Róma - Térkép

Utazás nyaralás info » Róma » Róma térkép

Róma térképe, és interaktív műholdképe

Róma

Az alábbi interaktív Róma térképpel, és műholdképpel egész Rómát bejárhatjuk "virtuálisan". A térkép, és a műholdkép is városszinttől utcaszintig nagyítható. A térképen Róma következő helyei, és nevezetességei kerültek feltüntetésre:

Angyalvár, Capitolium - Piazza del Campidoglio, Caracalla termái, Colosseum, Forum Romanum, Katakombák (Saint Callixtus), Lateráni Szent János bazilika, Pantheon, Piazza del Popolo, Piazza Navona, Piazza Venezia, Róma kulcslyuka, San Paolo Fuori le Mura bazilika, Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, Santa Maria Maggiore bazilika, San Luigi dei Francesi, Sant'Ignazio templom, Sixtus-kápolna, Spanyol lépcső, Szent Péter bazilika, Termini, Tiberis-sziget, Trastevere, Trevi-kút, Vatikán, Vatikáni múzeumok, Villa Borghese

A térkép bal felső sarkában lévő, jobbra mutató nyilat, és mellette egy négyzetet ábrázoló gombra kattintva előjön, hogy a térképen milyen nevezetességek kerültek feltüntetésre, és az adott nevezetességre kattintva a térkép odaugrik. A megnyílt lista nem mutatja még meg az összes a térképen feltüntetett nevezetességet, az ..."x további" linkre kell kattintani. A megnyílt nevezetesség lista ugyanoda, a bal felső sarokba kattintva bezárható, így nem takarja el a térkép bal szélét.

A Róma térkép használata:

Csak vigyük rá a kurzort a térképre, és a megjelenő kéz ábra segítségével balra, jobbra, fel, és le mozoghatunk a Róma térképen.

Zoomolás, nagyítás, kicsinyítés a Róma térképen

Utcaszintig zoomolhatunk a térképen, és a műholdképen is. A bal alsó sarokban található + gomb megnyomásával a térkép nagyobb, és részletesebb lesz, városszintről utcaszintre zoomolhatunk, míg a - gomb használata esetén a Róma térkép kevésbé részletes, de nagyobb területet átfogó lesz, kicsínyithetünk ország- vagy tartományszintre. Ha kétszer kattintunk a térképen, akkor az adott területet kijelöljük középpontnak. Ez segíti a pontos közelítést.

Róma látnivalók a térképen

A Róma útikalauz, látnivalók oldalakon bemutatott nevezetességek fel vannak tüntetve a térképen, kék, tűt formázó ábrákkal. Csak kattintsunk az egyikre, és felugrik egy ablak, az adott nevezetesség nevével.

Műholdfelvétel Rómáról

Ha a térkép helyett Róma műholdfelvételét szeretnénk nézegetni, kattintsunk a bal felső sarokban lévő jobbra mutató nyilat és négyzetet ábrázoló gombra, majd a megnyíló ablakban a bal alsó sarokban elhelyezett képes gombra. A térképhez való visszalépéshez ugyanide.