Prága gyerekkel, gyerekprogramok

Utazás nyaralás info » Prága » Prága gyerekkel

Prágai látnivalók gyerekeknek, játszóterek

Prága gyerekkel

Sokan kisebb vagy nagyobb gyerekekkel utaznak Prágába. Az alábbiakban a gyerekes szülőknek szedtük össze azokat a prágai látnivalókat, gyerekprogramokat, amelyek a kicsiknek is felejthetetlen élményeket fognak nyújtani. Ezeken kívül, a cikk végén, a kisebb gyerekekkel utazó szülők számára a Prága frekventáltabb helyein lévő, jobb játszótereket is felsoroljuk.

A Prágai állatkert Európa egyik legjobbja. Állatsimogató, kisvasút, és játszótér is van az állatkertben. További információk az állatkertről, eljutás, belépőjegy, nyitva tartás itt: Prágai állatkert.

Prága állatkert

Prága állatkert kép: Tambako the Jaguar/Flickr/Creative Commons

A Zizkov-toronyban amellett hogy szép a kilátás, az aljánál van egy remek minigolf-pálya is, télen pedig jégpálya is működik. Bővebben a toronyról itt: Zizkov-torony.

A SeaWorld (Morsky-Svet) Csehország legnagyobb akváriuma, ahol 4500 tengeri faj "lakik". Igazából semmi különös nincs benne, Európában sokkal jobb akváriumok vannak, és kis méretéhez képest igen drága, de a gyerekeknek nagy élményt nyújthat. Eljutás a "C" metró Holesovice állomásától 5-ös, 12-es 14-es vagy 17-es villamossal a Vystavisté megállóig. Nyitva hétfő-péntek 8:30-18:00, szombat és vasárnap 9:00-19:00. A belépőjegy 280 Czk, diákoknak 26 éves korig 220 Czk, 15 éven alattiaknak 180 Czk, 80-100 cm magas gyerekeknek 70 Czk, 80 cm-es magasság alatt pedig ingyenes.

SeaWorld, Prága

SeaWorld, Prága. Kép: adrigu

A DinoParkban az előző két attrakciótól eltérően nevéből következtethetve nem meglepő módon már nem "igazi" állatok, hanem életnagyságú dinoszaurusz-modellek vannak. A parkban egy játszótér is van kis gyerekeknek. A "B" metró Cesmoravska megállójától érhető el, a belépőjegy 2015-ben 150 Czk, 3-15 éveseknek 100 Czk, míg 3 éven alul ingyenes. 2016-ban éprilis 1.-november 30. között, 9:00-18:00 között tart nyitva, december után zárva.

DinoPark, Prága

A Petrin-dombra siklóval történő feljutás, a dombon lévő "Eiffel-torony" megmászása, valamint a Petrin tükörlabirintus, és a Petrin belépőjegyes csillagvizsgálója is nagy élmény lehet a kicsiknek. A Petrinen több játszótér is van, a legnagyobb, legjobb még a domb lábánál, ott, ahol a sikló indul. A Petrinen lovagolni és pónira ülni is lehet. A Petrinről részletesen itt: Petrin.

Petrin

Sikló a Petrin-dombról. Kép: Brekhus

A Prágai Várban a világ egyik legnagyobb játékmúzeuma található (Museum Hracek), játékokkal az ókortól napjainkig. A múzeum két emeletes, és egy nagy Barbie-gyűjteményt is tartalmaz. Kisebb gyerekek nagyon szokták élvezni, a nagyobbaknak már kevésbé érdekes. Pontos címe: Jirská 4.

Prágai játékmúzeum

Prágai játékmúzeum kép: Sarah Ackerman

Egy sokkal kisebb, kevésbé érdekes, ugyanakkor a Legó-rajongó gyerekeknek kötelező hely a Legó-múzeum (Muzeum Lega), amely az óvárosban, a Národni 31/762 cím alatt található. Belépőjegy a Legó-múzeumba 200 Czk, diákoknak 150, míg gyermekeknek és nyugdíjasoknak 130 Czk. 120 cm alatti gyerekek számára pedig 50 Czk-s belépőt kell venni. Nyitva minden nap 10:00-20:00.

Lego múzeum Prága

Lego múzeum, Prága. Kép: Eugene Phoen

És egy harmadik játékbirodalom, a modellvasút-rajongó gyerekeknek, a "B" metró Andél megállójához közel található, Stroupežnického 23. címen elérhető Kralovstvi Zeleznic, azaz "vonat királyság". Néhány vasútmodell terepasztalt kezelhetnek is a gyerekek a Csehország egészét bemutató hatalmas terepasztal-világban. Nyitva minden nap 9:00-19:00. A belépő 260 Czk, 15 éven felüli diákoknak 180 Czk, 15 év alattiaknak és 65 éven felüli nyugdíjasoknak 160 Czk, 1 méternél alacsonyabb gyermekek számára pedig 50 Czk.

Prága fedett, télen-nyáron elérhető aquaparkja az AquaPalace, mely kis és nagy gyerekeknek, felnőtteknek, tehát az egész családnak remek kikapcsolódást nyújthat. Eljutni a "C" metró Opatov megállójától 328-as, 363-as vagy 385-ös busszal lehet, a Čestlice, Aquapalace megállónál kell leszállni. Az Opatov metrómegállótól a menetrend szerinti buszokon kívül ingyenes Aquapalace-transzferbuszok is indulnak, de ez csak AquaPalace-számlával vehető igénybe, tehát inkább visszafele használható, amikor a belépőjegy megvásárlása után már számlát kaptunk. Nyitva 10:00-22:00, csütörtöktől szombatig pedig 23:00-ig. Több fajta belépő létezik, akár 1 órás, vagy egész napos is, a belépők teljes listája itt van.

Jobb játszóterek Prágában a belvárosban, frekventált részeken, nevezetességek közelében:

  • a Vencel-tér közelében, a Ferencesek kertjében,
  • a Kisoldalon, a Károly-híd végénél, a Kampa Park étterem mellett,
  • több játszótér a Petrin-dombon, a legnagyobb, legjobb viszont a domb lábánál van, ahonnan a sikló indul
  • játszótér a Strelecky-szigeten, a Légió-híd (Most Legií) mindkét oldaláról elérhető a sziget
  • két játszótér a hatalmas Letna-parkban,
  • játszótér a Lannova utcában,
  • a főpályaudvarral (Hlavni Nadrazi) szemben lévő parkban, az Opletalova és Bolzanova sarkán is van egy játszótér.

Prága játszótér

Prágai játszótér a Kisoldalon, a Károly-hídnál. Kép: Mark and Allegra

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Nagy hasznát vettük a fenti összefoglalónak, köszönet érte. Annyi kiegészítés csak, hogy a Dínópark a metromegállónál levő bevásárlóközpont legfelső emeletén található. A játszóterek leírásáért külön köszönet
#1 - Agi - 2014.10.27. - 14:09
Szia!
Tudnál abban segíteni, hogy hol lehet kapni Hurvinek (marionett) figurát csillagászati ár alatt?
Köszi
#2 - Kitti - 2016.09.03. - 21:16

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás