Róma útikalauz, tippek, tanácsok, közlekedés

Utazás nyaralás info » Róma » Közlekedés, útikalauz

Hasznos tippek Rómába utazóknak

Eljutás Rómába | Szállás | Közlekedés Rómában | Tömegközlekedési jegyek, bérletek | Fiumicino reptér, bejutás | Ciampino reptér, bejutás | Roma Pass | Omnia Vatican and Rome Card | Ajánlott szállások | Látnivalók | Csomagmegőrzők | Tippek | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Időjárás | Fontos telefonszámok | További utazási tippek | Hozzászólások

Villamos Rómában

Eljutás Rómába

Budapestről Rómába a Ryanair a Wizz Air, és a Vueling közlekedtet fapados repülőjáratokat, a nem low-cost modellben működő légitársaságok közül pedig az Alitalia. A Ryanair gépei a Ciampino, míg a Wizz Air, a Vueling és az Alitalia járatai a Fiumicino repülőtérre érkeznek. Van, akinek közelebb van Pozsony vagy Bécs, mint Budapest: Pozsonyból is el lehet lehet jutni, Ryanairrel, míg Bécsből az Eurowings fapados légitársasággal, és 2018. június 14.-től Wizz Airrel is.

Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

Vonattal pedig 39 EUR-tól lehet eljutni. Részletek a MÁV weboldalán.

Spanyol lépcső, Róma

Róma szállás

Szállások Rómában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Közlekedés Rómában

 • Róma történelmi városközpontja nem túl nagy: a Colosseumtól a Spanyol lépcsőig mindössze 2,5 km-t foglal magában, ezért a legtöbb nevezetesség gyalog is elérhető. Azonban ha buszozni szeretnénk, vagy távolabbi helyekre eljutni, a szállásunk a belvároson kívül található, vagy elfáradtunk a sok gyaloglásban, hasznosak lehetnek az alábbi információk.
 • Róma kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, minden lehetséges közlekedési eszköz megtalálható itt: buszok (241 vonal, 2310 km-nyi hálózattal), metró, villamosok (6 villamosvonal), trolibuszok. Róma egyes látnivalóinál feltüntettük az oda való eljutást, a Róma térképe, látnivalókkal menüpontban pedig látszik az egyes nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése. Éjjel 12:30, és 05:30 között éjszakai buszjáratok közlekednek.
 • A városnak csupán két metróvonala volt 2014-ig, az "A", és "B" vonal, főleg annak köszönhetően, hogy amint elkezdenek ásni, szinte mindig belebotlanak egy ókori római emlékbe, és ugyanez igaz az építkezéseknél is. 2014-ben nyílt meg a "C" vonal, de ezt a turisták ritkán használják, Róma keleti külvárosaiban közlekedik. Az "A" és "B" metróvonal a Termininél keresztezi egymást. A metró 5:30-23:30-ig, szombatonként 0:30-ig jár. Nem annyira jó a metróhálózat, zsúfolt, és koszos. A központi részeken, más nagyvárosokkal összehasonlítva, ritkák a metrómegállók. A turisztikai részekhez, Róma központjához közeli metrómegállók az "A" vonalon az Ottaviano (Vatikán), a Spagna (Spanyol lépcső), és a Barberini, valamint a "B" vonalon a Colosseo (Colosseum, Forum Romanum).
 • A római tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el. Használható a Google térkép útvonaltervezője is
 • Római metró- és vasúti térkép, villamos térkép, valamint Róma központjának közlekedési térképe INNEN elérhető PDF-fájlokban.
 • ITT megnézhető az egyes busz- és villamosvonalak útvonala térképen, valamint a megállóik, menetrendjeik, a Find line mezőbe a járat számát beírva.
 • Az autóval útnak indulóknak az oldal Autós útvonaltervezője lehet segítségükre.
 • Turistáknak Róma ZTL-zónájába: a városközpontba (Centro Storico) és a Trastevere negyedbe éjjel-nappal, a San Lorenzo és Testaccio negyedekbe pedig éjjel autóval tilos behajtani, akik mégis behajtanak, súlyos bírságra számíthatnak. A szabály alól kivétel, ha a szállodánk felé tartunk, vagy azt hagyjuk el - ez esetben kapcsolatba kell lépni a szállodával, akik segítséget nyújtanak az egyszeri engedély beszerzésében. A tiltott, autómentes zónák pontos térképe ITT látható.

Róma metró

Római busz

Tömegközlekedési jegyek és bérletek

A tömegközlekedési jegy (BIT) 1,50 Euróba kerül 2018-as áron. Az első érvényesítéstől számított 100 percig érvényes, átszállni is lehetséges vele. Metrón is át lehet szállni egy másik vonalra, de a metróba, annak elhagyása, a felszínre kimenetel után, nem lehet visszatérni ugyanazzal a BIT-jeggyel.

10 db-os gyűjtőjegy (BIT Regeneration edizione limitata) 14 EUR-ba kerül. Belőle egy jegy szintén 100 percig érvényes. A gyűjtőjegyet több ember is használhatja (természetesen minden utazónak érvényesítenie kell a jegyet).

24 órás (Roma 24H, 7 Euró), 48 órás (Roma 48H, 12,50 Euró), 72 órás (Roma 72H, 18 Euró), és hét napos (CIS, 24 Euró) jegyek vásárlására is lehetőség van. Az időszakon belül korlátlan számú utazás tehető velük.

Tömegközlekedési jegyek vehetők metróállomásokon (automatákban vagy pénztárban). Valamint sok trafikban, dohányboltban, és újságosnál is árulnak.

10 éven aluliak felnőtt kíséretében ingyen utazhatnak (kivétel: repülőtéri transzferjáratok). Életkor igazolása szükséges lehet (személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel).

A felsorolt tömegközlekedési jegyek érvényesek Róma területén belül metróra, buszra, trolibuszra, a városi Cotral buszokra, a Roma-Lido, Termini-Centocelle és Roma-Viterbo Trenitalia elővárosi vonatokra, nem érvényesek ugyanakkor a repülőterekre / repülőterekről, Róma közigazgatási határán kívül, valamint a városnéző buszokra! Érvényesíteni az utazás kezdetén, valamint metróra való átszálláskor kell őket.

Roma Pass vásárlása esetén a tömegközlekedés ingyenes (kivételt képeznek a repülőtéri transzferjáratok: a Leonardo Express, az FL1, és a transzferbuszok).

Római metró

Róma repülőterei

Fiumicino repülőtér, bejutás Rómába

 • A Fiumicino (Leonardo da Vinci) repülőtérre érkeznek a Wizz Air, a Vueling és az Alitalia járatai. Bejutási lehetőségek:
 • Leonardo Express vonat: Róma belvárosába, a Termini állomásra fél óránként (bizonyos időszakokban 15 percenként) gyorsvasút (Leonardo Express) közlekedik. A vonat 06:23 - 23:23 között megy a reptérről a városba, és 5:35 - 22:35 között a Terminiről a repülőtérre. A menetrend ITT kereshető le: a "From" mezőbe csak kezdjük el beírni, hogy Fiumicino, a "To" mezőbe pedig hogy Roma. A jegy ára 2018-as árakon 14 EUR, és az út 32 percet igénybe. 4-12 évesek számára a jegy ingyenes (felnőttenként 1 jegy, tehát ha 1 felnőtt veszi meg a 14 EUR-s jegyet, akkor 1 gyermek utazhat ingyen, a másodiknak már jegyet kell venni, 2 gyerek ingyen utazásához 2 felnőttre van szükség). 4 éven alul a jegy mindenképpen ingyenes.
 • FL1 (regionale) vonat: Olcsóbban (2018-as árakon 8 Euróért) lehet a repülőtérről a városba jutni a Trenitalia FL1-es vonalán (FM1-nek, vagy FR1-nek is hívják, ez mind ugyanaz). A repülőtérről 15 vagy 30 percenként indul vonat, amely megáll többek között a Trastevere, Ostiense, Tuscolana, és Tiburtina állomásokon is, az utóbbi 3 állomáson metróra lehet átszállni, és úgy lehet eljutni pl. a Terminire. A vonat 5:27 - 23:27 között közlekedik a reptérről, és 5:01 - 22:01 között a Tiburtina állomásról a repülőtérre. Az FL1 menetrendje ITT kereshető le: a "From" mezőbe csak kezdjük el beírni, hogy Fiumicino, a "To" mezőbe pedig hogy Roma. A keresési eredmények között a Leonardo Express-ek indulásait is látni fogjuk. A menetidő Tiburtina állomásig 48 perc. 4-12 évesek számára a jegy ingyenes (felnőttenként 1 jegy, tehát ha 1 felnőtt veszi meg a 8 EUR-s jegyet, akkor 1 gyermek utazhat ingyen, a másodiknak már jegyet kell venni, 2 gyerek ingyen utazásához 2 felnőttre van szükség). 4 éven alul a jegy mindenképpen ingyenes.
 • A vonatokhoz csak kövessük a vonat ábrát táblákon. Mozgólépcsőkön, és egy alagúton keresztül a repülőtér vasútállomására érkezünk. A vonatjegy megvehető a trenitalia automatákból készpénzzel vagy bankkártyával, vagy pedig a vasútállomáson lévő dohányboltban, vagy online. A jegyet a felszállás előtt érvényesíteni kell (kivéve online vásárolt jegyek)! Az érvényesítés után 90 percig érvényes. A vonatjegyet az utazás folyamán tartsuk meg, a Termini állomáson a kapu elhagyásához szükséges lesz.
 • Transzferbuszok is közlekednek a Fiumicino és Róma között, a Termini vasútállomáshoz. A buszok közvetlenül a 3-as terminál érkezési részének kijárata elől indulnak. Buszokkal a legolcsóbb a városba jutni, de a menetidejük hosszabb, mint a Leonardo Expressnek. Nem szükséges a buszokra az előre jegyfoglalás, a sofőrnél vehetők jegyek.
 • A SIT busz 6 EUR-ért szállítja az utasokat a Terminihez. Retúrjegy 11 EUR. Menetidő 30-45 perc. Menetrendje itt megtekinthető.
 • A Terravision transzferbusz szintén 6 EUR, de online foglalva csak 5 EUR. Menetidő 55 perc. Ennek itt a menetrendje.
 • Az AirportBusExpress ára is 6 EUR (retúr 11 EUR). A menetidő 60 perc.
 • Végül, a T.A.M. busz ára 5 EUR, menetidő 55 perc, menetrend ITT
 • Busztranszfer Wizz Air repülőjegy foglalásánál is lefoglalható (partnerük a SITBus).
 • Visszafelé a Fiumicinora a transzferbuszok a Termini elől, a Via Marsalaról indulnak, busztársaságtól függően a kijárattól balra, a Via Marsala elejétől, vagy jobbra, ezért érdemes a visszajárat indulása előtt időben kimenni.
 • A taxi tarifák a reptérről meghatározottak, fixek. Az Ostiense állomásig 45 EUR, a városközpontba 48 EUR, a Tiburtináig pedig 55 EUR. Az árak tartalmazzák a csomagjaink elszállítását is. Maximum 4 ember ülhet egy taxiba. Beszállás előtt egyeztessük, hogy mennyi lesz a viteldíj!
 • Éjszaka és hajnalban a repülőtérre kijutni, és a repülőtérről a városba bejutni COTRAL autóbusszal lehet. Ez Roma Tiburtina állomásról indul a repülőtérre, az indulási időpontok: 00:30, 01:15, 02:30, és 03:45. A repülőtérről a Tiburtinához: 01:15, 02:15, 03:30, és 05:00.

Leonardo Express

Ciampino repülőtér, bejutás a városba

 • A Ciampino egy kisebb légikikötő, ahova a Ryanair repülőgépei közlekednek.
 • A legegyszerűbb, legkényelmesebb lehetőség a Róma központjába eljutásra közvetlen transzferjáratok igénybe vétele, melyekkel egyszerűen, átszállás nélkül, közvetlenül Rómába, a Terminihez lehet jutni. Bizonyos busztársaságok (SITBus) buszai a Termini előtt a Vatikánnál is megállnak. A buszok a reptérről az érkezési rész kijárata után balra látható buszállomásról indulnak. A buszokra nem szükséges az online jegyfoglalás, a sofőrtől vehetők jegyek.
 • A Terravision transzferbuszra a jegyár egy útra: 6 Euró, oda-vissza 11 Euró (online vásárolva: 5 ill. 10 EUR), a menetidő 50 perc. Az utolsó járat 22:50-kor indul a repülőtérről. Menetrendje itt.
 • Másik transzferbusz a SITBus, szintén 6 EUR, retúrjegy 9 EUR. Menetideje 55 perc. A SITBusok a Termini előtt a Vatikánt is érintik. Ezeknek itt a menetrendje.
 • AirportBusExpress (online 5 EUR, retúrjegy 9 EUR). Menetidő 45 perc. Menetrend itt.
 • Busztranszfer lefoglalható Ryanair repülőjegy vásárlásánál is, vagy akár vehető jegy a repülőn is (a Ryanair partnere az Autostradale).
 • Visszafelé a Ciampinóra a transzferbuszok a Termini elől, a Via Marsalaról indulnak, busztársaságtól függően a kijárattól balra, a Via Marsala elejétől, vagy jobbra, ezért érdemes a visszajárat indulása előtt időben kimenni.
 • A közvetlen transzferbuszokkal ellentétben átszállást igényel, ugyanakkor a Ciampino reptérről Rómába jutás legolcsóbb módja: a reptér épülete elől, a 4-es buszállásból induló (megjegyzés a nem először a reptérről beutazóknak: korábban messzebb volt a megálló, 2017. szeptemberében behozták a reptérhez) 720-as busszal Laurentina metróállomásig utazni, és ott átszállni metróra. Menetidő a Laurentináig 30 perc, a 720-as busz 20 percenként jár. A Laurentina állomáson megálló "B" metróval aztán már közvetlenül elérhető a Termini, ill. pl. a történelmi városközpont (pl. Colosseo állomás). A 720-as buszra érvényesek a római tömegközlekedési jegyek/bérletek. Jeggyel vagy bérlettel már a buszra való felszállás előtt rendelkezni kell, a reptéren meg lehet már venni őket a turistainformációs ponton, valamint a buszmegállónál lévő automatában is. A 720-as busszal tehát egy vonaljegyet használva 1,50 EUR-ért Rómába lehet jutni, hiszen a Laurentina állomáson átszállva a jegy még érvényes lesz a metróra is, mivel 100 percig érvényes. Vagy lehet használni pl. gyűjtőjegyet, 24, 48, 72, stb. órás jegyet, vagy a Roma Passt.
 • Még egy, a transzferbuszoknál olcsóbb, de a 720-as busznál drágább lehetőség: először az 1,20 Eurós viteldíjjal közlekedő ATRAL / Schiaffini buszra kell felszállni, amely az Anagnina metróállomásig közlekedik. Ott át lehet szállni az "A" metróra, és így eljutni pl. a Terminihez. A buszjegy, és a metrójegy ára összesen 2,70 EUR-t tesz ki. A busz átlagosan 40 percenként közlekedik, az utolsó 22:40-kor indul. A menetrend itt látható
 • A taxi tarifák a Ciampino reptérről meghatározottak, fixek. Az Ostiense állomásig 30 EUR, a városközpontba 30 EUR, a Tiburtináig pedig 35 EUR. Az árak tartalmazzák a csomagjaink elszállítását is. Maximum 4 ember ülhet egy taxiba. Beszállás előtt egyeztessük, hogy mennyi lesz a viteldíj!

Római repülőtér

Roma Pass

A 2018-as árakon 38,50 Euróba kerülő, az első múzeum látogatásától számított 3 napig érvényes Roma Pass megvásárlásával, annak lejárati idejéig, a teljes római tömegközlekedési hálózat ingyen vehető igénybe. Továbbá, az első két meglátogatott múzeumba vagy régészeti helyszínre sorban állás nélküli ingyenes belépést biztosít, az időrendben harmadik meglátogatott múzeumtól kezdve pedig kedvezményes belépő váltható. Több mint 45 római múzeumnál felhasználható, a múzeumok listája a Roma Passhoz adott füzetecskében, vagy online, ITT megtekinthető. A 3. múzeumtól kapható kedvezmények listája pedig ITT áttekinthető.

Kapható 48 óráig érvényes Roma Pass is (Roma Pass 48 hours) 28 Euróért. Ezzel csak az első választott múzeumba ingyenes a belépő, sorban állás nélkül, de a "sima" Roma Passhoz hasonlóan a többi múzeumba kedvezményes belépést, valamint ingyenes tömegközlekedést biztosít.

Fontos információ, hogy a vatikáni múzeumokra nem érvényes, valamint a Roma Pass ingyenes tömegközlekedése nem érvényes a Leonardo Expressre, az FL1 vonatra, és a Fiumicino és Ciampino reptérről/reptérre közlekedő buszokra, valamint Róma közigazgatási határán kívül. A Roma Pass érvényes ugyanakkor a Roma-Lido-ra, a tengerpartra közlekedő kisvasútra.

A 3 napos és a 48 órás Roma Pass megvásárolható a múzeumokban, amelyek csatlakoztak a Roma Pass hálózatához, valamint turistainformációs pontoknál (például a Terminin, és a repülőtereken is), valamint néhány metróállomás jegypénztárában. A beszerzési helyek teljes listája ITT. Onnantól kezdve érvényes, ahogy az első múzeumba beléptünk vagy az első tömegközlekedési járatra felszálltunk. Innentől kezdve a 3. nap, éjfélig, vagy 48 óráig. Fontos, hogy a Roma Pass ki legyen töltve, a névvel, és az érvényesség kezdeti idejével,

Érdemes számolgatni, programunk függvényében, hogy a Roma Pass vagy a 48 órás Roma Pass megvétele megéri-e 1-2-3, stb. napos tartózkodásra. Mindenképpen érdemes az ingyenességet a legdrágább múzeumokra felhasználni, tehát pl. a Colosseum/Palatinus/Forum Romanum kombinált jegyet, és/vagy a capitoliumi múzeumok jegyét, és az Angyalvárat vagy a Galeria Borghese-t kiváltatni vele, tehát ezeket meglátogatni az érvényességi időben először. Ez esetben, a tömegközlekedést hozzászámolva, mindenképp jó megoldás. Ha viszont valakinek a szállása a belvárosban van, és inkább gyalogolni szeretne, megvásárlása már nem biztos, hogy meg fogja érni. Ahogy 18, ill. 25 éven alul sem érdemes megvenni, mivel több nevezetesség ingyenes, vagy kedvezményes 18 ill. 25 év alatt.

