Vásárlás Párizsban

Utazás nyaralás info » Párizs » Vásárlás, üzletek Párizsban

Párizs híres, és érdekes üzletei, butikjai, piacai

Vásárlás Párizsban

Párizs vitathatatlanul a divat fővárosa, és a shoppingolni szeretők álma. Otthona az ún. Haute Couture üzleteknek, ahol a világ 15 vezető divatcégének egyedi ruhái vásárolhatók meg (ilyen üzletek főleg a Rue du Faubourg, Saint-Honoré és Avenue Montaigne környékén találhatóak). Párizsban továbbá megtalálható minden vezető világmárka boltja, nem egy láncnak több üzlete is van itt, és nem csak a ruhaiparból. Ezeken kívül is számos kisebb kincs, érdekes bolt, nyüzsgő piac fedezhető fel a francia fővárosban, így Párizsban mindenki talál magának érdekességet, legyen az egy szép ruha, egy érdekes könyv, egy kiváló illatszer, vagy egy érdekes csecsebecse, esetleg egy különleges ajándék szeretteinknek valamelyik bolhapiacról. Akik a luxusvilág, és a dolce vita városában szeretnének bevásárolni, igen csak ki kell nyitni a pénztárcájukat, ezért érdemes figyelni a leértékelésekre, amelyek általában januárban, és júliusban vannak, és soldes névvel illetik őket Párizsban.

Galeries Lafayette

Az 1893-ban alapított Galeries Lafayette nem csak egy híres párizsi áruház, hanem csodálatos, neobizánci üvegdómjával Párizs egyik látnivalójának is számít. Az épület teraszáról szép kilátás nyílik Párizsra. A Lafayette sikerére jellemző, hogy New Yorkban, és Berlinben is nyílt boltjuk, bár a new york-i később bezárt. Az áruházban tervezői ruhák találhatóak minden korosztály számára, valamint keddenként, és péntekenként divatbemutatókat is tartanak. A ruházati cikkeken kívül, a földszinten a világ legnagyobb parfümüzlete található, a 6. emeleten pedig műszaki cikkek. Az áruház nem a kispénzű turistákra számít, ez a luxus helye, de mindenképpen érdemes szétnézni, hiszen a Lafayette megtekintése már önmagában is nagy élményt jelent.

Eljutás: Metró: 7-es, 9-es vonal: Chaussée d'Antin - La Fayette megálló. 3-as, 7-es, 8-as vonal: Opera állomás. RER A: Auber megálló. Cím: 40 Boulevard Haussmann, 75009.

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette fotó: Olivier Bruchez

Printemps

A Galeries Lafayette-el együtt, Párizs másik híres nagyáruháza, a Printems is a Boulevard Haussmanon található. Az áruház 1865-ben nyílt, egyik jellegzetessége az art noveau üvegkupolája, melyet 1923-ban építettek hozzá, majd 1939-ben lebontották, félve, hogy esetleg bombatalálatot kap, és 1973-ban építtették vissza. A 3 épületben női, és férfi ruházat, kiegészítők, luxus-, és szépségápolási cikkek, bútorok, és éttermek találhatóak.

Mindenképp menjünk fel lifttel a Printemps tetőteraszára is, ahol egy kávézó működik, és ahonnan gyönyörű, romantikus a kilátás.

Eljutás: Metró: 3-as, 9-es vonal: Havre Caumartin megálló. RER A: Auber megálló. RER E: Haussmann St-Lazare állomás. Cím: 64 Boulevard Haussmann, 75009.

Nyitvatartás: Hétfő-szombat 9:35-20:00, csütörtökön 20:45-ig

Printemps

Printemps kép: Éole

Le Bon Marché

Le Bon Marché, azaz franciául "a jó piac" a neve Párizs egyik leghíresebb, és legelegánsabb áruházának. Ez a a világ 2. legrégebbi áruháza (az első Manchesterben nyílt) - 1838-ban nyitották, és mai, Gustav Eiffel által tervezett épületében 1876 óta székel. Főleg drága női divatárukat lehet vásárolni benne, felső kategóriás, designer ruházati boltok működnek az áruházban.

Eljutás: Metró: 10-es és 12-es vonal: Sévres Babylone megálló. Cím: 24 Rue de Sèvres, 75007.

Nyitvatartás: Hétfő-szombat 10:00-20:00. Csütörtökön és péntek 21:00-ig.

Le Bon Marché

Forum des Halles

Párizs hatalmas piacát 1971-ben lerombolták, és helyére építették a modern Forum des Hallest, amely 1979-ben nyílt meg, és egy földalatti bevásárlóközpont. A Les Halles legnagyobb része az utcaszint alatt helyezkedik el. Az üzletközpontot szobrok, szökőkutak, és mozaikok színesítik. A Forum des Halles sok kritikát kapott kinézete miatt, ezért többször is átépítették, de még mindig egy labirintusra hasonlít. 5 szintjén mintegy 180 üzlet található, ahol a ruháktól a műszaki cikkeken át minden megkapható, valamint több étterem, és mozi is található itt. Az árak viszonylag kedvezőnek számítanak.

Eljutás: Cím: 101 Porte Berger - CIDEX 274. Metró: 4-es metró: Les Halles megálló. 1-es, 4-es, 7-es, 11-es, 14-es metró: Chatelet állomás. RER A, B, D: Chatelet-Les Halles megálló.

Nyitvatartás: Hétfő-szombat 10:00-20:00.

Forum des Halles

Forum des Halles kép: Mohsan

Marché Parisien de la Création

A vasárnaponként, 10:00-19:00 között működő piacon közel 100 helyi művész kínálja portékáit, melyek közül számos remek fedezhető fel, rendkívül kedvező áron. Leginkább festmények, és szobrok találhatók itt, de kerámiák, fotók, és egyéb kézműves termékek szintén megvásárolhatók. Itt lebontódik a fal a művészek, és a máskor kívülálló publikum között. A 20. század elején, karrierjük hajnalán itt olyan művészek kínálták a portékájukat, mint Picasso, Soutine, vagy Modigliani.

Eljutás: A piac a Montparnasse torony lábánál működik vasárnaponként. 4-es, 6-os, 12-es, 13-as metró: Montparnasse - Bienvenüe megálló.

