Costa Brava utazás, üdülőhelyek, látnivalók

costa brava

A Costa Brava, a "vad part", az egyik legnépszerűbb spanyolországi nyaralási célpont. Blanestől a francia határig húzódik. Csodálatosan szép, sziklás, valamint homokos-kavicsos partokkal és változatos településekkel várja az ide utazókat. A strandok errefele gyorsan mélyülnek. A Costa Bravát különösen vonzóvá teszi Barcelonához való közelsége, természeti környezete, a hegyek közelsége, szép strandjai, kristálytiszta, kék tengervize, és öblei. Valamint a számos sportolási, búvárkodási, kirándulási, kerékpározási, városnézési lehetőség, és a remek gasztronómia is (rendkívül sok a jó étterem a Costa Brava üdülőtelepülésein, pedig ez általában nem jellemző a nyaralóhelyekre). Megtalálhatók itt a pörgős, bulizós, valamint a családok számára ideális csendesebb, nyugodtabb, kisebb üdülőhelyek is. Aki nem csak a napon sütkérezni szeretne, az több hétre is elegendő kirándulási lehetőségből választhat. Ugyanakkor a nyári főszezonban rendkívül zsúfoltak lehetnek az itteni nyaralóközpontok. Aki megteheti, annak érdemes augusztus végén vagy szeptemberben mennie, amikor még jó az idő, de már nincsenek annyian.

Az alábbiakban, Costa Brava közlekedési információi után, ABC-sorrendben mutatjuk be a Costa Brava üdülőhelyeit, azok érdekességeit, látnivalóit, és a kirándulási lehetőségeket. Mindezek térképen is feltüntetésre kerültek, ez a Costa Brava térkép oldalunkon nézhető meg, így ott átlátható, hogy az adott települések, nevezetességek egymáshoz képest hogyan helyezkednek el.

Szállás | Közlekedés | Begur | Blanes | Cadaques | Calella | Figueres | Girona | L'Estartit | Llafranc | Lloret de Mar | Malgrat de Mar | Montserrat | Palamos | Peratallada | Rosas / Roses | Santa Susanna | Tossa de Mar | Hozzászólások

Costa Brava szállás

Szállások a Costa Braván: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Costa Brava szállások | Blanes szállások | Calella szállások | Lloret de Mar szállások | Tossa de Mar szállások | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Costa Brava közlekedés

  • A Costa Bravára a legolcsóbban eljutni úgy lehet, ha Barcelonáig repülővel megyünk (Wizz Air, Ryanair, valamint március 27. és ősz között Vueling is), onnan pedig busszal vagy vonattal a kívánt üdülőhelyre. Vagy Pozsonyból is lehet menni, Ryanairrel, Girona repterére.
  • Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?
  • A Barcelona repülőteréről a Costa Bravára jutásról, a lehetőségek árairól, menetrendekről, valamint nem csak a repülőtér, hanem Barcelona és a Costa Brava közötti közlekedésről, jegyárakról lásd részletes leírásunkat a Spanyolország közlekedés menüpontban, ITT, az alábbiakban pedig annál rövidebb összefoglaló olvasható.
  • Vagy lehet autót is bérelni - ezen az oldalon összehasonlíthatók az autóbérlési szolgáltatók ajánlatai, és a legjobb áron kölcsönözhetők autók, így könnyen bejárhatunk akár több üdülőtelepülést és strandot is a Costa Braván, és elugorhatunk Barcelonába (de ne a városban parkoljunk).
  • A helyi közlekedés Costa Brava települései között, valamint Costa Brava és Barcelona között nem egységes, nem csak egy közlekedési vállalat, és nem is csak egy közlekedési mód van. Vonattal vagy busszal közlekedhetünk.
  • Vonattal elérhető Barcelonából (az R1 elővárosi vonalon, Sants vagy az El Clot-Aragó pályaudvarról, vagy a repülőtérről ezeken a pályaudvarokon történő átszállással), ill. a következő üdülőhelyek között vonattal lehet közlekedni: Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Blanes, Tordera, Macanet-Massanes, továbbá a Costa Bravától délre lévő, Barcelonához közelebbi tengerparti városok.
  • Vonattal nem, csak busszal érhetők el a nem említett nyaralóhelyek, pl. Lloret de Mar, Tossa de Mar - a reptérről, vagy a Barcelona Nord buszállomásról, vagy Blanesből.
  • A Costa Braván belüli, és Costa Brava és Barcelona közötti vonatos közlekedés menetrendje ITT.
  • Costa Braván belüli busztársaságok (útvonaltól függ, mikor melyiket kell használni), menetrendjei, útvonalai: Transpujol (ők közlekednek pl. Lloret és Tossa között), Sagalés, Sarfa. A Barcelona és Costa Brava között közlekedő buszok menetrendjei, árai itt találhatóak, lekeresés után láthatóak.
  • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Costa Brava vonat

Vonat a Costa Brava irányába. Kép: Aleix Cortés/Flickr/Creative Commons

Begur

Begur a Costa Brava egyik rejtett kincse, ahova nem értek még el a turisták tömegei, ahol gyakorlatilag nincs éjszakai élet. Barcelonától 131 km-re, Lloret de Maron és Tossa de Maron túl, Tossa de Martól további 55 km-es autózásra található. Begur, és környéke (Begur egyben a történelmi város, másrészt a tartomány, a környék, a környező falvak összefoglaló neve) azoknak ideális, akik egy ilyen nyugodt, kevesek által ismert helyen szeretnének nyaralni. De ha valaki nem is itt száll meg, annak is érdemes lehet ide kirándulni egyik nap. Begur híres fehér mediterrán házairól, 17. századi, dombra épült várának romjáról, ahonnan remek a kilátás. Valamint óvárosáról, melyet szűk utcák, és a mór és spanyol építészet szépségei jellemeznek. És leginkább a környékbeli paradicsomi strandokról, melyek közül több nagyon csendes, és egyáltalán nem zsúfolt.

Sa Tuna, Begur

Sa Tuna, Begur. kép: Tchacky/Flickr/Creative Commons

Sa Riera, Begur

Sa Riera, Begur. kép: eLjeProkes/Flickr/Creative Commons

Blanes

A 37 ezer lakosú Blanes a Costa Brava legdélebbi, Barcelonához legközelebb eső üdülőhelye. A katalán fővárostól 70 km-re, és másfél órás vonatútra van. Valamennyit spanyolos hangulatából is megőrzött Blanes. Gyönyörű tengerpartja mellett számos élményt kínál. Például megnézhetjük a világ egyik leghíresebb, és legjobb botanikus kertjét, a 16 hektáron fekvő, csodálatos Járdin Botanic Marimutra kertet, 6000 virág- és növényfajjal, és kilátóhelyekkel. A csodálatos növények látványát a botanikus kertből a sziklákra és a tengerre irányuló pazar kilátás teszi még szebbé. A kertbe a belépődíj 6,50 Euró, nyitvatartás 9:00-18:00 (utolsó belépés: 17:00) a kikötőtől 10 perc gyaloglással, vagy a 3-as busszal juthatunk el ide. Van egy másik botanikus kert is, Blanes és Lloret de Mar között, a Pinya de Rosa, ahol főleg kaktuszok vannak, de az sokkal kevésbé érdekes mint a Marimutra.

A műemlékek az óvárosban (Santa Maria plébániatemplom, kastély, szökőkút), a hamisíthatatlan hangulatú halpiac, a pálmafákkal szegélyezett sétányok is mind-mind csodálatos órákat szerezhetnek az utazónak. A Castillo de San Juan várból 180 méter magasból láthatjuk a tengert, tiszta időben még a barcelonai Montjuic hegy sziluettje is látszik. Blanes egy családi nyaralóhely, az egyik olyan üdülőhely a Costa Braván, amely a csendesebb kikapcsolódásra vágyók jó választása lehet. A fiatalok Lloret de Marba mehetnek át bulizni.

Blanes fő strandja 650 méter hosszú, bárokkal, éttermekkel, napágyakkal, vízi-sportolási lehetőségekkel. Ez a strand a Sa Palomera sziklától jobbra helyezkedik el, míg attól balra a 2,2 km hosszú S'Abanell strand van, szintén mindenféle szolgáltatásokkal és szórakozási lehetőségekkel. A kisebb, 220 méter hosszú Cala de San Francesc (vagy Cala Bona) strand egy gyönyörű öbölben helyezkedik el, a helyiek körében kifejezetten népszerű. A Marimutra botanikus kerttől, a bejárattól tovább haladva érhető el. A strandok homokosak, de nem kifejezetten finomhomokosak.

Blanes Lloret de Martól mindössze 5 km-re fekszik (busszal is elérhető), lásd lejjebb Lloret de Mar bemutatását is a további, környékbeli, Blanesből elérhető fiataloknak, idősebbeknek, és családoknak is ideális időtöltési, kikapcsolódási lehetőségek megismeréséhez. Blanes jó közlekedése miatt remek kiindulópont lehet a környékbeli strandok, nyaralóhelyek, városok felfedezéséhez.

Blanes

Blanes, Costa Brava

Blanes képek: I have seen this before, CytecK/Flickr/Creative Commons

Cadaques

Salvador Dali szerint, aki itt élt, és festett, Cadaques a világ legszebb faluja. És valóban, vitán felül mondhatjuk, hogy ez legalább Spanyolország egyik legszebb települése, és bizonyosan a Costa Brava legszebb helye. A csendes, a rengeteg turistától megkímélt kis halászfalu az utolsó település a francia határ előtt (Begurtól is még további 72 km-re van). Dalin kívül számos más művészt is elbűvölt. Nincs még egy ekkora település a világon, ahol ennyi híres művész fordult meg, például, csak néhányat említve: Duchamps, Picasso, Matisse, vagy Max Ernst. Cadaques nem csak a külföldi turisták népszerű üdülőhelye: mivel Barcelonától csak 2,5 órát kell utazni, sok spanyolnak, főleg barcelonai lakosnak Cadaquesben van hétvégi háza. Nem véletlen: Cadaques fehér házaival, és hamisíthatatlan hangulatával egy csodálatos, romlatlan, gyönyörű, kevés más településhez hasonlítható halászfalu. Családi, csendes kikapcsolódáshoz ideális.

Cadaques fő látnivalója Dali háza, ahol Salvador Dali 1930-1982 között élt és dolgozott, és amely ma múzeumként működik. Pontosabban a Cadaqueshez közel, Portligatban található (gyalog is elérhető Cadaquesből). A belépőjegy 2017-ben 11 EUR, 16 éven alul és 65 év felett 8 EUR, 8 év alatt ingyenes, ugyanakkor kötelező az előre foglalás. Cadaques óvárosának temploma a Esglesia de Santa Maria, melynek barokk oltára igazán különleges. A Cadaquesből 1 óra gyaloglással elérhető, 1864-ben megnyílt Far de Cala Nans világítótoronytól csodás a kilátás a városra és a tengerre, a világítótorony elérése előtt egy békés strandon is meg lehet mártózni. Ez Spanyolország szárazföldi részének legkeletibb csücske.

A Cap de Creus Természeti Park meglátogatása, a természeti parkon belüli séta is csodás élményt jelent, a különleges geológiai formák (növények nem nagyon láthatók) az azurkék tengerrel festői kontrasztot alkotnak, az apró strandokon megállhatunk megfürdeni. Máshol ilyen látvány nem nagyon tapasztalható, kihagyhatatlan látványosság (akkor is) ha a környéken vagyunk, vagy Cadaquesbe látogatunk. A természeti parkban jól kitáblázott könnyebb-, és nehezebb túraútvonalak közül választhatunk.

Cadaques

Cadaques, Costa Brava

Cadaques fotók: MorBCN, Luciti/Flickr/Creative Commons

Cap de Creus

Cap de Creus kép: Santiago Almada/Flickr/Creative Commons

Calella

Calella földrajzilag nem tartozik a Costa Bravához, mivel attól már délre található, tehát igazából a Costa del Maresme része, ugyanakkor az utazási irodák, és sok helyen az interneten is általában a Costa Bravához sorolják. Calella az ezen az oldalon bemutatott legdélebbi, Barcelonához legközelebbi település. Malgrat de Martól 9 km-re helyezkedik el, és Pineda de Marral határos. Calella vonattal 70 perces út Barcelonából, míg busszal 55-65 perc.

Calellában rendkívül széles és hosszú homokos (de nem kifejezetten finomhomokos), kék zászlós strandon lehet fürdeni, ahol sportolási lehetőségek is vannak. A víz gyorsan mélyül, mint szinte mindenhol a Costa Braván. Éttermek, bárok is várják a nyaralókat, valamint 1-2 klub is van, van tehát éjszakai élet, de nem annyira vad, és szem előtti mint Lloret de Marban. Calella egy tipikus tömegnyaralóhely, nem igazán spanyolos, de jól felszerelt. Amit Calellában nevezetességnek lehet mondani, az az 1856-1859 között épült, ma is működő, hangulatos világítótornya, mely egy nem olyan rövid, dombra felfele gyaloglás után érhető el a központi résztől (az út jobb oldalán induljunk el a strandtól, máskülönben később keresztezni kell egy forgalmas utat!). Nagyon jó a kilátás a világítótoronytól, és annak a környékétől, de maga a torony nem mindig van nyitva, de a panoráma miatt érdemes idesétálni. Érdemes megnézni a városközpontban lévő Dalmau Parkot is, mely szintén szép kilátást kínál.

Calella nem keverendő össze a másik Costa Braván lévő Calellával, azaz a tőle 72 km-re északkeletre, LLafranc mellett található festői Calella de Palafrugell nevű településsel, ami egyébként az itt bemutatott Calellánál sokkal nyugodtabb, csendesebb, de drágább, ott a nagy szállodák helyett az apartmanok jellemzőek.

Calella

Calella, világítótorony

Calella - strand, és világítótorony. Képek: candi.., Saül Gordillo/Flickr/Creative Commons

Figueres

Figueres Salvador Dali szülővárosa, Cadaquestől nyugatra, kb. 30 km-re a szárazföld fele található. Itt található a híres, elképesztő szépségű és gazdagságú, és igen érdekes Dali Színházmúzeum, amit maga Dali tervezett, a romos városi színház újjáépítésével. Az épület önmagában is attrakció, ráadásul emellett csodálatos gyűjtemény látható Dali munkáiból. Akik nem rajongói Dalinak, azokat is általában elvarázsolja a múzeum, nagyon érdekes, szürreális, nagyon egyedi és szórakoztató kiállítóhely. A múzeum október 1.-május 31. között hétfőnként zárva! Belépőjegy 2017-ben 14 EUR, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 EUR, 8 év alatt ingyenes.

A város másik érdekes látnivalója a Castell de Sant Ferran, egy hatalmas, 1753-ban épült katonai erődítmény, amely a Dali múzeumtól 10 perces gyaloglással elérhető. Ezeken kívül Figueres túlságosan nem érdekes, vagy szép, tehát leginkább annak érdemes ide utaznia, aki megnézné az érdekes Dali múzeumot, valamint Spanyolország legjobb éttermei miatt is érdemes ellátogatni, a város híres a gasztronómiájáról is.

Figueres

Figueres, Dali múzeum

Figueres, Dali múzeum képek: Rafael Nogueira, ned the head/Flickr/Creative Commons

Girona

Girona kb. 30 km-re nyugatra található a Costa Bravától. A csodálatos történelmi városba érdemes egy napos kirándulást tenni (ill. néhány turistának, aki a Costa Bravára jön, elképzelhető, hogy éppen Girona repülőterére érkezik a gépe).

Gironáról részletes információk itt: Girona

L'Estartit

L'Estartit Blanestől 80 km-re, a francia határ irányába található. A Roca Maura és a Torre Moratxa nevű domb lábánál fekszik, így itt nyaralva a természetben is gyönyörködhetünk. Partja széles, hosszú és homokos, gyermekes családok számára megfelelő. A strand az üdülőhely legfőbb attrakciója, L'Estartit csendes családi nyaralóhely, számottevő éjszakai élete nincs. A L'Estartittól kb. 2 kilométerre található Medes szigetcsoport rendkívül gazdag mélytengeri állatvilágával a búvárok paradicsoma. Több búváriskola is van, ahol lehet kölcsönözni búvárfelszerelést. Lehetőség van kajakozásra, golfozásra, és vízisielésre is. Ez természetvédelmi terület, ahol a halászat tilos, így remélhetőleg a gyönyörű, és nagy számú halfaj sokáig érintetlen marad.

L'Estartit

L'Estartit

L'Estartit kép: Catalaunica

Llafranc

A barcelonaiak kedvenc üdülőhelye természeti szépségével, és nyugalmával csábít rengeteg belföldi, és külföldi, főleg nyugat-európai üdülőt. Homokos, biztonságos, tiszta, lassan mélyülő tengerpartja a kisgyermekes családok számára is ideális választás. Rendkívül idillikus, nyugodt, pihentető hely. Azok válasszák, akiknek kifejezetten relaxáló, nyugodt nyaralásra van szükségük, akik mindössze strandon pihennének, és sétálnának, de azt gyönyörű környezetben. Családoknak, pároknak megfelelő. Llafranc a Costa Brava egyik luxushelyének számít: egy tengerre néző kis házért itt kb. 5 millió Eurót kell fizetni. Llafrancban szinte tapintani lehet a tipikus katalán légkört, amelyhez a Sangria, és a remek katalán ínyencségek is hozzájárulnak. Llafranc számos sportolási lehetőséget is nyújt: teniszklubjában 24 teniszpálya található, három búváriskolája is van, illetve három golfpálya is található a közelben. A Sant Sebastian világítótorony az azonos nevű hegyen csodás kilátást nyújt Llafrancra, és a környező településekre.

Llafranc

Lloret de Mar

Lloret de Mar a Costa Brava legnagyobb, turisztikailag legfejlettebb üdülőhelye, a vad part fővárosa, éjszakai életének központja. Számos utazási iroda ha a Costa Bravára szervez nyaralást, a legtöbbször Lloret de Mart (is) jelöli meg célpontnak. A városban így hihetetlen tempóban szaporodnak a szállodák, mulatók, éttermek, kocsmák. A diszkók, nightklubok, pubok, és egyéb mulatóhelyek egymást érik a városban, 2010-ben egy nagy kaszinó is épült. Lloret de Mar nyüzsgő, zajos üdülőközpont, elsősorban tehát a bulizást kedvelő fiatalok tetszését fogja elnyerni. Ezért akik pihenésre, kikapcsolódásra vágynak, és az "igazi" Spanyolországra kíváncsiak, azok ne Lloret de Mart válasszák.