Roma Pass

Omnia Vatican and Rome Card

Az OMNIA Vatican and Rome Card sorbanállás nélküli ingyenes belépést biztosít a következő helyekre: vatikáni múzeumok és Sixtus-kápolna, a következő 6 nevezetesség közül a választásunk alapján 2-be: Colosseum - Forum Romanum - Palatinus múzeumok, Capitolium múzeumok, Borghese Gallery, Castel Sant'Angelo. 3 napos városnéző buszozást, korlátlan tömegközlekedést, és útikönyvet is kapunk mellé. További 30 nevezetesség és múzeum kedvezményes vele (tartalmazza a Roma Passt is). Az ingyenességek teljes listája ITT tekinthető meg.

Ez a kártya, a Roma Passel ellentétben, érvényes a Vatikánba is (ugyanakkor tartalmazza a Roma Passt is). De, magas ára miatt, alapesetben egyáltalán nem éri megvenni, nagyon túlárazott, a benne foglalt ingyenességeket, kedvezményeket, még ha mind ki is használjuk, külön-külön őket megvéve olcsóbban jövünk ki. De feltüntettük az oldalon, mivel ez is egy római kártya, illetve mert érkeztek kérdések vele kapcsolatban. Jó megoldás lehet esetleg annak, aki nem bánja, ha többet fizet, viszont nem szeretne várakozni, mindent inkább gyorsan egyben megkapna (bár először is át kell venni Rómában), nem venne külön tömegközlekedési jegyeket, belépőket, stb.

Ára 2018-ban 113 EUR, 6-9 éveseknek 80 EUR. Online itt vehető. Az első használattól (tömegközlekedés vagy nevezetesség meglátogatása) 72 óráig érvényes.

Omnia Vatican Roma Card

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően)

 • Olcsó: Camping Village Roma - az egyik legolcsóbb szállás, ugyanakkor légkondicionált, tiszta, saját fürdőszobás bungalókban nyaralhatunk. Hangulatos, szép helyen van, medencével, de nem központi, Róma belvárosa busszal + metróval kb. fél óra (vagy 10 perc gyaloglás után vonattal is elérhető), kb. 4-9 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Real Village Roma - és egy másik kemping, légkondicionált, saját fürdőszobás bungalókkal (vagy drágább faházakkal). Szintén nem éppen belvárosi (8 perc séta Roma Aurelio vasútállomáshoz, onnan fél óra vonattal a Termini, vagy busz Cornelia metróállomáshoz, onnan metró), de kifejezetten olcsó szálláslehetőség, kb. 6-9 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Guest House Il Marchese del Grillo - Minden igényt kielégítő vendégház, a belvárostól kb. negyed órás metrózásra a Giulio Agricola metróállomásnál. És emellett hihetetlenül olcsó, nehéz is szabad szobát találni, reggelivel kb. 6-7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: LoL B&B: Ez a szállás közös fürdőszobás - akit ez nem zavar, annak tökéletes, szép, tiszta, olcsó, jó helyen lévő szállása lehet, kb. 7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Scalini di Trastevere, jó közlekedéssel, kiváló értékelésekkel rendelkező, ehhez képest kifejezetten olcsó, fantasztikus ár/érték arányú szállás. A Trastevere vasútállomás közelében, ahonnan vonattal negyed óra a központ, kb. 7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Vittoria Guest House - Róma egyik legolcsóbb szálláslehetősége kiváló értékelésekkel rendelkezik, nem központi, de csak 7 perc gyaloglás egy metróállomás, ahonnan 12 perc a Termini, kb. 7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Bed & Breakfast Felicia - fantasztikus ár/érték arányú panzió, jól megközelíthető helyen: 6 perc gyaloglás a San Giovanni metróállomás, ahonnan mindössze 4 perc/3 megálló a Termini. Ugyanakkor forgalmas út mellett található, zajos lehet, kb. 7-9 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: B&B Carlo Felice - ár érték arányban szintén verhetetlen, elég központi, tiszta, hangulatos panzió, belvárosi, nevezetességekhez közeli elhelyezkedéssel, kb. 7-10 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: B&B Cosmos: elég központi részen (a Terminitől 2 metrómegállóra) elhelyezkedő (ugyanakkor emiatt zajos!), ilyen áron kiváló szállás, kb. 8-11 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Ottimista - nem központi, de a Furio Camillo metróállomástól 6 percre lévő (mely metróállomástól 7 perc/6 megálló a Termini), tiszta, kiváló, mégis olcsó szállás, verhetetlen ár/érték aránnyal, kb. 7-10 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Gina B&B - tökéletes értékelésű, fantasztikus ár/érték arányú panzió, központi helyen, kb. 7-11 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Clarin Hotel - olcsó hotel, de központi helyen, közel a Terminihez és a nevezetességekhez, és nagyon kedvelt is, kb. 7-14 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Domó Vaticano Guest House - Minden igényt kielégítő vendégház a Vatikán közelében, kb. 9-12 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: B&B Gigi Holiday - a Terminihez közeli, tiszta, csendes, barátságos, mégis jó árú, fantasztikus ár-érték arányú szállás, kb. 10-12 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: B&B LivingHouse - kifogástalan értékelésekkel rendelkező, nem központi (5 perc gyaloglás a Basilica San Paolo metróállomás, majd 10 perc metrózás a Termini), de ezért csendes, fantasztikus ár/érték aránnyal büszkélkedő panzió, kb. 10-12 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hotel Infinito - A 3*-os szállodák közül az egyik legolcsóbb, de viszonylag jó értékelésekkel rendelkező, ízléses hotel. Elég jó helyen, gyalog 5 percre a Manzoni metróállomástól, ahonnan metróval 5 perc a spanyol lépcső metróállomása, kb. 7-15 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: EcoHotel Roma - a ritkán látható jó értékelésekkel rendelkező hotel árai kategóriájához, minőségéhez képest nagyon kedvezőek, melynek oka, hogy nem a városközpontban helyezkedik el, ahova ugyanakkor ingyenes transzfert biztosítanak, kiváló az ár/érték arány, kb. 10-14 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Inn Urbe Vaticano - tökéletes értékelésekkel rendelkező, tiszta, szép szállás, kiváló helyen, a Vatikán közelében, kb. 18-20 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hearth Hotel - a 3*-os, központi szállodák közül az egyik legjobb ár/érték arányú a Vatikán közvetlen közelében lévő, tiszta, hangulatos, modern, kifogástalan hotel, kb. 12-25 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: iQ Hotel Roma - fantasztikus, tökéletes értékelésekkel rendelkező 4*-os hotel központi helyen, a Termini vasútállomás közelében, kb. 24-33 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Hotel Della Conciliazione - kifogástalan 4*-os szálloda a Vatikán közelében, kiváló helyen, kb. 22-45 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Parlamento Boutique Hotel - gyönyörű, hangulatos butikhotel, a lehető legközpontibb helyen, tökéletes véleményekkel a korábban megszálltaktól, kb. 26-34 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Luxus: J.K. Place Roma - Róma egyik, ha nem "A" legjobb szállodája. Az 5*-os, luxus, elegáns, gyönyörű, dizájnos, J. K. Place Roma minden igényt kielégít. Elhelyezkedése is fantasztikus, a spanyol lépcsőtől 5 perc gyaloglásra találjuk, kb. 70-125 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>

Róma

Róma látnivalói

Róma látnivalóinak részletes bemutatása, tippekkel, tanácsokkal, belépő árakkal, nyitvatartásokkal, eljutással, Róma látnivalók oldalainkon olvasható:

Róma látnivalók I. | Róma látnivalók II. | Róma látnivalók III. | Róma látnivalók IV. | Róma látnivalók V. | Róma látnivalók VI. | Róma látnivalók VII. | A látnivalók feltüntetése térképen

Colosseum

Csomagmegőrző Rómában

Csomagmegőrzési lehetőség a Termini vasútállomáson (B metróvonal) van. A Terminin található csomagmegőrző nem automata, az útlevelet vagy a személyi igazolványt lefénymásolják, ezért nagy sorok szoktak kialakulni. Ezért, és amennyiben úgy kényelmesebb, érdemes a szálláson is megkérdezni, ott lehet-e hagyni a csomagokat bejelentkezés előtt vagy kijelentkezés után.

A Termini csomagmegőrző nyitva minden nap 6:00-23:00. Ár az első 5 órára 6 EUR, a 6-12. óráig óránként további 1 EUR, a 13. órától óránként további 0,50 EUR.

Van csomagmegőrző a Fiumicino repülőtér 3-as termináljának földszintjén is. Ez nyitva minden nap 6:30-23:30. Ár: 6 EUR/24 óra.

Róma csomagmegőrzés

Róma tippek

Hasznos római tippek összefoglalása még egyszer, egy helyen:

 • Sok a zsebtolvaj!
 • A Termini egy fontos közlekedési csomópont, de éjszaka nem túl bizalomgerjesztő, és egyébként sem a legszebb környék, ezért is olcsóbbak a szállások arrafelé.
 • Több helyre "kötelező" online jegyet venni, mint pl. a vatikáni múzeumok, vagy a Colosseum/Forum (vagy ezeknél vásároljuk meg egy kevésbé zsúfolt pénztárban, pl. a Palatinus múzeumban), Galeria Borghese.
 • Megérheti a Roma Pass annak, aki mindenképp megnézi a Colosseumot/Forumot, és pl. az Angyalvárat. Roma Pass-el sorban állni sem kell.
 • Templomokban vegyük figyelembe az öltözködési szabályokat: térd fölé érő szoknya vagy rövidnadrág, és a vállak szabadon hagyása nem engedélyezett, nem fognak beengedni (térdet eltakaró szoknya vagy rövidnadrág, valamint vállat mutató felső esetén a vállak sállal takarása már megfelelő).
 • Ugyanakkor viseljünk kényelmes cipőt, mivel Rómában sokat fogunk gyalogolni, sok nevezetesség egymáshoz közel van, és a nevezetességek környékén nincsenek is közel a metróállomások.
 • Ha szeretjük a bort, az éttermek házi borai általában remekek.
 • Regionale típusú vonatok esetén (pl. Leonardo Express, Rómából kiinduló helyi vonatok, melyekre nem érvényesek a tömegközlekedési jegyek) a vonatjegyet felszállás előtt pecsételni kell a peronokon lévő sárga automatánál!
 • Autóval nem jó ötlet a városban közlekedni, ill. a ZTL-zónába be se lehet hajtani.
 • Jobb inkább tavasszal vagy ősszel Rómába látogatni, mint nyáron, a hőségben, tömegben.
 • 1-2 nap kevés lesz a városra.

Sant Angelo, Róma

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Rómába, vagy akár máshova Olaszországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Róma időjárása

Rómában éghajlata mediterrán: enyhe, rendkívül csapadékos telekkel (a jellemző napi maximum-hőmérséklet 10-15 °C), és forró, száraz nyarakkal. Nyáron nagy forróság, és szinte teljes szárazság tapasztalható a városban. Júliusban, és augusztusban forró, nem egyszer 35 °C körüli, igen párás levegő van, és júliusban sok éves átlag szerint a csapadékos napok száma mindössze kettő. A hőségre jellemző, hogy míg Budapesten augusztusban az átlagos napi maximumhőmérséklet 26,5 °C, addig Rómában 30,6 °C. A telek ugyanakkor sokkal csapadékosabbak, de a csapadéknak itt esőt kell érteni, ritkán megy fagypont alá a hőmérséklet. A legcsapadékosabb hónapok: november, majd október, a legszárazabbak: július, majd augusztus. A városba így a leginkább ősszel, és tavasszal érdemes ellátogatni, amikor is igen kellemes hőmérsékletben lehet részünk - talán a legjobb április közepe és május közepe között, valamint szeptember középétől október végéig. Még viszonylag késő ősszel sem kell kabátot venni. Júliusban, és augusztusban, amellett hogy elviselhetetlen a hőség, városnézésre kevéssé alkalmas, viszonylag kihalt Róma, mert ekkor a helyiek elmenekülnek a nagy hőség elől.

Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Rómában melegebb): január: 11,9 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 13,0 °C (4,5 °C), március: 15,2 °C (10,2 °C), április: 17,7 °C (16,3 °C), május: 22,8 °C (21,4 °C), június: 26,9 °C (24,4 °C), július: 30,3 °C (26,5 °C), augusztus: 30,6 °C (26,0 °C), szeptember: 26,5 °C (22,1 °C), október: 21,4 °C (16,1 °C), november: 15,9 °C (8,1 °C), december: 12,6 °C (3,1 °C).

Róma, szökőkút

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Róma időjárás, hőmérséklet, csapadék statisztika

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk római látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. Ezért a fenti táblázat figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Rómában, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Róma korábbi időjárása

Ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Olaszország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Róma időjárás, mindenesetre az olasz meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése (a nem igazán jól használható és nem túl felhasználóbarát olasz nyelvű oldalukon) ITT látható Rómára.

Fontos telefonszámok

Római Magyar Konzulátus

Címe: 00198 Roma, Via Messina 15.

Telefon: +39 (0) 644 24 9939

Olaszország előhívószáma: 39

Róma körzetszáma: 06 (Róma hívása tehát: +3906...)

Rendőrség (Polizia): 113

Carabinieri: 112

Mentők: 118

Tűzoltók: 115

Római telefon

További utazási tippek és tanácsok

Számos egyéb, már nem csupán Rómával kapcsolatos, de mindenre kiterjedő, részletes, nagyon hasznos utazási tippek és tanácsok itt.

Korábbi 3666 hozzászólás, időrendi bontásban... |
Legújabb hozzászólások (2017-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

#275 Anita
Email-ben küldtem útiterveket, leírásokat.
Tivoliban Villa d'Este gyönyörű, de a 3 napból nem vennék el erre és februárban akkora élményt nem is tud adni. Legyen ez egy következő utazás programja.
Melyik reptérre érkeztek? A szálláshoz eljutás miatt kellene tudnom.

#1 - Hajni - 2017.01.02. - 22:40
Szia,

márciusban tervezünk a párommal egy 3-4napos Róma városnézést. Még egyikünk sem volt ott. Tudnátok szállást ajánlani? (önellátó vagy reggelis, franciaágyas szobában). Továbbá túra útvonalat, programtervet tudnátok küldeni? Előre is köszönöm.

Robi
#2 - Robi - 2017.01.03. - 13:27
Kedves Hajni!
január 23-27-ig leszünk Rómában párommal, mindketten 23 éven aluliak vagyunk. szállásunk itt lesz: 5, Via Adriano Mari, 53, 00139 Roma
Ezek alapján Roma pass éri meg jobban, csak bérlet/jegyek? Szülinaposoknak tényleg ingyenes a belépés?
Kaphatnánk egy 4-5 napos útitervet?
gergo.sajtos5@gmail.com
Köszönöm
#3 - Gergő - 2017.01.04. - 18:10
Kedves Hajni,

Smile House B&B-ról van információd (Via Giacinto De Vecchi Di Pieralice, 44, Aurelio negyed, 00167 Róma)? Szeretnék én is kérni egy 4-5 napos útitervet.
Előre is köszönm.
robi.somogyi@gmail.com

#4 - Somogyi Róbert - 2017.01.05. - 13:19
Kedves Hajni!
Látom, nagyon népszerű a 3-4 napos útiterved, így én is szeretnék belőle tájékozódni. :) Mi április 8-12-ig leszünk Rómában.
Köszi előre is!
#5 - Zalezak Júlia - 2017.01.07. - 17:18
Kedves Hajni!
Még nagyon kezdő vagyok az utazások terén, de idén úgy gondoltuk, hogy belevágunk és eltöltünk 8 napot Rómában. Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy mi az amiket vétek lenne kihagyni, illetve hogy a Roma Pass megérné e nekünk? Minimum 4 napot szánnék csak Rómára és a látványosságaira, múzeumokra és a fennmaradó napokon szeretnék legalább egy másik nagyvárosba eljutni (erről is kérdezném a véleményedet). Gondolkodom, hogy Nápoly, Firenze, Milánó vagy Velence legyen e? Voltál már valmelyik városban?
Illetve ami még nagyon fontos lenne, hogy én kerekesszékes vagyok és nem tudom ez mennyi mindenben akadályoz majd. Ezzel kapcsolatban van esetleg tapasztalatod, tanácsod?
Mi nemsokára indulunk, február 13-21-ig leszünk kint és már most elkezdeném megtervezni a városlátogatásokat, megszervezni a programokat. Bármilyen segítségnek, információnak, tanácsnak nagyon örülnék.
Előre is köszönöm a segítségedet!
üdv, Brigi
#6 - Brigi - 2017.01.11. - 19:45
Szia Hajni!
Februárban megyünk Rómába, Ryanairrel. A Ciampino reptérre érkezünk. Innen az ASTRAl busszal szeretnénk bemenni Rómába. De! és most kellene a segítséged: mi egyből a Vatikánba szeretnénk menni. Mi legyen az utiterv. Gondolom metró!? Ez lenne az első gondom.
és a Második: a szállásunk a Holiday Inn Express Rome East-ben lesz. Via Giorgio Perlasca 50. Ide mivel jutunk majd ki? Köszönöm előre is. A 3 napos útitervedet már lementettem. :-)
#7 - éva - 2017.01.11. - 19:59
Szia Hajni! Még mindig a fenti éva vagyok! Csak elfelejtettem kérdezni: hogy a visszaútra a repülő 8:30 indul, ami azt jelenti, hogy legkésőbb 6:30-ra a reptéren kell lenni. A szállásunk: Holiday Inn Express Rome East-ben lesz, a címe: Via Giorgio Perlasca 50. Tudnál valamit javasolni. Nagyon köszönöm!
#8 - éva - 2017.01.12. - 10:52
Sziasztok! Nagyon sok hasznos infót olvastam itt, lenne nekem is kérdésem. én a két lányommal repülnék a wizzairrel Rómába, de elváltam. Kell vmi papírt vinnem a volt fèrjemtől, hogy kivihetem Őket az országból, vagy már ilyet nem néznek a repülőtéren? A feladott poggyászba kaja fèlèt lehet vinni? (Konzerv,mèz,nutella)
A kèzi poggyászunk ( ingyenes) mèrete 44cm magas. A wizzairrel oldala,
#9 - Zsuzsi - 2017.01.13. - 21:35
Sziasztok! Nagyon sok hasznos infót olvastam itt, lenne nekem is kérdésem. én a két lányommal repülnék a
wizzairrel Rómába, de elváltam. Kell vmi papírt vinnem a volt fèrjemtől, hogy kivihetem Őket az országból, vagmár ilyet nem néznek a repülőtéren? A feladott poggyászba kaja fèlèt lehet vinni? (Konzerv,mèz,nutella)
A kèzi poggyászunk ( ingyenes) mèrete 44cm magas. A wizzair oldalán 42cm van. Ez mèg belefèr? Elvileg úgy vettem hogy a wizzair ingyenes poggyásza. Köszönöm szépen.
#10 - Fülöp Zsuzsa - 2017.01.13. - 21:39
Szia Hajni!

