis időtök van, megnézhetitek azt pl.
Szombatra a lányodnak hétvégi ifjúsági napijegy, neked pedig napijegy (a gyűjtőjegyet nem írom, mivel 2 napot lesztek onnantól, és az ára 2 napijegy árával egyenlő, tehát mindenképp csak a napijegy jöhet szóba neked).
Vasárnap: itt a hétvégi ifjúsági napijegy a lányodnak, vagy neked a napijegy csak akkor kell, ha utaznátok eleget hozzá még. Ha nem, kevesebbet, mint hogy az ára megérje, akkor csak T+-jegy(ek).
Ezek közül egy se érvényes a vasárnapi útra a reptérre, arra vegyetek külön RER-jegyet (ami már a metróban is azon az úton, amikor metróval eljuttok a RER-hez).
Ha odafigyeltek, kiismeritek magatokat. Minden reptéren, így a CDG-on is minden ki van táblázva, nyilazva, és még térképek is vannak kitéve.
A Párizsba érkezéskor csak kövessétek a táblákat a kijárathoz, mivel írod hogy kijönnek elétek, ezért nem írom, hogy a RER-hez/taxikhoz.
Párizsból hazainduláskor / Budapestről induláskor: először is van a biztonsági ellenőrzés (vagy ha van feladandó csomagotok nem csak kézipoggyász, azelőtt még oda kell menni a megfelelő szalaghoz, és légitársasághoz, feladni): itt "tünhettek rutinosnak", ha leveszitek az öveket, ill. bármit ami fém, és a folyadékokat külön, visszazárható zacskóba teszitek, kabátokat le kell venni, és azokat is a csomagszalagra tenni a dobozba, stb. A beszállókártya és a személyi legyen kéznél, többször is kérhetik vagy le kell olvastani a beszállókártya QR-kódját a kapunál a biztonsági ellenőrzéshez.
Miután bejutottatok, arra kell figyelni, hogy a megfelelő terminálhoz menjetek, és azon belül a megfelelő kapuhoz, ki lesz írva (nem olyan sokkal az indulás előtt), hogy a gép melyik kaputól indul. De előre tudható is, ill. a repjegyre/beszállókártyára rá van írva, hogy melyik gép honnan szokott indulni, pl. az Easyjet a 2D terminálon van, az Air France Budapest felé a 2F terminálról indul elvileg. A terminálokon belül a kapuk változóak.
#236 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.31. - 02:28
Kedves Tibor!

Február 9-11 között utazunk Párizsba. Az utolsó nap szeretnénk ellátogatni Verseillesba és A repülőnk az Orly reptérről indul majd vissza. Az lenne a kérdésem, hogy Versaillesból a reptérre érvényes a hétvégi 1-5 zónás ifjúsági jegy ha úgy mennénk, hogy a La Fraternelle-ig RER C-vel és onnan villamossal? Ha ez így nem megoldható, akkor milyen eljutási módszert ajánlana?
Köszönöm!
#237 - Dávid - 2017.12.31. - 11:01
Kedves Dávid!

Azt úgy lehet, hogy Versailles-ból először Massy Plalaiseau állomásig mentek, és ott átszálltok másik RER C-re, amivel Rungis-la-Fraternelle állomásig mentek, közvetlenül Versailles-ból nem lehet eljutni. A villamosra biztos hogy érvényes a hétvégi ifjúsági napijegy. Mivel nem érintitek így a repteret, szerintem RER-re is, mert csak egy sima állomáson leszálltok. Azért mondom csak 90%-ra, mert a következő állomás a reptér lenne már La Fraternelle után, tehát jó kérdés, hogy ebben az esetben így érvényes-e, mert végülis mehetnétek a reptérre is elméletben, az is a reptér iránya, tehát inkább érdemes megkérdezni pénztárban, vagy egy nagyobb információs ponton, akár a reptéren érkezés után, hogy csak Rungis-la-Fraternelle-ig érvényes-e, Versailles felől.
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.31. - 16:22
Sziasztok,

Február elején szállunk meg a Hotel Val Girardban,
14, Rue Petel, 15th - Tour Eiffel - Porte de Versailles, Paris, France 75015, esetleg valaki tudna informálni erről a környékről, esetleg a hotelről, milyen?

Köszönöm!!!
#239 - Barni - 2018.01.03. - 18:45
Szia!

Rengeteg értékelést olvashatsz róla szállásfoglaló oldalakon.
A környék jó.
#240 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.03. - 22:30
Kedves Tibor,

Január 17-22-ig leszünk Párizsban.
Milyen jegyet, bérletet ajánlana nekünk erre az időre? Versaillesbe, Disneylandbe szeretnénk ellátogatni, de főleg városon belül nézelődnénk. Szerdán(17-én) késő este érkezik a gép, hétfőn(22-én) 10:20kor indulunk ki a reptérre(Beauvais).
Szállásunk a Brochant metróállomásnál van.
A reptéri transzferre megvásároltuk már a jegyeket.

Köszönöm a segítséget!
#241 - Adrienn - 2018.01.04. - 11:33
Kedves Adrienn!

Mindenképp a hetijegy a jó ha mentek Versailles-ba, Disneylandbe is. Utolsó nap, hétfőn, nem lesz már érvényes, a Porte Maillotig vegyetek egy T+-jegyet (vagy több jegyet, ha aznap még utaztok máshova is Párizsban).
#242 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.05. - 17:05
kedves Tibor.
februárban megyünk Párizsba. A szállásunk a F1 parizs porte de montmartre lesz. Kérdésem az hogy néztem a 13 as metró útvonalát ami ketté ágazik és nem tudom van e külön jelölés a metrón hogy melyik vonalon megy. Valamint azt hogy vasárnap van e nyitva bolt a közelben.
Köszönettel: László
#243 - lászló - 2018.01.06. - 12:48
Kedves László!

Igen, ki van írva, az állomásokon elektronikus táblák vannak, mindkét elágazás fel van tüntetve egy adott irányban. Mutatja, hogy egy adott elágazás felé a metró hány perc múlva érkezik, és az éppen beérkező metrónál villog, hogy 0 másodperc, és nyíl is ég, hogy most az a metró jön.
Van egy MONOPRIX: https://goo.gl/maps/LW3Av1n5AUM2
ami vasárnap 9:00-13:00 között van nyitva.
#244 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.07. - 02:39
Kedves Tibor
Köszönöm válaszát.
Tehát ha jól értem akkor mi ha átszállunk az 1-es metróról a 13-as metróra a Champs-Elysées Clemenceau állomásnál, akkor ott ki lesz írva a cél állomás, jelen esetünkben a Saint-Denis Univesite?
Még egy kérdés. A fiam 20 éves, részére kérni kell a múzeumoknál látogatói belépőt?
Tisztelettel: László
#245 - hajdu László - 2018.01.07. - 08:56
Kedves László!

Mindkét elágazás végállomása ki van írva a táblákon, tehát itt Saint-Denis Universite és Asnieres-Gennevilliers is, de látszik, hogy melyik metró jön következőleg, ill. most éppen melyik metró jön be az állomásra.
Igen, általában kell kérni ingyenes jegyet.
#246 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.07. - 11:48
Kedves Tibcsi!
A segítségedet szeretném kérni, augusztusban mennénk Párizsba easyjettel. Hazafelé a gép reggel 7-kor indul, érdeklődnék, hogy hajnalban, hogy lehet kijutni a reptérre, hogy közlekednek a metrók, elővárosi vonatok és a Roissybus? Segítségedet előre is nagyon köszönöm!
#247 - Réka - 2018.01.07. - 19:52
Kedves Réka!