Napközben a tengerparton szinte az összes létező sportot kipróbálhatjuk, vagy felfedezhetjük a csodás sziklákat. A strandról hajókirándulások is indulnak. Lloret de Mar tengerpartja tiszta, aprókavicsos-homokos, de gyorsan mélyülő. A fő, nagy strand 1,5 km hosszú, de nyaranta így is rendkívül zsúfolt. A strand déli végénél az 1966-ban alkotott Dona Marinera bronzszobor tekinthető meg, a szobor egy asszonyt ábrázol, aki a visszatérő halászokat üdvözli. Lloret fő strandjánál csendesebb és békésebb a közeli, Lloret de Mar nyugati részén található Fenals strand. További strandok is felfedezhetők, pl. a tovább nyugatra lévő, Blaneshez közeli Treumal, vagy a Terumal melletti, két domb között lévő Santa Cristina, és a városközponttól legmesszebb lévő, már Canyelles közelében lévő, így az egyik legcsendesebb Canyelles. A Boadella pedig Lloret de Mar naturista strandja, a Fenals strandtól nyugatra, a Fenals és a Treumal között helyezkedik el.

Az üdülőhelyen egy hatalmas csúszdapark, a Waterworld is megtalálható, amely 2017-es árakon 33 Eurós belépőért (80-120 cm-es gyerekeknek és 65 év felettieknek 19 Euró, 80 cm-nél alacsonyabb gyermekeknek ingyenes, online 10%-al olcsóbb jegy) látogatható. Fél óránként ingyenes busz közlekedik ide a buszpályaudvartól. A park minden nap 10:00-kor nyit. A strandhoz hasonlóan eléggé zsúfolt, nagy sorokat kell kiállni, de nagyon szórakoztató, jó minőségű aquapark. A Lloret de Maron kívül, Blanes felé található Gnomo Park egy izgalmas játszópark gyerekeknek, különleges játékokkal, minigolffal. A mellette lévő Abre Adentura egy erdei kalandpark: drótkötélpályák, függőhidak, összekötött fák hálózata, amely ötletes kihívásokat, izgalmas akadálypályát kínál az egész család számára. Különböző nehézségű pályák vannak itt kisebb gyerekek, és ügyesebb felnőttek számára is.

A Santa Clotilde kertbe mindenkinek érdemes ellátogatnia: a szikla tetején lévő gyönyörű, békés, de nem túl nagy növénykertből lenyűgöző a kilátás a tengerre (belépőjegy 2017-ben 5 EUR, diákoknak és nyugdíjasoknak 2,50 EUR). Ez a település legszebb látnivalója. A város gyönyörű és különleges templomát, a Sant Roma templomot is érdemes megnézni. 1522-ben épült, de igazán érdekes a 20. században lett, amikor bizánci, mór, reneszánsz, és modernista stílusok egyvelegében átépítették. Lloret de Mar Blanes mellett, hozzá nagyon közel található, tehát érdemes megnézni feljebb Blanes leírását is, mely számos további kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Itt nyaralva érdemes elmenni a szinte mindenkiben felmerülő Barcelona mellett (bár sajnos nyaranta túl zsúfolt és forró a város) a festői Tossa de Marba is, amely a lloreti buszpályaudvarról a nyári szezonban fél óránként közlekedő autóbuszokkal (valamint hajóval is) könnyen és gyorsan elérhető.

Lloret de Mar

Lloret de Mar, Costa Brava

Lloret de Mar képek: DnaX88, antoskabar/Flickr/Creative Commons

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar Blanesnél már délebbre van, hivatalosan már nem is a Costa Brava része, de sokan még oda sorolják. Santa Susanna és Blanes között fekszik, Santa Susannával már összeépült. Jó minőségű szolgáltatásokat kínáló, a turizmusra épülő város, ahol a nyaralók mindent megtalálhatnak, amire egy színvonalas nyaraláshoz szükségük lesz, de egy kicsit jellegtelen, nem túl különleges vagy egyedi hely. Családok, párok számára ideális, bár van itt is 1-2 klub, és valamennyi éjszakai élet, de a klubok korábban zárnak, mint pl. Lloretben. Strandja kavicsos. A Parc Francesc Macia egy remek, izgalmas játszótér és park a városban, amit a gyerekek nagyon élvezni szoktak.

A Marineland aquapark Palafollsban, Malgrat de Mar külterületén, a tengertől kissé északra található. Amellett hogy aquapark, izgalmas csúszdákkal, és kisgyerekeknek is kialakított részekkel, egyben delfinárium is, valamint a delfinshow-k mellett papagájshow-kkal, fókashow-kkal is szórakoztatják a látogatókat. Ingyenes transzferbusz közlekedik ide Calellából, Pinedából, Santa Susannából, Malgrat de Marból, Blanesból, Lloret de Marból és Tossa de Marból is. Belépőjegy 2017-ben 10 év felett 28 EUR, 5-10 éveseknek és 65 éven felülieknek 17 EUR, 3-4 éveseknek 10 EUR, de online a jegyet megvéve olcsóbb: 24, 13, ill. 8 EUR. 2017-ben május 15.-n nyílt, májusban, júniusban és szeptemberben 10:30-17:30-ig, júliusban és augusztusban 10:00-18:30-ig tart nyitva. Delfinshowk minden nap 12:30-kor és 17:00-kor vannak, fókashowk 12:00-kor és 16:30-kor, papagáj- és madárbemutató pedig 11:00-kor és 15:30-kor.

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar képek: Michelos, cyberborean

Montserrat

Montserrat nem tartozik a Costa Bravához, de egy costa bravai nyaralás, vagy barcelonai városlátogatás esetén mindenképp érdemes egy kirándulást megejteni ide: a túra nem fog csalódást okozni! A Monistrol de Montserrat egy Barcelonától 50 kilométerre, észak-nyugatra található 1236 méteres hegyen (Montserrat hegy) fekvő bencés kolostor a 11. századból. Ide fel roppant izgalmas, szerpentines út vezet autóval, tömegközlekedéssel pedig lenyűgöző, izgalmas, lélegzetelállító látványt nyújtó libegős úttal is elérhető. A tériszonyosok inkább a hegyi vasutas eljutást válasszák. A kolostor melletti bazilikát 1559-1592 között építették. A Montserratban őrzik a "Fekete Madonnát", így évente több, mint 1 millió ember zarándokol ide, és kéri a szűz közbenjárását. A kolostorba a belépés ingyenes. A kolostortól tovább az 503 m hosszú Sant Joan siklóval, majd ezután oda-vissza összesen további 3 órás gyalogúttal (a kolostornál adnak térképet) elérhető a hegy legmagasabb pontja, a Sant Jeroni csúcs, ahonnan majdnem egész Katalónia, szép idő esetén pedig még Mallorca is látható - csodálatos látvány, az egyik legszebb Európában. A kolostortól egy másik sikló is indul, lefelé, a Santa Cova barlanghoz.

Eljutás a Montserratra: Először is, a barcelonai Placa d'Espanya állomáson (L1, L3, L8 metró: Espanya állomás) vonatra kell szállni (R5-ös elővárosi vonal, Manresa felé). Az út 1 óra, a vonat óránként jár. Menetrendje ITT (az S4/R5/R50 Manresa linkre kell kattintani lent, a megnyíló PDF-ben, csak az R5-ös sorokat nézzük). A vonatról az Aeri de Montserrat vagy a Monistrol de Montserrat állomáson kell leszállni. Az első esetben libegővel, a második esetben hegyi vasúttal juthatunk fel. Fentről, a kolostortól is indul még 2 sikló, az egyik még feljebb, a csúcs felé (Sant Joan sikló, ár 8,10 EUR felnőtteknek, 4,45 EUR 4-13 év között, retúr 12,50 ill. 6,85 EUR), a másik lefelé, a Santa Cova barlanghoz (Santa Cova sikló, ár 3,25 EUR felnőtteknek, 1,80 EUR 4-13 év között, retúr 5 ill. 2,75 EUR).

Kombinált egyirányú jegy Barcelonából 11,65 EUR (4-13 éveseknek 8,70 EUR), retúrjegy 21,10 Euró ( 4-13 éveseknek 16,20 Euró, 2017-es árak). Ezek magukban foglalják a vonatjegyet, és a libegő vagy hegyi vasút jegyet. A vásárláskor el kell dönteni, hogyan szeretnénk felmenni, és ez alapján jegyet vásárolni. Ha libegőt (Aeri) választottunk, akkor az Aeri de Montserrat, ha pedig hegyi vasutat (Cremallera), akkor a Monistrol de Montserrat állomáson kell leszállni a vonatról. Lehet felfele libegővel, lefele hegyi vasúttal jönni, de ilyen kombinált jeggyel nem! Ebben az esetben tehát Barcelonából csak vonatjegyet kell venni (ára egy irányba 5,10 EUR), és a helyszínen venni libegő (egy irányba 7 EUR, 4-13 éveseknek 3,30 EUR) vagy hegyi vasút jegyet (egy irányba főszezonon kívül 5,95 EUR, 4-13 éveseknek 3,30 EUR, főszezonban 6,55 EUR, 4-13 éveseknek 3,60 EUR).

Létezik Trans Montserrat, és Tot Montserrat jegy is, 31,80 ill. 49,95 EUR-ért 2017-ben. A Trans Montserrat a következőket tartalmazza: retúr barcelonai metrójegy, retúr vonatjegy Barcelonából, retúrjegy a hegyi vasútra VAGY a libegőre, korlátlan számú utazás a 2 montserrati siklóval: a Sant Joan siklóval, mely a kolostortól a csúcs felé, és a Santa Cova siklóra, mely lefele, a Santa Cova barlanghoz közlekedik. Mindezeken kívül audiovizuális show-ra szóló belépő is van benne. Ebből külön gyerekjegy nincs, mivel eleve nagyon kedvezményes ajánlat. Online is megvehető itt, és a vásárlás után online kapott voucher felmutatásával átvehető a Placa Catalunyán lévő Tourinformban minden nap 8:30-20:30-ig, vagy a Placa Espanyán lévő FGC-vasútállomáson, minden nap 8:00-14:00-ig. A Tot Montserrat pedig a Trans Montserrat jegyben foglaltakon kívül ebédet és múzeumbelépőt is tartalmaz. Ez is megvehető online, itt, és a vásárlás után online kapott voucher felmutatásával átvehető a Placa Catalunyán lévő Tourinformban minden nap 8:30-20:30-ig, vagy a Placa Espanyán lévő FGC-vasútállomáson, minden nap 8:00-14:00-ig. Ezeket a drágább jegyeket csak abban az esetben vegyük, ha ezekre is szükségünk van, de ha mindkét, a kolostortól induló montserrati siklót kipróbálnánk, úgy a Trans Montserrat megéri, és kedvezményes.

Aki viszont elkerülné a tömegközlekedéssel járó vesződségeket, és kényelmesebb, gyorsabb utazásra vágyik, ugyanannyiért, akkor vegye fel a kapcsolatot a barcarooms magyar csapatával (barcarooms@gmail.com) akik rendszeresen szerveznek kirándulást erre a csodálatos helyre. Az ár a vonatéval megegyező 25€/fő, és max 6 fős csoportokban szállítják a látogatókat kényelmes kisbuszaikkal.

Montserrat

Montserrat kép: Greg Geldman

Palamos

Az 1279-ben alapított Palamos Rosas és Tossa között fekszik, és a Costa Brava legmélyebb, és legnagyobb természetes öblében található. Három kilométer hosszú, homokos stranddal rendelkezik. Palamos a Costa Brava egyik fő kikötője, az egyik utolsó megmaradt halászflottával. Palamosban kitűnő, a helyi halászok által kifogott rákot ehetünk, melyről a hely híresnek számít. Akik érdeklődnek a halászat iránt, azok a város érdekes, remek halászati múzeumában (Museu de la Pesca) többet is megtudhatnak róla. Családi nyaralásra ideális, csendes hely, kisvárosias atmoszférával.

Palamos, Costa Brava

Palamos kép: Jose Gonzalvo/Flickr/Creative Commons

Peratallada

Peratallada egy csodálatosan megőrzött középkori falu, kanyargós utcákkal, régi, virágokkal díszített kőházakkal, szép terekkel. Itt forgatták az 1991-es Robin Hood, a Tolvajok fejedelme c. film több jelentét is. Begurtól 15 km-re nyugatra, Gironától 37 km-re keletre van, szintén egy remek kirándulási lehetőség a Costa Braván nyaralva.

Peratallada

Peratallada

Peratallada képek: FélixGP, luis-lusco/Flickr/Creative Commons

Port Aventura vidámpark

A Port Aventura bemutatása átkerült a Costa Dorada, Salou cikkbe.

Rosas / Roses

Roses (vagy Rosas) családi üdülőhely, nagyon jó stranddal, ugyanakkor szórakozóhelyek is vannak. A francia határtól mindössze 30 km-re délre helyezkedik el.

Kb. 1 kilométerre Rosas településtől található egy aquapark (Aqua Brava), ami sokak szerint a Costa Brava legjobbja. Június 3.-szeptember 13. között tart nyitva, az egy napos belépőjegy 2017-ben 30 EUR (délutáni belépő 15:00 után 25 EUR), 120 cm-nél alacsonyabbak, és 65 évvel idősebbek számára 19 EUR (15:00 után 16 EUR), 80 cm-nél alacsonyabb gyerekek számára pedig ingyenes. Az öböltől keletre emelkedő 225 méter magas Puig Rom csúcsáról csodálatos a kilátás a városra és az öbölre.

Roses mellett található a különleges Empuriabrava, a Costa Brava egyik legfurcsább városa, amely a világ legnagyobb polgári kikötőjének az otthona. 24 kilométer hosszú mesterséges csatornarendszer mintegy 5000 jachtot, motorcsónakot, vitorlást őriz. Empuriabrava a világ egyik legnagyobb, és egyik ugrás közben az egyik legszebb látványt nyújtó ejtőernyősközpontjának az otthona is, emellett persze strandja is remek, amely a legszélesebb a Costa Braván. Akik kíváncsiak ezekre a különlegességekre, azoknak érdemes Epmuriabravába látogatniuk. Egyébként itt nyaralni, vagy szállást foglalni nem igazán érdemes, mert túl sok spanyol, vagy katalán jellegzetesség nincs a helyen.

Rosas

Rosas / Roses kép: Don Gato

Santa Susanna

Calellához és Malgrat de Marhoz hasonlóan, Santa Susanna sem a Costa Brava része már. A Costa Bravától délebbre van, a Costa del Maresméhez tartozik, de sokan tévesen még a Costa Bravához sorolják. Ugyanakkor, erre az oldalra több látogató érkezik Santa Susannát keresve, és sok kérdést kapunk a nyaralóhely kapcsán, tehát Santa Susannáról is írtunk leírást itt a Costa Brava oldalon.

Santa Susanna Pineda de Mar és Malgrat de Mar között helyezkedik el. Teljes mértékig nyaralóhelyként kell elképzelni, különösebb óvárosa, történelmi nevezetességei nincsenek, látképét a szállodák, és a viszonylag új nyaralóházak határozzák meg. Csendes hely, számottevő éjszakai élet nélkül. Programlehetőségek főleg a szállodákban, és azok környékén vannak. Partja homokos (de nem finomhomokos), néhol sziklás szakaszokkal, gyorsan mélyülő, elég szép. Csak strandolásra és napozásra teljes mértékben ideális hely. A tengerparti rész mellett van egy hangulatos, idillikus dombos része is az üdülőhelynek, az ott lévő szállásokból akár gyönyörű lehet a kilátás a tengerre, ugyanakkor a közlekedés felfele autó nélkül nehézkes lehet.

Az üdülőhely Barcelonába közlekedő vonat vonalán található, így a városba könnyen be lehet utazni városnézésre, valamint ezen a vonalon a több programlehetőséget kínáló Malgrat de Mar és Blanes is gyorsan megközelíthető (Blanesből pedig busszal például Lloret de Mar vagy Tossa de Mar). Malgrat de Mar és Pineda de Mar gyalog, a tengerparti sétányon keresztül is elérhető. Ha magában Santa Susannában nem is, a környéken sok kirándulási, és programlehetőség adódik tehát, Santa Susannában pedig nyugodtan lehet pihenni.

Santa Susanna

Tossa de Mar

A "spanyol Saint Tropez", Tossa de Mar a Costa Brava egyik leggyönyörűbb települése. A népszerű üdülőhelytől, Lloret de Martól mindössze pár kilométerre, és pár perces buszútra található. Tossa hangulatos, és csodaszép középkori óvárosa, annak műemlékeivel igazán elvarázsoló. Tossa de Mar megmaradt annak, ami volt: egy 16. századi, csodálatos hangulatú, mindenkit azonnal rabul ejtő mediterrán falucskának, diszkók, és gyorséttermek nélkül. Pároknak, családoknak, nyugalmat keresőknek ideális - igazából mindenkinek, kivéve fiataloknak, és azoknak, akik éjszakai életet is keresnek. Ők ne itt lakjanak, de nekik is érdemes ide kirándulni egyszer. Ugyanakkor mára már az utazási irodák, és egyéni utazók is felfedezték Tossa de Mar szépségét, így ide is egyre többen szerveznek nyaralásokat, tehát nem annyira nyugodt hely, mint egy évtizeddel ezelőtt volt, sokkal zsúfoltabb, de még mindig remek atmoszférájú és békés. Különösen kedvelt a családok mellett a barcelonaiak körében is. A városi strandon kívül a környéken, Tossa de Martól északra és délre, 3-5 km-re fekvő öblökben is megfürödhetünk.

Tossa de Mar

Tossa de Mar, Costa Brava

Tossa de Mar képek: JesusAbizanda, obscure allusion

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Korábbi hozzászólások (2008-2013)
Legújabb hozzászólások (2014-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Sziasztok!
Tudja valaki pontosan, hogy a Placa d'Espanyától Montserratra fogaskerekűvel retúrjegy most mennyibe kerül? Mert többféle árkategóriát találtam, ahol 20 €-t olvastam.
Köszönöm a választ!
#1 - Péter - 2014.01.11. - 17:07
Szia!

A fogaskerekű nem a Placa d'Espanyatól megy, onnan egyelőre csak vonat. A retúrjegy (vonat+fogaskerekű vagy hegyi vasút oda-vissza) 19 EUR 2013-ban (frissítettem is a cikkben, ott még 16 szerepelt), lehet idén már 20, igen.
Itt a cikkben a Montserrat bekezdés végén, az eljutás Montserrat részben megtalálod a Montserratra való pontos eljutást.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.11. - 17:24
junius 18-án megyünk malgrat de mar-ba cartago nova
ha csak fele annyira jó lesz mint tavaly előtt calella(haromar) már meg leszek elégedve
majd leírom a véleményem
#3 - tomttom - 2014.01.25. - 20:16
Sziasztok. Barcelonába megyünk 5 nap/4 éjszakás, repülős városnézésre, a szállás Calella településen lesz.
Kérdésem, hogy valaki ismeri-e Pineda de Mar 3*-os hotelt, mire lehet ott számítani, hogy néz ki, a félpanzió milyen, nem lehet az interneten a nyomára bukkanni. Mennyire van a tengertől, mert lesz 2 nap szabadprogram, amikor strandolni szeretnénk. Hamar mélyülős a part?
Köszönöm előre is a választ, ha kapok valakitől.
#4 - Julianna - 2014.02.14. - 01:21
Szia!