Mint mindenki én is azok közé tartozom aki szivességet szeretne tőled kérni. A párommal február végén megyünk Rómába 6 napra, ez az első utunk Olszország fővárosába és degennyelv hiánya miatt egy kissé nehézkes lesz ...., Tudnál nekünk egy útitervet küldeni? :) illetve a Fiumicino reptérre érkezünk, onnét szerinted mi lenne a legjobb megoldás a szállásra jutáshoz - a Best Western Roma Tor Vergata Hotelben lesz. Nagyon köszi !! :) Vicuska
#11 - Vicuska - 2017.01.14. - 21:47
#286 Vicuska
FCO reptérről transzferbusszal utazzatok be aTerminihez (https://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#fiumicino), majd az A metróval az Anagnina végálloáshoz. Innen a 20-as busszal 13 megálló Cambolletti-nél kell leszállni és még 500 méter a hotel.
https://goo.gl/maps/StqrQJ3a1Xs

Emailben küldtem utiterveket.
#12 - Hajni - 2017.01.15. - 18:45
#285 Fülöp Zsuzsa
1. nem kell papír (szerintem)
2. igen, feladott poggyászban lehet
3. nem, mert több a megengedettnél. Van mikor nagyon szigorúan nézik és poggyászdíjat fizettetnek.

érdemes volna más fórumon is megérdeklődni, pl.
https://www.facebook.com/groups/utazas.europaban/?ref=ts&fref=ts
#13 - Hajni - 2017.01.15. - 18:58
#282 éva
Atral busszal utazzatok az Anagnina metróállomáshoz és a metróval az Ottaviano megállóig. Innen közel van a Szt.Péter tér-bazilika és a Vatikáni múzeumok bejárata is.
Hazafelé az éjszakai N12 -es busszal menjetek a Terminihez és innen transzferbusszal (előre vegyétek meg a jegyet online) a reptérre.
https://goo.gl/maps/ErNfHqyqX9t

vagy, talán még belefér az időbe
https://goo.gl/maps/8hDVEyD5E8N2

A szállásadótól is érdeklődjetek, lehet van reptéri transzferük.
#14 - Hajni - 2017.01.15. - 19:20
#281 Brigi
Küldtem emailben útiterveket, beszámolót , ami adhat ízelítőt Rómából. Ezekben számos látnivaló nincs benne, hiszen annyi csoda van a városban, hogy arra 8 nap is kevés. Rómából más városba elmenni.... A közeli Tivolit szoktam ajánlani egy napos kirándulásnak.
Az általad írt városok messze vannak, Milánó és Velence nagyon.
Nápoly és Firenze elérhető vonattal már 1.10 - 1.30 óra alatt. Ezekre a városokra viszont egy nap kevés. érdemesebb volna egy másik utazás során pl. Nápoly-Pompei-Amalfi part-Capri szigete és Firenze-Toscana-Cinque Terre részre osztani.
Amennyiben autóval utaztok akkor persze lehet úgy útvonalat választani, hogy valamely más nevezetes vidéket, várost is lássatok.

RomaPass nektek nem éri meg, jobban jöttök ki, ha heti bérletet vesztek a közlekedéshez + belépőjegyek.

Kerekesszékkel biztosan minden látogatható, de őszintén szólva nem figyeltem meg ezt. Az biztos, hogy az utak legtöbb helyen macskakövesek, ami nem előnyös a mozgáskorlátozottaknak.

További kellemes készülődést kívánok!
#15 - Hajni - 2017.01.15. - 21:26
Szia Hajni!
A párommal jan. 19-én indulunk Rómába. A szállásunk itt lesz: Hotel Marc'Aurelio, Via Gregorio XI, 141. A kérdésem az lenne, hogy a Ciampino reptérről milyen eljutást javasolnál tömegközlekedéssel, és érdemes e megvennünk a róma pass kártyát?
A 3 napos útitervedet is elkérném, ha lehet. :)
Előre is köszi a segítséged! (ha még belefér az indulásunkig, de sajna csak most akadtam rá az oldalra)
ági
#16 - Cserna ági - 2017.01.17. - 21:15
#291 ági
Reptérről Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz, más transzerbusszal a Terminihez tudtok beutazni. Szálláshoz az A metróval kell Battistini végállomásig utazni, majd innen 546-os busszal Ago/val Cannuta irányba 3 megállót.
Emailt küldtem.

Jó utat!
#17 - Hajni - 2017.01.17. - 22:10
Kedves Hajni!
Már rég böngészem az oldalt, nagyon tetszik, sok hasznos tudnivalóval lettem okosabb. Hetedmagammal megyünk február első öt napjában Rómába, saját kölykökkel, de a legfiatalabb is 16 éves. 4 teljes napot leszünk ott, szeretném, ha az útitervedet elküldenéd. A Via Cairolin van a szállásunk. Nagyon köszönöm.
#18 - Tóth Tünde - 2017.01.19. - 13:27
Kedves Hajni!
Megkérhetnélek, hogy nekem is küldjél egy 4 napos utitervet?
Nagyon köszönöm előre is. Tamara
#19 - Halász Ivánné - 2017.01.20. - 11:19
Szia Hajni!kedden reggel a 8:30as geppel repulnenk haza a Ciampinorol.szerinted a 6:30as terravisionnel kierunk idoben a terminirol?koszonom szepen a segitseget!
#20 - Anita - 2017.01.21. - 01:26
#295 Anita
Igen, elég azzal mennetek, 7.10-kor van érkezése. Ciampino kicsi reptér, nem kell bolyongani benne. :)

Jó utat!
#21 - Hajni - 2017.01.21. - 20:44
Szia Hajni! Olvasom a nagyon hasznos infóidat, amik nagyon jók.Szeretném megkérdezni,hogy a Fiumicino reptérről melyik megoldás a legjobb eljutni a Hotel Noto-hoz 4főnek? Márc.23-26 között leszünk Rómában,érdemes Roma Pass-t venni? Előre is köszönöm:Ildikó
#22 - Ildikó - 2017.01.22. - 16:48
#297 Ildikó
Szállásotok közel van a Terminihez, ahová a reptérről transzferbusszal (4,6 euro kb. 1 óra), Leonardo Express vonattal (14 euro, fél óra) lehet eljutni. Onnan 650 méter a hotel.
https://goo.gl/maps/LdfhGJQrXvo
#23 - Hajni - 2017.01.22. - 20:21
Kedves Hajni!
01.28-02.02. között utazunk Rómába, közvetlenül a Termininél lesz a szállásunk. Megéri kettőnknek Roma Pass-t venni, vagy eléggé a központban vagyunk és gyalog is elérünk mindent? Tudnál küldeni esetleg egy 6 napos útitervet?
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy a Vatikán a hónap utolsó vasárnapján ingyenesen látogatható-e?
Köszönöm!
#24 - Flóra - 2017.01.23. - 11:29
Szia Hajni!
Párommal és három 15 éves gyerekkel megyünk Rómába augusztus elején. Gyerekeknek vannak speciális kedvezmények? Diákigazolvány, vagy személyi igazolvány kell ezekhez?
Válaszodat előre is köszönjük!
#25 - Zsolt - 2017.01.23. - 21:25
#300 Zsolt
18 alattiaknak a legtöbb nevezetesség ingyenes. Legyen náluk is igazolvány, ha kérnék. (nem jellemző)
A látnivalók leírásánál belépőjegy árakat is találsz.

Kellemes tervezgetést!
#26 - Hajni - 2017.01.24. - 20:35
Sziasztok!
Előző évben voltam Rómában társas úttal . Az idegenvezető olyat mondott hogy van busz ami a nevezetessègeknél megáll, egy körjárat szerüen. Azt írtam fel hogy a 10-es. Ez valóban így van? én a nyáron menni szeretnék és jó lenne tudni.
Köszi
#27 - Zsuzsa - 2017.01.25. - 22:45
Szia Hajni !
Március elején szeretnénk utazni Rómába 3 napra ! A segítségedet szeretném kérni,hogy érdemes -e megvenni a Róma Pass kártyát ? és szeretnék kérni egy három napos útitervet ? Még a terveink között szerepel ,hogy megnéznénk a tengert ,mivel tudnánk oda jutni és hova érkezzünk? Előre is köszönöm a segítségedet !
Ferenc
#28 - Ferenc - 2017.01.26. - 18:32
#302 Zsuzsa
110es busz volt, de az már nem így működik. Helyette ez van, illetve az oldal alján van még számos változatot találsz:
http://ecommerce.sightseeing-experience.it/catalogo_noleggio/tour/booking.aspx?lang=eng&id_offerta_catalogo=90

Rómában nem szoktam ezt az utazási formát javasolni, mert a látnivalók közel vannak egymáshoz, amit összeállítottam az útitervben. Emailben is elküldöm, talán segítségetekre lesz a tervezésben.
#29 - Hajni - 2017.01.27. - 21:25
Kedves Hajni!
Május 25-29. között leszünk párommal Rómában. Egy napot szeretnénk a tengerhez is elmenni.
Tudnál-e nekünk összeállítani egy útitervet.
Szállásunk Róma déli részén lesz (Via delle Vigne Morena).
érdemes-e vennünk 7 napos jegyet a tömegközlekedésre? Ki tudunk-e menni vele a tengerpartra is? érdemes-e szerinted Roma Archeologia Card-ot vásárolni?
Előre is köszönöm!
üdvözlettel: Andi
#30 - Andi - 2017.01.27. - 22:39
Valamelyik fórumon azt olvastam, hogy a hónap első hétvégéjén több nevezetesség is ingyenesen látogatható. Tudsz erről valamit?
Köszi, Tomi
#31 - Tomi - 2017.01.29. - 11:28
Kedves Hajni!
02.02-02.04 között leszünk Rómában. Szeretném megkérdezni,hogyan tudnánk a legegyszerűbben eljutni a repülőtérről (Fiumicino) a szállásunkig, ami a Via Del Pantheon 57 en lesz (Hotel Al Pantheon Con Thomas Mann)? Mindösszesen 2 napot tudunk eltölteni Rómában, javasolnál erre a rövid időre egy útitervet?
Köszönettel:
Andrea
#32 - Andrea - 2017.01.29. - 18:19
#307 Andrea
Repülőtérről transzferbusszal (online vegyetk jegyet) tudtok a Terminihez beutazni, ahonnan a 40x vagy 64 busszal kell mennetek a Largo Torre Argentina-ig. Innen jobbra sétáljatok be, a szállásotok 450 méterre van.
https://goo.gl/maps/6nf9ibxZEJr

(emailt küldtem)
#33 - Hajni - 2017.01.29. - 19:44
#306 Tomi
Az olaszországi állami múzeumok ingyenesek minden hónap első vasárnapján.
Rómában azok, melyek a www.romapass.it oldalán is megtalálhatóak.

#34 - Hajni - 2017.01.29. - 19:49
#305 Andi
Szállásotokat Ciampino reptér közelében találtam meg.
Innen legegyszerűbben vonattal tudtok a Terminihez beutazni. (jegy 1,50 euro)
Városi közlekedéshez legkényelmesebb, ha megveszitek a 7 napos bérletet. de elegendő lehet pár 10 db-os jegy is.
Tengerpartig közlekedő Lido hévre is jók ezek a jegyek, bérletek.
Archeologia Card csak akkor éri megvenni, ha tényleg szeretnétek elmenni több múzeumba.

Emailt küldtem.
#35 - Hajni - 2017.01.29. - 20:30
Kedves Hajni!
Azt olvastam, hogy a Colosseumba ugyan ingyenes a gyerek belépés (18 év alatt),de regisztrációs jegyet kell venni. Ez mit jelent? Sorba kell állnunk reg.jegyért? Mert online szerettem volna foglalni a felnőttek jegyét, de reg.jegyet nem láttam. Másik kérdésem: a Fiumicio-ra érkezik a gépünk 13.35-re SIT bussszal szeretnénk a Vatikáni megállóig menni (Via Crescenzio) mert a szállásunk a Vatikán tövében van. (Via Nicoló V.50) Kinéztem a 34-e számú buszt (illetve nem tudom, hogy milyen jármű busz?, troli? meg tudod mondani, hogy milyen jármű?) amire a Crescenzio-nál lehet felszállni és az Aurelia Bonifacio VIII. nél kell leszállni. Szerinted ez így jó lehet? Buszjegyet tudok venni a Crescenzio-nál?
#36 - Timi - 2017.01.31. - 14:37
#311 Timi
Online jegyvásárlásnál is van lehetőség ingyenes jegyhez jutni. gratuito 2 euro
Jegyenként +2 eurot számítanak fel.
Egyébként az ingyenes reg.jegyért is sorba kell állni.

Via Crescenzio-ról a 49-es busszal utazzatok tovább 6 megállót. Innen 400 méterre lesz a szállásotok.
https://goo.gl/maps/cRFvCbLikJJ2

Ha más járattal mentek, a Terminitől 64-es busszal 15 megálló.
https://goo.gl/maps/K6ZeJgvcfsB2

#37 - Hajni - 2017.02.01. - 20:50
Kedves Hajni,
Márciusban megyünk 4 napra Rómába.
Hotel a Via Aurelia 472 cím alatt.Ciampino reptérről szeretnék kérni bejutási alternatívát,illetve programot a 4 napra.érdemes megvennünk a Róma passt?Minden infónak nagyon örülnék.Köszönettel:Tamás
#38 - Tamás - 2017.02.03. - 12:47
Kedves Hajni !
A 3 napos programot kérem szépen.
Előre is köszönöm.
Pharos
#39 - pharos - 2017.02.06. - 01:19
Kedves Hajni!
Febr. 10-12. megyünk Rómába. Pénteken 13.35-kor ér be a vonat a Fiumicino reptérre. Most nézzük, hogy másnap(amikor a Vatikáni múzeumokat terveztük be), zárva lesz, egyházi ünnep miatt. Azt szeretném megkérdezni, hogy látsz-e esélyt arra, hogy pénteken bejussunk a Vatikánba? A pénztárak meddig engednek be? Meddig van nyitva? Ha kézipoggyásszal egyből a reptérről odamennénk, talán így időt nyerünk, akkor valahol letehetjük? Előre is köszi! T.Heni
#40 - Tomorné Heni - 2017.02.07. - 19:52
#313 Tamás
CIA reptérről Atral busszal (1,20 euro, jegyet a sofőrnél kell venni) az Anagnina metróvégállomáshoz, más transzferbuszokkal a Termini-hez lehet beutazni.
Bármelyiket is választjátok, nektek az A metróval kell Cornelia-ig mennetek. A hotel innen 350 méterre van.
RomaPass csak akkor éri megvenni, ha a drágább helyekre is szeretnétek bemenni, érvényesíteni tudjátok az ingyenes belépőket. (pl. colosseum-forum-palatinus, Angyalvár, capitolium múzeumok)
72 órással kettő nevezetesség ingyenes, közlekedés 72 órán át.
érdemes egy előzetes kalkulációt készíteni a belépőjegyekről+közlekedési jegyek és ezt összehasonlítani a RP árával.
#41 - Hajni - 2017.02.07. - 22:30
#315 T.Heni
FCO reptérről a Terminihez tudtok beutazni, ahonnan az A metróval menjetek tovább. Az Ottaviano állomáshoz közel van a vatikáni múzeumok bejárata.
https://goo.gl/maps/u6ih6byhgp82

Utána kerestem és úgy találtam, hogy van csomagmegőrző.
http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/visita-i-musei/consigli-utili.html

Múzeum 18, pénztár 16 óráig van nyitva.
#42 - Hajni - 2017.02.07. - 22:58
Kedves Hajni!
Március 3-6 között leszünk Rómába a párommal! Nagyon sok hasznos infót találtam itt az oldalon...ezt köszönöm! A kérdésem az lenne mennyire megbízható az online jegyvásárlás a Vatikánba, illetve a Colosseumi kombi jegyet néztem még! Mennyivel előbb érdemes megvennem?
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mivel rövid időre megyünk mi az amit mindenképpen nézzünk meg még?
Köszönöm...
#43 - Katinka - 2017.02.08. - 16:10
Kedves Hajni! Sok jó infót kaptam ettől az oldaltól, köszönöm szépen. április 4-9. között megyünk kiegészítő kulturális látogatásra Rómába. április 6-án 11 órától tervezzük a Villa Borghese-t, de csak ápr. 5-én tudunk Roma pass 3 napos kártyát venni Rómában. Hogyan tudunk akkor előre bejelentkezni a Galériába? Előre is köszönöm a tanácsát!
üdvözlettel:
Zsuzsa
#44 - Békefi Zsuzsanna - 2017.02.12. - 17:17
#318 Katinka
VAtikáni múzeumokba javaslom az online jegyvételt, mert így elkerülhető a hosszú sorban állás. Teljesen biztonságos.
Colosseum kombinált jegyet azért nem javaslom, mert március 5-én ingyenes ez is, mint minden más állami múzeum. érdemes kihasználni!
#45 - Hajni - 2017.02.14. - 22:45
#319 Zsuzsa
Személyes tapasztalatom nincs, de úgy gondolom az előzetes bejelentkezésnek nem feltétele a RomaPass megléte, azt később is meg lehet venni.
#46 - Hajni - 2017.02.14. - 22:58
Kedves Hajni!
Vatikáni jegyfoglalással kapcsolatban tudnál-e segíteni. Létezik ilyen jegy online? : Vatikáni Múzeum+Sixtus kápolna+Vatikán Garden. Ezt találtam, de nem tudom, hogy benne van-e a Sixtus kápolna is: http://www.ticketsrome.com/en/group-tours/vatican-gardens-tour
Szerinted? (Nem vagyok valami nagy angolos:)
#47 - Timi - 2017.02.15. - 14:43
Szia ! Tudnál abban segíteni, hogy a Hotel Marc Aurelioból milyen tömegközlekedési eszközzel lehet vagy érdemes megközelíteni a történelmi belvárost, és a reptérről mivel lehet legkönnyebben eljutni a hotelbe? Májusban megyünk. Köszönöm előre is. Anikó
#48 - Lakatos Anikó - 2017.02.16. - 21:57
Szia Hajni! Nagyon köszönöm az emailt, szuper ajánlatok és infók vannak benne. örök hálám, nagyon kedves vagy, és szuper jó az oldalad :)
#49 - Lakatos Anikó - 2017.02.17. - 17:47
Kedves Hajni!
A 4 napos programodat szeretném, ha elküldenéd.
Köszönettel ági
#50 - Daoda ági - 2017.02.17. - 17:50
#323 Anikó
Reptérről transzerbusszal a Terminihez tudtok beutazni. Szálláshoz az A metróval kell Battistini végállomásig utazni, majd innen 546-os busszal Ago/val Cannuta irányba 3 megállót.
#51 - Hajni - 2017.02.18. - 19:13
#322 Timi
A kert csak vezetett, csoportos túra keretében lehet megnézni nyitott buszon.
Jegyet a Vatikáni múzeumok hivatalos oldalán javaslom megvenni.
https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceTipoVisita=184&step=2

#52 - Hajni - 2017.02.18. - 19:37
Kedves Hajni!
Miért törülted ki a kérdésemet válaszolás nélkül? Ha kellemetlen válaszolj az e-mail címemre.
#53 - Lajos - 2017.02.21. - 20:01
Kedves Hajni!
Tavasszal tervezzük a kirándulást néhány napra, gyerekekkel. Azt olvastam, hogy 18 év alatt nem kell belépőjegyet venni, viszont regisztrációs jegyet igen (így viszont nem kerülhető el a sorban állás) úgy terveztem, hogy városkártyát vennénk, de valahogy nem találom a nekünk valót Róma Pass72- OMNIA, archeological card....3-4 napra négyünknek mit ajánlanál, ha szeretnénk minél több látnivalót megnézni?
Köszönöm,
Kati
#54 - Kati - 2017.02.21. - 22:48
Kedves Hajni!
A lányommal utazunk 4 napra márc. 24-én Rómába.Szeretném, ha a 4 napos programot elküldenéd nekem, valamint, ha tudnál segíteni abban , hogy hogyan juthatunk el a szállodába a Ciamp. repülőtérről, illetve a szállodából be a központba. Hotel Antico Acquedotto, Via di Villa Serventi 9. Prenestiono negyed. Nagyon hálás lennék, ha tudnál segíteni. üdvözlettel: Borsiné Rózsa
#55 - Borsiné Sz. Rózsa - 2017.02.21. - 23:59
Kedves Hajni!
Foglaltam jegyek online: Colosseo Foro/Palatino. Amikor majd megyünk áprilisban, akkor a booking kódot kell vinnünk magunkkal vagy fizikailag fel kell vegyünk valamiféle jegyet is valahol?
Egyúttal megköszönöm az eddigi segítségedet is :)
#56 - Timi - 2017.02.22. - 13:49
#328 Lajos
Nem töröltem ki, erre nincs is lehetőségem. én is ugyanolyan hozzászóló vagyok, mint ön.

Kérdését a Róma látnivalói, nevezetességei I. -nél tette fel, a választ ott találja.

#57 - Hajni - 2017.02.22. - 21:14
#329 Kati
RomaPass előnye a Colosseumnál való sorbanállás elkerülése. Ez azonban kiküszöbölhető, ha a Palatinusnál kezdtek, ott veszitek meg a belépőt. Palatinusról lehet átmenni a Forumra és ezek után -akár másnap is, mert 2 napig érvényes a jegy- a Colosseumba. Mivel van már jegyetek nem kell sorba állni.

Bármely kártya vásárlása előtt érdemes egy kalkulációt végezni a belépőjegyekről, hogy biztosan megéri- e megvenni.
Közlekedésre javaslom a 72H (első kezeléstől kezdődően érvényes 72 órán át) bérletet venni. 10 éves korig a közlekedés ingyenes.
Többit emailben küldtem.


#58 - Hajni - 2017.02.22. - 21:28
#330 Rózsa
Reptérről transzferbusszal utazzatok be a Termini-hez ,ahonnan a szállásotokhoz
vagy a Giardinetti hévvel (ennek közelebb van a megállója a hotelhez, Termininél viszont messzebb)
https://goo.gl/maps/k2CfPD4cdmD2

vagy a 105-ös busszal, ami a Termininél lévő buszpályaudvarról indul, de a hotelhez 500 méterre lesz a megállója.
https://goo.gl/maps/XmVXrqVkf3x

(Már szálltunk meg ezen a vonalon és inkább busszal közlekedtünk.)

Többit emailben küldtem.
#59 - Hajni - 2017.02.22. - 21:55
Sziasztok!
A szállásra 13 óra előtt nem tudunk menni csomagot lerakni sem. A gépünk reggel 8-kor viszont már leszáll. Kérdés: Szerintetek merre menjünk addig? Enni mindenképpen jó lenne, viszont kényelmetlen és nem biztonságos a csomagokkal (bár csak kézi gurulósok) nagyon nagy tömegben lófrálni.
Aki hasonló cipőben járt az hogy oldotta meg? Köszönöm!
#60 - Reni - 2017.02.23. - 11:36
Kedves Hajni! márc.03-06 ig leszünk Rómában. A Fiumicino reptérre érkezünk. A Hotel Altavilla-ban lesz a szállásunk. Melyik tömegközlekedést ajánlod amivel legegyszerűbben eljutunk a szállásra. Ezen a vasárnapon több helyre belehet menni ingyen, tudnál-e segíteni abban hogy melyek ezek a helyek? Ha nekem is elküldenéd a Te 3 napos úti tervedet. Saját szervezéssel megyünk és először Rómába. Köszönettel: Margó
#61 - Kovácsné Margó - 2017.02.24. - 14:26
Kedves Hajni!

05. 13-16-ig leszünk Rómában, pénteken 3kor szállunk le, hétfőn 3kor szállunk fel.
Tudnak küldeni egy 3 napos úti tervet?
Szerinted péntekre és hétfőre tudunk meg valamit beszervezni?

Köszönöm!
#62 - Szabó Károly - 2017.02.26. - 10:57
#336 Margó
Reptérről transzferbusz 4-6, leonardo express vonat 14 euro a Terminihez. szállásotok ennek közelében van, oda gyalog el tudtok menni.
Ingyenes vasárnapon az olasz állami múzeumok. Pl. Colossuem-Forum-Palatinus, Angyalvár.
A www.romapass.it oldalon a teljes lista megtalálható.
Email-t küldtem.

Kellemes készülődést!
#63 - Hajni - 2017.02.28. - 06:15
Kedves Hajni!

Nagyszerű ez az oldal, rengeteg segítséget nyújt. Köszönjük szépen!
Május végén utazunk Rómába, szeretnék egy 4 napos programtervet kérni.
épp szállást keresek, ezért kérem, akinek van tapasztalata, esetleg tudna ajánlani jót elfogadható áron (10-12e ft/fő/éj), a központhoz közel? Aki esetleg már megszállt a Panzió Signor Suite Colosseo-ban, mi a véleménye róla?
Köszönöm szépen!
Móni
#64 - Móni - 2017.03.01. - 14:39
Szia Hajni, szeretném én is elkérni a 3 és a 4 napos programtervet.
Köszönöm szépen
#65 - Julcsi - 2017.03.01. - 20:46
Sziasztok! Jövő héten utazom Rómába a 7 éves lányommal és az alábbi kérdés merült fel bennem: RP kártyával szeretnék bemenni pl. A Colosseum-ba, akkor a gyereknek ki kell váltanom állítólag egy làtogatói jegyet, ami ingyenes kéne h legyen. De ha felmegyek az olasz honlapokra,ahol belépőt lehet venni, ott az "ingyenes" jegy 6-17 év között 4 euro a Colosseum esetében. Nyilván nem a 4 euróról van szó, de most akkor a gyerek részére milyen belépőjegyet kell kiváltanom? Köszönöm
#66 - gabesz27 - 2017.03.09. - 15:13
Szia! Nekem az lenne a kérdésem,hogy a Piazza Navonához ( Vicolo delle Vacche) közeli szállásunkra a Terminitől jól néztem hogy a 70-es busz a legjobb, vagy tudsz mást ajánlani? A Tiberisz szigetre érdemes elmenni? étteremben a borravaló benne van az árban, vagy illik adni és mennyit? Küld el légyszíves a 3 - 4 napos útitervet. Köszönöm! :)
#67 - lil - 2017.03.11. - 13:04
kérdésem az hogy van e 65 év felettieknek valamilyen kedvezmény Rómában a közlekedésre vagy a múzeumi belépőkre..
köszönöm előre is üdv...
#68 - Julia - 2017.03.13. - 12:18
#341 Gabesz
Online vásárláskor +4 euró díjat számítanak fel jegyenként kezelési költségként. Ezért kerül 4 euróba az ingyenes jegy. :)
#69 - Hajni - 2017.03.13. - 21:36
#342 Lil
Terminitől a 40x (expressz) busszal 5 megálló a Chiesa Nouva-ig majd innen jobbra besétálni 300 méterre lesz a szállásotok.
70-es busz is jó, az más útvonalon jár és azzal 10 megállót kell menni és többet kell besétálni a hotelig.
Tiberis sziget: kihagyható, a fagyi viszont isteni ott
éttermeknél általában felszámítanak és a számlán fel is tüntetik a coperto-t, +borravalót már nem kell adni.

Többit emailben küldtem.


#70 - Hajni - 2017.03.13. - 21:49
#343 Júlia
65 felettieknek nincs kedvezmény sem a belépőjegyeknél, sem a közlekedésben.
2014. júliusától szüntették meg az ingyenes belépőket.
#71 - Hajni - 2017.03.13. - 21:53
Kedves Hajni!
Jövőhéten utazunk Rómába. Az a kérdésem, hogy a Ciampino reptérről hogy tudunk legegyszerűbben eljutni A Vatikán és a Prati negyed-hez, ott fogunk lakni. Illetve, hol van arra fele csomagmegőrző, ugyanis előbb érünk, mint ahogy el lehet foglalni a szállást.
Nagyon köszönöm a segítséget :)
#72 - Aniko - 2017.03.16. - 14:47
Kedves Hajni!
Abban tudsz segiteni, hogy Fiumicino melyik reszen van strad, hol szabad furdeni? Nehany helyen talaltam tiltast, de arrol nincs info, hogy hol szabad. Szeretnek tengerparti szallast Roma es repter kozeleben, ezert erdekel.
Koszonettel, Aniko
#73 - Aniko - 2017.03.23. - 09:44
Kedves Hajni!

április 10-14-ig leszünk Rómában az Acanto Deluxe szálláson.3 felnőtt és 2 fő 21 és 24 éves fiatal.Légyszíves küldj egy 3 napos útitervet és javaslatot kell e a RP 3 napra vagy elég a római bkv bérlet?Nagyon köszönöm.Gratulálok az oldalhoz:))
#74 - Kata - 2017.03.23. - 11:26
Sziasztok!
Férjem, két gyermekünk (15 és 9 évesek) és én utazunk Rómába a közeljövőben.
Kérdésem a következő lenne.
Ha magamnak és férjemnek megvesszük a Romapass 48H kártyát valamint a 15 éves gyermekemnek Roma48h utazási kártyát, akkor a múzeumokba a gyerekeknek sorba kell-e állni 0-ás jegyért? Beengedik velünk a gyerekeket vagy nekik is meg kell venni a kártyát, hogy a nevezetességeknél ne kelljen sorba állni?
Köszönöm válaszotokat!
#75 - Jutka - 2017.03.25. - 19:31
Kedves Hajni,
jövő héten indulunk Rómába. Kérhetnélek, h elküldenéd a 3 napos programot? Illetve az lenne a kérdésem, hogy a diákoknak az ingyenességhez a diákigazolványt kell bemutatni v elég a személyi? köszönöm szépen
#76 - Ilona - 2017.03.29. - 19:00
Kedves Hajni!

április 3-5 között leszünk Rómában. Feleségem ízelítőt kíván mutatni a városból.

Ehhez kérném a segítségedet! A szállásunk a termini pályaudvar közelében lesz. A fiumencino reptérre érkezünk?
érdemes a Leonardo expressre áldozni a majd dupla árát? Vagy jó a busz is?
Ha a központban leszünk, ilyen rövid időt, érdemes roma passt venni az ingyenes tömegközlekedés miatt, vagy sétával sok minden elérhető? Fiatalok vagyunk, tudunk és szeretünk is sétálni...
Esetleg egy úti terv javaslatot kaphatunk?

Köszönöm
#77 - Tamás - 2017.03.29. - 22:13
Kedves Hajni!
A 3-4 napos programtervet szeretném én is elkérni.
Köszönöm szépen!
#78 - Viki - 2017.04.04. - 17:24
#348 Anikó
Tengerparton nem jártam, ezzel kapcsolatban nem tudok segíteni.
Illetve annyit, hogy talán érdemes lenne Lido di Ostia-n szállást keresni, mert onnan a Lido vonattal, amire érvényes a római bkv jegyek, bérletek, RomaPass is - be lehet jutni egyszerűen a városba.

#349 Kata
A fiataloknak kedvezményesek a belépők, nekik nem éri meg RomaPass-t venni. Elegendő közlekedési bérletet venni. Nektek is.

#350 Jutka
Az ingyenes jegyért is sorba kell állni a pénztáraknál hiába van a kisérőknek RomaPass.
Gyerekeknek egyáltalán nem éri meg megvenni.
Egyébként a Colosseumnál van előnye, mert itt van külön sor az RP-vel rendlekezőknek. Ez viszont elkerülhető, ha a Palatinusnál kezdtek, ott vesztek jegyet. A jegy érvényes a Forumra és a Colosseumba is.#79 - Hajni - 2017.04.04. - 20:37
Kedves Hajni!
április 21-25között leszünk Rómában. Ajánlanál nekünk egy három napos városnéző tervet, szombat-vasárnap-hétfő napokra? A szállásunk a Treminitől nem messze, a Santa Maria Maggiorén lesz. Szeretnénk használni a Hop On-Hop Off buszt is a városnézéshez. Köszönöm szépen!
#80 - Magdi - 2017.04.13. - 00:52
Szia! Május 27-31-ig leszünk Rómában. A szállásunk a Via Conte Rosso -ban lesz. Szeretnék tőled programtervet kérni.
Köszi: Hajni
#81 - Székely Hajnalka - 2017.05.03. - 08:42
Kedves Hajni!
Május 27.-én reggel érkezünk vonattal a terminibe,a szállásunk
Rooms&rooms Rome
Piazza Tarquinia 2 Interno 3, San Giovanni, Roma, 00183
Kérdésem az lenne,hogyan tudunk oda eljutni,illetve 30.-án délután repülünk haza,addig kérhetnék egy programtervet? Köszönöm szépen
#82 - Francesco - 2017.05.22. - 13:39
Kedves Francesco!

A Terminitől "A" metróval menjetek Re di Roma állomásig, majd rövid gyaloglás: https://goo.gl/maps/Yntw8BRYyp62
A programterv elérhető, valamint le is tölthető itt: https://utazas-nyaralas.info/roma/utiterv.html
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.23. - 20:50
Kedves Hajni vagy Tibcsi!
Wizz-el érkezünk Rómàba, hogy jutunk el tömegközlekedéssel a Hotel San Paolo Roma-ba? Illetve a szàllodàból hogy jutunk be a legegyszerűbben a vàrosközpontba?
Köszönöm szépen
#84 - Julcsi - 2017.05.28. - 20:17
Kedves Julcsi!

A Fiumicino repülőtérről valamilyen módon (pl. busszal) a Terminihez kell menni. Onnan "B" metróval Basilica San Paolo állomásig, melynek közelében van a szállás: https://goo.gl/maps/ocAjCM3EwTq
(ha nem busszal, hanem FL1 vonattal mennél a reptérről, akkor azzal Ostiense állomásig kell menni, és onnan ugyanúgy "B" metróval, a metró ott lévő Piramide állomásától)
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.28. - 21:10
üdvözöllek szeretném megkérdezni, hogy a férfiak térdig érő rövid nadrágba be mehetnek -e a templomokba kápolnákba valamint a nők szoknyába? köszönöm a választ
#86 - Mária Vargáné - 2017.05.29. - 15:18
Kedves Hajni es Tibcsi!