Marché Parisien de la Création

Marché Mouffetard / Mouffetard piac

Ezen a turisták által kevésbé ismert helyen egy tipikus párizsi piac hamisíthatatlan hangulatát érezhetjük, figyelhetjük a sürgés-forgást, és persze gyönyörű környezetben vásárolhatunk is. Finom, és friss zöldségek, gyümölcsök, gombák, sajtok, péksütemények, ruhák kaphatók itt, és utcai művészek is szórakoztatják a vásárlókat.

Eljutás: 7-es metró: Place Monge állomás. Cím: 19 - 23 Rue Mouffetard, 75005.

Nyitvatartás: Hétfőnként zárva. Kedd-vasárnap: 9:00-11:00 és 13:00-16:00

Marché Mouffetard / Mouffetard-piac

Marché Bastille

Párizs egyik legnagyobb ételpiacát szintén érdemes felkeresni. Remek, friss húsok, halak, sajtok, zöldség és gyümölcs szerezhető be. Több drágább, gourmet termék is kapható. Az ételeken kívül virágok, ruhák, szuvenírek, és még sok más is vehető itt.

Eljutás: 5-ös metró: Richard-Lenoir állomás. Cím: Boulevard Richard Lenoir, 75011.

Nyitvatartás: Csak csütörtökön 7:00-14:30, és vasárnap 7:00-15:00

Marché Bastille

Marché Bastille. Kép: Rose Trihn/Flickr/Creative Comons

Les Puces de Saint-Ouen bolhapiac

Szombatonként 9:00-től 18:00-ig, vasárnap 10-től 18:00-ig, hétfőnként pedig 10:00-től 17:00-ig, a Rue des Rosiersen, 7 hektáros területen működik Párizs leghíresebb, és a világ legnagyobb bolhapiaca. 2000 stand várja a látogatókat, akik ha az egész piacot bejárják, az több, mint 15 km gyaloglást jelent. Hivatalosan 1885-ben nyílt meg, de többszáz éves hagyományai vannak. Több piacépület, és szabadtéri piacok összességének kell elképzelni. A 14 piac olyan, mint a városon belüli kis faluk, A régiségeken kívül ruhák, Afrikából származó érdekességek, háztartási eszközök, és minden kapható, ami egy bolhapiacon "szokás", a több száz éves áruktól a vadonatújakig. Természetesen alkudozásra is lehetőség van, erre hétfőn van a legnagyobb esély.

Eljutás: 4-es metró: Porte de Clignancourt állomás, Boulevard Ornano kijárat.

Les Puces bolhapiac, Párizs

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Huhh nagyon-nagyon köszönöm a weboldal készí­tőjének az infókat..sok leí­rás, gyönyörű képek..ha minden igaz idén nyáron európa túrára indulok tehát a tapasztalataimat szí­vesen leí­rom majd ;)
#1 - ZuZi - 2008.07.09. - 16:26
Köszi ZuZi! Várjuk a tapasztalataid! :)
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.07.18. - 21:11
Nagyon jó ez a weboldal.Valóban rengeteg hasznos infóval szolgál.Nekem szeptemberben lehetőségem volt körülnézni Párizsban.Igaz csak 1 1/2 nap jutott a nézelődésre,de a kiemelt nevezetességek (Diadal-í­v,Eiffel-torony,Notre Dame,Sacré-Coeur illetve a Louvre - kí­vülről)belefértek a napba. Rengeteget gyalogoltunk a városban. Csodálatos hely.Mindenkinek csak ajánlani tudom. Jövőre szeretnék újra ellátogatni és további érdekes helyeket felkeresni. (Marché Parisien de la Création, bolhapiac stb.)
#3 - Betty - 2008.10.06. - 19:59
én is csatlakozom az előttem szólókhoz...nagyon jó és hasznos ez az oldal!!!én áprilisban megyek párizsba és ezzel egy régi vágyam valósitom meg...
szerettem volna néhány infót gyüjteni és ez az oldal pont jó ehhez...
mindezt köszönöm és majd én is szivesen megosztom mindenkivel az élményeim!!!
#4 - Esther - 2008.10.23. - 19:20
Szija!
Tudnál segí­teni,én sajnos a Párizs-BVA repülőtéren fogok leszállni,ha az még egyáltalán Párizs,mert azt hallottam,hogy nagyon messz van a belvárostól.tudod kb.mennyi idő és hogy mi visz be a belvárosba?köszönöm
#5 - Blanka - 2008.12.08. - 12:08
Szia!

Lásd: útikalauz, utazási tippek, és tanácsok rovat (https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html) - érkezés, eljutás Párizsba, bejutás Párizs repülőtereiről - Paris-Beauvais.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.12.08. - 18:57
Sziasztok,tud valaki Next boltot Párizsban?
Köszi
#7 - bea - 2008.12.17. - 20:17
Szia Bea!

Erre gondolsz? http://www.next.co.uk Sajnos Franciaországban nincs üzletük.
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.12.24. - 22:36
én voltam tavaly Párizsban a legnagyobb élmény volt, ami eddig velem történt, megnéztem az oldalt, és nagyon jó!!!menjetek el minél többen, higyjétek el felejthetetlen lesz.én már tervezem, hogy megint elmegyek valamikor, de ha nem jön össze, akkor az életben még egyszer biztos el fogok menni :)
#9 - marcsi =))) - 2009.01.02. - 11:52
csak azt felejtettem el, hogy a Louvreban vásároljatok be a L occitane üzletben, megéri!!!
#10 - marcsi =))) - 2009.01.02. - 11:53
Hétfőn megyünk Párizsba,és a Beauvais reptéren szállunk le.Az lenne a kérdésem,hogy miután busszal beértünk az 1 es metróhoz,onnan hogy jutok el a 51, Rue Monge-ra?Ott van egy hotel Des Arenes.Ez hányas zónába esik?
Köszönettel!
#11 - kövesdi Mónika - 2009.03.05. - 16:55
Tényleg nagyon jó a honlap, nagyon sok hasznos információt találtam én is. Abban tudnál-e esetleg segiteni, hogy ha kevés az időnk, akkor hányas buszra (amire jó a 2 napos bérlet) érdemes felszállni, hogy minél több látnivalót megnézzünk. Buszos városnézés gyanánt :)
Köszi: Réka
#12 - Réka - 2009.03.10. - 20:43
Réka: talán a városnéző buszra akkor. :) Inkább gyalog érdemes közlekedni Párizsban, nevezetességek között pedig metróval menni.
#13 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.03.17. - 02:18
Sziasztok. Pénteken indulunk párizsba. A szállásunk: Mercure Square Des Batignoles
165 Rue De Rome 75017 Paris lesz. Fogalmam sincs onnan merre induljunk és mi az ami a közelben található. Charles De Gaulle Intl Arpt a reptér ahová érkezünk. ez kb. milyen távolság a szállodától? kérlek segí­tsetek!!:)
#14 - Andi - 2009.06.23. - 18:29
Az semmihez nincs közel, metrózni kell minden nap a belvárosba. :) A 13-as metró Brochant megállójához van közel a szálloda. A többi dologhoz, pl. a Charles de Gaulle-ról való eljutáshoz, és párizs metrótérképéhez nézd meg az "útikalauz, utazási tippek, és tanácsok" rovatot, az egyes látnivalóknál pedig ott van, hogy oda milyen metró megy (de ha már a belvárosban vagytok, gyalog is viszonylag közel vannak egymáshoz).
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.23. - 22:22
köszönöm a segí­tséget bár kicsit elkeserdetem:(
#16 - Andi - 2009.06.24. - 22:36
Ha gyerekeknek akarsz vásárolni akkor mindenféleképpen:
Chance Elisee-Disney store

