Costa Dorada, Salou nyaralás

Utazás nyaralás info » Spanyolország » Városok, nyaralóhelyek » Costa Dorada, Salou, Tarragona

Costa Dorada, Salou, Tarragona utazás, látnivalók

Salou, tengerpart

A Costa Dorada (vagy katalánul Costa Daurada) Katalónia üdülőövezete. Neve spanyolul aranypartot jelent. Ez a 216 km hosszú partszakasz Barcelonától délre helyezkedik el. A Costa Dorada északi szomszédjától, a Costa Bravától különbözik. Tengerpartja kevésbé tagolt, itt végtelen hosszú, sima, finom aranyhomokos strandok sorakoznak, az üdülőövezet nevét is az itt domináló arany színről kapta. És a Costa Dorada strandjai lassan mélyülnek, kisgyerekes családok számára is alkalmasak.

A Costa Dorada, és Tarragona tartomány a napozáson, és a fürdésen kívül tartalmas kikapcsolódást is ígér, azoknak, akik nem csak barnulni szeretnének: viszonylag kis helyen számos olyan érdekesség koncentrálódik, amelyeket mindenképp érdemes megnézni, és amelyek felejthetetlenné teszik a nyaralást. Csak néhányat említve: a világ egyik legjobb vidámparkja, számos csúszdapark, delfinárium, festői halászfaluk, Tarragona, a világörökség részét képező város, a szintén a világörökség részét képező monumentális, és igen érdekes pobleti kolostor, mind-mind lehetőséget adnak arra, hogy a fürdés, napozás mellett kirándulás, és a városnézés is igen emlékezetes legyen.

Costa Dorada szállás

Costa Dorada szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Costa Dorada szállások | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Salou

Salou 10 km-re Tarragonától, és 92 km-re Barcelonától található üdülőtelepülés. A Costa Dorada központja, legismertebb, és leglátogatottabb tengerparti nyaralóhelye, különösen népszerű a brit nyaralók körében. Strandjai, és gyönyörű promenádja mellett, egyik fő attrakciója a világhírű Port Aventura vidámpark, a világ egyik legjobb vidámparkja. Salou a Costa Dorada turisztikai központja: számos gyönyörű tengerpartja, és magas szintű turisztikai szolgáltatásai méltán teszik népszerűvé. Salou egyik legszebb része csodálatos promenádja, a Passeig Jaume I, amely a Llevant strandtól, Salou legnagyobb strandjától, a számos többi strandig tart. A promenád végén lévő kivilágított, színes, zenélő szökőkút megtekintése remek program esténként. Salou strandjai homokosak, tiszták, szépek.

A Costa Dorada fővárosaként szórakozási lehetőségekből sincs hiány: amellett hogy itt található Európa egyik legnagyobb vidámparkja, amelyhez egy aquapark is tartozik, Salouhoz közel van egy másik vízi vidámpark (Aquopolis) is, amelynek egy delfinárium is része. Az olcsó éttermektől az 1. osztályúakig mindenki megtalálja az igényeinek, és pénztárcájának megfelelőt, a nemzetközi konyhától a tipikus katalán ételekig minden megkóstolható itt. Az éjszakai kikapcsolódásról számos bár, és klub gondoskodik.

Salou közlekedés, eljutás

  • Barcelona repülőteréről közvetlen busszal is el lehet jutni Salouba. Ennek menetrendje, útvonala ITT (a Temporada Alta a nyári menetrend).
  • A Barcelona Sants állomásról vonattal lehet Salouba utazni. Aki Barcelona repülőterére érkezik, onnan reptéri vonattal tud először, közvetlenül a Sants vasútállomásra beutazni. Salou közelében van egy másik vasútállomás is, a Camp de Tarragona.
  • Saloun belül kisvonat közlekedik, ezzel pl. el lehet jutni a vasútállomástól az attól messzebb lévő szállásokhoz, valamint Saloun belül közlekedni. Ennek menetrendje, útvonalai, és árai ITT.

Salou, promenád

Salou, tengerpart

Salou, strand

Salou, promenád, kép: Ross Murray. Salou, tengerpart: kép: seliham., Hamish Foxley/Flickr/Creative Commons

Tarragona

A 144 ezres lakossággal rendelkező Tarragona, a korábbi római Tarraco, a strandok mellett, melyek között több kék zászlós is van, fontos római műemlékekkel várja az idelátogatókat. Régészeti leletei, köztük a római vízvezetékhíd (Aqüeducte de les Ferreres), 2000 óta az UNESCO Világörökség részei. A várost körülölelő falak Kr. e. 3. századból maradtak fenn, bár a középkorban módosították őket. További fontos régészeti lelet az amfiteátrum, amely egykor 14 ezer nézőt volt képes befogadni.

A városban több érdekes rendezvényt is tartanak: egyik a január végén-február elején megrendezett Carnaval Tarragona, az egyik legérdekesebb és legfontosabb spanyolországi karnevál, ahol az egyik legteljesebb katalán rituális szertartást lehet megcsodálni. A karnevál utolsó vasárnapján tartják a fő parádét, amely Spanyolország egyik legnagyobb parádéja, a résztvevők, és a nézők számát tekintve egyaránt. Kiemelendő még a Tarragonai Nemzetközi Tűzijátékverseny amelyet július első hetében, a Punta del Miracle öbölben tartanak, és ahol légi, és vízi tűzijátékok is megtekinthetők.

Tarragona, vízvezetékhíd

Tarragona, Amfiteátrum

Tarragona, vízvezetékhíd, fotó: Empordako Aharia. Tarragona, amfiteátrum, kép: calafellvalo

Port Aventura

A Port Aventura szűkebb értelemben a világhírű vidámparkot jelenti, míg tágabb értelemben Dél-Európa legnagyobb üdülőhelyét, ahol a vidámparkon kívül egy aquapark, több szálloda, és egy üdülőövezet, a Port Aventura Beach Club található.

Salouban található Spanyolország legnagyobb, és Európa egyik legnagyobb vidámparkja, az 1995-ben nyílt Port Aventura. Az izgalmak kedvelőinek mindenképpen megéri ide ellátogatni, és kifizetni a 2016-os árakon 45 Eurós (4-10 éveseknek 39 Euró, 2 napra: 59 ill. 50 Euró) belépődíjat. Lehet venni esti jegyet is, mely 19:00-24:00-ig érvényes, ennek ára 2016-ban 22 EUR, 4-10 éveseknek 18 EUR. A park méreteire jellemző, hogy egy hét is kevés, hogy az egész bejárásához, és minden játék kipróbálásához. A vidámpark vonattal is bejárható, így az "egész Földet beutazhatjuk", ugyanis a park tematikusan, "világokra" van osztva, ezek: Vadnyugat, Kína, Polinézia, Mexikó, és a mediterrán térség. A Port Aventura leghíresebb játékai közé tarozik a 45 méter magas, 1,3 kilométer hosszú utat megtevő, 8 fordulattal rendelkező (ez világrekord volt a park megnyitása idejében) Dragon Kahn hullámvasút. Talán még félelmetesebb hullámvasút a 2007 májusában megnyílt, 15 millió Euróért épült, 850 méter hosszú Furious Baco, amely jelenleg Európa leggyorsabb hullámvasútja. Csúcssebessége 129 km/h, amely sebességet 3,5 másodperc alatt éri el.

A Port Aventura 2002-ben nyílt vízi vidámparkjában, a Caribe Aquatic Parkban 9000 m2-en lehet élvezni a remek, és izgalmas játékokat. Belépőjegy, felnőtteknek (2016): 29 Euró, 4-10 éveseknek 25 Euró.

A vidámpark és az aquapark nyitvatartása ITT ellenőrizhető.

Akik a Port Aventura üdülőövezetben szeretnének megszállni, azoknak a Beach Club remek kikapcsolódást nyújt: a tenger mellett medencék, strandröplabda-pálya, és vízisportok gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról.