Juniusban 4 napot fogunk parommal eltöleni Romaban, a repülöjegyünk mar megvan, de a szallast meg most fogjuk lefoglalni. Ket kemping között vacilalunk, a valasztasunk azon mulik, hogy hova egyszerübb az eljutas tömegközlekedessel Ciampino repterröl, ebben szeretnenk kerni a segitsegeteket. Az egyik Real Village (Roma Via Licio Giorgieri 50), masik pedig Camping Village Rom (Via Aurelia 831). Masik kerdesünk, hogy erdemes-e Roma Passt vasarolni a közlekedes szempontjabol?

Köszönöm,
Agi


#87 - Agi - 2017.05.29. - 16:24
Sziasztok!

MáRIA: Annyi a szabály, hogy a vállakat és a térdeket takarni kell, tehát a szoknyának, rövidnadrágnak térd alá kell érnie, a vállakat pedig pl. egy sállal kell takarni, amennyiben olyan felsőről van szó, ami szabadon hagyja.


áGI: A két kemping 3 km-re van egymástól, tehát hasonló az eljutás, ahogy Róma belvárosába is, mindkét helyről kb. 30-45 perc. Ha a konkrét eljutást is kérdezed, ha megírod hogy melyik szimpatikusabb, megírom.
Csak közlekedés szempontjából nem érdemes Roma Passt vásárolni, mivel a tömegközlekedési bérlet olcsóbb.
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.30. - 01:26
Nagyon szépen köszönöm!
#89 - Mária Vargáné - 2017.05.30. - 12:01
Szia Tibcsi,
köszönöm szépen az információt, még azt megírnád nekem, hogy a szállodától hogy jutunk legegyszerűbben a belvárosba és a Vatikánba?
üdv
Julcsi
#90 - Julcsi - 2017.06.07. - 08:41
Kedves Hajni!

Az alábbiakban kérem a segítségedet:

a nyár folyamán készülünk Rómába menni 1 hétre, repülővel érkezünk (Ryanair) a Ciampino repülőtérre.

Magam kerekesszékes vagyok, ezért fontos az akadálymentes közlekedés.

1. Bármelyik airbus akadálymentes-e?
2. A metró vonalak, illetve a buszok akadálymentesek-e?

Köszönöm a segítségedet!

üdv:
Balázs
#91 - Balázs - 2017.06.07. - 13:35
Kedves Tibcsy!

A Real Village-re ( Via Licio Giorgieri 50) esett a valasztasunk, ide szeretnenk megtudni az eljutast!

Meg egy kerdesem lenne: a tömegközlekedesi berlet vagy a Roma Pass
ervenyes-e a tengerparti lejutashoz?, Mivel az elörejelzesek szerint 35 fok lesz jövö heten Romaban, igy tervben van,h a tengerpartot is megnezzük..

Elöre is köszönöm a valaszod!

#92 - Agi - 2017.06.07. - 16:53
Szia JULCSI!

A Vatikánba lehet közvetlenül 23-as busszal az Ostiense/tessalonica megállótól, Crecenzio-Risorgimento megállóig. Vagy metróval: "B" metróval Terminiig, majd "A" metróval Ottaviano állomásig.
A belvárosba, pl. a spanyol lépcsőhöz is Termini átszállással "A" metróra, pl. Spagna állomásig, a látnivalók menüpontokban megtalálod minden nevezetességhez az eljutást, a közeli metrómegállót.


Kedves BALáZS!

A tömegközlekedési vállalat oldalán megtalálod a szükséges információkat:
http://www.atac.roma.it/page.asp?p=109
jobb oldalon a disabled travellers részénél kattinthatók a leírások a témában, buszokról, metróvonalakról:
Itt angol nyelven sokat olvashatsz a témában, nem túl könnyű Rómában kerekesszékkel közlekedni:
http://www.sagetraveling.com/rome-accessible-travel


Kedves áGI!

Eljutás a Ciampino reptérről: busz a Terminiig (vagy a leírásban említett másik, buszos+metrós módszerrel a Terminiig), a Terminitől FL5 vonattal Aurelia állomásig, majd 10 perc gyalog: https://goo.gl/maps/AXKVYTrc3Ys
Igen, mindkettő érvényes a Roma-Lido vonatra.
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.09. - 19:18
Kedves Hajni ill. Tibcsy,

kérhetnék én is egy 3-4 napos programtervet? Eddig még nem jártunk Rómában, augusztus elején mennénk. Köszi
#94 - Szilvia - 2017.06.13. - 10:37
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Cinecittá-ba Roma Pass-szal ingyen vagy kedvezményesen tudunk bejutni?
#95 - Nóri - 2017.06.17. - 18:28
Sziasztok!

SZILVIA: Megtalálható a Róma útiterv menüpontban: https://utazas-nyaralas.info/roma/utiterv.html


NóRI: 10% kedvezmény van oda Roma Passal.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 21:30
sziasztok!
nincs valakinek tapasztalata, hogy Ciampinoról Anagnina metrómegállóig 5 főt mennyiért visz be a taxi?
#97 - santi - 2017.06.19. - 18:45
Szia Hajni!
A segítségedet szeretném kérni. Autóval mennénk Rómába, három gyerekkel, igen sok holmival. Előtte már tengerpartozunk, így a kocsinkban van az egész házunk. Mit gondolsz, ha az Angyalvárnál van a szállásunk, hol tudnánk leparkolni az autót három napra, hogy biztonságban legyen?
Köszönöm a válaszod!
#98 - Edina - 2017.06.20. - 09:43
Kedves Hajni!
Róma belvárosából hogyan jutok el Fiumicino város központjába tömegközlekedéssel? Rengeteget nézelődtem már neten, de sajnos kielégítő válaszra eddig nem leltem.
Van ötleted?
Ezer köszönet és hála:
Eszter
#99 - Eszter - 2017.06.21. - 16:41
#372 Santi
Atral busz 1,20 euro az Anagnina metróhoz. Taxi biztosan nincs ennyiért, nem tudom mennyi lehet.

#373 Edina
Autós tapasztalataim nincsenek, de azt biztosan tudom, hogy a belvárosba (Angyalvár is beleértve) csak engedéllyel lehet behajtani.

#374 Eszter
Buszos eljutást találtam. A Cornelia metrómegállótól közlekedő Cotral busszal tudsz Fiumicino városába utazni.
www.cotralspa.it

#100 - Hajni - 2017.06.21. - 22:37
Kedves Hajni!
A terravision oldalán foglalnám a buszjegyet. A foglalásnál ki kell választani egy konkrét időpontot ( óra-perc) mi van ha késik vagy előbb érkezik a gép? A megvásárolt jegy csak a kijelölt időpontban hesználható fel?

Köszönöm válaszod: Adél
#101 - Adél - 2017.07.13. - 11:29
Sziasztok!
Kedves Hajni!

24-én indulunk autóval Rómába a Hotel Capannelle Roma (címe: Via Siderno 37, Appio Latino, Rome), naponta tömegközlekedéssel szeretnék bejutni városba. 6 éjszakát leszek Rómába (betöltött) 11-19-22 éves gyermekekkel és sok minden szeretnénk megnézni, valamint egy nap a tengerpartra is lejutni.
Kérdésem, hogy érdemes-e megvenni mind a négyünknek a Roma Pass kártyát vagy esetleg valami mást javasolsz? Válaszodat és segítségedet előre is köszönöm!
#102 - Etus - 2017.07.16. - 15:09
#376 Adél
Elsőként az adott járatra szóló jeggyel lehet felszállni, majd a maradék helyre a korábbi időpontossal és a helyszínen vásárolttal. Előbb, sokkal előbb nem hinném, hogy érkezik gép.
Időpontnak olyant válassz, hogy legyen idő kijutni a terminálból, a feladott poggyászt is meg kell szerezni a futószalagról. + fél órát mindenképp számolj rá.
Ha Ciampino reptérre érkezel javaslom az Atral buszt (mint nálunk a volán), ami az Anagnina metróállomáshoz megy. Jegyet a sofőrnél kell venni, 1,20 euro.

#377 Etus
18 alattiaknak ingyenes, 25 alattiaknak kedvezményesek a belépőjegyek. Nekik egyáltalán nem éri meg az RP.
Egy hétre ti is jobban jöttök ki heti közlekedési bérlettel + a belépők.

Jó utat!
#103 - Hajni - 2017.07.17. - 21:35
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm a választ. A Fiumicinora érkezünk, s a Terravisiont találtam a legjobbnak a Cotral buszt is néztem de ha jól értelmeztem az csak éjjel jár.( Már máskor is kaptam tőled segítséget, többször is voltunk Rómában , szeretném megköszönni a munkátokat többek nevében is:) )
#104 - Adél - 2017.07.18. - 08:10
#379 Adél
Ha a szállásotok pl. vonat közelében lesz, az FM vonat jobb megoldás lehet. (pl. Trastevere, Tiburtina )
Vagy pl. a TAMbusznak Vatikán közelében is van megállója, ha épp arra szállnátok meg.
Cotral járatokat nem tudom én sem.

Köszönjük a kedves szavakat!
További sok szép élményt kívánok!
#105 - Hajni - 2017.07.18. - 21:28
Kedves Hajni!
Okt.14-18 között utazunk Rómába. 13ó25-kor érkezünk, tehát még arra a napra is vetítve szeretnénk kérni programtervet. Illetve kérdezném, hogy megéri e, illetve melyik pass kártyát javasolnád Nekünk, ha a szállásunk a GuestS Heaven, Via Tolmino 12, Nomentano, Roma, 00198. Még egy kérdés:Jól látom, hogy a 82-es busszal jutunk a szállásunkra a Terminitől?
Köszönöm előre is :)
#106 - Viki - 2017.07.24. - 18:47
#381 Viki
Emailben küldtem útleírásokat, melyekből összeállíthatjátok a programjaitokat.
RomaPass: érdemes utánaszámolni, hogy jöttök ki jobban. Közl.bérlet, jegy + belépők vagy RP.
Szálláshoz 82-es vagy
a 66-os busszal a Nomentana/Gorizia -ig kell utazni. Innen 270 méter a szállásotok.

Kellemes készülődést!
#107 - Hajni - 2017.07.25. - 22:12
Kedves Hajni!

Köszönöm szépen az infokat. :)
#108 - Viki - 2017.07.25. - 22:26
Kedves Hajni!
A piazza Bologna-nál szoktunk megszállni a San Giusto-ban. Közel van a Tiburtinához viszont a jegy 8 euro. Ezért gondoltam a terravisionra ,online vélve 18 euro oda-vissza 2 főre. Metrózni így is úgy is kell. ( remélem jól néztem az árakat)
Eddig mindig béreltünk robogot 2 napra, viszont még nem voltunk a tengernél Ostiában. Most szívesen megnéznénk viszont nem találtam információt arra vonatkozólag, hogy a bérelt robogóval le mehetünk e. Szeptember 3.-án indulunk.
Esetleg tudsz erre vonatkozólag valami információt?
Nagyon szépen köszönöm!
Adél
#109 - Adél - 2017.07.27. - 10:04
Kedves Hajni!
Segítségedet szeretném kérni:
Szeptemberben készülünk Rómába négyen: két felnőtt és két gyerek. A Ciampino reptéren fogunk leszállni és a Fabulous Campingben megszállni. Tudnál abban kérlek segíteni, hogy milyen módon tudnánk a legolcsóbban és a leggyorsabban a reptérről a kempingbe eljutni?
Nagyon köszönöm előre is!
üdv, Judit
#110 - Judit - 2017.07.27. - 14:30
#384 Adél
Szállásotokhoz közelebb és olcsóbb is, ha metróval mentek a Terminitől. B vonalon 3-ik megálló a Bologna.
Terminihez pedig transzferbusszal a legolcsóbb eljutni, különböző társaságoknak van járata. A közlekedési résznél olvashatsz bővebben.

Kellemes készülődést!
#111 - Hajni - 2017.07.31. - 20:56
#385 Judit
Mi is itt szoktunk megszállni, legutóbb tavaly júniusban. Mindkét reptérről tömegközlekedéssel hosszú időben és távolságban is, viszont így a legolcsóbb.
CIA reptérről Atral busszal az A metró Anagnina végállomásához tudtok beutazni (1,20 euro, jegyet a sofőrnél kell venni) . Metróval Termini-nél kell átszállni a B vonalra és Eur Fermi-ig utazni. Itt mikor feljöttök át kell menni a túloldalon, le a lépcsőn onnan indulnak buszok. A 070-es vagy 709-essel tudtok a kempinghez eljutni.
https://goo.gl/maps/djiQC1puZSm

Metrónál vegyetek bérletet a közlekedéshez, 24, 72 órás vagy hetit, attól függően mennyi időt lesztek Rómában. 10 éves korig ingyenes a tömegközlekedés.

Taxi nem tudom mennyibe kerülhet, de 50 euro biztosan van.

Kempingnek van transzferszolgáltatása is, amelyről emailben lehet érdeklődni.

"Shuttle from/to Rome airports (with fee)Shuttles are available on request (info and booking at fabulous@ecvacanze.it)

Shuttle service has to be booked at least 48 hours before arriving at/departing from the camping.

It is subject to prepayment and confirmation from Camping Fabulous"

http://www.ecvacanze.it/en/campsite/camping-village/fabulous-camping-village/useful-info

#112 - Hajni - 2017.07.31. - 21:23
Kedves Hajni!

Largo Piero Bargellini 53. az ismerős címe és innen kell majd a Ciampino repülőtérre kijutni bitang korán. Ő csak a taxis megoldás javasolja, de ugye van más megoldás? Köszönöm előre is válaszod.
üdv: Angi
#113 - Angi - 2017.08.01. - 22:39
Kedves Hajni!

Vonattal Rómából mi a legközelebbi tengerparti hely?
Köszi előre is!
üdv: Angi
#114 - Angéla - 2017.08.01. - 22:42
Kedves Hajni!

Köszönöm a válaszod. Félreértettél. Azt tudom, hogy a szállodánba hogyan jutok el. A kérdésem a bérelt robogóval el lehet e menni a tengerpartra.:) Bocsi ha félreérthető volt amoit írtam:)

üdv.Adél
#115 - Adél - 2017.08.02. - 11:26
Kedves Hajni, csak október elején utazunk, de amit lehet szeretnénk előre online megvenni.
Első kérdésem: 1 hétre megyünk okt 11-17 és olyan közlekedési és múzeumi, régészeti belépőket szeretnénk vásárolni, amit 1 hétig lehet felhasználni. Láttam a 48 és 72 órás passokat, meg az archeologia cardt, de nem tudom hogy jönnénk ki jobban, vagy van-e esetleg még valami, amit nem vettem észre. Lehet, hogy többet fogok majd kérdezni, előre is köszönöm a segítséged. üdv.Kati
#116 - Böőr Katalin - 2017.08.02. - 21:19
#390 Adél
Bejegyzésed első felére sikerült csak reagálnom.
A robogós részére nem tudok válaszolni, mi tömegközlekedni szoktunk.

#388 Angi
Transzferbusz terminitől 5 órakor CIA reptéren van. Terminihez az N9-es éjszakai busszal tudsz eljutni.
Tengerpartra a LIDO hév megy, utolsó négy megálló a tengerparthoz közel van.
#117 - Hajni - 2017.08.03. - 21:58
Kedves Hajni!
S.O.S. Most olvastam egy cikket, h az A metro Termini-Arco diTravertino szakaszt lezárták a Laterán irányában.
Az ellentétes irányban biztosan közlekedik? Holnap reggel indulunk!
Légy szíves válaszolj minél hamarabb!
Köszi: Emma
#118 - Emma - 2017.08.06. - 16:31
Kedves Hajni!
Az kimaradt a levélből, h az Anagnina-tól a Spagna-ig mennénk.

Köszi: Emma
#119 - Emma - 2017.08.06. - 16:36
Kedves Hajni!
Köszönöm szépen. Akkor majd kint a bérléskor megkérdezzük. Ha nem mehetünk vele akkor megyünk tömegközlekedéssel:)

Szép napot: Adél
#120 - Adél - 2017.08.09. - 07:30
Kedves Hajni, szallasunk The place in Rome-ban lesz, ahogy neztem az kintebb van a belvárostol. Erdemes megvennunk igy roma Passot? Jol ertelmeztem h azzal igy tomegkozlekedes ingyen van kiveve repter ill bemehetek vele pl angyalvar ill Colosseum. Mivel colosseum kombi jegy igy masik 2re (Forum, Palatine)is ervenyes meg v ilyen esetben nem? Vatikanba is megyunk, de oda online elore veszek jegyet. Itt jelent vmit sorba allasnal h roma pass is van? Koszi a segitseget. Szep napot Erika
#121 - Erika - 2017.08.20. - 08:51
#396 Erika
Ez a szálláshely közel van a Termini-hez (Róma nagy közlekedési csomópontja, ide érkeznek a reptéri buszok is)
700 méter gyalog.
https://goo.gl/maps/ZTuqyjE2J762

Közlekedésre érdemes bérletet venni vagy RomaPass-t, ezzel ingyenes a közlekedés. 48 és 72 órás is van. Előbbi 1, a 72 órás 2 ingyenes belépővel.
Colossem-Forum-Palatinus egy jeggyel látogatható, egy ingyenesség használható fel vele.
Fontos, hogy a két ingyenes belépő egymás utáni helyen használható fel, érdemes a drágább helyekre bemenni vele.
Vatikánba nem érvényes, az már másik állam!
Bazilika ingyenes, de sorba kell állni a biztonsági ellenőrzés miatt. Ruházatra ügyeljetek, vállak, térdek nem lehetnek kint.
Vatikáni múzeumokba javasolt az online jegyelővétel, hogy a hosszú sort elkerüljétek.


#122 - Hajni - 2017.08.20. - 20:35
Kedves Hajni!

Vasánap indulunk végre. Az egyik honlapon azt olvastam, hogy a Terravision buszjárat szünetel. Ez tényleg így van? A honlapjukon nem találtam erről semmit. Szeretném online megvenni a jegyet, de ha szünetel akkor felesleges.
Köszönöm szépen a segítséged!
üdvözlettel: Adél
#123 - Adél - 2017.08.28. - 07:54
#398 Adél
Nem találtam szünetelésről információt.
Vannak más transzferbuszok is bár picit drágábbak, viszont ezeken nincs tülekedés. érdemes pl. a SITbus-t választani.
#124 - Hajni - 2017.08.28. - 21:40
Kedves Hajni!
Köszönöm szépen így fogok tenni.
#125 - Adél - 2017.08.29. - 08:25
Kedves Hajni!

A cikkben nem kerül szóba a Róma-Pantano elő városi vasútvonal vagy , ez rendes vasút vonal és ide más jegy kell? Vagy ez is használható a 7napos bérlettel vagy erre külön jegy kell?

Köszi!
#126 - DCS - 2017.08.30. - 14:04
Kedves Hajni!

Közben megleltem ez metrónak van jelölve :)

Köszi
#127 - DCS - 2017.08.30. - 14:10
Kedves Hajni!
Nagyon sok hasznos tudnivalót olvastam az oldalon, gratulálok. Mi a férjemmel szept. 5-9-ig leszünk Rómában, egy 3 napos útitervet tudnál nekünk is küldeni?
Online megvettük a jegyet a Vatikánba, kérdésem, hogy ha 11-re foglaltuk az időpontot, előtte érdemes a Szent Péter Bazilikát megnézni? A Bazilikából át lehet menni a múzeumba, vagy ki kell jönni és máshol van a bejárat?
Nagyon köszönöm, üdv., Bokorné Tünde
#128 - Bokor Zoltánné - 2017.09.02. - 21:00
Kedves Hajni! Szeretném megtudni, hogy érdemes-e előre megvásárolni a Fiumicino repülőtérről induló Shuttle buszra a jegyet? Hol van a buszmegálló a repülőtéren? Mi a helyzet, ha késik a gép és nem érjük el a kiválasztott időpontban induló buszt? Várom a szíves válaszát.
#129 - Laci - 2017.09.04. - 18:22
#404 Laci
SITbus megállója a T3 terminálnál van. Az alábbi linken látható.
http://www.sitbusshuttle.com/en/bus-stops/

Online jegyvételnél a feladott poggyászok kézhezvételére is hagyjanak időt, úgy válasszanak időpontot. Késés esetén a későbbi járatra is felhasználható a jegy, de elsőbbségük az adott járatra érvényes jegyűeknek van, előbb ők szállhatnak fel.
Nyugodtan megvehető online.

http://www.sitbusshuttle.com/en/bus-stops/
#130 - Hajni - 2017.09.06. - 21:52
Légy szíves 3 napos uti tervet küldeni Rómáról. Köszi. Gratulálok a blogodhoz, nagyon hasznos. továbbiakhoz sok sikert, kitartást és egészséget.
#131 - Marcsi - 2017.09.13. - 11:40
Kedves Hajni!

Gratulálok az oldalhoz, iszom szavaidat. életem első Rómája lesz, 2017.12.09-12. Szombat reggel érkezünk 08:05-kor, és kedden jövünk 22:00 órakor. A szállást 15-től tudjuk elfoglalni, így néztem, hogy a Terminin van csomagmegőrző. 72 órás Róma kártyát fogunk venni. Abban kérem a segítséged, hogy készíts kérlek nekünk egy 4 napos programtervet, amibe belekalkulálod, hogy mikor vegyük meg a kártyát, hogy időben jók legyünk, és a vasárnap-hétfői nyitvatartási korlátok mellett melyik nap mit nézzünk meg. Négy teljes napunk lesz, kifulladásig! Szállásunk: B&B Sepulveda Via Magnagrecia, 106. Esetleg ismered?

Köszönöm!
#132 - évcike - 2017.09.15. - 08:49
#407 évcike
Emailben küldök leírásokat, melyekből össze tudjátok állítani a napjaitokat. Sajnos arra nincs kapacitásom, hogy mindenkinek személyreszabott útvonalat állítsak össze.
Szállást nem ismerem, de az eljutás oda egyszerű. Terminitől (ide érkeznek a reptér transzferbuszok) a 360-as busszal 8 megálló a Magna Grecia/Tuscolo.
https://goo.gl/maps/gNAdiUjDLCM2

RomaPass-t már a reptéren vagy Termini-n is meg tudjátok venni, érvényessége az első kezeléstől számított 72 óráig tart. Vatikánba nem érvényes!
Ha szombat reggel elsőként a 360-as buszon kezelitek, kedd reggelig érvényes lesz. Keddre már elegendő lehet 1-2 vonaljegy is. Erre a napra maradhat a Vatikán, Szt. péter bazilika.

Jó utat!
#133 - Hajni - 2017.09.17. - 16:26
Kedves Hajni!
Megjöttem Rómából, s mint mindig iszonyúan jó volt:)
A Terravision nem szünetel :) folyamatosan ingázik a Termini és a reptér között, szóval bátran ajánlom mindenkinek az elővételt aki így szeretne bejutni ill. kijutni.Annyi változott, hogy már nem a Via Marsalán áll meg hanem a Via Giovanni utcában. Ez a Termini másik oldala, könnyen megtalálható.
A robogózás is simán ment avval mentünk Tivoliba és nagyon élveztük. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Köszönöm még egyszer a segítségedet remélem egy picit tudtam segíteni én is ezekkel az információkkal.
Voltunk Bud Spencer sírjánál, emlékezetes volt. Akinek van lehetősége látogasson el a Veranói telmetőbe megéri.
#134 - Adél - 2017.09.18. - 09:48
Kedves Hajni!

Abban kérem a segítségedet, hogy én most pont 25 éves vagyok (decemberben leszek 26). Nekem kedvezményes még a jegy vagy már teljes áron kell megvennem?
Előre is köszönöm a választ!

üdvözlettel: L
#135 - Lumiere - 2017.09.21. - 09:10
Szia! Szeretném a segítséged kérni! Márc. 29- ápr. 1- ig leszünk Rómában. Szállásunk, Palma Residence. Via Varesa 5. 00185. Nagypénteken nyitva vannak a nevezetességek? érdemes R. Pass-t venni? 2 gyerekkel megyünk. érdemes előre megvenni a jegyet, belépőt?A gyerekeknek az ingyenes jegyért úgyis sorba kell állni. Kérlek küldd el nekem is a 3 napos programodat! A közlekedés milyen a szállástól? Gyors?
Jó helyen van? A C. reptérről hogyan tudunk a szállásra jutni? Este biztonságos a környék?
Köszönöm válaszod! Szép napot!
#136 - éva - 2017.09.23. - 13:39
#409 Adél
Köszönöm a visszajelzést! További sok szép látnivalót, utazást kívánok!

#410 Lumiere
Ha már betöltötted teljesárút kell venni, de kérj kedvezményest, nem jellemző hogy igazolványt kérjenek.
Simán bevállalható :)

#411 éva
Szállásotok a Termini pályaudvarhoz közel van, reptérről traszferbusszal utazhattok ide.
Termini Róma nagy közlekedési csomópontja, sokféle nép van errefelé, de szerintem nincs gond velük.
RomaPass -al is sorba kell állni a jegypénztáraknál, hogy a gyerekek ingyenes regisztrációs jegyét kikérjétek.
Mivel Húsvét hétvégéje lesz, érdemes lehet előre megvenni a belépőket, mert ebben az időszakban még többen vannak a városban. így az RP nem kell,, elég a közlekedésre jegyet, bérletet venni.
Kellemes készülődést!
#137 - Hajni - 2017.09.24. - 22:34
Kedves Hajni!
Október 23-án, délután 1 órakor érkezünk Rómába, 27-én dél körül indulunk haza. Kérlek, hogy küldj nekem 3, vagy 4 napos utitervet. A szállásunk a Termini közelében lesz. Ha a kötelező látványosságokat szeretnénk megnézni, érdemes-e RP-t vásárolnunk? Segítségedet előre is köszönöm!
#138 - Mariann - 2017.09.27. - 15:08
Szia Hajni,

én is szeretnék csatlakozni az előttem szólókhoz. Most próbálom tanulmányozni Rómát ugyanis okt 27-én megyünk és 30-án este jövünk haza. Ha meg tennéd nekem is küldenél program tervet, ill hogy érdemes közlekedni(eddig azt olvastam, gyalog be lehet járni az egészet) itt fogunk megszállni: Via Achille Grandi 7, 00185 Rome, Italy
. érdemes-e vmi odafigyelni? Esetleg milyen éttermet tudnál ajánlani? Nagyon köszönöm előre is!üdv. Zsófi
#139 - Zsófi - 2017.10.02. - 18:31
Kedves Hajni! :)
Nagyon jó az oldal, nyáron a Velencei utunk szervezésekor is nagyon-nagyon sokat segített. :)
Ez lesz a szállásunk címe: Via della Polveriera 14, Rione Monti negyed, 00184 Róma. Hasonlóan az előttem szólóhoz, szeretném kérdezni, hogy innen mennyire járható be gyalogosan Róma? A főbb nevezetességeket néznénk meg. Vatikánba busszal mennénk. De például a Trastevere, Pantheon, Piazza Navona gyalog vagy inkább busszal érdemesebb?
Válaszodat előre is köszönöm. :)
#140 - Réka - 2017.10.03. - 14:03
Kedves Hajni! április végén utazunk egy hétre Rómába. úgy tervezzük hogy egy napra elutazunk Firenzébe. Szerinted busszal vagy vonattal érdemesebb? és melyik weboldalon tudom megnézni a menetrendet és az árakat. Valamint érdemes-e esetleg elővételben megvenni a neten keresztül a jegyeket.

Előre is köszönöm a segítséget:-)

#141 - Niki - 2017.10.07. - 18:35
Kedves Hajni!
Október 20-án utazunk Rómába . Délután 2-kor száll le a gépünk és egy metró megállóra van a szállásunk ( Via dél Serpenti130 )a Terminitől. Szombaton a vatikáni múzeumot és a bazilikát szeretnénk megnézni. Kérdésem hogy pénteken beleférhet még valami? Tudnál ajánlani a 2 teljes napra tervet?
Köszönöm az oldal nyújtotta segítséget is!!!!
#142 - Weisz Anita - 2017.10.08. - 14:36
Kedves Hajni!
Október 21-én utazom Rómába a barátnőmmel.Nagyon izgulok mert ez lesz az első magánszervezés mindig csoporttal mentem eddig.
A gép 15 órakor száll le.
érdeklődnék hogy jutok el a szállásra a legkönnyebben?
Szállás címe:Viale delle Milizie 48
Daffodil in Roma San Pietro.
Illetve mit javasolsz vasárnapra illetve hétfőre hogy tervezzük meg a programot.
Esetleg mivel érdemes közlekedni a szálláshelyünkről?
árak?
Előre is köszönöm a segítségedet!
Szép napot kívánok!
Helga
#143 - Helga - 2017.10.10. - 14:23
#141 Niki
www.trenitalia.it oldalon tudsz vonatjáratokat keresni, jegyet venni.
Firenzére, Toszkana-ra érdemesebb volna több időt szánni. Legyen ez egy következő úticél :) (Pisa-ba van fapados járat, onnan könnyen elérhető.)

#142 Anita
Péntekre: Via dei Serpenti-n a Colosseumhoz tudtok sétálni, vagy két megálló a 117-es busszal.
Innen a Forum mellett a Vittorio Emanuel emlékműhöz menjetek. (jobbra a túloldalon a Császár fórumok vannak, majd Traianus fóruma. VE emlékműtől balra a Capitolium, szemben pedig a Via del Corso, amiről elérhető a Trevi-kút, Pantheon, P.Navona, Spanyol-lépcső.
Minden valószínű nem fog beleférni, szombatra is maradhat belőle.
Vatikáni múzeumokat ilyen rövid utazás során kihagynám, helyette a Szt.Péter térről az Angyalvához menjetek, majd át a hídon, és P.Navona, Pantheon vagy vissza a colosseumhoz, ha kimaradt előző napról valami.

#143 Helga
CIA reptérről Atral busszal menjetek az Anagnina metróvégállomáshoz, majd a metróval Lepanto megállóig. Ide közel van a szállásotok.
https://goo.gl/maps/B1Ww5jRd4mB2


Közlekedésre a metrót, illetve a Lepanto megállótól a 87-es buszt javaslom. (megállói pl: p.Navona, Torre Argentina, P.Venezia, Colosseo)
Emailben küldtem útiterveket, melyekből össze tudjátok állítani a napjaitokat.

Jó utat Mindenkinek!


#144 - Hajni - 2017.10.10. - 21:44
szia. Terminirol hogyan jutok el Via Aurelia 727 Hotel Consulhoz? Koszi
#145 - Levente - 2017.10.10. - 22:29
Szia!
érdeklődni szeretnék, hogy a 25 év alattiak esetében csak a diákoknak kedvezményesek a jegyárak, vagy a dolgozó, de a 25 évet még be nem töltöttek személyeknek is?
A Vatikáni múzeum és Sixtus kápolna belépőjegyénél az alábbit olvastam : "26 éven aluli diákok részére, és 6-18 éveseknek 8 Euró",
míg minden más belépőjegy esetén ezt: pl. : Kombinált jegy (Colosseum, Forum, Platinus): "8-25 éveseknek: 7,50 Euró."
Nagyon köszönöm a segítséget!
#146 - Andrea - 2017.10.11. - 10:55
#145 Levente
Az A metróval Cornelia megállóig kell utazni, majd onnan a 246 vagy 246P busszal még 4 megálló Malagrotte irányba Aurelia/Pironti-ig.
https://goo.gl/maps/MCVjkKSYRfK2
#147 - Hajni - 2017.10.11. - 23:15
Szia Hajni!
November 30 - december 3 között megyünk Rómába, Ryanairrel. A Ciampino reptérre érkezünk. Innen busszal szeretnénk bemenni Rómába. Mi egyből a Vatikánba szeretnénk menni. Tanácsodat szeretnénk kérni, hogy lehet a legkönnyebben oda jutni. Onnan már bisztos könnyebben boldogulunk mivel ott a szállás is. Köszönöm előre is. A 3 napos útitervedet már lementettem. :-)
#148 - Carmen - 2017.10.12. - 09:04
#146 Andrea
én már rég nem vagyok érintett, de az ismerősök köréből tudom hogy nem kell, hogy diák legyél az állami múzeumoknál. Igazolványt sem szoktak kérni, így a már 26-ot betöltött is kedvezményes jegyet kapott.
Vatikáni múzeumokban viszont elkérik az útiokmányokat, és biztosan kérik a nemzetközi diákigazolványt is. Ott nem lehet bliccelni :)


#148 Carmen
Atral buszt javasolnám, amire a jegyet a sofőrnél kell megvenni. (1,20) A busz az Anagnina metróállomáshoz megy,. Metróval Ottaviano -ig utazzatok, innen közel Vatikán falai és a Szt.Péter tér-bazilika.
Ha más transzferbusszal mennétek a Terminihez, onnan is az A metróval kell Ottaviano-ig utazni.
#149 - Hajni - 2017.10.13. - 18:29
Sziasztok! November 9.kén megyünk Rómába. A Hotel Athénába szállunk meg, szeretnék egy utitervet hogy jutunk el odáig.Hol kell vegyünk buszjegyet , és milyet. Köszönöm szépen. Rozália
#150 - Füri Rozália - 2017.10.15. - 17:30
#150 Rozália
Reptérről transzferbusszal a Terminihez tudtok beutazni, ahonnan a szállásotok a 310-es busszal 6 megálló Vescovio irányba. Megálló neve Ippocrate- Marchiafava. Hotel jobbra a következő utcában lesz.
https://goo.gl/maps/Ay6kiGj9wMk

Közlekedésre kell vennetek jegyet vagy bérletet. RomaPass-szal is lehet utazni. Reptéren is tudtok venni, de Termini-n biztosan.
Reptéri tanszferbuszokra nem érvényesek, arra külön jegy kell, amit vagy ott a helyszínen, vagy online utazás előtt tudtok megvenni.

Kellemes készülődést!
#151 - Hajni - 2017.10.16. - 20:21
Kedves Hajni!
A 64-es busz, amivel Vatikánba lehet eljutni, a Colosseum közelében körübelül hol a megállója?
Válaszodat előre is köszönöm. :)
#152 - Réka - 2017.10.18. - 10:31
#152 Réka
Colosseo metróbejáratnál kell a 87-es buszra szállni, 3-ik megállónál (Plebiscito) kell átszállni a 46, 64 vagy 916 buszra amivel 8 megálló a Cavalleggeri/S.Pietro.
https://goo.gl/maps/ybB6aKx7SVk


http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=trovalinea&linea=64&percorso=64A
#153 - Hajni - 2017.10.18. - 20:45
Szia Hajni!
Mi csütörtökön indulunk Rómába, és szeretnénk eljutni a lehető legtöbb látnivalóhoz. 5napot leszünk a városban, ebből 3 a teljes nap. én is szeretném kérni a már többeknek küldött útitervedet. Köszönöm szépen: Eszter
#154 - Eszter - 2017.10.23. - 07:12
Szia Hajni!
November közepén tervezünk egy 5 napos "Római vakációt". Szeretnék kérni egy 4 napos tervet, mert az 5. nap már utazás van haza. Szállásunk az Angyalvár közelében lesz. Milyen busszal érdemes menni a reptérről? (Ciampino). érdemes e Roma Pass kártyát vásárolni? Ha igen, hol lehet megvenni? Tudnál ajánlani borboltot és éttermet is?
Köszönettel: Andi
#155 - Andi - 2017.10.24. - 19:42
Kedves Hajni!
November közepén megyünk öt napra Rómába, két gyerekkel (nyolc és kilenc évesek). Nagyon nyitottak, érdekli őket a történelem, a nagyobbik sokat tud már Rómáról. Szeretném én is e-mailben megkapni a négy napos utazási tervet. Tudnál ajánlani olyan programot is, ami kifejezetten gyerekeknek való? Köszönöm! Dóri
#156 - Dóri - 2017.10.31. - 14:54
Kedves Hajni!
November közepén a szélesebb családdal 5 napra Rómába utazunk, először járunk majd a városban. A szállásunk a Monti negyedben van, úgy nézem, hogy elég központi elhelyezkedésű. Mit gondolsz érdemes Roma Pass kártyát vásárolnunk vagy elég a 10-es gyűjtő? Küldenél egy 4 napos úti tervet? Nagyon köszönöm előre is és azt a sok hasznos információt is, amire az oldalról tettem szert. üdvözlettel, Tünde
#157 - Tünde - 2017.11.02. - 21:11
Szia. Terminirol hogyan juttunk el a Via Giolitti 433 ( Hotel Center 1-2-3 )legkonnyebben? elore is koszonom
#158 - Levente - 2017.11.03. - 15:15
Szia. November 11-14-ig leszünk Rómában. A szállásunk a Cipro metróállomás környékén lesz. Két gyerek és négy felnőtt utazik, két nyugdíjas is van köztünk. Szerinted érdemes-e megvenni (a felnőtteknek) a Roma Pass 3 napos jegyet? Illetve ha van 3 napra programterved - fentebb olvastam róla - akkor szeretném én is elkérni. Köszi előre is.
#159 - Lukács Mária - 2017.11.06. - 15:24
#157 Tünde
Amennyiben nem vagytok kedvezményes jegyvételre jogosultak (25 alatti, diák, gyermek) akkor jó lehet nektek a RomaPass. Ezzel ingyenes az első két belépő (drágább helyeket válasszátok) és a közlekedés. Viszont mivel központi helyen lesz a szállásotok a közlekedésre nem igazán kell költenetek, elég lehet napi 1-2 vonaljegy is.
(emailt küldtem)
#160 - Hajni - 2017.11.06. - 20:38
#158 Levente
Reptéri tanszferbuszok a Via Giolitti-re érkeznek, csak oda kell sétálni a szálláshoz.
#161 - Hajni - 2017.11.06. - 20:43
#159 Mária
Gyerekeknek 18 éves korig szinte mindenhol ingyenes a belépő, 25 éves korig kedvezményes. Nyugdíjasoknak nincs kedvezmény.
Mivel vegyes életkorú a csapat, hogy együtt tudjatok mindenhová bejutni, pl. ne kelljen külön az ingyenes jegyért a gyerekeknek más sorba állni, ne legyen RomaPassotok. Elegendő ha csak közlekedéshez vesztek bérletet vagy jegyet.
Emailt küldtem.
#162 - Hajni - 2017.11.06. - 20:58
Sziasztok, mi a feleségemmel pénteken jöttünk haza egy 4 napos római utazásból, így frissek az élmények:
- a Cesar Palace "szállodát" nem ajánljuk senkinek
- a vatikáni múzeumokba 0 perc várakozás után jutottunk be úgy, hogy nem vettünk előre jegyet (kb 10 óra környékén értünk oda)
- sajnos a Vatikánból nem tudtunk átmenni a Szent Péter bazilikához, így ki kellett menni és kb 1 órát sorban állni a bejutáshoz, de megérte :)
- a Velence téren lévő épületben pont szerelték a liftet, így nem tudtunk felmenni a tetőre
- a Colosseumba kb fél órás várakozás után sikerült bejutni
- megnéztük még a főbb látnivalókat (Spanyol lépcső, Trevi kút, Pantheon, Palatinus, Forum Romanum, Popolo tér és 4-5 bazilikát), mind nagyon szép és megéri megnézni
- az ételek nagyon finomak és árban sem vészesek
- tömegközlekedést jónak mondanám, egyszer vártunk egy buszt. kb fél órát, aztán elmentünk egy másikkal.

Ha valakinek van konkrét kérdése, szívesen válaszolok.
#163 - Viktor - 2017.11.20. - 19:24
Kedves Hajni!

Segítséget szeretnék kérni Tőled. Február 2-án indulunk Rómába a Ciampinóra érkezünk (itt már jártam). 6.-án késő este a másik repülőtérről indulunk haza. Nagyon tartok a Fiumicino repülőtérről, itt még nem jártam, de ahogy utána néztem elég nagy. Mire kell itt figyelni, mennyire lehet eltévedni? Sajna a nyelvtudásunk 0. Másik kérdés: 4.-én szeretnénk focimeccsre menni.Van tapasztalatod a jegyvételt illetően? Kérhetnék Tőled egy 3-4 napos útitervet? Előre is köszönöm szépen!
#164 - F.Kati - 2017.11.29. - 20:32
Sziasztok. április közepén tervezek egy utat Rómába. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor már nagy a turistatömeg, sokat kell várakozni a nevezetességek előtt?
#165 - tamás - 2017.12.03. - 08:49
#164 F.Kati
Hazafelé a reptérre kijutásra számoljatok, hogy kb. 60 perc a buszok menetideje, melyekre online vegyetek jegyet. Vonattal is lehet menni, de az drágább. FR1 8 euro, Leonardo express 14 euro.
Reptéren belül is sokat kell menni a kapuhoz, de minden jól ki van táblázva, jelölve. Ha van feladandó poggyászotok, az is idő. Inkább 18.40-45 kor induló buszt válasszatok.
Focimeccsen nem voltam (itt nem, de Barcelonaban igen :)). Szerintem itt is igaz, hogy a hivatalos oldalakon vegyetek jegyet.

(Emailt küldtem.)
#166 - Hajni - 2017.12.03. - 20:43
#165 Tamás
Rómában mindig sok a turista, de tavasztól őszig még többen vannak.
április egyébként is már a húsvét miatt is (nem néztem utána mikor lesz) több embert vonz. ápr.25én van nemzeti ünnepük, a Felszabadulás ünnepe is.

általánosan igaz, hogy a nagyobb, nevezetesebb látnivalóknál sorba kell állni. Előre vásárolt online jeggyel viszont a sor kikerülhető. Vatikáni múzeumokba mindenképp javaslom az online jegyvételt!
RomaPass is előnyös lehet, pl. colosseumnál külön sor van (sokkal rövidebb) .
Szt.Péter bazilikánál muszáj a biztonsági ellenőrzés miatt sorba állni, de gyorsan halad.

#167 - Hajni - 2017.12.03. - 20:59
Szia Hajni,
itt az oldalon ajánlott szállások közül sikerült foglalni (Scalini di Travestere), viszont nem boldogulok azzal, hogy a Ciampino reptérről hogy lenne a legegyszerűbb odamenni, illetve, hogy onnan a Terminihez mivel és mennyiért lehet eljutni? Köszönöm
#168 - Orsi - 2017.12.05. - 15:55
#168 Orsi
Többféle módon lehet a reptérről beutazni a városba:
1. Transzferbuszok a Terminihez mennek, innen a H jelű busszal 10 megálló. (transzferbusz 4-6 euro)
2. Atral busszal Anagnina metróállomásra, metróval Termini-ig majd a H jelű busz. (Atral busz 1,20)

https://goo.gl/maps/rgCu8ZSovLN2

3. 720-as busz Laurentina metróállomás és innen vagy 30-as busz + 170-es busz
vagy metró Marconi megálló és innen a 170-es busz.
https://goo.gl/maps/3fbaJMqk4kD2
https://goo.gl/maps/KrmrgBX2Gys

720 és minden többi buszra már érvényesek a római bkv (atac) jegyei bérletei. Jegyárakat fentebb találsz.

Kellemes készülődést!
#169 - Hajni - 2017.12.05. - 20:58
Szia!
Január 18-21 között egy kisebb baráti társasággal leszünk Romában(6fő). csüt 18 jan 2018 · 06:20 - 08:05 vas 21 jan 2018 · 08:30 - 10:10 indulás érkezés időponttal.Szeretnék kérni segitséget e rövid idő hasznos eltöltéséhez. Főbb látványosságokat szeretnénk megnézni.Online jegyvásárlási tippeket is szeretnék kérni köszönettel. János
#170 - Rózsa János - 2017.12.13. - 10:08
Köszönöm a választ, de nem találom a jegyárakat, kérlek küldd át a linket.
A 720as busz a Ciampinotól megy be a városba?
Kérnék szépen még egy 3 napos programtervet is. (3 egész napot leszünk ott).
Köszönöm!
#171 - Orsi - 2017.12.15. - 13:54
#171 Orsi
720-as busz a legolcsóbb bejutási lehetőség. Jegyautomaták a kijáratnál jobbra vannak. (ATAC, bordó színű)
Buszmegállót is könnyen megtaláljátok, ATRAL/ATAC felirattal. 8.30-40 körül indul.
Javaslom vegyetek 72 órás bérletet, ez a hazautazás reggelén is jó még. 18 euro

https://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#jegyek-berletek

Emailt küldtem.

#172 - Hajni - 2017.12.19. - 20:36
#170 János
Emailben küldtem útvonalterveket.
Múlt héten voltam Rómában, meglepően kevesen vannak a júniusi, szeptemberi tömegáradathoz képest. Vatikáni múzeumoknál most nem voltam, de sehol nem voltak sorok. Online jegyvétel így nem szükséges.
#173 - Hajni - 2017.12.19. - 20:42
Szia. Augusztus elején megyünk Rómába hétfőtől vasárnapig. 2 felnőtt és 15 éves gyerek. A szállás fiumicinoi reptér közelében lessz. Ez a városrész beletartozik a városi rendszerbe? A napi ingázás végett. Köszi Tamás
#174 - Tamás - 2017.12.26. - 11:46
#174 Tamás
Nem, az már nagyon nem.
Egyedül Lido di Ostia és Róma közötti hévre érvényesek a bkv jegyek, Rp.
#175 - Hajni - 2018.01.04. - 20:48
üdv,

mi jövő hónapban utazunk egy kis városnézésre, ezért is keveredtem erre az oldalra. Az lenne a kérdésem , hogy a reptéri transzfereknél miért nincs megemlítve a vonat? Nekem ez tűnik a legkézenfekvőbbnek, mivel ahogy nézem a treniatlia oldalán 2 személyre 3€-ba kerül a két jegy és kb negyed óra alatt ér be a fő pályaudvarra. Vagy ez esetleg valmiért nem ajánlott?

üdv: Szabi
#176 - Szabi - 2018.01.08. - 23:12
Szia!

A Ciampino reptérről vonattal még nem lehet utazni, először be kell utazni a Ciampino városi vasútállomásig COTRAL/ATRAL busszal, melyek nem járnak annyira gyakran, ill. az egyikre nem is lehet a reptéren jegyet venni. Ugyanakkor, tényleg, az is egy lehetőség lenne, de azzal már nem bonyolítanám a leírást, inkább kiegészítettem most a leírást egy annál is jobb, 2017. szeptemberétől élő, Hajni által is említett megoldással, a 720-as busszal, ami olcsóbb és egyszerűbb mint a buszos+vonatos megoldás.
#177 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.09. - 00:12
Sziasztok!
Olyat kérdeznék,hogy mivel tudok kijutni a Terminitől a Ciampino reptérig?
6.50-kor indul vissza a gép B.pestre.Hajnal 4 óra körül el kellene indulni a Terminitől.Csak taxi a megoldás?Köszönöm.
#178 - András - 2018.01.12. - 14:03
#178 András
Az első transzferbuszok 4.30-kor indulnak és 5.10-re mát a reptéren vannak.
Pl. Terravision, sitbusshuttle

#179 - Hajni - 2018.01.13. - 20:13
Kedves Hajni!

Nyáron megyünk Rómába, a Camping VVillage Rome-ban foglaltunk szállást.

A térkép alapján úgy látom, hogy busz+metróval be lehet jutni a belvárosba. A jegyekkel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy mit jelent az pontosan, hogy egy jeggyel át is lehet szállni? érvényesítem először a buszon és azzal mehetek a metrón is vagy oda új jegy kell?

Segítségedet köszönöm,
#180 - Klára - 2018.01.16. - 10:29
Szia!

április 16-22 között leszünk Rómában a párommal.
Kérhetek én is egy útitervet?
Köszönöm!
#181 - Timea - 2018.01.16. - 21:37
Kedves Hajni!
Január 22-26 között leszünk Rómában. Szállásunk a Via Marco Aurelio 37-n van. Nagyon örülnék, ha tudnál küldeni egy 4 napos programtervet. Köszönöm előre is.
#182 - Pápa éva - 2018.01.17. - 11:42
Kedves Hajni, anyukámmal februárban 3napra (3éj 4. Nap már utazunk vissza)megyünk Rómába. Szeretnék kérni én is a 3-4 napos útitervből, ha van rá lehetőség akkor a tengerpartot is megnéznénk vagy tivolit. Szállásunk a Tinker Bell. Nagyon szépen köszönjük a segítséget! Csoda ez az oldal!
#183 - Paku Patrícia - 2018.01.20. - 16:32
Kedves Hajni! Csütörtökön utazunk Rómába 5 napra. A Fiumicino reptérre érkezünk. A Vatikánba a belépőket intéztük. CIS tömegközlekedési jegyeket szeretnénk venni. A Colosseum és a Termini között kb. középúton lesz a szállásunk. Miket javasolsz, mit nézzünk meg (piac, fagyi, tengerpart, pizza, stb. ilyesmi is érdekel minket)? Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
#184 - Czákler Judit - 2018.01.22. - 10:56
Szia! Mi február 5-8 -ig leszünk Rómában. Először megyünk, így én is a szted fontos látnivalókról érdeklődnék. A Róma passt megéri kiváltani? Hotel Athena a szállás a Via Ercole Pasqualin. Köszönöm a segítséget! :-)
#185 - Judit - 2018.01.24. - 22:03
Szia! Mi február 23-26. között megyünk Rómába. A szállásunk a Colosseum mellett lesz. Nagyon örülnék, ha tudnál 3 napos útitervet küldeni. Igaz már beterveztük a főbb látnivalókat és a Róma passt is megvan. Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy nem felkapott éttermeket, hanem olyan igazi olasz éttermet tudsz-e ajánlani, és hol a legjobb a tirmaisu. Köszönöm szépen a segítséged!
#186 - Saliberi - 2018.01.25. - 13:05
Kedves Hajni!
Segítségedet szeretném kérni. Február 11-én a reggeli 8:30-as járathoz kell kiérnünk Róma Ciampino-ra, a szállásunk Casa La Salle - Casa Religiosa Hotel, Via Aurelia 472, Aurelio negyed. A Sitbus-ra gondoltam, ami 5:30-kor indul a Terminiről, de a Terminire hogy jutok el a szállásról hajnalban? A metró csak 5:30-tól jár.
Köszönöm a válaszodat! :)
Nina
#187 - Nina - 2018.01.25. - 21:30
#187 Nina
https://goo.gl/maps/YZtH8HzCBmy

N1 éjszakai busszal tidtok a Terminhez menni és innen transzferbusszal a reptérre.
#188 - Hajni - 2018.01.28. - 19:32
Szia
Nagyon sok kétségem van, február 4 reggel 8-kor érkezünk Rómába, és 7-én 22-kor távozunk. Szállásunk a Vatikán mellett, Borgo Vittorio 41, Casa dolce casa. A két lányommal megyek, egyik gluténérzékeny, remélem gluténmentes kaját is fogok találni. A dilemmám az, hogy mit kellene megvenni előre, belépőket,hogy tudjuk kihasználni legjobban az időt, hogy mindent megnézzünk ami belefér. Vegyünk-e utazási bérletet, hisz elég közel vagyunk mindenhez (?) és. Ha jól tudom első vasárnap ingyenesek az állami múzeumok , nem tudom mi tartozik ide. Vatikánt hétfőre gondoltam. Azt gondolom érdemes előre megvenni. Róma passt érdemes-e ? Esetleg valami tervet erre a m ajdnem 4 napra :( Köszönöm szépen.
#189 - Edith - 2018.01.28. - 21:44
#189 Edith
Nagyon jó helyen, pár méterre lesz a szállásorok a Szt.Péter tértől.
Reptérről atral busszal utazzatok az A metró Anagnina végállomásához. Busznak közös megállója van a 720 busszal. 8.40-45 indul, jegyet a sofőrtől kell venni, 1.20 euro.
Metróra vegyetek vonaljegyet, és javaslom az első napra legyen ebből 2-3 db/fő.
Metróval Ottaviano állomásig menjetek, ide közel van a hotel. Miután lepakoltatok sétáljatok az Angyalvárhoz . Mivel akkor lesz az ingyenes vasárnap, használjátok ki. Innen a 40x busszal a Piazza Veneziara és ha szemben álltok a nagy fehér Ve emlékművel
akkor annak bal oldalán menjetek a colosseimhoz
A forum-romanum mellett fogtok sétálni, az úton lesz belépőhely jobbra. Ha itt mentek be a fórumot majd innem a palatinust tudjátok bejárni. Ha viszont tovább mentek a colosseumhoz fogtok érni. Itt biztosan sokan lesznek, azt nem tudom mennyi időt kell várni hogy bejussatok.
Majd meglátjátok mennyire vagytok fáraftak, hány óra van akkor... Stb
érdemes lenne az ingyenességet kihasználni
Egyébként 18 éves korig amugy is ingyenes, igy ha nem sikerülne bejutni a következő napok egyikén majd visszajöttök. Csak felnőttnek kerül pénzbe
Romapasst ne vegyél, a következő három napra napi 2-3 vonaljegyet vagy 72H bérletet vegyetek.

Hazafelé fco reptérről mentek, ide mi vpnattal szoktunk kimennii Trastevere állomástól. 3, 8 villamos itt megáll.
Vagy Terminitől transzferbusszal, amire online jegyvételt javaslom.

Többit emailben.
#190 - Hajni - 2018.01.28. - 22:33
CAsa la Salle a szállásunk,aCIAMpino reptérröl mennyibe kerül a transzfer járat/fö,vagy érdemes tömegközlekedni?köszönöm
#191 - salamonne - 2018.01.30. - 14:33
#191 Salamonné
Tömegközlekedést javaslom.
Atral busz az Anagnina metróállomáshoz (1,20 euro) és aztán metróval Cornelia megállóig. Ide közel van a szállás.
Metróra vonaljegy 1,50 vagy innentől már használható bérlet vagy romapass is.
#192 - Hajni - 2018.01.30. - 22:08
Segítséged szeretném kérni,jövő vasárnap a 8:30 géppel jövünk haza a Ciampinoról,van feladott poggyászunk is.
Szállásunk a Hotel Marc Aurelio,Via Gregorio 141,hogy tudunk kora reggel kijutni a reptérre?
Nagyon sok hasznos infót találtam itt,már korábbi utazásaimnál is.
köszi
#193 - Kati - 2018.02.04. - 07:58
#193 Kati
N5 éjszakai busszal tudtok hajnalban a Terminihez utazni, ahonnan transzferbusszal juttok el a reptérre. Erre vegyétek meg online a jegyeket, a hat órási még jó.

Jó utat!
#194 - Hajni - 2018.02.05. - 21:58
Kati!
Lemaradt az útvonal. javaslom az éjszakai busz megállóját előző napokban keressézek meg, hol találjátok.

https://goo.gl/maps/9STqCdPwzyt
#195 - Hajni - 2018.02.05. - 22:02
Segítségedet kérjük! Február utolsó hétvégéjén, 3 napra utazunk Rómába. Két család, három 10-13 év közötti gyerekkel. érdemes Roma pass-t vennünk, melyiket? A három napot hogyan érdemes kihasználni a bérlettel? Illetve a Ciampinoról mivel tudunk legolcsóbban eljutni a szállásunkra, Circonvallazione Gianicolense 161?
#196 - Ildikó - 2018.02.11. - 11:56
#196 Ildikó
Eljutási lehetőségek a szállásotokhoz:
- 720 busz a Laurentina metróállomáshoz, metróval 4 megálló Marconi és innen 791-es busz Cornelia irányba. S.Giovanni Di Dio megállónál kell leszállni. 100 méter a szállás.
Egyetlen vonaljegy elég 1,50 euro. Illetve ha bérletet vagy RomaPass-t vesztek azok az első kezeléstől (720 buszon) érvényesek az adott időtartamig. Jegyet , bérletet, a reptér épületében a kijárattól jobbra tudtok automatából venni. RP-t nem javaslom, mert a gyerekek miatt úgyis sorba kell állni. Legyen inkább 72H bérlet 18 euro.
- Atral busz (1,20 euro sofőrnél kell venni jegyet.) Anagnina metróállomáshoz megy, ahonnan a Terminiig kell metrózni és innen a H jelű busszal tovább 14 megálló S.Giovanni Di Dio-ig. (metró+buszra vonaljegy vagy bérlet kell)
- Transzferbuszok 5-6 euro a Terminihez mennek, inenn H jelű busz ....

RomaPass: elég drága és csak akkor éri meg, ha a két ingyenes belépőt érvényesíteni tudjátok. Gyerekeknek nem kell, nekik ingyenesek a belépők. Azonban az ingyenes jegyért is sorba kell állni, tehát hiába lenne RP-tek.
Hosszú sor a colosseumnál szokott lenni. Azt javaslom, hogy ha itt sokan lennének ne itt kezdjetek, a Palatinusnál vegyetek jegyet.
(Colosseumtól a Diadalív irányába kell a jobb oldalon menni. Itt lesz bejárat, pénztár a Palatinusra majd onnan át tudtok menni a Forumra. Ezzel a jeggyel mehettek a Colosseumba ( akár másnap is, mert 2 napig érvényes a kombinált jegy.)

Hónap utolsó vasárnapján a Vatikáni Múzeumok ingyenesen látogathatóak, de sok-sok sorbanállásra kell számítani.
RP ide nem érvényes!

További kellemes készülődést!

#197 - Hajni - 2018.02.12. - 22:00
Szia Hajni!
Gratulálok az oldaladhoz, fantasztikus. Március 3-6 között 4 napot töltünk a férjemmel Rómában. Milyen úti tervet javasolsz? Az eddigi elképzelésem: szombat Vatikáni múzeum (neten vennék előre jegyet) a közelben valami jó kis étterem (nem túl drága). Vasárnapra Angyalvár és Colosseum a terv mivel ingyenes, de nem tudom ez mennyi várakozással jár? Hétfőre, keddre még nem gondoltam semmit, várnám a segítségedet. érdemes Romapasst venni vagy csak jegyeket vegyünk? Kedden 22-kor indulunk vissza a Fiumicino reptérről.
Nagyon szépen köszönöm, ha küldesz útitervet.
#198 - Andrea - 2018.02.12. - 22:35

Kedves Hajni!
Tanàcsodat szeretném kérni,màjus 12-dikén utaznànk a pàromal 4 napra Romàba.
Mit tudnàl nekunk ajànlani(utitervet),mit nézunk meg ez ido alatt?
Màj 12-én Fiumicino reptére fogunk megérkezni 11,35-kor.
Mivel érdemes bejutni Romàba?
Termini metro megàllohoz kozel foglaltam szàlàst,innen a 4 ott toltott napban mit ajànlasz,hogy nézzunk meg?
Màjus 16 ESTE 19,25-kor indulunk vissza.

Hol érdemes étkezni?
Milyen jegyet vàsàroljunk ,mint tomegkozlekedés!
Nagyon szépen koszonom,ha kuldesz utitervet arra a 4 napra!
Minden jo tanàcsot szivesen fogadok!

Elore is,nagyon szépen koszonom!

Udvozlettel,

Ibolya
Ibolya - 2018.02.15. - 17:51
Szia Hajni!
Szeretném a segítségedet kérni. Február 28-án utazun Rómába a Ciampino-ra. A szállásunk a Le Suite del Mercanti, Via Albertico II 15 ( Prat). Az lenne a kérdésem, hogy szerinted a repülőtérről hogy lehetne a legegyszerűbben eljutni a szállásra. Taxival nem szeretnénk menni.
Köszönöm
ui. Szuper az oldalad
Andi - 2018.02.15. - 18:04
Andi!
Cia reptérről az alábbi közl.lehetőségek vannak,
-Transzferbuszok Terminihez, onnan metróA Ottaviano-ig, szállás 800 m
-Atral busz metróA Anagnina végállomásához, metró Ottaviano-ig
-720 busz metróB Laurentina végállomásához, innen metró Piramide-ig majd 23-as busszal 13 megálló Sforza Pallavicini kell leszállni. 70 m a szállás

https://goo.gl/maps/ZsXr9VbQSkE2
Hajni - 2018.02.16. - 22:30
Kedves Hajni!
Márciusba utazunk Rómába, és az lenne a kérdésem, hogy a 72 órás Roma pass-t március 20.-án délután 3-kor használom először, akkor 23.-a éjféli lesz érvényes?
Segítségedet előre is köszönöm
Üdv.:
Csilla
Csilla - 2018.02.25. - 11:05
Csilla!
23-ika délután 3-ig lesz érvényes.
http://romapass.it/en/the-cards/

Hajni - 2018.02.26. - 06:41
szia május végén megyünk barátnőmmel Rómába a Ciampinó reptéren száll le a gépünk és a Via Giuseppe Parini 7 Trasteverén lessz a szállásunk segítenél hogy jutunk oda? előre is köszömöm Ibolya
Ibolya - 2018.02.26. - 16:10
Ibolya!
CIA reptérről az alábbi eljutási lehetőségek vannak a szállásotokhoz:
- 720as busszal 11 megálló Vigna Murata/Ardeatina ahol át kell szállni a 766-as buszra. Ennek végállomása a Staz.Trastevere, ahonnan már közel a hotel. 1db vonaljeggyel elegendő 1,50 euro és a reptéri kijáratnál lévő automatából tudtok venni. Vagy bérletet, ami a buszon történő kezeléstől érvényes.
https://goo.gl/maps/Sz4nz2YKEuM2

- Atral busz Anagnina metróvégállomáshoz megy, metróval Manzoni-ig és innen a 3-as villamossal 15 megálló a Trastvere/Pascarella.
Busz 1,20 euro (sofőrtől kell venni), villamosra kell vonaljegy vagy bérletet kezelni.
https://goo.gl/maps/6C1GTTttZ342

- Tanszferbuszok (4-6 euro) Terminihez mennek, ahonnan a H jelű busszal 10 megálló a Staz.Tastevere. Erre a buszra már kell "bkv" jegy vagy bérlet.

Kellemes készülődést!
-
Hajni - 2018.02.26. - 20:53
Kedves Hajni!
Egy hét múlva utazunk a párommal 4 napra Rómába. A Piazza Fonteiana-án lesz a szállásunk. Megkaphatnám én is a 4 napos útiterved? Esetleg tudsz ajánlani valami érdekes látnivalót az apartmanunk környékén?
Gratulálok az oldaladhoz! Óriási segítség a felkészülésben!
Előre is köszönöm a válaszod!
Gyöngyi
Gyöngyi - 2018.02.27. - 12:09
Gyöngyi!
Terminitől H Vagy 170 busszal kell a Teatro Marcello/Ara coeli-ig utazni és itt átszállni a 44 buszra. 15 megálló a Fonteiana.
Javaslom érkezés napján gyertek vissza a 44 busszal a Teatro marcello-ig, itt van a capitolium,, közel a VE emlékmű, piazza venezia...
A busz egyik megállója A Bocca della Veritas, Igazság szája.
Többit emailben küldtem.
Hajni - 2018.02.28. - 21:35
Kedves Hajni!
A Ryenair délutáni érkezésről sajnos átvariálta a foglalásunkat este 21:40-es érkezésre CIA reptérre, így lehet hogy kevés időnk lesz feltalálni magunkat a bejutást illetően...
Szállás a Róma tér (négy metrómegálló a Terminitől ) környékéki airbnb - éjfélig mindenképp oda kéne érni.
Így hirtelen úgy tűnik a leírásodból hogy az Atral busz/metro combo lenne a legmegfelelőbb.
Kérdéseim:
Hol található pontosan a reptéren ennek busznak a megállója ? Már sötét lesz és lehet hogy nem sok időnk lesz keresgélni, főleg ha késni fog esetleg a gép... Ráadásul, ahogy olvasom elég sokfajta busz jár oda.
Milyen színű tábla jelzi a megállót?
Ha csak az utolsó Atral járatot érjük el, (amire nagy az esély) szerinted felférünk, vagy közelharc lesz a helyért?
Ez esetben a taxi vajon mennyibe kerülhet (kb.) az Anangina metróállomásig?
Illetve, vállalnak e egyáltalán ilyen rövid fuvart?
Van megbízható taxitársaság, ami nem "levevős" ? Ha igen, azok merre állnak?
Előre is köszönöm a segítségedet!
Tamás
Tamás - 2018.03.08. - 21:24
Kedves Hajni!

Transzferrel kapcsolatban kérnék segítséget. Az oldalon olvastam, hogy a Ciampino reptérről SITbus-szal be lehet menni a Termini állomásig, ami útközben megáll a Vatikánnál is. Néztem most a SITbus weboldalát és csak azt találom, hogy a Fiumicinoról induló buszok állnak meg a Vatikánnál. A Ciampinoról induló buszok is megállnak a Vatikánnál?
Illetve egy korábbi hozzászólásban olvastam, hogy az első transzfer buszok a Terminitől 4:30-kor indulnak, ami 5:10-re vannak a Ciampino reptéren. A SITbus és a Terravision weboldalán is csak később induló járatokra lehet a neten jegyet venni. A 4:30-kor induló transzferre hol lehet jegyet venni előre? Illetve a SITbus járata visszafele is megáll a Vatikánnál?
A Vatikán közelében van a szállásunk, így a SITbus lenne a legjobb számunkra a Ciampino – Róma oda-vissza irányban.

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv,
Tibor
Tibor - 2018.03.10. - 17:16
Az előbb benéztem és lehet a 4:30-as transzferekre jegyet foglalni. Így csak az lenne a kérdésem, hogy a SITbus megáll-e a Vatikánnál?

Köszönöm!
Tibor - 2018.03.10. - 17:26
Tibor!
Nem, a Ciampino reptéri transzferbuszoknak nincs megállója a Vatikánnál.
Mi a pontos cím? Lehet az Atral busz+metró jobb megoldás eljutni oda.
Hajni - 2018.03.11. - 22:20
Tamás!
Ciampino kicsi reptér, egy kijárata van. Könnyen megtaláljátok a buszokat.
Atral busz (4-ik, 720 busszal közös megálló) 21.20 és 22.40-kor indul. Addig ne várjatok, inkább transzferbusszal menjetek a Terminihez. Akár online vegyetek jegyet, úgy olcsóbb.
Taxi árakat nem tudom, 6,3 km a távolság. Úgy tudom a fehér, ajtaján Róma címerrel a hivatalosak.
Hajni - 2018.03.11. - 22:37
Köszönöm a visszajelzésed. Én is Atral busz+metró megoldást néztem még. Valószínűleg ez lesz a befutó. :)
Tibor - 2018.03.12. - 19:55
Szia Hajni!

A google tervezője az 520-as buszt javasolja a Cinecittá megállóig és onnan metro. A szállásunk az Ottavianotól nem messze lesz. Az 520-as buszra is érvényes a Roma Pass? Itt a weboldalon az 520-as buszról nem találtam semmit, csak az Atral buszt. Melyiket javaslod az 520-as buszt vagy az Atralt? Köszönöm!

Üdv,
Tibor
Tibor - 2018.03.12. - 20:52
Kedves Hajni!
Nagyon köszönöm a válaszod!
Néztem a transferbuszokat is.
A terravision nekünk elérhető járata 22:50-kor indul és 50 perc menetidő a Terminiig, - már nem érem el a metrót amivel még el kéne jutnom a Róma térre... mindezt éjfélig.
A Sit-busz menetrendje nem akar betöltődni az ezen az oldalon levő linkről. Az AirportBusExpess linkje pedig csak Fiumicinó reptérről szól, pedig a Cia reptérről szóló részben van.
A Cia-ról nem jár, csak véletlenül van ott a link?
Tamás - 2018.03.13. - 11:32
Tibor!
Ez az 520-as busz új lehet, eddig nem találkoztam vele. Legutóbb decemberben jártam azon a reptéren, akkor biztos nem volt, mert az jó lett volna nekünk is.
Hurrá, hogy van!
Az atac (római bkv) oldalon csak március 19-től tudok menetrendet nézni, talán akkortól fog üzemelni...
És mivel atac busz, ezért jó rá a romapass is, meg vonaljegy és bérletek.
Ezt javaslom + metrót.


Hajni - 2018.03.13. - 21:11
Tamás!

Terravision 22.30-kor indul
Sitbus 22.15-kor
http://shop.sitbusshuttle.com/en/booking
Airportbusexpress: 22.15-kor
https://www.airportbusexpress.it/Images/Linee/Orari/145.pdf

Utóbbi hibás linkjéért elnézést kérek, javíttatom.

Az előző hozzászólásban írtam 520-as buszról, ez új nekem is.
Ezzel a metróA Cinnecitta megállójához lehet menni.
http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=trovalinea&linea=520&percorso=520A

Éjfélig biztosan odaérsz :)

Hajni - 2018.03.13. - 22:54
Kedves Hajni!

Köszönöm! :-)
Üdv
Tamás
Tamás - 2018.03.14. - 19:23
Kedves Hajni!
Segítségedet szeretném kérni. Június 30-július 5 között leszünk Rómában a párommal. Tudnál nekem is küldeni egy pár napos tervet? Egyik nap a tengerhez is le szeretnénk jutni, ide hogyan tudnánk a legegyszerűbben, ha nem akarunk autót bérelni?
Illetve esetleg van valami tapasztalatod a Hotel Charter-ről, jó választás?
(Nincsenek extra igényeink).
Előre is köszönöm nagyon a segítségedet!
Kata
Kata - 2018.03.16. - 04:26
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Camping Tiberből hogyan lehet a leggyorsabban bejutni tömegközlekedéssel a központba? Előre is köszönöm a segítséget. Anita
Anita - 2018.03.17. - 18:15
Anita!
A következő közlekedési megoldást találtam:
020-a busszal 5 megálló a Prima Porta vonatállomás, ahonnan a vonattal a Flaminio-ig kell jönni. (Piazza Popolo)
Innen már metróval minden elérhető.
Hajni - 2018.03.18. - 23:00
Hajni - 2018.03.18. - 23:01
Szia Hajni. Március 30.-án érkezünk Rómába és 4,-ig leszünk. Őrületre számítsunk a húsvét miatt?
Transzferrel kapcsolatban kérnék segítséget. A Ciampino reptérre érkezünk és a Cornelia metromegalló a szálláshoz legközelebb eső. Kérdésem, hogy a fenti cikket átolvastam és abból az tünik logikusnak, hogy 720-as busszal lenne érdemes menni a Laurentinaig és utána metrózni. Jól gondolom vagy érdemes inkább transzver buszozni?
Megkaphatnám én is a 4 napos utitervet?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
sanell - 2018.03.19. - 11:54
Sanell!
Cornelia az A metró vonalán van
Cia reptérről új buszjárat üzemel, az 520-as amivel a Cinnecitta metrómegállóhoz lehet utazni. Ezt javaslom nektek vagy az Atral buszt, ami az Anagnina metróhoz megy.
Előbbire érvényesek a római bkv jegyei, bërletei amit a reptér épületében a kijáratnál jobbra levő automatából vehettek.
Atral buszra sofőr ad jegyet, 1.20 euro.

720 busz a B metróhoz megy.

Ünnepi időszakban még nem voltam Rómában, de mindig sokan vannak.
Vallási helyeken, épületekben lehetnek korlátozások.
Hajni - 2018.03.19. - 18:34
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi 3666 hozzászólás, időrendi bontásban...