Először le sem mertem menni.
Második alkalommal lementen(pincében is üzlet) Hihetetlenűl olcsó ahhoz képest amire számí­tottam.

Minden városban más és más nap van piac.
A központot (egy részét) forgalomtól elzárják és vásárosok hada lepi el.
Paris-tól 30km Meoux ott példáúl vasárnap van. Minden és még attol is több van!
3 fontos dolog!
ALKUDNI,ALKUDNI,ALKUDNI

és végűl a bazár(használt piac) a neve Ocassion.
Erről érdeklődni kell mikor van és város melyik részén rendezik meg. én ilyeneken sok új dolgot vettem már meg. 1Euros árakon.
ALKUDNI,ALKUDNI,ALKUDNI
#17 - mukee - 2009.07.07. - 19:19
helo.aki tud viszonylag olcsó szállást ( és hogy hol érdemes megszállni.)Párizsban az megirhatná nekem.(v.a linket) köszi!! :)
#18 - Dia - 2009.08.04. - 22:08
Szasztok!
Mi 11-en megyünk decemberben 4 napra Párizsba.Sajna nekünk is Az 1-es metrohoz be kell jönni.Szállásunk is van csak a kérdés az 1-ről hol és hogyan érkezünk meg a 42.Rue SAnt Sebastianhoz?Mit érdemes 4 napba besűriteni és hol lehet viszonylag olcson de finomat enni amiben van egy kicsi helyi is.Kb mennyi költőpénz legyen fejenként ami nem a csillagos ég?Előre is köszi
#19 - Garajszki Andi - 2009.09.10. - 14:44
Mi okt.22-én utazunk Párizsba, a szállodában csak reggelit kapunk. Hol tudunk olcsón meleg ételhez jutni, mert 6 napig hidegkaján nehéz lesz?
#20 - Vrezgó Marianna - 2009.10.03. - 16:21
Kedves Dia!

Nem tudom neked mi az olcsó, az itt küldött linkben egy nagyon tiszta, korrekt, 2 csillagos (de négy csillagossal is felér) hotelt küldök, 74 euro/éj, a Mars mezőtől (EIffel toronytól) 10 percre, Párizs VII. kerületében, ami az eleganciáról és a kulturáltságról hí­res. Többször szálltunk meg ott, ajánlom!!!!
éva

http://www.france-hotel-guide.com/h75007turenne.htm
#21 - éVa - 2009.10.16. - 14:19
sziasztok!
mi kedden 27én utazunk 8 napra a kérdés...h a paris visite kártya 5napra jó amaradék 3 napra mit ajánlotok gyűjtőt v jegy v mi?
#22 - balázs - 2009.10.23. - 22:56
Sziasztok!
én május elsején megyek Franciaországba egy hétre.Véletlenül bukkantam erre az oldalra d e rengeteget segí­tettetek!!Már tudom miket nem szabad majd kihagynom;)
#23 - Brigi - 2009.12.21. - 09:12
Sziasztok, olvastam valahol, hogy vannak olyan boltok, ahol a divattervezok tavalyi kreacioit lehet megvenni harmadaron, mert van rajta egy szakadas vagy hianyzik egy gomb vagy ilyesmi. Tud vki vhol ilyet?
#24 - baba - 2010.01.18. - 11:31
Sziasztok!
Párizsba készülök. Hogyan jutok az Orly reptérről metróval a Notre-Dame-hoz.
Köszönöm ha valaki tud segí­teni.
#25 - Horváth Kálmán - 2010.02.24. - 22:20
párizsban van delfin?és ha igen hol?
disneyland közelébe?
azt szeretném még kérdezni hogy párizsa gondolom az utcán lehet venni ilyen párizs feliratu táskákat nem?
mennyibe kerül?


előre is köszönöm a válaszokat! laura
#26 - laura - 2010.03.01. - 15:49
Lehet venni az utcán, és számos ajándékboltban is, nem lesz nehéz találni. :) Nem tudom, mennyi, de nem drágák ezek az ajándéktárgyak. Az Asterix parkban tudok delfinekből (ami április 3-án nyit), a Disneyworldben nem tudok róla, hogy lenne.
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.03. - 17:41
nagyon szépen köszönöm!sokat segitettél!
#28 - laura - 2010.03.03. - 20:41
és ez a park kb mennyi idő/km re van disneyland-tól?
#29 - laura - 2010.03.04. - 15:08
Teljesen máshol vannak, több, mint 50 kilométerre egymástól, az Asterix parcba a Louvre-tól, a Palais Royal metrómegállótól indul transzferbusz, vagy RER B-vel az Aéroport Charles de Gaulle 1 megállóig kell menni, és onnan is indul busz.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.04. - 17:09
és máshol nincs delfin?:S
de amugy köszönöm
#31 - laura - 2010.03.04. - 20:40
Talán a párizsi akváriumban, a CinéAqua-ban van, A CinéAqua az Eiffel-toronnyal szemben (a Szajna másik oldalán) van, 6-os, 9-es metró, Torcadero megálló.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.07. - 23:17
Sziasztok!
Tibcsi, vagy bárki, aki tudna nekem segí­teni...
A kérésem a következő: A De Gaulle reptérről milyen módon jutok legelőnyösebben a szállásomra, ami a Rue Tarbén található.
Előre is köszönöm a segí­tséget!
#33 - tomas - 2010.04.01. - 10:17
Szia!