Port Aventura

Port Aventura, Furious Baco

Port Aventura, Dragon Kahn hullámvasút, fotó: Avro Vulcan. Port Aventura, Furious Baco hullámvasút, kép: thecrypt

Cambrils

A Salou mellett található Cambrils sokkal több, mint egy üdülőváros: a tömegturizmus káros hatásait eleddig elkerülő halászfalu festői utcáit járva érezhető a hely római, és középkori múltja. A legtöbb turista itt spanyol, akik hétvégi házukat e festői, összesen 9 km-nyi partszakasszal, és remek, finomhomokos strandokkal rendelkező településen vették. Itt tehát nem nagy tömegre, és pezsgő éjszakai életre, turisták özönére kell számítani, hanem egy csendes, gyönyörű halászfalu hangulatára. Érdemes ellátogatni ide.

Cambrils

Cambrils kép: bailemoselbimbo

La Pineda

Salou, Cambrils, és a La Pineda már gyakorlatilag egybe épült, de mindegyik valami mást nyújt a többihez képest. A Villa-Seca településen található La Pineda üdülőhelyet a jó minőségű strand, és a remek homok mellett számos vízisportolási, és egyéb kikapcsolódási lehetőség, valamint a népszerű Aquopolis aquapark, és delfinárium teszi különlegessé. Csendesebb, mint Salou, a La Pineda az egyik leginkább családbarát üdülőhely a Costa Doradán.

La Pineda, szobor

La Pineda, szobor, kép: Pamela McCreight

Torredembarra

Torredembarra Katalónia egyik utolsó természetes tengerpartjának a lelőhelye. Ez az Els Muntanyans, ahol dűnék, és lagunák találhatók. Ezek gyakorlatilag mára eltüntek Katalóniából, e természeti képződmények csak itt láthatók. Az Els Muntanyanson csodálható még a természetes, háborítatlan flóra, és fauna. Ezen kívül további kék zászlós strandok is vannak itt (La Paella, Baix a Mar, El Canyadell - Spanyolország legújabb, 1999-ben épített világítótornyával), a tengerpartot még érdekesebbé teszi a 2000 m hosszú, és 15 m magas El Roquer szikla. Torredembarra városközpontjában megcsodálható az 1565-től 1580-ig épített kastély, amelynek felújítása 1998-ban kezdődött.

Torredembarra

Torredembarra kép: cwbash

Pobleti kolostor (Monestir de Poblet)

Tarragona mellett a Tarragonától északra, kb. 30 km-re található ciszterci kolostor, és egyben erődítmény is a világörökség része. Tarragonából 1 órás buszúttal is elérhető (a Vibasa busztársasággal). Az 1151-ben, ciszterci szerzetesek által alapított kolostor az egyik legjobban fennmaradt kolostor Európában, egy igazi, monumentális, építészeti csoda. 1835-ben lakatlanná vált, majd az 1940-es években teljesen restaurálták, és ma ismét fehér ruhás szerzetesek élnek benne.

Poblet, kolostor

Poblet, kolostor

Poblet, kolostor, képek: xn44

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Mí­g nem volt a Costa Doradának, és Salounak saját aloldala, több Salou-val, és a Port Aventurával foglalkozó hozzászólás keletkezett, amelyeket a hozzászólók a Barcelona
rovat hozzászólásaihoz í­rtak. Ezek most onnan átkerültek ide, és az alábbiakban, egy hozzászólásban olvashatók:


#1 - kriszta - 06/01/2008 - 16:01

Sziasztok!!
Július 04-12 ig leszünk Spanyolországon, már alig várunk hogy ott legyünk. Salouban fogunk aludni,igy 2-3szor fogunk menni Barcelonába. Volt e már valaki Salouban?? és milyen?


#2 - Salou - 06/09/2008 - 16:35
Szia Kriszta!
Majdnem egyidőben leszünk Salou-ban.
Mi hetedszerre megyünk oda.
Hol fogtok lakni?

#3 - kriszta - 06/09/2008 - 20:37
Szia Salou!
Villa Romana hotelba leszünk. Milyen Salou?


#4 - Salou - 06/11/2008 - 15:49
Szia!
Salou nagyszerűkis hely. Ahogy nézem a térképen a hely ahol lesztek talán egy csöndesebb része Salounak. De ami a legfontosabb hogy a Port Aventura-t ki ne hagyjátok. érdemes a kétnapos belépőt megvenni,mert egy nap nem sok mindenre elég, és a műsorokat feltétlen meg kell nézni. Barcelonába a vonatállomásról nagyon könnyűbejutni. Kocsival mentek vagy repülővel?
Talán össze tudunk hozni kinn egy találkát, és sokmindenben tudunk segí­teni.

#5 - kriszta - 06/15/2008 - 14:43
Hozzászólás cí­me
Szia Salou!!
Honnan indultok Salouba? és pontosan mikor? mi ibusszal megyünk oda. ok köszi a tanácsot port aventuráról. és marinelandba is be szeretnék nézni,de ugy tudom delfineket már nem is lehet simogatni. igaz ez??

#7 - Salou - 06/19/2008 - 15:32
kriszta!!
Mi 5-én indulunk repülővel!
Hát részvétem a buszos úthoz, mert elég fárasztó lessz. Hát nem tudom.....a Marinelandod biztos kinéztétek magatoknak, de ha megnézed a térképen akkor láthatod hogy ez Salou-tól uszkve 180-200 Km-re van, Barcelonától északra. úgyhogy a delfinek és fürdőzés kedvéért ide elmenni...?? Salou-tól 2 Km-re van az Aquapolis nevűvizividámpark ahol szintén van delfinshow. és külön jegyet nem kell venni benne van a belépő árában. és ott van még a Port Aventura-hoz tartozó Costa Caribe is.

#8 - kriszta - 06/21/2008 - 00:17 .
Salou!
Még egyszer köszi a tanácsod,nem tudtam h van még egy delfinshow a Salou közelében.és melyik hotelba szálltok meg??Jó nektek repülövel utaztok, sajna tériszonyunk van:S

#9 - Ági - 07/28/2008 - 23:40
Tegnap hajnalban érkeztünk haza a Costa Bravaról. Autóval mentünk-jöttünk, sok szépet láttunk. Voltunk Barcelonában, Port Aventurában, Marinelandban, Mataróban, Palsban... Legnegatí­vabb élményünk a Port Aventura volt. Az összes többi sok csillagos...Mindenkinek ajánlom a barcelonai turistabuszt!! Nem emlékszem a fejenkénti árakra, de az 1 napos jegy 6 főre 26 euro volt (2 felnőtt; 13,11,9 és 5 éves gyerekek).

#10 - Salou - 07/31/2008 - 18:25
Ági!
Neked a Port Aventura negatí­v élmény volt??
A legnagyszerűbb hely a világon!!
A szavazások alapján első helyen áll a világon! Megelőzi még az amerikai parkokat is!
A jobbnál jobb műsorokról már nem is beszéltem. Hát furcsa figura lehetsz, mert te vagy az aki a szabályt erősí­ti.


#11 - Ági - 08/02/2008 - 00:52 ..
Hozzászólás cí­me
Salou!
Nem tudom, melyik korosztályba tartozol, neked lehet, hogy tetszik Port Aventura. Mi már voltunk Gardalandban, Mirabilandiában, azokhoz képest eléggé lepusztult. A személyzet igazán munkának tekinti a dolgot, csak elvétve láttunk egy-egy mosolyt. Az ára nagyon húzós, főleg úgy, hogy a 11 éves lányomnak felnőtt jegy kellett, az 5 éves fiam meg alig ülhetett fel valamire a centihatárok miatt (máig emlegeti a botos bácsikat). Pl: a sima körbeforgó, semmit nem csináló körhintára is csak velem együtt engedték fel, mert nincs 120 cm, csak 118. Aki a hullámvasutat szereti, annak ajánlom, de mi nem ez a kategória vagyunk. Iszonyú hosszúak a sorok a jobb játékokon, és tele van az egész shopokkal, éttermekkel, persze minden arany áron. Ez az én véleményem, lehet, hogy kivétel vagyok, de vállalom.

