Barcelona - tippek, tanácsok

Hasznos tippek, és tanácsok, közlekedési információk Barcelonába utazóknak

Nevezetességek | Szállás | Utazás Barcelonába | Barcelona repülőtér, bejutás | Tömegközlekedési jegyek | Tömegközlekedés | Ajánlott szállások | Barcelona Card | Turistabusz | Articket | Ruta del Modernisme Csomagmegőrzők | Zsebtolvajok! | Wi-fi | Barcelona tippek | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Girona repülőtér | Mikor menjünk Barcelonába? | Ünnepnapok | Időjárás | Hozzászólások

Barcelona vonat

Booking.com

Nevezetességek

Barcelona 23 legjobb nevezetességének részletes, fényképes bemutatása, eljutási és belépőjegy információkkal ide kattintva érhető el.

Barcelona interaktív térképe, a város nevezetességeinek feltüntetésével itt

Barcelona, Güell Park

Szállás Barcelonában

Szállás Barcelonában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Bármilyen kérdés esetén olvassa el a gyakran ismételt kérdések internetes szállásfoglalásnál részt, és ha nem talál választ, írjon az utazas-nyaralas.info e-mail címére.

Barcelona hotel

Utazás Barcelonába

Budapestről Barcelonába repülőgéppel a Wizz Air, és a Ryanair, valamint, 2018-as menetrend szerint, március 24.-október 26. között a Vueling diszkont légitársaságok járataival lehet eljutni. Pozsonyból pedig Girona repülőterére, Ryanairrel. Akinek Bécs van közelebb: onnan az Eurowings és Vueling fapadosaival utazhat Barcelona repterére.

Más, nem fapados modellben működő légitársaságok is közlekedtetnek Budapestről Barcelonába közvetlen, vagy átszállással igénybe vehető járatokat.

Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

Akik autóval indulnak útnak, azoknak az oldal autós útvonaltervezője lehet segítségükre. Budapestről Barcelona 1927 km / minimum 18,5 órás út. Az autópályán Szlovéniában matricás, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban fizetőkapus rendszer van.

Barcelona repülőtér

Barcelona repülőtere

Barcelona repülőteréről (El Prat) a következő módokon lehet a városba jutni.

A legkényelmesebb, leggyorsabb, és természetesen a legdrágább megoldás a taxi, 25-30 Euróval lehet számolni a fuvarért a városközpontba (meghatározott minimum ár: 20 EUR). Mindkét terminál előtt vannak taxidrosztok.

Barcelona, repülőtér, taxi

Olcsóbb bejutási mód az Aerobus (repülőtéri busz). Az A1-es vonal az 1-es, az A2-es pedig a 2-es termináltól közlekedik. 2018-as árakon 5,90 Euróért (retúrjegy 10,20 Euró) szállít a központba, a Placa de Catalunya, vagy a Placa Espanya állomáshoz (és megáll még a Gran Via - Urgell és a Pl. Universitat -utóbbinál csak a város irányába- megállóknál is).

A menetidő 35 perc, a busz az 1-s terminálról 5-10, a 2-es terminálról 10 percenként jár. Az 1-es termináltól Barcelona felé 5:35-1:05 között, a reptér felé, Pl. Catalunyától 05:00-0:30 között, míg a 2-es termináltól a város fele 5:35-1:00 között, a repülőtér fele 5:00-0:30 között közlekedik. Jegyet az Aerobus megállójában, és a buszon is lehet venni (a sofőr azonban túl nagy címletből nem feltétlenül tud visszaadni). Nem érvényesek rá a barcelonai tömegközlekedési jegyek.

Aerobus

RENFE vonatot (R2 Nord vonal) is igénybe lehet venni a repülőtérről, ami gyorsabb, olcsóbb, esetleges forgalmi dugók nem befolyásolják, de ritkábban jár mint az Aerobus. Fél óránként közlekedik, a Sants (19 perc), Psg. Graciá (26 perc) vagy Clot (30 perc út után) állomások valamelyikén lehet leszállni róla a belvárosban, és ezeknél van metrócsatlakozás is. Az utolsó reptéri vonat a repülőtérről 2018-as menetrend szerint 23:38-kor indul. Az első reptéri vonat Sants állomástól a reptérre 5:13-kor. Ezek után, ill. előtt Aerobus-szal, vagy metróval, vagy éjszakai busszal lehet közlekedni. A reptéri vonat menetrendje itt lekereshető (a repülőtér állomása: Aeroport, ezt kell beírni érkező- vagy indulóállomásnak).

A jegyár a vonatra 4,20 Euró 2018-ban egy irányba, de a vonatra érvényes a T-10 gyűjtőjegy, a Hola BCN! Travelcard, a T-Dia napijegy, és a Barcelona Card is (azok birtokában tehát nem kell jegyet venni rá). Barcelonai tömegközlekedési vonaljegy nem érvényes rá. T-10-el az ár a reptéri vonatra gyakorlatilag 1 EUR.

Minden típusú tömegközlekedési jegyet meg lehet venni a repülőtér vasútállomásán.

A repülőtér 2-es termináljától a táblákat, jelzéseket követve elérhető a reptéri vasútállomás, nem olyan rövid gyaloglással, egy hosszú folyosón keresztül, tehát akinek ez probléma, az inkább az Aerobust válassza, ami gyakrabban is jár. Az 1-es terminálon ugyanakkor nem áll meg: ott először gyakran járó, ingyenes transzferbuszokkal kell átmenni a 2-s terminálhoz, ahonnan a vonat indul.

Barcelona repülőtéri vonat

Metró: Az L9 Sud metróvonal reptéri állomásai 2016. február 12.-n nyíltak meg. Így már metróval is be lehet utazni Barcelonába, mind a T1, mind a T2 terminálról. De nem feltétlenül ez a legjobb megoldás. Biztosan jó választás akkor, ha a T1 terminálra érkezünk. Akkor is, ha a szállásunk Barcelona délnyugati részén van, vagy ha nem kívánunk akár 30 percet várni a reptéri vonatra, esetleg, ha lekésnénk az utolsó reptéri vonatot, ugyanis a metró tovább jár. Egyébként pedig attól függ, hogy hol a szállás, hova utazunk a városon belül a reptérről.

Az L9 Sud metróra a repülőtéren felszállva, vagy ott leszállva róla, külön jegy kell (Billet aeroport), melynek ára 4,60 EUR. Ez a reptérről bármelyik metróállomásra érvényes, valamint bármelyik metróállomásról a reptérre (átszállás esetén is, tehát az L9 Sud metróról más vonalra átszállva sem kell másik jegy, míg a metró területét el nem hagyjuk). Az L9 Sud metróra, a reptér érintése esetén, a vonattal ellentétben, nem érvényes a T-10, ugyanakkor érvényesek rá a Hola BCN! bérletek, a T-Dia napijegy, a T-Mes havibérlet, valamint a T50/30 és a T70/30 kártyák, ezek közül valamelyik birtokában tehát nem kell megvenni a 4,50 EUR-s reptéri jegyet. Amennyiben érvénytelen jeggyel megyünk ki a városból a reptérre, a kapu nem fog kiengedni a kijáratnál, ott szükséges repülőtéri jegyet venni, hogy ki tudjunk menni a kapun.

A metró az L9 Sud vonalon 7 percenként jár. A metrómegállóhoz csak követni kell a Metró (M) jelzéseket. A 2-es terminálon a metróállomás a vasútállomás mellett található. Menetrend: hétfő-csütörtök, és hétköznapra eső ünnepnapon 5:00-0:00, péntek és ünnepnap 5:00-2:00, szombatról vasárnapra virradó éjjel non-stop, majd vasárnap ismét 5:00-0:00. A Zona Universitaria megállóig kb. fél óra alatt ér el. Állomásai: T1 terminál, T2 terminál, Mas Blau, Parc Nou, Céntric, El Prat Estació, Les Moreres, Mercabarna, Parc Logistic, Fira, Europa-Fira (átszállás az L9 metróra), Can Tries Gornal, Torrassa (átszállás az L1 metróra), Collblanc (átszállás az L5 metróra), és a végállomás: Zona Universitária (átszállás az L3 metróra).

Barcelona repülőtéri L9 Sud metró

Alternatívaként, a 46-os busszal is be lehet menni a reptérről Barcelonába. A busz a Pl. Espanyára érkezik. 4:50-23:00 között, 12-20 percenként jár, és érvényes rá minden típusú tömegközlekedési jegy (pl. a T-10). A sofőrtől is lehet rá jegyet venni, a 2,20 EUR-s vonaljegyet, de 10 EUR-nál nagyobb címletből nem feltétlenül tud visszaadni. A 46-os busz több helyen áll meg, és lassabb mint az Aerobus, vagy a reptéri vonat.

Barcelona, 46-os repülőtéri busz

Éjszaka és hajnalban a NitBus N16 és N17 éjszakai buszokkal lehet utazni a repülőtérhez a Pl. Catalunyától, és a repülőtérről a Pl. Catalunyáig. Az N16-os a 2-es, az N17-es az 1-es terminálhoz közlekedik. A buszok megállnak még, többek között, a Placa Universitat és a Placa Espanya állomásokon is. Az éjszakai repülőtéri busz 23:00-5:00 között, 20 percenként jár. Érvényes rá a T-10 (de a Hola BCN! és a Barcelona Card nem).

Barcelona repülőtér

Tömegközlekedési jegytípusok

A T-10 jegy egy gyűjtőjegy (kártya formátumú), 10 utazásra vehető igénybe. Ugyanakkor, egy utazás 1 óra 15 percnek minősül, és ezalatt átszállásra is lehetőség van: a metrón belül, metróról buszra, buszról metróra, buszról egy másik számú buszra, és akár a reptéri vonatról metróra vagy buszra is. Maximum 3 átszállás engedélyezett, 4 átszállástól, 75 percen belül is, új utat számol.

Útmegszakítás, visszaút nem engedélyezett. Ezért, miután elhagytuk a metrót, nem lehet visszatérni, ekkor újabb utat számol. Továbbá, ha ugyanarra számú buszra később ismét felszállunk, ha 75 percen belül is vagyunk, az is útmegszakításnak minősül, így szintén új utat vesz le a kártyáról.

Fontos, hogy átszállásnál a kártyát ismét érvényesíteni kell a metróbejáratnál, vagy a buszon (kivéve metrón belüli átszállások esetén). Azonban, ha 1 óra 15 percen belül vagyunk, a fentiekkel összhangban, nem von le újabb utat A sikeres érvényesítést zöld fény jelzi. Sikertelen érvényesítésnél piros fényt és hangjelzést kapunk (valamint le sem tudunk menni a metróba).

Egy T-10-et egyszerre több ember is használhat, azonban minden utasnak érvényesíteni kell, a metróbejáratoknál vagy a buszon, pl. miután az első ember áthaladt a metrókapun, a következőnek hátra kell adnia, és annak is érvényesítenie.

A T-10 Ára 2018-ban 10,20 Euró az 1-es zónában (melybe beletartozik egész Barcelona, és még a repülőtér is). A T10 minden bizonnyal a leggazdaságosabb jegytípus, nagyon sokat kell ahhoz utazni, hogy a napijegy, vagy a Travelcardok jobban megérjék. A T-10, mint a többi barcelonai tömegközlekedési jegy, érvényes a repülőtérre, és repülőtérről közlekedő RENFE-vonatra is (ugyanakkor nem érvényes a reptérre közlekedő L9 Sud metróra a reptéri állomások érintése esetén).

T-10, Barcelona

Összehasonlításképp, hogy mennyire megéri a T10: a vonaljegy (Bitllet senzill / Billete sencillo), (metróra - kivéve az L9 Sud vonalra a reptérig/reptértől -, buszra, vagy a Montjuic-siklóra) 2,20 Euróba kerül.

Barcelona vonaljegy

A barcelonai tömegközlekedési napijegy (T-Dia) 8,60 Euróba kerül. Érvényes a repülőtérre is, mind a reptéri vonatra, mind a metróra. Nem 24 óráig, hanem aznap, üzemzárásig érvényes (illetve ha aznap a metró éjfél utánig jár, akkor másnap hajnali 3:59-ig).

T-Dia

Az Hola BCN! Travelcardok több napra érvényes bérletek, 2 (15 Euró), 3 (22 Euró), 4 (28,50 Euró), és 5 (35 Euró - 2018-as árak) naposak léteznek. Az érvényességét a napijeggyel ellentétben 24 órás időszakokkal kell számolni, tehát 24, 48, 72, 96 és 120 órára érvényes az első érvényesítéstől számolva. Az éjszakai buszokra, a T-10-el ellentétben, a Hola BCN! nem érvényes. Érvényes ugyanakkor a repülőtérre - mind a reptéri vonatra, mind a metróra. Metrópénztárakban, turistainformációs központokban lehet őket megvásárolni. Valamint online is, 10% kedvezménnyel, ez esetben átvehető a Placa Catalunyán, vagy a reptér T1 és T2B termináljain található turistainformációs pontokban, minden nap 8:30-20:30-ig. A T-10-hez hasonlóan az egy, vagy több napos bérleteket is minden alkalommal, és minden (nem metrós) átszállásnál érvényesíteni kell a buszra felszállás után, vagy a metróbejáratnál.

Hola BCN!

Ha valaki hosszabb időre / nagyobb társaságban utazik Barcelonában, vehet T-70/30 kártyát, ami 70 útra érvényes 30 nap alatt, és egyszerre több személy is használhat (ha pl. 5 személy utazik oda-vissza, az már 10 út). Ára 2018-ban 60,90 EUR. Figyelem, a T-70/30-al ellentétben a T-50/30 kártyát egyszerre csak egy személy használhatja. Az 30 nap alatt 50 útra érvényes, ára 43,50 EUR. Havibérlet a T-Mes, ára 54 EUR, személyi igazolvánnyal együtt használható.

T70/30

A Barcelona Card is tartalmaz tömegközlekedést, lásd kicsivel lejjebb.

A felsorolt tömegközlekedési jegyek érvényesek buszra, metróra, villamosra, a Funicular de Montjuic és a Funicular de Vallvidrera siklóra, az 1-es zónában, azaz Barcelonában és közvetlen környékén közlekedő elővárosi vonatokra, a reptéri vonatra (utóbbi 2 esetben kivétel a vonaljegy), és néhány, nem mindegyik a reptéri metróra (ahogy feljebb szerepel). Ugyanakkor nem érvényesek az Aerobus-ra, valamint a Montjuic és a Tibadbo libegőire, a Funicular del Tibidabo siklóra, valamint a Tibidabóra közlekedő kék villamosra és Tibibus-ra, ahogy a városnéző buszokra sem. Éjszakai buszokra a T-10 érvényes, de a Hola BCN! nem.

4 éven aluliak ingyen utazhatnak, ezen kívül gyerek- vagy diákkedvezmények turisták számára nincsenek.

Barcelona metró

Barcelonai közlekedés

A barcelonai tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el, valamint a Google térkép tömegközlekedési útvonaltervezője is a legtöbbször jól használható.

A barcelonai metró segítségével gyorsan, tiszta, és légkondicionált kocsikban lehet eljutni szinte bárhova a városban.
A barcelonai metróhálózat térképe.
Metró menetrend: A metrók Barcelonában hétfőtől csütörtökig, valamint hétköznapra eső ünnepnapokon 5:00-24:00-ig, pénteken 5:00-02:00-ig, szombatról vasárnapra virradó éjszaka non-stop, majd vasárnap este ismét éjfélig járnak. December 24.-én 5:00-23:00-ig. További éjjelek, amikor non stop járnak a metrók ünnepek miatt 2016-ban: június 23-24., augusztus 14-15., szeptember 23-24., december 31-január 1.

Ezen kívül Barcelonában természetesen buszok is közlekednek. Amikor már nincs tömegközlekedés, nem járnak a metrók, és buszok, az egész várost behálózó éjszakai busz hálózat vehető igénybe. Buszjegyeket a buszon is lehet vásárolni, metrójegyek pedig automatákban, vagy a metróállomásokon vehetők.
A barcelonai buszhálózat térképe
A barcelonai éjszakai buszok útvonala és menetrendje

Barcelona környékére közlekedő elővárosi vonatok menetrendje (melyek külvárosokba, valamint tengerparti településekre közlekednek) ITT lekereshetők.

Taxi Barcelonában: a fekete-sárga színű taxik a hivatalos, engedéllyel rendelkező taxik. HIvatalos barcelonai taxiár, időszaktól függően 1,10-1,40 EUR / km + idődíj. További költségek: repülőtéri és kikötő kiegészítő díj: 3,10 EUR, indulás a Sants pályaudvarról: 2,10 EUR, nagy taxi (több mint 4 utas): 3,10 EUR, 55X35X35 cm-nél nagyobb csomagok: 1 EUR / csomag. Hivatalos taxiár kalkulátor adott útvonalakra ITT. Uber nincs Barcelonában, Spanyolországban betiltásra került.

Barcelona, busz

Barcelonai tömegközlekedési zónák

Egész Barcelona, annak közvetlen környéke, néhány elővárosa, és a reptér is az 1-es zóna. Így a zónáknak nincs jelentősége azok számára, akik csak Barcelonát látogatják meg, a felsorolt tömegközlekedési jegyekkel nem fogják elhagyni a zónát, azok mindenhova érvényesek lesznek.