A RER B-ről szállj le a Chatelet-Les Halles megállónál, majd innen (bár ez egy elég nagy csomópont, rengeteg metró áll meg itt, lehet vagy 500 métert kell gyalogolni) 4-es metróval menj a Rémaul Sebastopol megállóig, ahol át kell szállni a 3-asra, amelyről leszállhatsz a Wagram vagy
Malesherbes állomáson, e állomások között van az utca néhány száz méterre.
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.04.01. - 17:13
sziasztok hol talalok a kozpontban olcso szallast kb 200 euro 3 ejszakara
koszi szepen
#35 - gyuri - 2010.04.01. - 23:08
Junius 17-én érkezem Párizsban, 1-6-os zona bérletet akarok venni. Ez a fajta bérlet a város összes kerületére jó? Versaillesbe is ki akarok menni, ez jegy arra is jó? Ugy tudom hogy van viaszmúzeum, hol található
és mennyi a belépő?
#36 - MíRIA - 2010.04.16. - 16:21
Kedves Mária! A város összes kerületére már az 1-es zónás is jó. Versailles-ba jó az 1-6-os zónás, de csak akkor éri meg, ha másra is felhasználod, pl. ha a repülőtérről RER-rel jössz be, majd oda vissza, egyébként jobban megéri az 1-3-as zónás+kiegészí­tő jegy Versaillesig, és vissza. A párizsi viaszmúzeum cí­me: 10 boulevard Montmartre, metró: 8-as, 9-es vonal: Grands Boulevards állomás.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.04.26. - 02:03
Hello!
Tudnátok nekem olyan ruhaboltot ajánlani Párizsban, ami nem a drága kategóriába sorolható (mint pl. Londonban a Primark)?
Ja, és a Charles de Gaulle reptérről be a városba való út RER B-vel benne van a szimpla 1-6. zónás bérletben (vagy kell plussz dí­jat fizetni rá)? Hogy működik ez a közlekedési rendszer (mint Londonban az Oyster-card)? Disneyland-be kijutni RER-el mennyi kb?
Köszi előre is!
#38 - gaboca - 2010.05.25. - 20:57
Szia!

Az 1-6-osban benne van az út a reptérről. Nem olyan, mint az Oyster, bár olyat is vehetsz, de turistáknak jobban megérik a bérletek. A "beléptető rendszer" a metróba hasonló. Disneyland benne van az 1-6-os bérletbe, egyébként pedig oda-vissza össz 13 Euró.
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.28. - 19:07
Sziasztok
Szeretném tudni,hogy Disneylandba vagy az Asterix parkba látogassunk el?Csak az egyik helyre van idő és lehetőség .
#40 - Tí¼skéné Samu Erika - 2010.06.08. - 23:05
Szia!

A kérdést a "Látnivalók Párizs környékén" aloldal 31-es hozzászólásában válaszoltam meg.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.10. - 18:21
Szia!

Köszi a választ és már döntöttem is.Az Asterix parkba megyünk.Lenne még egy kérdésem.Te melyik bolhapiacot ajánlanád?
#42 - Tné S Erika - 2010.06.10. - 21:52
Nem ismerem őket, nem voltam még Párizsban bolhapiacon, tehát csak mások tapasztalatairól tudok beszámolni: elég jónak mondják a fent emlí­tett Puces Saint-Quen-t, ez egy hatalmas piac ill. jó még a Puces de Vanves bolhapiac (szombat, vasárnap du. 2-ig, 13-as metróvonal, Porte de Vanves metróállomás, Avenue Marc Sangnier és Georges Lafanestre)
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.11. - 16:33
Köszi a reagálást. Ha hazajöttünk (jul 2-jul 9)megosztom a tapasztalataimat.
#44 - Tné S Erika - 2010.06.11. - 20:13
Szia Tibcsi!
Először is - le a kalappal, elképesztő mi energiát fektettél ebbe a remek honlapba, és ha ez egy kicsit is visszaigazolás: nagyszerű, és nagyon hasznos minden sora! Gratula, és nagyon köszönjük!!!
én azt kérdezném, ha van még rá energiád, hogy: Három hétre megyünk ismerkedni Párizzsal, gondoltam ennyi idő kell nekünk, hogy kis fogalmunk legyen a városról. A Place de la Republique-on fogunk lakni.
- Szerinted vegyünk havi bérletet az 1-2 zónára, vagy próbáljuk megúszni gyűjtőjeggyel és sétával?
- Költségkí­mélés gyanánt főzni fogok - egy olcsó tetőtéri kis garzonban leszünk : hol van a környéken piac, vagy egyéb bolt, ahol bevásárolhatnánk? Ha tudsz ilyenről....
Nagyon köszönöm, és szép nyarat!
Kata
#45 - kata - 2010.06.27. - 20:36
Szia!

Köszi, örülök, hogy tetszik :) Ahol laktok, az nincs olyan közel, de messze sem a nevezetességktől, szerintem 3 hét séta nem fog menni. Mindenesetre 3 hetibérlet olcsóbban jön ki, mint 1 havibérlet. Lehet kerékpárt is bérelni automatákból.

A környéket nem ismerem, de szinte mindenhol vannak Párizsban szupermarketek, biztos vagyok benne, hogy azon a környéken is lesznek (Leader Price, Ed, Champion a legolcsóbbak - de ne a magyar árakhoz képest gondold, hogy olcsó). Piacból is elég sok van, általában vasárnap délelőttönként vannak nyitva, a legnagyobb a Marché Bastille (Boulevard Richard-Lenoir, a Bastille-nál), vagy a fentebb emlí­tett Mouffetard is ajánlott, és elég hangulatos pl, érdemes megnézni őket.
#46 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.28. - 01:34
Sziasztok!

Mi egy utazási irodával megyünk Párizsba július végén. Szeretném megkérdezni, hol tudunk napközben ebédelni (nem drága helyen természetesen), illetve alig lesz időnk a vásárlásra, és kevés pénzből sok rokonnak - no meg kicsit magunknak is - hol lehet vásárolni!
#47 - elekes mária - 2010.06.29. - 15:29
Segitséget szeretnék kérni hogy jutok be CDG reptérröl a 2 Avenue
Du General De gaulie 93170 cimre a szállásunkra és 4 napra szerinted melyik bérletet vegyük meg ha csak a hires látnivalokat akarjuk megnézni egy 5 tagú családdal 2 felnőt 3 nagykorú gyerek
#48 - ildiko - 2011.01.30. - 19:59
Szia Ildikó!

4 napra lehet venni 5 személynek 5 db 4 napos, 1-3-as zónás Paris Visitét, vagy gyüjtőjegyeket (bővebben az útikalauz rovatban), a 4 napos Paris Visite napi 4 jegy árától éri meg, de eleve napi két jegy a szállástól a városba oda-vissza. A legegyszerűbb, és legolcsóbb a reptérről 351-es busszal, Nation fele, General de Gaulle megállóig (Gallieni megálló után, La Poste megálló előtt van az, kb. 25 megálló az 1-es termináltól, és 50 perc).
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.31. - 15:19
Szia!
Segítséget szeretnék kérni a CDG 2B-ről melyikkel jobb-olcsóbb bejutni, 2felnött és 2gyerekkel ,a Villa Van Gogh 2 Bis Cité Pigalle helyen található szálláshoz 351busz vagy RER B,és RER-ről átszálhatok -e a metróra egyből ugyanazzal a jeggyel,vagy kell rá másik jegy. 4napra érdemesebb a bérlet vagy elég a nevezetességek megnézéséhez a gyűjtőjegy?
Köszönöm előre is!
#50 - Zsolt - 2011.02.18. - 09:49
Szia!

Az útikalauz rovatban is feltetted a kérdést, ott válaszoltam.
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.21. - 01:18
Szia Tibcsi!

A Samaritaine áruházról lehet tudni valami konkrétat? Ki fognak nyitni az idén, vagy még semmi nem biztos. Jártam ott 10 éve, és bár nem vettem semmit, de teljesen elvarázsolt. Szeptemberben készülök újra, vajon sikerül majd megnéznem belülről is?
#52 - Kircsilany - 2011.05.17. - 08:29
Szia!

Igen, sokak kedvence volt, amikor ezt leírtam, még úgy volt, hogy 2011-ben újra nyílik, de sajnos most úgy tűnik, hogy 2013 előtt nem, és ha akkor igen, akkor is majd csak irodaként / szállodaként.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.18. - 01:50
Forum des Halles:
Na ez most éppen körbe van zárva, mert átalakítják.
#54 - Péter - 2011.06.05. - 16:26
Szia! Mi augusztus elején megyünk Párizsban, megtudnád mondani, hogy áruházak is általában zárva tartanak, a szabadságoláaacute;sok miatt? auchan vagy hasonló áruházak vannak-e ahol élelmiszert lehet vásárolni? Köszönettel Kati
#55 - Kati - 2011.06.05. - 20:32
Szia!

Az áruházak természetesen nyitva tartanak majd. Olcsók a Monoprix, Leader Price, G20. Auchant is olcsónak mondják, a legközelebbi a belvároshoz úgy tudom, a La Defense negyedben van.
#56 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.05. - 21:14
Sajnálom, hogy már nem fog működni, mint áruház, mert tényleg nagyon szép volt belülről.
épp tegnap foglaltam le a szállást és a repjegyet, ettől még azért elmegyek arra fele is. :)
#57 - Kircsilany - 2011.06.21. - 10:18
Gratulálok az oldalhoz, nagyon hasznos infókat tartalmaz. Családommal augusztusban megyünk 4 napra Párizsba. Szállásunk: Holiday Inn Express Paris-Canal De La Villette
68, Quai De La Seine
Paris, 75019 Tudnál infót adni a szállásról és a környékről? 2 éves kisfiammal utazunk. Azt szeretném kérdezni, hogy kis gyerekkel, babakocsival beengednek minket a múzeumokba, templomokba... stb. ? Előre is köszönöm!
#58 - doerdo - 2011.07.09. - 01:05
Műszaki áruházat tudtok Párizsban ? Esetleg olyan,aminek weblapja is van ? Lesz pénteken egy fél nap szabadidőm ,szívesen megnézném ott is a digitális fényképezőket
#59 - Yoozsi - 2011.07.16. - 22:38
Sziasztok!

DOERDO: Jó környék, és jó szálloda! Nem valószínü, hogy gond lesz azzal, hogy gyerekkel vagytok :)


YOOZSI: A Rue Montgallet-et olcsónak mondják, illetve nagy üzletlánc még az FNAC, sok üzletük van Párizsban, Google kiadja őket.
#60 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.17. - 14:06
Szia Tibcsi!

10 éve jártam először Párizsban és egy nagyon klassz üzletben voltunk valahol egy külvárosban, ahol lehetett kapni készételeket is. Hasonló volt, mint nálunk az auchan. Ott ettem először paellát, azóta is keresem ezt a bevásárlóközpontot, de már nem tudom hol volt és mi volt a neve. Tudnál segíteni, hogy melyik lehetett az? :)
Köszi
Kircsi
#61 - Kircsilany - 2011.07.25. - 06:50
Szia!

Huu, erre nagyon nehéz válaszolni, sajnos nem tudom, "valahol a külvárosban" egy valamilyen üzlet, így nehéz :)
#62 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.27. - 22:52
Nagyon jó az oldal!
#63 - Dorottya - 2011.07.30. - 17:20
Köszi! :)
#64 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.01. - 21:44
Szia!
Köszönöm a segítséget, nagyon hasznos és jó a honlapod!
Kérdésem: Szombaton, vasárnap általában, illetve augusztus 15-én hétfőn a nemzeti ünnepen milyen üzletek vannak illetve lesznek nyitva?
#65 - Csaba - 2011.08.02. - 23:32
Szia Tudnál nekem olyan ruhaboltot vagy ruházati nagyker vagy piacot ahol táskát övet és kiegészítőket is lehet venni több darabot, Párizsban, ami nem a drága kategóriába sorolható......Előre is köszönöm
#66 - Krisztián - 2011.08.04. - 16:28
Szia Tibcsi!

Igazad van, nem sok infót adtam. De megtaláltam a régi szállásunk címét (52, avenue du chemin de Mesly 94000 Creteil). Néztem google maps-en, de annyira megváltozott a környék 10 év akatt, hogy alig ismertem fel. Most az Ambassade Hotelben leszünk, de már legutóbb sem találtam ezen a környéken a régihez hasonló áruházat. Lehet a belvárosban csak kis boltok vannak? Olyan helyet keresek, ahol árulnak meleg ételt, de mégsem étterem.
Köszönöm a segítséged
#67 - Kircsilany - 2011.08.08. - 13:27
Szia!

Tudnál nekem segíteni abban, hogy Párizsban merre fele találok Auchan áruházakat?
Köszi!
#68 - Nicol - 2012.04.25. - 10:32
Szia!

