Barcelona utazás, nevezetességek

Barcelona kalauz, látnivalók, érdekességek

Barcelona

Booking.com

Barcelona 1,6 milliós lakosságával Spanyolország második legnagyobb városa, és Katalónia fővárosa. De ami ennél fontosabb, hogy a világ egyik leghíresebb, legszebb, legizgalmasabb és leghangulatosabb metropolisza, a legtöbben szerepeltetik bakancslistájukon e katalán várost. Ez azonban, például Rómától, vagy a horvát városoktól eltérően nem ősrégi épületeinek, és több ezer éves történelmének köszönhető, pont ellenkezőleg: Barcelona a modernizmus fővárosa, és a 20. századi avantgarde művészet legbátrabb szárnypróbálgatásainak helyszíne, valamint a modern várostervezés egyik legjobb példája. Számos látnivalóját a világ egyik leghíresebb és legelismertebb építésze, az organikus építészet, és a modernizmus jeles képviselője, Antoni Gaudí (1852–1926), valamint Luis Doménech i Montaner (1850-1923) néha meghökkentő, a megszokott építészeti konvenciókat teljes mértékben elvető alkotásai adják. Több híres nevezetesség pedig az 1992-es Olimpiai játékok elnyerése után került kialakításra vagy felújításra, ahogy ekkor a várost is rendbe szedték, teljes negyedeket újítottak fel, példásan kidolgozott városfejlesztési tervet valósítottak meg. Ennek, és az azóta is példás városmarketingnek és városfejlesztésnek köszönhetően Barcelona Európa egyik legfelkapottabb, leglátogatottabb városa lett. A helyiek szerint már réges rég túlságosan látogatott is. De a város modernizmusa nem merül ki az épületeiben: az utcalámpák, az erkélyek, és Barcelona számos más eleme ezt a légkört erősítik. Persze a régi Barcelonával is megismerkedhetünk a Barri Gothic vagy El Born negyedek labirintusszerű, középkorú hangulatot árasztó, rendkívül hangulatos szűk utcáit járva, illetve a városnézés után Barcelona homokos strandjain is megmártózhatunk.

Modernitás, ugyanakkor a hagyományok tisztelete. Homokos tengerpart, kék tenger. Hegyek, lélegzetelállító kilátási pontok, elsőrangú kirándulási lehetőségek Barcelonában és környékén. Remek hangulat, és gasztronómia. Vidám, mosolygós, élettel teli emberek, mediterrán légkör és növények. Csodálatos utcák és épületek a látványosságokon kívül is. Izgalmas, gyönyörű nevezetességek, érdekességek, és időtöltési lehetőségek, melyek közül a legjobbakat az alábbiakban igyekszünk bemutatni. Mindezek Barcelonát a világ egyik legizgalmasabb, legsokoldalúbb városává teszik, melyhez kevés hely hasonlítható Európában.

Az alábbiakban Barcelona 25 csodálatos nevezetességének, érdekességének a részletes bemutatása következik. Az információk mindenhol eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információkkal vannak kiegészítve. Valamint Barcelona, és környékének strandjairól, és a város környékének nevezetességeiről is lehet olvasni. Az utazók számára hasznos barcelonai utazási, közlekedési tippek, tömegközlekedései leírások, mint pl. bejutás Barcelona repülőteréről vagy tömegközlekedési jegytípusok másik barcelonai oldalunkon, a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés oldalon olvashatók, válogatott barcelonai éttermeket pedig a Barcelona éttermek oldalunkon emeltünk ki. A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése térképen pedig a Barcelona térképen látható.

Szállások | La Sagrada Familia | Güell park | Casa Batlló | Casa Milá / La Pedrera | Barcelona olcsón | Güell-palota | Táncoló szökőkút | La Rambla | La Boqueria piac | Gótikus negyed | Katedrális | Santa Maria del Mar Székesegyház és El Born-negyed | Picasso múzeum | Montjuic | Tibidabo | Parc de la Ciutadella és Állatkert | Arc de Triomf | Barcelona Aquarium, IMAX-mozi | Parque del Laberinto de Horta | CosmoCaixa | Torre Bellesguard | Colonia Güell | A Katalán Zene Palotája | Szent Pál Kórház | Torre Agbar | Camp Nou stadion | Barcelona strandjai | Montserrat | Hozzászólások

Barcelona szállás

Szállások Barcelonában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Barcelonában | Szállások Spanyolország egyéb részein is

La Sagrada Familia / A Szent Család Temploma

A Szent Család temploma Spanyolország leglátogatottabb fizetős turisztikai látványossága. Évente 3 millió turista nézi meg belülről, amivel megelőzi a madridi Prado múzeumot. Gaudí élete fő művének tekintette, 40 évet dolgozott rajta, és 15 éven keresztül kizárólag a Szent Család Templomával foglalkozott. Itt is temették el, miután 73 éves korában elütötte egy villamos. A Sagrada Familia több, mint 130 éve épül (1882-ben kezdődött a kivitelezése). Elkészülte után, 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz, és 18 toronnyal fog rendelkezni. A tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fejezik be építését. Amikor Gaudít a rendkívül hosszú kivitelezésről kérdezték, ő állítólag csak ennyit mondott: "Az ügyfelem nem siet."

A Szent Család templomot XVI. Benedek pápa 2010. november 7.-én szentelte fel, és nyilvánította bazilikává. Ebből az alkalomból misét is celebrált, amely a templomban tartott első szentmise volt. Mint Gaudí más alkotásai a városban, a Sagrada Familia is a Világörökség része. A bazilika az organikus építészet mintájának számít, de sorolják a szecesszióhoz, és a kubizmushoz is. A világ egyik leglenyűgözőbb, legkülönlegesebb, legérdekesebb temploma, az építészeti csodákat a remek fényjáték is kihangsúlyozza. Azoknak is érdemes bemenni, akik egyébként nem szívesen látogatnak katedrálisokat. Az épület semmi máshoz nem hasonlítható, mindentől különbözik, amit a látogatók korábban láttak.

Tippek:

 • A nyári hónapokban, de a legtöbbször máskor is, a rendkívül hosszú sorban állás, a hatalmas tömeg elkerülése végett, érdemes korán, akár már 9 órára érkezni vagy előre jegyet foglalni (úgy a jegy is olcsóbb). Ez a tipp Barcelona más népszerű nevezetességeire is vonatkozik, de a Sagrada Familiában különösen nagy sorban állásra kell felkészülni.
 • Érdemes, sőt, nagyon ajánlott felmenni a bazilika egyik tornyába is (bár 2016-ban jelentősen felemelték ennek árait) - ehhez szinte kötelező az online jegyvétel, mert a helyszínen hamar elfogynak a jegyek. Mindkét torony szép, mindenkinek a saját preferenciájától, egyéni ízlésétől függ, melyiket nézné meg. A Nativity tornyon még személyesen Gaudí dolgozott, az egy régebbi torony, az építészeti látnivalók is jobbak, érdekesebbek, és át lehet menni a két tornyot összekötő hídon is, ahonnan sok szépség közelről látszik. Az egyszerűbb építészeti megoldásokat alkalmazó Passion torony ugyanakkor magasabb, így onnan jobb a kilátás, a város érdekesebb részére. Mindkét toronyba lifttel lehet felmenni, de lejönni lépcsőn kell.
 • A templomban, annak környékén, ill. egész Barcelonában, főleg a metrón, és a turisztikai helyeknél, különösen figyeljünk az értékeinkre. Más nagyvárosokkal összehasonlítva is kiugróan magas a zsebtolvajlások, trükkös lopások, átverések, csalások, erőszak nélküli rablások száma. A zsebtolvajlástól eltekintve egyébként Barcelona egy nyugodt, békés, barátságos város, ahol éjjel is nyugodtan sétálgathatunk.

Eljutás: 2-es, és 5-ös metró: Sagrada Familia megálló. Busz: 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51, B20, B24. Cím: Carrer de Mallorca, 401, 08013.

Belépő (2018): Csak a bazilikába: online vásárolva 15 Euró, a helyszínen megvéve 18 EUR. 30 éven aluliaknak és diákoknak - elfogadott nemzetközi és magyar diákigazolvány is: online 13 EUR, a helyszínen 16 EUR. 65 éves kortól: online 11 EUR, a helyszínen 14 EUR. 11 éven aluliaknak ingyenes. Belépőjegy a bazilikába, az egyik torony látogatásával, és audioguide-al együtt: online 29 EUR, a helyszínen 35 EUR. 30 éven aluliaknak és diákoknak: online 27 EUR, a helyszínen 33 EUR. 65 éves kortól: online 22 EUR, a helyszínen 28 EUR. 11 éven alul (de 6 éves kor alatt a tornyok nem látogathatók, valamint 16 éves korig kizárólag szülői kísérettel): online és a helyszínen is ingyenes.

Nyitvatartás: Áprilistól szeptemberig 9:00-20:00. Novembertől februárig: 9:00-18:00. Március és október: 9:00-19:00. December 25., 26., január 1. és január 6.: 09:00-14:00. Utolsó belépés minden esetben fél órával a zárás előtt.

Összefoglaló: Barcelona első számú látnivalója, a világ egyik legkülönlegesebb, legérdekesebb temploma, mely jelenleg is épül. Kívül-belül "kötelező" megnézni. Vegyünk online jegyet, különben órákat fogunk sorba állni!

la sagrada familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia képek: Juanillooo, Crisitano Cani, Steven Christenson/Flickr/Creative Commons

Güell park

A Güell park, a Szent Család templomához hasonlóan, az UNESCO Világörökség része. Az 1900 és 1914 között épült parkot Antoni Gaudí eredetileg egy modern "luxuslakóparknak" szánta, távol a belváros akkori gyárainak füstjétől, azonban a park üzletileg sikertelennek bizonyult olyannyira, hogy senki sem akart itt lakni. Csak két ház készült el, és végül maga Gaudí költözött ide családjával, házában jelenleg a Gaudí-múzeum működik. Az épületek, a sétányok, és a lépcsők, mind-mind egy rendkívül különös fantáziavilághoz hasonlítanak, ezt nehéz leírni, ezt látni kell!

2013 óta belépős a Güell Park műemléki része. Ezt mindenképp érdemes kifizetni, de akinek ez nem fér bele a költségvetésébe, az is látogasson el a Güell Parkba, mivel a belépős részen kívül is egy nagy, szép, izgalmas, különleges területet járhat be, és a fizetős részt is úgy-ahogy láthatja kívülről. Érdemes reggel elsőként ide érkezni, vagy online jegyet venni, így nem kell sorban állnunk, a kapott időpontban egyszerűen bemehetünk. Online jegy nélkül, vagy nem reggel érkezve előfordulhat, hogy sokat kell sorban állni és akár több órával későbbre kapunk csak jegyet, Miután elhagytuk a belépős területet, arra a részre már nem lehet visszatérni.

Eljutás: 24-es busszal a Placa de Catalunyától vagy 92-es busszal a Passeig de Graciától. Közvetlenül a bejárathoz tesz le az L4 metró Joanic állomásától induló 116-os busz is. Vagy 3-as metró: Lesseps (itt meredeken felfelé kell menni, és sokat gyalogolni, vagy fel lehet szállni itt is a 116-os buszra), vagy Vallcarca (itt a metróállomástól lefelé lehet menni egy darabig, majd mozgólépcsőn fel, és felfele csak egy kicsit kell gyalogolni) megálló, majd az irányjelzéseket követve. Cím: Carrer d'Olot, 5, 08024.

Belépő (2018): 8,50 EUR (online: 7,50 EUR). 7-12 éveseknek és 65 év felettieknek: 6 EUR (online: 5,25 EUR). 7 éven alul ingyenes, de szükséges felvenni és bemutatni az ingyen jegyet. Mindenkinek ingyenes a hivatalos nyitvatartási időn kívül, pl. nyitás előtt, 7:00-8:00 között, valamint zárás után, a nyári időszakban pl. 21:30-tól. Ugyanakkor korán reggel és késő este zárva van, tehát ne sokkal a nyitás előtt, vagy a zárás után érkezzünk!

Nyitvatartás: Október 28.-február 16.: 8:30-18:30 (utolsó belépés: 17:30). Február 17.-március 24.: 8:30-19:00 (utolsó belépés: 18:00) Március 25.-április 29.: 8:00-20:30 (utolsó belépés: 19:30). Április 30.-augusztus 26.: 8:00-21:30 (utolsó belépés: 20:30). Augusztus 27.-október 27.: 8:00-20:30 (utolsó belépés: 19:30).

Összefoglaló: Különleges fantáziavilág, remek fotós témákkal, ne hagyjuk ki, nagy élményt nyújt, és a környezete is kellemes. Érdemes online jegyet venni, különben lehet hogy órákat kell várni!

Güell park

Güell park

Güell park fotók: Nathan Gibbs, Patrick Shyu

Casa Batlló

A Passeig de Gracia 43 alatt található szecessziós ház 1904-1906 között épült Gaudí, és Josep Maria Jujol tervezésében, és szintén a világörökség része. Gaudí egy 1877-ben épült lakóépületet alakított át. A Barcelona egyik igen előkelő negyedében álló lakóépület eredetileg egy középosztálybeli család számára készült. A Casa Battlóra nézve úgy tűnhet, hogy a tervezők célja nem más volt, minthogy az egyenes vonalakat teljes mértékben mellőzzék.

A két híres Gaudí épület, a Casa Batlló, és a Casa Milá a híres barcelonai sugárúton, a Passeig de Gracián található, amelyről önállóan is érdemes megemlékezni. Ez Barcelona legszebb, és legimpozánsabb sugárútja, a katalán város Champs-Elysées-je, vagy Andrássy útja. Az Avenida Diagonaltól a Placa Catalunyáig húzódó sugárúton találhatók a legjobb boltok, üzletek, éttermek, és kávéházak - persze mind nagyon drágák. Gaudí két épületén kívül más fantasztikus modernista alkotások is találhatóak itt. Kiemelendő, és érdemes megnézni még a 35-ös szám alatti Casa Lleo i Morerát (1902-1906 között építette át Lluís Doménech i Montaner), és a 41-es szám alatti Casa Amatllert (Puig i Cadalfach, 1898-1900), melyek egy háztömbben találhatók a Casa Battlóval, utóbbi közvetlenül mellette. A 20. század első felében épült házak lakói Barcelona leggazdagabb polgárai voltak.

Eljutás: 2-es, 3-as, és 4-es metró: Passeig de Gracia megálló, Calle Aragó-Rambla Catalunya kijárat. Buszok: 7, 22, 24, H10, V15. Cím: Passeig de Gràcia, 43, 08007.

Belépő (2018): 24,50 Euró. Diákoknak, 7-18 éveseknek, és 65 éven felülieknek: 21,50 Euró. 7 éven aluliaknak ingyenes. Online jegy ide kattintva vehető, birtoklásával kevesebbet kell sorban állni.

Nyitvatartás: Minden nap 9:00-21:00 (utolsó belépés: 20:00)

Összefoglaló: Különleges, szép színes Gaudí-épület, belülről szebb mint a Casa Milá. De hogy melyik is legyen, ha csak az egyiket néznénk meg, lásd kicsit lejjebb, a Casa Milá leírás végén.

Casa Battló

Casa Battló

Casa Batlló képek: 3dom, Any.colour.you.like/Flickr/Creative Commons

Casa Milá / La Pedrera

Híres nevezetesség Barcelonában, tehát természetesen ismét Gaudí műve, és ugyancsak az UNESCO Világörökség része. Kőbánya, avagy La Pedrera néven is ismert a Passeig de Grácia 92. szám alatt lévő lakóház. A Casa Milá Gaudí utolsó lakóháza, melyet egy gazdag textilgyáros, Roger Segimon de Milá megrendelésére tervezett, és 1905-től 1910-ig épült. Ebben az öt emeletes bérházban valósítja meg Gaudí leginkább a természet és az építészet összeolvasztását - mintha egy lepusztult, barlangos hegyet látnánk. A Casa Milá gyakorlatilag mindennek az ellenkezője, mint amit szokványos építészetnek ismerünk.

Érdekesség, hogy a Casa Milát terv nélkül, csupán vázlatok alapján építették fel. A tetőn lévő kémények pedig a szürrealista szoborművészet előfutárainak számítanak. A Pedrera legérdekesebb része is ez, a teteje, sokak számára a belső tér nem annyira lenyűgöző, mint a Casa Batlló esetében.

Eljutás: 3-as és 5-ös metró: Diagonal megálló. Busz: 7, 16, 17, 22, 24, V17. Cím: Provença, 261-265, 08008.

Belépőjegy (2018): A helszínen 25 Euró, online 22 EUR. Diákoknak és 65 éven felülieknek: 19,50 Euró, online 16,50 EUR. 7-12 éveseknek: 14 EUR, online 11 EUR. 7 éven aluliak számára ingyenes. Online jegyvásárlás itt, online jeggyel kevesebbet kell sorban állni, és olcsóbb a jegy.

Nyitvatartás: 2018-ban zárva január 8.-14. között. Nyitva minden nap 9:00-20:30 (utolsó belépés: 20:00), november 6.-március 2. között 9:00-18:30 (utolsó belépés: 18:00).

Összefoglaló: Különleges Gaudí-épület. A Casa Batllónál nagyobb, de építészetileg az szebb.

Casa Batlló vagy Casa Milá? Sokan kérdezik, hogy ha csak egy Gaudí-épületet néznek meg belülről, az melyik legyen? Elöljáróban: bármelyiket is választjuk, kifejezetten rosszabbul nem fogunk járni.

A Casa Batlló mellett szóló érvek: egészen lélegzetelállító, építészetileg szebb, színesebb, lenyűgözőbb, érdekesebb, mint a Casa Milá,

A Casa Milá / La Pedrera mellett szóló érvek: olcsóbb ; nagyobb ; a teteje nagyon érdekes, és "túlvilági", és jó a kilátás onnan ; kiállítás is van benne, mely bemutatja, hogy dolgozott Gaudí ; berendezett, így láthatjuk, hogy élt egy vagyonos család a 20. század elején Barcelonában.

Casa Milá

Casa Milá, tető

Casa Milá homlokzat és Casa Milá tető. Képek: Tavallai, Jeremny Knight/Flickr/Creative Commons

Barcelona olcsón

 • Szállások a legnagyobb választékban, garantáltan a legjobb árakon ITT
 • Kiválogatott, ajánlott, olcsó, de mégis nagyon jó, ill. kiváló ár/érték arányú szállások listája ITT
 • Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?
 • Online jegyekkel nem csak hogy sokszor nem, vagy kevesebbet kell sorban állni a látnivalókhoz, de több esetben olcsóbbak is. A látnivalók leírásánál láthatók az online jegyvételi lehetőségek.
 • Több múzeum ingyenes minden hónap első vasárnapján, illetve minden vasárnap délután, részletek a látnivalók leírásánál.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • Tömegközlekedésre nagyon olcsó a T-10 gyűjtőjegy, mindössze 9,95 EUR 10 utazásra. Részletek erről Barcelona tippek, közlekedés oldalunkon.
 • Reptérről bejutás T-10-et használva mindössze 1 EUR-ért lehetséges vonattal, vagy a 46-os busszal. Részletek Barcelona tippek, közlekedés oldalunkon.
 • Menüs, ill. olcsó (ahol akár 2-3 EUR-ért jól lehet lakni), de jó éttermekről lista és leírás Barcelona éttermek oldalunkon. Továbbá, hétköznaponként, ebédidőben számos étterem kínál olcsó napi menüt (menu del dia). A Ramblán, és környékén viszont ne együnk!

Palau Güell / Güell-palota

A La Rambláról nyíló Carrer Nou de la Rambla utcában található Gaudí egyik első lakóháza, melyet a mester Eusebi Güell gróf, egy gazdag textiliparos számára tervezett, aki családjával itt élt 1888-1910 között, amikor is átköltöztek a Güell parkba. Az építkezés 1886-1889 között zajlott. Csupán egy 18x12 méteres hely volt az épületre, ezért Gaudí úgy tervezte, hogy nagyobbnak tűnjön, mint amilyen: ezt kupolával és nagy üvegablakokkal érte el.

A Güell-palota ugyan kevésbé ismert, mint a Pedrera vagy a Casa Battló (talán mert 2004-2011 között restaurálták, és 2008-ban nyitottak még részben, 2011 áprilisában pedig teljesen a látogatók előtt), de sokak számára mégis ez az épület tetszik a legjobban Gaudí művei közül, bár homlokzata talán kevésbé látványos a La Pedrerához vagy a Casa Battlóhoz képest. Leghíresebb, legszebb része a tető.

Eljutás: 3-as metró: Liceu állomás. Buszok: 14, 59, 91, 120. Cím: Carrer Nou de la Rambla, 3-5, 08001.

Belépőjegy (2018): 12 Euró. 17 év feletti diákoknak és 65 éven felülieknek: 9 Euró. 10-17 éveseknek 5 EUR. 10 éven aluliaknak ingyenes. Ingyenes belépés mindenki számára: minden hónap első vasárnapján, és április 23.-án, július 8.-án szeptember 11.-én, szeptember 24.-én és december 15.-én. Ingyenes jegyek a készlet erejéig kaphatók: novembertől márciusig 10:00-től, majd 13:30-tól kezdik kiadni, áprilistól októberig 10:00-től, majd 15:00-től kezdik kiadni.

Nyitvatartás: Hétfőnként zárva (kivéve, ha a hétfő ünnepnapra esik). Nyitva április-október: 10:00-20:00 (utolsó belépés: 19:00), november-március: 10:00-17:30 (utolsó belépés: 16:30). Zárva: január 1., január 6., január 3. hetében, december 25., december 26.

Összefoglaló: Homlokzatát tekintve kevésbé látványos, de belülről szép Gaudí-remekmű.

Güell-palota, Barcelona

Palau Guell

Güell-palota, homlozat és tető. Képek: katherineprice, drgillybean/Flickr/Creative Commons

Font Mágica / Táncoló v. mágikus szökőkút

Fantasztikusan nagy élményt nyújtó, gyönyörű, mindenkit elkápráztató víz- és színjátékban lehet része a Placa de Espanyahoz ellátogató turistáknak. A táncoló, zenélő szökőkutak a zene ütemére változtatják színeiket, és formáikat. A zene a klasszikustól (Verdi, Strauss, Mozart) a modern, kortárs zenéig terjed. A show 15 perces, de nem baj, ha pont lemaradunk a kezdésről, hiszen 15 perc szünet után újrakezdődik. Érdemes fentről, lentről, középről, és több nézőpontból is megnézni az előadást. A fantasztikus látvány ráadásul ingyenes, így ez egy olyan látnivaló Barcelonában, amit nem szabad kihagyni.

A szökőkút sok mással együtt, az 1929-es barcelonai világkiállításra, Carles Buigas tervei alapján épült, majd az 1992-es barcelonai olimpiai játékokra jelentős mértékben felújították.

Eljutás: 1-es, 3-as metró: Espanya megálló. Busz: 9, 13, 27, 30, 37, 50, 55, 56, 57, 65, 79, 109, 157, 165, Place Espanya megálló. Cím: Pl. Carles Buïgas, 1, 28080.

Jegyár: Ingyenes

Nyitvatartás, a fényjátékok működése: Minden évben zárva január elejétől február közepéig, 2018-ban pontosan január 7-február 28. között van zárva. November 1.-március 31. (az év eleji zárva tartási időpontok kivételével): csütörtökönként, péntekenként és szombatonként 20:00-21:00. Április 1.-május 31: csütörtök, péntek, szombat 21:00-22:00. Június 1-szeptember 31.: csütörtök, péntek, szombat, vasárnap 21:30-22:30. Október 1.-október 31.: csütörtök, péntek, szombat 21:00-22:00.

Összefoglaló: Mindenképp jöjjünk el egyik este megnézni ezt az ingyenesen megtekinthető, hangulatos fényjátékot.

Barcelona zenélő szökőkút

Barcelona zenélő szökőkút kép: MUMINUX

La Rambla

Barcelona fő sétálóutcája a széles és hosszú La Rambla, amelyet csodás platánsor szegélyez. Az 1,2 km hosszú Rambla a Placa Catalunya és a tengerparthoz közeli Colombus-szobor között húzódik. A sétálóutca mindig tele van helyiekkel, és turistákkal. A La Rambla sétálóutcán kávézók, bárok, butikok, üzletek, trafikok találhatók. A korzózókat komédiások, zsonglőrök, és mutatványosok is szórakoztatják. De ha megéhezünk, semmiképp se a Rambla túlárazott, és nem is kifejezetten jó, kiülős, turisták számára létrehozott éttermeiben együnk (hanem inkább pl. az El Born negyedben, ill. lásd oldalunkat Barcelona válogatott éttermeiről: Barcelona éttermek). Ez alól csak a La Boqueira piac a kivétel, ahol viszont érdemes valamit megkóstolni. A turisták mellett a zsebtolvajok kedvelt célpontja is a Rambla.

Itt található Barcelona 1847-ben nyílt operaháza (Gran Teatre del Liceu), és a legrégebbi színháza is, az 1568-ban alapított, de azóta többször újjáépített Teatre Principal. A Rambláról nyíló Carrer de Colom utcán keresztól elérhető, pálmafákkal, valamint drága kávézókkal és éttermekkel, és éjszakai mulatókkal teli szép teret, a Placa Reialt is érdemes megnézni a Ramblán sétálva. A teret a 19. században alakították ki, koncertek, ünnepségek színhelye is. A Rambláról nyíló, a tengerhez közeli végéhez található Passatge de la Banca utcában, a 7-es szám alatt a Museo de Cera panoptikum helyezkedik el, amely azonban nem feltétlenül éri meg az árát (2018-ban felnőtteknek 15 EUR, 5-11 év között 9 EUR), nem olyan jó, nem hasonlítható össze a Madame Tussauds-val.

A Rambla alsó végén található 60 méter magas, 1888-ra elkészült Kolombusz-emlékmű tetejéről szép panoráma tárul elénk. Lift visz fel. Belépő 2018-ban 6 EUR, 4-12 éveseknek és 65 éven felülieknek 4 EUR. Online vásárolva 30%-al olcsóbb a jegy: 4,20 EUR, 4-12 éveseknek és 65 éven felülieknek 2,80 EUR.

Eljutás: 1-es, 3-as, 6-os, 7-es metró: Catalunya megálló (az egyik felére) vagy 3-as metró: Drassanes megálló (a másik, a kikötőhöz közeli felére). Busz: 14, 59, 91.

Összefoglaló: Nagyon turistás hely, de sétáljunk végig rajta, azonban a zsebtolvajokkal vigyázzunk, és ne itt együnk!

ramblas

La Rambla

La Rambla kép: christomsett, Francesc González/Flickr/Creative Commons

La Boqueria piac

A Rambláról nyíló Mercat de Sant Josep de la Boqueria nevű piacon minden nap friss zöldséget, gyümölcsöt, húst, halat (és egyéb tengeri ételeket elképesztő választékban), felvágottat, péktermékeket vagy akár kézműves édességeket vehetünk. És tapast, készételeket ehetünk, frissen facsart gyümölcslevet ihatunk. Itt elérhető áron lehet bevásárolni kiváló minőségű ételekből. Emellett egy teljes értékű barcelonai látványosság is, valóban Európa egyik legjobb, leghangulatosabb (de igen zsúfolt, és turistás) piaca. A színek, hangok, ízek és illatok kavalkádja lebilincselő, egy gasztronómiai élmény ide ellátogatni. Érdemes még délelőtt jönni. A Boqueria piac első említését 1217-ből találjuk, de jelenlegi helyén és épületében 1840 óta működik.

Eljutás: 3-as metróvonal: Liceu megálló. Busz: 14, 59, 91. Cím: Plaza de la Boqueria / La Rambla.

Nyitvatartás: Hétfő-szombat: 8:00-20:30. Vasárnaponként zárva!

Összefoglaló: Egy gasztronómia élmény, Európa egyik legjobb, leghangulatosabb piaca, ahol ínycsiklandozó ételeket kóstolhatunk.

Más barcelonai piacok, melyek kevésbé zsúfoltak, és turistásak, ahova főleg helyiek járnak a Mercat Santa Caterina (Avinguda de Francesc Cambó, 16, L4 metró: Jaume I megálló, nyitva: hétfő, szerda, szombat 7:30-15:30, kedd, csütörtök, péntek 7:30-20:30-ig, vasárnap zárva) vagy például a Mercat de la Barceloneta (Plaça de La Font, 1, L4 metró: Barceloneta megálló, nyitva hétfő-csütörtök 7:00-15:00, péntek 7:00-20:00, szombat 7:00-15:00, vasárnap zárva).

La Boqueria

La Boqueria. Kép: vgm8383/Flickr/Creative Commons

Gótikus negyed / Barri Gothic

Barcelona gótikus negyede a város óvárosának a központi része. Számos középkori épület van itt, valamint néhány még régebbi, a római időkből származó, a római városfal maradványai is felfedezhetők. A gótikus negyed egy labirintusra emlékeztet: a szűk, kanyargós utcák terekbe nyílnak, melyek különleges, igazi középkori atmoszférát adnak a helynek. A turista minden sarkon valamilyen meglepetésbe botolhat, valamilyen érdekességgel találkozhat: egy templommal, egy palotával, egy múzeummal, egy képtárral, egy tapas-bárral, vagy egy kávézóval.

A negyedben érdemes megnézni, többek között, a szép, békés Placa Sant Felip Neri teret is. A Ramblához hasonlóan, a gótikus negyed is a zsebtolvajok egyik kedvelt vadászcélpontja.

Gyalogtúra a Gótikus negyedben:

Barcelona hangulatos negyedében szerveznek magyarok barangolást, ahol megmutatják a városrész nevezetességeit és megismertetik aranykorát. A túra magyar nyelvű és kb 2-2,5 órát vesz igénybe. Az útvonalat úgy tervezték meg, hogy érintse a legfontosabb látnivalókat, a szűk sikátorokat, ahol minden a régmúlt történelmére emlékeztet, és felidézi Katalónia fénykorát. A túrát vezető, sok éve Barcelonában élő válaszolnak a kérdésekre, és hasznos barcelonai tippek is kérhetők tőlük. Jelentkezni az angela@rabbitbike.es címen lehet. Ára 15 EUR / fő, minimum 2 főtől indítják.

Eljutás: L4 metró: Jaume I megálló.

Összefoglaló: Sétáljunk ebben a hangulatos negyedben is!

Barcelona, Gótikus negyed

Katedrális / Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia

A gótikus negyed központjában magasodik Barcelona gótikus katedrálisa, melynek építése a 13. században kezdődött, de teljesen csak a 19. századra fejeződött be. Helyén már a római időkben, 343-ban is egy bazilika állt ezt a mórok 985-ben lerombolták. Pompás, gyönyörű, hatalmas templom, mindenképp érdemes megnézni az ingyenes időközökben. A katedrális belső udvarának medencéjében úszkáló hattyúk igazi különlegességnek számítanak. A katedrális előtti téren vasárnaponként, délben, a Franco-diktatúra alatt betiltott tradicionális katalán Sardana táncot lehet megtekinteni.

Eljutás: L4 metró: Jaume I megálló. Cím: Pla de la Seu, s/n, 08002.

Belépőjegy és nyitvatartás: hétköznap 8:00-12:45 és 17:45-19:30-ig, szombaton 8:00-12:45 és 17:15-20:00, vasárnap és ünnepnap 8:00-13:45 és 17:15-20:00 között - ingyenes ezekben az időközökben ; hétköznap 13:00-17:30, szombaton 13:00-17:00, vasárnap és ünnepnap 14:00-17:00 között - belépőjegy 7 EUR ezekben az időközökben.

Barcelona katedrális

Barcelona katedrális kép: panos r

Santa Maria del Mar Székesegyház és El Born-negyed

A La Seu-től 400 m-re keletre van van ez a gyönyörű és lenyűgöző 14. századi katedrális. 1329-1383 között épült Katalónia tengeri és kereskedelmi fénykorában. A katalán gótika lenyűgöző példájának számít tisztaságával, és a középkori épületek között szokatlan egységes építészeti stílusával. Belépve a látogatókat, ha engedik, átjárhatja a béke és a nyugalom érzése. Sokaknak jobban tetszik, mint a La Seu, de egy biztos, a gótikus negyedben sétálva, akiket érdekelnek a templomok, a monumentális középkori építmények, ezt is nézzék meg.

A Santa Maria del Mar Székesegyház az El Born negyedben található, amely a Gótikus negyedtől keletre található, a Via Laietana választja el egymástól a két negyedet. A negyed nagyjából a Carrer de la Princesa, és az Avinguda del Marquès de l'Argentera között található. Az El Born az óváros talán "legtrendibb" része. Hangulatos sétákat lehet tenni ebben a bohém negyedben, rengeteg bár, tradicionális, remek, de megfizethető árú étterem, kávézó, üzlet, kis galéria található itt. Itt kevesebb a turista mint a gótikus negyedben, egy autentikusabb résznek számít, és legalább annyira hangulatos mint a Gótikus Negyed, vagy a Rambla, sőt! Ez valószínűleg Barcelona leghangulatosabb városrésze.

A negyedben járva érdemes végigsétálni mindenképp a Carrer de Montcadán. Ez egy szép, szűk, gótikus, középkori hangulatú utca, mely a Picasso-múzeumnak is helyt ad.

Eljutás: Legközelebbi metrómegálló: L4 metró: Jaume I. Cím: Plaça de Santa Maria, 1, 08003.

Belépőjegy a székesegyházba (2018): 5 EUR.

Nyitvatartás (székesegyház): hétfő-szombat 9:00-20:30, vasárnap 10:00-20:00.

Összefoglaló: A gótikus negyedhez hasonlóan hangulatos, szép negyed, remek éttermekkel. A székesegyház lenyűgöző.

Santa Maria del Mar Székesegyház, Barcelona

El Born, Barcelona

Santa Marid el Mar székesegyház. Kép: Riccardo Cuppini/Flickr/Creative Commons. El Born kép: Carlos Lorenzo/Flickr/Creative Commons

Picasso múzeum / Museu Picasso

Pablo Picasso több, mint 3500 korai munkája: festmények, rajzok, metszetek, és kerámiák találhatók Barcelona leglátogatottabb, és talán legjobb múzeumában, valamint néhány mű a mester kék korszakából is. Az itt kiállított művek döntő többsége 1890-1917 között keletkezett (Picasso 1881 – 1973 között élt), kivéve az 1957-es Las Meninas sorozatot. Itt tehát főleg a fiatalkori, korai alkotások láthatók, melyek még klasszikus festmények, és nem a leghíresebb Picasso-művek, de érdekes megfigyelni, hogy hogyan fejlődött Picasso, és hogyan változott a stílusa. A múzeum 1963. március 9.-e óta fogadja a látogatókat. Van egy érdekes ajándékboltja is.

Eljutás: 4-es metró: Jaume I állomás. Busz: 17, 19, 40, 45: Via Laitana megálló. 39, 51: Passeig Picasso megálló. 14, 59: Pla de Palau megálló. 120: Princesa megálló. Cím: Carrer Montcada, 15-23, 08003.

Belépő (2018): 12 Euró. 18-25 éveseknek és 65 éven felülieknek: 7 Euró. 18 éven aluliaknak ingyenes. Minden hónap első vasárnapján egész nap ingyenes, korlátozott jegykiadással, tehát érdemes reggel odamenni, ill. csütörtökönként 18:00-tól ingyenes. Ingyenes a következő napokon is: február 12., május 18., szeptember 24.

Nyitvatartás: Hétfőnként zárva!. Kedd-vasárnap: 9:00-19:00, csütörtökönként 21:30-ig. Zárva: január 1., május 1., június 24., december 25. December 24.-én és 31.-én csak 14:00-ig tart nyitva.

Összefoglaló: A Picasso iránt érdeklődőknek ajánlott, itt a festőművész kevésbé híres, főleg korai festményei kerültek kiállításra.

Picasso múzeum, Barcelona

Picasso múzeum kép: mor (bcnbits)

Montjuic

A Barcelona városközpontjához közel található 185 méter magas, a kikötőre néző Montjuic domb (szó szerinti fordítása: zsidó hegy) rengeteg látványosságot kínál, melyek közül sok az 1929-es világkiállítás, vagy az 1992-es olimpia alkalmából épült, vagy ezek alkalmával újították fel. Nézzük is, mi minden látható itt.

A Montjuic alsó, Placa Espanya közeli részén található a már említett Táncoló szökőkút, és felette az 1929-es Palau Nacional, amely a Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeumnak (MNAC) ad helyet. Ez Barcelona legjelentősebb, és legnagyobb múzeuma. Az érdekes, gazdag szépművészeti múzeumban román, gótikus, reneszánsz, és barokk festmények (pl. El Greco, Zurbarán, Rubens, Velázquez, Cranach művei), szobrok, zománcok kerültek kiállításra, és a 19-20. századi modern katalán festészetből is nagy gyűjteménye van, köztük Picasso festmények is megtekinthetők. Rajzok, nyomtatványok, poszterek és érmék is a gyűjtemény részét képezik. Belépő 2018-ban: 12 EUR, online jegyet véve 5% kedvezmény, diákoknak 30% kedvezmény. 16 év alatt és 65 év felett ingyenes. Mindenkinek ingyenes minden szombaton 15:00 után, valamint egész nap: a hónapok első vasárnapján + február 12.-én, május 18.-án, szeptember 11.-én és szeptember 24.-én. A múzeum hétfőnként, január 1.-én, május 1.-n és december 25.-, és 26.-n zárva. Nyitva októbertől áprilisig kedd-szombat 10:00-18:00, vasárnap és ünnepnapokon 10:00-15:00. Májustól szeptemberig kedd-szombat 10:00-20:00, vasárnap és ünnepnapokon 10:00-15:00.

Egy másik múzeum is van erre, a Montjuic lábánál, a Táncoló szökőkútnál, a CaixaForum nevű művészeti központ, ahol időről időre érdekes modernista, és kortárs időszaki kiállításokat tartanak. Akik érdeklődnek ezek iránt, érdemes megnézniük, hogy mi az aktuális kiállítás. Maga az épület is érdekes. A belépőjegy ide 4 EUR, online 5% kedvezmény.

Ezektől gyalog érhető még el a Poble Espanyol (spanyol falu, belépő 14 EUR, diákoknak 10,50 EUR, 4-12 éveseknek 7 EUR, 65 éven felüliknek 9 EUR 2018-ban, online jegyvásárlás esetén 15% kedvezmény) amely egy igen népszerű barcelonai látványosság. Ez gyakorlatilag egy skanzen, amelynek 116 épülete Spanyolország különböző területeinek építészetét mutatja be, ezt bejárva kicsiben egész Spanyolországot láthatjuk. Ugyanakkor, a vélemények megoszlanak róla, vannak, akik szerint nem éri meg a rászánt időt és pénzt, és turistacsapdának tartják, míg másoknak tetszik.

Már a Montjuic egy másik részén, feljebb a dombon van az olimpiai falu, és az olimpiai stadion (ingyenes belépés). Hozzájuk közel a Fundació Joan Miró, mely egy csodálatos és érdekes modern művészeti múzeum, a kortárs művészet kedvelői számára kötelező program, Miró-festményekkel, szobrokkal, rajzokkal, kárpitokkal (belépő 2018-ban: 12 EUR, 15-30 éves diákoknak és 65 éven felülieknek 7 EUR, hétfőnként zárva).

A domb legrégebbi nevezetessége a csúcsán látható Castell de Montjuic (belépő: 5 EUR 2018-ban, mindenkinek ingyenes vasárnaponként 15:00 után, nyitva november-március között minden nap 10:00-18:00, április-október között minden nap 10:00-20:00), egy hatalmas, 18. századi erődítmény, melynek várfaláról, vagy akár csak a környékéről remek kilátásban gyönyörködhetünk. A dombon számos kert, és park is van, közülük legfigyelemreméltóbb az olimpiai stadion közelében található Jardí Botànic, egy botanikus kert, több, mint 2000 növényfajjal (belépő 3,50 EUR), és a Jardins de Mossèn Costa i Llobera, ahol több száz különböző kaktuszfaj él.

Külön meg kell emlékeznünk a Barceloneta tengerpartról a Montjuicra induló libegőről, mivel az út, és a kilátás semmihez sem fogható, a tengerparti részről a várost így máshonnan nem láthatjuk. Már a libegő a tengerparton lévő tornyából is lenyűgöző a kilátás indulás előtt vagy érkezés után. Érdemesebb inkább a Montjuicról indulni, és a tengerpartra érkezni, mivel a hegyen kevesebben szállnak fel, kevesebbet kell várni.

Eljutás a Montjuicra

 • 1-es, 3-as és 8-as metró: Placa Espanya megálló. Ez a megálló a Poble Espanyol (spanyol falu), a táncoló szökőkút, és a Palau Nacional megtekintését teszi lehetővé. A Placa Espanyától a Poble Espanyolig 13-as vagy 150-es busszal is lehet menni.
 • a 150-es busz érinti a Montjuic összes látványosságát. A Pl. Espanyától is lehet már vele menni, és a Poble Espanyol (spanyol falu), az Olimpiai Stadion (Estado Olimpic megálló), a Fundació Joan Miró, és a felső siklóállomás=alsó libegőállomás (Av Miramar-Estació del Funicular megálló) érintésével a csúcsra, a várhoz érkezik. A vártól lefelé érinti a tengerpartról közlekedő libegő felső megállóját is (Av Miramar-Pl Carlos Ibáñez megálló).
 • a Funicular de Montjuic sikló a Montjuic Parkhoz közlekedik, és a Paral-lel metróállomástól (2-es, 3-as vonal) indul. Érvényesek rá a szokásos barcelonai tömegközlekedési jegyek. A sikló végállomásától az Olimpiai Park és Stadion, valamint a Fundació Joan Miró érhető el gyalog vagy 150-es busszal. A végállomástól tovább lehet utazni:
 • a Telefèric Montjuïc libegő a Avinguda Miramartól, a Funicular de Montjuic sikló végállomásától indul, és a Montjuic legtetejére, a Castle de Montjuichoz megy fel. A jegy ára 2018-ban: 8,40 Euró, retúr: 12,70 EUR, 4-12 éveseknek: 6,60 ill. 9,20 EUR. A retúrjegyből vásárolható kedvezményes online, 11,43 EUR-ért, 4-12 éveseknek 8,28 EUR-ért. A tömegközlekedési jegyek nem érvényesek rá.
 • a libegő helyett a már említett 150-es busszal (Barcelonai tömegközlekedési jegyekkel igénybe vehető) vagy gyalog is fel lehet menni a Funicular de Montjuic végállomásától a csúcsra, a várhoz.
 • a legizgalmasabb, és legnagyobb élményt, Barcelona csodálatos panorámáját nyújtó lehetőség pedig a régi kikötőtől induló libegő (Transbordador Aeri del Port). A libegő a Barceloneta metrómegállótól 15 perc gyaloglással érhető el, egész pontosan INNEN indul. A Montjuicon a Torre de Miramarhoz érkezik, ahonnan a csúcshoz még gyalogolni kell, vagy, a 150-es busz "segítségével" libegőre kell szállni. Ha inkább lefelé mennénk ezzel a libegővel, akkor fentről, a vártól 150-s busszal (Av Miramar-Pl Carlos Ibáñez megálló), vagy gyaloglással érhető el. Ez a libegő nem azonos a korábban említett, a siklóállomástól közlekedő libegővel! Jegyár 2018-ban: 11 Euró, oda-vissza 16,50 Euró). Tömegközlekedési jegyek nem érvényesek rá.

Összefoglaló: Sok programlehetőséget, szép panorámát nyújtó hegy, remek sétalehetőség csodás természeti környezetben, még narancsfák is felfedezhetők. A Montjuic múzeumai közül az MNAC egy jelentős, gazdag szépművészeti múzeum, a Fundació Joan Miró és a CaixaForum pedig a modern, kortárs művészet iránt érdeklődőknek ajánlott. Érdemes a tengerpartról induló libegővel feljönni, vagy lemenni innen.

Montjuic

Montjuic fotó: J. Salmoral

Montjuic libegő

Montjuic libegő kép: Jumilla/Flickr/Creative Commons

Castell de Montjuic

Castell de Montjuic. Kép: Andy Mitchell/Flickr/Creative Commons

Tibidabo

A Barcelona északnyugati részén lévő, 512 méter magas Tibidabo-hegyről fantasztikus kilátás nyílik a városra, a Barceloneta-Montjuic libegő mellett innen látható vitathatatlanul a legszebb panoráma. Nevét onnan kapta, hogy a katalán legenda szerint az ördög itt kísértette meg Krisztust, ezt mondta neki: "neked adom", latinul "tibi dabo".

Az ingyenes kilátáson, a jó hangulaton és a szép hegyi környezeten kívül az idelátogatókat Spanyolország legrégebbi, 1901-ben megnyílt vidámparkja is szórakoztatja (belépőjegy 2018-ban: 28,50 Euró, 120 cm alattiaknak 10,30 Euró, 90 cm-nél alacsonyabb gyermekeknek ingyenes, Online jegyek 10% kedvezménnyel, nyitvatartási napok ITT). Ne várjunk annyira félelmetes játékokat, nem olyan menő, és modern a vidámpark, és ahhoz képest drága a belépő. Viszont remek légkört, és szép kilátást kaphatunk. Azért 1-2 izgalmasabb attrakció is van, de főleg kisebb gyerekek fognak nagyon jól szórakozni a vidámparkban.

A Tibidabo tetején egy csodálatos katolikus templom, az 1902-1961 között épített Temple de Sagrat Cor áll, amely Barcelona nagy részéről látható. A templom tetejéhez, az 1950-es hatalmas bronz Krisztus-szoborhoz mindössze 3 EUR-ért fel lehet menni (lifttel, lépcsőzni csak keveset kell), és érdemes is, ekkor 568 m magasról gyönyörködhetünk a kilátásban, innen a legjobb a kilátás a Tibidabón.

Egy futurisztikus kinézetű tv-torony, a Torre de Collserola is a Tibidabo része. A templomtól 10 perces, hangulatos gyaloglással elérhető. A 288,4 méter magas, a tengerszint felett 445 méterrel álló tornyot az 1992-es nyári olimpiai játékokra építették. A 135 méter magasságban lévő 10. emelete látogatható, így ez Barcelona legmagasabban lévő kilátópontja, ha összeadjuk, ez azt jelenti, hogy ekkor 580 méterrel vagyunk Barcelona felett! A kilátószint körpanorámát nyújt, tiszta időben akár 70 km-re is ellátni innen. Belépőjegy 2018-ban 5,60 EUR felnőtteknek, 3,90 EUR diákoknak, 3,30 EUR 4-14 éveseknek és 60 éven felülieknek. Március-december között tart nyitva, de nem minden nap, a 2018-as nyitva tartási napok és időpontok ITT megtekinthetők.

Eljutás a Tibidabora:

 • Először a Pl. Catalunyára kell utazni, az alábbiakban bemutatott mindhárom eljutási módnak a Pl. Catalunya a kiindulópontja (pl. L1, L3 vagy L6 metróval, S1, S2, S5, S55, R1, R3, R4 vagy RG1 vonattal vagy busszal)
 • 1. MÓDSZER: Pl. Catalunyától L7 metró Av. Tibidabóig + kék villamos vagy 196-os busz + Funicular del Tibidabo sikló vagy gyalog. Ez a legszebb, leghangulatosabb eljutási mód (viszont januárban nem vehető igénybe, és februárban csak hétvégente, lásd lejjebb a sikló menetrendjét!).
 • Először is L7 metróra kell szállni a Pl. Catalunyán, mellyel Avinguda Tibidabo végállomásig kell menni. Azonban figyelem! Az L7 metró megállója nem ott van, mint a többi metróvonalnak, pl. annak, amivel a Pl. Catalunyára érkeztünk, először ki kell menni a felszínre, figyeljük a jelzéseket.
 • A kék villamos (Tramvia Blau) az Av. Tibidaboról, az L7 metró végállomásától indul, és a siklóállomáshoz érkezik, ahonnan tovább lehet utazni a csúcsra. A kék villamos naponta közlekedik a március 24.-április 2., valamint június 23.-szeptember 11. közötti időszakokban, 10:00-19:30 között, más időszakokban viszont csak szombaton, vasárnap és ünnepnapokon. 2018. márciusi állapot szerint azonban jelenleg, a pálya felújítása miatt egyáltalán nem közlekedik! Kicsi villamos, és nagy sor alakulhat ki, tehát lehet sokat kell várni, mire felférünk. A Tramvia Blaura az egyirányú jegyár 5,50 EUR 2018-ban, a barcelonai tömegközlekedési jegyek és bérletek nem érvényesek rá.
 • Az Av. Tibidabótól kék villamos helyett a mindig közlekedő 196-os busszal is fel lehet menni a siklóig, melyre már érvényesek a tömegközlekedési jegyek és bérletek. Illetve, jelenleg, a kék villamos pályafelújítása idején, csak ezzel lehet közlekedni.
 • Tibidabo-sikló a kék villamos és a 196-os busz végállomásától (Pl. del Doctor Andreu) a vidámparkhoz (és a templomhoz, a csúcsra) közlekedik. A jegy ára: 7,70 EUR, vidámpark-belépővel csak 4,10 EUR. Nem érvényesek rá a barcelonai tömegközlekedési jegyek és bérletek. A sikló januárban nem közlekedik! Februárban pedig csak hétvégente! Március és december között minden nap közlekedik (kivéve december 25., 26., 31.). A pontos menetrend ITT.
 • A sikló igénybe vétele helyett túrázni is lehet a Pl. del Doctor Andreu-től, a kék villamos, és a 196-os busz végállomásától a csúcsra. Kaktuszok, mediterrán növények, és szép kilátópontok hálálják meg a gyaloglást, mely kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.
 • Ehhez, az 1. eljutási módszerhez nagyon megéri a Tibidabo Classic jegy, amely ezen az oldalon megvehető. A jegy 11 EUR-s árért tartalmaz retúrjegyet a kék villamosra (vagy a 196-os buszra) és a siklóra is, ezen kívül a Tibidabo Sky Walk (a Tibidabo vidámpark régebbi, külső része, régebbi játékokkal, illetve egy újabbal is, az óriáskerékkel) egy választott játékát ingyenesen ki lehet próbálni - mindezek így külön vagy háromszor ennyibe kerülnének.
 • 2. MÓDSZER: Pl. Catalunyától T2A busz (Tibibus): egyszerű, közvetlen eljutási mód. A T2A busz a Pl. Catalunya és a Rbla. Catalunya sarkáról, a Caja Madrid Bank elől indul a vidámparkhoz közvetlenül. Csak a vidámpark nyitva tartási napjain közlekedik (tehát nyári hónapokon kívül csak hétvégén vagy akkor sem, a nyitva tartási napok itt láthatók). Az első busz 10:15-kor indul és kb. 20 percenként jár. Egyirányú jegyár a Tibibusra 3 EUR, a barcelonai tömegközlekedési jegyek, bérletek nem érvényesek rá. A busz ingyenes vidámpark belépővel (a vidámparkbelépő helyszíni megvétele esetén visszatérítik a Tibibus árát).
 • 3. MÓDSZER: Pl. Catalunyától S1 vagy S2 vonat Peu del Funicular állomásig + Funicular de Vallvidrera sikló + 111-es minibusz vagy gyalog. Ez egy több átszállást, és esetleg sok várakozást igénylő eljutási mód, ugyanakkor itt végig érvényesek a barcelonai tömegközlekedési jegyek és bérletek, tehát teljes egészében igénybe vehető egy T-10-es jeggyel vagy a napijeggyel: Pl. Catalunyától S1 vagy S2 vonat Peu del Funicular állomásig (ha négy kocsis vonat indul, az első és utolsó kocsijában nem szabad beszállni, mert majd nem lehet kiszállni belőle!), majd innen Funicular de Vallvidrera sikló Vallvidrera Superior állomásig (a sikló hétköznap 6, hétvégén 10-15 percenként közlekedik). Majd innen, végül a fél óránként közlekedő 111-es minibusszal, vagy 20 perc gyaloglással lehet a Tibidabo csúcsára felérni.

Összefoglaló: A Montjuicnál is kellemesebb, szebb panorámát kínáló (pláne a templom tetejéről), még annál is idillikusabb hegy, ahova már eljutni is hangulatos, ugyanakkor itt kevesebb a látnivaló mint a Montjuicon. Ne hagyjuk ki, ha van időnk, itt akár túrázásra is lehetőség van, csodás környezetben!

Óriáskerék a Tibidabon, és panoráma

Tibidabo: óriáskerék, és panoráma, kép: papalars

Tibidabo, Temple de Sagrat Cor

Tibidabo, Temple de Sagrat Cor kép: SantiMB

Tibidabo, torony

Tibidabo, torony, kép: PacoCT

Parc de la Ciutadella és Állatkert

Barcelona központjának szinte egyetlen zöldterülete a 30 hektáros Parc de la Ciutadella, amely a katalán parlament épületének is helyt ad. Számos barcelonai nevezetességhez hasonlóan ez is az 1888-as világkiállításra épült. A Parc de la Ciutadella egyik leghíresebb része a Cascada, egy monumentális vízesés, és szökőkút, amelyet a római Trevi-kút mintájára építettek, Josep Fontseré tervei alapján, de az építésében, akkor még tanulóként, Gaudí is asszisztált. A 30 hektáros parkban tett látogatás remek kikapcsolódást ígér. A park kis taván csónakázni is lehet, a kacsák mellett, csodálatos környezetben. Papagájok, pálmafák is idillikussá teszik a parkot. A park számos múzeumnak is helyt ad.

A Parc de la Ciutadellában helyezkedik el Barcelona állatkertje, mely 1892-ben nyílt. Az állatkertben 5500 emlős lakik, például víziló, gorilla, sörényes hangyász, mangabé, makákó, orangután, majmok, macik, zebra, panda, zsiráf, oroszlán, afrikai elefánt, ibériai farkas és gazella. 9000 madár, köztük flamingó, pingvin, nyerges gólya, barátkeselyű, vörösfülű ara, amazon, zöld szajkó, papagájok és kakaduk. A kétéltűeket mexikói axolotl, arany fakúszóbéka, Mallorcai korongnyelvűbéka és paradicsombéka képviseli, többek között. A hüllők közé például komodói varánusz, pápaszemes kajmán, galápagosi óriásteknős, hispaniolai orrszarvú leguán, óriás zebragyík és kubai karcsúboa tartozik.

Az állatkert farmrészét nagyon szokták kedvelni a (városi) gyerekek, itt kecskék, tehenek, pónik, birkák, malacok, lovak, szamarak simogathatók. Az állatkertben delfinek, és fókák is nézhetők, de delfinshow már nincs.

Maga az állatkert nem mondható a világ, vagy akár Spanyolország legjobb állatkertjének, de gyerekekkel érdekes lehet, illetve azoknak, akik kedvelik az állatokat. Érdemes ételt és italt vinni, mert az állatkerten belül drága enni és inni, és nem is túl jók az ételek. Aki nem szeretne gyalogolni az állatkertben, akár golfautót is bérelhet.

Eljutás: 4-es metró: Ciutadella állomás vagy 1-es metró Marina állomás (némi gyaloglással). Busz: D20, H14, H16, V21, V27. Villamos: T4: Ciutadella-Villa Olimpica megálló. Cím: Passeig de Picasso, 21, 08003.

Belépő (állatkert, 2018): 21,40 Euró, 3-12 éveseknek 12,95 EUR, 65 év felettieknek 10,50 EUR (a park ingyenes). Online 20% kedvezménnyel vehetők jegyek az állatkert weboldalán, de van, aki ott nem boldogul a vásárlással, akkor ezen a másik, szintén hivatalos, a barcelonai turisztikai hivatalhoz tartozó oldalon vegyen 10% kedvezménnyel.

Nyitvatartás (állatkert): A mai, és az adott napi nyitvatartás ITT megtekinthető.

Összefoglaló: Egy kellemes, idillikus hely a városnézés közben egy kicsit megpihenni. Az állatkert pedig gyerekekkel utazva kiváló program lehet.

Barcelona, Cascada, Parc de la Ciutadella

Cascada, Parc de la Ciutadella fotó: Theweakestlink

Barcelona állatkert

Barcelona állatkert. Fotó: Mariya Prokopyuk/Flickr/Creative Commons

Arc de Triomf

Barcelona diadalíve az 1888-as barcelonai világkiállításra épült, és annak főbejárataként funkcionált. A Josep Vilaseca i Casanovas tervei alapján készült diadalív jelentősen különbözik Európa többi diadalívétől, pl. a párizsi Arc de Triomphe-tól. Színes téglái a mór stílusra emlékeztetnek.

Eljutás: Az Arc de Triomf rövid sétára van a Parc de Ciutadellától. Metró: 1-es vonal: Arc de Triomf megálló. Cím: Passeig de Lluís Companys, 08010

Összefoglaló: A környéken sétálva nézzük meg!

Arc de Triomf

Arc de Triomf kép: docman

Barcelona Aquarium, és IMAX-mozi

Az IMAX-mozi, és Barcelona akváriuma főleg a gyerekek számára fog nagy élményt nyújtani, árához képest nem nyújt sokat. A Barcelona Aquariumban 35 akvárium található, melyekben 11.000 tengeri állat (összesen 450 különböző faj) él. Az akvárium rendelkezik egy 80 méter hosszú, vízalatti csatornával is. Az akvárium szomszédságában van az IMAX Port Vell, így akár fokozhatjuk is az élvezeteket: az akváriumban tett látogatás után megnézhetünk pl. egy félelmetes 3D-s cápás filmet.

Eljutás: Metró: 3-as vonal: Drassanes állomás. 4-es vonal: Barceloneta állomás. Busz: V17. Cím: Moll d'Espanya del Port Vell, s/n, 08039

Belépőjegy (akvárium, 2018): Felnőtteknek: 20 Euró. 5-10 éves gyerekeknek: 15 Euró. 3-4 éves gyermekeknek: 7 EUR. Online vásárolva olcsóbb: felnőtteknek 18 EUR, 5-10 éveseknek 13 EUR, 3-4 éveseknek 6,50 EUR

Nyitvatartás (akvárium): Nyitás 10:00-kor. Zárás január-március, és november, december hónapokban hétköznap 19:30-kor, hétvégén és ünnepnap 20:00-kor. Április, május, és október hónapokban hétköznap 20.00-kor, hétvégén 20:30-kor. Júniusban és szeptemberben minden nap 21:00-kor, júliusban és augusztusban, valamint húsvétkor minden nap 21:30-kor.

Összefoglaló: Leginkább gyerekekkel jó program, egy kicsit drága a belépő ár/érték arányt tekintve.

Barcelona Aquarium

Barcelona Aquarium kép: veneman

Parque del Laberinto de Horta

Barcelona legrégebbi parkjának építése 1791-ben kezdődött, majd a 19. század közepén kibővítették. A korábbi magánpark 1971 óta működik közparkként, 1994-ben felújították. A 9,10 hektáros, romantikus park legismertebb része annak sövénylabirintusa, amely nem is annyira kicsi, és nem is olyan egyszerű és gyors kitalálni belőle. Szép szökőkutak, tavacskák, szobrok, pavilonok, kis hidak is várják az erre az idillikus helyre látogatókat. Halak, teknősök, hattyúk, kacsák, és más állatok is láthatók. Játszótér, és piknikezési lehetőség is van itt, gyerekekkel is ideális program. Nyugodt, csendes hely, lehetőséget ad egy kicsit elmenekülni a zsúfolt, turistákkal teli Barcelonából - kevésbé "turistás" hely, a városközpontból ki is esik. A parkban forgatták a Parfüm c. film egyik jelenetét.

Eljutás: 3-as metró: Mundet állomás, majd 10 perc gyaloglás. Busz: 27, 60, 73, 76. Cím: Passeig dels Castanyers, 1-17.

Belépő (2018): 2,23 EUR. 14 éven aluli gyerekeknek 1,42 EUR. Szerdánként és vasárnaponként ingyenes. A látogatók egyidejű száma limitált.

Nyitvatartás: Április-október: 10:00-20:00, november-március: 10:00-19:00. December 25: 10:00-14:00.

Összefoglaló: Egy kicsit kiesik a városból, de kevesebb is itt a turista, ha van időnk, vagy erre járunk, nézzük meg!

Parque del Laberinto de Horta

Labirintus, Barcelona

Parque del Laberinto de Horta. Képek: annaspies, Maria Neupavert/Flickr/Creative Commons

CosmoCaixa

Szintén remek élményt nyújthat a gyermeknek Barcelonában a fantasztikus, Európa egyik legjobbjának tartott tudományos múzeum, a CosmoCaixa, Spanyolország egyik legérdekesebb múzeuma. Érdekes, interaktív, színes, néha vicces dolgokat próbálhatnak itt ki a kicsik - a sok visszacsatolásért, ingerért és érdekességért szinte minden gyerek odáig szokott lenni. A felnőttek számára is érdekességeket tartogat a CosmoCaixa, ráadásul hihetetlenül olcsó jegyárért.

Állandó kiállítások: az "elárasztott erdő", melynek keretében az Amazonas ökoszisztémáját alkották meg - rovarok, aligátorok, piranhák, madarak, békák és egyéb állatok figyelhetők meg. A múzeum 3D planetáriumában "az űrbe kirándulhatunk". Az "anyag szobája" az evolúción vezet végig: az ősrobbanástól, az első élőlények kialakulásán át a civilizáció megjelenéséig. A geológiai falon földtani folyamatok ismerhetők meg, mint pl. az erózió vagy a vulkanizmus. 2 további kiállításrészen a gyermekek interaktívan, játszva, szagolva, érintve, látva tanulhatnak a tudományról.

Eljutás: L7 metró, végállomás: Av. del Tibidabo, majd 800 m gyaloglás, vagy a 196-os busszal 1 megálló. Cím: Carrer d'Isaac Newton, 26, 08022.

Belépőjegy (2018): 4 EUR. Online vásárolva 5% kedvezmény. 16 éven aluliak számára ingyenes.

Nyitvatartás: Minden nap: 10:00-20:00. Zárva: december 25., január 1., január 6.

Összefoglaló: Különleges, alternatív látnivaló. Gyerekek és felnőttek számára is érdekes, interaktív tudományos-technikai-természeti múzeum, és egyben kisebbfajta akvárium

CosmoCaixa

CosmoCaixa

CosmoCaixa képek: Sa Gordillo, Nacho Pintos/Flickr/Creative Commons

Torre Bellesguard

Sokan hallhattak már Gaudíról, leghíresebb, az előzőkben bemutatott barcelonai nevezetességeiről, de a Torre Bellesguardot elég kevesen ismerik. Főleg amiatt, mert csak nem is olyan rég, 2013. szeptember 18.-án nyílt meg a látogatók előtt, így ez lett a "legújabb" Gaudí-látványosság a városban. A korábban ezen a helyen álló kastélyban a 15. század elején I. Márton, Aragónia királya élt. Halála után a vár pusztulásnak indult, míg 1900-ban egy Jaume Figueres nevű kereskedő meg nem vásárolta. Ekkor már csak a kastély néhány fala, és a terasza maradt meg, melyek most is láthatók a kertben. Figueres barátját, Gaudít kérte meg, hogy alakítson ki ő és felesége számára egy megfelelő hétvégi otthont a telken. Gaudí 1900-1909 között a kastély neogótikus stílusjegyei által inspirálva, azokat saját modernista stílusával ötvözve végezte el a munkát. Több mint 100 évvel ezután a jelenlegi tulajdonosok, akik ma is a ház egyik részében élnek, megnyitották a kapukat a látogatók előtt.

A Torre Bellesguard kiesik a a többi látnivalótól. De az érdekes, egyedi, Gaudí más épületeitől eltérő, még korai építészeti jegyei mellet, a szép kilátás miatt is érdemes eljönni. A Collserola hegyen helyezkedik el, a tetőről széles panoráma tárul a városra. Neve (Bellesguard) is innen származik, a katalán "gyönyörű kilátás" kifejezésből. Itt még nincs sok turista, kevesen fedezték fel, ezért is tartják a "legexkluzívabb" Gaudí-építménynek.

Eljutás: Az L3 és L5 metró Vall d'Hebron állomásától 60-as busszal Rotonda de Bellesguard megállóig. Vagy az L7 metró Av. Tibidabo állomásától 196-os busszal Bellesguard megállóig. Cím: Carrer de Bellesguard, 16,08022

Belépő (2018): 9 EUR. 18 éven aluliak és 65 éven felüliek számára 7,20 EUR. 8 év alatt ingyenes. Online jegy itt vehető.

Nyitvatartás: Kedd-vasárnap 10:00-15:00 (utolsó belépés: 14:30). Zárva: minden hétfőn, január 1., 6., december 25., 26.

Összefoglaló: A városból kissé kieső, "exkluzív", várkastély stílusú Gaudí-épület, szép kilátással.

Torre Bellesguard

Torre Bellesguard

Torre Bellesguard. Képek: machbel/Flickr/Creative Commons

Colonia Güell

A Colonia Güell szintén egy kevésbé ismert és látogatott, a városból kieső, de figyelemre méltó Gaudí-alkotás. Az 1890-ben elkezdett, munkáscsaládok számára, egy textilgyár köré épített modernista kolóniában még ma is élnek. Santa Coloma de Cervellóban, Barcelona belvárosától 23 km-re délnyugatra található.

A lakónegyed területén található legérdekesebb épület az 1908-1914 között épített Gaudí kriptája. A kápolna építése nem fejeződött be, csak a kripta rész készült el. A látottak alapján, ha nem fogy el a pénz, akár a Sagrada Familiával is rivalizálhatott volna. Azért is jelentős, és érdekes a befejezetlen templom, mivel a Sagrada Familia építésének inspirációs forrása volt ez Gaudí számára. Itt próbált ki sok, a Szent Család templománál is használt építészeti megoldást

Eljutás: A Plaza Espanyától FGC-vonattal, az S4 vagy S8 vagy S33 vonalon Colonia Güell állomásig. 11 megálló / 23 perces út. A vonatjegy ára egy irányba 3 EUR, ide a barcelonai tömegközlekedési jegyek nem érvényesek. Cím: Calle Claudi Güell, 08690 Colònia Güell, Santa Coloma de Cervelló

Belépő a kriptába (2018): 7 EUR. Diákok és 65 éven felüliek számára 5,50 EUR. Maga a Colonia Güellnek, valamint a kriptának megtekintése kívülről ugyanakkor ingyenes.

Nyitvatartás: November-április: hétköznap 10:00-17:00, hétvégén és ünnepnapokon 10:00-15:00. Május-október: hétköznap 10:00-19:00, hétvégén és ünnepnapokon 10:00-15.00. Zárva: január 1., 6., április 8., április 14., december 25.-26.

Összefoglaló: Gaudí egy különleges, kevésbé ismert és látogatott alkotása, Barcelonától 25 percre. Itt nincs tömeg, mint a Sagrada Familiában.

Colonia Güell

Colonia Güell

Colonia Güell. Képek: Ferran Pestaña, calafellvalo/Flickr/Creative Commons

Palau de La Música Catalana / Palacio de la Música Catalana / A Katalán Zene Palotája

A Katalán Zene Palotája Barcelona egyik legfontosabb modernista alkotása. Gaudí és Cadafalch mellett a harmadik ismert katalán modernista építész, Lluís Doménech i Montaner műve. A koncertterem 1905-1908 között épült, és 1909-ben építészeti díjat kapott Barcelona Város Tanácsától. 1982-1989 között az épületet jelentősen felújították, és 1997-ben az UNESCO Világörökség részévé választották. Ma évente több, mint fél millió ember látogat a Katalán Zene Palotájába komolyzenei koncerteket hallgatni. Belépés csak idegenvezetéssel, 18 EUR-ért, de a gyönyörű épület megéri a belépőjegy kifizetését. Igazából belülről lenyűgöző, pl. az üvegkupolája, csempéi, festett üvegei. Érdemes lehet előre időpontot foglalni, mert ennek hiányában sokszor nem lehetséges bejutni.

Eljutás: 1-es, 4-es metró: Urquinaona megálló. Busz: V15, V17, 45. Cím: C/ Palau de la Música, 4-6, 08003

Belépőjegy (2018): 20 EUR. Magában foglalja az idegenvezetést. 65 éven felülieknek 16 EUR. Diákoknak 11 EUR. 10 éven aluliak számára ingyenes.

Nyitvatartás:: Minden nap 10:00-15:30-ig. Júliusban és húsvétkor 10:00-18:00. Augusztusban 9:00-18:00. A nyitvatartási időkön belül fél óránként indulnak túrák, melyek 55 perc hosszúak.

Összefoglaló: A modernista építészet, a szép épületek iránt érdeklődők ezt is nézzék meg.

Palacio de la Música Catalana

Katalán Zene Palotája kép: G-rome

Hospital de Sant Pau / Szent Pál kórház

Lluís Domenech i Montaner alkotása szintén a világörökség része. Az 1901 és 1930 között katalán modernista stílusban épült, 100.000 négyzetméteren elhelyezkedő komplexum egészen 2009-ig kórházként funkcionált. 2009-től csodálatosan renoválták, és 2014-től már teljes egészében látogathatók a komplexum lenyűgöző épületei és kertjei. A látogatás folyamán a külső és belső részeknél is többször is rá lehet csodálkozni a hely szépségére, a fantasztikus részletekre, arra hogy egy ekkora kórházat, egy ekkora komplexumot ilyen építészeti igényességgel, ilyen dekorációval építettek. A modernista építészet, a lenyűgöző formák, a szép építészeti megoldások kedvelőinek talán kevésbé ismert, de kötelező barcelonai látványossága.

Eljutás: 5-ös metró: Sant Pau – Dos de Maig állomás. Buszok: H8, 19, 20, 45, 47, 50, 51, 92, 117, 192. Cím: C. Sant Antoni Maria Claret, 167, 08025.

Belépőjegy (2018): 14 EUR. 12-29 éveseknek és 65 éven felülieknek: 9,80 EUR. 12 éven aluliak számára ingyenes. Minden hónap első vasárnapján mindenkinek ingyenes, továbbá ingyenes: február 12., április 23., szeptember 24.

Nyitvatartás: Április-október: hétfő-szombat: 09:30-18:30, vasárnap és ünnepnapokon: 09:30-14:30. November-március: hétfő-szombat: 09:30-16:30, vasárnap és ünnepnapokon: 09:30-14:30. Zárva: január 1., 6., december 25., 26.

Összefoglaló: A modernista építészet, a szép épületek iránt érdeklődők ezt is nézzék meg.

Sant Pau hospital

Szent Pál kórház kép: pedro_qtc

Torre Agbar

A modern épületek kedvelői nem hagyhatják ki a Torre Agbar megtekintését. A 38 emeletes, 144 méter magas (ezzel Barcelona 3. legmagasabb épületének számító), Jean Nouvel által tervezett felhőkarcoló építése 2005-ben fejeződött be. Éjjeli kivilágításáról 4500 LED gondoskodik. A Torre Agbar jelenleg a Vízművek irodaházaként funkcionál.

Eljutás: 1-es metró: Glories megálló. Cím: Avinguda Diagonal, 211, 08018

Összefoglaló: A modern épületek kedvelői jöjjenek el a Torre Agbarhoz.

Torre Agbar

Torre Agbar kép: anroir

Camp Nou

Ellátogatni a világ egyik legnagyobb múltú, és jelenleg az egyik legjobb focicsapatának stadionjába a csapat szurkolóinak szinte kötelező program, de az együttesért nem rajongók tetszését is bizonyára elnyeri. Az 1957-ben megnyílt, sok helyen tévesen Nou Campnak hívott stadion 99 ezer néző befogadására alkalmas, és ezzel Európa legnagyobb arénájának számít. A futballmérkőzések mellett olyan együttesek, és énekesek barcelonai koncertjeinek adott helyet a Camp Nou, mint a U2, a Pink Floyd, Michael Jackson, Bruce Springstreen, Frank Sinatra, vagy Madonna. A stadiontúra alkalmával az érdeklődők meglátogatják a múzeumot, a vendégcsapat öltözőjét, a futballpályát, a TV-szobába, és egyéb helyiségekbe is ellátogathatnak, és sok trófeát is láthatnak.

A Camp Noutól 200 m-re lévő Futballárium Barcelonát is érdemes meglátogatni a focirajongóknak, ahol mérsékelt árakon ehetnek-ihatnak is, a visszajelzések szerint finom ételekből. Az alábbiakban a bár saját bemutatkozása olvasható:
Egy megvalósult álom közepébe csöppenhetsz, ha ellátogatsz Barcelonába a Camp Noutól 200 m-re lévő (100%-ban) magyar tulajdonú nemzetközi futball bár-étterembe (Carrer de Benavent 7., a Camp Nou 18-as kapujával szemben lévő utca, hétfőnként zárva, kivéve a Barcelona hazai meccsnapjait követő hétfők). Itt szembe találhatod magad azokkal a halhatatlan magyarokkal, akik sokat tettek az F.C. Barcelonáért, és a világ labdarúgásáért! Hiszen akkoriban mi tanítottuk a világot a futballra. Múzeumunkban a tulajdonos több mint 27 éves magángyűjteményét csodálhatod meg, egyedi ereklyékkel. Egyebek mellett, több mint 350 db szurkolói sál, 80 db-nál több eredeti futballmez található itt! A falakról az 50-es 60-as évek köszönnek vissza rád. Addig is megtalálsz minket a facebookon: Futballárium Barcelona kedvelői oldalon vagy a www.futballarium.com
Partnerségünknek köszönhetően már közvetlenül tőlünk, a Futballárium Barcelonától is rendelhetsz az F.C. Barcelona összes hazai, a Camp Nou arénában zajló mérkőzésre meccsjegyet. A gólvonalon túl! Ismerd meg Barcelonát, vagy akár egész Katalóniát közelebbről, személyre vagy csoportra szabott tudományos, művészeti, gasztronómiai és egyéb változatos témájú élményutazásainkon. Kérd ajánlatunkat, hogy még emlékezetesebbé tehessük ittlétedet.

Eljutás: 3-as metróvonal: Palau Reial vagy Les Corts megálló, 5-ös metróvonal: Collblanc vagy Badal megálló. L9 Sud metróvonal: Collblanc megálló. Cím: Carrer d'Aristides Maillol, 12, 08028.

Belépőjegy (2018): Stadiontúra, és múzeumlátogatás: 25 Euró. 6-13 éveseknek és 70 éven felülieknek: 20 Euró. 6 éven aluliaknak ingyenes. Online itt megvehető

Nyitvatartás: Stadiontúra és múzeumlátogatás: március 26.-október 14..-ig, valamint december 17.-január 7. között (kivéve december 25., és január 1.): minden nap 09:30-19:30. Január 8.-március 25. és október 15.-december 16.: hétköznap 10:00-18:30, vasárnap 10:00-14:30. Pénztárzárás minden esetben 45 perccel korábban. Meccsnapokon korábbi zárás lehetséges, illetve a stadion nem látogatható, csak a múzeum. Zárva: január 1., december 25.

Meccsjegyek az F.C. Barcelona következő hazai mérkőzésekre F.C. Barcelona hivatalos oldalán vásárolhatók, az ott vásároltak kinyomtathatók. Az árak függnek a helytől a stadionon belül (minél drágább, annál jobban látható a meccs), attól, hogy ki az ellenfél, és hogy mennyi hely van még az adott meccsre. A helyszínen, illetve Barcelonában is elképzelhető hogy kapható még jegy, de nem mindig.
Figyelem! A bajnoki meccsek kezdési időpontjai csak a mérkőzések előtt 10 nappal kerülnek véglegesítésre, addig változhatnak, a meccseket 1-2 nappal előbbre, vagy későbbre tehetik, vagy csak a napon belül későbbi vagy korábbi időpontra. Ezt vegyük figyelembe! A BL-, és kupameccseknél ugyanakkor ilyen nincs, azok időpontjai fixek.
A stadion a meccsek előtt 1,5 órával nyit. Érdemes legalább a kezdés előtt fél órával odaérni. Csomag nem vihető be, a legközelebbi csomagmegőrző a Sants állomáson van. Ital maximum 0,5 literes műanyag palackban bevihető.

Összefoglaló: Focirajongóknak kötelező, ha nem is meccsre mennénk, a stadiont meg lehet tekinteni.

Camp Nou

Camp Nou kép: rolleh

Barcelona strandjai

4 km hosszan terülnek el Barcelona aranyhomokos, kék zászlós strandjai, így a városnézés mellett fürdésre is lehetősége van a helyieknek, és a turistáknak.

A legnépszerűbb barcelonai strand a Barceloneta (L4 (sárga) metróvonal, Barceloneta állomás, vagy gyalog a La Rambla végétől 20 perc). Itt hullámlovaglásra is lehetősége van a fürdőzőknek. Egy forró nyári napon a felfrissülésről a számos tengerparti étterem, és büfé gondoskodik. A strand szép, és jól felszerelt, azonban nyári napokon igen zsúfolt lehet, akik ezt nem szeretik, azoknak érdemes egy másik strandot választani. Ez legkoszosabb, de fiatalok számára a leghangulatosabb, legpezsgőbb strand. A strand környékén, magában a Barceloneta-negyedben is érdemes sétálgatni. Ez Barcelona egy nagyon hangulatos és barátságos része, remek éttermekkel, bárokkal, étkezdékkel.

Barceloneta strand, Barcelona

A Nova Icaria strand az L4-es (sárga) metróvonal Ciutadella Villa Olimpica megállójától 10 percnyi gyaloglásra van az ikertornyok felé. A város egyik legcsendesebb strandja, népszerű családok, és baráti társaságok körében. Tisztább, és nyugodtabb, mint a Barceloneta. Sportolási és étkezési lehetőségek itt is adottak.

Nova Icaria

A Mar Bella strandhoz már 20 percet kell gyalogolni, ugyanezen metróvonal Poblenou megállójától. A Mar Bella naturista strand, bár vannak ruhás strandolók, és családok is itt. A strand népszerű a saját nemükhöz vonzódók körében is.

Mar Bella strand

A 600 m hosszú Bogatell strand főleg a középkorú, és idős korosztály körében népszerű. A Poblenou és Llacuna metróállomások közelében található.

Bogatell strand

Barcelonán kívüli strandokról szólva: igen szép strandok vannak Sitgesben. A Barcelona Sants állomástól az R2 elővárosi vonalon mindössze 30 perc vonatozással elérhető, Barcelonától 30 km-re lévő településen 17 remek homokos strand várja a fürdőzőket (az igazat megvallva a barcelonainál szebb, és jobb minőségű strandok találhatók itt). Sitges-szel kapcsolatban megjegyzendő, hogy a meleg közösség kedvelt nyaralóhelye, és bár csak egy hivatalos meleg strand van, ma már az összes sitgesi strandon megtalálhatóak a melegek. Sitges egy csendes, idillikus tengerparti kisváros, érdemes itt is fürödni.

Sitges

Sitgesnél kicsit közelebb található Castelldefels - mindössze 25 percnyi vonatozásra a Barcelona Sants pályaudvarról az R2-es elővárosi vonalon (a strandokhoz a Platja de Casteldefels állomáson kell leszállni a vonatról). Öt kilométer hosszan, széles, homokos strandok várják az idelátogatókat.

Castelldefels

A népszerű Salou nyaralóhely már valamivel messzebb található. Busszal 2 óra, vonattal 1,5 óra (vagy gyorsabb, drágább vonattal 1 óra), autóval pedig 111 km az út.

A Barcelonától délre lévő nyaralóhelyek mellett ne feledkezzünk meg az északra található Costa Brava számos gyönyörű üdülőhelyéről sem. Barcelonából a Costa Bravára vonattal, a Sants pályaudvartól (metró: L3, L5: Sants Estacio állomás), vagy a Catalunya, Arc de Triomf, vagy El Clot-Aragó megállótól, Macanet-Massanes irányába, vagy busszal a Barcelona Nord állomástól (metró: L1: Arc de Triomf állomás) lehet eljutni. Bővebben a Costa Braváról, és nyaralóhelyeiről, itt: Costa Brava

Az összes tengerparti település Barcelona környékén, melyek a várostól délre, vagy pedig északra vannak, és elérhetők átszállás nélkül a Barcelona Sants állomástól: Badalona (23 perc az R1 vonalon), Castelldefels (25 perc az R2 vonalon), Montgat (28 perc az R1 vonalon), Garraf (29 perc az R2 vonalon), Sitges (30-35 perc az R2 vonalon), El Masnou (31 perc az R1 vonalon), Ocata (34 perc az R1 vonalon), Vilanova i la Geltrú (36-42 perc az R2 vonalon), Premia de Már (37 perc az R1 vonalon), Gavá Mar (40 perc busszal Barcelonából), Vilassar de Mar (41 perc az R1 vonalon), Cabrera de Mar (44 perc az R1 vonalon), Mataró (47 perc az R1 vonalon), Caldes D’Estrach (55 perc az R1 vonalon), Arenys de Mar (58 perc az R1 vonalon), Canet de mar (62 perc az R1 vonalon), Sant Pol de Mar (66 perc az R1 vonalon), Calella (72 perc az R1 vonalon), Pineda de Mar (77 perc az R1 vonalon), Santa Susanna (80 perc az R1 vonalon), Malgrat de Mar (83 perc az R1 vonalon), Blanes (90 perc az R1 vonalon, már Costa Brava). A továbbiak, Barcelonától messzebb, a Costa Braván már zömmel busszal érhetők el a Barcelona Nord buszállomástól, vagy Blanestől.

Barcelona, strandok, képek: inthesitymad, sim00n, Abeeeer, sim00n. Sitges fotó: Travel & Photo Castelldefels kép: viajar24h

Montserrat

Bár Barcelona megszámlálhatatlan, hosszú ideig új izgalmakat, szépségeket és különlegességeket tartogat, innen Montserratba ellátogatni is hatalmas élményt jelent, sokan "kötelező" látnivalónak tartják. A hegy kolostora, és bazilikája is szép, a sziklák különlegesen gyönyörűek, az eljutás izgalmas, a kilátás innen pedig az egyik leglenyűgözőbb látvány, amit az ember élete folyamán láthat.

További részletes információk Montserratról (eljutás, tömegközlekedési jegyárak, stb.) ide kattintva olvasható: Montserrat

Montserrat

Montserrat fotó: jenikilo

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) | Hozzászólások (2017) |
Legújabb hozzászólások (2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Kedves Tibor!
A hétvégén megyünk Barcelonába. Számomra kissé kusza a Montjuicra való feljutás. A libegő a sikló végállomásáról indul? Tehát a tengerpartról fel lehet jutni egy pontig a siklóval, majd onnan tovább a libegővel a várig?
érdemes kétnapos jegyet venni turistabuszra és azzal körbejárni mindent? úgy látom, hogy a várba (Montjuic) nem megy fel a turistabusz. így érdemesebb talán felmenni tömegközlekedéssel és lejönni siklóval. Véleményed?
Köszönöm szépen,
ágnes
#315 - Németh ágnes - 2018.01.08. - 15:18
Kedves ágnes!

Két libegő is van. Az egyik igen, a sikló felső végállomásától indul. A másik a tengerpartról, de az nem megy teljesen fel. A kettő nincs összekötve, tehát nem az egyikkel fel a tengerpartról, majd ott átszállni a másikra. Az a sikló, amiről átszállhatsz a második, feljebbről induló, és a csúcsra érkező libegőre. De a sikló nem a tengerpartról, hanem a Paral-lel metróállomástól indul.
Tovább bonyolítva, vagy egyszerűsítve, a sikló, és a második libegő is kiváltható a 150-es busszal.
A második, feljebbről, a sikló végállomásától induló libegő alsó állomásához, tehát a sikló felső végállomásához úgy látom felmegy a Barcelona BusTuristic turistabusz.
Hogy érdemes-e venni turistabuszra jegyet, csak attól függ, neked megéri-e, hogy sokkal drágább, mint a tömegközlekedés.
#316 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.08. - 15:56
Kedves Tibor!
Köszönöm a gyors választ. Igen tudom, hogy a két napos turistabuszjegy 39 euró/fő, de mivel a csapatból vannak akik szeretnének így buszozni, arra gondoltam, hogy veszünk két napra (ez csak 10 euróval több) és ezzel tömegközlekedünk.
üdv,
ágnes
#317 - Németh ágnes - 2018.01.08. - 21:40
Kedves Tibcsi!
Január 26-án (péntek) tervezzük meglátogatni a Sagrada Familiát és a Güell parkot. Mivel a jegyet előre meg kell venni és időponthoz kötött, ezért a kérdésem a következő: Ha a Sagrada Familiában a toronyba is fel szeretnénk menni, 10:00-ás kezdéssel, akkor ha a Güell Parkba 12:30-ra vesszük a jegyet az megfelelő, vagy érdemesebb inkább későbbre venni? (megnézzük alaposan a Sagrada Familiát, de azért nem akarunk túl sok időt eltölteni)
#318 - ágoston - 2018.01.14. - 13:34
Kedves Tibcsi!
Montserrat-ra szeretnék eljutni az Espanyaról, de nem találom a linket, ahol meg lehet venni a kombinált vasúti és fogaskerekű jegyet, illetve az indulási időpontokat sem találom, kérlek szépen segíts nekem. üdvözlettel Katalin
#319 - Nagy Katalin - 2018.01.14. - 20:56
Kedves áGOSTON!

2 órának elégnek kellene lennie, bár a toronyra lehet akár 1-1,5 órát is szánni, akkor is, ha van online jegyetek, sor lehet a liftnél.
A Güell Parkból nem szabad elkésni a megadott időközből. én áttenném még egy fél órával későbbre a Güell Parkot, lehet sétálni az ingyenes részen maximum mielőtt a fizetős részbe beléptek.


Kedves KATALIN!

Javítottam a menetrend linkjét a Montserrat leírásnál, de ide is írom:
https://www.fgc.cat/downloads/horaris/R5_Manresa_octubre_17.pdf
A Trans Montserrat és Tot Montserrat online jegyvételi lehetőséget nem tudtam javítani, úgy tűnik, jelenleg valamiért nem lehet megvenni online, lehet csak az év eleje miatt.
#320 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.15. - 01:47
Kedves Tibor!

Január 25-30 között leszünk kint, az oldal segítségével sikerült összeállítanunk a menetrendünket, erről szeretném a véleményedet kérni. Például tömegközlekedés szempontjából, a helyszínek megtekintésén kell-e változtatni? Teljesíthető-e ez a menetrend, vagy vegyünk ki néhány programot? Stb.

Segítségedet és válaszodat előre is köszönöm szépen!
üdv Sándor

2018. január 25. csütörtök kb. 9 órától
• Casa Milà
• Casa Batlló – kívülről
• Santa Maria del Mar Székesegyház
• Picasso múzeum / Museu Picasso
• Torre Agbar- kívülről
2018. január 26. péntek
• Güell Park
• La Sagrada Familia
• Camp Nou stadion – Múzeum és Stadion túra
2018. január 27. szombat
• Tibidabo hegy – 196-os busztól túra a csúcsra
• Temple de Sagrat Cor
• Torre de Collserola TV-torony - kívülről
• La Rambla
• La Boqueria piac
• Plaça Reial
• Güell-palota - kívülről
• Kolombusz-szobor
2018. január 28. vasárnap
• Parque del Laberinto de Horta
• Montjuïc domb
• Montjuic Estadi Olimpico
• Castell de Montjuic
• Fc Barcelona - Deportivo Alavés
2018. január 29. hétfő
• Montserrat
2018. január 30. kedd kb. 14 óráig
• Gótkus negyed/Barri Gothic
• Katedrális / Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia
• Parc de la Ciutadella
• Arc de Triomf
#321 - Sándor - 2018.01.16. - 20:30
Kedves Sándor!

Szerintem nagyon jó, a szombat tűnik zsúfoltnak és fárasztónak. Illetve csütörtökön, ha lesz időtök, a keddi Gótikus negyedet és Katedrálist odatehetitek, mert közel lesz az El Born negyedhez.
#322 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.17. - 01:22
Szia Tibi!
Március 31-én reggel érkezünk Barcelonába és egy hét múlva szombaton utazunk haza. Szállásunk a Liceu megállótól néhány percre van. Ha megerősítenéd: a reptérről vonattal utazunk a Passeig de Graciáig, onnan az L3 metróval a Liceu-ig. T-10-es jegyet vegyünk, amit a reptéri vasútállomáson már tudunk vásárolni. Te kb. hány jegyet javasolsz két főre ennyi időre? Sajnos nem beszélünk nyelvet / pici angol /, a jegyet automatából vagy elárusító helyen tudjuk beszerezni? Eddig 3-4 napra tervezett programokat találtam. Szeretnélek megkérni arra, ha időd engedi, segítenél nekünk a hat napos program összeállításában? Illetve megérkezéskor szombaton lesz még plusz fél napunk 14 órától. A vasárnapnál figyelembe kell vennünk, hogy a hónap első vasárnapja, célszerű erre a napra tervezni az ilyenkor ingyenes nevezetességeket. Kérlek írd a látnivalók mellé, hogy melyikhez javasolod előre megvenni az online jegyet. Nagyon szépen köszönöm, ha segítesz!
#323 - Nomcsi - 2018.01.17. - 16:10
Szia Noncsi!

Igen, így kell a Liceuhoz menni T-10-el!
Automatában, és pénztárban is meg lehet venni a T-10-et a reptéren.
Nem tudom, hogy mennyit fogtok utazni, így nem tudom hány jegyet fogtok elhasználni.
A 6 napos programot összeállíthatod, ami érdekel a látnivalók oldalról, ill. a Barcelona térkép oldalon látszik a látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése, ill. pont 2-vel feletted is van egy nagyon jó, pont 6 napos útiterv, amiből ki lehet indulni. Ha megvan, mik érdekelnek, vagy miket néznétek meg, ha ideírod az útitervet, véleményezem szívesen.
Ahol mindenképp fontos megvenni a jegyet: Sagrada Familia, Güell park, szintén javasolt: Casa Batlló, Casa MIlá.
#324 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.18. - 00:08
Szia Tibi!
Köszönöm, hogy válaszoltál. A hat napos útitervet utólag olvastam már, abból tényleg ki lehet indulni. Az online jegyrendeléssel elakadtam, mert sajnos nem tudok angolul. A Sagrada, a Güell park és a Casa Batlló megtekintéséhez mindenképpen szeretném online megrendelni a jegyeket. Nincs lehetőség a jegyrendelésre magyar nyelvű oldalon?
#325 - nomcsi - 2018.01.18. - 12:10
Szia!

Ezt találtam, csak az ár így jóval magasabb:
https://barcelona.ticketbar.eu/hu/home/
Inkább azt javasolnám, tedd be Google Translate-be az oldalakat, vagy kérj meg valakit, hogy vegyen jegyet.
#326 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.21. - 02:48
Szia Tibcsi ! Pár nap múlva Barcelonába utazunk, a Te oldalad alapján készültünk fel a látnivalókból. Egyetlen kérdésem, hogy a Renfe vonat megáll-e az Arc de Triumphnal, a szállásunk annak kozeleben lesz, a Renfe utvonala arra visz a terkep szerint. Válaszodat elore is koszi.
#327 - évi - 2018.01.21. - 09:50
Szia!

A reptérről közlekedő RENFE-vonatnak nincs Arc de Triomf megállója. De más vonalú megáll: át kell szállni Sants állomáson az R1, R3, vagy R4-re. Vagy ha szimpatikusabb, metróra, ez esetben Clot állomásig kell menni a reptérről, majd L1 metró.
#328 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.21. - 11:07
Köszönöm Tibi!
Valóban magasabbak az árak, megpróbálom inkább segítséggel megoldani!
Ahogy már írtam Neked, Húsvétkor, szombattól-szombatig leszünk Barcelonában. A kirándulást Montserratba hétfőre tervezném, mivel a városban Húsvét hétfőn -gondolom- sok minden zárva lesz. De az ünnepnap miatt Montserratba a közlekedés nem változik? Gondolok itt arra, hogy esetleg ritkábban járnak a közlekedési eszközök. Te mit javasolnál?
#329 - nomcsi - 2018.01.22. - 09:49
Kedves Noncsi!

A nevezetességek nem lesznek zárva Barcelonában. Nem, ugyanúgy megy vonat oda, és közlekedik a hegyi vasút, vagy a libegő is.
#330 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.23. - 01:04
Köszönöm Tibi!
#331 - nomcsi - 2018.01.23. - 10:08
Vasárnap vásárolt T10 jegyünkön van még 5 egység, ingyen odaadom. Elérhető dél-pest, vagy dél-buda (Allee közelében).
#332 - boris - 2018.01.24. - 08:13
Kedves Boris! Engem erdekel a T10 felajanlàsod! Köszi
#333 - Klara - 2018.01.25. - 00:53
Szia

Közben a másik topikban már odaígértem valakinek, de ha nem jön érte akkor ideírok. Nálam csak lejárna, akkor inkább valaki használja el.
#334 - boris - 2018.01.25. - 08:31
Semmi gond:) nagyon szèpen köszönöm Boris
#335 - Klara - 2018.01.25. - 10:03
Szia! érdeklődni szeretnék,hogy a reptérről (El Prat 2) hogyan tudok a szállásra a legegyszerűbben eljutni? A cím: Avenida Marqués de Argentera, 19, Ciutat Vella,Barcelona Illetve abban tudsz e segíteni,hogy ha reggel 9.20-kor indul a repülőgép akkor erről a címről mikor kell elindulnom tömegközlekedéssel,hogy biztosan és nyugodtan kiérjek 8 órára? Előre is köszönöm a segítséged!
#336 - Zselenák Zsolt - 2018.01.26. - 12:01
Kedves Dénes!

Vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd onnan L4 metróval Barceloneta állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/AmEh8vdM7ok
A Passeig de Graciától 7:32-kor induló vonat 7:56-ra ér a reptérre (vagy pl. fél órával indul azelőtt). Tehát Barceloneta metróállomásra érdemes kiérni 7:05 körülre, ha 7:10-kor jön a metró, az 7:15-re Passeig de Graciára ér, rengeteg idő lesz elérni a vonatot.
#337 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.26. - 23:26
Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
#338 - Zsolt - 2018.01.30. - 18:03
A rövid síszünetet és a 8000körüli Wizzair jegyet kihasználva kiugrottunk megnézni Barcelonát. Aerobusszal mentünk a Catalunya térre ahol átszálltunk a Hop On Hop Off buszra, előbb a kék majd a piros kört tettük meg. A Rambla felőli sarkon lévő bevásárlóközpontba ugrottunk be közben a mosdóba, 70 centért egy élmény volt, gyönyörűen ki volt festve a fülke belül mint egy nagy mozaik, mindenféle illatszerek kikészítve a kézmosóba. A hoho buszon a szokásosnál informatívabb a kommentár, megérte 30 Eurt, ennyi látnivaló megtekintésére nem lett volna módunk 1 nap alatt. Utána az Excellence Hostelbe mentünk becsekkolni ahol 40 Eurért fürdőszobás szobát kaptunk, kb 250 m-re a Catalunyatól a Santa Ana utcában, bár kissé korán mentünk, nem volt gond. Utána megkerestük a Zenepalotát majd megnéztük a Casa Battlot. Jegyet nem váltottunk előre, de volt a buszhoz járó kuponfüzet miatt 3 Eur diszkont. Az volt kiírva hogy 24.5 online, ott váltva 29Eur, de az csak ijesztgetés lehetett, 21.5 Eurba jött így, nem online. A házban bár január vége van, sokan voltak, főleg amiatt tűnt úgy mert szelfiztek. Ezután úgy döntöttünk hogy a Casa Mila elég lesz kívülről is, és ott újra felszállunk a hoho buszra ugyanis 4-re volt jegyünk a Segrada Familiaba. A templom kívülről érdekes, főleg a bronz alak tetszett a 2torony közt, belül viszont csodálatos, eltekintve a sok ázsiai szelfizőtől. Nagyon szépek az ablakok a nappal beragyogva.
Utána kerestük az utat a világörökség kórházhoz, mikor jött egy hoho és felpattantunk rá a Güell Parkig. A buszmegállótól volt vagy tíz perc, mire odaértünk a fizetős nyugati sarkához. 8.5-et kértek fejenként, nem volt diákkedvezmény, sőt azt is bekamuzták hogy a Gaudi kiállításra és a sárkányok részre ugyanennyi lesz az újabb belépő. A sárkány feletti terasz nagyon szép volt. A kiállításról le akartak beszélni bennünket hogy nincs a házban bútor csak pár poszter és negyedórát kell várni, és hamarosan zárnak, de minket nem sikerült. Utána elsétáltunk megnézni kívülről a Casa Vincenst majd a Ramblán megkerestük a piacot, addigra besötétedett, volt finom chorizos tapas 3 Eurért, nagyon finom. úgy döntöttünk, nem ott vacsorázunk, de előtte még megnéztük kívülről a Palau Güellt, ami belülről ki volt világítva, talán látványosabb lehetett mint nappal.
A gótikus negyedben kerestünk éttermet, pár házra a hosteltől a Sánta Ana Restauranteba mentünk. Volt Katalán Paella, rizs helyett cérnametélttel, dugig tenger gyümölcseinek 14Eurért, (2 embernek való adag), Tonhal saláta kb 5 Eur, Katalán krém, kb 5 Eur, mind nagyon finom. A hostellel meg voltunk elégedve, zseniális helyen volt, reggel pár perc alatt ott voltunk az Aerobusnál.

Egy napra is érdemes kimenni Barcelonába, a fő nevezetésségekre annyi idő elég, azt viszont sajnáltam hogy Telefericot nem próbáltuk ki, Monseratra és Andorrára nem jutott idő és
#339 - ildiko - 2018.01.30. - 18:57
Kedves Ildikó!

Köszi szépen a nagyon részletes, érdekes és hasznos beszámolót minden látogató nevében is! :)
#340 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.31. - 17:41
Kedves Tibi!
Barcelonaból szeretnénk átmenni Callelaba vonattal, de nem találok sehol rendes menetrendet ahol az árak is ott lennének a Renfe honlapja nem hoz ki vontatot bármilyen dátumot írok is be. Köszönöm a segítséged.
#341 - Viki - 2018.02.05. - 11:26
Szia!

Menetrend:
http://rodalies.gencat.cat/en/horaris/
A jegyárakat már nem jelzi ki ez az oldal, tavaly még kiadta a menetrend mellett, de az egyirányú jegy 5 EUR. Ugyanakkor használhatók 10 alkalmas gyűjtőjegyek is: 4 zónás T-10 (35,25 EUR, érvényes lehet még a vonat előtt metróra is, ha benne maradsz az időben) vagy 5 zónás Bonotren (34,35 EUR, csak vonatra érvényes), amennyiben többször/többen utaztok, megérhetik.
#342 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.05. - 14:20
Köszönöm!
#343 - Viki - 2018.02.06. - 09:21
Szia Tibi!
Az online jegyrendeléssel kapcsolatban kérném a segítségedet. A Sagrada és a Güell park belépőit szeretnénk előre megvenni. Ha megrendeltük, kapunk egy email-t, amit ki tudunk nyomtatni, és azt tudjuk belépőjegyként felhasználni?
Illetve a Trans Montserrat jegy online oldalán nem tudok kiigazodni. Segítenél?
Előre is köszönöm!
#344 - Nomcsi - 2018.02.09. - 18:03
Szia!

Igen, úgy van, a megvásárlás után az e-mailben lévő jegyet ki kell nyomtatni, vagy okostelefonon bemutatni.
Trans Montserrat jelenleg sajnos nem vehető online, a megadott oldalon azért nincs semmi.
#345 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.09. - 20:25
Azt szerettem volna kérdezni, hogy- ha nem sikerül online rendelni- nyelvtudás hiányában- Barcelonában a jegyvásárláskor ha kérünk két Trans Montserrat jegyet, akkor egyértelműen az általad leírtakat tartalmazó jegyeket fogunk kapni? / retúr, ill. használható az említett összes közlekedési eszközön /
#346 - Nomcsi - 2018.02.11. - 17:55
Ha azt kértek, azt kellene adniuk, ill. automatában is lehet hogy van a Placa Espanyán lévő FGC-állomáson, nem csak pénztárban, ill. meg lehet próbálni a Placa Catalunyán a turinformban. Gondolom létezik idén is, attól, hogy jelenleg nem vehető online.
#347 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.11. - 19:01
Köszönöm Tibi!
#348 - Nomcsi - 2018.02.14. - 09:39
Szia!

Hét napot szeretnénk tölteni Barcelonában. Úgy gondoltam, hogy az utazásokhoz megvesszük a "5 day Barcelona travel card"-t. Ezt ha a tmb.cat honlapon veszem, át tudom venni metróra szállás előtt a reptéren? Jól gondolom, hogy a reptérnél megálló metróra is jó? Illetve csak azon buszokra és metrókra érvényes, amelyek a tmb.cat honlapon fent vannak?

Két 18 év alatti tanuló gyerekkel megyünk. A kedvezményes, tanulói belépők megvásárlásánál elfogadják a magyar tanulói igazolványt vagy valamilyen nemzetközit kellene beszerezni?

Jövő héten utazunk. Ebben az időszakban a különböző látnivalókhoz hosszú a bejutási idő? Eddig egyedül a Sagrada Familiaba vettem meg előre a jegyeket. Érdemes máshova is (pl Güell Park)?

A hazautazáskor már nem lesz érvényes a "travel card". Melyek a legegyszerűbb módjai a reptérre jutásnak (és nem túl borsosak)? A Carrer de Milans-on fogunk lakni. Illetve a 8:40-es repülő induláshoz mikor kell indulnunk?

Előre is köszönöm a válaszokat!
#349 - Rita - 2018.02.15. - 12:21

Szia!

Igen, az jó a reptéri metróra is. A reptéren átvehető, amennyiben az itt, a Barcelona tippek oldalon linkelt oldalon, tehát itt:
http://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/947/transport-pass.html?o=h&w=3910-1796
rendeled online, a turinformban a T1, T2 terminálon, és a metrómegálóban, 8:30-20:30 között.
18 év alatt nem a diákságot nézik, hanem csak az életkort.
A Güell Parkba is érdemes előre jegyet venni, most azért nem annyira vészes, de nem tudom megmondani, lehet aznap hogy pont érkezik valami nagy turisahajó, akik pont odamennek, vagy bármi.
Mehettek úgy pl., hogy a Barceloneta metróállomástól Passeig de Graciáig, onnan vonattal a reptérre.
Ha 8:40-kor indul a repülő, akkor én kiérnék mondjuk 7:00-7:10-re, ehhez vonat úgy van, hogy 6:32-kor indul a Passeig de Graciától, és kiér 6:56-ra.
Tehát Barceloneta metróállomásra érjetek 6:05 körülre, az úgy biztos.
Az ár 4,20 EUR, de akkor már jobban megéri venni egy T-10-et (akár előző nap érdemes), mivel az csak 10,20 EUR, és 4-en is használhatjátok.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.16. - 03:27
Szia Tibcsi!

Márciusban repülünk Barcelonába, és szállásunk a Leonardo Hotel Sagrada Familia-ban lesz. Tudnál nekem segíteni, hogy a reptérről hogyan jutunk ide legegyszerűbben? T-10-et tervezünk vásárolni. Köszi előre is!
Ginus - 2018.02.17. - 21:58
Szia!

Egyszerűen vonattal El Clot állomásig, aminek a közvetlen közelében van a szállás:
https://goo.gl/maps/w59xZBP8MrF2
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.17. - 22:23
Szia!

Először is köszönet - szuper összefoglaló, nagy segítség a barcelonai út tervezéséhez.
Azonban a Mágikus szökőkút karbantartási ideje minden oldalon január 7. - február 28., tehát ebben az időszakban zárva tart.
Az itt megadott időpont jobb lenne, mert akkor mi is látnánk :)! Van esély arra, hogy ez a helyes?

Köszönettel:
Zsófi
Zsófi - 2018.02.17. - 22:36
Szia!

Sajnos úgy tűnik, február 28.-ig van zárva, az év elején nem frissítették időben a zárva tartást, a hivatalos oldal alapján írtam, most javítottam itt is.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.17. - 23:37
Szia!
A T-10-es jegy a vásárlást követően hány napig használható?
Reggel hánykor indul az első 46-os busz a reptérre?
Köszönöm a választ
Tibor
Varga Tibor - 2018.02.18. - 00:53
Szia!

A T-10 jegy 10 alkalmas bérlet, nem valahány napra érvényes. Jövő év elejéig érvényes.
Itt lehetne megnézni, pontosan mikor megy az első 46-os busz, de ahogy láthatod, a tömegközlekedési vállalat oldala se tegnap, se ma nem működött megfelelően, hétfőre talán megcsinálják:
https://www.tmb.cat/en/barcelona/buses/-/lineabus/46
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.18. - 20:55
Most vagyunk Barcelonán. Új hírek:
A Font Magica most nem üzemel! A tömeg este gyűlik.... de a szökés nem jön. Még máshol sem működnek a szökőkutak! De a virágok nyílnak! :)
A Güell park egy része is felújítás alatt van, (szerintem jó ideig) de látogatható. Érdemes egy órával a nyitás előtt menni, ekkor ingyenes a fizetős rész is, a nap már süt, kevesebben vannak, jobban lehet fotózni.
Ildikó - 2018.02.25. - 00:00
Köszi a hasznos beszámolót! :)
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.26. - 02:52
Szia! A Güell Parkról szeretnék kérdezni. Azt olvastam, hogy egy órával nyitás előtt ingyenes. Ezt hogy kell elképzelni? Gondolom vannak, kapuk, kerítések stb, ezeket megnyitják, és besétálhatunk? És mennyi időt tölthetünk ott, később sem kérik a jegyeket, hogy felmutassuk? Köszönöm szépen a választ, Henrietta
Németh Henrietta - 2018.02.26. - 09:38
Szia!

Igen, ezt már többen írták, hogy valóban így van, ilyenkor be lehet menni, pl. 1 órával a nyitás előtt. Nem tudom, hogy nyitáskor kiterelnek-e, és ilyesmik, nem voltam az ingyenes időpontokban, nyitásig benn lehet maradni. Ha kiraknak, akkor pedig a mindig ingyenes részen még el lehet lenni.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.27. - 02:16
Szia! Köszönöm a választ! Akkor odamegyünk kora reggel és majd megírom utána a tapasztalatokat :-)
Németh Henrietta - 2018.02.27. - 09:01
Kedves Tibcsi!

Március 11-től leszünk Barcelonában 4 napot. Két szállás közül szerinted melyik a jobb közlekedés (reptér-belváros-látnivalók) szempontjából? Az egyik a Hotel Travelodge Barcelona Poblenou (Llull 170, Sant Martí negyed), a másik a Hotel Paral-lel (Poeta Cabanyes 5). Utólag derült ki, hogy az érkezésünk napján lesz az évente megrendezésre kerülő Barcelona Marathon is, lehet arról valamit tudni, hogy hogyan érinti ez a közlekedést, látnivalók megtekinthetőségét?
Előre is köszönöm a választ!
István
István - 2018.02.27. - 12:35
Kedves István!

A Travelodge a központtól északkeletre, a Paral-lel délnyugatra van. Egyik sincs túl messze a központtól, és mindegyik közelében metrómegálló van. A Travelodge a strandokhoz közelebb, és a Sagrada Familiához, de a Paral-lel közelebb pl. a gótikus negyedhez, Casa Batllóhoz, és onnan gyorsabban fel lehet jutni a Montjuicra.
Múltkor például nem járt a Tibibus a maraton idején. Egyébként a metróra nem lesz hatással, tehát mindenhova el lehet jutni.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.27. - 18:33
Köszönöm a választ!
Istvan - 2018.02.28. - 14:51
Mi most jöttünk haza, friss az infó: A Güell parkba érdemes 1 órával nyitás előtt menni. Ekkor szabadabbak a látványok, nem takarják a látogatók. Nyitás után a látogatók teleülik a terasz ülőkéit nem csak fotózni lehetetlen, hanem látni is.
Nem terelnek ki nyitáskor, a jegyet sem kérik.
Ildikó - 2018.03.01. - 19:37
Köszönöm szépen Ildikó a naprakész infot! :)
Németh Henrietta - 2018.03.03. - 18:11
Kedves István!
Nagyon sokat tuda segíteni nekem, ha megosztaná, hol járhatnék utána, hogy
1. a nyugdíjas kedvezményes jegyekhez -ahol van ilyen- mit kell bemutatni?igazolni kell a nyugdíjas jogosultságot, vagy csak az életkort?
2. hogyan lehet eljutni a Gaudi Crypt/Coloni Güellhez T-10-es jeggyel, illetve Ön szerint érdemes-e?
3. nekem nagyon tetszene a Montserrat, de nem értem pontosan, hogy mit lehet a hegyen nézni, azon kívül, hogy gyönyörű önmagában?- ott van egy templom, illetve van egy kisvasút, ami szép? A Coloni Güell ott van, vagy csak egy irányban van?Azt jól értem, hogy a hegy lábáig jutok el vasúttal és onnan felfele fogaskerekű van?De valamiért két nevet találok a fogaskerekűre, az lehet, hogy kettő van?

előre is nagyon köszönöm!
Gyalog Cili - 2018.03.05. - 17:59
Kedves Cili!

Nem nyugdíjas jegyek vannak, hanem 65 éven felüliek, ezekhez személyi igazolvány szükséges.
A Colonia Güellbe az eljutás a leírásban olvasható, T-10-el sajnos nem lehet eljutni.
Montserrat: kilátás, kolostor, kirándulás. Vonattal el lehet menni a hegy lábáig, onnan lehet menni hegyi vasúttal, vagy libegővel. Vannak további siklók a kolostortól, részletesen itt: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.06. - 15:19
Kedves Tibcsi!

Pénteken utazunk Barcelonába, és Március 13 -án, reggel 9:20-kor indul a repülőnk haza, Budapestre.
A gép indulása előtt két órával kint kell lenni a repülőtéren, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy a Calle Independencia, 319, Sant Martí, Barcelona, 08026, Spanyolország címről, milyen közlekedési eszközzel tudunk kijutni a repülőtérre. A metró reggel hány órától közlekedik?
Válaszodat előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Kovács József
Kovács József - 2018.03.07. - 21:23
Szia!

7:20-as kiérésre egyszerűen kigyalogolhattok az El Clot-Aragó állomásig 650 métert a szállástól a 6.26-os R2 Nord vonathoz (6:56-ra ér a reptérre) vagy a 6:56-os vonathoz (7:26-ra ér a reptérre). Metró közlekedik már, de nem szükséges nektek.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.08. - 01:44
Kedves Tibcsi!

Köszönöm szépen a gyors válaszod!

Üdvözlettel: Kovács József
Kovács József - 2018.03.08. - 18:55
Kedves Tibor,

szerdán indulunk Barcelonába (ha minden jól megy), épp elég beteg vagyok,
Edina - 2018.03.11. - 11:03
bocsánat, nyilván nem csak ezt a fél mondatot szerettem volna írni... szóval most elég bizonytalan ez az út. Perszer repjegy, szállás megvan.Szeretnénk több helyre is eljutni, ahol előre megváltott jegyet javasolnak, pl Sagrada, ugyanakkora bookingtól kaptam egy qr kódot, amivel pl a Sagrada-ba 30%-os kedvezményt ad. Kissé tanácstalan vagyok, hogy akkor most melyiket használjam ki. Ha jól értelmeztem a leírtakat, az aerobus a legjobb eszköz, ami bevisz a városba, de arra nem érvényes a HOLA Barcelona kártya, amit kinéztem. A szállásunk a Live and Dream, Carrer de Rossend Arús, 23, esetleg oda el tudok jutni mással? Köszönöm. Edina
Edina - 2018.03.11. - 11:13
Kedves Edina!

Ha úgy olcsóbb a Sagrada Familia, mint online foglalva, akkor használd azt, de ha az nem online foglalásos, nem tudom milyen kód ez, akkor sorban kell állni.
Nem feltétlenül az Aerobus a legjobb eszköz, az csak egy bejutási mód, de ehhez a szálláshoz az pont nem rossz, másik megoldás: vonattal Sants állomásig, majd onnan L5 metróval 1 megálló Placa de Sants állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/QiZGNeG6bg12
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.11. - 12:43
Kedves Tibor!

Nagyon sokszor voltunk már Barcelonában, a klasszikus látnivalók már többszörösen megvoltak. Jártunk még az alábbi városokban:Girona, Sitges, Figueres, Monserrat, tudnál még valami olyan helyet javasolni, ami 1 napos kirándulás keretében vonattal elérhető és van érdekes látnivaló? Köszönöm a segítségedet: A.
Andi - 2018.03.11. - 17:06
Kedves Tibcsi!Az utólsó percben találtam erre a nagyon remek oldalra, egy héttel az utazás előtt,amiben hasznos információkat találtam.Segítségeddel állítottam össze a programunkat,minden fontos információt kiírtam.A Ronda hotel cím:08001 Correrde sant Erasme,19 Barcelona itt fogunk 3 éjszakát eltölteni.Azt szeretném kérdezni ,hogy innen közel van az 1es,3as metró?Mivel ezzel a metróval sok helyre írtad,hogy ellehet jutni.Úgy látom a térképen nem igazán esik ki a város központból ez a hotel. Vagy nem?Picit tartok ettől az úttól,mivel nagyon sok helyen olvastam a zsebtolvajokról.Válaszod előre is köszönöm!Üdvözlettel Ildikó
Ildikó 69 - 2018.03.11. - 18:26
Kedves ANDI!

A Costa Braván még van sok érdekes és szép hely azokon kívül, amiket írtál, lásd a Costa Brava oldalon, de vonattal/busszal azért nem mindegyikhez könnyű eljutni. Továbbá, azon kívül, például Tarragonát mondanám mindenképp.


Kedves ILDIKÓ!

Ez elég központi rész, Universitat (1-es és 2-es metró) megállója pl. 500 méterre van, a Sant Antoni (2-es metró) állomása 200 méterre, a 3-as metróra pedig rá lehet csatlakozni, ill. busszal is el lehet jutni helyekre, attól függően, hova mész. Zsebtolvajok általában a turisztikailag fejlett helyeken vannak, Barcelonában is, ahol talán jobban is mint az átlag, de egyszerű óvintézkedésekkel nem lesz gond, azokra mennek, akik nem figyelnek oda.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.11. - 19:33
Köszönöm a választ. Edina
Edina - 2018.03.11. - 21:41
Kedves Tibcsi!
Március 24-27. között utazunk Barcelonába a két "nagyfiammal". A szállásunk a Carrer de Villarroel 136-ban lesz. Kérlek írd meg, hogy mivel tudunk ide bejutni a reptérről, ill. majd vissza. Én szeretném megnézni a La Boqueria piacot is, erről külön érdemes valamit tudni? Köszönettel: Irén
Irén - 2018.03.12. - 21:12
Kedves Irén!

Vonattal Sants állomásig, onnan L5 metróval Hospital Clinic állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/PzqiUuMz1rq
La Boqueria: mire gondolsz? Ami le van írva, vasárnap zárva, jókat lehet ott enni, és nézelődni.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.13. - 00:24
Sziasztok, összevágtam pár percet a január végi barcelonai kiruccanásunkról. Ryanair olcsó repjegy, meg a péntek este, vasárnap este - nem kell szabi - volt a motiváció. Sok információt olvastam hozzá itt, és elég jól sikerült összeállítani a programot. Jegyeket online előre megvettem, utazáshoz T10, meg séta, sok séta. :-) Szerencsénk volt, 20 fok volt a tengerparton és napsütés végig.

https://youtu.be/rMbu6MOYW-g
boris - 2018.03.13. - 09:39
Kedves Tibcsi! Köszönöm a segítséget. A piacos kérdésem belegondolva buta volt:), csak már kicsit összezavarodtam a sok olvasott információtól, illetve elvesztem a tervezgetésben, hogy mit is csináljunk a 3 nap alatt. Üdvözlettel: Irén
Irén - 2018.03.13. - 09:40
Kedves Tibcsi!Köszönöm szépen,hogy szakítottál ránk időt,és köszönet a jó tanácsokért.Ha hazaérkeztünk beszámolok.Üdv.Ildikó
Ildikó 69 - 2018.03.13. - 14:06
Kedves Tibcsi!

Március 15-én este 22.30-ra érünk Barcelonába a reptérre. Tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni a szállásunkhoz, a Lesseps metrómegállóig. Online vettünk 72 órás bérletet, de azon aggódunk, hogy már nem közlekedik ilyen későn a metró, elérjük-e a csatlakozást? Van más ötleted útvonalra, ami ilyen késői időpontban kivitelezhető? Köszönettel: Evi
Evi - 2018.03.13. - 22:33
Szia BORIS!

Jó videó lett, örülök, hogy jól sikerült az utazás, köszi a beszámolót! :)


Kedves EVI!

Ha eléritek még az utolsó, 23:38-as vonatot, mondjuk gondolom igen, akkor azzal Passeig de Graciáig, majd onnan L3 metróval Lessepsig. Ha nem, akkor Aerobus Catalunyáig, és onnnan L3.
A metró éjfélig közlekedik, szerintem még lesz akkor is, ha az utolsó vonattal mentek, de ha nem, akkor Passeig de Gracia és Lesseps között az N4 éjszakai busz közlekedik.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.13. - 23:28
Kedves Tibcsi! Köszönjük az információkat, megnyugtattál!
Evi - 2018.03.14. - 17:32
Kedves Tibcsi!
Holnap meccsre megyünk a Camp Nouba és szeretnék érdeklődni, fényképezőgépet és kis méretű női táskát be lehet vinni a stadionba?
Köszönöm szépen előre is a választ!

ÜDv,
Szabina
Szabina - 2018.03.17. - 16:48
Kedves Szabina!

Igen, fényképezőgépet, és táskát is be lehet vinni!
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.17. - 17:31
Kedves Tibcsi !

Május 20-25 között foglaltam repjegyet Barcelonába? Szállást még nem foglaltam. Tudsz ajánlani elfogadható áron és bevált szállást? 2 főre fürdővel .
köszi
Rózsa
Rózsa - 2018.03.18. - 15:19
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.18. - 15:27
Most voltunk az ünnepek előtt Barcelonában. Köszönjük a sok hasznos aktuális infót ami itt található a blogban.
Vasárnap érkeztünk mikor éppen Barcelona maraton volt. A befutó az Espanya tér volt, így a Magic fontana is működött.
Güell-palotba ingyenes jegyet nem osztanak. 10 órára voltuk ott, a biztonsági őrtől megkérdeztük, de ingyenes jegyről nem tudott, visszakérdezett, hogy honnan van az információ. A pénztárnál is figyeltünk, az első jegyek átvételénél is fizetni kellett, és rá is kérdeztünk a pénztárban, ahol szintén ingyen jegyről nem tudtak.
A T-10 gyűjtőjegy 10,02 EUR 10 utazásra nagyon megéri 4 éjszakát voltunk ketten és csak 8 utazást használtunk el, mivel a szállásunk remek helyen volt, és rengeteget gyalogoltunk. A reptéri transfert is 1-1 T10-es utazással oldottuk meg R2Nord>L4 metró. A szállásunkat nyugodt szívvel ajánlani tudom: Pensión Palacio, Isabel ll, 10, Barceloneta városnegyedben. A fürdőszobás szobában voltunk. A személyzet nagyon kedves, minden nap takarítottak, volt fűtés is (központi és saját villany radiátor) és tisztaság volt. Az igaz, hogy az épület bejáratától 10 méterre hajléktalanok aludtak, amitől nem kell megijedni.
Kajavásárlásra javaslom a LIDL-t ami a Drassanes L3 metro megállótól nyugatra 400 méterre van.
Kovács Tibor - 2018.03.20. - 09:28
Köszi a hasznos beszámolót! :) A saját honlapjukon is szerepeltetik ezt az információt (open day), szóval akkor a saját oldalukról szedjék le, ha mégsnincs ingyenes jegy :)
http://palauguell.cat/en/admission-fees
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.21. - 04:31
Kedves Tibcsi,
mi ketten megyünk kb. egy hónap múlva 9 napra Barcelonába.
Abban tudnál-e segíteni, hogy a Sagrada Familia Nativity tornyának csigalépcsője mennyire szèles? Én elég nagy darab vagyok, de szeretnèk oda felmenni, csak kèrdès, hogy le is tudok-e jönni :)
A másik, hogy nem tudom elkészíteni az útitervet, mert az on-line jegyeket nem merem megvásárolni, nem tudom mi fèr bele egy napba. Szeretnènk lehetőleg nem metrózni, hogy lássuk a várost.
Ha lenne valami "kompakt" útiterv javaslatod azt szívesen fogadnàm. Egy napot szeretnènk Montserratban eltölteni, így 6 teljes napunk van a vàrosra, nem vagyunk futball rajongók.
Köszi, Kati
Varju Katalin - 2018.03.22. - 08:47
Kedves Tibor !
Találtam egy szállást,amit árban és felszereltségében elfogadhatónak vélek. Nincs a központban,de ez nem jelent nekünk gondot. Viszont a közlekedés sokat számít. Szerinted hogyan és mennyi idő alatt jutunk barcelona központjába-illetve a reptérre. Ide jó a T10? Előre is köszönöm ! Már Londoni utazásunk során is rengeteg segítséget kaptam Tőled és innen az az oldalról. Szuper !
Hotel Flora Parc 3 csillag
Avenida de la Constitución, 44, 08860 Castelldefels, Spanyolország
Rózsa - 2018.03.22. - 11:48
Kedves KATI!

Elég szűk, talán ezen a képen látható a legjobban: https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/04/23/b7/ad/church-of-the-sacred.jpg
Rá lehet beszélni őket egyébként, hogy engedjenek le lifttel, ha erősködsz.
A 321-es (2018.01.16. - 20:30) hozzászólásban lévő útitervből ki lehet indulni pl., továbbá a Barcelona térkép oldalon látszik a látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése.


Kedves RÓZSA!

30 perc alatt lehet bejutni R2Sud vagy R2 vonattal a Barcelonába, Passeig de Gracia állomásig. De a Castelldefels vasútállomás 1 km-re van a szállástól, tehát további 10-15 perc gyalog.
A reptértől 25 perc: R2Nord El Prat de Llobregatig, onnan R2Sud Castelldefelsig.
T-10 jó, Castelldefels még az 1-es zóna.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.23. - 01:57
Kedves Tibcsi!Hazaérkeztünk Barcelonai városnéző utunkról,ami elég kalandosra sikerült.Nagyon hasznosak voltak az információid,de én tartottam nagyon a zsebtolvajoktól,nem tőlük kellet volna hanem a magyar utazási irodától aki az utat szervezte.AZ egész utunkat elrontották,tudnék mesélni,de nem tudom ezen az oldalon megtehetem-e?CSak azért gondoltam,hogy mások ne járjanak így mint mi,és ezt az irodát,kerüljék,.Ennek ellenére szép,tiszta város,a piac nagyon tetszett,és gyönyörűek a műemlék jellegű épületek.,és még egyszer köszönöm az infókat.Üdv. ildikó
Ildikó 69 - 2018.03.23. - 20:27
Kedves Tibi!
Átutazóban március 25-én egy napot töltök Barcelonában. A Hotel SB Plaza Europa-ban fogok megszállni. Véleményed szerint hétfőn reggel 7.10-kor T1-ről induló repülőhöz ki tudok menni a 46-os busszal vagy más tömegközlekedéssel vagy inkább taxizzak.
Sipos Zsuzsa - 2018.03.23. - 22:42
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) | Hozzászólások (2017) |