Calella 60 km-re található Barcelonától, Pineda de Mar pedig Callelával szomszédos település. Tehát kérdés hogy Callelában, vagy Pineda de Marban lesz-e szállás, ugyanakkor Callelában szerintem nincs olyan szálloda, hogy Pineda de Mar, nem adják egy szállodának a szomszéd település nevét. Tehát ha a szálloda pontos nevét tudod, akkor lehet utána nézni a szállodának, ill. ha utazási irodánál foglaltad le, ők tudnak információt adni.
#5 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.14. - 02:28
Szia Tibcsi. Azt tudom, hogy Calella 60 km-re van Barcelonától, de azt is van aki 45-nek, 60-nak, 70-nek adja meg, kérdés honnan számolják.
Nekem is ez volt az előérzetem, hogy valami nem stimmel, hát most az utazási iroda nyomoz nekem, mert azt mondták, a rákérdezésemkor, hogy feltételezhetően az írásmód azt jelenti, hogy Calella/Pineda de Mar 3*-os hotel... vagy egyik helyen, vagy a másikon lesz a szállás, egy 3*-os, medencés hotelban.
Tehát most ott tartunk, hogy keresik az út szervezőjét, hogy mi a pontos hotel, amit lehet, most nem is tudnak megadni...mert vannak olyan helyzetek, hogy utazás előtt derül ki, mert több szálloda is van a tarsolyban. Köszi
a válaszod.
#6 - Julianna - 2014.02.14. - 13:36
Julianna!
Ezt a szállodát nem ismerem de Haromar is 3 csillagos,nagyjából egyformák ezek a szállodák.Bőséges svédasztal,tiszta, kulturált szobák ha közvetlen a tengerparton van akkor kicsit zavaró az éjfélig közlekedő kisvasút,de ez szinte semmi,mert nagyon jó a hely.
A tenger gyorsan mélyül,kb.5-6 méter után már 2 méter körüli a mélység.
#7 - tomttom - 2014.03.06. - 17:24
Szia Tibcsi!
Július elején megyünk Tossa de Mar-ba. Szeretnénk autót bérelni még a reptéren, mert a környéket is bejárnánk. Az lenne a kérdésem, hogy lehet- e ingyenesen parkolni a faluban vagy viszonylag olcsón, mert a szálláson nagyon drága a parkolási díj. Meg tudnád azt is mondani mennyibe kerül a benzin? Vagy van-e valamilyen egyszerűbb lejutás / transzferbusz-milyen áron?/!? Kb milyen áron lehet az autóbérlés? Segítségedet nagyon köszönöm!
Erika
#8 - Erika - 2014.03.10. - 19:30
Szia!

Autóbérlés árak, és foglalás az autóbérlés menüpontban. 1l 95-ös benzin 1,38-1,40 EUR. Transzferbusz: honnan, hova kérdezed?
A Golden Bahia és Dia szupermarket környékén, valamint a Hotel Costa Brava környékén, és a Caprado supermaket mögött vannak 10 EUR/napos parkolók. Ezen kívül, az óvároson kívül lehetnek ingyenes parkolók (a fizetősök nagyon drágák), de júliusban nem valószínű, hogy nagyon lesz hely, a fent említett parkolók is eléggé tele lesznek.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.12. - 14:33
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a válaszod, transzferbusszal a reptérről mennénk, ha van közvetlen eljutás Tossába ?? Ez milyen áron lenne illetve honnan és milyen sűrűn jár? Mi a Viktor Catalá környékén szállnánk meg ez úgy tudom messzebb van az óvárostól, vajon itt is reménytelen a parkolás? Köszönöm segítségedet
Erika
#10 - Erika - 2014.03.13. - 17:04
Kedves Erika!

Barcelona repteréről sajnos nincs Tossa de Marba transzferbusz. Barcelona Nord állomásról indulnak buszok, erről további információk (pl. eljutás a reptérről Barcelona Nordra) a Közlekedés Spanyolországban menüpontban, és ott a Barcelona-Costa Brava és az Eljutás a barcelonai repülőtérről a barcelonai buszállomásra bekezdésekben.
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.14. - 22:15
Kedves Erika!

Tibi először is bocsánat de van busz lehetőség!
íme : http://www.gaytravel.hu/spanyolorszag/costabrava/transzfer.html

nekem azt mondák hogy óránként jár a busz de a honlapon már feltudod majd venni velük a kapcsolatot.
Péter
#12 - Péter - 2014.03.15. - 12:17
Kedves Péter!
Nagyon köszönöm a segítségedet, már írok is az irodának!
üdv: Erika
#13 - Erika - 2014.03.16. - 12:04
Jónéhány éve voltam egy fantasztikus kempingben Tossa de Mar és Lloret között félúton. Talán 4*-os volt, nem vagyok biztos benne. Medencés apartmanok is voltak itt, és több saját strandja is volt. Ismeri valaki ezt a helyet? Létezik még? A nevére sajnos nem emlékszem. De jó lenne újra elmenni oda.
#14 - Bob - 2014.03.20. - 18:26
Itt láthatod a környékbeli campingeket, az egyik lehet az, a nevük alapján rákereshetsz google-ben: https://goo.gl/maps/dhTd4
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.21. - 14:37
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy aktuálisan mennyibe kerül oda-vissza egy B-Monserat út? Ott van még valami plussz fizetni való? Pl. Feljutni a hegy tetejére, vagy bemenni a kolostorba?
István
#16 - István - 2014.03.28. - 22:16
Szia!

A cikkben részletesen le van írva az odajutás, és a retúrjegy tavalyi ára, tavaly óta max 1 EUR-t drágulhatott. A bazilika belépő ingyenes.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 11:38
Sziasztok!
Tibcsi, te mindig nagyon gyorsan válaszolsz! :-)
A 229-230-asra reagálnék:
Bob nem Cala Llevadó-ra gondol? Voltam ott én is 2002-ben, eszméletlen hely!!!
Gyönyörű, bulis, fiatalos, csodaszépek a strandok!!! életem legjobb nyaralása volt!
Kocsi nélkül valószínűleg szívás, viszont autóval köpésre van Tossa is és Lloret is, és hamar eljutni Barcelonába!
Szerintem még most is megvan, azt nem tudom ugyanolyan jó-e. Esetleg járt ott még valaki? :-)
üdv.
Anna
#18 - anna - 2014.04.02. - 17:38
Sziasztok!
Mi minden évben a shuttledirect.com weblapon foglaljuk le a transzferünket a barcelonai reptérről a Costa Bravára. Minden egyes településre elérhetőek a transzferbuszok, nagyon kedvező az ára, és abszolút korrektek. Kis létszám esetén mikrobuszokkal, nagyobb létszámnál pedig rendes buszokkal utazhatunk a szállodáig. Oda- vissza pl. Lloret De Mar-ig fejenként 30 Euro a költsége. Az utazási irodák is ugyanezzel a céggel oldják meg a transzfert :-)
#19 - Esther - 2014.04.24. - 22:59
Sziasztok! Szuper az oldal! Lenne pár kérdésem és látva milyen gyorsan jönnek a jobbnál jobb válaszok remélem nekem is tudtok segíteni. Barcelonába landol a repülőnk, reggel és így az egész napot ott töltjük.Szállásunk viszont Lloret de Mar-ban van.Tehát ilyen este felé mennénk csak Lloret-be.Láttam linkeket buszokról/vonatokról,körübelüli árakról...Viszont a kérdésem az lenne, hogy ezeket minden esetben napokkal előre le kell foglalni,vagy elég csak az nap vagy akár a helyszínen a jegyet megvenni? Illetve kérdezném, hogy a tenger milyen májusban?Egyáltalán nem lehet belemenni olyan hideg még vagy már a bátrabbak szoktak ilyen tájt is màrtózni benne, ha az idő jó?Válaszokat előre is köszönöm. :)
#20 - Lili - 2014.04.26. - 20:17
Szia!

Nem kell előre foglalni jegyeket, a Barcelona Nord buszállomáson csak vesztek egy buszjegyet Lloret de Marba.
Májusban 15-18 fokos a tenger átlagban, nem meleg azért.
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.28. - 23:16
Sziasztok!

Nekem abban kellene egy kis segítség hogy a Ryanair nél van arra lehetőség hogy 30-35 kg-s bőröndöt egyben feladjak? a honlapjuk csak annyit láttam hogy 15+15, 20+15 de ez lenne nekem a fontos hogy ez csak megosztva lehet vagy egybe is.

Köszönöm a segítséget előre is!

Péter
#22 - Horváth Péter - 2014.05.01. - 09:50
Szia!

Nem, ezek nem összevonhatók 15/20 kg a maximális súly, és ezt akkor se haladhatja meg ha mondjuk az egyik táska csak 10 kiló.
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.01. - 17:09
Rendben köszönöm szépen a választ,Tibcsi.#24 - Lili - 2014.05.03. - 11:34
Szia Tibcsi!

és azt véletlenül nem tudod hogy a ryanair nál mekkora lehet méreteiben a feladott poggyász? a kézire ezt találtam: 55 cm x 40 cm x 20 cm de a másikrol kb semmit:(

Köszönöm előre is!

Horváth Péter
#25 - Horváth Péter - 2014.05.04. - 10:33
Szia!

A kézipoggyászon kívül még egy kis csomagot (35x20x20) is felvihetsz már a fedélzetre. úgy látom méretre ez a határ a feladottnál: 81 cm magas, 119 cm széles és mély.
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.05. - 18:34
Szia Tibcsi !
Június közepén megyünk Lloret de Marba. BCN 2.terminalra érkezünk reggel. A jó tanácsaidat olvastam,de most mégis 2 kérdésem volna Hozzád, nem akarnék hibázni és lehet hogy van azóta bármi változás is.
1. a reptérről hogyan és mennyiért jutunk el Lloretbe ?
2. vissza reggel 9.10 órakor indul a gép ugyanonnan. Hogyan és mennyiért jutunk el a reptérre ilyen korán?
Előre is nagyon köszönöm az önzetlen válaszodat, számomra nagy segítség volna.
üdv: Timó
#27 - Timó - 2014.05.11. - 09:40
Szia!

Barcelona és Lloret de Mar közötti eljutás a Közlekedés Spanyolország menüpont ( https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/kozlekedes.html ) Barcelona - Costa Brava, valamint alatta, a Eljutás a barcelonai repülőtérről a barcelonai buszállomásra
bekezdéseiben. úgy látom, hogy 5:00-kor van busz a reptérre Lloret de Marból, de azért majd indulás előtt, ill. a pontos időpont ismeretében ellenőrizzétek még le azon a weboldalon, valamint személyesen is érdeklődjétek meg a Lloret de Mari buszállomáson.
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.11. - 12:48
Szia!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hétfőn készülünk a Cala Llevado Campingbe. Viszont a gépünk csak 18.50kor száll le és a transzferbusz amivel mentünk volna az utolsó járata 18,30-kor elmegy. Keresgéltem más transzferbusz után, de nem találtam.. Azt szeretném kérdezni, hogy indul e más vagy, hogy így az esti órákban hogyan tudunk eljutni Blanes-be?
Válaszod előre is köszönöm!
üdv: Réka
#29 - Réka - 2014.05.12. - 22:28
Szia!

Lenne még egy transzferbusz a reptérről 20:20-kor is Lloret de Marba, ahonnan át lehetne buszozni Blanesbe, csak olyan későn ér Lloret de Marba, hogy már nem tudtok átmenni Blanesbe. A Barcelona Nord buszállomásról induló utolsó busz is elmegy 19:00-kor, de még mindig marad a vonat: tehát a reptérről Renfével bementek Barcelona-Sants állomásig, és onnan indul R1 elővárosi vonat Blanesbe 27 perc várakozás után ahhoz képest hogy megérkeztetek Sants pályaudvarra a reptérről, 20:18, 20:45, 21:24, 21:53, 22:24, 22:54 időpontokban, kb másfél óra az út. A reptéren egyből Blanesig vehettek jegyet.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.13. - 13:37
Sziasztok!
A családdal kocsival mennénk júliusban Tossa de Marba. Az El Velero apartmant néztük ki magunknak. Van valakinek erről tapasztalata illetve azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet parkolni és mennyiért?
Köszönettel: P.N.
#31 - Nono38 - 2014.05.14. - 22:47
Szia!
írtam, hogy hétfőn (holnap) indulnánk Tossa de Marba. Még azt szeretném kérdezni, hogy írtad, hogy el lehet jutni Lloret de Mar-ba transzferrel is. Az a kérdésem, hogy erre előre le kell foglalni a jegyet vagy csak ott megvesszük és kész? Mert akkor átjönnének értünk Llloretbe, Tossa de Mar-ból kocsival és az ugye közelebb van, mint Blanes.

Válaszod előre is köszönöm!!
üdv: Réka
#32 - Réka - 2014.05.18. - 12:47
Nono38- mi is kocsival megyünk juliusban calellára- Ti milyen napon indulnátok ?
#33 - laci63 - 2014.06.15. - 14:55
Szia !
Szállásunk Empuriabravan lesz. Szeretném Toled megkérdezni, mi a véleményed, hogyan látogassuk meg Barceloná ? Kocsival vagy inkább busszal, vonattal ? Egy ejszakát szeretnénk ott tolteni, és a szállodának nincs parkoloja. Esetleg azt is tudodod milyen busszal es mennyiért tudunk eljutni Empuriábol Barcelonába ? Nagyon koszonom !
#34 - Nella - 2014.06.22. - 12:48
Szia!

A Sarfa busztársaság közlekedtet buszokat Empuriabrava és Barcelona között, de úgy látom az online menetrendek szerint, hogy csak egy busz van (de a helyszínen érdeklődjetek még), reggel 7:25-kor, majd vissza napközben 12:00-kor, és este 19:00-kor a Barcelona Nord buszállomásról. A másik lehetőség gyakoribb (illetve lehetőség van a későbbi indulásra), 9:15-től kezdve 2 óránként megy busz Figueresbe, ahonnan vonattal lehet eljutni Barcelonába. Tehát, a rossz közlekedés szempontjából lehet hogy jobb kocsival bemenni, csak akkor a parkolás drága, ill. a külföldi rendszámú autók sokszor célpontjai a tolvajoknak. Lehet pl. parkolni egyébként a Barcelona Nord buszállomásnál, 2 órára pl. 5,78 EUR, 6 órára 17,34 EUR.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.22. - 15:30
Megjöttünk Malgrat de marból.Akit érdekel konkrét info Cartago Nova szállodáról,írjon.
#36 - tomttom - 2014.06.25. - 17:45
Szia! érdekelne a Cartago Nováról, hogy mennyire tiszta, mennyire hangos az ottan discotól stb. Illetve milyen élelmiszer boltok vannak a közelben?
A tengerparton lehet-e és mennyiért napozóagyat, napernyőt bérelni? Milyen fakultatív programokon vettetek részt? Júliusban megyünk, de fogalmam sincs, mennyi eurót érdemes vinni, félpanziós ellátásnál :-( Mi volt amire "muszáj" volt költeni? A víz iható volt a szállodában?
Köszönöm: Ibolya
#37 - Ibolya - 2014.06.26. - 08:33
Szia,írom a kérdések sorrendjében a válaszokat:
tisztasággal nincs gond,nálunk minden nap takarítás és törülközőcsere volt szóval ez kifogástalan.A szálloda előtt minden reggel komoly csapat takarít,utcaseprés kézi és gépi módon tehát a környék is tiszta.A diszko épphogy csak kihallatszik azzal nem lenne gond DE a sok idióta félrészeg fiatal a diszlo előtt levegőzik csapatokban és kitöbbre üvöltenek hajnalig.Tehát ha a tengerre néző szobát kapsz az jó és szép de kevés az alvás,ha viszont a másik oldalra a hegyekre néző szobát kapsz akkor,tengeri panoráma nincs de jóval csendesebbek az éjszakák.
A szállodábol kilépve balra a 2. sarkon van 1 supermarket ahol tényleg mindent kapsz kb.itthoni árakon,sőt 1 klassz látványpékség is van a bejáratánál.Ezenkivül lépten-nyomon kisboltok tehát tudsz pénzt költeni ezzel nem lesz gond :-)
Napi 4,5 euroért lehet a parton napágyat és ujabb 4,5-ért ernyőt kölcsönözni 1 napra.Szerintem jobban megéri 6-8 euroért bármelyik boltban venni 1 ernyőt és ha már csak 3x használtad olcsobb mintha bérelnél.Mindjárt folytatom...
#38 - tomttom - 2014.06.26. - 10:36
Tehát:mi is félpanzión voltunk a kajáról csak annyit hogy 10/10.
Kifogástalan.Gazdag svédasztal nagy választék,helyi specialitások és klasszikus ételek,volt tengerek gyümölcsei nap is amikor a normál kaják mellett kagylo,rák,polip,cápa stb. is volt.
Délben épp ahol jártok vesztek valami kajapótlékot,mert ha reggel bekajáltok vacsoráig nem lesz gond.Vizet mindenhol lehet venni különböző kiszerelésekben a hálózati viz nem iható még fogmosásra sem ajánlanám,max zuhanyozni jó.
800 eurot vittem de 600 kellett csak ugy hogy 2x voltunk barcelonában renfe-vel(helyi kisvasut).Ez elég költséges de ez sem veszélyes.1 returjegy ára 10 euro placa de catalunya megálloig,ez 1 nagy központ sok metroátszállási lehetőséggel innen érdemes indulni.Barcelonában pedig nem nehéz költeni,rengeteg klassz hely van,de a tolvajok miatt résen kell lenni mint mindenhol.Külön fakultativ programon nem voltunk most,néhány éve még igen de most önállóan utazgattunk barcelona és blanes felfedezésére.
Ha van még kérdés,várom,remélem tudtam segíteni :-)
#39 - tomttom - 2014.06.26. - 10:52
Hello!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, tervezzük hogy kirándulunk egyet a Montserrat hegyhez. Ha jól olvastam a vonat és a feljutás a hegyre oda vissza 20 euró/fő? Ez a pontosan a kolostorig visz fel ahol található a Fekete Madonna szobor is? Jó tudom hogy oda nincs belépő? Ha még magasabbra szeretnénk menni akkor pedig csak gyalogszerrel lehetséges? Mennyire kemény a csúcsra feljutni? Időben az kb mennyi egy normál tempóban?
Köszi előre is a segítséget.
#40 - Athina - 2014.06.26. - 12:39
Szia!

Igen, a kolostorig, ahova ingyenes a belépés, Barcelonában pedig el kell dönteni, hogy hegyi vasút, vagy libegő. A kolostortól még feljebb visz a csúcs felé egy sikló, a kolostortól még nem szabad elkezdeni gyalogolni, a siklóvégállomástól a csúcs még kb. 3 óra gyalog, a kolostornál adnak térképet.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.27. - 10:42
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm a segítséget. Mindenképp szeretnénk meghódítani a hegycsúcsot. :)
Egy hét és Go Barcelona!
#42 - Athina - 2014.06.27. - 21:59
Szia!
Szeretnénk felmenni Montserratra, s a családom libegőzni szeretne. Nekem viszont tériszonyom van. Szeretném megkérdezni, hogy zárt fülke-e a libegő, vagy nyitott, mennyire érezni a mélységet?
Köszönöm válaszod, Gabi
#43 - Józsa Gabi - 2014.06.29. - 20:38
Szia!

A libegő zárt, ugyanakkor nagyon magasra megy, és érezni a magasságot, tériszonyosoknak nem ajánlanám.
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.30. - 15:33
Köszönöm szépen :)
Gabi
#45 - Józsa Gabi - 2014.06.30. - 22:39
Sziasztok!
Cala Llevado kempingből milyen bejutási lehetőségek vannak Barcelonába? Vonat, busz menetidő is érdekelne, ill. menetrend. Barcelonai napijegy ehhez csatlakoztatható? 15 évesnek van-e diákjegy? Családi jegy 2 felnőtt 1 15 éves? Cala Llevadóból csak Barcelonán keresztül lehet eljutni Montserratba,
Köszönöm a válaszokat!
Era
#46 - Erika - 2014.07.02. - 01:25
Szia!

A kemping Tossa de Mar közelében van. Tossa de Marba nincs vonat, csak busz. Menetrend, árak: barcelonanord.com.
Ugyanakkor a tossa de mari buszállomástól még 3 km-re van a kemping, tehát a campinget kérdezzétek meg, hogy hogy érhető el a tossa de mari (vagy másmilyen) buszállomás a campingtől, lehet van transzferbuszuk, ill. lehetséges hogy a Lloret de Mar-Tossa de Mar busz, vagy a Barcelonából közlekedő busz megáll a camping környékén is.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.02. - 20:17
Kedves Tibor! Dicséret a fórum ért,nagyon hasznos. 22 én megyünk Barcelonába 4 napra, mivel kevés az idő,olyan szállást keresek,ami közel van a metróhoz, de mégsem hangos és megfizethető. Tudsz ajánlani valamit? Nincs egy térképed esetleg, amelyiken a városi tömegközlekedés útjai és a nevezetességek rajta vannak? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget . Györgyi
#48 - Börcsök Györgyi - 2014.07.05. - 09:47
Kedves Györgyi!

A város nevezetességei térképen az Interaktív térképek - Barcelona menüpontban.
A Városok, nyaralóhelyek, látnivalók - Barcelona rovatban a nevezetességek leírása, a Barcelona tippek, tanácsok menüpontban pedig információk, térképek a tömegközlekedésről.
Ezekben a menüpontokban ott van a Barcarooms hirdetése fenn, azt tudom ajánlani.
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.06. - 12:33
Sziasztok,
jól gondolom, hogy ha öt zónás T10-et veszek, akkor LLoretből és Malgratból ugyanannyiba fog kerülni az út Barcelonaba?
Előre is köszönöm!
Petra
#50 - Petra - 2014.07.09. - 15:30
Szia!

Sajnos nem, mivel Lloret de Marból nem megy vonat Barcelonába, ill. Lloret de Mar nem része a Barcelona környéki zónarendszernek. Malgrat de Marból is csak akkor érdemes az 5 zónás T-10, ha annyit mennétek Malgrat és Barcelona között, hogy megérje a vonaljegyhez képest. 5 zónás vonaljegy Malgrat és Barcelona között vonatra: 4,90 EUR, 5 zónás T-10: 40,95 EUR. Lloret de Mar-Barcelona távolsági busz: 10,75 EUR. Ugyanakkor Lloret de Marból lehet csak Blanesig is buszozni, onnan pedig már érvényes az 5 zónás T-10 a vonatra Barcelonába (csak így kitérő, átszállás).
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.10. - 02:28
Szia,
köszönöm a gyors választ. Hol tudom megnézni, hogy a zóna kártyák mire érvényesek? Egyik oldalon/leírásban sem találtam semmi konkrétat. én úgy számoltam, hogy ha nem is jó a Lloret-Blanes buszra (ami elvileg 1,85 EUR), akkor Blanes-ből Barcelona 6,50 EUR, tehát ha ketten kétszer megyünk, az már bőven meghaladja az 5 zónás T10 árát.
Malgratba szintén busszal tudok átjutni? Esetleg annak az árát meg tudnád írni?
Felmerül, hogy amennyiben nem túl drága az út, elmennénk La Roca Village-be, gondolom akkor erre a buszra (talán 405-ös járat Barcelonából) szintén nem érvényesek a zónás kártyák? Esetleg közvetlenül Lloretből tudsz közlekedést?
Köszi!
Petra
#52 - Petra - 2014.07.10. - 09:24
Szia!
Nem akarok nagyon beleszólni,de Blanes utáni megálló már Malgrat,Barcelona felé haladva R1 vonattal.Ennek az ára 3 euro körül van és ez returjegy.Ha Blanesig valahogy bejutsz onnan Barcelonába a legegyszerűbb bejutás szerintem az R1 vonat plaza de catalunya állomásig(központ) ennek az ára 10 euro(retur).Sajna Lloretről fogalmam sincs.
#53 - tomttom - 2014.07.10. - 15:11
Koszi, igazabol a nagy kerdes az, hogy milyen jegyet vegyunk, egyaltalan vegyunk e, vagy inkabb csoportosra fizessunk be.
#54 - Petra - 2014.07.13. - 11:59
Szia!

Itt tudod megnézni a különböző zónákat (a térkép alatt listaszerűen is):
http://www.tmb.cat/en/mapa-de-zones

Lloret de Marból Malgrat de Marba ahogy tomtom írta, inkább Blanesen keresztül mehetsz vonatátszállással, csak akkor a 'RENFE Blanes' megállóig közlekedő buszt keresd.
A La Roca Village-be a weboldaluk alapján Lloret de Marból is megy busz (nem érvényesek rá a közlekedési kártyák):
http://goo.gl/9knFyt
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 22:33
Sziasztok!

Először is nagyon köszi a sok-sok infót, igazán hasznos ez az oldal! Mi vasárnap repülünk Barcelonába, a szállásunk Tossa de Marban lesz.
Autót béreltünk reptértől-reptérig, azzal fogjuk bejárni a környék látnivalóit. A kérdésem az lenne, hogy a barcelonai kirándulásunkkor meddig érdemes bemenni autóval a város környékére, hol javasolt (esetleg egy olcsóbb P+R parkolóban) letenni az autót? T10-es jegyet tervezünk venni, és metróval, ill. gyalogosan bejárni a város főbb nevezetességeit.
A másik kérdésem, hogy a montserrat-i kolostort Barcelonán keresztül érdemes megközelíteni, vagy másfelé visz az út Tossából? A kolostor előtt meg lehet állni valahol kocsival, vagy ott is érdemes valahol lejjebb lerakni a kocsit, és esetleg fellibegőzni, hogy a gyerekek is élvezzék a látványt?

Előre is köszi a válaszokat!

Gyöngyvér
#56 - Magyar Gyöngyvér - 2014.07.15. - 09:47
Szia!

A barcelonai parkolásról csak annyit tudok, hogy ugyan külvárosokban meg lehetne állni, de a biztonság kedvéért, külföldi rendszámú autóval én ezt nem merném ajánlani. Mindenképp garázst ajánlanék, ezek listája, árai itt:
http://www.aparcamentsbsm.cat/index.php/bsm-car-parks/bsm-car-parks/network-map.html
a legolcsóbb úgy tudom az Estacio Barcelona-Nord. Vagy ott hagyjátok egyszerűen Tossa de Marban a kocsit.
Montserrathoz nem kell behajtani Barcelonába, lásd: Autós útvonaltervező menüpont, kezdőpont: Tossa de Mar, célállomás: Montserrat, Spanyolország (fontos hozzáírni, hogy Spanyolország).
Le lehet parkolni ingyen lent, majd fellibegőzni, vagy fel hegyivasútazni, de kocsival fel is lehet menni egészen a kolostorig, és ott leparkolni, a ti döntésetek.
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.16. - 02:38
Szia Tibcsi!

Köszi a választ! Hát az óránkénti több mint 3 EUR-s parkolódíj elég húzósnak tűnik egy egész napos barcelonai városnézés esetén, ezek szerint tényleg jobban járunk, ha inkább letesszük a kocsit valahol menet közben (pl. Callelában) és bevonatozunk a városba. (Ha jól emlékszem, a tengerparti vonatjegy olcsóbb, mint a távolsági buszjegy, ugye? Ráadásul gyönyörű helyeken megy a vonat....) Nem fizetős parkolóhely szerinted van valahol a Costa Bravan?
Köszi a Montserrati tippet is!

üdv:

Gyöngyvér
#58 - Magyar Gyöngyvér - 2014.07.16. - 10:59
Gyöngyvér,van 1 tippem.Nem kell bejönni Calleláig,hanem a főút mellett Santa Suzanna elején van 1 meki,ott ingyen lehet parkolni.Ezzel egymagasságban ha kisétáltok a tenger felé(kb.15 perc) máris ott a Santa Suzanna vonatállomás(R1).
10 euro per fő a returjegy Barcelona központjáig és tényleg csodás a partszakasz végig!
Lehet Tibcsi tud jobbat,én ezt javaslom.
#59 - tomttom - 2014.07.16. - 23:16
Sziasztok, nagyon hasznos a fórum, köszi a sok segítséget :) Esetleg tudtok biciklikölcsönzőt (és árakat) Lloret de Mar-ban?
#60 - PS - 2014.07.17. - 16:01
Szia!

A Calle Rio de la Plata 25. címen van egy biciklikölcsönző Lloret de Marban.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.17. - 23:49
Köszi a tippet tomttom!

Mindenkinek csodás nyaralást! :-)
#62 - Gyöngyvér - 2014.07.18. - 14:17
Sziasztok! Valaki megtudja-e mondani, hogy Lloret de Marban hol nem mély azonnal a víz. úgy látom képeken, videókon, hogy azonnal elmerül mindenki. Van-e olyan partszakasz a belvárostól nem messze, ahol rosszul úszók is feltalálják magukat? Nagyon köszönöm a választ!
#63 - molnár csilla - 2014.07.21. - 08:57
Szerintem Costa Bravan mindenhol gyorsan mélyül.
#64 - tomttom - 2014.07.23. - 17:14
Sziasztok,
Nagyon hasznos ez a fórum, köszönöm az eddigi hozzászólásokat is. Párommal augusztus második felében utaznánk Lloret de mar-ba. Gerona-i reptéren bérelnénk autót, és a kérdésem az lenne, hogy Lloret de Mar-ban tudjátok esetleg, hogy hol lehet biztonságosan és aránylag olcsón parkolni autóval? A szállodánkhoz nem tartozik parkolási lehetőség sajnos.
Köszönöm előre is a hozzászólásotok!
üdv:
Tomi
#65 - Tomika - 2014.08.03. - 14:13
Sziasztok szeretnék érdeklődni 23-án indulunk Tossa de Mareba este hogyan juthatunk át Llorette de Marba szórakozni? Meglesnénk ha már sokan írtátok hogy fiatalos és nyüzsgő :) Valaki esetleg utazik akkor? 08.23-09.02 között :)
#66 - Kikii - 2014.08.06. - 00:17
Szia!

Tossa de Mar és Lloret de Mar között busz közlekedik a helyi buszállomásokról. Ugyanakkor reggel busszal Llloret de Marból fél8 előtt nem tudtok visszamenni.
Menetrend itt (a középső rész), de a buszállomáson is látni fogjátok:
http://goo.gl/GmxjIL
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.06. - 01:55
Köszönöm Tibcsi a gyors választ :) busz árakróla tudnál írni?
#68 - Kikii - 2014.08.06. - 02:01
Nem tudom pontosan, de nem sok.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.06. - 10:11
Sziasztok 08-14-én indulunk autóval Santa Susanna-ba a Bon Repos Campingbe, bungallós szállásra. Járt-e valaki itt, van-e valakinek tapasztalata?
#70 - Zoli - 2014.08.10. - 08:31
Szia Tibcsi!
Az idén ismét Callelában nyaralunk, és mivel tavaly a "kötelező" Barcelónai látnivalókat megnéztük, az idén szeretnénk piacokra is eljutni. Bolha piac és élelmiszer piac is érdekelne. Ebben szeretném a segítségedet kérni mind a nyitva tartások, mind pedig az eljutás tekintetében.
Előre is köszönöm. éva
#71 - éva - 2014.08.12. - 16:08
éva,Malgrat de mar 2-3 vonatállomásra van Calellától és minden csütörtök délelőtt van bolhapiac nagyjából a város közepén de szerintem nem nagy szám.
#72 - tomttom - 2014.08.12. - 22:46
Tomttom köszönöm.
Válaszodat olvasra rájöttem, hogy nem jól kérdeztem. Barcelonában szeretnék piacra menni, ehhez kérnék segítséget.
Callelából vonattal mennénk, kérdésém, hogy meddig és melyik metróval tudunk piacokra eljutni? (élelmiszer- bolha)
Előre is köszönöm éva
#73 - éva - 2014.08.14. - 16:15
Nos,ha a R1 vonattal bejöttök plaza de catalunya állomásig(központ) onnan indul a la rambla amin ha elindultok a kikötő felé pár száz méter után jobbra van egy elég nagy és híres piac.Azt érdemes megnézni.
#74 - tomttom - 2014.08.14. - 22:36
Köszönöm.
éva
#75 - éva - 2014.08.15. - 09:50
Szívesen.Természetesen a piacokon fokozottan ügyelj az értékeidre,ott is vannak "norvégok".
#76 - tomttom - 2014.08.16. - 14:43
Sziasztok!
szervezem a montserrati kirándulásunkat, jövő héten megyünk a Costa Bravara.
malgrat de Marban lesz a szállásunk, ott vonatra szállunk, irány Barcelona... de melyik megálló? Hol szállok le? Honnan indul Montserratba a vonat? Libegővel szeretnénk fel-és lejönni is. Hol veszünk rá jegyet? Mennyibe kerül?
Köszönöm szépen, üdv. Susy
#77 - Susy - 2014.08.18. - 14:53
Szia!

Minden információ megtalálható a cikkben, a hozzászólások felett, a Montserrat bekezdés végén, az Eljutás Montserratba bekezdésben.
#78 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.18. - 15:02
Köszi Tibcsi a választ! Mèg egy dologban kèrnèm a segitseged. Egyik nap el szeretnènk menni Malgratbol Barcelonaba is. Oda vonattal megyünk, de Barcelonan belül? Erdemes venni varosnezo buszra jegyet es azzal bejarni? Vagy mi az a T10 jegy? Annyi helyen olvastam? 1 nap alatt mi az amit mindenkèppen latni kell Barcelonabol? Es hogy kozlekedjunk az egyes latnivalok kozott? Elore is koszi a valaszodat :)
#79 - Susy - 2014.08.27. - 22:07
Kedves Tibcsi!
Blanes leírásánál külön megemlíted a halpiacot. Szeretném azt mégnézni, kérdésem az lenne, hogy a vasút állomástól hogyan jutok el oda.
Köszönöm: éva
#80 - éva - 2014.08.28. - 15:02
éva,annyit tudok erről írni hogy amikor jegyet veszel a vasutállomáson,ott ahonnan Blanesbe indulsz,megkérdezik hogy buszjegyet is kérsz e?(tőlünk kérdezték)
Kérj.
A vasutállomás kijáratától indul a busz és érdemes a kikötőig kérni a jegyet,onnan már könnyebben megtalálod a halpiacot,ott 1 nagy informácios pavilon ahol ingyen térképet is kapsz.
Gyalog kb.1 óra mire átérsz a dimbes-dombos Blaneson a vasuttól a kikötőig(port).
Sajna erről több infóm nincs.
#81 - tomttom - 2014.08.30. - 11:00
Sziasztok! Calellába mennénk, Barcelona El-Prat repülőtérről, 4 fő. Kérdésem, hogy a T-10 gyűjtő jegyet a 4-es zónára hol tudnám megvenni? Köszönöm a segítséget! :)
#82 - Végh ágnes - 2014.09.26. - 13:23
Szia!

A reptér vasútállomásán megvehető.
De T-10-et csak akkor vegyetek, ha elég sokszor mentek hozzá Barcelonába. (4 zónás T-10: 35,65 EUR, vonaljegy: 4,9 EUR) - bár lehet arra gondoltok, hogy egy T-10-et használtok négyen, akkor persze úgy nagyon jó.
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.26. - 16:26
Tibcsi! Köszönöm a gyors választ! Igen, négyen szeretnénk használni a jegyet, oda-vissza elmegy 8 db, minimum 2* szeretnénk bemenni Barcelonába egy hét alatt. A vonatra is érvényes a jegy vagy arra külön kell venni? Köszi.
#84 - Végh ágnes - 2014.09.27. - 08:13
A 4 zónás T-10 a reptéri és calellai vonatra, és a barcelonai tömegközlekedésre is érvényes.
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.27. - 08:18
Tibcsi! Még egyszer köszi a segítséget, nagyon sok hasznos infót kaptam már tőled/tőletek. :)
#86 - Végh ágnes - 2014.09.27. - 20:33
Sziasztok!
Terveink között van,hogy augusztusban Costa Brava lenne a cél.
Nagyon meleg van ott augusztus közepe táján? A férjem nem nagyon bírja a kánikulát .
Köszönöm
#87 - Lókai Tímea - 2014.10.27. - 20:39
Szia!

Természetesen ahogy Magyarországon is meleg van augusztusban, a jóval délebbre lévő Costa Braván még melegebb van, átlagban 2 fokkal magasabb az átlaghőmérséklet ott mint Budapesten (de az extrém 40 fok közeli értékek kevésbé jellemzőek ott), de az átlagtól eltekintve, előre nem lehet tudni milyen idő lesz, lehet simán 30 fok feletti kánikula, vagy kellemesebb, 25-30 fok körüli idő is. Spanyolországon belül azért még a Costa Brava az egyik legkevésbé forró tengerparti rész.
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.28. - 15:49
Sziasztok. Idén június végén a családdal, két kisgyerekkel, Coasta Bravara szeretnénk menni. Melyik települést ajánlanám ok? Köszi
#89 - Antal Előd - 2015.01.05. - 21:22
Szia!

A cikkben leírásra kerülnek a costa bravai települések. Gyerekekkel Tossa de Mar vagy Blanes talán, Lloret de Mar viszont semmiképp, hacsak nem bulizni is akartok.
#90 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.05. - 21:26

Sziasztok!

Először is hadd gratuláljak az oldalatokhoz, nagyon profi, naprakész, komoly segítség saját szervezésnél, minden ismerősömnek ajánlani fogom.

Montserratba készülünk átruccani majd Barcelonából január 14, 15, 16 napok valamelyikén, de az általatok is ajánlott Barcarooms-os kisbuszba nem biztos h lesz utastársunk sajna, kettesben meg nem éri meg kisbuszozni :)

Alternatív megoldásunk a vonatozás lesz jan 16 pénteken, amihez lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni:

valahol olvastam h a montserrati libegő és / vagy a fogaskerekű most épp felújítás alatt van és nem működik január végéig.
Ti mit tudtok?

A http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/tour/barcelona-montserrat.html oldalon nem említik h most ne lehetne valamelyiket használni.

Köszi
üdv
T
#91 - vizitomi - 2015.01.09. - 13:59
Szia!

Az említett oldal nem hivatalos barcelonai, nem mindig frissítik minden eseménynél. Valóban, a libegő úgy tűnik, hogy január 12-30 között zárva van a libegő hivatalos weboldala szerint, a hegyi vasút nagy valószínűséggel nyitva van.
#92 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.10. - 04:42
ugye már nincsen bikaviadal Barcelonában?
#93 - tito - 2015.01.16. - 07:52
2011-ben volt az utolsó bikaviadal.
#94 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.18. - 15:12
üdv!
Kocsival megyünk Németországból Barcelonába és szeretnénk megállni Costa Bráván is mivel pont átmegyünk rajta :) 2 hetünk van és ebbe szeretném, ha Barcelona is beleférne. Mondjuk 1 hét Barcelona és 1 hét Costa Brava? Mondjuk megszállnánk egy helyen, és onnan saját kocsival kirándulgatnánk. Szerinted melyik települést válasszuk? április végén megyünk, úgyhogy nem is annyira strandolás, hanem a kirándulás, és a legszebb tájak érdekelnek minket.

Barcelonában is biztosan van longterm olcsó parkolás, de nem találtam meg a neten, ezzel kapcsolatban valami ötlet?

Előre is köszi a válaszokat/5leteket :)
#95 - Anita - 2015.02.08. - 13:18
Szia!

Hogy melyik települést válasszátok attól függ, mik az igényeitek (ilyenkor még minden costa bravai település csendes lesz), itt a cikkben bemutatásra kerülnek az egyes települések, így el tudjátok dönteni. Pl. jó hely Tossa de Mar, vagy ha úgyis kirándultok minden nap, akkor dönthettek ár alapján.
Hosszú távú parkolás/kedvezmények Barcelonában: alapvetően a kikötő, és a Barcelona Nord parkoló jöhet szóba:
http://www.aparcamentsbsm.cat/index.php/bsm-car-parks/advantages-and-discounts/special-rates.html
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.08. - 17:34
Sziasztok!
Szeptemberben megyünk a Costa Bravára, Malgratban foglaltunk szállást. A tengerről és a strandról szeretnék érdeklődni. Homokos vagy kavicsos a part? Mennyire mélyül gyorsan a víz? Lehet a parton napernyőt, ágyakat bérelni?
#97 - éva - 2015.02.15. - 20:04
Szia!

Malgrat de Mar strandja Lloret de Marhoz hasonló aprókavicsos-homokos, valamivel több homokkal mint Lloret de Marban. Arrafele jellemzőek a rendkívül gyorsan mélyülő strandok. Malgrat de Mar strandjáról konkrétan nem tudom, de nem hiszem, hogy kivétel lenne. Talán a Costa Braván Llafrancnál mélyül kevésbé gyorsan.
#98 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.15. - 21:29
Köszönöm a gyors választ. Délre a Costa Dorada strandjain sekélyebb és homokosabb esetleg a tenger? Torredembarrától néhány kilométerre egy Comarruga nevezetű településen találtam néhány szimpatikus szállodát. Erről a helyről van esetleg valami infótok?
#99 - éva - 2015.02.16. - 06:44
Igen, a Costa Doradára viszont a homokos, lassan mélyülő strandok jellemzőek, tehát Comarruga is ideális ilyen szempontból.
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.16. - 12:01
Napágy és napernyő bérelhető,de kb. 1 napi bérleti díjért vehetsz is a helyi szupermarketekben napernyőt.Jobban megéri.
#101 - tomttom - 2015.02.17. - 10:13
Kedves Tibor!

Párommal tervezünk júniusban Costa Barvara menni. Szeretnénk napozni és várost nézni egyaránt. Eddig úgy gondoltam, hogy Sanat Susanna üdülőhelyen foglalok szállást és majd onnan 2 naponta bemegyünk Barcelonába. Viszont most elbizonytalanodtam. Barcelona - costa Barva vonattal 1,5 óra. Barcelonának is van tengerpartja, lehet jobb lett volna Barcelonában szállást foglalni és onnan kimenni a partra amikor szeretnénk? Mit tanácsolsz? Köszönöm szépen
#102 - Tollas Rita - 2015.05.12. - 11:00
Kedves Rita!

Egyszerűen más a kettő hangulata, Santa Susanna egy nyugodt üdülőhely, Barcelona pedig egy pezsgő nagyváros, strandjai kevésbé szépek, és zsúfoltabbak, mint Santa Susanna strandjai, tehát ami nektek fontosabb, a városnézés, vagy a nyaralás.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.13. - 13:24
szia Tibcsi!

az El Prat reptérről Tossa de Marba hogy lehet legegyszerűbben eljutni (hétköznap)?
#104 - Zsolt - 2015.05.18. - 20:09
Szia!

El lehet jutni közvetlenül a reptérről is, de annak a busznak nem túl gyakori a menetrendje. Tehát lehet, be kell menni először reptéri vonattal, majd metróval a barcelonai buszállomásra, és onnan busszal Tossa de Marra. Bővebben itt: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/kozlekedes.html#barcelona-costa-brava
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.18. - 20:59
Sziasztok!Párommal jún.26.án mennénk Malgrat de Marba,a Rosa Nautica ba.Lenne pár kérdésem Malgrattal+fakultatívval kapcsolatban.Jól tudom,hogy az üvegaljú hajókirándulás csak Lloretből van?Ha igen,ugyan oda is érkezik vissza ugye?Mennyibe kerül Lloretbe a busz és hol lehet rá jegyet venni+a hajókirándulásra?Lloretbe milyen időközönként indul buszjárat?Malgratba még mindig van ingyenes buszjárat a Marinelandhoz?Ha igen hol vannak megállói?S mikor megy ki az 1.és vissza az utolsó?Malgratba a piac csak csütörtökön van?Hol is van pontosan?Hogy lenne legcélszerűbb utaznunk egyénileg,tömegközlekedéssel,ha Blanesbe a híres botanikus kertbe szeretnénk elmenni Malgratból?Barcelonába hol tudnánk jegyet venni az ottani #helyijáratra# metróra?S mennyibe kerülne 1 vonaljegy,meg ha van olyan 10db os gyűjtőjegy mint itthon? Mert a következő látnivalókat szeretnénk megnézni:
La rambla,piac,Sagrada Família,Güell park,CampNou.
Nagyon szépen köszönjük előre is a válaszokat.
#106 - Richárd - 2015.05.24. - 12:45
Jó sok kérdést tettél fel,1-2-ben talán tudok segíteni.Ingyenes buszjárat van Marinelandba(Blanes),szinte bármelyik hotel recepcioján vannak szórólapok,ahol a pontos felszállási helyeket leírják.10-től este 7-ig van nyitva főszezonban.A malgrati bolhapiac kb. a "horgonyos körforgalom" mögötti hatalmas parkolóban van amit ilyenkor kiürítenek és az árusoké a terep.Utcát ne kérdezz,de nem lehet eltéveszteni.Blanesbe vonattal a legcélszerűbb utazni azt hiszem 1 megálló(hosszú) malgratbol.Ha nem akarsz sétálni,akkor a pályaudvar kijáratánál szállj buszra és kérj jegyet a port-ig.A kikötőnél pedig helyi kisbuszok indulnak elég sűrűn,és érintik mindkét botanikus kertet(Marimurtra és Pinya de rosa).Napijeggyel egész nap utazgathatsz rajtuk a látnivalók közt.Barcelonában a metro-közlekedés gyors és megbizhato, a la rambla-ról nyílik a piac ha sétálsz a kikötő felé akkor jobb oldalon.A güell parktól metroval átmehetsz a sagrada familiához az se nagy túra,de a camp nou kicsit messzebb van,metroval megoldhato.
#107 - tomttom - 2015.05.24. - 18:14
Szia Richárd!

Van Barcelonában gyűjtőjegy, a barcelonai tömegközlekedésről itt olvashatsz: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html
#108 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.24. - 21:12
Még 1 jótanács Richárdnak.Blanesben a helyi kis városnéző buszon próbálj minél élőrébb ülni,mert ha mentek a messzebb lévő botanikus kerthez(Pinya de rosa),a hegyi utak tele vannak fekvőrendőrrel és ha hátul ülsz "gerinctörő"élménnyel gazdagodhatsz.Nem vicc.
#109 - tomttom - 2015.05.25. - 14:35
Sziasztok!
Köszönjük szépen az infókat!
Sajnos azért van több kérdésem,mert ez az ország még teljesen ismeretlen számunkra.Bezzeg ha Görögről lenne szó :)Köszönjük a jótanácsot is !Megfogadjuk.Olyan kérdésem lenne még,hogy Barcelonába a Tibidabo vidámparkba,a játékokra külön fizetni kell még a belépőn felül?Barcelonába ha éppen úgy jönni ki a helyi közlekedésünk,hogy 3 különböző metróval kéne mennünk,hogy a célunkat elérjük,úgy is elég személyenként 1jegy?Csak 1h15percen belül legyünk?Malgratba kerékpárt lehet kölcsönözni?Ha igen mennyiért és hol?Kell az ottani biciklizéshez fényvisszaverő mellény?Malgratba van olyan fakultatív,hogy quadtúra?Ki mit tudna erről?
Köszönjük,s jó éjszakát mindenkinek.
#110 - Richárd - 2015.05.25. - 22:46
Szia!

Júliusban megyünk a családdal Malgrat de Marba.
Tervezett út a reptérről: :Renfével bemegyünk Barcelona-Sants állomásig, utána R1 elővárosi vonat Blanesbe
Ha a reptéren egyből Malgratig veszek jegyet ez mennyibe kerül? Van gyerekkedvezmény ( 11 éves )?
Vagy érdemesebb T/10 gyűjtőjegy az 1 zónára + utána a 4, 90 jegy Malgratba?
Köszi a választ!
#111 - Laci - 2015.05.25. - 23:37
Sziasztok!

RICHáRD: Nem, a Tibidabo-jegy megváltása után nem kell külön fizetni a játékokra. Igen, egy T-10-es jeggyel át lehet szállni 1 óra 15 percen belül, metrón belül nem is lehetne újra érvényesíteni a jegyet, mert nem kell elhagyni a metró területét.
Igen, lehet Malgrat de Marban kerékpárt kölcsönözni, pl. itt: http://medbikestours.wix.com/medbikes#!rent-a-bike/c66t


LACI: A reptérről és Barcelonából ugyanúgy 4,90 EUR a jegy Malgrat de Marba, tehát T-10 nem szükséges, csak ha Barcelonába is elégszer bementek. Ekkor lehet venni 5 zónás T-10-et esetleg, ami érvényes a vonatra, és Barcelonába is, 39,55 EUR-ért.
Gyerekkedvezmény nincs.
#112 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.26. - 01:10
Köszönöm Tibcsi a gyors választ.
Ezek szerint a reptéren veszek 3 jegyet Malgratba (4, 9Euro/ jegy) és azzal egyszer át is tudok szállni? ( Barcelona Sants-on) Ezek szerint egy jegyet kétszer érvényesítek? ( reptéren + Santson)
#113 - Laci - 2015.05.26. - 07:50
Nem kell még egyszer érvényesíteni szerintem, csak át kell szállni, de a pénztárban a repülőtéren érdemes megkérdezni.
#114 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.26. - 12:14
sziasztok,

1 hetet töltöttünk Tossa de Mar -ba, pazar, csendes hely - ajánlom mindenkinek.
Néhány hasznos infot leírok, hátha jól jön valakinek:

Eljutás, Tossa de Mar megközelítése 2 módon lehetséges tömegközlekedéssel:

- az El Prat reptérről a Sarfa busztársaság visz ki, de szezontól függően csak 4-7-szer indul. Itt lehet a menetrendet lecsekkolni:
http://www.sarfa.com/paginas/interurbano_buscador.php
Jegyár: 14,25 euró. érdemes Barcelonába bemenni, a Barcelona Nord pályaudvarról (Arc de Triomf metrómegálló) gyakrabban megy ki busz Tossába, innen 12,75 euró. Az út a reptérről 2 óra, Barcelonából 1,20 óra,

- van egy nagyon olcsó megoldás is:) Renfevel, 46-os busszal bemenni T10-es jeggyel Espana metrómegállóba(0,99 eur). Onnan elmetrózni az Arc de Triomf megállóba (itt nem vesz le újabb jegyet a T10)=> itt újra Renfe-re szállni és Blanes-ig elmenni (+0,99 eur). Szinte végig a tengerparton megy a vonat, nézelődésre is nagyon kellemes.
Blanes-től pedig 2,85 euróba kerül a jegy Tossa de Mar -ba. így spórolni lehet több mint 8 eurót, oda-vissza két főre már 34 euró a megtakarítás :) Viszont az út kb. 1 órával hosszabb így :(

#115 - Gabor - 2015.05.28. - 20:00
van egy nagyon jó és olcsó étterem Tossa de Marba, a tengerparttól kis sétára (kb. 80 méterre) a Passatge Xixanet 3. szám alatt, az étterem neve Tapa A Tapa.
Többfajta menü van, legolcsóbb 8,95 euró, de már ezzel is jól lehet lakni, mert 2 főételt választhatsz az 5-5 felsorolt közül!!!
A paellájuk pedig igazán fantasztikus, verseng a barcelonai csúcs peallákkal - ráadásul csak, 13,5 eurót kérnek érte.
Nagyon jó hely, mi miután felfedeztük, csak ide jártunk, barátságosak, a tulaj különösen - hivatkozzatok ránk(Gábor from Hungary :)), ígérték, hogy ezután a magyaroknak kiemelt eljárás jár, annyit ettünk ott :))

Amúgy nemcsak strandolni lehet, hanem hajózni is...
1. A Fondo Crystal a környéket (hegyek, barlangmélyedések) mutatja meg a tengerről, 15 euróért, pontosan 1 órány hajózást kapunk ezért. (Akinek hányingere van, nem ajánlott, mert kis hajóval mennek, és eléggé imbolyog a hullámos tengeren...) Nekem mondjuk hányingerem nem volt, viszont annyira nem is tetszett, de kisgyerekes család mellettünk nagyon élvezte.

2. Nekem jobban bejött a Defijet Boats(http://www.dofijetboats.com/btn4.php ) hajóútja. Ez végigvisz Costa Brava nagyrészén, végig a part mellett megy, fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk az egyes faluk-városok mentén...
Nagy hajóval mennek, így nem kell tartani a tengeribetegségtől sem :)
#116 - Gabor - 2015.05.28. - 20:26
Sziasztok, abban szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy a Costa Brava-i települések közül melyiket ajánlanátok leginkább? Június közepén mennénk, olyan helyet keresnénk, ami szép és ahol "van élet", de azért nem csak a bulizós, "őrült" fiatalokkal van tele. Santa Susanna-t és Pineda de Mar-t néztem első sorban, de közben olvastam róluk olyat is, hogy ezek nagyon pici helyek és nem is túl szépek. Tanácsokat, ötleteket előre is nagyon szépen köszönöm!
#117 - Kriszti - 2015.05.29. - 11:43
Sziasztok!

GABOR: Köszi a hasznos beszámolót a látogatók nevében is! :)


KRISZTI: Ami bulizós, az Lloret de Mar, és onnan lehet kirándulni szép helyekre, Tossa de Mar nagyon közel van. Lloret de Marhoz hasonló nem nagyon van, esetleg Calella, Malgrat de Mar - valamennyire. Vagy megszállhattok valahol Lloret de Marhoz közel, és csak bulizni átmehettek Lloretbe.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.29. - 17:11
Kriszti,valóban nem egy világváros Santa Suzanna de egy utca választja el malgrat de martól aminek viszont van óváros része,ingyen lifttel fel lehet menni egy kis kilátóhoz és napközben eléggé civilizált....este viszont megőrülnek a fiatalok és inkább a Santa Suzanna részen lehet pihenni.Ez saját tapasztalat.
#119 - tomttom - 2015.05.29. - 17:13
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy tudna e valaki küldeni olyan linket(ket),ahol meg tudnám nézni a Costa Brava i menetrendeket.( Malgratból szeretnénk eljutni Blanesbe,Lloretbe,Tossaba és vissza)
#120 - Richárd - 2015.05.29. - 20:58
#121 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.29. - 21:03
Szia Tibcsi!

Köszönöm az eddigi infókat. Megnéztem a jegyárakat és a következő lenne a kérdésem.
Barcelonába érkezünk repülővel Onnan renfével megyünk Malgrat de Marba. ( 2 felnőtt + 1 gyerek)
+ Még legalább egyzsre bejövünk majd Barcelonába. Ez oda vissza ismét 6 jegy.
A Barcelona malgrat de Mar jegy ára 4,90 Euro / Fő / út
Ha egy T/ 10 jegyet veszek az 5 zónára ez ha jól olvastam 39, 90 Euró.
Ezzel meg lehet tenni az előbb írt 3 utat? ( + még 1 jegy maradna) A reptérről szerdán megyünk a szállodába a Barcelonai nap pedig szombat / vasárnap lenne.
Vagy a T/10 gyűjtőjegynek ( 5 zóna) van valami időbeli korlátozása?

Köszönöm válaszod!

Laci
#122 - Laci - 2015.05.30. - 12:44
Szia!

Valóban, 5 zónás T-10 39,55 EUR, ezzel át tudtok még szállni Barcelonában metróra megérkezés után (de Barcelonában egyéb tömegközlekedésre már ne azt használjátok, mert ahhoz drága, hogy arra használjátok el), vagy lehet venni csak vonatra 10 alkalmas jegyet (Bonotren), amivel nem tudtok már átszállni majd metróra, annak ára pedig 33,50 EUR.
Igen, az 5 zónás T-10-el, vagy 5 zónás Bonotren jeggyel megtehetitek ezeket az utakat, és egy kártyát többen is használhattok, csak háromszor kell érvényesíteni. Míg ott vagytok, jók a jegyek (év végéig érvényes a T-10, a Bonotren pedig 90 napig).
#123 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.30. - 15:26

337 bejegyzés kiegészítés
Köszi az infót, akkor ha jól értem, ha az 5 zónás T/ 10 es jegyet veszem akkor a reptérről ezzel be lehet menni Renfével Barcelona-Sants állomásig, utána R1 elővárosi vonat Blanesbe . ( A reptér és Sants között nem kell egy + metrójegy??)
Ha az 5 zónás Bonotren jegyet veszem, akkor viszont reptér Sant között kell T/1 10 es gyűjtőjegy?
( Ebből 3 - at használnánk el, a többit, meg ha megyünk Barcelonába)
Mindet lehet a reptéren kapni?
Tudnak angolul esetleg németül??
Köszi a választ!

Laci
#124 - Laci - 2015.05.30. - 21:44
A reptér és Sants között nem kell más jegy (pláne nem metró, mert nem metró, hanem vonat közlekedik, a metrót arra írtam, hogyha megérkeztek Blanesből várost nézni, utána), mert az utat fedezni fogja vagy a Bonotren, vagy a T-10, hiszen az egy 5 zónás jegy, érvényes Barcelonában is. Az 5 zónás Bonotren esetén sem kell külön jegy, hiszen vonattal közlekedtek, a Bonotren Barcelonában nem lesz csak érvényes a metróra. Tudnak angolul, de automata is van.
#125 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.30. - 21:48
Köszi, egyébként van valahol egy átfogó táblázat a jegyekről ezen a honlapon?
+ a t/ 10- es 5 zónás illetve a Bonotren jegy egy alkalommal hány perces ( órás) útra jó?
#126 - Laci - 2015.05.30. - 22:10
A Barcelona tippek menüpontban megtalálhatod a barcelonai tömegközlekedési jegytípusokat:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html
A Barcelona környéki elővárosi vonat jegyeket pedig leírtam, a vonaljegy, a Bonotren, és az 5 zónás T-10 jöhet szóba, de itt ugyanezt megtalálod leírva:
http://rodalies.gencat.cat/en/tarifes/servei_rodalia_barcelona/generals/
Az 5 zónás jegy egy útja az első érvényesítéstől számítva 2 óra 15 percig érvényes, a Bonotren csak elővárosi vonaton, a T-10 metrón, és barcelonai tömegközlekedési eszközökön is.
#127 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.30. - 22:14
342 válaszhoz:
A menetrend szerint
09:38 - Reptér 09:57 Barcelona Sants R1 Barcelona Sants indul 10:13 11:31- Malgrat de Marba érkezik
Ez így belefér a 2: 15 percbe . De az átszállásra börőndel és helyismeret nélkül van 15 percem. és ha a Sants nál csak a fél órával későbbit érem el, akkor már túllépem a 2: 15 percet. Nagyon nézik ezt, vagy Malgrat ban a kiszállásnál is van kapu ahol be kell dugni a jegyet??
( Vagy csak akkor gáz, a túllépés ha ellenőr jön??
Köszi Laci
#128 - Laci - 2015.05.30. - 23:24
érdemesebb lehet Clot állomáson átszállni, az kisebb állomás, könnyebb navigálni mint Santsen. Ott 16 perced lesz az átszállásra.
#129 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.31. - 00:15
Tibcsi, Tomttom, nagyon köszönöm a válaszokat Nektek! :)
#130 - Kriszti - 2015.05.31. - 17:51
343- 344 bejegyzéshez:

Köszönöm, megnéztem a térképen.
Akkor a reptérről ( végállomásról) megyek a Clot állomásig.
(ez ugyanaz az mint az El Clot Arago?)
Bármelyik renfe közvetlenül oda visz?( vagy át kell szállni?)


Csak azért kérdezem, mert a következő linken nézelődtem
http://rodalies.gencat.cat/en/linies_estacions_i_trens/servei_rodalia_barcelona/
Itt bármely számra kattintok ( az R2- öt próbáltam ) mindig az R/1 vonal jön be.
Ez kissé bezavar.
Köszi Laci
#131 - Laci - 2015.05.31. - 23:32
Igen, Clot és El Clot-Aragó ugyanaz. A reptérről csak egyfajta vonat megy, az R2 Nord, ez mind odavisz.
#132 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.01. - 00:50
Szia Tibcsi! Kicsi segítséget kérnék! Marinelandba szeretném megvenni online a jegyeket, és nem enged fizetni sem betéti, sem hitelkártyával. Tudsz valami megoldást? Köszi. :)
#133 - V.ágnes - 2015.06.29. - 12:57
Szia!

Nem tudom kipróbálni most, de attól függ, mi a hibaüzenet, a bankoddal lépj kapcsolatba, hogy hol a probléma. De fizethetsz PayPal-lal is, az úgy biztos hogy működni fog, az a világ minden weboldalán jó, mert nem az oldaltól, hanem a PayPal-tól függ, regisztrálhatsz egyszerűen, és hozzáadhatod a bankkártyád, de lehet regisztráció nélkül is jó, csak megadod a bankkártya adataid a PayPal oldalán.
#134 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.29. - 16:45
Tibcsi! Köszönöm az ötletet, PayPal-lal ki tudtam fizetni a jegyeket. A bankkártyák nem működtek, sem az Erste Bankos, sem az MKB Bankos, úgyhogy valószínű nem a banknál van a probléma.
#135 - V.ágnes - 2015.06.30. - 08:57
Szia Tibcsi!
Mi is a jövő héten megyünk a Costa Bravara.
Egy kis segítség kéne : Barcelonában este meg akarjuk nézni a szökőkutat. A renfét megtaláltam, mikor megy vissza Malgrat de Marba.
A honlapon úgy olvastam, hogy az Espanya megállónál van ez a program. Innen kéne átmennünk vagy a Santsra, ( L3)vagy az az El Clot Aragóra.( L1 vonal)
A metróhoz hol találok olyan menetrendet, ahol rajta vannak az időpontok? (Gondolom este ritkábban jár.)
#136 - Laci - 2015.07.11. - 11:46
Szia Tibcsi!

Azt szeretném kérdezni,hogy Lloret de mar -ból van a stadionhoz szervezett kirándulás? Válaszod előre is köszönöm!
Anita
#137 - Anita - 2015.07.11. - 17:30
Sziasztok!

LACI: Ezt a kérdést feltetted a Barcelona tippek menüpontban is, ott válaszoltam.


ANITA: Nem biztos, hogy pont oda (meccs nélkül) van, nézelődj a városban, de ha nincs, akkor eljuthatsz busszal, majd Barcelonában metróval, lehet, hogy jóval olcsóbban.
#138 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.12. - 19:41
Szia! Barcelonában kb. mennyi időbe telik egy Montserrat túra?
A férjem mesélte, hogy régen a spanyol faluban (Poble Espanyol) olyan kézművesek voltak, ahol ki lehet próbálni mindent, persze pénzért. Ez most is van?
Stadion túrára a helyszínen is lehet venni, vagy azt is ajánlott online?
#139 - Kati - 2015.07.18. - 13:38
Szia!

Barcelonai indulással a Montserrat-túra: csak az utazás oda-vissza kb. 3 óra + várakozás az indulásokra, ezen kívül, amennyit fenn töltötök a hegyen: pl. legalább fél óra ott szétnézni, nézni a kilátást, plusz pl. ha sorban álltok a Fekete madonnához, az akár 1 óra, vagy ha a kolostortól feljebb mentek még, az akár még több óra.
Igen, vannak ma is kézművesek a Poble Espanyolban.
Előfordulhat, hogy a Camp Nou stadiontúrára is van sor, így nyáron, tehát érdemes lehet előre jegyet venni.
#140 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.18. - 15:19
Kedves Látogatók!
Szeptemberben érkezünk a párommal Costa Brava-ra. Már nagyon várjuk! :) Csak ezt az oldalt találtam az interneten, ami idei hozzászólásokat is tartalmaz, ezért remélem lesz valaki aki segít a kérdéseim megválaszolásában :) Szeptember második hete időjárás tekintetében mennyire meleg? Néztem az előrejelzéseket, de biztosra nem venném ezeket. Viszont ha valaki volt már ebben az időszakban, kérem, ossza meg tapasztalatait. Autót szeretnénk bérelni. Olvastam, hogy Barcelonába nem érdemes bemenni vele. és azt is láttam 1-2 helyen (2005-6-os hozzászólásokban), hogy van egy pláza aminek 5000 férőhelyes ingyenes parkolóháza van. Erről tud valaki valamit esetleg? Merre található pontosan? Nevét esetleg? Igaz-e, hogy hétvégente ingyenes Spanyolországban a parkolás? Szombaton és vasárnap is, vagy csak vasárnap? Az autópálya díjakról van valakinek friss információja? Barcelona és a tőle északra eső tengerpart közeli szakasz érintene és érdekelne minket. Még nem ástam bele magam a témákba, elég kétes infókat találtam eddig ezen kérdéseim kapcsán, ezért gondoltam, hogy ha valaki járt már ott és tud esetleg válaszolni, az megnyugtatóbb infó lenne számomra :) Nagyon szépen köszönöm előre is, Erika
#141 - Erika - 2015.07.21. - 15:20
Kedves Erika!
Ha Barcelonától északra eső szakasznál Mataro,Calella,Malgrat de mar részekre gondolsz és ha errefelé lesz a szállásotok,akkor azt tanácsolom a légkondis és megbízható helyi vonattal menjetek be Barcelonába,ott pedig a metro elvisz mindenhova.én tuti nem autókáznék.Saját tapasztalat.
#142 - tomttom - 2015.07.22. - 00:06
Sziasztok!
Először köszi Tibcsi a sok jó ötletet.
(pl.gyűjtőjegyek)
Egy nagyon szép hetet töltöttünk Malgratban. Szinte mindent magunk intéztünk ( kirándulások) így sok időt és azért pénzt is spóroltunk.
Online megvettem itthon a jegyeket, pl. a Güell parkba mikor odaértünk mi csak 20 percet vártunk, mások 2 órát!! ( akiknek még nem volt jegyük)
A bolti árak alapvető dolgoknál nem drágák. Dobozos sör pl 70 cent - 1, 20 Euro az 5 literes víz 1- 1, 20 Euró 0, 5 literes kóla ( palackos) 70- 80 cent.
Drágábbra számítottam. Pizza 32 cm- ( 6-9 Euro)
Egyedül a Moseratti infó ne m fedte teljesen amit tapasztaltunk. Itt aazt olvastam hogy 20 Euro oda vissza, benne van a libegő is. Viszont azt külön tudtam csak megvenni így egy kicsit drágább volt.
Több hozzá szólás volt a közbiztonsághoz ( zsebesek) figyelni kell de nem volt semmilyen gondunk, az 1 Eurós (kamuárusok) segítségét nem kell igénybe venni!
Szinte minden metró megállóban volt egy biztonsági őr, többször kutyás járőröket is láttunk.
Ha konkrét kérdés van én is szívesen segítek, ha tudok!

üdv

Laci
#143 - Laci - 2015.07.23. - 12:34
üdv mindenkinek !
Egy olyan jellegű kérdésem lenne , hogy mi a párommal aug. 31 el megyünk ki Cala Llevadó-ba a kempingbe .
Na mármost a tapasztalatok alapján milyen időjárás ami jellemző lehet arra a környékre ebben az időszakban?
Arra fele vannak kisebb nagyobb belülős szórakózó helynek mondható "pub"-ok ? :)

előre is köszönöm a válaszokat !

üdv ,
Balázs
#144 - Balázs - 2015.07.24. - 00:35
Sziasztok!

ERIKA: Napos, meleg idő szokott lenni még szeptember második felében a Costa Braván, de lehet már néha eső, vagy hűvösebb. Előrejelzéseket ilyen időtávban még tényleg nem tudsz nézni, 1 hétre előre pontos csak nagyjából. Autót bérelhettek, de valóban, ahogy tomtom írja, Barcelonába konkrétan ne azzal menjetek inkább, hanem vonattal, vagy ha nem annak a vonalán vagytok, akkor busszal.


LACI: Köszönöm a beszámolót!


BALáZS: Augusztus végén teljesen jó idő lesz a legnagyobb valószínűséggel a Costa Braván. éjszakai élet a campingtől 10 km-re lévő Lloret de Marban van, de "csak" beülős helyek a közelebb lévő Tossa de Marban is.
#145 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.24. - 09:12
Sziasztok mi aug. 28 án megyünk LLoret del marba
Lenne pár kérdésem.
Lloret del marban is van piac nem tudjátok és ha igen melyik napokon?
Ott tudunk majd befizetni fakultatív programokra irodáknál igaz? akár barcelona akár hajókirándulás.
Nagyon szeretnénk megnézni amit csak tudunk de mivel még nem jártunk ott ezért még kicsit tanácstalan vagyok a kivitelezésben ha tudtok tanácsot adni akkor előre is megköszönöm :)

#146 - Bea - 2015.08.17. - 13:41
Szia!

Ha van idén is, ill. lesz még akkor piac, akkor az keddenként 9-től van, az Olympic Hotel után.
Igen, be lehet fizetni fakultatív kirándulásokra, vagy Barcelonát meglátogathatjátok egyénileg is, egyszerűen busszal bementek a Barcelona Nord buszállomásig, majd onnan metróra szállva először, vagy akár utána városnéző buszra, bejárhatjátok a várost.
#147 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.17. - 13:46
Szia Tibcsi!

újra irány Barcelona (hatodszor ) és még mindig nem láttunk mindent!
Most távolabb merészkedünk, Port Aventura az egyik cél és most nézzük meg először Montserratot is. Kérdésem: a kolostortól a gyalogos túra a Sant Jeroni csúcsig oda-vissza három órás, vagy csak odafelé? Milyenek a terepviszonyok, laza sétálós, vagy inkább tényleg túra? Köszi, Timi
#148 - Timi - 2015.08.17. - 14:01
Szia!

A kolostortól Sant Joan sikló, majd utána jön az oda-vissza kb. 3 órás túra (ki is egészítettem a leírást, hogy egyértelmű legyen, hogy ez oda-vissza). Ha már a kolostortól gyalogoltok, nem szálltok fel a Sant Joan siklóra, akkor még 1-2 órával több. Ez túra, nem laza sétálás, de egy átlagos kondiban lévő ember megcsinálhatja :) A legmeredekebb rész a kolostortól van, de arra ott a sikló.
Jó utat! :)
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.17. - 14:20
Beának ! Magyar nyelvű idegenvezetős programok a Sol travel uatzási iroda Loretben élő utaskisérőjénél van. Mi is tőlük kértünk listát. Esetleg érdekel ,amit én kaptam tőlük át tudom küldeni csillogoviragom @freemail.hu
#150 - Milka - 2015.08.17. - 17:17
Köszönöm szépen az eddigi segítséget
úgy döntöttünk h Barcelonába egyénileg megyünk remélem sikerül megnéznünk amit csak lehet
Esetleg tud valaki arról infót h mennyi a belépő a Camp Nouba? nem meccsre hanem csak így stadionlátogatásra?
#151 - Bea - 2015.08.19. - 09:25
23 Euró.
Camp Nou, és egyéb barcelonai belépők, nyitvatartások, eljutások a Barcelona menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
#152 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.19. - 12:16
Sziasztok!
Péntek éjszaka érkezünk Spanyolországba, Costa Bravan töltünk egy hetet, a "Paseo Marítimo, 1, 08380 Malgrat de Mar, Barcelona, Barcelona, Spanyolország" cím alatt. Autót béreltünk és szeretnénk a hétfői napot Barcelonában tölteni (09.14). Olvastam, hogy Barcelonába nem érdemes autóval bemenni. Esetleg valaki aki jártas a helyi közlekedésben, meg tudná írni, hogy hogyan érdemes eljutnunk a fenti címről Barcelonába aznap reggel? A Güell Parknál szeretnénk kezdeni a napot, nyitásra jó lenne odaérni. Melyik közlekedési eszközt ajánljátok és mennyibe fog kb. kerülni az utazás/fő? Vagy ha esetleg van arra vonatkozóan javaslatotok, hogy meddig menjünk el autóval (érdemes-e egyáltalán, van-e útközben ingyenes parkoló ahol ott hagyhatjuk, vagy van-e közvetlen járat a címünkről Barcelonáig) és onnan mire felszállva folytassuk az útunkat, azt is szívesen vesszük :) Illetve még arra is kíváncsiak lennénk, hogy ha mondjuk este a napot a zenélő szökőkút megnézésével zárjuk, onnan hogyan, mikor, mivel jutunk pontosan haza?
Nagyon-nagyon köszönjük!!! :)
Era+Gabesz
#153 - Era - 2015.09.07. - 14:20
Szia!

Egyszerűen vonatra szálltok Malgrat de Marban, a vasútállomás 500 m-re van a szállodától.
Egy irányú jegy 4,90 EUR.
Ha a Güell Parkban kezditek a napot, akkor a Catalunyán szálljatok le a vonatról, onnan pedig L3 metró Vallcarca állomásig, vagy pedig 24-es busz.
Ha a napot a táncoló szökőkútnál zárjátok, az a Pl. Espanyán van, onnan L3 metró Sants Estacio vagy L1 metró Catalunya állomásig, mindkét helyen felszállhattok a vonatra visszafele.
Az utolsó vonat Sants állomástól 22:54-kor indul Malgrat de Marba, további menetrend: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
Felesleges bemenni autóval bármeddig.
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.07. - 17:40
Kedves Tibcsi!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
Szuper az oldal, rengeteget segít a programtervezésben. Minden elismerésem!
#155 - Era - 2015.09.10. - 12:16
Szia Tibi! Ha 4v. 5 napra veszek Barcelona cardot,akkor milyen kiegészítő tömegközlekedési jegyet javasolsz még hozzá? Kell hozzá? Reptéről a szállodába tömegközlekedéssel mennénk, köszi előre is
#156 - Heni - 2015.10.01. - 17:18
Szia!

A Barcelona Card tartalmaz tömegközlekedést is, tömegközlekedésre nem kell más mellé. Információk a Barcelona Cardról, és a barcelonai tömegközlekedési jegyekről a Barcelona tippek, tanácsok menüpontban.
#157 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.02. - 11:45
Kedves Tibcsi,
Szeretnék többet tudni arról, hogy hogy lehet eljutni Barcelonából vonattal Figueresbe, úgy hogy esetleg megszakítjuk az utazást Girona-ba. és mindez mennyibe kerül, milyen jegyet kell hozzá venni stb. Ha lehet, számítanék a válaszodra! Előre is köszönöm,
Kriszti
#158 - Hanti Krisztina - 2015.10.16. - 10:24
Kedves Krisztina!

útmegszakítás nem lehetséges egy jeggyel, tehát kell egy Barcelona-Girona, és egy Girona-Figueres jegy.
Barcelona-Girona jegy nagysebességű vonaton 16-31 EUR között, lassú vonaton 8,40 EUR.
Girona-Figueres vonatjegy pedig 4,10 EUR.
Menetrend: http://www.renfe.com/EN/viajeros/horarios.html
A vonatok Barcelonából a Sants állomásról indulnak, a lassú vonatok megállnak Passeig de Gracia és Clot állomásokon is.
#159 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.16. - 11:37
Szia!
Gratulálok az oldalhoz, nagy segítség!
Jövő héten utazunk Barcelonába/Santa Susannába, a szállás lesz Santa Susannában, pihenés és tengerpart, de lesz több nap városnézés is. Végigolvastam a két Barcelonás oldalt és ezt is, de azért lenne még kérdésem. Wizzairrel utazunk, tehát reggel már Barcelonában leszünk, a csomagokat betesszük Santsnál a csomagmegőrzőbe, és irány a város. A T10-es 1 zónás jeggyel jövünk be a reptérről, érvényesítjük a reptéren a jegyet, majd a Santsnál átszállhatunk bármire, de az újra érvényesítés nem von le újabb jegyet, jól gondolom?
Este pedig vonattal mennénk Santa Susannába, itt ha jól néztem 5 zónás jegyet kell venni, de abból is veszünk T10-est (ezt ketten használjuk), ezt is használhatjuk már a városban is (tehát az utolsó helyről már ezt érvényesítjük a metrón, majd az átszállásnál újra)?
Az egy zónás jegy az csak Barcelonára van, vagy arra is érvényes hogy átmenjünk Blanesba, mert az egy zónán belül van Santa Susannával?