Azoknak kell csak a zónákra figyelni, akiknek a szállása Barcelonán kívül van, vagy Barcelona környékét (pl. Montserrat, környékbeli tengerpartok, Costa Brava egy része, ami még a zónarendszerbe tartozik) is meglátogatják. Ilyen esetben már nem jók a barcelonai tömegközlekedési jegyek, külön vonat- vagy buszjegy kell. Vagy pedig, amennyiben megérné (jellemzően több napos tartózkodásnál, több napos beutazás esetén Barcelonába egy külső zónából), lehet venni nem csak az 1-es, hanem magasabb zónákra is érvényes T-10-et, vagy Bonotren 10 db-os vonatbérletet. Ugyanakkor ilyen esetben is, érdemes venni külön Barcelonára egy T-10-et, mert a városon belül nem éri meg a magasabb zónás, drágább T-10-el közlekedni.

A zónák felsorolása ITT látható (az oldal alján lista is van a tetején lévő térkép mellett), valamint EZ a térkép is szükséges lehet.

Elővárosi vonat Barcelona környékén

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően - elképzelhető hogy egy vagy több szállásnál már nem lesz szabad szoba, mivel az alábbiakban kiválogatottak tényleg kiváló ár/érték arányú szálláshelyek)

 • Olcsó: Barcarooms - segítőkész magyar szállásadóktól kapható kiváló, fantasztikus ár/érték arányú apartman a Paral-lel metróállomás és a Pl. Espanya közelében. Háromszobás (mind franciaágyas), 6 fős apartman, a három szobából 2 szoba erkéllyel rendelkezik. Nagy fürdőszoba káddal, külön wc, teljesen felszerelt konyha, étkező-nappali, zárt terasz is az apartman részét képezi. Az ott megszállóknak reptéri transzfert, kerékpárbélést, és Montserrat túrát is tudnak szervezni. November-március: 70-80 EUR/4 fő/éj/teljes apartman, április-október 120 EUR-tól/4 fő /éj/teljes apartman, tehát legalább 4 fő esetén kb. 5-9 ezer Ft/fő/éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Inout - az egyik legolcsóbb megfelelő színvonalú szállás Barcelonában. Vannak szobák saját fürdőszobával, de hálótermi ágyak is. A kedvező ár titka amellett hogy nonprofit, hogy nem éppen központi, egy szép parkban működik, békés, csendes környezetben, de a városközponttól kb. 20 perces elővárosi vonatozásra a Baixador de Vallvidrera állomástól, ami 5 perc gyalog az Inouttól. Kb. 4-10 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Pensió Cerdanya - városközpont közeli, de csendes, egyszerű, de tiszta és kellemes panzió, kiváló értékelésekkel, privát és közös fürdőszobás szobákkal is, kb. 7-13 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Barcelona Central Garden - ugyan közös fürdőszobás szobákat (is) kínál ez a szállás, de rendkívül olcsó, tiszta és központi (a Passeig de Gracia közelében), és az ilyen árú szállások között nagyon ritkán látható jó értékelésekkel, rendelkezik, kb 8-11 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal El Ninot - közös és privát fürdőszobás szobákat is kínál ez a városközponttól jól elérhető, Hosptial Clinic metróállomás közeli, modern, kedvező árú szállás, kb. 10-13 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal Barcelona Centro - a Passeig de Gracia közelében, központban lévő szállás minden igénynek megfelel, és ahhoz képest nagyon kedvezőek az árai, így nehéz is szabad szobát találni közeli időpontokra, kb. 11-14 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Aparthotel Bertran - hangulatos, mindennel felszerelt apartmanhotel kültéri medencével, a Güell Park közelében, a városközpont kb. 10 perc metróval a Vallcarca metróállomástól, kb. 9-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel BestPrice Diagonal - tengerpart közeli, a Selva de Mar metróállomás közelében, jó környéken lévő, fantasztikus ár/érték arányú, modern, szálloda, légkondicionált, de viszonylag egyszerű szobákkal. Egy budget hotel, de annak ritka kiváló, kb. 12-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel BestPrice Gracia - ez is egy BestPrice budget hotel, azok érvényesek rá mint a Diagonalra. Olcsó, viszont fantasztikusra értékelt szálloda, tiszta, hangulatos, szép szobákkal. Nem központi, de csak 7 perc gyaloglásra található a Joanic metróállomástól, ahonnan L4 metróval 10 perc alatt a központba jutunk, kb. 12-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal Colkida - a Girona és a Passeig de Gracia metróállomás, valamint a Casa Milá közelében lévő egyszerű, de tiszta, kedvelt szállás, ugyanakkor nem túl nagy szobákkal, kb. 13-20 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal Balkonis - viszonylag központi, a Sant Antoni metrómegálló közvetlen közelében elhelyezkedő, kiváló árú, de mégis fantasztikus értékelésekkel rendelkező, modern, tiszta panzió, légkondicionált szobákkal, kb. 14-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: The Hotel 592: A Placa Catalunya és az Universitat metróállomás közelében lévő szálloda a központi, jó hotelek közül az egyik legjobb ár/érték arányú, valamint kedvelt, kiváló értékelésű, kb. 13-20 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Azul B&B - ritkán látható jó véleménnyel vannak erről a Girona és Verdaguer metrómegálló, valamint látványosságokhoz közeli hangulatos, stílusos szállásról a korábban itt megszállt utazók, kb. 15-21 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Forget Me Not Plus - tökéletes elhelyezkedésű és értékelésű, stílusos, fantasztikus ár/érték arányú szállás, kb. 13-25 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Bordeta - tökéletes értékelésekkel rendelkező, barátságos, modern, tiszta, nagy, 3 hálószobás, 85 m2-es, mindennel felszerelt apartman a Placa Espanya, és a Hostalfranc metróállomás közelében. Nehéz is szabad időpontot találni, kb. 19-22 ezer Ft / fő / éj, 2 fővel számolva, több főre olcsóbb, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Yurbban Trafalgar Hotel - a kifogástalan, hangulatos, stílusos, Urquinaona metróállomás közeli 3*-os szálloda egyik különlegessége, hogy a tetőteraszról, akár annak medencéjéből, 360°-os barcelonai panorámában gyönyörködhetünk, kb. 34-38 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Olivia Balmes Hotel - 4*, fantasztikus elhelyezkedés, és értékelések, szép, modern szobák, tetőmedence és napozóágyak, Barcelona egyik legkedveltebb szállodájában nem szoktak csalódni, kb. 38-42 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Luxus: Hotel Palace GL - Barcelona egyik legjobb, ha nem "A" legjobb 5*-os, gyönyörű, belvárosi luxussszállodája minden igényt kielégít, kb. 43-55 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>

Barcelona szálloda

Barcelona Card

A Barcelona Card használatával ingyen vehető igénybe a barcelonai tömegközlekedés (éjszakai buszokra nem érvényes), valamint ingyenes 30 múzeum. Ezen kívül számos további nevezetesség, és múzeum 5-50 %-os kedvezménnyel látogatható. A kedvezménykártya mellé térkép jár, valamint egy füzet, amelyekben megtalálható a kedvezmények felsorolása, ezen kívül útikalauz is (magyar nyelvű nincs).

A kedvezmények, ingyenességek teljes listája online ITT megtekinthető (PDF). A kedvezmények, ingyenes belépők listájának áttekintésével, valamint a tömegközlekedési árak hozzászámolásával mindenki eldöntheti, megérné-e neki megvenni.

A Barcelona Card dohányboltokban, újságárusoknál, szállodákban, turistainformációs pontokban kapható, és online, 10% kedvezménnyel is megvásárolható, és az online megvásárolt akár a repülőtéren is felvehető (a T1 és T2B terminálokon lévő turistainformációs irodákban, amik 8:30-20:30-ig vannak nyitva). A reptéren kívül felvehető, valamint megvehető a többi Barcelonában lévő turisztikai irodában is, szintén 8:30-20:30-ig, melyek a következő címeken vannak: Pl. Catalunya, Pl. Sant Jaume (ennek a többitől eltérő a nyitvatartása hétvégén: akkor nem 8:30-20:30-ig, hanem szombaton 9:00-19:00, vasárnap és ünnepnap 9:00-14:00), Sants állomás, Kolombusz szobor, Placa Espanya, és Sagrada Familia.

Barcelona Card árak (2018):

3 nap (72 óra): 45 Euró (4-12 éveseknek: 21 Euró) - online 40,50 EUR (4-12 éveseknek 18,90 EUR)
4 nap (96 óra): 55 Euró (27 Euró) - online 49,50 EUR (24,30 EUR)
5 nap (120 óra): 60 Euró (32 Euró) - online 54 EUR (28,80 EUR)(

Barcelona látképe

Barcelonai turistabusz

Használható a barcelonai turistabusz (Barcelona Bus Turístic) is. Ennek 44 megállója, és három útvonala van: piros, kék, és zöld. Az útvonalak térképei itt érhetők el. 5-25 percenként jár. Megfelelő módszer lehet annak, aki meg szeretné tekinteni Barcelona számos nevezetességét, hiszen a buszról bármelyik megállóban, bármennyi alkalommal le lehet szállni, majd a napijeggyel visszaszállni, ha egy adott látnivalót megnéztük.

A jegyár 1 napra 30 Euró, 2 egymást követő napra pedig 40 Euró, 4-12 éves gyermekeknek 16 ill. 21 Euró, 65 éven felülieknek 25 ill. 35 EUR (2018-as árak). Online vásárolva 10%-al olcsóbb a jegy. A jegyek megvehetők a buszon is, valamint turistainformációs pontoknál, TMB-ügyfélszolgálati pontoknál, újságosoknál, és könyvesboltokban, valamint online, 10% kedvezménnyel. A turistabuszra szóló jegy felmutatásával több barcelonai nevezetesség, és múzeum is kedvezményesen tekinthető meg.

Barcelona, turistabusz

ArTicket Barcelona

Ezt a kártyát azoknak érdemes megvenni, akik végignéznék Barcelona legjobb múzeumait. A kártya birtoklásával a külön belépőárakhoz képest 45%-al olcsóbban (57 EUR helyett 30 EUR-ért) tehetik ezt meg, és sorban állni sem kell. Az ArTicket a következő helyekre biztosít sorban állás nélküli ingyenes belépést: Museu Picasso, Fundació Joan Miró, Museu Nacional d'Art de Catalunya, CCCB, Fundació Antoni Tàpies és MACBA. Ára 2018-ban 30 EUR, online vásárolva 28,50 EUR. 1 évig érvényes.

ArTicket Barcelona

Ruta del Modernisme kedvezmények

A Ruta del Modernisme útikönyv megvásárlásával kedvezményeket kaphatunk Barcelona modernista látnivalóinak belépőjegyeiből. Az útikönyv ára 12 EUR, ezzel egy kuponfüzetet kapunk, de további 5 EUR-ért vásárolható egy második kuponfüzet az útikönyv mellé, további 5 EUR-ért egy harmadik, stb. így 2 személy 17 EUR-ért, 3 személy 22 EUR-ért, stb. élhet a kedvezményekkel. Azoknak éri meg, akik elég sok nevezetességet megnéznének, hogy a 12 EUR / fő, 17 EUR / 2 fő ár visszajöjjön (és elég hosszú időt is töltenek Barcelonához ahhoz, hogy meg tudjanak annyit nézni). Hátránya, hogy ha a Ruta del Modernisme kedvezményes árait szeretnénk megkapni, sorba kell állni a nevezetességekhez, online kedvezményes jegyet nem vehetünk. A potenciálisan hosszú sorok miatt nem biztos hogy a kis kedvezmények megérik.

Néhány kedvezmény (teljes árú, felnőtt jegyekből kaphatók kizárólag): Casa Batlló -2 EUR, Casa Milá -20%, Güell Park -1,70 EUR (online jegyhez képest -0,70 EUR), Palau Güell -30%, Palau de la Música Catalana -20%, Torre Bellesguard -20%, Szt. Pál Kórház -50%, Kék villamos -1 EUR, MNAC -30%, CosmoCaixa -25%. A további kedvezmények listája viszonylag bonyolultan érhető el: ezen a weboldalon a jobb oldalon, a Discounts of the Route cím alatt, a helyek nevére kell egyenként kattintani, és a megnyíló ablakban a price rész alatt látható hogy az adott helyre mekkora kedvezményt ad az útikönyv. A kuponfüzet a megvásárlástól számított 1 évig érvényes.

Megvásárolható a következő helyeken: Modernisme Centre Güell Pavilions - Av. de Pedralbes, 7, 008034 (L3 metró: Maria Cristina állomás), Barcelona, hétfő-szombat 10:00-16:00 között. Vagy: Institut Municipal del Paisatge Urbà - Av. Drassanes, 6, 21. emelet (L3 metró: Drassanes állomás), hétfő-péntek (amennyiben munkanapok) 9:00-14:00 között.

Ruta del Modernisme

Biciklis városnéző túra

Lehetőség van kiscsoportos városnéző bringatúrára, magyar nyelvű idegenvezetéssel. További információk az info (kukac) rabbitbike.es e-mailre írva kaphatók.

Csomagmegőrző Barcelonában

Barcelonában 24 órán keresztül nyitva tartó csomagmegőrző automaták találhatók a Sants vasútállomáson (3-as és 5-ös metró, nyitva: 5:30-23:00) és a Nord buszpályaudvaron (1-es metró: Arc de Triomf állomás, nyitva: 0-24). Az árak mindkettőnél 24 órára 3,50 vagy 5 EUR, mérettől függően.

A belvárosban 8:30-22:30-ig nyitva tartó őrzött csomagmegőrzési lehetőség van a Locker Barcelona csomagmegőrzőben, a Carrer Estruc, 36 alatt (a Placa de Catalunyához, ahova 1-es, 3-as, 6-os és 7-es metró megy, valamint az 1-es és 4-es metró Urquinaona állomásához van közel). Ennek az ára, mérettől függően 6,50 / 12 EUR / nap. A barcelonai repülőtér 1-es termináljának 0. szintjén (nyitva 0-24), és a 2-es terminál 0. szintjén (nyitva 6:00-22:00) is biztosítanak csomagmegőrzési lehetőséget. Ár: 6 EUR / 2 óra, az első 2 óra után 24 óránként 10 EUR. Ezeken felül, amennyiben az kényelmesebb, meg lehet érdeklődni hogy a szálláson megőrzik-e csomagjainkat bejelentkezés előtt vagy kijelentkezés után.

Barcelona csomagmegőrzés

Zsebtolvajok!

Barcelona alapvetően egy kedves, barátságos, nyugodt város, ahol éjjel is bátran sétálhatunk (de a Ramblas környékén, a kis utcákban sötétedés után figyeljünk oda), ráadásul rengeteg rendőr van jelen az utcákon. Azonban a városra, más nagy városokhoz képest is kiugró mértékben jellemzőek a zsebtolvajlások. A zsebtolvajok sokszor igen profik és trükkösek, és sokszor csoportban dolgoznak. Egy trükk például: egyik hozzászólónkat úgy rabolták ki, hogy lefröcskölték, de azt imitálva, mintha madár tojta volna le őt, a hozzászólónk ezt hitte, majd törölgetni kezdték nedves törlőkendővel, később derült ki, hogy elemelték a pénzét. Egy másik módszer: elkezdenek táncolni velünk az utcán. Egy harmadik: virágot adnak egy hölgynek - ez pusztán a figyelemelterelést szolgálja. Még egy módszer: "közvélemény-kutatók", adománygyűjtők, vagy kéregetők állítják meg az embert. És még nagyon sok trükk van, melyek közös jellemzője a figyelemelterelés, tehát minden testi kontaktusnál, furcsa viselkedésnél és történésnél, figyelemelterelésnél gyanakodjunk arra, hogy zsebtolvajokkal van dolgunk!

Ezért tehát vigyázzunk az értékeinkre, főleg a metrón, és a nevezetességek környékén, de inkább mindenhol. Tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket, pl. a hátizsákot ne hátul, hanem egy vállon, azt figyelve hordjuk, övtáskát a ruha alá tegyük, csak annyi pénzt vigyünk magunkkal a szállásról, amennyi aznapra szükséges, és azt se egy helyen tartsuk, nélkülözhetetlen iratokat (pl. a személyi igazolványt a repülőúthoz) biztos helyen tartsuk, stb. Táskánkat, pénztárcánkat soha, sehol ne hagyjuk őrizetlenül! Az is megfontolandó, hogy ne "tűnjünk" turistának: öltözködjünk egyszerűen, ne tartsuk állandóan elől, és ne nézzük mindig a fényképezőgépünket, útikönyvünket, valamint ne mutogassuk értékeinket!