#12 - Salou - 08/04/2008 - 20:38
Ági!
Elolvasván az általad leí­rtakat, majdnem kitéptem az összes szál hajam. Bocsánatodat kérem, de annyi butaságot í­rtál hogy az tényleg fáj! Hogy másokat ne vigyél be az erdőbe csak néhány info. Nézd meg példul az Utazás, nyaralás, turizmus weboldalt /onnan lehet ide is ellinkelni/. Neves magazinok weboldalak vélemények alapján összeállí­tott 10-es listát találsz, a !világ! legjobb vidámparkjairól. Ugye nyilvánvaló neked is hogy az ilyesmi teljesen szubjektí­v dolog. Az egyik embernek ez tetszik jobban a másiknak meg netán amaz. Csakhogy itt a Port Aventura nem harmadik vagy negyedik, hanem az első! A millí­ó egyéb véleményről amit a neten találni, már nem is beszéltem. és ez okozott neked csalódást. Sokba kerül a belépő, és hogy bent a parkban sokba kerül az élet? Hát ebben az egyben teljesen igazad van. Az enni innivaló valóban nagyon drága.
De ha jol láttam példul a Gardaland 3 napos belépője 70 euró a Port Aventurában a 14 napos 84 euró! Az egynapos belépő ára meg nyilvánvaló okok miatt nem összehasonlí­tási alap. A szebbnél szebb műsorok miatt a PA különbözik minden más parktól! Sok más ok mellett ezért magasabb az ára!! A parkhoz tartozó egyéb infrastruktúráról és az óriási szállodákról nem beszélve. Amikor az árról beszélsz ezeket is vedd figyelembe. Felteszem csak egy napot voltatok itt, ami ebben a parkban "sajnos" semmi. Hogy lepusztult,és miért nem engedik a gyermekeket bizonyos magasság alatt felülni bizonyos játékokra?
Nos leginkább eme két dolog volt az ami nálam kicsapta a biztosí­tékot! Szomorú ha ennek oka számodra nem világos? De itt, gondoltak a kicsikre is, és minden "játéknak" megvan a gyermek megfelelője. Nem tudom hogy sikerült ezeket nem megtalálni? Van gyermekhullámvasút és még számtalan gyermekjáték talán több is mint felnőtt. én is sok esetben tanúja voltam amikor sajnos a gyerek elpityeredett, mert ama bizonyos botos bácsi nem engedte felülni valamire.
és az is biztos hogy sajna a kicsiknek egy ilyen park néha nagyobb nyűg mint öröm.
Nekünk "csak" a műsorok évröl évre óriási élményt jelentenek, különösen a nappali és az esti Aloha Tahiti!! íllandó teltház és mindig nagy siker! Most számoltam össze, a Fiestaventurával együtt amely nem mellesleg nemzetközi dí­jas, húszféle műsor látható!!!!
Mivel ezeket meg sem emlí­ted ezért élek a gyanúperrel hogy csak egy napot voltatok itt. Hiszen csak ezek megtekintése is legalább két nap. Elnézést hogy ismétlem magam. Egy szó mint száz csak sajnálni tudom hogy nektek csak a botos bácsi meg a financiális része maradt meg emléknek, erről a nagyszerűhelyről.
Szí­vből kí­vánom nektek hogy legközelebb sokkal jobban érezzétek magatokat, és ha nagyobbak lesznek a gyerekek feltétlen vigyétek vissza őket ide!
VIVA PORT AVENTURA


#13 - Ági - 08/10/2008 - 00:42
Hozzászólás cí­me
Salou!!
Még mindig fenntartom véleményem, majd egyszer válaszolok is, de most túl fáradt vagyok....Este érkeztem haza Barcelonából (immár kettesben), megint rengeteg új élménnyel tele.

Mindenkinek! Van 4 Barcelona buszos ticket (bonus, kedvezmény) füzetecském ...nem sok hiányzik belőle ...Ha valakinek kellene Baranyából, akkor viheti..2008-ban érvényes.

#14 - Móni - 08/19/2008 - 08:25
Hozzászólás cí­me
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani, hogy Salouban szeptember közepén milyen az idő, s hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni onnan Barcelonába?


#15 - Salou - 08/20/2008 - 18:25
Hozzászólás cí­me
Szia Móni!
Salouban szeptemberben ugyanolyan rekkenő hőség van mint az ezt megelőző hónapokban.
A legegyszerűbben vonattal mehetsz be Barcelonába. A legokosabb ha a vasútállomáson a pénztárostól kérsz egy menetrendet, és ez alapján kiválasztod a neked legmegfelelőbb időpontot. Az út pontosan 1 óra. A városban négy helyen szállhatsz le, ezek közül a Passaig de Gracia a város kellős közepe a Placa Catalunya-től pár lépésnyire. Itt a vonat már a föld allatt megy mint a metró. De mehetsz busszal is ha az neked megfelelőbb.
Remélem tudtam segí­teni. és a legfontosabb hogy Salouban a Port Aventura-t nem kihagyni mert ez az egésznek a sava-borsa! Jó szórakozást!!


#16 - Móni - 08/22/2008 - 09:36
Szia Salou!
Köszi szépen az infókat!A Port Aventura-t semmiféleképpen nem hagyjuk ki,azért döntöttünk Salou mellett,a másik indok pedig Barcelona közelsége volt. A másik választás Costa Brava lett volna, de az a partszakasz annyira nem fogott meg. Remélem könnyen megy majd a tájékozódás Barcelonában spanyol nyelvtudás nélkül.
Monserratban már jártál?
#1 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.11.09. - 19:37
Sziasztok!

Mi a nyáron készülünk egyhetes nyaralásra Salou-ba! Nagyon sok jót hallottunk róla! Minden információt szí­vesen veszünk!
Kocsival mennénk, ezért ha valaki volt már í­gy, megköszönnénk ha erről is megosztaná tapasztalatát.
Előre is köszönjük!
#2 - Misi - 2009.01.03. - 13:32
Hali!
Mi tavaly előtt töltöttünk el két hetet Salou-ban, és az idén is megyünk. Kocsival.
A vidámparkot muszáj lesz megnéznünk, a gyerekek könyörögték ki.
Barcelona csodaszép, és nagyon élhető város.
Az odaút kicsit hosszú, mi odafelé Menton-ban álltunk meg aludni, idén is ott fogunk.
Az ára nagyon baráti, és Monaco csak 10-15 km oda. Ha már arra jártunk mentünk egy kört az F1-es pályán, még nem bontották el a lelátókat sem...
:-)
Autópálya dí­j emlékeim szerint nem elhanyagolható, de más úton meg sosem érsz oda.
#3 - Andi - 2009.01.28. - 14:42
Monserratot látni kell. A kolostor, abban a környezetben felejthetetlen. Ha a fiú kórust is sikerül meghallgatni, az eggyel több szép élmény. Mi nyáron másodszor megyünk, most nagyobb gyerekekkel, természetesen Port Aventura miatt is. Első alkalommal busszal mentünk, elég fárasztó az éjszakai utazás miatt, bár Monte Carlo fényei is megérnek egy pillantást. Amugy kibirható az utazás, másnap lehet az egyik legszebb tengerparton pihenni.
#4 - Karry - 2009.01.31. - 20:35
Sziasztok !

én azt szeretném megtudni aki már járt Saoluba, milyen szálláson szál meg ?!
Előre lefoglaltátok vagy ott kerestetek?
Mi a jobb az apartman vagy a szálloda ??

köszike
#5 - Kinga - 2009.02.10. - 15:08
Sziasztok!

Legfőképp azokat kérdezem akik már voltak Costa Doradan...
Egyénileg mentetek ki, vagy volt vki aki utazási irodával és repülővel?
Eddig egy utazási iroda sem tudott segí­teni szervezett úttal, pedig ott szeretnénk tölteni a nászútunkat.
A neten is a legtöbb helyen utazás egyénileg, vagy busszal...

Légyszi í­rjon aki tud segí­teni!