#160 - Norbi - 2015.10.21. - 15:42
Szia!

Igen, így működik a T-10!
Az 5 zónás T-10-et használhatjátok a városban, de igen, ahogy írod, csak a vonat felé használjátok, mert ahhoz hogy egyébként a városban ezzel utazgassatok, egy kicsit drága.
Igen, Blanes és Santa Susanna között használhatjátok az 1 zónás T-10-et!
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.21. - 18:33
Köszönöm a megerősítést!
Blanesban a vasútállomásról van busz a városközpontba? érvényes rá a T10-es jegyünk, átszállhatunk rá?
#162 - Norbi - 2015.10.25. - 06:00
Ez a busz közlekedik a blanesi vasútállomás és a központ között. Vonaljegy Blanesen belül 1,85 EUR, a T-10 nem tudom pontosan, hogy erre érvényes-e:
http://www.transpujol.com/en/content/regulars/interurban-selva
#163 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.25. - 10:57
Kedves mindenki !

Calella és környékén gyorsan mélyül a víz vagy nagyok a hullámok??
#164 - Bogdányi Evelin - 2015.11.09. - 20:06
Kedves Evelin!

A Costa Braván, így Calellán is rendkívül gyorsan, szinte azonnal mélyül a víz. A hullámok nagysága időjárástól függ.
#165 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.09. - 21:36
köszi
#166 - Bogdányi Evelin - 2015.11.10. - 19:45
Sziasztok! Blanes tengerpartja homokos vagy kavicsos? A víz mennyire gyorsan mélyül? Mert tavaly Calellánál voltunk és az nem igazán tetszett az a rész. Szeretném ezt idén elkerülni. Köszönöm a segítséget. V.ágnes
#167 - V.ágnes - 2016.01.08. - 11:20
Szia!

Blanesben is homokos a part, de rendkívül gyorsan mélyül a víz, mint az egész Costa Braván.
#168 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.08. - 19:42
Sziasztok!
Szeretnek egy kis segitseget kerni. Nyaron a Costa Bravara szeretnenk menni es egyenlore tanacstalan vagyok a pontos hellyel kapcsolatban. 2 felnott, 2 nagyobb gyerek/16,18/ es 1 kisebb/5/, ugyhogy nehez mindenkinek jot tenni. Kepek alapjan Tossa de Mar nagyon bejon, de szivesen meghalgatnek tapasztalatokat. A terv egyenlore annyi h autot berelunk, mert nem szeretunk egy helybe lenni es hotelbe mennenk ahol a reggeli megoldott. Tudom meg kicsit odebb van, de mar most sok szallas tele van. Barmilyen otlet, tanacs jol jon. Elore is koszonom.
Csaba
#169 - Csaba - 2016.01.14. - 21:06
Szia!

Nem írtad meg, hogy milyen szempontból, de Tossa de Mar valóban egy jó, szép, és nyugodt hely.
#170 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.15. - 09:54
Szia Tibcsi!
Tulajdonkeppen szallas ugyben nincs meg dontes. Az se hogy hol es az se hogy kivel. Utazasi iroda vagy Booking.com. Utaztam mar parszor igy is ugy is, de minden orszag mas es szivesen meghallgatom masok velemenyet, tapasztalatat. Udv. Csaba
#171 - Csaba - 2016.01.17. - 13:14
Szia!

Utazási irodával én még sose utaztam, ha olcsóbban tud úgy kijönni esetleg, szerintem akkor éri meg, a Costa Bravára teljesen jól el lehet menni egyénileg.
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.17. - 20:36
Szia, es Te tudnal ajanlani szallast?
#173 - Csaba - 2016.01.18. - 15:42
Szia!

Konkrét szállást ott nem tudok sajnos ajánlani. De ha az oldal keresődobozait használod (booking vagy hotelscombined ezen az oldalon keresztül), szívesen nézek, ha megmondod, hány nap, és milyen árkategória, hogy Tossa de Mar lenne-e, és kb. mik a fő szempontok. De gondolom, ezt te is meg tudod csinálni, mivel utaztál már párszor, ahogy írod. De nézhetek, ha szeretnéd, ha cserébe az oldalon keresztül foglalsz :)
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.18. - 16:23
Szia,
persze szivesen foglalok ezen az oldalon keresztul. Nekem segitseget abban tudsz adni ha azt mondod hogy ez vagy az a varoska nagyon jo, vagy a forditottja, hogy ide semmikeppen. A foglalas menni fog. :)
Koszi.
Udv
Csaba
#175 - Csaba - 2016.01.19. - 12:39
Szia!

Hát ahogy írtam, Tossa de Mar nagyon jó, én abszolút ajánlom. Begur és Llafranc szintén festői, de drága, és messze van Barcelonától. Lloret de Mar inkább bulizásra, nagyon nagy, nagyon pezsgő, ugyanakkor kiváló infrastruktúrával rendelkező hely. Blanes egyáltalán nem olyan festői mint Tossa de Mar, de esetleg olcsóbb lehet a szállás. Malgrat de Mar és Calella pedig elég jellegtelen, de szintén olcsóbb szállásokkal, és mindennel, ami kell a nyaraláshoz.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.19. - 13:16
Koszi! Pont igy gondoltam. :) Ha megvan jelentkezem.
#177 - Csaba - 2016.01.19. - 13:25
Szia. Nyáron Lloret de marba utazunk. Már mindenröl tájékozódtunk,azt viszont senki sem tudta megmondani,hogy a tengerparton vannak-e telepített napozóágyak napernyővel amiket fogyasztás ellenében lehet-e használni.Nekünk ez a legfontosabb szempont, hisz sok időt fogunk a parton tölteni.A választ előre is köszönöm.
#178 - Anett - 2016.01.19. - 15:58
Szia!

A parton nincsenek telepített napernyők és napágyak, bérelni lehet kb. 6 EUR/nap/db áron, érdemesebb lehet venni.
#179 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.19. - 16:11
Sziasztok! Mi június végén, július elején készülünk Lloret de Mar-ba. Most úgy tűnik, hogy a Hotel Mercedesben fogunk megszállni, de szóba jött még az Aqua Hotel Bertran Park és a GHT Aquarium & Spa is. Valaki járt már ezek közül valamelyikben? Légyszi írjatok véleményeket! Illetve hogy ti ott melyik szállást ajánlanátok? Két pár megyünk 37 évesek vagyunk. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeket!
#180 - Zsuzsa - 2016.01.24. - 16:06
Szia!

A Hotel Aquariumnak és a GHT-nek egyformán jó, elég magas az értékelése, ehhez képest a Mercedesnek alacsonyabb. Szállásfoglaló oldalakon (booking, tripadvisor) olvashatsz róluk számos véleményt korábban ott megszállt vendégektől, így láthatod, hogy a ti szempontjaitoknak melyik felel meg a legjobban.
#181 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.24. - 22:46
Szia Tibor, a Mágikus szökőkút működéséről szeretnék információ. Az alábbiakat találtam a neten: "Kezdések: Minden évben zárva év elején január elejétől február közepéig, 2016-ban január 7-február 19. között zárva. Október-március: péntekenként és szombatonként: 19:00, 19:30, 20:00, 20:30. április-október: csütörtök, péntek, szombat, vasárnap: 21:00, 21:30, 22:00, 22:30, 23:00. További nyitva tartási időpontok a fentieken felül: december 25., 26., január 1., 5."
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de okt-március között meghatározott időpontokban működőnek gondolnám a leírás alapján. Köszönöm.
#182 - Maya - 2016.01.27. - 19:00
Szia!

Igen, október és március között a megadott időpontokban működik, de február 19.-ig egyáltalán nem. át is írtam kicsit a szövegben most, hogy egyértelműbb legyen.
#183 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.27. - 19:05
Kedves Tibcsi!
Lloret De Mar az uticelunk apr.16-20-ig.Szeretnenk elmenni Barceonaba.Hogyan tudnank ezt megtenni ,es milyen arban ?
#184 - Bobe - 2016.03.24. - 11:24
Kedves Böbe!

Lloret de Mar és Barcelona között busszal lehet közlekedni, a lloret de mari buszállomásról a Barcelona Nord buszállomásra. A buszjegy ára 10,75 EUR, menetrend itt:
https://www.barcelonanord.cat/en/home/
#185 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.24. - 12:45
Hello Tibcsi,

Májusban Barcelonába megyek és autót is fogok bérelni. A kérdésem az lenne hogy mivel tengerparton szeretnék megszállni és Lloret de Mar vagy Sitgesben gondolkodok, mennyire fontos az hogy parkoloja legyen a szállodának? Több szállodánál is írja hogy fizetős a parkoló. Ez azt jelenti hogy nincs ingyenes parkoló az üdülő helyeken sem? Láttam hogy Barcelonában nem igazán van...és egy másik kérdésem az lenne hogy pontosan mit jelent a strand fogalom a partokon? A parton létrehozott napozó székes rész vagy medencés strand? és amúgy ezek a strandokra belépőt kell fizetni?

Előre is köszönöm!
#186 - ági - 2016.04.07. - 16:41
Szia!

Az utcán ingyenes a parkolás Lloret de Marban, és talán Sitgesben is vannak ingyenes részek, májusban valószínű fogsz is helyet találni, de nem feltétlenül biztonságos az utcán hagyni az autót.
A Costa Brava nem a szállodákhoz tartozó strandjaira nem kell belépőt fizetni. Hogy a strand alatt mit értenek az egyes szállodák, az attól függ, valószínűleg a tengerpartot.
#187 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.11. - 13:14
Milyen most a Cala Llevado kemping? Volt valaki ott az elmúlt 1-2 évben?
Elsősorban az apartmanok érdekelnének. Tudom, hogy régen jók voltak, de upgradelik vagy nagyon elhasználtak? Milyen az élet arrafelé?
Nagyon megköszönném, ha megírná valaki, aki járt ott nemrégiben!
#188 - Eszter - 2016.04.12. - 00:03
Nem biztos, hogy lesz, aki pont olvassa, és ott járt mostanában, de itt olvashatsz róla véleményeket (angolul):
http://www.booking.com/hotel/es/camping-cala-llevado.html?aid=338579
és itt is: https://goo.gl/OEWR2o
#189 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.12. - 15:13
Köszönöm Tibcsi. Gyors vagy mint mindig.:-)
A booking.com- on már voltam, ott foglaltuk.
Azért még reménykedem, hogy kapok itt autentikus választ.Sokan olvassák az oldalt, és talán Cala Ll- be is sok magyar jár...
#190 - Eszter - 2016.04.12. - 19:12
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata, infója arra vonatkozólag , hogy Pineda de Mar v. Malgrat de Mar a jobb nyaralós város?? (legyen esti élet - nem diszkóra gondolok - üzletek, éttermek sora). Illetve a partja melyiknek sekélyebb?? és szebb?
Köszi előre is
#191 - FAndi - 2016.04.14. - 22:35
Szia!

Pineda de Mar csendesebb, de ott is van üzletsor, éttermek, Malgrat de Marban több a programlehetőség. Egymással majdnem szomszédosak, tehát a part esetében nincs nagy különbség, mindkét helyen gyorsan mélyül.
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.16. - 22:10
Szanta Susanna milyen?
Milyen város van közel hozzá. A Hotel Tahiti Playa-ról tud valaki valamit. Milyen a tenger, sziklás vagy homokos. Köszönöm a választ.
#193 - K. Miklós - 2016.04.22. - 14:38
Santa Susanna Malgrat de Mar és Pineda de Mar között van. épített nyaralóhely, a szállodák határozzák meg látképét, különös történelme, vagy különlegessége, valamint óvárosa nincs. A part homokos, gyorsan mélyülő. Csendes hely, különösebb éjszakai élet nélkül (ki is egészítettem most a leírást Santa Susannával is).
A szállodáról szállásfoglalási oldalakon olvashatsz értékeléseket, pl.:
http://www.booking.com/hotel/es/tahiti-playa.hu.html?aid=338579
#194 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.23. - 22:13
Szia Tibcsi ! Segítségedet szeretném megint kérni. Idén én intézem a nyaralást, repülőjegy OK . Barcelonához közel eső települést keresek, nyüzsgős szép tengerparti résszel sok sok bolttal .Olyan mint Santa Susanna ,csak közelebb szeretnénk menni most Barcelonához, hogy ne kelljen 1,5-2 órát vonatozni a gyerekkel naponta , ha be akarunk menni a városba . Nagyon köszönöm Milka
#195 - Milka - 2016.05.05. - 10:07
Szia!

A következő számottevőbb tengerparti helyek vannak Barcelonához közel, tőle délre, vagy északra, még a Costa Brava előtt:
Castelldefels (25 perc az R2 vonalon, Platja de Castelldefels állomásig)
Badalona (23 perc az R1 vonalon)
Montgat (28 perc az R1 vonalon)
Garraf (29 perc az R2 vonalon)
Sitges (30-35 perc az R2 vonalon)
Ocata (34 perc az R1 vonalon)
Vilanova i la Geltrú (36-42 perc az R2 vonalon)
Gavá Mar (40 perc busszal Barcelonából)
Caldes D’Estrach (55 perc az R1 vonalon)
Canet de mar (62 perc az R1 vonalon)
Sant Pol de Mar (66 perc az R1 vonalon)
Calella (72 perc az R1 vonalon)

Ezek közül a nagyobbak, illetve talán a legjobbak Castelldefels, Sitges, Calella.
#196 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.05. - 11:00
Nagyon szépen köszönöm :) Keresem is a szállást :) üdv Milka
#197 - Milka - 2016.05.05. - 11:25
Szia!
Eloszoris koszonet a hasznos infokert! Nagy segitsegemre voltak korabbi utazasaim soran.
Augusztus vegen megyunk Santa Susannaba. Melyik a legolcsobb modja annak hogy eljussunk a Barcelonai repterrol Santa Susannaba? Van valami kozvetlen busz vagy vonatjarat? 2 kisebb gyermekkel megyunk, ugyhogy az atszallas kicsit kenyelmetlen volna.
Koszonom szepen!
#198 - lakilevi - 2016.05.05. - 15:48
#199 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.06. - 00:53
Koszonom szepen a segitseged!
Latom itt csak csomagban lehet venni a jegyeket. Ha veszek egy T-10 es jegyet akkor azzal 10-szer tudunk utazni, es nincs szemelyhez kotva, ha jol ertem. Ezzel a jeggyel be tudunk otazni Barcelona belvarosaba is, ervenyes arra a zonara is vagy csupan a repter es Costa Brava kozott tudunk vele menni?
#200 - lakilevi - 2016.05.06. - 08:30
Lehet venni vonaljegyet is a buszra, melynek ára 11 EUR a reptér és Santa Susanna között.
5 zónás T-10 39,55 EUR-ért akkor éri meg, ha 4x utaznátok ezen a buszon (ha többen vagytok, oda-vissza meglehet, mert 2 személy egy irányba az már 2 út). De ettől függetlenül vonattal jobb, és olcsóbb Santa Susannából Barcelonába bemenni, annak ára 4,90 EUR (de szintén érvényes rá az 5 zónás T-10).
általánosságban, pedig Barcelonában ezt az 5 zónás T-10-et lehetne használni, de nem jó ötlet (hacsak nem épp néhány út maradna rajta, és egyébként az elveszne), mert ott az 1 zónás T-10-el sokkal olcsóbb közlekedni.
#201 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.06. - 08:45
Kedves Tibcsi!
Blanesbe megyünk ebben a hónapban. Hazafelé reggel 9-kor indul a repülőnk. 7-re ki kellene érnünk a reptérre. úgy látom, hogy legkorábban 6-kor indul vonat Barcelonába, az már késő lenne. Találtam valami buszt, de ebben nem vagyok biztos, hogy jól néztem-e. 603-as busz, ami közvetlenül a reptérre visz és fél 7-re ér oda. Jól értelmeztem? Ha igen, hol tudunk erre a buszra felszállni? A jegyet a buszon meg tudjuk venni? Mennyire tartják a buszok a menetrendet?
Más jellegű kérdésem is lenne, hátha tudsz segíteni. 2 gyerkőccel megyünk apartmanba, önellátással. Melyik üzleteket ajánlod, hol érdemes vásárolnunk majd élelmiszert Blanesben?
Előre is köszönöm válaszod!
#202 - Lusha - 2016.06.02. - 21:51
Kedves Lusha!

Igen, a 603-as/614-es busszal ki lehet érni 5:20-ra vagy 6:35-re a reptérre: http://goo.gl/a7jYCU
A buszon megvehető a jegy.
bevásárlási lehetőség, nagyobb bolt pl. az Aldi, a Carrer Primer de Maig, 21. címen, vagy több Mercadona szupermarket.
#203 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.06. - 22:26
Kedves Tibcsi!
Barcelonából Pineda de Mar-ba szeretnénk eljutni vonattal (Rodalies).
A tervezett útvonalunk A reptérről R2-vel El Clot Aragó-ig, majd ott R1-re átszállva Pineda de Mar-ig.
T10-es 4 zónás gyűjtő jegyekkel szeretnénk megoldani mivel még két alkalommal utaznánk vissza Barcelonába a haza úton kívül.
Kérdésem az, hogy az állomásokon átszálláskor a jegykezelő kapuknál két gyermek, bőröndök, babakocsi nem túl merész vállalkozás?
3 év alatti gyermeknek kell jegyet váltani?
Ha nem, akkor Őt hogy visszük át a kapun?
Santa Susanna úgy tudom már az 5. zónába esik. Ha oda átmennénk Pineda-ból, van valami egyszerűbb menetjegy? 10 éve voltam itt, de úgy rémlik, Santa Susannában nem volt jegyváltó hely, vagy Pinedába veszünk returt?
Várom segítő válaszaidat!
Köszönöm!
üdv: Krisz
#204 - Kriszkrisz - 2016.06.08. - 09:40
Kedves Krisz!

4 éven alul nem kell jegyet váltani se a barcelonai tömegközlekedési járatokra, se a helyi vonatokra.
Pineda de Mar és Santa Susanna között vagy használhatjátok az 1 zónás T-10-et (annak ellenére, hogy külön zónában vannak, mégis ezt adja ki a rendszer), ha olyat vesztek Barcelonában, Barcelonára, vagy pedig 2,15 EUR egy irányban a jegyár. Nem tudom most így neked megmondani, hogy hol hogy fognak menni a kapuk, ill. hogy Santa Susannában van-e jegyárusítás, de ha olyan állomáson szállsz fel, ahol nem lehet jegyet venni, akkor lehet venni a kalauztól.
#205 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.08. - 17:26
Szia Tibcsi! Calellába megyünk, Sagalés busszal a reptérről. Erre is érvényes a T-10 (4.zóna) jegy?
#206 - V.ágnes - 2016.06.13. - 21:14
Szia!

Igen, a Sagales is része a Barcelona környéki zónarendszernek, érvényes a reptérről Calellába a 4 zónás T-10.
#207 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.15. - 00:26
Szia Tibcsi!

Az idén is Malgrat de Mar lesz az uticélunk. Tavaly lemaradt a Monserat, idén pótoljuk. Olvastam az ide tartozó infót, ésaz utazási lehetőséget. ( Szállásunk Malgratban van. Kérdéesem. Az Espangol tól induló vonatra nem jó a T/ 10 es gyűjtőjegy vagy a Bonotren gyűjtőjegy. ( Malgrat az 5- ös zónában van) és Monserat.

vagy ez egy teljesen más rendszer és csak az Espagnol pu- on tudok speciális jeyget venni?

KKöszi
Laci
#208 - Laci - 2016.07.06. - 22:04
Szia!

Az 5 zónás T-10, ha olyanod lesz eleve Malgrat de Mar miatt, jó ezekből mivel Montserrat a 4-es zóna. De a Bonotren nem jó, mivel nem renfe-típusú vonat megy Montserratba, a bonotren nem integrált, mindenre érvényes jegy.
#209 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.07. - 01:55
Köszönöm a választ. Viszont ezek szerint Malgrat de marból Barcelonáig 1 et kell érvényesíteni, ( A T/ 10 ből 5 zónás) utána az Espagnáról egy újabb jegyet. Mert A Malgrat de Mar - Barcelona út időpontja kb 1: 40 perc és a gondolom az Espagna- Montserrat is több mint egy óra.

Tudsz valamit arról, hogy ha csak Az Espagnán veszek egy oda vissza jegyet Monseratra ( libegő nélkül) azt majd megveszem a helyswzínen az mennyibe kerül és milyen jegy kell?
Köszi

laci
#210 - Laci - 2016.07.07. - 23:12
Igen, 2 fog kelleni. Nincs értelme külön venni, de a leírásban megtalálsz minden Montserrat jegytípust, és azt is, hogy mennyi ha csak vonatjegyet veszel, és külön libegő jegyet.
#211 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.08. - 00:27
Kedves Tibi!

Most kerültem erre az oldalra és nagyon sok hasznos információt olvastam. Augusztus végén megyünk busszal Costa Bravara (Hotel Terramar). Tervezünk egy vagy két napot, hogy Barcelonában szétnézzünk. Vonattal készülünk bemenni ebben tudnál e segíteni, hogy milyen jegyet kell váltanunk. 11-en megyünk összesen 6 felnőtt, 3 14 év feletti gyerek, 1 13 éves és egy 2,5 éves.

Köszi

Hajni
#212 - Kósáné Bene Hajnalka - 2016.07.25. - 15:07
Kedves Hajnalka!

A calellai Hotel Terramarra gondolsz? Mivel 11-en mentek és 10 embernek kell jegyet váltani (a 2,5 évesnek nem kell) így oda-vissza az már 20 út, így 2 db valamilyen 10-es gyűjtőjegyet érdemes (5 zónás Bonotren, vagy 4 zónás T-10), jóval olcsóbb, mint 20 db vonaljegy.
#213 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.26. - 01:49
Most értünk haza Cala Llevadóból. én voltam az, aki kérdezősködött a helyről. Leírnám a tapasztalataimat, hátha segít valakinek a választásban.
Szóval Cala Llevadó egy gyönyörű üdülőtelep Tossától 3 km- re. Lloret 9 km. Nagyon jó helyen van, az árak elég barátiak. Elsősorban autósoknak ajánlanám.
Cala Ll. területén van egy 4*-os kemping, bungalók, és néhány apartmanház, ezek közül 2 medencével. 4 strandja van a telepnek, némelyik kavicsos, némelyik durva homokos. Fürdőcipő szükséges lehet.
A telepnek van néhány étterme és egy viszonylag jól felszerelt boltja, elsősorban a kempingezőkre tervezett kínálattal. Mi apartmanban voltunk, a Halak nevűben. Ez medencés :-), és a tengerre néz. :-)) Tulajdonképpen nem rossz, bár ugyanígy nézett ki tizensok éve is. Ráférne egy alaposabb felújítás. A konyha felszereltsége és a tisztaság is hagy kívánni valót...
Ami még fontos, hogy az egész komplexum egy hegyoldalban van, a csodás panorámának az az ára, hogy nagyok a szintkülönbségek. Fájós lábúaknak, vagy pici gyerekeseknek nem biztos hogy jó lesz. Viszont akik sportosabbak, es lazábban veszik az apartman hiányosságait, azoknak minden adott egy szuper vakációhoz elég jó áron, közel a csodás Tossához.
#214 - Eszter - 2016.08.13. - 00:35
Kedves Tibcsi!
infókat szeretnék kérni. Malgratban lesz a szállásunk.Be mennénk vonattal Barcelonába. Güel park, sagrada familia,La Rambla lenne az úticél. Hol szálljunk le a vonatról? Mivel jutunk el egyik helyről a másikra?
#215 - cne tunde - 2016.08.15. - 19:15
Kedves Tünde!

Attól függ, hova mentek először.
Ha a Güell Parkban kezditek a napot, akkor a Catalunyán szálljatok le a vonatról, onnan pedig L3 metró Vallcarca állomásig, vagy pedig 24-es busz.
Ha a Sagrada Familiában, akkor El Clot-Aragó állomáson, és onnan L2 metró Sagrada Familia állomásig.
Hogy egyik helyről a másikra hogy juttok, sok kombináció elképzelhető, attól függ, hogy milyen sorrendben, a Barcelona oldalon megtalálod az egyes látnivalókhoz való eljutásokat.
#216 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.15. - 20:54
Szia!
Nagyon koszonom az eddigi segitsegedet.
Azon morfondirozom most epp, hogy hogyan lehet legolcsobban eljutni Santa Susannabol Barcelonaba egy napos latogatasra. Ket felnott es ket gyerek (4 es 2 eves) reszere. Ugy olvastam hogy vonattal a legjobb ami a Sants allomasra fut be. Ide erdemes venne 5 zonas jegyet. Aztan innen metrora kell szallnom hogy eljussak a Sagrada Familiahoz vagy a kikotobe, ide mar 1 zonas jegyeket kell vennem. Jol gondolom?
Elore is koszonom!
#217 - lakilevi - 2016.08.18. - 22:39
Szia!

Igen, vonattal lehet bemenni, vonatjeggyel, vagy amennyiben megérné valamilyen 5 zónás gyűjtőjeggyel, Bonotren vagy T-10.
T-10 esetén, amennyiben az időből nem futtok ki (135 percig érvényes az 5 zónás), még lehetőség van átszállásra is a vonatról Barcelonában metróra. Ezen kívül pedig, lehetne használni Barcelonában azt az 5 zónás T-10-et, a 135 perces időkorláton kívül is, nem csak vonatról metróra vagy metróról vonatra átszállás esetén, csak nem éri meg, mivel az 1 zónás T-10 sokkal olcsóbb.
#218 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.20. - 21:30
üdv!
érdeklődni szeretnék, hogy Lloret de Mar-ból Barcelonába és vissza városnézésre ill. Camp Nou látogatásra milyen közlekedési forma javasolt (legkedvezőbb áron), a városban két felnőtt + két gyermek részére milyen tömegközlekedési jegyet érdemes venni?
Segítséget előre is köszönöm!
üdv. Zoli
#219 - Zoli - 2016.08.21. - 22:45
Szia!

Lloret de Marból közvetlenül kizárólag busszal lehet Barcelonába menni. A buszjegy ára 10,75 EUR, gyerekkedvezmény nincs.
Barcelonában a legjobb valószínűleg a T-10 lesz, melyet egyszerre 4 személy is használhat, oda-vissza valahonnan valahova az már 8 út, tehát ha a Camp Noun kívül mást is néznétek, akkor lehet kell venni még egy T-10-et, de 2 db T-10 4 személynek még mindig olcsóbb mint 4 db napijegy. Gyerekkedvezmények Barcelonában sincsenek.
#220 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.21. - 23:59
Sziztok. 22-én indulnk reggel Lloret de Mar-ba és 25-én vissza Pestre asszonykámmal és egy kis segítség kéne,hogy jutunk el a reptérről a Casino Royal hotelhez (ESPORTS, S/N,
LLORET DE MAR,
17310, SPAIN.) a legkönnyebben, illetve vissza a barcelonai reptérre időben, mivel a gépünk 09:15-kor indul ferihegyre és előtte szeretnénk 2 órával azért ott lenni. Nagy segítség lenne a segítség:)
#221 - Gézengúz - 2016.09.05. - 07:49
Szia!

Akár közlekedhettek közvetlen busszal is a repülőtér és Lloret de Mar között. Vissza reggel 7:15-re pedig ez az egyetlen járható út.
25.-én vissza az egyetlen megfelelő busz 5:00-kor indul a lloret de mari buszállomásról, és menetrend szerint 6:35-re ér a reptér 2-es termináljára. De azért majd később ellenőrizd a menetrendet:
http://compras.moventis.es/en-GB
A lloret de mari buszpályaudvar a szálloda közvetlen közelében található.
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.06. - 01:59
Szia,
Január 18-22. között leszünk Barcelonában, Montserratba is szeretnénk menni, de érdekelne, hogy a libegő januárban általában szünetel-e, vagy tudunk azzal menni? (a Montserrati kirándulás kapcsán a #91-92-es kérdés-válaszra utalnék ezzel vissza)
Előre is köszönöm! üdv., Dóri
#223 - Dóra - 2016.11.12. - 23:08
Szia!

Idént úgy tűnik, hogy januárban is üzemel, nincs karbantartás, legalábbis egyelőre nem írják:
https://www.aeridemontserrat.com/en/timetable-fares/
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.14. - 13:31
Sziasztok.
A kérdésem Tossából Blanesig busszal érdemes menni és utána a T-10 gyűjtőjeggyel Barcelonába? Ez a legjobb és legolcsóbb lehetőség? Tossában is megvehetem a T-10-es jegyet?
#225 - Dévi - 2017.01.25. - 13:47
Szia!

Tossa de Mar - Barcelona buszjegy 12,15 EUR
ezzel szemben
Tossa de Mar - Blanes buszjegy 2,85 EUR + 5 zónás T-10-ből egy jegy 3,95 EUR = 6,80 EUR. Ha nem érné meg megvenni az 5 zónás T-10-et, mert pl. csak egyszer közlekedtek Blanes és Barcelona között, akkor pedig nem a 3,95 EUR-val kell számolni, hanem a 6,15 EUR-s vonatjegyre lesz szükség Blanes-Barcelona között, így összesen ez esetben 9 EUR a költség.
Tehát valóban ez a legolcsóbb lehetőség, közvetlenül busszal persze egyszerűbb. Tossa de Marban nem hiszem hogy tudsz T-10-et venni.
#226 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.25. - 15:20
Tibor! a második kérdés:a neten hol találok bőségesen katalán szavakat? és a +1: csomi megőrzőben,-Sants áll-, nagy bőrőnd elfér/23kg/? Köszönöm.
#227 - Tamás - 2017.04.05. - 18:57
Google-ben :) de spanyol, angol szavak is jók, ill. spanyolul, angolul is fogsz tudni kommunikálni.
Gondolom elfér, a nagy csomagmegőrző szekrény ott úgy látom 90cm mély, 60cm magas, 50 cm széles.
#228 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.05. - 20:08
Szia! érdeklődnék, hogy melyik vonattal kell menni a Barcelonabol Santa Sussanara? Illetve meik jegyet èrdemes venni a vonatra? Köszönöm :)
#229 - Kriszti - 2017.05.19. - 00:32
Szia!

R1 vonattal, vehető rá vonaljegy, vagy ha többet utaztok, 5 zónás Bontoren vagy 5 zónás T-10 gyűjtőjegy, részletesen itt:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/kozlekedes.html#barcelona-costa-brava
#230 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.19. - 01:27
Nagyon köszönöm! :) és a reptéről is van egy vonat ahol át kell szállni az R1re? Melyik vonat lenne az és hol kell átszállni? Köszönöm :)
#231 - Kriszti - 2017.05.19. - 09:44
Szia!

A reptérről csak egy vonat megy, az R2 Nord, Barcelona fele, amiről a Sants vagy az El Clot-Aragó állomáson lehet átszállni az R1-re.
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#barcelona-repuloter
Menetrend, le lehet keresni a reptérről (Aeroport) Santa Susannáig, látszanak az átszállási idők:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
#232 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.19. - 13:56
Köszönöm :)
#233 - Kriszti - 2017.05.19. - 14:42
Szia Tibcsi!
Azt szeretném kérdezni,hogy van-e a barcelonai reptérről közvetlen vonat Santa Sussanara a reggeli órákban ,(8-ra ér be a gép)?
#234 - Kovács Csilla - 2017.05.26. - 09:08
Szia!

Közvetlen busz van, vagy pedig vonattal Sants vagy El Clot-Aragó átszállással lehet menni, itt mindent megtalálsz:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/kozlekedes.html#barcelona-costa-brava
#235 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.26. - 16:09
Szia!
érdeklődnék, Barcelonából Santa Susannaig a reptértől milyen messze van a busz? Illetve, hogy a jegyet hol kell megvenni rà illetve, hogy milyen jegy kell rá illetve h hányas a busz ami elvisz? Előre is köszönöm a segítséget!
#236 - Kriszti - 2017.06.19. - 21:31
Illetve mennyibe kerül a jegy 2fő részére? Az előbb emlitett kérdések alapjàn :)
#237 - Kriszti - 2017.06.19. - 21:35
Szia!

A busz a reptérről, a terminál elől indul, vagy hogy érted, hogy milyen messze van a busz? A menetidő 100 perc.
Menetrend itt: https://goo.gl/WtDfHU
Lehet rá venni 11 EUR-s vonaljegyet a buszon, vagy 5 zónás T-10-et a reptér vasútállomásán vagy metróállomásán (nem tudom hogy azt is lehet-e a buszon is) 39,55 EUR-ért, ami 10 útra érvényes, egyszerre több személy is használhat (természetesen többször érvényesítve), közlekedhettek vele Barcelonába is, de már 2 ember számára oda-vissza útra a reptérre, reptérről megéri, mivel az amúgy 44 EUR lenne vonaljegyekkel.
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.20. - 13:03
Nagyon szépen köszönöm! Igen úgy értettem h mennyire kell sétálni a reptértől a buszhoz! :)
#239 - Kriszti - 2017.06.28. - 14:01
Jó napot kívánok!
Segítségét kérném, hogy hogyan juthatok el tömegközlekedéssel Santa Susannából Poblet/Santes Creus kolostorvárosba?
Válaszát előre is köszönöm.

Mari
#240 - Mari - 2017.08.17. - 01:51
Szia!

Nem könnyen. Tarragonából lehet eljutni ritkán járó buszokkal. Santa Susannából először be kell menni Barcelona Sants állomásig, ahonnan vonattal kell Tarragonába menni. A Tarragona-Poblet busz csak hétköznapokon jár, és valahogy vissza is kell jutni még Santa Susannába.
A Tarragona-Poblet busz menetrendjére itt egy link, de mennyire aktuális (a busztársaság hivatalos weboldala most nem jön be):
https://www.metmeetings.org/en/buses-tarragona-poblet:512
#241 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.22. - 21:56
Szia!

Nagyon köszönöm!

Mari
#242 - Mari - 2017.08.22. - 22:39
Fantasztikus az oldal. Ez a rengeteg hasznos info nélkül eléggé elveszettek lennénk a Costa Bravan. Nem lehet elégszer megköszönni!!!
Azonban még egy kis segítséget szeretnék kérni.
Malgrat de Marban lesz a szállásunk és az egyik nap szeretnénk Megnézni Tossa de Mart. Hogyan a legegyszerűbb az oda-, és a visszajutás?
Köszi!
#243 - Gyula - 2017.09.07. - 15:36
Helló Tibor .érdeklődnék,hogy a kombinált retúr 21,10 eur jegyet Montserratra hol tudom megvenni? A Trans és a Tot Montserrat jegyet megtaláltam, (a linkelt oldalon) de ugye az drágább.. Köszi
#244 - Tamás - 2017.09.09. - 10:04
Sziasztok!

GYULA: Vonattal Blanesig: http://www.renfe.com/viajeros/cercanias/barcelona/index.html,
onnan busz Lloret de Marig, onnan pedig másik busszal Tossa de Marig: https://www.transpujol.com/content/regulars/interurbana-selva


TAMáS: A Placa Espanya vasútállomáson megveheted!
#245 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.12. - 00:09
Sziasztok!
Most érkeztünk vissza egy Barcelona – Costa Brava-i nyaralásról. Ennek a weblapnak köszönhetően maximálisan fel voltunk készülve mindenre. Sehol nem ért minket meglepetés, mindig tudtuk, mikor merre menjünk, mire számítsunk. Hálás köszönet érte az oldal szerkesztőinek!!!
Azonban 1-2 ötletünk lenne, amit szívesen megosztunk azokkal, akik most készülnek indulni.
A Sagrada Familia-t mindenképpen meg kell nézni belülről is, viszont a toronyba felmenni már nem éri meg plusz 14 EUR-ért fejenként.
A Font Magica-ra csak akkor érdemes időt áldozni, ha meg tudjuk nézni a teljes show-t. Ha csak akkor van módotok odamenni, amikor csökkentett üzemmódban működik, akkor ne is oda menjetek, inkább nézzetek meg helyette valami mást.
A többi látnivaló mind nagyon szép, de szinte minden pénzbe kerül (nem is kevésbe).
A Montserrat meglátogatását mindenkinek ajánlom, fantasztikus látvány.
Szintén nagyon tetszett Tossa de Mar is. Ide érdemes hajóval menni (http://www.dofijetboats.com/). Callelából indul, mindenhol megáll, fel lehet szállni útközben is. Már a partszakasz is nagyon szép, Tossa pedig csodálatos.
A Costa Bráváról az R1 vonat szinte mindig késett egy keveset, de volt, hogy két vonat kimaradt. Emiatt az 1 órás csúszás miatt izgalmas lett a repülőnk elérése.
Aki a Costa Bravan akar megszállni és többször szeretne Barcelonába menni, annak érdemes Mataro előtt szállást keresni. Mataroba 10 percenként indulnak vonatok. Messzebbre csak fél óránként.
Jó pihenést és kellemes nyaralást mindenkinek! Nem fogtok csalódni!!!
#246 - Gyula - 2017.10.02. - 13:56
Szia!

Köszi a hasznos és érdekes beszámolót minden látogató nevében is! :)
#247 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.03. - 17:20
Megmaradt Barcelona tömegközlekedésére 2db T-10-es gyűjtőjegyem. Mindkettőn maradt még 4-4 db utazás. Szívesen átadom valakinek. úgy tudom, hogy 1 évig érvényes (de ez nem biztos).
#248 - Gyula - 2017.10.05. - 11:43

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi hozzászólások (2008-2013)