Barcelona zsebtolvaj grafiti

Wi-Fi Barcelonában

 • Ennek a résznek már valamivel kisebb a jelentősége, mivel 2017. június 15. óta az Európai Unióban, köztük természetesen Spanyolországban, alapesetben nincsenek roaming többletdíjak. "Elvileg", illetve a méltányos használat erejéig, a belföldivel azonos díjakkal lehet telefonálni, sms-t küldeni, és internetezni mobilon, a hívásfogadás pedig természetesen ingyenes. "Elvileg", mivel hálózaton belüli kedvezmények, több egyéb kedvezmény, kiegészítő kedvezmény nem él. Valamint, több esetben (főleg feltöltőkártyásoknak, pláne Dominósoknak) a mobilnet nem használható, vagy nem minden esetben, és nem pontosan a hazai feltételekkel használható roaminghelyzetben. Tehát tájékozódjunk a szolgáltatónk weboldalán, ügyfélszolgálatán! Feltöltőkártyásoknak, vagy akiknek a szolgáltatója nem, vagy nem úgy teszi lehetővé az adatroamingot, hasznosak lehetnek a barcelonai wi-fi információk.
 • Ingyenes Wi-Fi szinte minden szállodában, és apartmanban van, valamint sok étteremben, gyorsétteremben, és kávézóban (a vendéglátóhelyek esetében persze nem teljesen ingyenes, "ára" a fogyasztás). Több bevásárlóközpontban, valamint a repülőtéren is elérhető.
 • Ezeken kívül, regisztráció nélkül használható ingyenes városi hotspotok vannak (Barcelona WiFi). Ezeknél a sebesség 256 Kbps-re van lekorlátozva. 590 helyen található ilyen ingyenes wifi hotspot a városban, gyakorlatilag mindenhol. Csak keressük a világoskék alapon fehér W jelzést. A Barcelona WiFi nevű hálózatra kell csatlakozni. Térképen ITT látszanak.
 • Nyílt, jelszó nélkül használható wi-fiknél vegyük figyelembe a biztonsági problémákat: ne lépjünk be internetbankunkba egy ilyenről, ne fizessünk bankkártyánkkal az interneten ilyen wi-fi-re csatlakozva, ne adjunk meg sehol érzékeny jelszót, stb. Vagy esetleg használjunk VPN-t.
 • Amennyiben ezek az ingyenes megoldások valakinek nem elegendőek, szüksége van rá, hogy tényleg bárhol, bármikor, megbízhatóan legyen internete, kölcsönözhet egy ún. Wifivox dobozt. Ez a napi díjért korlátlan 3G/HSDPA adatforgalmat ad, és wi-fit sugároz. Barcelona mellett egész Spanyolországban is használható (ahol van mobillefedettség). A kis, könnyű eszközre akár 10 eszközt is rácsatlakoztathatunk, a wi-fi jelszava a Wifivox dobozán van. A Wifivox 10% kedvezménnyel itt lefoglalható (így napi 6,99 EUR helyett 6,29 EUR az ára), majd Barcelonában, a Roselló 324. címen, az L4/L5 metró Verdaguer állomásának közelében átvehető (hétfő-péntek 10:00-14:00 és 16:00-20:00 között vehető át). Szükséges hozzá a helyszínen, átvételkor, 50 EUR letétet is fizetni, melyet a Wifivox visszavételekor visszaadnak.
 • Vagy pedig, akinek nem hálózatfüggő telefonja van, valamint a telefon több sim-kártyás, illetve ha nem fogad be több sim-kártyát, nem probléma, ha a netezés idején telefonon nem lesz elérhető, bemehet az egyik szolgáltatóhoz, és ott vásárolhat feltöltős sim-kártyát adatforgalommal. Nagyon jó ajánlatok vannak, sokkal jobbak mint Magyarországon, de nincs kapacitásunk rá, hogy ezen a helyen az összes szolgáltató adatcsomagját rendszeresen frissítve közöljük.

Barcelona Wi-fi

Barcelona tippek

A Barcelona látnivalók, és Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés oldalainkon már egyszer említett, részletesen leírt, legfontosabb barcelonai tippek összefoglalása még egyszer, egy helyen:

 • Sok a zsebtolvaj!
 • A rendkívül nagy sorok miatt több helyre "kötelező" online jegyet venni. Mint pl. Sagrada Familia (itt lehet venni), Güell Park (itt), Casa Batlló (itt) és a Casa Milá (itt). De máshova is érdemes, a Barcelona látnivalók oldalon feltüntetésre kerültek az egyes látnivalóknál az online jegyvételi lehetőségek, online vásárolva spórolni is lehet velük, több kedvezményes úgy.
 • A legkedvezőbb tömegközlekedési jegy általában a T-10 gyűjtőjegy, amit egyszerre több személy is használhat, hacsak valaki nem extrém sokat utazik. 1 nap alatti fejenként 9 utazástól éri meg jobban a napijegy mint a T-10, és 2 nap alatti összesen 15 utazás felett éri meg jobban a 2 napos Hola BCN! mint a T-10. 3 nap alatt 22, 4 nap alatt 28, 5 nap alatt pedig 34 utazás ez a szám, amikor a 3, 4, vagy 5 napos Hola BCN!-ek kedvezőbb árra jönnek ki, mint a T-10 kártyák (ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy esetleg az utazás végén maradhat út a T-10-en, így az "elveszik").
 • Repülőtérről bejutásra a legolcsóbb a RENFE-vonat (ha T-10-el használjuk), melyre a T-10 is érvényes, a metróval ellentétben, melynél a reptéri állomások esetén az nem.
 • A Rambla környékén sok a lehúzós étterem (és a zsebtolvaj).
 • Jobb inkább tavasszal vagy ősszel Barcelonába látogatni, mint nyáron, a hőségben, tömegben.

Barcelona kilátás

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Autóbérlés Barcelonában és környékén

Bérelhető autók keresésére, ha Barcelonába, vagy bárhova Spanyolországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Girona repülőtér

Néhány légitársaság gépe Gironába érkezhet.

Autóbuszok indulnak minden járat érkezése után 20 perccel közvetlenül a Barcelona Nord buszpályaudvarhoz. További buszjáratokkal a Costa Bravára, vagy Girona központjába is el lehet jutni. A reptérről és reptérre közlekedő buszok ezen az oldalon kereshetők le (repülőtér: Aeroport de Girona).

A másik opció a vonatozás. A vonat ugyanakkor Girona központjából közlekedik ahova a repülőtérről, busszal vagy taxival kb. fél óra alatt lehet eljutni. A taxi ára a repülőtértől a vasútállomásig kb. 20 Euró. A gironai reptér és Girona városközpont között közlekedő buszok is itt kereshetők le.

Girona

Mikor menjünk Barcelonába?

Sokan egy spanyolországi nyaralással összekötve tekintik meg a várost, ami teljesen rendben van, és ajánlott is. Azonban ha valaki várost nézni szeretne, és a tengerparti nyaralás számára nem fontos ilyenkor, lehetőleg ne nyáron menjen. A nyári hónapokban nagy a tömeg, és a hőség is elviselhetetlen. A legjobb időpontok városnézésre a tavasz és a koraősz. Már nagyon szép idő lehet, ilyenkor is lehet napozni a tengerparton, és sokan meg is teszik, csak fürdeni nem feltétlenül. Kellemes, napsütéses, akár meleg az idő, a város a legszebb arcát mutatja a napsütéssel, és tavasszal a virágzással, de még (vagy ősszel: már) nincs hőség, és kevesebb az ember. A város ezek miatt jobban élvezhető. A fő nevezetességek végigjárásához, nem rohanva, ajánlott legalább 3-4 napot a városban tölteni, de aki beleszeret a városba, annak utólag ez kevésnek bizonyulhat.

Barcelona, Güell park

Ünnepnapok Barcelonában

A következő napok 2018-ban egyházi vagy állami ünnepek Barcelonában, amikor is az üzletek nagyon jelentős többsége zárva tart. A zárva tartás nem vonatkozik a nevezetességekre. A nevezetességek nyitva tartása a Barcelona látnivalók menüpontban látható, ahol feltüntetésre kerülnek a zárva tartási napok is. Amennyiben ünnepnapon utaznánk, érdemes lehet megnézni a nevezetességek hivatalos oldalát is, mert olyan változtatások történhetnek év közben, melyeket nem mindig tudunk azonnal lekövetni. Az alábbiakban felsorolt napokon kívül az üzletek minden vasárnap zárva vannak.

Január 1., 6., március 30., április 2., május 1., 21., június 24., augusztus 15., szeptember 11., 24., október 12., november 1., december 6., 8., 25., 26.

Időjárás, éghajlat

Barcelona éghajlata nedves szubtrópusi. A nyarak nagyon melegek, és a telek enyhék. Nyári napokon a hőmérséklet gyakran haladja meg a 30 fokot, a hőmérő higanyszála néha 35 foknál is többet mutat. Augusztusban, a legmelegebb hónapban, a helyiek elmenekülnek a hőség elől. Ősszel kellemes, enyhén melengető napsütést élvezhetnek a Barcelonába utazók, a hőmérséklet ilyenkor 15-20 fok körül van. Télen a hőmérséklet 10-15 fok körül alakul, néha 10 fok alá megy. Havazás évente-kétévente 1-2x, 1 nap fordul elő, zömmel februárban. Fagypont alá utoljára 1985-ben ment a hőmérséklet. A legcsapadékosabb hónapok október, majd szeptember. A leghidegebb hónap január, de gyakran még ilyenkor is ki lehet ülni az éttermek, kávézók teraszára.

Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Barcelonában melegebb): január: 14,8 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 15,6 °C (4,5 °C), március: 17,4 °C (10,2 °C), április: 19,1 °C (16,3 °C), május: 22,5 °C (21,4 °C), június: 26,1 °C (24,4 °C), július: 28,6 °C (26,5 °C), augusztus: 29,1 °C (26,0 °C), szeptember: 26,0 °C (22,1 °C), október: 22,5 °C (16,1 °C), november: 17,9 °C (8,1 °C), december: 15,1 °C (3,1 °C). A várost, az időjárási viszonyok szempontjából, talán március és június között, valamint szeptember közepétől és októberben érdemes meglátogatni, ilyenkor nincs se túl meleg, se túl hideg.

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés, tengervíz-hőmérséklet

Barcelona időjárás, tengervíz hőmérséklet statisztika

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk barcelonai látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. Ezért, a fenti táblázat figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Barcelonában, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Barcelona korábbi időjárása

Ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Spanyolország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Barcelona időjárás, mindenesetre a spanyol meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése ITT látható Barcelonára.

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások (2009-2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) |
Legújabb hozzászólások (2017-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Kedves Tibor!
Fantasztikus oldalát olvasva jött meg a kedvem Barcelonához. április 13-16 közöttre foglaltam szállást, és csak azután jöttem rá, hogy a húsvéti ünnep miatt majdnem minden zárva lesz. Szállásunk a Carrer de la Independencia, 287, 08026, Barcelona: Apartements Independencia lesz. Segítségét szeretném kérni abban, hogy a környéken lesz-e szupermarket, vagy kisebb élelmiszerbolt nyitva a nagy ünnep alatt, vagy ezt már buktuk.
A repülőtérről bejutást annyira túlvariáltam gondolatban, hogy most egyáltalán nem tudom, mit válasszak( a jegyen El Prat2 szerepel).
Nagyon hálás lennék a segítségéért!
üdvözli: Erzsébet
#1 - Juhász Erzsébet - 2017.01.01. - 19:24
Kedves Erzsébet!

Eljutás a szálláshoz a reptérről: vonattal El Clot-Aragó állomásig, onnan L2 metróval 1 megálló Encants állomásig, melynek közvetlen közelében van a cím:
https://goo.gl/maps/Pp4KHN7dQR72

április 13-16. között csak a 14.-e, péntek az ünnepnap (illetve vasárnap egyébként is zárva lennének a boltok), tehát a többi napon bárhol be lehet vásárolni.

Boldog új évet!
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.01. - 22:33
Kedes Tibor!Január 13.-án pénteken érkezünk El Prat 2-re és 16.-án hétfő délutánig leszünk Barcelonában.Több kérdésem lenne,előre is köszönöm segítségedet!22.35-re érkezünk menetrend szerint és szeretném tudni,akkor van-e még nyitva pénztár ahol T-10-es jegyet tudnánk venni,vagy autómatából megtudjuk oldani?Szállásunk a Travelodge Barcelona Poblenou lesz.Próbáltam az odajutást a metrótérkép és itt az oldalon található infók alapján megtervezni.Reptérről a Renfe vonattal a Passeig de Grácia állomásig és ott átszállni a sárga 4-es metróra és azzal a szálloda oldalán megadott Llacuna állomásig.Mivel pénteken hajnali 2-ig jár a metró,szerintem így megoldható,kérlek írd meg,jól terveztem-e?6-an mennénk,és jól gondolom,hogy egy T-10-es jegy elég a szállásshoz mindannyiunknak?(6 egység Psg.Grácia állomásig és ott egység levonása nélkül,75 percen belül,átszállás a 4-es metróra)A vasárnapi barca meccs a fő uticél és a jegyeink a múzeumbelépőkkel már ki vannak nyomtatva.A stadionba csomag olvastam nem vihető,egy doboz üdítő,vagy sör bevihető?10 éves unokaöcsimnek ez az út a karácsonyi ajándékom és szerettem volna a vidám parkba is elvinni,de sajnos ezen a hétvégén a honlapjukról látva,zárva lesznek.(Ahogy sajnos a zenélő szökőkút is)Kárpótlásul szeretném egy nagy játékboltba elvinni,hogy valami nálunk nem kapható játékkal kárpótoljam.A szállásunkhoz közel esetleg volna ilyen,vagy csak máshol?Az elérhetőségüket légyszives írd meg ha lehet.Szállásunkhoz legközelebb eső Lidl szerű nagyobb üzletet tudnál ajánlani?Szeretnénk a Futballáriumba is elmenni és Sagrada Família közelében lévő étteremehez hasonlót,ahol korlátlan étel és italfogyasztás van,tudnál-e még ajánlani?Olvastam a túristabuszról is az információdat és elég borsos a 28 eurós jegy.Az volna ezzel kapcsolatban a kérdésem,hogy nem volna-e életlenül a barcelonai buszok között olyan amelyiknek az útvonala leginkább közelíti a túristabuszét,vagy legalább az útvonalán nagyon sok a látnivaló.Azt is meg szeretném kérdezni,hogy ilyenkor télen érdemes-e egy rövidebb hajókázást beiktatnunk,ha igen,melyiket ajánlánád?Utolsó kérdésem az lenne,hogy a leírásodban szereplő CosmoCaixa-n kívül,van-e még valami,ami egy 10 éves fiúnak nagy élmény lenne?Előre is köszönöm segítségedet,üdvözlettel,Béla!
#3 - Hegyesi Béla - 2017.01.02. - 01:02
Kedves Béla!

Igen, lehet még T-10-et venni, szerintem még a pénztár is nyitva lesz.
Igen, ez a legjobb eljutási mód, fejenként 1 út a T-10-ből. De ha 6-an mentek, akkor ha a 4 nap alatt többet utaztok összesen mint fejenként 10, akkor már a T-10-nél is jobb a T70/30 (ugyanakkor, azért nem akkora spórolás, illetve akkor csak 1 db kártyátok lesz, macera lehet hogy azt kell 6x érvényesíteni mindig).
Maximum 0,5 literes műanyag palackban vihető be ital, a dobozos sört nem tudom.
Attól függ, milyen játékok érdeklik, pl. a Palau egy híres, jó játékbolt, ahol távirányítós autók, vonatok, hajók, stb. vannak ( Ronda de Sant Antoni, 61, L1, L2 metró: Universitat állomás). De van pl. Disney-bolt is, de gondolom 10 évesen az már nem annyira, mindenestre attól függ, milyen típusú játékok érdeklik.
A 4-es metróval 1 megállóra lévő Poble Nou állomáshoz közel van pl. egy Lidl, a C/ Lope de Vega, 112-114. címen.
Ilyen all you can eat étterem még pl. a Restaurante La Vaca Paca is (Passeig de Gracia, 21. címen) is, ott 10,90-11,90 EUR az ár (ki is egészítettem vele a Barcelona éttermek menüpontot).
Nem tudok most hirtelen ajánlani konkrét buszutakat, ill. attól is függ, merrefele, végig kéne néznem most sokat, de bárhonnan bárhova el lehet menni busszal is, így sok mindent lehet látni.
Nem próbáltam a hajózásokat még, nem tudom.
Gyerekekkel jó lehet: állatkert, Barceloneta-Montjuic libegő, akvárium, Museu de la Xocolata csokoládé-múzeum, Museo de Cera viaszbábú múzeum.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.02. - 13:37
Kedves Tibor!

Boldog új évet!
én is csak hálával kérném tanácsodat!
Márciusban utazunk négy éjszakára a férjemmel. Sajnos egészségügyi okok miatt a metró kizárt.
Négy, öt csillagos szállodában szoktunk megszállni, mit ajánlanál, belváros, vagy tengerpart közelében keressek?
Esetleg személyes tapasztalatod, ajánlatod, ha lenne!
Nagyon köszönöm a választ!
üdvözlettel: éva
#5 - éva - 2017.01.02. - 22:30
Kedves éva!

Boldog új évet! A Barceloneta tengerparti rész sincs messze a belvárostól, tehát akár ott is jó, arrafele nyugodtabb lehet, mint a sok helyen elég hektikus, hangos belvárosban. Személyes tapasztalatom legutóbbról a Barcaroomsról van, az nagyon szuper, de az nem 4-5*-os, illetve egy másik szállásról, ami szintén inkább egy apartman. Ugyanakkor a szállásfoglalási oldalakon a véleményeket megnézve igazi tapasztalatokat olvashatsz, és láthatod, hogy az egyéb szempontjaitoknak melyik szállás a leginkább megfelelő. Ha kiválasztottatok végül néhányat, akkor meg tudom mondani, hogy szerintem melyik ezek közül a legjobb, melyik van a legjobb helyen.

http://www.hotelscombined.com/hu/City/Barcelona.htm?a_aid=9088&label=barcelona

http://www.booking.com/searchresults.html?city=-372490&aid=338579
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.03. - 11:22
Kedves Tibor!
Nagyon köszönöm a segítséget és a gyors választ, írok, ha nem sikerül dönteni!
üdv. éva
#7 - éva - 2017.01.03. - 17:20
Kedves Tibcsi!Nagyon szépen köszönöm a gyors,pontos válaszaidat,nekem is nagyon sokat segítettél!U.i.:Fantasztikus ez az oldal,szinte hihetetlen a mai világban az ilyen önzetlen,gyors,pontos segítségnyújtás az utazni vágyóknak.
#8 - Hegyesi Béla - 2017.01.03. - 18:41
Kedves Tibor, nagyon hasznosak és érdekesek az infóid és tippjeid, köszönöm. Van két kérdésem:
1. érdemes-e, vagy milyen esetben érdemes Barcelona Card-ot venni, ki lehet azt használni?
2. Tudom, hogy ez rengeteg dologtól függ, de szállás nélkül átlagosan, legalább nagyságrendileg hány euróba kerül egy nap Barcelonában?
Köszönöm, üdv
#9 - Magyar Béla - 2017.01.05. - 23:07
Kedves Béla!