26 Avenue Gén de Gaulle cím alatt, a 3-as metró Gallieni megállójának közelében, ill. a La Defense negyedben (1-es metró végállomása) van Párizsban Auchan.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.04.25. - 17:35
Szia Tibcsi!

Remek ez a blog, csak ámulok, mennyi infóhoz hozzá lehet jutni. Gratula érte!
Mi a párommal május 26-29ig megyünk Párizsba és a 45, Rue du Docteur Babinski, 75018 PARIS címen szállunk meg. Tudnál segíteni, innen mely nevezetességeket érdemes gyalogosan megnézni, valamint milyen bérletet érdemes venni, hogy a főbb nevezetességek mellett beleférjen egy kis bolhapiac is?

Előre is köszi!!
#70 - Kinga - 2012.05.20. - 14:27
Szia Kinga!

Mi is 26-án utazunk, Easyjet-el. Ti mikor indultok?

Hajni
#71 - Hajni - 2012.05.21. - 09:35
Szia Hajni!
Mi Ryanairrel megyünk, 10.10es indulással, ha jól tudom. Sajnos valószínű másik reptéren is fogunk landolni, mint Ti.
De még lehet, hogy az Eiffel torony lábánál összefutunk:)
#72 - Kinga - 2012.05.21. - 19:40
Szia Tibcsi!

Sokat böngésztem ezt a fantasztikus oldalt, sok ötletet merítettem. Néhány kérdésem azért lenne:
Ha a CDG reptérre érkezek és össz 3 napot szeretnénk maradni, akkor érdemes Paris Vizit Metróbérletet vennem? Azzal bejutok a CDG-ről a belvárosba? Ez a bérlet minden múzeumba ad kedvezményt? Az Eiffel toronyra is? Mikor kell kimenni a reptérre, ha Budapestről indulok, illetve visszafele menet mennyivel előbb érjek ki a CDG-re? Ha az Easyjet oldalán kifizetem a repjegyet, akkor azzal hogyan jutok fel a repülőre? Küldenek egy olyan visszaigazolást, amit ki kell nyomtatnom, vagy ilyesmi? és a visszafelé útra ugyanez jó? Köszi!
#73 - András - 2012.06.05. - 19:52
Kedves Tibi!

Szeretném megkérdezni hogy a beauvais-tille reptérről mivel hogyan a legegyszerűbb és a legolcsóbb eljutni Párizsba?
Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy egynapos kiruccanásnál mit nézzünk meg feltétlenül egy kamaszlánnyal? (érkezés péntek délbe indulás szombat 12-kor)
Ja és még egy kérdés a Szajna -parti látnivalók elött elhaladó 60 perces hajó túráról tudsz valamit?
#74 - R.ági - 2012.06.18. - 13:50
Szia Tibi!

Timhotel Sant Georges-Pigalleben foglaltunk szállást szeptemberbe. Sajnos ma nem jó véleményeket találtam róla . Esteleg ha tudsz valamit róla-megnyugtatót?!
A másik kérdésem nekem is az lett volna, hogy legegyszerűbb bejutás Párizsba a BVA reptérről.
Nagyon köszönöm!
#75 - Piroska - 2012.06.20. - 08:44
áGI, PIROSKA: Sziasztok! A Beauvais-ról való bejutásról (röviden: transzferbusz), a szajnai hajókázásról az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban lehet olvasni.
ági: pl. az Eiffel-toronyba vagy a Montparnasse-toronyba mindenképp érdemes felmenni, egy Montmarte-túra és a Champs-Elysées csillogása is biztosan fog egy kamaszlánynak tetszeni.
Piroska: a szállodáról csak azokat a véleményeket tudom találni, amik a booking.com-on, tripadvisor-on vannak, ott vagy jók, vagy nem, de ha 1-2-en írják, hogy nem jó, de a legtöbben meg vannak elégedve, akkor valószínűleg nem olyan vészes.
#76 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.06.25. - 23:15
Nagyon köszönöm a választ!
#77 - Piroska - 2012.06.28. - 07:51
Hali!
Szeptember 07-én utazunk szervezetten Párizsba.46Rue Lucien Sampaix 7501010 a címe szállodánknak (Belte Hotel).Csak reggelit kapunk.Segítséget kérnék,van-e a közelben (Lidl,Aldi,Tescó,stb)valamint mik azok az ételek amiket vendéglőben ehetünk,és ki is tudjuk fizetni.Köszönöm ,ha hasznos tanácsokkal láttok el.
#78 - zsuzsa - 2012.07.20. - 15:34
Szia Zsuzsa!
Párizs drága város, így a vendéglők is azok. Az utcai árusoknál egy sima szendvics 4-5 €. A fél literes üdítő minimum 2€. De a nevezetességek közelében ennél drágább is lehet. 1,25 l-es ásványvíz 0,8-0,9 €.
#79 - Marci - 2012.07.20. - 19:26
üdv.Hol lehet találni olcsó nagykereskedést v.hasonló ruhapiacot találni.Köszönöm a választ előre is.
#80 - Haraszti Mária - 2012.11.26. - 00:26
Szia!
Mi vasárnap indulunk kocsival Párizsba Angliából.A segitségedet szeretnénk kérni,mert nem tudjuk eldönteni,hogy milyen jegyeket kell vennünk.A mi szállodánk Bussy Saint George-ban van.(azt már megtaláltam,hogy ez az 5-ös zónában található).Hétfőn a Les Puces bolhapiacra szeretnénk eljutni,kedden Párizs belvárosába(Eiffel torony,Notre Dame,stb.),szerdán pedig megyünk Disneylandbe.Mivel érdemes menni:metro,busz,RER?
Előre is köszönjük a válaszod:
Anita és Csaba
#81 - Anita - 2013.05.09. - 13:17
Szia Tibcsi! Júniusban utazunk Párizsba,szeretném megkérdezni, hogy a belvárosban a rue Nacy környékén van-e piac? Kedd, szerda, csütörtök, péntek azok a napok, amikor ott leszünk. Előre is köszönöm a válaszod! éva
#82 - éva - 2013.05.13. - 20:44
Szia Tibcsi! Ezen az oldalon már nem válaszolsz a kérdésekre?
#83 - éva - 2013.05.26. - 16:56
Szia!

De, minden oldalon válaszolok. Piacokról itt a cikkben van szó, de a piacok az a téma, amiket nem ismerek behatóan. Kedden, szerdán, csütörtökön kevesebb piac van. De ételpiacról vagy bolhapiacról lenne szó? úgy tudok bővebbet írni talán.
#84 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.27. - 17:30
Szia Tibcsi! ételpiacról lenne szó. Köszi éva
#85 - éva - 2013.05.27. - 21:22
Szia!

Arrafele van egy jó, fedett piac, 9-13-ig (hétfőn zárva), a Marché St-Quentin (85 Boulevard Magenta, gyalog 600 m a Rue de Nancytól)
#86 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.28. - 23:17
Köszönöm szépen az infót, biztosan meg fogjuk találni!
#87 - éva - 2013.05.29. - 18:43
Ket felnott es 4 gyerek 11 ev alattival mennenk Parizsba, milyen tavkozlekedesi jegy berletet tudnatok ajanlani 3- 4 napra.Elso 3 napon a Disnaylanben leszunk megszallva s ott gondolom gyalogosan elboldogulunk, onnan atjonnenk Parizsba s ott nezelodni mivel lenne legolcsobb az utazas?

Koszi valaszotokat, vagy valaszodat aki tudna segiteni
Margit
#88 - Margit - 2014.01.30. - 11:43
Kedves Margit!

Az első 3 napra valóban nem kell semmi, a 4. napra pedig felnőtteknek 1-5-ös zónás Mobilis napijegyet. Gyerekeknek, ha hétvégén lesz a 4. nap, akkor egy 1 napos Hétvégi Ifjúsági napijegyet (Le Ticket Jeunes Week-end), ha nem hétvége a 4. nap, akkor meg egy 1-5-ös zónás gyermek Paris Visite-t.
#89 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.30. - 20:25
Mi húsvét vasárnap megyünk Párizsba, és szerdán jövünk vissza. Az lenne a kérdésem, hogy húsvét vasárnap és hétfőn hogy vannak nyitva a látnivalók és az üzletek?
Már kétszer voltunk ebben a gyönyörű városban, a férjem a 2. alkalommal az Eiffel torony tetején kérte meg a kezem, szóval nekünk különösen kedves Párizs. Mind a kétszer erről az oldalról szereztük az információkat, köszönjük a segítséget.
#90 - Nelli - 2014.04.12. - 14:37
A látnivalók nyitva, vagy rövidített nyitva tartás (pl. a Louvre esetében). Vasárnap nem a húsvét, hanem a vasárnap miatt lesz sok üzlet zárva. Húsvét hétfőn a legtöbb üzlet nyitva lesz.
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.12. - 15:41
Kedves Tibi! Csodás ez az oldal, info-aranybánya! Mi, a Kedvesemmel május 7-én repülünk Párizsba, azt már kiköböztem, internetnek hála, hogy hogyan, mennyiért, stb. stb jutunk be aTilleből Párizsba és a Porte Maillot-tól a Bld. Defebvre-en lévő szállásunkig is kinyomoztam az eljutás módozatait. Légy oly jó, azt mondd meg nekem, hogy ha este 10, azaz 22 óra felé leszünk a Porte Mailotton, tudunk-e ott a metró állomáson jegyet venni, elég-e kettő darab, azaz 1/fő t+ jegy a Bld. Defebvre-ig (két átszállással, az 1-es sárgával, a 6 zölddel és a 12-es zölddel megyünk), ki kell-e bújni valahol a metróalagútból átszálláskor vagy ha nem metrózunk, csomaggal mindennel egyáltalán bevállalható, hogy gyalogosan jussunk el a szállásunkig? Előre is nagyon szépen köszönöm! Edit
#92 - Edit és Karesz - 2014.05.03. - 09:53
Kedves Edit és Karesz!

Ha pénztár már nem is lenne, ott az automata, tehát lehet jegyet venni. Igen, elég fejenként 1 jegy, azzal át lehet szállni. Nem kell soha elhagyni a metrót átszálláskor. Gyalog 6 km/1,5 óra Bld. Lefebvre (L-el, nem D-vel)
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.05. - 20:21
Kedves Tibcsi!
Egy Virág vagy, egy Drágaság! Köszönjük szépen a választ!
Remélem minden jól alakul majd, ha hasznos infóhoz jutunk, ami másoknak is segítség lehet, megosztjuk!
Imádom az Internetet, ha ilyen pompás dolgokra használják, mint ez az oldal is.
Minden jót Neked!
Edit
Százszor láttam a Lefebvre bulvár nevét leírva és írtam le én is, nem tudom miért írtam következetesen kétszer is D-vel. Jó könnyű hülyeséget csinálni, aztán nem érti az ember miért nem műkszik a dolog. Köszi!
#94 - Szőke Edit - 2014.05.06. - 07:32
Kedves Tibcsi!
Június 4-én délután repülünk Párizsba, a CDG-re érkezünk. Szeretnénk venni hetijegyet, ha hétfőtől vasárnapig van, meg lehet-e venni szerdán is? (ez jobban megérné) Kell hozzá fénykép, azt vigyünk itthonról magunkkal? Megtudjuk már ott a reptéren csináltatni a bérletet? (1-2 zónára szeretnénk venni) Diákoknak nincs kedvezmény a bérletre?
Június 8-9. Pünkösd, a múzeumok, üzletek nyitva vannak? kivéve ami egyébként is zárva hétfőn.
Köszönöm szépen:
Györgyi
#95 - Györgyi - 2014.05.21. - 12:46
Kedves Györgyi!

Igen, szerdán még meg lehet, csütörtökön már nem. A reptéren meg lehet csinálni, csak onnan még nem lesz érvényes. Ha tudtok, inkább vigyetek fényképet. Nincs diákkedvezmény, 11 éven felüli diákok a hétvégi ifjúsági napijegyet vehetik igénybe, 12 éven alul pedig a gyerek Paris Visite is szóba jöhet, lásd: útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpont.
A Louvre 8.-n 9.-n rövidített nyitva tartással üzemel, csak 17:30-ig, az Orsay nyitva, és más nevezetességek is nyitva. A nagyobb üzletek zárva, de fogtok találni nyitva tartókat.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.21. - 14:22
Kedves Tibcsi!
Okt.03-án repülünk Párizsba.Gépünk a CDG reptéren száll le. Szállásunk a Disneylandhez közeli Serrisben lesz a Sejours end Affaires hotelban. Kisgyerekekkel leszünk, ezért szeretnénk a hotelbe jutás legegyszerűbb részét választani. kevés gyaloglás, kevés átszállás. Mit tudnál javasolni???
Előre is Köszi! Bea
#97 - Bea - 2014.06.29. - 11:44
Kedves Bea!
Tgv-vel Marne-la vallée Chessy állomásig, 10 perc. Sncf.com-on napra pontosan 3 hónappal korábban lehet megvenni a jegyet. A MáV és utazási irodák is árulják lehet, hogy úgy drágább. 9-12 perc alatt ér oda, 200 méterre van a park. Megnéztem a szeptember 29-i jegyeket 18 és 28,5 €-ba kerülnek. Csúcsidőben drágább.
Jó utat!
#98 - éva - 2014.06.29. - 17:45
Szia. Holnap megyünk Párizsba. Kérdésem. Első és 2. Napot a nevezetességek nézésével töltjük majd 3. Nap Disneyland és még 2 nap Párizs belvárosában. Lányom 10 éves. Milyen jegyet vegyünk? Iskolatáskát szeretnénk venni hova menjünk ahol nagy a választék iskolaszerekből? Köszönöm Eszter
#99 - eszter virág - 2014.08.19. - 07:07
Szia!

Neked 1-5-ös zónás Navigo Decouverte-t (érvényes a reptérről és a reptérre is, kivéve Beauvais, valamint Disneylandbe is). Fénykép fog hozzá kelleni.
A lányodnak az első 2 napra gyerek Paris Visite. Ha a repteretek a Beauvais, oda úgyse érvényes, tehát lehet 2 napos 1-3-as zónás. Ha nem a Beauvais, akkor az első napra 1-5-öset, a második napra 1-3-as zónásat. A Disneylandes nap 1-5-ös zónás gyerek Paris Visite, szombat-vasárnap pedig mindkét nap 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegy. De az nem érvényes a reptérre való visszautazásra, tehát ha a repteretek nem a Beauvais, és vasárnap vissza a reptérre, akkor aznap ehelyett 1-5-ös zónás gyerek Paris Visite.
Nem biztos hogy ott túl jó áron fogtok kapni iskolatáskát, és nem is tudok ebben túl jó tanácsot adni, de megnézhetitek pl. a BHV-t (a magasins menüpontra kattintva a legörgető menüben való kiválasztás után láthatók az üzletek címei: http://www.bhv.fr/
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.19. - 13:12
Kedves Tibcsi!
Marché Parisien de la Création piac általában meddig tart, vagy mettől meddig érdemes menni? Olvastam, hogy vasárnap van nyitva, de délután 5-6 fele még érdemes kimenni? köszönöm!
#101 - János - 2015.06.17. - 11:19
Kedves János!

Elvileg 10-19 között van nyitva, de érdemesebb korábban menni.
#102 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.17. - 17:58
Tibor, szia,
Klassz a weboldalad sok segitseget kaptam tőled. Köszönöm. En az airbnb-n keresztul találtam szallast a Porte rue de la Chapelle metro allomasnal a ket magas toronyepulet egyik lakasaban. Nagyon klassz keco, masnak is tudom ajanlani. A kerdesem az volna, tegnap erkeztunk es 5 napot leszunk itt, tudsz e a kornyeken Tesco, Auchan szeru supermarketet ajanlani, a bő valasztek lenne a lényeg es kocsival vagyok tehat egy kozepes tavolsag nem gond. Rakerestem az Auchanokra, azok azert messzebb vannak. Vagy milyen boltláncot érdemes felkeresni? Itt nalunk a sarkon van egy viszonylag jó kis közért, de nem olyan nagy a valasztek.
Udv es koszi
#103 - Attila - 2015.08.06. - 09:55
Kedves Tibi, pénteken indulunk Párizsba. A Beauvais reptérre érkezünk. A szállásunk a Residence Hoteliere Champ de Mars-ban lesz (2 bis rue Alasseur). Hogy jutunk el legegyszerűbben a szállodához? Van valamilyen lehetőség 3 napra ami megkönnyíti utazást és a múzeum látogatást (Párizs pass vagy valami hasonló)? Előre is köszönöm a válaszod, Edit
#104 - Edit - 2015.09.13. - 19:32
Kedves Edit!

Transzferbusz Porte Maillottól, majd onnan 82-es busz General Détrie megállóig,
vagy pedig a másik lehetőség a Porte Mailottól metróval, ami általában egyszerűbb egy turistának:
1-es metró Charles de Gaulle-Etoile állomásig, majd onnan 6-os metró Dupleix állomásig.
A Paris Pass nem éri meg általában, de a múzeumbérlet megérheti. Arról, és az utazási bérletekről az útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban olvashatsz.
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.13. - 19:54
Kedves Tibcsi!

Nagyon sok hasznos információt kaptam. érdeklődni szeretnék, hogy melyik piacot érdemes felkeresni, illetve milyen napokon van nyitva. Főleg az élelmiszer piacok érdekelnek. Válaszodat előre is köszönöm.

Zsuzsa
#106 - Zsuzsa - 2016.03.01. - 20:51
Kedves Zsuzsa!

Ajánlott a cikkben is említett Mouffetard-piac (nyitva hétfő kivételével 9:00-11:00 és 13:00-16:00), és pl. A Marché Bastille (az 5-ös metró Richard-Lenoir állomásánál, nyitva csütörtök 7:30-14:30 és vasárnap 7:00-15:00), de jó sok van még.
(ki is egészítem a leírást a Bastille-piaccal, és a Mouffetard nyitvatartásával).
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.03. - 14:53
Kedves Tibcsi!

Köszönöm az információt!
#108 - Zsuzsa - 2016.03.03. - 20:58
SZEPTEMBERBEN JáRTAM A BASTILLE-NáL LéVŐ PIACON .. CSODáS ...MINDEN KAPHATó AMI SZEM-SZáJNAK INGERE!! PERSZE A NAPOS IDŐ IS HOZZá JáRULT A KELLEMES éLMéNYHEZ..A STERLING EZüSTöT áRULó "éKSZERéSZ " KüLöNöS FIGURA DE NAGYON HOZZá éRTŐ éS KREATíV...
#109 - SZATMáRI ZOLTáNNé - 2016.10.30. - 15:00

Üdvözlöm!
Hôtel Résidence De Bruxelles szállásról szeretnék véleményt?
Esetleg a környékről.
Köszönöm.
Tami - 2018.03.05. - 21:54
Kedves Tami!

A szállás jó ár/érték arányú. A környék nem túl jó.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.06. - 15:54
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás