Spanyolország - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Spanyolország

Spanyolország utazás, nyaralás info, szállás, látnivalók

Városok, nyaralóhelyek

Közlekedés

Spanyolország, MalagaA Spanyolország nyaralás, utazás info oldal célja, hogy a lehető leghasznosabb, legrészletesebb, és legnaprakészebb információkat nyújtsa a gyönyörű Spanyolországról, hogy az ide készülők az oldalon olvasott információk segítségével nyaralásukat, városnézésüket a lehető legfelejthetetlenebbül tudják eltölteni. Olvashat itt hasznos nyaralási, utazási és szállás információkat. Megtudhatja, hogy hol érdemes nyaralni, mely városokat érdemes felkeresni, bármilyen igényei is vannak, bármilyen típusú városokat, vagy nyaralóhelyeket is szeret - megismerheti Spanyolország városait, szigeteit, és üdülőparadicsomait. Részletes, fényképes bemutatásra kerülnek Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Malaga, Salamanca, Santander, Sevilla, Toledo, és Valencia városok, és látnivalóik. Barcelona, és Madrid nevezetességeinek bemutatásán kívül hasznos tippek, és tanácsok is olvashatók a tömegközlekedésről, a repülőterekről való bejutásról, szállásról, és különböző kedvezményekről, a Barcelona tippek, és a Madrid tanácsok rovatban. Az oldalon nyaralási tippeket is talál, részletesen megismerheti a népszerű és gyönyörű Costa Bravát, Costa Blancát, a Costa del Solt, és a Costa Doradát, és azon belül részletesen, többek között, Salout, és Tarragonát, a Costa de la Luzt, és Cádizt, az öt üdülőparadicsom településeit és látnivalóit.

Spanyolország, Tossa de MarAz oldal tippeket ad akkor is, ha Formentera, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, La Palma, Lanzarote, Mallorca, Menorca, vagy Tenerife, vagy szigetek valamelyikén vagy La Manga izgalmas részén szeretne nyaralni, sokat megtudhat e paradicsomi szépségű szigetekről, nevezetességeikről, és tengerpartjairól. A Camino zarándokútról is olvashat. Spanyolországnak a világon a legtöbb, 38 világörökségi kincse van, ezek is felsorolásra kerülnek. Az útikalauzok folyamatosan bővülnek, az eddigieken kívül számos új spanyol város, sziget, és nyaralóhely bemutatása fog felkerülni. Az egyes helyekről Spanyolország valamelyik részén korábban nyaralók, esetleg most, vagy korábban ott élők véleményeit, élménybeszámolóit is olvashatja, a Vélemények Spanyolországról rovatban. Ha gondolja, egy űrlap kitöltésével, Ön is megoszthatja a látogatókkal véleményét, élményeit.

Spanyolország térképek

Közlekedés

Spanyolországi utazáshoz hasznos lehet Spanyolország interaktív, zoomolható térképe, amely szintén megtalálható az oldalon. A térkép kicsinyíthető-nagyítható, balra-jobbra-fel-le tolható. A térkép menüpontban nem csak Spanyolország, hanem több spanyol város (Barcelona térképe, Granada térképe, Llloret de Mar térképe, Madrid térképe, Malaga térképe, Sevilla térképe, Toledo térképe, Tossa de Mar térképe, Valencia térképe) tengerparti üdülőparadicsom (Costa Blanca térképe, Costa Brava térképe, Costa del Sol térképe) és sziget (Fuerteventura térképe, Gran Canaria térképe, Mallorca térképe, Ibiza térképe, Lanzarote térképe, Tenerife térképe is megtalálható, ráadásul a legtöbb térképnél az adott városok, és szigetek nevezetességei, és látnivalói is fel vannak tüntetve a jobb tájékozódás érdekében. Spanyolországról, és az említett városokról és szigetekről, műholdfelvételek is találhatók. Egyénileg Spanyolországba utazóknak a térképek mellett az oldal közlekedés része is segítségre lehet, ahol a Spanyolországban utazgatók találhatnak hasznos információkat a belföldi vonat-, busz-, repülő-, hajó-, és kompközlekedésről. Akik autóval szeretnék megtenni a hosszú, Spanyolországba vezető utat, vagy Spanyolországon belül autózni szeretnének, azoknak az autós útvonaltervező lehet segítségükre. Valamint oldalunk a spanyolországi autópályadíjakról. Akik spanyolországi utazásukkor szeretnék megkóstolni Spanyolország legfinomabb nemzeti ételeit, söreit, és borait, azok a Spanyol gasztronómia rovatban találnak erről leírást.

Az információk, a különböző leírások és útikalauzok rendszeresen frissítésre, aktualizálásra, bővítésre kerülnek, a látogatók hozzászólásaira, kérdéseire a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk válaszolni.

Spanyolország térképek

Autós útvonaltervező

Szállás Spanyolországban

Szállások Spanyolországban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hírek, újdonságok

Spanyolország, Ronda

2017. október 22.: Santander útikalauzával bővült az oldal.

2017. július 20.: Új oldal: Spanyolországi autópályadíjak

2016. április 29.: Az év folyamán minden oldal éves revíziót, bővítést kapott, a 2016-os állapotoknak, belépőjegy áraknak megfelelően frissítésre, aktualizálásra került, több útikalauz bővült is új érdekességek bemutatásával. Jelentősen bővült Lanzarote és Fuerteventura útikalauza, valamint immár Lanzarotéról is található térkép, érdekességeinek feltüntetésével.

2015. december 7.: Barcelona látnivalók, és Barcelona tippek, tanácsok oldalaink mellett mától Barcelona éttermeiről is lehet olvasni.

2015. november 11.: Madrid kalauzunk a Madridból elérhető kirándulási lehetőség bemutatásával bővült, ezen felül az utóbbi időben számos útikalauz bővült új érdekességek bemutatásával.

2015. január 30.: Frissítésre került több útikalauz oldal a 2015-s jegyárakkal, nyitva tartási információkkal. Ezen felül, a naprakészség, a mindig aktuális és pontos információk érdekében az elmúlt napokban jelentősen átdolgozásra, frissítésre, bővítésre került az utóbbi hónapok, néhány helyen évek változásai alapján Costa Brava, Gran Canaria, Ibiza, Madrid, Mallorca és Tenerife oldala, ezek térképeire felkerültek az újonnan bemutatott látnivalók. A következő napokban, hetekben a többi, eddig nem átdolgozott oldal is revízióra kerül.

Korábbi hírek, újdonságokLegújabb hozzászólások a Spanyolország info aloldalain

Kedves Péter!

Lehet, még metró is lesz a reptérről, de akkor a biztonság kedvéért nézzük az Aerobus-t inkább:
azzal Pl. Catalunya végállomásig.
Pl. Catalunyától N1, vagy N7 éjszakai busszal, Pl. Catalunya-FNAC, vagy Pl. Catalunya-Ronda Sant Pere megállótól (amelyik éppen jön, pl. Google térkép élő menetrend alapján) Valencia-Diagonal megállóig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/LXTfVWzS6EC2
Vagy ha esetleg gyorsan kijutsz, bemész még metróval Collblancig, és ha onnan is még van metró, akkor Collblanctól L5 metróval Sagrada Familia állomásig. De ha Collblanctól kéne éjszakai busszal menni, az már átszállással lehetne csak, tehát nem érdemes megkockáztatni, ha várhatóan onnan nem lenne metró (pontos menetrendet nem tudok Collblanctól, csak azt, hogy éjfélig járnak a metrók hétköznap).
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.17 - 00:53 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Kedves Tibor!

Tanácsot szeretnék kérni reptérről való bejutás miatt. Mivel Március 8.án este 23:25-re érkezik meg a repülőgépem és éjszaka el kellene jutnom a Carrer de Sardenya, 319 címre. Milyen közlekedési opciót tudna javasolni.
Előre köszönettel, Szabó Péter
Szabó Péter - 2018.02.16 - 22:20 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Kedves Zita!

Egyszerűen vonattal El Clot állomásig, aminek a közvetlen közelében van a szállás:
https://goo.gl/maps/Tw63vS2YwYP2
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.16 - 14:58 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Kedves Tibor!
Segítségét szeretném kérni, hogy Barcelonaban a reptérről a következő címre hogy tudunk eljutni: Aragón, 591 - 593, Sant Martí, Barcelona, 08026.Segítségét előre is köszönöm. Üdv:Zita
Brehovszki Zita - 2018.02.16 - 14:46 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Szia!

Igen, az jó a reptéri metróra is. A reptéren átvehető, amennyiben az itt, a Barcelona tippek oldalon linkelt oldalon, tehát itt:
http://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/947/transport-pass.html?o=h&w=3910-1796
rendeled online, a turinformban a T1, T2 terminálon, és a metrómegálóban, 8:30-20:30 között.
18 év alatt nem a diákságot nézik, hanem csak az életkort.
A Güell Parkba is érdemes előre jegyet venni, most azért nem annyira vészes, de nem tudom megmondani, lehet aznap hogy pont érkezik valami nagy turisahajó, akik pont odamennek, vagy bármi.
Mehettek úgy pl., hogy a Barceloneta metróállomástól Passeig de Graciáig, onnan vonattal a reptérre.
Ha 8:40-kor indul a repülő, akkor én kiérnék mondjuk 7:00-7:10-re, ehhez vonat úgy van, hogy 6:32-kor indul a Passeig de Graciától, és kiér 6:56-ra.
Tehát Barceloneta metróállomásra érjetek 6:05 körülre, az úgy biztos.
Az ár 4,20 EUR, de akkor már jobban megéri venni egy T-10-et (akár előző nap érdemes), mivel az csak 10,20 EUR, és 4-en is használhatjátok.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.16 - 03:27 - Barcelona