1. Akkor érdemes Barcelona Cardot venni, ha a programod függvényében kapnál vele annyi kedvezményt, ingyenességet, hogy megérje az árát a tömegközlekedési ingyenességen felül. általánosságban nem lehet megmondani.
2. Ez a nevezetességek árától függ, illetve hogy egyáltalán hányat néztek meg egy nap. A nevezetességek belépőjegy árait megtalálod Barcelona látnivalók menüpontban. Valamint a nap folyamán étkezésre lehet költeni, pl. kaptok-e reggelit a szálláson, majd pedig a városban mennyi pénzért esztek, vannak olcsóbb, és drágább helyek is, példa éttermi árakat találsz a Barcelona éttermek menüpontban. Mindezekre rakódnak még a tömegközlekedési jegyárak, illetve esetleges apróbb dolgok (üdítő, szendvics, szuvenír, kávé, stb.).
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.06. - 12:29
Kedves Tibi!

Először is nagyon köszi a sok hasznos infót, amit megosztasz az oldalon!:)

Ha nem nagy teher, tudnál segíteni, hogyan lehet eljutni tömegközlekedéssel legegyszerűbben az El Prat reptérről az
Ally's Guest House, Bed&Breakfast szálláshelyre? (Bruc, 150, Eixample, Barcelona, 08037, Spanyolország).
A szállás által küldött útvonaltervezővel próbálkoztam, de indokolatlanul sok gyaloglást ír már eleve a metróig a reptérről, ezért kérem a segítségedet, hogy valóban így van-e, vagy egyszerűbben is el lehet jutni a célig!?

Előre is köszönöm!
Eszter
#11 - Eszter - 2017.01.11. - 16:34
Kedves Eszter!

Vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd L4 metróval Verdaguar állmásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/LSE17XKJwWt
De akár már a Passeig de Graciától is legyalogolható.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.11. - 23:07
Kedves Tibi!

Ezer köszönet az önzetlen segítségedért!:)

Eszter
#13 - Eszter - 2017.01.12. - 10:12
Kedves Tibi! Először is köszönet a szuper összeállításért. 21-én este érkezünk meg Barcelonába, és 25-én este indulunk vissza. Sok mindent meg szeretnénk nézni, de csak az 1-es zónán belül. A kérdésem, hogy a tömegközlekedésre milyen jegyet vegyünk, érdemes-e többnapos bérletet venni. Köszi!
#14 - Zsufi - 2017.01.16. - 12:16
Kedves Zsufi!

3 nap alatt fejenként 22, 4 nap alatt pedig 28 utazás felett éri meg a 3 vagy 4 napos Hola BCN! Travelcard jobban mint a T-10. A programotoktól függ, hogy pontosan melyik nap hova mentek, mit néztek, de nem könnyű ennyit azért elutazni.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.17. - 16:17
Kedves Tibi!

Szeretnénk felsétálni majd a Bunker del Carmel "kilátóhoz" megnézni a naplementét.
érdemes összekötni a Güell Park látogatással,ha jól tudom ez a kilátó onnan gyalogosan megközelíthető?Kb milyen távolságra lehet?Mikor érdemes menni,hogy ne csússzunk le a naplementéről?Egyébként január 29-febr1-ig leszün ott....
Valamint a kilátótól hogyan jutunk el legegyszeűbben este 6 után a Bird House szálláshoz?Köszi!!
#16 - Adri - 2017.01.24. - 13:43
Kedves Adri!

Ez egy kevésbé ismert, nagyon jó ötlet! A Güell Parktól 1 km gyalog (meredek, sok lépcső), vagy pedig a 24-es buszra lehet szállni a Güell Parknál, és azzal Doctor Bové-Gran Vista megállóig menni.
Január 30.-án 18:05-kor van a naplemente Barcelonában, érdemes tehát mondjuk minimum 17:45 környékén érkezni.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.24. - 18:44
Köszi!

Esetleg tudsz ajánlani (Te vagy más) olyan letölthető offline tréképet ami ismeri a tömegközlekedést is?
Adri
#18 - Adri - 2017.01.25. - 14:49
Most nem tudom az összeset ellenőrizni, próbáld ki őket otthon hogy offline módban a tömegközlekedés is működik-e jelenleg ezeknél (a linkeket Android esetén küldöm, iOs-re, Windows Phone-ra meg kell keresni ezek változatát azokra az oprendszerekre, ha vannak):

- A sima Google Térkép app is ismeri a tömegközlekedést, le kell töltened előre Barcelona térképét hogy offline módban tudd használni (offline módban is remélem működik a tömegközlekedés is).

- A TMB (közlekedési vállalat) appja (nem tudom jó-e offline):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geomobile.tmbmobile

- Here we go szintén ismeri a tömegközlekedést (le kell tölteni a térképet előre, majd offline használatra beállítani az alkalmazást): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps&hl=hu

- Csak a metróra offline útvonaltervező: https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.mxdata.barcelonametro
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.25. - 15:33
Kedves Tibi! Köszi az eddigi infókat,sokat okosodtunk belőlük. Február 1-től 5-ig leszünk Barcelona-ban.A szállásunk a Hostal Paraiso-ban lesz. (Ronda de Sant Pau,55-57). A reptérről milyen utat javasolsz a szállásig? én azt néztem,hogy vonattal a Placa de Catalunya-ig és innen sétálunk egy fél órát,addig is ismerkedünk a várossal.Van esetleg rövidebb útvonal? Volna még egy kérdésünk.Nem találtam a reptérre induló vonatok vasárnapi menetrendjét.Reggel 9:15-kor indul vissza a gép,kényelmesen szeretnénk kiérni.Előre is köszönjük. Tamás
#20 - Tamás - 2017.01.27. - 19:39
Kedves Tibi! Február 11-én este fél 11-kor érkezik a gépünk az El Prat repülőtérre. A szállásunk itt található:Ona Living Barcelona, Carrer Castelao, L'Hospitalet de Llobregat . HA tudsz, segits abban légyszives, hogyan jutunk el a legkönnyebben a szálláshelyre. Köszi
#21 - Anita - 2017.01.27. - 20:40
Kedves TAMáS!

Vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd onnan L2 metróval Sant Antoni állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/ciStxAcnm7B2
A menetrend lekereshető a megadott oldalon: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
9:15-ös gépindulásra mondjuk érdemes 7:45-kor kiérni, 7:02-kor indul egy vonat Passeig de Graciától, ami 7:26-ra ér a reptérre (előtte 6:32-kor, utána 7:32-kor van Passeig de Graciától vonat).


Kedves ANITA!

46-os busszal menjetek Av Granvia-Física
megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/hL2gAR3m4YA2
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.27. - 22:41
Tibcsi,köszönöm szépen!!! :-)
#23 - Tamás - 2017.01.28. - 21:05
üdv, Gratulálok leíráshoz, remek.
Mi családosan mennénk juli11-17 ig és a Residencia Agora Barcelona-t találtam mint olcsó szállás. Olcso idejutás ill. a 7 napra 4 személyre milyen gyűjtőjegyet vegyek? Igazából érdekes programok kellenének 14 és 17 éves gyerekeknek a városnézésen túl, akár autobérlés ill. környék bejárása is lehetséges.
Várom megtisztelő válaszod.

T.

OGy.
#24 - Oláh György - 2017.01.30. - 15:25
Szia!

Eljutás a szálláshoz: vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd L3 metróval Mundet állomásig,
majd gyalog: https://goo.gl/maps/5fTh6CdqE2t
A 7 napból 5 napot számolva: 5 nap alatt ha utazok fejenként 34-nél többet (tehát naponta 7-nél többet), akkor jobban megéri az 5 napos Hola BCN!, mint a T-10-ek. 34 alatti utazás esetén még a T-10-ek a jók.
Meg lehet próbálni a T70/30 kártyát is, 7 nap alatt 4-en biztos utaztok 70-et/fejenként 18-at, bár kényelmetlen lehet hogy 4x kell kezelni, és hátraadogatni a metrón, illetve azt nem is jó elveszteni, mert drága ahhoz :)
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.30. - 15:56
Kedves Tibi.

Köszönöm válaszod.

OGy
#26 - György Oláh - 2017.01.31. - 12:55
Kedves Tibi!

április végén utazunk utazási irodával Barcelonába.Calellában lesz a szálláshelyünk érdeklődnék, hogy hogy járok jobban anyagilag, ha az utazási iroda által fakultatív programnak választom a Stadion megtekintését (Calellából transzfer a stadionig aztán szabadprogram az óvárosban-12 900 ft- belépő nélkül) vagy ha Calellából gyorsvasúttal egyénileg bejutást választom. Köszönöm: Anikó
#27 - Anikó - 2017.02.01. - 12:29
Kedves Tibor!

Mi 4 napos családi kirándulást szervezünk február 22-től.
Segítségét szeretném kérni :hogyan tudunk a repülő térről legkönnyebben eljutni a szállásadóinkhoz. A cím : Passatge de Simó, 21-23, 08025 Barcelona

Illetve hogyan tudunk eljutni a Monserratra ?
A feltüntetett címet megkerestem(barcarooms@gmail.com) de sajnos március előtt nem vállalnak magyar vezetést illetve szállítást. Hasonló szervezés érdekelne idő hiányában.
Segítségét előre is köszönöm: Tisztelettel: Margit
#28 - Major Margit - 2017.02.02. - 18:58
Kedves ANIKó!

Calellából Barcelonába vonaljegy a vonatra 4,90 EUR, ez oda vissza 9,80 EUR + barcelonai tömegközlekedés, mondjuk ha vesztek 2-en egy T-10-et, az elég lesz, még marad is valószínűleg rajta = 9,95 EUR = összesen vonat és tömegközlekedés 19,75 EUR, ez jóval olcsóbb mint 12900 Ft.
Arra figyelj, hogy visszafele 22:54-kor indul az utolsó vonat Calellába Barcelona Sants állomásról.


Kedves MARGIT!

Eljutás a szállásra: vonattal Sants állomásig, majd L5 metróval Sagrad Familia állomásig, aminek a közvetlen közelében van a szállás: https://goo.gl/maps/8BZczUH2Efm
Montserratra vonattal, majd hegyi vasúttal vagy libegővel lehet eljutni:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.03. - 20:45
Kedves Tibor!
Köszönöm válaszod. A vonat menetrendet magyarul nem tudtam megtekinteni. Pedug hasznos lenne ha még itthon ki tudnám nyomtatni.
#30 - Anikó - 2017.02.05. - 08:32
Nagyon sok hasznos információval segít az oldal! Még egyszer Köszönöm a segítséget! További szép napot ! Margit
#31 - Major Margit - 2017.02.05. - 09:39
Kedves Anikó!

Innen kinyomtathatod, kiválasztva hogy Calella és Barcelona-Sants (valamint visszafele a fordított sorrendben), a megfelelő dátumot, majd lekeresve: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.05. - 20:00
Kedves Tibor!
"Elvesztem" az oldalak között, nagyon hálás vagyok, hogy kétszer is válaszoltál.
üdvözöl: Erzsébet
#33 - Juhász Erzsébet - 2017.02.05. - 20:17
Kedves Tibor,
1 hét alatt Figueresben szeretnénk megnézni majd a Dali múzeumot is, - a szállásunk Barcelonában, a La Rambla középső részén lesz. Hogy lenne a legegyszerűbb eljutni oda, mit javasolsz, vonattal, vagy autót bérelni okosabb?

üdvözlettel: Edit
#34 - Zs. Tóth Edit - 2017.02.08. - 22:00
Kedves Edit!

Barcelonából Figueresbe vonattal lehet eljutni. Háromféle vonat létezik:

Két fajta lassabb, de olcsóbb vonat, Regional (12 EUR, 2 óra 20 perc-2 óra 50 perces út) vagy MD (16 EUR, 1 óra 50 perc) típusú. A Barcelona-Sants vagy Passeig de Gracia vagy Clot állomásról indulnak.

Menetrendje itt: http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html

Nagysebességű, AVE, AVE-TGV, vagy AVANT típusú vonat (55 perces út, ár 11-36 EUR, interneten előre megvéve a legolcsóbb a jegy), a Barcelona-Sants állomástól. Ez a vasútállomás messzebb van a múzeumtól, ebben az esetben Figueres-Vilafant vasútállomástól még buszozni kell.

Menetrend, árak, jegyvásárlás a nagysebességű vonatra is ugyanazon a linken, amit előbb írtam, csak a célállomásnak nem FIgueres, hanem Figueres Vilafant állomást kell kiválasztani.

Autóval 1,5-2 óra, autópályadíjjal.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.08. - 22:57
Kedves Tibi

A szállásunk a SM Hotel Sant Antoni , a reptérről mivel tudunk legkönnyebben be jutni ? június 5-én megyünk szerinted akkor boltok , éttermek is zárva lesznek ?
üdv. Tünde
#36 - Maták Tünde - 2017.02.14. - 17:28
Kedves Tünde!

Vonattal menjetek a Passeig de Graciáig, onnan L2 metróval Monumental állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/sfwxn5xhA9U2

Pünkösdhétfőn a legtöbb bolt zárva lesz, éttermek nyitva.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 00:58
Tisztelt Tíbor!
Azt szeretném megtudni, hogy mikyen tömegközlekedési járművel, busszal lehet feljutni a Montjuich legmagasabb ppontjára, ahonnan már csak lefele kell sétálni. 76 éves vagyok, így igyekszem spórolni az energiámmal.

Köszönettel: István
#38 - István - 2017.02.16. - 13:13
Tisztelt István!

150-es busszal, vagy pedig siklóval és utána libegővel vagy 150-es busszal. Minden megtalálható részletesen a Montjuicra jutásról a Barcelona oldal Montjuic részének végén: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html#montjuic

Ugyanakkor onnan azért teljesen lefelé sétálni elég hosszadalmas lesz (hogy pontosan mennyi, attól függ onnan hova le, de mindenhova minimum fél óra)
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.18. - 01:59
T. Tibor!
Válaszod megnyugtatott, köszönöm: István
#40 - István - 2017.02.18. - 13:24
Kedves Tibor! Május 9-én elég késő este érkezem majd Barcelonába (22.40). A repülőtérről a Carrer Povencales-re kell eljutnom, ott van a szállásom. Van ilyenkor még közlekedés? (keddi nap), mivel jutok el a szállásra? Ha esetleg metróval, kell külön jegy, ha jól értem. T-10-et mindenképpen veszek, mert 6 napig maradok, esetleg egy egynapos turistabusz jegyet. Köszönöm a segítséget.
#41 - éva - 2017.02.23. - 21:32
Kedves Tibor!

Itt vagyunk Barcelonában, szeretnénk megkérdezni, legegyszerűbben hogyan juthatunk el a Sagrada Familiától a Placa d"espanya állomásra?
Köszi a segítséget, leírásokat: rendkívül hasznos és pontos!
Szép napot!
Margit
#42 - Major Margit - 2017.02.24. - 10:04
Kedves éVA!

Nincs olyan utca, hogy Carrer Povencales, ha a Carrer de Provencalsra gondolsz, akkor vonattal Passeig de Graciáig, majd L4 metróval Selva de Mar állomásig. Az utolsó reptéri vonat 23:38-kor indul, ha csak azt éritek már el, akkor is még lesz ahhoz metró is.


Kedves MARGIT!

2-es metróval Universitat állomásig, majd onnan 1-es metróval Pl. Espanya állomásig.
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.24. - 12:41
Köszönöm Tibor!
Valóban elírtam az utca nevét és látom nem írtam házszámot. A 17-es házszámig is ez az útvonal érvényes? Nagyon jó tipp a magyar fiatalok kisbuszos szervezése a Montserrathoz. Ritkán talál az ember ilyen alapos segítséget, nagyon köszönöm. éva
#44 - éva - 2017.02.24. - 13:35
Igen, a metróállomásra merőleges az utca, bármelyik házszámnál az a megálló lenne: https://goo.gl/maps/fxcPZquRmqP2
örülök, hogy hasznos információkat találtál! :)
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.24. - 14:03
Kedves Tibcsi,

Szeretném a segítségedet kérni. április 3-án repülünk vissza Gironábol 06.30 kor, mivel tudnánk időben kiérni a reptérre Barcelonabol. Már néztem azt az oldalat ami a cikkben van, de sajnos nemtaláltam meg. Válaszod előre is köszonöm.
U.i. Nagyon jó az oldal, bárhová utazom az első, hogy itt utánna olvasok.
#46 - Evelin - 2017.02.25. - 10:32
Kedves Evelin!

A megadott oldalon lekereshető a menetrend, jelenleg március 25.-ig érvényes menetrend van, ami szerint hajnali 5:00-kor indul egy busz a Nord buszállomásról a gironai reptérre: https://goo.gl/Zqqu7v

(érdemes jóval előtte kiérni, hogy megtaláljátok a buszt, stb.).

Tehát érdemes majd március 25.-e után is lekeresni az új menetrendet, vagy pedig április elején írj újra.
http://www.sagales.com/resultats-busqueda?origen=12&destiF=1036
(a másodikként kiadott, 604-es járat az, ami indul korán)
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.25. - 11:45
Kedves Tibor! Segítségedet kérem,hogyan jutunk el reptérről a szállásunkhoz? Carer de Casanova? Köszönettel.Tünde
#48 - Papp Tünde - 2017.02.28. - 14:51
Kedves Tünde!

Vonattal Sants állomásig, majd L5 metróval Hospital Clinic állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Bo9iYKkJ8zj
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.28. - 21:02
Szia!
Néhány kérdésem van: Hogyan jutunk el Barcelonából Tossa de Marba legegyszerűbben, átszállás nélkül? Továbbá olvastam egy új outletről (The Style), azt hogyan tudjuk megközelíteni?
Továbbá a reptérre való kora reggeli kijutás hogyan lehetséges (5 óra magasságában) taxi kivételével? Szállásunk a Sagrada F.közelében lesz, és napokon belül utazunk.Fentiek vonatkozásában mire, hol, hogyan tudunk jegyeket venni? Mivel már voltunk Barcelonában, úgy tervezzük, hogy most túrista busszal és gyalogosan járjuk be a látnivalókat, a fentieket pluszban tervezzük 6 napra.
Előre is köszönöm a segítségedet!
#50 - Edina - 2017.03.01. - 21:45
Szia!

A kérdésedre már válaszoltam a Spanyolország közlekedés menüpontban:
"Barcelona és Tossa de Mar között busz közlekedik a Barcelona Nord buszállomásról, ahogy a leírásban olvasható.
Szívesen írok eljutást a reptérre, de kérdés hogy az 5-6 óra az az, amikorra ki kell érni, vagy akkor indulnátok, és akkor is pontosan hánykor, a menetrendek, az első reptéri vonat indulása, stb. miatt fontos."

Ott nem kérdezted a Style-t, oda eljutás R2 vonattal, Sants vagy Passeig de Gracia vagy El Clot-Aragó állomástól, Viladecans állomásig. Viladecans még az 1-es zóna, érvényes oda is a T-10.
Vagy van outlet-busz is a Pl Catalunyáról, a Hard Rock Café elől, de arra a jegyár 5 EUR, és a következő időpontokban indul: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00.
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.03. - 14:11
Kedves Tibor!
A segítségedet kérem. Március 29-én szerdán 22:55-kor ér be a repülőnk El Prat T2-re. Ha elérjük az utolsó , 22:38-as vonatot, azzal Sants állomásig mennénk, onnan pedig L3-as metróval Lessepsig, majd gyalog a szállásig. Kérdésem: van-e esélyünk metróra szállni, hisz csak éjfélig járnak? Ha nem, Te mit javasolsz? Hol találunk csomagmegőrzőt a Santson kívül?
#52 - Kriszta - 2017.03.05. - 06:50

Kedves Tibor!

Márc.25-én, este 11-kor érünk Barcelonába a Ryanair-rel. A szállásunk itt lesz: Vilardell, 16 Sants-Montjuïc negyed 08014 Barcelona. Hogy tudunk a legegyszerűbben eljutni ide szombat éjjel a repülőtérről? Másik kérdésem, hogy hogyan jutunk el Montserratba kocsi nélkül?
Köszönettel: Mari
#53 - Tóthné dr. Lauritz Mária - 2017.03.05. - 09:06
Kedves KRISZTA!

23:58-kor még van egy metró Lesseps állomástól, ha az elment, akkor N0 éjszakai busz Entença - Av. Roma megállótól Mitre-Berna megállóig.
Csomagmegőrzők a leírásban, a Csomagmegőrző Barcelonában részben.


Kedves MARI!

Vonattal Sants állomásig, ahonnan gyalog 10 perc a cím: https://goo.gl/maps/aav5zaZ7Gu62
ha ez sok gyaloglásban, akkor a reptérről Aerobus Pl. Espanyáig, onnan L1 metróval Hostalfrancs állomásig, vagy: a reptérről vonattal Sants állomásig, majd L5 metró Placa de Sants állomásig, majd L1 metró Hostalfrancs állomásig.
Montserrat eljutás vonattal, részletek: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.05. - 21:17
Köszönöm a segítséget:

Mari
#55 - Mari - 2017.03.06. - 17:06
Kedves Tibcsi!

Meg tudnád írni, hogy az El Prat reptérről tömegközlekedéssel hogyan tudunk legkönnyebben eljutni a Front Maritim Hotelbe, melynek címe: Paseo García Faria 69-71?
Előre is köszönöm: Ancsa
#56 - Ancsa - 2017.03.07. - 12:03
Kedves Ancsa!

Reptéri vonattal Passeig de Graciáig, onnan L4 metró Selva de Mar állomásig, majd gyalog, vagy 26-os busszal Pg Taulat - Provençals megállóig: https://goo.gl/maps/M9wXTScUnsD2
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.07. - 15:42
Kedves Tibor!
Jovoheten szerdan erkezunk Barcelonaba az ElPrat repuloterre este 22:35-re!Azt szeretnem megkerdezni, hogy hogyan jutunk el a legegyszerubben,szallasunkra Hotel Derby Loreto, 21 Barcelona?! Nagyon koszonom a segitsegedet, szuper az oldal, es nagyon hasznos :)
Udv: Eszti :)
#58 - Eszti - 2017.03.15. - 22:11
Szeretném kérdezni, hogy online jegyvásárlásnál a fizetés után, ki kell nyomtatnom a jegyet vagy más formában vehetem át? Előre is köszi a választ.

üdv: Eszti
#59 - cseszter60 - 2017.03.16. - 14:33
Kedves ESZTI!

Ha metróznál, mert úgy könnyebb tájékozódni esetleg: vonattal Sants állomásig, majd L5 metró Hospital Clinic állomásig, de úgy negyed óra gyalog:
https://goo.gl/maps/cVFxBxjAcV32
(akár Sants vasútállomástól is legyalogolható)
Busszal, kevesebb gyaloglással: vonattal Sants állomásig, majd az ahhoz közeli Josep Tarradellas - Rosselló buszmegállóból: https://goo.gl/maps/aPqtYRpHsyy
27-es vagy 32-es busszal, 2 megálló, Josep Tarradellas - Viladomat
megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/oJBXYKEBcJr


Kedves ESZTI!

Attól függ, milyen jegyről van szó, mindenhova más, van, ahol ki kell nyomtatni, van, ahol mobilon is jó, van, ahol át kell venni Barcelonában (Hola BCN! és Barcelona Card inkább csak), de ez mindig kiderül a jegyvásárlás előtt/után.
#60 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.16. - 19:09
Kedves Tibor!
érdeklődni szeretnék, hogy Budapestről Barcelonába milyen utazási lehetőség van vonattal. Köszönettel.
#61 - Emese - 2017.03.18. - 20:20
Kedves Emese!

Vonattal hosszú és drága. úgy tudom a bahn.de oldalon a legjobb pl. keresni, az kiad minden lehetőséget, ott egy tetszőleges dátumot lekeresve min. 23 órás utat (azt feltételezve hogy minden csatlakozást elérsz), és minimum 2 átszállást adott ki, érdemes lekeresni a te dátumod, amikor mennél. Az árakról, stb. a MáV tud felvilágosítást adni.
#62 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.18. - 20:43
Kedves Tibcsi!

Köszönjük a sok hasznos információt, segítséget, amit kaptunk.
4 napig voltunk kint, jól éreztük magunkat.

Jelezném, hogy:

1. A Tibibusz a Tibidabo-ra csak időszakosan jár. Például márciusban most csak hétvégi napokon jár annak ellenére, hogy a vidámpark nyitva volt hétköznap.

2. A Lactuca étteremnél megemlített La Vaca Paca étterem megszűnt, helyén építkezés volt.
#63 - Utazunk - 2017.03.19. - 12:57
Szia!
Március 31-én este 11 körül érkezünk a Ryanairrel Barcelonaba El Prat és a szállásunk a hotel Sagrada Familiban lesz ( Córcega, 541, L'Eixample negyed, 08025 Barcelona) Hogy jutunk el olyan későn a Hotelba tömegközlekedéssel legegyszerűbben a reptérről és hol tudunk rá jegyet venni? Másik kérdésem hogy a Gaudi parkba a szállásról mivel jutunk el és mennyi idő alatt?érdemes a belépőt előre megvenni (7eur online ahogy olvastam). A La Rambla gyalogosan is elérhető távolságban van a Sagrada Familiától?
#64 - Szekrényes Emese - 2017.03.20. - 12:51
Kedves Tibcsi!
érdeklődnék, hogy a BuBi-hoz hasonló "felveszem-leteszem" típusú városi biciklizési lehetőség van-e BCN-ban és mi a díja, kell-e kauciót letenni hozzá stb? Sok évvel ezelőttről úgy rémlik, van ilyen, de nem tudom, milyen néven vagy linken keressem
Köszönettel!
#65 - Inez - 2017.03.21. - 19:17
Kedves UTAZUNK!

Köszi a beszámolót, a La Vaca Pacát töröltem az éttermek menüpontból!


Szia EMESE!

A kérdés már feltetted a Barcelona menüpontban, ahol válaszoltam is, 02.28.-án, 455-ös hozzászólás.
Amit ott nem kérdeztél: a reptér vasútállomásán tudtok venni T-10, és egyéb jegyeket.
Igen, érdemes megvenni előre a belépőt a Güell Parkba.
A La Rambla gyalog 40 perc. Mindenhez az eljutást megtalálod a Barcelona menüpontban.


Kedves INEZ!

Barcelonában van a Bicing rendszer, de csak helyiek használhatják, turisták nem, tehát kerékpárkölcsönzés szükséges ehelyett kerékpárkölcsönzőkben, amennyiben biciklizni szeretnél.
#66 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.21. - 20:03
Sziasztok,jövőhéten érkezem Girona reptérre, és lenne egy kérdésem.A repülőm szombatról vasárnapra 5-35 kor indul vissza .Hogy tudok kimenni,kijutni a reptérre olyan korán Barcelonábol? Válaszod előre is köszönöm.
#67 - Fesus Timea - 2017.03.26. - 21:47
Szia!

3:30-kor indul egy busz Nord buszállomásról, ami kb. 4:45-re ér ki:
https://goo.gl/xeWNTx
Ugyanakkor ez az 5:35-ös induláshoz szerintem már késő, én nem kockáztatnám meg. Ennél korábban nincs busz. Esetleg Gironában tudtok aludni előző éjszaka, és taxival ki a reptérre Gironából.
#68 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.27. - 00:05
Szia! Próbáltam a tömegközlekedési tervezővel megtervezni a reptérről az utat a szállásig, de azt írja, hogy nincs megálló a környéken. Ezt nem értem, mert metromegálló is van 5 percen belül. Szerinted mi lehet a baj? Carrer de la Marina 70 a cím. A gép pedig 22.35-kor száll le. Előre is köszönöm a segítséged.
#69 - Barkó Judit - 2017.03.29. - 18:36
Szia!

Vonattal menjetek Passeig de Graciáig, majd onnan L4 metróval Bogatell állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/vhrALo9rpX22
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.29. - 19:51
Szia
Hotel Ronda house ,erasme szállunk meg .Innen a lehető leggyorsabb ,könnyebb út a Camp Nou ,Cosmo Caixa illetve a Guell Parkhoz melyik lenne és ha tudsz a közelben jó éttermet ,megköszönnénk
#71 - János - 2017.04.02. - 10:01
Szia!

Ti az L2 metró Sant Antoni metrómegállója közelében lesztek.
Camp Nou: L2 Paral-lelig, majd L3 Las Cortesig
CosmoCaixa: Kigyaloglás a Catalunyához, majd L7 metró Av. Tibidabóig, majd onnan 196-os busz vagy gyaloglás.
Güell Park: Catalunyától L3 metró Vallcarca állomásig vagy Ronda Sant Antoni - Pl. Goya megállótól 24-es busz Ctra del Carmel - Parc Güell megállóig.

Rengeteg étteremről olvashatsz a Barcelona éttermek menüpontban, illetve a nevezetességekhez való eljutás megtalálható a Barcelona menüpontban.
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.02. - 20:39
Kedves Tibor! Azt olvastam,a Güell park egy része ingyenes, arra is kell regisztrálni,hogy bejussunk? jún 21-29 megyünk. Köszi.Tamás.
#73 - Knittel Tamás - 2017.04.05. - 16:54
Kedves Tibor! Még annyit, hogy kb mennyi idő egy Camp Nou látogatás, és ott bent lehet venni Barca mezt? Köszi szépen.
#74 - Tamás - 2017.04.05. - 17:00
Kedves Tamás!

Nem, az csak egy park. Igen, lehet ott venni mezt, van egy nagy F.C. Barcelona bolt a stadion területén. A túrán olyan ütemben mozogtok, ahogy szeretnétek, addig vagytok, ameddig akartok (persze zárásig), de olyan 1,5-2 órát biztos mondanék rá.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.05. - 17:57
Kedves Tibor! Köszi a gyors válaszokat.Még 2 kérdés: Blanesban lakunk, terv:3 retur ut Barcelonába 4 főnek, a bonotern 10 gyüjtőjegy jó?
#76 - Tamás - 2017.04.05. - 18:47
Kedves Tamás!

Akkor már inkább T-10, az olcsóbb, de több mint 10, ill. több mint 20 utatok lesz, 3x2x4= 24, kell még vonatjegy. Barcelona-Blanes között ezek jók:
- 6 zónás Bonotren gyűjtőjegy: 41,85 EUR
- 5 zónás T-10 gyűjtőjegy: 39,55 EUR
- Sima egyirányú vonaljegy: 6,15 EUR
( - Buszjegy: 6,50 EUR)
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.05. - 20:18
Kedves Tibor!
Csak egy gyors kérdésem lenne. A T10-es jegy csak egy napon belül érvényes? Köszi a válaszodat.
#78 - Zsolti - 2017.04.09. - 15:42
Kedves Zsolti!

Nem, az a napijegy, a T-10 10 darabos gyűjtőjegy.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 21:09
Kedves Tibor! A férjem kerekesszékes, azt szeretném tudni, hogy mennyire tudunk mozogni tömegközlekedéssel.A reptérről a vonattal be tudunk jutni akadálymentesítve van? köszönettel
#80 - Veronika Tóth - 2017.04.14. - 20:36
Kedves Veronika!

Kérlek, lásd a 186-os (2016.08.18.) hozzászólást, és a 189-es (2016.08.19.) hozzászólás végét.
Hogy mennyire tudtok bejutni a reptérről vonattal vagy metróval attól függ, mi a végcél, ki tudtok-e jönni.
A buszok 100%-ban akadálymentesek.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.14. - 22:26
sziasztok,
megjártuk Barcelonát, némi beszámoló, mert ez az oldal sokat segített a kirándulásban.
Reptér: mindenki beszél angolul, ezért könnyen boldogulsz. Légitársaság: mivel csak a fapad repüli barcelonát ezt is vedd figyelembe. Ők nem szolgáltatnak magas szinten, kedvesnek meg nem nevezhetőek. Ha repültél velük érted mire gondolok he nem akkor megérted, de a repjegy árak „olcsók”. A feladott csomagot a reptéren lenn tudod átvenni, ott keresd:)
A bejutás a városba, ahogy Tibi is írja vonat, metro stb. én is a T10-est javaslom mindenkinek. Nem kell félni tőle mindenhol vannak automaták, katalán/spanyol, angol német nyelven működnek, és nem bonyolult jegyet venni. papírpénzt is elfogad. Tömegközlekedés oké. A busz lassú de szép, lehet nézelődni a metró gyors de nem lehet nézelődni. A Trans Montserrat jegy kicsit drágult, 31,8 €, de nagyon megéri oda vissza a tömegközlekedés és a kint Montserrat-ban a lebegőzés/siklózás. Ezt a jegyet is célszerű a metrómegállóban az automatából megvenni! Sagrada Familia nekem csalódás bár korán mentünk 9-kor de már ilyenkor is tömeg később délben már mozdulni sem lehet. Drága a jegy sok lökdösődés stb. Ja és Gaudit szeretni kell mert azért néhány nap után töményű:). Ide is és mindenhova érdemes előre online jegyet venni. Nem is kell kinyomtatni okos telefonon mindenhol elég, ha le, van mentve.
Kaja: boltok nem drágák mindenhol van egy sarki bolt ahol tudsz venni enni innivalót, korrekt áron. éttermek: A tengerparton is ettük a városközpontban is és a magyar (Futballárium) étteremben is. érdekes a magyar volt a legdrágább és ízre az jött be a legkevésbé majd 20€/fő ajándék pálinkával igaz spanyol étellel. Ja és hallod magyarul kinek mennyire rossz az élet. én nem javaslom. A La Rambla melletti utcákban olcsón jót lehetet kávézni, érdemes sétálni egy kicsit a jó vacsoráért/kávéért. De a városban sok-sok helyen helyiekkel együtt találsz jó Paellát. La Boqueria piac: nézd meg látványos turistás hely, de szerintem helyi ember oda nem megy. érdemes kóstolni, vásárolni.
összességében érdemes ezen az oldalon olvasni, megszervezni, megtervezni az utazást és jól fogod magad érezni.
ha valakinek kell infó írhat hátha tudok segíteni. Ja és köszi Tibi az oldalt az infókkal klassz
#82 - oktond - 2017.04.16. - 10:48
Kedves Tibcsi!
Júniusban megyek Barcelonába. A szállásom itt lesz: Inout Hostel Carrer Major del Rectoret, 2A, 08017 Barcelona, Spanyolország. Kérdésem, hogyan tudok leggyorsabban eljutni ide a repülőtér 2.termináltól, és a T-10 gyűjtőjegy éri meg, vagy Barcelona kártyát vegyek? Köszönöm!
#83 - Török Eszter - 2017.04.16. - 14:14
Kedves OKTOND!

Köszi a hasznos, részletes, és érdekes beszámolót minden látogató nevében, az információk az oldal frissítése szempontjából is hasznosak, szóval mindenki beszámolóit várom, akinek hasznos az oldal! :)


Kedves ESZTER!

Eljutás: Vonattal Passeig de Graciáig, majd L3 metróval 1 megálló Catalunyáig, majd onnan S1 vagy S2 vonattal Baixador de Vallvidrera állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/ZEXWaqhTA8m
Utazási számtól függ a megfelelő bérlet, nehéz annyit utazni, hogy jobb legyen a több napos bérlet, mint a T-10. Ahogy a leírásban szerepel: " 1 nap alatti fejenként 9 utazástól éri meg jobban a napijegy mint a T-10, és 2 nap alatti összesen 15 utazás felett éri meg jobban a 2 napos Hola BCN! mint a T-10. 3 nap alatt 22, 4 nap alatt 28, 5 nap alatt pedig 34 utazás ez a szám, amikor a 3, 4, vagy 5 napos Hola BCN!-ek kedvezőbb árra jönnek ki, mint a T-10 kártyák (ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy esetleg az utazás végén maradhat út a T-10-en, így az "elveszik")."
#84 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.16. - 22:00
Sziasztok!
Aki volt az idén a Camp Nouban, és leírná, hogy mit lehet megnézni, azt megköszönném!
/öltözők,játékos kijáró, BL trófea,stb/
Többen is írhattok!
Köszönöm. Tamás.
#85 - Tamás - 2017.04.17. - 15:23
Kedves Tibor!
Néztem az utazásszervezőt, ha Blanesből vonattal indulok, és a Sagrada Familiával, vagy a Güell Parkkal kezdünk,nem kell bemenni Sants-ig, leszállhatok a Placa Catalunya-nál? Jól értem?
Köszi.Tamás.
#86 - Tamás - 2017.04.18. - 15:29
Kedves Tamás!

Amennyiben a Sagrada Familiánál kezdtek, még jobb El Clot-Aragó állomáson leszállni, onnan csak 2 megálló L2 metróval.
Ha a Güell Parkkal kezdtek, akkor igen, Catalunyánál.
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.18. - 15:40
Kedves Tibor!
Még 1 kérdés. A Sagrada Famíliától Monseratra melyik a leegyszerűbb útvonal?
Köszi. Tamás
#88 - Tamás - 2017.04.18. - 16:31
Placa Espanyától (L2 Universitat, majd L1 Placa Espanya állomásig) lehet menni az itt megadott módon:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#89 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.18. - 16:41
szia Tibi,
még két apró infó Barcelonához.
A tömegközlekedésen ne bliccelj! 100 € a bírság, és többször is belefutottunk ellenőrzésbe. A buszon a T10-est kis kézi műszerrel ellenőrzik. Nem kíméltek senkit, ha nem volt jegy akkor bírság.
A másik: A Sagrada Familia olnline jegy. Mi mindenhova ahova lehetett online előre megvettük a jegyet. Ki se kellett nyomtatni, csak a telefonon bemutatni. Igen ám csak a viharos időjárás miatt lezárták mind a két tornyot. Bementünk hát megnézni a templomot, és jelezték, hogy vissza fogják téríteni a jegy árát. Persze hiszi a piszi:). Hazajöttünk pár nap múlva a bankszámlámon megjelenik a visszatérítés. Gracias a Szent Családnak. Nem egy nagy összeg de a korrektség az ami számít.
#90 - oktond - 2017.04.19. - 08:06
Szia!

Köszi a hasznos beszámolót minden látogató nevében is! :)
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.19. - 20:41
Kedves Tibi.

Szombaton megyünk Barcelonába. 2-es terminálba érkezik a gépünk, olyan kérdésem lenne hogyan tudoka legegyszerűbben eljutni a reptérről a Sagrada Familiához?
Köszönöm :)
#92 - Pap Henriett - 2017.04.20. - 23:03
Kedves Henriett!

Vonattal Passeig de Graciáig, majd L2 metróval Sagrada Familiáig.
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 01:32
Kedves Tibcsi !
Először is nagyon tetszik az oldal ,sok segítséget nyujt a kirándulás megtervezéséhez.
A Hola barcelona card vagy a Card Barcelona megvásárlása esetén feksorolja a kedvezményeket pl a zoo aqvarium meglátogatásakor.Kérdésem az lenne azt a bizonyos voucher kódot elküldik mailban ? Az on line foglaláshoz jól jönne és előre meg kellene venni a jegyet.Azt látom hogy van hely,tehát valahogyan hozzá lehet jutni ilyen kódhoz. Ha tudsz esetleg erről valamit vagy arról melyik card illetve akar a hop on hop off tour bus küld ilyesmit ?
Köszönöm
#94 - csilla - 2017.04.29. - 16:18
Kedves Tibor!
Az lenne a kérdèsem, hogy szerinted milyen tömegközlekedési eszközzel lenne a legegyszerűbb és leggyorsabb eljutni reggel az El Prat reptértől a szállásunkig? ( Aparthotel Silver- Bretón de los Herreros, 26, Gràcia, Barcelona, 08012)
Köszönöm a segítséged!
#95 - Kati - 2017.04.29. - 17:05
Kedves CSILLA!

Erről konkrétan nem tudok információt adni, nem valószínű hogy kódokat küldözgetnek e-mailben, általánosságban ilyen különböző kártyákkal nem lehetséges az online foglalás, a helyszínen adnak kedvezményt, de érdemes a kedvezménykártyák elérhetőségein érdeklődni.


Kedves KATI!

Vonattal Passeig de Gracia állomásig (vagy Aerobusszal Catalunya állomásig), majd L3 metróval Fontana állomásig, majd rövid gyaloglás: https://goo.gl/maps/NCRhmh32r1o
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.29. - 23:17
Kedves Tibor!
Szeretném megkérdezni, hogy van e valamilyen információd arról, hogy Spanyolországban milyen kötelező oltásokkal kell a kutyáknak rendelkezniük? Esetleg tudsz valamilyen oldalt vagy fórumot ajánlani, ahol utána kérdezhetek? ( Egy kedves ismerősöm szeretne Spanyolországba költözni, és természetesen vinné a kutyáját is magával :) ) Segítséged előre is köszönöm! üdv! Csiga
#97 - Feketecsiga - 2017.05.01. - 13:13
Kedves Csiga!

Erről nem nagyon tudok információkat nyújtani, gondolom hivatalos szerveknél lehet érdeklődni, talán nagykövetség, konzultátus, külügyminisztérium ügyfélszolgálata, ügyfélkapuk, stb., ezeket találtam:
http://www.pettravel.com/immigration/Spain.cfm
https://thedogman.net/owning-a-dog-in-spain/595
#98 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.01. - 18:43
Kedves Tibor!
Nagyon jó oldalt sikerült összehoznod!
Igazán informatív és hasznos, ha valaki utazást tervez.

Négy napra utazunk ezen a héten (4-én kora reggel) ...amiböl 2 napot napközben egy kiállításon töltök.
Mivel vasárnap este utazunk vissza, így tehát marad összesen 2 nap és 2 este a nézelödésre.
Kérdésem az lenne, hogy mik a tapasztalatok a többnapos kedvezmény kártyákkal kapcsolatban!? ..azaz, hogy megéri-e a több napos BarcelonaCard vásárlása, ha abból 2 napot csak este 6 után tudjuk használni valójában?
Szállásunk Platja de Castelldefels közelében lesz. Mivel nekünk onnan minden nap oda-vissza kell utaznunk, úgy néztem, hogy az még az 1-es Zónába esik, tehát akár a T-10-es jegy akár a BCN Card alkalmas lehet a beutazásra. Igaz?
Tudsz-e ajánlani klasszikus Hop-on, hop-of városnézést, és azt holt találjuk, hol lehet be-bookolni?
és ha egy ilyen többnapos "túristabusz" jegyet vesz az ember, akkor ügyes szervezéssel ki lehet vele váltani a belvárosi tömegközlekedést!?
Hol lehet ehhez menetrendet és útvonaltervet találni?
Válaszodat elöre is köszönettel veszem!
Illetve mások tapasztalatai is érdekelnének a buszos városnézö sightseeing túrákkal kapcsolatban!
Andrés
#99 - Andrés - 2017.05.02. - 00:11
Kedves András!

4 nappal számolva 28 EUR-val drágább a Barcelona Card mint a 4 napig érvényes Hola BCN! Travelcard (és valószínűleg még annál is kedvezőbb közlekedésre a T-10), tehát 28 EUR értékű kedvezményt vagy ingyenességet kellene elhasználni, ezt csak is a programod, a megtekinteni kívánt nevezetességek ismeretében lehet megmondani. De persze lehet venni csak 2 napra is Barcelona Cardot, a másik 2 nap pedig tömegközlekedési jeggyel utazni, és hátha 2 napra kijön.
A T-10 biztos hogy jó Platja de Castelldefelsből. A Hola BCN!-t kérdezd meg, mert az a vonatos zóna szerint már a 2-es zónába tartozik, csak a barcelonai integrált zóna szerint tartozik az is az 1-es zónába, illetve volt már, akinek nem fogadták el, pedig az 1-es zónában volt a szállása Barcelonán kívül.
A leírásban olvashatsz városnéző buszról, árakkal, útvonallal, a Barcelonai turistabusz részben. Kiválthatod akár vele a barcelonai tömegközlekedést.
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.02. - 02:02
Kedves Tibi!
Holnap indulunk Barcelonába, már minden program kitalálva oldaladnak köszönhetően! Viszont a szállásunk Castelldefelsben lesz és nem teljesen egyértelmű nekem ez a zónatérkép. Oda is érvényes még a T-10 1-es zóna jegy?
Niki
#101 - Niki - 2017.05.02. - 14:20
Kedves Tibcsi
Köszönöm gyors válaszod .Még az lenne köv. kérdesem h itt az oldalon az állatkertbe 20 % való foglalásnál nem kér napot ,akkor az azt jelenti bármelyik nap mehetünk ? .. akkor a jegy nincs naphoz sem órához kötve és 6 hónapig érvényes ?
#102 - csilla - 2017.05.02. - 17:06
Kedves NIKI!

Igen, érvényes, Castelldefels az 1-es zóna!


Kedves CSILLA!

Valóban (már) nem kér időpontot, tehát nem időpontra szól a jegy, a másik oldalon se kérnek, és azt írják, hogy 1 hónapig érvényes a voucher.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.03. - 09:28
Kedves Tibor!
A reptéren bérelünk autót, első három nap Barcelonában nem használnánk, majd át autózunk Costa Bravara.
A 3 napos parkolással kapcsolatban mi a tanácsod? éjfél körül érkeznénk a szállodához a belvárosba, hétköznap.
Előre is köszi üdv
#104 - Laci - 2017.05.03. - 12:44
Kedves Laci!

Parkolásról nincs sok információm. Ebben a leírásban találhatók olcsó parkolók:
https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/transport/long-term-parking-in-barcelona.html
és a linkekre kattintva lefoglalható a hely, ami lehet hogy szükséges, mert a parkolók hivatalos oldalán nézve ennél magasabb árakat írtak, valószínűleg szükség van a kedvező árakhoz az online foglalásra a parclick oldalán.
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.03. - 20:57
Kedves Tibor,
Hazafele jovet reggel 7 kor indul a repulonk a GIRONAI repterrol,ez azt jelenti Barcelonabol ejszaka kell jaratot keresnunk..ebben szeretnem ha segitenel ,milyen jaratok indulnak kora reggel ????
#106 - Ildiko - 2017.05.05. - 21:44
Kedves Ildikó!

3:30-kor indul egy busz a Nord buszpályaudvarról, ami 4:45-re ér a Girona reptérre:
https://goo.gl/xeWNTx
A buszpályaudvarra pedig éjszakai busszal tudtok eljutni, vagy ha pont szombatról vasárnapra virradó éjszakára van szó, akkor jár a metró, ill. ha közel van a szállásotok, akkor akár gyalog is odamehettek.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.06. - 10:19
szia Tibcsi
Nem világos hogy a gyerekkedvezmény összevonható a Barcelona carddal ?Szerintem vagy egyik vagy a másik.Következő kérdésem az lenne hogy a b .cardot fel lehet venni a reptéri automatákból ,mint a Holát ? A 2 napos ,úgy ahogy megéri az árát szerintem )
#108 - csilla - 2017.05.06. - 19:18
Szia!

A Barcelona Cardot a reptéren a turisztikai irodában tudod átvenni, ill. megvenni, nem hiszem, hogy automatában van. Nem tudom az egyes kedvezmények összevonását hol, hogyan kezelik.
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.10. - 17:36
Szia Tibor!

2 kérdésem lenne. Az egyik a napi /T-Dia / jegyel kapcsolatos. Gondolom 24 órára érvényes a megvásárlástól számitva. Hogy működik a rendzser?Ugy mint Budapesten és felmutatás, ellenőrzés után mehetek vagy pl a metrónál érzékelő megérintése után nyilik a kapu. A buszra szálláskor a busz sofőrnél fel kell mutatni vagy csak felszállok és ha ellenőr jön neki mutatom fel?
A 24-es busz /Güell park/ útvonala érdekel. Ki van írva a buszon digtálisan a következő állomás vagy, hogy lehet megtudni pontosan hol kell leszállni?Köszi
#110 - Tomi - 2017.05.14. - 20:35
Szia!

Nem, a T-Dia nem 24 órára érvényes, hanem 1 naptári napra, bármikor is veszed a nap folyamán, csak aznap érvényes (illetve ha a metró aznap éjfél utánig jár, akkor következő nap hajnali 3:59-ig), ki is egészítettem ezzel a leírást.
Kártya formátumú minden jegy és bérlet, a metróknál kapuk vannak, és a buszon is a nyílásba be kell tenni minden alkalommal.
Vannak képernyők, amik mutatják a következő megállót.
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.14. - 22:11
Kedves Tibcsi
Jegyet vennék a http://tickets.santpaubarcelona.org oldalon ,de nem értem mit jelent a bcn cultural vagy a targeta rosa ?
#112 - csilla - 2017.05.16. - 17:16
Kedves Csilla!

Erre a kérdésre már válaszoltam neked tegnapelőtt a Barcelona látnivalók oldalon. Ott a Tarjeta Rosát nem kérdezted: az egy helyi 60 éven felülieknek kiállítható kártya.
#113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.16. - 17:36
Kedves Tibor!
Júliusban megyünk Barcelonába és megrendeltük online a belépőjegyet a Camp Nouba (a hivatalos Barca oldalról). A pénzt levonták, nem kaptunk semmilyen visszajelzést és jegyeket sem. Két nap múlva visszautalták a vételárat. Nem szeretnénk hosszú sorokat állni, de nem tudom, ezek után miként juthatunk jegyekhez. Tudunk a helyszínen is venni hossza sorbanállás nélkül? Előre is köszönöm!
#114 - Mariann - 2017.05.17. - 13:55
Kedves Mariann!

Meg lehet próbálni újra megvenni, júliusig még bőven van idő, ill. kapcsolatba lépni velük, hogy miért nem tudtak jegyet eladni, miért utalták vissza. Nem feltétlenül mindig van nagy sor, nem tudom előre megmondani, hogy mikor milyen sor lesz.
#115 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.17. - 14:20
Köszönöm szépen! :)
#116 - Mariann - 2017.05.17. - 21:07
Kedves Tibor!
Nagyon jó az oldal, szerintem mindenkinek rengeteget segítenek ezek az infók!
Ryanair gépével utaznánk, és ennek érkezési ideje 22.55 . Jól olvastam, hogy indul a reptérről egy Sarfa busz LLoret de Marba 24.00-kor? Illetve ezt el lehet érni egyáltalán? Köszi, előre is!
#117 - Gabi - 2017.05.20. - 03:19
Kedves Gabi!

Attól függ, hányadikán mennél. Júliustól van éjfélkor egy busz a reptérről, de júniusban még nincs, itt lekeresheted aktuális dátumodnak megfelelően a menetrendet:
https://compras.moventis.es/en-GB
Ha nem késik a gép, van esély elérni a buszt 1 óra alatt.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.20. - 13:59
Kedves Tibcsi!

Június 26-án hajnalban száll le a gépünk Barcelonában és onnan két napra átmegyünk Costa Bravara, bérelt autóval. Ezután visszajövünk a városba, de érdeklődnék, hogy szerinted mi a legjobb megoldás a parkolásra?
Előre szállást sem foglaltam, mennyire reálisak az egy egy éjszakára lefoglalt motelszobák? Vagy inkább foglaljak előre még?

Előre is köszönöm a segítséget, üdv!
#119 - István - 2017.05.31. - 13:22
Kedves István!

Jobb előre foglalni, ne a városban keresgess ide-oda betérve, előre foglalva sokkal olcsóbb is, mivel elfogynak idővel a jó ár/érték arány szállások, és előre foglalva jobb szállások érhetők el.
Parkolásról kérlek lásd feljebb, a 359-es hozzászólást.
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.31. - 17:49
Kedves Tibcsi!
Július elején Calellába utazunk.
Jól tájékozódtam a neten, ha ezt találtam:
Wizard járat Barcelona T2-es terminálba érkezik. Itt fel lehet szállni a Callelába tartó 614-es vagy 603-as autóbuszra, első a Hotel Maritim előtt is megáll, utóbbi a benzinkútnál. T10-es jegyet lehet a reptéren vásárolni, ami jó ezekre a buszokra és ketten 5 utazásra használhatjuk fel.
Nagyon köszönöm segítséged!
#121 - Gábor - 2017.06.06. - 10:04
Kedves Gábor!

Igen, így van, ezek a buszok Calellába mennek a reptérről, hogy pontosan hol állnak meg, nem tudom, de biztos akkor ezeken a helyeken. A menetrend itt kereshető le (kiinduló állomás: Aeroport del Prat de Llobregat): http://www.sagales.com/en
De a sima T-10 nem jó Calellába, csak a 4 zónás T-10, melynek ára 34,45 EUR. De így is megéri, mivel a vonaljegy ennek hiányában a buszra 9,50 EUR lenne. A T-10-et használhatjátok még majd Barcelonába való közlekedésre is.
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.06. - 16:26
Köszönöm, gyors válaszod!
Igen, a 4 zónásra gondoltam én is. Azt esetleg nem tudod, hogy ezt a buszmegállót könnyen meg lehet találni a reptéren?
#123 - Gábor - 2017.06.06. - 16:39
Közvetlenül a T2B terminál előtt vannak a buszmegállók:
http://sagalesairportline.com/images/planol-barcelona.jpg
https://goo.gl/s15Ads
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.06. - 16:53
Kedves Tibor!
Monseratba lehet úgy is menni,hogy felfelé vonat, lefelé libegő, vagy csak fordítva? Köszönöm.
#125 - Tamás - 2017.06.09. - 13:23
Kedves Tamás!

Igen, úgy is lehet, csak akkor külön kell vonatjegy, valamint hegyi vasút és libegő jegy:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.09. - 15:30
Nagyon jó kis összeállítás! Eddig 2-szer voltam Barcelonában (2012,2013) és idén készülünk triplázni! Tökéletesek a tippek, tanácsok! Mindennel egyetértettem, azért mégis jó ha az ember átolvasgatja!
#127 - Fábián Tímea - 2017.06.10. - 09:32
Köszi! :)
#128 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.10. - 12:49
Kedves Tibor!
Valamit nem értek. Nem úgy van, hogy 5 zónás jeggyel megyek R5 vonattal Manresa felé, és akár libegő, vagy hegyi vasúttal megyünk fel-le, arra külön jegyet kell venni mindkét irányba?
Köszönöm.
#129 - Tamás - 2017.06.12. - 20:38
Kedves Tamás!

De természetesen mindenre kell jegy amire utazol, abban az irányba, amelyik irányba utazol, viszont vannak kombinált jegyek is, itt mindent megtalálsz: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
Amennyiben van valamilyen 5 zónás bérleted (T-10 vagy 5 zónás vonatgyűjtőjegy), akkor a vonatra nem kell jegy.
#130 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.13. - 21:59
Kedves Tibor!
Nem tudtam, hogy az 5 zónás jegyhez nem kell külön vonatjegy!
Köszi a segítséget!
Majd írok, ha hazajöttünk, de azt már tudom, hogy sokat segítettél a leírásokkal, és a válaszokkal is!
Még egyszer köszönöm. Tamás.
#131 - Tamás - 2017.06.14. - 13:59
Kedves Tibor!
Még 1 kérdés: Ha 13-kor indulunk az Espanyáról Monseratba, akkor nem lesz túl kevés időnk Monseratba? Előtte 10-kor Sagrada jegyünk van.érdemes lenne átrakni Monseratot egy másik napra?
Köszi.Tamás.
#132 - Tamás - 2017.06.16. - 19:22
Kedves Tamás!

19:15-kor jön le az utolsó hegyi vasút, és 18:30-kor az utolsó libegő, és kb. 3-ra értek oda (a 13:36-os vonattal tudtok elmenni), tehát akár elég lehet az idő, attól függ, hogy a Montserraton még pl. túráznátok, mennétek-e feljebb, lejjebb, a többi vasúttal, mit csinálnátok, stb.
#133 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 17:06
Kedves Tibor!
Július 05-én utazunk Barcelonába, és szeretném a tanácsodat kérni pár dologban. 22:55-kor száll le a gépünk. A szállásunk címe a következő: 08001 Calle de Sant Pau 34. (Peninsular Barcelona). Miként tudunk a szálláshoz jutni tömegközlekedéssel? Javaslod-e a taxit? Másnap szeretnénk a Camp Nou-ba is elmenni. Hogy tudunk odajutni? Erre a napra célunk még a Güell Park. 07-én Sagrada Familia jegyünk van 12:15 órára. Mit javasolsz még megnézni, ami időben belefér 06-ára és 07-ére? 8-án 17:10-kor indul vissza a gépünk. A közlekedési információkhoz (Mit és hogy tudunk megközelíteni?) szeretnék segítséget kérni.
Előre is nagyon köszönöm válaszodat! üdvözlettel: Mariann
#134 - Mariann - 2017.06.23. - 11:44
Kedves Mariann!

Eljutás a reptérről: vonattal Passeig de Graciáig (vagy Aerobusszal Catalunyáig, majd L3 metróval Liceu állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/6FZjWiS8yh32
Hogy mit és hogyan tudtok megközelíteni: minden látnivalóhoz eljutás szerepel a Barcelona oldalon: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
metróval, vagy közvetlenül, vagy másik metróvonalra átszállással juthattok el mindenhova.
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.26. - 23:27
Kedves mindenki
Eladó 3 kedvezményesen vett (14 euro ) jegy a palau musicaba ..zenepalotaba ..július 25 re es 10 h
érdeklődök az lmelinda111@yahoo.com ra irjanak.
#136 - melinda - 2017.07.04. - 08:19
Kedves Tibcsi!
Egy hete érkeztünk haza Barcelonából.
Minden leírásod, infód időszerű, és pontos! Nekünk nagyon sokat segített a program szervezésében, sok időt megspóroltunk így! A jó tippek gazdaságosak is voltak! A Costa Brava-n is hasznosak, és jók voltak a leírások!! Gondoltam , az új infókat megosztom, de
minden fent van, ami kellhet egy ilyen út során!! Talán csak annyi, hogy a part végig gyorsan mélyül,annyira, hogy 5-6 méter után úszni tudás kell, a "lassan méyülő" partoknál még 1-2 métert lehet bemenni! Az árak, kb mint itthon, bár a Balaton szerintem drágább!
Mégegyszer köszönöm a sok infót, és a kérdéseimre adott válaszokat!
Tamás, és Családja.
#137 - Tamás - 2017.07.04. - 19:12
Kedves Tamás!

Köszi a visszajelzést és a beszámolót! :) örülök, hogy minden jól sikerült!
#138 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.05. - 02:23
Kedves Tibor,
augusztusban mennénk Barcelonába, városnézést összekötve tengerparti pihenéssel. A kérdésem, hogy a város tengerpartja megfelelő fürdésre, pihenésre? érdemesebb lenne kicsit arrébb vonatozni, buszozni?Tudnál ajánlani fizetős, nem fizetős helyet?
Köszönettel Andrea
#139 - Andrea - 2017.07.06. - 09:04
Kedves Andrea!

Lehet persze Barcelona tengerpartján is fürödni, széles és hosszú homokos (gyorsan mélyülő) strandok vannak, de érdemes kipróbálni más strandokat is. Szinte minden partszakasz ingyenes:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html#barcelona-strandok
#140 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.06. - 13:50
Kedves Tibor!
Július 27-én a délelőtt utaznánk vonattal Barcelonából Girónába. A vonatjegyet meg kell-e vennünk előre? Melyik netes oldalon tájékozódhatunk a legkönnyebben?
Válaszod előre is köszönjük.
Timea
#141 - Timea - 2017.07.11. - 20:03
Kedves Tímea!

Többféle vonat megy, a legolcsóbb és valamivel lassabb Regional és MD típusú vonatokra nem is lehet online jegyet venni, csak az állomáson. Ha gyorsabb vonattal mennél, akkor vehetsz jegyet online, de nem kötelező, de online sokkal olcsóbb lehet.
Menetrend, árak: https://venta.renfe.com/vol/home.do?c=_ia9I
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.12. - 01:21
Kedves Tibcsi!

Hétfőn este jöttünk meg Barcelonából, és szeretném megköszönni az összes naprakész infót, amit itt találtam. Ennél jobb web oldalt a témában nem találtam. Te ott élsz, vagy voltál már többször is, hogy ennyire naprakész vagy? :) Néhány infót szeretnék megosztani veletek. Először is, Barcelona fantasztikus hely, muszáj lesz visszamenni. A spanyol tudásom sokat segített, sokat tudtam beszélgetni helyiekkel, akik kedvesek, barátságosak, segítőkészek. Szerencsére, zsebtolvajjal nem találkoztunk. A T-10 tökéletes, mindenhová elvisz. Mi regisztráltunk 2 Freetour idegenvezetésre, Old Town és Gaudí és modernismo, csak javasolni tudom mindenkinek. Sok "titkot", érdekes infót hallottunk, és bejártuk a várost. A végén elég fejenként 5-7 eurót adni a guide-nak. A séták kb. 3 órásak. Mi is a Líceunál laktunk, a C/Sant Pau, ideális helyszín. Az Aerobus tényleg a legjobb be- , és kijutás, ha ezen a környéken van a szállás. Mi "interior" szobát katunk, ami egy lifthofra nézett - reklamáltam, és kicserélték "exeriorra" - ezzel vigyázzatok, mert az utcára néző sobáért + 30 eurót felszámolnak, de persze van hátsó udvarra néző, ablakos, és nincs felár. A Hostal Operaramblasban laktunk, korrekt, tiszta, segítőkészek. Az utcában tudom ajánlani a Taberlot bárt, reggelire és vacsira, jó az étel, kedvesek, este élőzene. Tőlünk 1 sarokra volt a Romesco családi étterem (S. Pau 28), ár-érték arányban verhetetlen: 2 főétel, kenyér, 1 Crema catalana, 1 üveg sör, 1 kis üveg bor került 24 euróba. Vasárnap zárva! A Boquería nagyon jó, csak körül kell nézni, és nem elöl leragadni. Ajánlom a Born negyedben a Santa Caterina piacot, a helyiek inkább oda járnak. Strand: érdemes a Plc Catalunyatól a H16-os bsszal kicsit kijjebb menni, mi a Bogatellig utaztunk és a Nove Icária strandon voltunk. Minden 10 euró: napágy és napernyő, de megéri. érdemes a városból vinni szendvicset, mert a strandon az árak, akárcsak nálunk, elszálltak...Utazás: mi a Ryanairrel mentünk, senkinek nem ajánlom...8.-án indultunk, másfél óra késéssel, visszafelé, 10.-én, félórással...A beszállás nagyon "nyögve nyelős". Visszafelé vigyázzatok, a spanyolok sárga cetlit raknak egyes kézipoggyászokra, és csak a beszállásbál, konkrétan a gépen derül ki, hogy ezeket ők ingyen feladják, mert - szerintük - nem fér fel a gépre, és a Ryanair csak az első 90 (!!) utasnak biztosít kézipoggyász felvitelt a gépre....na, én ezt sehol nem találtam leírva....persze reklamáltam, és a spanyol személyzet végül is felrakta a poggyászt a gépre..Ezt leszámítva minden tökéletes volt! Jó utazást mindenkinek!!! :)
#143 - Andi - 2017.07.12. - 14:03
Kedves Andi!

Köszi a hasznos, részletes, és érdekes beszámolót minden látogató nevében is! :)
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.12. - 17:57
Szia Tibi!
07.30-án 22:55-kor száll le a gépünk Barcelonában. Szeretnék segítséget kérni hogy ebben a késő esti órában miként tudunk eljutni Sitgesbe?
Köszönettel!
#145 - Nagy Zoltán - 2017.07.14. - 17:33
Szia!

Vonattal, El Prat de Llobregat átszállással, ahol fél óra van az átszállásra, menetrend (a repülőtér állomása: Aeroport): http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
Ha valamilyen okból lekésnétek az utolsó, 23:38-as reptérről induló vonatot, akkor az L9 Sud metróval is elmehettek El Prat Llobregat vasútállomásig, és talán a csatlakozó vonatot még eléritek.
Ha azt sem, akkor a városból megy éjszakai busz, ahova Aerobus-szal juthattok el a reptérről: http://www.monbus.cat/es/horaris-nocturn/
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.15. - 19:07
Kedves Tibi!
Köszönöm szépen a segítségedet! Ha esetleg késik a gép és a reptéri taxit választanánk kb. milyen árral számoljunk?
üdvözlettel:
Zoltán
#147 - Nagy Zoltán - 2017.07.15. - 20:25
Kedves Zoltán!

Ha késik a gép, és nincs vonat, van még metró, Aerobus, és éjszakai busz, taxi a városba 25-30 EUR, Salouba 140-160 EUR.
#148 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.15. - 20:42
Kedves Tibcsi! Köszönöm! De mi Sitgesbe megyünk nem Salouba.
Az éjszakai busz honnan indul és hogy jutok el oda a reptérről?
Köszönettel:
Zoltán
#149 - Nagy Zoltán - 2017.07.15. - 20:48
Kedves Zoltán!

Sitgesre vonatkozott minden, amit írtam, csak legutóbb véletlenül Salout írtam, Sitgesbe a taxi 50-70 EUR. Az éjszakai busz, és minden eljutási lehetőség megtalálható a 2-vel előtti válaszomban (a linken látszik hogy Espanya és Catalunya állomásról, ahova Aerobus megy). Ha a reptéri éjszakai buszra gondolsz, az a terminál elől indul, de nagyon sokat kell ahhoz késnie a gépnek, hogy azzal kelljen menni.
#150 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.15. - 20:53
Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszönöm! A reptéren könnyen megtalálom a vonat indulási helyet? Ott későn este is lehet jegyet vásárolni?
Köszönettel:
Zoltán
#151 - Nagy Zoltán - 2017.07.16. - 08:19
Kedves Zoltán!

Igen!
#152 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.16. - 14:07
Kedves Tibcsi!
Köszönöm!
Milyen jegyet kell vennünk El Prat Lobregatig és utánna Sitgesre? Van jegypénztár vagy automatából kell megvenni?
Köszönettel:
Zoltán
#153 - Nagy Zoltán - 2017.07.18. - 18:33
Kedves Zoltán!

Vonatjegyet Sitgesig 4,10 EUR-ért. Jegypénztár és automata is van. Vagy ha többször mentek Barcelonába, ill. többen vagytok, mert egyszerre több ember is használhatja többszöri érvényesítéssel, 3 zónás T-10 gyűjtőjegyet 26,75 EUR-ért.
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.18. - 23:46
Szia!

Castelldefelsből szeretnék eljutni a La Ramblára, ezt úgy tervezem, hogy egy gyűjtőjeggyel eljutok Santsra, és itt átszállok a metróra. Ilyenkor csak egy utat használtam el a T-10-ről?
Válaszod előre is köszönöm!
#155 - Gergő - 2017.07.21. - 17:11
Szia!

Igen, 75 percig (és maximum 3 átszállásig) csak egy út.
#156 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.21. - 23:46
Kedves Tibcsi!
Köszönöm szépen!
Annyi segítséget kérnék még hogy a reptéren vennem kell egy vonat jegyet Lobregat megállóig és ott veszem majd meg a vonatjegyet Sitgesbe?
Köszönettel:
Zoltán
#157 - Nagy Zoltán - 2017.07.26. - 10:31
Kedves Tibcsi!
Callelaban szállunk meg,szeretném kérdezni milyen jegyeket vegyünk,ha Barcelonába is elmegyünk 3x ?
szeretnénk elmenni Monserratba is ,hogy tudok oda a legegyszerűbben?
Az egyik este elmegyünk Barca mecsre aminek 11-kor van vége,hogy jutok vissza Callelába az esti órákban?
nagyon szépen köszönöm a válaszokat
#158 - Krisztián - 2017.07.27. - 08:07
Kedves ZOLTáN!

A reptéren Sitgesig vegyél jegyet.


Kedves KRISZTIáN!

5 zónás 10 alkalmas Bonotren vonat gyűjtőjegyet, 33,50 EUR-ért, vagy 4 zónás T-10 gyűjtőjegyet 34,45 EUR-ért. Utóbbi még érvényes lehet a vonattal beérkezés utáni azonnali metróátszállásra is, tehát nem vesz le új utat a 4-ből a metrón, amennyiben még az érvényesítéstől számított 120 percen belül vagytok.
N82 éjszakai busszal lehet visszajutni Calellába, ami a Passeig de Graciától indul:
http://www.atm.cat/web/pdf/ca/_dir_nocturn/N82.pdf
A Passeig de Graciáig a Camp Nou közeli Les Corts metróállomástól L3 metróval lehet eljutni.
#159 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.28. - 03:06
Hello !
Csak jelezni szeretném, hogy szerintem - a TMB oldala alapján- már nem jó a T-10 a reptérről utazásra, helyette ugyan van T-10 aeroport, viszont az személyre szóló, tehát nem lehet többen használni !
#160 - Feri - 2017.07.30. - 16:59
Szia!

Továbbra is jó a vonatra, csak a metróra/Aerobusra nem jó, de oda eddig se volt jó.
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.30. - 17:06
Szia,
Tavaly találtunk és igénybe is vettük - valahol a hozzászólásoknál - egy webcímet,ahol 50%-os kedvezményt biztosítottak különböző nevezetességek belépőjéből regisztráció után.Nem tudom,hogy idén van -e ilyen lehetőség?
Vagy tudsz-e ajánlani hasonlót?

Köszi:Vali

#162 - vali - 2017.08.09. - 11:15
Szia!

Ezek voltak az erre vonatkozó hozzászólások, nem tudom, jelenleg működnek-e:

a szerencsénk van, akkor beszerezhetünk akciós kuponokat a belépőjegyek vásárlásához. (pl. Aquarium) Nekünk nem volt.  A stadiontúrához kaphatunk kedvezményes online felhasználható kuponkódot, ha regisztrálunk ingyenesen FAN Club tagnak  : http://fans.fcbarcelona.com/detail/card/camp-nou-experience-discount

--

Aki még tervezi a Barcelonai útját, hasznos lehet: http://lameva.barcelona.cat/modernisme/es/suscribete-a-la-campana/

Regisztrálással -50% kuponokat kaphatunk e-mailben. Benne van pl. a La Pedrera ami 50% nélkül elég húzós szerintem. :)

(de azóta ez az url máshova irányít, persze attól még lehet regisztrálni)
#163 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.10. - 03:18
Kedves Tibcsi!
Mindenek előtt: remek az oldal, az itt lévő információk alapján teljeskörűen megtervezhető a barcelonai utazás. Köszönet érte.
Szeptember 10-én utazunk a városba. Utólag derült ki számomra, hogy szept. 11. katalán ünnep. A program tervezésénél mit vegyünk figyelembe, mindenhol sokkal nagyobb tömegre lehet-e számítani, vagy bátran tervezzünk kirándulást pl. a Tibidabora esetleg inkább múzeumos napot javasolsz?

Köszi:
ági
#164 - ági - 2017.08.16. - 17:53
Szia,
Köszi a 417-nél az információt.
Ezt találtam.http://www.rutadelmodernisme.com/default.aspx?idioma=en&contenido=body_queeslarutaen.htm
Segíts kérlek ennek a lehetőségnek a feltételeiről?Mit mikor,hogyan .

Köszi:Vali
#165 - vali - 2017.08.17. - 10:35
Kedves Tibor!

Vettem jegyet online a túrista buszra. Az emailban kapott visszaigazolás alajpán kell majd a jegyet átvenni, pl a buszon, vagy hol?

üdv.
Miki
#166 - Viszmeg Mikós - 2017.08.28. - 17:32
Kedves Miki!

Ha az itt megadott linken keresztül vetted a jegyet, akkor akár a buszon is átveheted, vagy például a reptéren lévő tourinformban.
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.29. - 17:12
Szia , Tibi !! Segítségedet szeretném kérni , Barcelonából szeretnénk Gironába kirándulni , vonattal lenne érdemes ? Melyik pályaudvarról , Santsról ? Válaszodat köszönöm előre is !

üdv

Csaba
#168 - csaba - 2017.09.03. - 18:02
Szia!

Igen, a Sants állomásról indulnak vonatok. Vannak gyorsabb, nagysebességű, és lassabb, de olcsóbb regional/MD vonatok:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html
#169 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.04. - 01:24
Kedves Tibi,

A reptéri vasút/ metroállomáson a T10-es automatából is megvehető (kései érkezés esetén)? érvényesitéskor a készülék kijelzi a megmaradt egységeket?
Köszönöm szépen!
#170 - András - 2017.09.08. - 08:33
Kedves András!

Igen!
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.10. - 21:29
Sziasztok ! Maradt egy T10-esen 4 utazásra való egység , ha kell valakinek , szívesen átadom . Jól jöhet , aki a Ryanairral este érkezik , mi ugyanis múlt szerdán nem tudtunk venni az állomáson (ahol eddig mindig .. )
#172 - Csaba - 2017.09.14. - 10:49
Kedves Tibor,
Szombaton utazunk Barcelonába és szeretném megtudni, hogyan juthatunk el a repülőtérről T-10 jeggyel a szállodába.
Hotel ROOM MATE CARLA
Carrer de Mallorca, 288. Barcelona 08037
Köszönöm szépen. Péter
#173 - Péter - 2017.09.18. - 12:34
Kedves Péter!

Vonattal Passeig de Graciáig, onnan L4 metróval 1 megálló Girona állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/daUdAcmCmbo
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.18. - 15:32
Köszönöm szépen.
üdv, Péter
#175 - Péter - 2017.09.19. - 12:31
Kedves Tibor ! Gratulálok az oldalhoz ! Rendkívül hasznos és jól használható ! További kitartást és lelkesedést kívánok !
#176 - Barna Róbert - 2017.09.19. - 21:31
A lányom Erasmus keretén belül Barcelónába utazik kb. 5 hónapos időszakra.Tudnátok olcsóbb szállás lehetőséget ajánlani?
Köszönöm
#177 - Rozálka - 2017.09.26. - 09:13
Ezeket a linkeket találtam:
https://eurasmus.com/en/student-room-accommodation/barcelona/
https://erasmusu.com/en/erasmus-barcelona
Illetve gondolom a fogadó egyetemen, ill. az Erasmusnál tudnak segíteni, lehet van kollégium is, stb.
#178 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.26. - 23:02
Kedves Tibcsi! Azt kérdezném, hogy hogyan jutunk el a reptérrôl a Sant Marti negyedbe? üdv Sylvia
#179 - Sylvia - 2017.10.01. - 03:16
Kedves Slyvia!

Az nagyon nagy negyed, tehát attól függ, mi a pontos cím?
#180 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.01. - 03:43
Kedves Tibor!

Segítséget szeretnék kérni a barcelonai utunkal kapcsolatban. 10.27-11.o1-ig megyünk 12 fővel .A cerrer de sant pau ,34 ciutat vella negyedben fogunk megszállni. Nagyon nehézkes 12 embert mozgatnom így kérem segítségedet ,hogy a reptérről hogy tudunk bejutni a szállásig,vmint milyen buszjegyet érdemes vásárolnunk ennyi ember részére. Szeretnénk menni a Sagrad F. ,Güel park stb. érdemes-e online időpontot foglalni és azt hol lehet. Mit érdemes még mengézni? érdemes -e a barcelona kártyát megvenni és további ötleteket is sziv fogadok.
Válaszodat is előre köszönöm :Anita
#181 - Arlett Anita - 2017.10.04. - 11:31
Kedves Anita!

Eljutás vonattal Passeig de Graciáig (vagy ha nehezen mozognak az emberek, közelebb van a terminálhoz az Aerobus megállója, azzal Catalunyáig) , majd mindkét esetben L3 metróval Liceu állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/7jRyuqBLgRt
általában a T-10 a legjobb, hacsak nem extrém sokat utaztok. De ennyi emberre lehetne venni T70/30 kártyát is, csak kényelmetlen lenne 12x hátraadogatni ugyanazt a kártyát a metróbejáratoknál.
Sagrada Familiába, Güell Parkba nagyon is érdemes online jegyet foglalni, annak hiányában nagyon sokat kell sorban állni, megtalálod itt is a leírásban, hogy hol lehet, a Barcelona tippek bekezdésben, valamint a Barcelona oldalon minden nevezetességnél, ahol azt is megtalálod, mit érdemes megnézni.
#182 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.04. - 21:28
Sziasztok! Nekem van egy T-70/30-as bérletem, amin kb 25 alkalom van még, és november 9-ig még érvényes!
#183 - Máté - 2017.10.20. - 10:44
Szia Máté.
Engem érdekelne a megmaradt t 70/30 as.
#184 - Sándor - 2017.10.24. - 13:05
Kedves Tibor.
Lennének kérdéseim.
A t10 es jegy több napig is felhasználható vagy csak 24 óra?
Ha onlone jegyet veszek valahova akkor órára pontosan kell kérni.....ezt mennyire veszik komolyan?
Köszi Sándor
Király az oldal:-)
#185 - Sándor - 2017.10.24. - 13:09
Kedves Sándor!

A T-10 egy 10 utazásra érvényes kártya, nem pedig napijegy, vagy bármilyen időre szóló jegy.
Ahol időre kell érkezni, ott pontosan ott kell lenni.
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.24. - 15:44
Kedves Tibcsi,
Ismét a segítségedet szeretném kérni.
Barcelonában a Katalónia teret szeretném fentről lefényképezni.Tudnál tippet adni-melyik áruházból stb..van erre lehetőség ?
Köszönöm szépen.
#187 - Kéty - 2017.10.29. - 11:41
Szia!

Próbáld az El Triangle bevásárlóközpont (Placa Catalunya 1-4, a tér délnyugati részén) és/vagy az El Cotre Inglés (Placa Catalunya 14, a tér északkeleti részén) tetejét, mindkét hely legfelső szintjén van étterem/kávézó, jó kilátással a térre, ill. lehet hogy azon kívül más valami kilátórész is.
#188 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.29. - 15:00
Szia Tibcsi!
Szerinted február közepén az egynapos (9.00-15.00) városlátogatást hogyan lehet kimaxolni?
Köszi
#189 - Robi - 2017.11.16. - 23:49
Szia!

Ezek szerint 9:00 és 15:00 között már magában a városban lennétek, nem kell még a reptérről beutazni, oda kiutazni ebben az időközben, az előtte/utána van?
Nagyon függ attól, hogy mi érdekel titeket a látnivalók oldalon írtakból, és hova mennétek be (és mindenképp online jeggyel kéne, ha bementek ha ilyen rövid időtök van), mit csak kívülről néznétek meg. De pl. lehet: Sagrada Familiánál kezdeni, majd átmenni a Casa Batlló/Casa Milához, tovább vissza La Rambla/La Boqueíra, gótikus/El Born negyed, és le a kikötőbe, tengerpartra. Esetleg még reggel beleférhet a Güell Park, majd onnan a felsoroltak, már csak kívülről. Vagy mindezt fordítva is.
#190 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.17. - 12:17
Sziasztok!

A hétvégén megyünk Barcelonába, és szeretnénk megnézni a Gaudí tervezte épületeket, viszont most látom, hogy elég borsos ára lenne, ha többet is szeretnénk látni. Tudtok esetleg valami akciót, kedvezményes árat vagy kombinált jegyet, amivel lehetne jóárasítani a végösszeget? :)
Köszi!
#191 - Peti - 2017.11.21. - 04:27
Szia!

Nincs konkrétan ilyen, esetleg a Ruta del Modernisme útikönyv / kuponfüzet, de nem biztos, hogy megérné időben/pénzben. Kiegészítettem az infókkal most ezt az oldalt, feljebb, mert már többször is szóba került:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#ruta-del-modernisme
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.22. - 01:12
Szia!
Tudnál segíteni a repülőtérről való eljutásban? A tervező azt írja, hogy nincs a közelben megálló :(
Szombat este fogunk megérkezni Barcelona-ba. A szállásunk a Hotel Ronda-ban van, Carrer de Sant Erasme.
Köszönöm előre is :)

Viki
#193 - Viki - 2017.11.23. - 19:34
Szia!

A Sant Antoni metróállomás van kb. 2 perc gyaloglásra.
Eljutás a reptérről: vonattal Passeig de Graciáig, majd L2 metróval 2 megálló Sant Antoni állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/UgNGWuqoxVR2
#194 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.23. - 23:27
Kedves Tibor!
Mi egy csütörtöki napon valószínűleg éjfél után tudunk majd a szállásra eljutni. Tudnál segíteni abban, hogy az El Prat - ról a Poble Nou design apartman-hoz (Carrer de Roc Boronat, 48, 08005 Barcelona) mivel érdemes ilyenkor utazni?
Köszönöm a segítséget!
Adrienn
#195 - Adrienn - 2017.12.09. - 23:55
Kedves Adrienn!

Ezt a kérdést a Barcelona oldalon is feltetted, ott már válaszoltam 4 napja:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
#196 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.10. - 22:41
Kedves Tibcsi!
Segítségedet szeretném kérni. Március 18-án (vasárnap) utazunk Barcelonába és a szállásra történő eljutás, nem teljesen egyértelmű. Cím: Carrer de la Constitució, 36, 08014 Barcelona, Hostel House.
A googlemaps a 46-os buszt írja a legegyszerűbb eljutási módnak. Ránéznél kérlek te is? Illetve erősíts meg kérlek, a 46-os buszon is tudjuk használni a T-10-es gyűjtőjegyet, ugye?
Hálás köszönetem előre is a válaszodért illetve köszönet az oldalon található rengeteg hasznos infóért is!
üdv,
Szabina
#197 - Molnár Szabina - 2018.01.07. - 18:24
Kedves Szabina!

Jó a 46-os busz, mert az közvetlen eljutási mód. érvényes rá a T-10.
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.07. - 20:56
Kedves Tibcsi!

A közlekedési társaság honlapján találtam a T-4 elnevezésű "bérletet", ami, ha jól értelmezem, akkor a 60 éven felüliek használhatják 10 utazásra, és az ára csak 4 euró. Szerinted ezt mi (magyarok) is igénybe vehetjük, vagy csak a helyieknek nyújtott kedvezményes szolgáltatás. https://www.tmb.cat/en/barcelona/fares-metro-bus/travel-cards/t-4

Válaszodat előre is köszönöm!
#199 - Zsuzsa - 2018.01.23. - 23:26
Kedves Zsuzsa!

Csak barcelonai lakosoknak van, azért nem szerepel az oldalon.
#200 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.24. - 03:15
Köszönöm!
#201 - Zsuzsa - 2018.01.24. - 09:50
Kedves Tibor,
Elsősorban köszönöm szépen az önzetlen segítségét . Egy olyan kérdésben kérem a segítségét , hogy márciusban utazunk 3 család Barcelonába egy szük 3 napra és két szálláslehetőségen variálok , éspedig a Hotel Barcelona Center , a másik pedig a Novotel Barcelona City. A Center az drágább majd 100 eurral , de helyezkedésüket tekintve melyik előnyösebb ? Mármint közelebb a fontosabb látnivalókhoz ???Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm, üdv, Etelka
#202 - Todor Etelka - 2018.02.01. - 13:43
Kedves Etelka!

A Hotel Barcelona Center sokkal jobban a központban van, majdnem a központ közepe, de a másik sem vészes, úgyis metrózni kell általában.
#203 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.01. - 18:51

Kedves Tibor!
Segítségét szeretném kérni, hogy Barcelonaban a reptérről a következő címre hogy tudunk eljutni: Aragón, 591 - 593, Sant Martí, Barcelona, 08026.Segítségét előre is köszönöm. Üdv:Zita
Brehovszki Zita - 2018.02.16. - 14:46
Kedves Zita!

Egyszerűen vonattal El Clot állomásig, aminek a közvetlen közelében van a szállás:
https://goo.gl/maps/Tw63vS2YwYP2
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.16. - 14:58
Kedves Tibor!

Tanácsot szeretnék kérni reptérről való bejutás miatt. Mivel Március 8.án este 23:25-re érkezik meg a repülőgépem és éjszaka el kellene jutnom a Carrer de Sardenya, 319 címre. Milyen közlekedési opciót tudna javasolni.
Előre köszönettel, Szabó Péter
Szabó Péter - 2018.02.16. - 22:20
Kedves Péter!

Lehet, még metró is lesz a reptérről, de akkor a biztonság kedvéért nézzük az Aerobus-t inkább:
azzal Pl. Catalunya végállomásig.
Pl. Catalunyától N1, vagy N7 éjszakai busszal, Pl. Catalunya-FNAC, vagy Pl. Catalunya-Ronda Sant Pere megállótól (amelyik éppen jön, pl. Google térkép élő menetrend alapján) Valencia-Diagonal megállóig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/LXTfVWzS6EC2
Vagy ha esetleg gyorsan kijutsz, bemész még metróval Collblancig, és ha onnan is még van metró, akkor Collblanctól L5 metróval Sagrada Familia állomásig. De ha Collblanctól kéne éjszakai busszal menni, az már átszállással lehetne csak, tehát nem érdemes megkockáztatni, ha várhatóan onnan nem lenne metró (pontos menetrendet nem tudok Collblanctól, csak azt, hogy éjfélig járnak a metrók hétköznap).
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.17. - 00:53
Kedves Tibor!
Valami olyat hallottam, hogy a Montserratban felújítási munkákat végeznek 2018.03.16-ig. Ez azt jelenti, hogy lehet menni, utazni, csak a kolostorba nem lehet belépni?
Sajna nem találom az oldalt ahol olvastam, mert utolsó pillanatban mindenütt olvasok, keresek, jegyzetelek...
A héten indulunk.
Ildikó - 2018.02.19. - 17:08
Kedves Ildikó!

Ami nem működik, az Sant Joan sikló, március 16-.ig, valamint a Santa Cova sikló, március 9.-ig, de az eljutást egyik se befolyásolja, mivel ezek nem felfele közlekednek a kolostorhoz. Az egyik a kolostor fölé megy még, fel a hegyre, a másik lefele, egy barlanghoz. A kolostorban nincsenek felújítási munkálatok.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.20. - 01:12
Köszönöm Tibor!
Nagyon sok szuper információt merítettem az oldalból. Sok estére adott olvasnivalót, és valóban széleskörűen tájékoztat mindenről.
Holnap utazunk, jó kis tervekkel, és remélem az idő jobb lesz, mint itthon.
üdv. Ildikó
Ildikó - 2018.02.20. - 16:44
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2009-2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) |