Köszönöm!
#6 - Anett - 2009.02.19. - 21:10
én juliusban megyek a Neckermannal Salouba busszal. Igaz,hogy oda le ritkán megy a busz, de megy. A nyomtatott prospektusukban benne van.
#7 - Laci - 2009.03.01. - 10:12
Melyik uazási irodának van Salouba repülős útja, tudja valaki?
#8 - Viki - 2009.03.01. - 15:58
Salou-i nyaraláshoz keresünk vállalkozó kedvű fiatalokat(18-23év)!Akit érdekel í­rjon mailt a t.joseluis@freemail.hu cí­mre.
#9 - Bazsa - 2009.03.05. - 17:26
Szia Anett!

Mi repülővel megyünk Salou-ba, egyénileg kerestünk rep. jegyet Barcelónáig, tovább vonattal megyünk, szállást ott keresünk, lényegesen olcsóbb, 2 éve már voltunk.
Nagyon szép!
#10 - agi - 2009.03.16. - 17:32
Szia Ági!
Mi is készülünk nyáron Salou-ba, és ha kimentek ti abszolútt nem is néztek előre szállást? csak úgy spontám? Mi kocsival tervezzük az utat! Szállásban tudsz segí­teni esetleg nekünk?Valami barátságos helyet ami elfogadható áron van!Várom válaszodat itt vagy esetleg emailben. köszi előre is Email: Ludanyi.milan(kukac)freemail.hu
#11 - Milán - 2009.03.30. - 23:11
Szia Viki! Anett!
Nem tudom, találtál-e már repülős utat Salouba?! Mi aug.22-től megyünk a családdal Salouba, a Hotel Blaumar-ba, Ibusz szervezésben. Ismerősöm volt itt, csak pozitiv véleménye volt mind a szállodáról, mint a ottani idegenvezetőtől.Ibusz katalógusban megnézheted mind a szállodát, mind az árát.
Remélem segitettem.
#12 - solya - 2009.03.31. - 11:10
Sziasztok.
Köszönök minden infót amit eddig í­rtatok.
Mi június 22-től 10 napot töltünk Sauloba.
Kocsival megyünk, a Neckermann utazási iroda által. Még januárba lefoglaltuk az apartmant.
én is csak jót halottam azoktól akik ott voltak. A környéket is szeretnénk bejárni.

Ha volt már valaki kocsival és megosztaná tapasztalatát, (útról, útpályadí­jakról ) szí­vesén vennénk. Ha haza érünk megosztom veletek tapasztalatainkat.
üdv. Misi
#13 - Misi - 2009.04.03. - 18:27
Sziasztok!
Tudnátok abban segí­teni, hogy Barcelonából hogyan jutunk el Salouba? Vonattal, autóbusszal?
Jó lenne valami web cí­m is,hogy részletesen utána tudjak nézni.
Előre is köszönöm!
#14 - Timi - 2009.04.08. - 15:38
Szia Timi!

A Barcelonából Salou-ba vonattal ( www.renfe.es ) a Barcelona Sants, vagy Passeig de Gracia állomásról vagy busszal lehet eljutni: http://autocaresplana.pesvalencia.com/servicios_linea.asp?i=2 - itt be kell ütni a keresőbe, hogy Barcelona, és attól függően választani vonalat a keresési találatok közül, hogy a repülőtérről (Aeroport), vagy városból.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.04.09. - 18:00
Sziasztok!

Most találtam rá Saloura és nyáron, aug. végén szeretnénk oda menni. Olvastam, hogy valaki talált már rep.jegyet. Meg tudná mondani, melyik légi társaság az?

Köszi
#16 - Mona - 2009.05.10. - 14:02
Szia!

Budapestről és Temesvárról indul Barcelona-ba:
www.wizzair.com
Pozsonyból indul Barcelona-ba:
(skyeurope link utólag törölve - admin)

Vonattal Barcelona-Salou 1 óra 40 perc. Gyakran jár, a turista vonat 6.70 euro.
Menetrend:
www.renfe.es

Szállást itt lehet foglalni olcsón:
www.travelrepublic.co.uk

én már voltam ott, ha időben foglalsz olcsóbban kijön, mint egy balatoni nyaralás...
és tényleg nagyon szép hely.

Nem hangzott még el, de nagyon ajánlom fakultatí­v programnak Montserrat-ot (is).

üdv:
Jocó
#17 - Horváth József - 2009.05.19. - 16:25
Hogyan lehet odautazni?
Melyik utazási irodát ájánljátok?
#18 - István - 2009.05.29. - 19:59
Hello!
Tud valaki olcsó szállást ajánlani 2 felnőtt és 3 gyerek részére Salouban vagy környékén?
Apartmanos megoldásban gondolkozunk, a lényeg, hogy legyen hol aludni és ételt készí­teni.
#19 - Joe - 2009.05.30. - 18:47
Sziasztok!

Ősszel Salou-ban nyaralunk és búvárkodási lehetőség érdekelne. Ha vki tudna segí­teni hol érdemes, melyik cégnél/illetőnél, szí­vesen fogadom!
Előre is köszönöm!
#20 - Napsi - 2009.08.23. - 16:48
Meg tudná valaki mondani nekem ,hogy októberben milyen az időjárás Salou-ban .
Mi okt 10-17 mennénk mire készüljünk minden segí­tséget meg köszönök
#21 - Sziasztok - 2009.08.29. - 20:27
Hello!
Az időjárás október elején még általában kitünő!Mi most megyünk szept.01.-én két hétre,Salouba.Már másodszor járun ott.Szuper helynek tartjuk.Ha valakinek valamiben tudunk segí­teni,csak rajta!Még van egy napunk!Utánna pedig 15-ke után!
#22 - isim54 - 2009.08.30. - 21:35
mar sokan irtak es olvastam DE

ha en kozvetlenul a laszallas utan a repuloterrol (bar ) akarnek vonattal
park adventuraba eljutni akkor mit kell
tennem

minden keppen be kell mennem es onnan indul vagy van valami kozvetlen

gondolom nyaron millioan vannak itt nincs gyors jegy mindt a parizsi disneyben
#23 - monte - 2010.02.19. - 04:15
monte: a Barcelonai repülőtérről megy két busztársaság közvetlen járata is (Rápid Aeroport, és Autocars Plana) a Port Aventurába, a B terminál elől, a Rapid azt hiszem csak június vége, és szeptember közepe között közlekedik, a másik nagyobb időközben, a Plana menetrendje: http://www.busplana.com/en/transfers/BARCELONA-AIRPORT-to-La-Pineda,-Salou,-Port-Aventura-Hotels,-Cambrils/3/
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.02.22. - 19:13
Sziasztok!
Tud valaki valamit Miami Playáról és a Casa Gesine házról?
#25 - Kata - 2010.03.18. - 13:37
Sziasztok!
Junius 14-én megyünk Barcelonába 4 gyerekkel. 4 éjszakát Cambrils-ban(Salou) 3 éjszakát Costa Bravan leszünk és 2 éj Barcelona. Nem tudom, hogy csak én nem találok-e olcsó szállást, de 6 főre egy apartman kb. 50-60.000ft-al kerül kevesebbe, mint szálloda félpanzióval, ahol a két kisebb ingyen lenne.Mivel csak kézipogyásszal utazunk, í­gy gyakorlatilag minden kaját ott kellene venni.Foglaljak itthonról vagy ott is fogok találni olcsóbban?A buszt megnéztem a reptérről, de nem tudom, hogy 14.90 az egy út vagy retur lenne. A Renfe ettől azért olcsóbb és ha minden igaz 40%-os gyerekkedvezmény is van. Persze ahhoz meg be kell menni Barcelónába.A gyerekeink nem egy nagy városnézők,ezért úgy gondoltuk, hogy mivel 9.30-ra érkezünk már aznap is megnéznénk valamit és délután le Salouba.
Bármilyen segí­tséget, tanácsot szí­vesen vennék.
Még egy kérdés a T10-es jegy ugye nem jó a reptérről, mert az csak metró,busz, FGC 1 óra 15 percen belül.Ez csak Barcelonában jó?
#26 - Margó - 2010.04.13. - 20:18
Sziasztok!Salouba szeretnenk menni Juliusba 4 szemely reszere kellene szallas, apartman persze olcso jo araba az se baj ha önnelato,nem enni megyünk mi Spanyolba hanem nyaralni,es emlekezetesse tenni a lanyom 18-dik szülinapjat ,kerlek titeket ha valaki tus segitsen szallas ügyben,egyenileg utatunk oda!!!!!Köszönöm
#27 - Arnodi Nora - 2010.04.23. - 09:26
Szia Nóra !

Tudok egy nagyon jó utazási irodát ,akik megbí­zhatóak és jó áraik vannak.
Playa Club Travel / Zalaegerszegi cég/
Mi most megyünk Spanyolba velük harnadik alkalommal és nem okoztak csalódást. Nagyon segí­tőkészek :)Nézd meg az oldalukat .
#28 - engi - 2010.05.12. - 14:36


tibcsi koszi az infot

ha valakit erdekel a salou-i vidampark 2 napig ott voltam amiben tudok segitek
2010 junuis 9-10-en
#29 - monte - 2010.06.16. - 21:50
szia monte!

érdekelne, hogy milyen volt a vidámpark?
a jegyárba benne volt az aquapark is /mennyibe került a 2 nap/?
#30 - Csákvári Csaba - 2010.06.17. - 09:59
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy valaki tud ajánlani egy linket amin találok olyat, hogy lehet eljutni Costa Bravaból a Port Aventurába?
Elvileg van valamilyen közvetlen kisvasút és buszjárat is. Salouban tudom hogy van, mert már voltam kétszer ott és a parkban is, és szeretnék most is eljutni oda. Csúcs az a park!
Sajnos idén nem sikerült Salouba mennem, mert nem volt buszjárat oda. Viszont a Barcelonás vonatátszálás kicsit húzós lenne, mert Barcelona nagy város és egyik vasútállomásról a másikba átvergődni... lehet hogy el is tévednék a barátnőmmel.
érettségi ajándékunk lenne, ő meg először megy külföldre. Június 25-án utazunk reggel 5-kor. Ha eddig tudnátok válaszolni,nagyon hállás lennék nektek.

:) Eszti
#31 - Eszti - 2010.06.17. - 22:47
aqvapark kulon fizetos oda en nem mentem

2 napos belepom 66 euro volt

en a durva jatekokat szeretem abbol 4 van
ezeken ultem tobbszor

amugy ami nem ovis mindenen voltam

ha jo ido van akkor azert jo sokan vannak
varni mindenhol kell foleg a 100 meter magas hurrican kondornal

masodik nap 9 re mentem 19 kor jottem nem ettem nem ittam es szo szerint futottam ha lattam nagyobb csoportot hogy beferjek elejuk

van gyors jegy de eleg draga 44 euro es van amikor jatek karbantartasa van ugygogy dragan kapufa is lehet

wikib ird be a park nevet es van magyar nyelvu a jatekokrol

en salouba szalltam meg csak az ottletem 2nap 60000 volt persze nem sporoltam

onnan mentem barcaba 5 napra
#32 - monte - 2010.06.25. - 02:02
Sziaztok! Tud valaki valamit Miami Playan a Casa Gesine házról? (Cí­m, felszereltség stb.) Mi szeptemberben megyünk a Neckermannal és nem adtak túl sok információt. Köszi!
#33 - Kata - 2010.07.08. - 08:23
Vegyél 3 napos belépőt. Első nap PA, második nap (rögtön az első után) aqua park vagy PA vagy mindkettő is lehet. A harmadik nap az elsőtől számitva hét napon belül bármikor, és csak PA lehet.
#34 - madlaci - 2010.08.11. - 22:04
Sziasztok,a segicsegeteket szeretnem kerni,jovore a kedvesemel szerentek naszutra meni,costa doradara{nagyon sok jot halotam rola};ki tudna valami infot adni h meg szalodat lene erdemes lefoglalni es h minel kozeleb legyen a vidamparkhoz,elore is koszonom
#35 - emil - 2010.10.04. - 17:22
Sziasztok nyáron salouba szeretnenk menni szegedröl hogy a legjobb menni busz v. repcsivel melyik az olcsobb ?
#36 - csonka - 2011.01.22. - 22:46
Sziasztok!

2010-ben voltan Salouba, illetve 2009-ben is. Fantasztikusan gyönyörű hely. Repülővel érdemes menni mert csak 2,5 óra utazás busszal 34 óra és rettenetes, mert 1999-ben busszal voltunk. 2011-ben is megyünk a családdal mert annyira megfogott minket ez a hely. A reptérről indul buszjárat Salouba kb 1,5 óra. Nagyon kényelmesen utaztunk. Most még olcsón lehet venni repülőjegyet pl. Malévnél. Nyáron a busz uti ktg. drágább mint most a repűlőjegy.
#37 - rabjolan@freemail.hu - 2011.01.23. - 06:44
Sziasztok

Salou

Hol érdemes megszállni milyen árak vannak drágák?
#38 - csonka - 2011.01.23. - 08:58
Szia

Mi interneten szoktuk lefoglalni a szállást.
Tavaly a Cordoba apartmanban voltunk 2 gyerekkel. Nagyon jó volt, de még időben kell foglalni, mert akkor olcsóbb. A booking.com-on. Idén szeptemberben megyünk, de már megvettük a repülőjegyet, és a szállást is lefoglaltuk, mert 25 %-al olcsobb most.
#39 - rabjolan@freemail.hu - 2011.01.23. - 14:09
Sziasztok!

Apr vegen utaznank, megmondana valaki, az ev ebben a szakaban milyen idore lehet errefele szamitani?
Koszi elore is a segitseget!
Andi
#40 - andi - 2011.02.16. - 14:24
Sziasztok,
Annyi jót hallottunk Salou aranypartjáról, hogy mi nagyon szeretnénk megnézni közelebbről. Viszont a szállásokról zaj szempontjából csak rosszat olvastam. állítólag sok az üvöltöző, buliból hazatérő nyaraló. Tudna valaki segíteni, hogy Salou melyik része csendesebb? Apartmant keresünk két felnőtt és egy kisgyermek számára.
köszönöm,
Ivory
#41 - Ivory - 2011.04.03. - 16:37
Salou valóban remek hely!Igaz,már régen,1997-ben és1998-ban voltunk.Nem lehet megunni,pedig összesen három hetet töltöttünk el ott.Tényleg sok a szórakozóhely,s így a mulatozók is.Első alkalommal a Pacific apartmanházban laktunk.Ez kicsit messzebb esik a központtól,de csöndesebb.Saját medencével.Négy személyes az apartman,lift,recepció,bár.Kényelmes,barátságos,tiszta.Ha még létezik a JEEP SAFARI nevű program,ne hagyjátok ki!Spanyolország olyan tájain jártunk,ami turisták által még érintetlen,s persze gyönyörű.érdeklődjetek a telepített idegenvezetőnél!A PORT AVENTURA is fantasztikus élmény,gyereknek,felnőttnek egyaránt!és természetesen Barcelona is mély nyomokat hagyott bennünk!Egyébként azt tervezzük,hogy jövőre visszatérünk,ha minden jól megy,mert a kicsi lányunknak is meg akarjuk mutatni ezt a csodát!
#42 - Kircsiandi - 2011.04.17. - 17:13
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a Port Aventura park jegyáránál mit jelent pontosan a gyerekkorhatár? Olvastam, hogy 3 évig ingyenes, 4-től junior jegyet kell venni, ami 10 éves korig érvényes, 11 évestől felnőtt ár van. A 3 gyerekem közül a legkisebb aug-ban lesz 4 éves (az utazás előtte lesz) a legnagyobb pedig már idén betöltötte a 10 évet. Ebben az esetben mi a szempont? Ha valaki volt már és tudja, hogy a betöltött kor számít-e vagy hogyan számolják, kérem segítsen, fontos lenne!! Nemsokára indulnánk. Köszönöm
#43 - dyna - 2011.05.14. - 12:53
Hello!
néhány információt szeretnék kérni, ha esetleg tudna valaki segíteni:

- Tossa de marban a várba van belépő? Ha igen mennyi? Felnőttnek és gyereknek?

- Blanes-i botanikus kertbe mennyi a belépő? felnőttnek és gyereknek?

- Ami Lloretből indul kishajó Tossaba az csak "átvisz" vagy az is olyan, mint pl. a fondo cristal, hogy üvegfenekű+barlangba is körül lehet nézni?
Lloretből Tossa-ba mivel jobb átmenni, (és mennyibe kerül F, Gy?) ha az üvegfenekű hajózást mindenképpen szeretnénk kipróbálni?

Köszi a segítséget előre is
#44 - katica - 2011.05.16. - 13:36
Sziasztok!

dyna: Mivel még nem 4 éves a kicsi, neki ingyenes, a fiúnak pedig még kedvezményes a jegyár, mivel még nincs 11 éves - lehet, hogy valamilyen igazolásra szükség lesz (pl. útlevél, vagy ha van, személyi).

Katica:

- A várba nincs belépő.

- 6 Euró a belépő a botanikus kertbe. Gyerekeknek 4 éven alul ingyenes.

- Lloretből Tossába a busz kb. 1,5 Euró.

- úgy tudom, üvegfenekű, és a barlangba is elvisz, az árát nem tudom, a tengerparton felvehető prospektusokban benne van minden.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.18. - 16:37
Salou 2010.08.22-29.COSTA DORADA: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-dorada-salou.html

Szálloda: H10 Salauris Palace: http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g562814-d487067-Reviews-H10_Salauris_Palace-Salou_Costa_Dorada_Catalonia.htmlásAmit ajánlunk utazás előtt: SALOU UTAZáS FóRUM, Rengeteg információt gyűjtöttünk innen: http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g562814-i9698-Salou_Costa_Dorada_Catalonia.html

Foglalás: szálloda német TUI – SOKKAL OLCSóBB, mint a magyar irodák!

Repülő: Budapest – Barcelona : WizzAir

Barcelona – Budapest: Vueling

ár: 44 000 HUF/fő minden költséggel1.nap: érkezés 9-kor Barcelonába. A repülőtéri vonattal a Saints állomásig mentünk (2. vagy 3. megálló) 3 EUR/fő volt. Onnan 11 körül indult a vonat Salouba, menetidő 1 óra 15 perc, ár: 7 EUR/fő. érkezés után a Portaventura megállótól 15 perc volt gyalog a szálloda (két nagy bőrönddel és két hátizsákkal.) A szálloda nagyon jó helyen van, a tömegközlekedés is jó, a part kb. 10 perc, Portaventura pedig kb. 15 perc séta. A hotel felszereltsége, tisztasága nagyon jó. Egy 4 csillagos szállodának maximálisan megfelel. A kaja terülj-terülj asztalkám, a liszt érzékenyekre és tej érzékenyekre is gondolnak. Félpanzióban voltunk, de tetszőlegesen tudtuk variálni a napi kétszeri étkezést. Az első nap a sétányt néztük meg. Van itt egy nagyon jó fagyizó, majdnem a buszpályaudvarral szemben. Nagyon sokféle fagyi kehely van, mindenképpen próbáljátok ki!2. nap: La Pineda aquapark.Ez volt az egyetlen csalódás, a csúszdázással kapcsolatban, mert több, mint 1 órát kellett várni egy csúszásra, így nem is nagyon erőltettük a dolgot. Ami kárpótolt, az a delfin és fóka show, amit viszont ajánlunk. Többfajta büfé van, kb. McDonalds árakon ebédeltünk.

Tömegközlekedés: 10 alkalmas kártya 9 EUR, utántölthető, amit a buszon csak le kell húzni. Salou-La Pineda-Cambrils-Tarragona között használható (persze kártyából is van több változat, mi ilyet vettünk).

Egy jó éttermet tudunk ajánlani, ahol az asztalt itthonról foglaltam le, lánykérés céljából. J

Hotel Villa Alexander: http://www.villaalexander.es/

A kaja nagyon finom, elegáns ruha kötelező és mindenki igent mond, akinek itt kérik meg a kezét! J 100 EUR-t fizettünk, de kit érdekel? J(menyasszony írta).3.nap: Portaventura http://www.portaventura.co.uk/Tömeg volt, a belépő 44 EUR/fő volt egy napra. érdemes, sőt erősen ajánljuk, hogy a 22 EUR/fő elsőbbségi jegyet megvenni pluszban, mivel a várakozási idő az egyes attrakcióknál több, mint 2 óra. Elsőbbségi jeggyel maximum 15 perc. Ezzel a jeggyel az attrakciókon egyszer tudsz végigmenni. Van olyan jegy is, amivel többször, de az drágább. A park nagyon jó és egy jó tanács: ne papucsban menjetek, mert a Furius Baco fejjel lefelé is megy és minden kiesik, ami nincs lerögzítve. Mindenre felültünk, kivéve a Hurrican Condort, ez csak erős idegzetűeknek ajánlott. (Kb. 4 másodperc alatt zuhan le.) Egész napos program, induljatok korán, mert bejutni sem egyszerű. A földrészeknél a külön show-kat meg sem néztük, mert egy napba nem fért bele. Kényelmesen 2-3 nap kell ide.4.nap: Délelőtt fürdés a tengerben. A víz és part tiszta, lassan mélyül, semmi kavics, medúza nincs. Elég sokan vannak, itt is érdemes korán menni. Délután Barca-Milan meccs a Nou Camp-ben, a Thomson-os telepített idegenvezető szervezésében főleg angolokkal és írekkel. ár: 69 EUR/fő jeggyel, busszal a hotel elől oda és vissza. Az élményt nem részletezem, mindenkinek kötelező elmenni egy meccsre! Hazaérkezés hajnali 3-kor.5.nap: Pihi a szállodában (aquafitness, konditerem, szauna, jakuzzi a hotel tetején).6. nap: Barcelona.https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.htmlA legelső vonattal mentünk, kb. 8.45-re értünk a városba. Mivel csak egy napot voltunk a városban, csak a fő nevezetességeket néztük meg. Ajánljuk a Hop on & Hop off tour bus jegyet, melyhez nagyon sok kedvezmény jár. Megnéztük: Montjuic (felvonóval), Sagrada Familia (csak kívülről), Güell park (csak az elejét), La Rambla, Nou Camp stadion túra, Kolombusz szobor. Egyetek bagettet az finom és nem is drága. Vigyázzatok az itt a piros, hol a pirost játszó emberekkel, mindenkit átvágnak. Kevés volt az időnk, a várost 3-4 nap alatt lehetne bejárni. Vissza az utolsó vonattal jöttünk.7. nap: TarragonaIsmét tömeg közlekedtünk, busszal mentünk át reggel. Nagyon szép és hangulatos város, egy egész római korabeli városrész maradt fenn, pl: amfiteátrum, cirkusz, katedrális, stb. Ajánljuk a sétáló utcán lévő kiülős éttermeket. Szintén közel egy napos program. Nagyon szép kilátás nyílik az ókori városrészből a tengerre.8. nap: Délelőtt kicsekkoltunk és irány Barcelona, ismét vonattal. A Saints állomáson leraktuk a bőröndöket (kb. 4 EUR/bőrönd). Metróval mentünk a Kolombusz szoborhoz, ami a parton van. Innen hajókázni mentünk (1,5 óra), majd bementünk a Leisure centre-be, ahol mozi, kajáldák és üzletek vannak. Itt található a Barcelona Tropicarium, amit érdemes megnézni, sok érdekes dolog van itt. Innen mentünk a mágikus szökőkúthoz, aminek a műsora 21.00-kor kezdődött. Nagyon sokan voltak, érdemes korán odamenni. A műsor 30 perces; zenél, a szivárvány különböző színeiben pompázik. Egyszerűen gyönyörű, látni kell.

23.55-kor indult vissza a Vueling gép, 10 perc késéssel.összességében tökéletes nyaralás volt. A szálloda német Tui-val, saját szervezésű utazással és tömeg közlekedéssel kb. 180.000 Ft/főre jött ki. Költőpénznek 1000 EUR-t vittünk, ebből kb. 100 EUR maradt meg és mindent, amit akartunk, kipróbáltunk és megvettünk.Idén nászútra Costa Del Solra megyünk, de az már egy másik beszámoló lesz. J

#46 - Kornél - 2011.05.23. - 09:56
Szia!