Attól függ, hol a szállás (a metrókkal, éjszakai busszal kapcsolatban) de mindenesetre 5:30-ra Roissybusszal nem lehet kiérni, mert 5:15-kor indul az első az Operától.
RER ugyanakkor úgy látom, 4:53-kor van a Gare du Nordtól (de nem a St. Michel-Notre Dame-tól, ez az első RER azt az állomást még nem érinti), ami kiér 5:30-ra az 1-es, 5:32-re a 2-es terminálhoz. Augusztusig a menetrend azért változhat, itt lekereshető: https://www.transilien.com/fr/les-fiches-horaires
#248 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.07. - 21:11
Kedves Tibcsi!
Először is szeretnék gratulálni a rendkívül pontos és részletes leíráshoz. Sokat tanultam belőle.
Május 14-18 között utazunk Párizsba, a Beauvoisra érkezik repülőnk. Párizs, Disneyland, Versailles látnivalóit néznénk meg, mint középkorúak. Ha jól értelmezem , fényképes hetijegyet célszerű venni.
Segítséget kérek a következőkben:
-A Porte Maillotra érkezünk transzferbusszal. Ott ezt meg tudom venni?
-A Hôtel Ambassadeur 153 Rue Legendre, Batignolles-Monceau, Párizs XVII. kerülete -ban foglaltunk szállást, a környék elfogadható? (még visszamondható) Hogyan tudok a Porte Maillotról idejutni? A környéken van olcsó bevásárlóközpont, étterem?
Erről a szállásról hogyan tudom a legegyszerűbben Disneyland-et, Versaillest elérni?
Elnézést a sok kérdésért, de már nagyon lelkesek vagyunk és tervezzük az utunkat :)
Sok-sok erőt és jó egészséget kívánunk!
Tünde és Alex
#249 - Tünde és Alex - 2018.01.09. - 22:12
Kedves Tünde és Alex!

Igen, a fényképes hetijegy lesz a legjobb. Megvehető minden metró- és RER-állomáson, így a Porte Maillot metróállomásán is, csak ott lehet hogy sokan lesznek a transzferbusszal érkezők miatt.
A környék rendben van. Számos élelmiszerbolt, étterem, pékség van a környékén, de nem tudom az áraikat mind.
Ejutás a Porte Maillottól 1-es metróval Champs-élysées - Clemenceau állomásig, majd onnan 13-as metróval Guy Môquet állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/5XjW7BZDJEA2
Disneyland: 13-as metróval Saint Lazare állomásig, onnan 14-es metróval Gare de Lyon állomásig, és onnan RER A Marne la Vallée/Chessy végállomásig.
Versailles: 13-as metróval Invalides álllomásig, és onnan RER C Versailles- Chateau/Rive Gauche végállomásig.
Köszönöm, jó utat! :)
#250 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.09. - 23:16
Kedves Tibcsi!

A hétvégén utazunk Párizsba a szállásunk az Est Hotel (49 Boulevard de Magenta) és az lenne a kérdésem, hogy miután a reptérről megérkezünk a Boulevard Pershing-re hogyan juthatnánk a szállásunkig a legkönnyebben? Illetve meg szeretnénk látogatni Versailles is és segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan tudnánk oda jutni?
Előre is köszönöm a segítséged.
#251 - Bettina - 2018.01.14. - 20:43
Kedves Bettina!

Eljutás a szállásra: 1-es metróval Chatelet állomásig, majd onnan 4-es metróval Château d’Eau állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/R35C2LF43pJ2
Versailles: Az 5-ös metró Jacques Bonsergent állomásától: https://goo.gl/maps/BhBsU5MuxRD2
5-ös metróval Gare d'Austerlitz állomásig, és onnan RER C-vel Versailles Château Rive Gauche végállomásig.
#252 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.15. - 00:30
Kedves Tibcsi!
Elöször is elnézést ha sok kérdésem lenne de még sosem utaztam külföldre és pláne sosem repültem. Május 10-13 között mennénk Párizsba 4 felnőtt és a 18.szülinapját kinnt ünneplő lányom. Repülőnk délelőtt 9 körül ér a CDG reptérre. Szállásunk a XIV. Kerületben a Montparnasse negyedben van foglalva. Kérdéseim : a reptérről hogyan jutok el a szállásra a legrövidebben és a legolcsóbban. Milyen bérletek vagy jegyek megvásárlását javaslod a durván 2 és fél nap városnézésre. Az Eiffel toronyba minden képpen felmennénk. Mit javasolsz megnézni az alapdolgokon kívül egy Párizst imádó lánynak. A közlekedésre a jegyeket metromegállókban tudom megvenni?? Vagy felszini jegypénztárak vannak??? A szállásunk az Ibis budget porte d Orleanban van. Ha gyalog mennénk a nevezetességekhez az nagyon hosszu lenne ?? Mennyire biztonságos a szállás környéke??? Huuu. Nagyon sokat kérdeztem. Ne haragudj. Előre is köszönöm a segítségedet.
#253 - Kati - 2018.01.15. - 20:21
Kedves Kati!

Eljutás a száláshoz (ha az Ibis budget Porte d'Orleansra gondolsz, mert az nem a Montparnasse-negyed azért, és nem is Párizs): RER B-vel Gentilly állomásig, majd 10 perc gyalog: https://goo.gl/maps/XGY9nTWUkXv
vagy Gentillytől még 125-ös busszal Barbes - Ory megállóig.
Biztonságos környék.
Igen, minden metrómegállóban vehetsz tömegközlekedési jegyeket, de a CDG-reptér RER-állomásán is vehetsz (egyébként is kellene valamilyen jegy a RER-re).
Hetijegyet lenne érdemes venni mindenkinek (érvényes a CDG-ról/CDG-ra is).
A szállás Párizs szélén van, kb. 1 óra lenne gyalog a Notre Dame pl., vagy 70 perc az Eiffel-torony.
Azokat érdemes megnézni, ami titeket érdekel a Látnivalók I-V. menüpontban felsoroltak közül. "Kötelező" mindenesetre az Eiffel-torony (felmenni is akár, vagy a Montparnasse-toronyba), Notre Dame, Montmarte, Champs-Elysées és Diadalív, Louvre (hacsak kívülről is), Szajnapart, hidak.
#254 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.15. - 23:48
Kedves Tibcsi! Koszonom jotanacsaidat. Elmeletileg az a cim amit irtal. 15-21 Boulevard Romain Rolland, Montparnasse, Párizs XIV. kerülete, 75014 Párizs, Franciaország. De egeszen pontosan ez. Az oldaluk szerint 400 m.a Porte d orlean megalloja a metronak. Akkor nem egy es ugyan az a ket szallo???
#255 - Kati - 2018.01.16. - 09:46
Kedves Kati!

Ja, mert egymáshoz közel van egy Ibis és egy Ibis Budget is én a sima Ibist néztem, nem tudtam a pontos címet még. Eljutás ehhez a címhez, amit írtál a reptérről: RER B-vel Cité Universitaire megállóig, majd onnan T3a villamossal Porte d'Orleans megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/hy1WR1z1DP72
#256 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.17. - 01:34
Kedves Tibcsi. Koszonom a segitseget.
Meg egy kerdes. Erdemes mindenkinek erre a 3 napra napijegyet venni???
#257 - Kati - 2018.01.17. - 12:33
Kedves Tibcsi!

Január 30 és február 3 között leszünk Párizsban, úgy számoltam, hogy mindenképp a hetijegy éri meg nekünk (2 felnőtt). Este 9 körül fog leszállni a gépünk a Beauvais reptéren, így elég későn fogunk megérkezni transzferrel a Porte Maillot megállóhoz. Gondolom jegyiroda ekkor már zárva lesz. Esetleg automatából is meg tudjuk venni a jegyeket? Viszünk magunkkal fényképet, hogy ott azzal már ne kelljen bajlódni.

Előre is köszönöm a segítséget! :)

üdv,
Judit

ui: nagyon szuper az oldal!
#258 - Judit - 2018.01.17. - 15:07
Kedves KATI!

Igen, ahogy írtam, hetijegyet (nem pedig napijegyet) mindenkinek!


Kedves JUDIT!

Automatában meg lehet venni, de szükséges hozzá odamenni az információs ablakhoz, hogy odaadják a többi részét, stb., ha nem lesz már sehol senki, akkor erre az útra a szállásig használjatok T-10-et.
#259 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.18. - 00:49
Szia Tibcsi!
Igerem az utolso kerdest teszem fel. Ha jol olvastam es jol ertelmeztem akkor ha leszallunk a CDG-n es veszunk Rer jegyet hetit mind az ötünknek akkor azzal a 3 nap alatt a metroval is kozlekedhetunk barmennyit barmikor a varoson belul de kell hozza igazolvany kep. Viszont a Rer jegy csak adott allomasig veheto meg arra nem tudok barhol felszallni.
Bocsanat ha ertetlennek tunok. Koszonom valaszod es az esddigi segitseget is.
#260 - Kati - 2018.01.19. - 08:30
Szia Kati!

RER-jegyet? Nem, a RER-jegy egy utazásra érvényes, az egy vonaljegy.
De hetijeggyel igen. Ez független a közlekedési eszköztől.
#261 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.20. - 21:02
Kedves Tibi!

Segítségedet kérnénk! Szeptemberben készülünk Párizsba, régi álmomat váltjuk valóra. A CDG reptérre érkezünk vasárnap éjjel. Lefoglaltunk már egy szállást, bár ez lehet, hogy még módosul. Rue du Fondary XV. ker. Segítenél, hogy jutunk oda a legegyszerűbben? Illetve, ha abban is tudnál tanácsot adni, hogy mi a legelőnyösebb jegy, ha 1 hétig maradunk. A városon kívül csak Versaillesbe szeretnénk elmenni. Nagyon szépen köszönjük előre is válaszodat. Szép estét! Timi és Csaba
#262 - Timi - 2018.01.20. - 21:09
Kedves Timi!

Akkor ha végleges a szállás, írd ide, és megírom az eljutást :) és hogy pontosan mit jelent az éjjel, hány órakor tudtok a reptérről elindulni?
1 hétre? Biztosan a hetijegy, ill. attól függ, hogy milyen napokból áll az 1 hét, és mikor mentek ezen belül Versailles-ba, továbbra esetleg 26 éven alul vagytok-e.
#263 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.20. - 21:12
Kedves Tibcsi! A szallasom címe
4 Rue Lucien Sampaix
75010 Paris
France! Kérdésem az lenne, hogy milyen környék ( reviews alapjan jo) es hogy gyalogosan innen korbe e lehrt jarni a belvarost? Koszonom a válaszod!
#264 - Szandra - 2018.01.22. - 16:51
Kedves Szandra!

Pezsgő, jó környék (Párizs városon belüli részén nem nagyon vannak rossz környékek).
Ha 30-60 perces gyaloglás belefér, akkor a központi, Szajna menti nevezetességekhez, továbbá a Montmarte-hoz, el tudtok jutni gyalog.
#265 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.23. - 00:48
Kedves Tibcsi!
Vasárnap érkezünk 13 óra körül a Beauvais reptérre. A szállásunk címe: 13 Rue Eugene Renault 94700, Maisons Alfort. Kérdésem, mi a legegyszerűbb bejutási mód, illetve a 4 napos ott tartózkodásra milyen jegytípust javasolsz? (2 felnőtt, és 4 gyermek 17-20 közöttiek)
Előre is köszönöm a válaszod! üdv. Anita
#266 - Anita - 2018.01.26. - 09:43
Kedves Anna!

A Porte Maillottól ahova a busz érkezik 1-es metróval Bastille állomásig, onnan 8-as metróval école Vétérinaire de Maisons-Alfort állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/sb7nHzQHE1F2
Amennyiben nem mennétek Párizsba és Disneylandbe is, és szerdán utaztok vissza, akkor mindig az adott nap megfelelő jegy. Gyűjtőjegy, vagy ha van elég utazás aznap, napijegy.
A 17-20 éves gyerekeknek vasárnap hétvégi ifjúsági napijegy, amennyiben aznap nem kizárólag a szálláshoz mennétek be.
#267 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.26. - 23:15
Kedves Tibcsi!
Segítségedet szeretném kérni! Márc. 14. és márc. 16. között szeretnék ellátogatni álmaim városába, Párizsba. Még sajnos a szállást sem foglaltam le...nehezen döntök. Mivel Németországból megyünk át autóval, nem tudom milyen szállást nézzek...olyat, aminek van parkolója, vagy hagyjam ezt a részt figyelmen kívül. Melyik kerületben érdemes keresgélni, vagy pontosabban melyik honlapon??? Az eljutás is nehézkes lesz A pontból B pontba :-) Mit ajánlanál 2 felnőtt és 2 gyermek ( 12 és 9 éves) esetében? Mindenféle képpen látni szeretném az Eiffel Tornyot, a Notre Dame-ot, a Diadalívet, a Louvre-t inkább csak kívülről. Segítségedet előre is köszönöm, további szép napot: Orsi
#268 - Orsi - 2018.01.30. - 14:05
Kedves Tibor,

Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldalra! óriási segítség! Köszönöm a sok naprakész információt! :)
április 2-5 között tartózkodnánk Párizsban, 2 felnőtt és 3 gyerek, 3,7,10 évesek. CDG-re érkezünk és onnan indulunk haza. Szállásunk az M4 metró, Porte d’Orléans megállójánál lesz.
Programterv: egy nap disneyland, egy nap városnézés, Eiffel torony, Notre Dame, Champs-élysées... belváros.
Számolgatásom szerint nekünk a hetijegy ára a legkedvezőbb. írta, hogy a fényképes megoldás miatt ez körülményesebb lehet.
Kérdés, hogy a reptéren valahol vehető-e ilyen? Ha igen, akkor gondolom az információs pultnál, ahol a RER jegy is? Vagy máshol?
Előre is köszönöm a segítségét!
Szép estét!
Márti
#269 - Márti - 2018.01.30. - 18:35
Kedves ORSI!

Minél kisebb egy kerület száma, annál közelebb van a központhoz. Illetve, ahol figyelni kell, mert rossz környék lehet, az az néhány északi külváros, továbbá néhány vasútállomás közvetlen környéke. Ajánlott szállásokat találsz a leírásban is.
Parkolás nem ártana, pláne ha olcsóbb, mint parkolóházban, esetleg ingyenes.
Melyik honlapon:
Itt: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088
és itt: https://goo.gl/52G9Y1
(be is van állítva utóbbinál hogy 2 felnőtt és 2 gyerek)


Kedves MáRTI!

Igen, ahol a RER-jegy vehető, ott vehető ilyen hetijegy is. Biztosan az lenne a legjobb megoldás.
4 éves kor alatt ingyenes a tömegközlekedés, ha igaz, de ezt érdemes megkérdezni amikor hetijegyet vesztek. De a 7 és 10 éveseknek is a hetijegy a legjobb, a 2 CDG, és Disneyland miatt.
#270 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.31. - 17:56
Kedves Tibor.
Köszönöm a korábban adott felvilágosításokat.
3 hét múlva indulunk és lenne még kérdésem.
A lefoglalt szálláson készpénzzel lehet e fizetni a szállásdíjat vagy csak kártyával?
Mi az utolsó transzferrel 21.30.-kor tudunk bemenni a BV-ról Párizsba és elég rövid idő / kb. 30 perc / lesz a gép érkezésétől a busz indulásáig ezért este hol és milyen formában tudom megvenni a jegyeket a reptéren?
Köszönöm válaszát: H László
#271 - hajdu László - 2018.02.03. - 19:00
Kedves László!

Gondolom lehet, de a szállodával lépj kapcsolatba ezzel kapcsolatban. Attól függ, hogy foglaltad, és hol, az is lehet megterhelik vele a kártyádat még elutazás előtt, a lemondási idő után.
A buszra felszállás előtt a terminálon kívüli elárusító helyen veheted, ill. online is. El fogják vinni a buszok az érkező embereket, olyan nincs, hogy állnak sorba jegyért, és ott maradnak a reptéren.
#272 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.04. - 20:31
Kedves Tibor,

Hálás vagyok a segítségért! Köszönöm! Készülünk fotóval. :)
Az oldalról eddig 4 oldalnyi fontos információt ollóztam össze. Nem fog Anya meg Apa bénázgatni, eltévedni. Legalábbis reméljük! :)

üdv,
Márti
#273 - Márti - 2018.02.04. - 20:39
Kedves Tibor!

2018.02.20-02.24. között 3 egész és egy bő fél napot fogunk tartózkodni Párizsban (kettő felnőtt). 20-án éjjel érkezünk a BV-re , return buszjegyet interneten megvásároltuk. Szállásunk a 36 rue Saint Ferdinand,Batignolles-Monceau, Párizs XVII.kerülete 75017 lesz. Szeretnénk Versailles-ba is ellátogatni. Az általunk kiválasztott helyek még az Eiffel-torony , a Louvre, Notre Dame, Orsay, Invalidusok, Sacré-Coeur, Diadalív,Sante-Chapella , az Opera, Montparnasse-torony.
Megéri-e a 3*napos Paris City Pass-t megvenni (119.-EUR/fő) amiben korlátlan utazás is benne van, (remélem Versaillesbe is jó )hajó utat is tartalmaz, és elsőbbséget a múzeumba való bejutáskor, vagy mindenhol helyben vásárolni jegyet és hozzákombinálni a napi jegyeket vagy a heti jegyet? Ha Paris City Pass-t veszünk interneten, hol lehet átvenni ? Mennyivel különbözik a Pariss Pass-tól ?
Előre is nagyon köszönöm a segítségedet.
üdvözlettel: Judit
#274 - Tóth Kálmánné - 2018.02.11. - 17:52
Kedves Judit!

3 nap alatt a teljes árú belépő ezekre a helyekre: Versailles, Eiffel-torony, Louvre, Orsay, Invalidusok, Sainte-Chapelle, Montparnasse-torony, Opera: 122 EUR lenne. 3 napos közlekedés, napijeggyel számolva, 21 EUR (+ Versailles, de azt nem számolom mert a kártyák sem tartalmazzák az oda való eljutást). Hajókázás, ha a Bateaux-Mouches-ról van szó + 13,50 EUR (ha akkor nem lesz árvíz).
A 3 napos Paris Pass 160 EUR. Tehát ha még ezeket sikerülne is megnézni 3 nap alatt mind, ami nem biztos, akkor sem érné meg csak az árat figyelembe véve.
Paris City Pass: nem ismerem, most látom először, sokkal jobb ajánlat, az megérheti, ha mindent sikerül megnézni ezek közül+hajókázni is. De pl. látom, hogy a Montparnasse-torony nincs benne, tehát akkor az lejön (csak 25% kedvezményt ad oda), tehát érdemes mindent átnézni, hogy mi van benne, ti mit néznétek meg, mi férne bele, az előzőek alapján.
#275 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.11. - 18:37
Kedves Tibcsi!

#258 vagyok ismét.
Köszönöm szépen az infomációkat!
Szeretném megosztani Veled/Veletek a fontosabb tapasztalataimat.

éjjel 11 óra körül értünk a Porte Maillot megállóhoz, szerencsénk volt, még meg tudtuk venni a jegypénztárnál a heti bérletet. Tényleg érdemes magunkkal vinni fényképet, pár perc alatt megcsinálták a kis kártyákat.
Fél 12-kor szálltunk le a metróról, az ottani megállóban is nyitva volt még a pénztár.

Még a havazás előtt voltunk Párizsban, de sajnos az Eiffel-torony 3. szintje így is le volt zárva renoválás miatt, így csak a 2. szintig jutottunk. Megfogadtuk a tanácsodat, és délután mentünk fel, még sötétedés előtt, nem sokkal utána ránk esteledett, így világosban és az esti fényekben is megcsodálhattuk Párizst. :)

Még egy érdekesség: a nevezetességeknél átvizsgálták a táskákat, le kellett húzni a kabát cipzárját, valahol a zsebeket is ki kellett üríteni. Ugyenez volt boltoknál és üzletetknél is (főleg a belvárosban).

Olvastam valahol, hogy visszafele a reptéren elveszik a sajtot, ha kézipoggyászban van, a reptéri (Paris-Beauvais) tájékoztató szerint, csak lágy sajtot tilos a fedélzetre vinni, a kemény sajtokat nem veszik el. :) Becsekkolás után a reptéri boltban is be lehet szerezni még szuveníreket (persze drágábban), ez este 9-ig biztosan nyitva van.

Még egyszer köszönök mindent, sokat segítettél az oldalon összegyűjtött információkkal.

Minden jót kívánok!

üdvözlettel: Judit
#276 - Judit - 2018.02.13. - 11:38

Kedves Judit!

Köszi szépen a hasznos és részletes információkat minden látogató nevében is! :) Különösen jó a heti bérlet infó is, hogy még mindig egyszerűen megvehető.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.16. - 03:47
Kedves Tibcsi!
Gratulálok! Nagyon szuper az oldal!!!
:) A 27. házassági évfordulónkat Párizsban ünnepelnénk áprilisban. A Beauvais-tól transzferbusszal... ez idáig rendben. :) De a Porte Malliot-tól a Jack s Hotelbe (Stephen Pichon 19. XIII.) hogyan juthatunk el? És mi a véleményed a szállásról? Előre is köszi a választ! :)
Kata - 2018.02.18. - 14:10
Szia!

Eljutás: 1-es metróval Palais Royal Louvre állomásig, onnan 7-es metróval Place d'Italie-ig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/P6HVe31Jw2Q2
Jókat írnak a szállásról, és az ára is rendben van, lehet ki is rakom az ajánlott szállásokhoz.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.18. - 19:54
Szia,

Azt szeretném megkérdezni, nem tudod véletlenül, hogy a buszokon ki vannak írva a megálló nevek (mi következik), vagy bemondja a sofőr? Vagy valami infotábla van kihelyezve? - Hogy tudjam mennyi megálló múlva kéne leszállnom, hol járunk stb.?

u.i.: Le a kalappal, hogy 2018-ban a kétszázezredik hogyan jutok el innen- ide kérdésre is képes vagy válaszolni, amikor max. 2 percbe kerül kideríteni....

Barcelona Veled Pipa, most áprilisban ismét Veled, Párizs
köszi, hogy vagy
csilla - 2018.02.19. - 11:59
Szia!
Március elején megyünk Párizsba. A CDG-re érkezünk. A párizsi címünk: 15 Rue du Vertbois
Párizs, Île-de-France 75003. Mivel teljes 3 napot töltünk (szerda érkezés - vasárnap távozás) itt és Versailles-ba is szeretnénk eljutni - ezért a hetijegy vásárlása a logikus. Milyen fényképet kell vinni? rendes fotós által készített igazolványképet ? vagy másféle kivágott fotót is elfogadnak?
Hogyan tudunk a legegyszerűbben eljutni a szállásunkra? Ha esetleg a taxit választanánk az kb. mennyibe kerülhet?
Előre is köszönöm a válaszod!
Bertók Erika - 2018.02.19. - 14:38
Szia Tibi!
Hálásan köszönjük a segítséged! :) Üdv. Kata
Kata - 2018.02.19. - 14:59
Kedves Tibi!
Márciusban utazunk a lányommal Párizsba. A szállásunk a Montmartre közelében lesz Hotel Bellevue Montmartre.
Mennyire biztonságos a környék?
Az idegen forgalmi adó mértéke mennyi Párizsban?
Köszönettel Gabi
Gál Gabi - 2018.02.19. - 17:58
Szia CSILLA!

Köszi! :)
Igen, a következő állomás neve ki van írva elektronikus táblán, plusz van, hogy a következő állomást be is mondja a géphang. Néha nem működnek, de a vonal térképe is kinn van a buszon, így ha semmi sem működik, láthatod, hol jársz, és még hány megálló, ha kinézel a megállóra, ahol ki van írva hogy melyik megálló az.


Szia ERIKA!

Jó a kivágott fotó is, csak kb. legyen méretes (2,5x3 cm) és az arcot ábrázolja, de nem szükséges igazolványkép minőségű fotó.
Eljutás a repttéről: RER-el Gare du Nordig, onnan 5-ös metróval République állomásig, majd 3-as metróval Temple álomásig, majd gyalog (vagy már République-tól sem hosszú gyalog):
https://goo.gl/maps/2HAJBpLQxyP2
Fix taxi ár a CDG reptérről a Szajna északi partjára 50 EUR.


Kedves GABI!

A 3 csillagos szállodáknál az idegenforgalmi adó 1,65 EUR / fő / éj.
Jó a környék.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.20. - 01:06
Sziasztok!
02-24.-én érkezünk a Beauvis-ra.
Tudtok-e esetleg megbízható transzfercéget ajánlani? 4 felnőtt+1 gyermek. Késő este érkezünk, és nem szeretnék tömegközlekedni. A szállásunk a Hotel De La Porte Doree, akinek van tapasztalata, azt szivesen meghalgatom :) 25.-én városlátogatást szeretnénk, van-e esetleg helyben magyar nyelvű idegenvezető, aki megmutatná a fő nevezetességeket? Előre is köszönöm a segítséget..
Fekete József - 2018.02.20. - 11:39
Szia!

Nem ismerek transzfercégeket, de erről jók a vélemények:
http://www.rstransports.com/
5 főre összesen 125 EUR-ra írják a privát transzfert a Beauvais-ról konkrét címre.
Nem ismerek sajnos magyar nyelvű idegenvezetőket Párizsban.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.20. - 13:49
Kedves Tibcsi,

Májusban a pünkösdi hosszú hétvégére utazunk Párizsba (máj.18-22). Kérdéseim az előzőekhez hasonlóan, mit javasolsz milyen típusú tömegközlekedési jegyet vegyünk? 2 felnőtt és 14 és 16 éves gyerek. CDG-re érkezünk, azt már néztem, hogy RER B és metroval jutunk el a szállásunkhoz, címe: 10 Rue Marthe Chenal+Saint-Maurice. Népszerű nevezetességeket szeretnénk 3 nap alatt megnézni (Eiffel torony, Louvre, Notre Dame, Diadalív, Szajna hajózás, Versaille stb. ami belefér). Jól gondolom, hogy nem érdemes Paris Museum kártyát vennünk? Önellátással leszünk a szálláson, boltok, pékségek esetében mi a megszokott nyitva tartás? Gondolom ünnepek alatt nincsenek nyitva üzletek, csak éttermek, kávézók.

Köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel, Csilla
Keserű Csilla - 2018.02.24. - 22:19
Kedves Csilla!

Mivel hétváltás lesz, és pénteken érkeztek, a hetijegy, ami egyébként a legjobb lenne, nem jöhet szóba.
Tehát mindig az adott napra kell számolni, hogy milyen jegy a legjobb, és a programtól függ. Első nap pl. RER-jegy a reptérről, és ha még mentek a városba, akkor pl. vonaljegy, ha megérkezés után már csak egyszer mentek be a városba, és 1 utazásban vissza.
Gyerekeknek a hétvégén szóba jöhet hétvégi ifjúsági napijegy, ha hétvégén mentek Versailles-ba, akkor magasabb zónás abból.
Felnőtteknek, illetve gyerekeknek hétvégén kívül, pedig minden nap napijegy, vagy gyűjtőjegy lesz a jó, utazási számtól függően (Versailles-os napon magasabb zónás napijegy, amennyiben eleget utaztok hozzá még a Versailles eljutáson kívül). De összefoglalva, felnőtteknek semmiképp sem éri meg más mint a napjiegy vagy a gyűjtőjegy, a CDG reptérre/reptérről pedig RER-jegy kell (vagy a gyerekeknek érvényes a több napos Paris Visite is oda, amennyiben végül vennétek, és megérné).
A múzeumkártya akkor éri meg a felnőtteknek, ha mentek annyi múzeumba, hogy visszahozza az árát.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.26. - 03:19
Szia!
A baratnom(24) es en(28) most megyunk parizsba pentek,szombat,vasarnapot fogjuk ott eltolteni, a cimunk 68-72 Boulevard Henri Sellier, 92150 Suresnes, France lesz.Hotel Atrium.Szeretnem a segitsegedet kerni,hogy erre a 3 napra milyen jegy erne meg nekunk ugy,hogy szeretnenk bejarni minden nagyobb nevezetesseget eiffel Tower,Louvre,Notre-Dame stb...es persze ugye a hotelba mindennap vissza.A paris Nord vonatallomasrol kell elsokent eljutnunk a hotelba,es kernem tanacsodat a museum passal kapcsolatban is hogy megerheti-e nekunk megvenni...nagyon hasznos informaciokat irtal az oldalra nagy segitseg mindenkinek. koszonjuk varom valaszod.
Attila - 2018.03.02. - 12:51
Szia!

Pénteken a barátnődnek, pénteken, szombaton és vasárnap neked 1-3-as zónás napijegyek, amennyiben megérné.
Szombaton és vasárnap a barátnődnek hétvégi ifjúsági napijegy. 1-3-as zóna nem jó, ha mennétek Versailles-ba, azon a napon.
Múzeumbérlet akkor éri meg, ha kihasznánátok, ellátogatnátok annyi múzeumba, hogy megérje az árát.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.02. - 22:40
Kedves Tibcsi!

Március 13-17. (kedd-szombat) között leszünk Párizsban, 2 felnőtt és két 10 éves gyerek. Csütörtökön este kimegyünk Disneylandbe, majd szombaton reggel vissza a városba, ahol még lesz egy napunk, mivel este megy vissza a gépünk.
Jól gondolom, hogy tömegközlekedés szempontjából a hetijegy érné meg legjobban? Az érvényes a RER-re is
Disneylandig, ugye? Gyerekeknek is van hetijegy? Illetve kedden este 21 óra után érkezik a gépünk Beauvais-ra, akkor még ki lehet váltani a heti bérletet?
Köszi előre is a segítséged,
üdv:
Evelin
Evelin - 2018.03.03. - 22:36
Kedves Evelin!

Igen, a hetijegy a legjobb. Gyerekeknek külön nincs.
Ezért nekik jobban megéri szerdára-csütörtökre 2 napos 1-3-as zónás gyerek Paris Visite (9,75 EUR) + csütörtök estére gyerek RER-jegy Disneylandbe (3,80 EUR), szombaton gyerek RER-jegy Párizsba (3,80 EUR) és Párizsban egy 1-3-as zónás ifjúsági napijegy (4,10 EUR) - utóbbi 2 szombati jegy 1 EUR bukással összevonható egy 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegybe (8,95 EUR).
Ez így mind fejenként 5,50 EUR-val olcsóbb, mint a napijegy. Igaz, egyszerűbb a hetijegyet egyben megvenni, mint szinte minden nap ezeket külön.
Jó kérdés, hogy a Porte Maillotnál olyan későn hogyan lehet heti bérletet kiváltani, de max vesztek 1,90 EUR-ért vonaljegyet a szállásig.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.04. - 02:29
Kedves Tibcsi,

Köszönöm korábbi válaszodat. Esetleg abban tudsz tanácsot adni, hogy 18 év alatti diákoknak tudunk-e ingyenes belépőt rendelni online? Ha jól olvastam erre szükség van annak ellenére, hogy részükre ingyenes a belépő.
köszönöm, Csilla
Csilla - 2018.03.04. - 12:10
Kedves Csilla!

Nem, ilyen belépőket online nem lehet venni.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.04. - 19:41
Kedves Tibcsi!

Nagyon köszönöm a válaszod és a sok hasznos információt az oldalon!

Üdv: Evelin
Evelin - 2018.03.07. - 22:31
Kedves Tibcsi!

Először is hálás köszönet a sok hasznos információért!
Abban kérném a segítségedet, hogy a szállásunk címe: 44 rue de l'amiral Hamelin, 16th arr., 75116 Paris, France. Hogyan tudnánk tömegközlekedéssel eljutni a Versaillesi kastélyhoz? Köszönöm előre is a válaszod :)
Regina - 2018.03.09. - 12:54
Kedves Regina!

A 6-os metró Boissière állomásától, 6-os metróval Bir Hakeim állomásig. A Bir Hakeim metróállomás össze van kötve a RER C Champ de Mars-Tour Eiffel megállójával, tehát oda átmenni, majd RER C-vel Versailles-ba.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.10. - 18:32
Szia Tibcsi,

Autóval utazunk, 4 gyerekkel, Wales a végcél, de a nagyobb gyerekeink nagyon szerettek volna megállni Párizsban, így egyelőre úgy néz ki, 07.17-én kora reggel indulnánk Magyarországról, Párizsban szeretnénk 2 éjszaka szállást találni. 07.17-19 közt, mindenképp biztonságos parkolási lehetőséggel, mivel ilyen rövid időre nem lesz lehetőségünk mindent kipakolni a kocsiból, marad benn poggyászunk, sőt még lehet tetőboxunk is lesz. Airbnb-n nézelődtem, illetve a szálláskeresős oldalakon, eddig nem sok sikerrel. El vagyok kicsit kenődve, nagyon szeretnénk legalább kívülről megnézni néhány dolgot. Előre is köszönök minden hasznos ötletet, nagyon-nagyon szeretném, ha összejönne :)
család4gyerekkel - 2018.03.11. - 21:54
Szia!

Alapvetően nem ismerek konrkétan parkolós szállásokat, de nézzük.
Itt például pont vannak az oldalon ajánlott szállások, de nem parkolás szempontjából lettek összeállítva.
Zárt parkoló jellemzően olyan szállásokon lehet, amik például családi házak, vagy pedig szállodák saját mélygarázsában, ilyeneket érdemes keresni. Általában szállások parkolással itt:
https://goo.gl/rSUyfZ
Július 17-19. közötti lekeresésre 2 felnőtt + 2 gyerek, a nagyon gáz szállásokat nem figyelembe véve, pl. az első legolcsóbb a Hôtel des Buttes Chaumont úgy tűnik, hogy mélygarázst biztosít, érdemes mindig először a szállodával kapcsolatba lépni, vagy a weboldalát megnézni. Az ilyen parkolók általában nem ingyenesek, pl. 15-20 EUR / nap.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.12. - 13:36
Szia Tibcsi,

2 felnőtt + 4 gyerek (4,7,12,14 évesek) :)) Valahogy erre a felállásra a legtöbb hely opciót sem kínál.... Fizetni is hajlandóak lennénk persze a parkolásért, ha biztonságban tudhatnánk az autót.... Megköszönöm, ha még bármi hasznos az eszedbe jutna :)


üdvözlettel,
Andi
Andi - 2018.03.12. - 17:31
Szia!

Ja OK, 4 gyerek, de úgyis ugyanaz van. Nem egy szobába kapod ugyan a találatokat, de nálam 815 találat van, ha ez előző linkre kattintasz, és ott megadod hogy 2 felnőtt és 4 gyerek, köztük az említett Hotel Residence de Bruxelles 2 db háromágyas szoba, 2 felnőttnek és 4 gyereknek, 2 éjszakára 83555. De olcsóbb az Ibis budget Porte d'Orleans, ott is parkológarázst ír (érdemes kapcsolatba lépni velük is, hogy mennyire őrzött az a garázs), 75450 Ft-ért 2 háromágyas szoba. Ezek csak a kifejezetten legolcsóbbak, de nem annyira gázak.
Másik lehetőség lenne egyszerűen Párizsban beállni egy parkológarázsba, de akkor meg meg kell nézni, hogy azok mennyire őrzöttek, megbízhatóak.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.13. - 00:29
Kedves Tibcsi,

Nagyon köszönöm a segítségedet, akkor általánosságban szerinted elmondható, hogy ha egy ilyen hoteles foglaló oldalon egy "bejáratott" hotelben foglalok, kevésbé tudok mellélőni, mint pl egy airbnb lakással? tudsz olyan kerületet mondani, amit tutira kerüljek el, vagy ahol már szálloda van közepes feletti minősítéssel, azt bevállalhatjuk?

Köszönöm, szép napot,

Andi
Andi - 2018.03.13. - 10:54
Kedves Tibcsi!

Június elején utazunk Párizsba, 2 felnőtt és egy 7 éves gyermek. A szállásunk 92150 Suresnes városrészben lesz.
Sok ellentmondó információval találkozom a napokban a biztonság szempontjából, és kicsit elbizonytalanodtam. Mennyire biztonságos a szállás környéke? És Párizs? A metrón való közlekedésről is hallani elég rosszakat mostanában. Főleg a gyermek miatt megyünk, neki szeretnénk megmutatni az Eiffel tornyot és természetesen Disneylandet. Mennyire biztonságos mostanában Párizs? Válaszodat előre is köszönöm!
Niki - 2018.03.13. - 14:48
Kedves ANDI!

Nem mondom hogy az airbnb-n mellélőnél, én is kiváló airbnb-s szállásokban szálltam már meg. Amit én szoktam figyelni, az pl. az értékelések. Airbnb-n is sok lakásnál sok már az értékelés, tehát ilyen szempontból nincs gond. Vagy a környék, az airbnb-n ezt körülbelül kapod meg, de azért nagyjából már látod, hogy hol a szállás. Ár: ez logikus, ahol kedvezőbb 6 főre. A te esetedben ami fontos, hogy akár a lakásokkal, akár a szállodákkal lépj kapcsolatba a parkolással kapcsolatban, az airbnb-n "üzenek a házigazdának", a szállodáknak pedig a szálloda honlapján keresztül, telefonon, vagy e-mailben. Illetve, a te esetedben, ha a fő szempont az őrzött parkolás, kisebb a valószínűsége, hogy egy lakásnak őrzött parkolója lesz, mint egy szállodának.
Az északi külvárosokat érdemes elkerülni elsősorban.
A "közepes" minősítés azért még elég gyenge, 7,0 alatt azért sokszor elég horrorok a szállások. Sokszor a környéktől ez nem is függ, a szöveges értékeléseket érdemes azzal kapcsolatban elolvasni.


Kedves NIKI!

Suresnessel nincs semmi gond, illetve nem tudom mit hol hallottál, de Párizs továbbra sem egy kirívóan veszélyes hely.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.14. - 00:00
Jó napot kîvánok!
Szeretnék segítséget kérni valakitől,aki letudna 1 levelet franciára fordítani.
Nagyon fontos lenne.
Megbüntettek a metrón,de nem csak én hibáztam...
Előre is köszönöm a segítséget.
Tami - 2018.03.14. - 07:30
Kedves Tibor,
szeretném megkérdezni, mennyire bonyolult megtalálni a CDG - én a RER B megálloját, ill állomását. Mi Easyjet-tel érkezunk Párizsba, a szállásunk a Latin negyedben a Luxemburg kerthez kozel van. Úgy mazsolátam ki, hogy a RER a legmegfelelobb. Csak fogalmam sincs, hol kel rá felszállni. Eddig mindég busszal mentunk be a városba.
Elore koszonom. Rengeteget segitettél már nagyon sokszor, más utakhoz is. Remek oldal.
Nella
Nella - 2018.03.14. - 23:23
Kedves Tibor!
Segítségedet szeretném kérni abban, hogy milyen jegyet érdemes venni ha: 2018.04.18.-án érkezünk a Beauvais reptérre. Transfer jegyünk már van. 04.19.-én szeretnénk Versaillesbe menni, és azt követően a 04.22.-e hazautazásunkig csak a belvárosban utaznánk. Mivel járunk jobban? 1-5 zónás jeggyel, vagy 1-3 zónással + RERC retur jeggyel? Köszönöm a segítséget Auguszta
Auguszta - 2018.03.15. - 17:52
Kedves NELLA!

Egyáltalán nem bonyolult, ki van táblázva. A trains, ill. RER táblákat kell követni. Illetve, itt attól függően, melyik terminálra érkeztek, lépésről lépésre is le van írva, képekkel illusztrálva:
http://easycdg.com/rer-charles-de-gaulle-airport-cdg-to-paris-by-train/


Kedves AUGUSZTA!

Amennyiben senki sincs 25 év alatt vagy 11 év alatt:
Attól függően, hogy első és utolsó nap mennyit utaztok, ha eleget, akkor a hetijegy a legjobb.
Ha nem hetijegy, akkor a Versailles-os napon jöhet szóba az 1-4-es zónás napijegy. Ennek ára 12,40 EUR, míg egy Versailles retúrjegy 7,30 EUR. Tehát akkor érdemes aznap 1-4-es zónásat venni, ha azon kívül még legalább 3-at utaznátok Párizsban is. A többi nap pedig gyűjtőjegy, vagy 1-2-es napijegy.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.15. - 19:05
Kedves Tibor!
Nagyon köszönöm a gyors választ ,és a segítséget.
Szép napot: Auguszta
Auguszta - 2018.03.16. - 09:11
Kedves Tibor!
Koszonom a válaszodat, megnyugtató. Még lenne egy kérdésem, ami a visszauttal kapcsolatos. Haza a Beauvais rol repulonk. Ha jol értettem, konkrét buszok indulnak konkrét járatokhoz. De azért mehetek bármelyik busszal a reptérre, ugye ? Koszonom.
Nella
Nella - 2018.03.18. - 17:29
Kedves Tibcsi!
Segítségedet kérnénk. Szeptember 9-16 között leszünk Párizsban. Szállásunk a Rue du Fondary XV. kerületben lesz. Vasárnap elvileg éjfél körül száll le a repülő, hajnalban-reggel szeretnénk bejutni a városba. Tanácsodat kérnénk, hogy mikor és mivel jutunk be a legegyszerűbben a szálláshelyre? Mit tudsz ajánlani az eltöltendő 1 hétre, ami a közlekedést ill. a múzeum belépőket illeti. 50 év körüliek vagyunk és mennénk Versaillesbe is.Válaszodat előre is köszönöm! Szép estét! Timi
Timi - 2018.03.18. - 20:08
Kedves NELLA!

Látod a menetrendben hogy melyik géphez melyik busz van, de ha akarsz, mehetsz más busszal is, ha az is elérné a gépét (jellemzően korábbival, vagy nem sokkal későbbivel).


Kedves TIMI!

Hol száll le a repülő, melyik reptéren?
Szeptember 10., hétfőtől hetijegyet vegyetek.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.19. - 03:27
Szia!
CDG reptéren landol a gép, ezt elfelejtettem megírni! Hetijegy a Navigo Decouverte? Köszi Timi.
Timi - 2018.03.19. - 07:52
Szia Tibi!
A Mobilis és RER jegyet hol kell érvényesíteni? (Bocs, de nem szoktam tömegközlekedni... :) ) Köszi a választ.
Kata - 2018.03.19. - 08:55
Nagyon szépen koszonom a segítséget. Kulon koszonet a menetrendért. Es természetesen az oldalért. Nincs ettol jobb kerek e foldon :)
Nella
Nella - 2018.03.19. - 20:06
Szia TIMI!

Ha ilyen későn jöttök, akkor azt találom, hogy N143 éjszakai busz Gare de l'Estig, onnan N13 Mairie du 15e megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/DpqLH52EWJJ2.
Ill. Gare de l'Esttől vasárnap még lehet elvileg metró, ha úgy értek oda, mert vasárnap 1:15-ig jár, tehát ez esetben metróval: 7-es metró Operáig, majd 8-as metró Commerce állomásig.
Igen, az a hetijegy, és így még jobb, mert visszafele tudjátok használni a reptérre is. Vasárnap még ilyen jegyetek nem lesz, ill. nem érvényes, tehát az éjszakai buszokra buszjegyeket (T+) vegyetek, az N143-ra 4 db kell fejenként, ill. a sofőrtől megvéve 8 EUR, majd kell még 1 db az N13-ra is (T+-al éjszakai buszok esetében nem lehet átszállni).


Szia KATA!

A metró/RER bejáratoknál, a kapuknál, a nyílásba betéve, a Mobilist is, minden alkalommal, de a Mobilisra még rá is kell írni a neved és a dátumot.


Szia NELLA!

Köszi! :)
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.20. - 01:33
Szia Tibcsi!
Köszönöm a gyors választ, de a szállást csak de. lehet elfoglalnunk, ezért célszerű a reptéren megvárnunk a reggelt. Így is ezt a bejutást tartod jó megoldásnak? A heti bérletet a lakhelyünk környéken merre tudnánk megvenni?
Köszi. Timi.
Timi - 2018.03.20. - 21:32
Szia!

Nem, természetesen ha reggel mentek (bár írtad is, hogy hajnalban, reggel, csak félreértettem, azt hittem a gép érkezése utánra gondolod), hajnali háromnegyed 5 után, akkor nem éjszakai busszal. Ez esetben a bejutás: RER B Denfert-Rochereau állomásig, onnan 6-os metróval La Motte-Picquet – Grenelle vagy Dupleix állomásig, attól függ, hogy pontosan a Boulevard de Grenelle melyik részén (keleti vagy nyugati végéhez közelebb - utóbbi esetben Dupleix) van a szállás.
A heti bérletet megvehetitek a reptér RER-állomásán, így a reptérről már azzal be is utazhattok.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.21. - 04:02
Szia Tibcsi!

A sok üzenet olvasása közben felbátorodtam utazási tervet kérni.
Pénteken azaz 03.23.-03.26-ig mennénk Párizsba. Anyukám(51) a párja (65) lányom(6) és én(26).
Kicsit ügyetlenek vagyunk és gondoltam tanácsot kérek tőled.
23-án Beauvais -ra 13.00 kor érkezünk
29, rue Campagne Première, Montparnasse, Párizs XIV. kerülete, 75014 Párizs, Franciaország (a szállásunk)
26-án Orly South 16:55 a vissza út

amit még szeretnénk pénteken Primarkt
szombat Eiffel torony aztán disney land
majd vasárnap és hétfő délelőtt a nevezetesség. google maps a kezemben de igazság szerint ennyi az eddigi segítség.

főleg a transzfer egyéb utazások esetleg trükkök amik nagyon nagy segítséget jelentenek nekem (a tömeg közlekedéstől kicsit félek hogy nem jó metróra szállok nem jó jegyet használok)
Válaszod előre is köszönöm
Anita volta
Hubert Anita - 2018.03.21. - 10:22
Üdvözöllek Tibcsi!

/Most kicsit megcsalom az Adriát, bár szeptemberben megyek a párommal./

Tavaly terveztük Édesanyámmal Párizst, írtam is akkor erről neked....de végül nem jutottunk el családi okok miatt, most májusban megyünk majd. Szeretnélek megkérdezni, hogy /feltételezhetően, még nem biztos/ a következő szállodában leszünk, az utazási iroda még nem tudja teljesen pontosan.

Campanile Paris Est - Porte de Bagnolet dátumokon.
28, Avenue du General de Gaulle, 93170 Bagnolet

Elsőként mivel többen is rákérdeznek adott környékre, ahol megszállnak, engem is az érdekel, hogy szerinted ez jó helyen van-e, google maps alapján tele van az a rész szállodával, gondolom semmi különös, amitől tartani kellene.

A másik, az Eiffel tornyot mi napközben fogjuk megnézni...de szeretnénk este, kivilágítva, a csodás sziporkázó fényekkel is látni. Ha magunk kell megoldanunk, nyilván fog segíteni az idegenvezető is, egy kedves hölgy, saját irodával, lehet bent is marad velünk a városban estig...de szeretném előre bebiztosítani magam, hogy hogy jutunk el a hoteltól a toronyig. Nézegetem a metróhálózatot, ami egyelőre káoszos nekem, tudom, olvasom, hogy többen is írták nem annyira vészes, sőt egyáltalán nem, mint ahogy féltek tőle. Tehát kérlek vezesd le nekem, hogy milyen számú metrókkal jutunk oda-vissza. /Ezt megnéztem, de te vagy a tuti./

Barcelonánál is azt kérdeztem négy éve, hogy milyen a taxihálózat, ott annyi autó van, mint égen a csillag, Párizsban már tavaly írtad, hogy nincs annyi, de ha én azzal oldanám meg, mert hát csak egy óriási városban leszünk, semmit sem ismerve...van-e taxiállomás az Eiffelnél, feltételezem igen. És vajon a hotel környékén?

Köszi előre is a válaszod...és még lehet, hogy lesz kérdésem addig is.
V. Jutka - 2018.03.21. - 10:29
Szia Tibcsi!
Köszönöm szépen a segítséget, nagyon hasznos az oldal! Véleményed szerint a navigo hetijegy vásárlásánál mennyire akadékoskodnak a nem párizsi lakosokkal? Válaszodat előre is köszönöm! Timi.
Timi - 2018.03.21. - 11:55
Szia ANITA!

Akkor a bejutást kérdezed? Bejutás a reptérről: busz, majd 1-es metró Charles de Gaulle-Etoile állomásigk, majd 6-os metró Raspail állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/g9rFFA8u5YJ2.
Elég nehéz rossz metróra szállni, mivel hatalmas betűkkel ki van írva, hogy milyen irányba kell menni hányas vonal és azon belüli végállomás irányába, és az is, hogy milyen megállók következnek ha az adott oldalon lementek. Ha odafigyeltek, ráadásul 4-en, nem kell aggódni szerintem, kizárt, hogy eltévednétek. Rossz nehezen lehet egy jegy.
A Disneylandes napon vegyetek RER-retúrjegyet Disneylandbe, ami érvényes már azelőtt a metróra is, ahogy a RER-hez utaztok. De írod, hogy mentek az Eiffel-toronyhoz is még aznap, ha csak oda, az az egy út van Disneylanden kívül, majd Disneyland után vissza a szállásra, akkor T+-jegyet csak azon kívül, a szállástól az Eiffel-toronyig (nem érvényes a RER-jegy úgy már, mivel először kiszálltok az Eiffel-toronynál). A többi napon 1-2-es zónás napijegyet, amennyiben utaznátok eleget hozzá.
De a 6 éves lányodnak nem ezeket, hanem szombaton 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegyet (vasárnap nem éri meg az 1-5-ös zónás, ha csak Disneylandbe mentek, meg egyszer az Eiffel-toronyhoz, akkor neki gyerek RER-jegy, és az Eiffel-toronyhoz T+). Pénteken és hétfőn is neki jobban megéri a gyerek gyűjtőjegy, mint a napijegy (csak ne keverjétek össze a felnőtt T+-jegyekkel, mert ilyen esetben akkor tényleg rossz jeggyel mennétek le a metróba).


Szia JUTKA! :)

Bagnolet nem túl szép, de nem rossz környék, nem igazán vannak rossz környékek Párizson belül, maximum 1-2 rész a Montmartre alatt, és a vasútállomások környéke, valamint az északi külvárosok, ami már nem Párizs. Amire figyelni kell, mint minden nagyvárosban, a zsebtolvajok, a trükkös lopások (elterelik a figyelmed).
Eljutás az Eiffel-toronyig a szállástól: van több lehetőség is, ennek nem kell gyalogolni a végén: 3-as metróval Operáig, onnan 8-as metróval Invalidesig, onnan RER C-vel Champ de Mars-Tour Eiffelig.
Gyorsabb, de a végén 1 km gyaloglás: 3-as metróval Republique-ig, majd 8-es metróval Iéna állomsáig.
Nem lesz gond taxit találni Párizsban. A legjobb társaság a G7. Taxiállomások listája itt: http://www.taxis-paris.fr/telephone-bornes-taxis.htm
valamint a 13-20. kerülettől itt:
http://www.taxis-paris.fr/borne-station-taxi-arrondissement.htm
Eiffel-toronynál van:
http://www.taxis-paris.fr/borne-station/tour-eiffel.htm
Porte de Bagnoletnél a szállástól 1 metrómegállóra is van pl.
http://www.taxis-paris.fr/borne-station/porte-de-bagnolet.htm

Ha van még kérdésed, írj majd :)


Szia TIMI!

A bérletet mindenki megveheti, A Navigo Decouverte kifejezetten nem Párizsi lakosoknak van, a párizsi lakosoknak a sima Passe Navigo van. Régebben fordulhatott elő csak olyan, amikor ugyanakkor szintén mindenki megvehetette, hogy nem tudták.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.21. - 21:12
Szia Tibcsi!

Köszönöm szépen a válaszod! Azt már most eldöntöttem, ha a programban nem maradunk estig az Eiffel környékén...taxival megyünk oda-vissza. Barcelonában is egyik nap taxival mentünk el a Sagradától Barceloneta-ig és vissza.
V. Jutka - 2018.03.22. - 08:52
Köszönöm a válaszod most kicsit kusza de ott sztem tiszta lesz :))
Még egy kérdés 26án a reptérre hogy jutunk el? Orly South 16:55
Hubert Anita - 2018.03.22. - 09:03
Szia Tibcsi!
Köszönöm a válaszod! Sokat segítettél és, ha még felmerül valami kérdés megkereslek. Ritka manapság az önzetlen segítség! Még egyszer köszi! Üdv: Timi
Timi - 2018.03.22. - 20:25
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) |