Köszi a hasznos, érdekes beszámolót a látogatók nevében is!
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.23. - 23:07
Barcelona-Budapest hogy ment Vuelinggel? Budapestet nem is adja fel uticélnak.
#48 - Timi - 2011.05.30. - 14:22
Sziasztok!

Tudna valaki nekem mesélni Mataró-ról? áprilisban megyünk pár napra...
Köszi!
#49 - Manik - 2012.03.12. - 11:51
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy Valaki volt e Salouban a H10 Salauris hotelban? Milyen a hotel?
Előre is köszi!
Kata
#50 - Seres Katalin - 2012.06.25. - 20:51
Sziasztok! Augusztus 24-én jön valaki salouba? viva port aventura,jeep safari.
#51 - krisztián - 2012.07.26. - 11:15
Sziasztok, júli.30-aug.9 között lesz valaki Salou-ban?
#52 - Ilda - 2012.07.26. - 16:53
Sziasztok!
Tarragónában is megállunk az öcsémmel a mini Spanyol körutunk során. Azt hallottam, a római kori maradványokat csak belépő ellenében lehet testközelből megnézni, vagy kerítésen keresztül jó messziről. Ugyan nem órákon keresztül, de kicsit kutakodtam utána, és hát nem igen találtam infókat róla.
Van esetleg valakinek tapasztalata erről? Köszönöm :)
#53 - Bálint - 2013.06.27. - 00:53
érdemes itt keresni ,és foglalni. évek óta innen rendelem,min. fele mintha magyar irodától rendelnétek.

http://www.alpharooms.com/error/notfound?aspxerrorpath=/webpages/Expired.aspx


http://www.logitravel.com/vuelo-hotel/
#54 - Attila - 2014.01.29. - 10:23
Ha valaki autóval szeretne menni akkor diesellel 550 € oda vissza pálya díjjal együtt.
#55 - Attila - 2014.01.29. - 10:27
Sziasztok!
A parommal Costa Doradaba mennénk, de csak repülővel, ez hogy oldható.meg ?
Köszönöm valaszotok!
#56 - Sághy Bernadett - 2014.02.09. - 21:18
Szia!

Repülővel Barcelonáig lehet menni (Wizz Air, Ryanair, és április 14.-től Vueling is - szerintem egyszerűen úgy válasszatok, amelyik ára a legkedvezőbb, akár oda-vissza más társasággal), Barcelonából Salouba való eljutást pedig lásd a 15-ös és 24-es hozzászólásban.
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.09. - 21:37
Köszönöm a választ!
Még érdekelne hogy Salou-ban kb. milyen árakra számíthatunk? étel, étterem, pubbok ?
Nagyon köszönöm a segítséget!:)
#58 - Saghy Bernadett - 2014.02.13. - 09:14
Sziasztok!
Mi idén augusztusban megyünk Salou-ba. Szállás megvan,viszint,hogy hogyan jutunk oda,még egy nagy kérdés. Autóval félek elindulni gyerekkel, viszonylag jó árú repülőjegyet pedig még nem találtunk. Ha autóval mennénk mégis,össze tudnánk állni másik családdal,szerintetek megéri? Eddig olyan repülőjegyet találtam,ahol 3 főre oda vissza kb 180 ezer lenne a legolcsóbb, plussz még az út valamilyen módon Barcelonától Salouig,sőt,itthonról Budapestig,és vissza. Mennyivel előtte érdemes repülőjegyet foglalni?
Minden hozzászólást elolvastam,örülök,hogy nekem is hasonló szép élményekben lehet majd részem,csak jussunk oda! :)
Addig is szívesen olvasok még tapasztalatokat,véleményeket.
#59 - DAR - 2014.03.24. - 12:54
Szia!

WizzAir, Ryanair, és nyáron Vueling is megy Barcelonába, érdemes mindegyik honlapját megnézni (feladott poggyásszal, ha a kézipoggyász nem lesz elég), akár oda-vissza mással, és ehhez képest kalkulálni benzinköltséggel, és azzal, hogy az autós út azért jóval fárasztóbb lesz, és plusz szállást is igényelhet.
Lehet még kicsit korán van a jó árakhoz, de a legjobb árak az utazáshoz képest 1 hónaptól közeledve már mennek fel.
A reptér és Salou közötti eljutás a 15-ös hozzászólásban.
#60 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.24. - 20:28
Arról érdeklödnék volt-e valaki a Golden Donaire Beach szállodában Salou-ban? Mi most mennénk Spanyolország ezen részére elsö alkalommal.Nagyon jónak nézem ezt a szállást és csak 5 éjszakára mennénk szeptember elején és igy az ára is megfelelönek tünik.Arra lennék kíváncsi,hogy van-e saját tengerpartja és a száloda biztosít-e napozóágyat és törölközöt a parton.
#61 - janna - 2014.07.30. - 11:08
Sziasztok! Latom rég nem írt ide senki, de remélem kapok választ pár kérdésemre.
Salouba mennék nyaralni, de ugy latom hogy a vasútállomás messze van a szállásomtól. Legalábbis sok csomaggal tuti...
Szóval a városi közlekedés érdekelne. Hol lehet jegyet venni, van e bérlet vagy vmi ilyesmi (mint a t10 Barcelonaban)? Vagy valami tömegközlekedéses térképet, menetrendet hol tudok letölteni?
Köszi előre is: Ica
#62 - Ica - 2015.07.22. - 00:51
Ica! MI most vasárnap megyünk és ugyan ez a kérdés érdekelne. Nem találok helyi buszmenetrendet, pedig elvileg van.
#63 - Fabyen82 - 2015.07.23. - 01:57
Sziasztok!

Salou-ban kisvonat közlekedik:
http://www.visitsalou.eu/files/parades-trenet-turistic
A Salou környékén közlekedő buszvonalaknak pedig itt vannak a megállói Salou-n belül:
http://www.busplana.com/new2013/en/paradas.php
#64 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.24. - 08:36
Szia Tibcsi! Köszönjük az infót!

Szia Fabyen! Jó utat kivanok Nektek! és persze ha hazaértetek érdekelne egy kis beszámoló is, ha kérhetek ilyet.
Köszi még 1x
Sziaszok! Ica
#65 - Ica - 2015.07.25. - 15:58
Sziasztok!12.-éN megyünk Salou-ba a hotel Jamie-be volt e már valaki ebben a szállodában,mi a vélemény róla,és szeptember közepén milyen az idő?Elég kevés az információ a neten az ország e részéről,és utazási irodák sem sokat tudtak segíteni,úgyhogy köszi minden infót!
#66 - Gabika - 2015.09.05. - 22:25
Szia!

Szeptember közepén még nagyon jó idő van általában, de a konkrét időjárás előrejelzések még nem pontosak, ahhoz túl nagy az időtáv. A Google-ben rákeresve hogy Hotel Jaime Salou rengeteg értékelést találhatsz korábban ott megszállt emberektől a booking.com, tripadvisor oldalakon a szállodáról.
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.06. - 22:41
Szia Tibcsi!
Gratulalok, nagyon klassz és hasznos az oldal, rengeteg információhoz tudunk jutni!
Mi Barcelonába érkezünk, ott leszünk 2 napot, majd Salou 4 nap, Malgrat de mar 4 nap, majd Barcelonaból Mardid 2 nap és innen haza. A városok közötti utazassal kapcsolatosak a kèrdéseim. Barcelonában a szállasunk a San Josep palyaudvartól 250 m-re van. A reptèrről mi a legegyszerűbb út a reptėri vonattal? Van-e Barcelonaban olcsóbb/több varosnėző busz is vagy csak amit említettél? Illetve Salouból Malgratba mivel érdemes menni? Ėrdemes-e T5-t venni, ha 4-en megyünk? Esetleg van-e infod, hogy a Refnèn mikortól foglalható Barcelona-Madrid vonatjegy julius masodik felére? Előre is köszi a segítséget. Riki
#68 - Riki - 2015.11.22. - 00:44
Szia!

Eljutás a reptérről a szállásra:
Ha belefér negyed óra gyaloglás, akkor a legegyszerűbb reptéri vonattal Sants állomásig. Onnan R1 vagy R3 vagy R4 vonattal L'Hospitalet de Llobregat állomásig (sorrendben Molins de Rei vagy L'Hospitalet de Llobregat vagy Sant Vicenc de Calders irányába). Onnan maga a Sant Josep állomás így gyalog: https://goo.gl/maps/uQaU81idqXv
Vagy a Santstől mehettek úgy is, hogy ne kelljen gyalogolni a végén, csak az eggyel több átszállás: onnan L1 metróval Espanya állomásig, onnan pedig L8 metróval vagy R5 vagy R50 vagy R6 vagy R60 vagy S4 vagy S8 vagy S33 vonattal Sant Josep állomásig.
Egy harmadik, drágább, de a legegyszerűbb út: Aerobus-szal Pl. Espanyáig, és onnan L8 metróval vagy R5 vagy R50 vagy R6 vagy R60 vagy S4 vagy S8 vagy S33 vonattal Sant Josep állomásig.

Van egy másik városnéző busz is, a City Tour Barcelona, nagyjából ugyanazokkal az árakkal.

Salou és Malgrat de Mar egymástól 182 km-re van, és összesen legalább 3 órás út. Először Salouból be kell menni Barcelonába vonattal, felesleges nagysebességűvel, mert nem sokkal gyorsabb, jó a R. Express vonat (másfél óra). A Barcelona-Sants állomáson kell leszállni róla, és onnan megy R1 vonat Malgrat de Marba (1 óra 20 perc).

Ha T5-ként a T-10-re gondolsz, a Barcelónában való közlekedéshez az a leggazdaságosabb mód, amennyiben utaztok legalább, vagy majdnem 10-et (egyszerre 2 személy is használhatja).

A mai nap január 10.-ig foglalhatók jegyek. Tehát ez alapján június előtt nem lehet foglalni jegyet a renfe.com-on Madridba, hacsak addig meg nem változtatják ezt az eljárást.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.23. - 17:23
Szia Tibcsi!
Nagyon köszönöm a válaszaid. Még szeretném a tanácsod kérni, ha a lányom nem bírja a hegyi kanyargós utakat ajánlod-e Pobletet, oda milyen gyakran járnak buszok nyáron? Montserratba a kisvasút útja milyen mennyire kanyargós?
Előre is köszönöm a segítséged.
#70 - Riki - 2015.11.26. - 00:44
Szia!

Pobletbe nem kanyargós az út. Tarragónáig vonattal kell menni, onnan buszmenetrend itt. http://autocaresplana.pesvalencia.com/finestra.asp?idproducto=291&i=3
A montserrati hegyi vasút nagyon kanyarog, de lehet menni libegővel helyette.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.28. - 01:16
Sziasztok!
érdemes megvenni PortAventura-ba megvenni előre a jegyet neten?úgy látom,nem olcsóbb és elsőbbségi jegyet sem lehet venni így,márpedig csúcsszezonban gondolom érdemes.
#72 - Lina - 2016.06.28. - 08:19
Szia!

Annyi előnye lehet, hogy a bejáratnál így nem kell sorban állni a jegyért is.
#73 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.29. - 00:12
értem,köszi.Az elsőbbségi jegy az egy plusz jegy egyébként a simán felül?Mert olvasom,hogy azzal csak 1×lehet felülni mindenhova és gondolom valamilyen időponthoz van kötve.Nem tudom,hogy megéri-e nekünk,még előre azt sem tudjuk,ki akarunk-e mindent próbálni.Gondolom nem mindegyik játéknál kell órákat sorban állni.
#74 - Lina - 2016.06.29. - 07:41
Ilyen jegyeket magában a parkban vehetsz, a belépőjegyen felül, és érvényes pl. 8 játékra. Azt jelenti, hogy bizonyos játékokhoz nem kell sorban állni, 1 alkalommal sorbanállás nélkül fel lehet ülni minden egyes, az adott elsőbbségi jegyben lévő játékra. Ha látod hogy nagy a sor egy bizonyos játéknál, ahova mindenképpen felülnétek, nem akarjátok kivárni, akkor érdemes lehet megvenni, ha úgy érzitek, hogy megéri.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.29. - 16:43
így már világos,értem.A sima jegyeket végül megvettük,hogy legalább egy kis időt spóroljunk már a belépésnél.Köszönöm az infókat!: )
#76 - Lina - 2016.06.29. - 20:04
Szia, azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet legegyszerűbben eljutni a barcelónai reptérről Tarrgónába, mert meg szeretnénk majd látogatni a lányukat, aki ott lesz kinn fél évre ERAZMUS-on az egyetemen.
Előreis nagyon köszönöm a segitséget
#77 - IVETA - 2017.01.22. - 17:14
Szia!

Közvetlen busszal az 1-es terminálról:
http://www.empresaplana.cat/finestra.asp?idproducto=258&i=2
(a második, temporada baixa menetrend kell az oldalon most a téli időszakban)
Vagy vonattal, átszállással: a reptér 2-es termináljáról vonattal Barcelona Sants állomásig, ahonnan mennek vonatok Tarragonába.
#78 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 19:08
Szia,
Mi most gondolkodunk azon, hogy szeptemberben menjünk Costa Dorada-ra. A repjegyeknél több repteret dob fel, és nem tudom melyiket kell kiválasztani? Még azt is szeretném tudni, hogy a reptérről a szállodához közvetlen transzfer van-e? Szeptember 25- október 02. között mennénk. Akkor még alkalmas az idő és a víz fürdésre?
A válaszokat előre is nagyon-nagyon köszönöm! :-)
#79 - Molnár Erzsébet - 2017.02.01. - 20:07
Szia!

Nem tudom melyik szállodáról van szó, hogy van-e transzfer, a szálloda biztosíthat akár, de magas költségen, általában jobb tömegközlekedéssel eljutni, de nem tudom a repteret, és nem tudom a szállodát, így egyelőre nem tudom megírni, hogy hogy.
A Costa Doradához a Reus repülőtér van a legközelebb, de oda nem megy Magyarországról közvetlen járat, a legjobban Barcelona repülőterével járnál.
Jó idő lehet még, bár október elején azért ki lehet fogni rosszabb napokat már.
#80 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.03. - 21:55
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a válaszodat :-) A Cala Font szállodába megyünk. Ráadásul este fél körül érkezik Barcelonába a repülő. Ez ott problémát jelent, vagy simán oda tudunk jutni? A szálloda honlapján azt írják, hogy bejelentkezés 14-16 között :-(
Köszi a segítségedet! Szép napot!
#81 - Molnár Erzsébet - 2017.02.23. - 06:38
Kedves Erzsébet!

A szálloda tudja megmondani, velük kell kapcsolatba lépni, hogy mikor tudtok bejelentkezni, be tudtok-e később.
Nem írtad hogy este hány körül érkezik a repülő, tehát így nem tudom megmondani, hogy van-e még tömegközlekedés.
#82 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.23. - 12:45
Sziasztok!
Mi szeptember 22-en indulunk Costa Doradara,repulovel esti jarattal!
Erdeklodnek h ilyenkor milyen idojarasra lehet ott szamitani? Kinek mi a tapasztalata a hellyel kapcsolatban?
#83 - Bea - 2017.09.06. - 16:30
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy a busplana transzferbusz megállója merre van Salouban? Mert a honlapjukon nem találtam meg. A Best San Franciscóban lesz a hotelünk, és kíváncsi vagyok, mennyit kell csomagokkal gyalogolni. Köszi. :)
#84 - V. ágnes - 2018.02.06. - 09:24
Szia!

Nagyon közel adja ki a Hotel San Franciscóhoz, itt megadható a hotel és a legközelebbi buszmegálló:
http://www.busplana.com/new2013/en/bus-stop-hotel.php
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.06. - 19:46

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás